Susien Tango ilmestyy helmikuussa

Heli Luokkala-Nevalainen julkaisee toisen runokokoelmansa Susien tango helmikuussa. Eroottisia runoja sisältävän teoksen kustantaa Nordbooks.

Heli Luokkala-Nevalainen tunnetaan myös kemiläisen Nicepappi -yhtyeen solistina, säveltäjänä ja laulujen tekstittäjänä. Ensimmäisen runokirjansa Metsätähtiseppele hän julkaisi helmikuussa 2014.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412160973

 

Lemmy haudattiin – katso video muistotilaisuudesta

10.1.2015
28. joulukuuta keskuudestamme poistuneen Lemmy Kilmisterin hautajaisia saattoi seurata sunnuntain vastaisena yönä suorana livestriimauksena youtubessa. Lemmy laskettiin viimeiseen leposijaansa Forest Lawn Memorial -hautausmaalla Hollywoodissa. Katso video muistotilaisuudesta kokonaisuudessaan täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Menehtyneen rockikonin ympärillä tapahtuu paljon muutakin. Viskikola-drinkki ehdotetaan nimettäväksi Lemmyn mukaan, samoin vast´ikään löydetty uusi alkuaine. Myös Lemmyn esiintyminen Valion mainoksessa on herättänyt mielenkiintoa eri puolilla maailmaa.

Katso Lemmyn Valiomainos, tsekkaa linkit ja lue lisää http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Roisto tekee comebackin – uusi levy ja keikkoja

9.1.2016
Takavuosina kovaa keikkasuosiota nauttinut Roisto –yhtye tekee paluun. Bändi julkaisee uuden albumin ja lähtee sen myötä myös keikoille.

Kyllä lähtee! Katso Boreal Grinin uusi musiikkivideo

7.1.2016
Kemiläinen Boreal Grin -yhtye on julkaissut uuden musiikkivideon. Yökerho Ramonan stagella kuvatulla videolla bändi soittaa kappaleensa Pandemonium of Hate (suom. Vihan sekasorto).

Raskaalle rockille valitaan oma pr-tyttö, Metal Angel

6.1.2016
Rovaniemellä valitaan helmikuussa raskaamman musiikin oma pr-tyttö, joka kantaa missivuotensa ajan titteliä Metal Angel. Missivuotensa ajan freelancerina keikkailevan Metal Angelin voi mikä tahansa musiikin, matkailun tai kaupan alan taho tilata erilaisiin esittely-, asiakaspalvelu- tai pr-työtehtäviin.

Katso ehdokkaat ja äänestysohjeet täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Pakkasukko Blues N`Jazz julkisti esiintyjänsä

Nikki Hill. Kuva: Audrey Edwards.

5.1.2016
5.-7. helmikuuta Kemissä juhlittava 11. Pakkasukko Blues N`Jazzin tähtivieraana on amerikkalainen kovassa nousussa oleva Nikki Hill yhtyeineen. Hilliä on kuvattu muun muassa rytmibluesin uudeksi ihmelapseksi.

Lue lisää Hillistä ja katso muut Pakkasukko-esiintyjät täältä:  http://www.rokkineuvos.fi/42195029

Phil Lynottin kuolemasta 30 vuotta

4.1.2016
Thin Lizzy –legendan Phil Lynottin kuolemasta tuli tänään kuluneeksi 30 vuotta. Sen kunniaksi Rokkineuvos kokosi pienen koosteen miehen elämästä ja Thin Lizzyn musiikista, joka soi edelleen joka puolella maailmaa.

Juttu löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Slap Bettyn uutuuslevy nyt ennakkomyynnissä

4.1.2016
Kemiläisen Slap Betty -yhtyeen kakkosalbumi Nothing Out Of Nothing julkaisu lähestyy. Kuukauden päästä ilmestyvä levy on jo ennakkomyynnissä.

Yhtye on julkistanut nyt levyn kansikuvan sekä biisilistan.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Taikakuu iskelmä-äänestyksen ehdokkuusrosvo

Taikakuu sai Iskelmä.fi:n äänestykseen neljä ehdokkuutta.

3.1.2016
Kemiläislähtöinen Taikakuu -yhtye on näkyvästi esillä Iskelmä.fi:n vuosiäänestyksessä. Taikakuu on ehdolla kaikkiaan neljässä kategoriassa. Neljä ehdokkuuta sai myös Jukka Poika.

Äänestykseen voi osallistua kaikki halukkaat internetissä. Ensimmäisellä äänestyskierrokselta menestyneimmät etenevät 18. tammikuuta alkavalle toiselle kierrokselle. Äänestyksen tulokset selviävät 12. helmikuuta pidettävässä iskelmägaalassa.

 

Hyvää uutta vuotta!

1.1.2016
Rokkineuvos toivottaa kaikille lukijoilleen erinomaisen hyvää uutta vuotta 2016. Samalla kiitokset menneestä, Rokkineuvos -sivuston suosio on kasvanut jatkuvasti. 235 000 sivuklikkausta 14 kuukaudessa ja seitsemässä päivässä kertoo sen.

Jos haluat saada tiedot sivujen päivityksistä saman tien, käy myös tykkäämässä Rokkineuvoksen Facebook-sivuista osoitteessa https://www.facebook.com/rokkineuvos/?fref=ts

Nina Myalla monta rautaa tulessa

1.1.2016
Torniolaislähtöinen Nina Mya on ollut poissa otsikoista jonkin aikaa oltuaan äitiyslomalla ja opiskeltuaan New Yorkissa. Tänä vuonna menoa ja meininkiä on jo ihan toiseen malliin.

Mya on mukana peräti kolmella tänä vuonna julkaistavalla levyllä - joista yksi on hänen kolmas albuminsa.

Lisäksi hän on loistaa päätähtenä syksyllä järjestettävällä Suomen Jazzliiton kiertueella.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Kemin uusivuosi on kyllästetty rytmimusiikilla

Melulintu on Torniossa 2013 perustettu rock-yhtye, jonka jäsenistä osa vaikuttaa nykyään Oulussa. Melulinnun solisti Saaga Sees säveltää ja sanoittaa yhtyeen kappaleet.

30.12.2015
Kemi-Tornion rytmimusiikin live- ja jami-illat ovat saaneet erinomaisen vastaanoton syksyn ja ja alkutalven aikana. Vuosi 2015 päättyy samoissa merkeissä ja pisteenä iin päälle myös vuosi 2016 avataan ryminällä.

Uudenvuodenaattona Ankkurissa soittavat Melulintu ja Villi Huhu, uudenvuodenpäivänä lavalle nousee Sameli Rajala The Real Fine Enchilda –yhtyeen kera.

Lue lisää täältä ja katso Melulintu -yhtyeen musiikkivideo Tuuli Kevyt Huntu: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

The Meänland: Akka huutaa ja pauhaa

30.12.2015
Torniolais-haaparantalainen reggae- ja folkbändi The Meänland on julkaissut kolmannen singlensä Akka huutaa ja pauhaa.

Lue lisää ja kuuntele biisi täältä: http://www.rokkineuvos.fi/420681956

 

Flesh Roxon ja Andy McCoy yhdessä tien päälle

30.12.2015
Flesh Roxon -yhtye kiertää helmikuussa Suomea Andy McCoyn kanssa.

Kiertue nähdään myös Kemissä. Asiasta lisää täällä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Rokkineuvos esittelee: Ninja FM Kemistä

22.12.2015
Ninja FM on uusi kemiläisbändi. Yhtye julkaisi tänään ensimmäisen tuotoksensa, kappaleen nimeltä Klassikko. Ei siis mikään vaatimaton avaus ainakaan kappaleen nimen puolesta.

Lue bändin haastattelu, tsekkaa biisi ja katso bändin tee itse -meiningilllä tehty musavideo täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Slap Bettyn kakkosalbumin kansi ja biisilista julki

Nothing Out Of Nothing ilmestyy 5. helmikuuta. Levy on jo ennakkomyynnissä.

4.1.2016
Kemin kovimman rockbändin maineessa oleva Slap Betty on julkistanut 5. helmikuuta ilmestyvän kakkosalbuminsa Nothing Out Of Nothing kannen ja biisilistan.

Albumin kaksi ensimmäistä biisiä World We Leave Behind ja List Of The Things I Hate on jo julkaistu singleinä, jälkimmäinen komean musiikkivideon kera. Levyn muut kahdeksan biisiä ovat Bread And Games, 27, Perfect, Piece Of Me, Fill My Cup, High Class Hooker,  Time To Get Wasted ja Shame.


Levy-yhtiö Inverse Recordsin kautta julkaistava kiekko on ennakkomyynnissä ainakin Levykauppa Äxässä hintaan 13,95 euroa. CD toimitetaan tilaajille kotiin julkaisupäiväksi.
- No nyt pärähtää pohjoisesta! Slap Betty!:n toinen täyspitkä tarjoilee kymmenen biisiä rehellistä ja moniulotteista rokkia. Heitetään ne meikit ja hiuslakat helvettiin ja kuunnellaan mitä Kemin pojilla on asiaa. Sitä nimittäin on. Ja paljon, levykauppa Äxä mainostaa.


Yhtyeen liideri Teemu Ylinikka on albumista innoissaan.
- Nyt ulostuu semmonen rieska, että oksat pois. Esitän kauniin pyynnön, että käyttäisitte hetken aikaanne ja pari lanttia rahaanne ja tilaisitte sen ennakkoon. Vakaana aikomuksena on käydä jälleen virallisella listalla ja siihen tarvittais vähän jeesiä. Ja levykin on hyvä, sen lupaan.
Albumin valokuvat on ottanut ja kansitaiteesta vastaa kemiläinen Pauli Maronen.

Flesh Roxon helmikuussa Andy McCoyn kanssa kiertueelle

30.12.2015
Punk- ja horror-rockpumppu Flesh Roxon tekee helmikuussa kiertueen kitaristilegenda Andy McCoyn kanssa. Kiertueen päivämääristä kolme on jo selvillä. Kemin Chilloutiin kiertue rantautuu perjantaina 12. helmikuuta, Mukana ovat myös paikalliset TimeKillers ja Free Heart -yhtyeet.

Flesh Roxon feat. Andy McCoy -kiertueen muut varmistuneet keikkapaikat ovat 26.2 Tampereen yo-talolla sekä 27.2 Helsingin Virgin Oilissa. Lisää keikkapäiviä on luvassa myöhemmin.


Viime kesänä Flesh Roxon -pomo Nicky Rothen teki akustisen kiertueen Andy McCoyn kanssa ja myös tuolloin he esiintyvät Kemin Chilloutissa. Kahden viikon kiertueella herrat esittivät Hanoi Rocksia, Flesh Roxonia sekä punk rockin klassikoita.

Andy McCoy soitti myös kolmella Flesh Roxonin kakkosalbumi Darker Side of Lifen kolmella raidalla. Albumin tuottajana toimi alan legendan, kanadalaisen The Brains-yhtyeen Rene de la Muerte, jonka kanssa armottomana keikkakoneena tunnettu Rothen toteutti vast´ikään Suomen kiertueen.

Glass Wipe julkisti albuminsa nimen ja kansikuvan

27.12.2015
Kemiläinen vuonna 2013 perustettu punkyhtye Glass Wipe on julkistanut tammikuun lopulla ilmestyvän debyyttialbuminsa nimen ja kansikuvan. Albumin nimeksi on annettu Rabbit Hole.

Ensimmäisen singlelohkaisun (Fun to Fade) tulevalta pitkäsoitolta Kemp Vaderin (kitara, laulu), Frankin (basso, laulu) sekä Dr. Ed Loven (rummut) muodostama yhtye julkaisi marraskuun loppupuolella.

Joulurock jo kymmenennen kerran Kemissä

15.12.2015
Rokkimieliset tonttuilijat aloittavat joulun vieton lauantaina 19.12. Kemin Corner Inn -ravintolan suojissa, kun Rockfutisteam Kemin perinteinen, jo kymmenennen kerran järjestettävä Joulurock jyrähtää klo 24 alkaen. Luvassa on jälleen kerran uskomattomia tulkintoja tutuista joululauluista.

Housebandina iltaa vauhdittaa RFTK Allstars vahvistuksinaan joukko paikallisia tähtiä. Housebandin muodostavat Teemu Ylinikka, Santeri Rajaluoto, Mikko Raappana, Janne Raatikainen ja Taneli Knuutinen.

Joulutähtinä lavalla nähdään muun muassa Sanna Malo, Pentti Maikkula, Joni Säkkinen, Mika Kurkela, Aapo Immonen ja Kari "Koopee" Pentti.

Rock-konsertit nuorille Torniossa ja Kemissä

8.12.2015
Torniossa ja Kemissä järjestetään joulun alla alaikäisille nuorille suunnatut rock-konsertit.

Torniossa seitsemäsluokkalaisille ja sitä vanhemmille suunnattu unplugged –konsertti on jo tämän viikon torstaina 10.12.

Nuorisotiedotuspiste Aaltosessa klo 18 alkavassa konsertissa soittavat Glass Wipe, Cherry and the Tiger, Booby Boys, Stymbe sekä Haapis.

Kemissä rokataan pikkujouluklubin merkeissä Takajärven nuorisotalolla ensi viikon perjantaina 18.12. klo 19 - 23. Takitsun estradille nousevat No Swaps, Glass Wipe, My name is Bono, Runnin´ Free sekä TJV.

Nazareth aloittaa, Slade jatkaa, Smokie päättää

4.12.2015
Legendaaristen, jo 1970 -luvulla kannuksensa hankkineiden Nazarethin, Sladen ja Smokien Rockin´ Christmas -konserttien aikataulut on julkistettu. Konsertit pidetään  perjantaina 11.12 Seinäjoki Areenalla sekä lauantaina 12.12. Rovaniemen Lappi Areenalla.

Ovet avataan kello 19 ja ensimmäisenä lauteille nousee Nazareth klo 20. Sladen vuoro on kello 21.45 ja Smokie aloittaa settinsä kello 23.30. Konsertit päättyvät noin klo 00.45.

Apocalyptican Perttu Kivilaakso ja Eicca Toppinen sävelsivät oopperan

Eicca Toppinen (vas.) ja Perttu Kivilaakso.

Suomen Kansallisoopperalle sävelletty ooppera yhdistää raskaan rockin piirteitä häpeämättömän romanttisiin melodioihin.

20.11.2015
Suomen Kansallisoopperan vuosi 2016 alkaa uuden suomalaisen, nykyajan sointeja sykkivän oopperan kantaesityksellä, kun ensi-iltansa saa 22.1. Perttu Kivilaakson ja Eicca Toppisen Indigo.

Sellometalliyhtye Apocalyptican muusikot ovat säveltäneet täysiverisen oopperan, joka yhdistää sulavasti nykyajan raskaan rockin piirteitä häpeämättömän romanttisiin melodioihin.
- Tehtiin kaunein ooppera sitten Turandotin, kuvaavat säveltäjät tilausteosta, viitaten yhteen tunnetuimmista ja rakastetuimmista Puccinin oopperoista.
- Ei kukaan muu uskalla säveltää näin kauniita aarioita ja romanttista tarinaa 2010-luvulla, miehet jatkavat.
Musiikin on sovittanut ja orkestroinut Jaakko Kuusisto, joka myös johtaa esitykset. Orkesteri on perinteinen sinfoniaorkesteri, johon ei ole lisätty rumpusettiä tai sähkökitaroita.


Sami Parkkisen jännittävä ja ihmisyyden perusasioihin pureutuva libretto kertoo kaikkialle lonkeronsa ulottavan suuryhtiön vallasta, teknologiauskon vaaroista ja onnen etsimisestä. Yhtiö on kehittänyt tehokkuutta lisäävän lääkkeen, jolla on arvaamattomia sivuvaikutuksia. Kun uhrien määrä lisääntyy, kaiken voi pelastaa vain lääkkeen alkuperäinen kehittäjä. Jonkun on lähdettävä salaperäisen koneen avulla matkalle toiseen todellisuuteen. Löytyykö sieltä avain onneen? Oopperalle tyypilliseen tapaan tarinassa liikutaan monella tasolla;  paralleelitodellisuudessa, unimaailmassa ja yksilöiden alitajunnassa, jossa syvin taso on indigo-tila.

Perttu Kivilaakso ja Eicca Toppinen uskovat ääripäiden yhdistämiseen ja omaan visioonsa.
- Tämä on sellainen ooppera, jonka haluaisimme itse nähdä. Ei tällä mitään kohderyhmää ole, niin kuin ei Apocalypticallakaan. Jos me rakastetaan tätä, me ei voida olla ainoita. Niin me ollaan kaikki jutut tehty.


Energisestä ohjauksesta vastaa Vilppu Kiljunen. Indigo esitetään englanniksi, ja solisteina kuullaan eturivin suomalaisia laulajia, kuten Mari Palo, Marjukka Tepponen, Markus Nykänen ja Christian Juslin. Lavastuksen on suunnitellut Sampo Pyhälä, puvut muotisuunnittelijana tunnettu Kalle Kuusela ja koreografian Reija Wäre. Viimeinen kahdeksasta esityksestä nähdään Helsingissä 18.2.2016.

15–115 euron hintaiset liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu