Naisvetoinen metalli, laadukkaat coverit sekä disko- ja tanssihitit soivat Kemin viikonlopussa


5.11.2021
On jälleen viikonloppu ja aika hakeutua elävän musiikin pariin. Tänään perjantaina Kemiin keikalle saapuu Aikakone, tuo Sanin (Saija Aartela), Alexin (Alex Ojasti) ja Makin (Marko Kolehmainen) muodostama popyhtye, jolla hittejä todellakin riittää.

Jo Aikakoneen triplaplatinaa myynyt debyyttialbumi Tähtikaaren taa (1995) sisälsi läpimurtokappaleet Alla vaahterapuun ja Odota sekä Taas saan lentää. Runsaasti radiosoittoa saivat myös nimikkokappale Tähtikaaren taa ja Matkustanut oon. Samana vuonna Sanin duettona Samuli Edelmannin kanssa esittämä kappale Tuhat yötä nousi isoksi hitiksi. Seuraavana vuonna Aikakoneen kakkoslevyltä Toiseen maailmaan hiteiksi nousivat kappaleet Neiti Groove, Opettelen salaa ja Keltainen.

Vuosien varrella Aikakone on ehtinyt levyttää paljon muutakin, vetänyt keikkoja tiukkaan tahtiin, pitänyt taukoa, vaihtanut nimeä, kokenut kokoonpanomuutoksia, mutta olennaista on että tänään puolen yön tietämillä Ramonan yläkerrassa alkaa sellainen hittiputki, että oksat pois.

Memoira ja Averlanche rokkibaarissa

Huomenna lauantaina tarjontaa on jo enemmänkin. Kemin Rock Bar & Grill 82:een saapuvat Female Fronted Metal Night -kiertueen merkeissä yhtyeet Memoira ja Averlanche. Molemmat sinfonista metallia esittävät yhtyeet suuntaavat Euroopan kiertueille ensi vuoden puolella, joten nyt on oivallinen tilaisuus tsekata molempien orkestereiden livekunto klo 21 alkaen.

Illan pääesiintyjän roolia toimittava, vuonna 2007 perustettu helsinkiläinen Memoira julkaisi kolmisen viikkoa sitten uuden singlen, jonka kantaa nimeä Phoenix, jonka voit katsoa jutun yläpuolelta. Yhtye on julkaissut tähän mennessä kolme pitkäsoittoa, Memoira (2008), Memories, Tragedies, Masquerades (2013) ja Carnival Of Creation (2020).

Yhtye tunnetaan suuresta tunnelmallisesta ja eeppisestä soundistaan, jossa yhdistyvät dynaaminen goottimetalli ja sinfonisen eteerinen orkestrointi johdonmukaiseksi tarinankerrontavirtaukseksi. Yli 10-vuotisella taipaleellaan yhtyeen on sanottu kuuluvan samaan tähtien mereen muun muassa Nightwishin, Kamelotin, Within Temptationin ja Delainin kanssa.

Yhtyeen muodostavat Annika Jalkanen - laulu, Hannu Lindholm - kitarat, Lassi Nuolivaara - koskettimet ja piano, Niko Laaksonen - basso sekä Kimmo Puhakka - rummut.

Tarttuvien melodioiden Averlanche

Averlanche perustettiin 2017 Helsingissä, ja sen musiikki yhdistelee tarttuvia melodioita ja kaunista naislaulua. Vaikutteet musiikkiin tulevat 90-luvun ja 2000-luvun alun kotimaisilta metallibändeiltä kuten HIM, Nightwish, Sonata Arctica ja Stratovarius.

Yhtyeen vokalisti Rebecca Spörl on syntyjään saksalainen, joka muutti Suomeen viisi vuotta sitten. Spörlin ohella kokoonpanoon kuuluvat Otto Haalahti - kitarat, Joonas Hämäläinen - basso, Henri Tenhunen - rummut ja Antti Kopra - koskettimet.

Averlanchen ensimmäinen single The Sounds of Insomnia julkaistiin 15.5.2020, jota ennen, jo syksyllä 2018 ilmestyi demo-EP The Machinery of Life. Debyyttialbumi Life’s Phenomenon ilmestyi viime vuoden lopulla ja sen on tuottanut, miksannut ja masteroinut Hiili Hiilesmaa, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa HIM:n, Moonsorrow'n ja Sentencedin kanssa. Albumilta on julkaistu singlet The Sounds of Insomnia sekä Circus ja musiikkivideo kappaleesta The Diamond Hills, jonka voit katsoa jutun yläpuolelta. Tuorein sinkku Blumen näki päivänvalon 15. lokakuuta.

Säätiön Rytmikone Krouwissa

Lauantaiehtoon ratoksi on toki tarjolla paljon muutakin kuin naislaulajien kuorruttamaa melodista metallia. Sataman Krouwissa rouskuttaa maanmainio Säätiön Rytmikone, jonka ohjelmisto koostuu - ja ehkä yllättävistäkin - kotimaisista, hyvällä maulla valituista - ja ehkä yllättävistäkin - rockcovereista, jotka bändi esittää kohtalaisen raskaalla otteella.

Säätiön Rytmikoneen keikoilla on kyse konaisvaltaisesta kokemuksesta, jossa on mukana muitakin elementtejä. Vankka suositus myös tälle keikalle, joka alkaa klo 21. Yhtyeen muodostavat Make Lampela - laulu, basso, Sami Tuomivaara - kitara, laulu, Marko Soini - kitara ja Kyösti Viitala - rummut

Alex Kunnari, Jaska Mäkynen ja Yölintu


Loppuillasta, jos diskoilu kiinnostaa, voi vielä könytä Corner Inniin, jossa Alex Kunnarin Lazer Party käynnistyy klo 00.30.

Tanssiväelle on myös tarjontaa. Jaska Mäkynen & Nelostie tanssittavat Haaparannan Folkets Husilla eli Kansantalolla klo 20 alkaen. Kemin Ramonassa puolestaan puolilta öin lavalle nouseva soittava Yölintu kuuluu yhtyeisiin, joka on saavuttanut 25-vuotisen uransa aikana suosion, johon harva bändi yltää.

Yölinnun keikkamäärät ovat vuosien saatossa hiponeet tähtitieteellisiä lukemia ja levytysrintamalla bändille on satanut kultaa ja platinaa. Simo Silmun syvät tulkinnat ja yhtyeen soitanta ovat uineet suomaisten sydämiin ja yhtyeen kappaleet soivat estradeilla, tv:ssä, radioissa – koko kansan tuntemina hitteinä, kuten Kaikki kohdallaan, Mahdunko maailmaas, TV:n kokoinen haitari, Tositarkoituksella, Liian suuri city, Haamukipua, Sitä saa mitä tilaa, Rakkaus on sininen, Tää on rankkaa, Mä putoan, Preussinpunaista, Haavoittumaton ja niin edelleen.

Klassistakin tarjolla

Myös klassisen musiikin ystävien passaa, sillä Meri-Lapin jousikvartetti konsertoi lauantaina klo 16 Kemin kirkossa ja kello 20 Tornion kirkossa Bachia kynttilänvalossa -ohjelmistollaan.

Viikonlopun keikkavinkit: Dimitri Keiski, Turo´s Hevi Gee ja Pandora

Pandora alias Karin Anneli Catarina Pandora Magnusson.

Pandora alias Karin Anneli Catarina Pandora Magnusson.


21.10.2021
Ensi viikonlopun keikkakalenteri pitää sisällään vain muutaman keikan, mutta ne ovatkin varsin mielenkiintoisia.

Kemin perinteinen keikkapaikka Ankkuri availee oviaan livemusiikin suhteen pitkän koronatauon jälkeen. Lauantaina 23.10. legendaarisen mestan lavalle nousee karismaattinen laulaja-kitaristi Dimitri Keiski, jolla on takanaan jo parikymmentä vuotta artistin elämää.
Keiskin ura sai aimo annoksen lisäpotkua hänen voitettuaan vuonna 2011 Ruotsin True Talent -kisan. Mies on soittanut kitaraa, koskettimia ja laulanut ryhmissä Insania Stockholm, Sideburn ja omissa sooloprojekteissaan, kuten Experience Dimitri Keiski ja KARHU.

Vuonna 2018 itse Remu Aaltonen nosti Hurriganesin Last Call -rundilla Helsingin Jäähallissa Keiskin kruununprinssikseen jatkamaan rock´n rollin perintöä. Keiskihän on esittänyt Remua Hurriganes -musikaalissa. Miehen monipuolisuus on harvinaislaatuista, sillä hänet on nähty myös Queen -musikaalissa Freddie Mercuryn roolissa. Keiskin uusin bändi on  Lahdessa vuonna 2019 perustettu The Dimitri Keiski Band, joka tekee rehellistä ja raakaa vintage-rokkia.

Dimitri on esiintynyt aiemmin Kemissä niin Ankkurissa (2019) kuin Run to 60`s -festivaalillakin (2017) sekä Maailma tuli kylään tapahtumassa (2018). Keminmaasta kotoisin olevan Katja Lukinin kanssa naimisissa oleva Keiski tulee nyt soolona Ankkuriin. Luvassa on keikka, jota ei kannata missata, tunnelma on taattu.

Dimitri Keiski. Cafe Bar Ankkuri, Kemi la 23.10 klo 22. Liput 5 € (sis. narikka).


Turo´s Hevi Gee – legenda jo eläessään


Turo´s Hevi Geetä ei ole Kemissä turhan usein nähty. Nyt tämä puute paikataan, sillä vuodesta 1985 lähtien suomalaisia viihdyttänyt lahtelaisbändi, joka tunnetaan tutuista huumorisanoituksistaan, nousee lauantaina Kemin RockBar & Grill 82:n lavalle. Turoista voidaan vaivatta sanoa, että bändi on legenda jo eläessään.

Homman nimi oli heti alkuunsa simppelin toimiva. Näyttävä show, posketonta huumoria, rankkaa rock ’n’rollia ja iskelmähuttua, pääasiassa vanhoihin hitteihin sovitettuja älynväläyksiä.  Suosio oli heti alussa suorastaan huikea. Alun perin bändi ristittiin Turo’s Hevi Gentlemeniksi, mutta lyhennettiin nykyiseen muotoonsa Pedro Hietasen ystävällisestä ehdotuksesta. Pedrollahan oli yhtye nimeltä Pedro’s Heavy Gentlemen.

Turojen levytysura alkoi keväällä 1989, ideana oli parhaiden keikkarallien julkaiseminen. Tuohon aikaan myös muokattiin bändin lopullinen ulkoinen imago; mustavalkoinen Blues Brothers -look. Ensimmäisen singlen A-puolella oli varsin vapaasti suomennettu jalkapallohoilotus Olé! Olé! Saunotaan! ja B-puolella vieläkin isommaksi hitiksi noussut vanhaa Korttipakka-tarinaa mukaileva Santapaperi. Samana vuonna ilmestyivät vielä singlet Kaunis mies (jos oisin?) ja Poliisi, jotka molemmat olivat niinikään isoja hittejä. Ja vielä, edelleen samana vuonna näki päivänvalon ensimmäinen albumi, Santapaperia, joka sisälsi edellisten sinkkujen lisäksi mm. Turo-klassikot kuten Kotikalja, Tanssimaan alatorille, Lokalinjalla, Kulkee, kulkee.

Viimeisin albumi on vuonna 2014 ilmestynyt Yhden tähden tähden -levy. Kaikkiaan bändi on julkaissut 20 albumia, joista seitsemän on kokoelmia. Julkaistuja singlejä on 21 kappaletta ja kolme promosingleä päälle. Turo´s Hevi Geen suosituimpia hittejä edellämainuttjen lisäksi ovat Shellin paariin, Kyntäjän poika ja Punaiset on silmät.

Bändi kulkee kokoonpanolla Janne Piiroinen – laulu, Pekka "Keppi" Heinänen – kitara, Ismo Karonen – kitara, Ari "Arska" Hukkanen - basso, taustalaulu, sekä aikanaan Hassisen Koneessa kannuksensa ansainnut Harri Kinnunen – rummut.

Turo´s Hevi Gee. RockBar & Grill 82, Kemi la 23.10 klo 22.00. Liput ennakkoon 15 € ja ovelta 18 €.


Eurodancen kuningatar Pandora Ramonassa


Viikonlopun livekarkelot aloittaa jo perjantain ja lauantain välisenä yönä Ramonassa lavalle asteleva eurodancen kuningatar Pandora, joka nauttii edelleen huikeaa keikkasuosiota. Ysäridiskon legendoihin lukeutuva Pandora on myynyt maailmalla yli kuusi miljoonaa levyä ja on yksi menestyneimmistä ruotsalaisista naisartisteista. Nykyään Pandora asuu puolittain myös Suomessa. Viime vuosina Pandora onkin konsertoinut ahkerasti Suomessa ja kiertänyt yökerhoja.

Pandoran ura alkoi vuonna 1993 ja debyyttisinglestä Trust Me tuli suurmenestys, ja se nousi ilmestymisvuotensa myydyimmäksi singleksi. Esikoisalbumi One of a Kind saavutti kultalevyn Ruotsissa ja Suomessa. Vuonna 1995 ilmestynyttä kakkosalbumia Tell The World myytiin Skandinaviassa komeasti  yli 100 000 kappaletta. Levyltä julkaistiin kolme singleä; Don’t You Know, The Naked Sun ja Tell the World. Kaikkiaan Pandora on julkaissut urallaan 12 studioalbumia ja yli 30 singleä.

Vuosina 2003 ja 2004 Pandora osallistui Ruotsin Euroviisukarsintoihin kappaleilla You sekä Runaway saavuttamatta suurempaa menestystä.  Tänä vuonna Pandora yhdessä Teflon Brothers -yhtyeen kanssa sijoittui Suomen euroviisukarsinnoissa eli Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi Blind Channelin jälkeen kappaleella I Love You. Viime vuonna Pandora oli mukana Masked Singer Suomi -ohjelmassa Peacock-hahmon muodossa.

Pandora. Karaokepub Ramona, Kemi pe 22.10 klo 23.59. Liput keikalle 20 €.


Kiehtovaa swingiä Unkarista, suoraan Budapestistä


Edellisellä Suomen vierailullaan yleisönsä hullaannuttaneen Canarro -yhtyeen swing manouche konsertti Kemissä 29. lokakuuta

13.10.2021
Kemiin saapuu lokakuun lopulla harvinaisia konserttivieraita. Syksyllä 2019 suomalaisen yleisön täysin hullaannuttanut unkarilainen Canarro -yhtye on jälleen Suomen kiertueella ja saapuu nyt myös Kemiin.
Kvartetti saapuu Perämeren pohjukkaan suoraan Budapestistä ja maineikkaan yhtyeen konsertti järjestetään Hotelli Merihovissa perjantaina 29.10 klo 19 alkaen.

Canarron kiehtova musiikki pohjautuu perinteiseen mustalaisjazziin eli ns. manouche swingiin. Yhtyeen musiikissa Django Reinhardtin suosituksi tekemä perinteinen gypsyjazz yhdistyy unkarilaisen musiikkiperinteen kanssa. Luvassa on siis musiikkia, joka on maustettu viime vuosisadan Budapestin salonkimusiikilla, hyppysellisellä Pariisin katukahviloiden tunnelmaa ja jazzmusiikin vapaudella. Canarron konsertissa saa kokea kaikin aistein musiikin tuottamaa välitöntä iloa. Bändin tuottamaa äänimaailmaa kehutaan hienostuneeksi, yksilölliseksi ja suoraksi kokemukseksi.

Bändin virtuoosimaiset muusikot ovat osoittaneet osaamisensa erilaisissa kokoonpanoissa ja esiintyneet maailman suurilla lavoilla. Kemiin saapuvan kokoonpanon muodostavat Tamás Szakál - viulu, Attila Sidoo - kitara, Viktor Jakab - kitara ja Márton Soós – kontrabasso.

Canarro on enemmän kuin bändi. Se on hyvistä ystävistä – jotka kaikki ovat ammattimuusikoita – koostuva joukko,joilla on monipuolinen musiikillinen tausta ja perinteet, ja joilla on ollut onni soittaa yhdessä vuosikymmeniä. Yhtye sai alkunsa vuonna 2002 harmonikka-viulu-duon muodossa, joka soitteli Budapestin kaduilla. Sittemmin yhtyeellä on ollut konsertteja on ollut ymp舐i Eurooppaa; Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja monta kertaa Suomessakin.

Kemin konsertin järjestävät Suomi-Unkari Seuran Kemin ja Tornion osastot. Yhtyeen matkaa ovat tukeneet Unkarin kansallinen kulttuurirahasto NKA ja Suomen Frans Lizt-Instituutti.
- Luvassa on hieno, jännittävä ja myös harvinainen autenttinen manouche swing -konsertti, painottaa vast´ikään 70 vuotta täyttäneen Kemin osaston sihteeri Kerttu Ståhlberg.

Liput konserttiin maksavat 20 euroa. Lippuja myydään konserttipaikan ovelta ja ennakkoon lipuja myyvät Kemin Suomi-Unkari -seuran johtokunnan jäsenet Veikko Kumpumäki, Kerttu Ståhlberg, Helena Kumpumäki, Ulla Törmä, Raimo Holopainen, Mirja Kukka, Ilmo Isotalo, Esko Vilén, Paavo Roivainen ja Annikki Pulkkinen.

EDIT: Lisätty tietoja lippujen myynnistä 14.10. klo 17.22.

Odotettu Blind Channel Kemissä perjantaina


8.7.2021
Euroviisuissa erinomaisen shown esittänyt Blind Channel aloittaa kesäkiertueensa Kemin Ruutinrannan puistosta perjantaina 9.7. Keikka on yhtyeen ensimmäinen esiintyminen Euroviisulavojen jälkeen.
–  Kyllähän meillä on kunnia saada ylivoimaista suosiota tahkonnut yhtye ensimmäistä kertaa Kemiin, mutta myös ensimmäisenä Euroviisujen huikean sijoituksen jälkeen, tunnelmoi Markku Köngäs.

Hollannin Rotterdamissa toukokuussa pidetyissä Euroviisuissa Blind Channel sijoittui kappaleella Dark Side kuudenneksi, mikä on Suomen paras sijoitus sitten Lordin vuoden 2006 euroviisuvoiton jälkeen. Blind Channel keräsi 301 ääntä, joista yleisöltä oli 218. Enemmän yleisöääniä saivat vain voittaja Italia, toiseksi tullut Ranska ja viidenneksi sijoittunut Ukraina.
– Halusimme vakuuttaa yleisön ja fanimme, joten tämä meni tosi hienosti, bändi hehkutti kisojen jälkeen.

Oulussa vuonna 2013 perustetun bändin muodostavat Niko Vilhelm (laulu), Joel Hokka (laulu), Joonas Porko (kitara, taustalaulu), Olli Matela (basso), Tommi Lalli (rummut) ja Aleksi Kaunisvesi (samplet, perkussiot).

Blind Channel määrittelee musiikkiaan termillä ”violent pop”, jota yhtye on käyttänyt perustamisestaan saakka. Blind Channel on julkaissut yhteensä kolme studioalbumia ja helmikuussa 2018 yhtye palkittiin kotimaisessa Emma-gaalassa vuoden rock -ehdokkuudella.

Yhtyeen debyyttialbumi Revolutions ilmestyi 2016, kakkoslevy Blood Brothers 2018 ja tuorein Violent Pop vuonna 2020. Lisäksi yhtye on julkaissut peräti 21 singleä, joista Dark Side on luonnollisesti uusin.

Odotettu vieras

Könkään mukaan Meri-Lapin yleisö on selkeästi odottanut yhtyettä.
–  Liput ovat liikkuneet vikkelästi, ja enää kiintiö lippuja on jäljellä. Lippukysyntä kasvoi, kun alueelle päätettiin rakentaa myös kaikenikäisille soveltuva katsomoalue.
– Sallittu/K18 -keikkaan idea tuli itseasiassa asiakkaalta. Olemme pitkään tehneet aikuisten tapahtumia, mutta Blind Channelin tavoittama suosio myös nuorten keskuudessa sai meidät tekemään aluesuunnittelua uudelleen, kommentoi Köngäs.

Blind Channelin terassikeikalle rakennettiin festivaaliolosuhteet, ja lava pääsee oikeuksiinsa.
– Tottakai, kun bändi saatiin lähes suoraan Euroviisulavalta keikalle Kemiin tuli paine tehdä venuesta mahdollisimman näyttävä. Teetimme muun muassa harjakankaankin yhtyeen logolla, kertoo Köngäs.
– Yhtyeen lavan visuaalista ilmettä suunnitellut Mikko Enäkoski on yksi Suomen arvostetuimmista lavastesuunnittelijoista, Köngäs jatkaa.

Turvallisuus ennen kaikkea

Blind Channelin keikka on vuoden ensimmäinen suuri tapahtuma Lapissa. Tapahtuman turvallisuusnäkökulmaa on seurattu tarkasti ja alue on suunniteltu viranomaisohjeistusten mukaan.
Järjestäjä painottaa, ettei keikalle tule tulla sairaana. Myös jos on vieraillut ulkomailla viimeisen kahden viikon aikana, kokee minkäänlaisia hengitystieinfektion oireita tai on asetettu omaehtoiseen karanteeniin – ei keikalle voi saapua.

Tapahtumainfo löytyy Ilo Irti -kotisivuilta iloirti.fi


Brittiyhtye Darrel Higham & The Enforcers tänään Kemin Ankkurissa.

Brittiyhtye Darrel Higham & The Enforcers tänään Kemin Ankkurissa.

Perjantain menovinkit Meri-Lappiin

Delirium Tremens soittaa Eppu -klassikoita tänään Kemin Chilloutissa.

Delirium Tremens soittaa Eppu -klassikoita tänään Kemin Chilloutissa.

Tänään livemusiikkia tarjoavat mm. brittiyhtye Darrel Higham & The Enforcers, Nine Lives, Delirium Tremens ja Happoradio.

7.12.2018
Tänä iltana Kemiin saapuu yksi kovimmista rockabillyn kitaristilaulajista, kovaa suosiota ympäri maailmaa nauttiva englantilainen Darrel Higham The Enforcers -yhtyeensä kanssa. Ankkurin Iltaa täydentää pitkästä aikaa lavalle nouseva kemiläinen pitkän linjan Nine Lives -yhtye.
Järjestäjät lupailevat todella hauskaa iltaa Eddie Cochranin hengessä.

Vuonna 1970 syntynyt Darrel Higham on suurelle yleisölle varmaan hiukan tuntemattomampi nimi, mutta miehen meriittilista on vakuuttava. Hän on soittanut muiden muassa Brian Setzerin, Paul McCartneyn, Jeff Beckin, Chrissie Hynden ja Shakin' Stevensin kanssa. Listalla on myös takavuosina Kemin Pakkasukko -festivaaleillakin esiintynyt Imelda May, joka on Highamin ex-vaimo. Lisäksi yhteistyökumppaneiden listalta löytyy pitkä rimpsu isompia ja pienempiä roots-musiikin tekijöitä kautta maailman. Higham on myös esiintynyt Elvis-musikaalissa Scotty Mooren roolissa ja on myös osakkaana levytysstudio Embassy Studiossa Basingstokessa.

Highamista on sanottu että hän roots rock and rollin luottokitaristi, jolta aina lähtee ja tyylillä. Higham tunnetaan Eddie Cochran (Summertime blues, C'mon everybody jne) diggailustaan, hän on esiintynytkin Cochranin alkuperäisen bändin The Kelly Fourin jäsenten kanssa.

Highamin bändi The Enforcers on kokeneista soittajista koostuva kopla, joka tuntee perinteisen rock & rollin vivahteet kuin farkkujensa lahkeidenkäänteiden leveyden. Yhtyeen materiaali koostuu Highamin omista kappaleista ja huolella valituista covereista.

Nine Lives avaa illan klo 22 ja Darrel Higham & the Enforcers ottaa lavan haltuun sitten heti keminpoikien jälkeen. Pääsylippu 15 euroa + narikka 2 euroa.

Delirium Tremens - uusi yritys


Kemin Chilloutissa on puolestaan luvassa huippuilta Eppu Normaali -yhtyeen musiikista pitäville. Mestoille saaapuu nimittäin Delirium Tremens -trio, joka esittää huikeita Eppu -klassikoita räimeällä meiningillä.

Yhtyeen piti saapuu Chilloutiin jo marraskuussa, mutta keikka peruuntui tuolloin laulajan sairastumisen vuoksi. Nyt kaikki on kunnossa ja ammattimuusikoista koostuva bändi nähdään Chilloutin lavalla puolen yön tietämillä kahdeksan euron pääsymaksua vastaan. Yhtyeen muodostavat Olli-Pekka Hylkilä, laulu ja rummut, Harri Pekkarinen, basso ja laulu sekä Risto Turpeinen, kitara.
- On muuten pirun hyvä bändi. Äijät osaa soittaa, kehuu Chilloutin Jani Tapio illan orkesteria.


Happoradio Torniossa

Tornion Park -hotellin pikkujouluiltaan saapuu viihdyttäjäksi Happoradio, joka on lukeutunut jo vuosikausia Suomirockin eturiviin. Joensuulaislähtöisen yhtyeen kappaleet ovat jokaiselle tuttuja, vaikkei orkesteria olisi tietoisesti kuunnellutkaan.

Kitaristilaulaja Aki Tykin johtama yhtye onkin  vakiinnuttanut asemansa niin lukuisten radiohittien kuin aktiivisen keikkailunkin myötä. Esimerkiksi hitit Pois Kalliosta, Tavikset, Che Guevara, Puhu äänellä jonka kuulen ja Pelastaja ovat useimpien korviin kolahtaneita kotimaisen rockin isoja biisejä.

Yhtyeessä soittavat Aki Tykin lisäksi herrat nimeltä AH Haapasalo - kitara ja laulu, Jatu Motti - basso ja Markku DeFrost, rummut.

Yhtye nousee Park Hotelin lavalle noin klo 22.30. Pääsyliput ovelta maksavat Liput 23 euroa sisältäen narikan.

Antaa soihdun palaa - Pelle Miljoona Oy lauantaina Torniossa

Pelle Miljoona Oy:n uuden EP:n kansikuva.

Pelle Miljoona Oy:n uuden EP:n kansikuva.

* Andy McCoy ja Sam Yaffa vierailevat päivällä Tornion Suomalaisessa Kirjakaupassa

* Ruotomieli Club Teatrian keikan lämppäriksi

22.11.2018
Lauantaina on vuorossa monelle merilappilaiselle yksi keikkavuoden kohokohdista, kun Pelle Miljoona Oy saapuu 40-vuotisjuhlakiertueellaan Tornion Club Teatrialle. Allekirjoittaneelle se merkitsee nostalgiahyppyä menneisyyteen ja paluuta hetkeksi nuoruuteen, vuoteen 1980, jolloin tämän kirjoittaja oli parikymppinen nuorukainen.

Pelle Miljoona Oy:n mittavalla 40-vuotisjuhlakiertueella lavalle nousee juuri se legendaarinen läpimurtokokoonpano vuosilta 1979 ja 1980, jossa ovat mukana Pelle Miljoona, laulu & rummut, Tumppi Varonen, laulu & rummut, Ari Taskinen, laulu, kosketinsoittimet & kitara, Andy McCoy, kitara & laulu ja Sami Yaffa, laulu & basso.

Juuri tämä kokoonpano levytti suomipunkrockin ikivihreisiin lukeutuvan, Ari Taskisen säveltämän ja Pelle Miljoonan sanoittaman menestyskappaleen Moottoritie on kuuma. Se, miksi juuri Moottoritie on kuuma nousi samannimisen menestysalbumin suosituimmaksi biisiksi, on arvoitus, vaikka kappaleen hienous niin melodialtaan kuin sanoitukseltaankin on kaikkien tiedossa. Albumilla oli nimittäin monta muutakin mainiota biisiä, jotka olisivat voineet nousta samaan klassikko-kastiin, esimerkiksi Hyvää yötä maailma, Älä äiti itke, Vapaus on suuri vankila, Koska sydän sanoi niin, Olen kaunis, Juokse villi lapsi ja Tänä yönä vien sut pois.

Sanomattakin on selvää, että harvinaisen tasalaatuinen albumi nousi Suomen levymyyntilistan ykkössijalle ja myi kultaa.

Osasyynä bändin sädekehän hehkuun on varmasti se, että kokoonpano hajosi juuri ennen jo sovittua konserttikiertuetta, jonka oli määrä kruunata bändin menestys. Andy McCoy ja Sami Yaffa jättivät yhtyeen ja muuttivat Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocks -yhtyettä.

Tumppi: Jännitystä elämään


– Tässä iässä sitä kaipaa jo vähän jännitystä elämäänsä. Siinä kai ainakin yksi syy, miksi me lähdetään alkuperäiskokoonpanossa rundille. Ja Moottoritie on kuuma -albumilla on nippu hemmetin hyviä rock-biisejä, joiden varaan juhlakiertueen keikkaohjelmisto pitkälti rakentuu. Tien päälle lähtee styrkkarit, soittokamat, valot ja viisi valopäätä, kertoo bändin rumpali ja Pellen monivuotinen yhteistyökumppani Tumppi Varonen.

Aikoinaan Problems-yhtyeessäkin vaikuttanut Varonen toimii laulusolistina muun muassa biiseissä Tahdon rakastella Sinua, Älä äiti itke ja Hyvä fiilis.
– Aika kuluu nopeasti. Vaikea kuvitella, että tässä on taaperrettu jo nelisenkymmentä vuotta yhteen soittoon. Pelle Miljoona Oy on aina ollut sellainen kansanbändi. Ei me ikinä kävelty ylimielisinä mistään putkesta estradille kukkoilemaan, vaan hiippailtiin lavalle kansan keskuudesta. Me oltiin samalla levelillä jengin kanssa. Pelle Miljoona Oy liikutti yleisöä, meidän keikoilla ihmiset rakastuivat toisiinsa ja meidän keikoilla syntyi pariskuntia. Ja yleisö lähti hymy kasvoillaan meidän keikoilta kotiin, Pelle Miljoona tuumii.
– Me ollaan kaikki, koko bändi – Varosen Tumppi, Taskisen Ari, Andy, Sami ja minä – yhä edelleen uskollisia sille idealismille, punkille, jonka nimeen me silloin 1980-luvulla vannottiin. Me ollaan yhä edelleen kaikki punkkareita. Mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakaan, Pelle toteaa.

Myös uutta matskua


Yhtye ei ole tien päällä pelkästään vanhojen kappaleidensa kanssa, sillä runsas kuukausi sitten Pelle Miljoona Oy julkaisi kahden biisin digisinglen. Kappaleet Anna Soihtusi palaa ja Tuulen viemää löytyvät myös piakkoin julkaistavalta viiden kappaleen EP:ltä Anna soihtusi palaa. Mukana on yksi biisi bändin jokaiselta jäseneltä. Muut kolme biisiä ovat nimeltään Hei hei hei, Diggaan rokkenrollista ja Olen unessa. EP julkaistaan myös cd:nä ja vinyylinä. Julkaisun kunniaksi yhtye esiintyi Helsingin Suvilahdessa 11. lokakuuta.

EP:n lisäksi tulossa on myös juhlapainos Moottoritie on kuuma -vinyylistä, jonka mukana tuleva bonus-cd sisältää alkuperäisen Oy:n muut levytykset, Olen kaunis -biisin singleversion sekä Viesti teille kovikset ja Varjo seuraa onneain -ep:n. Ensimmäinen 500 kappaleen vinyylipainos on väriltään vihreä.

Mitä Tornion keikalla, joka on järjestyksessään rundin toinen keikka perjantain Oulun keikan jälkeen sitten tapahtuu? Jotain osviittaa antaa mainitun Suvilahden keikan settilista, joka näytti tältä:

1. Juokse villi lapsi
2. Vapaus on suuri vankila
3. Olen kaunis
4. Tänä yönä vien sut pois
5. Hei hei hei
6. Meille kävi näin
7. Älä äiti itke
8. Tuulen viemää
9. Lanka palaa (Let the sunshine in, Galt MacDermot cover)
10. Anna soihtusi palaa
11. Koska sydän sanoi niin
12. Moottoritie on kuuma

Encoret:

13. Ei tää lama päähän käy (Problems? cover)
14. Tahdon rakastella sinua (Pelle Miljoona & 1980 cover)
15. Mulla menee lujaa (Pelle Miljoona & 1980 cover)
16. Hyvää yötä maailma

Lämppärinä Riku Rousun Ruotomieli


Torniossa Pelle Miljoona Oy:n lämppärinä nähdään Ruotomieli, joka on Oulussa vuonna 1999 perustettu yhtye. Sen musiikissa on vaikutteita punk-rockista, psykedeliasta, bluesista, progesta ja countrysta. Yhtyeen debyyttialbumi Jos ei kruunu mahdu päähän, vuollaan pala otsaa pois ilmestyi 2003. Sitä ennen bändi levytti EP:n Musta valo/Musta kuumuus (2002). Sittemmin Ruotomieli on levyttänyt kuusi albumia, Koiruohobluesband (2004), Delta City (2007), Neonvarjot (2011), Kovempi kuin muut (2013), Jytisevä voima (2015) ja Nihilistitrilogia (2017).

Ruotomielessä soittavat torniolaislähtöinen Riku Rousu (kitara, taustalaulu), J. Aslak Räsänen (kitara, laulu, huuliharppu), J-M Kenttälä (basso, taustalaulu) sekä Toni Ohtonen (rummut).

Andy ja Sami kirjakauppavierailulla iltapäivällä


Iltapäivällä ennen illan keikkaa Andy McCoy ja Sami Yaffa vierailevat Suomalaisen Kirjakaupan Tornion myymälässä Rajalla -kauppakeskuksessa markkinoimassa ja signeeraamassa kirjojaan klo 16.30. Kaksikkoa haastattelee toimittaja Taina Nuutinen-Kallio.

Uunituore Lamppu Laamasen kirjoittama Andy – Rock'n'Roll Star -kirja ilmestyi pari viikkoa sitten. Kirja valottaa rocktähteyden valoja ja varjoja, mutta myös paljon muuta, kertoo myös siitä millainen mies Andy McCoy on, kun valot sammuvat ja kamerat lakkaavat räpsymästä. Kirja kertoo salaa sivistyneestä ja kohteliaasta Andysta, herrasmiehestä joka maalaa tauluja ja lukee vanhoja uskonnollisia kirjoituksia. Myös tuota kaikkea Andy McCoy nimittäin on, mutta vain niin halutessaan. Yleensä me saamme kuulla narkkarista ja juoposta, joka ei edes saa ovea edessään auki.
Andy itse ei pahoista puheista välitä, hänen itsetuntonsa on horjumaton.
- Mä en välitä maailmasta vittuukaan koska mä en sitä pilaa, muut ihmiset sen tekee. Mä en kadu mitään. En mä olis tällanen jos mä en olis eläny niinku mä oon eläny. Ja elän.

Muutenkin Andyllä on riittänyt puuhaa riittämiin, sillä hänen taidettaan on esillä Karkkilan Valimomuseon Hanoi Rocks -näyttelyssä ja soololevy valmistuu lähiaikoina. Miehen edellinen soololevy on jo yli 20 vuoden takaa, sillä Building On Tradition ilmestyi vuonna 1995. Miehen ensimmäinen soololevy Too Much Ain´t Enough näki päivänvalon jo vuonna 1988.

Laamasen kirja on jo neljäs Andy McCoyn elämää ja uraa käsittelevä teos. Aiempia ovat Andyn ja Måns Kullmanin Hanoista Ikuisuuteen (1985), Andyn Sheriffi McCoy (2001) sekä Andyn, Ari Väntäsen ja Michael Monroen Hanoi Rocks - All Those Wasted Years (2009).

Sound Trackerin Tie taipuu


Myös Sami Yaffa on ollut ahkera kirjallisuuden puolella. Tuorein teos, Samin, Meeri Koutaniemi ja Tommi Liimatan Sami Yaffan maailma ilmestyi Like Kustannuksen kustantamana vajaa vuosi sitten joulukuussa 2017. Samin 400-sivuinen omaelämäkerta Tie taipuu ilmestyi Like Kustannuksen kustantamana ja Tommi Liimatan kirjoittamana 400 elokuussa 2016. Se oli ilmestymisvuotensa myydyimpiä tietokirjoja.

Sami Yaffa on julkaissut myös kaksi Sound Tracker –kirjaa yhdessä Tommi Liimatan ja Otso Tiaisen kanssa. Vuosina 2014 ja 2015 ilmestyneet kirjat kertovat Yaffan kiertämisestä ympäri maailmaa Sound Tracker -televisiosarjan kuvauksissa. Mies tutustui eri kulttuurien musiikkityyleihin ja muusikoihin aina paikallisista legendoista katusoittajiin. Kirjaoissa dokumentoidaan näitä seikkailuja ja niihin liittyneitä maagisia sattumuksia. Sound Tracker -tv-sarja Sarja voitti parhaan musiikkiohjelman Kultaisen Venlan 2014.


Lauantain keikan aikataulu

20.00 ovet
20.45 Ruotomieli
22.00 Pelle Miljoona Oy

Slim Butler & The SlimCuts Kemin Ankkurissa tänään perjantaina klo 22.30.

Slim Butler & The SlimCuts Kemin Ankkurissa tänään perjantaina klo 22.30.

Maailmanluokan bluesia tänään Kemissä

Mikko Löytty on juuri julkaissut neljännen sooloalbuminsa. Kuva: Pekka Pelkkala.

Mikko Löytty on juuri julkaissut neljännen sooloalbuminsa. Kuva: Pekka Pelkkala.

* Slim Butler & The Slimcuts soittaa Taiteiden Yön etkoilla Ankkurissa.

* Basisti Mikko Löytyltä jo neljäs sooloalbumi julki pari viikkoa sitten.

26.10.1018
Tänä iltana Kemin Ankkurin lavalle nousevan Slim Butler & The SlimCutsin riveissä vaikuttavat todelliset juurimusiikin osaajat.

Lappilaisen bluesin lähettiläs Jarmo Puhakka kantaa päävastuun kitaroinnista ja laulusta. Kitaristi Harri Raudaskoski tunnetaan myös mm. Jarkko Helin & Crawfish Kingsin, Veli-Matti Järvenpään Tex-Mex Bandin ja Raudaskoski Twinsin riveistä. Basisti Mikko Löytty on tuttu niin sooloartistina kuin Q-Stonen, Remu & Hurriganesin ja suomibluesin legendojen SF-Bluesista. Rumpali Jartsa Karvosen soittoa ovat kuulleet kaikki suomalaiset. Mies kun on noin 5000 äänilevyraidan konkari, jolta kokemusta löytyy rokista ja jazzista kotimaisen populaarimusiikin suosituimpiin tähtiin.

Slim Butler yhtyeineen on tehokkaasti rokkaava yhdistelmä perinteistä bluesilmaisua höystettynä funkahtavalla ja jalalle käyvällä New Orleansin rytmi-iloittelulla. Eikä ole lainkaan liioiteltua kuvata yhtyettä suomalaisen bluesin raskassarjalaiseksi.

Levyille suitsutusta ja palkintoja

Slim Butlerin debyytti Inner Blues valittiin Vuoden 2012 kotimaiseksi blueslevyksi peräti kahdessa valtakunnallisessa äänestyksessä. Levyn tuotti brittikitaristi Otis Grand. Myös Slimin itsensä tuottama toinen pitkäsoitto, Bad Intention, valittiin vuoden 2016 Vuoden parhaaksi kotimaiseksi bluesalbumiksi Ylen Bluesministeri-ohjelman yleisöäänestyksessä.

Erityisesti brittiläiset bluesradiokanavat ovat nostaneet levyn kappaleita esille ohjelmissaan. Tuoreissa lehdistöarvioissa albumia on kutsuttu muun muassa maailmanluokan roots-levyksi. Kotimaiset ja ulkomaiset blues- ja soul-lehdet ovat myös korostaneet arvosteluissaan laulujen autenttisuutta ja korkeaa tasoa.

Tammikuussa Memphisiin

Slim Butler & The SlimCuts edusti Suomea Norjassa järjestetyssä European Blues Challenge -kisassa viime maaliskuussa. European Blues Unionin (EBU) järjestämä kilpailu kokosi 21 maan parhaat bluesartistit kisaamaan Hell-nimisellä paikkakunnalla lähellä Trondheimia.

Yhtye on nyt myös valittu edustamaan Suomea 35th International Blues Challengessa, joka järjestetään USA:n Memphisissä 22-26.01.2019. Kemiläisillä ja lähikuntien kansalaisilla on nyt loistava tilaisuus kokea bändin livekunto ennen pumpun Amerikan reissua.

Löytyltä sooloalbumi pari viikkoa sitten

Slim Cutsin basisti Mikko Löytty on muutenkin erityisen ajankohtainen artisti juuri nyt, sillä miehen neljäs sooloalbumi julkaistiin pari viikkoa sitten. Löytty työsti Höyhen-nimistä albumiaan nimekkään kokoonpanon voimin keskittyen musiikin ilmavuuteen ja aitoon yhtyesoittoon.

– Lauluissani on ollut aika pitkälti sama aihepiiri aina, mutta aivan viime vuosina olen saanut niihin yhä enemmän syvyyttä ja oivaltavuutta. Monet asiat ovat alkaneet avautua vanhetessa. Olen oppinut näkemään silmillä paremmin ja kuulemaan korvilla tarkemmin. Nuorempana sitä hössötti enemmän eikä ehtinyt tarkkailla elämää niin syvällisesti kuin nyt, Löytty kertoo.

Mikko Löytyn uudet kappaleet jatkavat hänen tutuksi tullutta musiikillista linjaansa sekä yhteistyötä nimekkäiden tekstittäjien, kuten Esa Elorannan ja Heikki Salon kanssa. Uuden albumin kokoonpanossa ovat mukana Kepa Kettunen, Janne Louhivuori, Arto Piispanen, Sakari Löytty, Jarkka Rissanen, Simo Laihonen, Anssi Salminen ja Tapio Ylinen.

Rakkauslauluja ja nuoruuden muistelua

– Uuden albumi kappaleet ovat rakkauslauluja mutta myös nuoruuden muistelua. Toivon, että saan välitettyä niiden kautta ilon ja positiivisuuden tunteita kuulijoille sekä sanoman siitä, että musiikki parantaa ja lohduttaa, tekee iloiseksi ja liikuttaa, Löytty puntaroi.

Mikko Löytty on vaikuttanut 1970 ja 1980-lukujen taitteesta lähtien sekä basistina että säveltäjänä useissa suomalaisissa etulinjan rockyhtyeissä, aiemmin mainittujen lisäksi myös Pepe Ahlqvist & Rolling Tumbleweedin ja Dave Lindholmin yhtyeen riveissä. Viime vuosina Löytty on tullut tunnetuksi myös lastenyhtye Herra Heinämäen Lato-orkesterista.

Löytyltä on aiemmin julkaistu kolme sooloalbumia, Tänä iltana (2002), Minkäs sille voi (2006) sekä Koivu ja tähtiniitti (2014).

Slim Butler & The Slimcuts Kemin Ankkurissa pe 26.10.2018 klo 22.30. Liput 10 €.

Salaperäinen Mr-X tänään Kemin Ramonassa

29.9.2018
Tänään Kemin Ramonan lavalle puolen yön tietämissä nouseva Mr-X on viiden raavaan miehen muodostama yhtye, joka latoo tiskiin rockcovereita laidasta laitaan. Yhtye sai alkunsa noin vuosi sitten kun kaksi yhteen jäsenistä istui kahvikupit nokkansa alla ja mietti että jotain bändihommia olisi saatava aikaan.

- Päätettiin pyytää kolmas kaveri mukaan ajatuksella, että ryhdytään soittamaan perus kolmen soinnun rokkia kolmen miehen voimin kitara-basso-rummut kokoonpanolla, missä rumpali laulaa, siis ihan Hurriganes meiningillä. Settilista koostuikin siihen aikaan pääasiassa Hurriganesin kappaleista. Tällä kokoonpanolla teimme yhden keikan viime keväänä, yhtye kertoo alkutaipaleestaan.


Tarina jatkuu niin, että keväällä kokoonpanoon liittyi mukaan koskettimet, mikä antoi kappaleiden valintaan lisää mahdollisuuksia ja pikkuhiljaa settilista alkoikin muuttua.
- Mukaan tuli muun muassa Deep Purplea ja Rainbowin kappaleita. Koskettimien mukaan tulon jälkeen olemme tehneet tähän mennessä neljä keikkaa. Noin kuukausi sitten yhteensattumien summana saimme bändiin laulajan, jonka ääniala antaa lisää mahdollisuuksia ja nyt tämä Ramonan keikka on tavallaan ensimmäinen keikka täydellisellä Mr-X:n kokoonpanolla, yhtye täydentää.

Bändin muodostavat misterit R (laulu), T (rummut), P (kitara), M (koskettimet) ja J (basso).
- Syy siihen että miksi ”kätkeydymme” nimissä tuon Mr tunnuksen taakse, on se että valtaosa yhtyeen jäsenistä ei ammatillisistä syistä johtuen voi julkaista nimeään sosiaalisessa mediassa. Sen vuoksi teimme päätöksen että kenenkään nimiä ei sinne laiteta ja menemme eteenpäin mystisesti Mr-X:nä, yhtye selvittää.

Yhtyeen kotipaikkakunnat ovat Kemi-Keminmaa-Tornio-Rovaniemi. Kaikilla jäsenillä on jonkinlaista bändi- ja musiikkitaustaa 1990 -luvulta lähtien.

Settlistasta paljastettakoon muutama biisi. Ramonassa kuullaan muun muassa Neil Youngin Rockin on a free world, Moon Martinin Bad case on loving you, Tom Petty And The Heartbreakersin Running down a dream, Steppenwolfin Born to be wild, Alphavillen Big on Japan sekä Rainbown Difficult to Cure sekä runsaan tusinan veran muita tunnettuja biisejä.


Mr-X Kemin yökerho Ramonassa la 29.9.2018 klo 23. Liput 8 €.

Jenni Vartiainen Torniossa pitkästä aikaa

29.9.2018
Pitkä odotus päättyy ja samalla Club Teatrian syyskausi käynnistyy tänään huippuvierailulla, sillä illalla lavalle nousee ihastuttava Jenni Vartiainen, joka on vieraillut Torniossa Twin City festivaaleilla 2014. Odotettavissa on sekä tunnelmallinen että mukaansatempaava keikkaelämys, johon viittaa myös ennakkolippujen hyvä menekki.

Jenni Vartiainen on kiistatta 2000-luvun menestynein naisartisti Suomessa. Hänen uraansa on mahtunut paljon hittibiisejä, keikkoja ja tv-esiintymisiä. Hänen levyjän on myyty yli 300 000 kappaletta ja hän on voittanut urallaan yhdeksän Emma palkintoa.


Eikä tahti hiljene uusimmankaan levyn myötä. 7. syyskuuta julkaistu Monologi -albumi nousi suoraan virallisen albumilistan ykkössijalle. Ennakkoon kultaa myyneen albumin yhdeksästä kappaleesta peräti kuusi nousi Spotifyn Top 50 -listalle. Ja levyn uusin single Made In Heaven nousi heti julkaisusta Spotify TOP 50-listan kärkisijalle.

- Kiitos kaikista ihanista viesteistä ja palautteesta, joita olen saanut. Mahtavaa, että ihmiset ovat kuunnelleet albumia kokonaisuutena, Tuntuu myös uskomattoman hienolta, että Made in Heaven debytoi Spotify -listan kärjessä, onnellinen Vartiainen sanoo.

Monologin kaikille aiemmin julkaisemattomille kappaleille kuvattiin musiikkivideot, jotka muodostavat videosarjan. Kaikki viisi videota kuvattiin yhden vuorokauden aikana ja tämän kunniahimoisen projektin toteuttivat ohjaaja Joonas Kenttämies ja Helsinking Oy.


Vartiaisen ensimmäinen sooloalbumi Ihmisten edessä julkaistiin syksyllä 2007. Kappaleet Tunnoton, Ihmisten edessä, Toinen ja Mustaa kahvia soivat kaikkialla. Albumi myi yli 65 000 kappaletta ja sille kertyi huikeat 36 listaviikkoa.

Vuonna 2010 julkaistua Seili -albumia, joka sisältää mm. kappaleet En haluu kuolla tänä yönä, Nettiin, Missä muruseni on ja Duran Duran, on myyty yli 145 000 kappaletta. Se oli Suomen virallisella listalla 65 viikkoa, josta 58 viikkoa kymmen kärjessä. Huikea suosio näkyi myös vuoden 2011 Emm-pystien jaossa, joita Vartiainen kahmi haltuunsa ennätykselliset seitsemän kappaletta.

Vartiaisen lokakuussa 2013 julkaistulta Terra-albumilta ovat nousseet radioiden listaykköseksi Junat ja naiset, Selvästi päihtynyt, Suru on kunniavieras, Eden ja Minä sinua vaan. Terra-albumi on myynyt tuplaplatinaa.


Vuonna 2017 Vartiainen oli mukana Vain Elämää Allstars -kokoonpanossa ja hurmasi yleisön upeilla versioillaan muun muassa Cheekin Keinu- ja Kaija Koon Sydän vähän kallellaan – kappaleista. Loppuvuodesta 2017 Jenni julkaisi myös uutta omaa musiikkia. Turvasana-single on kerännyt Spotifyssa kuuntelukertoja jo melkein viiden miljoonan edestä, kun taas Se oikea hipoo neljää miljoonaa kuuntelukertaa. Uusin singleistä, Väärään suuntaan, julkaistiin vuoden 2018 alussa.

Jenni Vartiainen Tornion Club Teatrialla la 29.9.2018. Ovet auki klo 20, showtime klo 23. Liput 29 €.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu