Nightwish jyrää edelleen albumilistan kärjessä

12.4.2015

Suomen virallinen albumilista on pysynyt vaihteeksi viikon hyvin staattisena. Kärkikolmikko on täsmälleen sama kuin edelliselläkin listalla ja muutenkin muutokset olivat hyvin vähäisiä, varsinkin top 10:ssa.

Eli Nightwish porhaltaa edelleen listakkösenä upealla Endless Forms Most Beautiful -albumillaan, Robinin 16 pysyi kakkosena ja Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana kolmantena.

Viime viikon nelonen, vitonen ja kutonen vaihtoivat asemia keskenään. Nyt Von Hertzen Brothersin New Day Rising nousi vitossijalta neljänneksi ja Egotripin Vuosi nolla kutossijalta viidenneksi. Pate Mustajärven Taivas on täynnä putosi puolestaan nelospaikalta kuudenneksi.
Viikon kovimman nousun teki toisella listaviikollaan Aste, jonka albumi nimeltä 2 nousi sijalta 29 seitsemänneksi.

Calvin Harrisin Motion nousi yhden sijan ja on nyt kahdeksantena. Ile Kallio Big Rock Bandin Shook Up! tippui vastaavasti yhden sijan yhdeksänneksi. Sian 1000 Forms Of Fear puolestaan piti paikkansa kymmenentenä.

Top50:ssa on vain kolme uutuusalbumia. Niistä parhaiten pärjäsi Chydeone X Leo Luxxxusin Force100, joka on sijalla 20. Muut kaksi viikon uutuutta ovat sijalla 37 oleva Buena Vista Social Clubin Lost & Found ja sijalta 48 löytyvä Katatonian Sanctitude.

Nightwish menestyy myös maailmallaNightwish on ylittänyt Suomen platinarajan jo tuplaten, sillä Endless Forms Most Beautiful beautiful -levyä on myyty jo yli 45 000 kappaletta. Albumien platinaraja Suomessa on 20 000 kappaletta. Listamenestys on "Yövissylle" tuttua, sillä myös yhtyeen viisi edellistä albumia ovat nousseet listaykköseksi Suomessa.

Uutuusalbumi nousi useassa muussakin maassa suoraan top 10 kärkeen. Britannian albumilistalla yhtye nousi sijalla 12, mikä on yhtyeen historian paras sijoitus. Britannian rockalbumilistalla levy nousi ykköseksi ja indielistalla sijalle kolme.

Jenkeissä yhtye nousi Billboard Top 200-albumilistalla sijalle 34, ajankohtaisimpien albumien listalla sijalle 23, indelistalla sijalle kaksi, raskaan musiikin albumilistasijalle 4 sekä ajankohtaisimpien rockalbumien listalla sijalle 8.

Ykköseksi levy nousi myös Tšekin tasavallassa, Saksassa ja Sveitsissä kakkoseksi, Hollannissa kolmnanneksi. Nelossijat napsahtivat Itävallasta ja Ruotsista. Meksikossa levy myi kuudenneksi eniten, paljon parjatussa Kreikassa yhdeksänneksi ja Ranskassa sekä Puolassa kymmenenneksi.

Espanjassa ja Kanadassa levy löytyi ilmestymisviikollaan sijalta 13, Belgiassa 14, Australiassa 16, Italissa 18, Irlannissa 21 ja Uudessa-Seelannissa 32.

Kuuntele, tutustu soittimiin, lähde opiskelemaan

8.4.2015
Länsi-Pohjan musiikkiopiston oppilaat esiintyvät Kemin kaupunginkirjastossa tiistaina 14.4 klo 18. Soittimet esiin -tapahtumassa.

Konsertin jälkeen on mahdollisuus tutustua kulttuurikeskuksen aulassa eri soittimiin  opettajien ohjauksessa.

Uusien oppilaiden hakuaika musiikkiopiston oppilaaksi on 1.4.- 6.5 netissä osoitteessa www.kemi.fi/musiikki

Run to 60´s julkisti viisi kesän esiintyjää

5.4.2015

24.-26. heinäkuuta Kemin sisäsatamassa Seilarin ympäristössä järjestettävä Run to 60´s -tapahtuma on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä.

Perjantaina 24.7 esiintyvät ainakin Rockin` Rounders, Jarnos sekä moninkertainen Run to 60´s -esiintyjä Maya Paakkari bändeineen. Lauantain 25.7. osalta vahvistettuja esiintyjiä ovat Fresh X ja Beast 61.

Moottoripyöräkerho Northern Vikingsin vuodesta 2002 järjestämä tapahtuma ilmoittaa Facebook-sivullaan lisäesiintyjistä sitä mukaa kun niitä vahvistuu. Sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/pages/Run-to-60s/241913462646063?notif_t=fbpage_fan_invite

Haku Tornion lauluntekijäkoulutukseen on menossa

Vuoden kestävä lauluntekijäkoulutus starttaa Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa 1. kesäkuuta. Haku koulutukseen on auki ja kestää 8.5.2015 saakka.

Ensi vuoden toukokuulle saakka kestävä koulutus on tarkoitettu pääasiassa rytmimusiikin lauluntekijöille, sanoittajille ja säveltäjille, joilla on ammatillista kokemusta rytmimusiikkialalta ja joilla on jo julkaistuja teoksia.

Koulutukseen voivat hyvin osallistua myös sellaiset lauluntekijät, joilla tätä alan kokemusta ei vielä ole, mutta joilla on jo tehtynä omia kappaleita.

Koulutus antaa valmiudet rytmimusiikkituotannon ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen.

Koulutuksella syvennetään lauluntekemisen tekniikoiden osaamista, perehdytetään opiskelijaa rytmimusiikkialan ja yritystoiminnan yleisiin periaatteisiin sekä annetaan työkaluja omien yrittäjävalmiuksien arviointiin. Tavoitteena on, että opiskelija osaa hahmottaa ja hyödyntää omaa taiteellista lauluntekemisen osaamistaan ja hallitsee rakentavan työskentelytavan.

Koulutus toteutetaan monimuotona, jossa lähikoulutuspäiviä on kaksi kertaa kuussa, kaksi päivää kerrallaan. Vierailevina kouluttajina toimivat Suomen rytmimusiikkialan huippunimet. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät sivulta www.lappia.fi/lauluntekija

Tornion Kevarin ilmoittautuminen on jo käynnissä

Tornion perinteinen Kevyen musiikin katselmuskilpailu Kevari järjestetään tänä vuonna 23. toukokuuta Peräpohjolan opiston tiloissa.

Kisaan voi osallistua niin sooloartistina kuin bändinkin kanssa. Sarjoja on kolme 13-16 –vuotiaat, 17-29 –vuotiaat ja muut.

Ilmoittautuminen on jo käynnissä. Ilmoittautumisen yhteydessä pitää kertoa artistin/bändin nimi, sarja, johon osallistuu, bändin jäsenten nimet, soittimet, syntymäaika ja osoite. Ennakkoon on ilmoitettava myös kilpailussa soitettavat kappaleet, joita on kolme (lämmittelybiisi ja 2 kilpailukappaletta).

Pesäpirkkojen gaala ja muut illan menovinkit

RossiPohja esittäytyy Kemin Ramonassa illankähmässä

25.4.2015
Meri-Lapissa on tänäkin iltana kosolti elävää musiikkia tarjolla.

Runsain kattaus on illalla Kemin Ramonassa, jossa suo- ja umpihankifutisympyröistä tunnettu Pesäpirkot järjestää perinteisen gaala-iltansa. Siellä esiintyvät 8 feet under, Bird Cherry, Joku Paikallinen Heme, DG La Fuente Kabaree, Sextetti sekä uusi kemiläisyhtye RossiPohja, joka tarjoilee pop-, rock- ja iskelmämusiikkia. Yllä näyte bändin musiikillisesta osaamisesta kappaleen Saanko tuhat vuotta muodossa. Koko paketin voi kokea kympin pääsymaksulla.

Toki vaihtoehtojakin on. Chilloutissa jyrähtää TimeKillersin punkpohjainen rock kello 21 alkaen ja keikalle on vieläpä vapaa pääsy.

Myös Ankkurissa tapahtuu. Palloseura Kemi Kingsin kauden avajaisgaalaa vauhdittaa erinomainen Flyin´ Blind -yhtye noin kello 22 alkaen. Monipuolista ohjelmaa pääsee seuraamaan 12 euron tiketillä.

Perinteisen tanssimusiikin ystävillekin on useita vaihtoehtoja. Channel Four tanssittaa kansaa Tervolatalolla, Hannu Hautaniemen yhtye Laren Baarissa Arpelassa ja Rainer Bollströn & Graniitti Haaparannan Kansantalolla.

Ennen edellämainittuja ehtii vielä hyvin käydä tsekkaamassa Pop & Jazz konservatorio Lappian kevään suurtuotannon Iso joki tulvii Tornion Musiikkitalolla. Esitykset ovat tänään klo 15 ja 19 ja viimeiset esitykset huomenna sunnuntaina samaan aikaan.

Lauantaina liverokki raikaa kolmessa paikassa Kemissä

16.5.2015
Tänään lauantaina Kemissä vietetään jälleen livemusiikin juhlailtaa. Rock raikaa peräti kolmessa eri paikassa, joten livemusiikin ystävillä on kosolti valinnanvaraa.

Kello 22 illan aloittaa Chilloutissa Ari Viitala bändeineen. Kyseessä on Viitalan debyyttialbumin Tähän asti -julkaisukeikka.

Tuntia myöhemmin Ankkurissa Paperitähdet -yhtye jatkaa eilen illalla alkaneita kymmenvuotisjuhliaan. Yhtyeen nykyisten ja entisten jäsenten lisäksi lavalle nousee Mikko Alatalo. Illan teemana on Juice Leskinen Coitus Int -yhtyeen tuotanto.

Henry Hiltusen, Matti Ylikärpän ja Janne Kotilan muodostama Henry & The Hellhound Men rymistelee Car & Bike Shown jatkobileissä Yökerho Ramonassa.

Haaparannalla on myös tarjolla mielenkiintoinen ilta. Pondessa vierailee Joacim Cans, joka tunnetaan ruotsalaisen power metal-yhtye Hammaerfallin vokalistina.

Torniossa on seesteisempää musiikkia tarjolla jo iltakuudelta, kun gospelyhtye Sade esiintyy Suensaaren seurakontakodin Sanan ja sävelen illassa. Sitä ennen, puolenpäivän ja iltapäiväkolmen välillä Järjestötalon ravintolapäivässä esiintyy lauluyhtye Sudarushka.

Kemissäkin on musiikkia tyrkyllä jo iltapäivästä, kun Länsi-Pohjan musiikkiopiston laulajien juhlakonsertti alkaa Kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa jo viideltä.

Myös tanssikansalla on vara valita minne mennä. Anne Mattila vauhdittaa Simon Metsäpirtin tansseja, Arto Rahkonen trio tanssittaa Park Hotel Torniossa ja Lasse Hoikka & Souvarit sekä Seppo Hakorinne soittavat Suukosken Keitaan kesäkauden avajaisissa.

Katso lisää Rokkineuvoksen keikkakalenterista: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Funksons tähdittää Tornion Kevaria

Oululainen Funksons soittaa Tornion Kevarin tuomaritauolla Peräpohjolan Opistolla lauantaina 23.5.

12.5.2015
Tornion kevyen musiikin katselmuksen - Kevarin - esiintyjät ovat selvillä. Tapahtumassa esiintyy 11 yhtyettä/artistia ja tuomaritaolla lisäksi kahdeksanhenkinen hiphop/rap/funk kokoonpano Funksons Oulusta.

Kevari pidetään Peräpohjolan Opistolla lauantaina 23.5. Katso täältä Kevarin esiintyjät:

--

Tornion Kevarin esiintyjät selvillä

12.5.2015
Tornion kevyen musiikin katselmuksen - Kevarin - esiintyjät ovat selvillä. Tapahtumassa esiintyvät Duo Paju, Olga Heikkala, Saaga Sees, Raatiboiz, Musta joki, Umpisuoli, Simerockinkin lavalle nouseva Meatgrinder, Matkalla, Apparition, No Swaps sekä RST.

Kevari pidetään Peräpohjolan Opiston Niilonsaalissa lauantaina 23.5 kello 15 alkaen. Päihteettömään tilaisuuteen on vapaa pääsy ja happenig on ikärajaton. Päivällä kello 10-15 PPO:n pihapiirissä pidetään pihakirppis. Kevarin järjestävät Tornion Nuorisotoimi ja Peräpohjolan opisto.


Kevarin tuomaritauolla soittaa oululainen kahdeksanhenkinen hiphop/rap/funk kokoonpano Funksons. Yhtyeen aidoilla instrumenteilla ryyditetty räp liikkuu jossain soulin, funkin ja reggaen rajapinnoilla kantaen silti äänimaailmassaan kotimaisia juuria.

Olli-PA:n, Maailman Matin ja Rikihatkan lyriikat kajahtavat letkeän sympaattisesti Oulun murteella. Kolmen räppäävän vokalistin lisäksi yhtyeessä on myös laulava naisvokalisti, Tanja Torvikoski, joka tuo yhtyeen vokaaliseen ilmaisuun ja äänimaailmaan tunnelmallista monipuolisuutta.

Yhtyeen soittajilla on historiaa musiikillisen kentän eri äärilaidoilta. Soittotaustaustaa löytyy progemetallista jazzin kautta klassiseen musiikkiin ja musiikkimakuja Kissistä Kapteeni Ä-neen.


Olli-PA julkaisi vuonna 2008 omakustanteena ensimmäisen sooloalbuminsa, Syke, joka esitteli leppoisalla asenteella riiminsä runoilevan nuoren oululaisräppärin. Levy saavutti orastavaa suosiota hiphopin kuuntelijoiden keskuudessa. Levyllä on mukana myös Funksons -yhtyeen muita räppäreitä,  Maailman Mattia ja Rikihatkaa.

Täydellä instrumenttiarsenaalilla varustetun Funksons -yhtyeen esikoisalbumi Laiva lasipullossa julkaistiin vuonna 2010 Joku Roti Recordsin toimesta. Yhtyeen toinen pitkäsoitto 201NYT julkaistiin 1.3.2013 yhteistyössä MediaCrocon kanssa.

Yona avaa Kalotin jazz- & bluesfestivaalin

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna järjestettävän Kalotin jazz- & bluesfestivaalin aloituskonsertissa Tornion musiikkitalolla virittäydytään sata vuotta sitten syntyneen suomalaisten syvien tunteiden tulkin Toivo Kärjen tuotantoa.

Lavalle nousee Panu Savolaisen Toivo –yhtye solistinaan Yona, joka palkittiin vuonna 2010 tulokas-Emmalla.

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät muun muassa Andrew Black & Slim Butler, Eero Raittinen, Rigmor Gustafsson, Pepe Willberg ja 22-pistepirkosta tuttu Asko Keränen. Katso kaikki esiintyjät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Nightwishiltä uusi videosingle - syyskuussa oma postimerkki

8.5.2015
Maailmalla menestyksellä mellastava Nightwish -yhtye on julkaissut toisen singlen viimeisimmältä albumiltaan. Kyseeessä on Endless Forms Most Beatiful -albumin nimibiisi. Singlestä on julkaistu virallinen lyriikkavideo, jonka voit katsoa täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Syksyllä julkaistaan musiikkiaiheinen postimerkkiarkki, jonka myötä kansainvälinen kiteeläisyhtye saa oman postimerkin. Katso ylläolevasta linkistä mitkä muut suomalaisyhtyeet saavat saman kunnian.

Kuru soittaa Aavasaksalla kesäkuussa

8.5.2015
Skandinaavista, kansanmusiikista vaikutteita ammentavaa tunturijazzia soittava oululainen Kuru -yhtye konsertoi Aavasaksan näyttämöllä 6. kesäkuuta. Lue yhtyeestä lisää täältä:

--

Kuru-yhtye konsertoi Aavasaksalla kesäkuussa

8.5.2015
Skandinaavista, kansanmusiikista vaikutteita ammentavaa tunturijazzia soittava oululainen Kuru -yhtye konsertoi Aavasaksan näyttämöllä 6. kesäkuuta.

Kurun musiikissa vilvoittavat vedet ja Väinön kannel yhdistyvät modernin jazzin kanssa soivaksi kokonaisuudeksi, jossa keskeisinä elementteinä ovat vahvat melodiat, luonto ja soittajien siteet omiin juuriinsa Pohjois-Suomeen. Sävellykset kuljettavat kuulijaa meren ääreltä myyttisille pohjoisen tuntureille.


Yhtyeen uniikkiin soundimaailman on tuotu suurten suomalaisten runon mestareiden koskettavia runotekstejä. Sävellyksissä soi edelleen jylhä suomalaiskansallinen sielunmaisema vahvasti tulkittuna.

Tyylillisesti Kuru liikkuu vapaasti runojen ehdoilla jazzin, laulelman ja popin välimaastossa ilman, että musiikkia on tarvinnut pakottaa tietyn lokeron kahleisiin. Musiikissaan Kuru haastaa kuulijan mukaan näihin voimallisiin tarinoihin ja tulkintoihin. Kuru haluaa antaa musiikin puhua puolestaan.

Kuru on tehnyt kaksi albumia. Vuonna 2008 valmistui esikoislevy Jälki, josta tehtiin vuotta myöhemmin uusi painos englanninkielisillä kansilla. Viimeisin albumi Enemmän on vuodelta 2012.

Yhtyeen muodostavat Mari Leppävuori, laulu, Jarkko Niiranen, saksofonit, Jussi Jaako, kitara, Sami Juntunen, koskettimet ja laulu, Jaakko Konttila, basso ja Erkki Ekfors, rummut.

Yhtye on päässyt näyttämään osaamistaan myös ulkomailla. Bändi piipahti vuonna 2013 Tokyo Northern Lights -festivaaleilla soittamassa kaksi keikkaa Verneri Pohjolan kanssa. Samana vuonna Kuru esiintyi myös Kemin Pakkasukko Blues & Jazzissa sekä Ylläs Jazz Bluesissa.

Lauantaina 6. kesäkuuta kello 18 alkavan Kurun konsertin Aavasaksan näyttämöllä  järjestävät Ylitornion kulttuuritoimi ja Aavasaksan Pavijonki. Liput maksavat 10 euroa.

Silent Threnody palaa yleisön eteen perjantaina

7.5.2015
Melodista metallia soittava oululaiskemiläinen Silent Threnody tekee ensimmäisen keikkansa liki vuoden tauon jälkeen perjantaina Kemin Ramonassa.

"Hiljainen surulaulu" on työstänyt uutta materiaalia kahden biisin verran, jotka molemmat kuullaan tulevalla keikalla. Yhtye purkittaa kappaleet kesän aikana ja ainakin Scythe -kappaleesta on luvassa musiikkivideokin.

Lue yhtyeen kuulumiset ja tunnelmat ennen keikkaa ja katso samalla bändin viimeisin musavideo Masquerade täältä:

--

Silent Threnody: Keikkoja ja uutta materiaalia

7.5.2015
Tulevana viikonloppuna Kemin Ramonassa vedetään kovaa ja korkealta. Perjantaina lavalle astelee pienen tauon jälkeen Silent Threnody, joka tarjoilee oululaiskemiläistä melodista metallia. Lauantaina metallimusiikin klassikoita coveroi kovalla tempolla kemiläinen, yllättävistä kasvoista koostuva, ensi kertaa lavalle astuva Justice -yhtye.

Joni Sebastian Säkkisen (laulu), Teemu Kuusennon (kitara, laulu), Jussi Sauvolan (koskettimet), Tuukka Kettusen (basso) ja Matias Aholan (rummut) muodostama Silent Threnody teki ensimmäisen demonsa The 20th November jo kymmenen vuotta sitten. Tuorein The Masquarade –demo purkitettiin viime vuonna. Niiden välissä yhtye teki demot Mournfall (2007), Dead Ends (2009) ja Chimera (2010).

Silent Threnodyn kokoonpano on pysynyt vakiona, mutta Joni Sebastian Säkkinen on siirtynyt pääasialliseksi laulajaksi ja biisintekijä Teemu Kuusento keskittyy laulamisen sijasta kitarointiin, toimien toki yhtyeen toisena vokalistina.


Uutta materiaaliakin yhtyeeltä on luvassa lähiaikoina.
- Alkukesästä on tarkoitus lähteä studioon nauhoittamaan pari kappaletta, toivon mukaan saamme ne kesällä pihalle tai viimeistään syksyllä, Kuusento kertoo. Mies kertoo, että toinen demolle tuleva biisi coverkappale 90-luvulta. Biisiä hän ei vielä paljasta.

- Se on kuitenkin todellinen kesäbiisi. Toinen biiseistä on taas ensimmäinen alusta asti Jonin äänelle tehty kappale, nimeltään Scythe. Se on nopeatempoista ja kosketinsoitinvetoista melodista metallia iskevällä kertosäkeellä, Kuusento jatkaa ja lupaa että molemmat kappaleet kuullaan Ramonan keikalla.

Säkkisen mukaan koko porukka odottaa innolla tulevaa vetoa.
- Onhan tässä taas vierähtänyt miltei vuosi edellisestä livevedosta. Viime treenitkin menivät niin tiukasti, että tulee varmasti kova keikka.

 

Keikkatauko ei ole tarkoittanut totaalista hiljaiseloa, biisejä ja suunnitelmia on tehty. Bändin jokaisella jäsenellä on myös ollut paljon tekemistä bändielämän ulkopuolella.
- Paljon tässä on tosiaan kaikilla bändin ohella myös omia juttuja. Teemu opiskelee ja tekee töitä. Tuukka on töissä ja taitaa käydä vielä yliopistolla. Jussi aloitti myös taas opinnot yliopistolla. Jussilla on Oulussa useampikin bändiproggis, hän soittaa muun muassa Catameniassa koskettimia. Matias on vasta valmistunut ja tehnyt sen jälkeen oman alansa hommia sen jälkeen, Säkkinen luettelee.

-Minä puolestani aloitin musaopiskelut viime syksynä Tornion Pop & jazz konservatoriossa ja sen sivussa olen tehnyt keikkoja. Olemme siis kaikki aika työllistettyjä ja välillä aika on vähän kortilla. Mutta saamme silti pidettyä treenejä ja suunniteltua uusia biisejä, Säkkinen jatkaa.

-Ja minä olen aloittelemassa opiskelun ja työnteon lisäksi elokuva- ja pelimusiikkiyrityksen pyörittämistä taiteilijanimellä. Opiskelupuolella työn alla on toinen maisterintutkinto. Tarkoitus on valmistua ekonomiksi parin vuoden päästä. Lisäksi opiskelen Oulun yliopistossa markkinointia, Kuusento lisää.

 

Silent Threnody on soittamassa myös 4. heinäkuuta Nicky Rothenin järjestämässä Loverockissa Kemin Chilloutissa. Säkkinen on muun bändin tavoin tohkeissaan tulevista keikoista.
- Osittain senkin takia, kun koulussa on tullut opittua yhtä sun toista. Niinpä on mahtavaa päästä Silent Threnodyn kanssa lavalle ja nähdä että saanko tuotua oppimastani uutta meininkiä laulupuolelle. Bändi on muutenkin hyvässä iskussa juuri nyt.

Säkkinen sanoo olevansa erittäin innoissaan yhtyeen uusista biiseistä.
- Varsinki Scythestä, se on kovin biisi mitä meiltä on tullut. Siinä tulee bändin uusi taso hyvin esiin, Säkkinen kehaisee.

Yhtyeellä on ajatuksena tehdä Scythestä myös musiikkivideo kesän aikana. Bändi on lisäksi pyöritellyt ajatusta nauhoittaa joku yhtyeen alkuaikojen biiseistä uudestaan.
- Ajatuksissa on ollut Whispers-biisi meidän ensimmäiseltä demolta, Säkkinen kertoo.

Yhtye toivoo, että seuraavan julkaisun myötä plutoona saisi potkittua bändikuvioitaan uusille tulille. Toiveena on saada lätty kriitikoiden, levy-yhtiöiden ja keikkamyyjien käsiin. Bändillä on kova hinku saada promottua itseään keikoille myös Etelä-Suomeen.
- Olisihan se jo aika päästä vihdoin keikkailemaan isommille apajille, Säkkinen naurahtaa.

Silent Threnodyn keikkakunnon voi siis tsekata perjantaina Kemin Ramonassa noin klo 23.30 alkaen. Tiketin hintakin on kohtuullinen 7 euroa. Lauantaina Justicen keikalle lipun hinta on samaiset 7 euroa.

Myrskyluodolta Pohjolaan soi täydelle salille

2.5.2015
Kemin kaupunginorkesterin vappukonsertti oli menestys. Musiikillisesti korkeatasoinen ja nautinnollinen ja myös yleisön suosiossa. Sauvon sali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Loppuunmyytyä konserttia seurasi 430 henkilöä.

Katso täältä konserttiarvio kuvineen ja biisilistoineen: http://www.rokkineuvos.fi/412475318

Ari Viitala laulaa debyyttilevyllään tositarinoita omasta elämästään

27.4.2015

Ari Viitalan kalenterissa on toukokuussa monta tärkeää päivämäärää, jotka kaikki liittyvät hänen debyyttilevyynsä Tähän asti. Kymmenen kemiläisen laulaja-lauluntekijän omaa kappaletta sisältävä levy tulee markkinoille niin fyysisenä levynä kuin digataalisestikin.

Ja tietysti ohjelmassa on myös levynjulkaisukeikka, joka tapahtuu lauantaina 16.5. Kemin Chilloutissa.

Lue lisää miehen mietteistä levyn tiimoilta ja hänen musiikillisesta urastaan sekä vähän muustakin. Samalla voit kuunnella Viitalan kappaleen Vanha Ullakkohuone

--

ri Viitala julkaisee debyyttilevynsä

27.4.2015
Kemiläinen laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Ari Viitala julkaisee toukokuussa debyyttialbuminsa. Tähän asti -levyllä on kymmenen Viitalan tekemää kappaletta.

Omaperäisellä äänellään suomipoppiaan tulkiseva 35 vuotias biisintekijä arvioi, että hänen musiikissaan on kuultavissa vaikutteita muun muassa J. Karjalaiselta ja Esa Kaartamolta.
- Levyn kaikki kappaleet ovat paitsi henkilökohtaisia, myös niiden tarinat ovat tosia. Levy on siis minulle tärkeä, Viitala painottaa.

 Tähän asti -levyn julkaisukeikka on lauantaina 16.5 Kemin Chilloutissa. Viitala itse soittaa bassoa, kitaroissa ovat Kimmo Paananen ja Tuomas Tiitinen sekä rummuissa Mika Alakontiola.


Kolmen lapsen isän ja vuorotyöläisen musiikillinen ura lähti liikkeelle jo vuonna 1987.
- Aloin tuolloin opetella haitarinsoittoa Sulo Juvosen opissa. Haitaria tulikin soitettua monta vuotta. Soitin muun muassa ala-asteen joka joulu- ja kevätjuhlassa, eikä se aina ollut kivaa.

Haitaritraumoja ei silti jäänyt ja Viitalan ensimmäisen bändiviritelmät tapahtuivat kuudennen luokan aikaan.
- Eka bändi oli nimeltään muun muassa Guns´n Roses covereita soittanut C.B ja siihen kuuluivat rumpalina Risto Koskinen ja kitaraa soittanut ja laulanut Ville Saarela, Viitala muistelee.
- Yläasteella kuviot vähän muuttuivat. Kasiluokalla meillä oli  esimerkiksi punk-bändi nimeltä Pillu, joka veti Sex Pistolsia ja muuta vastaavaa.
Bändissä, joka sittemmin muuntautui hieman nimeäkin saaneeksi Tassuvaivat -yhtyeeksi, soitti edelleen Viitalan lisäksi Ville Saarela. Mukaan tulivat myös Joonas Sainio ja rumpujen taakse asettautui Mika Alakontiola.
- Tällä porukalla tehtiin myös Katsotaanpas nyt valoon - levynkin vuonna 1999, Viitala mainitsee.Peruskoulun jälkeen soittohommat hiljenivät joksikin aikaa.
- Jengi lähti opiskelemaan eri puolille maata, Viitala muistuttaa elämän realiteeteista.
Sittemmin Viitala on soittanut useammassakin coverbändissä, muun muassa Good Luck Charmissa, Baarikärpäsissä ja Duo Espelinissä. Jälkimmäisen kokoonpanon kanssa Viitala keikkailee edelleenkin silloin tällöin.

Tulevaisuuden suhteen Viitala on rauhallinen.
- Sen kummempia suunnitelmia ei oikein ole, katsellaan ja kuunnellaan. Uusia biisejä teen ja keikkailen silloin tällöin. Mutta tietysti, jos levy alkaa kunnolla soimaan, niin sehän voi muuttaa kaiken, Viitala naurahtaa.

Tähän asti -albumin virallinen digitaalinen julkaisupäivä on perjantai 15.5, jolloin levyä löytyy muun muassa Spotifystä ja iTunesista. Fyysinen levy tulee myyntiin jo 11.5 Kemin Musiikkiin kympin kappalehinnalla. Levyä myydään tietysti myös julkkarikeikalla Chilloutissa.

Levyn kappaleet ovat: 1) Aikaa Taikaa, 2) Miks Rantautua, 3) Pieni Ullakkohuone, 4) Niila-poika, 5) Hiljaa, 6) Sinfoniaa, 7) Helgen Muistolle, 8) Kemin Poijjaat, 9) Eeva ja 10) Keropudas.

Levyllä soittavat Ari Viitala (laulu, basso, haitari), Kimmo Paananen (kitara, taustalaulu), Tome Jakku (lyömäsoittimet), Kime Klemettinen (koskettimet, kitara ja taustalaulu), Tuomas Tiitinen (mandoliini, taustalaulu), Ville Viitala (akustinen kitara), Nina Vesa (taustalaulu) ja Henna Immonen (klarinetti).

Kappaleiden sovituksista ovat vastanneet Ari Viitala, Kimmo Pannanen ja Kime Klemettinen.

Levy on äänitetty Greatsounds -studiolla ja kannet on tehnyt Elmo Salmi.

Katso kuvat Iso joki tulvii -tuotannosta

Pop & Jazz Konservatorio Lappian kevään suurproduktio Iso Joki Tulvii pohjautuu Mikko Alatalon ja Harri Rinteen kirjoittamiin Siirtomaasuomen lauluihin. Ne kertovat katoavasta maaseudusta, muuttoliikkeestä Ruotsiin ja kaupungistuvien ihmisten elämästä.

Konsertteja on vielä jäljellä neljä, tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina kello 15 ja 19.
Konsertin kesto väliaikoineen noin 2 tuntia. Kannattaa käydä katsomassa.

Katso tästä linkistä Markku "Lusku" Lukkariniemen hienot kuvat: http://www.rokkineuvos.fi/416779920

Pikirock herää henkiin Torniossa - heinäkuussa jytisee

18.4.2015
Viimeksi vuonna 1989 järjestetty legendaarinen Pikirock-festivaali herää henkiin. Yksipäiväinen festari järjestetään Tornion Pikisaaressa 18. heinäkuuta.

Pääesiintyjä on torniolaislähtöinen Zacharius Carls Group. Katso muut varmistuneet esiintyjät täältä:

--

ornion Pikirock herää henkiin – pääesiintyjänä Zacharius Carls Group

18.4.2015

Legendaarinen Pikirock-festari herää henkiin Torniossa. Viimeksi rokki soi Pikisaaressa samoissa merkeissä vuonna 1989.

Nyt järjestäjinä toimivat Tornio Classic Cars Club ry yhteistyössä Tornion kaupungin kulttuuri- ja nuorisotoimen kanssa. Mukana on Nuorisotoimen kultturihäiriö-projektin myötä myös loistavia nuorisobändejä.

Pikirock järjestetään 18. heinäkuuta klo 15 alkaen ja jatkuu puoleen yöhön saakka. Alkuun esiintyy nuorten kokoonpanoja, joista tähän mennessä on vahvistunut No Swaps. Lavalle tulee nousemaan muun muassa myös toukokuun bändikisa Kevarin voittaja.


Noin klo 19 alkaen illan kruunaa neljä kovaa orkesteria, joista kolmella on vahvasti lappilaiset juuret. Ne ovat rovaniemeläinen Snowreport, torniolainen Free Ride sekä torniolaislähtöinen Zacharius Carls Group, jonka edellisen Tornion keikan jälkeen paljon on suuressa joessa vettä virrannut.

Lisävahvistuksena paikalle saapuu energisen ja ahkerasti keikkaileva rockjyrä Nitroforce9 pääkaupunkiseudulta.  Yhtye soittaa bensankatkuista ja miehekästä katurokkia. Bändin debyyttilevy Good Men, Bad Intentions ilmestyi vuonna 2013.

Tapahtuma-alueella on rajattu anniskelualue K18, jossa tarjolla juotavaa ja syötävää.

Liput ennakkoon irtoavat kympillä Tornion Musiikista ja 12 eurolla portilta. Ennakkomyynti alkaa 18.5. ja päättyy 15.7.

"Heinä" soittaa Kemin kaupunginorkesterin vappukonsertissa

Tiesitkö, että yksi Suomen työllistetyimmistä studiomuusikoista on kemiläistä syntyperää oleva Jari "Heinä" Nieminen. Vaatimaton mies on ollut mukana monissa kuvioissa, niin esiintymislavoilla, televisiossa kuin studioissakin.

Nieminen kitaroineen on mukana vappupäivänä Kemin kaupunginorkesterin Myrskyluodolta Pohjolaan -konsertissa.

Lue täältä lisää Heinän urasta ja huomisesta vappukonsertista:

--

Jari "Heinä" Nieminen kitaroi Kemin vappukonsertissa

Jari Nieminen Ektoplasman riveissä Rockin SM-finaalissa Oulun Urheilutalolla vuonna 1980. Vasemmalla Antti Hämeenkorpi, keskellä Tapani Törmänen, Jari Nieminen oikealla, rummuissa Erkki Kari. Kuvan ulkopuolella Arto Perkiö ja Matti Aho. Ektoplasmassa vaikutti 1970- ja 80-luvuilla myös Kari Kauppila. Kuva: Pekka Korolainen, Antti Hämeenkorven albumi.

30.4.2015

Yli 2 000 levytetyllä kappaleella soittanut Jari "Heinä" Nieminen on yksi kemiläisistä kitaristilegendoja. Hän viihtyy niin lavalla kuin studiossakin, mutta ei pidä itsestään isompaa melua.

Nieminen soittaa muutaman vuoden tauon jälkeen vanhassa kotikaupungissaan olemalla mukana Kemin kaupunginorkesterin Myrskyluodolta Pohjolaan - vappukonsertissa, joka ottaa paikkansa Kemin vappuohjelmassa perjantaina kello 15 Sauvon salissa.

Nieminen kitaroi kaupunginorkesterin vahvistuksena soittavassa komppiryhmässä. Konsertin teemana ovat kiehtovat ja juhlatunnelmaa nostattavat suomalaiset musikaali- ja näyttämösävelmät. Laulusolisteina toimivat Kemin kaupunginteatterin näyttelijät.

Noin tunnin kestävän kokonaisuuden on suunnitellut kapellimestari ja musiikin monitoimimies Jarkko Kiiski, jonka kynästä myös suuri osa konsertin sovituksista on lähtöisin.

 

Kemissä vuonna 1962 syntynyt Nieminen soitti nuorena useissa kemiläisissä bändeissä, joita ovat muun muassa Raja-Jazz, Quo Vadis, Mika ja Pullasormet, Ektoplasma sekä Juha Kaunis ja Pelkkää nollaa.

Monipuolisuutensa hän osoitti jo nuorena soittamalla pop-musiikin ohella myös jazzia ja humppaa. Pääsääntöisesti Nieminen soittaa sähkökitaraa, mutta myös akustista kitaraa, steelkitaraa sekä mandoliinia. Kitaroista hän on mieltynyt erityisesti Fender Stratocasteriin.

Helsinkiin muuton jälkeen Nieminen on soittanut muun muassa esimerkiksi jo 1960-luvulla mainetta niittäneessä popyhtye Jormaksessa. Nykyisin Nieminen kuuluu vakituisesti Riku Niemi Orchestraan, mutta toimii myös aktiivisena freelancerkitaristina. Soittimensa kanssa miestä pidetään yhtenä Suomen parhaista, hän on varsinkin muusikoiden keskuudessa erittäin arvostettu ammattimies.

Nieminen on soittanut muun muassa Kirkan, Tommi Läntisen, Pentti Hietasen, Jari Sillanpään, Muskan, Tapani Kansan, Kaija Pohjolan, Pepe Willbergin, Jorma Kääriäisen, Edu Kettusen, Riki Sorsan, Kari Tapion ja monen, monen muun levyillä.

 

Televisiossa "Heinä" on nähty lukuisia kertoja. Hän oli mukana esimerkiksi Toivotaan toivotaan -tv-ohjelman orkesterissa. Euroviisuissa mies on soittanut peräti kolmesti, ensimmäisen kerran vuonna 1987 hän oli Brysselissä Boulevard -yhtyeen mukana säestämässä Sata Salamaa -kappaleen esittänyttä Vicky Rostia.

Toinen euroviisiedustus napsahti heti seuraavana vuonna, kun Boulevard -yhtye edusti Suomea 30. huhtikuuta 1988 Dublinissa kappaleella Nauravat silmät muistetaan. Kolmannen kerran Heinä soitti Euroviisulavalla vuonna 1996 säestämässä kappaleen Niin kaunis on taivas laulanutta Jasminea.

Pientä menestystä Heinä sai maistaa jo Keminkin vuosinaan, sillä Mika ja Pullasormet voitti vuonna 1978 Pohjois-Suomen bändimestaruus -kilpailun. Vuonna 1980 hän sijoittui sekä Juha Kaunis ja Pelkkää Nollaa että Ektoplasma -yhtyeiden kanssa Rockin SM-finaalissa kolmanneksi.

Kuuntele ja katso yltä Heinän työnäyte, kun mies vetää Pentti Hietasen kanssa Deep Purplen Burn –biisin.

 

Talonpoika Lalli julkaisi uuden musiikkivideon

24.4.2015.

Nykyisin Pop & jazz konservatorio Lappiassa musiikkiteknologiksi opiskeleva räppäri Talonpoika Lalli valmistelee parhaillaan kolmannen albuminsa julkaisua.

Perjantaina Lapin murteella räppäävä tarinankertoja julkaisi ensimmäisen palasen tulevaalta levyltään videon kera.

--

Talonpoika Lallilta uusi musiikkivideo

24.4.2015
- Ajattelin ilmoittaa, että uusi musiikkivideoni "Honda XL" julkaistaan nyt perjantaina youtubessa, kertoi Talonpoika Lalli perjantaina medioille lähettämässään vaatimattomassa sähköpostiviestissä.

Lapin murteella räppäävä mies jatkoi viestissään, että "olisi hienoa saada teidän nettisivuilta suora linkki videoon tai ainakin jokin tiedote, että uutta videota on tullut ja albumia työstetään".

Pitäähän miehen toivetta kunnioittaa, joten uunituore video on oheisena.
­
- Videon on kuvannut ja ohjannut Henry Kestilä Rovaniemeltä, kappaleen sävellyksestä vastaa Kitsu K Ivalosta ja sanat sekä sovitus on Talonpoika Lallin käsialaa. Video on kuvattu Ivalossa viime syksynä, Lalli Mustakallio kertoo.

Tuleva albumi tulee olemaan Lallin kolmas. Ensimmäinen oli vuotta 2007 julkaistu Nimeni on Talonpoika Lalli ja toinen Lallin kumautus.

Hänen videoistaan eniten on katsottu reggaerytmistä, Rovaniemelle omistettua Kaupunki kasvaa -räppiä, jonka on nähnyt jo yli 49 000 youtube-kanavan käyttäjää. Niin se on, Niin se mennee -videota on puolestaan katsottu yli 30 000 kertaa ja Paikka jonka nimen lehdet kirjottaa väärin -videokin on kerännyt yli 22 000 katsojaa.

Lalli on syntynyt Ivalossa ja varttunut Turussa ja Ylitorniolla. Hänen isänsä on taidemaalari Pekka Hermanni Kyrö ja äitinsä musiikinhistorian tuntija Marja Mustakallio.

Lalli vaikutti Rovaniemellä viimeiset kymmenen vuotta kunnes aloitti viime syksynä musiikkiteknologin opinnot pop & jazz -konservatorio Lappiassa.

Lalli on opinahjossaan perustanut bändin nimeltä Kirveenkantajat, tehnyt omia keikkojaan ja isännöi rovaniemeläisessä rockravintola Grandessa Kumautus-klubia.

Helmikuussa Lalli on sai ensimmäisen Keksi-musiikkipalkinnon, jonka jakoi nettijulkaisu Väylän Pyörre Musiikkiuutiset yleisöäänestyksen perusteella. Lalli sai äänestyksessä 26 prosenttia äänistä.

Väylän Pyörteen palkintouutiseen pääset tästä: http://www.vaylanpyorre.com/nykyajan-tarinankertojalle-talonpoika-lallille-ensimmainen-keksi-musiikkipalkinto/

Talonpoika Lallin seuraavat keikat:

1.5 Helsinki, LeBonk mukana TJ Lapinmies, Polarsoul ja Ailu Valle
7.5 Oulu, 45 Special mukana Stepa, Are & DJ Massimo
8.5 Rovaniemi, Grande mukana Stepa, Are & DJ Massimo
9.5 Levicamp, Vanha poro mukana Stepa, Are & DJ Massimo

Lippuja saa vielä: Iso joki tulvii tänään ensi-iltaan

23.4.2015

Pop & jazzkonservatorio Lappian
kevään suurproduktion Iso Joki Tulvii ensi-ilta on tänään kello 19 Tornion musiikkitalolla. Lippujen hyvästä menekistä huolimatta tikettejä on vielä saatavissa kaikkiin kuuteen näytökseen.

Ensi-illan jälkeen seuraava esitys on perjantaina kello 19. Viikonloppuna ohjelmassa on neljä esitystä; sekä lauantaina että sunnuntaina kello 15 ja kello 19.

Lue täältä, mitä tuotannosta sanovat taiteellinen johtaja Tuomas Lampela ja koreografiat laatinut Titta Court:

--

Lappian jokakeväinen suurponnistus yleisön eteen

Iso joki tulvii -näytäntöihin on vielä lippuja saatavilla

22.4.2015
Pop & jazzkonservatorio Lappian kevään suurproduktio Iso Joki Tulvii pääsee torstaina kuukausien ideoinnin, valmistelujen ja tiukan harjoittelun jälkeen yleisön arvioitavaksi. Ensi-ilta pidetään kello 19 alkaen Tornion Musiikkitalolla.

Tuottaja Jussi Leipälän mukaan produktion liput ovat menneet hyvin kaupaksi, mutta lippuja on vielä saatavissa.
­- Yksikään esitys ei ole täysin loppuunmyyty ja varsinkin lauantai-illan ja sunnuntain molempiin näytöksiin on vielä mukavasti paikkoja jäljellä, eniten sunnuntai-illalle.


Mikko Alatalon
ja Harri Rinteen siirtomaasuomen lauluihin perustuvista esityksistä on luvassa vahva ja vaikuttava esitys, jossa kerrotaan katoavasta maaseudusta, muuttoliikkeestä Ruotsiin ja kaupungistuvien ihmisten elämästä. Iso joki tulvii kuvaa musiikki- ja tanssiteatterin keinoin 1970-luvun suomalaista elämänmenoa.

Pääosassa ovat laulut, joita esityksessä on parisenkymmentä. Asiaan kuuluvat myös aiheeseen liittyvä puvustus, laulujen taustoitus sekä tanssikuviot. Kaikki esiintyjät - siis oppilaat - ovat tiukan paikan edessä, kun samaan aikaan pitää hallita laulu ja tanssiminen, mikä ei ole todellakaan helppoa.

Titta Courtin 26 laulajalle laatimat koreografiat eivät ole nimittäin ihan helpoimmasta päästä. Court on tyytyväinen oppilaisiinsa.

- Opiskelijat ovat tehneet tosi hyvin töitä, valmiiksi korkealle nostettua rimaa ei ole tarvinnut laskea, Court jatkaa ja myöntää koreografioiden olevan myös fyysisesti rankkoja.
Court on pannut merkille, että samalla kun koreografiat on otettu haltuun, oppilaiden kuntotasokin on noussut.

- Alkuvaiheessa mukana ollut huohotus on jäänyt pois, Court havainnollistaa. Se on osaltaan mahdollistanut kuvioiden kunnollisen viimeistelyn ja hienosäädön.

- Hieno ryhmä, itsellänikin on välillä kulkeneet kylmät väreet selkäpiissä, mutta toki harjoittelu on tuottanut myös kyyneleitä naurun ohella. Tämä porukka vie mennessään, on täysillä mukana ja tekee kaiken mitä pyydetään, Court ylistää.


Luvassa on siis varsin tunnepitoisia esityksiä, joihin latausta haettiin pitämällä toissa viikolla treeneistä viikon paussi sitä edeltäneen neljän päivän tehotreenijakson jälkeen. Tehojaksolla hiottiin kaikki palaset kohdalleen.

- Tarkoitus oli että huilin aika tyhjennetään pää hetkeksi lokakuusta asti harjoitellusta produktiosta, jonka jälkeen aloitetaan alusta ja tehdään uusi nousu, joka huipentuu esityksiin. Tavoitteena on ollut, että torstain ensi-illassa nousu ja fiilis on huipussaan, kertoo käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaava Tuomas Lampela, produktion taiteellinen johtaja.

Mies kertoo odottavansa innoissaan tulevia esityksiä. Kokemus sekä perusteellinen ja nousujohteinen harjoittelu on antanut varmuuden että hyvä tulee.

­- Mutta tietenkin, live on live, kaikkea voi sattua ja aina sattuukin jotakin. Mutta se kuuluu asiaan, Lampela painottaa.


Court ei ole aivan ensimmäistä kertaa Lappian suurtuotannoissa. Hän on aiemmin ollut mukana Blues Brothers & Soul Sisters-, sekä Elossa -tuotannoissa. Tällä kertaa tosin Courtin rooli on ollut isompi kuin aiemmin.

Lisähaastetta toi sekin, etteivät tuotannon laulut olleet Courtille entuudestaan tuttuja.

- Ainoastaan Leuhkat eväät oli tuttu, muut eivät. Mutta hienoja lauluja ne ovat, nyt kun niihin on päässyt tutustumaan. Ja aihepiiriltään myös täysin tätä päivää, aivan upeita sisältöjä ja rytmillisesti hyvin erilaisia.

Eikä orjallisesti noudatettavien koreografioiden laatiminenkaan ole Courtille aivan ominta alaa.
­
- Improvisaatiopohjainen tanssi on minulle läheisintä, joten kyllä tässä on aikamoinen homma ollut, Court myöntää ja kertoo tehneensä koreografiat hyvin pitkälle kappalekohtaisesti.

 

Iso joki tulvii -tuotanto

* Mukana yli sata Ammattiopisto Lappian opiskelijaa.

* Lavalle nousee 26 laulajan kuoro, rock-yhtye sekä Keski-Pohjanmaan Konservatoriosta lainattu jousikvartetti.

* Ensi-ilta on Tornion musiikkitalolla torstaina 23.4. klo 19.

* Muut esitykset ovat pe 24.4. klo 19, la 25.4. klo 15. ja klo 19 sekä su 26.4. klo 15. ja klo 19.

* Ensi-iltaa sekä sunnuntain kello 19 näytöstä on mahdollista seurata myös Pohjolan Sanomien nettisivujen kautta suorana lähetyksenä.

* Konserttipaikka on Musiikkitalo, Etappitie 6 Tornio.

* Liput 25 / 15 / 10 € (+toim.kulut)

* Lippujen ennakkomyynti:
- www.lipputoimisto.fi
- Lappia päärakennuksen opintotoimisto, Urheilukatu 6 Tornio
- Buffet Wanha Kantri, Varikonkatu 3, Tornio

uurella sydämellä - yhteisvastuukonsertteja Kemin ravintoloissa ja Syväkankaan koululla tällä viikolla


Kemin kaupungin nuorisotyö ja Kemin seurakunta järjestävät yhteistyössä tukijoidensa kanssa  23.4-26.4. Suurella sydämellä -yhteisvastuukonsertteja Kemin ruokaravintoloissa sekä Syväkankaan koulun auditorio Jopen salissa.

Konserttien teemana on yhteisvastuun hengessä tehtävä hyväntekeväisyystyö, jota on lähdetty toteuttamaan laajalla yhteistyöryhmällä. Keskeinen osa esiintyjistä on nuoria, mikä tarjoaa nuorille mahdollisuuden esiintymiseen ja sitä kautta yhteisen hyvän tekemiseen ja avun jakamiseen. Yhteisvastuukampanjan paikallisena kohteena on ruoka-avun toimittamiseen osallistuvien vapaaehtoisten tukeminen.

- Ruoka-avun toiminta aloitettiin Kemissä huhtikuussa 2014 SPR:n Lapin piirin, MLL:n Kemin yhdistyksen ja Kemin seurakunnan voimin. 2015 mukaan on tullut myös Kemin helluntaiseurakunta. Vapaaehtoisia on toiminnassa yhteensä noin 50, vapaaehtoisena toimiva Tytti Kumpulainen kertoo.

Ylijäämäruokaa lahjoittavat lähes kaikki Kemin ja Keminmaan kaupat. Toisinaan lahjoituksena saadaan myös vaatteita ja muita tuotteita. Ruoka-apua voivat saada vähävaraiset kemiläiset ja keminmaalaiset taloudet.

- Jonossa on lähes 500 taloutta, joista noin kolmasosa on lapsiperheitä. Yleisimpiä syitä avun tarpeeseen ovat työttömyys ja erilaiset pienet eläkkeet. Muita syitä ovat muun muassa yksinhuoltajuus, sairaudet, velat, kotihoidontuki ja lapsen opinnot, Kumpulainen listaa.
Ylijäämäruuan jako on maanantaisin, jolloin noin 90-100 taloutta saa ruokakassin.

- Ilmoitamme vuorossa oleville tekstiviestillä, että he voivat tulla noutamaan kassin. Jonoon voi ilmoittautua puhelinpäivystyksen kautta parittoman viikon to ja pe klo 9-11 numeroon 040-7440948, Kumpulainen kertoo.

Suurella sydämellä- yhteisvastuukonsertit Kemissä:

Torstai 23.4. klo 11.30-12.15 Ravintola Puistopaviljonki, esiintyy Suurella sydämellä Houseband.

Torstai 23.4. klo 13.00-13-30 Panorama Cafe, esiintyy Suurella sydämellä Houseband.

Perjantai 24.4. klo 11.30-12.15 Cafe Bar Ankkuri, esiintyy Suurella sydämellä Houseband.

Sunnuntai 26.4. klo 16.00-18.00 Syväkankaan koulun Jopen Sali, liput 5 euroa. Esiintymässä Suurella sydämellä Houseband, Runnin Free sekä Flyin`Blind feat. Jouko Kantola. Väliajalla kanttiini.

Tapahtumaa tukevat Kemin kaupunki, Metsä Groupin Kemin tehtaat, Hotelli Merihovi, Ravintola Puistopaviljonki ja Panorama Cafe.

 21.4.2015

Tornion Öölifestivaalien ohjelma valmis

Elonkerjuu, Laura Voutilainen, Arttu Wiskari, Roope Salminen, Petri Nygård ja Justimus viimeiset artistikiinnitykset Pikisaareen.

17.3.2015
Tornion Pikisaaressa 3.-4. heinäkuuta juhlittavien Öölifestien ohjelma on valmistunut. Tornion kesän parhaita bileitä tulevat vauhdittamaan TCT, Arttu Wiskari, Roope Salminen, Petri Nygård, Justimus, Laura Voutilainen sekä Elonkerjuu.

Jo aiemmin Öölifesteille tulonsa ovat varmistaneet legendaarinen Boney M. Saksasta, UMK-finaalissa loistanut Satin Circus sekä kotimaiset kiintotähdet Juha Tapio, Jari Sillanpää ja Paula Koivuniemi.

Parhaillaan television Tähdet Tähdet –ohjelmassa esiintyvä Laura Voutilainen on tunnettu artisti isänsä Jukka Voutilaisen kotikentällä. Kokenut Voutilainen on monipuolisen uransa aikana palkittu niin vuoden viihdyttäjänä (1994) kuin vuoden naissolistina (1994 ja 1996) kuin vuoden naisartistinakin (2008) sekä Iskelmä-Finlandian voittajana (2010).  Lisäksi Voutilainen on edustanut Suomea euroviisuissa vuonna 2002.

Arttu Wiskari löi itsensä läpi vuonna 2010 kappaleella Mökkitie ja seuraavana vuonna ilmestynyt Tuntematon Potilas nosti miehen Suomen kysytyimpien keikka-artistien joukkoon. Wiskarin suosio ei osoita laantumisen merkkejä, sillä hänen viime vuonna ilmestyneen Sirpa –kappaleen musiikkivideota on katsottu YouTubessa yli 2 miljoonaa kertaa.

TCT on vuonna 2010 perustettu party-hoppia esittävä yhtye, jonka jäsenet ovat puoliksi jamaikalaiset veljekset T.L. (Tuomas Lehtinen) ja Tiahu (Matias Lehtinen) sekä Comeetta (Miika Saloranta). TCT solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kesällä 2013. Ensimmäinen single oli Rannalle, joka sijoittui The Voicen kesähittiäänestyksessä toiseksi Kasmirin Vadelmavene -kappaleen jälkeen.

Laulaja-kitaristi Juha Lagströmin ja viulisti Johanna Koivun johtama Elonkerjuu on saanut suomalaiset rakastamaan kansanmusiikkielementtejä suomirockiin yhdistelevää musiikkia.  1990-luvun puolivälissä perustetun pohjalaisyhtyeen viimeisimpiä hittejä ovat mm. kappaleet Viistäköön siipeni maata, Tanssi pois paha ja Tunnetta  paljon. Yhtyeen albumit ovat puhkoneet platina- ja tuplaplatinarajoja.

Ensimmäisen kerran Meri-Lappiin saapuvan näyttelijä-muusikko Roope Salmisen ura on ollut jyrkän nousujohteinen. Hän tuli tunnetuksi näyteltyään Kotikatu-sarjassa vuodesta 2009 sarjan loppuun saakka. Hän luotsaa Roope Salminen & Koirat –yhtyettä, joka muistetaan vuoden 2012 Bilebändi –kilpailusta, jossa se antoi tiukan vastuksen lopulta finaaliin asti edenneelle Grooving High Allstars –yhtyeelle. Salminen juonsi tämän vuoden Uuden musiikin kilpailun ja on Laura Voutilaisen tavoin mukana parhaillaan esitettävässä Tähdet Tähdet –ohjelmassa.

Petri Nygård nousi kansan tietoisuuteen hitillään Vitun suomirokkia 2000-luvun alussa. Levy myi kultaa ja Nygård voitti Emma-palkinnon Vuoden ilmiöstä. Nygård on yksi Suomen ahkerimpia live-artisteja. Vuodesta 2010 hän tehnyt jo yli 600 keikkaa. Nygårdin videot ovat keränneet YouTubessa yli 30 miljoonaa katselukertaa ja hänellä on yli 170 000 fania Facebookissa.

Justimus on vuonna 2009 Haapavedellä perustettu kolmen nuoren miehen sketsi- ja huumoriryhmä. Viime vuonna esikoisalbuminsa Wunderboy julkaissut kolmikko nousi valtavaan suosioon sosiaalisessa mediassa YouTube-videoillaan, jotka ovat keränneet jo yli 50 miljoonaa katselukertaa. Syksyllä 2012 Justimus rikkoi TV5:n katsojaennätykset rikkoneella omaa nimeään kantaneella tv-sarjalla.

Öölifestien pääsylippuja myy Torniossa Hotelli Olof sekä netissä Tikettiin (www.tiketti.fi). Päivälipun hinta on 39,50 € (Hotelli Olof) ja 42 € (Tiketti, sis. toimitusmaksun).

Tapahtumassa on myös ikärajaton alue. Lisäksi Pikisaaren uimaranta on avoinna festivaalin ajan.

Öölifestien ohjelma

 Perjantai 3.7

TCT
Satin Circus
Arttu Wiskari
Roope Salminen & Koirat
Petri Nygård
Boney M.
Justimus
Laura Voutilainen

Lauantai 4.7.

Elonkerjuu
Jari Sillanpää
Juha Tapio
Paula Koivuniemi

Esiintymisajat ja lopullinen esiintymisjärjestys ilmoitetaan myöhemmin.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu