Torstain TV-vinkki: Minun totuuteni - Magnus Uggla

6.5.2020
Jos olet seurannut hiukankaan enemmän ruotsalaista musiikkikenttää, et ole voinut välttyä kuulemasta artistista nimeltä Magnus Uggla.

Tämä mielenkiintoinen lauluntekijä, muusikko ja näyttelijä on Ruotsalaisen tv-juontajan Anna Hedenmon haastateltavana Yle Teema & Fem kanavalla torstaina 7.5. klo 09.30. Ohjelman nimi on Minun totuuteni: Magnus Uggla.


Vuonna 1954 syntynyt Uggla nousi julkisuuteen 1970-luvun loppupuoliskolla. Nykyään poprockia tuottavan Ugglan alkuvaiheiden musiikissa oli rutkasti vaikutteita niin glamrockista, punkista kuin syntikkapopistakin, joihin hän otti vaikutteita muun muassa David Bowielta, Alice Cooperilta ja The Velvet Undergroundilta.

Ugglan biisit olivat tunnettuja myös satiirisista, ivallisista ja jopa pilkkaavista teksteistään, jotka herättivät myös paheksuntaa häntä itseään kohtaan. Joka tapauksessa niistä muodostui hänen tavaramerkkinsä. Hän pilkkasi muun muassa kehonrakentajia, trubaduureja, juorulehtiä, viidenkympin villitystä, sukupuolitauteja, lappuliisoja, malleja, jopa vanhempien ihmisten rakastumista.

Nuorten rakastamaksi ja vanhempien ihmisten vihaamaksi teini-idoliksi Uggla nousi vuonna 1977 ilmestyneellä kolmosalbumillaan Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt. Albumilta löytyvä Varning pä stan on yksi Ugglan tunnetuimmista kappaleista. Henkilökohtainen Uggla-suosikkini on kuitenkin vuonna 1978 ilmestyneen Vittring -albumin nimikappale. Voit kuunnella biisin tämän jutun yläpuolelta.


Uggla on koko uransa kulkenut itsepäisesti omaa tietään, eikä ole pelännyt tehdä asioita juuri haluamallaan tavalla. Esimerkiksi vuonna 1976 ilmestynyt kakkosalbumi Livets teater on rakenteeltaan hyvin erikoinen, jossa on tavallisten biisien lisäksi Elämän teatteri -osuus.

Vuonna 1987 Uggla teki jälleen ainutlaatuisen tempauksen julkaisemalla Tomas Ledinin tuottaman Allting som ni gör kan jag göra bättre -albumin, jolla Uggla esittää pelkästään cover-versioita tunnetuista ruotsalaisista kappaleista. Jo albumin nimi "Pystyn tekemään kaiken paremmin minkä te teette" oli hyvin ugglamainen, yltiöpäisen omahyväinen sellainen.

Kaikesta huolimatta, tai juuri sen vuoksi, Uggla on saanut kosolti arvovaltaistakin tunnustusta. Vuonna 1996 Uggla pääsi esittämään albumiltaan Den döende dandyn kappaleen Fula gubbar Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaalle tämän 50-vuotisjuhlatilaisuudessa. Lisäksi hänet on valittu vuoden ruotsalaiseksi miesartistiksi  neljä kertaa, vuosina 1983, 1986, 1989 ja 1993 ja kolme hänen albumeistaan on valittu julkaisuvuosinaan Ruotsin parhaaksi albumiksi (Välkommen till folkhemmet, 1983), Den döende dandyn, 1986 ja 35-åringen, 1989).

Minun totuuteni: Magnus Uggla. Ruotsalaisen tv-juontajan Anna Hedenmon haastateltavana on tänään artisti, lauluntekijä ja näyttelijä Magnus Uggla. (U) HD. Yle Teema & Fem klo 09.30.

Ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa to 7.5.2020 klo 06.00 alkaen.

Tony Kakko. Kuva © Juhani Hiltunen.

Tony Kakko. Kuva © Juhani Hiltunen.

Tony Kakolle Suomen Leijonan ritarimerkki

Suomen Leijonan ritarimerkki.

Suomen Leijonan ritarimerkki.

3.12.2018
Sonata Arctica -yhtyeen muusikko, laulaja ja lauluntekijä Toni Kristian Kakolle, 43, on myönnetty Suomen Leijonan ritarimerkki.

Suomen Leijonan ritarimerkkejä myönnettiin tänä vuonna yhteensä 295 kappaletta ansioituneille Suomen kansalaisille. Kaikkiaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari ovat päättäneet antaa ansioituneille Suomen kansalaisille yhteensä 3 759 kunniamerkkiä.

Kunniamerkkiehdotusten tulee perustua ehdokkaan henkilökohtaisiin ansioihin. Ensisijaisena lähtökohtana kunniamerkin antamiselle ovat ne keskitason yläpuolella olevat ansiot, jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattialallaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä.


Kemissä vuonna 1975 syntynyt, pitkään Keminmaassa asunut Tony Kakko on yksi kansainvälisesti menestyneen Sonata Arctica -yhtyeen perustajajäsenistä. Yhtyeen alkuaikoina hän toimi laulamisen ohessa myös yhtyeen kosketinsoittajana. Yhtye on julkaissut urallaan yhdeksän studioalbumia, joista monet ovat myyneet Suomessa kultalevyyn oikeuttavan määrän ja menestyneet myös ulkomailla.

Parhaillaan vuonna 1996 perustettu yhtye valmistelee kymmenennen studioalbumin julkaisua, joka tapahtuu ensi vuonna.


Tornion Musamessut tänään

18.3.2017
Tänään lauantaina Torniossa järjestetään kaupungin ensimmäiset Musamessut. Tapahtuma on muusikoille ja musiikin ystäville likimain must-juttu, sillä paikalla on Instrumenttien ja musiikkilaitteiden maahantuojia paikalla esittelemässä valikoimiaan.

Myös paikallisia musiikkitoimijat – kuten Riverside Jazz ry, Kemin Rymy ry, Kemin Nuorisotoimen Factori-hanke ja Jukka Lammisen musiikkikoulu - esittelevät toimintaansa Tornion Musiikkitalolla klo 11 -17 pidettävillä messuilla, jonka järjestelyistä vastaavat Tornion Musiikki ja Pop & Jazzkonservatorio Lappia. Messujen ohjelmassa on lisäksi muun muassa workshoppeja ja livemusiikkia.

Mukana myös nimekkäitä muusikoita. Esimerkiksi bassoworkshopit pitää Jan-Olof ”Puppe” Strandberg, jonka ura alkoi 1970-luvun puolivälissä Rauli Badding Somerjoen yhtyeessä. Sittemmin Strandberg on soittanut muiden muassa Jukka Tolosen, Ilkka Rantamäen, Pepe Ahlqvistin ja Bianca Moralesin kanssa sekä Steel City -yhtyeessä ja Mel Gaynorin kansainvälisen The Fusion Project –ryhmän jäsenenä. Bassoworkshoppeja Strandberg pitää kaksi, toisen suomeksi, toisen ruotsiksi. Kosketinsoitinworkshopin pitää puolestaan Tornion "oma poika" Hannu Heikkala.

Livemusiikkia tarjoileva oululaiset kitaristit Heikki Ruokangas ja Henrik Hako-Rita. Kaksikon suurimpia innoittajia ovat olleet esimerkiksi kitaristit John Abercromb ja Ulf Wakenius sekä pianisti Keith Jarrett. Lissäksi messuilla esiintyy duo Saara & Julius.

 Messuohjelma lauantaina 18.3.

11.00 Ovet auki
12.15 Keyboardworkshop / Hannu Heikkala (60min)
13.30 Bassoworkshop (suomeksi) / Jan-Olof Strandberg (60min)
14.00 Duo Saara & Julius
14.45 Konemusaworkshop / Perttu Siren (60min)
15.00 Duo Ruokangas - Hako-Rita
16.00 Bassoworkshop (svenska) / Jan-Olof Strandberg (60min)

Workshoppeihin saavat osallistua kaikki kiinnostuneet, eikä tarvitse olla musiikin ammattilainen.

638 julkaistua juttua, 377 417 sivuvierailua

Rokkineuvoksen virallinen potretti.

Rokkineuvoksen virallinen potretti.

Rokkineuvoksen kaksi vuotta täyttäneillä sivuilla on käynyt aikamoinen vilske.


20.10.2016
Niin se aika kuluu. Rokkineuvoksen alati laajentuva sivusto on ollut internetissä tänään tasan kaksi vuotta. Jo tai vasta, näkökulmasta riippuen.

Yhden ihmisen harrastuksenaan pyörittämällä sivustolla - etenkin ottaen huomioon sen aluepainotteisuus Meri-Lapin alueelle - on käynyt ällistyttävän hurja vilske. Tähän mennessä Rokkineuvoksen sivuja on klikkailtu auki 377 417 kertaa. Se on hurja määrä. Ja laskuri pyörii koko ajan.


Alkuaikoina sivustolla käytiin viikottain keskimäärin hiukan yli 2 000 kertaa, nyt viikottainen kävijämäärä on hiljaisinakin viikkoina yli 3 000, parhaimmilaan yli 10 000 kertaa. Esimerkiksi ajanajaksolla 7.-14.10. sivustolla vierailtiin 4 845 kertaa. Mutta ei ihan ensimmäinen viikkokaan lokakuussa 2014 ollut lainkaan hassumpi, 2 320 kävijää.

Hurjimmat viikottaiset kävijämäärät olivat viime vuoden heinä-elokuun taitteessa, jolloin viikkokävijöitä oli 9 476, 7 004 ja 11 529.
Kaikkiaan Rokkineuvoksen sivuilla on kahden vuoden aikana julkaistu 638 juttua ja etusivun ns. vinkit päälle. Julkaistujen kuvien ja videoiden määrää ei ole laskettu, mutta paljon niitäkin on ollut.


Etusivun kautta Rokkineuvoston sivustolle on tultu 51 304 kertaa. Monet tulevat Rokkineuvoston sivuille myös suoraan Facebookissa jaettujen linkkien kautta. Suosituin sivu on keikkakalenteri, jota on tutkailtu 51 137 kertaa. Myös Rokkineuvos -blogi on ollut hyvin luettu, kävijöitä harvasta kirjoitustahdista huolimatta on ollut 27 132.

Erilaiset kuvakoosteet ovat aina olleet suosittuja. Tällä hetkellä sivustolla olevista suosituimmat ovat olleet Satama Open Airin kuvakoosteet, joita on katseltu 19 415 kertaa. Myös Tony Kakon, Katja Lukinin ja Dimitri Keiskin helmikuisesta kouluvierailusta kertova  kuvakooste on ollut todella suosittu 16 177 kävijällä.


Myös niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin supertähdet kiinnostavat. Esimerkiksi Robinin Kemin keikan kuvat on tsekattu 14 179 kertaa ja Deep Purplen ja Uriah Heepin Oulun Rockin´ North -keikan kuvia on tiirailtu 11 088 kertaa.

Valitettavasti tilat ovat sen verran rajalliset - varsinkin valokuvien osalta - että vanhempaa aineistoa on aika ajoin pakko poistaa sivuilta, vaikka kuinka haluttaisi pitää kaikki siellä hamaan tulevaisuuteen saakka.

Toki paikallisuuskin puree. Kemin Run to 60´s 2016 -tapahtuman kuvasarjan on nähnyt 5 720 silmäparia ja tuoreimman, uransa kolmannesta keikasta tehneen Keltainen Sukellusvene -yhtyeen kuvakooste on katsottu 4 261 kertaa.


Rokkineuvos kiittää mitä nöyrimmin jokaista sivuilla käynyttä, kaikkia yhteydenpitäjiä ja juttuvinkkien antajia avusta ja kannustuksesta sekä kaikkia Rokkineuvoksen Facebook-sivuista tykänneitä. Facebookista Rokkineuvoksen sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/rokkineuvos/

Rokkineuvos jatkaa samoilla linjoilla tärkeimpänä tavoitteenaan merilappilaisen ryhtyeiden, artisten ja musiikkielämän esilläpitäminen.

Ja juttuvinkkejä ja muita toiveita sivuston suhteen otetaan mielellään vastaan niin Facebookin kautta kuin sähköpostitsekin osoitteella rokkineuvos@gmail.com

Ollaanpa yhteyksissä. Rock rock!


Rokkineuvos

Nuorille mahdollisuus matkaan kohti omaa musiikillista unelmaansa

Uusi livetuotantokokonaisuus UnelmaKiihdyttämö aloittaa marraskuussa.

13.10.2017
Uusi kotimainen livestriimausalusta Somanen tuo Suomen eturivin tähtiartistit kotisohville, kun alustan ensimmäinen livetuotantokokonaisuus, UnelmaKiihdyttämö, alkaa marraskuussa.

Jokaisessa UnelmaKiihdyttämön kahdeksassa jaksossa seurataan 24 tunnin ajan kahdeksan nuoren matkaa kohti musiikillista unelmaa. Matkalla nuoria tukevat artistimentorit jakavat oman ammatillisen osaamisensa sekä elämänkokemuksensa nuorten kanssa.

UnelmaKiihdyttämössä nuoret pääsevät kokeilemaan kykyjään ja tuottavat yhdessä mentorin kanssa oman julkaistavan biisin. Keskiössä UnelmaKiihdyttämössä on valmennus, elämänhallinta ja musiikki – unelmien mahdollistaminen.

Haku UnelmaKiihdyttämöön on auki 16-29 vuotiaille nuorille 23.10 saakka osoitteessa www.unelmakiihdyttamo.fi.


Vapaamuotoisen videohakemuksen perusteella koe-esiintymisiin valituista nuorista UnelmaKiihdyttämöön valitaan 6 mentoroitavaa. Kaksi nuorista valitaan yhdessä kumppanina olevan The Movement -säätiön kautta.

- Nuorten mentoreiksi olemme saaneet 8 kotimaista eturivin artistia, kertoo Soma Median luova johtaja Tuomas "Gary" Keskinen, joka on tuttu muun muaasa Technicolour, Ancara, Negative ja Monday -yhtyeistä.

- Tuottajiksi kutsutaan suomalaisten kärkiartistien tuottajia, joista ensimmäisenä mukaan saimme Jonas Olssonin, Keskinen jatkaa.

Suomessa Olsson on työskennellyt mm. Robinin, Jannika B:n, Poisonblackin, Roope
Salmisen ja Nikke Ankaran kanssa. Ensimmäiset mentoriartistit julkaistaan marraskuun alussa.


Nuorten kokemus ja vuorovaikutus mentoreiden ja musiikin kanssa kuvataan suoraan live-lähetykseen, vailla sensuuria. Lähetykset on seurattavissa viikottain http://somanen.com -kanavalla 9.11 alkaen.
Tuotannosta kuvataan myös 8-osainen sarja, jonka 30 minuuttiset jaksot nähdään valitussa kanavassa myöhemmin keväällä 2017.

Somanen (Soma Media Oy) on uusi kotimainen videoblogi- ja livelähetyspalvelu. Somanen tarjoaa kaikille livestriimaajille ansaintamahdollisuuden ensimmäisesti lähetyksestä alkaen
Somasessa sisällöntuottajien ja yleisön keskinäinen vuorovaikutus on monipuolista ja
mutkatonta. Helpot haut takaavat erottumisen massasta.

Lisätietoja: www.somanen.com


Kulttuuriyhdistys Kumina nousee raunioista Torniossa

*Yhdistys perustetaan uudelleen tulevana sunnuntaina. Vapaat sielut on kutsuttu mukaan.

* Rovaniemellä Arctic Live Entertainment puolestaan jää talveksi tauolle ja etsii lisää jäseniä. Ensi keväänä tilannetta tarkastellaan uudelleen.

29.9.2016
Torniolainen alakulttuuriyhdistys KUMINA ry aikoo aktivoitua uudelleen. Hankkeen puuhamiehet ovat kutsuneet kaikki asiasta kiinnostuneet keskustelamaan asiasta Aineen taidemuseon kahvilaan tulevana sunnuntaina, lokakuun 2. päivänä.

KUMINA ry toimi vuodesta 1998 vuoteen 2006 asti vaihtelevalla menestyksellä. Bändikeikkoja yhdistys järjesti toimintansa aikana parisenkymmentä, joissa jokaisessa esiintyi keskimäärin kolme yhtyettä. Yhdistyksen nimi tulee sanoista KUlttuuriMIehet ja NAiset.

Paikalliselle musiikkielämälle KUMINA ry oli aikoinaan merkittävä tekijä. Yhdistyksen toiminta ei rajoittunut pelkästään musiikkitapahtumien järjestämiseen, vaan se järjesti myös taidenäyttelyitä, ympäristö- ja yhteisötaidetapahtumia sekä radikaaleja luentoja eri aiheista.

Yhdistys korostaa moninaisuuden ja erilaisuuden kunnioittamista vastustaen kaikenlaista syrjimistä, joka perustuu "kunnon kansalaisiin" ja niihin "toisiin" alempiarvoisiin. Yhdistys on siis luonnostaan avoin ja antirasistinen, kuten rajaseudun kulttuuriyhdistyksen kuuluukin olla.

KUMINA oli mukana myös kansalaistottelemattomuusaktivismiin liittyneissä tapahtumissa Etelä-Suomessa, joihin järjestettiin bussikyydityksiä. Yhdistyksen tärkeimpänä tavoitteena ollut oman toimitilan saaminen jäi saavuttamatta. Nyt tämän tavoitteen uskotaan toteutuvan.

Kokouskutsun mukaan nyt aika on kypsä uudelle alulle, minkä vuoksi kaikki vapaat sielut on kutsuttu perustamaan KUMINAa uudestaan sunnuntaina 2. lokakuuta kello 12 alkaen. Tilaisuudessa torniolainen Jan-Mikael Hakomäki kertoo KUMINA ry:n historiasta ja Juggis Aalto pohjustaa aihetta paljastamalla kuinka Oulun Tukikohta- niminen keikkatila syntyi.


Rovaniemellä ALE Ry:n toiminta tauolle ensi kesään saakka

Arctic Live Entertainment Ry on ilmoittanut, että sen toiminta Rovaniemellä keikkojen järjestäjänä jää tauolle ainakin kesään 2017 saakka.
- Syy valitettavaan taukoon johtuu aktiivijäsenten vähyydestä, joka ei vastaa tarvetta keikkojen järjestämisen osalta. Olemme aina panostaneet tapahtumien järjestämisen laatuun ennen muuta, niin esiintyvien artistien kuin myös maksavien asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneitten osalta, emmekä halua laskea tapahtumiemme tasoa, jota emme valitettavasti pysty ylläpitämään nykyisten aktiivijäsentemme määrällä. Tällä hetkellä ei ole valitettavasti muuta vaihtoehtoa kuin jäädä tauolle tapahtumien järjestäjänä ensi kesään saakka, yhdistys toteaa nettisivuillaan julkaistussa tiedotteessaan.


ALE ry aikoo tarkistaa tilanteen yhdistyksen seuraavassa kevätkokouksessa, jollojn päätetään jatkosta. Yhdistys toivoo tauon aikana löytyvän uusia ihmisiä, jotka haluaisivat antaa panoksensa toiminnan jatkumiseen ja tukea Rovaniemen kulttuurikentän laajuutta erilaisia musiikkitapahtumien järjestämiseksi.

- Se on mahdollista liittymällä ALE Ry:n aktiivijäseneksi. Mitään erityistaitoja ei vaadita, ainoastaan avointa mieltä, pientä sitoutumista ja reipasta asennetta sekä halua olla osa ALE Ry:n toimintaa tapahtumien järjestäjänä. Toiminnan jatkuvuus on tästä kiinni, yhdistys toteaa tiedotteessaan.

Kiinnostuksestaan voi ilmoittaa lähettänällä sähköpostia osoitteeseen rauli.alaruikka@arcticliveentertainment.fi
-  Haluamme juuri sinut mukaan yhdistyksemme toimintaan, tiedotteessa painotetaan.

Ennen tauolle jäämistään Arctic Live Entertainment Ry on osajärjestäjänä Club Teatrian kanssa Oulun Hevimestassa lauantaina 10.12 järjestettävässä Rites Of North II -tapahtumassa.
Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään kesällä keikkalavoille paluun tehnyt Kemin ylpeys Thyrane. Tapahtumassa esiintyvät myös Funerary Bell sekä Curse Upon A Prayer.

Lordi -yhtyeen hahmot Kemin sarjakuvakeskuksen näyttelyssä, joka avautuu lauantaina 30.4. klo 11.

Lordi -yhtyeen hahmot Kemin sarjakuvakeskuksen näyttelyssä, joka avautuu lauantaina 30.4. klo 11.

Näyttelyn lasivitriinissä on muun muassa Lordin Euroviisujen voittopokaali, Suomi -silinteri ja vasemmalla alanurkassa maski, jotka olivat yhtyeen jäsenten kasvoilla bändin noustessa koneesta Helsingissä palatessaan voittoisalta ateenanmatkaltaan.

Näyttelyn lasivitriinissä on muun muassa Lordin Euroviisujen voittopokaali, Suomi -silinteri ja vasemmalla alanurkassa maski, jotka olivat yhtyeen jäsenten kasvoilla bändin noustessa koneesta Helsingissä palatessaan voittoisalta ateenanmatkaltaan.

Ainutlaatuinen Lordi-näyttely avautuu lauantaina Kemin sarjakuvakeskuksessa

Näyttelyssä on ensimmäistä kertaa esillä Lordi-yhtyeen maaliskuussa 2012 kuolleen rumpali Otuksen (Tonmi Lillman) esiintymisasu.

Näyttelyssä on ensimmäistä kertaa esillä Lordi-yhtyeen maaliskuussa 2012 kuolleen rumpali Otuksen (Tonmi Lillman) esiintymisasu.

Lordin Euroviisujen voittopokaali yksi näyttelyn helmistä.

29.4.2016
Tasan kolmen viikon kuluttua, 20. toukokuuta tulee kuluneeksi tismalleen kymmenen vuotta Lordi -yhtyeen Euroviisuvoitosta. Ateenassa vuonna 2006 kappaleella Hard Rock Hallelujah irronnut voitto on edelleen Suomen ainoa ykkössija Euroviisuissa.

Niinpä tänään Kemin Sarjakuvakeskuksessa avautuva Lordi Smash! -näyttelylle ei voisi olla parempaa aikaa. Mr. Lordi on itse ollut tiiviissä yhteistyössä Kemin sarjakuvakeskuksen kanssa näyttelyn suunnittelussa.
- Alunperin Mr. Lordin piti olla itse paikan päällä myös pystyttämässä, mutta ei kuitenkaan kiireiltään ehtinyt, kertoo näyttelystä selvästi ylpeä sarjakuvakeskuksen puheenjohtaja Risto Koskinen, joka myös tunnustautuu idean isäksi.


Näyttelyssä on esillä ensimmäistä kertaa niin euroviisurekvisiittaa kuin paljon muutakin harvinaista Lordi -materiaalia.

Näyttelyssä on esillä muun muassa laaja otos Lordi-sarjakuvaoriginaaleja, joita ovat Mr. Lordin lisäksi piirtäneet Petri Hiltunen ja Mr. Kaarle. Lordi on itse myös piirtänyt Godzilla- ja King Kong-vaikutteisen tapahtumajulisteen, jossa jättimäinen Mr. Lordi on haukkaamassa palaa kourassaan olevasta Kemin kaupungintalosta.
- Se, mikä on näyttelyn mielenkiintoisinta antia, riippuu siitä miltä kannalta asiaa katsoo. Voi ajatella, että onko Suomessa näyttelyissä nähty harvinaisempaa esinettä kuin Euroviisujen voittopokaali, Koskinen pohtii.


Koskisen mukaan jotakuin vastaavia näyttelyssä olevia harvinaisuuksia ovat myös ihan ensimmäinen Lordi-maski, yhtyeen ensimmäiset, ainutlaatuiset esiintymisasut, jotka kaikki ovat muuten Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun itsensä suunnittelemia ja valmistamia. Mukana on myös jo edesmenneen rumpali Otuksen puku. Kosketinsoittaja Awan ja basisti Oxin puvut ovat juurikin samat kuin euroviisulavalla. Mr. Lordin ja kitaristi Amenin puvut ovat jo 15 vuoden takaa.
- Samoin Mr. Lordin levykansimaalaukset ovat ensimmäistä kertaa esillä, Koskinen lisää. Levykansimaalauksia katsellessa tulee vakuuttuneeksi Mr. Lordin kyvyistä taidemaalarina. Kuvia saattaisi äkkiseltään luulla valokuviksi, niin taidokkaita ne ovat.


Lasivitriinistä löytyy myös euroviisuvoittoon liittyvää rekvisiittaa, kuten presidentti Tarja Halosen Lordille lahjoittama kultainen avain, Lordin päässä euroviisulavalla olleet Suomi-silinteri sekä neljäntuulen lakki.
Esillä on myös torniolaisen Los Dementitos -mopokerhon valmistama, Tunturi-moposta kustamoitu uniikki Lordi-mopo.

Näyttelytilan televisiossa pyörii Lordi-yhtyeen musiikkivideoita. Tablettitietokoneella voi kuunnella yhtyeen Scare Force One -levyn musiikkia ja lukea samalla levyn kappaleiden sanoituksia.
- Olemme erittäin otettuja, että saimme tämän näyttelyn, joka nousi pystyyn hyvin nopealla aikataululla. Ajatuksia siitä oli jo viime vuonna, mutta toteutus alkoi vasta tammikuussa, kun olin yhteydessä Mr. Lordiin, joka on käsittämättömän mukava tyyppi. Miehellä on jalat täydellisesti maan pinnalla, vaikka on saanut paljon aikaan, Koskinen juttelee.


Näyttelyn yhteydessä on Lordi-aineistoa myös myynnissä. Mukana on aineistoa, jota yleensä on myynnissä vain Lordin kiertueilla. Esimerkiksi myynnissä on rajoitettu määrä yhtyeen nimikirjoituksilla varustettuja cd-levyjä ja julisteita.

Näyttely on Kemin sarjakuvakeskuksen tiloissa Sauvotalossa 30.4.-3.6.  Huomenna lauantaina näyttely on avoinna klo 11-16 ja vappupäivänä sunnuntaina klo 11-17. Normaalisti näyttelytilan ovet ovat säpissä sunnutaisin ja maanantaisin.

Vappuviikonlopun jälkeen aukioloajat ovat normaalit, eli ti-pe klo 11-17 ja la klo 11-16. Pääsymaksu näyttelyyn on aikuisilta 5 € ja lapsilta 3 €.

Kemistä Lordi -näyttely siirtyy Helsinkiin, mutta ilman sarjakuvaoriginaaleja.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu