Suomen ykkösrivin miksaajiin lukeutuva Janne Röning tänään Rock Academy Kemin vieraana

Janne Röning. Kuva: Mikki Kunttu

Janne Röning. Kuva: Mikki Kunttu


11.12.2019
Keskiviikkona 11.12. Rock Academy Kemin järjestyksessään jo viidettä -klinikkaa tulee pitämään Suomen eturivin miksaajiin lukeutuva Janne Röning. Hän on on työskennellyt muun muassa Chisun, PMMP:n, Zen Cafen, Jonna Tervomaan, Reckless Loven, Santa Cruzin ja Elastisen kanssa.

Raahesta kotoisin oleva, nykyisin Helsingissä vaikuttava Röning työskentelee omassa Audio Giant -yrityksessään, joka on perustettu vuonna 2016.

Klo 18.00 alkavassa klinikassa RockBar & Grill 82:ssa kuullaan asiaa äänitekniikasta ja ääniteknikon työstä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikilla kiinnostuneilla.

Rock Academy Kemin aiempia klinikoita ovat pitäneet Tico Ticon Ahti Kortelainen studiotyöskentelystä (14.5.), Tommy Portimo & Tuomo Jakku (rumpukliniikka 27.6), Mikko von Hertzen Von Hertzen Brothersista (muusikkous ja tekijänoikeudet luovilla aloilla 8.10) sekä W.A.S.P -yhtyeen kitaristi Douglas Blair (määrätietoisuus musiikissa ja tie treenitiloista stagelle 13.11).

W.A.S.P. -yhtyeen Douglas Blair Rock Academy Kemin vieraaksi

Amerikkalaiskitaristi saapuu kertomaan kokemuksistaan rock-maailmassa ja rohkaisemaan nuoria bändielämän poluilla.

7.11.2019
Amerikkalainen rockmuusikko Douglas Blair saapuu Kemin Rock Academyn vieraaksi keskiviikkona 13. marraskuuta. Blair on tullut tunnetuksi kuuluisan amerikkalaisen heavy metal -yhtye W.A.S.P:n kitaristina.

Rock Bar & Grill 82:n tiloissa klo 18-20 pidettävä Kemi Rock Academy -klinikka on ilmainen ja suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille merilappilaisille tarjoten hienon mahdollisuuden kuulla maailmanluokan kitaristin soittoa sekä saamaan oppia kokeneelta muusikolta. Klinikan otsikkona on "Määrätietoisuus musiikissa: tie treenitiloista stagelle".

--

Vuonna 1963 syntynyt Blair soitti ensimmäisen kerran Blair W.A.S.P.:in riveissä vuonna 1992. Myöhemmin Blair oli tilapäinen kiertuekitaristi vuoden 2001 Unholy Terror -kiertueella kahden konsertin ajan Chris Holmesin lähdettyä yhtyeestä. Vuonna 2006 Blair palkattiin W.A.S.P.:in kitaristiksi kolmannen kerran ja hän on siitä lähtien ollut yhtyeen virallinen jäsen.

Wikipediaan kirjattujen tietojen mukaan Blairin ensimmäinen yhtye oli koulukavereiden kanssa perustettu Foxx ja sen jälkeen bändi nimeltä Purple Haze. Nuorena hän soitti myös yli 1200 keikkaa Run 21 -nimisessä yhtyeessä, jonka rumpali oli Stet Howland, joka liittyi Blairin tavoin W.A.S.P.:iin. Vuosina 1992–2004 Howland ehti levyttää W.A.S.P.:n riveissä seitsemän studioalbumia ja kaksi livealbumia.

Connecticutissa, Yhdysvaltain itärannikolla varttunut Blair asuu nykyään osittain Turussa, Aurajokeen ankkuroidusta hostellilaiva S/S Boressa ja työskentelee Auran Panimon studioilla. Bändinsä kanssa tiuhaan Eurooppaa kiertänyt kitaristi kävi soittamassa Down by the Laituri -festivaalilla, jonka yhteydessä sai kuulla nuoria muusikoita sparraavasta Turku Rock Academystä ja innostui lähtemään siihen mukaan vuonna 2012. Miehen toinen kotipaikka on Boston Yhdysvalloissa.
 

Turku Rock Academyssä, kuten Kemissäkin mukana oleville nuorten bändeille opetetaan muun muassa bändielämään olennaisesti lukevia taitoja, kuten sound checkin tekemistä, biisien värkkäämistä ja äänittämistä, laulamista sekä painotetaan esimerkiksi muiden bändien kuuntelemisen tärkeyttä. Blair toimii toisinaan myös bändien äänimiehenä keikoilla.

Kitaroiden rakentamiseenkin perehtynyt Blair on Turussa asuessaan myös esiintynyt pienissä ravintoloissa paikallisten muusikoiden kanssa. Hän soittaa esimerkiksi BBE-triossa Mark Albert Bertenyin ja Peter Enqvistin kanssa etupäässä Turun seudulla.

W.A.S.P. puolestaan lähtee ensi vuonna maailmankiertueelle, joka ulottuu myös Suomeen kolmen keikan verran. Kiertueen pohjoisin keikka nähdään Oulun Club Teatrialle 25. syyskuuta.

Kemi Rock Academyn ohjelmassa on ensi viikolla Blairin klinikkavierailun lisäksi klubi-ilta, niinkään Kemin rokkibaarissa. Perjantaina 15. marraskuuta lavalle astelevat paikallinen Veera, raahelainen Merops ja rovaniemeläinen WheezeBox.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu