Tuulispää voitti yleisöäänestyksen Somerolla

Erkki Koivisto soittaa Grooving High Allstars -yhtyeessä koskettimia ja toimii Kauniaisissa musiikkilinjan opettajana.

4.9.2016
Grooving High Allstars -yhtyeen Erkki Koiviston yhdessä Hannu-Pekka Siikasaaren kanssa säveltämä ja Mirjam Paason sanoittama Tuulispää -kappale ei ollut tuomariston mieleen, mutta voitti Somero Soikoon -tapahtuman yleisöäänestyksen.
- Yleisöäänestyksen voitto oli oikein mukava juttu ja nyt ryhdytään hyvillä mielin etsimään Tuulispää -biisille osoitetta eli sen esittäjää. Toivottavasti joku löytyy, Koivisto kertoo tunnelmistaan.
Koivisto ei itse ollut loppukilpailussa paikan päällä, vaan samaan aikaan keikalla keskellä Itämerta M/S Baltic  Princess aluksessa yhtyeensä kanssa.
- Näköjään kilpailu jännitti vähän näin etänäkin, Koivisto tunnusti tulosten selvittyä. Miehen edustajana Somerolla oli hänen avovaimonsa Sisko Pukkila.


Somero Soikoon sävellys- ja sanoituskilpailun voiton vei Miia Luoman ja Juho Roslakin säveltämä sekä Luoman sanoittama kappale Olen Tässä.

Toiseksi sijoittui Intiaanit -kappale, jonka on säveltänyt Heidi Maria Paalanen ja sanoittanut Inka Nousiainen. Kolmanneksi tuomaristo arvosti Janne Hiedanniemen, Tuomas Hiedanniemen ja Kari Saarilahden sävellyksen Lainsuojattomat, jonka sanoituksen ovat tehneet Meri Savonen ja Anna-Kaari Hakkarainen.

Keminmaalainen, etupäässä Liedakkalan pojista koottu The Pioneers miellytti eniten tuomariston korvia, mikä nosti yhtyeen Meri-Lapin bändikisan voittoon.

The Pioneers Meri-Lapin bändikisan voittoon

Malephar sijoittui kisan kolmanneksi.

Kilpailun suojelija Tony Kakko: Jokainen musiikkia harrastava ja siitä iloa elämäänsä tavalla tai toisella saava on voittaja.
 
2.9.2016
Keminmaalainen indierockia soittava The Pioneers voitti perjantaina Keminmaan Pohjanrannassa käydyn Meri-Lapin bändikisan. Toiseksi sijoittui kilpailun viime vuonna voittanut tervolalainen poppunk-yhtye No Swaps ja kolmanneksi tuli Malephar -yhtye.

- The Pioneers valloitti sydämemme. Yhtyeellä oli symppis esiintyminen, hyvä groove ja leppoisia biisejä. Bändin musiikki on helppoa kuunneltavaa ja olisimme kuunnelleet yhtyettä mielellämme enemmänkin, Ahti Kortelaisen, Marko Lampelan ja Jarno Tiihosen muodostama tuomaristo totesi.


Toiseksi sijoittunut No Swaps oli tuomariston mukaan ehdottomasti täysin valmis bändi, jonka otteissa runsas keikkailu näkyi ja homma toimi joka suhteessa hyppyjä myöten.

- Malepharilla oli puolestaan tosi makea skebasoundi, tuomaristo kehui örinämetallia tykittänyttä yhtyettä.

Tuomariston mielestä yhtyeiden paremmuusjärjestykseen paneminen on vaikea, jopa mahdoton tehtävä, etenkin kun jokainen bändi edustaa eri musiikkigenreä.

- Kaikki bändit osasivat soittaa ja laulaa. Erityisen mukavaa oli, että kaikilla oli omia biisejä, tuomaristo painotti.


Kilpailun suojelija, Sonata Arctica -yhtyeen Tony Kakko kehotti kilpailupaikalla luetussa viestissään pitämään hauskaa musiikin parissa, viihtymään ja viihdyttämään.

- Kaikki muu on toisarvoista.  Myös kilpailu, vaikkakin monet teistä paikalla olevista muusikoista olette täällä juuri sen aatoksen saattelemana. Unohtakaa se. Unohtakaa kilpailu. Musiikki ei ole kilpailua, eikä se  saisi sitä ollakaan. Antakaa mieluummin tuomareiden kilpailla siitä, kenet he saavat äänestää parhaaksi; laittaa yhtyeenne heidän makunsa mukaiseen järjestykseen.


Kakko painotti viestissään, että jokainen musiikkia harrastava ja siitä iloa elämäänsä tavalla tai
toisella saava on voittaja.

- Musiikki, kaikissa muodoissaan, on järjettömän hieno asia. Kuuntelu, soittaminen ja uuden luominen, kaikki yhtälailla. Jos haaveilette joku päivä saavanne musiikista harrastuksen lisäksi  ammatin, voi antaa vain yhden valistuneen neuvon. Antakaa musiikin valita teidät.

- Huomaatte sen siitä, että joku kaunis päivä teette sillä elantonne ja aikanne ei oikeastaan
edes riitä mihinkään muuhun. Itse olen saanut kulkea elämässäni juurikin tätä polkua.
Olen ollut onnekas, Kakko viestitti ja kehotti bändejä nauttimaan lavalla olosta, musiikin esittämisestä, yleisön katseista ja reaktioista.

- Se kuulostaa juustoiselta, mutta siitä juustosta on rakennettu linnoja, Kakko muistutti.

Kakko ei päässyt paikan päälle, koska oli samaan aikaan matkalla Espaanjaan tekemään juuri samaa kuin bändikisan osallistujat Keminmaassa, pitämään hauskaa musiikin parissa, viihtytään ja viihdyttämään.

Somero Soikoon -kisan finalistikappaleen Tuulispää tekijät Erkki Koivisto, Mirjam Paaso ja Hannu-Pekka Siikasaari.

Erkki Koivisto Somero Soikoon -kilpailun finaaliin

1.9.2016
Grooving High Allstars –yhtyeen kosketinsoittaja Erkki Koivisto kilpailee lauantaina 3.9. Somero Soikoon- sävellys- ja sanoituskilpailun finaalissa kappaleella Tuulispää. Tiimityönä syntyneen iskelmällisen biisin ovat säveltäneet Koivisto ja Hannu-Pekka Siikasaari, tekstistä on vastannut Mirjam Paaso.

Koivisto sanoo finaalipaikan olevan hänelle kova juttu.
-Onhan ihmisillä biisialalla isompiakin meriittejä, mutta olen vasta aloittelija. Kuitenkin teen tätä tosissani ja koetan saada sen pitkässä juoksussa myös ammattitoiminnaksi.

Koivisto on hieman vaatimaton sanoissaan, sillä osallistuessaan Someron kilpailuun ensimmäisen kerran vuonna 2014, hän sijoittui kolmanneksi, niinikään tiimityönä tehdyllä kappaleella Kiertävä tivoli. Lisäksi Koivisto on ollut kahdesti Kotkan Meripäivien sävellyskilpailun finaalissa.


Somero soikoon -kilpailu järjestetään tänä vuonna jo 16 kerran. Kilpailun tarkoituksena on kotimaisen kevyen musiikin arvostuksen lisääminen. Suomalaisille säveltäjille ja sanoittajille on haluttu antaa merkittävä kilpailufoorumi, joka innostaa luomaan uusia, mieleenpainuvia kappaleita kuulijoiden ja artistien iloksi.

Kilpailuun osallistui 122 sävellystä, joista seitsemän kelpuutettiin loppukilpailuun. Tämän vuoden kilpailu on omistettu somerolaisille musiikin legendoille Rauli Badding Somerjoelle ja Unto Monoselle. Kilpailussa kaikki kevyen musiikin lajit ovat vapaasti käytettävissä. Kilpailun järjestää Illan Varjoon Himmeään ry.

Koivisto ja Siikasaari tuntevat toisensa pääkaupunkiseudulla toimivan Metropolia -ammattikorkeakoulun pop/jazz-linjalta.

- Päätimme vain istua joku ilta alas ja tehdä jotain yhdessä. Tämä tapahtui jo pari vuotta sitten ja Tuulispää onkin ensimmäinen yhteistekeleemme. Perusidea oli kertoa seikkailullisesta, ihastuttavasta maailmanmatkaajasta. Tältä pohjalta teimme sävellyksen ja jäimme kehittelemään tekstiä. Sävellykseen uskoimme, joten myös tekstin osalta tuli paineita tehdä se yhtä hyvin, Koivisto taustoittaa.

- Aikaa kuitenkin kului ja lopulta mietimme, josko tarjoaisi sitä meitä kovemmalle tekstittäjälle syynättäväksi. Näin päädyimme Mirjam Paasoon, jonka olin tavannut vuonna 2015 Kotkan Meripäivien Uudet laulut -kilpailun yhteydessä. Mirjam saikin heti kiinni ajatuksestamme ja teki tekstin, mikä istui meidän mielestä juuri hyvin sävellykseen. Tämän jälkeen kokeilimme HP:n kanssa muutamia erilaisia sovituksia, joista viimeisimmän lähetimme Someron kilpailuun.

Biisinteossa Koiviston mielestä jopa hankalinta on keksiä sen osoite, artisti, joka sen esittää.

- Vielä emme ole keksineet Tuulispäälle sopivaa artistia, ja tämän vuoksi kisa oli hyvä paikka aloittaa. Kappale sopii aika hyvin sekä miehelle että naiselle. Me teimme demon naislaululla Jonna Jauhiaisen kanssa, mutta kisassa kappaleen esittää järjestäjien miessolisti Marko Maunuksela, Koivisto selvittää. Järjestäjien naisolisti on Niina Alitalo.

Loppukilpailu käydään lauantaina Someron Esakalliolla klo 18 alkaen. Illan pääesiintyjänä on Laura Voutilainen.

Somero Soikoon 2016 finalistit

* Intiaanit. Säv. Heidi Maria Paalanen, san. Inka Nousiainen.
* Jos on tarkoitettu. Säv. Heidi Maria Paalanen, san. Nina Erjossaari.
* Lainsuojattomat. Säv. Janne Hiedanniemi, Tuomas Hiedanniemi ja Kari Saarilahti, san. Meri Savonen ja Anna-Kaari Hakkarainen.
 * Metsä. Säv. Jussi Rasinkangas ja Toni Nygård, san. Jussi Rasinkangas, Toni Nygård ja Lotta Salonen.
* Olen tässä. Säv. Miia Luoma ja Juho Roslakka, san. Miia Luoma.
* Tuulispää. Säv. Erkki Koivisto ja H-P. Siikasaari, san. Mirjam Paaso.
* Vastavirtaan. Säv. Elina Arlin ja J-P. Linna, san. Elina Arlin, J-P. Linna ja Ella Ansaharju.

Fakta

Erkki Koivisto

* Työskentelee keikkamuusikkona ja pianonsoitonopettajana.
* Soittaa ammatikseen Grooving High Allstars -yhtyeessä ja opettaa Kauniaisissa Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla.
* Asuu Helsingissä.

Mirjam Paaso

* Sanoittaja, humppatrion solisti sekä musiikkiteatterin opiskelija.
* On tehnyt sanoituksia mm. Jore Marjarannalle, Markku Arolle ja Yö-yhtyeelle.
* Osallistunut Somero Soikoon -kilpailuun kahdesti aiemmin, nyt ensimmäistä kertaa finaalissa.
* Saavutuksina mm. UMK 2010 top 40, Salon lastenlaulukilpailun finaali 2013, Pop'n'Roll 2013 -kilpailun 3. sija, Syksyn Sävel -finaali 2013 sekä Vuoden Merilaulukilpailun voitto 2014.

HP Siikasaari

* Freelancer muusikko, soittaa ja laulaa useissa cover-kokoonpanoissa sekä trubaduurina.
* Tehnyt kappaleita eri artisteille, mm. Robinille ja Suvi Teräsniskalle.
* Vuonna 2014 hän sijoittui toiseksi Kotkan uudet laulut -kilpailussa.

The Eagles suosionsa hurjina vuosina 1970-luvulla ja Billy Joel Jeff Schockin kuvaamana.

Kemin kaupunginorkesteri versioi The Eaglesia ja Billy Joelia

Konsertin laulusolisteina esiintyvt Jore Marjaranta ja Km Lönnholm.

Ilmaiskonsertin solisteina Jore Marjaranta ja Kim Lönnholm.

15.8.2016
Kemin kaupunginorkesteri aloittaa syyskautensa lauantaina 27. elokuuta ilmaisella Kesäri-konsertilla, jossa soi The Eagles -yhtyeen sekä Billy Joelin musiikki. Konsertin laulusolisteina ovat Jore Marjaranta ja Kim Lönnholm sekä kapellimestarina merilappilaisen yleisön jo useampaan otteeseen autenttisella tyylillään hurmannut Jarkko Kiiski.

Konsertti pidetään Meripuiston laululavalla lauantaina 27. elokuuta osana Kemin venetsialaisia klo 15. Konsertin kesto on noin 90 min, ei väliaikaa. Konserttiin on vapaa pääsy.


Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä yhtyeistä


Kalifornialaisen Eagles -yhtyeen perustivat Los Angelesissa vuonna 1971 kitaristi-laulaja Glenn Frey ja rumpali-laulaja Don Henley. Pian yhtyeeseen liittyivät myös basisti Randy Meisner ja soolokitaristi Bernie Leadon.

Yhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia, kaksi livealbumia, kymmenen kokoelma-albumia ja 29 singleä. Eagles on yksi kaikkien aikojen kaupallisesti menestyneimmistä yhtyeistä, sillä sen tuotantoa on myyty kansainvälisesti yli 150 miljoonaa kappaletta, joista pelkästään Yhdysvalloissa yli sata miljoonaa levyä.

Mittavan uransa aikana Eagles on palkittu kuudella Grammy-palkinnolla ja viidellä American Music Awardilla, ja yhtyeen tuotannosta kuusi albumia on yltänyt Yhdysvalloissa Billboard 200 -albumilistan kärkipaikalle. Eaglesin tunnetuimpia lauluja ovat mm. Take it easy, Desperado, Tequila Sunrise, One of these nights, New kid in town, Hotel California sekä The long run.


Eagles hajosi yhtyeen jäsenten välisiin erimielisyyksiin vuonna 1980. Vuonna 1994 Eagles teki onnistuneen paluun esiintymislavoille ja julkaisi myös livealbumin Hell Freezes Over, joka nousi listakärjeksi Yhdysvalloissa ja sisälsi myös neljä uutta kappaletta. Vuonna 1998 yhtye valittiin Rock and Roll Hall of Fameen. Yhtyeen viimeisin studioalbumi on vuonna 2007 julkaistu Long Road Out of Eden.

Tämän vuoden tammikuussa kuolleen Glenn Freyn ja Don Henleyn ohella yhtyeen viimeisimpään kokoonpanoon kuuluivat soolokitaristi Joe Walsh ja basisti Timothy B. Schmit. Yhtyeen elokuulle ja syyskuulle sovitut keikat soittaa Don Henley soolona.

Amerikkalainen laulaja, pianisti ja lauluntekijä Billy Joel on kuusinkertainen Grammy-voittaja, jonka levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli sata miljoonaa. Billy Joel nousi kuuluisuuteen vuonna 1973 Piano Man –albumillaan.

Rock And Roll Hall Of Fameen hänet valittiin vuonna 1999. Billy Joel on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa artisti, joka on esittänyt USA:n kansallislaulun kahdesti amerikkalaisen jalkapalloilun finaaliottelussa Super Bowlissa.Wieniläisklassikoita ja Bachin Jouluoratorio


Kesärikonsertin jälkeen Kemin kaupunginorkesterin syyskausi jatkuu tiistaina 4.10. klo 19 Kemin kirkossa pidettävässä Wieniläisklassinen ilta -konsertilla. Orkesterin uusi taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo ottaa viulunsa mukaan ja esiintyy sekä solistina että kapellimestarina. Tarjolla on wieniläisklassisen musiikin helmiä Haydnin, Mozartin ja Beethovenin sävellysten muodossa.

21. joulukuuta orkesteri virittäytyy jouluun Bachin Jouluoratorion tunnelmissa klo 19 alkaen Kemin kirkossa. Orkesterin kanssa taituroivat Meri-Lapin oratoriokuoro sekä valloittavat solistit Anna Immonen, Monica Groop, Niall Chorell ja Juha Kotilainen. Jouluoratorio on yksi J.S. Bachin arvostetuimmista teoksista, jonka hän sävelsi Dresdenin kuninkaallisen perheen kunniaksi.

 

Aavafästit avaa uuden aikakauden Ylitorniolla

Aavafästi-alueen kartta.

Jari Sillanpää, The Meänland, Pää-Äijät ja Jari Sillanpää viihdyttävät iltakonsertissa tänään.

12.8.2016
Ylitornion Aavafästeistä on tarkoitus tehdä vuosittain toteutettava tapahtuma. Tänään lauantaina pidettävän ensimmäisen tapahtuman – jonka teemana on "Alkkula uutheen noussuun" – kattaus on kova. Kello 18 alkavassa iltatapahtumassa esiintymislavalle nousevat The Meänland, Pää-Äijät, Jari Sillanpää sekä Grooving High Allstars. Tapahtuman juontaa ylitorniolaislähtöinen Sami Pilvilä.

Haaparantalais-torniolainen, maailman ainoa meänkielistä reggaeta soittava The Meänland on koonnut rivinsä uudelleen. Kolmen hengen kokoonpanolla vuonna 2014 aloittanut bändi on nyt kerännyt joukkoonsa lisää muusikoita ja tarjoilee entistä muhkeampia ja houkuttelevampia takapotkurytmejä.

Pää-Äijät eli kaksi räppäävää deejiitä Jaba ja Julmari kertovat tehtävänsä tässä elämässä olevan yksinkertainen. Bailata. Ja auttaa muita bailaamaan. Nämä hilpeät kulkijat uskovat että jokainen päivä voi olla Pääpäivä. He laulavat laulunsa jotta arki ei jyräisi Suomea alleen. Kaksikko tuli koko Suomen kansalle tutuksi UMK-finaalissa kappaleellaan Shamppanjataivas.

Jari Sillanpää ei isompia esittelyjä kaipaa. Mies on yksi Suomen lahjakkaimmista ja rakastetuimmista viihdyttäjistä, joka loistaa vahvojen kappaleiden tulkitsijana. Grooving High Allstars on merilappilainen bilebändi joka keikkailee ympäri Suomen yli sadan keikan vuositahdilla. Vuonna 2012 valtakunnallisessa TV-2:n Bilebändikisassa toiseksi sijoittuneen eloisan ja taitavan yhtyeen ohjelmisto koostuu englanninkielisistä coverbiiseistä. Yhtyeen erikoisuutena ovat pitkät potpurit.

 

Osin kläpeille suunnatun koko perheen päivätapahtuman ohjelmassa on kello 12 alkaen Rautavaara-konsertti, yhteislaulua, Pändi, Taikuri Roope, Moottorin Jyrinä sekä Talonpoika Lalli. Päivä- ja iltatapahtumien välillä Ylitornion keskustan torialue tyhjennetään.

Rautavaara-konsertti todistaa, että laulujen aiheita on paljon, todella paljon. Tapio Rautavaaran rakastetuimpia sävelmiä esittävät Tarja ja Tuomo Ylitalo, Harry Ylisaukko-oja sekä Tapani Kauppinen.

Pändi on lähtöisin Meän Opiston PopRock-bändikurssilta. Paikkakunnan omat nuoret ovat soittaneet nykyisellä kokoonpanolla vuoden päivät.  Taikuri Roope Ylitalolla puolestaan on sormenpäissään taito saada yleisönsä hämmästyksiin – niin lapset kuin aikuisetkin. Ohjelmanumerona hyppysellinen erikoista ja mielenkiintoista. Hämmentävää ja hykertelevän hauskaa.

Moottörin Jyrinä soittaa covereita 1980-luvun heavy-klassikoista, joihin yhtye on kehitellyt suomenkieliset, lapsille sopivat sanoitukset. Useat teksteistä ovat sävyltään opettavaisia. Yhtye keikkailee sekä lasten että aikuisten tilaisuuksissa. Kokoonpanon nimi on parodia Motörheadista.

Talonpoika Lalli jatkaa Tulenkantajista alkaneen rolloräpin jalanjäljissä, kotiseutuylpeänä ja lappilaista murretta käyttävänä rap-artisina. Aiheet kumpuavat omasta elinpiiristä ja omasta elämästä. Lappilaisuus ja pohjoisuus ovat läsnä sekä teksteissä että asenteena.

 

Aavafästeillä juhlistetaan uuden Alkkulanraitin valmistumista. Ennen Aavafästejä klo 11 kunnantalon edustalla suoritetaan tien vihkiminen. Kahvitarjoilu on varattu 300 ensimmäiselle osallistujalle. Kunnantalon edustalla on mahdollisuus myös maksulliseen hevosajeluun klo 12-17.

Päivätapahtuman pääsymaksu on 10 €, alle 3-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät maksutta. Koko päivän lippu maksaa 40 euroa. Lipunmyynti alkoi jo toukokuun alkupuolella.

Aavafästien järjestelyistä vastaa Ylitornion kunta, mutta tapahtuma toteutaan yhteistyössä ylitorniolaisten yritysten ja yhdistysten kanssa.

Tapahtuman jatkobileet pidetään Helenan Kievarissa, salissa soittaa rockabillybändi Fifty/Fifty. Liput jatkoille 5 €.

Aawafästit 2016

Ohjelma ja aikataulu

12.00 Portit auki
12.00 Rautavaara -konsertti
13.10 Yhteislaulua
13.50 Pändi
14.25 Taikuri Roope
15.15 Moottorin Jyrinää
16.20 Talonpoika Lalli
17.00 Päivätapahtuma päättyy

Alueen tyhjennys

Iltatapahtuma (-K18-)


18.00 Portit auki
18.10 The Meänland
19.30 Pää-Äijät
21.00 Jari Sillanpää
22.30 Grooving High Allstars

 

Maija Vilkkumaa tulee ensimmäistä johonkin hevon jeeraan ja loistaa kahdeksannen SompioRockin tähtenä.

Maija Vilkkumaa ja Martti Servo SompioRockin tähtinä

Martti Servo ja Moody Mukkula saapuvat syyskuussa SompioRockiin.

Rock soi jo kahdeksatta kertaa "jossain hevon jeerassa".

5.8.2016
SompioRock-tapahtuma järjestetään jo kahdeksatta kertaa vanhan Sompion Kemin- Lapin kylässä, Savukoskella 9.-10. syyskuuta. Kahdeksan vuotta sitten – syksyllä 2009 – ”jossain hevon jeerassa” – ensimmäistä kertaa järjestetty SompioRock on jo vakiinnuttanut paikkansa Koilliskairan vuotuisten tapahtumien joukossa.

SompioRockin kantavana teemana on ollut lappilaisten ja Lappi-mielisten musiikintekijöiden yhteensaattaminen ja uusien kykyjen esilletuonti, sekä nuorten musiikinharrastajien kannustaminen ja tukeminen. Nuorille kannustavaa esimerkkiä näyttämään nousevat näyttämään Suomen tähtitaivaalta Maija Vilkkumaa sekä viihdyttävän iskelmämusiikin taitaja Martti Servo Moody Mukkulan (koskettimet) kera.

SompioRockin muut esiintyjät ovat Iskuporakone, jokaisessa SopioRockissa soittanut Jepa & Friends, Pagan´s Moon, Dj Paksu Paulus, Pelkosenniemen omat pojat Putkiradio Band, The Homones, Four Of Us, Marko Juhani Group sekä Komppiorkesteri Woimalinja.


Tänä vuonna SompioRock ottaa jälleen uuden ulottuvuuden tarjontaansa. Perjantaina alkumetreillä tapahtuma muuntautuu musiikillisesti vanhaan hyvään aikaan ja luvassa on perinteiset Wanhan Sompion tanssit.

Tapahtumapaikkana on Hotelli Samperin Savotta Savukoskella. Kahden päivän tapahtumaranneke maksaa ovelta 39 euroa (ennakosta 37 €), yksittäin perjantain lippu 19  €, ja lauantain 27 €. Ennakkomyyntipisteet ovat Hotelli Samperin Savotta sekä Lyytin Puoti ja Pub.

Samperin Savotan keittiö palvelee rock -henkisen listan kanssa klo 23 saakka ja ravintola on avoinna klo 03 saakka. Iltakonsertit ovat Samperin Savotan ravintolasalissa.


Ohjelma

PERJANTAI 9.9.
klo 18 Four Of Us, kaikille avoin nuorisokonsertti.
klo 21  Marko Juhani Group, Wanhan Sopin tanssit.
klo 23.00-02.30 Jepa & Friends, Martti Servo & Moods ja Iskuporakone.

LAUANTAI 10.9.
klo 12.30 Päiväjamit Lyytin Pubissa. Letkeää laulua ja soljuvia soundeja, loiventelua sekä ilakointia ennen iltaa. Komppiorkesteri Woimalinja laulattaa ja vetää Suomipop ja -rock settinsä. Iltapäivän päätteeksi lavalle astuu tuttuja Sompiorockin esiintyjiä, eli Jepa & Friends.
klo 20.30 Järjestyksessään kolmas perinteinen tunnelmallinen Sompion jokispektaakkeli Hotelli Samperin Savotan rannassa.
klo 21.00-02.30  DJ Paksu Paulus, Pagan’s Moon, Putkiradio Band, Maija Vilkkumaa feat Jepa & Friends, Tre Homones Samperin ravintolasalissa.

Jonne Aaron esiintyy Tervolan Maaseudulta käsin -messuilla 28. elokuuta.
Kuva: Ville Juurikkala

Jonne Aaron, Hevisaurus sekä Jussi Syren & The Groundbreakers Tervolan Maaseudulta käsin -messuille

Jussi Syren & The Groundbreakers tuo maanläheisen bluegrass-musiikin Tervolan messuille.

3.8.2016
Tervolan Maaseudulta käsin -messut täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi messuyleisön viihdykkeeksi on hankittu varsin tasokkaat esiintyjät. Lauantaina 27. elokuuta esiintyvät Jurahevin lähettiläät Hevisaurus sekä Suomen tunnetuin ja kansainvälisestikin arvostettu bluegrass-yhtye Jussi Syren & The Groundbreakers, sunnuntaina 28. elokuuta Jonne Aaron, joka ei juuri esittelyjä kaipaa.

Lapsille ja lapsenmielisille laadukasta dinosaurusheviä tarjoilevan Hevisauruksen muodostavat Herra Hevisaurus, kitaristi Riffi Raffi, basisti Muffi Puffi, rumpali Komppi Momppi ja kosketinsoittaja Milli Pilli. Hevidinot ovat ilahduttaneet kuulijakuntaansa jo kahdeksalla albumilla. Ensimmäinen albumi Jurahevin kuninkaat ilmestyi 2009 ja viimeisin, Soittakaa Juranoid 2015.

 

Jussi Syren and The Groundbreakers vietti omia 20-vuotisjuhliaan viime vuonna. Yhtye on vienyt musiikkinsa ilosanomaa myös ulkomaille. Groundbreakersin levyt ovat soineet yli kahdessakymmenessä maassa ja bändi on tehnyt kiertueita kuudessa Euroopan maassa (Ruotsi, Tanska, Saksa, Sveitsi, Hollanti ja Suomi) sekä yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa.

Moni muistaa bändin tv-sarjan Itse Valtiaat tunnusmusiikista ja Heartagrass -levystä, jolla yhtye versioi HIM:n materiaalia bluegrassin keinoin. Bändin perustaja Jussi Syrenillä on 35 vuoden kokemus roots-musiikista. Pääpaino on miehen uralla ollut bluegrassissa - menevässä amerikkalaisessa perinnemusiikissa.


Jonne Aaron nousi suomalaisten supertähtien joukkoon Vain elämää-ohjelman ensimmäisellä kaudella ja hän koko 2000-luvun näkyvimpiä kotimaisia rockidoleita. Ennen soolouraansa hän loisti kansainvälisestikin menestyneen Negativen nokkamiehenä.

Jonne Aaronin suomenkielinen soolodebyytti Onnen vuodet julkaistiin 2012 ja se on myynyt platinaa. Toinen suomenkielinen albumi Risteyksessä julkaistiin lokakuussa 2014. Jonne Aaronin tavaramerkkinä ovat vahvat ja ehjät powerpop-biisit.

 

Maaseudulta käsin -messut pidetään Ammattiopisto Lappian Louen opetusmaatilalla 27.-28.8. Molempina tapahtumapäivinä ohjelmassa on muun muassa poniratsastusta, kasvomaalausta ja konevoimayhdistyksen työnäytöksiä. Lisäksi alueella on lastenpuisto ja eläimiä.

Messut järjestää Tervolan kunta. Liput maksavat 5 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Messut ovat molempina päivinä avoinna 10.00 - 17.00.

Messujen suojelijana ja juontajana toimii entinen mestarihiihtäjä Juha Mieto.

Last Panda murisee jälleen - nälkäisempänä kuin koskaan

King Of The Fools -levyn kansikuva. Artwork by Susanna Mäklin Illustrations.

Yhtye julkaisi hetki sitten ensimmäisen uuden biisin liki kolmen vuoden hiljaisuuden jälkeen. Ja lisää on luvassa.

27.7.2016
Melkein kolme vuotta hiljaiseloa. Mutta nyt Last Panda murisee jälleen, nälkäisempänä kuin koskaan. Yhtye julkaisee tänään keskiviikkona ensimmäisen uuden kappaleensa King of the Fools. Uusia Panda-biisejä on tulossa lisääkin.
- King of the Fools on eka biisi meidän tulevasta kokonaisuudesta. Biisi kertoo siitä, mitä on kuulua bändiin ja unelmoida isoja asioita, olla nuori, ihanan naiivi ja elää sitä unelmaa omassa mielessä. Koska matka on aina päämäärää tärkeämpi, yhtyeen kitaristivokalisti Henry Ossian kertoo.


Last Panda tuli suuremmalle yleisölle tutuksi vuoden 2013 Uuden Musiikin kilpailusta, jossa yhtye eteni finaaliin saakka.
- Päädyttiin kisaan mukaan vähän kuin vahingossa. Deadline-päivänä latasin Saturday Night Forever -kappaleen kisaan mukaan ja yllättäen meidät haluttiin skabaan. Päädyttiin lopulta finaaliin asti puolen miljoonan tv-katsojan ja täyden jäähallin eteen esiintymään.
Vaikka UMK:n voitto ja edustuspaikka Euroviisuihin meni Marry Me -kappaleen laulaneelle Krista Siegfriedsille, Last Pandan jäsenet luulivat naiivisti, että nyt hanat aukeaa isosti.
- Niin ei kuitenkaan lopulta käynyt. Levydiilejä tarjottiin kyllä - sillä ehdolla, että vaihdettaisiin laulukieli suomeksi. Meille se ei sopinut, koska se olisi muuttanut bändin kokonaan toiseksi. Kieltäydyttiin ja sitten tarjolla olikin vain ei oota.
- Rehellisesti sanottuna meillä oli kova mietinnän paikka, että jatkuuko Last Pandan tarina enää UMK:n jälkeen, Henry Ossian huomauttaa.


Yhtye esiintyi
vielä vuoden 2013 Satama Open Airissa, päälavalla jopa, sekä saman vuoden joulukuussa Kemin Lecafestissa. Sen jälkeen on ollutkin hiljaisempaa. Tähän asti.
- Eli ollaan oltu pitkään tauolla keikkailun suhteen, koska elämä on vienyt bändin jäseniä ympäri Suomea. Minä meni puhumaan radioon ja kuka minnekin, Henry Ossian tilittää. Hän on kohta kolme vuotta juontanut ja toimittanut YleX Etusivua, joka on kanavan ajankohtaisohjelma, jossa näkökulmitetaan maailmaa.

Lopulta yhtye päätti jatkaa hommia bändin puitteissa mietittyään miksi Last Panda on olemassa.
- Olimme kaikki samaa mieltä. Ei ole parempaa kuin rokata porukassa ja tehdä musiikkia, joka antaa voimaa meille ja toivon mukaan ilostuttaa muita siinä sivussa. Kun tehdään yhdessä keikkaa, biisejä tai ollaan vaikka vain treenikämpällä, se on parasta, mitä on, Henry Ossian painottaa.
- Sitäpaitsi maailmassa on jo niin paljon elektronista tanssimusiikkia, että jonkun täytyy pitää tanssittavan rokin puolia, mies virnistää iloisesti.


Vaikka
yhtyeestä ei ole julkisuuteen juuri mitään kuulunutkaan, pinnan alla Last Pandan tarina on siis jatkunut koko ajan. Pandalaisia yhdistää intohimo rokkiin, ystävyys ja yhteinen tausta autotallibändeissä.
- Olemme siis sävelletty ja äänitetty biisejä, treenattu ja samalla on pohdittu bändin syvää olemusta, Henry Ossian listaa.


Bändin missio
on koko lailla sama kuin aiemminkin. Siis rokata täysillä. Sloganinsa mukaan yhtye ei kenties pysty pelastamaan maailmaa, mutta se voi tuoda siihen lisää draivia. Vierivä panda ei sammaloidu.
Bändi ei epäröi ottaa kantaa tärkeinä pitämiinsä asioihin. Esimerkiksi yhtyeen nimi on kannanotto ihmiskunnan kulutusvimmaan. Uhanalainen eläin symboloi sitä, että jossain vaiheessa raja tulee vastaan eikä paluuta entiseen ole.
Henry Ossian Tikkasen (kitara, laulu) lisäksi Last Pandaan kuuluvat Harri "HC" Knuuti (basso), Lasse "Laze" Launimaa (koskettimet) sekä Aapo Väinämö (rummut). Yhtyeen kaikki jäsenet ovat lähtöjään Kemistä. Yhtye on kuitenkin perustettu Oulussa 1. tammikuuta 2007, jolloin koko nelikko opiskeli siellä.

Katso tästä Last Pandan UMK-veto kappaleesta Saturday Night Forever: https://www.youtube.com/watch?v=c0Y-7mVCI1Y

Katso tästä Last Pandan The Girls Gone Wild –video tästä: https://www.youtube.com/watch?v=fhmZZOSC9gI

Sonata Arctican Ninth Hour -albumi julki lokakuussa

21.7.2016
Vain kaksi vuotta Pariah´s Child -albumin julkaisun ja massiivisen maailmankiertueen jälkeen jälkeen kemiläinen Sonata Arctica -yhtye saanut valmiiksi yhdeksännen albuminsa. 7. lokakuuta ilmestyvä albumi on nimeltään The Ninth Hour. Yhtye itse on tuottanut albumin ja miksauksesta on vastannut yhtyeen basisti Pasi Kauppinen.

Laulusolisti Tony Kakon mukaan yhteen tavoitteena oli luoda melodinen, kaunis ja yllättävä Sonata Arctica -albumi.
- Studiotöskentely alkoi vakavasti huhtikuun puolivälissä kotistudioissa, mutta tärkeimmät äänitykset ja miksaus tehtiin Alavelissä Studio57:ssä, joka toimi eräänlaisena keskuspisteenä, Kakko selvittää yhtyeen tiedotteessa.

- Nightwishin kanssa tehdyn Pohjois-Amerikan kiertueen ja muiden keikkojen jälkeen pysähdyimme katsomaan maailmaa sellaisena kuin se tällä hetkellä näyttäytyy - mahdollisen Harmageddonin reunalla. Tämä näkyy uuden levyn sisällössä ja kansitaiteessa, Kakko valaisee albumin tematiikkaa.

Kakon mukaan The Ninth Hour kuvaa tulevaisuuden utopistista maisemaa, jossa luonto ja ihmisen kehittämä teknologia tasapainoilevat keskenään. Se jätetään auki, kumpaan suuntaan tiimalasi kallistuu, riippuen ihmisen tekemistä päätöksistä. Onko edessä planeetan tuho vai kykeneekö ihminen tekemään parannuksia suhteessa asuinpaikkaansa.


Heti kesän festivaalikauden ja albumin julkaisun jälkeen yhtye lähtee 14 keikkaa käsittävälle Euroopan kiertueelle yhdessä ruotsalaisen Twilight Force -yhtyeen kanssa. Kiertue alkaa Norjan Trondheimistä 7. lokakuuta ja päättyy 22. lokakuuta Saksan Bochumiin. Kiertue käy myös Ruotsissa, Tanskassa, Hollanissa Englannissa, Ranskassa, Sveitsissä ja Italiassa.

6. marraskuuta lähtee liikkeelle Sonata Arctican, norjalais-saksalaisern metalliyhtye Leaves´ Eyesin sekä kotimaisen melodista death metalia soittavan Omnium Gatherumin Pohjois-Amerikan kiertue, joka pitää sisällään 33 keikkaa. Rundi alkaa 6. marraskuuta USA:n Charlottesta ja päättyy 17. joulukuuta Atlantaan. Kiertue pysähtyy myös Kanadassa seitsemällä paikkakunnalla.

Iron Maiden Kuusrockin lavalla 19.7.1980. Laulusolistina oli Paul DiAnno. Kuva: Juhani Hiltunen.

Olitko paikalla kun Iron Maiden soitti Kuusrockissa tasan 36 vuotta sitten?

Iron Maidenin saapuminen Ouluun oli faneille mannaa. Kuva: Juhani Hiltunen, 19.7.1980.

Yhtye soitti Oulussa ensimmäisen Suomen ja Skandinavian keikkansa. Nyt Iron Maiden on konsertoinut Suomessa jo 25 kertaa.

19.7.2016
Maineikas brittiheavyn edustaja, kymmeniä miljoona levyjä myynyt Iron Maiden -yhtye soitti äskettäin Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa 25. Suomen keikkansa. Tänään tulee kuluneeksi täsmälleen 36 vuotta yhtyeen ensimmäisestä Suomen ja Skandinavian keikasta, joka tapahtui Oulun Kuusrockissa 19. heinäkuuta vuonna 1980.

Bändi saapui Suomeen levy-yhtiönsä tukemalle pistokeikalle menestyksekkäästi sujuneen Englannin kiertueensa jälkeen. Yhtye oli leiponut tuolloin vinyylille vasta debyytti-LP:nsä Iron Maiden (1980) ja kakkosalbuminsa Killers (1981). Bändin lopullisesti menestykseen nostanut Number Of The Beast (1982) -kiekosta oli tuolloin vielä tuntematonta tulevaisuutta.

Brittiläisen heavymetallin uuden aallon edustajana mainostettu Iron Maiden esiintyi Kuusrockissa kokoonpanolla Steve Harris (basso), Paul DiAnno (laulu), David Murray (kitara), Dennis Stratton (kitara) ja Clive Burr (rummut).

Rokkineuvoksen 20-vuotias varhaisversio oli myös paikalla ja kokemus oli nuorelle miehelle varsin mieluinen. Iron Maiden soitti kappaleet The Ides of March, Killers, Prowler, Sanctuary, Remember Tomorrow, Running Free, Transsilvania, Strange World, Phantom of the Opera, Iron Maiden sekä encoret Invasion ja I Got the Fire (Montrose cover).

Pohjoista musiikkia -sivuston mukaan yhtyeen keikkapalkkio oli pääesiintyjäksi kohtuulliset 40 000 markkaa, nykyrahaksi muutettuna kokonaiset 19 700 euroa (Suomen pankin rahanarvokertoimen mukaan). Esimerkiksi Eppu Normaalin keikkapalkkio oli tuolloin 10 000 mk eli 4 925 euroa ja Hassisen Koneen 2 000 mk eli 985 euroa. Kahden päivän pääsylippu festivaaleille maksoi 50 markkaa eli 24,6 euroa.

Iron Maidenin ohella lauantaina 19.7.1980 Kuusrockissa soittivat myös oululainen Yets, kuusamolainen Zero Nine, Eppu Normaali, Hassisen Kone, Pelle Miljoona Oy sekä illan toinen brittiyhtye Bad Manners, ska-tyylisuunnan vekkuli ilmentymä, jota johti hilpeä vokalisti Fatty Bloodvessel.

Sunnuntaina esiintyvät Yari Knuutisen mainio Se-yhtye, M.A. Numminen Underground rock, Kauko Röyhkä Combo, Juice Leskinen Slam, Maarit sekä amerikkalainen Rockin Dopsie and the Cajun Twisters.

Olitko Sinä paikalla Kuusrockissa 1980? Mitä muistat festareista ja varsinkin Iron Maidenin keikasta. Kerro muistosi sivun alaosan kommenttikenttään.

Lähde: http://www.ouka.fi/oulu/pohjoista-musiikkia/kuusrock80

Tornion Panimon olutta Torandan Venetsialaisissa

Tapahtumaan odotetaan jälleen tuhansia juhlijoita rajan molemmilta puolilta.


22.8.2016
Torandan kesän kohokohtana ovat Venetsialaiset lauantaina 27. elokuuta, jolloin rantaravintolassa voi maistella jo nyt suuren suosion saavuttaneita Tornion Panimon oluita.
- Muualla valmistetut koe-erät pilsneriä ja APAa ovat saaneet erinomaisen vastaanoton. Esimerkiksi Pint Please -sovelluksen kärkipaikkaa hallitsee edelleen APAmme, ja hyvänä kakkosena tulee niin ikään meidän pilsimme. Oma tuotanto käynnistyy näillä näkymin syyskuun puolivälissä, Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander kertoo.

Torandan rantaravintolassa jo reilun viikon hanasta myyty pilsner-olut syntyi, kun Tornion panimon tarina inspiroi Tshekissä, Slanýssa sijaitsevaa pienpanimoa.
- He kehittivät meille reseptin ja panivat oluen, jonka vaahtoavassa elämyksessä tunnet oluen juuret jo ensimmäisellä siemauksella. Pohjoinen raikkaus ja tshekkiläinen pienpanimoperinne käsinpoimittuine humalineen yhdistyvät helpoksi juotavaksi, täydelliseksi janon sammuttajaksi. Kultainen väri heijastaa yöttömän yön sävyjä, jotka tunnet myös maltaan raikkaana makuna. Tämä tulee olemaan Tornion Panimon takuutuote, kun saamme oman tuotantomme täysillä käyntiin, Kostiander sanoo.

Laadukas ohjelma

Viime vuonna ensimmäisiin Torandan Venetsialaisiin löysi tiensä tuhansittain väkeä sekä Suomesta että Ruotsista. Tänä vuonna järjestäjät odottavat samanlaista yleisövirtaa, sillä ohjelma on vielä viime vuotistakin laadukkaampi.
– Odotamme tänäkin vuonna tuhansia juhlijoita, joille meillä on valmiudet tarjota ikimuistoinen ilta kesäkauden päätteeksi, sanoo tapahtuman tuottaja ja juontaja Lauri Salovaara.

Tänä vuonna tulen, valon ja veden juhlassa esiintyvät Reckless Love, Jorma Kääriäinen, Amanda Fondell ja Teleks. Illan erikoisnumerona on Pertti Salovaara Show, joka on Suomen yhden kaikkien aikojen radioäänen viihdepaketti, jonka pohjana ovat 1990-luvulla ennätyssuosion saavuttaneet radio-ohjelmat.
- Pertin ajatus Tornion keikan suhteen oli heti, että hän haluaisi tavata fanejaan Torandan Venetsialaisten yhteydessä. Niinpä järjestimme etsintäkuulutuksen ja toivomme, että mahdollisimman moni pääsee paikalle, sanoo Lauri Salovaara, joka valittiin kolmen parhaan joukkoon Evento Awards 2016 vuoden juontaja/puhuja/kouluttaja -kategoriassa.


Esiintyjäesittely


Glam metal-musiikkia soittava Reckless Love julkaisi alkuvuonna neljännen studioalbuminsa InVader. Albumin sinkkulohkaisu Monster on saanut loistavat arviot ympäri Eurooppaa, jossa yhtye kiersi keväällä. Vokalisti Olli Hermanin lisäksi Reckless Loven kokoonpanossa soittavat Pepe Reckless (kitara), Jalle Verne (basso) ja Hessu Maxx (rummut).

Pitkänlinjan musiikin legenda Jorma Kääriäinen palasi keikkalavoille viime vuonna. Laajalla repertuaarilla materiaalia tehnyt mies kunnioittaa lavalla kevyen musiikin perinteitä. Amanda Fondell puolestaan Ruotsin Idols-kilpailun voittaja vuodelta 2011. Hän voitti kilpailun 52 prosentin osuudella äänistä.

Tummuvaa iltaa siivittää Teleks, joka on Pepe Johanssonin ja Markus Koskisen perustama popmusiikkia soittava yhtye. Yhtyeen kappaleita ovat mm. Jätämme toisemme toisille, Rakkaus on paha päivä, Säröjä sinussa ja Kaunein kaikista.

Iltaohjelman kruunaa tähtiesiintyjien lisäksi huikea ilotulitus.

Ohjelmaa koko perheelle


Päiväohjelmaan klo 10-16 välillä on vapaa pääsy ja siellä on lapsille paljon ilmaista tekemistä, mm. pomppulinna, polkuautoja sekä katuliitupiirrustusmahdollisuus. Lisäksi ilmapallomies taiteilee lapsille hienoja ilmapalloja maksutta klo 12-14. Alueella on myös pientä maksua vastaan mahdollista ratsastaa ponilla klo 12-16 välisenä aikana.

Päiväohjelmassa on myös peräkonttikirppis, kesähiihdon MM-kisat, vesikrossinäytökset klo 11.30 ja 12.30 sekä Lasercomin järjestämä Flyboard-näytös klo 15.


TORANDAN VENETSIALAISET 2016

Tulen, veden ja valon juhla!!!

Ohjelma 27.8.

* Päivätapahtuma klo 10-16, maksuton
* Kesähiihdon MM-kisat ja muuta kivaa koko perheelle

Iltatapahtuma klo 18-02, K-18
* Jorma Kääriäinen, Reckless Love, Amanda Fondell, Teleks ja Pertti Salovaaran Salovaara Show! Lisäksi huikea ilotulitus.

Liput:
20 € verkkokaupasta: www.torandaworld.com
18 € Kemin ja Tornion Prismoista S-Etukortilla
VIP-lippu 98 €

Bussikuljetus Torandaan

Toranda Express kuljettaa Venetsialaisiin klo 18-24 välisenä aikana non-stop periaatteella kysynnän mukaan. Paluukuljetukset klo 00.30 alkaen niin kauan kuin kysyntää riittää.

Reitti: Haaparannan tori - Tornio keskusgrilli - Toranda (myös väliltä voi liftata kyytiin).

Maksu periaatteella "tip the driver".

EDIT: Juttua täydennetty tiedoilla bussikuljetuksista.

Kamoon Kaakamo –tapahtumilla on kerätty jo yli 40 000 euroa kylän bändikoulutoiminnan hyväksi

* Tämän vuoden tapahtuma ensi sunnuntaina Ala-Kaakamon vanhan koulun pihalla.

Jouni Kangas on valmis ajamaan Kilpisjärvelle ja takaisin Ässäkenttähankkeen hyväksi.

* Katso ohjelma ja aikataulu jutun lopusta

* Aktiivisessa kylässä myös Ässäkenttä-hanke etenee voimallisesti.

 

7.7.2016
Kamoon Kaakamoon - Alapää soi - tapahtuma on hankkinut vuosien varrella Kaakamon bändikoululaisille varoja jo yli 40 000 euroa. Summalla on hankittu niin soittopelejä kuin kustannettu muutenkin kerhon toimintaa. Ja tarvetta toiminnalle totisesti on, sillä esimerkiksi viime talvena bändikoulun toimintaan osallistui yli 40 nuorta.

Bändikoulua vetivät viime talvena Jani-Petteri Hägg ja Juhani Hägg.
- Bändikoulu on suunnattu kolmosluokkalaisille ja sitä vanhemmille. Jokaisella luokalla oli oma bändi, veljekset kertovat.
Vaikka jo tähän mennessä bänditoimintaan kerätty summa on varsin huomattava, on lisäeuroille jatkuvasti tarvetta.
- Osa aiemmin hankituista soittimista alkaa olla vaihtamisen tarpeessa, Juhani Hägg painottaa.
Koululaisten bändit myös esiintyvät jotakuinkin jokaisessa koulun tapahtumassa, oli sitten kyse kevät- tai joulujuhlasta aina rehtorin syntymäpäiviin saakka. Syksyllä on tulossa jälleen uutta, sillä bändikoululaiset pääsevät tekemään levyn.
Bändikoulussa lapset ja nuoret oppivat soittamisen perusteet, laatu tulee Häggin veljesten mukaan sitten ajan kanssa.
- Mutta eteenpäin mennään koko ajan.
Myös monet jo koulunsa päättäneet bändikoululaiset pysyvät musiikkiharrastuksen parissa koulun jälkeenkin ja heidän yhtyeensä rikastuttavat esimerkiksi Kaakamon Kyläyhdistyksen tapahtumia.
Bändikoulun helpottaa soittoharrastusta suunnattoman paljon, sillä lasten ja nuorten ei tarvitse ihan ensimmäiseksi hankkia omia soittopelejä.
- Tästä on iso apu, Jani-Petteri Hägg myöntää.


Sunnuntaina Kaakamossa soi jälleen

Pian bändikoulun kassa karttuu jälleen, sillä Kamoon Kaakamoon - Alapää soi -tapahtuma järjestetään jo kuudennen kerran Ala-Kaakamon vanhan koulun pihalla. Tapahtumassa on vuosittain ollut kävijöitä runsaasta 600 yli kahteen tuhanteen. Eniten väkeä oli vuonna 2013, kun Jari Sillanpää oli esiintyjien joukossa. Tapahtuman juontaa henkeen ja vereen kaakamolainen, monitaituri, radiopersoona ja sanaseppo Jari Vesa.

Tänä vuonna tapahtumassa esiintyvät bändikoululaisten lisäksi Just Acoustic, Mika Jeffremoff & Men In Black, Risto Vuokila & Men In Black, Talonpoika Lalli & Men In Black, sekä Taiska & Men Black. Pääsylippu tapahtumaan maksaa vain 10 euroa. Katso tapahtuman aikataulu jutun lopusta.
- Tämän vuoden uutuus on noin 40 neliön tanssilattia, jolla esiintyy myös sambaryhmä DG La Fuente, kertoo joka vuosi järjestelyissä mukana ollut Jari Vesa.
Muitakin uusia kuvioita on. Yleisö pääsee jännittämään, että montako kertaa voimamies Jonne Illikainen onnistuu maastavedossa. Painoa tangossa on 350 kiloa.


Pappamopolla Kaakamosta Kilpisjärvelle

Lisäksi Kaakamon Napakympin nokkkamies Jouni Kangas istahtaa pappatunturinsa päälle ja lähtee ajamaan tapahtumasta kohti Kilpisjärveä, jonne matkaa on noin 460 kilometriä.
Mutta Kangas ei lähde ehdoitta "hanurihalvausta" hakemaan. Tempaus toteutuu, jos sen tukijat saavat kerättyä vähintään 5 000 euroa Kaakamon rakenteilla olevan Ässäkentän hyväksi. Toinenkin täky hullulla tempauksella on. Jos summa nousee vähintään 10 000 euroon, ajaa Kangas vielä takaisinkin...

Kankaan lähtö kohti Kilpisjärveä on tapahtuman jälkeen noin kello 02.00 aamuyöllä, suoraan Napakympin karaokelavalta. Kampanjaa ja mahdollista matkaa seurataan aktiivisesti Facebookin kautta osoitteessa https://www.facebook.com/events/1561399310832255/


Ässäkenttä sai 10 000 euroa – avajaiset syyskuussa

Ässäkenttä on Kaakamon koulun vanhempainyhdistyksen hanke. Kyse on aidatusta 21x12 metrin monitoimiareenasta, jossa on tekonurmipinta ja päädyissä jalka- ja käsipallomaalit. Lisäksi kenttään kuuluvat lentopallotolpat aidatun alueen ulkopuolella sekä koripallokori juniorikorkeudella. Kaakamon hanke on saanut tälle vuodelle Suomen Palloliitolta 10 000 euron avustuksen 16 muun vastaavan hankkeen ohella.

Kaikkiaan hankkeen kustannukset ovat 33 000 euroa. Loput 23 000 euroa vanhempainyhdistys kokoaa omalla varainhankinnallaan; myyjäisillä, pihakirppiksillä, arpajaisilla ja erilaisilla tempauksilla sekä yritysten ja yksityisten lahjoituksilla. Tähän mennessä Kaakamon hanketta on lähtenyt tukemaan jo 18 yritystä ja koko joukko yksityisiä ihmisiä.

Kaakamon koulun vanhempainyhdistyksen Ässäkenttähanke on sikäli poikkeuksellinen, että yleensä hakijat ovat kuntia. Kaakamossa Tornion kaupunki hoitaa pohja- ja sähkötyöt. Kentän avajaiset pidetään näillä näkymin syyskuussa. Hankkeen etenemistä voi seurata osoitteessa http://kaakamonassakentta.blogspot.fi

Valtakunnallisesti Ässäkenttäohjelman tavoitteena on rakentaa kaikkiaan 100 Ässäkenttää ja olla siten merkittävästi vaikuttamassa lasten ja nuorten liikkumisen lisäämiseen.

Monitoimikenttäohjelmaa toteutetaan kuntien, Suomen Palloliiton ja sen piirien sekä S-ryhmän yhteistyönä. Ensimmäinen Ässäkenttä vihittiin käyttöön Mäntsälässä syyskuussa 2011 ja siitä lähtien Ässäkenttiä on rakennettu ja otettu käyttöön kaikkiaan 46.

KAMOON KAAKAMOON - Alapää Soi!
Aikataulu su 10.7. klo 15 - 19

15.00 Bändikoululaiset

15.45 Just Akustik

16.15 DG La Fuente –sambaryhmä

16.30 Mika Jefremoff & MIB

17.00 DG La Fuente

17.15 Risto Vuokila & MIB

17.45 Talonpoika Lalli & MIB

18.15 Monestikko 350 kg nousee?

18.30 Taiska & MIB

 

Emilia Sisco saapuu Kemin Kesäkissabluesiin.

Kesäkissablues Kemissä jo kahdeksannen kerran

Lavalle nousevat Emilia Sisco ja Helge Tallqvist yhteensä kera, Robbie Hill Band sekä oululaiset Sweat Shop Boys ja The Blood Sausage Boys.

5.7.2016
Kemin kahdeksatta, lauantaina 16. heinäkuuta tutusti Puistopaviljongissa järjestettävää Kesäkissablues -tapahtumaa tähdittävä Emilia Sisco with Helge Tallqvist And His Band on uusi tuore kokoonpano Helsingistä.

Ryhmässä yhdistyy nuori ennakkoluulottomuus, raikkaus ja kokemuksen mukana tuoma osaaminen ja vakuuttavuus. Ohjelmisto muodostuu bluesista, R & B:stä sekä ripauksesta soulia. Yhtyeen anti on rytmi- ja tanssimusiikkia parhaimmillaan.

Emilia Sisco on nuori laulajatar, joka on lyönyt itsensä läpi rootsmusiikin esittäjänä. Naisen vahva ja sielukas laulusoundi yhdistettynä valloittavaan persoonaan ja vakuuttavaan lavaesiintymiseen on tehnyt Siscosta yhtyeensä valovoimaisen keulahahmon. Bändin keulilla on kaksi nuorta, sillä myös yhtyeen kitaristi Konstantin Kovalev on luonut mainetta vakuuttavana lavaesiintyjänä. Kovalev on lisäksi erinomainen laulaja, eli yhtye omaa lauluvoimaa yllin kyllin.

Yhtyeen huuliharpisti Helge Tallqvist on tullut tunnetuksi yhtenä Suomen johtavista bluesartisteista. Hänet on nimetty Blues Hall of Fameen 2015. Bändin basisti Tom Nyman on soittanut Tallqvistin kanssa myös The Hangovers -yhtyeessä. Tom Nyman on tunnettu myös Laika & The Cosmonautsin sekä J. Karjalaisen bändin basistina.

Yhtyeen rumpalina on monista yhteyksistä tuttu Jupe Litmanen, yksi Suomen parhaista ja kysytyimmistä rock´n roll -rumpaleista, jolla on takanaan vakuuttava, kolmikymmenvuotinen bändimenneisyys. Hän on soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi Boogie Machinen, Honey B & T-Bonesin, The Hypnomenin ja Freud Marx Engels & Jung'in riveissä, unohtamatta Nieminen & Litmanen -duoa.

 

Aiemminkin Kemissä esiintynyt Robbie Hill tuli Suomeen Skotlannista mentorinsa Otis Grandin suosituksesta keväällä 2012, mukanaan vain reppu ja kitara. Helsingistä muodostui pian uusi kotikaupunki saarivaltakunnassa muusikon uransa aloittaneelle kitaristille. Oikeat yhteistyökumppanit ja muusikot löytyivät nopeasti ja pian Hill kiersi jo bluestrionsa kanssa ympäri Suomea.

Kehutun debyyttialbumin Price To Pay (2013) julkaistuaan Hill on esiintynyt myös eri puolilla Eurooppaa. Hillin musiikista kuultaa bluesin perinteiden kunnioitus, Duke Robillardin ja Ronnie Earlin viitoittaman sähköistetyn blueskitaratyyli, ja silti mies jättää oman kädenjälkensä esittämäänsä musiikkiin.

Illan oululaisscombot Sweat Shop Boys ja The Blood Sausage Boys ovat ilmoittaneet tekevänsä Qstockissa yhteisshown. Tekevätkö yhtyeet Kemissä erilliset keikat vai onko kyse Sweat Sausage Boys –superkokoonpanosta? Sen saamme tietää vasta paikan päällä. Bändejä yhdistää torniolaislähtöinen laulaja-kitaristi Riku Rousu, joka nousi julkisuuteen Moses Hazy -yhtyeen keulakuvana.

Rosoisuudestaan tunnettu Sweat Shop Boys on surffin kanssa flirttaileva, ilman basistia niin garagea, surfia, power poppia, bluesia kuin folkiakin yhdistelevä rock-trio, joka tuntuu musiikissaan repeilevän vähän joka suuntaan. Sweat Shop Boysin muut jäsenet ovat kosketinsoittaja Lasse Junnila sekä Ruotomieli -yhtyeessä vaikuttanut rumpali Masa Kenttälä. Alkuvuodesta julkaistu ensi-EP on jo saamassa seuraajaansa pitkäsoiton muodossa.

The Blood Sausage Boys kutsuu boogiepohjaista musiikkiaan merilappilaiseksi westernkantriksi. Yhtyeessä soittavat Rousun (kitara, laulu) ohella Antti Viitala (laulu, kitara), Tuomas Tiitinen (kitara, laulu), Muistojen Mason (basso, laulu) sekä Pete Miettunen (rummut). Yhtyeen parin vuoden takainen debyytti-LP on saamassa seuraajan loppuvuodesta.

 

KesäkissaBlues 2016

* Lauantaina 16.7. ravintola Puistopaviljongissa Kemin Meripuistossa.
* Esiintyjät Emilia Sisco, Helge Tallqvist and his band, Robbie Hill Duo, The Blood Sausage Brothers ja Sweat Shop Boys.
* Ovet auki klo 20.00
* Liput ennakkoon 15 € ja ovelta 20 €, ennakkolippuja myy ravintola Puistopaviljonki.

Juicerock tekee paluun Kemiin kolmen päivän ilmaiskonserttina

Yle viettää kanavillaan Juice -heinäkuuta. Radio- ja tv-kanavilla tarjolla laajasti Juice Leskiseen liittyvää ohjelmaa, varsinkin tänään maanantaina.

4.7.2016
Juicerock tekee paluun Kemiin – yleisön pyynnöstä. Tapahtuma toteutetaan tällä kertaa kolmipäiväisenä ilmaiskonserttina Täikön torilla 22.-24.7. osana Easy Living in Kemi –tapahtumaviikkoa.

Perussyy Juicerockin paluulle on tietysti se, että Juice Leskisen musiikki elää yhä vahvasti suomalaisten arjessa. Toisekseen, Juicen musiikillisesta aarreaitasta riittää ammennettavaa, sillä uransa aikana mies värkkäsi satoja lauluja ja levytti eri kokoonpanojen kanssa kaikkiaan 28 albumia. Juice Leskinen onkin suomalaisen kevyen musiikin tunnetuimpia tekijöitä; laulaja, lauluntekijä ja muusikko.

Juicerockissa kuullaan aimo kattaus unohtumattomia rocksävelmiä, oivaltavia sanoituksia ja leskismäistä tunnelmointia. Viikonlopun aloittavat perjantaina Roisto -yhtye sekä Virtasalo & Hyrkäs -kokoonpano. Lauantaina lavalle nousee Paperitähdet Allstars mukanaan joukko Juice Leskisen kanssa soittaneita muusikoita, kuten Antti Tammilehto, Jari Yliaho ja Mikko Alatalo. Sunnuntaina tapahtuma jatkuu Mikko Alatalon seurassa, kun viikonlopun päättää Juice-henkinen yhteislauluilta.

Juicerock on järjestetty Kemissä aiemmin kuusi kertaa vuosina 2009-2014. Parhaimmillaan tapahtuma on kerännyt tuhatkunta osallistujaa. Tämän vuoden huhtikuussa tapahtuma herätettiin henkiin Juicerock Goes Tunturi – Juice Leskinen -tribuutin nimellä Saariselän Tunturihotellilla.

Juice Leskisen kuolemasta tulee tämän vuoden marraskuussa kuluneeksi kymmenen vuotta.

Juicerock 2016 ohjelma:

Pe 22.7. Täikön tori, Kemi klo 19.00-22.00.
* Roisto ja Virtasalo & Hyrkäs.
La 23.7. Täikön tori, Kemi klo 18.00-22.00.
* Paperitähdet All Stars, vierainaan Mikko Alatalo, Jammi Humalamäki, Jari Yliaho, Antti Tammilehto ja Jan Sjögren.
Su 24.7. Täikön tori, Kemi klo 15-17.
* Mikko Alatalo, yhteislauluilta

 

Ylen kanavilla laaja Juice -heinäkuu

Juice Leskisen musiikin ystäviä hemmotellaan myös Ylen toimesta, sillä Ylen kanavilla esitellään heinäkuussa laajasti suomirockin suurmiehen elämää ja musiikkia.

Yle Areenaan avautuu esimerkiksi huomenna 4.7. Juice- pop up -kanava (yle.fi/juice), joka tarjoilee kuukauden ajan kootusti sisältöä Juicesta. Samana päivänä Yle Radio Suomessa starttaa Radioteatterin 20-osainen uutuusohjelma Juicen Taivaallinen Aulabaari.

- Juice- pop up -kanava on esimerkki Yle Areenan uudesta suunnasta, jossa pyrimme reagoimaan ajankohtaisiin tapahtumiin ja tuomaan asiakkaille helposti löydettäviä ja kulutettavia kokonaisuuksia tietyistä aiheista ja teemoista, Yle Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist sanoo.

- Juicen kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta, mikä tekee hänestä ajankohtaisen juuri nyt. Halusimme koostaa hänestä löytyvät uudet ja vanhat ohjelmasisältömme – joita on runsaasti – yhteen ja samaan paikkaan, Lönnqvist jatkaa.

Yle Areenan pop up -kanavalla julkaistaan kaikki Ylen kanavilla kesä-heinäkuussa esitettävä Juice-aiheinen video- ja audiosisältö sekä tämän lisäksi kaikki olemassa olevat Elävä Arkisto -materiaalit.


Juicen Taivaallinen Aulabaari ja
kaikki Juicen levyt Radio Suomessa


Maanantaina 4.7. Yle Radio Suomessa starttaa Radioteatterin 20-osainen uutuusohjelma Juicen Taivaallinen Aulabaari.

- Taiteilija Juhani Juice Leskinen on kuollut sairaalassa Tampereella 56-vuotiaana. Hän oli paitsi muusikko, myös kirjailija, pakinoitsija, keskustelija ja instituutioiden tuulettaja. Tällä uutisella alkaa Ylen Radioteatterin tuottama fiktiivinen tarina Juhani Juice Leskisestä (1950-2006).

Kuunnelmassa Juice joutuu takaisin elämänsä hauskoihin, tunteellisiin ja katkeriin tilanteisiin. Ne näyttäytyvät nyt elämän päätyttyä uudessa valossa. Taivaallisessa Aulabaarissa Juice tapaa itselleen tärkeitä ihmisiä, edesmenneitä maailmanhistorian merkkihenkilöitä, yllätysvieraita – eikä kiusallisiakaan kohtaamisia voi tässä baarissa välttää.

Elämänfilosofiasta keskustellaan huumorilla, mutta joutuu Juice kovillekin oman elämänsä kanssa. Juicen rikas lyriikka ja musiikki rakentuu kudelmaksi kuunnelman sisään.

Antti Heikkisen käsikirjoittamassa sarjassa Juicen roolin vetää Antti Mikkola. Puntti Valtonen on äänessä Juicen Repe -kaverina, Juicen elämän Nainen on Mia Selin, Juicen äitiä esittää Mari Turunen.

Yle Radio Suomi esittää kesän aikana lisäksi melkein kokonaan Juice Leskisen tuotannon. Juicen studioalbumit soivat Radio Suomen Yöradion ensimmäisellä tunnilla maanantaista perjantaihin 28.7. saakka klo 23.03 - 24.00.


Yle Teemalla 4.7. perättäin neljä Juice -ohjelmaa

Yle Teema osallistuu Ylen kanavien Juice-heinäkuuhun neljällä perättäin esitettävällä ohjelmalla. Juice nähdään kotonaan, lavalla ja studiossa 1970- ja 1980-luvulla maanantain 4.7. klo 21 alkaen. Kaikki ohjelmat ovat myös nähtävillä Areenassa 30 päivää

Yle Teeman Juice-paketin aloittaa Aki Kaurismäen ohjaama harvinaisuus. Yli neljännestunnin kestävä kappale Bluesia Pieksämäen asemalla kertoo ankeasta junan odottelusta keskellä yötä risteysasemalla. Aikansa kuluksi laulaja kuvittelee seurakseen muusikon toisensa jälkeen, ja pienestä alkava kappale kasvaa valtavaksi orkesteriteokseksi kunnes hiipuu asteittain taas yksinäisyyteen. Kappaletta ei sen vaatiman suuren esiintyjäjoukon vuoksi juuri livenä voinut soittaa, mutta vuonna 1988 Tampereella Juice ja ystävät esittivät sen ja Aki Kaurismäki kuvasi esityksen filmille. Se kuitenkin leikattiin valmiiksi elokuvaksi vasta vuonna 2012, ja se sai tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla 2014. Vierailevina artisteina lavalla ovat mm. Matti Pellonpää, Mika Sundqvist ja Harri Marstio.


Peter von Baghin ohjaamassa Lähikuvassa-sarjan ohjelmassa vuodelta 1983 Juice muistelee muun muassa kasvamista Juankoskella, jossa Leskisen perheen vanhasta radiosta ei kuulunut edes rinnakkaisohjelma. Musiikilliset virikkeet olivat rajallisia mutta toisaalta monipuolisia. Juice kertoo myös kappaleiden tekemisestä – ensimmäinen suuri hitti Marilyn syntyi sateisena päivänä kaupungin hommissa liikennettä laskemassa – ja siitä, miten muusikko näkee lavalta yleisössä koko yhteiskunnan pienoiskoossa. Haastattelussa tulee selväksi, että muusikkona Juice näki itsekin itsensä nimenomaan sanaseppona, ja suuriksi opettajikseen hän nimeää Reino Helismaan ja J. Alfred Tannerin.

Vuonna 1974 tehdyssä ohjelmassa Erään sävelmän synty nähdään muusikot työssään. Juice Leskinen, Harri Rinne ja Mikko Alatalo tekevät kappaletta nimeltä Odysseus, joka päätyi Juice Leskisen & Coitus Int:in samana vuonna äänitetylle levylle Per Vers, runoilija. Laulu siirtyy tekijöiden päästä ensin sormiin ja paperille ja edelleen äänitysstudioon.

Juice-illan päättää konsertti. Juice Leskinen Grand Slam oli Juicen yhtye vuodesta 1981 alkaen. Juice & Grand Slam oli nimensä mukaisesti livenä iso ja mahtava show, jossa varsinaisten jäsenten lisäksi oli usein mukana vierailevia artisteja ja joka kiersi Suomea ahkerasti. Vuoden 1983 kiertue, jolla myös äänitettiin tuplalevy Kuopio–Iisalmi–Nivala, päättyi Nivalan Tuiskulan urheilutalolle 16. joulukuuta, ja Yle TV2 kuvasi konsertin, joka nähtiin ruudussa nimellä Nivalasta poikki. Lavalle nousevat myös mm. Martti Syrjä ja Pate Mustajärvi.

Lisäksi Juicen musiikin ystäville kerrottakoon, että Antti Heikkisen Juicen elämäkerta Risainen Elämä on nyt saatavissa alennettuun noin 15 euron hintaan monista nettikirjakaupoista ja R-kioskeilta.

Veeti Kallio on hyväntuulinen muusikko, jota on kutsuttu myös yhdeksi Suomen seksikkäimmistä mieslaulajista.

Veeti Kallio Kemin Kauppamaratonin vetonaula

23.6.2016
Kemin Täikön torille ja kävelykadulle nousee tänään torstaina lukuisia myyntikojuja. Ympäröivät liikkeet ovat tietenkin mukana omin tarjouksin ja päivää siivittää monenlainen tekeminen sekä lapsille että aikuisille.

Täikön torilla nähdään muun muassa yhtyeet The Pioneers, No Swaps sekä Kemi Factori, joka on Kemin kaupungin nuorisotyön käynnistämän tapahtuma- ja musiikkituotantoihin erikoistuneen projektin musiikillinen tiivistymä.

Kauppamaratonin pääesiintyjä on Veeti Kallio, jolta ilmestyi keväällä soololevy Vereslihalla neljän vuoden tauon jälkeen. Veetin mukaan tauko oli tarpeen, sillä hän löysi tauon aikana aikana itsensä biisinkirjoittajana. Uuden levyn biisien tekoon osallistui myös Anssi Kela. Panoksensa albumille on antanut myös sen tuottajana toiminut Miitri Aaltonen, jonka tuotantojälki on aiemmin näkynyt mun muassa Mokoman ja Stam1nan levyillä. Kallion aiemmat soololevyt ovat Veeti (EMI, 2002) ja Lohikäärmeportti (Universal, 2010).


Rovaniemellä 1. tammikuuta 1966 syntynyt Veeti Kallio on uransa aikana toiminut  muun muassa Veeti & The Velvets-, Elastic Family- ja Leningrad Cowboys -yhtyeiden keulilla.  A cappella -lauluyhtyeena tunnetussa The Velvets -kokoonpanossa olivat mukana myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari, joista kaikki Moilasta lukuunottamatta ovat menestyneet myös soolourilla.

Veeti & Velvets on julkaistu kaksi Jukka Orman tuottamaa levytystä Seal on Velvet -levymerkillä vuosina 1992 (The Singles Collection) ja 1993 (Brother Rap and Sister Soul). Vuonna 2006 kaikki yhtyeen levytykset koottiin yksien kansien väliin, yhdessä arkistoista löytyneiden live-konserttitaltiointien kanssa. Albumi on nimeltään Veeti & the Velvets – The Complete Recordings + Live.

Neljä ensimmäistä vuottaan Kallio, entiseltä nimeltään Fedja Seliverstow, asui Kemijärvellä. Nykyään hän asuu Paimiossa Turun lähellä. Kemissä Kallio esiintyy Veeti Kallio Duona, jonka toinen jäsen Vesa Kääpä tulee myös Leningrad Cowboysin riveistä. Kääpä on soittanut muun muassa myös Guitar Slingers- ja Sleepy Sleepers- yhtyeissä.


Kallio on tunnettu myös näyttelijänä. Hänellä on ollut rooleja Q-teatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväenteatterissa, Uuden Iloisen Teatterin musiikkikabareissa ja Turun Kaupunginteatterin rockmusikaali Kakolassa sekä esimerkiksi elokuvissa Kuutamolla ja Ganes. Veeti Kallio oli myös television nuortenohjelma Jyrkin yksi juontajista.

Talvella 2009 Kallio oli mukana Nelosen Kuorosota-ohjelmassa, jossa hän toimi Salon kuoron vetäjänä. Syksyllä 2011 Kallio osallistui MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -tanssikilpailuun parinaan Susa Matson.


Kauppamaraton viihdyttää kemiläisiä aamusta myöhään yöhön. Musiikkiohjelma alkaa Kävelykadulla klo 16.30 TJV Duon esityksellä. Täikön torilla esiintyvät klo 17.30 The Pioneers, klo 18 tervolalainen No Swaps, klo 18.30 ja 19.30 Kemi Factori. Veeti Kallio duon esiintymiset ovat Täikön torilla klo 20.30, 21,30 ja 22.30.

Päivän ohjelma alkaa jo klo 10, jolloin lapsille on tarjolla iloa ja riemua Täikön torille nousevassa pomppulinnassa. Kemin nuorisotoimen Puuhapaku on parkkeerattuna paikalle klo 15-23.


Kävelykadun ohjelma alkaa klo 12, jolloin karkkisinko pölläyttää ilmoille kilokaupalla makeisia. Ampujina ovat PS Kemin liigapelaajat Aleksi Räihä ja Billy Ions toiminnanjohtaja Arto Hakalan avustamina. Kello 16 PS Kemin kannustajaryhmä Kempton Royals opettaa kannustuslauluja. Sen jälkeen kannustajaryhmä marssii Sauvosaareen PS Kemin ja Rovaniemen Palloseuran veikkausliigaotteluun, joka alkaa klo 17.30.

Jänkäderbyksi kutsuttuun kauden ensimmäinen Lapin hegemoniaotteluun on odotettavissa runsaasti yleisöä, jopa reilustikin yli 3 000 henkeä. Ennakkotietojen mukaan lippuja on myyty jo 1 200 ja kun siihen lasketaan kausikortit päälle, ollaan jo 2 500 katsojan lukemissa.

Ginger Bender -duon muodostaa kaksi nuorta muusikkoa, Jeanne Hadley ja Alessandra Di Toma.

Kansainvälistä jazzia tänään Kemin Ankkurissa kolmen yhtyeen voimin

JAzz Afro Projectin muodostavat Karri Luhtala, Laurent Digbeu sekä Pasquale De Paola.

17.6.2016
Italian Milanosta saapuvan Ginger Bender -duon muodostaa kaksi nuorta muusikkoa, Jeanne Hadley ja Alessandra Di Toma. He tapasivat Milanon kansainvälisessä musiikki-akatemiassa ja huomasivat pian kuinka paljon heillä on yhteistä. He aloittivat yhteisen uransa soittamalla jazz- ja swingsuosikkejaan menneiltä vuosikymmeniltä. Huolimatta vahvoista siteistä perinteisiin, kaksikolla nousi tarve luoda jotain uutta ja omaperäistä.

Tästä seurasi kasvava kiinnostus muita genrejä ja tunnelmia kohtaan, sekä tavoite yhdistellä näitä elementtejä omassa musiikissaan. Ginger Bender duo rakastaa kaduilla soittamista, sekä elektronisten äänimaailmojen luomista. Heidän akustisessa matriisissaan yhdistyy jatkuva etsiminen – erilaisten aspektien yhteen tuominen. Kuin kudelmassa, jossa jokainen lanka on näkyvissä itsenäisenä että kokonaisuuden muodostaen, heidän musiikissaan kaikki tämä yhdistyy yhdeksi monimuotoiseksi lopputulokseksi.

 

J.A.P:n eli JazzAfroProjectin perustaja Karri Luhtala aloitti musiikin ammattiopinnot Metropolian pop- jazzlinjalla vuonna 2007. Myöhemmin hän muutti Roomaan tutustumaan sikäläiseen jazzelämään ja jatkoi opintojaan Frosinonen konservatorion jazzlinjalla, josta hän valmistui vuonna 2014. Nykyisin hän esiintyy ahkerasti Italiassa, Suomessa ja myös muualla Euroopassa. Hän asuu Rooman lähellä Fara Sabinan kylässä sekä Suomessa ollessaan Hyvinkäällä.

Karri Luhtalan arki oli viime vuonna kiireistä ja se huipentui Hyvinkään taidepalkintoon Hyvinkään orkesterin uudenvuodenkonsertissa. Hän vietti talven 2014-2015 New Yorkissa, josta palattuaan esiintyi loppuvuoden ympäri Suomea kansainvälisten jazzyhtyeidensä kanssa. Syksyllä konsertteja oli paljon, lähes päivittäin.
- Bändit vaihtuvat lennosta ja vien yhtyeet yleensä suoraan Helsinki-Vantaan lentokentältä Sipoonkorpeen metsäpirtille, jossa pidetään treenit ja lämmitetään sauna ennen kiertueiden aloitusta, Luhtala kertoo.

Suomen luonto ja kulttuuri kiinnostavat varsinkin italialaisia, joille Suomi on melko eksoottinen maa.
- Italiassa ollessani soitan bändien kanssa konsertteja sekä kierrän Rooman jazzklubeilla jameissa tutustumassa uusiin soittajiin. Esiintymisten välillä rentoudun ja mietin musiikkia tekemällä pitkiä kävelylenkkejä Lazion vuorilla, Luhtala jatkaa.

Useilla paikkakunnalla yleisömäärät ovat nousseet muutaman vuoden takaisista osallistujista. Luhtalan mukaan on mielenkiintoista, miten sama yhtye voi saada ihan erilaisen vastaanoton eri paikkakunnilla. Jazzkonsertit toimivat parhaiten pienissä klubiympäristöissä, kun saa intiimin tunnelman bändin ja yleisön välille.


J.A.P:n kitaristilaulaja Laurent Digbeu on kotoisin Norsunluurannikolta. Hän asuu Italiassa ja konsertoinut ympäri Eurooppaa. Bändi on vieraillut usean kerran Luhtalan Il Mondo Di Karri -kiertueilla. Trio esittää Digbeun levyltä hänen omia sävellyksiään. Mahtavana esiintyjänä tunnettu Digbeu saa yleisön sympaattisuudellaan hyvälle tuulelle tarjoten groovaavaa ja tanssittavaa menoa.

Digneu ja Luhtala tutustuivat autotallijameissa Roomassa, jonka jälkeen he aloittivat keikkailun niin Italiassa kuin Suomessakin. Napolilaiseen rumpali Pasquale De Paolaan Luhtala tutustui, kun hän tuli vahvistukseksi erääseen toiseen Luhtalan bändiin ja siitä alkoi heidän yhteistyönsä. Suunnitteilla on muun muassa keikkamatka Norsunluurannikolle.

Kemin esiintyminen on osa yhtyeen I´ve seen the light -kiertuetta.

 

Illan kolmas kokoonpano Ruokangas - Hako-Rita on oululainen jazz-kitaraduo, jonka ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä sekä jazz-standardeista. Keskeistä Heikki Ruokankaan ja Henrik Hako-Ritan musiikissa on improvisaatio, melodisuus sekä soittajien keskinäinen vuorovaikutus. Suurimpia vaikuttajia ovat muun muassa Keith Jarrett, John Abercrombie, sekä Ulf Wakenius.

Kokoonpano keikkaili vuonna 2015 ahkerasti Suomessa ja Italiassa. Keikkapaikkoja olivat muun muassa Helsingin Juttutupa, Porin Jazz-galleria, sekä Milanon Club RAL8022. Yhtye esiintyi viime vuonna myös Oulun Elojazzeilla. Heikki Ruokankaan debyyttijazzlevy ilmestyi 17.8.2015 lontoolaisen F-IRE levy-yhtiön kautta.

 

Ilta alkaa yleisöystävällisesti kello 21. Liput ennakkoon 10 € ja ovelta 15 €.

Anna Pukinkorva (laulu) ja Emmi Kallo (koskettimet) treenaamassa Haloo Helsinki! -yhtyeen biisiä Maailma on tehty meitä varten.

Termusan leirille tullaan uudestaan ja uudestaan

Elias Ranta saapui Termusan bändileirille Kirkkonummelta saakka.

Vuonna 1975 alkanutta Tervolan musiikkileiriperinnettä ei haluta katkaista.

15.6.2016
Tervolan lukion toisen kerroksen luokkahuoneissa tapahtuu. Niissä ei tosin nyt opiskella matematiikkaa, kieliä tai biologiaa, mutta opiskellaan kuitenkin. Musiikkia, ja nimenomaan sen soittamista.
 
Meneillään on yksi koko Suomen pitkäaikaisimmista musiikkileireistä, vuonna 1975 toimintansa aloittanut Termusa. Viime vuosituhannella leiri oli vielä pyhitetty klassiselle  musiikille, mutta suunta muuttui 2000-luvun vaihteessa, jolloin opetuksessa alettiin keskittymään bändisoittoon.

Astun sisään yhteen luokkahuoneeseen. Luokan etuosassa keminmaalainen Emmi Kallo (12) seisoo koskettimien takana ja vieressä mikrofonia hiplaa kellolainen Anna Pukinkorva (10). Vastapäätä heitä luokan perällä rumpupatteriensa takana istuvat, ylitorniolainen Matias Rautio (14) ja torniolainen Riku Mämmioja (12). Toisella sivustalla kitaroineen seisoo Kirkkonummelta saakka saapunut Elias Ranta (13).


Basisteja tämän vuoden kurssilla ei ole yhtään, joten bassoa oppilaiden bändissä soittaa opettaja Saara-Maria Autio. Toinen opettaja Oula Mommo häärii äänentoistolaitteiden kimpussa.
Sekä Autio että Mommo ovat molemmat tervolalaislähtöisiä ja kumpikin asuu nykyään Oulussa. Kummallakaan ei ole tällä hetkellä bändiviritelmiä. Takavuosina Mommo soitti mm. Flavour ja Strange Fruit -yhtyeissä. Autio soitti tyttönimellään Kariniemi Flavourissa koskettimia ja oli mukana myös The Frozen Rose -yhtyeessä. Molemmat ovat myös Oona Jakun johtaman Termusa ry:n hallituksen jäseniä.

Luokassa on hyvä tunnelma. Treenattavana on kaksi biisiä.
- Ne on opettajien ehdottamia ja oppilaiden valitsemia, Rautio lohkaisee.  Hän on leirin ensikertalainen, eikä tuntenut entuudestaan yhtään muuta leirin oppilasta. Sen sijaan Kallo on leirillä jo kolmatta kertaa.
- Perittiin mummolta ja papalta klassinen piano, jota olen soittanut viisi vuotta, hän kertoo musiikkiharrastuksestaan.
Rautio sanoo rummuttaneensa aina kaikkea mistä lähtee ääntä. Esimerkiksi ämpäreitä oksilla.


Mämmiojallekin rummut ovat jo tuttu työväline. Hän on paukutellut niitä kuusivuotiaasta saakka, siis puolet elämästään. Hän on Termusan leirillä toista kertaa, samoin kuin sukuloimisreissun yhteydessä leireilevä Rantakin. Myös ryhmän laulusolisti  lukeutuu toista kerta leirillä oleviin.
- Tämä onkin hyvin tyypillistä, kerran leirille tuleva tulee usein uudestaankin, Mommo huomauttaa.
Mommo on tästä itse elävä esimerkki. Hän oli leirillä oppilaana ensimmäisen kerran vuonna 1997, siirtyi vuonna 2003 järjestäjän rooliin ja vuonna 2008 opettajaksi.
- Olen ollut mukana 19 kertaa, joista opettajana yhdeksän vuotta, Mommo ynnäilee.

Opettaminen on Mommolle selvää kauraa myös työn puolesta. Hän on ammatiltaan musiikinopettaja, kuten Autiokin. Leirin kolmas opettaja on ensikertalainen Jarno Keto-oja, jonka vastuulla on rummut ja bändisoitto. Mommon spesiaalilaji on kitara, mutta hän opettaa myös bändisoittoa sekä koskettimien käyttöä. Kuusi vuotta leirillä opettaneen Aution erikoisosaamista on laulun opetus, mutta myös koskettimet kuuluvat repertuaariin.


Viime vuosina Termusan leirin järjestäminen on ollut työlästä, varsinkin oppilaiden hankinta. Tänäkin vuonna leirin järjestäminen varmistui vasta viime hetkillä. Pitkäaikaista perinnettä ei kuitenkaan haluta panna poikki, joten leirin eteen tehdään kaikki mahdollinen. Peräänantamattomuus on taannut osaltaan leirin jatkuvuuden, vaikka oppilaita voisi olla enemmänkin. Tänä vuonna leiriläisiä on 13, nuorimmat 9-vuotiaita, vanhimmat 14 -vuotiaita.

Leiriä on pyritty myös uudistamaan. Esimerkiksi Tervolan lukio on pitopaikkana nyt kolmatta kertaa, sitä ennen leiri pidettiin koulukeskuksessa.
- Ajatuksena oli nimenomaan pyrkimys tiiviimpään meininkiin Lapinniemen koulun isompiin tiloihin verrattuna, Mommo  painottaa.
Leirillä opetus alkaa aamuyhdeksältä kaikille yhteisellä luennolla. Kymmeneltä alkavat yksityistunnit. Iltapäivällä ruokapaussin jälkeen ohjelmassa on sekä yksitystunteja ja bänditreenejä.

Opetus päättyy kello 16, jonka jälkeen on vapaa-ajan vuoro. Sitä leiriläiset ovat täyttäneet pelaamalla muun muassa mölkkyä, frisbeegolfia, petankkia ja jalkapalloa. Lisäksi vapaallakin treenataan soittamista. Leiriläisistä viisi on majoittunut koululle, muut majoittuvat kotonaan tai sukulaisissa.
- Ei täällä ole muuta huonoa kuin liian aikaiset herätykset, Matias Rautio huikkaa.


Termusan bändileirin päätöskonsertti pidetään lauantaina 18.6. kello 12 Tervolan nuorisoseuralla. Noin tunnun kestävässä tilaisuudessa kaikki leirin bändit soittavat kaksi kappaletta. Lisäksi opettajien bändi esiintyy. Konserttiin on vapaa pääsy.

EDIT 16.6. klo 18.45. Korjattu nimivirhe (Emmi Kallio = Emmi Kallo) jutusta.

Inga Söder hakee debyyttialbumilleen rahoitusta Mesenaatti -rahoituspalvelun kautta.

15.6.2016
Rovaniemeläislähtöinen Inga Söder on julkistanut Mesenaatti -kampanjansa, jonka kautta hän hakee rahoittajia Stream Carries -debyyttialbumin viimeistelemiseksi ja julkaisemiseksi.

- Musiikki on nyt valmista ja albumi on vain kansia, painatusta ja julkaisua vaille valmis, Söder kertoo mesenaatti.me -sivustolla.

Oma albumi on Söderille unelmansa toteuttamista.

- Tavoitteena on saada debyyttialbumini valmiiksi elokuussa, jos vain rahoitus onnistuu. Rahoitusta tarvitsen kansien suunnitteluun, painatus-, ja julkaisukuluihin, sekä markkinoimiseen ja tiedottamiseen, Söder listaa.

- Unelmani on, että saan levyni kautta välitettyä musiikkiani ja sanomaani ihmisille. Haluan musiikillani tuoda esille kokemuksiani elämästä ja sitä kautta välittää ihmisille lohtua, että elämä kantaa ja virta tulee kuljettamaan sinut oikeisiin paikkoihin, Söder painottaa.


Vaikka Söder on toiminut ammattilaulajana jo vuosikymmenen ja esiintynyt lukuisissa kokoonpanoissa monien valovoimaisten artisten kanssa, artistin uran alkaminen on odottanut sopivaa hetkeä.

- Halusin odottaa, jotta olisin täysin varma siitä visiostani ja sanomastani mitä musiikillani haluan sanoa.

Koulutukseltaan Söder on pop- ja jazzlaulunopettaja ja tuli tunnetuksi osallistuttuaan keväällä 2013 Voice of Finland TV-ohjelman toiselle tuotantokaudelle. Televisiossa hänet on nähty myös Bumtsibum- ja Tartu Mikkiin -ohjelmissa.

Vuonna 2008 hänet valittiin Linnan juhlien Kaartin Combon solistiksi ensimmäisenä naisena, jolloin hän ilahdutti kutsuvieraita sekä 1,5 miljoonaa TV -katsojaa laulullaan.  Keikoilla hän on käynyt muun muassa Alliance ja INGA-coverbändien solistina.

Söderin Mesenaattikampanjan tavoitteena on kerätä 6 000 euroa, vähintään kuitenkin 1 500 euroa. Kampanjaan voi tutustua osoitteessa https://mesenaatti.me/inga-soderin-stream-carries-debyyttialbumi

Pepe Johanssonin ja Markus Koskisen perustama Teleks saapuu Torandan venetsialaisiin elokuussa.

Jorma Kääriäinen, Teleks ja Pertti Salovaara show esiintyjälistalle Reckless Loven lisäksi

Lauri Salovaara toimii Tornion venetsialaisten Illan isäntänä ja koko tapahtuman tuottajana ja juontajana.

Torandan Venetsialaiset räjäyttää pankin kesän päätteeksi. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona.

13.6.2016
Tornion Torandan kesän kohokohtana ovat 27. elokuuta pidettävät Venetsialaiset. Viime vuonna huikean yleisösuosion saavuttanut tapahtuma saa arvoistaan jatkoa, sillä tulen, valon ja veden juhlassa esiintyvät Rokkineuvoksen jo aiemmin uutisoiman Reckless Loven lisäksi Jorma Kääriäinen ja Teleks. Illan erikoisnumerona on Pertti Salovaaran Salovaara Show!, jossa palataan 90-luvun fiiliksiin Suomen suosituimman radioäänen siivittämänä. Illan isäntänä ja koko tapahtuman tuottajana ja juontajana on Lauri Salovaara.

- Illan kruunaa ilotulitus, joka hakee tällä seudulla vertaistaan. Myös päiväohjelma on erittäin mielenkiintoinen, sillä se sujuu Kesähiihdon MM-kisojen merkeissä. Lisäksi tarjolla on monenlaista tekemistä koko perheelle. Päivällä Torandaan on vapaa pääsy, ja illalla maksullisen K18-illan portit aukeavat kello 18. Illan ruotsalaisen esiintyjän julkistamme myöhemmin kesän mittaan, Lauri Salovaara kertoo.


Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 15. kesäkuuta kello 09.00. Viime vuonna ensimmäisiin Torandan Venetsialaisiin löysi tiensä tuhansittain väkeä sekä Suomesta että Ruotsista. Tänä vuonna järjestäjät odottavat samanlaista yleisövirtaa, sillä ohjelma on vielä viime vuotistakin laadukkaampi.
- Odotamme tänäkin vuonna tuhansia juhlijoita, joille meillä on valmiudet tarjota ikimuistoinen ilta kesäkauden päätteeksi, sanoo Lauri Salovaara.


Glam metal-musiikkia soittava Reckless Love julkaisi alkuvuonna neljännen studioalbuminsa InVader. Albumin sinkkulohkaisu Monster on saanut loistavat arviot ympäri Eurooppaa, jossa yhtye kiersi keväällä. Vokalisti Olli Hermanin lisäksi Reckless Loven kokoonpanossa soittavat Pepe Reckless (kitara), Jalle Verne (basso) ja Hessu Maxx (rummut).

Pitkänlinjan musiikin legenda Jorma Kääriäinen palasi keikkalavoille viime vuonna. Laajalla repertuaarilla materiaalia tehnyt mies kunnioittaa lavalla kevyen musiikin perinteitä.
Tummuvaa iltaa siivittää Teleks, joka on Pepe Johanssonin ja Markus Koskisen perustama popmusiikkia soittava yhtye. Yhtyeen kappaleita ovat muun muassa Jätämme toisemme toisille, Rakkaus on paha päivä, Säröjä sinussa ja Kaunein kaikista.

Pertti Salovaara Show on puolestaan Suomen yhden kaikkien aikojen radioäänen viihdepaketti, jonka pohjana ovat 1990-luvulla ennätyssuosion saavuttaneet radio-ohjelmat. Torandan venetsialaisten tuottaja ja juontaja Lauri Salovaara valittiin kolmen parhaan joukkoon Evento Awards 2016 vuoden juontaja/puhuja/kouluttaja -kategoriassa.


Torandan venetsialaiset 27.8.

* Päivätapahtuma klo 10-16, kesähiihdon MM-kisat ja muuta kivaa koko perheelle
* Iltatapahtuma klo 18-02, K-18.  Jorma Kääriäinen, Reckless Love, Teleks ja Pertti Salovaaran Salovaara Show! Lisäksi huikea ilotulitus.
* Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 15.6. kello 09.00
* 20 € verkkokaupasta: www.torandaworld.com
* 18 € Kemin ja Tornion Prismoista S-Etukortilla
* VIP-lippu 98  €

Deep Purple. Kuva: Jim Rakete.

Lauantaina legendojen ilta Oulussa

Mick Box lukeutuu Uriah Heepin perustajajäseniin. kuva: Juhani Hiltunen.

 10.6.2016
Huomenna lauantaina 11.6. Raatin stadionilla Oulussa lavalle nousee kaksi brittirockin jättiläistä, jo 1960-luvun lopulla perustetut Deep Purple ja Uriah Heep. Bändien yhteiskonsertit Suomessa ovat harvinaisuuksia, sillä edellisestä vastaavasta on ehtinyt kulua jo 12 vuotta.

Eastway Liven tuottamaan konserttiin lippuja on myyty hyvin, mutta tarkkaa määrää ei ole kerrottu. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan paikalle kokoontuu 6 000 - 8 000 ihmistä.

Illan avaa oululainen Temple Balls klo 17.00-18.00 ja toisena lämmittelijänä olevan Peer Güntin soittoaika on klo 18.30-19.30. Deep Purple soittaa klo 20.15-22.00 ja Uriah Heep klo 22.30 - 24.00. Konserttipaikan portit avataan jo klo 15.

Deep Purple


Vuonna 1968 perustettu Deep Purple esitti aluksi progressiivista rockmusiikkia, mutta muutti soundiaan pian raskaampaan suuntaan. Deep Purplen levyjä on myyty vuosien aikana kaikkiaan yli sata miljoonaa kappaletta. Laulaja Ian Gillan, basisti Roger Glover ja rumpali Ian Paice aloittivat Deep Purplessa jo 1960-luvulla. Sittemmin mukaan ovat liittyneet myös kitaristi Steve Morse ja kosketinsoittaja Don Airey. Yhtyeen viimeisin albumi, Now What?!, on vuodelta 2013.

Yhtyeen hittibiisejä ovat muun muassa Black Night, Fireball, Strange Kind of Woman, Highway Star, Smoke on the Water, Woman from Tokyo, Burn ja Perfect Strangers.Uriah Heep


Myös Uriah Heep jatkaa vahvaa menoaan vuosi vuoden jälkeen väsymättömänä. Yhtyeen uusin albumi, Outsider, julkaistiin runsas vuosi sitten.
– Olemme ylpeitä historiastamme, mutta samaan aikaan on tärkeää tuottaa myös uutta materiaalia, toteaa Uriah Heepin perustaja, kitaristi Mick Box.
– Kaikki musiikkimme on aina kuitenkin totuttua Heep-tyyliä. Meillä on yhä vuosien jälkeen sama intohimo ja energia kaikkeen mitä teemme, Box jatkaa.

Uriah Heep perustettiin vuonna 1969, ja sen tunnetuimpia kappaleita ovat Gypsy, Easy Livin’, July Morning, Look At Yourself, Stealin ja Lady in Black. Yhtyeen levyjä on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. Viime marraskuussa yhtye julkaisi Totally Driven –albuminsa, jolla on uudelleen äänitetyt versiot yhtyeen 27 suosituimmasta kappaleesta vuosien 1986–2007 kokoonpanon esittämänä. Totally Driven on yhtyeen 25:s studioalbumi.

Peer Günt


40-vuotisjuhlaansa viettävä Peer Günt on innoissaan päästessään jakamaan lavan brittilegendojen kanssa.
– Onhan tämä nyt huikea kunnia päästä esiintymään giganttisen Deep Purplen ja huikean Uriah Heepin jalanjäljillä. Tämä on hieno osa juhlavuottamme ja yleisö saa kokea todellisen rockin ilotulituksen 40-vuotisen historiamme varrelta, iloitsee Peer Güntin laulaja Timo Nikki.

Peer Günt perustettiin vuonna 1976, ja se ponkaisi menestykseen vuonna 1984 Rockin SM-kilpailuissa. Vuotta myöhemmin ilmestyneen debyyttialbumin jälkeen levyjä ilmestyi tasaiseen tahtiin aina 1990-luvun puoleenväliin saakka. Yhtye piti taukoa vuosituhannen vaihteessa, mutta teki paluun vuonna 2005 albumilla No Piercing, No Tattoo peräti yhdentoista vuoden levytystauon jälkeen. Vuonna 2006 yhtye palasi esiintymislavoille uudella kokoonpanolla, ja sen jälkeen se on julkaissut albumit Guts and Glory (2007), Buck the Odds (2009) sekä livelevyn Live Today, Gone Tomorrow (2011).

Peer Günt on kulkenut omaa heavy rock’n’ blues -polkuaan, ja yhtyeellä on takanaan jo noin 2 500 soitettua keikkaa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Backseat, Bad Boys are here, Bartender ja I Don’t Wanna Be a Rock’n’Roll Star. Peer Güntissä soittavat Timo Nikki (kitara, laulu), Pete Pohjanniemi (basso, taustalaulu) ja Sauli Koivula (rummut, taustalaulu).


Temple Balls


Illan avaava viisijäseninen hardrock -yhtye Temple Balls on kovassa nosteessa. Bändi ei ole ensimmäistä kertaa legendoja lämmittelemässä, sillä viikko sitten se hoiti illan avaajan hommat Queenin ja Alan Lambertin Helsingin keikalla. Bändi piipahti perjantaina myös Tampereen South Park -festivaalin lavalla. Kesän aikana yhtye soittaa myös niin Jalometallissa kuin Qstockissakin.

Energinen oululaisbändi perustettiin vuonna 2009 ja lopullisen kokoonpanonsa se löysi vuonna 2014. Tanakat rummut ja jyhkeä basso muodostavat kivikovan pohjan, jonka päälle ladotaan kahden kitaran soolot, melodiset lickit ja räjähtävät rokkiriffit. Kun tähän lisätään vielä vokalistin uniikilla äänellä vedetyt, merkityksekästä sanomaa julistavat lyriikat ja tarttuvat kertosäkeet, aletaan päästä Temple Ballsin ytimeen.

Yhtye julkaisi viime vuonna kaksi singleä Six Ways to Sunday sekä Mad, jotka molemmat saivat erittäin hyvän vastaanoton. Toukokuussa bändi nauhoitti ensialbuminsa Thaimaassa brittituottaja Chris Crakerin Karma Sound - studiolla. Albumin tuottaa mm. Europen ja Mustachin kanssa työskennellyt ruotsalainen Tobias Lindell.

Myös Rokkineuvos on lauantaina Raatissa paikan päällä seuraamassa illan kulkua. Raporttia on luvassa sunnuntaina kuvien kera.

Raskasta joulua kiertue saapuu Kemin Tervahalliin 2. joulukuuta. Mukana solisteista on myös kuvan Marco Hietala, joka nähtiin Tornion Torandassa RJ-konsertissa vuonna 2014. Kuva: Markku "Lusku" Lukkariniemi.

Yleisöennätyksiä rikkonut Raskasta joulua vihdoin Kemiin

Elize Ryd on tänäkin vuonna mukana Raskasta joulua -kiertueella. Hän on yksi ruotsalaisyhtye Amaranthen kolmesta laulusolisteista. Kuva: Juhani Hiltunen.

Tony Kakko ei ole tänä vuonna mukana Sonata Arctican samanaikaisen Pohjois-Amerikan kiertueen vuoksi.

9.6.2016
Raskasta Joulua -kiertue toteutuu loppuvuonna jo 12. kerran ja saapuu ensimmäistä kertaa myös Kemiin. Suomen eturivin raskaan rockin laulusolistit nähdään joululaulujen kimpussa Tervahallilla 2. joulukuuta. Seuraavana päivänä kiertue pysähtyy pohjoisimpaan etappiinsa Rovaniemen Lappi Areenalle.

Kaikkiaan liki 30 eri hallia, areenaa ja konserttisalia kiertävä rundi käynnistyy Raskasta Joulua -teemaristeilyllä Turusta Baltic Princessiltä 12.11. ja päättyy Poriin 18.12.

Aiemmin Raskasta Joulua kiertue on koettu Meri-Lapissa kahdesti. Vuonna 2013 kiertue piipahti Tornion Musiikkitalolla ja vuonna 2014 Tornion Torandassa. Joulukuun Kemin keikan 39 euron hintaiset liput ovat jo myynnissä osoitteessa lippu.fi. Rovaniemellä lippu maksaa 50 senttiä enemmän.


Viime vuonna yleisöennätyksen tehnyt kiertue keräsi kuulijoita konsertteihin 26 000 ja jouluaattona esitetty Raskasta Joulua Special 467 000 silmäparia ruutujen ääreen. Menestyksekkään kiertueen lisäksi kokoonpanon akustinen Tulkoon Joulu -levy oli Suomen myydyimpien levyjen TOP20-listalla marras-joulukuun. Niin ikään levyn nimikkoraidasta tehtyä Tulkoon joulu -musiikkivideota on katsottu Youtubesta yli kaksi miljoonaa kertaa.

Kitaristi Erkka Korhosen ideasta syntynyt kiertuekonsepti toteutuu tänäkin vuonna tunnetuin solistein, kun mukaan ovat lupautuneet Marco Hietala, JP Leppäluoto, Elize Ryd, Antti Railio, Ari Koivunen, Ville Tuomi, Antony Parviainen, Pasi Rantanen, Tommi ”Tuple” Salmela ja Kimmo Blom. Keikkapaikkakunnilla nähtävät solistikokoonpanot julkistetaan myöhemmin. Korhosen lisäksi bändissä nähdään rumpali Mirka Rantanen, kitaristi Tuomas Wäinölä, basisti Erkki Silvennoinen ja kosketinsoittaja Vili Ollila.

Yksi on kuitenkin joukosta poissa. Useana vuonna mukana olleen Tony Kakon nimeä ei solistien listalta löydy. Sonata Arctica on nimittäin samaan aikaan Pohjois-Amerikan kiertueella, joka alkaa 6. marraskuuta USA:n Charlottesta ja päättyy 17. joulukuuta Atlantaan.


Raskasta joulua starttasi tänä vuonna totutusta poikkeavasti, kun se teki keväällä pääsiäisesiintymisen American Car Show’ssa Helsingissä. Uutta on myös tämän vuoden Baltic Princessin teemaristeily, joka aloittaa koko kiertueen.

- Olemme todella innoissamme tämänvuotisesta kiertueestamme. On mahtavaa päästä jakamaan livekokemuksemme uusien, tv-spesiaalimme nähneiden fanien kanssa. Jatkamme konserteissamme viimevuotista monipuolista linjaa, jossa sisällytimme konserttiin akustisen osuuden. Uusimme totuttuun tapaan lavastustamme, valoja sekä settilistaa, Erkka Korhonen kertoo.

Yhdestä keikasta vuonna 2003 alkunsa saanut Raskasta Joulua on kasvanut mittavaksi konserttikonseptiksi, joka on monelle kuulijalle osa joulunajan perinnettä. Kiertueet ovat olleet viime vuosina pääosin loppuunmyytyjä.

Raskasta Joulua 2016 -kiertue:

12.11. Turku, Baltic Princess
18.11. Savonlinna, Savonlinnasali
19.11. Mikkeli, Kauppakeskus Stella
20.11. Hämeenlinna, Verkatehdas
21.11. Kuusankoski, Kuusaasali
23.11. Iisalmi, Eino-Säisä sali
24.11. Kuhmo, Kuhmotalo
25.11. Kajaani, Kaukametsä
26.11. Kokkola, Koulutusyhtymä
27.11. Oulu, Madetojansali
29.11. Raahe, Raahesali
30.11. Ylivieska, Akustiikka
2.12. Kemi, Tervahalli
3.12. Rovaniemi, Lappi Areena
4.12. Kauhajoki, Liikuntakeskus
5.12. Viitasaari, Viitasaari Areena
6.12. Laukaa, Peurunka Areena
7.12. Joensuu, Carelia-sali
9.12. Leppävirta, Vesileppis areena
10.12. Kuopio, Data Group Arena
11.12. Tampere, Tampere-talo
12.12. Lahti, Sibeliustalo
13.12. Jyväskylä, Paviljonki
14.12. Lappeenranta, Lappeenranta sali
16.12. Turku, Logomo
17.12. Espoo, Metro Areena
18.12. Pori, Promenadi-sali

EDIT: Juttua täydennetty Sonata Arctican Pohjois-Amerikan kiertuetta koskevilla tiedoilla 9.6.2016 klo 10.34.

Vuoden 2007 Idols -kilpailusta esille noussut Kristian Meurman esiintyy Keminmaan hyväntekeväisyysolutwestareilla.

Olutwestarit tekee taas hyvää Keminmaassa

3.6.2016
Kristian Meurman, Heikki "Heme" Vieresjoki, Erkki "Juice" Puotiniemi ja Remington -yhtye esiintyvät lauantaina 23. heinäkuuta Keminmaan hyväntekeväisyysolutwestareilla, joka palaa tapahtumakalenteriin parin vuoden tauon jälkeen. Juontajana on Tommi Reponen, muun muassa radioaalloilta tuttu mies.

Tapahtumapaikka on muuttunut, nyt Keminmaan Sahti- ja KaljaWeikot ry järjestää tapahtuman Keminmaan keskuskoulun pihalla kello 15-24.  Vuosina 2012-2013 westareita juhlittiin Uitonrannassa.

Tapahtuman tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2012 olutwestareiden tuotolla hankittiin muun muassa soittovahvistimia, urheiluvälineitä, pihakoripallotelineitä, taulutelevisio sekä Xbox-pelikonsoleja. Lahjoituksen arvo oli 4000 euroa. Vuonna 2013 yhdistys lahjoitti erikoisvalmisteisen huvimajan kehitysvammaisten ryhmä- ja palvelukoti Mäntykodille.

Vuonna 2012 olutwestareilla esiintyivät Tomorrows Dream, Free Ride ja Fresh X, vuonna 2013 High Class Hookers, Tomorrows Dream, Eki "Juice" Puotiniemi ja Slap Betty. Tänä vuonna tapahtuman pääsymaksu on 10 euroa.

Keminmaan Sahti- ja KaljaWeikot ry sai alkunsa vuonna 1996, kun nuoruusvuosien kaveriporukka alkoi hajaantua opiskelujen ja oman elämän perässä kohti suurta tuntematonta.

- Päätettiin reagoida asiaan, pitää kaveriporukka koossa ja keksimme perustaa epävirallisen yhdistyksen. Monesti kokoonnuttiin oluen ja saunomisen merkeissä, siitä syntyi leikkisästi nimi Sahtiweikot, yhdistys esittäytyy Facebook -sivuillaan. Yhdistykseen kuuluu yhdeksän jäsentä, jotka pitävät keskenään hauskaa ja tekevät hyvää myös muille.

Sahtiweikot on ollut vuosien varrella mukana monessa muussakin, kuten järjestämässä Kallin talviriehaa. Yhdistyksellä on oma nimikkoateria Laurilassa sijaitsevalla Hillen grillillä - joka on tuttu Sami Hedbergin Grillit huurussa -ohjelmasta - sekä nimikkopizza Keminmaan Pizzapaikassa.

Taiska Uudet laulut –kilpailun finaaliin

Taiskalla on monta rautaa tulessa. Edelleen keikkailevan naisen musiikkiura jatkuu mm. Uudet laulut -kilpailun loppukilpailussa.

1.6.2016
Kemiläisen Hannele Kauppisen eli Taiskan kappale Kivi kiveltä on selviytynyt Uudet laulut -sävellys- ja sanoituskilpailun finaaliin. Taiska on säveltänyt laulun yhdessä poikansa Elias Kauppisen kanssa. Sanoitus on seutukunnallisessa Kivalo-opistossa laululyriikkakursseja vetäneen Hannele Kauppisen omaa työtä.

Finaaliin valittiin kymmenen laulua. Kilpailu oli varsin suosittu, sillä siihen osallistui kaikkiaan 210 teosta.

Uudet laulut on sävellys- ja sanoituskilpailu, jossa etsitään aiemmin esittämättömiä lauluja. Kotkan Meripäivien yhteydessä vuodesta 2010 järjestetyn kilpailun nimi oli aiemmin Vuoden Merilaulu. Kilpailun tuomariston puheenjohtajan, sanoittaja Eija Hinkkalan mukaan teosten taso jatkoi vuosittaista nousuaan.

– Finaaliin valikoitui monipuolinen kattaus lauluja, joissa sekä sävellys että sanoitus ovat tasokkaita ja joissa ne on sulautettu onnistuneesti tukemaan toinen toisiaan, hän kertoo.

Kilpailun nimen vaihtumisella on myös ollut Hinkkalan mielestä merkitystä.
– Kilpailukappaleiden tyyliin vaikutti selkeästi kilpailun uusi nimi ja se, että teosten edellytettiin edustavan populaarimusiikkia. Isoin osa teoksista oli tämän päivän poppia ja iskelmää, kuitenkin moninaisin vaikuttein. Kupletti- ja laulelmaperinnettäkin oli päivitetty onnistuneesti.
Hinkkala odottaa innokkaana heinäkuussa Kotkan Meripäivillä järjestettävää finaalikonserttia.
– Finaalista on tulossa korkeatasoinen ja yleisö tulee varmasti viihtymään, hän toteaa.

 

Uudet laulut -kilpailun pääpalkinto on arvoltaan 2000 euroa. Finaalikonsertin paras esitys palkitaan 1000 euron Kotkan Ruusu -palkinnolla.

Uudet laulut -sävellys- ja sanoituskilpailun kymmenen finaaliteosta kuullaan Kotkan Meripäivillä Kotka-lavalla ilmaiskonserttina perjantaina 29.7. klo 15. Tapahtuman juontaa Iskelmäradion Mikko Siltala ja kilpailijoita säestää ammattilaisbändi, jonka kapellimestari Mikko Mäkinen kokoaa.

Kilpailun järjestää Kotkan kulttuuriasiainkeskus sekä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry. Yhteistyössä mukana myös musiikkikustantamo Kaiku Songs. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii sanoittaja Eija Hinkkala. Tuomariston muut jäsenet ovat musiikintekijä ja Elvis ry:n hallituksen jäsen Virpi Eroma, musiikintekijä Petri Somer, Kotkan kulttuurilautakunnan puheenjohtaja, musiikkipedagogi Marko Kuusela ja musiikkikustantaja Tom Frisk (Kaiku Songs).

 

Taiska täytti viime vuonna 60 vuotta ja vuonna 2015 tuli myös kuluneeksi 40 vuotta hänen debyyttisinglensä Mombasa levytyksestä. Taiskan uran alkuvuosien hittejä ovat lisäksi muun muassa Syksyn Sävel -kappale Haltin häät vuodelta 1976, Moi moi vain (1978) ja Hiroshima (1981), jolla hän osallistui euroviisukarsintaan.

Taiskan ura alkoi hänen voitettuaan Suomen iskelmämestaruuskilpailun vuonna 1975 saaden palkinnoksi levytyssopimuksen Finnlevyn kanssa. Vuonna 1986 Taiska jätti laulu-uran sivuraiteille päästessään opiskelemaan teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalle. Valmistuttuaan hän onkin etupäässä tehnyt töitä teatteripuolella, mutta on myös edelleen keikkaillut.

Kemiin imatralaissyntyinen Taiska muutti 1990 saatuaan Kemin kaupunginteatterista työtarjouksen ja on sillä tiellä edelleen.

Tänä vuonna Taiskan kappale Maailman ääriin on soinut YLE 1:llä esitettävän uuden Futisvanhemmat -sarjan tunnusbiisinä. Hänen itsensä yhdessä Mikko Tammisen kanssa säveltämä ja Mariskan sanoittama laulu oli maalis-huhtikuun taitteessa Yle Radion Suomen toiseksi soitetuin kappale


Uudet laulut 2016 -finalistit

1)      Atlantis, säv & san Sauli Alipirjelä

2)      Johanna, säv. Tenho Raaterova, Carl Sjöblom, san. Tenho Raaterova ja Karri Lehtonen

3)      Kivi kiveltä, säv. Hannele Kauppinen, Elias Kauppinen, san. Hannele Kauppinen

4)      Kuppi kahvii, säv & san Ukko Finning

5)      Onko olemassa turhempaa kuin purjehdus, säv & san Janne Rintala

6)      Saint Helena, säv & san Axel Ehnström

7)      Samassa sateessa, säv. Ripa Eskolin, Antti Karisalmi ja Lasse Väyrynen, san. Sanna Korkee

8)      Tän vuoden oisin voinut jättää väliin, säv. Taru Väärti ja Kaija Kivioja, san. Taru Väärti

9)      Uhanalainen, säv. Emilia Rinne, Vesa Lappalainen ja Max-Lapinsuo-Sylwén, san. Emilia Rinne

10)   Vastuuttoman varomattomasti, säv & san Jenni Westerbacka.

Maailmanmusiikki värittää uudistunutta Kalottjazz & Bluesia

Manuel Dunkel on yksi Kalottjazz & Bluesin pääkonsertin esiintyjistä. Kuva: Maarit Kytöharju

6.6.2016
Vankka annos maailmanmusiikkia värittää 33. kerran järjestettävää, nyt kahteen päivään tiivistettyä, 1.-2. heinäkuuta pidettävää Kalottjazz & Blues -festivaalia.

- Olemme jo pidempään miettineet miten voisimme kehittää festivaalia. Maailmanmusiikkia meillä on jo vuosia sitten, mutta nyt sen osuuden tuntuva lisäys tuntui hyvältä ajatukselta, varsinkin kun maailma on tullut lähemmäksi pakolaistilanteen vuoksi, sanoo tapahtumatuottaja Pia Marttinen.

World Music -lava nousee Haaparannan kaupunginpuistoon. Tornionjoen rantamaisemassa maailmanmusiikkia tarjoavat ilmaiskonsertissa ruotsalais-senegalilainen Sousou & Maher Cissoko, Angelit (Ursula ja Tuuni Länsman), egyptiläinen Ramy Essam sekä pakolaisista muodostuva Syrian Tribute -kokoonpano.

Sousou & Maherin afromusiikkia kuvataan keinuvaksi ja maanläheiseksi ja Angelien antia moderniksi popjoiuksi, jota leimaa mystinen äänimaailma sisältäen dramatiikkaa ja intensiivisen hypnoottista tunnelmaa. Ramy Essam puolestaan esittää omintakeista musiikkia, jossa sekoittuvat länsimaiset rockriffit, orientaalinen musiikki ja katurunous. Essam on nuoren polven egyptiläismuusikko, joka tuli tunnetuksi esiintymällä Kairon Tahrir -torilla arabikevään 2011 aikana.
- World Music -konsertissa esiintyvä Syrian Tribute on puolestaan Haaparannan ja Överkalixin alueen syyrialaisista ja irakilaismuusikoista koostuva kuuden hengen kokoonpano, Marttinen esittelee.

Haaparannan kaupunginpuistoon tulee lisäksi uutuutena Park Art -osio, jonka luovat yhdessä paikalliset taiteilijat ja taiteesta kiinnostuneet turvapaikanhakijat. Sinne ovat paikalliset taiteilijat tervetulleita esittelemään ja myymään taidettaan.
Tapahtuman yhteydessä julkistetaan myös alueen uusi ympäristötaideteos, jonka tekee Park Artin toiminnasta vastaava taiteilija Hanna Kanto.
- Sen verran voin paljastaa, että teokseen liittyy vanhoja veneitä. Se tuo tavallaan vielä yhden tason lisää, sillä veneet myös symboloivat osaltaan turvapaikanhakijoiden tilannetta, Kanto toteaa.
– Park Artista on tarkoituksena saada aikaan värikäs, yhteisöllinen ja karnevaalihenkinen tapahtuma, johon pyritään saamaan lapsiakin mukaan Kanto lisää.
– Taidetapahtuma on eräänlainen kokeilu, josta voi tulla jokavuotinen osa festivaalia, Marttinen sanoo ja uskoo, että siitä tulee menestys.


Blues ja jazz ovat monista muutoksista huolimatta edelleen festivaalin pääosissa. Perinteinen Bluesnight pidetään edelleen lauantai-iltanna Haaparannan Folkets Husilla. Esiintyjinä ovat Lindvals Lads, Finnish Blues Awards 2016 –gaalassa vuoden tulokkaana palkittu White Knuckles Trio sekä yksi maailman arvostetuimmista naispuolisista kitaristeista, Erja Lyytinen, joka puolestaan palkittiin Finnish Blues Awards –gaalassa vuoden artistina.
- Tosi kiva saada Erja Lyytinen festivaaleille monen vuoden jälkeen, iloitsee Pia Suonvieri, joka on toinen tapahtumatuottajista.
Uutta tapahtumassa on sekin, että Bluesnightin jälkeen voi siirtyä ravintola Pondeen, jossa soittaa Saverio Maccne Power Trio.
- Aiempina vuosina väki on kysellyt jatkopaikkaa bluesillan jälkeen, ja nyt sellainen on tarjolla, Marttinen ja Suonvieri korostavat.


Ponden lisäksi uusia tapahtumapaikkoja ovat myös muun muassa Tinas Restaurang, jossa perjantain jazzlounaalla soittaa Reggis Kentucky Blues sekä Tornion Kerhoravintola, jossa perjantaina musisoi Future Soul Group, joka esiintyy myös Victoriantorilla puolilta päivin. Yhtyeessä vaikuttavat muiden muassa Aino Mero ja Roni Helminen.
– Vaikka ohjelma on edellisvuosista tiivistetty kahteen päivään, ei musiikkia ole tarjolla yhtään vähempää. Päinvastoin, esiintymispaikkoja on aiempaa enemmän, kaikkiaan 12, Suonvieri tähdentää.
– Tavoitteena on, että musiikki virtaa monissa eri paikoissa; toreilla, lavoilla, kirkossa kuin myös ravintoloissa, niin tutuissa kuin uusissakin. Ajatuksena on, että näin toimimalla keneltäkään ei jäisi huomaamatta, että musiikki soi Haaparanta-Tornio -alueella. Olemme erittäin iloisia, että paikalliset yrittäjät ovat hypänneet festivaalijunaan mukaan ja haluavat olla osallisina Kalottjazz & Bluesia, Marttinen huomauttaa.


Päivitystä on tapahtunut myös festivaalin pääkonsertin suhteen. Aiemmin se on järjestetty Pikisaaressa, mutta tänä vuonna se toteutuu ravintola Umpitunnelin rantalavalla ja sen läheisyydessä. Lauantaina Rantalavajazzissa musiikista vastaavat Josefine Lindstrand ja Norrbotten Big Band, Hans Olding/Jaska Lukkarinen feat. Manuel Dunkel & Mattias Welin sekä suomisoulin uranuurtajiin lukeutuva Niko Ahvonen.
– Muutoksesta huolimatta olemme edelleen Torniojoen äärellä vihreissä maisemissa, mutta nyt myös ravintolapalvelut ovat aivan vieressä, Marttinen mainitsee.

Myös Alatornion kirkossa perinteisesti pidetty Night Music –tapahtuma on uudistunut, joskin vain nimen osalta. Se on nyt aiempaa aikaisemmasta kellonajasta (19.00) johtuen nimellä Summer Light Music. Kirkkokonsertissa esiintyvät tänä vuonna Maarit ja Sami Hurmerinta Aina lämmin olkapää -teemalla, jossa on mukana muun muassa Heikki Salon tekstittämiä kappaleita.

Koko tapahtuman avajaiskonsertti on omalla paikallaan Tornion musiikkitalolla perjantaina klo 19. Musiikista vastaa Ale Möller Trio. Ale Möller on Ruotsin suosituin multi-instrumentalisti, jonka kappaleet ovat festivaalijärjestäjien mukaan herkkiä ja tunteisiin vetoavia.
– Aivan ihanaa musiikkia, Marttinen alleviivaa.

 

Kalottjazz & Bluesin ohjelma 2016

Kaikki ajat ovat paikallisia

 

Perjantai 1.7.

12.00 Jazz Lunch, Tinas Restaurang, Haaparanta. Reggis Kentucky Blues.

12.00 Borderline Jazz, Victoriantori, Tornio. Future Soul Group

19.00 Opening Concert, Tornion Musiikkitalo, Tornio. Ale Möller Trio.

20.00 Blues Night, Folkets Hus, Haaparanta. Lindvalls Lads, White Knuckles Trio, Erja Lyytinen.

21.00 Future Soul Group Kerhoravintola, Tornio. Future Soul Group.

24.00 Ponde Goes Blues, Ravintola Ponde, Haaparanta. Saverio Maccne Power Trio.

 

Lauantai 2.7.

12.00 Borderline Jazz, Victoriantori, Tornio. Future Soul Group.

14.00 Rantalavajazz, Ravintola Umpitunneli, Tornio. Josefine Lindstrand ja Norrbotten Big Band, Hans Olding/Jaska Lukkarinen feat. Manuel Dunkel & Mattias Welin, Niko Ahvonen.

17.00 World Music & Park Art, Kaupungin puisto, Haaparanta. Sousou & Maher Cissoko, Angelit, Ramy Essam.

19.00 Summer Light Music, Alatornion kirkko, Tornio. Maarit ja Sami Hurmerinta.

21.00 Svefi Jazz & Blues, Ruotsinsuomalainen kansankorkeakoulu, Haaparanta. The Albatrozz Quintet.

22.00 Blues Club, Haparanda Stadshotell. The Happy Chaps.

EDIT! Jutussa tarkennettu 6.6. klo 17.56 Future Soul Groupin osuutta sekä poistettu maininta Tornion Pikku Berliinistä, jossa festivaaleilla esiintyvä artisti on vielä avoinna.

Qstockin ohjelma on valmis

Oululaisfestareilla voi tänä kesänä myös mennä naimisiin - oikeasti.

31.5.2016
Oululaisen Qstock-festivaalin ohjelma aikatauluineen on nyt valmis. Aiemmin julkistettujen esiintyjien lisäksi Qstockissa nähdään kotimaisen garagerockin toivo Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS, Suomen suorasanaisin räppäri Petri Nygård, massiivisia soundeja ja letkeää afrojazzittelua taiturimaisesti yhdistelevä Saimaa, suomalaisen bluesin ja rockin peruskallioksi tituleerattu Dave Lindholm, kovassa nosteessa oleva violent pop -yhtye Blind Channel, jo 25 vuotta omintakeista tunnelmointiaan tarjoillut kulttibändi Circle, kansainvälisille musiikkimarkkinoille tähtäävä superlahjakkuus Ronya sekä melodista power metallia tykittävä Thunderstone.

Oululaisia yhtyeitä esittelevällä Oulu-lavalla puolestaan esiintyvät Nelli Milan, Facelift, Tuohimaa, The Sweat Sausage Boys esittää: Blood, Sweat and Beers Show, Perusjätkät, Superbeat, Riutta, Counting Lifeboats, Juuni & Olkimaa sekä Qstockin ja Band On The Webin järjestämän bändikisan voittanut Matkalla.

Naimisiin Las Vegasin tyyliin

Qstock luo tänä vuonna yhteistyössä Raha-automaattiyhdistyksen kanssa pelialueen festivaalin Chill Out -puistoon. RAY:n Hyvän tahdon Vegas -pelialueella voi pelata muun muassa käteispokeria, Blackjackia ja erilaisia raha-automaatteja.
Qstock tuo Hyvän tahdon Vegas -pelialueelle myös mahdollisuuden mennä naimisiin. Alueelle avataan Las Vegas -tyylinen hääseremoniapaikka, jossa näköis-Elvis vihkii pareja laulun siivittämänä. Elviksen roolissa urakoi vuoden 2006 tangokuningas Marko Lämsä. Virallisista osuuksista ennakkoon ja paikan päällä huolehtii Oulun käräjäoikeuden tuomari Johanna Savolainen. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun musiikkifestivaalilla voi mennä oikeasti naimisiin. Myös valan uusiminen onnistuu.

- Mahdollisuus avioitua tai uusia valansa Vegas-henkeen festareilla on mahtava tilaisuus pareille, jotka haluavat selvitä vähin järjestelyin ja vihkiytyä pilke silmäkulmassa. RAY:n kanssa toteutettu yhteistyö pelialueen luomisesta tuo erittäin osuvan lisän kokonaisuudelle, festivaalikoordinaattori Niina Ristolainen iloitsee.

Vihkiparien naimisiinmenopaketit ovat saatavilla 1. kesäkuuta lähtien. Pakettiin sisältyy festivaalilippujen lisäksi seremoniamenot, Elviksen laulu, hääkuva festivaalialueella ja kuohuvaa juomaa. Tarjolla on myös DeLuxe -paketteja, jotka sisältävät hääsviitin festivaalialueen vieressä Radisson Blu -hotellissa. Pakettien sisällöistä, ehdoista ja hinnoista tiedotetaan tarkemmin Qstockin nettisivuilla ennen myynnin alkua.

Yksi Suomen suurimpia festareita

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.-30.7.2016. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää. Valmis aikataulu löytyy osoitteesta: www.qstock.fi/ohjelma
Qstock on ollut loppuunmyyty jo kolmena kesänä peräkkäin ja vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi ennätykselliset 32 000 juhlijaa.


Fakta
Qstock 2016

Perjantain 29.7. esiintyjät: Cheek, The Cardigans (SWE), Children Of Bodom, Sanni, Lissie (USA), Amorphis, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Vesala, Maija Vilkkumaa, Paperi T, Nikke Ankara, Ellinoora, Stig, Evelina, Radiopuhelimet, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS, Circle, Death Hawks, Blind Channel, Olavi Uusivirta, Lost Society, Maj Karma, Facelift, Superbeat, Nelli Milan, Matkalla.

Lauantain 30.7. esiintyjät: The Prodigy (UK), Anastacia (USA), Opeth (SWE), Elliphant (SWE), Chisu, Elastinen, JVG, Robin, Michael Monroe, Stam1na, Anssi Kela, Hayseed Dixie (USA), Steve’n’Seagulls, Lucas, Anna Abreu, Heavyweight Dj`s, Kasmir, Mikael Gabriel, Vilma Alina, Ronya, Petri Nygård, Saimaa, Jinjer (UA), Thunderstone, Temple Balls, Dave Lindholm, Sonata Arctica ’Acoustic Summer Show’, Scandinavian Music Group, Diablo, Reckless Love, Juuni & Olkimaa, Counting Lifeboats, Riutta, Tuohimaa, The Sweat Sausage Boys esittää: Blood, Sweat and Beers Show, Perusjätkät.

"Nyt on tajuttoman hyvät fiilikset"

Jenni Siuruainen. Kuva: Juhani Hiltunen.

Matkalla -yhtye voitti bändiskaban ja pääsee soittamaan Qstockiin.

30.5.2016
- Nyt on aivan tajuttoman hyvät fiilikset, hehkuttaa Matkalla -yhtyeen biisinikkari ja laulusolisti Jenni Siuruainen bändin voitettua viikonvaihteessa Qstock-bändiskaban livefinaaliin. Voitto tiesi yhtyeelle esiintymispaikkaa Qstockin Oulu-lavalle heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.
- Monella meistä on ollut haave päästä joskus Qstockin lavalle eli nyt toteutuu monta unelmaa. Olemme tehneet määrätietoisesti hommia ja nyt se palkittiin todella isosti, Siuruainen jatkaa.


Matkalla -yhtye selvisi bändikisan livefinaaliin 12 bändin nettiäänestyksestä viimeisenä eli neljäntenä, mutta vakuutti tuomariston Hevimestan lavalla perjantaina ja pesi muut livefinalistit, heavya ja progerockia soittavan Lunar Hologramin, indierockyhtye Art Effectsin ja metalliyhtye Awiren.
- Kaikki bändit veti tosi hyvät keikat ja on pakko kehua kaikkia finalisteja loistavasta asenteesta ja tsemppihengestä. Puhuttiinkin muiden kokoonpanojen kanssa, että ei edes tuntunut kisalta, kun bäkkärillä ja yleisössä oli niin hyvä tunnelma, Siuruainen sanoo.


Omaa suomenkielistä poprockia soittavalle, vuonna 2013 Torniossa perustetutulle Matkalla -yhtyeelle voitto ja pääsy Qstockiin on iso asia, monessakin mielessä.
- Tämäkin motivoi taas lisää puurtamaan hommia eteenpäin. Saa nähdä mitä seuraavaksi seuraa, Siuruainen myhäilee ja kiittää ihmisiä bändin saamasta tuesta.

Matkalla on koettavissa livenä seuraavaksi 17. kesäkuuta Utajärven Untorockissa ja 18.6. Ykän Pubissa Oulussa. Niitä ennen, 9. kesäkuuta Jenni Siuruainen ja kitaristi Tuukka Nygård nousevat Oulun Kulttuuribingon lavalle duona.

Yhtyeessä soittavat Siuruaisen ja Nygårdin lisäksi Laura Korpi (saksofoni, taustalaulu), Pentti Väisänen (koskettimet, taustalaulu), Henri Arvola (basso) ja Aapo Lehtomäki (rummut).

Neljä päivää OC -festivaalia Rovaniemellä kesäkuussa

19.5.2016
Poets Of The Fall on kiinnitetty 8.-11. kesäkuuta Rovaniemen Olivers Cornerissa pidettävän neljännen OC -festivaalin pääesiintyjäksi. Poets Of The Fall esiintyy tapahtuman päätöspäivänä lauantaina 11.6. Ennen POTF:ia lavalle lauantaina nousevat Jaana Isokangas trio sekä The Bilebändi.

Nelipäiväisen tapahtuman avausillan 8.6. esiintyjät ovat Iskuporakone ja festivaalin toinen iso nimi Antti Tuisku. Torstaina 9.6 esiintyvät kantria ja hillbillyä soittava brittiyhtye Soggy Bottom Boys ja bilerockbändi Laskuteline, perjantaina 10.6 vuorossa ovat oululainen akustista poppia ja rokkia soittava duo Stage Addicts, rovaniemeläinen Palle And The Boys plays Popeda sekä bilebändi Playa.

Vuonna 2003 Helsingissä perustettu Poets Of The Fall on myynyt Suomessa yli 100 000 levyä ja on saanut tilleen neljä kulta- ja kaksi platinalevyä. Yhtye nousi julkisuuteen perustamisvuonnaan kappaleella Late Goodbye, joka esiintyi videopelissä Max Payne 2: The Fall of Max Payne. Yhtyeen muita hittejä ovat muiden muassa kappaleet Lift, Carnival of Rust, Sorry Go Round ja Diamonds for Tears.

Yhtyeen meriittilistalta löytyy muun muassa valinta parhaaksi suomalaisyhtyeeksi MTV Europe Music Awardsissa vuonna 2006 ja kaksi Emma-palkintoa vuonna 2005. Kahdessa äänestyksessä (TV-2:n Musiikki-tv ja The Voice) Carnival of Rust musiikkivideo on valittu kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi musiikkivideoksi.

Poets of the Fall julkaisee uuden albumin syyskuussa 2016 ja levyn tuottaa legendaarinen Kent-tuottaja Stefan Boman.

Festivaalipassi irtoaa 35 eurolla. Keskiviikko- ja lauantai -illan lippu irtoaa 15 eurolla, perjantain kympillä ja torstaina sisäänpääsyyn riittää viisi euroa. Festariteltta nousee OC-ravintolan edustalle kävelykadulle.

Run to 60´s kiinnitti neljä bändiä

19.5.2016
Kemin Run to 60´s -tapahtuman tämän vuoden esiintyjät ovat selvillä. Kemin sisäsatamassa Seilarin alueella pidettävän tapahtuman avauspäivänä 29. heinäkuuta esiintyvät Saverio Maccne & Double Ace sekä The Grammers. Lauantaina 30.7 lavalle nousevat Rock2Night sekä Free Ride.

Vaikka kyse on moottoripyöräilijöiden, varsinkin Harley-Davidson -kuskien kokoontumisajosta, tapahtuma on avoin kaikille. Vanhaan tapaan edelleen paras pyörä ja pisin ajomatka palkitaan.

Päivälippu tapahtumaan maksaa 15 euroa. Rallipaketin hinta on 40 euroa, joka sisältää pääsylipun lisäksi kaksi aamiasta, yhden päivällisen, saunan ja vartioidun telttapaikan. Tapahtuman järjestää - kuten on järjestänyt alusta eli vuodesta 2002 alkaen - moottoripyöräkerho Northern Vikings.


Tornion Kourilehtoon muuttanut Saverio Maccne on argentiinalainen blues- ja rockkitaristi, laulaja ja säveltäjä. Buenos Airesissa syntynyt ja kasvanut Maccne omaa vahvan juurevan soundin, jossa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla rosoinen vapaus, voima ja dynaamisuus miehen virtuoosimaisen tarkkaan kitarakontrolliin. Double Ace -yhtyeensä kanssa Maccne ihastutti muun muassa viime talven Pakkasukko -blues & jazzfestareilla. Maccne on ollut viime aikoina runsaasti esillä, muun muassa Torniossa esitettävän Erikoinen mies -musiikkinäytelmän tiimoilta.


The Grammers on Turun ja Helsingin kotipaikakseen ilmoittava, vuonna 1999 perustettu classic rock -suuntausta edustava rockyhtye, jonka meriittilistalta löytyy muun muassa rockin Suomen mestaruus vuodelta 2002. Yhtyeen riveissä vaikuttaa kemiläislähtöinen Tuomo Pfaler, joka tunnetaan myös How Much More -yhtyeen kosketinsoittajavelhona. The Grammersin tuorein albumi Journey ilmestyi viime vuonna.

Torniolainen Tapani Ollosen johtama pitkän linjan rockjyrä Free Ride julkaisee sopivasti runsas kuukausi ennen Run to 60´s -tapahtumaa kolmannen albuminsa. World of Fools -levyn julkaisee Turenki Records.

Kuluneen talven aikana merilappilaisen yleisön tietoisuuteen itsensä nostanut Rock2Night kertoo olevansa kiveäkin kovenpi bilehardrock-bändi, jonka lähes virtuoosimaiset soittajat, sekä kovaa ja korkealta kirkuva vokalisti ottavat rokkikliseet haltuun ja tekevät kunniaa melodisen hardrockin klassikoille sekä muille ikivihreille.

Matkalla selvisi Qstock –bändikisan livefinaaliin

Matkalla -yhtye. Kuva: Henna-Maria Räisänen.

12.5.2016
Matkalla –yhtye selvisi Qstockin ja BandOnTheWeb.com järjestämän bändikisan livefinaaliin, joka järjestetään 27. toukokuuta Hevimestassa. Livefinaalin voittajalle on tarjolla 30-45 minuutin keikka Qstockin Oulu-lavalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

12 bändin nettiäänestyksessä livefinaaliin selvinnyt neljän kärki erottui muista selvästi. Neljänneksi sijoittunut Matkalla keräsi 2472 ääntä, kun viidenneksi jäänyt Joma Orchestra sai tyytyä 709 ääneen. Nettiäänestyksen voitti 3119 ääntä kerännyt Lunar Hologram, kakkoseksi sijoittui Art Effects 2822 äänellä ja kolmanneksi Awire 2752 äänellä.

Jenni Siuruaisen (laulu), Laura Korven (saksofoni, taustalaulu), Pentti Väisäsen (koskettimet, taustalaulu), Tuukka Nygårdin (kitara, taustalaulu), Henri Arvolan (basso) ja Aapo Lehtomäen (rummut) muodostama Matkalla on suomenkielistä poprock -musiikkia tehtaileva bändi, jonka kappaleet syntyvät Jenni Siuruaisen tekstien ja melodioiden pohjalta. Nuoren ja energisen Matkalla on sanottu olevan soitannollisesti sekoitus Stellaa, Haloo Helsinkiä!, Irinaa ja Vilkkumaan Maijaa ja omaavan lisäksi maagisen lavapreesensin.

Toinen kilpailuun osallistunut Torniossa perustettu yhtye, Sutina, sijoittui 219 äänellä yhdeksänneksi.

Bändikisan nettiäänestyksen lopputilanne:

1. Lunar Hologram 3119 ääntä
2. Art Effects 2822
3. Awire 2762
4. Matkalla 2472
---
5. Joma Orchestra 709
6. Clark Kent Job 340
7. Noheva 339
8. Funeral For The Masses 264
9. Sutina 219
10. Laid Back Townies 195
11. Moukari 183
12. Owler 174

Tornio-Haaparannan jazz & blues-festivaaleilla tulevana kesänä päästään nauttimaan myös Niko Ahvosen tuoreista kappaleista.

Maarit ja Sami Hurmerinta sekä Niko Ahvonen Kalottjazz & Bluesfestivaaleille

Maarit ja Sami Hurmerinta saapuvat Tornio-Haaparannan kalottijazz & bluesfestivaaleille.

9.5.2016
Pitkän ja loisteliaan musiikkiuran luoneet Maarit ja Sami Hurmerinta esiintyvät Kalottjazz & Bluesfestivaalien Alatornion kirkkokonsertissa lauantaina 2. heinäkuuta. Hurmerinnat esittävät kirkossa uuden temaattisen konserttikokonaisuutensa Aina Lämmin Olkapää joka nousi otsikoksi Heikki Salon Maaritille tekemän laulun innoittamana.

Aiemmin Night Music -nimellä ollut suosittu kirkkokonsertti on myös vaihtanut nimensä Summer Light Music konsertiksi aikaisemman alkamisajan vuoksi.


Kalottjazz & Bluesfestivaalin työryhmä julkisti äskettäin myös muita festivaalin tuoreita tulokkaita.  Perjantain 1.heinäkuuta avajaiskonserttiin saapuu viihdyttämään Ruotsin suurin multitaiteilja Ale Möller trionsa kanssa. Ale Möller on korkean tason monitaituri, joka taipuu niin folk- kuin jazzmaailmaan sekä luo runollisia musiikkimaisemia, joka on saanut yleisön ihastumaan kerta toisensa jälkeen.

Lauantaina 2. heinäkuuta Ravintola Umpitunnelin vieressä sijaitsevan Rantalavajazz-pääkonsertin aikataulua on aikaistettu. Kello 14 alkava konsertti sisältää kolme kovaa bändiä.
 
Tornion vanhan sillan kupeessa olevalla rantalavalla pääsee nauttimaan Norrbotten Big Bandin ja Josefine Lindstrandin suuresta soundista. Lavalle nousee myös Hans Olding/Jaska Lukkarinen Quartet feat. Manuel Dunkel & Mattias Welin. Jazzhuiput Ruotsista ja Suomesta edustavat Kalottjazzien ydintä, pohjoismaista yhteistyötä parhaimmillaan.

Konsertin kolmas esiintyjä on suomalaisen soulmusiikin ykkösmies Niko Ahvonen, joka päättää pääkonsertin sielukkaalla ja tanssittavalla musiikillaan. Ahvonen on julkaissut seitsemän vuoden tauon jälkeen uuden sooloalbumin Pohjoinen soul,  jossa kuuluu niin tuottaja Sami Saaren kuin J. Karjalaisenkin kädenjälki.


World Music feat. Park Art ilmaiskonsertissa ruotsalais-senegalilaisen Sousou & Maherin keinuvan ja maanläheisen afromusiikin ja Angelien popjoikun lisäksi vahvistusta maailmanmusiikkiin tulee Ramy Essamin rockriffien, orientaalisen musiikin ja katurunouden sekoituksesta. Ramy Essam on egyptiläinen nuorenpolven muusikko joka tuli tunnetuksi esiintymällä Tahrir-torilla arabikevään aikana. Konsertti järjestetään Haaparannan kaupunginpuistossa jokirannan tuntumassa. World Music feat. Park Art on sekin lauantain 2. heinäkuuta ohjelmassa.

Matkalla -yhtye Kemin Ankkurissa tämän vuoden tammikuussa.

Auta Matkalla tai Sutina Qstockin lavalle

Sutina -yhtye Kemin Mimmirockissa maaliskuussa Corner Innin lavalla.

Nettiäänestyksessä 12 bändiä kilpailee esiintymispaikasta festareilla.

5.5.2016
Qstock ja BandOnTheWeb.com järjestävät bändikisan, jossa kolmivaiheisen karsinnan selvittänyt bändi pääsee esiintymään Qstockin Oulu-lavalle tuhansien kuulijoiden eteen.

Asiantuntijaraati on valinnut kisaan ilmoittautuneista yhtyeistä parhaat netissä käytävään avoimeen yleisöäänestykseen. Eniten yleisöääniä saaneet bändit pääsevät esiintymään 27. toukokuuta Oulun legendaarisessa Hevimestassa pidettävään livefinaaliin. Voittajabändin, joka pääsee soittamaan festivaaleilla, valitsee Qstockin asiantuntijaraati.

Meneillään oleva nettiäänestys päättyy 9.5. Nettiäänestyksessä on mukana kaksi yhtyettä, Matkalla ja Sutina joilla on hyvinkin merilappilaiset taustat. Matkalla -yhtye kisailee kappaleella Muistan ja Sutinan kilpailubiisinä on Hiljaa Nainen.


Äänestystilanne tämän jutun kirjoittamishetkellä:

1. Lunar Hologram 1479 ääntä,
2. Matkalla 1321
3. Awire 1162
4. Art Effects 1151
5. Joma Orchestra 690
6. Clark Kent Job 336
7. Noheva 316
8. Funeral For The Masses 250
9. Sutina 197
10. Laid Back Townies 186
11. Owler 168
12. Moukari 129


Kaikki kisabiisit ovat kuunneltavissa osoitteessa https://bandontheweb.com/qstock/entries/

Jokainen äänestäjä saa antaa äänensä niin monelle biisille kuin haluaa, mutta saa äänestää kutakin biisiä vain kerran. Äänestämisen lisäksi suosikkibändiään tiellä tähtiin voi auttaa jakamalla sen linkkiä.

Äänestäjien kesken arvotaan kolme kappaletta Qstock paita & pipo –settiä. Jos haluaa osallistua arvontaan, pitää ilmoittaa sähköpostiosoitteensa äänestämisen yhteydessä.


Matkalla –yhtyeen muodostavat Jenni Siuruainen (laulu), Laura Korpi (saksofoni, taustalaulu), Pentti Väisänen (koskettimet, taustalaulu), Tuukka Nygård (kitara, taustalaulu), Henri Arvola (basso) ja Aapo Lehtomäki (rummut).

Sutina –yhtyeessä soittavat Susanna Silvenius (laulu, kitara), Paula Präktig (basso, laulu, taustalaulu), Suvi Buckman (rummut) ja Jonna Konttinen (Poikkihuilu, saksofoni, lusikat, joystick).

 

Roope Salminen & Koirat saapuu ensi kesänä ensimmäistä kertaa Kemiin.

Satama Open Airin esiintyjäkattaus on valmis

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit saapuu Satama Open Airiin.

Kemiin saapuvat Anna Puu, Anna Abreu, Yö, Jonne Aaron, Tuure Kilpeläinen, saksalainen eurodance-yhtye E-Rotic ja monta muuta valovoimaista artistia.

22.4.2016
Kemin Ruutinpuistossa 5.-6. elokuuta juhlittavan Satama Open Air –festivaalin esiintyjälista on valmis. Viimeisimmät kiinnitykset ovat Suomen suosituimpien naisartistien joukkoon lukeutuvat Anna Puu ja Anna Abreu, vankkaa suosiota pitkään nauttineet Tuure Kilpeläinen, Jonne Aaron ja Jukka Poika sekä yli 30 vuotta Suomen tähtitaivasta kirkastuttanut -yhtye.

Satama Open Airin lavalle nousevat myös edelleen vahvaa nousua tekevä hiphopbändi Roope Salminen & Koirat, 20 vuotta dancepopillaan suomalaisia ihastuttanut Movetron ja poprockyhtye Elias Kaskinen & Päivän Sankarit. Ensiesiintymisensä Satamassa tekevät raikasta reggaesävytteistä popmusiikkia tarjoava Aurora, laulaja/lauluntekijä Ellinoora, iskelmäyhtye Neljänsuora, popdancen sankarit Poju feat Hausmylly sekä hiphopartisti Brädi. Lisäksi Kemiin saapuu liudan ysärihittejä tehtaillut saksalainen eurodance-ryhmä E-Rotic.

Jo aiemmin julkaistut Satama Open Air -artistit ovat Sonata Arctica, Elastinen, Pää-Äijät, Anssi Kela, Sanni, Juha Tapio, Matti Airaksinen ja Alex Kunnari.

Ensimmäistä kertaa Satama Open Airissa on käytössä kolme lavaa. Juhlat käynnistyvät perjantaina 5.8 kello 18, lauantaina kello 15 ja kestävät molempina päivinä yli puolen yön. Tarkka ohjelma lipputietoineen löytyy osoitteesta http://satamaopenair.fi/

Artistiesittelyt

Anna Puu

Vuosina 2009 ja 2012 Emma Gaalassa vuoden naissolistina palkitun Anna Puun pitkään odotettu neljäs albumi, Pohjois-Alabamassa nauhoitettu Rakkaudella, Anna Puu, julkaistiin viime lokakuussa. Anna Puun ura sai alkunsa vuoden 2008 Idolsista, jossa hän sijoittui toiseksi. Anna Puun hittejä ovat muun muassa C’est la vie, Kaunis päivä, Riko minut, Sinä olet minä, Kolme pientä sanaa, Säännöt rakkaudelle ja Ota minut tällaisena kuin oon.

Anna Abreu

Anna Abreun ura on ollut alkumetreistä lähtien huikeaa lentoa. Nuori vantaalaisneito sulatti suomalaisten sydämet vuoden 2006 Idols-kisassa sijoittuen tiukan kilpailun kakkoseksi. Abreun debyyttialbumi Anna Abreu myi tuplaplatinaa ja Abreu on myös palkittu kahdesti vuoden naissolistiksi Emma-gaalassa.

Ensimmäisen suomenkielisen singlensä Bandana - joiden makuun Abreu pääsi Vain elämää – ohjelmassa vuonna 2013 - hän julkaisi viime kesänä. Biisi oli yksi kesän soitetuimmista. Urallaan lähes 200 000 albumia myynyt Abreu on julkaissut tänä vuonna jo kaksi uutta kappaletta, Grindaa ja flowaa (feat. Tippa-T) sekä Kaikki mussa rakastaa kaikkea sun.

Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani

Iskelmän, popin ja rockin rajamailla seikkaileva Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani on kulkenut tietään kuusi vuotta. Neljän levyn ja ahkeran keikkailun myötä ihmiset ovat löytäneet yhtyeen melodisen ja rytmikkään, kaihon ja rillumarein sekoituksen, jota yhtye itse nimittää kaihomareiksi.

Suosittu Karavaani on nähty isoilla kesäfestareilla, klubeilla, yökerhoissa, korpihotelleissa, konserttisaleissa, tanssilavoilla, kirkoissa, savottakämpässä, ratikassa ja höyrylaivassa.

Jonne Aaron

Jonne Aaron nousi suomalaisten supertähtien joukkoon Vain elämää-ohjelman ensimmäiseltä kaudelta ja hän koko 2000-luvun näkyvimpiä kotimaisia rockidoleita. Ennen soolouraansa hän loisti kansainvälisestikin menestyneen Negativen nokkamiehenä. Jonne Aaronin suomenkielinen soolodebyytti Onnen vuodet julkaistiin 2012 ja se on myynyt platinaa.

Toinen suomenkielinen albumi Risteyksessä julkaistiin lokakuussa 2014. Jonne Aaronin tavaramerkkinä ovat vahvat ja ehjät powerpop-biisit.

Jukka Poika

Ylitorniolaislähtöinen Jukka Poika on Suomi-reggaen edelläkävijä, joka aloitti levytysuransa jo vuonna 1999 Soul Captain Bandin riveissä. Soolo-urallaan hänen viimeisin albuminsa jo vuosi sitten ilmestynyt Elämäntyyli.

Miehen suosio on lujaa laatua, pitkäsoitto Kylmästä lämpimään ja Kokoelma –niminen kokoelmalevy ovat myyneet platinaa ja Yhdestä puusta tuplaplatinaa. Jukka Pojat suurimmat, kaikkien tuntemat hitit ovat Silkkii ja Älä tyri nyt.

Vuonna 1981 Porissa perustettu lukeutuu pitkä-ikäisimpiin ja suosituimpiin suomirock-yhtyeisiin. Nykyisen kokoonpanon ainoa alkuperäisjäsen on laulaja Olli Lindholm, joka tunnetaan myös The Voice of Finland –ohjelman tähtivalmentajana.

Parikymmentä albumia ja lukuisan määrän singlejä tuottanut yhtye on jo aikaa sitten ansainnut legendan arvon suomirockin saralla. Alkuaikojen suurhitit, kuten Likaiset Legendat, Laulu meille kahdelle ja Joutsenlaulu ovat saaneet seurakseen viimeksi singlet Jään sun viereen sekä Hyvässä ja Pahassa. Keikkalavalla Yö on edelleen pistämätön tunnelmanlataaja.

Roope Salminen & Koirat

Suuresta livesuosiosta nauttiva Roope Salminen & Koirat –yhtye tunnetaan kappaleista Madafakin darra, Biisonit, Reissumies ja Pilkun jälkeen. Roope Salminen & Koirat on hip hop -yhtye, joka on noussut suosioon räjähtävillä live-esiintymisillään. 8-henkisen bändin keikoilla bileet pidetään sekä yleisössä että lavalla.

Vuonna 2010 perustetun yhtyeen oli alun perin tarkoitus tehdä vain yksi keikka ja tulkita setillinen hip hop -covereita bilemeiningillä Suomesta ja rapakon takaa. Ilta poiki kuitenkin lisää tilauksia, ja Koirat päätti jatkaa keikkailua.

Movetron

Movetron iskeytyi suomalaisten tietoisuuteen 1990-luvun puolessavälissä hiteillään Romeo ja Julia, Ristinolla ja Alla koivupuun. Tanssittavaa popmusiikkia tekevän ryhmän muodostavat Päivi Lepistö, Jukka Tanttari ja Timo Löyvvä. 20 vuoden kunnioitettavasta iästä huolimatta yhtye on edelleen superhyvässä vedossa ja hitit ovat kestäneet aikaa hyvin.

Movetronin levyt ovat paukuttaneet rikki kulta-, platina- ja tuplaplatinarajoja. Keikkasuosiosta kertoo parin ensimmäiset vuoden aikana tehdyt runsaat 300 keikkaa. Bändin singlejä on julkaistu kotimaan ja monen Euroopan maan lisäksi 11 Aasian maassa. Movetron ei ole kuitenkaan jämähtänyt paikoilleen. Vuonna 2014 julkaistu Kulje vaan -single saa tänä vuonna seurakseen upouuden Movetron -albumin.

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit –yhtyettä on luonnehdittu Suomen lupaavimmaksi popyhtyeeksi. Elias Kaskinen on uuden sukupolven biisintekijä, joka toimii yhtyeen karismaattisena keulakuvana. Vuonna 2010 perustettu yhtye on kerännyt vankan fanijoukon tarttuvilla popkappaleilla ja kiivaalla lavaenergiallaan.

Warner Musicin talliin lukeutuvan bändin ensimmäinen single ja musiikkivideo Sano se mulle julkaistiin marraskuussa 2013 ja esikoisalbumi Elämä lupaa mulle elokuussa 2015. Yhtye on herättänyt huomiota musiikkivideoillaan Sano se mulle (2013), Pelkään koskea kadulla (2014), Aina minä jään (2014) ja Rakasta vielä kun voit (2015).

Aurora

Tampereelta alun perin kotoisin oleva urbaani laulaja-lauluntekijä Aurora on 28-vuotias laulaja-lauluntekijä, josta Suomen musiikkimaailma on vihdoin saanut kauan kaipaamansa valovoimaisen rytmimusiikkitähden. Nainen tunnetaan hittikappaleistaan ja viihdyttävistä keikoista.

Auroran singlet Eilisen Aurinko, Se Soi ja Kaikki Mitä Näät ovat kaikki olleet melkoisia hittejä, joista kaikista artisti on myös saanut kultalevyt. Debyyttialbuminsa Kadotaan kaupunkiin Aurora julkaisi alkuvuodesta 2015. Auroraa on kuunneltu pelkästään Spotifyssa jo lähes 12 miljoonaa kertaa ja myös radiosoitto on ollut poikkeuksellisen laajaa.

Ellinoora

21-vuotias laulaja-lauluntekijä Ellinoora herätti levy-yhtiöiden kiinnostuksen poikkeuksellisella äänellään vuonna 2011. Hän solmi levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa ollessaan vasta 17-vuotiaas. Ellinoora teki toukokuussa sopimuksen musiikkikustannusyhtiö HMC Publishingin kanssa ja kirjoittaa jatkossa kappaleita myös muille artisteille.

Aidolla ja orgaanisella popilla valloittava Ellinoora on tullut talven aikana suurelle yleisölle tutuksi läpimurtohitillään Carrie, jota on kuunneltu Spotifyssa jo yli kaksi miljoonaa kertaa eli kultaan oikeuttava määrä. Carrie on ollut myös useita viikkoja Suomen soitetuimpia radiokappaleita.

Neljänsuora

Neljänsuora on on Lohjalla 1998 perustettu, kahdeksan albumia julkaissut iskelmäyhtye. Tuorein albumi Juhlat ilmestyi elokuussa 2015. Kolme viimeistä albumia ovat sijoittuneet Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikköön julkaisuviikollaan. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Siipirikko, Kesä vielä jäädä vois sekä Kaksi kauneinta.

Hevimenneisyyden omaavalla bändillä on tilillään vuoden 2002 Viihdyttäjä-kisan voitto ja vuonna 2008 Yhtyeen kappale Tuulikki, pidä huivistasi kii äänestettiin kesän 2008 tanssihitiksi. Vuonna 2013 yhtye sijoittui Syksyn Sävel –kilpailussa toiseksi. Maaliskuun Iskelmä Gaalassa Neljänsuora nimettiin vuoden 2015 yhtyeeksi.

Poju feat Hausmylly

Suomalaisen dancepopin uranuurtajiin lukeutuva Hausmylly on perustettu jo vuonna 1989. Yhtye tunnistetaan parhaiten 90-luvun alun superhiteistään Ikävä lokakuu ja Odotan. Perustajäsenistä mukana on yhä riimittelyistä vastaava Enzo.

Satama Open Airiin Hausmyllyn mukana tulee myös yhtyeen laulusolistina 2007-2010 toiminut Pasi ”Poju” Heinonen, jonka ura alkoi 90-luvun alussa Funkykarkurit –yhtyestä. Pojun ensimmäisen soolosinglen Poika (saunoo) muistaa ainakin jokainen jääkiekkoa vähänkään seuraava. Biisi tuli tunnetuksi vuoden 2011 MM-kisoissa, jotka päättyivät Suomen maailmanmestaruusjuhliin.

Brädi

Brädi on pitkän linjan lahtelainen rap-artisti, joka otti ensiaskeleensa suomalaiseen hiphop-skeneen vuosituhannen vaihteessa 5th Element -kollektiivin puitteissa. Miehellä on yli kymmenen vuoden kokemus suomalaisesta hiphop-kentästä sekä lähes vertaansa vailla oleva määrä vuosien keikkailun tuomaa kokemusta ja karismaa.

Suomalaisissa hiphop-piireissä ystävällisenä ja sosiaalisena konkarina tunnetun Brädin (Kari Härkönen) ensimmäinen soololevy Repullinen Hiittiä julkaistiin vuonna 2010. Syksyllä 2015 Brädi julkaisi pitkään toivottua uutta materiaalia. Mestariteos feat. Archie on Santa Cruz-yhtyeen laulajan Archien kanssa toteutettu singlelohkaisu, joka on saanut erittäin positiivisen vastaanoton.

Brädi on ollut tunnettu yhteistyöstään kotimaisten artistien kanssa, ja levyillä vierailevien artistien lista on pitkä. Brädillä on ollut kunnia tehdä yhteistyötä mm. Jannika B:n, PistePisteen, Tuomas Kauhasen, Uniikin, Toni Wirtasen sekä Herrasmiesliigan kanssa.

E-Rotic

Saksalainen eurodanceyhtye E-Rotic on tunnettu seksuaalisia aiheita käsittelevistä sanoituksistaan. Vuonna 1994 perustetun yhtyeen alkuperäisjäsenistä mukana on yhä tuottaja David Brandes.

Muut jäsenet ovat Lydia Madawjewski ja Robert Spehar. Omien ysärihittiensä ohella yhtye on versioinut muun muassa Abbaa. Yhtye on julkaissut muhkeat 16 albumia ja lähes 30 singleä.

Ravintola Umpitunnelin Johanna Kemppainen sekä Kalott Jazz & Blues-festivaalia rakentavat Paula Jokilehto, Pia Suonvieri, Pia Marttinen ja Stefan Täikkö taustallaan Umpitunnelin ulkolava, joka toimii yhtenä festivaalinäyttämönä ensi kesänä.

Kalottjazz & blues tiivistetään kahteen päivään - Maailmanmusiikki tämän vuoden uutena teemana

Tähtiesiintyjiä Erja Lyytisestä White Knuckles Trioon, Angeleista Norrbottenin Big Bandiin

18.4.2016
Jo 33. kertaa järjestettettävä Kalottjazz & bluesfestivaali uudistuu. Tapahtuma tiivistetään kahteen päivään aiemmasta neljästä. Myös ohjelmistoa raikastetaan, uutena teema mukaan tulee maailmanmusiikki.
- Tiiviäminen kahteen päivään mahdollistaa aiempaa paremmin sen, että kauempaa tulevilla vierailla on mahdollista kokea koko tapahtuman musiikkielämykset.  Samalla lailla järjestely suosii myös festivaalinestoreita. Edellisvuosina myöskään yleisöä ei ole aivan riittänyt neljäksi päiväksi, perustelee Pia Marttinen tapahtumatoimistosta.

Myös tapahtumapaikat muuttuvat hieman.
- Annamme tänä vuonna Pikisaaren levähtää ja muutamme lähemmäs keskustaa Umpitunnelin rantalavalle. Torniojoen rauhoittavaa solinaa emme siis jätä. Myös intiimi piknik-alue tullaan säilyttämään, nyt se toteutetaan Umpitunnelin viheralueilla, Marttinen hymyilee.
- Yhdistämme voimamme Umpitunnelin kanssa, näin myös ravintolapalvelut ovat paremmin festarivieraiden saavutettavissa. Uskomme, että näin myös uusien kävijöiden kynnys osallistua festivaaleille on matalampi, Marttinen tähdentää.

Niinikään tapahtumia valmisteleva Pia Suonvieri muistuttaa, että kuitenkin monista perinteistä pidetään kiinni.
- Näitä ovat Tornion Musiikkitalolla pidettävä avajaiskonsertti, Night Music Alatornion kirkossa, Blues Night Haaparannan Folkets Husilla sekä pienemmät oppilaskonsertit muun muassa Victoriantorilla.


Maanantain tiedotustilaisuudessa paljastettiin myös osa festivalin esiintyjistä.
- Olemme tänäkin vuonna onnistuneet saamaan uusia kykyjä. Heihin lukeutuu esimerkiksi Suomen vuoden bluestulokkaaksi valittu White Knuckles trio. Bluesnightissa he saavat seurakseen vuoden bluesartistiksi kitaravirtuoosin ja bluesin supernaisen Erja Lyytisen, joka on aiemminkin ollut mukana festivaaleilla, mutta jo vuosia sitten, Marttinen kertoo.
- Kummankaan saamisessa ei ollut vaikeuksia. Olimme hyvissä ajoin liikkeellä ja kumpikin halusivat tulla mukaan, Marttinen tähdentää.

Vuosien tuon jälkeen festivaaleilla kuullaan myös bigband-musiikkia, kun Norrbotten Big Band kunnioittaa tapahtumaa läsnäolollaan yhdessä heleä-äänisen Josefin Lindstrandin kanssa.
- Lisäksi meillä on ilo saada mukaan ruotsalaissuomalainen Hans Oldingin, Jaska Lukkarisen, Mats Wallinin ja Manuel Dunkelin huippukombo, jossa pohjoisen jazztaivaan huippunimet yhdistävät voimansa, Marttinen iloitsee.


Maailmanmusiikki on uusi genrevaltaus kalottijatseille.
- Maailmanmusiikki on ollut jo pidempään mielessä lisäyksenä ohjelmistoon. Uskomme, että myös se puhuttelee uutta yleisöä, Suonvieri aavistelee.
Suonvieren mukaan maailmanmusiikin myötä festivaali on entistä jämäkämmin mukana ajan hermolla.
- Sitten viime vuoden maailma on tullut pakolaisten myötä luoksemme. Myös esiintyjissä on pakolaisia; laulajia, kitaristeja ja basisteja, paljon kykyjä, joista emme vielä tiedä mitään. Mukana on ainakin Haaparannan, Juoksengin ja Överkalixin pakolaismuusikoista koottu, arabialaispainotteista musiikkia esittävä vastaperustettu yhtye.

Osin Haaparannalla oleskelevien pakolaisten - joilla ei ole mahdollisuutta vierailla Suomen puolella - maailmanmusiikkitapahtumat keskittyvät Haaparannan puistolavalle lauantai-iltapäivällä ja alkuillasta.


Varmistuneita esiintyjiä ovat myös modernia popjoikua esittävät saamelaissisaret Angelit sekä afrikkalaissäveliä tarjoava Sou Sou Maher.  Maailmanmusiikkikokonaisuuden täydetää paikallisten taitelijoiden ja yhteisöjen Konst I det grönä -ulkoilmanäyttely, jonka tarkoituksena on piristää festivaalialuetta taiteen avulla. Luvassa on muun muassa eroottista taidetta. Osion taiteellisena johtajana toimii Hanna Kanto.
- Aivan uuttahan maailmanmusiikki ei festivaaleilla ole, onhan meillä vuosien varrella esiintyneet muiden muassa Mari Boine ja Wimme Saari, Pia Marttinen muistuttaa.


Umpitunnelia ei tarvinnut ravintolatoimenjohtaja Johanna Kemppaisen mukaan erityisemmin houkutella mukaan yhteistyöhön.
- Toivomme, että mekin saamme uutta asiakaskuntaa, joka on vuosien varrella nuorentunut 18-25 -vuotiaisiin. Uskomme, että blues ja jazz houkuttelevat mukaan varttuneempaakin väkeä. Muutenkin kansainvälinen festivaali sopii meille hyvin, onhan jopa puolet asiakkastamme Haaparannalta.

Kalottjazz & bluesfestivaali on Suomessa osa Finlands Festivals -ketjua ja Ruotsissa Svenska Music Festivals -ketjua, joiden kautta tietoa tapahtumasta leviää laajalle markkinointiavun muodossa.

Torniolainen Ordog myös Jalometallin lavalle

Oululaisfestivaalin ohjelma on lähes valmis.

6.4.2016
Jalometalli -festivaali on kiinnittänyt ohjelmistoonsa myös toisen merilappilaiskemiläisbändin aiemmin julkistetun kemiläisen Thyranen lisäksi. Tapahtumaan pääsee teutaroimaan myös doom/death-metallia takova torniolainen Ordog.

Vuonna 2005 perustetun, kotimaisen doomin death metal -voittoisemman hitaan raskastelun taitavan Ordogin nykykokoonpanon muodostavat Aleksi Martikainen (laulu), Valtteri Isometsä (kitara), Jussi Harju (syntikat), Tapio Hautalampi (rummut) ja Olli-Pekka Rissanen (basso).

Ordog julkaisee uuden albuminsa The Grand Wall sopivasti juuri Jalometallin alla 30. kesäkuuta. Julkaisijana on saksalainen Godeater Records. Tänään yhtye julkisti albumilta maistiaisena kappaleen Open the Doors to Red, jonka lyriikkavideon voit tsekata jutun yläpuolelta.


Ordogin lisäksi festivaalin 15. juhlavuoden ohjelmisto täydentyy useilla kovilla kotimaisilla esiintyjillä, joista tunnetuin on tunnelmallisen metallin mestariyhtye The Man-Eating Tree. Vastikään kokoonpanoaan uudistanut ryhmä muuttui entistä nimekkäämmäksi, kun Altti Veteläinen, Marco Sneck ja Jami Heikkala liittyivät yhtyeeseen Vesa Rannan, Janne Markuksen ja Antti Kumpulaisen seuraksi. Kolme pitkäsoittoa julkaissut oululaisyhtye vierailee ensimmäistä kertaa Jalometallissa.

Purtenance tuo puolestaan Jalometalliin lisää kotimaisen death metalin pioneeriverta. Purtenance oli osaltaan kehittämässä suomalaista kuolonmetallia 1990-luvun alkuvuosina. Nokialaisnelikko on aktivoitunut uudestaan 2010-luvulla ja julkaissut kaksi uutta pitkäsoittoakin. Mustemman metallin kaikuja puolestaan karjaisee pitkän linjan helsinkiläisbändi Gloomy Grim. Yhtye julkaisi viidennen albuminsa vuonna 2008, mutta on tänä vuonna tehnyt odotettua paluuta.


Jalometallin illan viimeisiä hitaita vetelee kotimainen Dark Buddha Rising, jonka psykedeelinen doom metal on ihastuttanut musiikin kuluttajia yli genrerajojen. Vasta vajaat kymmenen vuotta kasassa ollut bändi on ehtinyt julkaista peräti kuusi studioalbumia aggressiivisen runttauksen, okkultismin ja transsimaisen leijunnan täyteistä metallia.

National Napalm Syndicate tuo tuulahduksen perinteistä pohjoispohjalaista thrash metalia. Jo vuonna 1986 Pudasjärvellä perustettu oululaiskokoonpano kuuluu suomalaisen thrashin ensimmäisen aallon edustajiin ja se on toiminut aktiivisesti myös 2000-luvulla. Nuoremman polven, mutta tinkimättömän vanhan koulukunnan raivokkaasta thrash metal -tarjonnasta puolestaan vastaa kovassa nosteessa oleva kirkkonummelainen Nuclear Omnicide.


Perinteisen ja melodisen heavy metalin tarjontaa puolestaan rikastaa tamperelainen Mad Hatter’s Den. Lisää hyväntuulista ja kasaripainotteista kamaa tarjoaa oululainen Temple Balls, jonka kitaravetoinen ja melodinen hard rock on aktiivisesti raikunut kotimaisilla klubi- ja festarilavoilla jo vuodesta 2009 lähtien.

Oululainen Bonehunter tuo Jalometalliin metallin tuttua vauhtia ja vaarantunnetta viiltävän tiukalla punkin, thrashin ja black metalin sekoituksellaan. Yksi viime vuoden mielenkiintoisin kotimainen metallidebytantti yllätti energisen raivokkaalla latauksella, jota esikoisalbumi Evil Triumphs Again huokui ääriään myöten.

Jalometallin perinteisen demobändikisan voittaja ratkesi myös maaliskuussa. Lapin läänin demobändeille suunnatun kilpailun voitti Serotonin Syndrome. Rovaniemeläisyhtyeen doomin ja progressiivisen tyylinen post-metal eteni viime kesänä myös Wacken Metal Battlen Suomen finaaliin.


Oulun Kuusisaaressa 8.-9.7. juhlittavan metallimusiikin erikoistapahtuman pääesiintyjiksi ovat aiemmin varmistuneet yhdysvaltalainen Anthrax ja ruotsalainen Sabaton. Muut festivaalille tähän mennessä varmistuneet yhtyeet ovat At the Gates, The Haunted ja Spiritual Beggars sekä kotimaiset Swallow the Sun, Moonsorrow, Convulse, True Black Dawn, Kalmah, Demilich, Wolfheart, Warmath, Burning Point, Torture Pulse, Justice Theory sekä ainutkertaisen jäähyväiskeikan tekevä Thyrane. Kevään aikana on luvassa vielä muutamia bändijulkistuksia.

Jalometallin kahden päivän ennakkoliput ovat hinnaltaan alkaen 99,50 euroa. Liput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen toimipisteissä. VIP-liput ja yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin, kunhan festivaalin loputkin esiintyjä ovat selvillä. Kahden päivän lipun sisältävät hotellipaketit ovat myynnissä Original Sokos Hotel Arinassa. Lisätietoa: www.jalometalli.net/liput

Kalottjazz & Blues Festival käynnissä Tornio - Haaparannalla

1.7.2016
Kalottjazz & Blues Festival soi Tornio - Haaparannalla tänään ja huomenna jo 33. kerran. Rokkineuvos on - tietysti - mukana menossa.

Lue täältä täältä lisää ja katso kuvia avauspäivän kahdesta ensimmäisestä konsertista. Lisää kuvia luvassa lauantaiaamuna: http://www.rokkineuvos.fi/422812765

 

Alapää soi jälleen Kamoon Kaakamo -tapahtumassa

Ala-Kaakamon vanhan koulun piha-alue toimii tutusti Kamoon Kaakamoon -tapahtuman pitopaikkana. Kuva on vuoden 2011 tapahtumasta.

27.6.2016
Kamoon Kaakamoon - Alapää soi -tapahtuma järjestetään tänä kesänä jo kuudennen kerran. 10. heinäkuuta pidettävän Hyväntekeväisyystapahtuman tuotot menevät lyhentämättömänä Kaakamon lasten ja nuorten hyväksi.

Tänäkin vuonna esiintyjiä on useita, tyylilajit räpistä iskelmään ja rokkiin. Yhtenä esiintyjänä on perinteisesti Men In Black, joka säestää kolmea artistia.

Katso esiintyjät ja lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Veeti Kallio villitsee tänään Kauppamaratonilla

Veeti Kallio esiintyy tänään Kemin Täikönpuistossa kolmeen otteeseen:

23.6.2016
Kemin tapahtumatorstain Kauppamaraton ja PS Kemin peli Rovaniemen Palloseuraa vastaan liikuttavat tuhansia ihmisiä. Yöttömän Yön Kauppamaratonilla tarjolla runsaasti musiikkia ja ohjelmaa lapsille sekä paljon myyntikojuja. Myös lapsille on reilusti ohjelmaa, muun muassa perinteinen karkkisinko.

Musiikkiohjelman pääesiintyjä on muusikko ja näyttelijä Veeti Kallio. Iltapäivän PS Kemi - RoPS peliin on ennakkotietojen perusteella tulossa jopa yli 3000 hengen yleisö, mitä Kemissä ei ole koettu sitten 1980-luvun.

Katso aikataulu ja lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Heinäkuun keikat lisätty Rokkineuvoksen keikkakalenteriin

20.6.2016
Kesä on livemusiikin kulta-aikaa, varsinkin heinäkuu. Musiikki raikaa liki jokaisessa kuppilassa harva se päivä. Päällekkäisyyksiltä ei voi välttyä, joten livemusiikin ystävä joutuu tekemään valintoja.

Rokkineuvoksen keikkakalenteriin on nyt lisätty heinäkuun tiedossa olevat keikat. Lisäyksiä/muutoksia/korjauksia otetaan vastaan osoitteessa rokkineuvos@gmail.com.

Keikkakalenterin löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Torniolainen Riku Mämmioja on soittanut rumpuja puolet elämästään, noin kuusi vuotta. Lajin opettelu jatkuu Termusan bändileirillä.

Viikko Termusaa on hyvä annos

Ylitorniolainen Matias Rautio (14) kertoo rummuttaneensa aina kaikkea mistä lähtee ääntä.

15.6.2016
Termusan musiikkileirillä on pitkät perinteet. Se on järjestetty vuodesta 1975 saakka, joskin muoto on muuttunut uuden vuosituhannen myötä klassisen musiikin leiristä bändileiriksi.

Tämän vuoden leirillä laulua, kitaran, rumpujen ja koskettimien soittamista opiskelee 13 nuorta, iältään 9 - 14 -vuotiaita. Heitä opettavat jo konkareiksi luokiteltavat Oula Mommo ja Saara Autio sekä ensikertalainen Jarno Keto-oja.

Lue Rokkineuvoksen leiriraportti täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Inga Söder etsii mesenaatteja

Laulatar hakee rahoitusta debyyttialbumilleen rahoitusta Mesenaatti -rahoituspalvelun kautta.

15.6.2016
Rovaniemeläislähtöinen laulajatar Inga Söder on julkistanut Mesenaatti -kampanjansa, jonka kautta hän hakee rahoittajia Stream Carries -debyyttialbumin viimeistelemiseksi ja julkaisemiseksi.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Ian Gillan, Deep Purple.

Katso kuvat Deep Purplen ja Uriah Heepin Oulun keikalta

Mick Box on Uriah Heepin legendaarinen alkuperäiskitaristi.

13.6.2016

Rokkineuvos piipahti viime lauantaina Oulun Raatissa katsastamassa ikisuosikkiensa Deep Purplen ja Uriah Heepin keikkakunnon.

Molemmilta bändeiltä kuultiin vahvat ja tasapainoiset esitykset. Tietysti myös liuta hittibiisejä kaikui Oulun yössä.

Katso täältä keikkaraportti ja kuvakavalkadi: http://www.rokkineuvos.fi/419107385

 

Reckless Love täyttää Tornion keikkatyhjiötä

Reckless Love. Kuva: Ville Juurikkala.

11.6.2016
Glam-metalin edustajaksikin mainittu hardrock-yhtye Reckless Love esiintyy Tornion venetsialaisissa 28. elokuuta. Keikka paikkaa hiukan Tornion tämän kesän keikkatyhjiötä, sillä rajakaupungissa ei ole Kalott Jazz & Bluesin lisäksi muita festivaaleja.

Twin City Festival pitää edelleen taukoa, eikä tänä kesänä pidetä myöskään Öölifestivaaleja eikä Pikirockia.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Jouluyllätys keskellä alkukesää - Raskasta Joulua kiertue ensimmäistä kertaa Kemiin

9.6.2016
Tämän vuoden Raskasta joulua -kiertue on julkistettu. Kiertuelistalla on ensimmäistä kertaa myös Kemi, jonne maan eturivin heavypelimannit ja -solistit saapuvat ensimmäistä kertaa esittämään upeita tulkintojaan tunnetuista joululauluista.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Blueskitaristen huippukaartiin lukeutuva Erja Lyytinen esiintyy Kalottjazz & Bluesin bluesnight -tapahtumassa.

Kalottjazz & Blues uudistui - tasokkuudesta ei tingitä

Maarit ja Sami Hurmerinta esiintyvät Alatornion kirkossa Summer Light Music konsertissa lauantaina 2.7.

33. kertaa järjestettävän festivaalin esiintyjät ovat huippuluokkaa Erja Lyytisestä Niko Ahvoseen ja Maarit ja Sami Hurmerintaan.

6.6.2016
Kalottjazz & Blues-festivaali järjestetään Torniossa ja Haaparannalla viikko juhannuksen jälkeen. Festivaali on eräs parasta aikaa yhteistä keskustaansa rakentavien rajakaupunkien tiiviin ja kansainvälisesti ainutlaatuisen yhteistyön symboleista. Kalottjazz & Blues-festivaali esittelee pääasiassa suomalaista ja skandinaavista jazzia ja bluesia. Pohjoismaisten esiintyjien lisäksi festivaaleilla esiintyy taiteilijoita myös muualta Euroopasta ja USA:sta.

Kalottjazz & Blues-festivaali panostaa jälleen kunnianhimoisesti ohjelmistonsa laatuun. Festivaali on tarjonnut sekä musiikin harrastajille että suurelle yleisölle hyvän tilaisuuden tutustua vakiintuneiden nimien lisäksi myös jazzin ja bluesin uusiin tuuliin.

Lue täältä kattava katsaus festivaalin antiin ja tsekkaa koko tapahtuman aikataulu esiintyjineen: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Hyväntekeväisyysolutwestarit tekee paluun Keminmaassa

Yksi Keminmaan hyväntekeväisyysolutwestareiden esiintyjistä on Erkki "Juice" Puotiniemi.

3.6.2016
Vuosina 2012-2013 edellisen kerran järjestetyt Hyväntekeväisyysolutwestarit tekee paluun.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Keminmaan keskuskoulun piha-alueella aiemman Uitonrannan sijaan.

Lavalle nousee kaikkiaan neljä esiintyjää. Tapahtuman järjestelyistä vastaa edelleen Keminmaan Sahti- ja KaljaWeikot ry.

Katso esiintyjät ja lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Kromatut kaivosmiehet eli Ruiskubetoni lavalle tänään

Ankkurin jamien housebandina tänä iltana soittaa Ruiskubetoni -yhtye. Don´t miss it.

Kivirock-teema värittää Ankkurin huhtikuun jami-iltaa. Ilta on siis rock monella tapaa. Enteet viittaavat siihen, että Ankkuri on illalla täpösen täynnä.

29.4.2016
Tänään perjantaina 29. huhtikuuta Kemin Ankkurissa musiikki ja kirjallisuus lyövät kättä toisilleen Kivirockjamien myötä. Tapahtumalla juhlistetaan myös tällä viikolla julkistettua Ensimmäinen kivi -kirjaa, joka kertoo Kemin kromimalmin löytöhistorian ja malmin löytäneen sukeltaja Martti Matilaisen elämäntarinan.

Kivirockjamien housebandina soittaa puhtaasti kaivosmiehistä koostuva Ruiskubetoni –yhtye, jonka jälkeen lava on vapaa kaikille soitto- ja laulutaitoisille. Monipuoliseen kulttuurinnälkään esittelyssä on myös Nordbooks –kustantamon kevään kirjauutuuksia.

Lue Ruiskubetonista ja illasta lisää täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Ilmainen Pop Up tapahtuma Rajalla tänään

Esiintymässä Geir Rönning, Simon Zion, Cajsa Siik ja Fredrik Kuru

3.5.2016
Tänään tiistaina Rajalla -kauppakeskuksessa Torniossa on kello 12-17 ilmainen Pop Up -tapahtuma, jossa esiintyvät mm. suomalainen Ruotsin Idols-finalisti Simon Zion, ruotsalainen indiepopkuningatar Cajsa Siik, norjalainen laulaja-lauluntekijä Geir Rönning ja suomalainen poprunoilija Fredrik Kuru.

Omien kappaleidensa lisäksi artistit esittävät tulkintoja suomalaisista kappaleista. Simon Zion laulaa esimerkiksi Eppu Normaalia ja Fredrik Kuru tulkitsee J. Karjalaista. Lisäksi ohjelmassa on unohtumattomia pohjoismaisia duettoja. Artisteja säestää pohjoismainen House Band Ben Bergmanin johdolla.


Nykyisin Kauniaisissa asuva Geir Rönning edusti Suomea vuoden 2005 Euroviisuissa  kappaleella Why?, mutta ei päässyt finaaliin. Norjan karsintoihin, Melodi Grand Prix-kilpailuun, Rönning osallistui vuonna 2006 Jorun Erdalin kanssa.

Simon Zion sijoittui viime vuonna Ruotsin Idol-finaalissa kolmanneksi säväyttäen Rage Against The Machinen Bulls on parade -vedollaan. Zion on syntynyt Turussa, viettänyt lapsuutensa Tammisaaressa ja asuu nykyään Tukholmassa.

Rajalla kauppakeskuksen tilaisuus on osa Pohjola-Nordenin Pop up -kiertuetta, joka on aiemmin pysähtynyt Helsingissä maaliskuussa ja Turussa huhtikuussa. Tornion jälkeen seuraavat esiintymispaikkakunnat ovat Vaasa 11.5. ja Pori 14.7.

Ohjelma:

12.00-12.15 Pop Up intro - Pohjola-Norden esittäytyy

12.15-12.35 Artisti: Fredrik Furu (Fin)

12.35-12.45 Walhalla & pohjoismainen elokuva + yllätysvieras

12.45-13.00 Arvonta: palkintoina hotellipaketteja, leffalippuja ja risteilyjä

 13.00-13.20 Artisti: Cajsa Siik (Swe)

13.20-13.30 Pohjola-visa.

13.30-13.45 TOPN (Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton paikallisyhdistys)

13.45-14.00 Nordjobb

14.00-14.20 Artisti: Simon Zion (Swe/fin)

14.20-14.30 Yllätysvieras

14.30-15.00 Tauko

15.00-15.25 Artisti: Cajsa Siik & Fredrik Furu

15.25-15.30 Walhalla & pohjoismainen elokuva

15.30-15.45 Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto (PNN)

15.45-16.00 Pohjola-visa.

16.00-16.20 Artisti: Simon Zion (Swe/Fin)

16.20-16.30 Yllätysvieras

16.30-16.50 Artisti: Cajsa Siik & Fredrik Furu

16.50- n. 17.00 Grande finale & arvonta: palkintoina hotellipaketteja, leffalippuja ja risteilyjä

Savuviskiltä maistuvaa melodiikkaa Tornion musiikkitalolla

Samuli Paldaniuksen ja Santeri Rajaluodon konsertissa kuullaan Paldaniuksen säveltämiä ja sanoittamia kappaleita.

27.4.2016
Samuli Paldaniuksen ja Santeri Rajaluodon Martaan Kuvat -konsertissa torstaina Tornion musiikkitalolla kuullaan Samuli Paldaniuksen säveltämiä ja sanoittamia kappaleita.

Paldanius on tullut tutuksi menneen talven aikana monista yhteyksistä. Mies on toiminut suosituissa Tornion jami-illoissa klubimestarina ja jakanut saman tehtävän myös Kemin Ankkurissa pidetyissä jami-illoissa Tuomas Laajoen kanssa. Paldanius oli näkyvässä roolissa äskettäisessä Pop & Jazzkonservatorio Lappian We Are The World -produktiossa. Lisäksi mies on kitaristina nousukiidossa olevassa ja uutta musiikkia julkaiseessa Melulintu -yhtyeessä, jossa myös Santeri Rajaluoto on mukana.

- Kappaleeni samoilevat 70-luvun progressiivisen rockin ja perinteisen pop-rockin välimaastossa. Eräs hyvä ystäväni on kuvaillut sävellyksiä proge-iskelmäksi, joissa on "savuviskiltä maistuvaa melodiikkaa". Sanoitusten aiheet vaihtelevat muun muassa luonnon ja lapsuuden romantisoinnista makaabereihinkin tunnelmiin, Paldanius kertoo.

Konsertissa kuultava tyylien kirjo on monipuolinen.
- Se vaihtelee suoraviivaisesta rock-iloittelusta pidempiin ja utuisin soundimaailmoin varustettuihin kappaleisiin, jotka ovat paikoin jopa jazzahtavia, isoja melodioita unohtamatta, Paldanius kuvailee.


Konsertin punainen lanka säilyy tarkkaan mietityn tematiikan myötä. Säveltäjänä Paldanius sanoo etenevänsä tekstin ehdoilla, mikä tuo oman silauksensa kappalerakenteisiin. Myöskään vahvalta instrumentalismilta ei vältytä.

Konsertin nimi Martaan Kuvat on vapaa suomennos 1800-luvulla vallinneesta ilmiöstä Post-Mortem Photography. Paldaniuksen (laulu, kitara) ja Rajaluodon (rummut) lisäksi lavalle nousevat Pentti Väisänen (laulu, koskettimet) ja Henri Arvola (basso).

Konsertti alkaa Tornion musiikkitalolla kello 19 ja kestää vajaan tunnin. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Tarjolla tänään: Hiatus Kaiyoten musiikkia

Aino Mero loisti myös We Are The World -produktion laulajana. Tänään on luvassa hiukan toisenlaista musiikkia.

26.4.2016
Aino Meron opinnäytekonsertissa Tornion musiikkitalolla Torniossa tänään kuullaan vuonna 2011 perustetun australialaisen Hiatus Kaiyote -yhtyeen erikoista, muun muassa neo- ja future souliksi luonnehdittua moniulotteista musiikkia.

Noin tunnin kestävällä keikalla soitetaan kappaleita Hiatus Kaiyoten molemmilta albumeilta. Kappaleille ominaista ovat muun muassa epätavalliset rakenteet ja tahtilajien yllätykselliset muutokset, haastavat sovitukset sekä kappaleiden välillä suuresti vaihteleva tunnelma. Tällöin jokainen kuulija voi uppoutua omiin maailmoihinsa ja antaa musiikin viedä mukanaan.

Mikäli kaipaat piristystä arkeesi ja haluat avartaa musiikillista maailmaasi sekä kokea ennenkuulumattoman elämyksen, niin tässä on siihen oiva tilaisuus.

Meron (laulu) lisäksi Hiatus Kayoten musiikkia tarjoilevassa Future Soul Group -kokoonpanossa soittavat Heikki Isoniemi, kitara, Roni Helminen, basso, Pentti Väisänen, koskettimet ja Jani Kenttä, rummut

Konsertti alkaa kello 19 ja sinne on vapaa pääsy.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu