Suomen huippuartistit Rotuaari Piknikiin

Tapahtuma viettää helmikuussa 20-vuotisjuhliaan.

29.11.2016
Rotuaari Piknikin ensi kesän ohjelma on valmis. Oulun Rotuaarilla 12.-15.7.2017 järjestettävän kaupunkifestivaalin esiintyjät ovat kaikki Suomen tämän hetken suosituimpia artisteja.

Avausiltana keskiviikkona Oulun keskikaupungin puutarhajuhlassa esiintyvät JVG, Antti Tuisku ja Mikael Gabriel. Torstaina Rotuaarin lavalle nousevat Kaija Koo, Chisu ja Jenni Vartiainen. Perjantaina vuorossa ovat Sanni, Anna Puu ja Pete Parkkonen. Päätösillan lauantain hittisikermän tarjoilevat Juha Tapio, Anssi Kela ja Lauri Tähkä.
- Olimme artistien suhteen hyvissä ajoin liikkeellä. Meillä oli ajatuksissa unelmakattaus, ja sellainen siitä myös tuli. Tällä kertaa saimme kaikki, ketkä halusimme, promoottori Ilpo Sulkala Pro Piknik Festivals Oy:stä kiteyttää.
- Kun Pete Parkkonen vielä otti sunnuntai-iltana voiton Tähdet, tähdet -kilpailussa, oli kaikki kohdallaan.

Rotuaari Piknikin päiväkohtaisten lippujen ennakkomyynti alkaa torstaina 1.12. klo 9. Joulukuun ajan lippuja saa 37,50 euron (sis. Lippupisteen palvelumaksun) tarjoushintaan. Tammikuun alusta lähtien normaalihinta on 41,50 euroa (sis. Lippupisteen palvelumaksun). Portilta liput maksavat 47,00 euroa.

Rotuaari Piknik 2017

Ke 12.7. JVG, Antti Tuisku, Mikael Gabriel
To 13.7. Kaija Koo, Chisu, Jenni Vartiainen
Pe 14.7. Sanni, Anna Puu, Pete Parkkonen
La 15.7. Juha Tapio, Anssi Kela ja Lauri Tähkä

Lapland Tattoo Weekend tuo Torandaan alan mestarit

Tapahtuma viettää helmikuussa 20-vuotisjuhliaan.

7.11.2016
Lapland Tattoo Weekend järjestetään 10.-11. helmikuuta 2017 Tornion Torandassa ja tällä kertaa kyseessä on tavallista juhlavampi kattaus, sillä tapahtuma täyttää kunnioitettavat 20 vuotta.
Parissakymmenessä vuodessa LTW on kasvanut pienemmän harrastajapiirin kokoontumisesta koko kansan juhlaksi, joka on ottanut paikkansa pohjoisen ihmisten sydämissä.

Juhlatapahtuman esiintyjiä ei ole vielä julkistettu. Viime vuonna pääesiintyjinä olivat Maj Karma ja The 69 Eyes, joiden lisäksi lavalle nousivat Jenny & Jarnos, Mötherhead, Horse Face Dog, Just A Cover sekä tanssiryhmä DG La Fuente.


Alusta saakka tapahtumassa on ollut mukana rovaniemeläisen Ironbeard Tattoon Jari Partanen, jolla on kokemusta kolikon molemmista puolista.
- Alkuvuosina pystyin vertaamaan eri tatuointimessuja keskenään artistin silmin ja nykyään pystyn tekemään saman järjestäjän näkökulmasta. Tornion messut ovat ihan omaa luokkaansa, koska meidän tapahtumastamme puuttuu tietynlainen hermostuneisuus, joka on monesti muissa tapahtumissa läsnä.
- Tapahtuma on rento, ja järjestelyt ovat toimineet hyvin ensimmäisestä päivästä saakka. Torniolaisille näyttää olevan luonteenomaista tukea alueen tapahtumia ihan eri malliin kuin muualla, koska LTW on kerännyt joka vuosi hyvin väkeä, kertoo Partanen.


Moni odottaa tälläkin kertaa LTW-viikonloppua katkaisemaan pitkän talven, ja virtaa riittää kintaassa vanhalla konkarillakin.
- Kevääni alkaa joka vuosi LTW:n jälkeen, kuten monella muullakin vakiintuneella artistilla. Torniolaiset itse ovat mahdollistaneet tapahtuman jatkuvuuden käymällä ahkerasti LTW:ssä, koska tyhjille saleille ei messuja järjestetä, sanoo Partanen.
Historiansa aikana LTW:n kävijät ovat myös nähneet tattoo-kulttuurin huikean muutoksen tällä vuosituhannella.
- Kulttuuri muuttuu jatkuvasti. Uusia tekniikoita ilmestyy joka vuosi, mikä johtuu alan kasvusta ja markkinoiden laajentumisesta. Samoin uusia tyylejä tulee koko ajan. Kaiken kaikkiaan ala muuttuu koko ajan parempaan suuntaan. Uudet toimijat tuovat yhä enemmän ammattimaisuutta ja tatuointiala sulautuu marginaalikulttuurista kaikkien saavutettavissa olevaksi, arvioi Partanen.


Ensi vuoden tapahtumassa valokeilassa ovat nimenomaan tatuoijat, joita tulee paikalle enemmän kuin koskaan juhlimaan LTW:n 20-vuotista taivalta.
- Paikalla on eri tyylilajien guruja Indonesian perinteisen tatuointitaiteen taitajista aina Californian new schoolin mestareihin, toteaa Partanen.

Wilko Johnson helmikuussa Oulun nelivitoseen

28.10.2016
Legendaarinen brittiläinen kitaristi Wilko Johnson yhtyeineen tekee alkuvuodesta kolmen keikan sarjan Suomessa. Wilko Johnson Band aloittaa pohjoisen minikiertueensa Oulun 45 Specialista keskiviikkona 15.2.2017. Bändi esiintyy lisäksi Helsingissä ja Tampereella.

Wilko Johnson tuli 70-luvulla tunnetuksi Dr. Feelgood –yhtyeestä, joka oli niin kutsutun pub rock -genren edelläkävijä. Johnson perusti kuitenkin oman yhtyeensä jo saman vuosikymmenen lopulla.

Taiteilijan viimeinen vuosikymmen on ollut erityisen tapahtumarikas. Hän kävi lähellä kuolemaa sairastuttuaan pahalaatuiseen haimasyöpään, josta kuitenkin lopulta toipui kuin ihmeen kaupalla.

Johnson on myös muun muassa julkaissut brittilistojen kärkeen ponnahtaneen Going Back Home -nimisen albumin yhteistyössä The Who -vokalisti Roger Daltreyn kanssa, näytellyt huippusuositussa Game of Thrones -tvsarjassa ja kirjoittanut omaelämäkerran. Aiemmin tässä kuussa Johnson myös vastaanotti Anglia Ruskin -yliopistolta taiteiden kunniatohtorin nimityksen.

Liput Wilko Johnson Bandin keikalle tulevat myyntiin ensi maanantaina 31.10. klo 9:00. Lippuja voi ostaa suoraan 45 Specialista ravintolan aukioloaikoina, tai Tiketin lippukaupasta osoitteesta www.tiketti.fi.

Nelivitosessa on nippu muitakin mielenkiintoisia keikkoja ennen Wilko Johnsonin saapumista. Huomenna lauantaina 29.10. Oulun tunnetuimmassa menomestassa esiintyvät ruotsalaiset Silvana Imam ja Michel Dida sekä tiistaina 8.11 niinikään ruotsalainen Anna Järvinen. Länsinaapurin invaasion viimeistelevät torstaina 10.11. Weeping Willows –yhtye ja sunnuntaina 4. joulukuuta Bob Hund.

Last Panda julkaisi uuden biisin - alastomana laulaen


27.7.2016
Last Panda -yhtye on julkaissut uuden kappaleen, nimeltään No love. Se on toinen uusi biisi heinäkuussa päättyneen melkein kolme vuoden hiljaiselon jälkeen, jolloin yhtye julkaisi kappaleen King of the fools.
 - Tämä on meidän tapamme toivottaa sinulle hyvää viikonloppua. Laulamme ja tuijotamme sinua yllämme vain hymy, yhtye kertoo Facebook-päivityksessään  ja pyytää ystäviään levittämään sanomaansa kappaletta tykkäämällä, kommentoimalla ja jakamalla sitä eteenpäin.

Vuonna 2007 perustettu Last Panda tuli suurelle yleisölle tutuksi vuoden 2013 Uuden Musiikin kilpailusta, jossa yhtye eteni finaaliin saakka kappaleella Saturday Night Forever.

Yhtyeen muodostavat Henry Ossian Tikkanen (kitara, laulu), Harri "HC" Knuuti (basso), Lasse "Laze" Launimaa (koskettimet) sekä Aapo "Aapo" Väinämö (rummut). Yhtyeen kaikki jäsenet ovat kotoisin Kemistä. Yhtye on kuitenkin perustettu Oulussa 1. tammikuuta 2007, jolloin koko nelikko opiskeli siellä.

Bändin missio on rokata täysillä. Sloganinsa mukaan yhtye ei kenties pysty pelastamaan maailmaa, mutta se voi tuoda siihen lisää draivia, sillä vierivä panda ei sammaloidu.

Uusivuosi otetaan vastaan Lapissa musiikin merkeissä

* Kemissä Sharp Crone soittaa ensimmäisen talvisen ulkoilmakeikkansa.

* Uudenvuoden voi ottaa vastaan musiikin parissa on myös ainakin Torniossa, Tervolassa, Rovaniemellä, Levillä, Sallassa, Äkäslompolossa, Inarissa, Saariselällä ja Kemijärvellä.

29.12.2016
Vuosi vaihtuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Meri-Lapin isoimmat uudenvuoden kekkerit järjestetään Viktoriantorilla, jossa Tornio ja Haaparanta juhlivat vuoden vaihtumista peräti kaksi tuntia klo 23-01. Myös musiikilla on tapahtumassa iso rooli, sillä After Ski -bilebändi soittaa kahteen otteeseen. Rokkineuvos esittelee Happy New Twice -tapahtuman tarkemmin täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412160967


Myös Kemissä itsenäisen Suomen sadas vuosi otetaan vastaan musiikilla. Kello 20 Meripuiston laululavalle kipuaa Elina Haapaniemen (laulu), Marko Haapaniemen (kitara ja laulu), Ari Viitalan (basso), Marjo Törmäsen (koskettimet ja laulu), Pasi Määtän (rummut) muodostama bilebändi Sharp Crone.
- Ensimmäinen talvinen ulkoilmakeikka jännittää, kun yleensä kesäisinkin meinaa palella ulkona soittaminen. Hyvillä fiiliksillä kuitenkin mennään, kuten keikoille aina, bändi kertoo kollektiivisesti.
Yhtyeen urakkaa helpottaa lavalle asennettavat lämmittimet, joiden lisäksi muusikot pukeutuvat sään mukaan.
- Soitamme yhden 45 minuutin setin normaalia Sharpin ohjelmistoa eli kevyttä kotimaista ja ulkolaista poppia.


Sharp Cronen jälkeen klo 21 alkaa sisäsatamassa uudenvuoden ilotulitus. Sen jälkeen ennättää mainiosti jatkamaan iltaa ravintola Ankkurin uudenvuoden jameihin, jotka pistää käyntiin klo 21 upeaääninen Dimitri Keiski. Loppuillan ohjelmassa on open stage, eli jamitellaan vaihtuin kokoonpanoin. Sisäänpääsy hoituu narikan hinnalla.

Vuoden vaihteen hulinat Ankkurissa aloittaa jo perjantai-iltana klo 23 Matti Virtasalo Band Suomisoul-illan merkeissä.

Uudenvuoden voi ottaa vastaan myös tanssien. Laren baarissa Arpelassa tanssimusiikkia tarjoaa Ässät ja Haaparannan Folkets Husilla Juha Tikkala ja Pohjola Humppa.


Keminmaassa ja Simossa uudenvuodenjuhlia ei järjestetetä, mutta Tervolassa Suomen satavuotis- ja Tervolan kunnan 150-juhlavuosi otetaan vastaan jo kello 17.00 alkaen. Kunnanviraston takapihalla kansalaisille on tarjolla lämmintä juomaa ja pipareita. Avauspuheen pitää juhlavuoden juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kunnallisneuvos Pertti Keränen. Lisäksi ohjelmassa on musiikkia ja tulitaide-esitys. Avajaiset huipentuvat suureen ilotulitukseen klo 18.00. Ilotulitus ammutaan Kaisajoen uimarannalta, joten se näkyy erinomaisesti tapahtumapaikalle.


Rovaniemellä uudenvuoden vastaanotto pidetään Kansalaistorilla klo 23 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa laulajalupaus Malla Collin, Rovaniemen VPK:n soittokunta sekä Sirkus Taika-Aika tulitaide-esityksineen.  Sisätiloissa vuodenvaihdetta voi juhlia Wanhassa Mestarissa The Bilebändin tahtiin tai tanssien Saarenkylän nuorisoseuralla, jossa soittaa Laplanders.

Levin Hullu Poro Areenalla uudenvuoden juhlijoita viihdyttävät Vilma Alina ja Raappana. Äkäslompolon Selvä Pyy -barissa soittaa Stage Addicts, Sallatunturin Papana Pupissa Iskuporakone ja Kemijärven VPK:lla tanssiorkesteri Melekoset. Saariselällä on mahdollisuus siirtyä uuteenvuoteen Aron & Cool Companyn Elvis Christmas -konsertin myötä. Inarin Papana-pubissa otetaan vastaan uudenvuoden räphyökkäys, jonka tekevät Juju, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Ambassa sekä Soppa & J-P Ovela.

 

Joko nyt on Sonata Arctican vuoro?

Kemiläisyhtye jahtaa uransa ensimmäistä Emma-palkintoaan Vuoden metallialbumi-sarjassa.


20.12.2016
Sonata Arctican The Ninth Hour on ehdolla Vuoden metallialbumiksi helmikuussa pidettävässä Emma-gaalassa.

Sonata Arctican kilpailijoita sarjassa ovat Insomniumin Winter´s gate, Moonsorrowin Jumalten aika, Stam1nan Elokuutio ja alkuvuoden 2017 Suomen kiertueella Sonata Arcticaa lämmittelevän Thunderstonen Acocalypse Again. Stam1nan Elokuutio on ehdolla myös Vuoden albumiksi ja Stam1na tyrkyllä vuoden yhtyeeksi, niin raadin kuin myös yleisöäänestyksessäkin.


Vuoden Iskelmäalbumi -kategoriassa Emma-pystiä tavoittelee kolarilaislähtöinen Suvi Teräsniska albumillaan Sinä olet kaunis. Kilpailijoina ovat tämän hetken albumilistan ykkönen, Jarkko Aholan RomanssiLauri Tähkän Vien sut täältä kotiin sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaanin Surusilmäinen kauneus.

Teräsniska on ehdolla myös Vuoden naissolistiksi yhdessä Erinin, Kaija Koon, Sannin ja Vesalan kanssa. Kolmannen Emma-ehdokuutensa Teräsniska kaappasi Vuoden artisti/yhtye -sarjassa, jonka voittaja ratkaistaan yleisöäänestyksessä.


Emma-patsas jaetaan 22 eri kategoriassa. Eniten ehdokkuuksia kahmivat Vesala, Sanni, Alma ja Stam1na. Vesala kahmi huikeat seitsemän ehdokkuutta ollen ehdolla myös mm. Vuoden tuottajaksi. Sanni on ehdolla kuudessa eri kategoriassa ja sekä Alma että Stam1na viidessä kategoriassa.

31. kerran järjestettävä Emma-Gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus,  jossa jaetaan tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille. Gaalan tapahtumapaikkana toimii Espoo Metro Areena. Gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella 4.2. kello 20.

Gaalassa esiintyvät mm. Alma, Alex Mattson, Evelina, Ellinoora, Arttu Lindeman, Mikael Gabriel, Isac Elliot, Suvi Teräsniska ja Vesala.

Alice Carreri viikonlopun esiintyjälistan helmi

16.12.2016
Viimeinen viikonloppu ennen joulua tarjoaa Meri-Lapin livemusiikin ystäville laajan musiikillisesti varsin laajan kattauksen perinteisistä rokkikeikoista kauneimpiin joululauluihin ja puurokonsertteihin ja opiskelijakonserteista kansainväliseen musiikkielämykseen.


Viikonlopun ehdoton helmi on italialais-tanskalaisen jazzlaulaja Alice Carrerin keikka Kemin Ankkurissa lauantaina.
Carreri on ollut osana Kööpenhaminan jazz-skeneä jo usean vuoden ajan. Hän on työskennellyn muun muassa Jacob Fischerin, Hans Ulrikin, Hugo Rasmussenin sekä Jacob Christoffersenin kanssa, sekä esiintynyt Tivoli Big Bandin solistina yhden kauden ajan.

Carrerin laajaan jazz-ohjelmistoon kuuluvat niin Billie Holidayn, Cole Porterin ja Kurt Weillin sävelmät kuin modernimmat tulkinnat mm. Black Keysin, The Raconteursin ja Janelle Monaen kappaleista. Carrerin tulkinnoissa uudet kappaleet saavat silauksen vanhaa ja toisinpäin.


Lauantaina Carrerin konsertin ohella ohjelmassa on vielä Kemin Rockfutisteamin perinteinen Joulurock Corner Innissä. Rockversioita joululauluista esittävät Kemi Factori Band ja RFTK All Stars. Illan kapellimestarina toimii sir Teemu Ylinikka. Tornion Park Hotellissa pikkujouluväkeä ilahduttaa ahkeralla keikkailusta ja armottoman energisistä keikoista tunnettu bilebändi Iskuporakone.

Lisäksi lauantain tarjonnasta on nostettava esiin klo 18 Kemin Teatteriravintolassa alkava huippuhauska kaupunginteatterin Improklubi, jossa musiikista vastaa Swing Poppers -bändi, joka soittaa tämän hetken hittejä swingin tahtiin. Tapahtumaan - jota totisesti tohtii suositella - on lisäksi vapaa pääsy.

Tänään perjantaina loppuillasta livemusiikin pariin voi rynnököidä Kemin Ankkuriin, jossa mekkaloi Kari "Hautsi" Hautalammen vahvistama mainio Flyin´ Blind -yhtye. Rytinät alkavat klo 23 tienoilla. Samoihin aikoihin nousee Chilloutin lavalle puolestaan kaikkien aikojen hevihittejä coveroiva Rock2Night -orkesteri mestan avoimissa pikkujouluissa.

Tänään klo 19 alkanut Suvi Teräsniskan joulukonsertti oli loppuunmyyty jo pitkään ennen konsertin alkua.

Alice Carreri esiintyy Kemin Ankkurissa lauantaina 17.12.

Tatuointitapahtuman pääesiintyjät vielä julkistamatta

Lapland Tattoo Weekendin esiintyjistä varmistettuja ovat HeartBurn, Rockabullies, 61 Beast ja Rock2Night.


14.12.2016
Helmikuussa pidettävän, jo 20. kertaa järjestettävän Lapland Tattoo Weekendin ensimmäiset esiintyjät ovat selvillä.

Perjantain 10. helmikuuta illan yksi esiintyjistä on haukiputaalainen Rockabullies -duo, joka esiintyy tarvittaessa triona, kuten nykyään duoilla tahtoo olla tapana. Tyylilajikseen Mika Mannisen (kitara ja laulu) ja Juho Mannisen (kontrabasso) muodostama duo kertoo Facebook-sivuillaan ränttätänttän.

Vuonna 2014 perustettu duo mainostaa soittavansa tunnettuja juomalauluja tai lauluja, jotka saavat ihmiset juomaan. Ohjelmistoon ei kuulu omia kappaleita, vaan duo tarjoilee tunnettuja ralleja laidasta laitaan, niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Facebookin mukaan duon setti koostuu tällä hetkellä setti koostuu pääsääntöisesti Tuomari Nurmion tuotannosta, mutta mukana on muutakin, kuten esimerkiksi Johnny Cashia.


Lauantain esiintyjistä on selvillä kolme, Rovaniemen kovaäänisimmäksi yhtyeeksi itseään mainostava HeartBurn, niinikään Rovaniemeltä saapuva, southernrockia soittava bilebändi 61 Beast sekä kemiläinen, vahvassa nousussa oleva Rock2Night, joka on omaksunut itselleen bilehardrockbändin tittelin.

Yhtyeistä vanhin on HeartBurn, joka perustettiin vuoden 1999 lopulla Kittilän lukion musiikkiluokan musiikkimiesten toimesta. Nimen yhtye nappasi sattumankaupalla  englannin sanakirjasta ja siihen bändi on ollut tyytyväinen. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana on enää Arttu Salonen.

Matka viime vuosituhannen lopulta tähän päivään on ollut HeartBurnille varsin monivaiheinen. Koossa on jo yhtyeen kahdeksas kokoonpano, jossa yhtyeen Facebook-sivujen mukaan vuodesta 2013 mukana ovat olleet laulusolisti Artti Salosen lisäksi Wesku Puikko (koskettimet), Henri Kiviniemi (kitara), Tomi Nivala (basso), Jarkko Lahtinen (kitara) sekä Joni Takalo (rummut).

HeartBurn teki ensimmäiset kolme demoaan vuosina 2003, 2004 ja 2005. South -ep ilmestyi vuonna 2006 ja StillBurned -ep 2014. Viimeisin tuotos on vuonna 2015 jullkaistu StillBurned & Heavy-Hearted -albumi.


61 Beast julistaa olevansa Rovaniemen superyhtyeiden jäsenistä koostuva yhtye hauskanpitoon ja hyvän musiikin soittamiseen. Tyylilajien kirjoon lukeutuvat southern rock, blues, rock sekä hard rock.

Yhtyeen vokalistin - tai tarkalleen ottaen yhtyeen oman nimityskäytännön mukaan Chief of Vocalsin virkaa hoitaa Arttu Salonen. Bändin muut korkea-arvoiset jäsenet ovat Tommi Korjonen (Minister of Bass), Jyrki Rötkönen (Sgt. Of Guitars), Iiro Lehtonen (Drum Major), Henri Kiviniemi (Sgt. Of Guitars) sekä Wesku Puikko (Captain of Keys).


Myöskään Rock2Nightiltä ei puutu itseluottamusta. Yhtye vakuuttaa olevansa kiveäkin kovempi bilehardrockbändi, jossa on lähes virtuoosimaiset soittajat sekä kovaa ja korkealta kirkuva vokalisti. Bändi lupaa ottaa rokkikliseet haltuun ja tehdä kunniaa melodisen hardrockin klassikoille sekä muille ikivihreille, aina 80-luvusta tämän päivän tienoille.

Rock2Night on siis varustettu hyvällä huumorilla, mutta ammattimaisella otteella ja intohimolla musiikkiin, soittamiseen sekä live-esiintymiseen. Yhtyeessä vaikuttavat Jon Sebastian Säkkinen (laulu), myös Pain Confessor-  ja Thyrane -yhtyeissä soittava Joni Lahdenkauppi (kitara), Lauri Rantama (koskettimet, useissa bändeissä työskentelevä luottomies Mikko Raappana (basso) sekä myös Cain´s Offeringissa soittava Jani Hurula (rummut).

Lapland Tattoo Weekendin pääesiintyjät julkistetaan myöhemmin.

The Animals Haaparannalle helmikuussa

13.12.2016
Legendaarinen brittiyhtye The Animals esiintyy helmikuussa Haaparannalla. Bändi on buukattu Ponde´s Kök o Barin lavalle 18. helmikuuta 2017.

Kansainvälistä musiikkihistoriaa tehneellä brittiyhtye The Animalsilla on takanaan tukuttain hittejä, joista se kaikkein tunnetuin The house of the rising sun, amerikkalainen kansanlaulu, josta The Animals teki rockversion vuonna 1964. Lähes yhtä tunnettu on yhtyeen vuonna 1965 levyttämä kappale Don’t Let Me Be Misunderstood. Muita ”Eläinten” listahittejä ovat muun muassa We Gotta Get out of This Place, It’s My Life ja I’m Crying.

Helsingissä The Animals esiintyy hieman myöhemmin, 5. maaliskuuta Aminals & Friends –nimisenä kokoonpanona, jossa ovat mukana alkuperäisen Animals-rumpalin John Steelin lisäksi Mick Gallagher (koskettimet), Danny Handley (kitara) ja Scott Whitley (basso). Haaparannan keikan kokoonpano ei ole tiedossa, mutta yhtyeen Facebook-sivujen mukaan normaalikokoonpano on muuten sama kuin Helsingissä, mutta basistina on Bobby Ruiz.

Skandinavian kiertueellaan The Animals esiintyy myös ainakin kahdessa muussa ruotsalaisessa pikkukaupungissa Säterissä ja Brålandassa, sekä ”vähän” isommassa Göteborgissa. Helsingissä The Animals esiintyy harvinaisessa yhteiskonsertissa Troggsin ja CCRevivedin kanssa.

Alkuperäisessä The Animals –kokoonpanossa soittivat John Steelin lisäksi Eric Burdon (laulu), Alan Price (urut), Hilton Valentine (kitara) sekä Bryan ”Chas” Chandler, joka on edesmennyt jo vuonna 1996.

Samaan aikaan kun kun Joh Steelin liidaama The Animals on Pohjoismaissa, Yhdysvaltoja kiertää Eric Burdon and The Animals –kokoonpano.

Haaparannan keikan lippujen hinnatkaan ei päätä huimaa. Sisään pääsee 120 kruunun tiketillä. Jos haluaa istua Pondessa pidempään ja nauttia ennen keikkaa illan supermenun, illan hinnaksi tulee 285 kruunua. Ei paha sekään.

Keikan Facebook –event löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/1187485764674535/

Harmony Sisters -musiikkinäytelmä Mikin Vintin lahja satavuotiaalle Suomelle

2.1.207
Torniolainen Mikin Vintti ry tuo lavalle merkittävän palasen suomalaista iskelmämusiikin historiaa Harmony Sisters –musiikkinäytelmällään. Valtosen sisarusten Veran, Mairen ja Raijan tie vei Torniosta Kotkaan, sota-aikana rintamakiertueille ja laajoille konserttimatkoille Euroopppaan.

Näytelmän yleisökenraali on torstaina ja ensi-ilta perjantaina Seminaarin koululla Torniossa. Kaikki esitykset nähdään tammikuun aikana samassa paikassa.

Hyvää uutta vuotta 2017

31.12.2016
Rokkineuvos toivottaa kaikille erinomaisen hyvää uutta vuotta 2017. Kulunut vuosi on ollut Rokkineuvos-sivustolle menestyksellinen. Sivuilla on käyty ahkerasti, juttuja on luettu, kuvakoosteita selattu ja keikkakalenteria tiirailtu. Se on paras palkinto minkä voin tekemisistäni saada.

Toivottavasti pysyt mukana myös vuonna 2017. Teen parhaani, jotta sivuilla riittää mielenkiintoisia juttuja jatkossakin. Suositut vakiopalstat pysyvät, mutta jotain uuttakin on luvassa.

Jatkossakin mennään Meri-Lappi edellä. Haluan alati nostaa esille meri-lappilaisia bändejä ja artisteja sekä tuoda esille kaikkea sitä mitä alueen populaarimusiikin saralla tapahtuu. Toki siinä sivussa koukkaillaan vähän laajemmallakin alueella ja silmäillään historiaakin.

Bändeille, artisteille, keikkajärjestäjille ja ohjelmatoimistoille edelleen yksi toivomus, laittakaa tietoa keikoista, levytyksistä ja muista kuulumisistanne, jotta voin välittää tietoa lukijoilleni. Tietoja voi laittaa niin sähköpostilla (rokkineuvos@gmail.com) tai vaikka Facebookin välityksellä.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja ei muutako eteenpäin! Cheers!

Rokkineuvos

 

Pakkasukko -festivaalille tusina täyteen

26.12.2016
Pakkasukko Blues N`Jazz -festivaali tuo helmikuussa jälleen kerran lämpimät rytmit keskelle talvista Kemiä.

12. kerran järjestettävän festivaalin ensimmäinen esiintyjä, todellisen elävän legendan saapuminen Kemiin on myös julkistettu.

Lue täältä lisää: http://www.rokkineuvos.fi/424973007

 

Hyvää ja rauhallista joulua!

34.23.2016
Rokkineuvos vetäytyy huilaamaan pienelle joulutauolle toivottaen samalla kaikille lukijoilleen, ystävilleen, yhteistyökumppaneille ja avustajilleen erinomaisen hyvää joulua. Nauttikaa joulun taiasta ja läheistenne seurasta!

Jouluun voi mainiosti virittäytyä oheisten Kemin Rockfutisteamin Joulurock 2016 -tapahtumassa kuvattujen videoiden kautta.

Ylläolevalla videolla kappaleen Mielenrauhaa tulkitsee Jon Sebastian Säkkinen kera kitaristien Janne Raatikainen ja Teemu Ylinikka, kosketinsoittaja Taneli Knuutisen, basisti Mikko Raappanan, perkussionisti Krista Tiitisen ja rumpali Santeri Rajaluodon.

Allaolevalla videolla sama ryhmärämä paiskoo ilmoille perinteisen Heinillä härkien kaukalon -joululaulun.

"Mestareiden" kotiinpaluu Ankkurissa lauantaina

18.11.2016
Lauantaina Kemin Ankkuriin saapuvan Hillervo Bros. -yhtyeen juuret ovat tiukasti Kemissä ja kemiläisyydessä. Nimensä yhtyeelle ovat antaneet veljekset Teemu (laulu ja kitara) ja Tuomas Hillervo (basso ja laulu), joiden lisäksi bändissä soittavat kitaristi Janne Posti ja aina ilmeikäs rumpali Jeremia Kangas.

- Lapsuuden ja teini-iän elo Kemissä oli musiikillisesti antoisaa. Itse lauloin ja soitin rumpuja The Roadrunners -yhtyeessä, joka voitti Lockarokin vuonna 1998 ja teki muutaman vuoden aikana ison läjän keikkoja aina loppuunmyytyihin Hullun Poron keikkoihin asti.  Bändi nautti kivasta näkyvyydestä. Oltiin tuolloin 14 vuotiaita, kertoo Tuomas Hillervo, joka vetää nykyään ympäri Suomea esiintyvää Joku Paikallista Bändiä.

- Tuhannes keikka JPB:n riveissä tulee täyteen alkuvuodesta 2017, mies laskeskelee. Vuonna 1998 Lockarockissa muuten kakkoseksi tuli muun Tricky Beans -yhtye, joka nykyään kiertää ympäri maailmaa Sonata Arctican nimellä.


Muutenkin Hillervon muistot Kemin ajoilta ovat kaikin puolin mieluisia.
- Se oli hienoa aikaa, nähtiin paljon, muun muassa kemiläisen ravintolamaailma eli eräänlaista kulta-aikaa livemusiikin tarjonnassa kun Pekka Saari rakensi HullunMyllystä ja Hullu Pohjolasta maan eturivin livepaikkoja, jota saimme todistaa tätä, Hillervo muistelee.

Hillervon mukaan noista ajoista olisi miljoona ihan mielenkiintoista tarinaa kerrottavana.
- Esimerkiksi Remu Aaltonen hukkasi Roadrunner -ajoilta asti mukana kulkeneen sormuksensa, jonka löysimme Hullun Myllyn bäkkärin laudoituksen alta. Päällikön palkintolupaus ei ole unohtunut, Hillervo nauraa ja aprikoi, että olisiko kyseinen sormus ollut Remun sormessa peräti Roadrunner -levyn kansikuvassakin.


Teemu Hillervo puolestaan vaikutti Jokamiesluokka -yhtyeessä joka teki tulosta muutaman vuoden ajan, soittamalla mm. suositussa tv-ohjelma Jyrkissä ja julkaisemalla muutaman sinkun. Jokamiesluokka voitti myös jaetun ykkösijan Rock -99 -kilpailuissa Oulussa yhdessä jyväskyläläisen Dynamo -yhtyeen kanssa.
- Teemu soittelee aktiivisesti keikkoja eri kokoonpanoissa Pohjois-Suomessa. Itseltäni Kemi jäi taakse 1999 ja muutin Saloon, jonne elämä on rakentunut. Teemu muutti Kemistä pois samoihin aikoihin ja vaikuttaa nykyään Oulussa.


Tornion pop & jazz-konservatorion kasvatteihin lukeutuva Jeremia Kangas on rumpali, joltaa taittuu musiikki kuin musiikki rockista poppiin ja jazziin. Kangas on vaikuttanut ainakin Villi Huhu-, Reetta, Mighty Shitty- ja Stumble Boys- yhtyeissä sekä Nelli Milanin bändissä. Janne Postilla on bänditaustaa Joku Paikallisen Bändin lisäksi myös Flogiston ja Nameless -yhtyeistä.

Lauantain Ankkurin keikka on otsikoitu ytimekkäästi One Night Only.
- Tarjolla on viihdyttävä ilta meitä lähellä olevien coverbiisien muodossa. Eli esitämme suurimpia hittejä vuosien varrelta, Hillervo houkuttelee. Saliäänestä keikalla vastaa Kari "KooPee" Pentti.

Tässä se on: Zacharius Carls Groupin uusi single

Ossian Marttalan mukaan biisi kaikuu uudella tavalla Leonard Cohenin poismenon jälkeen.

11.11.2016
Torniolaislähtöisen Zacharius Carls Groupin uusi single Don´t Wake Up julkaistiin tänään useilla julkaisualustoilla. Kappale löytyy Youtuben lisäksi myös Spotifystä, iTunesista ja Vimeosta. Voit tsekata yhtyeen virallisen youtube-musiikkivideon yltä.

- Sattui outoon saumaan tämä julkaisu, kertoo ZCG:n vokalisti Ossian Marttala viitaten äsken julkistettuun uutiseen kanadalaisen laulaja-lauluntekijä, runoilija ja kirjailija Leonard Cohenin kuolemasta.
- Biisin avauslause "We had poets among us..." kaikuu uudella tavalla kun heräsin uutiseen Leonard Cohenin poismenosta. Cohen on sanoittajana kaikista eniten minuun vaikuttanut lauluntekijä. Tämä kappale olisi varmasti jotain ihan muuta ilman Leonardin vaikutusta. Tai tätäkään laulua en olisi koskaan edes tehnyt. Sieluun tatuoitua hommaa, Marttala kertoo Facebookissa.


Kappaleessa ZCG:n vokalisti Ossian Marttalan kanssa duetoi Nightwish-yhtyeen nokkamies Tuomas Holopaisen kanssa naimisissa oleva heleä-ääninen Johanna Kurkela.
- Onnea maailma. Ja kuu. Tässä tämä meidän uusi single on. Vahvistuksenamme Kurkelan Johanna. Me rakastamme sitä. Toivottavasti sinäkin, yhtye viestittää julkaisu-uutisessaan.

Laulu on ensimmäinen single tulevalta Quiet Desperation (Mosaik Musik 2016) -albumilta, joka julkaistaan vielä loppuvuoden aikana. Kappale on yhtyeen ensimmäinen julkaisu seitsemään vuoteen, jolla yhtye juhlistaa samalla 20-vuotista taivaltaan. Albumin julkaisun jälkeen bändi lähtee ensi vuonna myös keikoille.

Zacharius Carls Groupissa soittavat Ossian Marttalan (laulu, kitara) lisäksi Jussi Sivonen (kitara), Tommi Södö (basso) ja Jari Pääkkö (rummut).


Marttalan mukaan Don´t Wake Up -kappaleen kertoja lähettää lohdullisen viestin itselleen nuoruuden mullistusten keskelle pienelle paikkakunnalle pohjoiseen. Tuttuihin maisemiin siis molemmille laulajille.
- Duetto-ideasta puhuttiin Johannan kanssa jo ennenkuin tämä kappale putkahti maailmaan, ja Don’t Wake Up istui ideaan ihan mahtavasti. Onneksemme Johanna piti kappaleesta todella paljon ja samaistui biisin tarinaan. Se on tärkeää, jotta kappale ei jäisi vain läpiluennaksi - jonkinlaiseksi duetoksi duetoimisen takia - vaan siinä on myös merkityksellisyyttä esittäjilleen, Ossian Marttala taustoittaa.

- Pohjoisen angstin purkaminen positiiviseksi voimaksi musiikin kautta on ollut minulle yksi elämän kantavista voimista. Tässä sen angstin saattoi jälleen kerran purkaa musiikkiin ja antaa angstin sulautua kauneuteen. Mielestämme tämä on hieno ja hieman yllättävä biisi pistää pihalle noin seitsemän vuoden levytys-tauon jälkeen, Marttala luonnehtii.

Zacharius Carls Group 20 vuotta

Torniolaislähtöinen, Helsingin kautta Ouluun päätynyt Zacharius Carls Group vetäytyi vuonna 2009 määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Viimeisiksi julkaisuiksi ennen telakoitumista jäivät albumi Rage In your heart, sekä tätä seurannut uudelleenlevytetty single Aeroplane blues.

Yhtye ehti vuosina 2003-2009 julkaista lahtelaisen Ari "Arska" Tiaisen perustaman Levy-yhtiön kautta neljä pitkäsoittoa sekä liudan loppuunmyytyjä EP-levyjä. Albumit saivat loistavia arvioita ja yhtyeen keikoilla koettiin usein myös hurmoksellista paatosta. Listasijoituksiakin yhtyeelle kertyi. Parhaimmillaan One More Second Chance -EP (2004) kohosi singlelistan toiselle sijalle.

Zacharius Carls Groupilta uutta musiikkia

Perjantaina ilmestyvä single Don’t Wake Up on yhtyeen solisti Ossian Marttalan ja Johanna Kurkelan duetto.

8.11.2016
Torniolaislähtöinen Zacharius Carls Group julkaisee uutta musiikkia seitsemän vuoden levytys-tauon jälkeen, samalla juhlistaen 20-vuotista taivaltaan.

Loppuvuodesta julkaistavan Quiet Desperation -albumin ensimmäinen singlelohkaisu Don’t Wake Up on yhtyeen solisti Ossian Marttalan ja Johanna Kurkelan duetto. Kappale julkaistaan digitaalisesti 11. marraskuuta eli tämän viikon perjantaina.


Don´t Wake Up -kappaleen kertoja lähettää lohdullisen viestin itselleen nuoruuden mullistusten keskelle pienelle paikkakunnalle pohjoiseen. Tuttuihin maisemiin siis molemmille laulajille.

- Duetto-ideasta puhuttiin Johannan kanssa jo ennenkuin tämä kappale putkahti maailmaan, ja Don’t Wake Up istui ideaan ihan mahtavasti. Onneksemme Johanna piti kappaleesta todella paljon ja samaistui biisin tarinaan. Se on tärkeää, jotta kappale ei jäisi vain läpiluennaksi - jonkinlaiseksi duetoksi duetoimisen takia - vaan siinä on myös merkityksellisyyttä esittäjilleen, Ossian Marttala taustoittaa.

- Pohjoisen angstin purkaminen positiiviseksi voimaksi musiikin kautta on ollut minulle yksi elämän kantavista voimista. Tässä sen angstin saattoi jälleen kerran purkaa musiikkiin ja antaa angstin sulautua kauneuteen. Mielestämme tämä on hieno ja hieman yllättävä biisi pistää pihalle noin seitsemän vuoden levytys-tauon jälkeen, Marttala luonnehtii

Zacharius Carls Group 20 vuotta

Torniolaislähtöinen, Helsingin kautta Ouluun päätynyt Zacharius Carls Group vetäytyi vuonna 2009 määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Viimeisiksi julkaisuiksi ennen telakoitumista jäivät albumi Rage In your heart sekä tätä seurannut uudelleenlevytetty single Aeroplane blues.

Yhtye ehti vuosina 2003-2009 julkaista lahtelaisen Ari "Arska" Tiaisen perustaman Levy-yhtiön kautta neljä pitkäsoittoa sekä liudan loppuunmyytyjä EP-levyjä. Albumit saivat loistavia arvioita ja yhtyeen keikoilla koettiin usein myös hurmoksellista paatosta.

Listasijoituksiakin yhtyeelle kertyi. Parhaimmillaan One More Second Chance -EP (2004) kohosi singlelistan toiselle sijalle.

Quiet Desperation -albumi julkaistaan digitaalisesti vielä tämän vuoden puolella ja fyysisen äänitteen kera yhtye suuntaa keikoille vuonna 2017.
 
Zacharius Carls Group juhlistaa uusilla julkaisuillaan myös 20-vuotista uraansa, sillä yhtye soitti ensimmäisen keikkansa joulukuussa 1996 Tornion Jesperi-Klubilla.

Zacharius Carls Group on:

Ossian Marttala - laulu, kitara
Jussi Sivonen - kitara
Tommi Södö - basso
Jari Pääkkö - rummut

Zacharius Facebookissa: https://www.facebook.com/zachariuscarlsgroup

Vuoden vaihtumista juhlitaan rajalla huikein menoin ja vieläpä kahdesti

27.12.2016
Vuoden vaihtumista juhlitaan Suomen ja Ruotsin rajalla, Tornion ja Haaparannan Victoriantorilla näyttävämmin kuin koskaan. Samalla 31.12. vietetään Suomen itsenäisyyden sadannen juhlavuoden historiallisia vastaanottajaisia.

- Tämä on ainutlaatuinen kansainvälinen tapahtuma kaksine ilotulituksineen maailman rauhallisimmalla rajalla, tämä on juuri sitä rajatonta yhteistyötä, mitä rajalla tarvitaan, kertoo Haaparannan kaupungin edustajana juhlaa valmistellut Pia Marttinen.

- Uusi vuosi Victoriantorilla on kasvanut vuosi vuodelta. Kaupunkien tavoitteena on myös kehittää siitä vielä suurempi matkailuvaltti. Tänä vuonna luodaan paremmilla resursseilla korkeampaa profiilia, varsinkin kun juhlistamme alkavaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta, Marttinen lisää. 


Happy New Twice -juhla sisältää todellakin kaksi näyttävää ilotulitusta, joihin on satsattu huomattavasti tavanomaista enemmän. Niihin sisältyy myös kuvaelmia ja musiikkia. Keskiyöllä Suomen aikaa nähdään ensin Itsenäisyys -ilotulitusnäytös ja tuntia myöhemmin vuoden vaihtuessa Ruotsissa, vuorossa on Grand Prix- ilotulitus.

Tapahtumassa nähdään kahteen otteeseen Uniflow -tulishowryhmän vangitsevan mahtipontinen ja elokuvamaisella musiikilla höystetty esitys, joka sisältää kansainvälisesti pitkälle hiottua tulitaidetta. Uniflown esityksissä yhdistyvät tulitaiteilijoiden välinehallinta, show, pyrotekniikka sekä trikkausryhmän huikeat voltit ja taistelukoreografiat.

Myös After Ski -bilebändi esiintyy kahteen otteeseen. Yhtyeen jalan alle menevä meininki koostuu asenteesta ja rockin helmistä, tutuista hiteistä sekä musiikin aarteista. Bändi pitää huolen, ettei aika käy pitkäksi ja uusi vuosi otetaan vastaan hymyssä suin.

Tapahtumassa, jonka juontaa eri yhteyksistä tuttu Birgitta Tamminen, kuullaan myös molempien kaupunkien uuden vuoden tervehdykset. Tornion tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ilkka Kapraali ja Haaparannan puolelta vapaa-aikayksikön johtaja Allan Fjellvind.

Juhlat käynnistyvät kello 23 suomen aikaa. Tapahtuman toteuttamisesta vastaa Eventworks Oy yhteistyössä Tornion ja Haaparannan kaupunkien kanssa.

Happy New Twice –juhlan ohjelma

23.00 Juhlien avaus
23.10 After Ski -bilebändi
23.35 UniFlow tulishow
23.50 Itsenäisyys -ilotulituksen tarina
23.59 Countdown
00.00 Vuosi vaihtuu Suomessa, Itsenäisyys –ilotulitus
00.05 Kaupunkien uudenvuoden tervehdys
00.10 After Ski -bilebändi
00.35 UniFlow tulishow
00.50 Grand Prix -ilotulituksen tarina
00.59 Countdown
01.00 Vuosi vaihtuu Ruotsissa, Grand Prix -ilotulitus

Ajat ovat Suomen aikaa.
Järjestäjä varaa oikeudet aikataulun muutoksiin.

Tapahtumasivut löytyvät osoitteesta http://happynewtwice.com/fi/
Tapahtuman Facebook -sivut ovat osoitteessa https://www.facebook.com/happynewtwice/?fref=ts

Kiinnostaako esiintyminen Nummirockissa ja Wacken Open Airissa?

27.11.2016
Joulu-tammikuussa pidettävä Wacken Metal Battle Finland -kilpailu tarjoaa mahdollisuuden siihen. Aiempina vuosina Suomesta Battle Beast, Shiraz Lane ja Blind Channel ovat jo ottaneet massiivisia askeleita eteenpäin juuti Wacken Metal Battle Finlandin kautta.

Kemiläiskitaristi FBA-lavalle tammikuussa

26.11.2016
Olli Ontronen ja Mighty Shitty -yhtye, jossa kitaroi kemiläinen Tuomas Laajoki,  saavat kunnian soittaa suomibluesin arvokkaimmassa tapahtumassa, Finnish Blues Awards -gaalassa, joka järjestetään Helsingissä tammikuussa.

Kolmatta kertaa järjestettävässä gaalassa palkitaan suomibluesin ansiointuneimpia tekijöitä. Mighty Shitty -yhtyeessä kitaraa soittaa kemiläinen Tuomas Laajoki.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/431892265


Monipuolista ja tymäkkää tuomiopäivän metallia

23.11.2016
Torniolaisen Ordog -yhtyeen viides studioalbumi The Grand Wall on ilmestynyt monen mutkan ja viivästyksien jälkeen. Bändi on tuotokseensa ja uuteen levy-yhtiöönsä, venäläiseen MFL Recordsiin erittäin tyytyväinen.
- MFL:n kanssa yhteistyö on toiminut mahtavasti ja ammattimaisesti, kertoo yhtyeen kitaristi Valtteri Isometsä.

Rokkineuvos haastatteli bändin. Lue jykevä Ordog-juttu ja kuuntele The Grand Wall –albumi täältä: http://www.rokkineuvos.fi/422812765

Flos Florum: Uuden keskiajan metallirockia

22.11.2016
Flos Florum on yhtye, joka esittää metallitulkintojaan niin keskiaikaisista sävelmistä kuin teksteistäkin sekä omia äänifantasioitaan. Bändin musiikissa yhdistyvät metalli, kansanmusiikki ja keski-aikaiset soittimet.

Murmanskissa viime lauantaina esiintyneen yhtyeen konsertissa kuultiin muun muassa skandinaavista lyyraa, mekaanista violaa, keskiaikaisia rumpuja, meritorvea, gootti-citolea ja erilaisia huiluja, torvia ynnä muita.

Lue Rokkineuvoksen Murmanskin erikoiskirjeenvaihtaja Sari Pöyhösen juttu ja katso yhtyeen virallinen musiikkivideo kappaleesta Herr Mannelig: http://www.rokkineuvos.fi/418057692

Kuumat kyyneleet yllätti

21.11.2016
Hillervo Bros näytti lauantaina Kemin Ankkurissa mistä hyvä coverbändi on tehty. Perusasia on tietysti soittotaito, kyky tehdä tutuistakin kappaleista omat menoversionsa. Tarvitaan myös osaava ja yleisön mukaansa saava laulusolisti, taitava, paketin koossa pitävä rytmiryhmä sekä melodioita osaamisellaan eteenpäin piiskaava kitaristi.

Lisäksi tietysti biisivalinnoilla on valtava merkitys. Tarvitaan tarttuvia, tuttuja biisejä, joiden sanat bailukansa osaa ulkoa. Muutama taiten valittu yllätysvetokaan ei ole pahasta. Hillervo Brosin muun muassa Eppu Normaalia, Juha Tapiota ja Leevi & Leavingisiä sisältäneen setin ehdoton yllätysbiisi oli rockaava versio Jamppa Tuomisen Kuumat Kyyneleet -hitisstä. Ja sehän toimi.

Katso kuvakooste ja lue lisää Hillervo Brosin keikasta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/432115211

Hillervo Brothers ja paluu Kemiin

18.11.2016
Melkoinen pala kemiläistä rockhistoriaa leijuu kuvioissa, kun Hillervo Bros. valtaa lauantaina 19.11. Kemin Ankkurin lavan.

Teemu ja Tuomas Hillervo ja Janne Posti ovat ovat mesonneet muun muassa The Rodrunners, Jokamiesluokka, Nameless -yhtyeissä sekä tietenkin Joku Paikallinen Bändissä seuranaan nuoremman polven rumpali-ihme Jeremia Kangas.

Tuomas Hillervon The Roadrunners -yhtyeellä on tilillään muun muassa Sonata Arctican varhaisversio Tricky Beansin rökitys. Vuoden 1998 Lockarockissa Roadrunnes vei voiton Tricky Beansin jäädessä kakkoseksi.

Lauantaina Ankkurissa on luvassa Kemi -fiilistelyn lisäksi kosolti tuttuja biisejä. Lue täältä lisää:  http://www.rokkineuvos.fi/412159448

400 000 sivuvisiitin raja rikki

17.11.2016.
Arvoisa lukija. Olen enemmän kuin iloinen, sillä tämä vaatimaton sivustoni kerää yhä hurjempia ja hurjempia kävijälukemia.  Tänään rikkoutui 400 000 sivuklikkauksen raja. Aikaa siihen meni vain hieman yli kaksi vuotta.

400 000. Se on harrastuksena pyöritetylle sivustolle kova lukema. Todella kova.
Se kertoo myös siitä, että tälle sivustolle on selvästikin ollut tarvetta. Siihen tarpeeseen pyrin jatkossakin vastaamaan.

Meri-Lapin alueella kulttuuri on aina ollut laadukasta, myös rockkulttuuri. Eikä tämä aika tee siihen poikkeusta. Uusia bändejä tulee, osaavia ja lupaavia laulajia riittää, samoin muusikoita, artisteja, lauluntekijöitä. Kaikkiaan vaikuttaa siltä, ettei musiikkipitoiselta sivustolta aiheet ihan heti ole loppumassa kesken. Se on hyvä.

Kiitos lukijoille, kiitos musiikintekijöille ja esittäjille, kiitos kaikille, jotka käyttävät kulttuuripalveluita, käyvät konserteissa, keikoilla, teatterissa, stand up -illoissa ja niin edelleen. Ja kiitos tahoille, jotka näitä iltoja iloksemme järjestävät. Tämä on mahtavaa.

Rokkineuvos

Elämä osaa yllättää myös myönteisesti

Kemiläisdeejii Bliniks pääsee kokeilemaan kykyjään UnelmaKiihdyttämössä tähtiartistien mentoroinnin siivittämänä.

14.11.2016
Kemiläinen Olli Saarenpää, joka tunnetaan myös dj-nimellä Bliniks, on valittu ainoana lappilaisena Somasen UnelmaKiihdyttämöön tähtiartistien mentoroitavaksi. Mentoreina mukana nähdään muun muassa Happoradion Aki Tykki, Sara Chafak, Pertti Neumann ja Anne Mattila.

UnelmaKiihdyttämössä nuoret pääsevät kokeilemaan kykyjään ja tuottavat yhdessä mentorin kanssa oman julkaistavan biisinsä.

Kaija Koo pihvinä Vain elämää -albumien välissä

13.11.2016
Vain Elämää -tv-sarjan viidennen kauden Ensimmäinen Kattaus -albumi jatkaa vähemmän yllättäen Suomen virallisen albumilistan kärjessä. Kakkoseksi nousi Kaija Koon uusi albumi Sinun naisesi, joka jäi pihviksi kahden Vain elämää -albumin väliin, sillä kolmossijalta löytyy suosikkisarjan Toinen kattaus -albumi.

Rokkineuvoksen sivuilla hirmuinen kuhina

Päättyneellä viikolla sivuilla vierailtiin 11 378 kertaa.

13.11.2016
Rokkineuvoksen sivuilla kävi päättyneellä viikolla melkoinen vilske. Sivustolla vierailtiin 4.-11. marraskuuta hulppeat 11 378 kertaa.

Hyvää vetoapua antoi Kotiteollisuus -yhtye, joka jakoi omilla Facebook -sivuillaan Rokkineuvoksen keikka-arvion ja kuvakoosteen bändin Kemin keikasta 4. marraskuuta. Tähän mennessä Kotiteollisuus-pläjäyksen on käynyt tiirailemassa  9 312 silmäparia.

Kyseessä on Rokkineuvos.fi -sivuston hieman yli kaksivuotisen historian toiseksi vilkkain viikko. Heinä-elokuun vaihteessa 2015 sivustolla 151 kertaa enemmän. Tuolloin - 31.7.-7.8.2015 - sivustolla käytiin 11 529 kertaa. Tuolloin sivuston kokonaiskävijämäärä nousi lukemaan 127 985.

Nyt Rokkineuvoksen sivustolla on käyty kaikkiaan 397 418 kertaa ja huikea 400 000 sivuvierailun raja on enää 2 582 käynnin päässä.

Rokkineuvos kiittää lämpimästi jokaista sivustolla vieraillutta.

Teemu Ylinikka & The Hillevi Street Bandin eka keikka

12.11.2016
Teemu Ylinikka & The Hillevi-Street Band teki ensiesiintymisensä perjantaina 11. marraskuuta Kemin Chilloutissa.

Rokkineuvos oli paikalla ja täältä pääset lukemaan keikka-arvion ja katsomaan kuvakoosteen: http://www.rokkineuvos.fi/431976851

Zacharius Carls Groupin uusi single julkaistiin

11.11.2016
Torniolaislähtöisen Zacharius Carls Groupin uusi single Don´t Wake Up kaikuu yhtyeen liideri Ossian Marttalan mukaan aivan uudella tavalla kun hän tänä aamuna heräsi uutiseen Leonard Cohenin kuolemasta.

Marttalan mukaan Cohen on häneen eniten vaikuttanut lauluntekijä. Legendaarinen laulaja-lauluntekijä, runoilija ja kirjailija Leonard Cohen menehtyi Los Angelesissa maanantaina 7. marraskuuta 82-vuotiaana. Hänen kuolemastaan kerrottiin julkisuuteen vasta tänään laulajan Montrealissa tapahtuneen siunaustilaisuuden jälkeen. Cohen julkaisi viimeisen albuminsa You Want It Darker viime kuussa.

Zacharius Carls Groupin Don´t Wake Up singlellä Ossian Marttalan kanssa duetoi Johanna Kurkela. Kappaleen virallisen musiikkivideon pääset katsomaan täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448
*

Kotiteollisuus kelpasi kemiläisyleisölle mainiosti

5.11.2016
Kotiteollisuus teki lauantaina vuosittaisen visiittinsä Kemiin. Corner Inniin kokoontunut juhlakansa otti suosikkinsa vastaan hyvin - kuten aina. Ei menomesta viimeistä koloa myöten täynnä ollut, mutta yleisömenestys oli silti vähintään kohtuullinen.

Bändi esitteli ikihittiensä ohella kolme viikkoa sitten ilmestyneen Vieraan vallan aurinko -albumin kappaleita. Ne kelpasivat kemiläisyleisölle vallan mainiosti.

Katso kuvakooste ja lue keikkaraportti: http://www.rokkineuvos.fi/431866875

Ilmakitaransoiton maailmanmestari Nordic Thunder hakee Oulun kaupunginjohtajaksi

Nordic Thunder. Kuva: Oulun Juhlaviikot / Miikka Kansanniva

28.10.2010
Perjantaina päättynyt hakuaika Oulun kaupunginjohtajan tuotti 12 hakemusta tehtävään. Hakijoiden joukossa ovat muun muassa tittelikseen ilmakitaransoiton maisterin ilmoittava Justin Howard USA:n Chicagosta, kuorma-autonkuljettaja Samuli Hietanen sekä ylioppilas Julius Heikkuri.

Howard tunnetaan Oulussa ja ilmakitarapiireissä paremmin nimellä Nordic Thunder. Hän voitti ilmakitaransoiton maailmanmestaruuden Oulussa vuonna 2012.

Muut hakijat

Maire Ahopelto (Oulu), terveystieteiden maisteri, kuntayhtymän konsernijohtaja ja sairaanhoitopiirin johtaja, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivi Laajala (Helsinki), hallintotieteiden kandidaatti, ylijohtaja, valtionvarainministeriö
Marjukka Manninen (Kello), kauppatieteiden maisteri, Tyrnävän kunnanjohtaja
Matti Matinheikki (Oulu), diplomi-insinööri, yhdyskuntajohtaja, Oulun kaupunki
Timo Nousiainen (Tornio), valtiotieteiden maisteri, Tornion kaupunginjohtaja
Tapani Turpeinen (Oulu), oikeustieteen kandidaatti/oikeustieteen maisteri, säätiönjohtaja Oulun Diakonissalaitos, ODL-konsernijohtaja
Hannu Valkonen (Kempele), diplomi-insinööri, toimitusjohtaja, Ultracom Oy
Risto Huttunen (Oulu), kiinteistönvälittäjä LVK, sales agent, 24 Housing Oy LKV
Mika Penttilä (Oulu), oikeustieteen kandidaatti (maisterin tutkinto), sivistys- ja kulttuurijohtaja, Oulun kaupunki

Lähde: Kaleva http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oulun-kaupunginjohtajaksi-12-hakijaa-katso-lista/742092/

The Raveys ja videopommituksen alkeet

The Raveys viihtyy yleisön edessä.

* Keminmaalainen indierock -yhtye haluaa jakaa musiikkiaan ihmisten saataville

* Livevideoiden julkaisemisen ohella The Raveys valmistautuu ensimmäisen studionauhoitteensa tekoon.

4.11.2016
Keminmaalainen indierock -yhtye The Raveys on jo kotvan aikaa tehnyt olemassaoloaan tiettäväksi. Bändi muun muassa voitti syyskuun alussa pidetyn Meri-Lapin bändikilpailun, tuolloin vielä alkuperäisellä nimellään The Pioneers.
- Nimenvaihdon taustalla oli lähinnä se, että on olemassa The Pioneers –niminen jamaikalainen reggae-orkesteri, joka lienee hieman meitä tunnetumpi, yhtye vastaa kollektiivisesti.
- Esimerkiksi googlettamalla meidän bändimme materiaalia ei löytynyt kovin helpolla , vaan juuri sen toisen The Pioneersin. Se, että meidän sivumme oli piilossa kaikkien muiden hakutulosten seassa, luultavastikin vaikutti jonkin verran negatiivisesti vaikkapa Facebook-sivujemme löytämiseen. Niinpä piti keksiä joku omaperäisempi nimi. Lisäksi tuo The Pioneers oli jo alun alkujaan tarkoitettu väliaikaiseksi, yhtye perustelee.


Bändin mukaan kysymys siitä, mitä The Raveys tarkoittaa, on heille jo varsin tuttu.
- Nimi ei varsinaisesti tarkoita mitään erityistä, mutta kyllä jostain sanakirjasta ravey –sana löytyy. Se, tarkoitammeko nimellä juuri sanakirjasta löytyvää sanaa jääköön jokaisen harkinnan varaan. Pääasia, että nimi kuulostaa uniikilta ja se ei ole minkään toisen bändin käytössä.
The Raveysin muodostavat Miikka Viitala (laulu), Jaakko Mattila (soolokitara), Aleksi Viitala (rytmikitara ja taustalaulu), Teemu Mikkola (basso ja taustalaulu) sekä Markus Ranta (rummut).


Syksyn mittaan bändi on harrastanut melkoista videopommitusta. Yhtye on ladannut Youtube-palveluun liudan kappaleitaan, niin omia kuin covervetojakin.
- Meille on tässä vaiheessa tärkeää saada näkyvyyttä, olemmehan verrattain uusi orkesteri merilappilaisessa musiikkiskenessä. Näkyvyyden ohella meille on tärkeää jakaa musiikkiamme ihmisten saataville ja siinä Youtube on toiminut hyvänä, ja toistaiseksi ainoana, väylänä, bändi perustelee vilkasta lataustykitystään.

Tällä hetkellä yhtye valmistautuu hieman normaalista poikkeavaan keikkaan, joka on Rukalla 11.11. Chalet Ruka Peakin avajaisissa.
- Siellä soitamme akustisen keikan, jonka settilistaan kuuluu toki omia biisejämme, mutta myös hieman tyylistämme poikkeavia biisivalintoja.


Keikkavalmistelujen ohella yhtye on tehnyt myös uutta materiaalia, ja hioneet muutamaa biisiä debyyttinauhoitteelle, joka äänitetään Tico Tico -studiolla vielä marraskuun aikana. Nauhoitussessiot Ahti Kortelaisen kanssa ovat palkinto Meri-Lapin bändiskaban voitosta.
- Muuten loppuvuosi menee todennäköisesti hieman hiljaisemmissa tunnelmissa kuin tämä syksy on tähän saakka ollut, mutta mahdollisuuksien mukaan pyrimme keikkailemaan. Lisäksi ensi vuoden alkupuoli on luultavastikin hiljaiseloa, sillä isänmaan ja puolustusvoimien kutsu on kantautunut erään jäsenemme tietoisuuteen.

Parhaiten yhtyeen matkassa pysyy, kun käy tykkäämässä bändin FB-sivuista, jonne päivitykset yhtyeen kuulumisista tipahtelevat. Sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/theraveysband/

Jari Yliaho julkaisee pitkästä aikaa uutta musiikkia

25.10.2016
Monessa mukana ollut kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Jari Yliaho julkaisee pitkästä aikaa uutta musiikkia, jota hän on säveltänyt Erkki Saarilehdon teksteihin. Yliaho & Saarilehdon 4. marraskuuta ilmestyvällä Tien Reunalla -albumilla vierailevina laulajina esiintyvät muiden muassa Ila Loueranta, Juha Lehti, Dave Lindholm, Harri Marstio ja Roope Yliaho.

Viime vuosina usein Kemin Juicerock –tapahtumissa nähty Yliaho on tuttu Juice Leskinen Slam, Juice Leskinen Grand Slam sekä Siberia-yhtyeistä.

Ensi vuoden joulukuussa 60 vuotta täyttävä Yliaho soitti vuosina 1974–1979 Virroilta kotoisin olevassa Donna-yhtyeessä, jossa vaikutti myös kemiläislähtöinen, niin´ikään Juicen bändeistä tunnettu Ila Loueranta. Juice Leskinen Slamiin Yliaho liittyi vuonna 1979 ja soitti yhtyeen vuonna 1980 ilmestyneellä albumilla XV yö (Tauko III). Yliaho oli mukana Juice Leskinen Slamissa sen syksyllä 1981 tapahtuneeseen hajoamiseen saakka.

Sen jälkeen Yliaho perusti yhdessä Donnan rumpalin Paavo Kaiholan ja basisti Jari Loisan kanssa Suomen The Policeksikin kutsutun Siberia-yhtyeen. Yhtye julkaisi aktiivivuosinaan albumit Siberia (1983) sekä Valkoinen vankila (1984). Lisäksi yhtyeeltä julkaistiin vuonna 1994 albumi Railo. Siberian kappaleiden sanoituksia oli tekemässä muiden muassa Juice Leskinen Slamin basisti Hannu Tervaharju.

Vuonna 1986 Yliaho liittyi Juice Leskinen Grand Slamiin Sakari Kuosmasen tilalle. Hieman aiemmin yhtyeen kitaristi, Louerannan tavoin kemiläislähtöinen Hannu ”Puntti” Valtonen oli lähtenyt opiskelemaan teatterikorkeakouluun. Yliaho soitti muun muassa Grand Slamin vuonna 1986 ilmestyneellä Yölento -LP:llä ja vuonna 1991 ilmestyneellä Grand Slamin "comeback"-levyllä Taivaan kappaleita.

Kun Grand Slam jäi telakalle vuonna 1991, Yliaho siirtyi soolouralle. Juice Leskinen vuonna 2006 tapahtuneen kuoleman jälkeen Yliaho palasi uudelleen koottuun Grand Slamiin, joka esiintyi silloin tällöin vuosina 2007-2010 Juicen muistoksi.

Yliaho & Saarilehto: Tien Reunalla

Kappaleet:

1. Ääntä hiljaisuuden
2. Etkö huomaa
3. Aamulla hiljaa
4. Kasvot väkijoukossa
5. Tien reunalla
6. Valossa sun
7. Läheltä ja niin kaukaa
8. Valkia hevonen
9. Kulkurin laulu
10.Tuhannet tähdet
11.Nämä vuodet

CMX julkaisee marraskuussa kolmannen Cloaxa Maxima -triplakokoelman

* Mukana kuusi uutta biisiä ja Antti Tuisku -cover.
* Ensi huhtikuussa ilmestyy A.W. Yrjänän esikoisromaani  Joonaanmäen valaat.

17.10.2016
CMX -yhtye julkaisee marraskuussa Cloaca Maxima III -kokoelma-albumin. Kolmois-cd sisältää kaikkiaan 38 kappaletta, mukana kuusi ennenjulkaisematonta biisiä sekä coverversio Antti Tuiskun Hyökyaalto -kappaleesta.
- Ensinnäkin, Antti on aivan mainio popartisti ja hän on myös versioinut meidän Pelasta maailma -laulumme. Toiseksi, Hyökyaaltohan on esimerkiksi soinnutukseltaan silkkaa CMX:aa. Meidän ei tarvinnutkaan juuri sovittaa kappaletta, kunhan van soitimme sen omilla instrumenteillamme, A.W. Yrjänä kertoo Soundi-lehden nettisivuilla.
Massiivisen paketin covereihin lukeutuu myös Popedan Hullut Koirat, joka on peräisin vuonna 2008 julkaistulta tribuuttialbumilta Da Da (Kuulat sekaisin).

25. marraskuuta ilmestyvän Cloaca Maxima III:n ykköslevy on nimeltään Ilmari, kakkososa Väinämö ja kolmososa Lemminki. Uusia biisejä ovat Ilmarin avausraita Tuulet ja myrskyt, Väinämön avausbiisi Niin me kaikki mennään sekä Lemminki-lätyltä löytyvät kappaleet Magnetogorsk, Suuri pyramidi, Myrskynkosija ja Supersäie. Albumi on ennakkotilattavissa levykauppa Äxästä eli täältä: https://www.levykauppax.fi/artist/cmx/cloaca_maxima_iii/#494096

CMX:n ensimmäinen kokoelma-albumi Cloaca Maxima ilmestyi vuonna 1997 ja toinen triplakokoelma Cloaca Maxima II julkaistiin vuonna 2004.


Soundin mukaan CMX työskentelee myös uuden materiaalin parissa ja seuraava albumi on sen mukaan luvassa ensi vuonna.  Soundin jutun löydät täältä: http://www.soundi.fi/uutiset/cmx-lahtee-taas-harvinaisuuskiertueelle-ja-versioi-antti-tuiskua/

Joulukuussa CMX lähtee tien päälle ja tekee kahdeksan keikan Kuljettuja teitä, harvemmin kuultuja lauluja 2016 -kiertueen, jonka pohjoisin etappi on Oulun 45 Special perjantaina 16.12.


Yrjänän esikoisromaani julki huhtikuussa 2017


A. W. Yrjänän ensi huhtikuussa ilmestyvä esikoisromaani Joonaanmäen valaat on runollinen, sadun ja myyttien elementtejä tihkuva, mieltä hivelevän vanhanaikainen seikkailutarina kaikenikäisille.

180 sivua käsittävään teokseen mahtuu kustantaja Johnny Knigan mukaan puhuvia eläimiä, tieteen historiaa, hyytävä seikkailujuoni, ystävyyttä, juhlia iltanuotioilla, kylmäverisiä roistoja, salaperäisiä koneita ja elämän pienten ihmeitten tutkiskelua.

Kustantajan mukaan A. W. Yrjänän maailma on kuin Tove Janssonin ja Jules Vernen yhdessä kokoon keittämä; syvästi inhimillinen ja hivenen outo, jopa pelottava.

CMX: Cloaxa Maxima III biisilista

CD I – ILMARI

1. Tuulet ja myrskyt
2. Uusi ihmiskunta
3. Punainen komentaja
4. Kivinen kirja
5. En tahdo nähdä enää yhtään alastonta
6. Sateenkaaren pää
7. Kusimyrsky
8. Rakkaudessa ja sodassa
9. Laavaa
10. Me tulemme kaikkialta
11. Pedot
12. Pretoriaanikyborgit
12. Kappaleina

CD II – VÄINÄMÖ

1. Niin me kaikki mennään
2. Kain
3. Iäti
4. Linnunrata
5. Tähtilaivan kapteeni
6. Rikkisuudeltu
7. Ojai
8. Rautalankaa
9. Teräs
10. Kuolemaantuomitut
11. Eteläisen tähtitaivaan kartoitus
12. Laulu todellisuuden luonteesta
13. Valoa nopeammat koneet

CD III – LEMMINKI

1. Hyökyaalto
2. Magnetogorsk
3. Suuri pyramidi
4. Myrskynkosija
5. Supersäie
6. Kirotut
7. Epätodennäköisyyslaskelma
8. Vapaus johtaa kansaa
9. Mesokosmos
10. Requiem 2012
11. Vanhan liito arkkiveisu
12. Hullut koirat
13. Mekaanisten lintujen puisto

Kuljettuja teitä, harvemmin kuultuja lauluja 2016 -kiertue

03.12. Gong, Turku
05.12. Tavastia, Helsinki
08.12. Klubi, Tampere
09.12. Old Cock, Lappeenranta
10.12. Kerubi, Joensuu
15.12. Henry´s Pub, Kuopio
16.12. 45 Special, Oulu
17.12. Lutakko, Jyväskylä

 

Suomen tämän hetken kuumin naislaulaja Saara Aalto konsertoi Kemin kirkossa joulukuussa

Saara Aalto on tällä hetkellä Suomen näkyvin naislaulaja. Kuva: Ville Paul Paasimaa.

* Saara Aallon pitkä tie Heidi Kyrö & Just -yhtyeestä brittien tv-tähdeksi.
* Hakenut menestystä lukuisissa kisoissa - kakkossija yleisin saavutus.


12.10.2016
Parhaillaan Iso-Britannian X Factor -viihdeohjelmassa kilpaileva Saara Aalto saapuu joululaulukiertueellaan Kemiin. Aallon ja Teemu Roivaisen Jouluenkelit 2016 kiertue nähdään Kemin kirkossa perjantaina 2. joulukuuta kello 19 alkaen.

Kemin esiintyminen, kuten koko kiertuekin järjestetään X Factor -varauksella. Mikäli Aalto jatkaa saarivaltakunnan X-Factorissa vielä marras-joulukuussa, hänet korvaa kiertueella toinen naissolisti.

Kahtena viime vuotena menestyksekkäästi kiertäneet ja Suomea ihastuttaneet Jouluenkelit esiintyvät tänä jouluna 13 eri kirkossa. Kiertue käynnistyy 25.11 Seinäjoelta ja päättyy 22. joulukuuta Savonlinnaan. Kemi on kiertueen pohjoisin etappi.

Ystävykset Saara Aalto ja Teemu Roivainen - jonka kanssa Aalto seurusteli yhdeksän vuotta vuoden 2013 alkupuolelle saakka - aikovat tarjota tänäkin jouluna unohtumattoman konserttielämyksen kiertueellaan. Konserteissa on luvassa upeita maailmanluokan tulkintoja suomalaisista ja kansainvälisistä joululauluista.

Saara Aalto on esiintynyt Kemissä aiemminkin. Hän loisti Kemin 18. LumiLinnan avajaistähtenä tammikuussa 2013.

 

Parhaillaan värikkäässä ja tasokkaassa Britannian X Factorissa maailmaa ihastuttava Saara Aalto on jo kokenut laulaja. Hän on konsertoinut muun muassa Andrea Bocellin ja Jose Carrerasin kanssa ja esiintynyt 1,4 miljardin yleisölle Aasiassa.

Kilpailukokemusta Aallolla on kosolti. Hän oli mukana Talent Suomi -kilpailussa 2007, Suomen Euroviisukarsinnassa 2011, The Voice Of Finland -kilpailussa 2012 sekä Uuden musiikin kilpailussa 2016, joissa kaikissa hän sijoittui toiseksi.

Yksi voittokin on tilillä, joka tuli Kotkan Merilaulukilpailuista vuonna 1998. Tuolloin 11-vuotias Aalto esitti oman sävellyksensä Meren kieltä en voi ymmärtää, joka voitti myös meripäivien sävellyskilpailun. Ensimmäiset laulunsa tyttö oli kirjoittanut jo viisivuotiaana.

 

Euroviisukarsintoihin hän osallistui ensimmäisen kerran kemiläissyntyisen Heidi Kyrön Just -yhtyeessä, joka sijoittui yhdeksänneksi kappaleella Dance my heart away vuonna 2004. Toisen kerran Aalto nähtiin Euroviisulavalla vuonna 2008 Hanna Marshin taustalaulajana. Kappale Broken Flowers putosi jo ensimmäisessä alkukarsinnassa. Seuraavana vuonna Aalto osallistui kolmannen kerran euroviisukarsintoihin, tällä kertaa laulun Meren esittäneen Riikka Timosen taustalaulajana. Timonen ei päässyt jatkoon ensimmäisestä alkukarsinnasta.

Neljännen kerran euroviisukarsintoihin Aalto osallistui vuonna 2011, tällä kertaa omalla kappaleellaan Blessed With Love. Suomen euroviisuedustajaksi valittiin Paradise Oskar ja Aalto jäi täpärästi toiseksi. Viime vuonna vuorossa oli jo viides euroviisukarsinta - nykyisin Uuden Musiikin Kilpailu, jossa Aalto esitti kappaleen No Fear jääden tälläkin kertaa niukan naukin toiseksi Sandhjan viedessä edustuspaikan.

 

Aallon uran kummallisuuksiin kuuluu se, ettei hän ole menestyksestä huolimatta saanut levytyssopimusta. Neuvotteluja on kyllä käyty, mutta ne ovat tyssänneet levy-yhtiöiden vaatimuksiin laulukielen vaihtamisesta englannista suomeen. Niinpä Aalto on julkaissut levynsä omakustanneyhtiö Yume Recordsin kautta.

Debyyttialbumi Blessed With Love ilmestyi vuonna 2011, samoin kakkoslevy Enkeleitä – Angels, jolla on perinteisten kotimaisten ja ulkomaisten joululaulujen lisäksi Aallon omia sävellyksiä. Levyllä vierailivat Linda Lampenius ja Tomi Metsäketo. Kolmosalbumi You Had My Heart julkaistiin toukokuussa 2013. Samana vuonna ilmestyi myös kiinankielinen albumi Ai De Zhu Fu (= Blessed with Love). Lisäksi hän on julkaissut Teemu Roivaisen kanssa Tonight -duettolevyn.

Aalto osallistui myös Santa Claus Season’s Greetings 2012 -laulukilpailuun, jossa etsittiin joulupukin vuoden 2012 virallista joululaulua. Kuukauden kestäneessä kisassa laulajia äänestettiin verkossa. Radio86:n, Joulupukkisäätiön, China Internet Information Centerin ja China Radio Internationalin järjestämän laulukilpailun voitti Negative -yhtye ja Aalto sijoittui jälleen kerran toiseksi.

Aallon taival X Factorissa jatkuu lauantaina, kun hän nousee lavalle toisessa suorassa lähetyksessä. Tällä viikolla teemana on motown-musiikki.

 

Saara Aalto

  • Syntyi toukokuussa 1987 Oulunsalossa.
  • Kirjoitti ylioppilaaksi oululaisesta Madetojan musiikkilukiosta 2005, jonka jälkeen lähti opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan musiikkikasvatusta.
  • On suorittanut myös muusikon ammattitutkinnon.
  • Aallon sukuun kuuluvat mm. taikuri Simo Aalto sekä niin ikään laulajanuraa rakentava pikkusisko Suvi Aalto, joka pääsi vuoden 2013 Voice Of Finlandissa loppukilpailuun neljän parhaan joukkoon.
  • On näytellyt Helsingin kaupunginteatterin High School Musical 1 ja 2 sekä Wicked -musikaaleissa.
  • Esiintyy prinsessa Annana joulukuussa 2013 ensi-iltansa saaneen Disneyn animaatioelokuvan Frozenhuurteinen seikkailu suomenkielisessä jälkiäänityksessä esittäen hahmon puhe- ja lauluosuudet.
  • Kihlautui tämän vuoden elokuussa naurujoogaohjaaja ja personal trainer Meri Sopasen kanssa.

 

Saara Aallon ja Teemu Roivaisen Jouluenkelit 2016 -kiertue

Pe 25.11. Lakeuden ristin kirkko, Seinäjoki klo 19.
Su 27.11. Mikkelin tuomiokirkko, Mikkeli klo 18.
Ma 28.11. Ristinkirkko, Lahti klo 19.
Ke 30.11. Kustaa Aadolfin kirkko, Iisalmi klo 19.
To 1.12. Oulun tuomiokirkko, Oulu klo 19.
Pe 2.12. Kemin kirkko, Kemi klo 19.
To 8.12. Martinkirkko, Turku klo 19.
Pe 9.12. Hyvinkään kirkko, Hyvinkää klo 19.
La 17.12. Orimattilan kirkko, Orimattila klo 19.
Su 19.12. Kangasalan kirkko, Kangasala klo 19.
Ma 20.12. Kuopion tuomiokirkko, Kuopio klo 19.
Ti 21.12. Evankelisluterilainen kirkko, Joensuu klo 19.
Ke 22.12. Savonlinnan tuomiokirkko, Savonlinna klo 19

 

"Aina on monta syytä hengittää vaikka jalat ei kantaisikaan"

Sana ja Maya Paakkari,

Sanan ja Mayan herkän Haava -kappaleen musiikkivideo on kerännyt hetkessä lähes 10 000 katselua.

10.10.2016
Maya Paakkari featuroi oululaisen rap-artisti Sanan kappaleessa Haava tavalla joka saa kyynisimmänkin ihmisen herkistymään. Myös Sanan teksti on enemmän kuin puhuttelevaa kappaleessa, joka kertoo hänen parhaan ystävänsä kuolemasta muutama kuukausi sitten.

"Ei kai niin pientä haavaa olekaan ettei siihen voisi puhaltaa?
Aina jossain on se olkapää joka kipuasi kannattaa - eihän niin suurta taakkaa olekaan ettei sitä vois puolittaa.
Aina on monta syytä hengittää vaikka jalat ei kantaisikaan.", äärettömän kauniissa kappaleessa lauletaan.


Sana kirjoitti Ryanin kuolemasta myös blogissaan.
- Siitä on päivälleen neljä kuukautta. Se oli mun, ja monen muun elämän kamalin aamu. Aamu, jolloin kaikki hajosi pirstaleiksi. Mun paras ystävä oli kuollut.
- Mulle tärkein ihminen, joka oli aina siinä. Aina. Sitten yht'äkkiä sitä ei enää ollut. Kun mua itketti, se ei enää silittänyt mun päätä ja ottanut mua kainaloon. Kun mua nauratti, se ei enää nauranut mun kanssa vedet silmissä. Mun tukipilari oli poissa. Sitä ihmistä ei vaan enää ollut.
- Nämä neljä kuukautta on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa. Ei oikeastaan ole päivääkään, kun en itkisi. Ei päivääkään, kun en kaipaisi. Ei oikein vieläkään jaksa ymmärtää tätä todeksi. Tuntuu, että tää on vaan pitkä painajainen ja välillä vieläkin odottaa, että tästä heräisi ja kaikki olisikin hyvin.
- Mutta ei. Maailman vahvin ihminen on poissa. Mun sankari. Nyt mun sydämessä on vaan iso haava. Se varmaan paranee ajan kanssa, mutta kyllä siihen arpi jää, Sana kirjoittaa blogissaan.

Sana kiittelee vuolaasti myös ystäväänsä Mayaa.
- Kiitos Maya, kun lähdit tähän kappaleeseen mukaan tehden siitä täydellisen. Tämä on mun henkilökohtaisin, ja itselleni ehdottomasti tärkein biisi. Toivottavasti Ryan voi olla ylpeä musta.


Naisräppiä suurella sydämellä

Rap-artisti Sana alias Sanna Rönnberg tunnetaan positiivisen ja kannustavan naisräpin viestinviejänä. Sanan räväkkä rap-riimittely höystettynä melodisilla lauluosuuksilla taittaa hänen musiikkiaan vahvasti popin puolelle.  Vuonna 1990 syntynyt Sana on tehnyt musiikkia 15-vuotiaasta eli vuodesta 2005 saakka.

Karheaääninen Maya Paakkari on ristitty puolestaan raspirockittareksi. Hän on ollut jo pitkään soittajapiireissä arvostettu rokkimimmi, muun muassa yksi maamme parhaista Janis Joplin -tulkitsijoista.

Maya on tehnyt yhteistyötä muiden muassa Maija Vilkkumaan, Leningrad Cowboysin, Remu Aaltosen, Garbon, Kari Peitsamon ja  Freud, Marx, Engels & Jungin kanssa.  Hänet on nähty niin Voice of Finlandin lavalla kuin Playing God The Rock Opera -musikaalin naisvokalistina.

Sanan blogin löydät täältä: http://sanarapmusic.blogspot.fi/2016/10/haava.html
Sanan nettisivut löydät täältä: http://sanamusic.net/
Mayan nettisivut ovat täällä: http://www.mayapaakkari.fi/

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu