How Much More: Uuden albumin ensimmäinen single julki

How Much Moren muodostavat Mikko Koivulehto (vas), Sami Tuomivaara, Tuomo Pfaler, Tuomo Jakku ja Rauli Suuronen.

14.10.2015
Pitkän linjan kemiläinen rock-jyrä How Much More palaa pitkähköltä tauolta levyllisellä uutta materiaalia. Vuonna 1996 perustetun yhtyeen kakkosalbumi Eminet Wait julkaistaan 4. joulukuuta, jolta maistiaisena on julkaistu single Hey.

Single ja yhtyeen mukaan myös koko tuleva albumi edustavat pirteää ja erityisen taitavavasti toteutettua, tarttuvaa party-rockia Amerikan tyyliin.

Kappaleen Hey voit kuunnella Spotifystä täältä: https://play.spotify.com/album/6zjcSpLdllJqhsjYyRzLEW?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
tai iTunesista täällä: https://itunes.apple.com/fi/album/hey-single/id1046788486…


Kappaleen sävellyksestä ja sovituksesta vastaa koko yhtye eli Tuomo Jakku, Mikko Koivulehto, Tuomo Pfaler, Rauli Suuronen ja Sami Tuomivaara. Sanoitus on Mikko Koivulehdon käsialaa.
Tuotannosta ovat vastanneet Severi Peura ja Jussi Vuola V.R. Studiolta, miksaus on Peura Soundin Severi Peuran ja masteroinnista on huolehtinut MojoLabin Teemu Kinnunen.


Edellisestä albumista jo kymmenen vuotta

How Much More kiersi kymmenisen vuotta ahkerasti Suomea ja nautti suhteellisen kovaa ug-suosiota keikoillaan ja omakustanteillaan. Ensimmäinen täyspitkä How Much More näki päivänvalon vuonna 2005.

Tähän päivään asti jäsenet ovat pitäneet musiikin ja keikkailun sydämen asianaan ja vaikka aikaa on vierinyt ja asiat muuttuneet, itse ydin on edelleen bändissä tallella. The Black Crowesin, Deep Purplen tai jopa Pink Floydin mieleen tuovalla taidolla ja maagisella yhteydellä soitettu klassinen rock lumoaa yhä kuulijansa - Mikko Koivulehdon pestessä suurimman osan ulkomaisista kollegoistaan bändin keuloilla.

Uuden albumin alkuvaiheet sijoittuvat vuoteen 2014.
- Joskus viime vuoden puolella päätimme yhdessä poikien kanssa, että lähtään tekemään pitkästä aikaa levy. Olihan siitä kuitenkin kulunut jo kymmenen vuotta, yhtye kertoo kollektiivisesti.

Maaliskuussa 2015 bändi löi jälleen soittimemme yhteen studion lämmössä ja tulosta alkoi tulla.
- Muutaman biisin EP:ksi aiottu julkaisu paisui albumiksi soiton sujuessa ja yhteistyökumppaneiden lyödessä löylyä kiukaaseen.

Lopputuloksena on yhdeksän raitaa täysin uutta How Much Morea.
- Meillä oli kivaa. Toivottavasti intomme ja rakkautemme musiikkiin myös välittyy Teille, yhtye toivoo.

Yhtye on koettavissa tänä vuonna myös liveneä. Bändin perinteinen loppuvuoden liveveto tapahtuu perjantaina 25. joulukuuta Kemin Ankkurissa.

How Much More-yhtyeeseen voi tutusta lisää Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/howmuchmoreband?fref=ts

Tiukka rockviikonloppu Meri-Lapissa - taas

Zacharius Carls Group esiintyy -unplugged-meiningillä lauantaina Tornion Park Hotelissa.

7.10.2015
Meri-Lapissa on tulevan viikonlopun aikana jälleen kosolti vaihtoehtoja, jos reippaan rockin ystävät elävän musiikin pariin mielivät.

Ensin alaikäisten tarjonta. Kemissä TVJ -yhtye esiintyy perjantaina 9.10. kello 18-23 välisenä aikana kaikilla Kemin nuorisotiloilla eli Hepolassa, Takitsulla, Kansiksella sekä seurakuonnan Nuokussa.

18 ikävuotta täyttäneille täyslaidallisen AC/DC -covereita kaikilla herkuilla tarjoillee Kemin Chilloutin lauteille nouseva Hellbet. Keikka alkaa noin klo 23.30. Lippu ohentaa lompakkoa viiden euron verran.

Samana iltana räp-tykityksellään kansaa Kemin Corner Innissä villitsevät Tuomas Kauhanen & Aste. Showtime on kello 24 ja lippu irtoaa 13 eurolla.

 

Lauantaina on myös monta vaihtoehtoa elävästä musiikista nauttimiseen, mutta illan voi aloittaa venyttämällä naurulihaksiaan Kemin Chillautin Stand up-klubilla. Kello 20 alkavassa illassa esiintyvät Oulun Komediapatterin Pietari Vihula ja Sampsa Simpanen.

Fresh X rymistelee tutulla tiukalla meinigillä Kemin Ankkurissa klo 23 alkaen. Samoihin aikoihin, kenties hilkun verran myöhemmin nousee klassisen rockin lipunkantaja The Grammers Ramonan lavalle, joukossa mukana tietysti yhtyeen kemiläisjäsen Tuomo Pfaler.

The Grammers julkaisi tänään virallisen musiikkivideon aiemmin tänä vuonna ilmestyneen erinomaisen Journey –albumin hienosta nimibiisistä. Splatter –tyyliin tehty video on yhtyeen Facebook-päivityksen mukaan suunnattu veripaltun ja rössypotun ystäville, sillä siinä veri valuu ja suolet lentävät. Yhtye samalla huomauttaa, ettei video ole perheen pienimpiä varten. Totta. Se ei ole myöskään herkkävatsaisia varten. Jos uskallat, voit katsoa videon yltä.

 

Jos lauantaina mieli palaa perinteisen tanssimusiikin pariin, askeleensa on syytä suunnata Kemin Cumuluksen Lyhty-ravintolaan, jossa soittaa Trio Ässät.

Tervolalaisille on lauantaina tyrkyllä Tervolatalon suojissa erinomaisesta biletysilloistaan tunnettu Grooving High Allstars sekä Iskuporakone ST1 Peuran tiloissa.

 

Torniossakaan kukaan ei saa jäädä ilman. Yksinäisten iltojen soolokonserttiklubi Park Hotelin Winebarissa klo 19.30 - 22.00 esiintyvät Kati Salo & Asko Keränen sekä Zacharius Carls Group -unplugged-meiningillä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Myöhemmin samana iltana Park Hotelissa vietettävän Sadonkorjuujuhlan yleisöä viihdyttää Sexy Seven -kokoonpano. Koko kaksipäiväisen (pe-la) Sadonkorjuujuhlan tapahtumiin on vapaa pääsy.

Hieman hillitympää fiilistelyä on tarjolla E-City B&B:ssä Visanordican Pohjoismaisen laulelmakonsertin merkeissä klo 19 alkaen.

Arttu Harkki Mustaparta-musikaalin tähdeksi Tornioon

5.10.2015
Televisiosta tuttu radiotoimittaja ja juontaja Arttu Harkki esittää pääroolin Torandassa 27.-28. marraskuuta esitettävässä Mustaparta-musikaalissa. Harkin kiinnitti musikaaliin torniolainen ravintola- ja kulttuurivaikuttaja Reijo Angeria.

- Olin Reijon kanssa iltaa viettämässä ja hän kertoi perustavansa uuden ruokapaikan Tornioon. Paikasta oli tulossa Mustaparran Päämaja. Kun en tuntenut Mustaparran historiaa, kertoi Reijo minulle minkälaisesta miehestä oli kyse. Kalenterissa oli sopivasti tyhjää avajaisten aikaan, joten tulin ravintolan avajaisiin Mustaparraksi.

- Myöhemmin satuin tulemaan moikkaamaan Reijoa ohiajaessani juuri samaan aikaan, kun työryhmä suunnitteli musikaalia. Ohjaaja kiljahti minut nähdessään, että siinä on minun Mustaparta, tietämättä aikaisemmasta esiintymisestä. Reijo vähän suostutteli ja tässä sitä nyt ollaan, musikaalin tähti taustoittaa.


Harkkia kiehtoo roolissa Mustaparran hyvin vaatimattomat lähtökohdat ja se ettei hän suostunut hallitsevien porvareiden sortoon.

- Hän haastoi Ruotsin kuninkaallisessa oikeudessa vallitsevan lain laivojen rakennusoikeudesta ja sai apua aika yllättävältä taholta. Lisäksi Mustapartaan liittyy rakkaustarina köyhästä pojasta ja rikkaan porvarin tyttärestä.

Harkki odottaa Tornion esityksiä osin innostuneena, osin jännityksellä.

- Sen verran on mielenkiintoinen tarina ja hyvin tehty musiikki, että eiköhän tästä saada hieno kokonaisuus. Laulutaidot joutuvat koetukselle, mutta eikö se niin ole, että jos ei ota, niin ei se annakaan.

Mustaparta-musikaali Torandassa

Toranda tarjoaa mahdollisuuden erilaiseen pikkujoulunautintoon Mustaparta-musikaalin parissa. Paikallisen legendan vaiheista kertova musikaali yhdistää musiikin ja näytelmän tavalla, jota näillä leveysasteilla on harvoin nähty.

Musikaalin tekijät ovat kaikki alojensa tunnettuja huippunimiä. Säveltäjä Esa Rautiainen, kuorosovittaja Mihkel Koldits ja näytelmistä vastaava Anne Angeria eivät jätä niminä ketään kylmäksi. Musikaalin mahtipontisuus syntyy kuuden hengen orkesterin ja Arios-kuoron ansiosta. Jatkoilla soittaa The Steels.

Esitykset

Perjantaina 27.11. klo 18.30
Lauantaina 28.11. klo 18.30
Hinta 39 euroa
Hinta sisältää seisovan pöydän ja ohjelmamaksun sekä tanssilipun The Steelsin tahtiin.


Ohjelma:

18.30 Portit aukeavat
19.00 Jouluinen noutopöytä tarjolla
21.00 Show time
22.30-n.24 The Steels-orkesteri tanssittaa
01.30 Portit sulkeutuvat

Jami-iltoja joka kuukausi Kemissä ja Torniossa

Tuomas Lajoki (vas) ja Samuli Paldanius isännöivät Kemin ja Tornion jami-iltoja.

Kemissä lisäksi järisyttävän komea kattaus
bändeja rytmimusiikin eri alueilta kotimaasta ja USA:sta

16.9.2015
Molemmissa Meri-Lapin kaupungeissa järjestetään syksyn iltojen iloksi jami-iltoja.

­- Ajatuksena on, että alueella pidetään kahdet jamit joka kuukausi, toiset Kemissä ja toiset Torniossa, kertovat jami-iltoja isännöivät Tuomas Laajoki ja Samuli Paldanius.

Paldanius toimii klubi-isäntänä Tornion Pikku Berliinin jameissa ja lisäksi Kemin Ankkurissa Tuomas Laajoen kaverina. Jokaisessa jami-illassa on mukana on aina houseband.

­- Mutta ehdottomasti homma toimii open stage -periaatteella, eli jokainen halukas pääsee mukaan jammailemaan. Soittamisen ohessa tämä on muusikoille verraton verkostoitumismahdollisuus, Laajoki tähdentää.

Torniossa jamit pidetään keskiviikkoisin, Kemissä päivät vaihtelevat. Jami-iltoja on toki pidetty aiemminkin molemmissa kaupungeissa.

- Kemissä muun muassa Paapuurissa vuosina 2005-2006 Uurtimon Karin aikana ja Koodissa vuosina 2008-2010. Sen jälkeen Kemissä on ollut taukoa, Laajoki kertoo.

- Meillä Torniossa Pikku Berliinin jameja on vedetty kolme vuotta. Ja hyvin on ollut porukkaa mukana, Paldanius mainitsee. Takavuosina Torniossa jameja pidettiin myös Umpparissa.

­- Kortelaisen Ahti vastaa iltojen miksauksista, joten senkin suhteen luvassa on laadukkaita iltoja, Laajoki lisää.

Paldanius ja Laajoki toivovat muusikkojen osallistuvan iltoihin yli genrerajojen.

- Esimerkiksi räppärit, pelimannit, punkkarit ja hevarit ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan, Laajoki houkuttelee.

Yleisöäkaksikko uskoo iltojen keräävän kunhan sana leviää. Luonnollisesti jameihin on vapaa pääsy, mutta Kemissä peritään narikkamaksu. Kemissä illat alkavat aina kello 22 ja Torniossa kello 21.

- Olisikohan näistä illoista karaoken tappajaksi, Laajoki virnistää.

Kemissä myös laaja rytmimusiikin bänditarjonta


Jamien
lisäksi Kemin rytmimusiikkitarjontaa täydentää ennenkuulumattoman laaja ja tasokas kattaus bändejä, jotka tuovat rytmimusiikin ilosanomaa kaiken kansan iloksi. Bänditarjonnan avaa Pakkasukko –festivaaleillakin esiintynyt skotlantilaissuomalainen Robbie Hill Band lauantaina 26. syyskuuta. Kotimaisista suuruuksista Ankkurin lavalle nousee Pepe Ahlqvist lauantaina 5. joulukuuta.

Yhdysvalloista Kemiin saapuu syksyn mittaan kaksi kovan luokan artistia. Perjantaina 30. lokakuuta kylään saapuu kaksinkertainen Blues Music Award –voittaja Lil´Ed and The Blues Imperials Chicagosta. Yhtye tunnetaan laadukkaista keikoistaan mistä kertoo muun muassa se, että bändi on saanut Living Blues Awardin parhaana livebändinä kolme kertaa.

Marraskuussa Ankkurin lavalle saadaan vahvaa amerikkalaista naisenergiaa, kun moneen kertaan palkitut bluesvientituotteet Shaun Booker ja Sean Carney Ohiosta saapuvat ensivisiitilleen Kemiin.

Loka-marraskuun taite on varsinaista rytmimusiikin juhlaa, kun Ankkurissa musisoidaan neljänä perättäisenä ilta. Putken avaa torstaina 29.10 Pauli Halme & Antti Vuorenmaa, perjantaina Lil´ Ed bändeineen, lauantaina pidetään jamit ja sunnuntaina 1.11 vieraaksi saapuu Twisters.  

Fakta
Meri-Lapin Rytmimusiikin kalenteri

Kemi: Café Bar Ankkurin jamit ja houseband:

Pe 25.9. klo 22, housebandina Funky Five
La 31.10 klo 22, housebandina H.I.M –tribute
To 31.12 klo 22, housebandina QOTSA tribute.

Tornio: Ravintola Pikku Berliinin jamit ja houseband:

Ke 7.10 klo 21, housebandina Fancy Acoustic
Ke 11.11 klo 21: housebandina H.I.M –tribute
Ke 9.12 klo 21: housebandina QOTSA tribute.

Kemin Café Bar Ankkurin rytmimusiikkitarjonta syys-joulukuussa:

26.09. Robbie Hill Band (UK/FIN)
03.10. Jocke Kantola Band
29.10. Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa
30.10. Lil´Ed and The Blues Imperials (USA)
01.11. Twisters
27.11. Shaun Booker & Sean Carney (USA)
05.12. Pepe Ahlqvist
12.12. TBA
01.01.2016. Sameli Rajala & The Real Fine Enchilda

Yksinäiset Illat -soolokonserttiklubi Tornioon

Avausillassa Jukka Takalo ja Ossian Marttala 26. syyskuuta

9.9.2015
Yksinäisten Illat -klubi on nähty aiemmin Turun DBTL:ssä, Tammerfesteillä, Helsingin Aleksanterin Teatterissa ja Oulun Teatteri Riossa. Torniossa klubi rantautuu Park Hotelin WineParkiin, sillä uudehkon viinibaarin kompakti tila on mitä sopivin intiimille musiikilliselle iltamalle.

Klubin on ideoinut Jukka Takalo, ja hän on isännöinyt klubiaan alusta saakka. Torniossa Takalo lainaa klubi-isännän viitan torniolaislähtöiselle Ossian Marttalalle. Takalo saapuu siis itseoikeutetusti ensimmäisen Tornion klubi-illan vierailevaksi tähdeksi.


Klubin otsake "Yksinäisten Illat" juontaa juurensa klubin alkulähteille, jossa rockbändien melskeessä tutuksi tulleet artistit riisuivat musiiikkinsa paljaimmilleen esittäen kappaleita yksin, tai ainakin mahdollisimman vähin elementein. Tällä tavoin esitetyiden kappaleiden ydin yleensä kristallisoituu.

Syyskuun avausillan jälkeen klubille saapuvat lokakuussa Ossian Marttalan vieraiksi Kati Salo & Asko Keränen, Zacharius Carls Group -unplugged 10.10, Edu Kettunen 23.10 ja Tommi Kalenius 31.10.

Kaikkiin klubi-iltoihin yleisöllä on vapaa pääsy. Ja nimestä huolimatta iltoihin voi osallistua yksin, kaksin tai isommallakin porukalla. Showtime on aina klo 19.30 - 22.00.

Kuka on Jukka Takalo?

Aknestikin kanssa seitsemän albumia vuosina 1991-2001 julkaissut Takalo on julkaissut soolourallaan kolme albumia. Viimeisin Takalo-albumi ilmestyi Jukka Takalon Maakinen Mysteeri Trio -bändin nimellä vuonna 2013.

Takalon pitkän uran varrelta löytyy liuta jo pieniksi ja isoiksi klassikoiksi muodostuneita kappaleita, kuten Aknestikin Suomirokkia ja soolohittinsä Jokainen On Vähän Homo.

Lauluntekijän uran lisäksi Takalo tunnetaan musiikkivideoistaan ja suurta kansainvälistä huomiota saaneista Ilmakitaransoiton MM-kisat, jotka Takalo on ideoinut Ouluun. Jukka Takalon tarinoitu laulukirja Jokainen on vähän homo julkaistiin elokuussa 2014.

Ossian Marttala aka The Orphan

Torniolaisen Zacharius Carls Groupin solisti Ossian on yhtyeensä kanssa julkaissut neljä albumia, joista viimeisin on Rage In Your Heart vuodelta 2009. Samana vuonna ilmestyneen Aeroplane Blues -singlen jälkeen yhtye telakoitui, mutta tänä vuonna Zacharius on viettänyt aikaa studiossa paluulevyä valmistellessa. Yhtyeen ollessa tauolla Ossian koki jääneensä orvoksi yhtyeestä, joten soolokeikat hän on esittänyt  artistinimellä The Orphan.

Englanninkielisten soolobiisiensä lisäksi The Orphan on tehnyt englanninkielisiä käännöksiä oululaisen Radiopuhelimet -yhtyeen kappaleista, ja onpa hän ottanut haasteen vastaan säveltää kymmenen suomenkielistäkin kappaletta. Tuon haasteen hänelle heitti Tommi Kalenius, joka on vierailevana tähtenä WineParkin Yksinäisten Illassa 31.10. Noita suomenkielisiäkin kappaleita kuullaan varmasti tulevissa iltamissa.

Jälleen amerikkalaisvieraita Ankkurin lavalle

Sean Carney. Kuva: Elmo Salmi.

Shaun Booker ja Sean Carney jatkavat Kemin rytmimusiikin syksyä.

24.11.2015
Kemin hurja, tasokkaiden artistivieraiden sävyttämä rytmimusiikkisyksy sen kun jatkuu. Perjantaina Ankkurin lavalle nousevat USA:n Ohion moneen kertaan palkitut blueslähettiläät Shaun Booker ja Sean Carney.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

 

Yeti: Debyyttikeikalle kotikontujen ulkopuolelle

23.11.2015
Yeti -yhtye reissaa perjantaiksi Rovaniemelle vetämään nykykokoonpanonsa debyyttikeikan. Bändin doom/stonerrock raikaa livenä ensimmäisenä kertaa rockravintola Grandessa. Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

200 000 kiitosta Rokkineuvoksen sivuja selanneille

23.11.2015
Olen jälleen kerran ällistynyt. Rokkineuvoksen sivuja on nyt, yhden vuoden ja yhden kuukauden aikana klikkailtu auki yli 200 000 kertaa. Se on viidennesmiljoona. Kaikki tämä alle neljässäsadassa päivässä.

Eihän siitä ole kuin hetki kun satatonnia paukahti rikki. Se tapahtui heinäkuussa.
Moisesta on oltava enemmän kiitollinen. Ilmeisesti tämä vaatimaton sivustoni on täyttänyt yhden netin kulttuurimaailmassa olevan aukon. Ajatushan on ollut kertoa mitä Meri-Lapin musiikkimaailmassa tapahtuu ja antaa paikallisille artisteille ja bändeille se tila, mitä he eivät muualta saa.

Teen parhaani, jotta jatkossakin sivuilta löytyy mielenkiintoisia paikallisia ja paikallisväritteisiä musiikkiuutisia.

200 000 kiitosta ja vähän enemmänkin. Ollaan yhteyksissä, nähdään keikoilla, kylillä ja toreilla.

ROKKINEUVOS

Glass Wipe julkaisi ensimmäisen singlensä

22.11.2015
Nuorten merilappilaisbändien esiinmarssi jatkuu, sillä nyt kemiläinen punkrockia paahtava Glass Wipe -yhtye on julkaissut ensisinglensä.

Kappale Fun to fade on lohkaistu yhtyeen tulevalta debyyttialbumilta. Käy tsekkaamassa kappale täältä: http://www.rokkineuvos.fi/420681956

Waltari esitti Ramonassa Kemi-biisin

Kärtsy Hatakka. Kuva: Juhani Hiltunen.

21.11.2015
Waltari -yhtye piipahti Kemissä perjantaina keikalla reilun kuuden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran omaleimainen, crossovereita viljevä Kärtsy Hatakan liidaama metalliyhtye nähtiin Kemissä lokakuussa 2009, silloin Bar Koodin lavalla.

Säpäkän keikan harvalukuiselle yleisölle heittänyt yhtye teki kunnia myös keikkakaupungilleen esittämällä vuonna 2004 Blood Sample -albumille levyttämänsä kappaleen Helsinki nimellä Kemi. Tsekkaa biisin musavideo yltä.

Raportti Waltarin keikalta kuvakoosteen kera löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/420684755

Uutta: Rokkineuvos goes opera.

20.11.2015.
Tätä ei olisi uskonut Rokkineuvoskaan vielä hetki sitten. Mutta totta se on. Uusi aluevaltaus suoritettu. Rokkineuvos piipahtaa oopperan maailmaan. Mutta toki rock-oopperan, johon liittyy olennaisesti Apocalyptica-kaksikko Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso (kuvassa). Mistä on kyse, selviää täältä http://www.rokkineuvos.fi/422493302

Peer Günt Deep Purplen ja Uriah Heepin seuraan

20.11.2015
Ensi vuonna 40-vuotisjuhlaansa viettävä Peer Günt kipuaa kesällä samoille festivaalilavoille legendaaristen Deep Purplen ja Uriah Heepin kanssa. Viime vuosina säästeliäästi keikkaillut yhtye nähdään Rockin’ Hellsinki 2016 –festivaalissa Kaisaniemen puistossa Helsingissä 10. kesäkuuta sekä Rock the North 2016 –tapahtumassa Raatin stadionilla Oulussa päivää myöhemmin 11.6. Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Keminmaalaisbändi Emma-ehdokkaksi?

19.11.2015
Vastaus otsikon kysymykseen on ehkä mahdollisesti. Se vaatii sitä, että kyseinen yhtye saa riittävästi ääniä levykauppa Äx:n vuoden debyyttilevyjen äänestyksessä.

Kyseinen yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Dead City Dreams lokakuun lopulla ja juhli julkaisua peräti kolmen julkkarikeikan voimin Keminmaassa, Kemissä ja Rovaniemellä. Seuraavan kerran bändin voi äkätä livenä huomenna (20. 11) Caiossa Oulun Kaijonharjussa.

Levy on saanut kelpo arvosteluja ja radiosoittoa Pohjois-Amerikkaa myöten. Mistä bändistä on kyse selviää tunnistamalla yhtye oheisesta kuvasta tai sitten täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Myös Jopen Kemin keikka myytiin loppuun

Jope Ruonansuun keikka kiinnostaa kemiläisiä tuvan täydeltä.

18.11.2015
Viihdekonsertit kiinnostavat kemiläisyleisöä. Lyhyen ajan sisään kaksi konserttia on myyty loppuun. Eilen Rokkineuvos uutisoi, että Jarkko Aholan joulukonsertti 11. joulukuuta on loppuunmyyty.

Myös tulevana sunnuntaina synnyinkaupunkiinsa saapuvan Jope Ruonansuun Jope tien päällä -keikka on myyty loppuun.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Varjo-Finlandian valitsevat tänä vuonna torniolaiset

17.11.2015
Yle TV1:n Puoli seitsemän-ohjelmaa kuvataan tänään (ti 17.11.) ja ensi tiistaina (24.11) Tornion kirjastossa liittyen kirjallisuuden Varjo-Finlandiaan. Tänä vuonna nimittäin Tornion kirjaston käyttäjät pääsevät valitsemaan Varjo-Finlandian voittajan.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412160973

 

Lemmy -dokumentti nähtävissä nyt Yle Areenassa

15.11.2015
Sunnuntai-iltana Yle Teemalla esitetty dokumenttielokuva rock’n’rollin tervaskannosta, teeskentelemättömästä rockäijästä ja Motörhead-bändin keulamiehestä Lemmy Kilmisteristä on nyt nähtävissä Yle Areenassa.

Lemmyn rock-merkitystä korostavat dokumentissa lukemattomat muusikot, muun muassa Ozzy Osbourne, Dave Grohl, Slash, Alice Cooper, Peter Hook, Mick Jones, Joan Jett sekä Metallican jäsenet, joiden kanssa Lemmy myös esiintyy – toki Motörheadin lisäksi.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/422291933

Waltteri Torikka lyö kiilaa perinteisten menestyjien väliin

15.11.2015
Musiikinkuluttajien suosioon ponnahtanut Waltteri Torikka ei vielä kyennyt lyömään listoja hallitsevia Vain Elämää -artisteja Suomen virallisella albumilistalla, mutta on silti hyvä haastaja. Miehen Sydän -albumi nousi listalla pykälän ja on nyt neljäntenä.

Katso Rokkineuvoksen katsaus viikon albumi-, single, lataus- sekä radiosoittolistoihin sekä kuuntele radiosoittolistan ykkönen, Apulannan Valot Pimeyksien Reunoilta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Neil Young tänään 70 vuotta

12.11.2015
Tänä vuonna 70 vuoden iän rajapyykin on ohittanut lukuisia joukko musiikkielämän suuria nimiä. Tänään joukkoon liittyy Neil Young. Rokkineuvos onnittelee päivänsankaria.

Lue tiivistelmä Neil Youngin urasta ja katso ketkä muut musiikkimaailman suuruudet ovat tänä vuonna täyttäneet tai vielä täyttävät 70 vuotta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Slap Bettyltä uusi single World We Leave Behind

11.11.2015
Kemiläinen Slap Betty -yhtye on julkaissut tänään singlen, jossa bändi ottaa kantaa siihen, millaisen maailman jätämme jälkipolville elettäväksi.

Lue lisää bändin kuulumisia ja kuuntele erinomainen World We Leave Behind -kappale täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Rockfestariputki kesällä, bluesjazz-putki talvella

9.11.2015
Pohjois-Suomeen syntyy kaksi kolmen festivaalin putkea, toinen tammi-helmikuulle, toinen heinä-elokuulle.

Talvella Saariselän Tunturiblues, Ylläksen Jazz  Blues ja Kemin Pakkasukko Blues´n Jazz järjestetään perättäisinä viikonloppuna.

Kesällä Oulun Qstock, Kemin Satama Open Air ja Rovaniemen Simerock järjestetään niinikään perättäisinä viikonloppuina.

Lue lisää Rokkineuvoksen festariuutisista: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Talo Torniossa, Tähtipojat Rovaniemellä

Talo -näytelmän säestäjä Jenni Isoaho ja flyygeli. Kuva: Mikin Vintti.

Mikin Vintiltä ja Lentävän Poron Teatterilta musiikkinäytelmät.

9.11.2015
Tällä viikolla pääsevät ensi-iltaan sekä Tornioon että Rovaniemelle valmistuvat musiikkinäytelmät. Torniossa asialla on Mikin Vintti ry, jonka Talo –musiikkinäytelmän yleisökenraali on ohjelmassa jo torstaina. Ensi-illan vuoro on perjantaina Seminaarin koululla.

Rovaniemellä päästään lauantaina ihastelemaan Lentävän Poron Teatterin Tähtipojat –musikaalikomedian ensi-iltaa.

Lue esityksistä lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416779920

 

Suomalaisbändin kosketinsoittaja Ritchie Blackmore´s Rainbowiin

Jens Johansson.

7.11.2015
Suomalaisyhtye Stratovariuksen kosketinsoittaja Jens Johansson liittyy kitaristilegenda Ritchie Blackmoren Rainbow –yhtyeen riveihin ensi kesän paluukonsertteihin.

Katso koko kokoonpano täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Katsaus syksyn rokkikirjallisuuteen

6.11.2015
The Who, Jerry Lee Lewis, John Lydon, Kim Gordon, Kari Peitsamo, Amorphis, Neil Young, Anthrax, Aerosmith, Paul Stanley ja Kiss sekä Pantera ovat rock-kirjallisuuden syksyn nimet.

Rokkineuvos teki "pienen" katsauksen uusiin rokkikirjoihin. Sen voit lukea täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412160973

Kemiläiseltä listabändiltä uusi single

Slap Betty lokakuussa 2015. Kuva Pauli Maronen.

5.11.2015
Huhtikuussa 2013 debyyttialbumillaan 94720 Suomen viralliselle albumilistalle noussut kemiläinen Slap Betty - yhtye julkaisee uuden albumin alkuvuodesta 2016.

Ensimmäinen singlemaistiainen levyltä julkaistaan ensi viikolla.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Rockfutiksen SM-kulta Kemiin!

Rockfutiksen Mimmiliigan Suomen mestarit vuosimallia 2015, Great Balls on Fire Kemistä.

GBOF voitti kaikki ottelunsa Naisten liigassa. Miesten liigassa alkulohkonsa voittanut RFTK romahti sunnuntaina, Rovaniemen Rio Grande pronssille.

31.8.2015
Kemiläinen GBOF (Great Balls On Fire) on voittanut Rockfutiksen SM-kultaa Vaasassa viikonvaihteessa pelatussa turnauksessa. Tiukassa loppuottelussa kemiläiset kukistivat viime vuoden mestarijoukkue VaSuRin maalein 2­-1. Välierässä kemiläiset kaatoivat helsinkiläisen Kallion Ruusut 5­-2.

GBOF voitti turnauksessa kaikki ottelunsa. Alkulohkossa kemiläisten taidot ja voimat saivat tuta FC Ilotytöt maalein 5-1, FC Nuolupallo peräti 8-0 ja Mitsubitchit reippaasti maalein 7­-2.

Rockfutiksen Suomen mestarijoukkueessa pelasivat maalivahti Johanna "JosKossu" Sillanpää, Emilia "Eepi" Hämäläinen, Tiia "Nirpi" Juntikka, Ullamari "Ulski" Isteri, Helena "Helekku" Palenius, Julia "Julksi" Blomster, Tiia "Tiiu" Kankaanpää, Kati "Katsu" Klaavuniemi, Terhi "Thera" Halme, Jenni "Käläve" Kälve, Niina "Hemohes" Mikkonen.

Turnauksen loppujärjestys:  1. GBOF, 2. Vasuri, 3. Kampin Piiri, 4. Kallion Ruusut, 5. Böönat, 6. Ilotytöt, 7. Mitsubitchit, 8. Vihreet Polvet, 9. Rintapumppu, 10. 45 RPM, 11. Victoria's Secret, 12. Nuolupallo.

GBOF on Rockfutisteam Kemin (RFTK) mimmijaosto, joka on perustettu vuonna 2006. RFTK on puolestaan perustettu vuonna 1997.

Rokkineuvos onnittelee lämpimästi Suomen mestareita.

RFTK:lle rökäletappioita alkulohkovoiton jälkeen


Rockfutiksen miesten SM-liigassa RFTK aloitti tiitterästi ja voitti lauantaina oman alkulohkonsa GBOF:n tapaan. Ensimmäisessä pelissään RFTK pelasi tasan 2-2 rovaniemeläisen, lopulta pronssioa ottaneen Rio Granden kanssa. Sen jälkeen kemiläiset voittivat Bluesin 5-1 ja Volumen 2-0.

Liekö alkumenestys kihahtanut hattuun ja iloliemiä nautittu iltakekkereissä vähän liiankin kanssa, sillä sunnuntain puolivälierässä tuli noutaja nopeasti. Lopulta mestaruuteen asti marssinut tamperelainen Poko mätti 10-1 -lukemat.

Sunnuntaiaamuna yhdeksältä alkanut ensimmäinen peli on ollut RFTK:n kompastuskivenä usein aiemminkin. Yleensä aamutappion jälkeen joukkue, jonka riveissä Rokkineuvoskin on takavuosina kirmannut, on koonnut itsensä, mutta tällä kertaa näin ei käynyt.

Mestaruutta useasti juhlinut kuopiolainen Kempes nimittäin vietti RFTK:n kustannuksella todellisia maalijuhlia voittaen peräti 12­-1. Viimeisessä sijoitusottelussa puolestaan Giants of Rock pöllyytti kemiläisiä maalein 6-3.

RFTK:n lopullinen sijoitus 16 joukkueen sarjassa oli kahdeksas. Mestaruuden otti Poko kukistamalla finaalissa AXR:n 2-0. Runsasmaalisessa pronssiottelussa Rovaniemen Rio Grande voitti helsinkiläisen Tavastian 5-4.

Rockfutisliigan 2015 loppujärjestys:

1. Poko, 2. AXR Warner, 3. Rio Grande, 4. Tavastia, 5. Kempes, 6. S.O Rainbow, 7 .Giants of Rock, 8. RFTK, 9. RumbaNosturi, 10. SJK Festivals, 11. Tampereen Jalkapalloklubi, 12. Artti, 13. Zoom, 14. Volume, 15. Blues, 16. Dog's Ball.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu