Mahria Siren tekee debyyttikeikkansa Keminmaan Hyvän mielen konsertissa.

Mahria Siren tekee debyyttikeikkansa Keminmaan Hyvän mielen konsertissa.

Hyvän mielen konsertti Keminmaassa sunnuntaina

Klikkaa julistetta, niin saat sen suuremmaksi.

Klikkaa julistetta, niin saat sen suuremmaksi.


22.4.2022
Lastenklinikoiden Kummit ja paikalliset Lions-järjestöt järjestävät tulevana sunnuntaina 24. huhtikuuta Keminmaassa Hyvän mielen konsertin, jonka tuotto käytetään yliopistollisten sairaaloiden lasten syöpien hoitamiseen ja hoitomenetelmien sekä tutkimuksen kehittämiseen. Mukana järjestelyissä on myös Keminmaan kunta.

Keminmaan koulukeskuksen Vallenius-salissa klo 14 alkaen pidettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyvät Elina Vettenranta, Arja Havakka, Ville Liimatainen, Jukka Lampela, Mahria Siren, Erkki Puotiniemi, Duo Fortis Saana Yli-Tepsa & Eemi Vanha, Vietnam Twist sekä Keminmaan nuorisolauluryhmä ja Lassilan koululaisten kuoro. Tapahtuman juontaa Marja Hakala. Liput konserttiin maksavat 20 € (vain käteismaksu) ja ennakkomyynti tapahtuu Keminmaan Kukan myymälästä City-Marketin tiloissa sekä Lionsin jäseniltä.

Monipuolisessä esiintyjäkaartissa on niin pitkän uran tehneitä artisteja kuin uransa alkuvaiheissakin olevia laulajia ja muusikoita.


Porissa syntynyt Elina Vettenranta tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2006, kun hänet valittiin tangokuningattareksi. Tänä päivänä hän vaikuttaa Meri-Lapin alueella ja asuu puolisonsa Karri Perälän kanssa Kemissä. Ennen tangovoittoaan Vettenranta työskenteli mm. opettajana, mutta ammatiltaan hän on vaatesuunnittelija. Nykyään hän työskentelee  Toivola-Luotolan Setlementti ry:n palveluksessa Kemissä.

Laulajan uransa jo vuonna 1967 aloittanut Arja Havakka, 77, on asunut Keminmaassa vuodesta 2007. Kaikkiaan kahdeksan albumia tähän mennessä julkaisseen Havakan suurin menestyskappale on hänen ensilevytyksensä Lokki vuodelta 1994. Havakalta on myös tulossa uutta musiikkia, kokonainen albumi tänä vuonna 2022. Levyn nimikkobiisi, kauniisti kulkeva Kuule tuuli öinen ilmestyi viime kesänä.

Ville Liimatainen on kemiläistynyt muusikko, joka lauloi takavuosina Flinch-yhtyeessä ja on nykyään laulusolistina jatkuvasti suosioon kasvattavassa Ville Liimatainen ja Ajomiehet -yhtyeessä. Kemiläisyhtyeen debyyttialbumi julkaistaan vielä tämän kevään aikana. Ensisinkku Tuhlaajapoika ilmestyi viime vuonna. Liimatainen tunnetaan myös Jonne Aaron Liimataisen ja Tommi Liimataisen veljenä.


Erkki Puotiniemi
on Meri-Lapin alueella tullut tunnetuksi Keminmaan Juicena, jolta luonnistuu erinomaisesti myös Hurriganesin coverointi. Myös kunnallispoliikkona ja taitavana korujen valmistajana tunnetulla Puotiniemellä on bänditaustaa nuoruudesta saakka.

Jukka Lampela on tanssimuusikko, harmonikkataiteilija ja iskelmälaulaja. Souvarit-tanssiorkesteristakin tuttu Jukka Lampela lähti keväällä 2014 keikoille oman Lapponia-bändinsä kanssa. Souvareissa hän ehti olla peräti 27 vuotta. Hänellä on taskussaan myös Viljo Vesterinen -kilpailun voitto 1985 sekä Kultainen harmonikka -kilpailun voitto vuonna 1986. Tuoreimman albuminsa Sulle Vain Lampela julkaisi vuonna 2019 ja se on hänen neljäs pitkäsoittolevynsä.

Mahria Siren on uusi artisti, joka tekee tapahtumassa ensiesiintymisensä. Hän julkaisi debyyttisinglensä Little White Lies helmikuussa ja lisää on tulossa. Hyväntekeväisyyskonsertissa julkaistaan kappale nimeltä He just can't let go. Artistin kappaleiden takaa löytyy brittiläinen lauluntekijäkaksikko Jonathan Coffer ja Russel Gates. Lisää Mahria Sirenistä voit lukea tältä sivulta hieman alempaa.


Duo Fortis on kahden nuoren muusikon, Eemi Vanhalan (laulu, piano, kitara) ja Saana Yli-Tepsan (laulu, kitara, piano) muodostama duo, joka on keikkaillut viime kesästä saakka.

Vietnam Twist on kolmen nuoren pojan trio, joka on saanut alkunsa Kemin kaupungin bändileirillä. Heilläkin on takanaan jo muutama keikka. Viimeksi vetävää rautalankaa soittava kolmikko esiintyi viime viikonloppuna Kemissä RockBarAID -tapahtumassa.


On kevään opinnäytekonserttien aika


Tänään Tornion Musiikkitalolla kuullaan Jonathan Coultonin ja huomenna Miley Cyruksen musiikkia.

20.4.2022
Pop & Jazz Konservatorio Lappian opiskelijoiden kevään opinnäytekonsertit avaa tänään Tornion Musiikkitalolla Solid State -konsertti, jossa kuullaan amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Jonathan Coultonin musiikkia hänen samaa nimeä kantavalta konseptialbumiltaan. Coultonin musiikki on lähinnä folkrockia, jota on höystetty pop- ja indevaikutteilla.

Kitaristi Aki Mäkisen klo 18 alkavassa opinnäytekonsertissa lavalle nousevat myös Samuli Roivas (kitara), Jenna Julku (kitara), Niko Hakanen (basso), Jarkko Puljujärvi (rummut), Taava Vanhala (koskettimet, taustalaulu) sekä Essi Turunen (laulu).

Konserttiin on vapaa pääsy. Ja ellei pääse paikalle konsertin voi katsoa Meän Väylä Youtube-kanavan livestreamistä osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=Giq2Rql5N8U


Huomenna Miley Cyruksen musiikkia


Seuraava opinnäytekonsertti on Tornion Musiikkitalon ohjelmassa heti huomenna torstaina 21.4. Tuolloin pidettävä WTF Do I Know on laulaja Jenny Mulengan opinnäytekonsertti yhdysvaltalaisen muusikon Miley Cyruksen musiikista. Konsertti koostuu lähinnä Cyruksen Plastic Hearts -levyn kappaleista sekä muutamasta yllättävästä throwbackista. Rock 'n' roll ja energinen lavashow herättävät kappaleet henkiin ja luovat retrohenkisen, nostalgisen tunnelman.

Klo 18 alkavassa konsertissa, johon myös on vapaa pääsy, Mulengan kera lavalle nousevat Jarkko Puljujärvi (rummut), Pyry Pyörret (basso), Riikka Kettunen (kitara), Aki Mäkinen (kitara), Henri Nilsen (koskettimet), Essi Turunen (taustalaulu), Riikka Kemppainen (taustalaulu) sekä Saana Yli-Tepsa (taustalaulu).

Myös Mulengan opinnäytekonserttia voi seurata Meän Väylä Youtube-kanavan livestreamin kautta osoitteessa https://youtu.be/aBgiZUdOXYU


Toukokuussa lisää

Torstaina 5. toukokuuta klo 18 vuorossa on Riikka Kemppaisen opinnäytekonsertti, joka kantaa nimeä Can’t Pretend. Siinä kuullaan musiikkia englantilainen laulaja-lauluntekijä Tom Odellin tuotannosta kautta aikojen. Odellin kappaleet ovat koskettaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Riikka Kemppaisen lisäksi lavalla nähdään kahdeksan muuta upeaa muusikkoa. Myös tästä konsertista tehdään livestriimaus,

Torstaina 19.5. klo 18. pidettävä Sia – Don’t Think on laulaja Raisa Huttusen opinnäytetyökonsertti, jossa kuullaan australialaisen laulaja-lauluntekijä Sian suurimpia hittejä ja varhaisemman tuotannon helmiä.

Huttunen on koonnut ympärilleen bändin, jossa soittavat Taava Vanhala (koskettimet), Atte Aho (kitara), Pyry Pyörret (basso), Jarkko Puljujärvi (rummut), Tuike Javarus (koskettimet, taustalaulu), Saana Yli-Tepsa (perkussiot, taustalaulu) ja Essi Turunen (taustalaulu).

Musiikilla Ukrainan puolesta


7.4.2022
Ukrainan katastrofaalinen tilanne Venäjän hyökkäyksen johdosta on saanut myös Meri-Lapin muusikot laajalla rintamalla mukaan hätää kärsivien ukrainalaisten tueksi. Tukikonsertteja on jo pidetty, tavarakeräyksiä järjestetty ja lisää on tulossa.

Tulevana sunnuntaina 10.4. Kemin Yrittäjänaiset järjestävät Kemin kirkossa hyväntekeväisyyskonsertin, jonka tuotto lahjoitetaan Pelastakaan Lapset ry:n työhön Ukrainan konfliktissa kärsivien lasten ja heidän perheidensä hyväksi.  Konsertissa esiintyvät klo 18 alkaen Fresh X, Veera Pyykkö ja Säkenöivä -kuoro. Lippu tapahtumaan maksaa 13,50 € ja niitä myy ennakkoon www.tiketti.fi Ovelta ostettuna lippu maksaa 15 euroa. Ovimyyntiin varattu 40 kpl lippuja. Ovet avataan klo 17. Koronarajoitusten vuoksi sisään otetaan max. 250 ihmistä.

Samana päivänä myös Rovaniemellä on hyväntekeväisyyskonsertti, jonka vapaaehtoinen ohjelmamaksu menee ukrainalaisten hyväksi Kirkon ulkomaanavun kautta. Konsertissa esiintyy Trio Polare.

Niinikään Kemin kirkossa pidetään sunnuntaina 17.4. hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyvät tenori Ari Alamikkotervo ja sopraano Leena Reinman, joita säestää kanttori Aki Tyni. Konsertin teemana on Kevään valoa - lauluja tuskasta ja kärsimyksestä, armosta ja ilosta. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman hinta on 10 €. Ohjelmatulot ohjataan Ukrainan hädänalaisille Kirkon Ulkomaanavun kautta. Konsertti alkaa klo 19.

Duo Saana Ylitepsa ja Eemi Vanhala on yksi Tornion Kulttuurilahaja-artisteista.

Duo Saana Ylitepsa ja Eemi Vanhala on yksi Tornion Kulttuurilahaja-artisteista.

Tornio lahjoittaa musiikkia Tornio-päivillä toukokuussa

Jon Sebastian on yksi Tornion kulttuurilahja-artisteista.

Jon Sebastian on yksi Tornion kulttuurilahja-artisteista.

Inspiraatio kulttuurilahjojen jakoon tuli tv:n SuomiLove -ohjelmasta.


23.3.2022
401-vuotias Tornion kaupunki haluaa ilahduttaa torniolaisia musiikkilahjoilla. Kulttuurilahja-konsepti on saanut inspiraationsa tv:n Suomi Love-ohjelmasta. Kulttuurilahja on kaupungin tarjoama lauluesitys, joka tuo musiikin suoraan henkilön tai yhteisön luokse.

Lahja annetaan hyvin perusteltuun kohteeseen, henkilölle tai yhteisölle ja lahjoja on annettavissa rajallinen määrä. Sen saaja voi olla esimerkiksi yksinäinen vanhus, 50-vuotishääpäiväpari tai vaikka tärkeää työtä tekevä työyhteisö. Kulttuurilahja-artistit tulevat esittämään lahjansaajalle yhden kappaleen sovittuun aikaan ja paikkaan Tornio-päivien aikana 7.-15.5.

Kulttuurilahja-artisteina toimivat Jukka ja Julia Lamminen, Jon Sebastian Säkkinen sekä Duo Saana Ylitepsa ja Eemi Vanhala. Lahjatoiveen lähettäjä voi myös toivoa tiettyä musiikkikappaletta tai musiikkityyliä ja artistimme toteuttavat toiveet mahdollisuuksien mukaan. Päätökset lahjojen saajista tekee Tornion kulttuuritoimi.

Kulttuurilahjan saajia haetaan 23.3-11.4.2022 välisenä aikana sivuilta www.tornio.fi/kulttuurilahja


Mahria Siren on uusi Meri-Lapista ponnistava artisti, jonka tuotantoa julkaistaan lähiviikkojen aikana.

Mahria Siren on uusi Meri-Lapista ponnistava artisti, jonka tuotantoa julkaistaan lähiviikkojen aikana.

Uusi artisti on syntynyt

Mahria Sirenin ensimmäiset musiikkivideot on kuvattu hänen kotikuntansa Keminmaan lumisissa olosuhteissa. Kuva: Jarno Vuorinen.

Mahria Sirenin ensimmäiset musiikkivideot on kuvattu hänen kotikuntansa Keminmaan lumisissa olosuhteissa. Kuva: Jarno Vuorinen.

Mahria Siren ponnistaa Keminmaasta artistiuralle taustavoimanaan lontoolainen lauluntekijä- ja tuotantotiimi.

18.1.2022
Mahria Siren on uusi artisti, joka tulee tulee keskeltä Meri-Lappia, suoraan sen ytimestä, Keminmaan kunnasta. Hän kertoo olevansa periksiantamaton perfektionisti, laulaja, esiintyjä ja taiteilija suurella sydämellä. Se, mihin hän ryhtyy, sen hän tekee päättäväisesti, eikä luovu unelmistaan kokemistaan pettymyksistä huolimatta, koska musiikki on niin suuri osa hänen elämäänsä.
Pian, helmi-maaliskuun aikana yksi hänen unelmistaan käy toteen, kun ensimmäinen juuri hänelle tehty biisi julkaistaan. Alunperin ensijulkaisua suunniteltiin jo tammikuulle, mutta julkaisu siirtyi eteenpäin koronan tuomien haasteiden vuoksi.
Ja tämä on vasta alkua, talven ja kevään mittaan kappaleita julkistetaan lisää muutaman viikon välein. Jo valmiina julkaisua odottavat kappaleet ovat nimeltään Little white lies, Just can´t let go, Never is a long time, Think you just saved my life ja Fear of flying. Tyyliltään kaikki edustavat melodista poppia. Mahria laulaa itse pääosin myös taustalaulut.
— Kappaleisiin liittyy aivan ennenkokematon tunnelataus, kun saa laulaa lauluja, joita kukaan muu ei ole koskaan esittänyt. Henkisestikin aivan ykkösasia, Mahria huokailee.

Taustavoimat Lontoossa

Kappaleet on purkitettu Lontoossa, ja niiden takana on The Gatekeeper -tuotantotiimi, jonka muodostavat brittiläiset Jonathan Coffer ja Russell Gates. He löytyivät laulajan aviomies Arton brittisuhteiden kautta. Hän tutustui matkoillaan kaveriin nimeltä Oliver Simpson - artistinimeltään Otis Simpson, jonka kautta yhteys Cofferiin ja Gatesiin sekä heidän ylläpitämäänsä Stateside Studiosiin syntyi.
Coffer ei ole mikä tahansa eilisen teeren poika musiikkikuvioissa. Hän on kirjoittanut ja tuottanut biisejä lukuisille artisteille.
— Vaikka on tehnyt töitä myös nimiartisten kanssa, hän on vaatimaton kaveri, joka rakastaa musiikin tekemistä, Mahria kuvailee Cofferia.

Korona viivästytti projektia

— Kävin Lontoossa ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2019, jolloin nauhoitettiin kaksi laulua. Lontooseen oli tarkoitus palata jo vuoden 2020 hiihtolomien aikaan, mutta silloin alkoi korona-pandemia, mikä on viivästyttänyt projektia. Koronan myötä kaikki käytännössä stoppasi pitkäksi aikaa. Lopulta pääsin 2021 syyslomalla Lontooseen nauhoittamaan loput kolme kappaletta, Mahria kertoo.
— Vaikka reissut olivat raskaita, nautin joka sekunnista. Jonathan ja Russel ovat äärimmäisen tarkkoja ja vaativia. Teimme pitkiä, pitkiä päiviä, aamusta iltaan. Ja voin vakuuttaa, että liikuin koko ajan oman äänenkäyttöni rajoilla. Olin päivien jälkeen illalla ihan puhki. Silti voisin mennä sinne uudestaan vaikka heti, nainen hymähtää.

Skandinaavista mystiikkaa

Ennen ensimmäistä Lontoon visiittiään Mahria toimitti kaksikolle laulunäytteitään.
— He ihastuivat ääneeni ja laulutapaani, ja löysivät siitä mystistä skandinaavista tunnelmaa. Heidän mielestään kokonaisuus oli sellainen, että he lähtivät mielellään yhteistyöhön, kun hoksasivat, että olen tosissani artistiuteni kanssa.
— Rakastuimme välittömästi hänen tunteita herättävään laulutyyliinsä ja uskomme, että kuten monet kuuluisat Skandi-artistit, Mahria tavoittaa ihmiset ja heidän sydämensä inhimillisen kosketuksen omaavilla eteerisillä popkappaleillaan, kaksikko kuvailee Mahriaa.
Biisintekijöiden mukaan Mahrialla on sinnikäs asenne tavoitella unelmiaan.
— Mahrian laulut ovat täynnä rakkautta, intohimoa, antautumista, toivoa ja uskoa. Hänen äänessään on surua ja kipua, joka kutsuu kuin noiduttuna rakastavaisia luokseen, lontoolaiset luonnehtivat runollisesti.
Kahteen Cofferin ja Gatesin kirjoittamiin ja tuottamiin kappaleisiin on jo tehty myös musiikkivideot, jotka on kuvattu Keminmaan maisemissa. Toisen on kuvannut Pauli Maronen ja toisen Ari-Pekka Harju. Videoiden dronekuvauksista sekä promokuvista on vastannut keminmaalainen Jarno Vuorinen.

Tuttu laulaja meri-lappilaisille

Vaikka kyse on uudesta artistista, hän on laulajana tuttu Meri-Lapin väelle. Taiteilijanimen takaa löytyvä persoona on nimittäin Marja Hakala, jolla on takanaan jo melkoinen määrä niin laulu- kuin juontokeikkojakin.
Omien esiintymistensä lisäksi hän on laulanut Juha Vainion, Kari Tapion, Katja Lukin-Keiskin ja Dimitri Keiskin keikoilla. Yksi hänen unelmistaan toteutui, kun hän pääsi taustalaulajaksi Sonata Arctican Talviyö -albumin avausraidalle Message From The Sun ja nousemaan kerran bändin kanssa myös esiintymislavalle. Meriittilistalta löytyvät myös Lapin tangokuningatar -kilpailun toinen sija vuonna 2015 sekä yksi karaokekilpailun voitto.
—Sonata Arctican levylle ja keikkalavalle pääsy heidän kanssaan olivat aivan älyttömän hienoja huippujuttuja ja -kokemuksia, vaikka jännitinkin niitä paljon.

Takana yli 20 vuoden lauluopinnot

Laulajan lahjansa Mahria huomasi jo pikkutyttönä. Se johdatti hänet Lautiosaaressa Pölhön koulun kuoroon ja Meri-Lapin musiikkiopiston laulu- ja musiikin teorian opintojen pariin. Hän myös soittaa pianoa ja tanssii, kokemusta löytyy myös omien kappaleiden säveltämisestä ja sanoittamisesta.
Elina Kakkoa on kiittäminen paljosta. Olen käynyt hänen laulutunneillaan yli 20 vuotta, 1990-luvun lopulta saakka, Mahria huomauttaa.
Kotikunnan esiintymistilaisuuksista hän kiittelee erikseen - ja vuolaasti - Anne Puotiniemeä, jonka työpanos niiden toteutumisessa on ollut suuri.
Vaikka korona-aika on hidastanut nauhoitusprojektia, on siitä myös ollut hyötyä.
— Olen harjoitellut pianonsoittoa todella paljon, samoin laulamista ja paljon olen oppinutkin. Artistius on kovaa työtä, eikä laulajana valmiiksi tule koskaan. Aina on kehittämisen varaa ja aina voi oppia lisää. Kaiken muun ohella olen kovasti harjoitellut some-työtä, joka on välttämätöntä, vaikka itsensä esille nostaminen vieläkin tuntuu hieman vieraalta.

Keikat jo mielessä

Luonnollisesti laulajan mieli tekisi jo kovasti keikoille, kunhan korona sen taas sallii. Suunnitelmissa on niin soolokeikkoja pianon kuin taustanauhojenkin kanssa.
— Tietysti kaikkeen vaikuttaa se, millaisen vastaanoton biisini saavat, Siren huomauttaa.
— Yritän pitää jalat maassa, mutta on pakko myöntää, että haluan kokeilla minne asti siivet kantavat ja elää musiikkia tekemällä ja esittämällä. Tämä on myös suuri lapsuuden haaveeni ja haluaisin nähdä mihin se vie, tällä hetkellä vielä elantonsa opettajana hankkiva Siren aprikoi.
Myös onneakin tarvitaan
Mahria Siren tietää hyvin, ettei mahdollinen menestys tule ilmaiseksi. Ja ei välttämättä koskaan, vaikka tekisi itse kaiken mahdollisen oikein.
— Aina tarvitaan onneakin, taivaankappaleiden pitää olla paikoillaan, hän myöntää ja tietää, että muiden apinoinnin sijaan on myös oltava oma se oma juttu, jolla erottuu massasta.
Taitavat ja ammattitaitoiset taustavoimat tekevät jo paljon. Osa Mahria Sirenin artistiutta on myös hänen taitelijanimensä, johon lontoolaiskaksikko halusi samantyyppistä mystisyyttä ja kansainvälisyyttä kuin hänen lauluissaankin on.
Pian ne tulevat julki kaikelle kansalle. Ja mitä sen jälkeen tapahtuu, jää nähtäväksi. Mahria Siren elää mielenkiintoisia aikoja.


Kakko palkitsemassa syksyllä 2017 PS Kemi - SJK -ottelun parhaana pelaajana palkittua Albion Ademia.

Kakko palkitsemassa syksyllä 2017 PS Kemi - SJK -ottelun parhaana pelaajana palkittua Albion Ademia.

Rock´n rollin Tony Kakko taitaa, mutta miten käy mieheltä jalkapallo?

* Sonata Arctican laulusolisti pelaa Ihmeellisen Hyvät Vuodet –tapahtumassa Kemissä lauantaina.
* Kentällä nähdään myös mm. Jarkko Nieminen, Antti Niemi ja Mika Nurmela.

12.8.2020
Sonata Arctican laulusolisti Toni Kakko tunnetaan musiikin ohella myös kiinnostuksestaan jalkapalloon. Hän pelasi lapsuudessaan jalkapalloa ja kun PS Kemi pelasi vuosina 2016-2018 jalkapallon Veikkausliigassa, Kakko oli tuttu vieras katsomossa ja pääsipä mies palkitsemaan myös parhaita pelaajia.

Sonata Arctica levytti vuonna 2017 PS Kemin kannatusbiisin Ei oo muutako. Yhtyeen ja jalkapallon läheistä suhdetta kuvasti myös se, että seuran kolumbialaisvahvistus Julian Guevaran pelipaidassa komeili Sonata Arctican logo. Vuonna 2018 Sonata Arctica esiintyi seuran kausikorttikampanjan – kortteja myytiin yli 3000 - huipentaneessa PS Kemi Midsummer Special -tapahtumassa juhannuksen alla. Tapahtuma huipentui keskiyön auringossa pelattuun Veikkausliigan otteluun PS Kemi – RoPS.

Mutta minkälainen pelimies Toni Kakko itse on, selviää tulevana lauantaina 15.8. kun Kemin Sauvosaaressa klo 15 alkaen Kemin Legendat kohtaavat Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissisen All Stars -ryhmän. Kentälle kirmaavat Kakon kanssa muun muassa entisen maajoukkuepelaajat Antti Niemi ja Mika Nurmela. Muista pelaajista on ennakkoon paljastettu Kemin Palloseuran kasvatit Kaarlo Kankkunen ja Jari Jäväjä, joista jälkimmäinen pelasi vuosina 1995-1997 kuusi A-maaotteluakin Suomen paidassa.

Mutta mistä oikein on kyse? Futismatsi on yksi osa koko päivän kestäviä tapahtumien sarjaa, joissa yhdistyvät Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissisen 50-vuotispäivä ja kemiläisen urheiluseura Karjalahden Ihmeen satavuotinen taival. Karjalahden Ihmeen kunniakkaita perinteitä jatkaa FC Kemi, joka pelaa muun muassa miesten Futsal-liigassa. FC Kemi liikuttaa futsalissa ja jalkapallossa tänä päivänä vuosittain yli sataa pallon potkijaa. Yhtyeensä alueen seurat liikuttavat jalkapallon parissa yli 400 junioria.

Lisäksi tapahtuma muistuttaa myös viime vuotisista Kemin kaupungin 150-juhlista, joita viime vuonna ei urheilun merkeissä ehditty kunnolla juhlistamaan. Ottelussa kentälle astelevat myös tietysti kaupunginjohtaja Tero Nissinen itse sekä Suomen kaikkien aikojen paras tennispelaaja Jarkko Nieminen, jonka äiti on kotoisin Kemistä.

Ennen jalkapallo-ottelua Nieminen ja Nissinen kohtaavat toisensa tennisottelussa Ruutinpuiston kentällä klo 11.30 alkaen. Jarkko Nieminen oli parhaimmillaan maailmanlistan 13. heinäkuussa 2006, mutta kovat meriitit on Nissiselläkin. Hän voitti 45-vuotiaiden nelinpelin maailmanmestaruuden vuonna 2017. Kaksinpelin lisäksi ohjelmassa on myös nelinpeli, jossa Nieminen ja Nissinen pelaavat. Heidän parejaan ei ole vielä julkistettu.

Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu vielä klo 17 Sauvosaaressa alkava miesten kakkosen ottelu Kemi City FC – OLS.

Liput ihmeellisen hyvät juhlat -nimen saaneeseen tapahtumaan maksavat 10 € ja FC Kemin ja Kemi City FC:n kausikorttilaisille vain 5 €. Pelkkiä tennisotteluita pääsee seuraamaan ilman lippuakin, mutta lipulla näkee molemmat jalkapallo-ottelut ja tukee samalla paikallista jalkapallo- ja juniorityötä. Liput voi hankkkia osoitteesta https://www.nettilippu.fi/fi/event/ihmeellisen

– En tarvitse lahjoja, kukkia enkä juhlapuheita, mutta mahdolliset muistamiset voi osoittaa hyvään tarkoitukseen Kemi City FC:n ja FC Kemin jalkapallo- ja futsalnuorisotyöhön tilille FI81 5131 0020 1527 33; FC Kemi / Avustustili. Lahjoituksen yhteyteen ei kirjoiteta mitään viestiä; vaan viitenumero, joka on 1588, Tero Nissinen viestittää onnittelijoilleen.

Juhlat jatkuvat illalla klo 22.30 alkaen Kemin RockBar & Grill 82:ssa, jossa soittaa kemiläismuusikoista koostuva Houseband. Tapahtumassa saa ensiesityksensä illan aikana esiintyvien muusikoiden Karjalahden Ihmeelle tekemä musiikkivideo ”Ihmeen hyvät vuodet”. Iltabileisiin myydään vain sata lippua 12 euron hintaan. Sellaisen voi lunastaa osoitteesta https://digilippu.fi/event/884

Laulaja-lauluntekijä Salla-Marja Hätinen soolouralle

SARURU alias Salla-Marja Hätinen.

SARURU alias Salla-Marja Hätinen.

* Nyt tulee SARURU, ensimmäinen single Japans First Lady on ulkona.

* Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen myötä tunnetuksi tulleen laulaja-lauluntekijän isä on kemiläisen Dawson -yhtyeen kitaristina tunnettu Petteri Hätinen.


22.4.2020
Laulaja-lauluntekijä Salla-Marja Hätinen on julkaissut sooloprojektinsa SARURUn ensimmäisen singlen musiikkivideon kera. Voit katsoa Japan's First Lady -kappaleen veikeän musiikkivideon jutun yläpuolelta. Osittain japaninkielinen single julkaistiin sunnuntaina 19. huhtikuuta.

Salla-Marja Hätinen tuli tunnetuksi Miro Palokallion kanssa keväällä 2011 perustetusta helsinkiläisestä popyhtyeestä Sallan ja Miron matka maailman ympäri, joka lopetti toimintansa vuoden 2015 joulukuussa. Yhtye ehti runsaan neljän toimintavuotensa aikana julkaista kaksi albumia ja yhdeksän singleä. Ensisingle Eksyksissäilmestyi vuonna 2012 ja debyyttialbumi Tarinoita vuonna 2014. Viimeiseksi jäänyt kakkosalbumi <3 ilmestyi vuonna 2015.

Hätinen on tehnyt yhteistyötä monen tunnetun artistin kanssa. Vuonna 2014 Peili -singlellä vieraili Mira Luoti. Hätinen puolestaan on vieraillut laulusolistina Tiisu-yhtyeen kappaleilla Virtaset ja Pieni On Sun Maailma sekä Pyhimyksen tuoreen Mikko -albumin kappaleella Valo Pimeän.

Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen jälkeen Hätinen toimi laulusolistina vuonna 2016 Helsingissä perustetussa nelihenkisessä Mafia Honey -rockyhtyeessä, joka julkaisi vuonna 2019 ensimmäiset singlensä Koira ja Rakastutaan. Vuonna 2019 ilmestyi sekä yhtyeen kolmas single Yhdeksän elämää että esikoisalbumi Mafia Honey, joka sisältää kaikki yhtyeen singlet. Yhtyeen kaikki kappaleet ovat Salla-Marja Hätisen sävellyksiä ja sanoituksia. Nyt tauolla olevassa bändissä on mukana myös Robinin taustabändin kitaristi Tomas Niemistö.

Oma erikoisuutensa Hätisen ja Mafia Honeyn musiikissa on kantele, jota rockmusiikissa harvemmin kuullaan. Hätisen mukaan kantele on soitin, jota hän on soittanut lapsesta asti ja jolla hän säveltää. Hän on kuvaillut lehtihaastatteluissa kanteletta toiseksi äidinkielekseen. Mafia Honeyn tauon aikana Hätinen on ollut mm. Japanissa laulamassa lastenlauluja.

 

Salla-Marja Hätisen isä on Petteri Hätinen, joka tunnetaan 1970-80 –lukujen taitteessa toimineen kemiläisyhtye Dawsonin kitaristina. Hardrockia soittanut Dawson julkaisi yhden albumin, joka on jäänyt kemiläisen rockin historiaan. Hi-Hat -levymerkin julkaisema albumi Sateenkaaren tällä puolen ilmestyi vuonna 1982. Dawson selviytyi vuonna 1980 Rockin SM-kisojen finaaliin. Oulussa pidetty loppukilpailu muistetaan varsinkin Hassisen Koneen läpimurtona.

Sittemmin Petteri Hätinen toimi kitaristina helsinkiläisessä Johnny Yen -hardrock-yhtyeessä, joka ehti julkaista kolme singleä ja yhden albumin. Bändin vuonna 1988 ilmestyneeksi debyyttisingleksi valikoitui coverversio Osmonds -yhtyeen vuoden 1972 suurhitistä Crazy Horses. Samana vuonna yhtye nähtiin myös TV:ssä Mikko Alatalon juontamassa Hittimittari -ohjelmassa omalla kappaleellaan Killers.

Crazy Horses on mukana myös Johnny Yenin vuonna 1989 ilmestyneellä Amok -albumilla. Se on albumin ainoa cover, muut levyn yhdeksän biisiä ovat bändin omaa tuotantoa. Albumin tuotti Havana Black -yhtyeen laulaja-lauluntekijänä tunnettu Hannu "Guts" Leiden.

1970-luvun ylväitä hardrock -perinteitä ylläpitäneessä Johnny Yen -yhtyeessä oli mukana myös toista kitaraa soittanut Reijo Savimäki, joka soitti Dawson -yhtyeessä rumpuja.

Maailmanlaajuinen One World: Together at Home -tapahtuma tukee yhteistä kamppailua koronaviruspandemiaa vastaan


* Tapahtuma nähdään Yle Areenassa suorana ensi yönä klo 3 alkaen. Sitä ennen voi seurata kuusituntista Etkot -lähetystä klo 21 alkaen.

* Mukana koko joukko maailmantähtiä Lady Gagasta Elton Johniin ja Paul McCartneyhin ja Andrea Bocellista Keith Urbaniin ja Stevie Wonderiin.

18.4.2020
Ensi  yönä pidettävä maailmanlaajuinen One World: Together at Home -tapahtuma tuo koko maailman yhteen tänä poikkeuksellisena aikana. Se tukee ja juhlistaa ennenkaikkea kallisarvoista työtä tekeviä terveydenhuollon ammattilaisia yhteisessä kamppailua koronaviruspandemiaa vastaan.

Lady Gagan käynnistämä hyväntekeväisyystapahtuma järjestetään yhdessä Maailman terveysjärjestön WHO:n, Yhdistyneiden kansakuntien ja Global Citizen -kansalaisjärjestön kanssa.  Kaksituntinen lähetys nähdään 19.4. 03.00 -05.00 suorana Yle Areenassa ja tallenteena myös Yle TV2:ssa suomen kielellä tekstitettynä sunnuntaina 19.4. klo 19–21.

Lady Gagan lisäksi mukana ovat Alicia Keys, Amy Poehler, Andrea Bocelli, Awkwafina, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong of Green Day, Burna Boy, Camila Cabello, Celine Dion, Chris Martin, David & Victoria Beckham, Eddie Vedder, Ellen DeGeneres, Elton John, FINNEAS, Idris and Sabrina Elba, J Balvin, Jennifer Lopez, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, LL Cool J, Lupita Nyong’o, Maluma, Matthew McConaughey, Oprah Winfrey, Paul McCartney, Pharrell Williams, Priyanka Chopra Jonas, Sam Smith, Shah Rukh Khan, Shawn Mendes, Stevie Wonder, Taylor Swift ja Usher.


Tapahtumaa isännöivät Amerikan suosituimmat tv-tähdet Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel ja Stephen Colbert. Suomenkielisestä selostuksesta lähetyksessä vastaavat YleX:n Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Klo 03:00 alkavan suoran lähetyksen aikana yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun Areenan chatissa.

Lähetyksessä nähdään lääkäreiden, hoitajien ja perheiden tosielämän tarinoita ympäri maailman ja kuullaan kotona esiintyvien tähtiartistien esityksiä.

Hyväntekeväisyystapahtuman tuotot ohjataan Maailman terveysjärjestö WHO:n COVID-19 Solidarity Response -säätiölle. Se mm. tukee ja varustaa terveydenhuollon ammattilaisia ympäri maailman sekä antaa apua paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Apu ohjautuu järjestöjen kautta koronaviruksen aiheuttamiin tukitoimiin.


Lisäksi Yle esittää Areenassa myös One World: Together at Home -tapahtuman Etkot-lähetyksen, joka alkaa tänä iltana klo 21 Suomen aikaa. Lähetys näytetään Yle Areenassa sellaisenaan, suorana lähetyksenä, ilman suomenkielistä selostusta. Etkoista siirrytään suoraan päälähetykseen klo 03.00 lauantaiyönä.

Kuusituntisessa Etkot -lähetyksessä ovat ennakkotietojen mukaan mukana esimerkiksi Adam Lambert, Kesha, Annie Lennox, Rita Ora, Ellie Goulding, Luis Fonsi, The Killers, Lang Lang ja Burna Boy.

Musiikkikomedia Hevi reissu tänään tv-ensi-illassa

Katso jutusta myös muut tämän viikon tv:n musaohjelmavinkit Pearl Jamista Tears for Fearsiin ja Georg Otsiin.

13.4.2020
Kotimainen musiikkikomedia Hevi reissu saa tv-ensi-iltana tänään klo 21 YLE TV2-kanavalla. Vuonna 2018 ensi-iltansa saaneen elokuvan ovat ohjanneet Jukka Vidgren ja Juuso Laatio. Komedia kertoo pikkukylän (Taivalkoski) Impaled Rektum -bändin matkasta kohti unelmien isoa keikkaa Norjassa.

Elokuvan päähenkilö Turo (Johannes Holopainen), ei välitä jääkiekosta tai autojen rassaamisesta, hän on vapaa-ajallaan seudun kovimman (ja ainoan) metalliyhtyeen laulaja. Yllättävien sattumusten kautta Turolle ja hänen bändikavereilleen (Max Ovaska, Antti Heikkinen ja Samuli Jaskio) tarjoutunut keikka Norjassa antaa oivan tilaisuuden päästä kotikulma kauemmaksi.

Uutinen leviää kuin kulovalkea ja koko kylä riemuitsee poikien puolesta, mutta matkaan ei tietenkään päästä noin vain. Turon sydämen pistää sekaisin kukkakaupan ihana Miia (Minka Kuustonen), josta myös kylän kuuluisuus, lipevä iskelmätähti ja Turon arkkivihollinen Jouni Tulkku (Ville Tiihonen) on kiinnostunut. Turon on lisäksi voitettava monta vastoinkäymistä aina omasta lavakammostaan Norjan asevoimiin ja Valhallan viikinkeihin asti todistaakseen olevansa sanojensa mittainen mies ja toteuttaakseen omat ja ystäviensä unelmat.

Elokuvan sivurooleissa nähdään muun muassa Martti Syrjä, Kai Lehtinen, Pirjo Lonka ja Pertti Sveholm. Hevi reissu (engl. Heavy Trip Movie) on suomalais-belgialais-norjalainen yhteistuotanto. Elokuva on ensimmäinen suomalainen komedia, joka on päässyt South by Southwest -festivaalien ohjelmistoon Teksasin Austinissa.

Ja jos tänään ei ennätä television ääneen, ei hätää. Raina uusitaaan ensi sunnuntaina 19.4. YLE TV2 :lla klo 17.30. Lisäksi elokuva on katsottavissa YLE Areenasta.

Soundtracks: Musiikki elää ajassa

Tällä viikolla televisiosta tulee muutama muukin suositeltava musiikkiin liittyvä ohjelma kuten tiistaina 14.4. klo 16.43 alkaen Yle Teemalla nähtävä Soundtracks: Musiikki elää ajassa -sarjan kahdeksas ja viimeinen osa, jonka nimenä on 9/11 - 11. syyskuuta.

Vuonna 2001 kaksi terroristien kaappaamaa lentokonetta ohjattiin päin New Yorkin Word Trade Centerin kaksoistorneja, kolmas osui Pentagoniin ja neljäs putosi pellolle matkustajien ryhdyttyä vastarintaan. Kaikkiaan lähes 3 000 ihmistä menehtyi iskuissa. Tapahtuma johdatti Yhdysvallat sotaan Afganistanissa ja Irakissa. Muusikot reagoivat iskuihin kohottamalla yhteishenkeä, tarjoamalla lohtua ja toisaalta nostattamalla uhmakasta kansallishenkeä.

Mukana ovat mm. Sting, Bruce Springsteen, Billy Joel, Nile Rodgers, Brooks & Dunn, Alan Jackson, Toby Keith, Dixie Chicks, Paul Simon sekä Jay Z ja Alicia Keys.

Georg Otsin tarina

Iskelmämusiikin ystäviä kiinnostanee niin ikään tiistaina 14.4. nähtävä Georg Ots - rakkaani. Vuodelta 2007 peräisin oleva elokuva on tarina Georg Otsin, aikansa supertähden, elämästä ja tasapainottelusta uran, rakkauden ja poliittisten aatemaailmojen välillä. Se nähdään Yle Teema & Fem -kanavalla klo 22.00.

Tears for Fears Rockin klassikkolevyissä

Suositussa Rockin klassikkolevyt -sarjassa käsitellään perjantaina 17.4. klo 12.50 Yle Teema & Fem -kanavalla Tears For Fears -yhtyeen albumia Songs from The Big Chair vuodelta 1985. Ohjelmassa mukana ovat levyn hitit Mothers Talk, Shout ja Everybody Wants To Rule The World.

Tears fo Fears on brittiläinen, vuonna 1981 perustettu popyhtye, joka on myynyt maailmalla yli 30 miljoonaa albumia, joista kahdeksan miljoonaa pelkästään Yhdysvalloissa. Songs from the Big Chair on Tears for Fearsin toinen ja myydyin studioalbumi, joka nousi Britannian albumilistalla kakkoseksi, ja ykköseksi niin Yhdysvalloissa kuin Kanadassakin. Suomessa se ylsi virallisen albumilistan sijalle 11. ja pysyi listalla 12 viikkoa.

Pearl Jam: Let's Play Two lauantaina

Lauantaina 18.4. Yle Teema & Fem -kanavalla klo 15.20 nähtävässä musiikkielokuvassa Pearl Jam: Let's Play Two ollaan yhtyeen vokalisti Eddie Vedderin kotikaupungissa Chicagossa. Pearl Jam konsertoi vuonna 2016 Wrigley Field- stadionilla, joka on baseball-seura Chicago Cubsin kotipesä. Eddie Vedder on Cubsien suurin fani. Dokumentissa seurataan musiikin ohella urheilun yhdistävää voimaa niin voiton kuin tappionkin hetkillä. Vuosi 2016 oli Cubseille historiallinen, sillä se päätti peräti 108 vuoden kuivan jakson voittamalla ammattilaisbaseballin World Series-loppusarjan.

Katso kaikki TV:n musaohjelmien listaus täältä: http://www.rokkineuvos.fi/422291933

Herkkua Beatles-faneille


Vuonna 1980 radioitu Jake Nymanin ja Timo Kanervan kuunnelma Olipa kerran Beatles kertoi 1960-luvun suosituimman rockyhtyeen tarinan.


10.4.2020
Olipa kerran Beatles -kuunnelman esitti kesäkuussa 1980 aloittanut Rockradio. Mukana oli sekä ammattinäyttelijöitä että rockmaailmassa kunnostautuneita amatöörejä. Koko kuunnelma julkaistiin Yle Areenassa 1.4. ja on kuunneltavissa toistaiseksi.

John Lennonin roolissa oli Soundi-lehden toimittaja Jussi Niemi, ja Paul McCartneyä näytteli Pirkka-Pekka Petelius. George Harrisonin osa lankesi muusikko Kari Peitsamolle ja Ringo Starrina esiintyi Rockradion toimittaja Holle Holopainen. Holopaisen kollega Jukka Haarma esitti bändin varhaisvaiheissa mukana ollutta Stuart Sutcliffeä.


Kuunnelman päämääränä lienee ollut suurten taide-elämysten sijasta ollut Beatles-historiatiedon välittäminen viihteellisessä muodossa. Tämän tarkoituksensa se epäilemättä täyttikin hyvin. Ohjelma toimii myös viehättävänä dokumenttina Rockradion alkuvaiheista.

Ohjelma sisältää kymmenen jaksoa. Ykkösosa on kertomus neljän nuorukaisen noususta maailmanmaineeseen. Kakkososassa käsitellään Hampuin 1962 tapahtumia ja kolmososan nimenä on Brian Epsteinin ottolapset. Neljännen jakson otsikkona on Kohti kuuluisuutta, viidennen Eurooppa beatlemanian kourissa ja kuudennen Amerikan valloittajat.

Seitsemäs jakso on nimeltään Olemme suositumpia kuin Jeesus ja kahdekas  Brian Epsteinin kuolema. Yhdeksäs jakso kertoo yhtyeen hajoamisesta ja viimeisen jakson otsikkona on Unelma on ohi.


Yle Areenasta löytyy myös muita Beatlesia käsitteleviä ohjelmia, kuten Beatles Ylen haastattelussa 1965, Beatles taipui Suomessa jopa humpaksi, John Lennonin murha ja Ikibeatle Paul McCartney.

Koronakaranteenissa laulaminen voi tuoda levytyssopimuksen

Uusi valtakunnallinen Business Finlandin tukema laulukilpailu käynnistynyt

 
3.4.2020
Maassamme on käynnistynyt uusi valtakunnallinen Suomi laulaa -niminen kilpailu, jonka voittajat pääsevät laulamaan levylle. Kilpailuun osallistutaan kotona kuvatun lauluvideon avulla, joten se sopii erityisen hyvin kaikille koronaviruksen vuoksi kotikaranteenissa oleville.
Kilpailu on käynnissä huhtikuun ajan, ja siihen osallistutaan www.suomilaulaa.com-sivun kautta. Pääpalkintona on levytyssopimus Jiffel Music Groupin kanssa.


Kotikaranteenista levylaulajaksi -hanke on maassamme ensimmäinen täysin digitaalinen laulukilpailu, ja se on juuri saanut Business Finlandilta mittavan rahoituksen koronaviruksesta kärsineiden liiketoimintojen tukemiseksi.
– Päämäärämme on tarjota uusille kyvyille mahdollisuus päästä esiin persoonina tai artisteina ja päästä esiintymään suurelle yleisölle digitaalisessa ympäristössä. Haluamme tarjota mahdollisuuden laulu-uran edistämiseen ja unelmien tavoitteluun kotikaranteenin aiheuttamista julkisen esiintymisen haasteista huolimatta, kertoo kilpailua järjestävän Jiffel Musicin Groupin toimitusjohtaja Juka Hynynen.


Suomi Laulaa -kisa oli alun perin tarkoitus järjestää valtakunnallisesti osana eri puolilla Suomea olevien ravintoloiden karaokemaailmaa. Koronaviruksen leviämisen aiheuttamat rajoitukset estivät kuitenkin suunnitelmat ja olivat keskeyttää pitkään valmistellun kilpailun kokonaan.
– Kilpailun saama Business Finlandin myöntämä rahoitus on hyvä esimerkki siitä, kuinka valtiollisen yritystuen turvin päästään järjestämään iloa kaikille kansalaisille tällaisina vaikeina aikoina. Samalla se on esimerkki siitä, että pieni yritys pystyy uutta liiketoimintaa luomalla jatkamaan ja turvaamaan henkilöstön työpaikat, Hynynen toteaa.

Suomi Laulaa -kilpailu on osa samannimistä yhteisöä, jolla on Facebookissa jo lähes 2 000 jäsentä.

Lisätietoja: www.suomilaulaa.com

I Love Rock´n Roll -biisin alkuperäislaulaja Alan Merrill menehtyi koronavirukseen New Yorkissa


* The Arrows -yhtyeen laulajabasistina toiminut Merrill kirjoitti kappaleen yhdessä Jake Hookerin kanssa 1975.

* Yhtyeen takapiruna toimi legendaarinen Nicky Chinn - Mike Chapman -parivaljakko, joka kirjoitti hittejä myös mm. The Sweetille, Suzi Quatrolle ja Smokielle.

31.3.2020
I Love Rock´n Roll -hitin alkuperäisenä laulajana tunnettu Alan Merrill on kuollut koronavirukseen New Yorkissa 69-vuotiaana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Billboard -lehti, Suomessa Soundi.

Merrill oli vuosina 1974-1977 toimineen brittiläis-amerikkalaisen The Arrows -yhtyeen laulajabasisti. Merrill kirjoitti vuonna 1975 julkaistun I Love Rock´n Roll -kappaleen yhdessä bändin kitaristi Jake Hookerin kanssa RAK-levymerkille. Suurhitiksi kappale tosin nousi vasta vuonna 1982 Joan Jett & The Blackhearts -yhtyeen levyttämänä, jolloin se iskeytyi muun muassa Billboardin listan ykköseksi. Osin tämän vuoksi Joan Jettin versiota on usein erehdytty pitämään kappaleen alkuperäisversiona.

Kappaleen levytti sittemmin myös Britney Spears, jonka versio nousi Suomessakin sinkkulistan 19. sijalle. Kappaleen muita levyttäjiä ovat ainakin Alex Gaudino & Jason Rooney, LadBaby ja Eminem. Suomenkielisen version Aina Rock´n Roll levytti vuonna 2014 Lipsaset, joka voitti Bilebändikisa 2012:n kemiläisen Grooving High Allstarsin jäädessä hopeasijalle. GHA lopetti toimintansa viime vuonna.

The Arrows, jossa soittivat myös rumpali Paul Varley ja kitaristi Terry Taylor, lukeutui bändeihin, joille tarunhohtoinen parivaljakko Nicky Chinn - Mike Chapman kirjoitti biisejä. ChinniChap -kaksikkona tunnetut miehet kirjoittivat The Arrowsin kaksi ensimmäistä sinkkua vuonna 1974, kappaleet Touch Too Much ja Toughen Up. Ensinmainittu nousi brittilistalla peräti kahdeksanneksi jälkimmäisen päästyä parhaimmilllaan sijalle 51.


Tunnetuimmat bändit ja artistit, joille Nicky Chinn ja Mike Chapman kirjoittivat lauluja, olivat The Sweet, Suzi Quatro, Mud ja Smokie.

Kaksikon pelkästään tunnetuimpien tuotosten lista on hengästyttävän pitkä. Niitä ovat muun muassa The Sweetin Funny Funny, CoCo, Alexander Graham Bell, Poppa Joe, Little Willy, Wig-Wam Bam, Blockbuster, Hellraiser, Ballroom Blitz, Teenage Rampage, The Sixteens ja Turn It Down, Mudin Crazy, Hypnosis, Dynamite, Tiger Feet, The Cat Crept In, Rocket, Lonely This Christmas, The Secrets That You Keep, Moonshine Sally ja One Night, Suzi Quatron Can the Can, 48 Crash, Daytona Demon, Devil Gate Drive, Too Big, The Wild One, Your Mama Won’t Like Me, Tear Me Apart, The Race Is On, If You Can’t Give Me Love, Stumblin' In (Smokien Chris Normanin kanssa) ja She´s In Love With You, Smokien If You Think You Know How to Love Me, Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me, Something's Been Making Me Blue, I'll Meet You at Midnight, Living Next Door to Alice, Lay Back In The Arms Of Someone, It's Your Life, Needles and Pins, For A Few Dollars More ja Oh Carol, Racey -yhtyeen Lay Your Love On Me ja Some Girls sekä Exilen Kiss You All Over.

Chapman kunnostautui myös tuottajana. Hän tuotti muun muassa Blondie -yhtyeen neljä menestyksekkäintä albumia. Chapmanin tuottajataidoista pääsivät nauttimaan myös muun muassa The Knack, Rod Stewart, Agnetha Fältskog, Lita Ford ja Pat Benatar.

Viimeksimainitulle Chapman on myös säveltänyt kappaleita, kuten myös Tina Turnerille. Holly Knightin kanssa hän kirjoitti Pat Benatarin Love Is A Battlefield- sekä Tina Turnerin Better Be Good to Me- ja The Best -kappaleet.

Chinn-Chapmanin biiseistä yhdellä on myös kiinnekohta Kemiin, sillä Nicepappi -yhtye levytti vuonna 1986 The Sweetin Ballroom Blitz -hitin suomeksi nimellä Immuunix. Suomenkieliset sanat teki Pentti Korpela. Kappale ilmestyi 45 tuuman maxisinglellä, jonka B-puolella oli Immnuuxin lisäksi kappale Hui Hai Hulluus ja A-puolella kappale Näytelläänkö.

Jon Sebastian räväytti Kemin korkeimman keikan

7.7.2019
Jon Sebastian Säkkinen teki trubaduurikeikallaan perjantaina 5.7. kemiläistä rockhistoriaa. Se oli kaikkien aikojen korkeimmalla Kemissä soitettu keikka. Juuri korkeammalle Kemissä ei pääse, sillä Säkkinen kitaroineen esiintyi 52 metriä korkean Kemin kaupungintalon 13. kerroksessa sijaitsevassa Panorama Cafessa mahtavien kaupunkimaisemien ympäröimänä.

17 biisiä sisältänyt ja runsaan tunnin sisältänyt keikka oli sikälikin onnistunut, että tupa oli täynnä. Kaikki runsaat 30 istumapaikka valloitettiin ja osa yleisöstä joutui tyytymään seisomapaikkoihin tunnelmallisessa kattokahvilassa.

Myös keikan musiikkianti oli kuulijoiden mieleen, settilista oli varsin monipuolinen. Luonnollisesti mukana oli Säkkisen leipälajista, tykityksiä kovaa ja korkealta -osastolta tykityksiä, kuten Whitesnaken Here I Go Again, mutta myös tarjoiluun lukeutui myös yllättäviäkin vetoja. Niistä esimerkiksi Iron Maiden Wasted Years -biisistä Jon Sebastian tarjoili herkän kevytversion.

En ole aiemmin Jon Sebastianin kuullut laulavan myöskään The Whon tuotantoa, nyt settilistalta löytyi lontoolaisyhtyeen kappale Behind Blue Years vuoden 1971 menestysalbumilta Who´s next, puhumattakaan southern rockin suurnimiin lukeutuvan Lynyrd Skynyrdin kappaleesta Simple Man. Odottamattomiin kappalevalintoihin lukeutui myös Ruotsin Bon Joviksi kutsutun Petri Vehviläisen Here I Am. Sain keikan ylläripylläreihin lukeutui encorena kuultu Hevisauruksen Viimeinen mammutti.

Keikan alkuun Jon Sebastian tarjoili tuttua kotimaista (Riki Sorsan Haaveissa vainko oot mun, Mikko Alatalon Hän hymyilee kuin lapsi, Tuomari Nurmion Kurjuuden Kuningas ja J. Karjalaisen Sankarit) ennen "pakollista" neljä biisin Kirka-potpuria. Niiden jälkeen myös Roy Orbisonin You Got It ja Neil Youngin Rockin´ in the Free World soljuivat mallikkaasti, kuten myöhemmin myös Bob Dylanin klassikkobiisi Knockin´ on Heavens Door.


Kyseessä oli Jon Sebastian ensimmäinen trubaduurikeikka, jolle varmasti jatkoa seuraa. Samoin Cafe Panoraman liveillat saavat jatkoa. Seuraavina ovat vuorossa Jenna & Saana Duo perjantaina 12.7. ja perjantaina 19.7. Carina & Iskä duo. Kklo 19 alkavat keikat ovat ilmaisia ja ikärajattomia.

Kun Jon Sebastian otti nimiinsä Kemin korkeimman soitetun keikan, samalla pitää mieliin palauttaa Kemin syvimmällä koskaan soitettu keikka. Se tapahtui Elijärven kromikaivoksella 11.5. vuonna 2012. Tuolloin Kaivosrock -tapahtumassa 500 metrin syvyydessä maan alla soittivat Ruiskubetoni, Grooving High Allstars sekä Timo Kotipellon yhtye, käytännössä Stratovarius vahvistettuna kemiläislähtöisellä kitaristi Jani Liimataisella.

Jon Sebastian Säkkinen tuli musiikkipiireissä tunnetuksi kemiläisoululaishaukiputaalaisen, sävykästä melodista metallia soittaneen Silent Threnody -yhtyeen kitaristina ja kakkoslaulajana. Sittemmin Säkkinen jätti kitarointivastuun Teemu Kuusennolle ja otti mikrofonin haltuunsa bändin ykkössolistina. Yhtyeen tuotantoa löytyy yhä Youtubesta, mihin tutustumista Rokkineuvos todellakin tohtii suositella.

Sittemmin mies on keikkaillut bilehardrock-bändi Rock2NightBandin solistina, duokeikoilla muun muassa Heikki Isoniemen kanssa sekä parin viime vuoden aika Kirka-tribuutissa Silta yli synkän virran. Alun perin Kirka-tribuutti piti esittää vain kerran Kemin Ankkurissa lokakuussa 2017, mutta sana laadukkaasta produktiosta levisi kulovalkean tavoin ja tribuutti lähti elämään ns. omaa elämäänsä kysynnän mukaan. Nyt takana on jo parikymmentä tribuuttikeikkaa eri puolilla maata ja lisää on luvassa.

Jon Sebastian tuli tutuksi Meri-Lapin liveyleisölle myös useista Tornion pop & jazzkonservatorion konserteista. Lisäksi hän on esiintynyt jo neljässä Tornion musiikkipitoisessa kesäteatteriproduktiossa sekä kahdessa jouluisessa musiikkinäytelmässä. Parhaillaankin hän on mukana Torniossa pyörivässä Seriffi -musiikkinäytelmässä. Lisäksi monen toimen mies juonsi viime talvena Merilapin Rockradio Roihua Tornion paikallisradio Hertzilässä.

Settilista, Jon Sebastian, Panorama Cafe, Kemi 5.7.2019

Haaveissa vainko oot mun (Riki Sorsa)
Hän hymyilee kuin lapsi (Mikko Alatalo)
Kurjuuden kuningas (Tuomari Nurmio)
Sankarit (J. Karjalainen)
Mä elän vieläkin (Kirka)
Varrella virran (Kirka)
Leijat (Kirka)
Pyydä vain (Kirka)
You Got It (Roy Orbison)
Rockin´ in the free world (Neil Young)
Simple Man (Lynyrd Skynyrd)
Wasted Years (Iron Maiden)
Knockin´on heavens door (Bob Dylan)
Behind Blue Eyes (The Who)
Here am i now (Petri Vehviläinen)
Here I go again (Whitesnake)

--
Encore:
Viimeinen mammutti (Hevisaurus)

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu