Torandan Moottoriwapussa luvassa ”tulta ja tappuraa”

28.4.2016
- Moottoriwapussa tulette näkemään sellaista, mitä tavallisen ihmisen ei kannata viikonloppuna kotioloissa kokeilla, lupaa Cage Ridersin Pasi Heikkilä, joka tuo yhdessä partnerinsa Sasja Laajoen kanssa Torandaan uuden stuntshown.

- Luvassa on stunttia mönkijällä ja moottoripyörällä eturenkaalla ja takarenkaalla sekä hieman tulta ja tappuraa, jatkaa Heikkilä.

Cage Riders on tullut tunnetuksi hurjista surmanajoistaan teräspallossa, joka ei kuitenkaan tällä kertaa matkaa pohjoiseen.

- Haluamme tarjota jotain uutta niille katsojille, jotka ovat jo nähneet pallon. Minulla on kymmenen vuoden kokemus stuntajosta ennen palloa, joten on mukava tehdä välillä myös jotain muuta, kertoo pitkän linjan ammattilainen.

Cage Riders esiintyy Moottoriwapussa 1. toukokuuta kahdessa näytöksessä, jotka ovat klo 14.15 ja klo 17.15.

Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttää puolestaan musikantti ja ilmapallotaikuri Valto Savolainen, joka tunnetaan omaperäisenä monitaiturina. Miska Pressan Katti ja ilmapallohahmokurssit eivät jätä perheen pienimpiä kylmiksi. Alle 7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Kolmantena vuonna peräkkäin Torandassa järjestettävä Moottoriwappu on tänä vuonna yksipäiväinen tapahtuma, mutta viime kesänä suureen suosioon noussut rantaravintola Toranda Magasin on auki jo vappuaattonakin aina klo 12 lähtien.

Moottoriwapun järjestävät yhteistyössä Tornion Moottorikerho ja Toranda Events.

 

Torandan Moottoriwapun aikataulu ja esitykset 1.5.

 

11.00 MP-näyttely ja lipunmyynti aukeaa

13.00-13.45 Miska Pressan Katti

14.15-14.30 Cage Riders show

15.30-15.50 Ilmapallohahmokurssi lavalla, vetäjänä ilmapallotaikuri Valto Savolainen (n.30 henkilön ryhmä)

16.50 Ilmapallohahmokurssi lavalla, vetäjänä ilmapallotaikuri Valto Savolainen (n.30 henkilön ryhmä)

17.15-17.30 Cage Riders show

18.00 Tapahtuma päättyy

– lisäksi runsaasti muuta toimintaa koko perheelle

 

Liput ainoastaan portilta 10 €, 7-16-vuotiaat 5 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

– noutopöytä tarjolla Rantaravintolassa koko tapahtuman ajan

Laadukasta rytmimusiikkia neljänä päivänä perättäin Kemin Ankkurissa

Micke Björklöf & Blue Strip -yhtye esiintyy perjantaina 25.3. Kemin Ankkurissa 25-vuotisjuhlakiertueellaan.

23.3.2016
Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry ja ravintola Ankkuri tarjoavat pääsiäisviikonloppuna 24.-27.3. komean kattauksen monipuolista rytmimusiikkia peräti neljänä päivänä perättäin.

Kimaran aloittaa torstaina 24.3. Ismo Haavisto one man band. Perjantaina 25.3. Kemiin saapuu Micke Björklöf & Blue Strip -yhtye 25-vuotisjuhlakiertueellaan. Lauantaina 26.3. on tarjolla todellinen herkkupala, kun amerikkalainen Terry Hanck Band tulee Perämeren pohjukkaan. Tiukan rypistyksen päättää sunnuntaina 27.3. pidettävät Ankkurin pääsiäisjamit, jossa illan aloittaa Tribute to Dio -kokoonpano, jonka jälkeen lava on vapaa kaikille soittohaluisille.

Ismo Haaviston one man band on kokemus jo sinänsä, sillä lähes 30 vuoden blueskokemuksen omaavan lahtelaisen Haaviston karisma täyttää lavan myös yksin. Mies tunnetaan loistavana huuliharpistina, laulajana ja lauluntekijänä. Jo teini-ikäisenä bluesiin hurahtanut kitaristi on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen juurimusiikin huipulla.

Yhden miehen orkesterina esiintyessään Haavisto laulaa sekä soittaa kitaraa ja huuliharppua. Juurevaa poljentoa ryydittää jalkatamburiini ja kuljetuslaukusta tehty bassorumpu. One Man Bandin ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä sekä 1920 - 1950 -lukujen roots-musiikista.

Micke Björklöf & Blue Strip –yhtyeen Ain’t Bad Yet valittiin Yleisradion kuuntelijaäänestyksessä viime vuoden parhaaksi kotimaiseksi bluesalbumiksi. Levy on ollut myös kansainvälinen arvostelumenestys, ja siltä on noussut radiohittejä mm. Yhdysvaltain Roots Music Report Top 50 Blues Song Chartiin ja Ranskan Collectif des Radios Blues -listalle.

Finnish Blues Awards 2015 -gaalassa bändi palkittiin vuoden yhtyeenä. Lisäksi yhtyeen Last Train To Memphis -biisi nappasi vuoden parhaan blueskappaleen palkinnon. Viime keväänä yhtye sai kunnian edustaa Suomea European Blues Challenge -tapahtumassa Brysselissä.

Laulaja ja huuliharpun taituri Micke Björklöfin johtama yhtye saapuu Kemiin osana mittavaa 25-vuotisjuhlakiertueellaan. Yhtyeessä soittavat lisäksi Lefty Leppänen (kitarat, laulu), Teemu Vuorela (rummut), Seppo Nuolikoski (basso, laulu) ja Timo Roiko-Jokela (perkussiot, MalletKAT). Konserteissa kuullaan lauluja koko uran varrelta sekä uusia ennen kuulemattomia kappaleita.

Amerikkalainen tenorisaksofonisti Terry Hanck tuo railakkaan tuulahduksen West Coast Bluesia Kemin kevääseen. Hanck voitti Blues Music Awardin parhaana bluespuhaltajana 2012 ja oli viime vuoden gaalassakin ehdolla jälleen vuoden bluespuhaltajaksi.

Chicagolaislähtöinen ja sittemmin Kaliforniaan asettunut Terry Hanck soitti pitkään Elvin Bishopin ja legendaarisen Etta Jamesin yhtyeissä, kunnes siirtyi soolouralle jo 80-luvulla. Hanckin tavaramerkkinä on monipuolinen, tyylitajuinen sekoitus West Coast Jumpia, Chicagobluesia ja New Orleans Gumboa.

Hanckin musiikissa on siis kuultavissa vaikutteita kaikilta bluesin keskeisiltä alueilta. Kun tähän vielä lisätään ripaus soulia ja Hanckin intensiivinen lavakarisma, ovat ainekset maailmanluokan bluesiltaan kasassa.

Hanckin taustalla soittava The Frostbites on parhaita rytmiryhmiä Suomessa, jonka artisti voi taustalleen saada. Yhtyeen bluessauma on hitsautunut vuosien saatossa ja se kestää tiukemmissakin kompeissa. Yhtyeessä soittavat Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso, taustalaulu) ja Mikko Peltola (rummut).

Jaakko Laitinen & Väärä Raha pääsiäisenä Itä-Lapissa

22.3.2016
Lapland-Balkan-musiikin pioneeriyhtye Jaakko Laitinen & Väärä Raha kiertää pääsiäisen kunniaksi Itä-Lapissa. Kolmen keikan minikiertue alkaa torstaina 24.3. Pyhätunturin Sport Barissa, jatkuen perjantaina 25.3. Kemijärven Mestarin Kievarin kautta ja huipentuen lauantaina 26.3. yhtyeen trumpetistin ja buzukivirtuoosin Jarkko "Jargeli" Niemelän synnyinseuduille Sallan Saijazzeihin.


Orkesteri on juuri palannut neljännen levynsä äänityksistä ja on intensiivisten studiosessioiden jäljiltä ankarassa iskussa. Luvassa on rakastetuimpia Väärän Rahan ralleja kolmelta ensimmäiseltä albumilta, kuten vanha radiohittinsä Hän ei lemmi mua tai Poliisi-TV:stäkin tuttu Yö Rovaniemellä ja serbialainen perinnesävel Verkkaan, mutta myös uusia ralleja, joissa uusina mausteina kuuluvat Lähi-Idän ja Kreikan vaikutteet.
Luvassa on kansainvälistä tunnelmaa ja lappilaista meininkiä, kun pitkin Eurooppaa rampanneet Lapin äijät palaavat kotimaakuntaansa pääsiäishulinoihin.

Yhtyeen jäsenet Jaakko Laitinen (laulu), Jarkko Niemelä (trumpetti, buzuki, alttotorvi), Marko Roininen (haitari), Tuomo Kuure (kontrabasso) ja Janne Hast (rummut) ovat kotoisin Sallasta, Inarista ja Rovaniemeltä.
- Musiikkimme on monissa liemissä marinoitu erikoisuus, missä voi kuulla kaikuja Balkanin mustalaisrytmeistä, venäläisistä romansseista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä. Laulut ovat pääasiassa omia. Sanoitusten johtoaiheena on tietysti rakkaus, mutta myös muut elämän keskeiset kysymykset – kaiken katoavaisuus, muistojen pettävä hehku, maailmallisen onnen häilyvyys ja kunnianhimojemme lopullinen turhuus – tulevat käsitellyiksi. Sävelissä ja rytmeissä kietoutuvat toisiinsa ilo ja suru erottamattomaksi kudelmaksi, joka saa tanssijalan vipattamaan, yhtye esittelee itsensä nettisivuillaan.


Jaakko Laitinen & Väärä Raha perustettiin vuonna 2009.
- Olemme julkaisseet kolme pitkäsoittoa sekä keikkailleet peräti 11 eri maassa. Keikkatahti on ollut hurja. Rumpalimme laskujen mukaan 300. keikka tehtiin marraskuussa 2013. Väärä Raha on soittanut lähes kaikissa mahdollisissa kuviteltavissa olevissa keikkapaikoissa, kuten olohuoneessa, kadulla, lähiökuppilassa, konserttisaleissa, klubeissa ja festivaaleilla. Ja aina on musiikkimme voittanut tanssijat ja rakastajat puolelleen, yhtye päättää esittelynsä.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtye pääsiäisenä Itä-Lapissa:

To 24.3. Sport Bar, Pyhä klo 22
Pe 25.3. Mestarin Kievari, Kemijärvi klo 22.
La 26.3. Saijazz, Salla

Southpaw Steel'n'Twang tänään Kemin Ankkurissa

Southpaw Steel'n'Twang konsertoi tänä iltana Kemin Ankkurissa.

Dingo kerää ihailijansa illalla Corner Inniin.

4.3.2016
Ville Leppäsen (steel-ja sähkökitarat sekä laulu) luotsaama Southpaw Steel'n'Twang, omannäköisensä musiikkityylin kehittänyt trio, saapuu tänä iltana konsertoimaan kemin Ankkuriin kevään levynjulkaisukiertueen merkeissä.

Leppäsen, JP Mönkkösen (basso) ja Tero Mikkosen (rummut) muodostama yhtye levytti suurimman osan äskettäin julkaistun Stat(u)e of Mind -albuminsa materiaalista Missourin St. Louisissa. Yhtye konsertoi samalla myös International Steel Guitar Convention -festivaalien ainoana ulkomaisena vieraana. SST:n esikoisjulkaisu Hale's Pleasure Railway on jo ehtinyt saada erittäin positiivisia, jopa ylistäviä arvioita kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa.


SST:n muusikko, laulaja/lauluntekijä, säveltäjä Ville "Lefty" Leppäsen luova ammatillinen taival on mittava. Se pitää sisällään 25 vuotta juuri- ja muutakin musiikkia, pääasiassa omaehtoista toimintaa, 200 levytettyä kappaletta mm. Southpaw Steel'n'Twang-, Keystone Cops-, Micke Björklof & BlueStrip-, Takuumiehet- ja Retro Unit- yhtyeille, soololevyn Hullu rakkaus sekä rapiat 2000 keikkaa ja levyntekoa Suomessa, Skandinaviassa, Euroopassa ja USA:ssa.

Lefty on edelleen suurella intohimolla tekemisiinsä suhtautuva ammattilainen jolle musiikin tekeminen ja esittäminen on Se Juttu elämässä. SST nousee Ankkurin lavalle tänään kello 22 alkaen. Lippu juhlaan maksaa 10 euroa sisältäen narikkamaksun.

Hieman toisenlaista musiikkia Kemissä on tarjolla Corner Innissä, jonka lavalle tänä iltana nousee legendaarinen Dingo Neumannin johdolla. Luvassa lienee elämää suurempaa yhteislaulua, kenties sifonkihuivejakin. Showtime on kello 24, joten ahkerimmat livemusiikin suurkuluttajat ennättävät tsekata illan molemmat liveaktit. Conerin tunnelmaan pääsee mukaan 13 eurolla (sis. narikan).

Robinin Kemin konserttiin myyty jo yli tuhat lippua

1.3.2016
Robinin Kemin Tervahallilla maaliskuun 27. päivänää toteutuvan keikan lipunmyynti on sujunut vauhdikkaasti. Lipun on hankkinut jo yli tuhat henkilöä.
- Olemme järjestäneet Robinin keikkoja Lapissa jo kaiken kaikkiaan neljä kertaa ja lippuja on mennyt huomattavasti paremmin kuin edellisissä tapahtumissa huomioiden, että konserttiin on aikaa 4 viikkoa. Olemme myös iloisia siitä, että saamme tarjota Kemissä Lapin läänin kevään ainoan Robin - Yhdessä kiertueen keikan, iloitsee Markku Köngäs EventWorks Oy:stä.


Könkään mukaan konserttin suosio vaikuttaa hyvältä.
- Nuorisolle ei ole juuri tarjolla konsertteja ja ovathan Robin keikat todella huikeita. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Robinin keikka myydään loppuun, Köngäs arvelee.
- Nyt kannattaa pitää kiirettä lipun hankinnassa, mikäli olet lähdössä iloiseen konsertti tunnelmaan pääsiäisenä, ovella voi olla liian myöhäistä, Köngäs neuvoo.
Robinin konsertit ovat olleet erittäin suosittuja ympäri Suomen, lukuisat niistä myös loppuunmyytyjä.

Kemin konsertin ennakkolippu maksaa 29,50 €/kpl ja perhelippu 93 €/kpl (1 aikuinen + 3 lasta tai 2 aikuista + 2 lasta). Hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksun. Konsertti on ikärajaton.

Tapahtumapaikan oveat avataan kello 16 ja tunnin ja kymmenen minuuttia kestävä keikka alkaa klo 17. Tapahtumassa on maksullinen narikka hintaan 1 euro / takki sekä kanttiini.

Palkittu blueskonkari Micke Björklöf juhlistaa yhtyeineen uraansa 25-vuotiskiertueella

Kiertue tulee myös Kemiin, Rovaniemelle ja Ylläkselle.
 
3.2.2016
Bluesin suomalaisiin ykkösnimiin lukeutuva Micke Björklöf & Blue Strip -yhtye juhlii 25-vuotista taivaltaan mittavalla kiertueella. Laulaja ja huuliharpun taituri Micke Björklöf kiertää yhtyeensä kanssa helmi-huhtikuussa liki kahdellakymmenellä paikkakunnalla ja kesällä lukuisilla festivaaleilla. Konserteissa kuullaan lauluja koko uran varrelta sekä uusia ennen kuulemattomia kappaleita.

Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen vuonna 1991 basisti Seppo Nuolikosken kanssa. Nykyisessä kokoonpanossa yhtye on toiminut jo yli viisitoista vuotta. Tammisaaressa syntynyt ja Kauhavalla asuva Björklöf on esiintynyt yhtyeineen lukuisilla kansainvälisillä bluesfestivaaleilla aina Huippuvuorilta Yhdysvaltain Memphisiin saakka.


Micke Björklöf & Blue Strip on julkaissut kaikkiaan kuusi studioalbumia. Viimeisin Ain’t Bad Yet –levy äänitettiin Grammy-palkitun huipputuottajan John Porterin valvonnassa Rockfield-studioilla Walesissa. Albumi on ollut kansainvälinen arvostelumenestys, ja siltä on noussut radiohittejä mm. Yhdysvaltain Roots Music Report Top 50 Blues Song Chartiin ja Ranskan Collectif des Radios Blues –listalle.

Finnish Blues Awards 2015 -gaalassa Micke Björklöf & Blue Strip palkittiin vuoden yhtyeenä. Tämän vuoden gaalassa heidän sävellyksensä Last Train To Memphis nappasi vuoden parhaan blueskappaleen palkinnon. Viime keväänä yhtye sai kunnian edustaa Suomea European Blues Challenge -tapahtumassa Brysselissä.


Micke Björklöf on saavuttanut urallaan paljon, mutta haluaa kuitenkin yhä kehittää itseään. – Minulla on suuri into kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta, hän kertoo.
– Olen mm. opiskellut Complete Vocal -laulutekniikkaa Kööpenhaminassa neljä vuotta ja valmistunut sieltä tämän tekniikan opettajaksi 2014.
– Bluesissa minua kiehtovat sen raaka voima ja herkkyys. Vaikka bluesilla on pitkät perinteet, se on samaan aikaan modernia ja jatkuvasti uutta luovaa, Björklöf toteaa.
– Hiljattain eräässä haastattelussa meiltä kysyttiin, miten on mahdollista että yhtyeemme tekee vielä näinkin pitkän uran jälkeen parhaat ja menestyneimmät levynsä. Kun pitää mielen avoimena eikä aseta liian tiukkoja raameja itselleen niin jää luovuudellekin tilaa. Kai se on vielä todettava että blues on kuin hyvää viiniä, se vain paranee soittajien ikääntyessä, hän naurahtaa.


Suomiblues elää tällä hetkellä voimakasta uutta tulemista, ja Micke Björklöf & Blue Strip on yksi sen näkyvimmistä hahmoista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yhtyeessä soittavat Björklöfin lisäksi Lefty Leppänen (kitarat, laulu), Teemu Vuorela (rummut), Seppo Nuolikoski (basso, laulu) ja Timo Roiko-Jokela (perkussiot, MalletKAT).


Micke Björklöf & Blue Strip –25-vuotisjuhlakiertue:

12.2 Lapua, Teatteri Hiomo
13.2 Raahe, Raahesali
11.3 Äänekoski, Painotalo
12.3 Rauma, Poselli
18.3 Ylivieska, Akustiikka
19.3 Pietarsaari, Jeppis Blues Festival
23.3 Vaasa, Ritz
24.3 Oulu, Teatteri Rio
25.3 Kemi, Ankkuri
26.3 Rovaniemi, Wiljami
27.3 Ylläs, Selvä Pyy
13.4 Espoo, Sellosali
14.4 Tammisaari, Karelia
15.4 Lohja, Laurentius-sali
16.4 Lahti, Kalevi Aho -sali
17.4 Seinäjoki, Kaupunginteatteri
20.4 Turku, Domino
21.4 Järvenpää, Järvenpää-talo
22.4 Kokkola, Snellman-sali
23.4 Kiuruvesi, Kiurusali
28.4 Kouvola, Kuusankoskitalo
29.4 Hämeenlinna, Suistoklubi

Hector loppuvuodesta Muisti -juhlakiertueelle

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta Hectorin ensilevytys Palkkasoturin julkaisemisesta.


17.3.2016
Hectorin ensimmäinen single, miehen itse suomeksi sanoittama, Vietnamin sodan inspiroima Palkkasoturi (The Universal Soldier) levytettiin Scandia Musiikin legendaarisessa Alppi-studiossa, Helsingin Kulttuuritalolla 12. joulukuuta 1965. Levytyspäivä oli maanantai, jonka tuolloin vasta 18-vuotias Töölön Yhteiskoulun lukiolainen päätti lintsata koulusta. Seurauksena oli kaksi tuntia jälki-istuntoa.
- Olin jotenkin sanktioaltis ja radikalisoituva oppilas teinivuosinani Töölön Yhteiskoulussa. Tuntui itse asiassa tyyliin sopivalta lintsata se päivä, jolloin esikoislevyni äänitettiin, Heikki "Hector" Harma muistelee.


Noviisina Hectorilla ei tietenkään silloin ollut mitään käsitystä koko levytysprosessista.
- Paikan päällä kuitenkin tajusin, ettei minun kannattaisi edes koskea kitaraani, sillä studiossa oli muiden muassa Heikki Laurila, yksi sen ajan kitaristiguruista. Lauloinkin vain valmiiden taustojen päälle ja lähdin kotiin. Olin tehnyt levyn.
Jälkeenpäin Hector kuuli tuottaja Esko Linnavallin tokaisseen muusikoille, että tosta kundista ei kyllä ikinä tule laulajaa.
- Kuinka oikeassa hän olikaan. Minustahan tulikin lauluntekijä, Hector lohkaisee.
Protestilauluksikin 1960-luvulla kutsuttu Palkkasoturi nousi Yleisradion suositun Kahdeksan kärjessä -listaohjelman ykköseksi ja Iskelmä-lehdessä julkaistun Mitä Suomi Soittaa –singlelistan kärkeen alkuvuodesta 1966.

Alkuperäisen, vahvasti pasifistisen Universal Soldier -kappaleen kirjoittaja on kanadalainen laulaja-lauluntekijä ja kansalaisaktivisti, cree-intiaaniheimoon kuuluva Buffy Sainte-Marie.
Hector konsertoi Sainte-Marien kanssa samassa tilaisuudessa, Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla heinäkuussa 2007, yli 40 vuotta Palkkasoturin levytyksen jälkeen.
Universal Soldier -kappaleen levytti myös tunnettu skotlantilainen folk-laulaja Donovan, jonka kanssa Hector esiintyi Turun Linnan puistossa järjestetyssä ulkoilmakonsertissa 4. elokuuta 2012.

Kultaa ja platinaa roppakaupalla

Hector on keikkaillut, konsertoinut ja tehnyt levytyksiä kuudella eri vuosikymmenellä. Hittisingleillä, mutta erityisesti albumijulkaisuilla oli valtaisa merkitys artistien menestyksen kannalta Hectorin uran alkuaikoina.
Tänä päivänähän musiikin digitaalinen kulutus, striimaus on jo ohittanut nk. fyysisten levyjen myynnin ja yksittäisten hittien kuuntelu yleistyy.
Kuitenkin Hectorin viimeisin albumi, lokakuussa 2014 julkaistu Hauras myi kultaa jo ennakkoon ja myöhemmin platinaa.

Hectorin albumijulkaisujen määrä on mittava. Siihen lukeutuvat Nostalgia (1972), Herra Mirandos (1973), Hectorock I (1974), Liisa pien (1975), Hotelli Hannikainen (1976), H.E.C. (1977), Kadonneet lapset (1978), Ruusuportti (1979), Linnut, linnut (1980), Eurooppa (1981), Hyvää yötä Bambi (1982), Hectorock II (1985), Nuku idiootti (1987), Varjot ja lakanat (1988), Yhtenä iltana (1990), In Concert 1966 - 1991 (1992), Ensilumi tulee kuudelta (1992), Salaisuuksien talo (1994), Kultaiset lehdet (1995), Hidas (1999), Helismaan pikajuna (2001), Total live 1991 - 2003 (2003), Ei selityksiä (2004) ja Hauras (2014).
Useimmat albumeista ovat myyneet kultaa, monet timanttia ja osa platinaa.


Koko kansakunnan tuntemia ja rakastamia hittejä on riittämiin, jopa niin, että Hectorin konserteissa ohjelmistoa laadittaessa ongelmaksi saattaa muodostua runsaudenpula. Miehen hittejä ovat muiden muassa Mandoliinimies, Nostalgia, Olen hautausmaa, Lumi teki enkelin eteiseen, Herra Mirandos, Asfalttiprinssi, Lapsuuden loppu, Ake Make Pera ja mä, Laura, Kuinka voit väittää, Hannikaisen baari, Kissojen yö, Ei mittään, Eurooppa, Jos sä tahdot niin, Juodaan viinaa, Yhtenä iltana, Kuunnellaan vaan taivasta, Ihan tavallinen suomalainen mies, ja niin edelleen.

Hectorin Muisti -juhlakiertue 1966 - 2016

To 10.11. Kuopio, Kuopio-halli, liput alk. 49,50 e / Menolippu & Ticketmaster
La 12.11. Oulu, Ouluhalli, liput alk. 49,50 e / Menolippu & Ticketmaster
Pe 18.11. Turku, Logomo, liput alk. 52,50 e / Menolippu & Lippupiste
La 19.11. Lahti, Lahti Halli, liput alk. 49,50 e / Menolippu & Ticketmaster
Ma 21.11. Tampere, Tampere-talo, liput alk. 52,50 e / Menolippu & Lippupiste
La 26.11. Seinäjoki, Seinäjoki Areena, liput alk. 49,50 e / Menolippu & Ticketmaster
La 3.12. Kotka, Ruonalan urheiluhalli, liput alk. 49,50 e / Menolippu & Ticketmaster
Pe 2.12. Lappeenranta, Lappeenrannan Jäähalli, liput alk. 49,50 e / Menolippu&Ticketmaster
To 8.12. Jyväskylä, Wilhelm-Sali, Paviljonki Jyväskylä, liput alk. 49,50 e / Menolippu & Ticketmaster
La 10.12. Helsinki, Hartwall Areena, liput 49,50 euroa ja 59,50 euroa / Menolippu & Lippupiste

Kaikki konsertit alkavat klo 20.00. Lipunmyynti alkaa ensi lauantaina 19.3.2016 kello 9.00.

Sutina palaa juurilleen Kemin Mimmirockissa

Sutina palaa "rikospaikalle" lauantaina, synnyisijoilleen Kemin Mimmirockin lavalle.

Mimmirockin hankifutisturnauksessa pallo saa kyytiä. Minkä värinen ja kokoinen peliväline on tällä kertaa, selviää lauantaina Hahtisaarenpuistossa.

Rockhenkiset naiset hankipallon, musiikin ja rennon hauskanpidon pariin kokoava Mimmirock järjestetään jo 11. kerran.

14.3.2016
Ensi lauantaina, 19. maaliskuuta, pidettävä Mimmirock järjestetään jo 11. kerran. Tapahtuma, joka kokoaa lähes sata rockhenkistä kaunista ja rohkeaa naista hankipallon, musiikin ja rennon hauskanpidon pariin. Tapahtuma pitää sisällään hankifutisturnauksen ja Mimmirock-konsertin.

- Luvassa on vuoden parhaat bileet, ja mitäpä muuta Mimmirockilta muuta voisi odottaakaan. Tapahtuma todistaa jälleen kerran, että hikisenä nainen on parhaimmillaan, virnistää tapahtuman koordinaattori Kati Klaavuniemi.

Mimmirockin huipentumassa, ravintola Corner Innissä pidettävissä iltabileissä esiintyvät Dam duo, oululainen Sutina, oululaistorniolainen Melulintu sekä bilebändi E-Koodi. Damn duo koostuu kesäisin rockfutiksen Naisten Mimmiliigassa pelaavan FC Mitsubitchit -joukkueen pelaajista. Myös Mimmiliigassa potkiva Sutina palaa keikan myötä tavallaan juurilleen, sillä yhtye perustettiin vuonna 2006 nimenomaan Mimmirock-tapahtumaa varten.

- Minua pyydettiin sinne soittamaan ja kasasin sitä varten täysnaisbändin, joka sai nimekseen Yhen illan juttu, muistelee Sutinan alkuaikoja yhtyeen laulusolisti ja basisti Susanna ”Susi” Silvenius.
Sutina -nimi syntyi vuotta myöhemmin.
- Vuonna 2007 minua pyydettiin uudestaan Mimmirockiin. Kun hieman eri porukalla pähkäiltiin meille nimeä, sen hetkinen rumpalimme Varpu ”Piipa” Kivekäs lohkaisi taianomaisella hetkellä, että "nythän se sitten on jo sutinaa”, Silvenius kertaa.
Myöhemmin samana vuonna yhtyeeseen liittyivät kitaristi Paula Präktig sekä saksofonisti Tuomas ”Tume” Buckman. Vuonna 2008 suurin osa bändin jäsenistä muutti Ouluun ja kokoonpano muuttui. Tume jäi pohjoiseen ja Suvi Buckman siirtyi rumpuihin Piipan tilalle. Trio vakiintui hetkeksi, kunnes vuonna 2010 bändin neljänneksi jäseneksi tupsahti huilisti Jonna Konttinen. Ja nykyään sama nelikko muodostaa edelleen naisindierock-yhtye Sutinan.


Alkutaipaleellaan kymmenvuotisjuhlavuottaan viettävä yhtye soitti punkahtavaa taiderockia, mutta myöhemmin tyyli alkoi saada jämäkämpiä vivahteita. Vuonna 2011 bändi julkaisi ensimmäisen musiikkivideonsa Elonjälkiä.

Studioesikoinen, EP nimeltä S, julkaistiin 25. lokakuuta 2014 ja on edelleen myynnissä Levykauppa Äxässä sekä bändin keikoilla. Levyn singlelohkaisu Hiljaa nainen julkaistiin digitaalisesti musiikkivideoineen 7.7.2014 ja on kuunneltavissa mm. Spotifysta ilmaiseksi.

Uutta keikkaputkea aloitteleva yhtye julkaisee tänä keväänä uuden, jo miksausvaiheessa EP:n, jonka nimi on U. Sen myötä myös yhtyeen tulevien kolmannen, neljännen, viidennen ja kuudennen EP:n nimet ovat jo arvattavissa.

 

Mimmirockin hankifutisturnauksen pelit pelataan Hahtisaaren discgolf-parkissa lauantaina 19.3. klo 11.30 alkaen rockin pauhatessa taustalla. Tukikohtana toimii päivällä Old Gringo, jossa tamperelainen Damn duo goes solo musisoi klo 15.00. Kentän kanttiinissa nälkäisistä huolehtivat Kemin Innon painijat.

Joukkueista mukana ovat Pesäpirkot (Kemi), Kellomäki Sistörs (Keminmaa), GBOF (Kemi), Tiian tytöt (Kemi), 45RPM (Oulu), FaZu (Kemi), Kasipallo (Kemi) ja FC Merimakkarat (Kemi). Tuomareina toimivat Rockfutis Team Kemin komistukset.

Iltabileet palkintojenjakoineen alkaa klo 21. Osanottajapassilla sisään pääsee ilman eri maksua klo 23 saakka, muille tiketti maksaa 10 euroa.

Sakari Kuosmanen ja Aki Louhela tähdittävät Toranda on ICEn avajaisia

Sakari Kuosmanen saapuu viihdyttämään Toranda on ICE -tapahtuman kuumaa avausillan juhlakansaa.

11.3.2016
Toranda on ICE -suurtapahtuman avajaiset perjantaina 18.3. on spektaakkeli vailla vertaa. Kello 18 mikrofonin ottaa Tornionjoen jäällä haltuunsa Lauri Salovaara, joka on viikonlopun pääjuontaja. Viikonlopun avauspuhe sujuu mieheltä, joka on tunnettu muun muassa Robert Heleniuksen titteliottelun kuuluttajana ja yleisön villitsijänä.

- Perjantaina avajaisten ohjelma on rakennettu siten, että se valmistelee yleisöä lauantain huikeaa Legendat jäällä -ottelua ja jääraveja varten. Haluamme, että jengi pääsee oikeaan tunnelmaan heti kättelyssä, sanoo Torandan kehitysjohtaja Jukka Auraneva.

Perjantai-illan ohjelma on puolentoista tunnin tiivis viihdepaketti, johon kuuluvat muun muassa juniorijääkiekkoilijoiden Suomi-Ruotsi-maaottelu Tornionjoen jäällä, legendaaristen valmentajien Pentti Matikaisen ja Curt Lundmarkin yllätyskisa ja jääkiekkotähtien ravilähtö.

- Illan viihdyttäjinä ovat Sakari Kuosmanen ja Aki Louhela, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Toranda on ICEn jäisestä avauksesta tulee kuuma ilta, Aureneva lupaa.

Legendat jäällä lauantaina, lapset kisailevat sunnuntaina

Torandassa tehdään lauantaina 19. maaliskuuta urheiluhistoriaa, kun suomalaisen ja ruotsalaisen jääkiekkoilun legendat kohtaavat maaottelussa, jossa punaviiva on maiden rajalla. Suomen joukkueen johdattaa kaukaloon viisinkertainen Stanley Cup-voittaja Esa Tikkanen.

Maaotteluhenki ei jää pelkästään jääkiekkoon, vaan suomalaiset ja ruotsalaiset kohtaavat myös jääravien merkeissä. Ravirata tulee myös sijaitsemaan rajalla, joten tässäkin lajissa tehdään urheiluhistoriaa: lähdöt ajetaan kahdella aikavyöhykkeellä. Lauantain iltajuhlien tähtinimenä on Ile Kallio Big Rock Band. Illassa nähdään myös Aronin Dream Elvis -show.

Suurtapahtuma Toranda on ICE 18.-20. maaliskuuta ei ole pelkästään legendojen jääkiekko-ottelun, jääravien ja huippuesiintyjien varassa. Olennainen osa viikonloppua on sunnuntain Toranda Winter Games, joka tuo jäälle ennen kaikkea lasten ja nuorten liikuntaa.

- Toranda on ICE -tapahtuman tavoitteena on tarjota viikonlopun aikana mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Winter Games-sunnuntai on olennainen osa viikonloppua, sillä se tarjoaa lapsille ja nuorille laajan urheilun ja liikunnan kirjon. Mukana on leikkimielistä tekemistä, näytöksiä ja myös kilpailuja, Auraneva kertoo.

Robin: Ikärajaton konsertti Kemissä

Robin saapuu maaliskuussa konsertoimaan Kemiin ensimmäistä kertaa. Kuva © Juhani Hiltunen.

28.1.2016
Suomen suosituin nuorisoidoli Robin konsertoi Kemin Tervahallilla ikärajattomassa konsertissa sunnuntaina 27. maaliskuuta. Konsertin järjestää Eventworks yhteistyössä Kemin kaupungin nuorisotoimen kanssa. Kyseessä on Robinin ensimmäinen esiintyminen Kemissä.

Taekwondoa ja trampoliinihyppyjä harrastavan, superenergisistä keikoistaan tunnetun Robinin suosio on ollut nousussa vuonna 2012 julkaistusta Frontside Ollie -hitistä lähtien. Frontside Ollieta on katsottu Youtubessa jo yli 13,5 miljoonaa kertaa. Se on kaikkien aikojen katsotuin suomenkielinen musiikkivideo.

Yhteensä Robinin virallisia YouTube-videoita on katsottu jo yli 80 miljoonaa kertaa. Suomen suosituimmalla sosiaalisen median supertähdellä on 73 miljoonaa striimausta Spotifyssa, 311 000 seuraajaa Instagramissa, 130 000 seuraajaa Facebookissa ja 39 000 seuraajaa Twitterissä.


Robin
on myynyt neljässä vuodessa yhteensä yli 530 000 levyä. Viimeisin, lokakuussa 2015 julkaistu Yhdessä -albumi keikkuu edelleen Suomen virallisen listan kymmenen myydyimmän joukossa. Nopeasti platinarajan ylittäneellä albumilla Robin duetoi lukuisten nimekkäiden artistien kanssa. Yhdessä on vuonna 2008 laulukilpailu Staraskaban voitosta uransa aloittaneen, nyt 17-vuotiaan Robinin viides albumi.


Albumilta on julkaistu kolme singleä, viimeisimpänä nyt tammikuussa kappale Miten eskimot suutelee?, jossa vierailevana artistina on Sanni. Albumin ensimmäisellä singlellä Yö kuuluu meille vierailivat Santa Cruz, Nikke Ankara, Brädi sekä Jussi 69. Kakkossinglellä Milloin nään sut uudestaan? featuroi Kasmir.


Robin valittiin Vuoden 2015 positiivisimmaksi suomalaiseksi ja hän toimii World Visionin kautta Kenian Ng’oswetin lasten oikeuksien lähettiläänä.

Konsertti on osa Robinin Yhdessä -kiertuetta. Lippuja konserttiin myy Kemissä Parturi-Kampaamo ROC, kosmetologi Jenni Luokkala ja Tekstiilipalvelu Aurinko osoitteessa Valtakatu 18, Torniossa kauppakeskus Rajalla sijaitseva kahvila Arnolds, sekä netissä tiketti.fi


Pääsylipun hinta on 27 euroa + mahdollinen palvelumaksu. Myynnissä on myös 90 euron hintaisia perhelippuja, jolla sisään pääsee joko 2 aikuista ja 2 alle 18-vuotiasta lasta tai yksi aikuinen ja kolme alle 18-vuotiasta lasta. Perhelippuja on myynnissä vain Arnoldsissa sekä Tiketissä.

Konserttipaikalla on Kemin kaupungin nuorisotoimen kahvila, jonka tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen omaishoitajien hyväksi.

Konserttipaikan ovet avataan klo 16 ja noin 70 minuuttia kestävä konsertti alkaa kello 17.

Ile Kallio Big Rock Band sähköistää tunnelman Torandassa

Toranda on ICE -tapahtumasta on muodostumassa kaikkien aikojen show.

1.2.2016
Huippumuusikoiden tähdittämä Ile Kallio Big Rock Band esiintyy 19. maaliskuuta Tornion Torandassa ja sen edustana jääalueella pidettävässä Tornio on Ice -tapahtumassa.

Entisen Hurriganes -kitaristi Ile Kallion rykmentti sai alkunsa keväällä 2013, kun Okko Laru ja Patrick Eriksson soittivat Kalliolle ja sanoivat, että ”Sun pitää panna kunnon rokkibändi pystyy. Ja siihen pitää saada kunnon torvisektio. Vaatimus oli sen verran kova, että puhelun jälkeen järjestettiin istunto. Sen seurauksena syntyi kahdeksan huippumuusikon bändi, joka on niittänyt suosiota estradeilla ympäri Suomea.

IKBRB soittaa bluesrocksoulia kaikilla väkevillä mausteilla. Tällä rykmentillä on parantava voima, joka puree lauantai-iltana 19. maaliskuuta Torniossa viihdekeskus Torandassa.
- Hienoa, että Toranda on Ice -bileisiin saatiin Hurriganes-legenda ja rock-ikoni. Luvassa on kaikkien aikojen rockjuhlat legendojen jääkiekko-ottelun ja jääravien päälle, lupaa Torandan kehitysjohtaja Jukka Auraneva.


Bändissä vaikuttavat Kallion lisäksi alan luottomiehet, rumpali Okko Laru, basisti Masa Maijanen ja kosketinsoittaja Puke Kataja. Tenorisaksofonisti Panu Syrjäsen luotsaama torvisektio, jossa ovat mukana trumpetisti Mikko Koponen ja baritonisaksofonisti Markus Holkko, tuovat musiikkiin tanakkaa lisävoimaa. Laulusta vastaa sielukkaan ja väkevän soundin omaava ruotsalainen Patrik Eriksson.

Bändin alkuvoimaista bluesrockia sisältävä debyyttialbumi Shook Up! julkaistiin 20. maaliskuuta 2015. Levyltä on julkaistu kaksi singleä, Shook Up! ja My Shining Star.

Parhaillaan yhtye levyttää toista, syksyllä ilmestyvää albumiaan legendaarisen Finnvoxin studioilla. Yhtyeen mukaan tuleva albumi tulee olemaan huikea – torviin otetaan hieman kevyempi ote ja rock-nupit käännetään kaakkoon.


Kurri, Kontio ja kumppanit Tornionjoen jäällä


Toranda on ICE -tapahtumassa tehdään lauantaina 19. maaliskuuta urheiluhistoriaa, kun suomalaisen ja ruotsalaisen jääkiekkoilun legendat kohtaavat maaottelussa, jossa punaviiva on maiden rajalla.

Tornionjoen luonnonjäälle viilettävät Leijonien klassikkopaidassa muun muassa Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Jarmo Myllys.

Maaotteluhenki ei jää pelkästään jääkiekkoon, vaan suomalaiset ja ruotsalaiset kohtaavat myös jääravien merkeissä. Ravirata tulee myös sijaitsemaan rajalla, joten tässäkin lajissa tehdään urheiluhistoriaa, sillä lähdöt ajetaan kahdella aikavyöhykkeellä. Suurimpana tähtenä on ravilegenda Jorma Kontio.

- Harvoin on tarjolla tällainen tähtikattaus. Maaliskuun superviikonloppu tulee jäämään historiaan, Auraneva ennakoi.

Keminmaassa hyväntekeväisyyskonsertti helmikuussa

6.1.2016
Keminmaassa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti helmikuussa. Ystävänpäivänä 14. helmikuuta koulukeskuksen Vallenius-salissa pidettävässä konsertissa esiintyvät vasta avioituneet Katja Lukin-Keiski ja Dimitri Keiski, Ilkka Marttala, Arja Havakka & Akustiset –yhtye, Juha Alvari, Marja Hakala ja Elina Kelhä, Keminmaan Juice Erkki Puotiniemi sekä Tuomo Salmi ja viime vuonna 80 vuotta täyttänyt vetaraanipelimanni Jouko Knuutinen.

Kello 14 alkavalla konsertilla kerätään varoja Suomen satavuotisjuhlavuoden merkeissä toteutettavaan Nuori siivilleen – 2017 tekoa nuorten hyväksi –kampanjaan. Maria Hakalan juontamaan konserttiin on kymmenen euron pääsymaksu. Väliajalla myytävänä on kahvia, pullaa, mehua sekä Punainen Sulka –tarroja ja paitoja.

Konsertin järjestävät Lions Club Keminmaa sekä Lions Club Neidonkenkä. Ennakkolippuja saa klubilaisilta sekä Keminmaan Kukasta.

Rovaniemellä valitaan helmikuussa Metal Angel

Raskas musiikki saa oman pr-tyttönsä ensimmäistä kertaa

6.1.2016
Rovaniemellä valitaan helmikuussa raskaamman musiikin oma pr-tyttö, joka kantaa missivuotensa ajan titteliä Metal Angel.

Missivuotensa ajan freelancerina keikkailevan Metal Angelin voi mikä tahansa musiikin, matkailun tai kaupan alan taho tilata erilaisiin esittely-, asiakaspalvelu- tai pr-työtehtäviin.

Myös yksityiset ja yhdistykset, jotka järjestävät tapahtumia, ovat Metal Angelille tervetulleita yhteistyökumppaneita. Metal Angel omaa räväkän luonteen ja ulkonäön, mutta on luotettava ja ammattimainen pr-henkilö.

Metal Angel valitaan nettiäänestyksellä Facebookissa. Äänestysaikaa on tammikuun loppuun asti. Ehdokkaat ovat:

1. Kreetta Suurkoivu, 34, Kurikka

2. Isla De Obsessia, 27, Rovaniemi

3. Salla Väisänen, 22, Tampere

4. Mira Manninen, 24, Muurame

5. Anniina Tapio, 22, Tervola

6. Miia Kvist, 24, Ylitornio

Suosikkiaan voi äänestää Facebookissa Meatl Angel –tapahtuman sivuilla tai sähköpostitse osoitteella metalangelkilpailu@gmail.com Tapahtuman Facebook-sivuille pääset tästä: https://www.facebook.com/metalangelki

 

Voittaja julkistetaan Metal Angel-tapahtumassa 27. helmikuuta Rovaniemen Sampokeskuksessa. Tapahtumasta rakennetaan koko perheen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kampanjoidaan ajankohtaisen lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvän kohteen hyväksi. Kohteeksi on valittu Lapin keskussairaalan lasten psykiatrinen osastom jonne tuotot menevät kokonaisuudessaan

Tapahtumaan liittyy myös iltabileet rockravintola Grandessa. Illan bändivieraat ovat Ruoste ja Bloodred Widow.

Boreal Grin julkaisi toisen musiikkivideonsa

7.1.2016
Kemiläinen metalliyhtye Boreal Grin on julkaissut toisen virallisen videosinglensä. Kkappale on nimeltään Pandemonium of Hate. Video on kuvattu kemiläisessä Ramonan yökerhossa.

- Biisi on jo vanha, mutta video on uunituore, kertoo yhtyeen vokalisti ja rytmikitaristi Pete Markkanen. Hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat Henri Herlevi (basso), Timo Miettunen (kitara) sekä uusin jäsen Joonas Rinne (rummut).

- Levyntekoa ollaan mietitty, että jos ihan kunnolla tekis ison levyn, Markkanen kertoo yhtyeen suunnitelmista. Myös keikkarintamalla on luvassa aktiivisuutta.

- Keväällä vietetään Etelä-Suomessa pitkä viikonloppu. Kerava, Helsinki ja Vantaa olisi tarkoitus valloittaa, Markkanen valaisee.

Vuonna 2012 perustetun Boreal Grinin ensimmäinen videosingle oli kappale Hey, politicians, joka sekin löytyy muun muassa Youtuben kätköistä.

Boreal Grin julkaisi ensimmäisen demo-ep:nsä huhtikuussa 2013 ja toisen vielä samana vuonna. Kolmosdemo julkistettiin toukokuussa 2014.

Bluesväki tänään koolla Helsingissä

Finnish Blues Awards 2016 - palkinnot jaetaan illalla.

16.1.2016
Perinteisesti alkuvuosi on lukuisten gaala-iltojen ja viime vuoden parhaiden palkitsemisen aikaa. Viime vuonna Suomen bluesväki järjesti ensimmäisen oman valtakunnallisen palkitsemistilaisuutensa ja tänään illa on järjestyksessään toisen Finnish Blues Awards -gaalaan aika. Alan ansioituneimpia bändejä ja artisteja palkitaan Helsingin Virgin Oil Co:ssa.

Tapahtumassa esiintyy liuta bändejä kahdessa kerroksessa. Lavalle nousevat Petri Matero Group, Lumberjacks, Titty Bar Tim Blues Band, Robbie Hill solo, Lazy Moose, Honey B Family, Micke, Lefty & Chef, Ina Forsman, Helge & Emilia Sisco, Wentus Blues Band, Doctor's Order ja Moontones.

Vuosi sitten pidetyssä ensimmäisessä Finnish Blues Awards -juhlassa vuoden yhtyeenä palkittiin Micke Björklöf & Blue Strip ja vuoden kappaleena Dave Forestfieldin ja Jo' Buddyn I Believe The Change Will Come. Vuoden tulokkaan pystin sai Ina Forsman. Lisäksi Eero Raittinen palkittiin elämäntyötunnustuksella. Tänään tunnustukset jaetaan samoissa kategorioissa. Kemin Rytmimusiikin Ystäviä tilaisuudessa edustaa Tuomas Laajoki.

E-Koodi polkaisee tämän vuoden jami-illat käyntiin tänään

20.1.2016
Viime syksynä erinomaisen suosion saaneet Meri-Lapin jami-illat jatkuvat.
Tämän vuoden ensimmäinen jami-ilta on ohjelmassa jo tänä iltana kello 21 alkaen ravintola Pikku Berliinissa Torniossa ja isäntänä toimii edelleen Samuli Paldanius.

Illan avaa housebandina toimiva E-Koodi -yhtye, joka soittaa covereita moneen makuun. Yhtyeen puolituntisen setin jälkeen lava on vapaa kaikille puoleen yöhön saakka. Paikan päällä on soittimia, mutta halutessaan voi tuoda myös oman instrumenttinsa mukanaan.

Pikku Berliinin lisäksi jameja pidetään Kemin Ankkurissa talven mittaan. Myös Kemissä jami-iltojen suosio oli syksyllä 2015 erinomainen.

Oulun Rotuaari Piknikin ohjelma on valmis

26.1.2016
Ensi kesän Rotuaari Piknikin ohjelma on valmis. Oulun Rotuaarilla 13.-16. heinäkuuta järjestettävän kaupunkifestivaalin mielenkiintoisimpia tapauksia on varmasti se, kun samaisessa tapahtumassa monta kertaa PMMP:n riveissä keikkailleet Paula Vesala ja Mira Luoti esiintyvät soolona samana iltana. Naisenergiaa pursuavan perjantain täydentää Erin.

Keskiviikkona Rotuaarin lavalle nousee aiemmin julkistettujen Ismo Alangon ja J. Karjalaisen lisäksi suomirockin uusi komeetta Tiisu. Torstaina Kaija Koo ja Juha Tapio saavat seurakseen niin ikään Vain elämää -ohjelmasta uutta potkua uralleen saaneen Anssi Kelan.

Päätösiltana lauantaina ikisuosittujen Yön ja Popedan lisäksi juhlakansaa viihdyttää Miia Nuutilan sanoituksia tummasävyiseksi poprockiksi pukeva oululainen Tuohimaa.

Loppuvuodesta alkaneessa ennakkomyynnissä kesän Rotuaari Piknikiin on myyty noin tuhat lippua.
- Lippuja on myyty tasaisesti jokaiselle festaripäivälle, mikä on hyvä merkki. Se kertoo siitä, että ohjelmisto on tasapainoinen ja monipuolinen, promoottori Ilpo Sulkala Pro Piknik Festivalsista toteaa.

Rotuaari Piknikin iltakohtaiset liput maksavat 37,50 euroa sisältäen palvelumaksun. Lippuja voi ostaa Lippupisteen ja Tiketin verkkokaupoista, puhelinpalvelusta ja myyntipisteistä.

Rotuaari Piknikin koko ohjelma:
Ke 13.7. Ismo Alanko / J. Karjalainen / Tiisu
To 14.7. Kaija Koo / Juha Tapio / Anssi Kela
Pe 15.7. Vesala / Erin / Mira Luoti
La 16.7. Yö / Popeda / Tuohimaa

Tony Kakko ja Katja Lukin-Keiski vierailevat Keminmaan kouluilla

Tony Kakko oli viime vuonna muun muassa avustamassa uusien ylioppilaiden lakitustilaisuudessa.

Peter Franzèn tuo videotervehdyksen Viikingit –sarjan kuvauksista Irlannista

29.1.2016
Keminmaan nimekkäät koulukummit Tony Kakko ja Katja Lukin-Keiski vierailevat kunnan kaikilla kolmella koululla perjantaina 12. helmikuuta. Kolmas koulukummi, näyttelijä Peter Franzén on mukana vierailuilla videotervehdyksen muodossa, joka tulee Irlannista, missä Franzén on Viikingit -sarjan kuvauksissa.

Vierailu on osa valtakunnallista kampanjaa, jonka tavoitteena on estää nuorten syrjäytymistä, tukea elämänhallintaa, edistää terveellisiä elämäntapoja, ehkäistä päihteiden käyttöä ja tukea nuorten mielenterveystyötä. Valtakunnallisen Nuoret Siivilleen, tue nuorta itsenäisyyteen -Punainen sulka 2017  -kampanjan suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

Sonata Arctican laulusolisti Tony Kakko on Pölhön koulun, Dannyn D´Voices ryhmästä pinnalle noussut Katja Lukin Lassilan koulun ja Peter Franzén keskuskoulun kummi. Kolmikko on aiemminkin esiintynyt yhdessä ja erikseen kouluilla. Muutakin yhteistyötä kummien välillä on nähty, sillä Kakko sävelsi ja sanoitti Keminmaan kunnan nimikkokappaleen, jonka Katja Lukin-Keiski levytti.

Punainen Sulka -keräyksen tuotto jaetaan nuorten hyväksi. Kampanja on myös osa Suomi 100 vuotta -ohjelmaa. Kampanjaan liittyyy hyväntekeväisyyskonsertti, joka järjestetään sunnuntaina 14.2. kello 14 Keminmaan Valleniussalissa.

Konsertissa esiintyvät Katja Lukin-Keiski, hänen tuore aviomiehensä ja Ruotsin Idol-voittaja Dimitri Keiski, Juha Alvari, Ilkka Marttala, Arja Havakka ja Akustiset -yhtye, Tuomo Salmi ja Jouko Knuutinen, Marja Hakala ja Elinä Kelhä sekä ”Keminmaan Juice” Erkki Puotiniemi. Lipun hinta on 10 euroa.

CMX:n Mesmeria viime vuoden viidenneksi paras albumi

3.2.2016
Soundi-lehden lukijat ovat äänestäneet CMX:n Mesmerian vuoden 2015 viidenneksi parhaaksi albumiksi. Ykkössijalle nousi Nightwishin Endless Forms Most Beatiful, kakkoseksi Mokoman Elävien kirjoihin, kolmoseksi Turmion Kätilöiden Diskovibrator ja neloseksi Amorphiksen Under The Red Cloud.

Maaliskuussa Tornio On Ice –tapahtuman yhteydessä esiintyvän Ile Kallio Big Rock Bandin Shook Up päätyi äänestyksessä 16. sijalle.

CMX:n lisäksi muita lappilaislähtöisiä artisteja ei päässyt Top 20-listalle missään kategoriassa. Kotimaiseksi tulokkaaksi äänestettiin Tiisu perässään Paperi T, Jukka ja Jytämimmit, Lasten Hautausmaa ja Shiraz Lane.

Parhaan festivaalin titteli meni Joensuun Ilosaarirockille ennen Seinäjoen Provinssia ja Helsingin Tuska Open Airia. Viides oli Kauhajoen Nummirock ja parhaana Pohjois-Suomen festivaalina Qstock kuudentena. Oulun Jalometalli oli äänestyksessä sijalla 12.
Soundin lukijoiden mielestä maan parhaat keikkapaikat ovat Helsingin Tavastia-klubi, Jyväskylän Lutakko ja Tampereen Pakkahuone. Oulun 45 Special oli yhdestoista.

Suomen Tullin Kukkola ilmestyy perjantaina

3.2.2016
Vuonna 2009 Torniossa perustetun Suomen Tulli -yhtyeen kolmas albumi Kukkola ilmestyy perjantaina 5. helmikuuta. Bändin esikoinen Uuteen Maailmaan ilmestyi maaliskuussa 2012 ja kakkoslevy Kolme kevättä toukokuussa 2013.

Yhtye aloitti kolmannen tuotoksensa teon lähellä synnyinsijaansa Torniojoen rannalla Kukkolassa. Heiluva ullakko muuntautui äänitystilaksi, kun ulkona loppuaan kohti käyvä elokuu teki jo vahvasti syksyä satavuotiaan talon ympärillä. Levyn äänityksiä jatkettiin Tampereella puoli vuotta pohjatöiden tekemisen jälkeen

Julkaisija Rocket Recordsin mukaan pitkään kypsyneestä levystä tuli yhtyeen tähän mennessä kokeellisin, mutta samalla tasapainoisin kokonaisuus, jolla tunnelmat soljuvat toisiinsa kuin vuodenaikojen kierto.

Kotikaupungeikseen Tornion, Oulun ja Tampereen luettelevan yhtyeen muodostavat Sami Heikkilä (kitara ja laulu), Anssi Alajuuma (rummut), Sussu Ketola (koskettimet ja taustalaulu), Mika Mustonen (kitara) ja Antti Saarilampi (basso).
- Suomen Tullin musiikki on vanhojen hyvien aikojen tienraivaajien hengessä kulkevaa, mutta omilla jaloillaan pystyssä pysyvää. Jokainen soittaja tuo usein hyvinkin erilaisiin kappaleisiin palan itseään ja ominta soittotyyliään. Yhdessä näistä koostuu yhtyeelle ominainen ja tunnistettava Suomen Tulli -soundi, Rocket Records esittelee yhtyeen.

Uuden levyn kappale Aalto & törmä sijoittui Yleisradion Levylautakunta –ohjelmassa toiseksi. Menestys Levylautakunnassa ei ollut uutta, sillä yhtyeen edellinen esiintyminen ohjelmassa vuoden maaliskuussa 2012 tuotti ykkössijan kappaleella Tyttö nimeltään.

Suomen Tulli on keikoilla seuraavasti: 4.3. Yo-talo, Tampere, 5.3. Semifinal, Helsinki, 10.3. Baron, Kajaani, 11.3. Tukikohta, Oulu ja 22.4. Freetime, Jyväskylä.

Kukkola –albumin kappaleet:

1. Puut vain hymähtävät hiljaa
2. Pakoon arjen ahtaudesta
3. Talolla
4. Kuin piirtäisi kasvojasi veteen
5. Aalto & törmä
6. Sade on puhunut kauan
7. Syys
8. Pirunpojat
9. Hukkuminen
10. Kaikki on selvää

Tänään: Tribute to Tiisu ja Maija Vilkkumaa

3.2.2016
Pop & jazz konservatorio Lappian opiskelijat pitävät tänään keskiviikkona tribuutti-illan kahdelle kovempaakin kovemmalle suomalaiselle artistille klo 19 alkaen.

Illan aloittaa ensimmäinen vuosikurssi, joka tuo Musiikkitalon lavalle koosteen pitkän uran tehneen Maija Vilkkumaan kappaleista.
Toinen tribuutti on Tiisulle, jonka perisuomalaisella mielenmaisemalla runsaasti vitsaileva tyyli ja vimmainen hulluus on tehnyt Tiisusta mielenkiintoisinta suomirokkia pitkään aikaan.

Järjestäjät uskaltavat luvata, että illasta on tulossa säväyttävä, uskomattoman rohkea, täynnä rokkia ja tarttuvaa energiaa.
- Tämä on keikka jota et halua missata, uskaltavat sanoa, jopa.

Iltaan on vapaa pääsy!

Haluatko musiikkivideolle Akka huutaa ja pauhaa?

The Meänland kutsuu yleisöä bilettämään kanssaan vanhan linja-autoaseman kahvioon Tornioon.

3.2.2016
Haaparantalaistorniolainen folkreggae-bändi The Meänländ kutsuu yleisöä osallistumaan ilmaiseen konserttiin ja yhtyeen tammikuussa julkaiseman kappaleen Akka huutaa ja pauhaa musiikkivideon tekoon vanhan linja-autoaseman kahvion tiloissa Tornion keskustassa lauantaina 6.2 kello 20-22. Tapahtumaan on K18-ikäraja.

- Bilevetimet päälle, serpenttiiniä messiin ja kaikki kynnelle kykenevät paikalle bilettämään ja osallistumaan kuvauksiin, yhtye kailottaa Facebook –kutsussaan. Osallistuminen kuvauksiin on ilmaista, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen täällä: https://www.facebook.com/events/1395290344102861/1395494327415796/

Konsertti ja videon tallennus järjestetään yhteistyössä Haaparannan ruotsinsuomalaisten kansankorkeakoulun oppilaiden ja Osuuskunta Hasturin kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Crea/Rajamerkintä ja Kerhoravintola.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu