Juice Leskisen (1950-2006) muistoa ja tuotantoa vaalitaan Kemin Juicerockissa jo kymmenennen kerran.

Juice Leskisen (1950-2006) muistoa ja tuotantoa vaalitaan Kemin Juicerockissa jo kymmenennen kerran.

Juicerock kymmenennen kerran Kemissä

Juhlapaikkana on tällä kertaa Kemin upea rantabulevardi.

12.7.2019
Aito kemiläinen tapahtumatuote Juicerock järjestetään nyt jo kymmenennen kerran. Pääosassa on edelleen Juice Leskisen unohtumaton musiikki nerokkaine sanoituksineen. Eli Juicerockissa kuullaan tuhti kattaus jälleen kerran unohtumattomia sävelmiä, oivaltavia sanoituksia ja leskismäistä tunnelmointia. Tapahtumapaikkana on tällä kertaa Kemin upeaakin upeampi sisäsatama.

Juicerockin järjestämisen perussyy on tietysti se, että Juice Leskisen musiikki elää yhä vahvasti suomalaisten arjessa. Ja Kemi on paras paikka tapahtuman järjestämiseen jo pelkästään siksi, että Juicella ja Kemillä on oma tunnettu kohtalonyhteytensä muun muassa Juicen bändeissä soittaneiden kemiläismuusikoiden kautta. Lisäksi Kemissä on aina tykätty Juicen tuotannosta. Miehen musiikillisesta aarreaitasta riittääkin ammennettavaa, sillä uransa aikana mies värkkäsi satoja lauluja ja levytti eri kokoonpanojen kanssa kaikkiaan 28 albumia.


Juicerock alkaa lauantaina 13.7. klo 16.00 Kirsi Vainion vetämällä Juice-karaokella ravintolalaiva Katariinan terassilla. Muut Juicerockin tapahtumat on sijoitettu sisäsatamaan pystytetyllä Rantabulevardin lavalle. Ja tapahtuma on luonnollisesti olennainen osa parhaillaan vietettävää liki kaksiviikkoista Easy livin In Kemi -tapahtumaviikkoa.

Kello 18.00 alkaen lavan valtaa tunniksi Rokkineuvoksen kulttuuriklubi, jossa Rokkipapan vieraana ja haastateltavana on Elmo Salmi, joka on kemiläislähtöinen valokuvaaja, joka kiersi Suomea Juice Leskinen Grand Slamin mukana bändin huippuvuosina. Elmo on puuhannut muutakin musiikkiin liittyvää, kuten varmasti Rokkineuvoksen leppoisassa haastattelussa tulee ilmi. Elmo Salmi on myös yksi lisä Juicen ja Kemin kohtalonyhteyteen.

Kello 19.00-20.00 kuullaan Juicen hittejä ja Juicen muille tekemiä tekstejä Matti Virtasalon tulkitsemana.

Iltakahdeksalta aloittaa puolentoista tunnin settinsä Kemikaupungin Rullaluistelijat -niminen kokoonpano. Tero Kemppainen ja Tuomas Julku ovat koonneet taakseen bändin, joka esittelee nuorekkaita versioita Leskisen vanhoista hiteistä.

Kello 21.30 alkaen puoleen yöhön asti lavalla esiintyy Paperitähdet Allstars vierainaan Juicen bändeissä soittaneet Jari Yliaho, Antti Tammilehto ja Ila Loueranta sekä Jan Sjögren, joka on Juicen tosifani Kotkasta, joka on ollut mukana jokaisessa Juicerockissa. Mies myös näyttää ja kuulostaa Juicelta. Paperitähdet Allstars veivaa illan mittaan Juicen suurimmat hitit.

 

Kitaristi Jari Yliaho on mies, jonka mukanaolo heti alusta asti on luonut Juicerock -tapahtumalle pohjan, johon nojataan vielä tänäkin päivänä. Yliaho on soitti Juice Leskinen Slamissä ja Juice Leskinen Grand Slamissä. Lisäksi mies on piirtänyt nimensä musiikkihistoriaan Siberia -yhtyeen jäsenenä.

Ähtärin poikia oleva basisti Antti Tammilehto on Juice Leskisen eri kokoonpanojen lisäksi soittanut muun muassa yhtyeissä The Boys, Kalle Kiwes Blues Band ja Rolls Boys sekä Freud Marx Engels & Jung.

Ila Loueranta on Kemistä kotoisin oleva laulaja ja muusikko, jonka instrumentteja ovat piano, kitara ja basso. Loueranta on soittanut useissa eri Leskisen kokoonpanoissa, mutta vuoden 2007 jälkeen hän ei ole soittanut yhtään keikkaa Kemissä. Ilan ja Jarin voi tavata tänä kesänä myös Juice Originalsin keikoilla.


Juicerock on järjestetty Kemissä vuodesta 2009 alkaen. Kertaalleen tapahtuma ehdittiin jo lopettaa, ja se jäi järjestämättä vuonna 2015. Kuitenkin kyseisenä vuonna Paperitähdet -yhtye juhlisti kymmenvuotista taivaltaan Kemin Ankkurissa kahdella juhlakeikalla, jolloin bändi soitti Coitus Int -bändin aikaisia hittejä.

Lisäksi vuonna 2016 Paperitähdet All Star sekä Mika ja Pullasormet -yhtyeet järjestivät Juicerock Goes Tunturi – Juice Leskinen -tribuutti nimellä kulkeneen kaksipäiväisen tapahtuman Inarin Saariselällä.


Vuonna 1950 Juankoskella syntynyt Pauli Matti Juhani "Juice" Leskinen kuoli 56-vuotiaana 24.11.2006 Tampereella. Jo elämänsä aikana ikoniseen asemaan noussut Juice sävelsi ja sanoitti satoja kappaleita, kirjoitti kymmenen runokokoelmaa, neljä lastenkirjaa, neljä muuta kirjaa ja julkaisi 12 nuottikirjaa. Lisäksi hän suomensi kaksi kirjaa ja kaksi näyttämöteosta.

Juice Leskinen palkittiin Erikois-Emmalla ensimmäisessä Emma-gaalassa vuonna 1983 ja Kaksoiselämää -kappale sai Vuoden iskelmä -Emman 1986. Tampereen kaupungin säveltaidepalkinnon hän sai vuonna 1985 ja Valtion säveltaidepalkinnon 1989. Vuonna 1991 Leskiselle myönnettiin ensimmäinen Juha Vainion sanoittajapalkinto ja Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto 1992. Vuonna 1994 Suomen runoilijaliitto valitsi hänet Vuoden runoilijaksi. Valtion puolikas taitelijaeläke hänelle myönnettiin vuonna 2006.

Leskisen synnyinkaupungissa, sittemmin Kuopioon liitetyllä Juankoskella hänen kunniakseen nimettiin 1980-luvulla nimetty Juicen tori, jonka nimeämistilaisuudessa allekirjoittaneellakin oli kunnia olla mukana toimittajan roolissa. Vuonna 1995 torilla pystytettiin virolaisen kuvanveistäjä Villu Jaanisoon suunnittelema näköispatsas.

Juice Leskisen elämää, tuotantoa ja uraa on käsitelty useammassakin kirjassa, muun muassa Juho Juntusen vuonna 1981 kirjoittamassa Tuuliajolla -kirjassa, Reijo Korpeisen 1987 julkaisemassa haastattelukirjassa Etkös sää Juice oo ja Harri Rinteen vuonna 2002 julkaistussa Juice ON Juice OFF -kirjassa. Ensimmäinen perusteellinen elämäkerta Juicesta ilmestyi vuonna 2014, Antti Heikkisen Risainen elämä.

Vuonna 2016 YLE Radio Suomessa esitettiin Juicesta kertova fiktiivinen 20-osainen kuunnelma Juicen Taivaallinen Aulabaari. Vuonna 2020 Kuopion kaupunginteatterissa kantaesityksensä saa Juicen musiikkiin perustuva draamakomedia, työnimeltään Kaksoiselämää.

Juicerockin ohjelma tiivistetysti 13.9.2019

Klo 16.00. Juice-karaoke (vetäjänä Kirsi Vainio). Katariinan terassi.
Klo 18.00-19.00. Rokkineuvoksen kulttuuriklubi, vieraana kuvaaja Elmo Salmi Rantabulevardin lava, Kemin Sisäsatama.
Klo 19.00-20.00. Juicea akustisesti. Matti Virtasalo.
Klo 20.00-21.30. Kemikaupungin Rullaluistelijat
Klo 21.30-00.00. Paperitähdet Allstars Jari Yliaho, Jan Sjögren, Antti Tammilehto ja Ila Loueranta.

Juicerock kymmenen vuotta

Juice -elokuvan juliste.

Juice -elokuvan juliste.


Aitoa kemiläistä tapahtumatuotetta juhlitaan Kemissä vuoden viimeisenä viikonloppuna ensi-iltaan tulevan Juice-elokuvan ja maestron musiikin merkeissä.

17.12.2018
Aidon kemiläisen tapahtumatuotteen, Juicerockin, kymmenes juhlavuosi aloitetaan Kemissä komeasti hieman ennakkoon vuoden 2018 viimeisenä viikonloppuna Juice Leskisen elämästä kertovan Juice -elokuvan ensi-illan kunniaksi.

Kahtena iltana estradille nousee Juice Leskisen tuotantoa esittävä Paperitähdet -yhtye, perjantaina 28.8. Oluthuone Kukon ilmaiskeikalla akustisesti ja lauantaina 29.8. Café Bar Ankkurissa. Molemmat illat alkavat klo 20 KinoPirtissä esitettävällä Juice -elokuvalla.


Juicerock on järjestetty Kemissä vuodesta 2009 alkaen. Kertaalleen tapahtuma ehdittiin jo lopettaa, ja se jäi järjestämättä vuonna 2015. Kuitenkin kyseisenä vuonna Paperitähdet -yhtye juhlisti kymmenvuotista taivaltaan Kemin Ankkurissa kahdella juhlakeikalla, jolloin bändi soitti Coitus Int -bändin aikaisia hittejä.

2016 Juicerock teki paluun Kemiin yleisön pyynnöstä peräti kolmipäiväisenä ilmaiskonserttina Täikön torilla 22.-24.7.2016 osana Easy Living in Kemi –tapahtumakokonaisuutta. Myös viime ja tänä vuonna Juicerock on ollut osa Easy Living -tapahtumaa.

Lisäksi vuonna 2016 Paperitähdet All Stars sekä Mika ja Pullasormet -yhtyeet järjestivät Juicerock Goes Tunturi – Juice Leskinen -tribuutti nimellä kulkeneen kaksipäiväisen tapahtuman Inarin Saariselällä.


Juicerock syntyi aikanaan koska Juicen laajasta tuotannosta on aina tykätty Kemissä ja taustalla on myös se tosiseikka, että Juicen bändeissä ja levyillä on soittanut kuusi kemiläistä muusikkoa; rumpali Kaj "Dry" Martin, kitaristi Hannu "Puntti" Valtonen, basisti Hannu Tervaharju, saksofonisti Vesa Hyrskykari, pianisti, kitaristi ja basisti Ilkka "Ila" Loueranta sekä kitaristi Kati Pyykkö. Juicen tiedetään lohkaiseen, että jokaisessa bändissä pitäisi olla kemiläinen soittaja.

Lisäksi Kemin ja Juicen väliltä löytyy toinenkin mielenkiintoinen yhteys. Leskinen mieltyi kovin Kemiläisen Nicepappi -yhtyeen suurimpaan hittiin, Heli Luokkala-Nevalaisen säveltämään ja sanoittamaan Kuumatkalla -kappaleseen jopa niin, että kutsui Luokkala-Nevalaisen esittämään laulun 40 -vuotisjuhlaansa Tampere-talolle vuonna 1991.
- Kuluneena vuosikymmenenä minulle on kolahtanut kaksi laulua, Helin Kuumatkalla ja Miljoonasateen Lapsuuden sankarille, Juice perusteli.

Juicerock -tapahtumissa on esiintynyt koko joukko Juice Leskisen kanssa soittaneita muusikoita Puntti Valtosen, Hannu Tervaharjun, Ila Lourannan ja Kati Pyykön lisäksi ainakin Antti Tammilehto, Jari Yliaho, Mikko Alatalo ja Sakari Kuosmanen.


Keskiviikkona 26.12. ensi-iltansa saava Juice -elokuva on konstailematon ja terävä, kuten Juicen persoona. Koskettava ja melankolisesti kaipaava, kuten Juicen sielunmaisema. Ronski ja suorapuheinen, kuten Juicen puheenparsi. Elokuva kertoo Juicen tien lapsuudesta läpi kuohuvan 70-luvun aina 80-luvun huippusuosioon. Kaikki elokuvan tapahtumat ovat totta - paitsi ne, jotka eivät ole.

Juice Leskinen oli laulaja, lauluntekijä, runoilija, sanoittaja, kansantaiteilija – suomenkielisen rock-lyriikan isähahmo. Juicen elämää leimasi kuitenkin hänen rakkauselämänsä. Kaikki muu; viina, sanoitukset ja maine tulivat sen sivutuotteena. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään.

Elokuvan on ohjannut Teppo Airaksinen ja Juicea esittää Riku Nieminen. Muissa pääosissa ovat Iida-Maria Heinonen, Antti Tuomas Heikkinen, Pekka Strang ja Silmu Ståhlberg.


Vuonna 1950 Juankoskella syntynyt Pauli Matti Juhani "Juice" Leskinen kuoli 56-vuotiaana 24.11.2006 Tampereella. Jo elämänsä aikana ikoniseen asemaan noussut Juice sävelsi ja sanoitti satoja kappaleita, kirjoitti kymmenen runokokoelmaa, neljä lastenkirjaa, neljä muuta kirjaa ja julkaisi 12 nuottikirjaa. Lisäksi hän suomensi kaksi kirjaa ja kaksi näyttömöteosta.

Juice Leskinen palkittiin Erikois-Emmalla ensimmäisessä Emma-gaalassa vuonna 1983 ja Kaksoiselämää -kappale sai Vuoden iskelmä -Emman 1986. Tampereen kaupungin säveltaidepalkinnon hän sai vuonna 1985 ja Valtion säveltaidepalkinnon 1989. Vuonna 1991 Leskiselle myönnettiin ensimmäinen Juha Vainion sanoittajapalkinto ja Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto 1992. Vuonna 1994 Suomen runoilijaliitto valitsi hänet Vuoden runoilijaksi. Valtion puolikas taitelijaeläke hänelle myönnettiin vuonna 2006.


Leskisen synnyinkaupungissa, sittemmin Kuopioon liitetyllä Juankoskella hänen kunniakseen nimettiin 1980-luvulla nimetty Juicen tori, jonka nimeämistilaisuudessa allekirjoittaneellakin oli kunnia olla mukana toimittajan roolissa. Vuonna 1995 torilla pystytettiin virolaisen kuvanveistäjän Villu Jaanisoon suunnittelema näköispatsas.

Juice Leskisen elämää, tuotantoa ja uraa on käsitelty useammassakin kirjassa, muun muassa Juho Juntusen vuonna 1981 kirjoittamassa Tuuliajolla -kirjassa, Reijo Korpeisen 1987 julkaisemassa haastattelukirjassa Etkös sää Juice oo ja Harri Rinteen vuonna 2002 julkaistussa Juice ON Juice OFF -kirjassa. Ensimmäinen perusteellinen elämäkerta Juicesta ilmestyi vuonna 2014, Antti Heikkisen kirjoittama Risainen elämä.

Vuonna 2016 YLE Radio Suomessa esitettiin Juicesta kertova fiktiivinen 20-osainen kuunnelma Juicen Taivaallinen Aulabaari. Vuonna 2020 Kuopion kaupunginteatterissa kantaesityksensä saa Juicen musiikkiin perustuva draamakomedia, työniemltään Kaksoiselämää.


Juicerock 10 vuotta -viikonloppu Kemissä

Perjantai 28.12. Juice-elokuva, KinoPirtti, Kemi klo 20. Paperitähdet ja Juicerock akustisesti, Oluthuone Kukko, Kemi klo 23. Juicerock kymmenen vuotta. Leffalippu 13 €, Kukkoon vapaa pääsy.

Lauantai 29.12. Juice-elokuva, KinoPirtti, Kemi klo 20. Paperitähdet ja Juicerock, Cafe Bar Ankkuri, Kemi klo 23. Leffalippu 13 €, liput Ankkuriin 15 €, sis. narikan
Rajallinen määrä ennakkolippuja Ankkuriin vain hotelli Merihovista. Ankkurin ennakkolipulla leffalippu 10 €.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu