"You´re a woman, i´m a man" soi Posion juhannusjuhlilla

22.4.2015
Kasarimuistot palautuvat monilla muistiin, kun kappale You´re a woman, im a man lähtee pyörimään. Saksalaisen eurodisco-yhtye Bad Boys Bluen biisi oli tömäkkä hitti 1980-luvulla, osin myös 90-luvulla ja kuuleehan kappaletta silloin tällöin nykyäänkin.

Bad Boys Blue saapuu riemastuttamaan fanejaan Posion juhannusjuhlille lauantaina 20.6.

--

Bad Boys Blue Posion juhannusjuhlille

22.4.2015
Vieläkö muistat superhitin You´re a Woman vuodelta 1985? Hyvä, sillä olihan single iso menestys Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa. Mutta esittäjän nimi on varmaan jo hankalampi pala muistettavaksi.
Se on Bad Boys Blue, Saksan Kölnistä lähtöisin oleva kansainvälinen pop-yhtye.

Menestyskappaletta seurasi nippu samaa reseptiä hyödynnettyjen eurodancekappaleiden hittiputki. Kappaleet Pretty young girl, I wanna hear your heartbeat (sunday girl), Come back and stay, A world without you (Michelle), Don't walk away Suzanne, Queen of hearts, House of silence, Save your love, Jungle In My Heart ja Lady In Black soivat discoissa eri puolilla Euroopaa taajaan.

Bändi on uransa varrella julkaissut 22 albumia, joista uusin, 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu 25 vuonna 2010.

Bad Boys Bluen perustivat saksalainen tuottaja Tony Hendrik sekä hänen sanoittajavaimonsa Karin van Haaren vuonna 1984. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Andrew Thomas, John McInerney ja Trevor Taylor. Vuosien saatossa yhtyeen jäsenet vaihtuivat tiuhaan. Alkuperäisjäsenistä Taylor kuoli vuonna 2008 sairaskohtaukseen ja Thomas 2009 vaikeaan sairauteen.

Yhtye oli vielä 1990-luvun alussa erittäin suosittu myös Suomessa, ja kokoonpano vierailikin maassamme useita kertoja. Uutta tulemistaan yhtye on tehnyt kasari- ja ysäribuumin myötä, jotka ovat taanneet aikakautensa menestysyhtyeille mukavasti keikkoja.

Nykyisen Bad Boys Blue –kokoonpanon muodostavat alkuperäisjäsen John McInerneyn lisäksi Sylvia McInerney ja Edith Miracle.

Ja kyllä, yhtye saapuu kesällä Suomeen ja esiintyy ainakin Posion kolmipäiväisillä juhannusjuhlilla lauantaina 20. kesäkuuta. Posion Juhannusta juhlitaan 18.-20.6.

Avausiltaa torstaina 18.6 vietetään Hotelli Posiossa Anne Mattilan & Mistralin merkeissä. Perjantaina 19.6. Peto on irti -kiertueellaan liikkuva Antti Tuisku sekä Lasse Jauholan, Heikki Vaaran, Markus Kettusen ja Mäksi Mäkitulkkilan muodostama Iskuporakone esiintyvät Posion monitoimihallissa.

Kekkerit huipentuvat lauantaina 20.6, jolloin Bad Boys Bluen lisäksi Posion monitoimihallin lavalle nousevat oululainen vuonna 1995 perustettu progressiivista rockia soittava Myon ja niinikään oululainen rocktrio Back Up.

Atemin esikoislevy on nyt maailmalla

21.4.2015

Kemiläinen Atem-yhtye on julkaissut debyyttialbuminsa. Nouse kauas pimeyteen on kahdeksan kappaleen yhtenäinen kokonaisuus. Tyylisuunnakseen kuusihenkinen bändi määrittelee suomimetallin progevaikutteilla.

Toisaalta bändi muistuttaa, että genremääritelmät tulevat enemmänkin kuulijoilta kuin yhtyeeltä.

- Bändin jokainen jäsen tuo oman mausteensa kokonaisuuteen ja biisit syntyvät paljolti yhteisten kokeilujen tuloksena, yhtye kertoo musiikkinsa syntytavasta.

--

Atem kehottaa nousemaan kauas pimeyteen

20-vuotias kemiläisbändi julkaisi esikoislevynsä

21.4.2015

Suomimetallia progevaikutteilla soittava kemiläisyhtye Atem on julkaissut esikoisalbuminsa Nouse kauas pimeyteen. Debyyttilevyn julkaisijaksi Atemilla on ikää jo ihan kohtuulliset 20 vuotta.

- Ajatus Atemista alkoi hahmottua ensimmäistä kertaa eräässä 15 wattisten vahvistimien vieressä kemiläisessä kellarissa talvella 1995, rumpali Pentti Penttilä aloittaa.

Vuodet kuluivat, musiikkityyli nopeutui, ärjähteli, siloutui ja kypsyi. Porukka kulutti vaihtelevasti keikkalavojen ja pajastudioiden lattioita. Myös soittajien lukumäärä vaihteli.

Kunnes tuli vuosi 2015. Soittajien määrä vakiintui kuuteen ja vahvistimet olivat jo satawattisia. Ja mikä tärkeintä, ajatus oli saanut muodon. Ajatus konkretisoitui esikoislevyksi.

- Albumi on yhdeksi kokonaisuudeksi sävelletty konseptityö, joka on jaettu kahdeksaan osaan, Penttilä selvittää.

Yhtyeen mukaan levy kertoo metafyysisen matkan maailmojen välillä jättäen yksityiskohdat kuulijan tulkintaan.

-Musiikin kirjo sisältää melankolista möyrinää, rautalangan kaihoa ja menneiden talvien pimeimmät yöt, levyn saatekirjeessä kerrotaan.

Omakustannealbumin kahdeksan osion eli kappaleen tavanomaisuudesta poikkevat nimet antavat hiukan osviittaa sisällöstä. Biisit ovat: 1) Hengestä, 2) Verestä, 3) Tyhjyydestä, 4) Unien porteilla, 5) Tulesta, 6) Ikuisuudesta, 7) Hiljaisuudesta, 8) Viimeinen laulu.

Okei. Bändi sai mielenkiinnon heräämään. On aika esittää yhtyeelle muutama kysymys, jotta selviäisi mistä on kysymys. Viestittely alkaa ja tässä on tulos, vastaajina koko kuusikko yhteisesti:

1. Kuinka pitkään esikoislevyä on tehty, millä aikavälillä kappaleet ovat syntyneet? Musiikki ja muun muassa levyn upea kansitaide vaikuttaa varsin yhtenäiseltä?

- Levyn äänitykset aloitettiin 2013 maaliskuussa. Muutama kokonaisuuden osa syntyi ennen äänityksiä mutta studiossa sävellykset muovautuivat lopulliseen muotoonsa. Äänitykset päättyivät 2014 keväällä ja samoihin aikoihin Joona (Hiltunen) tuli bändiin ja äänitettiin vielä kosketinosioita. Levyn miksausta tehtiin äänitystenkin lomassa. Masterointiin Chartmakersille levy lähti kesäkuussa 2014 ja valmista tuli heinäkuussa. Masterointia lukuunottamatta levy on työstetty omin voimin. Kansitaiteen Olli (Heikkinen, kitaristi) alkoi työstämään vasta levyn valmistuttua koska haluttiin kansitaiteen vastaavan levyn kokonaistunnelmaa.

2. Onko suomimetalli progemetallilla tietoinen tyylivalinta, vai onko bändi "ajautunut" sille tielle eli kehityskaari vain johtanut siihen?

- Hiljaisuutta vasten -demon aikoihin bändin oma tyyli löytyi, ennen sitä haettiin omaa juttua useiden metallityylien suunnalta. Bändin jokainen jäsen tuo oman mausteensa kokonaisuuteen ja biisit syntyvät paljolti yhteisten kokeilujen tuloksena, joten ihan tietoinen valinta ei ole. Enemmänkin genremääritelmät tulevat kuulijoilta.

3. Bändihän on itse asiassa aika iäkäs, miten ensilevy tuli tehtyä vasta nyt?

- Ensilevyä on suunniteltu ja jopa työstetty aiemmin mutta ei julkaistu. Sinällään on ihan hyvä, että debyytti sattui tähän kohtaan kun oma tyyli ja soundi on löytynyt. Vuosien varrelle on kyllä mahtunut kaikenlaista, keikkoja heitetty ja demoja on työstetty, jäsenet vaihtuneet ja yksi musavideokin tehty.

4. Mistä kumpusi ajatus levyn yhtenäisestä teemasta?

- Levyn ensimmäinen kokonaisuus muotoutui yhtenäiseksi paketiksi ja siitä idea löytyi tehdä koko levy samalla konseptilla. Sanoituksissa ensimmäinen osio jäi ikäänkuin kesken ja tarina haluttiin saattaa päätökseen.

5. Minkälainen rooli sanoituksilla on musiikissanne?

- Alusta asti sanoitukset ovat olleet todella suuressa roolissa. Lyriikoilla on konkreettinen osa musiikissa ja sanoituksissa on syvemmät merkityksensä.

6. Minkälaisia tavoitteita on tulevaisuuden suhteen, mihin tähtäätte?

- Tulevaa levyä varten on jo uusia biisejä työstetty, eli seuraava levy on lähitulevaisuuden ykköstavoite. Tavoitteena on myös Atemin musiikin levittäminen keikkailun kautta.

7. Oletteko saaneet levystä ja musiikistanne palautetta, millaista ja mistä?

- Tällä hetkellä odotellaan arvioita lehdiltä. Kuulijoilta on tullut pääasiassa positiivista palautetta. Porukalla on ollut omat ennakkoluulot musiikista ja ollaan päästy yllättämään kaikki.

8. Miltä näyttää keikkarintamalla levyn julkaisun jälkeen?

- Levyn äänitysten vuoksi on pidetty keikkataukoa. Levyn materiaalia on treenattu keikkakuntoon eli keikoille lähdetään piakkoin.

9. Soitatteko keikoilla Nouse kauas pimeyteen-albumin biisien lisäksi muita biisejä?

- Livenä vedetään levyn materiaali kokopitkänä teoksena mutta mahdollisesti myös ennen julkaisematonta kamaa. Jokainen keikka on oma kokonaisuus.

10. Onko teillä ollut yhteyksiä levy-yhtiöihin, oletteko laittaneet levyä näytille niiden suuntaan?

- Levyä tarjottiin ennen julkaisua levy-yhtiöille. Saimme yhteydenottoja hyvällä meiningillä mutta loppujen lopuksi näimme parhaaksi tehdä julkaisun omia reittejä pitkin. Ja näin hommat ovat lähteneet hyvin käyntiin.

 

Atem on: Antti Kalasniemi (laulu), Olli Heikkinen (kitara), Henri Mäki-Jokela (kitara), Pentti Penttilä (rummut), Eetu Heikkinen (basso) ja Joona Hiltunen (koskettimet).

Bändin kotisivut löytyvät osoitteesta www.atemband.net ja tietysti Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/atemband.net?fref=ts

Levy löytyy seuraavista liikkeistä: Kemin Musiikki, Tornion Musiikki, Musiikki-Kullas (Oulu), Levykauppa Äx Oulu sekä Oulun Kulttuuribingolta.

Mp3-muodossa levyn voi hankkia ainakin Amazonilta ja Tidalista.

Eventworksin toiminta ja asiakaskunta laajenee

20.4.2015
Torniolainen Eventworks on keikkakansalle tuttu firma. Lapissa ja nykyään eri puolilla Suomea yrityksen logolla varustetut rekat ovat tuttu näky. Yritys toimittaa muun muassa äänentoistopalveluita.

Eventworks teki maaliskuussa historiaa brittiyhtye TesseracT:n kanssa ja hoiti muun muassa Kontiolahdella pidettyjen ampumahiihdon MM-kisojen kuulutuspalvelut.

--

Torniolainen Eventworks monessa mukana

20.4.2015
Kemin Satama Open Airin järjestäjänä tunnetun torniolaisen tapahtumatoteuttaja Eventworksin toiminta kasvaa jatkuvasti. Myös uusia aluevaltauksia tapahtuu. Töitä firmalla siis piisaa.

- Esimerkiksi toissa viikonloppuna toimitimme Levi Drag RaceX- ja Levi SnowX 2015-kisoihin kuulutusäänentoiston. Samaan aikaan hääräsimme klubikeikoilla toimittaen tekniikan Apulanta-bändille sekä Teekkaritorvet/Ultra Bra-projektiin. Myös soitinosastomme palveli viikonloppuna Levin Ihkussa Joku Paikallinen Bändiä. Lisäksi toimitimme Pop & jazzkonservatorio Lappian Iso Joki Tulvii -produktioon 16 kanavaisen Sennheiser headset-mikrofonijärjestelmän, yrittäjä Markku Köngäs kertoo.

 

Maaliskuussa Eventworks teki historiaa vuonna 2007 perustetun progressiivista metallia soittavan brittiyhtye TessaracT:n kanssa Suomen Lapissa. TesseracT ja englantilainen kuvausryhmä lensivät maaliskuussa Lainioon ja tekivät siellä kuvauksia vajaan viikon ajan. Kuvaukset huipentuivat yhtyeen keikkaan lumesta ja jäästä rakennetulla ulkolavalla.

- Meidät valittiin suunnittelemaan ja toimittamaan keikan koko valaisu, sekä PA- ja monitorikaiuttimet & vahvistimet. Lisäksi järjestimme paikalle sähköliittymän sekä toimitimme radiopuhelimet, teltat sekä lämmittimet, Köngäs selvittää.

Eventworks toimi siis tekniikka-asioissa paikallisena tuotantoyhtiönä yhteistyössä englantilaisen tuottajan kanssa.

- Teknikkomme rakensivat tekniikan keikkaa ja kuvauksia varten 3D-suunnitelmiemme mukaisesti sekä valvoivat laitteistomme toimintaa koko kuvausten ajan. Saimme asiakkaalta tästä kokonaisuudesta hyvää palautetta, Köngäs mainitsee.

 

Itse asiassa brittiläinen kuvausryhmä oli innoissaan, kuten Eventworksin saamasta kiitoskirjeestä voi päätellä.

­-Thanks for everything. It was an amazing event and your guys did an incredible job. The lights and PA were fantastic. Your guys did far beyond what was called for and nothing was too much trouble. It was an absolute pleasure working with you lot and I am very thankful I had a company like you to understand what I wanted and so for that, thank you! If I ever have another event in Finland then I will be sure to come to you.

Lainion viikon uurastus saattaa siis tuoda Eventworksille lisää töitä tulevaisuudessa. Osin tätä silmällä pitäen yritys on ottanut uuden askeleen kohti kokonaisvaltaista tapahtuma- ja esitystekniikan toteuttamista.

-Viime vuonna laajensimme kuvatekniikkalaitteistoamme hankkimalla uudet Barcon RLM-W12 videoprojektorit. Tulevana kesänä nostamme jälleen palveluamme uudelle tasolle, sillä olemme hankkineet kuva-osastollemme Absen C7 LED-screenit. Hankintamme mahdollistaa asiakkaillemme kokonaistoimitukset eli yksi toimija riittää hoitamaan kaikki festivaalitekniikan osa-alueet. Festivaalitapahtumien lisäksi LED-screen- ja videoprojektori-hankinnat merkitsevät entistä parempaa palvelua myös yritystapahtuma-asiakkaillemme, Köngäs kertoo.

 

Köngäs korostaa, että Eventworks haluaa olla mukana kehityksessä sekä tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Tällä hetkellä yrityksellä on noin 400 laskutettavaa asiakasta.

Uusi aluevaltaus oli myös osallistuminen maaliskuussa Kontiolahdella järjestettyihin ampumahiihdon MM-kisoihin.

- Toteutimme kilpailualueen kuulutusjärjestelmät. Se tehtiin kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n vaatimuksia ja käytäntöjä noudattaen. Myös Yleisradion televisiotuotantoa koskevat seikat otettiin huomioon ja olimme heidän kanssaan tiiviissä yhteistyössä.

- Saimme rajattua selkeästi ne alueet, joihin kuulutusten tahdottiin kuuluvan häiritsemättä itse kilpailun osanottajia. Muun muassa tämä oli erittäin tärkeä seikka IBU:lle, Köngäs mainitsee

Kokonaisuudessaan äänentoistoa levitettiin noin kolmen kilometrin säteelle

- Tämä tehtiin langattomasti omalla FM-radiojärjestelmällämme. Lähetys oli kuunneltavissa noin kuuden kilometrin säteellä myös autoradioista ja matkapuhelimista, sekä myös niillä alueilla, joissa äänentoistoa ei ollut.

 

Kahden erillisen pääkatsomon, jossa oli yhteensä noin 17.000 katsojaa, äänentoiston Eventworks hoiti d&b audiotechnik Q-sarjalla ja noin tuhannen henkilön VIP-katsomon hoidettiin saman tekniikan T-sarjalla. Lisäksi kilpailijoiden omalle alueelle toimitettiin äänentoisto, jonka avulla he pystyivät seuraamaan kisojen kulkua.

- Niinikään joukkuejohtajien kokouksen äänentoisto Hotelli Kimmelissä oli hoidossamme. Kaikki alueet olivat erikseen säädettävissä, jolloin jokaiselle alueelle pystyttiin luomaan parhaat mahdolliset asetukset. Tärkeintä kaikessa oli se, että ääni saatiin kuulumaan tasaisesti joka paikkaan, mihin se oli tarkoitettu, Köngäs painottaa. 

Eventworks saikin kisojen jälkeen Yleisradiolta kiitosta muun muassa heidän tuotantonsa huomiomisesta äänenvoimakkuudessa ja kaiuttimien sijoittelussa.

- Lisäksi saimme IBU:n kiitokset erittäin ammattitaitoisesta ja yhteistyökyvykkäästä toiminnasta, Köngäs mainitsee.

 

Kaiken muun ohella Eventworks on ollut vahvasti mukana entisen Tornion Kaupunginhotellin uudistumisessa Park -hotelliksi.

- Ennen avajaisia toimitimme ja asensimme hotelliin kaikki uudet ääni- ja kuvalaitteet. Toimituksemme sisälsi taustamusiikkijärjestelmän viinibaariin, sport baariin, ala carte ravintolaan, WC-tiloihin sekä uima-allasosastolle. Lisäksi toimitimme kaikkiin kokoustiloihin projektorit ja auditorioon myös äänentoistolaitteet, Köngäs luettelee.

Lisäksi hotellin Park Areenalla on käytössä Eventworksin vuokrakalusto.

- Laitteistomme sisältää valo- ja äänentoistolaitteet. Se palvelee sekä artisteja että yökerhotoimintaa. Kolmen viikon kokemus on jo osoittanut, että asentamamme d&b audiotechnik PA -laitteisto on saanut tunnetut artistit jättämään omat kaiuttimensa autoon ja käyttämään talon laitteita, Köngäs toteaa.

Eventworks järjestää yhteistyökumppaneineen 31.7.-1.8. Satama Open Air –festivaalin Kemissä ja Öölifestit Tornion Pikisaaressa 3.-4.7.

Terveet Kädet -legenda Läjä Äijälä Ruotomielen kansitaiteilijana

18.4.
Oululaisen Ruotomieli –yhtyeen uutuuslevy Jytisevä voima ilmestyy vappuna. Yhtyeessä ja levyllä on myös vahvat kytkyt rajakaupunki Tornioon, sillä yhtyeessä soittaa myös Moses Hazy- ja The Blood Sausage Boys –yhtyeistä tuttu vanha karvapää Riku Rousu.

Ruotomielen yhteydet Tornioon eivät jää tähän, sillä Jytisevä voima –albumin kansikuvan on värkännyt Terveet Kädet –legenda Läjä Äijälä.

--

Ruotomieli jytisee voimaa uudella albumillaan

Kansitaiteilijana kunnostautuu Terveet Kädet –legenda Läjä Äijälä


18.4.2015

Kova, kovempi, Ruotomieli. Oulun kuolemattomat ovat täällä taas uuden albumin kera – ikään kuin eivät olisi koskaan poistuneetkaan.

Ruotomielen uusi, 1.5 ilmestyvä albumi Jytisevä voima on nimensä mukainen levy. Sen ytimessä pumppaa klassikkorockilla, punkilla ja powerpopilla kullattu sydän, sen suonet ylivuotavat erektoituneita kitaroita ja se on koristeltu sylellä, hiellä, kyynelillä ja sulalla hulluudella.

Ennen kaikkea lätty on musiikillisesti ahne levy nälkäiseltä bändiltä, joka jaksaa vielä uskoa kunnon biiseihin ja hikoilla niiden eteen samalla pyllistäen autotuneille ja muille elävää musiikkia tappaville myrkyille. Jytisevä voima on yhtyeen mukaan levy, joka kompuroi tyylikkäästi vinyylihyllyyn jonnekin Alice Cooperin ja Replacementsin välimaastoon rikkoen genrerajat ja aakkosjärjestyksen.

-Se rääkyy miltä tuntuu rakastaa, tyriä tai olla luovuttamatta nihilismin vuonna 2015, yhtye paaluttaa.

 

Sitten edellisen albumin (Kovempi kuin muut, 2013) kymmenen vuotta yhdessä pysynyt yhtye koki verenvaihdon kitaristi Keijo Kuun jäätyä pois ja vanhan tuttunsa, torniolaislähtöisen Riku Rousun (Moses Hazy, The Blood Sausage Boys) tullessa ”uutena” miehenä tilalle.

Bändi vakuuttaa menon ja meiningin koventuneen entisestään.

-Vuonna 2015 Ruotomielen voimarock soi entistä voimakkaampana ja yhden lisälaulajan ansiosta myös musikaalisempana. Uudella albumilla ei edelleenkään säästellä ylilyönneissä eikä laulaja-kitaristi J. Aslak pelkää sanoa asioita niin kuin ne nivusissa tai sydämessä tuntuvat, yhtye uskoo.

 

Bändi tietää, ettei heidän musiikillaan ja attityydillään ole edelleenkään asiaa radioon tai televisioon.
-Mutta kuka niihin haluaisikaan? Dull music for dull people, kuten Morrissey sanoi, Ruotomieli kysyy ja arvioi Jytisevän voiman olevan yhtyeen tähän astinen magnum opus ja suomenkielisen rockin 2000-luvun klassikko.

Albumin kansikuvan on taiteillut Terveet Kädet -legenda Läjä Äijälä. Eksentrikko taiteilija/kylähullu Kari ”Tykylevits” Tykkyläinen ohjasi videon albumilta lohkaistuun Joulukuun tyttö -kappaleeseen.

Ruotomieli on: J. Aslak Räsänen (laulu, kitara, huuliharppu), J-M Kenttälä (basso, taustalaulu) Riku Rousu (kitara, taustalaulu) ja Toni Ohtonen (rummut).

Kuuntele Cain´s Offeringin Stormcrow -biisi

23.4.2015
Jani Liimataisen, Timo Kotipellon, jani Hurulan, Jens Johanssonin ja Jonas Kuhlbergin muodostama Cain´s Offering -yhtye on julkistanut uuden maistiaisen tulevalta albumiltaan.

Kyseessä on albumin nimibiisi Stormcrow. Kuuntele biisi täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Cain's Offeringilta uusi biisimaistiainen

23.4.2015
Entisen Sonata Arctica -kitaristi Jani Liimataisen ja Stratovariuksesta tutun Timo Kotipellon luotsaama Cain's Offering -yhtyeen 15. toukokuuta ilmestyvältä levyltä on julkistettu uusi maistiainen, nimikappale Stormcrow.
Kuuntele kappale yltä.
Stormcrow on odotettu seuraaja Cain´s Offeringin vuonna 2009 ilmestyneelle Gather The Faithful -debyytille. Liimataisen ja Kotipellon lisäksi albumilla esiintyvät kemiläislähtöinen rumpali Jani "Hurtsi" Hurula, Stratovarius-kosketinsoittaja Jens Johansson sekä basisti Jonas Kuhlberg.
Uuden albumin kappaleet ovat 1. Stormcrow, 2. The Best Of Times, 3. A Night To Forget, 4. I Will Build You A Rome, 5. Too Tired To Run, 6. Constellation Of Tears, 7. Antemortem, 8. My Heart Beats For No One, 9. I Am Legion, 10. Rising Sun ja 11. On The Shore. Kaikki sävellykset ja sanoitukset ovat Jani Liimataisen käsialaa.

Jani Liimataisen Cains Offeringilta lyriikkavideo

Entisen Sonata Arctica -kitaristi Jani Liimataisen ja Stratovarius-vokalisti Timo Kotipellon Cain's Offering -yhtye on julkaissut lyriikkavideon I Will Build You A Rome -kappaleesta. Se antaa esimakua 15.5 julkaistavalta Stormcrow -albumista.

--

Komeaa kuultavaa: Cains Offeringin I Will Build You A Rome

17.4.2015
Entisen Sonata Arctica -kitaristi Jani Liimataisen ja Stratovariuksesta tutun Timo Kotipellon luotsaama Cain's Offering -yhtye on julkaissut esimakuna tulevan Stormcrow -albumin materiaalista lyriikkavideon I Will Build You A Rome -kappaleesta.

Stormcrow on pitkään odotettu seuraaja Cains Offeringin vuonna 2009 ilmestyneelle Gather The Faithful -debyytille. Albumi ilmestyy 15. toukokuuta.

Liimataisen ja Kotipellon lisäksi albumilla esiintyvät Stratovarius-kosketinsoittaja Jens Johansson, basisti Jonas Kuhlberg ja kemiläislähtöinen rumpali Jani Hurula.

 

Verikivet ja timantit kolisevat syyskuussa Oulussa

Kantaaottavista sanoituksistaan tunnettu, Kalifornian Oaklandissa  vuonna 1992 perustettu post-thrash -metallimusiikkityylin uranuurtajiin lukeutuva amerikkalainen Machine Head saapuu syyskuussa Suomeen ja aloittaa kolmen keikan kiertueensa Oulun SuperPArk Areenalta 5.9.

Viime vuoden lopulla 20-vuotisen historiansa kahdeksannen pitkäsoiton Bloodstone & Diamonds julkaissut Machine Head on tavannut soittaa An Evening With Machine Head -kiertueellaan kahden ja puolen tunnin keikkoja.

--

Machine Head saapuu syyskuussa Ouluun

17.4.2015
Yhdysvaltalaisen metallin kärkinimiin lukeutuvan Machine Headin saapuminen syyskuussa Ouluun on ilouutinen pohjoisen Suomen metallimusiikin ystäville. Viime vuonna uuden albumin julkaissut bändi tulee Suomeen kolmella keikalle  An Evening With Machine Head -kiertueellaan.

Bändi käynnistää kiertueensa Oulun SuperPark Areenalta lauantaina 5. syyskuuta ja jatkaa siitä keikoille Tampereen Pakkahuoneelle ja Helsingin The Circukseen. Keikkojen lipunmyynti alkaa maanantaina 20. huhtikuuta Lippupalvelussa.

Kiertueellaan bändi nousee lavalle peräti kahdeksi ja puoleksi tunniksi ja vetää täyslaidallisen toinen toistaan tiukemmiksi hiottuja kappaleitaan koko historiansa ajalta. Koko illan konserteista koostuva kiertue on ollut yksi yhtyeen menestyksekkäimmistä.

Machine Headin julkaisi Bloodstone & Diamonds -levynsä viime vuoden lopulla ja se on kerännyt ylistystä ympäri maailmaa. Kyseessä on bändin kahdeksas täyspitkä ja ensimmäinen, jolla kuullaan uutta basistia Jared MacEachernia, joka korvasi perustajajäsen Adam Ducen vuonna 2013.

Levy nousi Yhdysvaltain Billboard-listalla sijalle 21, joka on yhtyeen paras sijoitus koskaan kyseisellä listalla. Suomessa albumi nousi virallisen albumilistan 18. sijalle.

MacEachernin ohella bändissä soittavat Robert Flynn (laulu, kitara), Phil Demmel (kitara, taustalaulu) ja Dave McClain (rummut).

Pepe Willberg Kalotin jazz & bluesfestivaalille

24.4.2015
Tänä vuonna Emma-gaalassa kolmesti palkittu konkari Pepe Willberg saapuu kesäkuussa Kalotin jazz & bluesfestivaaleilla. Jo vuonna 1962 musiikillisen uransa aloittanut Willberg on esiintynyt muiden muassa The Islanders, Jormas ja Pepe & Paradise -yhtyeissä.

Muun muassa vuoden miesolistina Willberg esiintyy Alatornion kirkossa yhdessä Olli Ahvenlahden ja Petri Laaksosen kanssa.

Perjantaina julkistettiin myös tapahtuman avajaiskonsertin esiintyvät.

--

Pepe Willberg kesän kalottijazzeille

Esiintyjälistalle kiinnitetty myös Yona, Panu Savolainen Toivo, Petri Laaksonen ja Olli Ahvenlahti

24.4.2015
Pitkän ja maineikkaan uran omaava Pepe Willberg on kiinnitetty ensi kesän Kalotin Jazz & bluesfestivaaleille. Willberg esiintyy Night Music -illassa Alatornion kirkossa lauaantaina 27. kesäkuuta.

Willbergin ohella tapahtumassa on mukana myös pianisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Olli Ahvenlahti, joka on pitkän uransa aikana soittanut lukuisten tähtiartistien kanssa sekä muun muassa UMO Jazz Orchestrassa.

Willberg kahmi tämän vuoden Emma-gaalassa kolme pokaalia. Hänet valittiin vuoden miesolistiksi ja albumi Pepe & Saimaa sai vuoden parhaan rockalbumin palkinnon. Levy on myös kriitikoiden valinta.

Laulajana, säveltäjänä ja kitaristina niin rock- kuin iskelmäartistinakin tunnettu Willberg esiintyy mielellään kirkoissa ja onhan hän myös säveltänyt hengellistä musiikkia.

Illan kolmas nimi Petri Laaksonen puolestaan tunnetaan Täällä pohjan tähden alla -kappaleen lisäksi myös säveltäjänä. Hänen työtään on muun muassa Virve Rostin esittämä Sata Salamaa.


Panu Savolainen Toivo feat. Yona avajaiskonsertissa

Torstaina 25. kesäkuuta festivaalin avajaiskonsertissa esiintyvä Panu Savolainen Toivo julkaisi keväällä Music by Toivo Kärki - albumin mestarisäveltäjän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Yhtyeessä soittavat vibrafonistin lisäksi maamme eturivin jazzmuusikoihin lukeutuvat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala.

Konsertin repertuaari koostuu Kärjen rakastetuista ikivihreistä kappaleista sekä kolmesta ennenjulkaisemattomasta sävellyksestä.

Trion laulusolistina toimii palkittu laulaja ja lauluntekijä Yona (Johanna Pitkänen). Vaikka musikaalisena pohjana on jazz,  rikkoo hän mielellään ja  ennakkoluulottomasti genrerajoja. Yonan tuorein albumi on viikko sitten ilmestynyt Naivi, joka on hänen viides albuminsa.

 

Eero Raittinen Band saapuu Kalottjazz & bluesfestivaaliin

15.4.2015

Viimeisistäkin kesän musiikkikekkereistä alkaa tihkua tietoja. Tiistaina esirippua raotti Torniossa ja Haaparannalla 25.-28. kesäkuuta pidettävä 32. Kalottjazz & bluesfestivaali.

Ensimmäiset julkistetut ensimmäistä esiintyjät ovat 26.6. Haaparannan Foksets Husin Blues Nightissa esiintyvä Eero Raittinen Band ja lauantaina 27.6. Pikisaari Jazzissa lavalle nouseva ruotsalaistähti Rigmor Gustafsson.

--

Eero Raittinen ja Rigmor Gustafsson Kalottijazz & bluesin ensimmäiset esiintyjäjulkistukset

25.-28. kesäkuuta pidettävän Kalottjazz & bluesfestivaalin ohjelma on muotoutumassa. Tiistaina julkistettiin jo 32. kerran järjestettävän tapahtuman kaksi ensimmäistä esiintyjää, Eero Raittinen Band ja ruotsalainen Rigmor Gustafsson.

Eero Raittisen musikaalinen ura alkoi jo teini-ikäisenä 60-luvulla, eikä päätepisteestä ole tietoa.
- Shouting won’t ever stop, 70-vuotias Raittinen on itse tokaissut uransa jatkosta.

Vuonna 1944 syntynyt Raittinen on joka tapauksessa seurannut suomalaista rockhistoriaa sen alkuajoista nykyisyyteen. Nuorempien kollegoiden piirissä Raittinen nauttii vankkaa ja teoilla ansaittua mainetta, erityisesti monipuolisuudestaan. Miehen genrerepusta löytyy niin rock´n rollia, bluesia, juurimusiikkia, countrya kuin iskelmääkin.

Raittisen uran tunnetuimmista levytyksistä (Holvikirkko, 1968) ja Toivotaan toivotaan (1970) on jo aikaa, mutta mies on pysynyt jatkuvasti esiintyvänä artistína, joka on usein nähty koluamassa Lapinkin keikkapaikkoja. Onhan mies muun muassa Saariselän Tunturibluesin pitkäaikainen taiteellinen johtaja.

Kipinän musiikkiin Raittinen sai Elvis Presleyn innoittamana. Ensimmäisen levynsä Jussi-veljensä kanssa hän levytti jo vuonna 1960. Jo sitä ennen, saman vuoden vappuna veljekset olivat jo käyneet esiintymässä Tampereella. Rumpalina toiminut Eero Raittinen oli tuolloin 15-vuotias. Eero, Jussi & The Boys –yhtyeen veljekset kasasivat vuonna 1964. Bändin ensimmäiset levytykset Kaikki rakkautein ja Kaunis nainen olivat suuria menestyksiä.

Soolouransa Raittinen aloitti vuonna 1966 lähdettyään The Boys –yhtyeestä, johon hän palasi myöhemmin takaisin useammankin kerran. Raittinen oli soolouransa alkuaikoina mukana muun muassa ensimmäisessä Danny Showssa, liittyen tuoreen D-tuotannon esiintyjäkaartiin.

”Välivuosina” hän ennätti tehdä paljonkin, muun muassa maistella kansainvälistä julkisuutta, suuren maailman estradeja ja hiukan menestystäkin progressiivisen rockin uranuurtajayhtye Tasavallan Presidentin laulajana vuosina 1972-1974.

Virallistakin tunnustusta on sittemmin tullut, sillä opetusministeriö myönsi hänelle vuonna 2007 täyden taiteilijaeläkkeen ansioistaan esittävänä ja luovana taiteilijana. Maaliskuussa pidetyssä ensimmäisessä Finnish Blues Awards –gaalassa Raittiselle ojennettiin elämäntyöpalkinto.

Ensimmäisen soololevynsä Toinen puoli (1969) Raittinen julkaisi kokoelmalevynä yhdessä Kristianin (Bengt Huhta) kanssa. Kakkoslevy Blues from the North (1970) julkaistiin Suomessa nimellä Eeron Elpee. Muut julkaisut ovat Trio (1970), Mies Matkallaan (1992), Vielä vähän aikaa (1993), Eero Raittinen ja kansainväliset seikkailijat (1996), 20 suosikkia - vanha holvikirkko (1996), Eero Raittinen and The Noisy Kinda Men (2004), Uhkapeluri - Eero Raittinen 60 (2004), Pub Rock (2006) sekä viimeisin Woodstock (2008)
.

Viime vuosina Raittinen on esiintynyt varsinkin Noisy Kinda Menin kanssa, jossa kitaraa soittaa hänen duokeikkojensa toinen osapuoli Jarkka Rissanen. Muita miehen kokoonpanoja ovat Eero Raittinen Combo ja Eldis-kokoonpano. SF Bluesissa Raittinen vaikutti vuosina 2007-2009.

 

Toinen julkistettu esiintyjä, Rigmor Gustafsson ei Ruotsissa esittelyjä kaipaa. Hän on saanut tunnustusta sekä kotimaassaan että kansainvälisestikin. Naisen albumit ovat myyneet kultaa, hän on laulanut Nobel -juhlissa sekä prinsessa Victorialle. Brittilehdistö on kutsunut upeaäänistä laulajaa yhdeksi Skandinavian johtavista jazzvokalisteista.

Gustafsson vieraili viimeksi Kalottjazzeilla tasan vuosikymmen sitten ja teki vaikutuksen. Rigmor Gustafssonin Kalottijazz -konsertti toteutetaan Svenska Musikfestivaler sekä Föreningen svenska tonsättare/STIM:in myöntämällä tuella.

Kalottjazz & bluesfestivaali on osa Finland Festivals –tapahtumaketjua.

* Eero Raittinen Band, Blues Night perjantai 26.kesäkuuta, Haaparanta Folkets Hus.

* Rigmor Gustafsson, Pikisaari Jazz lauantai 27.kesäkuuta, Pikisaari, Tornio.

Moottoriwappu 2015 tuo stunttitähdet Torandaan

Viime vuoden suosio kasvatti tapahtuman kaksipäiväiseksi

20.4.2015

Tornion Moottorikerhon ja Toranda Eventsin järjestämä Moottoriwappu 2015 tuo viihdekeskus Torandaan säpinää 1.-2. toukokuuta. Perinteisen moottoripyöränäyttelyn lisäksi ohjelmassa on molempina päivinä Stunt Freaks Teamin FMX-show pyrotehosteilla ja Cage Ridersin surmanajoa.

Lapsille on tarjolla polkuautorata, kasvomaalauksia sekä tietenkin ilmapalloja. Alle kouluikäisillä on tapahtumaan ilmainen pääsy.

- Moottoripyöränäyttely on rakennettu tänä vuonna alueella ennennäkemättömillä pyörillä. Mukana on klassikkoja, fightereita, turboja sekä tietysti rakennettuja harrikoita. Mukana ovat myös Tatun Tarvikkeen, Motormanin ja Euro Motor Centerin uutuudet. Lisäksi perjantaina on moottoripyörien tehonmittausta, jossa jokainen voi mitata oman pyöränsä todelliset tehot, kertoo Tornion Moottorikerhon puheenjohtaja Kari Rantamaa.

- Harraste- ja klassikkoautoille on oma parkkinsa, joka toimii samalla näyttelyalueena. Harraste- ja klassikkoautojen kuljettajat pääsevät molempina päivinä ilmaiseksi sisään, Rantamaa jatkaa.


Cage Ridersin surmanajoshow on kolmiosainen ja koostuu yksin- ja kaksinajettavista osioista, joissa voi aistia vaaran olevan läsnä. Teräshäkkipallossa kuskeihin kohdistuvat yli viiden G:n voimat ja he ohittavat toisensa kerran sekunnissa yli 60 km/h-vauhdissa.

Viime vuonna Moottoriwapun yleisönsuosikiksi noussut Stunt Freaks Team tuo Tornioon kolme kuskia, joista jokainen on taidoiltaan Pohjoismaiden terävintä kärkeä.
- Ajamme näytösajoja joka puolella Suomea, kierrämme kisoissa ympäri Eurooppaa ja lopun aikaa treenaamme hullun lailla. Iso osa harrastusta on myös tehdä videoita elämäntyylinä extreme motor sport,  kerrotaan SFT:n nettisivuilla.

Toisena vuonna peräkkäin Torandassa järjestettävä Moottoriwappu on tänä vuonna kaksipäiväinen tapahtuma. Kahteen päivään siirryttiin viime vuoden suuren suosion perusteella, sillä vappuna 2014 Torandassa kävi muutamassa tunnissa noin 2500 vierasta.
- Toranda tarjoaa Moottoriwapulle hienot puitteet sekä yleisölle että esiintyjille. Haluamme luoda hyvän tapahtuman kaikenikäisille. Vappuiltana on luvassa kaupungin parhaat bileet happy hourin ja livemusiikin kera, Rantamaa sanoo.

Moottoriwapun esiintyjien aikataulut 1.-2. toukokuuta 2015

Perjantai 1.5.

12.00 Portit auki
13.00 Cage Riders (CR)
14.00 Stunt Freaks Team (SFT)
16.00 CR
17.00 SFT
18.00 CR
19.00 alkaen Happy Hour ja Heme Uittosalissa

Lauantai 2.5.

11.00 Portit auki
12.00 CR
13.00 SFT
14.00 CR
15.00 SFT
16.00 Portit kiinni

Mitä ihmettä? Ensimmäiset juhannustanssit jo lauantaina!

Miksi juhannusta ei voisi viettää etukäteen, jo huhtikuussa. Etenkään, jos sille on oivat perusteet. Näin on asioita funtsittu Rovaniemellä, jossa tanssiravintola Valdemari järjestää juhannustanssit jo lauantaina 18. huhtikuuta.

Monet opiskelijat jättävät Rovaniemen toukokuun koittaessa ja lähtevät kesätöihin muualle Suomeen. Keskikesän juhlaa olisi kuitenkin hauska viettää kavereiden kanssa. Miksi ei siis vietettäisi juhannusta hieman etukäteen, ravintola kysyy tiedotteessaan.

Tästä oivalluksesta syntyi Juhannustanssit ensimmäisen kerran kahdeksan vuotta sitten ja perinne on jatkunut samankaltaisena tähän päivään saakka.

Vuoden Tulokas Kiertue rantautuu Kemiin lauantaina

14.4.2015

Vuoden Tulokas -kiertue tuo mukanaan suomalaisen stand up -komiikan uudet kovat tekijät lauantaina 18.4 Kemiin. Chilloutin lavalle nousee kolme viime vuoden Stand Up Tulokas -finalistia; Petri Hankosen, Jukka Haikaran ja Tommi Ylimäisen. Lue herrojen esittelyt täältä: http://www.rokkineuvos.fi/413229659

Tanssikeskus Pohjanrannan kesäohjelmisto julki

14.4.2015

Nimensä Tähtirannasta Tanssikeskus Pohjanrannaksi muuttanut tanssikeskus on julkistanut kesän 2015 ohjelmistonsa. Katso ohjelma täältä: http://www.rokkineuvos.fi/413042649

60 000 sivulatausta täynnä - Rokkineuvos kiittää

13.4.2015
Rokkineuvoksen sivujen suosio pysyy tasaisena, jopa hiukkasen nousujohteisena. Tänään meni rikki 60 000 sivulatauksen raja. Rokkineuvos kiittää jokaista sivuilla vieraillutta ja koettaa jatkaa samaan malliin ja yhä parempaan pyrkien. ROCK!

Duudsonit kävivät Kallilla - paljon nuorta yleisöä

Duudson -kaksikko HP & Jarppi veti alustavien tietojen mukaan Kallinkankaan Rinneriehaan jopa 800-900, joukossa runsaasti pikkuväkeä vanhempineen. Kaksikon lisäksi tapahtumassa esiintyivät TimeKillers -yhtye sekä Gentleman BassLine. Katso Rokkineuvoksen yli 500 otoksesta poimittu 41 kuvan keitos täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416165198

Erkki Huru Band nousee Tätä Suomi tanssii -listalla

8.4.2015
Kemiläisen Erkki Huru Bandin debyyttisingle Tule vain on nousi huhtikuun alkupuolen Tätä Suomi tanssii -listalla kahdeksan pykälää sijalle 21.
Edellisellä listalla HB:n kappale oli 29:s. Kuuntele kappale täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Run to 60´- tapahtuma julkisti esiintyjiä

Tulevana kesänä jo 14. kerran Kemissä järjestettävä Run to 60´s -tapahtuma on julkistanut esimmäiset esiintyjänsä. Tapahtuma ottaa paikkansa Kemin kesässä 24.-26.7.

Onko Lynyrd Skynyrd maailman huono-onnisin yhtye?

Lynyrd Skynyrdin alkuperäinen rumpali Robert Burns jr. menehtyi lauantaina hänen autonsa syöksyttyä kaarteessa tieltä lähellä Cartesvillen kaupunkia USA:n Georgiassa. Öisessä ulosajossa Burnsin auto osui Georgian osavaltion poliisin mukaan postilaatikkoon ja puuhun.

Burns oli jo yhdeksäs vuosien saatossa kuollut yhtyeen jäsen. Tuoni on niittänyt satoaan yhtyeen keskuudessa niin onnettomuuksien kuin sairauksienkin kautta.

Pahimman takaiskunsa yhtye koki lokakuussa 1977, kun yhtyettä kuljettanut lentokone syöksyi maahan. Onnettomuudessa saivat surmansa laulaja ja keulakuva Ronnie Van Zant, kitaristi Steve Gaines, taustalaulajana toiminut Gainesin sisar Cassie Gaines, kiertuemanageri Dean Kilpatrick sekä koneen molemmat lentäjät. Yhtyeen muut jäsenet saivat vakavia vammoja.

Rokkineuvos kokosi yhtyettä kohdanneet onnettomuudet ja menetykset.

--

Maailman huono-onnisin rockyhtye menetti jälleen yhden

5.4.2015
Lynyrd Skynyrdin alkuperäinen rumpali Robert Burns jr. menehtyi lauantaina hänen autonsa syöksyttyä kaarteessa tieltä lähellä Cartesvillen kaupunkia USA:n Georgiassa. Öisessä ulosajossa Burnsin auto osui Georgian osavaltion poliisin mukaan postilaatikkoon ja puuhun.
64-vuotias Burns oli yksi viidestä bändin vuonna 1966  perustaneista viidestä muusikosta. Burnsin aikana bändi levytti muun muassa hittinsä Sweet Home Alabama, Gimme Three Steps ja Free Bird.

Lynyrd Skynyrd saattaa hyvinkin olla maailman huono-onnisin yhtye, sillä se on vuosien saatossa menettänyt lukuisia jäseniään.

Burns jätti lähti bändin vuonna 1974 ja kolme vuotta myöhemmin kaksi muuta yhtyeen alkuperäisistä jäsenistä kuoli lento-onnettomuudessa. 20. lokakuuta 1977 yhtyettä kuljettaneen lentokoneen maahansyöksyssä saivat surmansa laulaja ja keulakuva Ronnie Van Zant sekä kitaristi Steve Gaines.

Myös yhtyeen taustalaulajana toiminut Gainesin sisar Cassie Gaines, kiertuemanageri Dean Kilpatrick sekä koneen molemmat lentäjät kuolivat. Yhtyeen muut jäsenet ja kiertueavustajat saivat vakavia vammoja.


Ensimmäinen yhtyettä kohdannut onnettomuus sattui syyskuussa 1976, kun kitaristi Gary Rossington loukkaantui auto-onnettomuudessa, mutta toipui nopeasti.

Vuonna 1980 kitaristi Allen Collinsin vaimo kuoli yllättäen ja kuusi vuotta myöhemmin, vuonna 1986 Collins joutui auto-onnettomuuteen ajaessaan humalassa tyttöystävänsä kanssa uudella Ford Thunderbirdillään lähellä kotikaupunkiaan Floridan Jacksonvilleä. Autonsa hallinnan menettänyt Collins halvaantui vyötäröstä alaspäin ja hänen tyttöystävänsä kuoli.
Halvaantumisen jälkiseurauksena Collins sairastui vuonna 1990 keuhkokuumeeseen ja menehtyi sen aiheuttamiin komplikaatioihin.


Kesällä 1993 vakavasti sairastellut basisti Leon Wilkeson joutui vetäytymään keikoilta. Seuraavana vuonna kitaristi Ed Kingin sydänvaivat pahenivat ja hän joutui jättämään yhtyeen. Wilkeson kuoli lopulta 27. heinäkuuta 2001 hotellihuoneeseen lähellä Floridan Jacksonvilleä pitkään jatkuneiden keuhko- ja maksasairauksien uuvuttamana.

Seuraava menetys sattui 9. syyskuuta 2007, kun yhtyeen kitaristi Hughie Thomasson menehtyi sydänkohtaukseen kotonaan Brooksvillessa, Floridassa. Puolitoista vuotta myöhemmin, tammikuussa 2009 kosketinsoittaja Billy Powell kuoli kotonaan Floridassa  niinikään sydänkohtaukseen. Ja saman vuoden toukokuussa yhtyeen basisti Ean Evans menehtyi syöpään.


Kaikista vaikeuksista - onnettomuuksien ja sairauksien lisäksi keskinäisistä riidoista kärsinyt ja lento-onnettomuuden jälkeen kymmenen vuotta tauolla ollut yhtye ei ole antanut periksi ja toimii edelleen.

Yhtye tulee jälleen vaihteeksi Suomeenkin ja esiintyy Helsingin jäähallissa 5. toukokuuta. Yhtyeen nykykokoonpanossa soittaa kaksi jo 1970-luvulla mukana ollutta jäsentä: kitaristi Gary Rossington ja rummuista kitaraan vaihtanut Rickey Medlocke.

Mukana on myös 1980-luvun paluusta saakka laulusta vastannut Johnny van Zant, joka korvasi lento-onnettomuudessa menehtyneen veljensä Ronnien. Nykykokoonpanossa ovat lisäksi  Mark Matejka (kitara), Johnny Colt (basso), Peter Keys (koskettimet), Michael Cartellone (rummut) sekä taustalaulajat Dale Krantz Rossington ja Carol Chase.Yhtyeen nimen takaa löytyy mielenkiintoinen tarina. Vuonna 1970 yhtyeen koulun, Robert E. Leen lukion ankaruudestaan tunnettu liikunnanopettaja Leonard Skinner erotti toistuvien varoitusten jälkeen kitaristi Gary Rossingtonin, sillä tämä rikkoi koulun pukeutumissääntöjä kasvattamalla pitkät hiukset. Pian sen jälkeen yhtye ilmoitti ottavansa nimekseen Leonard Skinner, joka lopulta muutettiin nykyiseen muotoonsa hankaluuksien välttämiseksi.

Yhtye vitsaili Skinnerin nimellä myös antamalla ensimmäisen albuminsa (1973) nimeksi Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd

Yhtyeen nimi oli alkujaan My Backyard, mutta nimi vaihtui tiuhaan. Ennen Skinner -hässäkkää yhtye touhusi myös nimillä Noble Five, Wildcats, The Sons of Satan, Conqueror Worm ja the Pretty Ones. Vuodesta 1968 vuoteen 1970 yhtye tunsi nimen One Percent.

Haluatko oppia laulujentekijäksi?

Vuoden kestävä lauluntekijäkoulutus starttaa Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa 1. kesäkuuta.

Haku koulutukseen on auki ja kestää 8.5.2015 saakka. Katso täältä lisätietoja:

Termusa tarjoaa jälleen soiton opetusta nuorille

Perinteinen Termusan bändileiri järjestetään jälleen ensi kesänä Tervolan lukiolla. Kesäkuussa pidettävä kevyen musiikin leiri on suunnattu nuorille bändisoittajille, myös vasta-alkajat ovat tervetulleita leirille.

 

Termusan bändileiri tulee jälleen – ilmoittaudu mukaan

Aiempaa soittokokemusta ei vaadita, joten jos soittaminen kiinnostaa, myös aloittelijat ovat tervetulleita. Ja kavereita saa pyytää mukaan.

Kesän 2015 leiri järjestetään viime vuoden tapaan Tervolan lukiolla 7.- 13. kesäkuuta. Ilmoittautuminen on jo käynnissä. Ilmoittautumiset on tehtävä 15.5. mennessä, jotta järjestäjät saavat varmistettua riittävän opettajamäärän.

Opetusta annetaan tänä vuonna kitaran, basson, rumpujen ja ja kosketinsoittimen soitossa. Opetusta saa myös pop-laulussa ja yhteissoitossa bändin kanssa.

Ilmoittautumisen yhteydessä on hyvä kertoa mahdolliset toiveet bändien kokoonpanoista sekä soitettavista kappaleista, jotta opettajat osaavat ottaa ne huomioon leiriä suunnitellessa. Mahdolliset toiveet kokoonpanoista tai biiseistä on syytä ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

 

Leiri alkaa sunnuntaina 7.6. klo 14. Perinteinen päätöskonsertti pidetään Tervolan nuorisoseuran salissa lauantaina 13.6. klo 13 alkaen.

Suurin osa leiriläisistä on yleensä tullut Meri-Lapin alueelta, mutta myös kauempaa Helsinkiä myöten.

Leirimaksu on 180 euroa, lisäksi majoituksesta peritään 30 euroa. Aamupala- ja iltamaksu kuudelta vuorokaudelta on lisäksi 27,60 euroa, lounaat maksetaan käteisellä ruokailupaikkaan.

 

Ilmoittautumisen voi hoitaa tämän linkin kautta: http://termusary.nettilomake.fi/form/2111 tai Termusan nettisivujen kautta täältä:  http://koti.mbnet.fi/kaupit/termusa/ilmoittaudu2012.htm

Ilmoittautua voi myös puhelimitse Juha Joutulaiselle, p. 040-544 5095 tai sähköpostilla osoitteeseen termusary@gmail.com tai jaakko.kauppi@termusa.fi

Termusalla on myös oma Facebook-sivu, joka löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/termusa/?ref=bookmarks

 

Juha Joutulainen jatkaa Termusan hallituksen puheenjohtajana

Termusa ry:n hallitus valitsi 1.3. pidetyssä kokouksessaan Juha Joutulaisen jatkamaan edelleen puheenjohtajan pestiä. Sihteerinä jatkaa Oona Jakku.
- Olen tehnyt lähtöä jo monen vuoden ajan, mutta vielä ei löytynyt jatkajaa, toivottavasti sitten ensi vuonna, pitkään yhdistystä ja Termusaa johtanut Joutulainen kertoo.

Termusan musiikkileiri on järjestetty vuodesta 1973 alkaen.

Frisbeerokkarit kesäkuussa jälleen koolle Kemiin

27.3.2015
Rockfutisteam Kemi järjestää ensi kesänä jälleen - jo neljännen kerran - rokkareille suunnatun frisbee -turnauksen, jonka ilmoittautuminen on käynnistetty.

Ruutinpuistossa 6. kesäkuuta pidettävään turnaukseen otetaan mukaan maksimissaan 16 joukkuetta.

--

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu