Vain 1,5 kuukautta sitten julkaistu Songs of Darkness -albumi jäi Flesh Roxonin viimeiseksi.

Flesh Roxon lopettaa


Uusiin suuntiin lähtevä Nicky Rothen jatkaa musiikin parissa, samoin bändi jatkaa uudella laulajalla ja uudella nimellä

13.11.2021
Flesh Roxon -yhtye ilmoitti tänä aamuna Facebookissa julkaisemallaan tiedotteella surullisin mielin, että bändi on tullut tiensä päähän ja lopettaa toimintansa.

Vuodesta 2012 toiminut Flesh Roxon on tehnyt satoja keikkoja kymmenissä eri maissa ja julkaissut kolme täyspitää studioalbumia sekä useita musiikkivideoita.

Yhtyeen perustajajäsen ja laulaja-kitaristi, kemiläislähtöinen Nicky Rothen, joka on luotsannut ja johtanut bändiä aivan bändin synnystä asti, on ilmoittanut muille bändin jäsenille haluavansa keskittyä muihin musiikillisiin intresseihin ja suuntiin. Rothenin kerrotaan jatkavan musiikin parissa aktiivisesti ja tiedottavan tulevista suunnitelmistaan.

Tiedotteen mukaan bändin muut jäsenet Thomas Killjoy, Tommy the Mummy ja Tony Narrows jatkavat taivaltaan yhdessä uudella laulajalla ja uudella nimellä.

Yhtye haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita vuosien varrelta ja tietenkin kaikkia faneja, jotka ovat olleet todella tärkeitä bändille.
- Ilman teitä, tämä homma ei olisi koskaan onnistunut. Kiitos, yhtye päättää tiedotteensa.


Ilmoitus bändin lopettamisesta on sikäli yllättävä, että yhtye julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa vain muutamia viikkoja sitten, 1. lokakuuta. Albumi Songs of Darkness sisältää kymmenen biisiä; muun muassa kemiläisestä naisesta kertovan Murder Doll -kappaleen. Albumin julkkaribileet pidettiin julkaisupäivänä turkulaisessa Fat Bull’s - Gastro Housessa.

Debyyttialbuminsa Flesh to the Bone yhtye julkaisi vuonna 2013 ja kakkoslevynsä Darker Side of Life ilmestyi vuonna 2015. SInkkujulkaisuja yhtye on pukannut maailmalle neljä, Back from Your Grave (2012), Let's Fucking Die (2020), Last (2021) ja Red Lights (2021).

Rothen on viime aikojen Facebook-päivityksissään etsinyt niin uutta rumpalia kuin kosketinsoittajaakin uuden bändinsä livekokoonpanoon sekä tyreenitilaa viisihenkiselle bändille Pirkanmaalta.

Lokakuussa Rothen tiedotti tulevista keikoista Santa Cruz-yhtyeen Archie Cruzin kanssa. Kaksikko esiintyy 10. joulukuuta Paha Kurki -ravintolassa Rovaniemellä ja 11. joulukuuta Kemin RockBar & Grill 82:ssa. Aiemmin Rothen on kertänyt Suomea mm. Andy McCoyn kanssa.

Esa Nieminen piipahti Kemissä parin päivän ajan vauhdittamassa Ville Liimatainen & Ajomiehet -yhtyeen treejä ja valmistelemassa yhtyettä tuleviin albuminauhoituksiin.

Esa Nieminen piipahti Kemissä parin päivän ajan vauhdittamassa Ville Liimatainen & Ajomiehet -yhtyeen treejä ja valmistelemassa yhtyettä tuleviin albuminauhoituksiin.

Kokenut Esa Nieminen tuottaa Ville Liimataisen ja Ajomiehet -yhtyeen debyyttialbumin

Ville Liimatainen.

Ville Liimatainen.

“Bändin kohdalla kaikki on mahdollista, eväitä on!

11.10.2021
Kemiläisyhtye Ville Liimatainen & Ajomiehet valmistautuu parhaillaan ensimmäisen albuminsa äänityksiin. Nauhoitukset alkavat marraskuun alussa Rami Hännisen VK-studiolla Pälkäneellä. Pitkäsoitolle tulee kymmenen uutta kappaletta. Levyn nimeä, eikä julkaisupäivää ei ole vielä päätetty, mutta ensi vuoden puolelle se menee.  Ennen albumin julkaisua ilmestyy ainakin yksi sinkku, ehkä kaksikin.

Yhtye on harjoitellut ja viimeistellyt levyn biisejä Kemin Audiopajalla ja vast´ikään treeneissä oli pari päivää mukana myös levyn tuottajaksi lupautunut Esa Nieminen, yksi suomalaisen musiikin arvostetuista “grand old maneista”, todella pitkän uran musiikin parissa tehnyt säveltäjä, muusikko ja tuottaja.
–  Villen isobroidi Tommin (Liimatainen) kautta päädyin tähän pestiin, levylle myös kaksi biisiä tehnyt Nieminen kertoo.
– Bändissä on potentiaalia vaikka mihin, siksi kiinnostuin projektista. Kuuntelin Youtubesta bändin demoja ja keikkavetoja ja vakuutuin, että tuohon kannattaa ryhtyä, Nieminen taustoittaa. Kokemusta Niemisellä todellakin riittää. Hänellä on takanaan yli 300 levytettyä sävellystä ja lähes 150 kotimaisen albumin tuotannot.

Jo ennen Kemin visiittiään Nieminen kertoo lähettäneensä bändin kundeille kommentteja uusista biiseistä.
–  Nyt biisejä vielä hiukan muutetaan, rukataan ja laitetaan palikoita paikoilleen. Sehän se on se tuottajan homma, panna paketti kasaan ja löytää parhaat osat omille paikoilleen, Nieminen tiivistää.
Nieminen arvioi, että Ville Liimatainen & Ajomiesten kohdalla kaikki on mahdollista, myös nousu isojen nimien joukkoon.
–  Bändin soittotaito riittää ihan varmasti ja kokoonpano on kiva. Bändissä on hyvä ja luotettava komppiryhmä, johon kaksi kitaraa ja koskettimet antaa hyvä lisän, kuten sekin, että kaksi kundia laulaa stemmoja.
–  Villen äänimateriaali on hyvä ja minulla on sellainen hytinä, että kun hän saa vielä lisää varmuutta, hänessä on isommankin staran aiheksia.

Nieminen muistuttaa, ettei hyvätkään taidot aina välttämättä riitä.
–  Myös hyvää tsäkää tarvitaan, jonkun oven pitää aueta. Radioihin pitää päästä. Yleisö tulee keikoille hittien perässä ja hittejä on vaikea saada, elleivät ihmiset kuule biisejä radioista, vaikka bändi olisi kuinka hyvä ja taitava.
Radioajan suhteen pulma on Niemisen mukaan myös siinä, että tanssimusiikki on medioissa pahasti paitsiossa.
–  Onneksi on kuitenkin joitakin iskelmää soittavia radioasemia, kuten  esimerkiksi Pooki, Järviradio ja Aito iskelmä.

Ville Liimataisen ja Ajomiesten kohdalla jää on kuitenkin jo osin murrettu debyyttisinkku Tuhlaajapojan myötä. Liki vuosi sitten julkaistu kappale sai jonkin verran radiosoittoakin. Nieminen oli mukana myös singlen nauhoituksissa Helsingin Finnvox-studioilla.
–  Asiassa auttaa myös se, että yhtyeestä on jo hieman tietoisuutta, iltapäivälehdissä on ollut juttuja. Ja tietysti Villen veljeys Tommin ja Jonne Aaronin kanssa kiinnostaa mediaa, joten siitäkin on eittämättä hyötyä.

Muitakin menestystä edesauttavia tekijöitä on. Esimerkiksi  Villellä ja Ajomiehillä on Niemisen mukaan riittävän monipuolinen ja hyvä ohjelmisto.
–  On hyviä melodioita, keskitempoisia beat-iskelmiä, on yllättävänkin paljon nopeutettuja balladeja, joita yleensä vähemmän kuulee, eikä liikaa keskenään liian samankaltaisia biisejä. Näiltä pohjilta saadaan tehtyä myös kiva kuuntelulevy,  ei pelkkää tanssikamaa, Nieminen summaa.
– Balladit uppoaa ja lisäksi kiinnittäisin erityistä huomiota intsrumentaalitwistiin. Ja yksi iso asia on sekin, että Agents -tyyppiselle kitararautalangalle on selvästi tilausta.

Niemisen mukaan touhut Ajomiesten kanssa ovat menneet hyvin, eikä erityisiä pulmia ole tullut vastaan. Myöskään bändin asemapaikka Kemi ei ole Niemisen mielestä este menestykselle.
–  Kemihän on keskellä Suomea, josta käsin keikkamatkat maaseutukuntiin on helpompi hoitaa kuin vaikkapa Helsingistä. Ei kotipaikkakunnalla ole juuri vaikutusta.
Niemisellä itsellään ei ole juurikaan kiinnekohtia Pohjois-Suomeen, paitsi yksi.
–  Sain ensimmäisen kiinnitykseni ravintolabändiin kesäksi 17 vuotiaana Rovaniemellä Ravintola Sampoon. Laulusolistina oli Kössi Härmä, Nieminen muistelee.

Muutenkin Niemisen elämässä puhaltavat myönteiset tuulet. Eläkkeellä olevalla ja ensi vuonna 70 vuotta täyttävällä miehellä tekemistä ja projekteja riittää.
– Olen sanellut kirjaa, joka ilmestyy 4. huhtikuuta ensi vuonna. Se on eräänlainen elämänkerta, jossa kantavana teemana on 40 vuoden ura äänilevytuottajana.
Mies on säveltämässä musiikkia myös Timo Koivusalon tulevaan koko perheen Pelle Hermanni -elokuvaan ja hän on mukana myös Äidinmaa -musikaalin työryhmässä. Aiemmin Nieminen on säveltänyt musiikin mm. kolmeen Risto Räppääjä -elokuvaan.

Tämän vuoden Syksyn Sävel -kilpailussakin Niemisen käden jäljet ovat mukana, sillä hän säveltänyt finaaliin selviytyneen Laila Kinnusen tyttären Milana Misicin Rakastumisiin -kappaleen.  Meneillään on myös projekteja Jore Marjarannan ja Jiri Nikkisen kanssa, jälkimmäinen liittyy luonnollisesti Beatles -musiikkiiin, jonka friikiksi Nieminen tunnustautuu. Yhteistyö jatkuu myös mm. Katri Helenan ja Paula Koivuniemen kanssa, joiden musiikkia Nieminen on tuottanut yli 20 vuotta.
–  Muusikkona aion jatkaa niin kauan kuin pää ja sormet pelaa. Eläkkeellä ollessa on se etu, että saa harrastaa kaikkea, jonka tekemisen pokka kestää, Nieminen hymähtää.


Huhtikuussa 1952 syntynyt Nieminen syttyi musiikkiin perheen kautta, kun hänen neljä ja puoli vuotta vanhempi siskonsa aloitti pianonsoiton kansakouluiässä. Nieminen itse aloitti pianonsoiton seitsemän-vuotiaana samalla kun koulutie alkoi. Hän soitti puhtaasti klassista pianoa 15-vuotiaaksi saakka. Populaarimusiikkia hän alkoi kuunnella vuonna 1964 ollessaan 12-vuotias.
–  Radio Luxembourgista jonain yönä kuulin Beatlesin Twist and Shout -biisin, ja se mullisti mun maailman, Nieminen muistelee.


Esa Nieminen


* s. 20.4.1952
* säveltäjä, muusikko, tuottaja.
* Opiskeli Sibelius-Akatemiassa musiikinopettajaksi.
* Valittiin 1977 Toivo Kärjen tilalle Finnlevyn tuotantopäälliköksi.
* On säveltänyt, sovittanut ja tuottanut musiikkia monille artisteille, kuten Katri Helenalle, Paula Koivuniemelle, Frederikille, Eino Grönille ja Yölinnulle.
* Tuli koko kansan tietoisuuteen alkuperäisen BumtsiBum-ohjelman toisena pianistina Seppo Hovin ohella. Ohjelmaa esitettiin vuosina 1997-2005.
* Julkaissut myös kaksi soololevyä, Kookas kulkija ilmestyi 1976 ja Omillaan  vuonna 2006.
* Tunnetuimpiin sävellyksiin lukeutuvat mm. kappaleet Kolmikymppinen (Frederik), Rekkamies (Matti Esko), Kun kuuntelen Tomppaa (Paula Koivuniemi), Mahdunko maailmaas (Yölintu), Kun katsoit minuun ja Kaikista kasvoista (Anna Eriksson), Kestän mitä vaan (Markku Aro), Mitä meille tapahtui (Jore Marjaranta), Hei pianomies (Anneli Mattila) ja Sitä saa mitä tilaa (Yölintu).
* Soittanut yhtyeissä Cantos Minores, Poseidon ja Four Cats.
* Tuottanut lukuisia konsertteja ja konserttikiertueita.
* Palkittu vuonna 2014 Georg Malmstén -säätiön tunnustuspalkinnolla ja vuonna 2015 Kullervo Linnan Säätiön -palkinnolla iskelmämusiikin edistämisestä.
* Valtion musiikkitoimikunnan jäsen vuodesta 2015 alkaen.

Yhtye

Ville Liimatainen & Ajomiehet

* Kokoonpano: Ville Liimatainen - laulu, Henry Hiltunen - kitara, Tuomas Laajoki - kitara, Michael Czech - basso, Jari Keinänen - rummut, Kari Hautalampi - koskettimet.
* Tarjoilee keikoillaan musiikillisen matkan Suomi-iskelmän klassikoiden pariin, koko kansalle tuttuja ikivihreitä kappaleita sekä omaa materiaalia ja käännösbiisejä. Beatmusiikki, rautalanka ja rock'n'roll on vahvasti läsnä.
* Julkaisi Jonne Aaronin säveltämän debyyttisinglensä Tuhlaajapoika 27.11.2020. Kappaleen musiikkivideo on kuvattu Motelli-ravintola Käpylässä Keminmaassa.
* Aloittaa esikoisalbuminsa äänitykset Pälkäneellä VK-studiossa 1.11.2021. Levyn tuottajana toimii Esa Nieminen.
* Tuhlaajapoika -kappale sekä keikkavetoja löytyy Youtube -palvelusta.
* Tulevia keikkoja: 16.10. Ämmänsaaren työväentalo, Suomussalmi, 19-20.11. Spa Hotel Runni, Iisalmi.
* Sai vuoden 2020 Keksi -musiikkipalkinnon, jonka jakaa vuosittain nettijulkaisu Väylän Pyörre Musiikkiuutiset.
* Kemiläinen kulttuurikapakka Ankkuri on ottanut ruokalistalleen Tuhlaajapoika -burgerin yhtyeen debyyttisinkkua myötäillen.


Taustavoimia

* Manageri: Tommi Liimatainen.
* Keikkamyynti: ProPromotion Oy, joka on Taija Holmin vuonna 2006  perustama viihdealan PR-, viestintä- ja tapahtumatuotantoyhtiö, joka hoitaa ohjelmamyynnin ja management-toiminnan yhteistyössä Tommi Liimataisen Hype Production Oy:n kanssa.
* Yhtiö vastaa Ville Liimatainen ja Ajomiehet -yhtyeen lisäksi muun muassa Jonne Aaronin, Katri Helenan, Antti Railion, JP Leppäluodon, Ti-Ti Nallen, Jenni Mustajärven, Doom Unitin ja Horsepowerin ohjelmamyynnistä, manageroinnista sekä markkinointiviestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi ProPromotion Oy hoitaa Eppu Normaalin sekä lukuisien tapahtumien, elokuvien, TV-sarjojen, teatterituotantojen ja kirjajulkaisujen viestintää ja promootiota. Yhtiö tuottaa myös kiertueita ja tapahtumia.


Ajomiehet treenaamassa Kemin Audiopajalla. Vasemmalta Ville Liimatainen, Tuomas Laajoki, Henry Hiltunen, Jari Keinänen ja Michael Czech. Kosketinsoittaja Kari Hautalampi jää kuvan ulkopuolelle.

Ajomiehet treenaamassa Kemin Audiopajalla. Vasemmalta Ville Liimatainen, Tuomas Laajoki, Henry Hiltunen, Jari Keinänen ja Michael Czech. Kosketinsoittaja Kari Hautalampi jää kuvan ulkopuolelle.

Sinirian Syndicaten Lyrica -debyyttisingle on julkaistu

10.8.2021
Uuden Sinirian Syndicate -yhtyeen ensisingle on nähnyt päivänvalon. Tänään julkaistu single on nimeltään Lyrica. Biisi on ensimmäinen julkaisu syksyllä julkaistavalta yhtyeen debyyttialbumilta. Ennen pitkäsoittoa on luvassa vielä toinen sinkkujulkaisu asiaankuuluvan videon kera.

Sinirian Syndicaten takaa löytyy oululainen Teemu Kuusento ja kemiläinen Jon Sebastian Säkkinen, jotka soittivat taannoin Silent Threnody -metalliyhtyeessä, joka jäi tauolle viisi vuotta sitten.
- Noin 17 vuotta sitten aloitettiin Teemun kanssa musahommat Silent Threnodyssä ja ne jatkuivat aina vuoteen 2016 saakka. Nyt viiden vuoden tauon jälkeen ollaan palattu yhdessä musahommiin, Säkkinen muistelee Facebookissa.

Silent Threnodyn jälkeen Säkkinen on laulanut covereita niin soolona kuin duettona ja bändinkin keulilla. Hän on tullut tunnetuksi myös ympäri Suomea esiintyneen Kirka -tribuuttibändin päävokalistina. Säkkinen on nähty myös Voice of Finlandin lavalla ääni ratkaisee vaiheessa. Lisäksi hänet kruunattiin vuonna 2019 Kemin kuninkaaksi. Säkkinen on tehnyt myös juontohommia on livetapahtumissa kuin radiossakin.

Teemu Kuusento on keskittynyt Kahden lapsen isänä pitkälti perhelämään leipätyönsä ohessa. Musiikkipuolella hän on säveltänyt mm. salanimellä Thomas Wolff mahtipontista elokuvamusiikkia, jota Rokkineuvos on käyttänyt Kulttuuriklubiensa intro- ja outromusiikkina.


Sinirian Syndicate sai alkunsa jo parisen vuotta sitten, mutta isompaa vaihdetta kaverukset löivät silmään viime syksynä.  Yhtye on kerännyt lyhyessä ajassa yli 300 tykkääjää Facebookissa ja debyyttisinglen lyriikkavideo on katsottu Youtubessa samoin yli 300 kertaa jo vajaan vuorokauden aikana. Videon kuvat on ottanut Pauli Maronen ja editoinnista on vastannut Teemu Kuusento.

Youtuben lisäksi sinkku on ilmestynyt digitaalisiin kauppoihin (esim. Spotify, Apple Music). Se löytyy seuraavien linkkien kautta (Youtuben lyriikkavideon voit katsoa myös yltä):

Spotify: https://open.spotify.com/artist/57GDlCvXJa0n3efTJeEKam
Instagram: https://www.instagram.com/siniriansyndicate
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkiCwO6O4NklZKgakOk_M2w

Facebookista yhtyeen löytää osoitteesta https://www.facebook.com/siniriansyndicate
Kannattaa ottaa seurantaan.

Rob The Dog - autotallirokkia uudella tavalla

Rob The Dogin muodostavat Aleksi Viitala (vas), Markus Ranta ja Severi Jutila.

Rob The Dogin muodostavat Aleksi Viitala (vas), Markus Ranta ja Severi Jutila.


Keminmaalaistorniolaisen yhtyeen debyytti-EP Lost In The Vallitunsaari on ollut ulkona parisen viikkoa

2.2.2021
Rob The Dog on rokkibändi, joka pyrkii soittamaan autotallirokkia uudella tavalla. Keminmaalaista ja torniolaisista jäsenistä koostuva yhtye perustettiin alkuvuodesta 2019, mutta puhkesi kukkaansa varsinaisesti vasta 2020 syksyllä.
Yhtyeeseen kuuluivat aluksi kitaristilaulaja Aleksi Viitala ja rumpali Markus Ranta.
- Muutama keikka tehtiin duokokoonpanolla Kemissä, Keminmaassa ja Savukoskella 2019 keväällä ja kesällä ilman sen kummempia suunnitelmia, Viitala kertoo.

Kahden hengen covereita soittava yhtye laajeni viime syksynä kolmihenkiseksi kun orkesteriin liittyi basistiksi Severi Jutila, joka toimii myös tuottajan ja miksaajan roolissa.
- Severin mukaan liittymisen jälkeen kokoonpanon puuttuva palanen oli mukana ja päätimme, että haluamme olla muutakin kuin coverbändi. Ja jo ensimmäisissä treeneissä lähti liikkeelle debyyttilyhytsoiton kaavailut, Viitala taustoittaa.

Yhtye julkaisi Lost In The Vallitunsaari -EP:n 10. tammikuuta useissa suoratoistopalveluissa kuten Youtubessa ja Spotifyssä.
- Yhdestä EP:n biiseistä (Lost Heart) voi löytää myös musiikkivideon Youtube-kanavaltamme, Viitala lisää. Kadonneen Sydämen lisäksi EP:ltä löytyy biisit Walk Of Shame, Wake Me Up, I Have Fallen So Deep, Hypnotize Me ja Middle Of The Mist.


Yhtyeen mukaan EP:n nimi kuvastaa täydellisesti sen olosuhteita.
- Se on äänitetty treenikämpällämme Lohijokitiimin tiloissa Vallitunsaaren uumenissa ja meininki on elävä ja hieman kesyttämätön, mutta silti tiukka ja täynnä energiaa, Viitala näkee.
Vallitunsaari on Kemin ja Keminmaan rajamailla, mutta silti kokonaan Kemin puolella oleva saari, jota Kemijoki reunustaa kolmelta sivulta. Pohjoissuunnassa Vallitunsaari rajoittuu Isohaaran voimalaitoksen patosiltaan.

- Jos nyt pitää kuvailla tyylimme, sanoisin sen olevan garagerockia, jossa on mukana grunge-vivahdetta. Yhtyeemme vahva esikuva on The Black Keys -yhtye. Heidän energinen lavaesiintymisensä ja etenkin aikasemman tuotannon rosoisen raju soundi on jotain, mitä haluamme jossain määrin omaan tyyliimme sisällyttää, Viitala kertoo.

Viitalan mukaan yhtyeen mielessä EP:tä kasattaessa oli vahvasti se, että kolmikko halusi omaa musiikkia ulos mahdollisimman äkkiä.
- Päällä oli erittäin kova drive päästä sitä tekemään. Kaikki biisit syntyivät hyvin pitkälti sillä periaatteella, että heti kun joku kuulosti hyvältä, niin sitä lähdettiin työstämään vaikka ilman sellaista kunnollista ja yhtenäistä "punaista lankaa". Osa sanoituksistakin syntyi vain vähän ennen äänityshetkeä. Halusimme tarjota nopeasti esimakua kuuntelijoille siitä mitä on tarjolla, Viitala kuvailee.


Vallitunsaaren sessioiden lopputuloksena syntyi kuuden biisin kokonaisuus.
- Se alkaa nopealla garagerock- meiningillä ja päätyy jonnekin grungen syövereihin. Välillä lähennellään hieman bluesrokkiakin, ja viidennessä biisissä on jopa hieman psykedeelistä menoa mukana, Viitala selvittää.

Viitala painottaa, että yhtye haluaa säilyttää garagerock-henkisyyden vahvana osana kappaleitaan, mutta ei kuitenkaan niin että jämähtäisi paikoilleen sen kanssa.
- Aikomuksena on koko ajan edistyä musiikissa uuteen suuntaan ja soundiin, perustuen jokaisen bändin jäsenen omiin mieltymyksiin ja näkemyksiin yhtyeen suunnasta, Viitala painottaa.

Rob The Dogin pyrkimyksenä on tehdä biiseistään mahdollisimman monipuolisia ja ei-itseään toistavia.
- Ei kuitenkaan niin paljoa, että pakka hajoaisi kokonaan käsiin ja kuuntelija ei tietäisi saman bändin olevan kyseessä, Viitala täsmentää.
Yhtye suunnittelee seuraavan parin uuden biisin äänitysten ajankohtaa jo helmikuun lopulle.
- Aiomme myös tykittää vlogi- ja behind-the-scenes -materiaalia Youtubeen sekä brändätä bändiämme ja jakaa EP:tä mahdollisimman monen korviin. Nyt korona-aikana kun ei pääse keikkailemaan, niin pitää käyttää muita keinoja, jotta päästäisiin ihmisten tietoisuuteen, Viitala muistuttaa.


Rob The Dog ei halua tyytyä myöskään pelkäksi paikalliseksi ilmiöksi.
- Tavoitteenamme on saada ainakin underground-mainetta, jopa muuallakin kuin Suomessa. Toki pienenä haaveena on aina myös suurempikin kansainvälinen suosio, Viitala toteaa.
- Jahka keikkapäivät taas koittavat, niin yritämme buukata itseämme mahdollisimman moneen paikkaan ympäri Suomea.
Yhtye kerkesi ennen viimeistä korona-aaltoa heittää debyyttikeikkansa uudella päivitetyllä kokoonpanolla Kemin Taiteiden yössä ravintola Chilloutissa.
- Aikomuksena on tyrkyttää itseämme myös Ruotsiin, jossa arvelemme olevan enemmän potentiaalisia kuuntelijoita musiikillemme, Viitala päättää.


Rob The Dogin hienon Lost Heart -biisin musavideon voit tsekata jutun yläpuolelta ja muut Lost In The Vallitunsaari -EP:n pääset tsekkailemaan täältä:
https://open.spotify.com/album/31bEczqI6tiowmWkkZk5uj…
ja täältä: https://youtube.com/channel/UCPg-IyHuu1ZQUli3xUUokMQ

Ville Liimatainen ja Ajomiehet purjehtii vahvassa myötätuulessa


Runsaasti julkisuutta saanut esikoissinkku Tuhlaajapoika ampaisi listaykköseksi Tampereella ja paljon muutakin on ehtinyt tapahtua biisin julkaisun jälkeen.

8.12.2020
Kemiläisorkesteri Ville Liimatainen & Ajomiehet purjehtii mukavassa myötätuulessa. Yhtyeen runsas viikko sitten julkaistu esikoissingle Tuhlaajapoika on saanut vähintään lupaavan vastaanoton. Kuuntele ja katso kappaleen musiikkivideo jutun yläpuolelta.

Leppoisasti soljuvan kappaleen musiikkivideo on katsottu Youtube-palvelusssa reilut 8 000 kertaa ja yhtye on saanut muutenkin ansaitsemaansa julkisuutta. Ville Liimataista ja kappaleen kirjoittanutta velipoika Jonne Aaronia ovat haastatelleet ainakin Iltalehti, Lapin Kansa, Radio Pooki, Stara-TV sekä Radio Sun. Luonnollisesti myös Rokkineuvos -sivusto uutisoi asiasta tuoreeltaan. Ja lisää haastatteluja on tulossa eri medioihin.

Pirkanmaalla, Pohjois-Satakunnassa sekä Kanta-Hämeen pohjoisosissa toimivan radiokanava Radio Sunin Suosikit TOP 20 -listalla Tuhlaajapoika nousi viime viikolla listaykköseksi oltuaan julkaisuviikollaan sijalla 14.

Käy äänestämässä
ja tukemassa bändiä

Ville Liimatainen ja Ajomiehet -yhtyeen taakse listalla jäivät mm. edellisviikon listaykkönen, Mikko Mäkeläisen Prinsessani sekä edellisviikon listakakkonen, Meiju Suvaksen Annan palaa vaan. Yhtye päihitti myös mm. Jarkko Aholan (Metallisydän), Uniklubin (Siipirikko), Irinan (En meistä meitä saa) ja Arttu Wiskarin (Nokkahuilu).

Lista muodostuu yleisöäänestyksen perusteella ja uusi lista julkaistaan keskiviikkoiltapäivisin. Uusi lista päivittyy sivuille keskiviikkona klo 20, äänestysaikaa on seuraavan viikon keskiviikkoon puoleenpäivään saakka.

Lista kuullaan kanavalla kokonaisuudessaan lauantaisin klo 16 alkaen. Ville Liimainen ja Ajomiehiä sekä muita listasuosikkejaan voi käydä äänestämässä osoitteessa
https://radiosun.fi/ohjelmat/sun-suosikit-top-20-lista/fbclid=IwAR22bQ5EvEzyB6lXzx_G_naTwcIOvMs8gj5z4Rze5Mry7pyz7r5CzXlBOys


Ajomiehet
kovassa seurassa

Tuhlaajapoika nousi myös Suomen paikallisradioiden soitetuimpien kappaleiden listalle sijalle 14. Sen lisäksi tuoreimman listan muita uusia listabiisejä olivat Samu Haberin Enkelten kaupunki (sija 10), Haloo Helsingin Lady Domina (18) sekä Arttu Wiskarin Nokkahuilu (20).

- Erittäin kovassa seurassa ollaan, myhäilee Ajomiesten kitaristi Tuomas Laajoki.
- Listamenestys on ollut todella mukava juttu, sehän merkitsee sitä, että ihmiset ovat käyneet kuuntelemassa biisiä ja äänestäneet sitä. Tulleen palautteen mukaan kappaleessa kuuluu selkeästi myös meidän soundi, vaikka kappale onkin hyvin Agents-henkinen, Ville Liimatainen puolestaan hehkuttaa.
- On ollut hienoa huomata, että palaute on ollut hyvin positiivista ja kannustavaa, sen sijaan että se olisi ihmisten mielestä ollut hirveää kuraa, Liimatainen lisää.
- Kyllä tämä ja kaikki muu mitä sinkun julkaisun jälkeen on tapahtunut, yllätti meidät positiivisesti, Laajoki jatkaa.
- Joo, tunnelma on vähä sellainen kuin vanhaan Nissaniin olisi asennettu V8-kone ja sillä porskutetaan nyt eteenpäin, Liimatainen kuvailee tunnelmiaan.

Somessa kovaa
hehkutusta

Kappaletta on hehkutettu runsaasti sosiaalisen median eri kanavissa. Tämä näkyy selvästi niin tykkäysten määrässä kuin kommenteistakin.
- Kiva, melankolinen kappale.
- Ihana biisi.
- Ei muuta kuin lisää samanlaista musiikkia kokonainen albumi täyteen.
- Biisissä on ihanat sanat.
- Huippua äijät, jämerää työtä. Biisi on laatutavaraa.
- Aivan mahtavaa.
- Uusi helmi radioaalloille, parasta laadukasta Suomi-iskelmää koronan riivaamille korville.

Fyysisen singlen ensimmäinen erä myytiin loppuun pian sen julkaisemisen jälkeen. Yhtye selvittelee parhaillaan, onnistuisiko CD:n lisäpainoksen lisäksi lisäksi saada myös 7 tuuman vinyyliä myyntiin.

Yhtyeelle vuoden
2020 Keksi-palkinto

Viimeisimpiänä merkittävävänä huomiosoituksena Ville Liimatainen & Ajomiehet on myös saanut vuoden 2020 Keksi -musiikkipalkinnon, jonka jakaa vuosittain nettijulkaisu Väylän Pyörre Musiikkiuutiset.

Kolmisen vuotta live-keikkoja tehnyt orkesteri oli eniten musiikkisivuston raadin mieleen.  Toiseksi eri puolilta Lappia ja Tornionlaaksoa  koottu tuomaristo äänesti Markus Kettusen johtaman bilebändi Iskuporakoneen ja kolmanneksi Ilo Irti-ilmaiskonsertit, joilla Eventworks-yritys toi onnistuneesti helpotusta torniolaisten koronakesään.

Voittoperustelujen mukaan Suomi-iskelmään, rautalankaan ja rock`n`rolliin uskova Ville Liimatainen & Ajomiehet on tällä hetkellä kuumin nimi lappilaisessa kevyessä musiikissa.

Ville Liimatainen & Ajomiehet oli järjestyksessään seitsemäs Keksi-musiikkipalkinnon saaja.  Aiemmat palkitut ovat Talonpoika Lalli, Willy Clay Band, Ulla Pirttijärvi, Arja Havakka, The Meänland ja Raj-Raj Band. Keksi-musiikkipalkinto on huomionosoitus kevyen musiikin parissa ansioituneelle henkilölle, yhtyeelle, yhteisölle tai yritykselle, joka vaikuttaa juurillaan Lapissa tai Tornionlaaksossa.

Ankkuri loi listalleen
Tuhlaajapoika -burgerin

Myös livemusiikin tyyssijana tunnettu kemiläinen kulttuurikapakka Cafe Bar Ankkuri buustaa hienolla tavalla vankassa nousukiidossa olevaa yhtyettä, etenkin kun Ville Liimataisen ja Ajomiesten ensimmäinen esiintyminen tapahtunui nimenomaan Ankkurissa.
- Siksi me halusimme tehdä yhtyeen ensimmäisen singlen kunniaksi samanimisen  hampurilaisen, joka on myös yhtyeen keulahahmon Villen suosikki, Ankkuri perustelee asiaa Facebook-sivuillaan.
Uutuusherkku on tietysti nimeltään Tuhlaajapoika-burger. Se sisältää kaksi 120 gramman täyslihapihviä, pekonia, cheddar-juustoa, salaattia, chilimajoneesia, Durum-sämpylän ja oheen chilimajoeesin kera bataattiranskalaiset. Bändi kävi tuoreeltaan maistamassa nimikkoburgerinsa.

Video kuvattiin
Keminmaan Käpylässä

Ajomiehet-yhtyeessä soitaa tasostaan kuuluisan kemiläisen muusikkokaartin kovimmat nimet. Kitaroinnista vastaavat Tuomas Laajoen lisäksi Henry Hiltunen, koskettimissa on Kari Hautalampi, bassossa Michael Czech ja rummuissa Jari Keinänen.

Tuhlaajapoika -kappaleen on siis säveltänyt Jonne Aaron, sanoittanut Artturi Ketola ja sovittanut Ville Liimatainen & Ajomiehet. Risto Hemmin ja Esa Niemisen ohjauksessa Helsingin Finnvox-studioilla äänitetty kappale julkaistiin perjantaina 27.11.2020.

Tuhlaajapoika -kappaleen video kuvattiin hyvällä maulla 1070-luvun henkeen sisustetussa Motelliravintola Käpylässä Keminmaassa. Videon ohjauksesta, kuvauksesta ja leikkauksesta vastasi Joonas Pirttikangas ja valaisusta huolehti toinen ammattimies, Pinkki Rajaniemi.
- Käpylää parempaa paikkaa Tuhlaajapoika-videolle ei olisi edes ollut. Tunnelma on juuri laulun mukainen. Sen aisti heti kun sisälle asteli. Aivan loistava paikka, Liimatainen vuodattaa kiitosta Teija-Liisa Paanasen johtamalle mestalle.

Siemenet kylvetty,
sato odottaa korjaamista

Tuomas Laajoen mielestä kaikki hyvä pöhinä singlen ja bändin ympärillä tarkoittaa sitä, että siemen on nyt kylvetty, vieläpä nähtävästi otolliseen maaperään.
- Kunhan vain päästäisin satoa niittämään, eli keikoille. Mutta se ei ole meidän vallassa. Ensi vuodelle on kyllä myyty keikkoja, mutta niiden toteutuminen riippuu siitä mihin suuntaan korona-tilanne kehittyy, mies toteaa.
- Kauhea polte on päästä keikoille, sehän on tämän homman suurin suola. Mutta eipä tälle tilanteelle mitään voi. Voihan olla, ettei ensi vuonnakaan juuri keikkailla. Mutta kyllä mulla on vahva usko, että ensi vuonna lavoille päästään. Mutta jos ei, niin kärvistellään lisää. Nyt pitää vain odotella, Liimatainen puolestaan sanoo.

Seuraava sinkku
julki ensi keväänä

Pohjat tulevaisuudelle ovat kuitenkin hyvät. Liimatainen uskaltaa luottaa tulevaisuuteen, jahka hyvin tiiviiksi hitsautunut bändi pääsee jälleen yleisön eteen.
- Esimerkiksi kun soitimme Suukosken Keitaalla, oli iloinen yllätys katsoa paikalla ollutta väkeä. Melkein järkytyin, kun näin, kuinka paljon nuoria paikalla oli. Väite, että vain vanhempi väki kävisi tanssikeikoilla, ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Se on hieno asia.
Bändi joka tapauksessa valmistautuu tulevaan keikkavuoteen. Samalla kuitenkin tehdään paljon muutakin.
- Koko ajan pitää töitä tehdä. Ei nämä asiat itsestään tapahdu. Meillä on myös hyvät taustavoimat. Taija (Holm) ja Tommi (Liimatainen) tekevät koko ajan hommia taustalla. He osaavat hommansa, Liimatainen korostaa.
Ja myös uutta musiikkia on luvassa lisääkin.
- Keväällä tulee ulos toinen sinkku, nimeltään Palaan kotiinpäin, Liimatainen paljastaa.

Hyvä yhteishenki,
intoa riittää

Kaiken pohjalla on tietysti itse bändi, jossa vallitsee Liimataisen ja Laajoen mukaan kerrassaan erinomainen yhteishenki, ja jokainen on enemmän kuin valmis hoitamaan oman osuutensa.
- Kun esimerkiksi treenit sovitaan, kaikki tulevat innoissaan paikalle. Ja kaikki tietää, että vaikka biisit olisi kuinka hyvin hallussa, niitä pitää edelleen treenata, toistoja toiston perään, Liimatainen kertoo.
Miehen mukaan yhtyeen jäsenten hyvinkin erilaiset musiikilliset taustat ja diggailun kohteet on pelkästään etu.
- Sen myötä eri genret sekoittuu ja siitä rakentuu meidän oma soundimme.

Nuoriso-ohjaajaksi
opiskelemassa

Bändihommien ohella Liimatainen opiskelee Peräpohjolan Opistolla Torniossa nuoriso-ohjaajaksi. Opintoja on jäljellä vielä parisen vuotta.
- Toinen vaihtoehto mitä mietin, oli ryhtyä  opiskelemaan suntioksi. Nuorten kanssa puuhailu on kuitenkin ehdotttomasti mun alani. Oma nuoruuteni oli mitä oli, mutta sen pohjalta mulla saattaa olla paljonkin infoa jaettavana nuorille. Ainakin se, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei, parhaillaan opintoihinsä liittyen Kemi Factoryllä - eli Laajoen alaisuudessa - työharjoittelussa oleva Liimatainen naurahtaa.
Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu