Lindemann suoraan listaykköseksi

29.6.2015
Rammstein -vokalisti Till Lindemannin ja ruotsalaisen metallimusiikille omistautuneen Peter Tägtgrenin yhteisprojektin, Lindemannin Skills In Pills hyökkäsi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle.

Muuten listalla ei kovin ihmeellisiä muutoksia näy. Provinssirock-kävijä Musen Drones putosi neljänneksi, Antti Tuiskun kultaa myynyt En Kommentoi nousi kolmospaikalta kakkoseksi ja sitkeästi kärkipaikoilla viihtyvä Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana tipahti vaihteeksi kolmospaikalle.

Viikon muut uutuuslevyt, räppäri Tippa-T:n White päätyi 12. sijalle, ja Voicen Kesähitti 2015 -kokoelma aloittaa listataipaleensa sijalta 31. Kesäkuun viimeiselle listalle löysi tiensä siis vain kolme uutuutta.


Listaykköselle nimensä antaneen Till Lindemannin juuret ovat muinaisessa DDR:ssä, Saksan Demokraattisessa Tasavallassa. Hän syntyi vuonna 1963 lastenkirjailija-isän ja toimittajaäidin perheeseen ja harrasti nuorena kilpauintia, edustaen Itä-Saksaa nuorten EM-kisoissa Firenzessä vuonna 1978 sijoittuen 1500 metrin maratonmatkalla seitsemänneksi. Omapäinen nuorukainen käväisi omilla teillään joukkueen hotellilta ja rangaistuksena hänet pudotettiin vuoden 1980 Moskovan olympiaehdokkaiden joukosta.

Musiikillisen uransa mies aloitti First Arsch -punk-yhtyeen rumpalina 1980-luvulla. Wikipedian mukaan Lindemann on kertonut, että hän tahtoi kovasti tulla muusikoksi, ilman minkäänlaisia lahjoja soittamiseen. Nykyään mies kuitenkin hallitsee rumpujen soiton lisäksi ainakin kitaran ja basson. Rammstein -yhtyeessä hän on ollut mukana yhtyeen perustamisesta saakka, vuodesta 1994. Suomalaisille Lindemann on tullut tutuksi myös yhteistyöstään Apocalyptica-yhtyeen kanssa.

Vuonna 1970 syntynyt Peter Tägtgren puolestaan tunnetaan yhtyeistä Pain ja Hypocrisy.  Hän on myös tuottanut lukuisten tunnettujen yhtyeiden, kuten Dimmu Borgirin, Immortalin, Children of Bodomin, Amorphiksen ja Sabatonin albumeja omistamassaan The Abyss -studiossa.

Voihan Soiva Sammakko!

25.6.2015
Suuren suosion Kemin kesässä saavuttanut lastenmusiikkitapahtuma Rondelli tarjoilee lauantaina 27.6. kello 12-15 mojovan annoksen laadukasta lastenmusiikkia sekä hyvää tunnelmaa.

Rondellin lavalla esiintyy kolme lastenmusiikkiyhtyettä, Pentti Rasinkangas & Ohilyönti, Soiva Sammakko sekä Epeli-orkesteri.

Tapahtuma järjestetetään perinteisesti Kemin liikennepuistossa. Tapahtuma-alueella on myös festarikanttiini, festaririntanapin valmistusta ja ongintaa.

Kaikki ovat tervetulleita vauvasta vaariin nauttimaan valloittavasta lastenkulttuurista sekä menevästä lastenmusiikista. Tapahtuman järjestää  Kemin kaupungin nuorisotyö.

Pääesiintyjä, vuonna 1995 lastenkulttuurin valtionpalkinnon saanut jyväskyläläinen Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti-orkesteri tekee omaa uutta lastenmusiikkia tai oikeastaan koko perheen musiikkia, sillä sävellykset, sanoitukset, sovitukset ja esittäminen pyritään tekemään monitasoisiksi, niistä pitäisi löytyä jotain kaiken ikäisille.

Pentti Rasinkankaan laulut ovat etupäässä hauskoja, mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa muun muassa erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Vaikka Ohilyönti-orkesterin esiintymistyyli ja useat kappaleet ovatkin reipashenkisiä, ei kyse ole kuitenkaan siitä, että sedät vain hassuttelevat, vaan kautta linjan kuljetaan pintaa syvemmällä.

Pentti Rasinkangas.

Muse jatkaa listaykkösenä

21.6.2015
Brittiyhtye Muse jatkaa juhannusviikolla Suomen virallisen albumilistan ykkösenä Drones -levyllään. Muutenkin lista on pysynyt varsin staattisena, sillä kärkikolmikossa Haloo Helsinki ja Antti Tuisku vain vaihtoivat keskenenään paikojaan. Haloo Helsinki on nyt kakkosena jo 37. listaviikollaan.

Olennaisin muutos kymppikärjessä oli Adam Lambertin nousu nelossijalle The Original High -albumillaan ilmestymisviikollaan.

Lambertin lisäksi uutuuslevyjä To50:ssa on perin vähän, sillä toiseksi korkein tulokas löytyy vasta sijalta 24, Jason Derulon Everything Is 4. Kaikkiaankin listauutuuksia on vain neljä. Vuosia marginaalissa pyörineen, nyt nousussa olevan omaperäistä elektronista poppia esittävän Jaakko Eino Kalevin nimikkoalbumi päätyi sijalle 34 ja norjalaisen blackmetal-yhtye Gorgorothin Instinctus Bestialis sijalle 42.

Vieläkin staattisempi on viikon singlelista, sillä koko kärkikuusikko pysyi sijoillaan. Sinkkulistan ykkösenä jatkaa Teflon Brothersin Pämppää (Feat. Sahamies), kakkosena Aviciin Waiting For Love, kolmosena Kasmirin Vauvoja (Feat. Saara), nelosena Major Lazerin Lean On (Feat. Mø & Dj Snake), viidentenä Nikke Ankaran Koska Sä Eroot ja kuudentena Martin Tungevaag & Italobrothersin Springfield.

Mitra ja Nopsajalka Tervolaan

16.6.2015
Mitra Kaislaranta ja Nopsajalka ovat Tervolassa elokuussa pidettävien Maaseudulta käsin -messujen tämän vuoden artistivieraat.

Sunnuntaina Louella esiintyvä Mitra voitti Idolsin seitsemännen tuotantokauden vuonna 2013. Ennen Idolsia Mitra kuului vuosina 2007–2009 toimineeseen Lissut-yhtyeeseen.

Vuonna 1992 syntynyt Mitra on julkaissut kolme singleä, Äkkisyvää (2013), sekä alkuvuodesta ilmestynyt Kukka kaipaa valoa ja toukokuussa julkaistu Jotain pysyvää. Singlelistalle niistä ei ole yksikään noussut, mutta lataus- ja radiolistoille kylläkin.

Warner Music Finlandin kanssa levytyssopimuksen solmineen Mitran esikoisalbumi ilmestyy elokuussa juuri sopivasti Tervolan vierailun alla.


Lauantaina messuilla esiintyvä Nopsajalka alias Antti Hakala, aloitti reggaeartistin ja -tuottajan uransa 1990-luvun lopulla Soul Captain Band –yhtyeessä. Sen jälkeen ura jatkui ylitorniolaislähtöisen Jukka Pojan ja Bommitommin kanssa Kapteeni Ä-ni -yhtyeessä.

Mies tunnetaan soolouransa lisäksi myös vuonna superhitit Soutaa huopaa ja Tänään lähtee tehneen Elokuu-yhtyeen jäsenenä. Nopsajalan uusin single ja musiikkivideo Hei Rakastaja julkaistiin toukokuun lopulla.

 
Maaseudulta käsin -messut järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna 29-30.8. Louella, ammattiopisto Lappian Louen toimipaikassa. Messut ovat avoinna yleisölle molempina päivinä kello 10-17.

Nopsajalka.

Muse Suomen listaykköseksi

14.6.2015
Provinssirockiin saapuva Muse iskeytyi röyhkeästi Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle uutuuslevyllään Drones. Levyä on ilmiselvästi odoteltu hyvä tovi.

Kahden edellisviikon ykkönen Antti Tuiskun En kommentoi putosi kakkoseksi, mutta viime viikon kakkoselle, Robinin 16-platalle kävi todella köpelösti. Albumi tipahti kokonaan Top50 -listalta. Sitä toki osaltaan selittää saman levyn Stadion Deluxe -versio, joka nousi tuoreeltaan sijalle yhdeksän.

Tämän viikon listalla tapahtui muitakin isoja rymähdyksiä. Esimerkiksi Paradise Lostin The Plague Within putosi peräti 20 sijaa 24:nneksi. Samoin toisella listaviikollaan Laineen Kasperi & Palava Kaupunki -yhtyeen nimikkolevy tipahti 20 sijaa 26:nneksi.

Helloweenin My God Given Right runnottiin 15 sijaa alemmaksi sijalle 18 toisella listaviikollaan. Anssi Kelan Nostalgiaa kierähti 25 sijaa alemmaksi ja on nyt sijalla 30. Euroviisukokoelma Eurovision Song Contest 2015 Vienna sai marssia 22 sijaa alemmaksi 43:nneksi.

Haloo Helsinki pysyy puolestaan listan kärkipäässä kuin tatti. Nyt Kiitos ei ole kirosana seisoo sijalla kolme. Nightwishin Endless Forms Mots Beautiful puolestaan hypähti kolme pykälää ja on nyt neljäntenä.

Musen jälkeen viikon myydyin uutuuslevy on Tuomari Nurmio & Hoedownin Tales Of Judge Bone, joka on viidentenä. Hassummin ei mennyt myöskään A$Ap Rockyn At.long.last.a$Ap -kiekolla joka on ilmestymisviikollaan listalla kahdeksantena.

Listan muita uutuuslevyjä ovat Kilpi-yhtyeen Juggernautti (15.), Major Lazerin Peace Is The Mission (17.) sekä Keinuva Lahna -yhtyeen Runosielu/haaleita Kylpyjä (36.).

Kemin Love Rockin kattaus selvillä

11.6.2015
4. heinäkuuta pidettävän Kemin Love Rock –tapahtuman kaikki esiintyjät on nyt selvillä. Tarjolla onkin rokkikansalle varsin vaikuttava ja monipuolinen kattaus, kaikkiaan seitsemän esiintyjää.

Mukana ovat Nicky Rothen, Epäjärkkärit, Lambs, Pastori Oinas, Lele Toppinen & Sami, Silent Threnody sekä Tomorrow Dream (acoustic).

Tapahtuma alkaa Cafe Chilloutissa kello 21, eikä lipunkaan hintaa päätä huimaa. Sisään pääsee kymmenellä eurolla.

Love Rock järjestetään nyt neljännen kerran. Ensimmäisen kerran rakkausrockin merkeissä kansaa kutsuttiin koolle vuonna 2012.

Veres 2015 rokkaa 12 bändin voimin

11.6.2015

Veres, Kittilän Haudanperällä Karinnokan lintutornin juurella järjestettävä yksi Lapin omaperäisimmistä musiikkitapahtumasta, on saanut tämän vuoden ohjelmistonsa valmiiksi.

Perjantaina 3.7. esiintyvät rovaniemeläiset Reindeer Kalashnikov (raprock) ja Ensio (alternative rock), oululainen metalliyhtye Muria, sodankyläläiset ramopop-yhtye Tre Homones ja rockbändi Fat Widow. Illan päättää Jani Wickholm.

Lauantaina 4.7. vuorossa ovat sodankyläläinen trashmetalpartio Treatment, viihdemusiikkia soittava oululainen QRA, Forssa/Helsinki/Oulu/Tukholma-akselilta koottu rockyhtye TPO, kittiläläinen rock´n rollia paahtava Sepmohit, rovaniemeläinen The Backstabbers sekä inarilaisräppääjä Amoc.


Molempina päivinä ohjelma alkaa kello 18 ja päättyy 01.00, jolloin päättyy myös anniskeluaika. Päihteettömänä tilaisuus pidetään lauantaina kello 18-21 eli erityisesti nuorille suunnatun kolmen ensimmäisen aktin ajan. Veres on muutenkin nuorisoystävällinen tapahtuma, sillä alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi seisään.

Veres-tapahtumassa käy vain käteinen raha, pankki- ja luottokortteja on turha tyrkyttää. Liput maksavat 15 euroa per ilta, mutta kahden päivän lipun saa 20 eurolla.

Vereksen esiintyjävalintojen johtoajatuksena on kiinnittää pääasiassa pohjoissuomalaisia yhtyeitä. Tapahtuman järjestää  Kulttuuriyhdistys Veres ry.

Veres-festivaalin historia juontaa vuoteen 2008, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran, tuolloin vielä yksipäiväisenä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteista
www.veres.fi
https://www.facebook.com/VeresMusiikkitapahtuma

Erkki Huru Bandilta toinen singlejulkaisu

8.6.2015
Kemiläinen Erkki Huru Band on julkaissut uuden singlen. Kavaljeeri -kappale vie kuulijan keskelle kesäyön taikaa. Yhtye on purkittanut  kolmen ja puolen minuutin biisiin tarinan ujosta miehestä, joka kohtaa kauniin naisen kesäyönä tanssilavalla.

Kappale on jatkoa helmikuussa kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen julkaistulle Tule vain -singlelle, joka nousi myös tätä Suomi -tanssii listalle. Seuraavaksi, todennäköisesti jo ensi syksynä yhtyeeltä on lupa odottaa täyspitkää levyä.

Kitaristi ja laulusolisti Erkki Hurun lisäksi EHB:ssa soittavat rumpali Espe Heikkinen, basisti ja taustalaulut hoitava Jouni Kallankari sekä kosketinsoittaja Matti Aho. Lisäväriä biisiin tuo tunteikas selloraita.

Youtubessa julkaistun singlen voit kuunnella yltä. Sävellys- ja sanoitustyön lisäksi Erkki Huru on myös koostanut kappaleen videon.

Helmikuussa Rokkineuvos haastatteli yhtyeen. Juttu on luettavissa täällä: http://www.rokkineuvos.fi/415295788

Qstockin Oulu-lavan ohjelmisto valmis

4.6.2015
Qstockin Oulu-lava täydentää tuttuun tapaan festivaalin paikallistarjontaa sekä toimii Qstockin, Ilosaarirockin ja Provinssin välisen bändivaihdon estradina. Oulu-lava toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin Rockpolis-toimintojen ja Business Oulun kanssa.
 
Oulusta Qstockin, Ilosaarirockin ja Provinssin bändivaihtoon on tänä vuonna valittu hardrock-vaikutteista rouheaa rock’n’rollia paahtava Temple Balls. Joensuusta on mukana moniääniseen lauluun luottava ja musiikillisia vaikutteita aina kasaripopista kantriin napsiva Sonik. Seinäjokea puolestaan edustaa raskasta ja synkkää metallista hardcorea louhiva Ravage Ritual.
 
Muut Oulu-lavan esiintyjät ovat Qstockissa kahdeksanhenkisenä big band -kokoonpanona soittava luomuboogieryhmä Outolintu, stoner rock -yhtye The Groke, musiikkia fiiliksen ehdoilla tekevä OPP, äskettäin esikoissinglensä julkaissut Sola, melodiseen metalliin nojaava Dark Flood, progea, rockia, jazzia ja poppia sekoitteleva Punaisen kuningattaren periaate, ja yhdeksi vuoden kovimmista tulokkaista tituleerattu rap-metal -yhtye Apina.
 
Festivaalin loput esiintyjät ja lavakohtaiset aikataulut julkistetaan keskiviikkona 10.6.

 
Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 24.-25.7.2015. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.
 
Qstock on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista. Se on ollut loppuunmyyty jo kahtena vuotena peräkkäin keräten 30 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

 

Qstockin esiintyjäkaartissa ovat tänä vuonna Nightwish, The Sounds (SWE), Mustasch (SWE), Amaranthe (SWE), Ewert and The Two Dragons (EST), Selah Sue (BEL), Rambo Rimbaud (Ville Valo), Temple Balls, Dark Flood, Sola, The Groge, OPP, Outolintu, Ravage Ritual, Punaisen kuningattaren periaate, Apina, Apocalyptica, Haloo Helsinki!, Elastinen, Kaija Koo, Apulanta, Popeda, Neljä Ruusua, Juliet Jonesin Sydän, Spekti, Brädi, Uniikki, Pertti Kurikan Nimipäivät, Von Hertzen Brothers, Mikael Gabriel, Kotiteollisuus, CMX, Tiisu, SANNI, Olavi Uusivirta, Disco Ensemble, Samuli Edelmann, Aurora, Jenni Vartiainen, Teflon Brothers, Kasmir, Atomirotta, Teksti-TV 666, Ghost Brigade, Apina, Santa Cruz, Musta Paraati sekä Radiopuhelimet.

Sonata Arctica RunniRockin vetonaulaksi

Sonata Arctican kitaristi Elias Viljanen ja basisti Pasi Kauppinen. Kuva: Juhani Hiltunen.

29.5.2015
Sonata Arctica on kiinnitetty 14.-15. elokuuta vietettävän RunniRockin vetonaulaksi. Festivaalin muita esiintyjänimiä ovat muun muassa Apulanta, Robin, Petri Nygård, Antti Tuisku, Pelle Miljoona ja Remu Aaltonen.

Festivaalipaikka sijaitsee Iisalmessa, noin 23 kilometriä Ylä-Savon pääkaupungista Kiuruveden suuntaan. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran, mutta oli hilkulla jäädä järjestämättä. Runnin kylpylä ehti jo ilmoittaa, ettei RunniRockia järjestetä tänä vuonna hotellin mittavan remontin vuoksi.

Tapahtumavastaava Sami Repo keräsi kuitenkin joukon rokista innostuneita sijoittajia ja yhdessä he perustivat yhteisyrityksen RunniRock Oy, joka järjestää festivaalin. Viime vuonna tapahtuma keräsi noin 8 000 festarikävijää tuplaten ensimmäisen vuoden kävijälukemat.

Viime vuonna RunniRockissa esiintyivät Lauri Tähkä, Haloo Helsinki, Dingo, Kotiteollisuus, Melrose, Indica, Mamba ja Janna.

Sonta Arctica vahvisti perjantaina nettisivuillaan soittavansa 13.7. myös Itävallan Wienissä pidettävässä Szene –tapahtumassa. Suomalaisbändeistä mukana on myös Stratovarius.

Keminmaassa bändikilpailu syyskuussa - ilmoittaudu nyt

Worst Night Out voitti Meri-Lapin Bändikisan viime vuonna. Kuva: Milla Liukkonen.

28.5.2015
Keminmaassa järjestetään tänäkin vuonna bändikilpailu viime vuoden tapaan. Kilpailu pidetään lauantaina 5. syyskuuta "Paavon paikassa" eli Pohjanrannassa.
Meri-Lapin bändikisaan pääsee mukaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta bändiä. Ilmoittautumiset osoitteeseen anne.puotiniemi@keminmaa.fi

Kilpailun menestyjille on tarjolla studioaikaa Tico-Tico -studiolla, kuten viime vuonnakin, jolloin voittajaksi selvisi torniolainen Worst Night Out -yhtye. Viime vuonna tuomariston muodostivat Keminmaan koulukummit Tony Kakko ja Katja Lukin sekä Tico-Ticon isäntä Ahti Kortelainen.

Bändikisa pidetään Keminmaa-päivän yhteydessä. Pohjanrannassa pidetään samaan aikaan myös perinteiset Meri-Lapin Ruokamessut.

Myyntitohinan ja bändikisan ohella tapahtumassa esitellään konevoimaa ja teknisia vimpaimia sekä järjestetään hyppynarujuoksun MM-kisojen haastekilpailut, johon myöskin voi ilmoittautua Anne Puotiniemelle. Haastekisassa palkitaan sekä nopein että parhaiten pukeutunut joukkue.

Viime vuoden bändikisassa toiseksi Worst Night Outin jälkeen tuli kemiläinen Rio De Vision ja kolmanneksi niinikään kemiläinen Denial. Jokainen kärkikolmikosta sai studioaikaa palkinnokseen.

Kärkikolmikon palkitsemisen lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnan torniolaiselle tyttöbändi Harmonielle. Kisassa olivat mukana myös kemiläiset Ruutana ja Glass Wipe sekä Future Seen.

Mira Sunnarilla iso vaihde päällä

Mira Sunnarilla menee nyt lujaa. Monipuolinen taiteilija näyttelee vielä tämän viikonlopun aikana Legendan lauluja –musiikkinäytelmässä Torniossa ja 15. heinäkuuta on hänen käsikirjoittamansa Kylmän jäljet –näytelmän ensi-ilta Ylläksellä.

Näiden välillä, 11. heinäkuuta torniolaislaulaja julkaisee Seinäjoen tangofestivaalien yhteydessä ensimmäisen pitkäsoittolevynsä. Albumi Lumo pitää sisällään pääasiassa Sunnarin itsensä kirjoittamia kappaleita.

Lue lisää Mira Sunnarista täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Mira Sunnari näyttää monipuolisuutensa

Vuoden 2001 tangokuningatar julkaisee ensimmäisen albuminsa Lumo 11. heinäkuuta ja neljä päivää myöhemmin tulee ensi-iltaan hänen käsikirjoittamansa näytelmä.

2.7.2015
Mira Sunnari
on harvinainen monipuolinen taiteilija. Parhaillaan hän on mukana Torniossa esitettävässä viihteellisessä Legendan lauluja –musiikkinäytelmässä, joka kunnioittaa Olavi Virran syntymän satavuotisjuhlavuotta.

Ensi viikon lauantaina, 11. heinäkuuta Sunnari julkaisee Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä ensimmäisen pitkäsoittonsa, jonka lauluista suurin osa on hänen itsensä kirjoittamia. Hänhän on tehnyt omia kappaleita pöytälaatikkoon koko ikänsä. Jo Miranda-nimellä vuonna 1995 julkaistu ensimmäinen single Naura vaan/ Mitä jää oli lähtöisin hänen omasta kynästään.

Lisäksi neljä päivää levyjulkaisun jälkeen 15.7. ensi-iltaan tulee Sunnarin käsikirjoittama näytelmä Kylmän jäljet Ylläs Soikoon –musiikkitapahtumassa. Uuden aluevaltauksen tekevän Sunnarin näytelmä kertoo Lapin sodan evakkoajasta.  Ensi-illan jälkeen musiikkinäytelmä nähdään eri puolilla Lappia.

Paha tyttö?

Urallaan Sunnari on ehtinyt levyttää puolisen tusinaa singleä, laulaa kokoelmilla ja tehdä puolikkaan pitkäsoiton tangokuningas Erkki Räsäsen kanssa. Nyt julkaistava debyttialbumi Lumo on äänitetty kemiläisessä Greatsounds-studiossa.  Levyn muusikot ovat tuttuja Men In Black, joka on soittanut pitkään Jari Sillanpään taustalla. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu on nimeltään Paha tyttö.

Ennakkotietojen mukaan levy sisältää rockiin kallellaan olevaa iskelmää, jossa lienee mukana sävyjä raskaammastakin rockista. Sunnarihan muistetaan myös metalliyhtye-projektistaan Cover `Em Up.

Myös taustalaulajana esiintynyt ja muille artisteille lauluja tehnyt Sunnari on sanonut saavansa kaikesta tekemisistään lisäinspiraatiota ja -oppia omalle laulajan uralleen. Sunnarin äänihän on hyväksi havaittu monessa kisassa. Tangokuningattaruuden lisäksi hän on iskelmän Suomen mestari vuodelta 1997 Ikaalisista ja vuoden 2001 Syksyn Sävel –finalisti kappaleella Tuli mies joka vei.

Keminmaasta Ruotsiin, sieltä Tornioon

Sunnari on syntynyt  Keminmaassa  vuonna 1976, josta muutti vanhempiensa mukana puolivuotiaana Ruotsiin. Hän asui Uumajassa, Luulajassa ja Piteåssa. Tuolla reissulla hän osallistui ensimmäisiin laulukilpailuihinsa  ja tuli toiseksi. Hän lauloi silloin suuresti ihailemansa Carola Häggkvistin menestyshitin Tommy tycker om mig. Tornio tuli Sunnarin kotipaikaksi 8-vuotiaana.

Sunnari haaveili lapsena astronautin tai poliisin urasta. Jossain vaiheessa mielessä oli myös lähtö Japaniin rokkitähdeksi. Silti hän ajatteli musiikkia vain harrastuksena.

Laulu sai kuitenkin pian nuoren neidin päähuomion ja hän lauloi muun muassa Selestina- ja Toivolan nuorisokuoroissa. Niistä esiintymiskokemusta saaneena hänellä oli myös koulussa kolmen tytön muodostama rockbändi Dragon, joka ei koskaan uskaltautunut keikalle.

Sunnarin kiinnostus siirtyi rockista vahvemmin popiskelmään 17-vuotiaana, jolloin omia lauluja syntyi kasapäin. Kyvyilleen hän sai vahvistusta osallistuttuaan lokakuussa 1995 Kemin kaupunginorkesterin järjestämään iskelmäkilpailuun, jonka hän voitti.

Dannyn joukkoihin

Sunnarin ammatinvalinta vahvistui kuitenkin vasta Dannyn taustalaulajana. Ensi kerran hän tapasi Dannyn vuonna 1996, kun tämä oli luennoimassa Torniossa Show must go on - koulutuksen yhteydessä. Iso D nappasi Miran, Johanna Pakosen ja Susanna Heikin Läpi harmaan kiven - konserttikiertueelleen. Sunnari pääsi myös D-tiimin mukana esiintymismatkalle Kiinaan.

Tuolloin levy-yhtiötkin kiinnostuivat lahjakkaasta laulajatytöstä ja musiikillisen linjan etsiminen alkoi. Audiovox laittoi liikkeelle parhaat voimansa ja laulunikkareina toimivat Ilkka Vainio ja Pertti Haverinen.

Sitten aivan ex-tempore Sunnari sai päähänsä osallistua Seinäjoen tangokuningatar -kilpailun. Hän pärjäsi   hyvin ja itsellekin suurena yllätyksenä sijoittui Taina Kokkosen jälkeen finaalissa  jaetulle toiselle sijalle oululaisen Katja Ängeslevän kanssa.

Lavasäteilyä, karismaa, itsevarmuutta

Tangoprinsessan titteli vuonna 1999 tuntui aluksi riittävän, sillä se toi mukavasti keikkoja. Välivuoden jälkeen hän päätti kuitenkin yrittää uudelleen. Musiikinopettaja Aira Siuruainen-Kalliolan opissa Sunnari löysi oikean laulutekniikan. Korkeat äänetkin alkoivat irrota helposti ja energiaa vapautui rutkasti itse esiintymiseen.

Kun Sunnari sitten vuonna 2001 valittiin tangokuningattareksi, puhuttiin jo lavasäteilystä ja  -karismasta, jotka olivat pulpahtaneet esiin. Itsevarmuuttakin oli tullut roimasti lisää.


Kuningatarvuoden
jälkeenkin Sunnari pysyi torniolaisena ja hän on tehnyt keikkaa pohjoisesta käsin. Seinäjoen Tangomarkkinoilla hän esiintyy edelleen lähes vuosittain, mutta nuorisotyönohjaajan pesti Kolarissa on vähentänyt hänen esiintymisiään reilusti. Sieltä hänet löydettiin vuosi sitten myös teatterin maailmaan.

– Siinä kävi niin, että minua kysyttiin mukaan vähän laulamaan Sieppijärven kesäteatteriin, ehkä pikku rooliinkin. Ajattelin, että mikäpä siinä, sillä näytteleminenkin on aina kiinnostanut. Kohta sain kuulla että debytoin yhtenä pääroolilaisena, Sunnari kertoo hänelle lopullisen teatteripureman antaneesta Viimeiset Tanssit –näytelmästä.

Legendan lauluista Kylmän jälkiin

Sunnarin käsikirjoittama Kylmän jäljet-musiikkinäytelmä vie katsojat 70 vuoden taakse. Se on lappilainen selviytymistarina, joka perustuu tosikertomuksiin. Sitä varten on haastateltu evakkoja, heidän läheisiään  ja historiantuntijoita.

Näytelmässä esiin nousevat erilaiset sodan haavat ja niiden piilotetut arvet.  Kaiken surun ja ahdistuksen keskelläkin elämä jatkuu, huumori kukkii ja lempi leiskuu.

Evakkotarinaa tukevat Sunnarin kirjoittamat uudet laulut, mutta myös monet tutut sota-ajan ikivihreät. Kylmän jälkien lauluosuuksista  päävastuun kantaa Sunnarin itsensä lisäksi Jyrki Vaattovaara.

KYLMÄN JÄLJET

Ensi-ilta: Keskiviikkona 15.7. kello 18.

Esityspaikka: Ulkoilmanäyttämö Ihmisen Rinki Äkäslompolossa 

Pääosissa: Mira Sunnari, Jyrki Vaattovaara, Jaana Lipo ja Ahti Hiltunen.

Käsikirjoitus ja dramatisointi: Mira Sunnari

Ohjaus:  Johanna Virsunen

Kylmän jäljet-orkesteri: Jyrki Vaattovaara, Suvi Lassila ja Mika Mustonen

Äänentoisto, puvustus, koreografia: Rovaniemen Teatteri

Huomaa: Esitys avaa perinteisen Ylläs Soikoon-musiikkitapahtuman.

LEGENDAN LAULUJA

Viimeiset esitykset: Pe 3.7. kello 15 ja su 5.7. kello 19 Tornion Umpitunnelissa.

Perustuu Olavi Virran lauluihin, joiden ympärille Anne Angeria on rakentanut humoristisen musiikkinäytelmän.

Suojelija: Sheila Gmar Virta, Olavi Virran tytär. Paikalla esityksissä.

Esiintyjät:

Arja Sipola, Suomen ensimmäinen tangokuningatar
Mira Sunnari,  tangokuningatar
Marko Haapaniemi, muusikko/laulaja
Hannu Perttula muusikko/laulaja
Tuula Rajaluoto, näyttelijä/laulaja
Evelin Perttula, näyttelijä
Seija Satokangas, taiteilija, laulaja
Niko Mäenalanen, musiikin sovittaja, kapellimestari
Ann-Sofie Ailovuo, kompetiittori, soololaulun opettaja

Hän, Alexi Laiho ja 99 muuta kitaristia soittaa yhdessä

30.6.2015
Kuvan mies fanittaa Panteraa ja Van Halenia. Sekä soittaa itsekin kitaraa. Maailman parhaaksi kitaristiksikin useaan otteeseen nimetty Children Of Bodomin Alexi Laiho on kelpuuttanut hänet soittokaverikseen Helsingin Senaatintorille 14.8.

Tuolloin esitetään Alexi Laiholta tilattu kitarateos. Laiho on valinnut avoimen haun pohjalta mukaansa eri puolilta maailmaa sata kitaristia.

Kuvan kitaristi tunnetaan myös yleisurheilijana, joka voitti MM-pronssia Helsingin MM-kisoissa vuonna 2005. Kuka hän on, selviää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Katso kuinka Tommi Evilän kitara soi

30.6.2015
Entinen pituushyppääjä Tommi Evilä on yksi sadasta sähkökitaristista, jotka Children of Bodom -yhtyeen kitaristi Alexi Laiho on kelpuuttanut mukaan Helsingin juhlaviikoilla esitetettävään 100guitarsfromhel -tapahtumaan.

Alexi Laiho.

Laiho on säveltänyt Juhlaviikoille tilausbiisin ja esittää sen sadan muun sähkökitaristin tukemana. Samalla 14. elokuuta Helsingin Senaatintorista rakentuu hulppea metalliareena. Konserttiin on vapaa pääsy.

Laiho haki kitaristeja avoimella haulla konsertin verkkosivujen avulla. Sivut, kaikkien valittujen kitaristien nimet ja soittonäytteet löytyvät täältä: http://www.100guitarsfromhel.fi/

Pituushyppääjänä Tommi Evilän paras saavutus on Helsingin vuoden MM-kisojen pronssimitali tuloksella 825. Mitalin myötä Evilä nousi lähes kansallissankarin asemaan. Evilä on tunnetusti suuri musiikin, varsinkin raskaamman rockin ystävä ja harrastajakitaristi. Hän on haastatteluissa maininnut suosikkibändeikseen muun muassa Panteran ja Van Halenin.

Alexi Laihoa pidetään yhtenä maailman parhaista kitaristeista. Hän on ensimmäinen suomalainen kitaristi, josta on tehty juttu arvostettuun Guitar World -lehteen. Laiho on myös valittu saman lehden vuoden 2009 lukijaäänestyksessä parhaaksi metallikitaristiksi.

Myös kotimainen musiikkilehti Soundi on arvottanut Laihon parhaaksi soolo- ja metallikitaristiksi. Lisäksi Total Guitar –lehden vuosiäänestyksessä 2011 Laiho voitti maailman parhaan metallikitaristin tittelin. Myös Mitä Missä Milloin 2012 Junior –kirjassa Laiho on nostettu maailman parhaaksi kitaristiksi.

A.R.G., maailman ainoa porometalliyhtye Rokkineuvoksen long play- haastattelussa

A.R.G. paahtaa jälleen porometalliaan täysillä trashmetallin ystävien iloksi. Kuva: Susanna Raitamaa.

24.6.2015
Kuusamolainen trashmetalliyhtye A.R.G., jonka musiikkia myös porometalliksi kutsutaan, teki toukokuussa komean paluun musiikkimaailmaan Redemtion from refaim –levyllään. Parikymmentä vuotta tauolla ollut kasatttiin uudelleen yhteen jo vuonna 2011, mutta bändi kypsytteli uutta levyään kaikessa rauhassa tehden siinä sivussa jonkin verran keikkoja.

Bändin uutuuslevy on saanut kiittäviä arvosteluja ja on nostanut osaltaan kotimaisen trashmetallin uuteen nousuun. Niinpä Rokkineuvoksenkin oli syytä ottaa yhteys bändiin ja haastatella bändin miehistö.

Longplay –tyyliin tehtyyn A.R.G. –haastatteluun pääset käsiksi täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

A.R.G: Seuraavaa levyä tuskin tarvitsee odottaa 24 vuotta

Kuusamon trashmetalli-lähettiläät ovat jälleen vauhdissa ”pienen” tauon jälkeen

24.6.2015
Suomalaisten
trashmetal-bändien pioneereihin lukeutuva kuusamolainen A.R.G. –yhtye on tehnyt paluun musiikin pelikentille nyt myös levyn muodossa. Toukokuun lopulla julkaistu Redemtion from Refaim –albumi on yhtyeen kolmas pitkäsoitto. Edellisestä levytyksestä ehti kulua jo 24 vuotta, sillä sen edeltäjä One world without the end ilmestyi jo vuonna 1991.

Nyt kun tuotos on on ollut nyt ulkona muutaman viikon, käynyt Suomen virallisella listallakin ja arviot ovat olleet erinomaisia, on siis hyvä aika kysyä yhtyeen herroilta minkälaiset fiilikset heillä on tämän kaiken suhteen?

- Kaiken kaikkiaan hämmentävän nöyrät tietty. On todella hienoa, että levy on kelvannut näinkin hyvin sekä yleisölle että arviointiin. Antaa uskoa jatkoa ajatellen eli thrash on, sanoo kitaristi Vesa Säkkinen.

- Ihan tässä on äimänkäkenä. Hyviä arvioita ja selkään taputtelua niin että olkapäät on kipeänä, jatkaa yhtyeen toinen kitaristi Jari Kelloniemi.

Basistivokalisti Tenho ”Tepa” Kareen (ent. Karjalainen) muistuttaa, että yhtye teki juuri sellaisen levyn kuin halusikin.

- Eli poroerottelun taustamusiikiksi sopivaa mekastusta, mies määrittelee.

- Mutta onhan se ihan luksusta, että levy on otettu niinkin hyvin vastaan kuin on ja arviot tosiaankin ovat olleet kaikin puolin mairittelevia. Sehän pitää ottaa kiitollisena vastaan ja taapertaa kohti uusia.... ööö ... mitä lienee, Kareen myöntää.

Kiittävää palautetta uudesta levystä

Uuden levyn myötä yhtye on saanut siis julkisuutta; levyarvioiden lisäksi myös haastatteluja. Metallikansaltakin on tullut suoraa palautetta ja kiittelyä. Kummastelua ei juurikaan. Julkisuuden yhtye ottaa vastaan sellaisena kuin se tulee.

- Niin sanottu julkisuus on osa tätä hommaa ja tulee kaiken muun ohessa. Ei sitä tule ajateltua loppujen lopuksi juurikaan. Suoraa palautetta levystä on tullut niin läheltä kuin hieman etäämpääkin ja yleisesti ottaen se on ollut todella positiivista. Silloin se ei ole mennyt kovinkaan metsään eli linja pitää, Säkkinen puntaroi.

Kalliokoski sanoo, että musamaku on jokaisen ihmisen oma asia.

­- Joko tykkää tai ei tykkää. Julkisuus vain liittyy tähän hommaan, ei se ole sen kummempaa. Eikä me mitään rokkitähtiä olla, pohjoisen juntteja paitsi tuo meidän rumpalimme (Timo Hanhijoki). Se on rokkitähti, kun sillä on harlikka, Kelloniemi hekottaa.

- Mutta totta on, palaute on ollut positiivista, Kelloniemi kuitenkin myöntää.
Kareen puolestaan muistuttaa, että etteipä A.R.G.:n eli Ancient Rotten Graveguardsin kohdalla julkisuutta ole koskaan liiaksi asti ollut.

- Mutta onhan se mahtavaa, jos porukkaa tekemisemme kiinnostavat.

Mistä uusi virta löytyi?

Vuonna 1985 perustettu bändi piti pitkän, lähes parinkymmenen vuoden paussin toiminnassaan. Se laittoi soittovehkeet jemmaan vuonna 1984 ja teki paluun 2011. Mikä sai yhtyeen uudelleen kasaan fanien ja muun trash-kansan iloksi ja mistä soittamisen ilo löytyi takaisin?
- Paluusta on kiittäminen Järkkää ja Tepaa, jotka 2011 aloittivat vuoropuhelun mahdollisesta comeback-keikasta Jalometallin 10 vuotispippaloissa. Siitähän se sitten lähti. Sanoisin, että suhteellisen helposti kaikki eteni. Jartsa teki todella hienon taustatyön biisien suhteen ja saatiin nuori ja lahjakas kannuttaja setin taakse jytäämään. Sitä "iloa" ei tarvinnut kovinkaan paljon edes etsiä, se tuli itsestään, Säkkinen arvioi.
- Homma lähti keikkojen myötä rullaamaan niin mikäs siinä. Tehtiin sitten levy, Kelloniemi tiivistää olennaisen.

Kelloniemen mukaan uutta levyä tehtiin osin tietoisesti pidemmän kaavan kautta ja toisaalta asiat vain menivät niin.
- Ajateltiin, että mihin tässä enää on kiire. Tehdään rauhassa mahdollisimman hyvää jälkeä ja katsotaan mihin homma johtaa. Hyvä niin, mielestäni se varmisti sen, että saatiin se mitä pitikin narulle.
- Niinpä, yksi vuosi tässä vaiheessa sinne tänne ei paljoa vaikuta, Kelloniemi säestää.
Kareen muistuttaa, että toisaalta yhtyeet jäsenten pitkähköt välimatkatkin aiheuttaa sen, ettei joka viikko ole mahdollista päästä treenaamaan.
-Se saattaa olla myös osaltaan syy siihen, että homma pysyy tuoreena ja äijät innokkaina. Treeniviikonloput ovat olleetkin aina merkkitapauksia. Uusia biisejä tosiaankin on tehty pikkuhiljaa ja jossain vaiheessa alettiin miettiä, että niitähän alkaisi olla levyllinen. Sitten ryhdyttiin varailemaan studiota.

Sävelet ja sanat – miten ne syntyvät?

Minkälainen on sitten yhtyeen työskentelytyyli säveltämisen, sanoittamisen ja
sovittamisen osalta. Kuka tekee ja mitä.
- Minä ja Jari tehdään toistaiseksi sävellystyö. Tepa ja minä sanoitetaan rallit. Sen jälkeen kokoonnutaan kimpassa roiskimaan zipaleet kasaan ja jokainen antaa oman osuutensa kokonaisuuteen. Siinä vaiheessa voi syntyä uusia ideoita ja saadaan parhaat puolet ralleista esille, Säkkinen kertoo.
- Joo, pääasiassa minäkin sävellän rungon, jota sitten aletaan roiskia eri muotoihin jos tarvitsee. Jonkin verran autan tarvittaessa Tepsua sovituksissa ja yritän antaa ideoita sanoituksiin. Esimerkiksi Equilibrium on yksi eräs näistä, Kelloniemi toteaa.
-Olen minäkin aikoinani yhden biisin säveltänyt (Chemical Snot). Siis toista tässä odotellessa, Kareen virnistää.
- Antaa Jarin ja Vesan säveltää, kun kerran homman osaavat. Minä yritän olla se sanaseppo Jarin biiseissä ja sovittelen kaiken mahdollisen ja välillä mahdottomankin, siis sanoitusten osalta. Siltä ainakin tuntui Overlordin kohdalla. Mutta hyvä siitä tuli, Kareen lisää.

Porometallia?


A.R.G:n musiikkia on kutsuttu reindeer- eli porometalliksi. Mistä moinen genreluokittelu?
- Siitä saamme oikeastaan kiittää pääkaupunkiseudun metallipäitä, jotka piti meitä ihan lappalaisina. 1980-luvun lopulla kun oli tärkeää lokeroida kaikki mahdollinen. Bändit lokeroitiin mikä mihinkin metallin alalajiin. Siinähän muuten taisi syntyä sukkahousumetallikin. Onhan se hieno termi. Mutta kun meitä niin lappalaisina pidettiin, heitettiin läppänä jossain kohtaa, että mehän ollaan varmaan sitten porometallia.
- Se jäi jostain syystä elämään omaa elämäänsä ja tatuoitui meihin lähtemättömästi. Onhan se säilynyt, kun tätä lähinnä vitsistä lähtenyttä asiaa tässä 2015 vielä selitellään. Mutta eipä haittaa. Tuskinpa tulee toista bändiä vastaan, joka väittää olevansa porometallia. Se kun ei oikeastaan eroa thrashmetallista mitenkään, Kareen selvittää.

Kaamos synkistää metallimusiikille?

Raskasta rockia on väännetty "iät ja ajat" nimenomaan pohjoisessa Suomessa. Yhdeksi selitykseksi on väitetty pohjoisen kaamosta, sitä että pitkä ja kylmä talvi vääntää luomishanat kaakkoon ja tekee samalla
ihmiset synkisteleviksi, joka myös näkyy musiikissa. Ainakin Kelloniemi on valmis allekirjoittamaan väitteen.
- Eihän mikään reggae tule mieleen jossakin Koillismaan korvessa. Sieltä pohojosesta se angsti varmaan on jäänyt mukaan vaikka etelässä nykyään asustankin.
Myös Säkkinen pitää selitystä mahdollisena.
-Voihan olla, että sillä on jonkinlainen tarkoituksellinen tai alintajuntainen vaikutus ja merkitys musan luomistyön kanssa. Itse olen kuitenkin asunut suurimman osan elämästäni muualla kuin aivan pohjoisessa ja siitä huolimatta mieluummin jyrään raskaampaa musiikkia kuin lurittelen rakkauden tuskista tai iloista. Sanoisin sen olevan kohdallani sisään rakennettu malli.
Kareen tunnustaa olevansa retkueen nykyään ainoa pohjoisen mies.
- Mutta kyllähän se on kuitenkin niin, että pohjoisen kasvatti on ikänsä pohjoisen kasvatti, vaikka asuisikin Lempäälässä.

Harvat treenit vedetään tehokkaasti

Keikkailu ja treenaaminen on siis välimatkoista huolimatta sujunut hyvin.
- Treenataan tasaisen harvaan ja silloinkin tehokkaasti. Kotityöt ovat myös tärkeitä. Syksylle ladataan isommin Suomen kiertämistä sikäli kuin se saadaan toteutumaan, hinku ainakin on kova, Säkkinen suunnittelee.
- Mulla ja Timolla helpompaa kun asutaan Tampereella, muut jantterit joutuu matkustelemaan enemmän. Timon kanssa välillä kahdestaan katsellaan myös uusia biisiä ennen kuin muut tulee treeneihin, Kelloniemi huomauttaa.
Myös Kareen löytää asiasta vain hyviä puolia.
- Tokihan se vaatii kohdallani sen, että reissut pitenee, kun pari matkustuspäivää tulee mukaan, mutta tuleepahan ravintolavaunun ruoka- ja juomalistat tutuiksi, mies hirnuu.

Seuraava levy jo vuonna 2039?

Tästä eteenpäin yhtye jatkaa bändeille tyypillisellä kuviolla, treenejä pitäen, uutta materiaalia tehden ja keikkaillen.
- Keikkoja toivotaan mahdollisimman paljon. Seuraava on jo ensi sunnuntaina Tuskan afterpartyissä Club PRKLeessä Helsingissä. Samalla uuden materiaalin tekeminen on alkanut eli tuleen ei jäädä makaamaan, Säkkinen alleviivaa.
Kareen muistuttaa, että yhtye piti tarkoituksella keikoista vähän taukoa, jotta Redemtion from refaim –levy saataisiin tehtyä.
- Nythän tässä voisi vaikka repäistä ja esittää näitä lauluja julkisestikin eli lisää keikkoja vaikka syksymmällä. Uusia biisejä kohti vuonna 2039 ilmestyvää neloslevyä. Tai katsotaan, miten homma etenee, ehkä aikaisemminkin, mies irvistää yhtyeen levyntekotahdille.
Redemtionin levytyssessioista jäi Säkkisen mukaan yli vain yksi biisi.
- Mutta kuten jo aiemmin sanoin, uutta matskua tehdään jo. Tuskin 24 vuotta enää odotetaan. Eli eipä sitä tiedä vaikka ensi vuonna jyrähtää jo seuraava, mutta asia kerrallaan, Säkkinen puntaroi.


Fakta


A.R.G.


Kuusamossa
vuonna 1985 perustettu trashmetal-yhtye.

Yhtyeen perustivat kitaristi Jari Kelloniemi ja rumpali Pasi Takkula. Kokoonpano vakiintui pari vuottamyöhemmin kun basisti-laulaja Tepa Karjalainen ja kitaristi Vesa Säkkinen liittyivät yhtyeeseen.

A.R.G. voitti Pohjois-Suomen bändimestaruuskilpailun vuonna 1988 ja pääsi voiton ansiosta levyttämään ensisinglensä Aggressive Confessor, jonka tuotti myöskin kuusamolaisen Zero Nine –yhtyeen Mara Mäntyniemi.

Single myi hyvin ja nousi singlelistan kärkipäähän ja yhtye pääsi tekemään ensimmäistä varsinaista studioalbumiaan Entrancea, joka ilmestyi 1989.

Thrashmetal -genre oli Suomessa nousussa tuolloin muun muassa Stonen ja Airdashin noustessa pinnalle.

Entrance nosti yhtyeen tunnetuksi ympäri Suomea ja A.R.G. pääsi tekemään kiertueita ja esiintymään isoille festivaaleille.

Kakkosalbuminsa One world without the end yhtye levytti vuonna 1991.

1990-luvun alun jälkeen A.R.G:n suosio ja toiminta hiipui ja yhtye lopetti toimintansa vuonna 1994.

Vuoden 2011 keväällä A.R.G. koottiin uudelleen, ja yhtye on tehnyt siitä lähtien hiljakseen keikkoja ja valmistellut kolmatta albumiaan.

Redemtion from Refaim ilmestyi 29.5.2015.

Yhtyeen muodostavat Tenho "Tepa" Kareen (ent. Karjalainen) - basso/laulu, Vesa Säkkinen – kitara, Jari Kelloniemi – kitara ja Timo Hanhijoki – rummut. Yhtyeen perustaja ja alkuperäinen rumpali Pasi Takkula kuoli vuonna 2004.

Tuotanto: Singlet Aggressive Confessor (1988), Prevailing Sickness/Mosher (1989), albumit Entrance (1989), One world without the end (1991) ja Redemtion from refaim (2015), ep Back to life (1990).

 

EDIT: Korjattu jutussa olleita nimivirheitä 29.6.

Sonata Arctica Nightwishin kanssa Pohjois-Amerikkaan

21.6.2015
Suomalaiset melodisen metallin sankariyhtyeet Nightwish ja Sonata Arctica tekevät ensi helmi-maaliskuussa Pohjois-Amerikan kiertueen, joka alkaa 19.2 New Jerseyn Sayrevillestä ja päättyy 23.4. Floridan Tampa Bayhin.

27. esiintymisen kiertue pitää sisällään kuusi keikkaa Kanadassa. Kiertueen kolmas bändi on hollantilainen sinfonista metallia soittava Delain.

Sonata Arctican kosketinsoittaja Henrik Klingenberg on asiasta innoissaan yhtyeen tiedotteen mukaan.

- On kulunut jo aivan liian kauan edellisestä Amerikan kiertueestamme, joten on todella ilo ilmoittaa Pohjois-Amerikan faneillemme, että olemme tulossa takaisin ja vieläpä Nightwishin kanssa.

Klingenberg kertoo, että yleisö voi valmistautua kuulemaan joitakin yllätyksiä.

- Ne saattavat liittyä siihen, että työstämme seuraavaa studioalbumiamme keväällä 2016. Ja vaikka olemme valmistautuneet olemaan koko kevään studiossa, tämä kiertue oli tilaisuus, jota emme voineet ohittaa. Odotamme innolla näkevämme taas Pohjois-Amerikan fanimme.

Nightwish, Sonata Arctica & Delain Northamerican Tour 2016:

19.2. Starland Ballroom – Sayreville, NJ
20.2. Webster Theater – Hartford, CT
21.2. Metropolis – Montreal, QC CANADA
22.2. Music Hall – London, ON CANADA
24.2. Carnegie Music Hall – Pittsburgh, PA
25.2 LC Pavilion – Columbus, OH
26.2. Royal Oak Music Theatre – Royal Oak, MI
27.2. Rave – Milwaukee, WI
29.2. First Avenue – Minneapolis, MN
1.3. Burton Cummings Theatre – Winnipeg, MB CANADA
2.3. O’Briens Events Center – Saskatoon, SK CANADA
3.3. Winspear Center – Edmonton AB CANADA
5.3. MacEwan Hall Ballroom – Calgary, AB CANADA
6.3. Wilma Theatre –Missoula, MT
7.3. Showbox SoDo – Seattle, WA
8.3. Knitting Factory – Boise, ID
10.3. Knitting Factory – Reno, NV
11.3. City National Civic of San Jose – San Jose, CA
12.3. The Grove – Anaheim, CA
13.3. Rialto Theatre – Tucson, AZ
15.3. City Auditorium – Colorado Springs, CO
16.3. Uptown Theater – Kansas City, MO
18.3. Diamond Ballroom – Oklahoma City, OK
19.3. Aztec Music Hall – San Antonio, TX
20.3. New Orleans Civic Theatre – New Orleans, LA
21.3. Iron City Live – Birmingham, AL
23.3. The Ritz – Tampa, FL

Kymmenien miljoonien katselujen hupiveikot Maalaisromantiikan pauloissa

Kuva © Jesse Jokela

Justimus perjantaina livenä Tornion Öölifesteillä.

1.7.2015
Kymmeniä miljoonia katselukertoja Youtube-videoillaan kerännyt huumoriryhmä Justimus esiintyy perjantaina ensimmäistä kertaa livenä Meri-Lapissa.

Öölifesteille saapuva ryhmä julkaisi parahultaisesti juuri ennen Tornion Pikisaareen saapumistaan tänään keskiviikkona Maalaisromantiikkaa -videon.

Lue lisää ja katso uunituore video, joka keräsi ensimmäisen 11 tunnin aikana jo lähes 30 000 katselukertaa, täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Kaikkiaan Justimuksen videoita on katsottu käsittämättömät 70 000 000 kertaa.

Lindemann tuli ryminällä levykauppoihin

29.6.2015
Uuden metallisensaation
, Rammstein -yhtyeen vokalisti Till Lindemannin ja ruotsalaisen, Pain- ja Hypocrisy -yhtyeistä tutun Peter Tägtgrenin Lindemann -projektin odotettu albumi Skills In Pills täräytti ujostelematta suoraan Suomen virallisen listan ykköspaikalle. Samalla kahden edellisen viikon ykkönen, Provinssikävijä Musen Drones putosi neljänneksi.

Tsekkaa Rokkineuvoksen tuorein listajuttu ja katso samalla Lindemannin Praise Abort -musiikkivideo täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Huh! Nyt paukkui jo 90 000 rikki. Rokkineuvos kiittää.

24.6.2015
Taas rävähti yksi kymppitonniraja rikki. Se onkin sitten viimeinen, sitten ryhdytään juhlimaan vain satatonnisia.😋

Rokkineuvos on äärettömän ylpeä ja onnellinen, että tämä sinänsä vaatimaton harrastajasivusto kerää noin muhkeita klikkausmääriä. Mihin tässä päästäisinkään, jos tätä voisi tehdä päätoimisesti. Noh, kenties joku päivä…😙

Vaikka kyse onkin toistaiseksi puhtaasti harrastuspohjaisesta sivustosta, niin tietysti sitä teen niin ammattimaisesti kuin ikinä pystyn parhaita journalistisia perinteitä ja käytäntöjä kunnioittaen. Siihen velvoittaa tietysti jo ylsi neljännesvuosisadan journalistinen työkokemuskin.

90 000 kiitosta jokaiselle sivustolla käyneelle. Käykäähän jatkossakin, toivoo

teidän

Rokkineuvos 😎

Kaakamo kutsuu jälleen kansaa Alapää soi -tapahtumaan

23.6.2015.
Men In Black on yksi jo viidettä kertaa järjestettävän Kamoon Kaakamoon - Alapää soi -tapahtuman esiintyjistä.

Katso muut 5.7. pidettävän kotikuntoisen tapahtuman esiintyjät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Ivalolaissyntyinen räppäri Ezkimo on kuollut

2000-luvun alussa yksi suomalaisen hip hopin tunnetuimpia edustajia muun muassa Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön ohella ollut ivalolaissyntyinen Ezkimo, oikealta nimeltään Mikko Mutenia, on kuollut.

Hänet löydettiin menehtyneenä juhannussunnuntaina. Ensimmäisenä asiasta kertoi The Voice. Ezkimon uran tiivistelmän voit lukea täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

23.6.2015

Ezkimo

, oikealta nimeltään

Mikko Mutenia

on kuollut. Helsinkiläistynyt räppäri löydettiin menehtyneenä 21. kesäkuuta. Ensimmäisenä asiasta kertoi The Voice.

Ivalolaissyntyinen rap-artisti


Ezkimo oli 2000-luvun alussa yksi suomalaisen hip hopin tunnetuimpia edustajia muun muassa Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön ohella.

Ezkimo tuli tunnetuksi kappaleella Salainen agentti 998, joka oli myös hänen ensimmäinen singlensä vuonna 2000. Ezkimo tunnettiin myös kokoonpanoista Royal Family ja Rockin' da North.

Ennen ensimmäistä albumiaan Iso E (2004) hän julkaisi vielä singlet Näin on (2001),  Entinen (2002), Bla bla bla (2003) ja Tytöt moi (2004).  Näin on -kappaleen musiikkivideo herätti runsaasti huomiota, sillä videolla esiintyivät muun muassa pornotähti Mariah sekä Niina Herala.

Iso E -albumilla vierailijoina esiintyivät muun muassa silloinen uusi kyky Redrama, Seremoniamestari, Asa (Silloinen Avain) ja Skandaali. Ezkimo ehti urallaan julkaista vielä kaksi albumia, Vaa ämsee (2004) ja Muteniaatikot (2009), jolta julkaistiin myös single Tottakai.

Muutama vuosi sitten Ezkimo muutti artistinimensä Agentti Sumoksi. Vuonna 2012 hän julkaisi YouTubessa Agentti SUMO-nimellä kappaleet Et voi olla SUMO ja Lihanuija.  Heti perään Ezkimo lisäsi Vimeo-kanavalleen kappaleen HETI (ei oo pakko jos on muita kiireitä) ja pian sen jälkeen hän lisäsi jälleen YouTubeen uuden Agentti Sumo- kappaleen  Mä murhasin sen. Facebook-sivujen mukaan Agentti Sumon piti julkaista albumi KALI YUGA tänä vuonna.

Russian rock: Esittelyssä Town Tundra -yhtye

Huumori on laulaja Warren Crowlle tärkeä asia. -Pahinta pahaa ja surua maailmaan luovat ne, jotka vakavalla touhukkaalla naamalla virnistelevät, mutta ilman huumorin pilkahdusta. Kuva: © Sari Pöyhönen.

Murmanskissa(kaan) muusikko ei yleensä elätä itseään pelkällä soittamisella. Alex J. G. K:n päivätyö on musiikkiliikkeessä, jossa myydään soittimia sekä ääni- ja valosysteemejä. Muut Town Tundran jäsenet ovat graafisia suunnittelijoita, merimiehiä, pankkialalla ja bisnesmiehiä. Kuva: © Sari Pöyhönen.

Rokkineuvos ylpeänä esittelee murmanskilaisen melodista death metallia soittavan Town Tundra –yhtyeen, jonka kitaristi Alex J. G. K.:n mukaan musiikissa ja elämässä pitää kaikki tehdä rehellisesti ja sydämen pohjasta.

Yhtyeen vokalisti Warren Crow muistuttaa erikoistoimittaja Sari Pöyhösen haastattelussa, että maailma keikkuu tällä hetkellä vaarallisilla vesillä ja sanoo toivovansa että meidän tavallisten ihmisten terve järki voittaa poliitikkojen pelit.

Lue lisää miekkosten ajatuksista ja Town Tundra –yhtyeestä sekä kuuntele bändin musanäyte Leaving Ithika täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418057692

Easy Living Beatles-viikonlopun sijaan Kemin kesässä

15.6.
Perinteistä The Midnight Sun Beatles Weekend tapahtumaa ei järjestetä tänä kesänä Kemissä. Näin lähes jokakesäistä Kemin vierasta Jay Goeppneria (kuvassa) ei myöskään tänä vuonna lumilinnakaupungissa nähdä.

Järjestäjien mukaan Beatles-tapahtumaa ei ole haudattu, mutta sen kehittämiselle halutaan ottaa aikaa.

Sen sijaan Kemissä järjestetään heinäkuussa Easy Living in Kemi -tapahtumaviikko, jonka osaksi Beatles -viikonloppu saattaa tulevaisuudessa tulla.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Tänä vuonna Kemissä ei vietetä Beatles-viikonloppua

Viime vuonna Kemin Beatles -tapahtumassa soitti muun muassa Jussi Raittinen yhtyineen.

- Heinäkuun Easy Living -tapahtuma tilalla.

- Torstain kauppamaratonilla Running Free, The Emils, Glass Wipe, Rockacoustic Duo ja Meiju Suvas & Suvas Regal.


15.6.2015
Kemissä ei järjestetä tänä vuonna perinteistä The Beatles-yhtyeen musiikille pyhitettyä viikonloppua, The Midnight Sun Beatles Weekend -tapahtumaa.
- Beatleseita ei ole haudattu, mutta tämä vuosi ainakin on välivuosi. Tapahtumien järjestäminen vaatii aina aikaa ja rahaa ja nyt ei ole kumpaakaan. Hyvää tapahtumaa ei ole järkevää pilata hosumalla, sanoo keväällä tehtävässään aloittanut Kemitiimin toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi.

Klaavuniemi muistuttaa, että nopeat päätökset saattavat myös käydä kukkarolle.
- Viimeisenä parina vuotena tapahtuma on myös kärsinyt yleisöpulasta, varsinkin jos suhteutetaan yleisömäära kustannuksiin. Yleisöpulaan on myös vaikuttanut sää.

Klaavuniemen aika on mennyt pitkälti kahden muun tapahtuman - Kauppamaratonin ja Easy Living in Kemi -tapahtuman - valmisteluissa.
- Tänä vuonna Easy Living on Beatles -tapahtuman sijaan ja tulevaisuudessa Beatlesit voidaan liittää osaksi sitä. Eli Beatles -tapahtumaa ei ole haudattu, mutta halutaan ottaa aikaa sen kehittämiselle, Klaavuniemi korostaa.

Kauppamaraton torstaina 18.6.

Kauppamaratonin musiikkiohjelmassa  kävelykadulla on kello 15 Running Free, kello 16 The Emils ja kello 17 Glass Wipe. Kello 17.30 ja 18.30 Meri-Lapin Country opettaa countrytansseja. Rockacoustic Duo esiintyy kello 18 ja 19.  Lisäksi Meiju Suvas & Suvas Regal esiintyy kello 20.30, 21.30 ja 22.30. Lisäksi lavalla on kello 12 karkkisinko.

Kävelykadun kauppamaratonilla on ohjelmaa ja ostoaikaa klo 10-24. Kello 12-19 paikalla on Expeditsija 2015 -lastenteltta, jossa on tekemistä ja ohjelmaa lapsille, kello 10-18 paikalla on pomppulinna ja FunRun, jonka hinta on 3 € / 15 min ja tuotto menee junioriurheilulle.

Kauppamaratonilla on myös karkkia jakava MTV3:n Aulis-pöllö halittavana.

Easy Living heinäkuussa

Kemin Rytmimusiikin Ystävien, Kemin kaupungin nuorisotyön, Kemin kaupungin ja Kemitiimin järjestämää Easy Living -viikkoa vietetään Kemissä 18.-25.7.

Ulkoilmafestivaalin ohjelmassa on ainakin seuraavaa:
-Kesäkissablues lauantaina 18.7. Puistopaviljongissa. Pääesiintyjänä Candye Kane Band (USA). Pääsymaksullinen.
- Kesäkissajamit sunnuntaina 19.7. klo 18 Puistopaviljongissa. Vapaa pääsy.
- Nuorten frisbeegolf –turnaus maaanantaina 20.7. kello 12–18 Ruutinpuistossa.
- Fanituotemyyjäiset tiistaina 21.7. kello 12 – 20 Ulenin rannalla.
- 24 tunnin Easyliving -tapahtuma keskiviikosta 22.7. kello 20 - torstaihin 23.7. kello 20. Ohjelmassa mm. elävää musiikkia, tanssia, lyhytelokuvia, taidetta ja onkikilpailuja. Pääesiintyjinä Riku Nieminen ja Neljä Ässää.
- Nuorten katusähly-tapahtuma perjantaina 24.7. kello 12 – 18 Täikönpuistossa.
- Run to 60´s Seilarissa 24.-25.7. Pääsymaksullinen.


EDIT: Korjattu julkaisun jälkeen kauppamaratonin ohjelma.

Karinnokan lintutornin juurella soi taas Veresrock

Kittilän Haudanperällä Karinnokan lintutornin juurella järjestettävässä Veres -tapahtumassa 3.-4.7. esiintyy tänä vuonna 12 yhtyettä, pääosin pohjoissuomalaisia täydennettynä yhdellä valtakunnallisesti tunnetulla artistilla.

Yksi yhtyeistä on sodankyläläinen ramopopyhtye Tre Homones, joka videon Rokkaway Beach -kappaleesta voit tsekata täältä samalla kun vilkaiset mitä muita bändejä tapahtumassa esiintyy http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Brittiyhtye Virgil & the Accelerators Kemin Run to 60´siin

Virgil & the Accelerators. Kuva: Ian Conelly.

5.5.2015

Brittiläinen genrerajoen yli puskeva rock- ja bluestornado Virgil & the Accelerators saapuu Kemin Run to 60´s -tapahtumaan perjantaina 24. heinäkuuta.

Virgil McMahonin (kitara, laulu), Jack Alexander Timmisin (basso, laulu) ja Gabriel McMahonin (rummut, laulu) muodostama trio on tehneet vaikutuksen ympäri Eurooppaa räjähtävänä livebändinä. Yhtye on rundannut muun muassa Michael Schenkers Temple Of Rockin, Uriah Heepin ja Wilko Johnsonin kanssa.

Virgil & the Acceleratorsin kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Radium ilmestyi vuonna 2011. Platta sai useita viiden tähden musiikkilehdistössä. Esimerkiksi Classic Rock Magazine sisällytti sen ilmestymisvuotensa parhaiden tulokasjulkaisujen joukkoon.  Blues Rock Rewiew rankkasi albumin vuoden toiseksi parhaaksi. Ei lainkaan huono saavutus kolmelta teinipojalta.

Vuonna 2012 bändi julkaisi live-DVD / CD:n ja seuraavana vuonna yhtye onnistui saamaan tuottajakseen Chris Tsangaridesin, joka on tuottanut muun muassa Gary Mooren, Thin Lizzyn, Black Sabbathin ja Judas Priestin musiikkia. Kakkosalbumi Army of Three julkaistiin syyskuussa 2014.

Parhaillaan yhtye kiertää Brittein saaria. Suomessa yhtye esiintyy Kemin Run to 60´s -tapahtuman lisäksi Äänekosken Keitelejazzissa.

Virgil & the Acceleratorsin kiinnityksen myötä Maya Paakkari Bandin veto siirtyy perjantailta lauantaille.

Run to 60´s:n tähän mennessä julkistetut esiintyjät:

Perjantai 24.7:

Rockin`Rounders
The Jarnos
Virgil & the Accelerators

Lauantai:

Fresh X
61 Beast
Maya Paakkari Band

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu