Torniolaisen popmusiikin tarinasta konserttisarja

Torniolaisen popmusiikin tarinan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tuomas Lampela Arto Junttilan Poppia Väylän pyörtheistä -kirjojen pohjalta.

Torniolaisen popmusiikin tarinan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tuomas Lampela Arto Junttilan Poppia Väylän pyörtheistä -kirjojen pohjalta.


Tarinan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tuomas Lampela Arto Junttilan ”Poppia Väylän pyörtheistä” -kirjojen pohjalta.


2.11.2021
Tornion 400 –vuotisjuhlien kunniaksi Pop & Jazz Konservatorio Lappia järjestää joulukuun alussa konserttisarjan, jossa kerrotaan Torniolaisen popmusiikin tarina. Tarinan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tuomas Lampela Arto Junttilan Poppia Väylän pyörtheistä -kirjojen pohjalta.

Torniolaisia löytyy jo suomalaisen iskelmän varhaisvuosilta. Harmony Sistersin sopraano Raija Valtonen syntyi Torniossa ja Dallapé -orkesteria johtaneella amerikansuomalaisella Bruno Laakolla on sukujuuret Kaakamossa. Laivajärveläisestä Esko Rahkosesta tuli merkittävä tangolaulaja 1960-luvulla ja tangokuningattaria Torniosta löytyy kaksin kappalein, Arja Sipola ja Mira Sunnari.


Torniolainen rock-musiikki on aina ollut hieman muuta Suomea edellä, mikä johtuu läheisestä suhteesta Haaparannan ruotsalaisiin. Amerikkalaisen ja englantilaisen pop-musiikin vaikutteet rantautuivat varsinkin 1960- luvulla Tornioon ennen muuta Suomea. Kitarabändien pioneeri oli Tonics, mutta Battaglia Nobility saavutti kansallistakin menestystä voittamalla pop-yhtyeiden ensimmäiset SM-kisat vuonna 1971. Torniolainen CMX on yksi 1990-luvun merkittävimmistä suomalaisista rockyhtyeistä ja Terveet Kädet -yhtyeen HC-punk nauttii suurta arvostusta maailmalla.

Tornio 400 -konsertti esittelee myös Torniosta tehtyjä lauluja. Yksi kuuluisimmista on Juha Vainion Veljet keskenään, jossa torniolaiset ja haaparantalaiset jonottavat yömakkaraa Nordbergin möljällä sijainneella Ellin grillillä. Mukana on musiikkia myös nykyisiltä menestyjiltä, Jukka Pojalta ja The Meänlandilta, joita yhdistää torniolaisten juurien lisäksi reggaemusiikki. Konsertissa kuullaan myös Tornio 400 -sävellyskilpailun voittajasävelmä Kotikaupunkini.

Tornio 400 -konsertin toteuttavat ammattiopisto Lappian opiskelijat. Tornio 400 – Torniolaisen populaarimusiikin tarina esitetään joulukuussa 2021 Pop & Jazz Konservatorio Lappian Musiikkitalossa.

Esitykset:
•  To 2.12.2021 klo 19
•  Pe 3.12.2021 klo 19
•  La 4.12.2021 klo 15 ja klo 19

Liput 30 €.  Liput myynnissä verkossa: https://www.ticketmaster.fi/…/tornion-musiikkitalo…/must/303 Myyntipiste on myös Kemin ja Tornion Prismoissa.

Konserteissa noudatetaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin voimassaolevia koronasuosituksia ja –rajoituksia.

Kemin kaupunginorkesterin tukikonsertit alkavat tänään Keminmaasta


Lauantaina Erkki Lasonpalon ideoimat konsertit pidetään Torniossa ja Tervolassa, sunnuntaina Simossa ja Kemissä.

14.8.2020
Jos haluat osoittaa tukesi säästötoimien vuoksi uhanalaiseksi joutuneelle Kemin kaupunginorkesterille, nyt on oikea aika. Kemin kaupunginorkesterin pitkäaikainen taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo halusi järjestää tukikonsertteja Meri-Lapin kuntiin Kemin kaupunginorkesterin hyväksi. Nämä viisi konserttia toteutetaan tänään perjantaina, huomenna lauantaina ja ylihuomenna sunnuntaina.

Konserteissa esiintyvät Simosta maailmalle lähtenyt mezzosopraano Tuija Knihtilä, Tervolan tenorissimo Aki Alamikkotervo, kemiläislähtöinen pianotaitelija Kari Tikkala sekä Meri-Lapin jousikvartetti. Maestro Erkki Lasonpalo esiintyy konserteissa viulistina.

Erkki ja ystävät -konserit pidetään seuraavasti:

Pe 14.8. klo 18 Keminmaan seurakuntakeskus, Keminmaa
La 15.8. klo 13 Lappiasali, Tornio
La 15.8. klo 17 Tervolan seurakuntatalo, Tervola
Su 16.8. klo 13 Toivon tupa, Simo
Su 16.8. klo 17 Kemin kirkko, Kemi

Konserttien kesto on noin tunti, ei väliaikaa. Lippuja  15 / 15 / 10 € saa ovelta tuntia ennen konserttia. Lippu.fi ostetusta lipusta saat 3 e alennuksen (toimitusmaksu 1 e/ostotapahtuma). Koronarajoitusten vuoksi myynnissä on rajoitettu määrä lippuja.

Luvassa rock-klassikoita komeasti vedettynä

Tänään Evakkoklubi Special vol 3 Jon Sebastian Vs DonkeyBoyz

30.5.2020
Vaikka kesäkuun koittaessa koronarajoitukset lievenevät ja jokunen vanhan ajan livekeikkakin on jo tiedossa, kevään aikana tutuksi tulllut ohjelmatoimisto MEOSin Evakkoklubi jatkaa toimintaansa. Tänään klo 21 alkaen Evakkoklubi Special vol 3 toivottaa paljon onnea kaikille talven opintonsa päättäneille.

Juhlan kunniaksi rokkibileet tarjoilee Kemistä Jon Sebastian Vs DonkeyBoyz. Laulusolistina kukkoilevalla rokkarilla on monta nimeä. Hänet tunnetaan muun muassa Kemin hallitsevana kuninkaana ja Kemin Kirkana.

Parhaiten Jon Sebastian tunnetaan kuitenkin hänen versioistaan legendaarisista rock-klassikoista, jotka hän tarpeen mukaan vetää korkealta ja kovaa tai matalalta ja tunteella. Tänä iltanakin hän tarjoilee sekä uudempia että vanhempia rock-klassikoita, hyviä sekä tuttuja biisejä komeasti vedettynä, tietysti kylmien väreiden kera.

Tietysti taitava laulaja tarvitsee ympärilleen osaavan bändin. Donkey Boyz -nimen alta löytyy Kemin muusikoiden todellinen All Stars -ryhmä, bassossa Mikko Raappana, rummuissa Jani Hurula, koskettimissa Kari Hautalampi ja kitarassa Mika Mustonen. Lisäksi spesiaalivieraana kitaristi Juhana Länttä.

Evakkoklubit ovat Ohjelmatoimisto Meoksen toteuttamia ilmaisia streameja, joita lähetetään Kouvolasta ja Kemistä. Streemeille voi ostaa 8 euron arvoisia vapaaehtoisia lippuja artistien tukemiseksi. Streamien katseluun ei vaadita kirjautumista eikä kysytä luottokorttitunnuksia.

Lähetystä voi seurata seuraavissa osoitteissa: Meos tube https://www.youtube.com/channel/UCGCdhxC23AelWb2Cwjc2nbQ?view_as=subscriber
Evakkoklubi Facebook: https://www.facebook.com/evakkoklubit/

Evakkoklubilla kaksi spesiaalilähetystä Kemistä


Tänään lavan valtaa Paperitähdet ja huomenna luvassa teatterielämys Miljoona hyvää syytä Kimmo Hirvenmäen kanssa.

22.5.2020
Evakkoklubin striimaukset jatkuvat tänään ja huomenna Kemistä kahden spesiaalilähetyksen myötä. Tänään Evakkoklubin lavalle nousee suomirockia suurella tunteella soittava Paperitähdet -yhtye.

Huomenna lauantaina on luvassa vielä spesiaalimpaa otsikolla Evakkoklubi goes Teatteri. Tällöin lavan valtaa Kemin kaupunginteatterin näyttelijä Kimmo Hirvenmäki, jonka esitys Miljoona hyvää syytä on lämmin, liikuttava ja hauska esitys vakavasta aiheesta. Lavalla on tosiaan vain yksi näyttelijä, Kimmo Hirvenmäki ja kaikki mahtavat asiat.

Evakkoklubit ovat Ohjelmatoimisto Meoksen toteuttamia ilmaisia striimejä, joita lähetetään Kouvolasta ja Kemistä. Striimeille voi ostaa 8 euron arvoisia vapaaehtoisia lippuja artistien tukemiseksi. Striimeille ei vaadita kirjautumista eikä kysytä luottokorttitunnuksia.


Tänään siis Paperitähdet ottaa suomirockin helmet käsittelyynsä tunnetusti hillitysti, hellästi ja joskus hieman rajummastikin. Vieläpä yleisön pyynnöstä tai siitä huolimatta. Luvassa on siis juuri sinun tyyliset kotibileet. Paperitähdet tarjoilee perjantai-illan huumaa, joten tilaisuuteen voi varustautua siirtämällä turhat huonekalut pois jorauksen tieltä. Mukana saa ja pitää laulaa, niin että naapureille ei jää epäselväksi, mikä biisi on menossa. Kantava teemana on siis hauskanpito yhdessä korona-ajan keventämiseksi.

Striimiä voi seurata:
Meos tube: https://www.youtube.com/channel/UCGCdhxC23AelWb2Cwjc2nbQ?view_as=subscriber
Paperitähdet Facebook: https://www.facebook.com/Paperit%C3%A4hdet-333878429966681/
Evakkoklubi Facebook:  https://www.facebook.com/evakkoklubit/


Huomenna lauantaina nähtävässä Kimmo HirvenmäenMiljoona hyvää syytä -näytelmän on kirjoittanut Duncan Macmillan. Eistyksen on työstänyt työryhmä Kimmo Hirvenmäki ja Riku Innamaa. Katsojapalaute on ollut ylistävää:

"Liikuttavin esitys, jonka olen koskaan nähnyt. Suurkiitos!”
” Työryhmä Hirvenmäki/Innamaa ovat ehdottomasti osuneet kultasuoneen.”
”Ajankohtainen, vakava aihe, jonka Kimmo monologillaan saa elämään sekä yleisön nauramaan ja myös pyyhkimään kyyneleitä silmäkulmasta”
”Tavallisen ihmisen tarina piirtyy yhä selvemmin esiin ja listaamisen lumo sekä elämän pienien ilojen löytäminen takaavat näytelmän peruslämmön. Hirvenmäen katseessa vilkkuu ilo synkkinäkin hetkinä, ja ilmaisussa yhdistyvät tarinankerronta, karrikointi ja pelkistetympi ilmaisu.”

Esityksen lähtökohtana on tilanne, jossa äiti on sairaalassa ja isä sanoo, että hän on tehnyt jotain tosi tyhmää. Äiti on surullinen. Joten seitsenvuotias alkaa tehdä listaa jutuista, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Aika kuluu, poika varttuu mieheksi. Lista kulkee mukana elämän käänteissä. Siihen karttuu tuhansia mahtavia juttuja.

Miljoonan hyvän syyn, eli  juttujen, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista, joukkoon kuuluvat MacMillanin mukaan muun muassa:

1. Jäätelö
2. Lumisodat
32. Karvinen
33. Makaronilaatikko
4553. Koiramaiset kissat
9997. Se, kun katselee jotakuta, joka katselee lempielokuvaasi

Esityksen ikäsuositus on yli 12-vuotiaat.

Livelähetys on nähtävissä seuraavissa osoitteissa:
Miljooona hyvää syytä facebook: https://www.facebook.com/miljoonahyvaasyyta/
Evakkoklubi facebook: https://www.facebook.com/evakkoklubit/

Evakkoklubit saavat jatkoa


Perjantaina vuorossa Beatles-spesiaali Kemistä

4.5.2020
Kevään aikana Ohjelmatoimisto Meos toteutti neljä Evakkoklubia Kouvolasta ja Kemistä. Neljä lähetystä keräsivät kaiken kaikkiaan lähes 34 000 katsojaa YouTubessa ja Facebookissa.

Evakkoklubit saivat jo vappuna jatkoa, kun Ohjelmatoimisto Meos toteutti yhteistyössä Kouvolan Kaupungin nuorisopalveluiden ja Same-eYesin kanssa Kouvolan Nuorten Wappu -streamin. Jatkoa seuraa myös Kemistä, kun Evakkoklubi Special -lähetyksenä tulevana perjantaina 8.5. kuullaan The Beatlesia.

Lähetyksessä esiintyvä Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Plays The Beatles on nimensä mukaisesti The Beatles -tribuuttibändi. Bändin perustivat Tornion Pop & Jazz Konservatorion opiskelijat Tuomas Julku ja Tero Kemppainen yhteiseksi opinnäytetyökseen. Nelikossa ovat mukana myös Tomi Raikaslehto (laulu/rummut) ja Sami Köngäs (laulu/kitara).

Ensiesiintyminen yhtyeellä oli kyseisessä opinnäytekonsertissa keväällä 2018 ja siitä saakka bändi on ilahduttanut Beatles-faneja ympäri Suomen. Bändi näyttää ja kuulostaa Beatlesilta, joten jos kaipaat aitoa tunnelmaa, heittäydy striimin vietäväksi. Se toteutetaan perjantaina 8.5.2020 klo 21.00 alkaen yhteistyössä The Beatles Weekendin kanssa, joka koronavirusrajoitusten vuoksi siirsi tapahtumansa toukokuulta syyskuulle.

Striimi löytyy täältä:
https://www.youtube.com/channel/UCGCdhxC23AelWb2Cwjc2nbQ


Evakkoklubilla hurja katsojamäärä

Evakkoklubit ideoi kolmikko Kati Klaavuniemi, Juska Salminen ja Jani Rojola. Kuva: Sini Inkeroinen / Kati Klaavuniemen Facebook-sivu.

Evakkoklubit ideoi kolmikko Kati Klaavuniemi, Juska Salminen ja Jani Rojola. Kuva: Sini Inkeroinen / Kati Klaavuniemen Facebook-sivu.


Lauantain striimausta Kouvolasta seurasi jopa yli 30 000 henkeä.

26.4.2020
Kemi-Kouvola -akselilla huhtikuun aikana järjestetyt Evakkoklubit keräsivät hurjia katsojalukuja, varsinkin viimeinen, lauantaina 26.4. Kouvolasta tehty lähetys.
- Eiliset katsojaluvut olivat jotain sellaista, mitä ei tällainen tavallinen tapahtumajärjestäjä ymmärrä. Vimeossa 1300, YouTubessa 2300 katselukertaa, Facebookissa tavoitetut henkilöt 18320 ja 9200 katselua ja Kouvolan Sanomissakin 80-120 katselijaa. Minusta se oli paljon. Kiitos teille kaikille, hehkuttaa Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi Facebook-päivityksessään

Lauantaina Kouvolan Patoklubilta striimatussa lähetyksessä musiikista vastasivat paikallinen Rock-Criminals -yhtye sekä kaksikko Jukka Takalo - Kaarle Viikate.
- Tältä erää se oli viimeinen Evakkoklubi tällä konseptilla, mutta en usko, että se oli viimeinen koskaan tehty Evakkoklubi. Ideoita piisaa, kuten aina, aiemmin Kemitiimin toiminnanjohtajana työskennllyt Klaavuniemi ennakoi.

Evakkoklubit järjestäneen Ohjelmatoimisto MEOSin Jani Rojolan mukaan suunnitelmissa on järjestää perjantaina 8.5 Evakkoklubin spesiaalilähetys Kemistä, vaikka Evakkoklubien hankerahoitus on jo käytetty.
- Evakkoklubispesiaali tulee olemaan varsinaisia Evakkoklubeja keikkamaisempi, sillä näillä näkymin mukana ei ole tällä kertaa haastatteluja, Rojola kertoo.
Lavalle nousee merilappilainen, Beatlesia soittava Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band.

Evakkoklubilla tänään: Rock-Criminals, Kaarle Viikate & Jukka Takalo

Rock-Criminals.

Rock-Criminals.

Evakkoklubeille suunnitellaan myös jatkoa. 8.5. Kemissä pidettävässä spesiaalilähetyksessä soittaa  Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

25.4.2020
Koronakevään 2020 neljäs ja toinen Kouvolasta lähetettävän Koronaklubin musiikista vastaavat Rock-Criminals sekä Kaarle Viikate & Jukka Takalo.

Rock-Criminals on perustettu vuonna 2011 jäsenten ollessa 12-13-vuotiaita. Bändi on paiskonut kovasti töitä omakustanteisesti soittaen yli 100 keikkaa lämmitellen muun muassa Pelle Miljoonan OY:n mittavalla kiertueella kesällä 2019. Bändi on nähty myös televisiossa asti osallistuttuaan X Factor Suomi -ohjelmaan vuonna 2018. Striimausmenestystä bändi sai vuonna 2018, kun Lions -sinkku nousi Suomen TOP 50 viraalilistalle sijalle 13. Sokerina pohjalla bändi kuuluu tällä hetkellä Rock Academy Kouvola -valmennusrinkiin.

Jukka Takalo & Kaarle Viikate -duon akustiset keikat pitävät sisällään vuorovedoin esitettyjä lauluja ja tarinoita, jotka ilahduttavat ja jättävät lämpimän tunteen kuulijaansa.
– Kahden miehen kiertueella parasta on se tosiasia, että joutuu itse virittämään kitaransa. Omasta setistä voisin kertoa sen verran, että kaikki biisit ovat toivekappaleita, toivojana useimmin nimimerkki ”Kalle Kouvolasta”. Vuorovetotaktiikka kappaleiden esittämisessä mahdollistaa välispiikkien liiallisen rönsyilyn, joka luo vaaran tunnetta muuten niin ystävälliseen tunnelmaan, Kaarle Viikate kommentoi keikkaa.

Jukka Takalo puolestaan lupailee kiertueella esitettävänsä ainakin viimeisimmän Vaarojen laulut -albuminsa kappaleita. Artisti kertoo albumin olevan sukellus Sibeliuksen, Helismaan ja Mårtenssonin muodostamaan Bermudan kolmioon.

Tapahtuma streamataan la 25.4. klo 19.00 alkaen Pato Areenalta ja Pato Klubilta. Lähetyksen juontaa Juska Salminen, jonka vieraaksi saapuu Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. Studioisäntänä on Jani Rojola ja chattikeskustelua moderoi Kati Klaavuniemi.
Lähetystä voi seurata osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=FRxyZ3IqLiU


Jatkoa suunnitellaan

Evakkoklubien jatkosta toukokuulle siirryttäessä ei ole vielä tihkunut tietoja. Miten on, Jani Rojola Ohjelmatoimisto MEOSIsta, tuleeko jatkoa.
- Kyllä jatkoa suunnitellaan ja sitä on luvassa, Rojola valaisee.
Onko vielä mitään tarkempaa suunnitelmaa.
-No, olemme suunnitelleet, että perjantaina 8.5 olisi Evakkoklubin spesiaalilähetys Kemistä. Tuona viikonloppuna Helsingissä piti olla Beatles- weekend -tapahtuma, johon oli kiinnitetty myös Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. Beatles -viikonloppu on nyt siirretty syksyyn, niin pojat soittaa Evakkoklubispesiaalissa Beatlesiä, Rojola paljastaa.
- Evakkoklubispesiaali tulee olemaan muita Evakkoklubeja keikkamaisempi, sillä näillä näkymin mukana ei ole tällä kertaa haastatteluja ja muita vieraita, Rojola lisää.

Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa Tuomas Julkun (laulu/basso) ja Tero Kemppaisen (laulu/kitara/piano) yhteisenä opinnäytetyönä alkunsa saaneessa yhtyeessä soittavat myös Tomi Raikaslehto (laulu/rummut) ja Sami Köngäs (laulu/kitara).

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band on edelleen mukana myös syksyyn siirtyneessä Helsingin Beatles -tapahtumassa.

Pop & Jazz Konservatorio Lappian kevään päättökonsertit jatkuvat striimattuina

* Keskiviikkona 15.4. luvassa on Bowie! The Man Who Sold the World -konsertti.

* Myöhemmin kevään aikana näyttökonserteissa kuullaan vielä Musea, Amu Winehousea ja Red Hot Chili Peppersia.

13.4.2020
Pop & Jazz Konservatorio Lappian kevään päättökonsertit jatkuvat keskiviikkona 15. huhtikuuta. Tuolloin luvassa on noin kolme varttia kestävä avaruusmatka kauas tähtien taakse.  Otsikkona on The Man Who Sold the World eli luvassa on David Bowien musiikkia. Retkellä tutustutaan muun muassa Ziggy Stardustiin, Major Tomiin sekä Hämähäkkeihin Marsista.

Koronavirus -tilanteen vuoksi kevään kaikki opinnäytekonsertit pidetään Tornion musiikkitalolla yleisöltä suljettuna, ja ne on nähtävissä ainoastaan striimien välityksellä. Konsertit striimaa YouTubessa Mean Vayla-nimimerkin omaava kanava.

Bowie! The Man Who Sold the World -konsertissa bändin muodostavat Anni Mesilaakso - laulu, Katri Juusola - laulu, Jenny Mulenga - laulu, Janne Sarvi - kitara, Riikka Kettunen - kitara, Paavo Pääkkönen - koskettimet, Pyry Pyörret - basso sekä Jarkko Puljujärvi -rummut.

Keskiviikkona 29.4. vuorossa on Muse-tribuutti, keskiviikkona 13.5. Back to Black - tribute to Amy Winehouse ja torstaina 14.5. Red Hot Chili Peppers -tribuutti. Kaikki konsertit alkavat klo 18.

Evakkoklubit – alusta yhteisöllisyyteen ja yhteistyötä Kemi-Kouvola –akselilla

Jani Rojola ja Kati Klaavuniemi.

Jani Rojola ja Kati Klaavuniemi.

Ensimmäisessä Kemin Evakkoklubissa lauantaina 4.4. kuullaan Radio Luxemburg –duon toivelauluilta.

30.3.2020
Vaikeat ajat ovat ennenkin yhdistäneet ihmisiä ja näin on käynyt nytkin. Meri-Lapin Musiikkiosuuskunnan ohjelmatoimistovastaava Jani Rojola, Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi sekä Juska Salminen, joka työskentelee Kouvolan kaupungin nuorisopalveluissa nuoriso-ohjaajana ja vetää sen alla Rock Academy-hanketta, yhdistivät voimansa, jotta ihmisten ääni kuuluisi myös koronapandemiasta huolimatta.

- Huoli koko tapahtuma-alan tulevaisuudesta, artistien keikkojen loppumisesta sekä ihmisten tarve puhua koronasta ja epävarmasta tulevaisuudesta synnytti Evakkoklubit. Verkossa toimivien Evakkoklubien tarkoitus on tuoda pientä helpotusta koteihinsa eristetyille ihmisille. Yhteisöllisissä lähetyksissä kuullaan ihmisten tarinoita, jutellaan aiheesta ja nautitaan paikallisten artistien osaamisesta. Yleisö saa osallistua verkon kautta jokaiseen lähetykseen. Osallistuminen tapahtuu joko lähettämällä terveisiä etukäteen sähköpostitse tai suoraan lähetyksessä chatin kautta, Salminen kertoo.

- Meillä artistien ja äänitekniikan kalenterit tyhjenivät aika nopeasti tuossa maaliskuun alkupuolella ja tällä hetkellä keikkoja ei myydä eikä niitä ole tulossa. Evakkoklubeilla pyritään tarjoamaan esiintyville taiteilijoille korvaavia keikkoja. Ja samalla opimme uusia tapoja toimia. YouTubessa Ohjelmatoimisto Meoksen tilillä olevilla Evakkoklubi-streameillä nostatetaan yhteishenkeä ja muistutetaan, että me selviämme tästä yhdessä, Rojola painottaa.

- Tavoitteena on todellakin nostattaa yhteisöllisyyttä ja jo tässä vaiheessa mukana on kaksi paikkakuntaa, Kemi ja Kouvola. ”Kaksi kovaa koota” kantaa huolta varsinkin lasten, nuorten ja ikäihmisten jaksamisesta. Samalla pyritään löytämään pieniä tulovirtoja eri alojen ammattilaisille, eri kokoisille yrityksille ja yhdistyksille, jotta he selviävät kuluista, jotka eivät ole karanteenissa. Stream-tapahtumiin osallistuvat voivatkin ostaa Digilippu.fi-kautta kannatuslippuja, joilla tuetaan artisteja, jotta hekin selviäisivät tämän haastavan ajan yli, Klaavuniemi lisää.


Evakkoklubit ovat siis Ohjelmatoimisto Meoksen toteuttamia streamejä, joita lähetetään Kouvolasta ja Kemistä. Streameillä esiintyy molempien kaupunkien artisteja, yrittäjiä sekä muita ihmisiä, joiden arjen koronapandemia on mullistanut.

Lähetykset alkavat 4.4. Kemistä ja 11.4. Kouvolasta. Yhteistyössä ovat mukana muun muassa Kouvola Rock Academy, Kouvolan Ydinkeskusta ry, Pub 23 ja Rataklubi, Rock Bar & Grill 82, Same-eYes Oy, Audiopaja Kemi ja Digilippu.fi.

Ensimmäisessä Evakkoklubi Kemin lähetyksessä lauantaina 4.4. klo 19 lähtien kuullaan Radio Luxemburgin toivelauluita. Juontajana toimii Kirsi Vainio. Parituntisen illan aikana Tuomas Julkun ja Tero Kemppaisen muodostama sympaattinen duo esittää omia suosikkejaan sekä yleisön toiveita, joita voi esittää terveisten kera suoraan joko streamin chatin kautta tai ennakkoon viestillä osoitteeseen info@meos.fi

Tapahtuma streamataan Youtubessa osoitteessa: https://www.youtube.com/channel/UCGCdhxC23AelWb2Cwjc2nbQ?view_as=subscriber

Ohjelmatoimisto Meos on Meri-Lapin Musiikkiosuuskunnan työväline tapahtuma- ja keikkamyyntiin ja sillä on Business Finlandin tuki.

Koronakonsertit -sivusto kertoo nettikeikoista

24.3.2020
Internettiin on perustettu Koronakonsertit -sivusto, joka kokoaa tietoja artistien tulevista ja toteutuneista nettikeikoista, joka löytyy osoitteesta www.koronakonsertit.fi
- Keräämme tietoa ensisijaisesti “elävästä musiikista”, eli live-keikoista. Voit ilmoittaa keikat sivujen alalaidassa oleviin kommenttiosioihin tai sähköpostilla osoitteeseen koronakeikat@gmail.com, sivustolla ohjeistetaan.

Sivustoa toimitetaan epäkaupalliselta pohjalta ja vapaaehtoisuuteen perustuen.
- Tarkoituksenamme on ensisijaisesti saattaa artistit sekä yleisöt tavoittamaan toisensa ja toissijaisesti rohkaista ketä tahansa tekemään live-konsertteja. Pääformaattina on nettisivu sen takia, että se on kaikille avoin ja saavutettavissa oleva kanava. Keikat ovat usein eri alustoissa (Facebook, Instagram, YouTube) jolloin tieto keikoista voi mennä ohi ilman kokoavaa listausta.


Sivuston perustamisen
taustalla on luonnollisesti se, että koronaviruksesta seurannut pandemia tarkoittaa monelle artistille, tapahtumanjärjestäjälle ja musiikkialalla työskentelevälle taloudellisesti hankalia aikoja.
- Haluamme tukea sivuillamme muusikoita ja yleisöä löytämään toisensa poikkeuksellisessa tilanteessa. Itse emme hyödy sivuston ylläpidosta millään lailla. Emme edusta sivuillamme myöskään ketään musiikkialan toimijaa.
- Idea syntyi nähtyämme perjantaina 13.3. Jukka Nousiaisen upean keikan Facebook-livelähetyksenä, sivuston ylläpitäjät taustoittavat. Jukka Nousiaisen esitys on edelleen nähtävissä osoitteessa: https://www.facebook.com/noiseainen/

Vaikutteita toimintaansa sivusto on ammentanut myös https://coronakoncerter.dk/ -sivuilta.


Koronakonsertit -sivuston pääfokuksena on elävä musiikki. Facebookiin on perustettu myös laajemmin kaikkista kulttuuriin liittyvistä tapahtumista kertova Karanteeniklubi, joka löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/karanteeniklubi/

- Koronaviruksen aiheuttamasta epidemiasta johtuen suurin osa tapahtumista on peruttu toistaiseksi ja ihmisiä on kehotettu pysymään kodeissaan ja välttämään ylimääräisiä sosiaalisia tilanteita. Vaikka tarkoitus on hyvä ja oikea, se on shokki tapahtumanjärjestäjille, artisteille, faneille ja kaikille alalla työllistyville. Tämä sivu on tarkoitettu ilmoitustauluksi tapahtumille ja siihen liittyvälle toiminnalle, jota voidaan järjestää turvallisesti -virtuaalisesti tai livenä, Karanteeniklubin FB-sivuilla kerrotaan.

- Jos siis olet keksinyt tavan järjestää tapahtumia turvallisesti tai muuten mahdollisuuden auttaa tapahtuma-alan toimijoita, voit jakaa tietoa tällä sivulla. Jaathan myös tietoa tästä sivusta, omissa kanavissasi, jotta mahdollisimman moni löytäisi sen ja voisimme auttaa levittämään sanaa yhä paremmin, Karanteeniklubi jatkaa.

Koronakonsertit-sivusto ja Karanteeniklubi toimivat erillään ja niitä pyörittävät täysin eri tahot.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu