Kemin Taiteiden yön ohjelmisto on julkistettu


Luvassa paljon eri spektaakkeleita moneen eri makuun.

21.10.2022
Kemin perinteinen Taiteiden Yö -tapahtuma, joka järjestetään lauantaina 29.10 eli viikon kuluttua, tarjoaa jälleen todella laajan kattauksen monipuolisia kulttuurielämyksiä. Ohjelmassa on niin bändi-, nuorten, musiikki-, tanssi- ja elokuvaspektaakkeita, sirkusesitys, kirjailijavierailu, ohjelmaa lapsille Halloween -teemalla, improteatteria, näyttely-, esitys-ja keskustelutilaisuus sekä yksi tavaratalokeikka.

Bändispektaakkelit aloittaa uunituoreen kemiläisen jazzkokoonpanon Frank Sinatra Tribute. Yhtyeessä soittavat Kari Hautalampi (piano), Matti Perkiö (kitara ja puhaltimet) sekä Antti Pasanen (laulu). Keikkapaikkana on Sataman Krouwi sisäsatamassa klo 19 alkaen. Liput 10 €.

Klo 22 alkaen Forest Lake Band soittaa ChillOutissa. Liput 8 €. Samaan aikaan Oluthuone Kukon lavalle nousee Kepa Härkönen & Surfin'Flames. Puolilta öin Ramonassa alkaa  Umpimähkä -yhtyeen EP:n julkistuskeikka. Liput keikalla maksavat 10 €. Dilemma esiintyy myös jo päivällä Kemin Prismassa klo 13 alkaen.

Nuorten spektaakkeleissa Tervahallissa esiintyvät DJ Strand klo 18, Dilemma klo 19 ja Ramses II klo 20. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on ikärajaton ja päihteetön.

Musiikkispektaakkelit


Myös musiikkispektaakkelit pitävät sisällään bändikeikkoja. Kulttuurikeskuksen Aulan lavalla esiintyvät Young and the Faithful klo 12.15, Vietnam Twist klo 13.15 ja 14.15, Meri-Lapin Country ry klo 17.00, Boreal Grin klo 18.00  ja Rob the Dog klo 18.30.

Isossa auditoriossa tapahtuu myös. Siellä esiintyvät senioritanssiryhmä klo 12.00, Pohjan Mieslaulajat klo 12.30, Ruskakuoro klo 13.15, Kemin puhaltajat -puhallinorkesteri klo 14.00, Mandoliiniorkesteri Remolo klo 14.20, Kaisla Huovisen Katri Helena -tribuutti klo 15.15 ja Sudarushka-kuoro klo 16.00. Päivi Heikura-Gullstenin & Joni Saarela "Valoa syksyyn"-konsertin vuoro on klo 16.30, jonka jälkeen klo 17.30 esiintyvät Keminmaa- ja Syke-kuorot.

Lisäksi pop up -artisti Kari Koistinen esiintyy koko Kemin Taiteiden yön ajan eri paikoissa.


Elokuvaspektaakkelit


Elokuvaspektaakkelit on sijoitettu luonnollisesti CafeBarKinoon ja elokuvateatteri Kinopirttiin. CafeBarKinon screenilla pyörii koko päivän kemiläisiä musiikkivideoita.  Hiljaisuus... ja äänen synty -dokumentti esitetään CinemaCavessa 15.00 ja 18.00. Esityksiin on vapaa pääsy. Klo 19.00-19.45 on Improteatterin vuoro ja klo 20.30-22.00 ääneen päästetään kulttuuripersoonat Tommi E. Virtanen, Joonas Pirttikangas ja Pauli Maronen. Lisäksi klo 22.30 esiintyy ensimmäiseen levytykseensä valmistaautuva Marjatta × Heteka Duo.

Tommi E. Virtanen puhuu myös klo 13 alkaen Kulttuurikeskuksen sarjakuvanäyttelyn stagella Pekka Laineen kanssa tekemästään Suomalaiset sähkökitaristit -teoksesta (2022), jonka jälkeen yleisö voi osallistua keskusteluun sekä ostaa kirjaa suoraan tekijän signeeraamana.

Elokuvanäytöksiin Kinopirtissä pääsee 10 € hintaan koko päivän.

Ykkössalissa esitettävät elokuvat ovat:

13.30 Super marsu 2 90 min S
14.50 Puntti komedia 94 min K7
16.45 Kulkuset Kulkuset 98 min K7
18.45 Black Adam 124 min K12
21.15 Halloween Ends 111 min K16

Kakkossalissa näytettävät elokuvat ovat:

13.30 Rakkaani merikapteeni 103 min S
15.30 Pelle Hermanni 80 min S
17.10 Häät ennen hautajaisia 95 min K12
19.05 Smile 115 min K16

Kolmossalissa esitetään elokuvat:

13.00 Kätyrit: Grun tarina 88 min K7
15.00 Hiljaisuus ja äänen synty 60 min (ilmainen)
16.10 Sieni Retki 95 min K18
18.00 Hiljaisuus ja äänen synty 60 min (ilmainen)
19.20 Kikka! 116 min K18

Tanssispektaakkelit


Tanssispektaakkelit on sijoitettu taidemuseoon ja ne alkavat klo 15 Team Mind Body Yogan tankotanssiesityksillä. Tankotanssijoita valmentaa Mind body yogan omistaja Satu Myllymäki. Klo 15.40 vuorossa on Samba La Fuente &  Carisma ja klo 15.50 alkaen nähdään neljä  Tanssikoulu STAGE:n esitystä. Mukana ovat STAGE Minit Aurinkokeijut-esityksellä, STAGE KidZ Cats-esityksellä, sooloesityksestä vastaa Vilma Kunnari Sosiaaliturvan tuolla puolen -numerolla ja STAGE street -esitys 16 shots.

Ohjelmassa on myös Team Mind Body Yoga Sirkus & Hiphop sirkusesitys, jossa esiintyjät ovat 7-12-vuotiaita. Ryhmä on uusi, elokuussa aloittanut. Ryhmän ohjaaja on Helmi Korpi. Mukana on uusi, elokuussa aloittanut tanssiryhmä Mind Body Yoga dance team, jonka tanssijat ovat 7-9-vuotiaita ja esittävät hip hop -koreografian. Ryhmän ohjaajana ja koreografina toimii Sarianna Raisio.

Klo 16.15 esiintymisvuoron saa Zahor ja sen jälkeen klo 16.20 nähdään vielä kaksi Tanssikoulu STAGEn esitystä, jotka ovat STAGE KidZin Pariisissa ja TeamSTAGE DTC:n Diamonds. Klo 16.30 permannon valtaa  Lady Akat Noidat-esityksellään ja sen jälkeen on jälleen Zahorin vuoro.

Klo 16.40 alken tanssispektaakkeleiden päätteeksi nähdään vielä kolme Tanssikoulu STAGEn ryhmää, jotka ovat TeamSTAGE Junnut  When the player becomes the music- esityksellä, STAGE NewDivisionCrew Buried by the burden -esityksellä sekä STAGEn nykytanssiryhmän Love in the dark.

Muuta ohjelmaa


Kulttuurikeskuksen pienessä auditoriossa on klo 12-14 Elissa Aallon syntymästä 100 vuotta näyttely-, esitys-ja keskustelutilaisuus. Paikan päällä on kemiläisen Elissa Aallon - joka rakensi Lappia Alvar Aallon rinnalla - kanssa yhteistyötä tehnyt Lapin jälleenrakentaja Rauno Kostamo ja Elissan elämään syventynyt yhteisteiskuntatieteiden maisteri Eeva Snellman.

Kulttuurikeskuksen aulassa on klo 12-19 Taidebasaari, kirjastossa klo 12-15 Kummitusjuttuja ja hirviöpaja, historiallisessa museossa samoin klo 12-15 Lastenkulttuurikeskuksen Halloweenpaja, jossa pääsee etsimään pelottavia halloween-hämähäkkejä.
Lisäksi Kemin ympärivuotisen Lumilinnan 365-elämystilaan on ilmainen sisäänpääsy klo 9-17.

Kemin Taiteiden Yössä jälleen komea musiikkikattaus


22.10.2020
Lauantaina 24.10. pidettävässä Kemin Taiteiden Yössä on tänäkin vuonna todella tuhti musiikillinen kattaus. Rokkineuvos esittelee Taiteiden Yön esiintyjät niiltä osin kuin tietoa on ollut saatavilla. Konsertteihin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Ja on hyvä muistaa, että kaikissa Taiteiden Yön tapahtumissa on maskipakko 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Myös muut koronaan liittyvät suojaustoimenpiteet ovat voimassa, eli paikalla on myös käsidesiä sekä huolehditaan turvaväleistä. Myös yleisömäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Omien laulujen iltapäivä

Bändispektaakkelit avaa klo 15-18 Ankkurissa pidettävä Omien laulujen iltapäivä, jossa esiintymisvuoron saa kaksi nuorta laulujen tekijää, Anni Mesilaakso ja Samuli Roivas.

Tornionjoen rannalla asuva laulaja-lauluntekijä Anni Mesilaakso pohdiskelee elämää luonnossa kulkiessaan. Eletyn elämän voi kuulla toisinaan niin melankolisissa sävellyksissä ja sanoituksissa. Ankkurissa hän esittää kitaristi Henri Nilsénin kanssa Mesilaakso-bändin tuotantoa. Torniosta lähtöisin oleva Mesilaakso on folk- ja blues-vaikutteinen pop-yhtye, joka julkaisi ensimmäisen singlensä Matkalla pohjoiseen elokuussa.

Samuli Roivas on simolainen laulaja-lauluntekijä. Miehen taivallus musiikin parissa alkoi vuonna 2016. Vuonna 2018 hän julkaisi tupla-singlen ja ep:n verrallisen musiikkia digitaaliseen palveluun.
- Uusia kappaleita pyrin tekemään mahdollisimman paljon ja uuttakin musiikkia tulee soolona tänä vuonna. Kappaleissa kerrotaan erilaisista tarinoista, kokemuksista ja pohdinnoista, Roivas kertoo.

Esimerkiksi Youtubessa voi tsekata Roivaksen musiikkivideot kappaleista Anteeksi Annat Suudelmin sekä Päivä Uus. Roivas toimii myös Chemistit -yhtyeen laulajakitaristina. Bändi julkaisi helmikuussa debyyttialbuminsa Uutuustuote. Roivas kantaa päävastuun yhtyeen sävellys- ja sanoitustuotannosta.

Marjatta & Heteka sekä Freebeat

Klo 18-20 Oluthuone Kukossa esiintyvät Marjatta & Heteka sekä Freebeat.

Marjatta on Kaisla Huovisen alter ego, suorapuheinen, herkkä, maailmaa peilaava tulkitsija. Heteka-bändi sovittaa Marjatan kappaleet taiteellisiksi kokonaisuuksiksi, jolle on vaikea hakea vertailukohtaa. Kaisla Huovisen (laulu & koskettimet) lisäksi Heteka -yhtyeessä soittavat Huovisen kihlattu Tuomas Laajoki (kitara), Ari Viitala (basso) sekä Tuomo Jakku (rummut).

Freebeat muodostuu Ammattiopisto Lappian iloisista ja innokkaista aikuiskoululaista, jotka ovat hakemassa lisäoppia omien instrumenttiensa käyttöön - vuosikausien kantapään kautta opettelun jälkeen.

Suureen sakkiin mahtuu monenlaista musiikkimakua ja -tyyliä, mutta bändin jäsenten mukaan illan settiin on satu rakennettua hyvä yhdistelmä.
- Ihmekös tuo; yhteenlaskettua kokemusta löytyy rutkasti ajalta, jolloin kasetteihin raapustettiin "sekalaista", bändi muistuttaa.

Freebeatin muodostavat Elina Haapaniemi (laulu), Esko Hildén (saksofoni), Ari Viitala (kitara), Marko Koskimäki (koskettimet), Jouni Kallankari (basso) ja Juha Kenttä (rummut).


Ville Liimatainen & Hot Stones

Karismaattinen sekä loistavaääninen laulaja Ville Liimatainen esiintyy akustisen Hot Stones -duon kera Sataman Krouwissa Kemin sisäsatmassa klo 20-22. Keikalle on 5 euron pääsymaksu.

Vuosia sitten kemiläistänyt Ville Liimatainen on viime aikoina keikkaillut näkyvästi Ville Liimatainen & Ajomiehet -yhtyeen kanssa, jonka suosio kasvaa keikka keikalta. Finvoxin studiossa vasta´ikään piipahtanut yhtye julkaisee vielä loppuvuoden aikana uutta musiikkia.

Liimatainen aloitti musiikkiuransa yläkouluikäisenä Flinch -yhtyeessä. Hän lukeutuu varsin musikaaliseen veljessarjaan. Negative -yhtyeestä maineeseen noussut Jonne Aaron Liimatainen on noussut kestotähdeksi myös soolourallaan ja Tommi Liimatainen on tullut tunnetuksi musiikkialan managerina.

Flinchin tarinan päätyttyä kolmen albumin jälkeen Liimatainen muutti Kittilään, josta laskeutui sittemmin Kemiin ravintola-alan töihin tutustuen kemiläismuusikoihin, joista Ajomiehet -yhtye muodostuu.

Between crossroads, Rob the Dog ja Bliniks

Chilloutissa päästetään klo 21-24 irti kolmikko Between crossroads, Rob the Dog ja Bliniks.

Näistä tuorein on debyyttikeikkansa tekevä Rob The Dog, jonka primusmoottorina on soolotuotantoa ja -keikkojakin tekevä Aleksi Viitala. Yhtye kertoo olevansa raaka rockyhtye garagevivahteella Jokikeskuksen perukoilta.
- Tulossa on paljon keikkoja ja musaa ja videomatskua. No bullshit, fucking rock'n'roll. Lauantaina on siis luvassa kaunista meteliä korville, yhtye viestittää.

Metalliyhtye Between Crossroads kertoo FB-sivuillaan lyhyesti ja salaperäisesti tuovansa jotain uutta, mutta samalla tuttua suomalaiselle musiikkikentälle. Syyskuussa yhtye pääsi tiedotteellaan Metalliluola -nettisivustolle, joka kertoi Kemistä saapuvan yhtyeen julkaisseen uuden singlen ja lyriikkavideon Celestials, joka on viimeinen poiminta yhtyeen Resonance -EP:ltä. Yhtyeen tuotantoon voi käydä tutustumassa Suncloud-palvelussa osoitteessa https://soundcloud.com/between-crossroads

Bändin biisejä, lyriikkavideoita ja muuta liveveto viime kesän Meripuiston keikalta on ladattu tusinan verran myös Youtubeen. Sieltä löytyy muun muassa Resonance- EP:n ja sitä edellisen Chains -EP:n biisit.

Bliniks alias Olli Saarenpää on kemiläinen elektronisen musiikin tuottaja ja DJ, joka aloitti uransa vuonna 2012. Saarenpää on liittänyt elektroniseen musiikkiin vahvasti myös metallimusiikkia muun muassa Sonata Arcticalta, Nightwishiltä, Stratovariukselta, Children of Bodomilta ja Amorphikselta. Bliniksin tuorein tuotos on elokuussa julkaistu The 8th Passanger (Ft. Peredur ap Gwynedd), joka nousi komeasti YleX:n Uuden Tanssimusiikin Listan ykköspaikalle. Myös Bliniksin tuotantoa löytyy Youtube-palvelusta.

MLC Band, Kari Koistinen ja jamit

Kiinnostaako aito countrymusiikki merilappilaisella aksentilla? Jos vastaus on kyllä, niin silloin kannattaa suunnata kulkunsa klo 21.00-23.30 Kemin sisäsatamassa sijaitsevaan Sataman Valkiaan, jossa esiintyvät alueen oma countrybändi MLC Band sekä illan aloittava trubaduuri Kari Koistinen.

Muun muassa kantrin ja rockin klassikoita esittävässä, joulukuussa 2017 perustetussa yhtyeessä vaikuttavat  Markus "Jenkki" Hintikka (laulu), Jorma "Jomppe" Ranta (basso), Seppo Selmgren (kitara), Antti Kumpumäki (kitara), Pertti Ranta (kitara), rumpali Jarmo "Jape" Erkinmikko (sapattivapaalla) sekä Markus "Make" Ranta (rummut),

Jos taas jammailu on sinun juttusi, silloin on viisasta sulkeutua iltayhdeksästä alkaen kolmeksi tunniksi Bar Brankkikseen, jossa pidetään Kemin Taiteiden yön jamit Lappian Housebandin johdolla.


Kantripartio & Umpimähkä

Erinomaisen mielenkiintoinen bändikaksikko nähdään myös Karaokepub Ramonan lauteilla klo 22-24. Lavan valtaavat siellä Kantripartio ja Umpimähkä.

Kantripartio on vokalisti Antti Pasasen johtama, paikallisista musiikin konkareista koostuva yhtye, jossa soittavat Henry Hiltunen (kitara), Antti Hämeenkorpi (basso), Matti Aho (koskettimet), Esa Heikkinen (rummut).

Umpimähkä on puolestaan Rock Academy Kemin nuorten lahjakkuuksien muodostama yhtye, jossa ovat mukana Aapo Hyrkäs (rummut), Taisto Jauhola (basso), Saana Paavalniemi (kitara), Ville Köngäs ja Jenna Miinala (laulu). Piletti Ramonan bileisiin maksaa 5 euroa.


Musiikkispektaakkelit

Bändispektaakkelien lisäksi Taiteiden Yön ohjelmassa on Musiikkispektaakkelit Kemin Taidemuseossa klo 12 alkaen. Siellä esiintyvät Pure Isolated Kid klo 12.05, Veera klo 12.35, Pohjan Mieslaulajat klo 13.15, Ruska -kuoro klo 13.55, Viihdekuoro Sateenkaari klo 14.35, Sudarushka klo 15.15, Meri-Lapin musiikkiopiston oppilaskonsertti klo 16-17 sekä Arja Havakka ja Soitinyhtye Akustiset klo 17.15.-17.45. Ennen musiikkiesityksiä kuullaan Kemin Taiteiden Yön virallinen avaus klo 12.

Bändispektaakkelit tiivistettynä

Tässä vielä Bändispektaakkelien ohjelma tiivistettynä:

La 24.10. Duo Anni Mesilaakso & Henri Nielsen, Samuli Roivas. Ankkuri, Kemi klo 15-18. Kemin Taiteiden Yö.
La 24.10. Marjatta & Heteka. Oluthuone Kukko, Kemi klo 18-20. Kemin Taiteiden Yö.
La 24.10. Ville Liimatainen & Hot Stones. Sataman Krouwi, Kemi klo 20-22. Liput 5 €. Kemin Taiteiden Yö.
La 24.10. Bliniks, Rob The Dog & Between Crossroads. Chillout, Kemi klo 21.00.-00.00. Kemin Taiteiden Yö.
La 24.10. Lappian houseband. Bar Brankkis, Kemi klo 21.00-00.00. Kemin Taiteiden Yön jamit.
La 24.10. MLC Band, Kari Koistinen. Sataman Valkia, Kemi klo 21.00-23.30. Kemin Taiteiden Yö.
La 24.10. Kantripartio, Umpimähkä. Ramona, Kemi klo 22.00-00.00. Liput 5 €. Kemin Taiteiden Yö.

EDIT: 23.10 klo 22.30. Kantripartion kitaristiksi korjattu Henry Hiltunen.
EDIT 2: 23.10. klo 23.04. Täsmennetty kellonaikoja ja korjattu kirjoitusvirheitä.

Kemin Taiteiden Yöhön maskipakko* Mukana on jälleen tanssia, musiikkiesityksiä, taidetta, viihdettä ja kulttuurielämyksiä.


12.10.2020
Koronavirukselta suojautuminen värittää myös tasan kahden viikon kuluttua pidettävää Kemin Taiteiden Yötä.
- Katsojien määrää on rajoitettu tilojen mukaan ja lähikontaktien välttämiseksi pidämme 1-2 metrin turvavälit ja huolehdimme hyvästä käsihygienista. Lisäksi tapahtumassa on maskipakko. Tapahtumaan ei saa osallistua, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita, järjestäjät kertovat tapahtuman Facebook-sivuilla.

Järjestäjät muistuttavat, että vaikka koronaviruspandemiaan liittyvät tartunnat ovat lähteneet nousuun Suomessa, mutta Kemin seudulla tilanne on ainakin toistaiseksi rauhallinen.
- Seuraamme aktiivisesti tilanteen muuttumista ja noudatamme Taiteiden yössä THL:n suosituksia. Tapahtumalla on edelleen peruutusmahdollisuus, jos alueen tautitilanne muuttuu, järjestäjät viestittävät.

Kemin Taiteiden Yötä vietetään lauantaina 24.10. Tapahtuma jalkautuu kulttuurikeskuksen lisäksi useampiin tapahtumapaikkoihin ja nähtävää riittää kaikenikäisille. Ohjelmaa ei ole vielä julkistettu kokonaisuudessaan, mutta se sisältää jälleen tanssia, musiikkiesityksiä, taidetta, viihdettä ja kulttuurielämyksiä. Tanssispektaakkeleiden esiintyjät ja aikataulut näet jutun yllä olevasta kuvasta.


Yksi tapahtuman kohokohdista - ainakin mitä rockmusiikkiin tulee - on kuitenkin jo tiedossa. Se on Pohjois-Suomen sinfonisen black metallin ylpeyden Thyranen keikka RockBar & Grill 82:ssa. Genressään läpi Suomen ja hieman kauempanakin tunnettu Thyrane esiintyy kotikaupungissaan nyt vasta toisen kerran - ensimmäinen oli viime vuoden syyskuussa. Lämppärinä toimii niinikään paikallinen Skullrod. Keikalle on K18 ikäraja ja se on maksullinen - poiketen tässä useimmista muista Taiteiden Yön tapahtumista.


Kemin Taiteiden Yössä järkelemäinen kattaus tapahtumia

Tulevana lauantaina kannattaa lähteä liikkeelle – ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin


21.10.2019
Kemin Taiteiden Yö taide-, teatteri-, tanssi-, elokuva-, bändi-, taide-, musiikki-, nuorten bändi- ja lasten spektaakkeleineen on tänäkin vuonna massiivinen ja monipuolinen kemiläisen kulttuurin näytös, jossa esiintyjiä on satoja, kuten myös tapahtumien takana touhuavia puurtajiakin.
– Tapahtuman rakentaminen on vaatinut muun muassa tuhansia sähköpostiviestejä, huokaa tapahtuman valmisteluissa tiiviisti mukana ollut kulttuuripedagogi Venla Kakko.


Hurjaan tapahtumakattaukseen lauantaina 26.10. mahtuu esiintyjiä pikku balettitanssijoista rocklegenda Pelle Miljoonaan.
– Uutuuksiakin on mukana, kuten lasten spektaakkelit leikkiajoneuvojen katsastuksineen sekä koko päivän kestävä elokuva-spektaakkeli, jossa esitetään muun muassa kaksi paikallista ensi-iltalyhytelokuvaa. Taide- ja teatteri-, tanssi-, musiikki- ja illan bändi-spektaakkelit ovat pääasiallisesti maksuttomia tapahtumia ja niihin odotetaan paljon yleisöä, Kakko kertoo. Viime vuonna Kemin Taiteiden Yö kokosi noin 4 000 henkeä.

Bändi-spektaakkelit levittyvät koko kaupunkiin


– Tapahtumia on niin paljon, että myös valintoja joutuu tekemään, sillä vääjäämättä tapahtumat menevät osin päällekkäin, huomauttaa bänditapahtumista vastaava tapahtumatuottaja Tuomas Laajoki, joka nuorisotyöntekijän päivätyön lisäksi on tiiviisti mukana Kemi Factorin ja Kemi Rock Academyn toiminnoissa.
– Illan bändi-spektaakkelit levittyvät koko kaupunkiin. Illan esiintyjiä ovat Cafe Hertassa Krista Tiitinen duo, Oluthuone Kukossa toimintansa lopettaneesta bilebändi Grooving High Allstars -yhtyeestä tutut Mikko Nuorala ja Elina Malkamäki, Chilloutissa oululaistunut kemiläislähtöinen trubaduuri Jaakko Balk sekä rockyhtye Pääesiintyjä (5 €) sekä Old Gringossa omaa tuotantoaan esittävä trubaduuri Ari Viitala, Laajoki kertoo.

Lisäksi Ankkurissa tunnelmaa nostattaa Meri-Lapin soul-ääni Roland Berg vuosikymmenten kokemuksellaan kesällä ensimmäisen kerran esiintyneen Rocca’s Rythm ‘n’ Blues Revue -yhtyeen kanssa (12 €) ja RockBar & Grill 82:ssa rock-covereita latoo tiskiin Mr-X -yhtye.

Kemin Taiteiden Yön kovin kiinnitys on legendaarinen Pelle Miljoona & Rockers lämppärinään viime kesän Kemi-rockissa pitkän tauon jälkeen viimeksi esiintynyt kemiläinen Little Bee -yhtye, jotka esiintyvät Ramonassa (15 €).
– Lisäksi Hotelli Palomestarin Bar Brankkiksen lavalla nähdään Kari Koistinen & Tommi Pyykkö duo sekä trubaduuri Aleksi Viitala, jonka jälkeen ohjelmassa on Taiteiden yön jamit sekä Open stage Oscar Suovaniemen johdolla, Laajoki listaa. 

Nuorten bändi-spektaakkelit

Nuorten bändi-spektaakkeli alkaa kahdeksalta kulttuurikeskuksessa. Iltaa tähdittävät paikalliset nuoret kyvyt DJ Strand, muun muassa ruotsalaisen Amaranthen ja kemiläisen Sonata Arctican kanssa yhteistyötä tehnyt lahjakas elektronimuusikko Bliniks sekä Rock Academy Kemin bändi Umpimähkä, jonka karismaattisena speakerina ja solistina toimii Ville Köngäs, joka nuoresta iästään huolimatta on toiminut jo kymmenen vuotta Kemin Satama Open Air -festivaalin juontajanakin.
Myös Kemin nuorisotyön Puuhapaku on paikalla kulttuurikeskuksessa Taiteiden yön illassa seitsemästä yhteentoista saakka, jolloin talo sulkeutuu.

Musiikki-spektaakkelit

Kulttuurikeskuksen musiikki-spektaakkelissa kuullaan omaa tuotantoa esittävät Radio Luxemburg (Tuomas Julku ja Tero Kemppainen), Melymbrosia-biisintekijäduo Topi Lepojärvi ja Henri Nilsén sekä herkkä tulkitsija Kaisla Huovinen tyttö ja piano -teemalla.


Paikallista laulun ja soiton riemua lavalle tuovat Kivalo-opiston Syke-kuoro, pitkät perinteet omaava Pohjan Mieslaulajat, Suomi-neitojen kunniaksi ohjelmistonsa suunnannut Kivalo-opiston Mandoliiniorkesteri Remolo, slaavilaista musiikkia esittävä Suomi-Venäjä-seuran Sudaruska -kuoro sekä tanssimusiikkia soittavat lauluyhtye Haaparanta-Tornio ja Kivalo-opiston Viihdeorkesteri Sateenkaari. Päivän countryshowsta vastaavat Meri-Lapin Country ry:n rivitanssijat yhdessä MLC-Bandin kanssa.

MLC-Band ja Radio Luxemburg nähtiin myös syyskuussa pidetyssä Keminmaan Taiteiden Yössä, joka myös saa jatkoa ensi vuonna.

Taide- ja teatteri-spektaakkelit


Taide-spektaakkelit starttaavat kuvataiteilija Liisa Rautiaisen juhlaseminaarilla kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa. Seminaarin luennoitsijoina ovat väitöskirjatutkija Kaisa Alatarvas, Ryhmä Kemin asiantuntija Liisa Harju sekä Kemin Kuvataiteilijoiden Liisa-Maria Tiihonen.

Taiteiden yön lauantaina kirjasto ja museot ovat aamukymmenestä iltayhdeksään asti auki. Taidemuseossa nähtävänä Tuomas Korkalon teoksia, joissa tutkitaan väriteoriaa sekä leikitellään muodoilla. Historiallisessa museossa esillä ovat viimeisimmät tutkimustulokset Keminmaan Pyhän Mikaelin kirkon kuuluisasta Rungius -muumiosta.

– Kannattaa tsekata myös Kabinetin, lehtilukusalin ja kirjaston näyttelyt. Kulttuurikeskuksen aulan Taidekujalla voi tutustua taiteilijoihin ja heidän tuotantoonsa kymmenestä kuuteen saakka. Sieltä voi ehkä löytää taidetta myös omaan kotiin, Kakko huomauttaa.

Kaupunginteatterin ohjelmistossa päivällä lämminhenkinen lastennäytelmä Viirun ja Pesosen joulun (14 €) ja illalla Kemin Pirtillä komedia Älä pukeudu päivälliselle (23 €).

Lasten spektaakkelit

Lasten tapahtumalistalta löytyy aamupäivällä kaupunginkirjastossa nalle- ja keppiheppatohtorin vastaanotto, keppiheppa Photo Booth sekä leikkiajoneuvojen katsastuskonttori yhteistyössä kaupunginteatterin (Satu Tala ja Kimmo Tuppurainen) kanssa.
- Samalla vierailulla voi osallistua Lapin AMK:n kädentaitopajaan kirjaston keskiaukealla ja iltapäivällä pinssipajaan. Lastenkulttuurikeskuksen avoin Halloween -työpaja starttaa kahdeltatoista Sauvotalolla ja lastenteatterinäytös Viirun ja Pesosen joulu Tullimakasiinissa kello kaksi (14 €), Kakko luettelee.
- Elokuvateatteri KinoPirtissä yhdeltä starttaavat elokuvat Late Lammas Farmageddon (S) sekä Jeti (K-7). Kahdelta alkavissa tanssi-spektaakkelissa Taidemuseossa on myös useita pienten ryhmiä lavalla. Lisäksi Tervahallilla Kemin Into ja Tornion Baletti ovat ryhmineen esiintymässä koko perheen hyväntekeväisyystapahtumassa. Lapsia liikuttaa myös Syväkankaan koululla järjestettävä MLL:n Temppulauantai, Kakko jatkaa.

Tanssi-spektaakkeleissa hurmaavia esityksiä

– Viime vuonna supersuosituissa tanssi-spektaakkeleissa nähdään jälleen hurmaavia esityksiä, Kakko kehuu.
Taidemuseolla pidettävässä tanssiosuudessa ovat mukana tanssikoulu STAGE:n lasten- ja nuorten ryhmät Nykytanssi-edistyneet, show 8-vuotiaat, jazzedistyneet, STAGE KidZ, STAGE United Crew sekä Team STAGE DTC muodostelma. Kivalo-opistolta lavalla nähdään Lady Akat, Senioritanssijat, itämaisen tanssin ryhmä Zahor sekä balettiryhmät 2 ja 4.
– Pilkettä silmäkulmassa on tanssiryhmällä MuMMoT RC, jonka lyhenne RC tarkoittaa rollattoriklubia, näyttäviä asuja nähdään sambaryhmä La Fuentella ja monikulttuurisuutta spektaakkeliin tuo Mister’s ry:n Danx Impactx. Tanssi-spektaakkelin aloittaa Nana Partasen soolotanssi, Kakko tietää.

Elokuva-spektaakkeleissa Kemissä kuvattuja lyhytfilmejä

Päivän aikana yleisöensi-iltansa saavat Juho Tuovilan ohjaama Kemi 150 -lyhytelokuva kulttuurikeskuksessa sekä Harri Haapakankaan Kemissä ja Temmeksessä kuvattu Some Kind of Plunder -lyhytelokuva Kinopirtissä. Kemi 150 elokuvassa seikkailee kaupungin perustaja keisari Aleksanteri II ihmetellen nykypäivän Kemiä. Ensi-illan jälkeen raina pyörii kulttuurikeskuksessa nostoppina.
 

Some Kind of Plunder lyhytelokuva edustaa ohjaaja Haapakankaan kehittämää Cinéma De Nouveau -genreä, jossa tarina ei ole lineaarinen, vaan siinä palataan kohtauksiin uudelleen eri henkilöiden kantilta. Eri tarinat nivoutuvat näin yhteen ja tekevät elokuvan ryöstöreissusta sangen kiinnostavan. Valkokankaalla nähdään mm. Tommi Perttunen, Kim Pedersen, Tommi Reponen, Juha Karhu, Tony Grundström, Tanja Suomela ja Jarmo Huotari. Kumpaankin ensi-iltaan on vapaa pääsy.
 

Elokuvateatteri KinoPirtti näyttää ensi-illan lisäksi koko päivän lukuisia elokuvia kampanjahintaan 10 € per elokuvalippu. Ohjelmistossa on perheen pienimmille Jeti ja Late Lammas, suomalaisia elokuvia Diva of Finland, Fingerpori ja Täydellinen joulu, Hollywoodista Judy, Gemini Man, Maleficent 2 ja kohuelokuva Joker sekä halloween-elokuva Zombieland 2.

Nuorten bändi-spektaakkelit

Kemin Taiteiden yön musiikki- ja tanssi-spektaakkelin juontavat Kemin kuninkaalliset Venla Kakko sekä Jon Sebastian Säkkinen. Kulttuurikeskuksen kahvilasta, jota pyörittävät Lukion opiskelijakunnan nuoret, löytyy pientä herkkua ja virvokkeita.


Ammattiopisto Lappian matkailualan opiskelijat toimivat päivän aikana kulttuurikeskuksessa oppaina ohjaten esiintyjiä sekä yleisöä tapahtuman tiimellyksessä. Lisäksi kulttuurikeskuksen aulassa voi tutustua kaupungin Vihreä ja Kestävä Kemi -ständiin, jossa on mm. hyvikkismoothie-baari.

Katso koko ohjelmisto ja päivän aikataulu tämän jutun yläpuolelta.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu