Raskasta Joulua toimii yhä, vaikka wow-efekti jäi puuttumaan

Raskasta joulua -kiertue. Tervahalli, Kemi 19.11.2017

Vuonna 2004 perustettu - kyllä, siitä on jo niin kauan - Raskasta joulua musiikkiproduktio on vuosien saatossa kehittynyt Suomen mittakaavassa varsin suureksi vuosittaiseksi tuotannoksi, joka kiertää laajasti ympäri maata. On hienoa, että moinen kokonaisuus tuodaan myös pienemmille paikkakunnille.

Tuotannon idea on yksinkertainen, esittää joululauluja heavyversioina lajityypin ykkössolistien laulamina. Kitaristi Erkka Korhosen idea on pikkuhiljaa ottanut enemmän ja enemmän tuulta alleen - jopa niin paljon, että Tasavallan Presidenttikin on äitynyt sitä kehumaan.

Eikä turhaan, sillä ovathan joululaulut raskainakin versioina äärimmäisen hienoja. Ja onpa joku sanonut, että silloin ne ovat jopa parhaimmillaan. Joka tapauksessa, tämäkin todistaa sen, että kappale kuin kappale voidaan sovittaa melkeinpa millaiseksi tahansa.


Myös yleisön kiinnostus on kasvanut vuosi vuodelta ja moni kiertueen keikoista on myyty loppuun jo ennakkoon. Sunnuntaina Kemissä Tervahalli ei ollut ihan loppuunmyyty, mutta melkein. Paikalla oli arviolta 900 - 1000 ihmistä ja yllättävän moni tuttu oli RJ-tapahtumassa ihan ensimmäistä kertaa. Veikkaanpa, ettei myöskään viimeistä, sillä onhan parituntinen pläjäys sellainen paketti, että sen seurassa viihtyy. Ja samalla raskaan rockin ilosanoma saa uusia kuulijoita.

Raskasta Joulua vieraili Kemin Tervahallissa nyt toisena vuotena perättäin. Sitä ennen RJ -keikka koettiin kahdesti Torniossa, ensin musiikkitalolla ja sitten Torandassa. Kemin ja Tornion lisäksi RJ-tuotanto on nähty Lapissa vain Rovaniemellä. Nyt Kemissä järjestelyt toimivat uuden kiertuetuottajan näpeissä viime vuotta paremmin. Lava oli sijoitettu salin länsipäätyyn, eikä pitkittäisivulle kuten viime vuonna. Tämä oli hyvä ratkaisu, kuten istuintuolien asettelukin permannolle. Ainoastaan salin takaosa oli varattu seisoskelijoille - ja virvokkeiden nauttijoille.


Tervahalli ei silti ole ideaali - ei tiloiltaan, eikä akustiikaltaan - mutta se on kuitenkin toistaiseksi paras paikka Kemissä isoille konserteille musiikkitaloa odotellessa. Kunpa joku ottaisi kopin ja ryhtyisi sellaista toden teolla puuhaamaan. Olen aiemminkin heittänyt ilmoille ajatuksen, että näppärimmin sen voisi toteuttaa entisen Pohjolan Sanomien (RIP) toimitilan painohalliin, jossa tilaa ja korkeutta on käsittääkseni riittävästi.

Kaikki kolme edellistäkin Meri-Lapissa pidettyä RJ-keikkaa nähneenä ilta oli kuitenkin kokonaisanniltaan aiempia vaisumpi. Ensinnäkin keikan ensimmäinen osuus sisälsi lähinnä kappaleita uusimmalta RJ-albumilta ja joukossa oli sellaisia joululauluja, joita en muista aiemmin kuulleeni. Toki myönnettävä on, että uusituminen on usein jatkuvuuden elinehto, mutta ei välttämättä joululaulujen kohdalla. Uskoisin, että valtaosa yleisöstä tulee kuulemaan tuttuja joululauluja.

Toki nytkin niitä oli ohjelmistossa kosolti, eikä Marco Hietalan esittämää Varpunen jouluaamuna -laulua voi kuivin silmin kuunnela. Ja saman miehen vetämä keikan päätöskappale Ave Maria on niin ikään herkistävä veto.


Ei konserttia voi tylsäksi moittia, mutta vaikka valoja oli lisätty hitosti, samoin savuja ja myös taustaprojisointeihin oli satsattu aiempaa enemmän, illasta puuttui ns. wow-efekti. Vai olisiko niin, että neljännellä kerralla sitä ei kannattaisi enää odottaakaan.

Iltaan olisi tuonut hyvää vaihtelua edes yhden naissolistin mukanaolo. Tällä kertaa Kemissä lavalle nousivat Hietalan ohella Tony Kakko, Tommi Salmela ja JP Leppäluoto. Kaikki hienon hienon äänen ja sen käytön omaavia miessolisteja, mutta silti yksi naisääni olisi tehnyt todellakin terää.

Mieluiten olisin nähnyt Tarja Turusen, mutta myös Floor Jensen tai Elize Ryd olisivat kelvanneet paremmin kuin hyvin. Toki ymmärrän, etteivät hekään voi olla joka keikalla mukana, mutta silti. Jotain jäi puuttumaan, kuten esimerkiksi Tony Kakon ja Elize Rydin taannoin esittämä huikea Julen är här -duetto.

Anyway, on kuitenkin hienoa, että RJ-konsepti elää ja voi hyvin. Siitä hatunnosto koko RJ-joukkueelle taustavoimineen. Toivottavasti ensi vuonna nähdään taas.

PS Kemi Midsummer Special 2018

Veikkausliigaseura PS Kemin kausikorttihaaste huipentui juhannuksen aatonattona 21.6.2018 Sauvosaaren urheilupuistossa pidettyyn megatapahtumaan.

Tapahtuman aluksi PS Kemi ja Rovaniemen Palloseura pelasivat jänkäderbyksi kutsutun Veikkausliigan paikallisottelun, jonka vieraat voittivat 0-1. Ottelua seurasi 3650 silmäparia. Ottelun aluksi oopperalaulajat Jarmo Jääskeläinen ja Joni Jarkko vetivät Finlandia-hymnin, jota ennen Kemin Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran E-juniorit pelasivat tasapeliin päättyneen esiottelun.

Välittömästi pelin jälkeen pidetyssä Midsummer Special -konsertissa esiintyivät rock dj. Sändi, Free Heart, Slap Betty, Nine Lives ja illan päätti Sonata Arctican 90-minuuttinen keikka. Kaikki esiintyjät olivat kemiläisiä. Tapahtumaan osallistui noin 3500 henkeä.

Sonata Arctican settilista sisälsi Ei oo muutoko -kappaleen, joka esitettiin ensimmäistä kertaa livenä. Kyseessä on Tony Kakon säveltämä ja sanoittama PS Kemin kannatusbiisi.

Sonata Arctican settilista:


1. Shitload of Money
2. The Last Amazing Grays
3. Paid in Full
4. Broken
5. Cinderblox
6. Losing My Insanity
7. Ei oo muutako
8. Tallulah
9. The Wolves Die Young
10. Closer to an Animal
11. Blood
12. I Have a Right
13. Candle Lawns
14. The End of This Chapter
15. Black Sheep
Encore:
16. FullMoon
17. Life

Vielä ehtii äänestää parasta Kemi -biisiä

20.7.2017
Vielä tänään ehtii äänestämään parasta Kemi -biisiä. Teemana Kemi-biisille on Suomi100 vuoden tapaan Yhdessä. Biisit ovat kuunneltavissa Easy Living In Kemi -viikon Facebook-sivuilla.

Myös äänestäminen tapahtuu Facebookissa peukuttamalla kommenteissa haluaamaansa biisiä neljästä eri vaihtoehdoista.

Ehdokkaat ovat:

1. Erkki Huru: Me Teimme Sen
2. Teemu Ylinikka: Jälki
3. Erkki Koivisto: Kotiin Kemiin
4. Jope Ruonansuu: Kemiläinen ränttätänttä

Kaksi eniten tykkäyksiä kerännyttä biisiä esitetään Easy Living -viikolla ja niistä parempi pääsee Kemin edustusbiisiksi asiantuntijaraadin valitsemana.

Toimintaohjeet oheisessa kuvassa.

Tänään Easy Living -viikolla vietetään Eventworksin isännöimää  Ilo Irti -päivää, johon lukeutuu After ski -bilebändikisa ja ilta huipentuu Täiköntorilla klo 21 alkavaan Lauri Tähkän konserttiin.

After Ski -bilebändikisassa ovat mukana Just Akustik -yhtye, Alicia & Tuomas, James Brown & The Hetfields -yhtye sekä Highlights -bilebändi. Illan päätteeksi voittajabändi soittaa ensimmäisen keikkansa Ankkurissa noin klo 23.30. Lisäksi torstai-illan ohjelmassa on Rantamakasiinin jamit sisäsatamassa klo 20.

Awake Again saapuu Summer Pop Up -konserttiin Turusta.

Summer Pop Up tarjoaa laajan kattauksen nuorisobändejä

19.7.2017
Kemin kaupungin nuorisotyö järjestää kesän suurimman nuortentapahtuman tänään Summer Pop Up -tapahtuman Easy Living in Kemi- festivaaliviikon yhteydessä.

Tapahtumaa tähdittää vuoden 2016 artistiksi valittu Arttu Lindeman sekä Suomen suosituin Tubettaja Jaakko Parkkali. Päivän aikana kuullaan myös Suomen parhaita ja energisimpiä nuorisoyhtyeitä muun muassa Jyväskylästä, Turusta, Oulusta, unohtamatta Kemin, Keminmaan ja Tornion nousevia kykyjä.

Mansikkanokan Urban Parkissa klo 21 alkavissa jatkoilla nähdään myös ulkomaalaisväriä, sillä esiintyjien joukossa on Venäjän Apatiitista saapunut Walking Again -yhtye.


Vuonna 1996 syntynyt Arttu Lindeman on suomalaisten tubettajien kirkkainta kärkeä yli 170 000 ihmisen tilaajamäärällään. 20-vuotias Youtube-sensaatio on myös vuodesta 2015 villinnyt suomen kansaa useilla listaykköseksi nouseilla rap-hiteillään. Kappaleet kuten Läikkyy ja Faijas ovat tuttuja niin radiosta kuin tanssilattioiltakin.

Jaakko Parkkali on puolestaan Youtubessa raketin lailla maineeseen noussut tubettaja, joka on tunnettu lifestyle -videoistaan. Hän on lyhyen uransa aikana ehtinyt haalia jo useita tunnustuksia videoilleen. Palkintoja löytyy niin TubeCon Awardseista, kuin Blog Awards -tapahtumasta. Mies on ollut tiiviisti mukana Lindemanin musiikkiuran varrella ja herrat saapuvat myös yhdessä Kemiin viihdyttämään Summer Pop-Upin kävijöitä.


Turku Rock Academyn kasvatteihin lukeutuva, vuonna 2013 perustettu nelihenkinen Awake Again yhdistelee musiikissaan iskeviä riffejä, suuria melodioita ja perinteistä mäiskettä elektronisin elementein höystettynä. Lopputulos on taatun energistä iskevää tykitystä, joka ei taatusti jätä kuulijaansa kylmäksi. Lyhyessä ajassa yhtye on niittänyt mainetta ja kehuja etenkin viihdyttävän ja vaihtelevan esiintymistyylinsä ansiosta ja onpa se nähty jopa Ruisrockin lavalla.

Myös Lemmen Kätyrit on saanut mainetta Turku Rock Academyn kautta. Kuusihenkinen yhtye tekee iskevää suomirokkia, modernein iskelmävivahtein maustettuna. Pääosin omaa materiaaliaan esittävältä yhtyeeltä on tänä vuonna ilmestynyt pitkäsoitto Johanna ja yhden yön tarinoita, joka on romanttista suomirokkia parhaimmillaan - huumoria ja pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.


Easy living in Kemi- Summer Pop Up, Kemin Täiköntorilla.

Aikataulu

12.00-14.00 PuuhaPaku
13.00-14.00 PS Kemi- fanitapaaminen
14.00-14.30 Factori Band(Kemi) (soundcheck 13:30)
14.45-15.15 Popsicles & Icicles (Tornio)
15.30-16.00 Wagtails (Ylivieska)
16.15-16.45 Glass Wipe (Kemi)
17.00-17.30 Skullrod (Kemi)
17.45-18.15 Awake Again (Turku)
18.30-19.15 Superbeat (Oulu)
19.30-20.15 Lemmenkätyrit (Turku)
20.20-20.30 Kemin Kesämuusikot 2017
20.30-21.30 Arttu Lindeman feat. Jaakko Parkkali & Kasperi Määttä


Summer Pop up- jatkot klo 21:00-00:00 Urban Park, Kemi

Walking Talking (RUS)
Face the Legacy (Jyväskylä)
The Raveys (Keminmaa)
Bliniks (Kemi)

 

Peter Sandorff Band on yksi kuluvan kesän kuumimpia bändivieraita Kemissä. Yhtye tekee Perämeren Monacossa debyyttikeikkansa.

KesäkissaBlues avaa Easy livin´ in Kemi -viikon

13.7.2017
Perjantaina 14.7. Kemissä alkava perinteinen KesäkissaBlues on tänä vuonna myös osa Easy Living in Kemi- festivaaliviikon ohjelmaa. Kaksipäiväisen KesäKissan rytmimusiikkiteema siis avaa myös kymmenen päivää kestävän Easy Livin´ -tapahtumaviikon.
KesäKissabluesia juhlitaan niin sisäsataman ravintoloissa kuin Kemin keskustassa ravintola Chilloutissa. Ohjelmisto on räätälöity monipuoliseksi sekä lähes kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Tapahtuman ehdoton pääesiintyjä on tanskalais-suomalainen alan legenda Peter Sandorff Band, jonka lämmittelijänä toimii The Twangfellas -yhtye.

Mukana on myös terävintä kotimaista kärkeä kuten juuri Järvenpään Puistobluesissa esiintynyt vaihtoehtobluesin sanansaattaja Blackriver Bluesman & Bad Mood Hudson.
Argentiinalaista osaamista edustaa tulista bluesia tulkitseva, Tornion Kourilehdossa asuva Saverio Maccne ja länsinaapurin millimetrin tarkkaa työskentelyä Luulajasta saapuva Six Strings Down. Paikallista osaamista tarjoaa Flyin´ Blind -yhtye. Bändin nykykokoonpanosta ei ole varmaa tietoa, mutta yhtyeessä ovat vaikuttaneet tekijämiehet Juha Kiuttu, Michael Czech, Tuomas Laajoki, Jari Keinänen, Kari Hautalampi ja Joonas Karjalainen.

Lisäksi KesäkissaBluesin yhteydessä järjestettävä KesäBurleski esittää visuaalista taidetta kun Midnight Sun Burlesquen artistit valloittavat Rantamakasiinin terassin jo toista kertaa. Viimevuoden rohkaisevat kokemukset antavat odottaa lauantai-illalta mielenkiintoisia ohjelmanumeroita. KesäBurleskissa lisäksi Rockin Pinups -ryhmä tarjoilee Pin Up -henkisen muotinäytöksen.

Sandorffin veljekset ja Nekromantix


Peter Sandorff Bandin voimakaksikko, veljekset Peter ja Kristian Sandorff tunnetaan parhaiten maailman kuuluisimmasta psycobilly- yhtye Nekromantixista. Nykyään molemmat ovat myös Hola Ghost -yhtyeen riveissä.
Muusikko, kitaristi, laulaja, lauluntekijä Peter Sandorf liittyi Nekromantixiin bändin alkutaipaleella vuonna 1989 ja oli siinä vuoteen 1993. Tuona aikana levytettiin yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Hellbound (-89) ja Curse of the coffin (-91), joiden kappaleista suurin osa on Peterin säveltämiä ja sanoittamia.

Ensimmäinen Peterin tekemä Nekromantix- kappale sai innoituksensa suomalaisen Melrose -yhtyeen biisistä Rich little bitch, jonka musiikkivideon hän näki MTV:ltä pohjoismaisten bändien musiikkia esittelevässä jaksossa. Siltä istumalta hän kirjoitti Spiders Attack Manhattanin -biisin vuonna -89 ja se päätyi Hellbound -albumille.

Vuonna 1997 Peter palasi Nekromantixiin tuoden mukanaan rumpuihin teologiveljensä Kristianin ja viihtyivät bändissä vuoteen 2005 saakka. Tuon kahdeksan vuoden jakson aikana bändi levytti albumit Undead'n'  Live (2000), Return of the loving dead (2002) ja Dead girl's don't cry (2004). Peter Sandorff vastasi jälleen suuresta osasta sävellyksiä ja sanoituksia.

"Flamencore-yhtye" Hola Ghost

Vuonna 2005 Peter perusti yhdessä Jeppe Jessenin kanssa psychobillyä, surffia ja meksikolaisvaikutteita yhdistelevän "flamencore-yhtye" Hola Ghostin. Yhtye laajeni trioksi vuonna 2012 Kristian Sandorffin tultua bändiin korvaamaan rumpukoneen.

Hola Ghost on julkaissut yhden albumin The Man They Could'n Hang (2009), elokuvasoundtrackin Cannibal Flesh Riot (2007) ja 10 tuuman minialbumit Chupacapra (2014) ja Django (2017). Yhtye nauttii suurta suosiota ympäri maailmaa ja keikkailee ahkerasti. Vuosina 2006-2008 Peter teki lyhyen pestin Mad Sin- bändin kitaristina. Hän oli myös mukana yhtyeen 20 vuotisjuhla-albumilla.

Janne Kotila kolmas lenkki

Peter Sandorff Bandin kontrabasisti Janne Kotila on kemiläislähtöinen, nykyisin Tuusulassa asuva muusikko. Aikaisemmin mies on soittanut monille kemiläisille tutuissa yhtyeissä kuten The Pharoas, De Soto, Whitecaps, Croakers, Slapshots, Killerscrew ja Good Luck Charm.

Mittavan uran kontrabasistina tehneen Janne Kotilan päämusiikkityylinä on ollut psychobilly, josta mies kiinnostui 12-vuotiaana kuultuaan Nekromantixin Hellbound-levyn. Ensimmäisen levytyksen hän teki jo vuonna-91 silloisen psycho-bändinsä The Killerscrewin kanssa saaden ylistäviä arvosteluja underground-lehti Bigbeatissa. Kotila on nostettu esiin yhtenä maailman nopeimmista kontrabasisteista.

Nykyään maailmanluokan kontrabasistin soittoa voi kuulla muun muassa Haunted Hills- yhtyeestä sekä kulttimaineeseen nousseessa, Kemissä vuonna 2006 perustetusta Multi Climex- kokoonpanosta. Yhtye on julkaisut yhden pitkäsoittolevyn, Multimental institution (2011), kaksi ep:tä Waiting (2008) ja Daredevil (2010) sekä kaksi live dvd:tä. Bändi on keikkailut ahkerasti sekä Suomessa että ulkomailla.

Peter, Kristian ja Janne ovat tunteneet toisensa jo yli kymmenen vuoden ajan ja tehneet kaksi yhteiskiertuetta bändiensä kanssa Suomessa. Nykyinen yhteistyö alkoi toukokuussa 2017, kun Peter tuli Suomeen ja soitti duokeikan Janne Kotilan kanssa Bar Loosessa. Keikka oli menestys ja sen innoittamana syntyi ajatus perustaa bändi johon luonnollisesti pyydettiin Kristian Sandorff mukaan.

Bändin ensiesiintyminen Kemissä

Keikoilla yhtye soittaa mm. Nekromantixin tuotantoa sekä uusia ennenkuulumattomia biisejä. Chilloutin keikka Kesäkissa Rock N Roll Nightissa 14.7. on samalla Peter Sandorff Bandin ensiesiintyminen. Bändiä on jo buukattu myös vuoden 2018 festivaalikeikoille,  kuten 100th Rock'nroll Jamboree`hen.

Chilloutissa lämmittelijänä toimiva The Twangfellas on kemiläinen instrumentaalirockia ja surfia soittava yhtye, jonka muodostavat rumpali Matti Ylikärppä, basisti Tuomas Jääskö ja kitaristi Henry Hiltunen. The Twangfellas seikkailee instrumentaalimusiikin korpimailla soittaen omaa tuontoaan sekä legendaaristen kitarainstrubändien The Rapiers, Dick Dale, Link Wray, Astronauts kappaleita tyylikkäästi coveroiden.


Black River Bluesman & Bad Mood Hudson

Suomen vaihtoehtobluesin lipunkantajaksi nimetty Black River Bluesman (Jukka Juhola) on esiintynyt kirjaimellisesti kaikkialla maailmassa. Kiertueita ja festivaalikeikkoja on ollut joko kvartettina tai duona Bad Mood Hudsonin (Antti Huttunen) kanssa pääasiassa ulkomailla. Tiet ovat vieneet Nepalista Bangkokiin, Euroopasta Yhdysvaltoihin. Bluesman on aina kulkenut omia polkujaan tehden kompromissitonta omintakeista bluesiaan välittämättä musiikin valtavirroista.

Juhola soittaa John Lowen valmistamia Lowebow-kitaroita. Nämä mittatilaustyönä rakennetut custom-kitarat käsityönä tehtyine mikkeineen kytkettynä sekä basso- että kitaravahvistimeen saavat duon kuulostamaan kokonaiselta bändiltä. Eräs keikkakommentti kuuluu: ”Paras kuulemani kahden hengen trio!” Multi-instrumentalisti Huttunen toimii kokoonpanossa rumpalina, perkussionistina ja taustalaulajana.

Bluesman & Hudson ovat onnistuneet lähestymään bluesin raakaa ydintä korostamalla sen alkuperäisiä rankkoja ja kaunistelemattomia piirteitä. Heidän musiikissaan yhdistyy vilpitön kunnioitus ikiaikaista Mississippi Hill Country Bluesia kohtaan ja tuore, konstailemattoman vimmainen tulkinta rock- tai jopa punk-vivahtein. ”Jos Black Sabbath soittaisi bluesia, se kuulostaisi tältä...” kirjoitti kanadalainen Blues Underground Network.

Vaikutteiksi on ehdoteltu myös nimiä kuten The Black Keys, John Lee Hooker, Captain Beefheart, Fred McDowell, RL Burnside, Deltahead…. Mitä esikuvia taustalla onkin, lisää duo odotetun raikkaan tuulahduksen toisinaan hieman paikallaankin polkevaan genreen.

Saverio Maccne - energistä bluesia

Argentiinalainen kitaristi, laulaja ja säveltäjä Saverio Maccne esittää energistä bluesia ja rockia, niin omaa tuotantoaan kuin tunnettuja covereitakin. Saverio Maccnen ainutlaatuinen soundimaailma ja virtuositeetti yhdistettynä musiikin intensiivisyyteen takaavat unohtumattoman musiikkielämyksen. Maccne esiintyy KesäKissabluesissa soolona semiakustisella setillä.

Ruotsalaista laatua - Six Strings Down

Sataman Tähdessä lauantaina esiintyvä, pohjoisruotsin parhammistoa edustava Six Strings Down -yhtye saa paikan kuin paikan rokkaamaan kun yhtye toimittaa omaa näkemystään bluesmusiikista millimetrintarkalla työskentelyllä. Yhtyeen soittajisto on esiintynyt monien Ruotsin legendojen taustajoukoissa, kertoen yhtyeen laadusta.

Six Strings Downin muodostavat Camilla Ajanki (laulu), Jonas Palo (kitara), Johan Johansson (kitara), Totte Wallgren (basso), Kent Sundvall (rummut), Peter Dahlgren (vetopasuuna) ja Dan Johansson (trumpetti).

KesäkissaBlues 14.-15.7.2017

Ohjelma

Perjantai 14.7:

KesäkissaBlues Rantamakasiini 20.00-00.00, vapaa sisäänpääsy

Klo 20.00-20.45 Saverio Maccne (ARG)
Klo 21.00-21.45 Blackriver Bluesman & Bad Mood Hudson
Klo 22.00-22.45 Saverio Maccne (ARG)
Klo 23.00-00.00 Blackriver Bluesman & Bad Mood Hudson

Kesäkissa Rock `N` Roll night Chillout klo 23.30-02.30

Klo 23.30-00.00 The Twangfellas
Klo 00.15-02.00 Peter Sandorff Band (DK/FIN)
Liput 12 €, ennakkoon Chillout ja Kemin Musiikki.

Lauantai 15.7:

KesäBurleski & KesäkissaBlues Rantamakasiini, perinnelaiwa Katariina & Sataman Tähti klo 19.00-01.30, vapaa sisäänpääsy

Klo 19.00-19.45 Flyin`Blind. Perinnelaiwa Katariinan terassi.
Klo 20.00-20.30 Saverio Maccne (ARG). Rantamakasiini.
Klo 20.30-21.45 KesäBurleski & Rockin Pin ups, Bombus muotinäytös. Rantamakasiini.
Klo 21.45-22.45 Saverio Maccne (ARG). Rantamakasiini.
Klo 22.45-23.45 Flyin`Blind. Perinnelaiwa Katariinan terassi.
Klo 00.00-01.30 Six Strings Down (SWE). Sataman Tähti.

Satama Open Air -festivaalin perjantain esiintyjät ja aikataulu.

3.8.2018
Vuoden odotus on ohi ja tänään se alkaa. Satama Open Air -festivaali keskellä Kemiä. Festivaali on pestannut yli 20 Suomen kirkkainta kärkiartistia, jotka esiintyvät Ruutinrannan puistossa kahdella suurella festivaalilavalla. Promoottori Markku Köngäs on tyytyväinen komeaan kattaukseen.
– Kokonaisuus kuvastaa laajasti merilappilaista musiikkimakua. Saimme mukaan aika hyvin kaikki ne artistit, jotka halusimmekin.

Tänään perjantaina lavalle nousevat iskelmätaivaan tähdet, kun lavan valtaavat mm. Samuli Edelmann, Tuure Kilpeläinen ja Juha Tapio. Loppuillasta lavalla nähdään myös mimmienergiaa uudistuneen Abreun ja tauolta palanneen Sannin johdolla.

Festivaalin kiinnityksiä ovat myös Elastinen, Pikku G sekä Kasmir, jotka kaikki esiintyvät lauantaina iskelmäputken jälkeen Jarkko Aholan, Reino Nordinin, Lauri Tähkän ja Egotripin ohella ennen illan päättävää raskaan rockin osuutta Tarja Turusen ja Battle Beastin muodossa.

Tänään festariportit aukeavat klo 16.30 ja huomenna lauantaina klo 13.30

Aikataulu

Perjantai 3.8.

17.00 Suvi Teräsniska
18.00 Samuli Edelmann
19.00 Jonne Aaron
20.00 Laura Voutilainen
21.00 Juha Tapio
22.10 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani
23.20 Abreu
00.30 Sanni

Lauantai 4.8.

14.00 Eini
15.00 Mikko Harju
16.00 Jari Sillanpää
17.00 Jarkko Ahola
18.00 Reino Nordin
19.00 Kasmir
20.00 Lauri Tähkä
21.00 Egotrippi
22.00 Pikku G

Run to 60´s jo 17. kerran, nyt uudessa paikassa

Run to 60´s -tapahtuman uusi järjestämispaikka sijaitsee Hahtisaaren puistossa. Klikkaa kuvaa, niin saat sen isommaksi.

25.7.2018
Kemin kesätapahtumat jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun perinteinen Run to 60´s ottaa paikkansa jo 17. kerran. Tapahtuma järjestetään pitkälti samoin kuvioin kuin edellisvuosinakin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, mutta yksi iso muutos on tapahtunut.

Omistajavaihdoksen vuoksi toistaiseksi suljettuna oleva ravintola Seilari ei ole enää tapahtuman kotipesänä, mutta uusi tapahtumapaikka löytyi näköyhteyden päässä edellisestä, Hahtisaaren puistosta Merikadun päästä, noin 200 metriä Seilarista pohjoiseen.

Perjantaina 27.7. tapahtumassa esiintyvät letkeä kemiläinen rockabillybändi Bull by the Horns, Agents -yhtyeen tuotantoa taitavasti soittava Ville Liimatainen & The Ajomiehet sekä hardrockcovereita tarjoileva Jon Sebastian Vs. R2NBand.

Lauantaina lavalle nousevat helsinkiläinen Joffel Project, täysipainoisen setin Beatlesin musiikkia soittava Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Rock DJ Sändi sekä kemiläinen rockyhtye Pääesiintyjä. Lauantaina on myös tarjolla naiskauneutta Midnight Sun 2018 Pin Up -kisan muodossa.

- Odotan aivan mahdottomasti esimerkiksi Joffel Projectin keikkaa, nostaa esiin Michael "Zeeki" Czech, yksi tapahtuman järjestävän MC Northern Vikingsin puuhamiehistä.

Vuonna 2011 perustetun Joffel Projectin konseptina on soittaa musiikkia eri muusikoiden kanssa, jotka soittavat heidän musiikkityyliään ilman menestymisen paineita. Bändin tunnuksena on "ei nimeä, ei mainetta, me haluamme vain soittaa". Yhtyeellä on ollut vierainaan iso nippu tuttuja muusikoita, mukana ovat olleet muun muassa Hannu Leiden, Jari Pänttäjä, Mikko Herranen ja Tapsa Ollonen. Yhtyeen tarinaan voi tutustua laajemmin osoitteessa https://www.facebook.com/joffelproject/

 

Run to 60´s on suunnattu kaikille hyvä musiikin ystäville ja rennosta tapahtumameiningistä tykkääville sen lisäksi, että osaltaan kyse on myös moottoripyörien kokoontumisajosta, joka kerää osallistujia ulkomaita myöten.

Pääsylipun hinta on 15 €/päivä. 40 euron rallipaketti pitäää sisällään vartioidun telttapaikan, päivällisen, aamiaiset ja saunan.

Tapahtumaan odotetaan noin 1 500 osanottajaa. Perjantaina musiikki alkaa soimaan klo 16, lauantaina klo 18. Lauantaina klo 14 ohjelmassa on moottoripyöräilijöiden cruisailu Kemissä.

Kalott Jazz- & Bluesfestivaalin tapahtumakoordinaattori Pia Marttinen ja Tornion kaupungin tapahtumatuottaja Merja Stenberg (vas) toivottavat kaikki livemusiikin ystävät tervetulleiksi Tornioon viikonloppuna.

Rajaseutu täyttyy jazzista ja bluesista viikonlopuksi

Jo 35. kerran järjestettävä Kalottjazz & Blues tarjoaa komean kattauksen livemusiikkia.

29.6.2018
Suomen festivaalikentän erikoisuus, kahden eri maassa sijaitsevassa kaupungissa pidettävä Kalottjazz & bluesfestivaali alkaa huomenna perjantaina jo 35. kerran Tornio/Haaparannalla.

Kaksipäiväinen festivaali tarjoaa komean kattauksen elävää musiikkia, jossa luonnollisesti painottuvat tapahtuman nimessä komeilevat genret, mutta myös muutakin on luvassa.
Festariohjelmassa on kahdeksan konserttia, joissa esiintyy 11 eri artistia tai yhtyettä. Lisäksi oheisohjelmat sisältävät muun muassa neljä livekeikkaa, Jukka Piiroisen jazzkuvanäyttelyn ja yhden liikunnallisen musiikkituokion.

Tapahtuman rakentamisessa molemmat kaupungit ovat tiiviisti mukana, vaikka valtaosa tapahtumista pidetäänkin Torniojoen rannalla Suomen puolella Aineen taidemuseon ympäristöön sijoittuvalla festivaali-alueella.
- Logistisesti parempaa paikkaa ei voi olla, eikä lähemmäksi Ruotsin rajaa tapahtumaa ei voi sijoittaa. Kokeilimme uutta paikkaa jo viime vuonna ja sen on fantastinen. Sijainti helpottaa montaa asiaa, kertoo tapahtumakoordinaattori Pia Marttinen.

Marttisen mukaan viime vuoden uuden festivaalipaikan odotukset toteutuivat enemmän kuin hyvin – alue tarjoaa aloituskonsertin taidesalissa, uuden konserttipaikan Åströmin riihessä, taidekujan sekä pienen lavan ilmaiskonserteille ja ison pääkonserteille taidemuseon viheriöivällä puistoalueella.
Maailman rauhallisimmalla rajalla pidettävä festivaali ei tingi myöskään taiteellisesta tasosta, vaikka ei lukeudukaan suurten festivaalien joukkoon.
- Myös ohjelmisto on tosi fantastinen miljöön ohella. Tänä vuonna ohjelmistossa on ajateltu myös ihmisiä, joita tavallisesti jazzeilla ei näy. Esimerkkinä tästä on lauantaina Alatornion kirkossa pidettävä Summer Light Music -konsertti, jossa esiintyy vuonnaa 2013 Idols-kilpailun voittanut Diandra, Marttinen mainitsee.

Myöskään perjantain avajaiskonsertissa esiintyvää Anna Järvistä ei voi sijoittaa kumpaankaan festivaalin perusgenreen. Järvisen kahdella kielellä tulkitsemat laulut vievät kuulijan unenomaiseen musiikilliseen maisemaan. Vuonna 2016 ruotsinsuomalaiseksi valittua Anna Järvistä on kuvailtu yhdeksi Ruotsin lahjakkaimmista ja uniikeimmista artisteista. Hänen albuminsa ovat herättäneet huomiota niin kotimaassaan kuin Suomessakin.

Myös naisartistien leimallinen esiinnousu on Marttisen mukaan tietoinen valinta, kuten myös lapsiperheiden erityinen huomioiminen kaikissa järjestelyissä.
- Lisäksi käsityöt ja muu taide kulkee festivaalissa käsi kädessä musiikin kanssa. Ja myös miljöö mahdollistaa tämän mahtavasti. Festivaalialue tulee kuhisemaan elämää ja konserttien välissä tapahtuu koko ajan, Marttinen huomauttaa.
Perusajatuksena on ollut tarjota jokaiselle jotakin, joskin niin että pääpaino pysyy yhä jazzissa ja bluesissa.
- Yksi aivan uusi juttu on lauantaina tapahtuma-alueella pidettävä jazzjooga, Marttinen kertoo.

Tänä vuonna myös oheisohjelmaan on Marttisen mukaan panostettu enemmän.
- Näkyvin lisä on Border Priden ja Meri-Lapin SETA:n mukaantulo. Se on tärkeä molemmille yhdenvertaisuuden puolella oleville kaupungeille. Jos vähänkään voimme musiikkifestivaalin kautta edesauttaa yhdenvertaisuuden toteutumista, se on askel eteenpäin ja siksi tämä on meille hulluntärkeä asia, Marttinen painottaa.
- Meillä on alueella infopiste, jossa esittelemme Border Pridea ja muuta toimintaa ja myymme BP -tuotteita, kertoo Meri-Lapin Seta ry:n puheenjohtaja ja Border Proden tuottaja Jenny Rosberg.
Festivaalialueella tulevat näkymään myös Ruotsissa syyskuussa pidettävät valtiopäivävaalit. Vaaleissa mukana olevat puolueet esittelevät toimintaansa omissa kojuissaan ja teltoillaan.


Yksi festivaalin odotetuimpia esiintyjiä on Ebbot Lundberg & The Indigo Children. Lundberg on Ruotsin indierock-ikoni, joka loi kansainvälistä uraa Union Carbide Productions ja The Soundtrack Of Our Lives -yhtyeissä ja albumi Behind the music oli ehdolla kategoriassa The Best Rock/Indie Album amerikan Grammy Award-palkintojen jaossa.
Tämä johti useaan tv-esiintymiseen rapakon tuolla puolen, muun muassa David Lettermanin, Jay Lenon ja Conan O’Brienin vieraana. Nykyisin jazzmusiikin pikkuserkuksi kutsuttu Lundberg kiertää Indigo Children -kokoonpanonsa kanssa ja laulaa tummankarheasti aurinkoisia ja lempeitä biisejä suoraan kuulijan sieluun.

Lundbergin kanssa lauantain Jazz at Aine -pääkonsertissa esiintyvät Dölerud Johansson Kvintett sekä Aili Ikonen. Kvintetti tarjoaa harkitun sekoituksen jazzstandardeja ja omia sävellyksiään. Yhtyeen repertoaaria on kuvailtu luovaksi ja yhtyeen ammattitaito näkyy yhteydessä sekä toisiinsa että yleisöön.

Yhtye sai alkunsa kun saksofonisti Magnus Dölerud ja trumpetisti Dan Johansson soittivat ensimmäistä kertaa yhdessä saksofonisti Håkan Broströmin suurorkesterissa. Kaksikko synnytti idea pienemmästä kokoonpanosta ja niinpä muutama Ruotsin johtavista jazzmuusikoista kokoontui yhteen. Tästä seurasi pitkä lista eri projekteja ja yhtyeitä kuten muun muassa Keith Jarrettin Eurooppalainen Kvartetti, Fredrik Norén Band ja Norrbotten Big Band.

Suomen arvostetuimpiin jazzlaulajiin lukeutuva Aili Ikonen julkaisi syksyllä 2017 uuden levynsä Piirrä minut. Levyn laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista ja tilannekuvista; pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta.

Perjantain bluesillan avaava Saverio Maccne on Tornioon muuttanut argentiinalainen blues- ja rockkitaristi, laulaja ja lauluntekijä. Karismaattisella miehellä on juureva soundi, jossa virtuoosimaisen tarkka kitarakontrolli yhdistyy rosoiseen ja vapaaseen voimaan. Kotikaupungissaan Buenos Airesin hämyisissä pubeissa jo 14-vuotiaana soittonsa aloittaneen Maccnen musiikki on intensiivistä ja sähköistä bluesia, raakaa ja hiomatonta, tarkasti balansoitua ja viimeisteltyä.

Ida Bang & The Blue Tears on ensimmäisen Swedish Blues Challenge -kilpailun voittaja vuodelta 2015. Lehdistön ylistämä oman soundin omaava nuori ja moderni retro-rootsbändi kunnioittaa bluesin juuria. Intensiivisen äänen omaava Ida Bang laulaa vahvasti ja tunteella. Bändi sai suurta huomiota Italiassa European Blues Challenge tapahtumassa 2016 ja on nykyään haluttu bändi eurooppalaisille blueslavoille. Vaikutteita musiikkiinsa he ovat saaneet artisteilta kuten Bonnie Raitt, Tedeschi Trucks Band, The Black Keys ja Alabama Shakes.

Bluesillan päättää Favorite Hippies –yhtye, jonka kitaristi laulaja Örjan Mäki tunnetaan parhaiten Willie Clay Bandista. Roots-kitaristi on kiertänyt lukuisia kertoja myös muun muassa Chip Taylorin ja Doug Seegersin kanssa. Tornionlaaksonlainen Mäki siirtyi Favorite Hippies –bändin perustamisen myötä lavan sivustalta sen keskelle. Yhtye on julkaissut jo kaksi paljon kehuttua albumia, Sidekick Stories ja Love is Hard. Tyylillisesti Favorite Hippies liikkuu maanläheisten tyylilajien välillä kuten americana, alt-country, blues ja rock á la 70-luvun Rolling Stones.


Kalottijazz & blues 2018 virallinen ohjelma:

Kaikki ajat Suomen aikaa.

PERJANTAI 29.6.

Klo 12.00 Lappia Jazz Quartet, Open Air Jazz, Aineen taidemuseon puisto. Vapaa pääsy.
Klo 13.30. Jukka Lamminen & Swing Poppers, Riihi Jazz, Åstromin kartano. Liput 10 €.
Klo 19.00. Anna Järvinen Duo. Avajaiskonsertti, Aineen taidemuseo. Liput 20 €.
Klo 21.00. Saverio Maccne & Double Ace, Ida Bang & The Blue Tears, Favorite Hippies . Blues Night, Bluesteltta. Liput 25 €.

LAUANTAI 30.6.

Klo 13.30. Lappia Jazz Quartet. Open Air Jazz, Aineen taidemuseon puisto. Vapaa pääsy.
Klo 15.00. Sanna Ruohoniemi Band. Riihi Jazz, Åströmin kartano. Liput 10 €.
Klo 16.00. Dölerud Johansson Kvintett, Aili Ikonen, Ebbot Lundberg & The Indigo Children. Aine Jazz, Aineen taidemuseon puisto. Liput 25 €.
Klo 21. Diandra. Summer Light Music, Alatornion kirkko. Liput 20 €.


Oheisohjelmaa


PERJANTAI 29.6.

Klo 15.00. Brother Andy Liukkonen. Museoblues, Tornionlaakson maakuntamuseo. Vapaa pääsy.

LAUANTAI 30.6.

Klo 13.30. Jazzjoogaa Lisa Huhdan kanssa. Festivaalialue.
Klo 21.00. Sanna Ruohoniemi band. Jamisessio, Tornion Kerhoravintola. Liput 5 €. Järj. Riverside Jazz.
Klo 23.00. Crayfish. Pub Pikku Berliini, Tornio. Vapaa pääsy.

Tervetuloa kaikki tänne, Tony Kakko toivoi Midsummer Special -keikan aattopäivänä käydessään keikkapaikalla.

Tony Kakko odottaa innokkaana torstai -illan Midsummer Special -keikkaa Kemissä: - Erittäin hyvät fiilikset

21.6.2018
Rokkineuvos otti Sonata Arctican nokkamies Tony Kakon hihasta kiinni ja kyseli miehen tunnelmia juuri ennen torstain PS Kemi Midsummer Special keikkaa. Mies odottelee kotikaupunkinsa keikkaa – johon odotetaan tuhansia katsojia – innokkaana kuin pikkupoika, eikä meinaa pysyä nahoissaan.
– On erittäin hyvät fiilikset. Kemissä aina kiva esiintyä, edellisestä jo melkein pari vuotta aikaa. Ja nyt on vielä tämmöinen erikoiskeikka. On kiva olla keräämässä rahaa PS Kemin sukanvarteen ja auttaa näin kotikaupungin joukkuetta, sehän se tässä tarkoitus on ollut koko kausarihaasteessa ja sen päättävässä Midsummer Special -keikassa, Tony intoilee.
Tony odottaa tapahtumalta, niin kokonaisuudessaan kuin omankin bändin keikalta varsinkin hyvää fiilistä ja yhdessä tekemisen meininkiä.
– Toivon, että tapahtuma tuo ihmisille kahmalokaupalla hyvää fiilistä. Ja keikan osalta toivon, että väki on siinä tiiviisti mukana, osallistuvat siihen mukana laulaen ja meteliä pitäen alusta loppuun saakka. Ja kaikki tämä riippumatta miten päivän pelissä käy.

Kun kyse on spesiaalitapahtumasta, on Tonylta pakko kysyä, on illan aikana luvassa jotain spesiaalia myös Sonatan taholta.
– Settilistaa olemme jo uudistaneet ja se on erilainen kuin mitä tähän asti on ollut. Joitakin itsestäänselvyyksiä on jätetty pois ja samalla olemme opetelleet muutamia vanhoja biisejä uudelleen. Mutta ehkäpä siellä joukossa on mukana joku ylläripyllärikin.
Jatkokysymyskin on selviö. Joko Tonyn kirjoittama ja säveltämä PS Kemin tunnusbiisi Ei oo muutako kuullaan ensimmäisen kerran livenä, etenkin kun ollaan PS Kemin kausarihaasteen huipentumassa. Miehen naamalle nousee leveä virnistys
- Hmm. Mielenkiintoinen kysymys. Pitääpä jutella poikien kanssa. Kuka tietää, ehkäpä, sen näkee sitten, Tony ilveilee jättäen tarkan vastauksen leijumaan ilmaan.

Illan muista bändeistä Nine Lives on Tonylle tutuin.
- Se on ollut niin pitkään kuvioissa, ettei siitä voi olla tietämättä. Slap Bettystä tiedän minkälainen meininki heillä on ja odotan innolla heidän keikkaansa. Free Heart on taas ihan uusi tuttavuus. Ja on oikeasti virkistävää, kun uusia bändejä saadaan mukaan. Ja heille on varmasti hienoa soittaa ison yleisön edessä.
Ennen iltaa Tony aikoo katsoa myös PS Kemin ja RoPS:n välisen, jänkäderbyksi kutsutun Veikkausliigan pohjoisen paikallisottelun.
– Ilman muuta tulen katsomaan pelin ja toivottavasti PS Kemi ottaa kolme pistettä. Pelistä tulee varmasti hieno tapahtuma.
Otteluun odotetaan vähintään 3 500 henkeä ja onpa toiveissa jopa 4 000 katsojan rikkominen, mitä jalkapallo-otteluissa Kemissä ei ole koskaan tapahtunut. PS Kemin ja Sauvosaaren urheilupuiston ennätys 3 976 katsojaa on peräisin vuodelta 2016 PS Kemin ja RoPS:n kohtaamisesta.

Sonata Arctican alkukesä on ollut Tonyn mukaan sopivan leppoisa, keikkoja on ollut, mutta ei liikaa. Tony on tietoisesti jättänyt kalenteriin aikaa uusien biisien kirjoittamiseen.
– Seuraavan levyn aikataulu on paljon iisimpi kuin edellisen levyn kanssa, jolla kiertueineen järjestimme itsellemme hervottoman kiireen. Ei siinä ollut paljon järkeä, vapaa-aikaa oli aika suppeasti, Tony naurahtaa kokemuksista oppineena.
Tonyn mukaan nyt bändi on siis biisintekovaiheessa ja studioon bändi hiipii syyskuussa.
– Uusi levy tulee ulos näillä näkymin sitten ensi vuoden syksyllä. Ensimmäinen sinkku saadaan toivottavasti ulos ensi vuoden keväällä ennen 2019 kesäkeikkoja.
Tonyn mukaan hänellä on yritys kirjoittaa pirteämpää materiaalia.
– Semmoisia hilipatipippan -biisejä, joista ihmiset ovat tykänneet. Ja niitä on myös mukava vedellä keikoilla. Sellainen fiilis on ainakin nyt.


Tony Kakon kesän ja ensi syksyn ohjelmassa on muutakin hieman spessu-juttuja Midsummer Specialin lisäksi. Mies on jo 30.6. Himoksen iskelmäfestareilla laulamassa mukana kertaprojektiksi mainitulla Raskasta iskelmää -keikalla. Syyskuussa mies taas laulaa Oulu Sinfonian solistina Sonata Sinfonica -konserteissa. Nämä ja Raskasta Joulua -kiertueet sekä mukanaolo Northern Kings -ryhmässä ovat Tonylle tärkeitä.
– Ne on tavallaan mun henkireikä, antavat mahdollisuuden tehdä muutakin kuin normiduunia bändin kanssa. Samalla se lisää vähän omaa turvallisuudentunnetta kun tietää osaavansa tehdä muutakin kuin sitä mitä on tehnyt jo yli 20 vuotta. Mutta ennenkaikkea ne on mukavia ja hauskoja piristyksiä normaaliin arkeen, jossa perhe- ja bändielämä vuorottelevat.

PS Kemi Midsummer Special torstaina 21.6. eli tänään Sauvosaaren Urheilupuistossa Kemissä. Illan aikataulu:

19.30 – 20.00 Free Heart
20.00 – 20.30 Rock Dj. Sändi
20.30 – 21.30 Slap Betty
21.30 – 22.00 Rock Dj. Sändi
22.00 – 23.00 Nine Lives
23.00 – 23.30 Rock Dj. Sändi
23.30 –> Sonata Arctica

Ennen konserttia PS Kemi ja RoPS pelaavat Veikkausliigan jalkapallomatsin klo 17.30 alkaen. Ottelutapahtuman aluksi kuullaan kahden oopperalaulajan, Jarmo Jääskeläisen ja Joni Jarkon vetämä Finlandia -hymni. Sitä ennen esiottelussa klo 16 alkaen kohtaavat Kemin Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran E-juniorit.

Meri-Lapin festarikesä on käynnissä

Spiha esiintyy tänään Lapland Tattool Weekendin iltabileissä Umpitunnelissa.

16.6.2018
Lapin festarikesä on alkanut. Helmikuulta kesäkuulle siirretty perinteinen Lapland Tattoo Weekend käynnistyi jo perjantaina Drillz -yhtyeen irrottelulla. Tänään Umpitunnelin lavalle nousevat Greedy Pig ja Spiha. Lisäksi kipunoita levittelee Rock Dj Sändi.

Spiha on helsinkiläinen vuonna 1998 perustettu stoner-rockyhtye, joka hajosi vuonna 2005 ja kasattiin uudellen viisi vuotta myöhemmin. Bändi on julkaissut urallaan kaksi studioalbumia, yhden livelätyn sekä yhden EP:n.

Jo vuonna 1979 perustetulla Greedy Pigillä on värikkäät taustat. Torniolaisbändin Alman baari -biisi soi 1980-luvulla Rockradiossa ja myöhemmin Edu Kettunen sävelsi sille lauluja.
Muutaman singlen jälkeen vuonna 1989 se julkaisi bluessävytteisen esikoisalbuminsa Rye Rye Man. Kakkosalbumi Junk Food ilmestyi 1992, bändi keikkaili Skandinaviassa ja soitti muun muassa Dr. Feelgoodin lämmittelijänä ja brittiläisen Pirates-kitaristi Mick Greenin Suomen orkesterina. Välillä telakalla ollut trio teki paluun viime vuoden Lapland Tattoo Weekendissä.

 

Tänä iltana rock soi myös vuoden 2016 lappilaiskylässä, kun Kaakamon Napakympin alueella rytkäytetään käyntiin Kaakamon Festit I. Illan esiintyjinä ovat Iskuporakone, James Brown & The Hetfields sekä laulava ex-mäkikotka Matti Nykänen. Fästien kakkososan vuoro on tasan kahden viikon kuluttua ja tuolloin musiikkia tarjoilevat Kirka-tribuutti Silta yli synkän virran, bilekone Grooving High Allstars sekä Fortissimo plays Hurriganes.

Iskuporakone on ahkeran keikkailijan maineessa oleva energinen bilebändi Suomen Lapista. Yhtyeessä Lasse Jauhola (laulu ja kitara), Heikki Vaara (kitara), Markus Kettunen (basso), Jaakko Niemi (rummut) sekä Lea Marski (laulufiittaukset). James Brown & The Hetfields on puolestaan omin maustein keitettyä, tanssijalkaa likuttavaa 70-80 lukujen cover-rockia soittava combo, jonka bändisuosikkeja ovat mm. ZZ Top, Peer Gunt, Guitar Slingers. Yhtyeen muodostavat Petri Saarikoski (laulu), Jyri Keränen (kitara ja laulu), Anssi Hallikainen (rummut) sekä Markku Paavalniemi (basso).

Matti Nykänen ei esittelyjä kaipaa. Fifty-sixtyman on maailman kaikkien aikojen paras mäkimies, koko kansan Matti, jolle jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Laulajan urallaan Nykänen on julkaissut kolme täyspitkää albumia ja nipun singlejä.

 

Ensi viikon torstaina 21. kesäkuuta Kemissä jalkapallo ja rock lyövät kättä toisilleen PS Kemin Midsummer Special –tapahtuman myötä. Sauvosaaren urheilupuiston hiekkakentälle pidettävässä pienoisfestarin musiikkiannista vastaavat kemiläisyhtyeet Sonata Artica, Slap Betty, Free Heart, Nine Lives sekä bändien väleissä tunnelmaa ylläpitävä Rock dj Sändi. Klo 19.00 alkaviin kekkereihin PS Kemin kausikortilla on vapaa pääsy, muille tiketti kustantaa Liput 33 euroa.

 

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Torniossa juhlitaan perinteisiä Kalotin jazz- & bluesfestivaalia. Perjantain 29.6. bluesillassa esiintyvät Saverio Maccne & Double Ace ja ruotsalaiset Ida Bang & The Blue Tears sekä Favorite Hippies. Aiemmin illalla avajaiskonsertissa esiintyy Anna Järvinen Duo. Perjantain päiväohjelmassa ovat Jukka Lamminen & Swing Poppersin sekä Lappia Jazz Quartetin keikat.

Lauantain 30.6. huipentaa Diandran Summer Light Music -konsertti Alatornion kirkossa. Aiemmin päivällä festivaalissa esiintyvät Dölerud Johansson Kvintett, Aili Ikonen, Ebbot Lundberg & The Indigo Children sekä Sanna Ruohoniemi Band ja Lappia Jazz Quartet.

 

Kesäkuun loppua värittää myös Tornionjokivarren paikkakunnilla vietettävä Väylä-festivaali, jonka antiin lukeutuu muun muassa kolme Jukka Perko Avaran konserttia, sekä JORD –yhtyeen ja joikaaja Johan Sara Jr:n konsertti.

Heinäkuussa kekkereitä on toinen mokoma. Niistä lisää myöhemmin. Tarkemmat keikka- ja lipputiedot löytyvät Rokkineuvoksen keikkakalenterista, eli täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Rockveteraanien CCR Kemijärven Yöttömät Yöt -festivaaliin

Rockveteraanien Creedence Clearwater Revived esintyy Kemijärven Yöttömät Yöt -tapahtumassa Johnny Williamssonin johdolla.

13.6.2018
Pohjois-Suomen suurimpiin lukeutuva musiikkifestivaali, Kemijärven Yöttömät Yöt, saa yllätysvahvistuksen maailmalta, kun legendaarisen CCR-yhtyeen musiikkia soittava Creedence Clearwater Revived liittyy mukaan tapahtuman artistikaartiin.

Festivaalin toiseksi ulkomaiseksi päävieraaksi saapuu monista hiteistään tunnettu maailmankuulu brittilaulajatar Bonnie Tyler. Lisäksi tapahtumassa nähdään mittava joukko kotimaisia huippuja, joista perjantaina 6. heinäkuuta esiintyvät Paul Oxley's Unit, Elastinen ja Kasmir. Lauantaina 7. heinäkuuta nousevat lavalle Bonnie Tylerin lisäksi Uniklubi, Jonne Aaron ja Eini.

Creedence Clearwater Revived -yhtyettä luotsaava Johnny "Guitar"  Willliamson on todellinen rockveteraani, jonka ensimmäinen yhtye, Titanic, nousi listoille ympäri Euroopan 1970-luvun alun instrumentaalikappaleellaan Sultana. Nyt Williamson kiertää CCR (Revived) -kokoonpanollaan ja esittää CCR:n klassikkobiisejä, joista Kemijärvelläkin kuullaan monia, kuten Bad Moon Rising, Up around The Bend, Suzi Q ja Have You Ever Seen The Rain. Williamsonin lisäksi lavalle nousevat Animalsin entinen keulahahmo Peter Barton ja rumpali Walter Day.

CCR:n perustivat vuonna 1995 alkuperäisen Creedence Clearwater Revivalin (1967–72) jäsenet Stu Cook (basso) ja Doug Clifford (rummut). Ne muut aidot CCR:läiset olivat John ja Tom Fogerty.

Nyt jo viidennen kerran peräkkäin järjestettävä Kemijärven Yöttömät Yöt pidetään 6.-7. heinäkuuta Ahvensalmen kentällä. Festivaalin lipunmyynti on jo alkanut Menolipussa, Ticketmasterissa ja Tiketissä. Luvassa on tuttuun tapaan myös monia ilmaistapahtumia Taivaan Tulien aukiolla.

S-Etukortilla saa lipuista viiden euron alennuksen, kun lipun ostopaikkana on S-Market Kemijärvi, S-Market Sodankylä tai Rovaniemen, Kemin, Tornion ja Oulun Prismojen sekä Oulun Sokoksen Herkun Ticketmasterin myyntipiste.

Kemijärven Yöttömät Yöt on ollut koko historiansa ajan huippusuosittu. Viime vuonna musiikkifestivaali kokosi ilmaistapahtumineen Kemijärvelle ennätyksellisesti runsaat 17 000 kävijää. Tapahtuma onkin selkeästi paaluttanut paikkansa suomalaisessa festivaalikesässä, ja yleisö niin Lapissa kuin muuallakin Suomessa tietää ja tuntee sen.

Hyvinkään Rockfestin saapuvalla Ozzy Osbournella mittava vaatimuslista

Pelkästään takahuonetarjoiluissa pimeyden prinssi on maininnut 112 erilaista tavaraa posliiniastioista orgaaniseen ruokaan ja brittiläiseen teehen.
 
4.6.2018
Hyvinkään Rockfestiin keskiviikkona 6. kesäkuuta saapuvalla Ozzy Osbournella on varsin mittava vaatimuslista konsertin järjestelyihin ja takahuonetarjoiluihin.
– Näyttää siltä, että pimeyden prinssi Ozzy haluaa olla kuin kotonaan kiertueella, toteaa Rockfestin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.
– Hänen raiderissaan on kaiken kaikkiaan 29 sivua erilaisia suurempia ja pienempiä vaatimuksia.
Osbournen yhtyettä ja lavatekniikkaa varten tarvitaan kaikkiaan kymmenen rekkaa ja muuta ajoneuvoa. Hän tuo mukanaan muun muassa yli 300 valo- ja äänielementtiä.

Pelkästään Osbournen yhtyeen pukuhuonetarjoiluissa on mainittu 112 erilaista tavaraa brittiläisestä teestä leivänpaahtimeen ja hummuksesta erilaisiin mehuihin. Osbourne itse haluaa nauttia takahuonetarjoilunsa posliiniastioista. Lisäksi ruoan on oltava orgaanista eikä siinä saa olla makeutusaineita.

Rockfest järjestetään Hyvinkään lentokentällä 6.-9. kesäkuuta, ja sinne on luvassa jokaiselle festivaalipäivälle pääesiintyjäksi mittava maailmanluokan supertähti. Artistikattauksesta on tulossa yksi kesän kovimmista.

Luvassa on Ozzy Osbournen jäähyväiskeikan lisäksi muun muassa Judas Priestin, Marilyn Mansonin, Megadethin ja Avenged Sevenfoldin esiintymiset. Kaikkiaan festivaalilla nähdään yhteensä yli 40 kotimaista ja ulkomaista artistia ja yhtyettä.

Lisätietoja www.rockfest.fi

Satama Open Airin ohjelmisto 2018 on valmis

Anna Abreu eli nykyisin pelkkä ABREU saapuu Satama Open Airiin perjantaina 3.8.

4.5.2018
3.-4. elokuuta 2018 Kemissä juhlittavan Satama Open Airin ohjelmisto on valmis. Festivaali on pestannut yli 20 Suomen kirkkainta kärkiartistia, jotka esiintyvät Ruutinrannan puistossa kahdella suurella festivaalilavalla. Promoottori Markku Köngäs on tyytyväinen komeaan kattaukseen.
– Kokonaisuus kuvastaa laajasti merilappilaista musiikkimakua. Saimme mukaan aika hyvin kaikki ne artistit, jotka halusimmekin.
 
Könkään mukaan artistivalinnoissa on huomioitu viime kesältä saatu palaute. Festivaalissa esiintyvät parhaat kotimaiset suomipop-, rock- ja hiphop -artistit.
– Moni kaipasi iskelmäartisteja ja nyt ne ovat ohjelmistossa. Yli puolet festivaalin kattauksesta on ollut mukana Hirvensalmen Satulinnassa Vain elämää ohjelmassa.

Eventworks Oy:n järjestämä festivaali kunnioittaa myös juuriaan tämän vuoden ohjelmistossaan tarjoamalla melodista metallimusiikkia soittavia artisteja Tarja Turusta ja Battle Beast -yhtyettä. Jarkko Ahola on myös oma lukunsa, hänestä on sukeutunut suomalaisen musiikkielämän ilmiö ja arvostettu kulttihahmo.

Könkään mukaan ohjelmistossa on myös rohkeita ajankohtaisia valintoja, etenkin iskelmäpuolella.
– Esimerkiksi Katri Helena on vähentämässä keikkailuaan, joten oli korkea aika ottaa hänet mukaan. Katri Helenan keikan myötä varttuneille aikuisille suunnattu piknik-tyyppinen iltapäivä alkaa lauantaina jo klo 14. Hänen jälkeensä lavalle nousevat Mikko Harju ja Jari Sillanpää.

Festivaalin viimeisimmät kiinnitykset ovat Elastinen, Pikku-G sekä Kasmir, jotka kaikki esiintyvät lauantaina iskelmäputken jälkeen Jarkko Aholan, Reino Nordinin, Lauri Tähkän ja Egotripin ohella ennen illan päättävää raskaan rockin osuutta Tarja Turusen ja Battle Beastin muodossa.

Könkään mukaan lippujen menekki on ollut odotetulla tasolla.
– Varsinkin yritykset ovat olleet erityisen aktiivisia, missä näkyy talouden positiivinen noususuhdanne, Köngäs arvioi.

Aivan Kemin keskustassa järjestettävä Satama Open Air -festivaali kerää vuosittain noin 10 000 musiikin ystävää.


Satama Open Air -artistit 2018

Perjantai 3.8: Jonne Aaron, Samuli Edelmann, Suvi Teräsniska, Laura Voutilainen, Juha Tapio, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, ABREU, SANNI.

Lauantai 4.8: Katri Helena, Mikko Harju, Jari Sillanpää, Jarkko Ahola, Reino Nordin, Kasmir, Lauri Tähkä, Egotrippi, Pikku G, Elastinen, Tarja Turunen, Battle Beast.

Lisäksi Satama Open Airin uudella lounge-alueella viihdyttää Hovimuusikko Ilkka. Satama Open Airin uusitut nettisivut avautuvat piakkoin osoitteessa www.satamaopenair.fi

Värejä pimeydestä, varjoja itsestään

Tarja Turunen pääsee vihdoin ja viimein esiintymään Kemissä. Kuva: Tim Tronckoe.

Tarja Turunen täydentää Satama Open Airin lauantai-illan.

7.3.2018
Vahvan kansainvälisen uran luonut, Nighwish -yhtyeen alkuaikojen solistina tunnettu koko kansan rakastama laulaja Tarja Turunen saapuu valloittamaan upealla äänellään Kemin Satama Open Airin lauantaina 4. elokuuta.

Soolouransa Turunen käynnisti vuonna 2006 Henkäys ikuisuudesta -albumillaan, joka nousi Suomen virallisen albumilistan kakkoseksi. Vielä paremmin menestyi seuraava, vuotta myöhemmin ilmestynyt sooloalbumi My Winter Storm, joka pyyhälsi albumilistan ykköspaikalle.

Sen jälkeen Turunen on julkaissut neljä albumia, What Lies Beneath (2010), Act 1 (2012), Colours in the Dark (2013) ja The Shadow Self (2016). Vuonna 2014 Turunen julkaisi yhdessä Mike Terranan kanssa niin klassista musiikkia kuin rock-kappaleitakin isolle orkesterille sovitettuna sisältävän Beauty & the Beat -livealbumin.

Klassisen laulun harrastamisen jo kuusivuotiaana aloittanut Turunen nousi julkisuuteen liityttyään Nightwish -yhtyeen laulusolistiksi vuonna 1996. Yhtyeen ja Tarja Turusen kansainvälinen menestystarina käynnistyi vuonna 1998 julkaistun kakkosalbumi Oceanbornin myötä. Turunen toimi yhtyeen laulusolistina myös menestysalbumeilla Wishmaster (2000), Century Child (2002) ja Once (2004).

The Voice of Finland -laulukilpailun tuomarinakin tunnetuksi tullut Turunen on vieraillut muun muassa Scorpions -yhtyeenalbumilla Sting in the Tail, Doro Peschin albumilla Fear No Evil sekä Within Temptation -yhtyeen musiikkivideolla Paradise (What About Us?).

- Pitkään Satama Open Airiin toivottu Tarja Turunen täydentää festivaalin lauantain ohjelman erinomaisesti. Hän on kansainvälisesti tunnettu suomalaisartisti, joka esiintyy ensi kesän festivaaleista Satama Open Airin lisäksi ainoastaan Vaasa Festivals -tapahtumassa, kertoo promoottori Markku Köngäs.


Turusen esiintymispaikka on festivaalilauantaissa on ennen Battle Beast -yhtyettä.
- Olemme ylpeitä siitä, että meillä vaihtuu ohjelmisto täysin joka vuosi. Tänä vuonna ei ole yhtään samaa esiintyjää kuin vuonna 2017, Köngäs korostaa.

Aiemmin Satama Open Airin esiintyjistä on julkistettu Laura Voutilainen, Tuure Kilpeläinen, Lauri Tähkä, Juha Tapio, Sanni, Samuli Edelmann ja Battle Beast. Julkistamatta on vielä täysi tusina festivaaliin saapuvista artisteista.

Satama Open Air järjestetään Kemin Ruutinpuistossa 3.-4. elokuuta 2018. Aivan Kemin keskustassa järjestettävä festivaali kerää vuosittain noin 10 000 musiikin ystävää.

Punk-suuruus Bad Religion Oulun Qstockiin

Norjalainen laulaja-lauluntekijä ja poptähti Dagny lukeutuu Qstockin uusiin buukkauksiin.

26.1.2018
Yhdysvaltalainen punk-suuruus Bad Religion on yksi oululaisen Qstock-festivaalin uusista esiintyjäkiinnityksistä.

Melodista hardcore punkia soittava Bad Religion perustettiin Kaliforniassa vuonna 1980. Parhaiten vuoden 1996 Punk Rock Song -hitistään tunnettu yhtye on julkaissut komean taipaleensa aikana 16 studioalbumia, neljä kokoelmaa ja kaksi live-levyä. Seuraavaa albumia odotetaan kuluvan vuoden aikana.

Qstockin toinen uusi ulkomaanvieras on norjalainen laulaja-lauluntekijä ja poptähti Dagny, joka teki kansainvälisen läpimurron parin vuoden takaisella Backbeat-hitillään. Nykyään Lontoossa asuvan Dagnyn viimeisin single Love You Like That on myös saanut erinomaisen vastaanoton niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

Kotimaisista esiintyjistä tulonsa Qstockiin ovat vahvistaneet CMX, S-Tool, Ruudolf, Raappana, Satellite Stories, Atomirotta, Radiopuhelimet, Vesta, Redrama, jolle keikka on kesän ainoa sekä uransa päättävä Cheek, joka tekee kesän ainoan ja samalla viimeisen keikkansa Pohjois-Suomessa.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 27.-28.7.2018. Qstock on ollut loppuunmyyty jo viitenä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

 

Tähän mennessä julkistetut kesän 2018 esiintyjät:

Perjantaina 27.7.2018: Hurts (UK), Hardcore Superstar (SWE), Jenni Vartiainen, Atomirotta, Radiopuhelimet, Vesta, Stam1na, Maj Karma, JVG, K-X-P, Gasellit, Beast In Black, Anna Puu, Ruudolf.

Lauantaina 28.7.2018: Cheek, Bad Religion (USA), Dagny (NO), CMX, S-Tool, Raappana, Satellite Stories, Redrama, Olavi Uusivirta, Amorphis, Von Hertzen Brothers, Elastinen, Pyhimys, Ellinoora, The Comedians, Kaija Koo, The Rasmus, Michael Monroe.

Battle Beast Satama Open Airiin

Juha Tapio on yksi Satama Open Airin ensi kesän artistivieraista. Kuva: Ville Juurikkala.

Myös Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Juha Tapio ja Lauri Tähkä Kemin Ruutinpuistoon ensi kesänä.
 
15.12.2017
Ensi kesänä kahdeksatta kertaa järjestettävä Satama Open Air on julkistanut ensimmäiset neljä artistiaan.
- Tulevana kesänä Satama Open Airissa nähdään jokaiselle jotain. Meille on tulossa tämän hetken isoimpia nimiä, kuten Vain Elämää -ohjelmassa toistamiseen valloittanut suurten tunteiden tulkki Juha Tapio ja monia naisia hurmannut Lauri Tähkä sekä nykyään jo ikisuosikiksi tituleerattava Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, paljastaa Satama Open Airin festivaaliassistentti Rami Ranta.

- Lisäksi olemme päättäneet tehdä paluuta myös menneeseen ja tuoda kumpaankin festivaalipäivään myös metallista otetta. Toisen illan raskaammasta sarjasta löytyy Suomi-metalligenressä huimassa nousukiidossa oleva Battle Beast, lisää festivaalipromottoori Markku Köngäs.
Lisää artisteja julkistetaan kevään puolella ja festivaali vihjailee listalta löytyvän ehkä muutama yllättäväkin artistikiinnitys.


Järjestäjät uskovat, että Satama Open Air kerää jälleen yli kymmenen tuhatta ihmistä Kemin keskustaan elokuun alussa. Festivaali on tehnyt uusia kävijäennätyksiä vuosi vuodelta sekä kasvanut kokonaisuutena.
- Viime vuonna festivaalillamme nähtiin vierekkäin kaksi suurta festivaalilavaa sekä pienempi bileteltta. Saamamme palautteen perusteella isot lavat toimivat todella hyvin ja haluamme ensi vuodelle kehittää lavakonseptia entisestään, Köngäs kertoo.
Sijaintinsa puolesta Ruutinrannan puisto palveli kaksikon mukaan asiakkaita festariviikonloppuna loistavasti. Kiitosta lyhyestä matkasta keskustaan ja hotelleihin tuli etenkin pitkän matkan takaa tulleilta festivaalivierailta. Kaikki Kemin hotellit olivat viikonlopun ajan täyteen buukattuja.
- Hotellitila Kemissä meni niin täyteen, että jouduimme majoittamaan artisteja Tornioon ja Ouluun, Ranta valaisee.


Könkään mukaan elämyksellisyys on läsnä entistä enemmän nykypäivän tapahtumasuunnittelussa.
- Monesti kesäfestivaali voi olla koko vuoden aikana perheenäidin tai -isän ainoa tilaisuus tuulettua ja juhlia ystäviensä kanssa. Ja silloin kun juhlitaan, halutaan totta kai nähdä omia suosikkeja ja kokea jotain uutta, Köngäs tietää.
Artistikattauksen lisäksi festivaalin  työlistalla on oheistoiminnan kehittäminen. Ensi vuodelle festareille on odotettavissa laajempaa ruokavalikoimaa sekä uusi tapa kokea elämykselliset festivaalit.
- Ensi vuodelle lanseeraamme VIP-aluetta edullisemman, mutta silti ylellisemmän tavan nauttia festivaalista. Satama Open Airin Hovi -asiakkaat pääsevät festivaalilla saunomaan oikeaan saunaan, sekä pyrähtämään paljussa. Ja tottakai on se katettu tila, joka Suomen vaihtelevassa ilmastossa on tärkein myyntiargumentti, Köngäs painottaa.
- Suurin syy festivaalille saapumiseen on kuitenkin festivaalin artistit. Kuten aiempinakin vuosina on tarjonnasta löytynyt monipuolisesti jotain kaikille. Osaa vieraista kiinnostaa kevyt iskelmäpop, nuorille iskee räp-riimit ja aina mukana on myös raskaamman musiikin ystäviä, Köngäs linjaa.

Qstock julkisti 20 esiintyjää

Ruotsalainen Hardcore Superstar on Qstockin kesän 2018 esiintyjien joukossa.

Hardcore Superstar, You Me At Six, The Rasmus, Beast In Black ja The Comedians Qstockin vuoden 2018 ensimmäiset kiinnitykset.

1.12.2018
Oululainen Qstock-festivaali valotti tänään ensi kesän ohjelmistoaan. Ensimmäiset ulkomaiset kiinnitykset ovat hard rockia ja glam metalia musiikissaan yhdistelevä Hardcore Superstar Ruotsista ja melodista vaihtoehtorockia soittava You Me At Six Englannista.

Kotimaisista kärkinimistä Qstockiin saapuu Suomen suvessa harvakseltaan keikkaileva The Rasmus, joka päätti viiden vuoden julkaisutauon Dark Matters -uutuudellaan lokakuussa.


Räppiosastoa festivaalilla edustavat järkiään täysille saleille esiintyvä Gasellit ja Pyhimys, jonka alkuvuodesta julkaistavan Tapa poika -levyn ennakkokuunteluilta Valkoisessa salissa Helsingissä myytiin loppuun alle minuutissa.

Uusia tuulia Suomen ja Euroopan metalliskeneen puhaltaa aiemmin Battle Beastissa vaikuttaneen Anton Kabasen uusi yhtye Beast In Black, jonka marraskuun alussa julkaistu esikoisalbumi Berseker on saanut erinomaisen vastaanoton.


Ihan omanlaisen ohjelmanumeron tarjoilee kotimaisten kärkikoomikoiden yhteenliittymä The Comedians. Heitettyään ensin stand up -show’n laulusolisti Sami Hedberg, rumpali Niko Kivelä, kitaristi Jacke Björklund ja basisti Mika Eirtovaara soittavat muun muassa Elviksen, Rammsteinin ja Lady Gagan biiseistä koostuvan cover-setin.

Muita tulonsa Qstockiin varmistaneita esiintyjiä ovat Stam1na, Maj Karma, Amorphis, Von Hertzen Brothers, K-X-P, JVG, Elastinen, Anna Puu, Ellinoora, Jenni Vartiainen, Olavi Uusivirta, Michael Monroe ja Kaija Koo.

- Kesän 2018 ohjelma alkaa olla jo erittäin hyvin hahmottunut. Tänä vuonna lähestymme joulukuun julkistuksia hieman eri kulmasta julkistamalla isomman erän artisteja jo tässä vaiheessa. Aiemmasta poiketen ensimmäiset pääesiintyjänimet tipahtelevat tammikuussa, festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoo.


Qstockin joululippujen myynti alkaa tänään perjantaina 1. joulukuuta klo 9.00 ja jatkuu aina uudenvuodenaattoon saakka. 99 euron hintaisia kahden päivän lippuja voi ostaa Ticketmasterin myyntikanavilta kautta maan, myös R-Kioskien suoramyynnistä. Ticketmasterilla hintaan lisätään käsittelykulu. Ilman käsittelykulua lipun voi hankkia S-Etukortilla Oulun, Kempeleen, Kemin, Tornion ja Rovaniemen Prismoista sekä kauppakeskus Valkean Sokos Herkku Kioskista.

Samoin myyntiin tulevat VIP-alueelle oikeuttavat kahden päivän Exclusive-liput. Lisäksi useista Oulun alueen hotelleista on saatavilla lippu-majoituspaketteja, joita on saatavilla myös lahjakortteina. Tarkemmat lippu- ja majoitustiedot löytyvät festivaalin kotisivulta osoitteesta www.qstock.fi .


Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 2​7​.-28.7.2018. Qstock on ollut loppuunmyyty jo viitenä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Satama Open Air on valmis nautittavaksi

9.8.2017
Kittiläläisen taiteilija Kalervo Palsan syntymästä tuli 12.3. kuluneeksi 70 vuotta ja lokakuussa hänen kuolemastaan tulee kuluneeksi 30 vuotta. Kemin sarjakuvakeskus järjestää yhteistyössä Kemin taidemuseon kanssa Kalervo Palsa -näyttelyn.  Maalauksia ja sarjakuvaa -näyttelyyn on koottu Palsan teoksia Kemin Taidemuseon kokoelmasta sekä näytteitä Kemin sarjakuvakeskuksen vuonna 1988 julkaisemasta Kuolema ja Intohimo sarjakuva-albumista.

Näyttely on esillä Kemin sarjakuvakeskuksessa Sauvo-talossa (Valtakatu 22) 10.8. - 30.9.2017  Sarjakuvanäyttelyn normaaleina aukioloaikoina. Kalervo Palsan näyttely on osa Kemin sarjakuvanäyttelyä, mutta näyttelyn luonteesta ja teoksista johtuen näyttely on K-18 ikärajallinen ja se on sijoitettu omaan suljettuun huoneeseen.

Kemin sarjakuvakeskus ry on yli 30 vuotta toiminut kulttuuriyhdistys. Kansainvälisten sarjakuvapäivien lisäksi yhdistys on tuottanut näyttelyitä, julkaissut sarjakuvia ja toiminut eri tavoin sarjakuvan edistämiseksi. Lisäksi yhdistys on järjestänyt sarjakuvaan liittyvää koulutusta, muun muassa kurssitoiminnan muodossa.

Kalervo Palsa 70-vuotta näyttely Kemin sarjakuvanäyttelyssä

9.8.2017
Kittiläläisen taiteilija Kalervo Palsan syntymästä tuli 12.3. kuluneeksi 70 vuotta ja lokakuussa hänen kuolemastaan tulee kuluneeksi 30 vuotta. Kemin sarjakuvakeskus järjestää yhteistyössä Kemin taidemuseon kanssa Kalervo Palsa -näyttelyn.  Maalauksia ja sarjakuvaa -näyttelyyn on koottu Palsan teoksia Kemin Taidemuseon kokoelmasta sekä näytteitä Kemin sarjakuvakeskuksen vuonna 1988 julkaisemasta Kuolema ja Intohimo sarjakuva-albumista.

Näyttely on esillä Kemin sarjakuvakeskuksessa Sauvo-talossa (Valtakatu 22) 10.8. - 30.9.2017  Sarjakuvanäyttelyn normaaleina aukioloaikoina. Kalervo Palsan näyttely on osa Kemin sarjakuvanäyttelyä, mutta näyttelyn luonteesta ja teoksista johtuen näyttely on K-18 ikärajallinen ja se on sijoitettu omaan suljettuun huoneeseen.

Kemin sarjakuvakeskus ry on yli 30 vuotta toiminut kulttuuriyhdistys. Kansainvälisten sarjakuvapäivien lisäksi yhdistys on tuottanut näyttelyitä, julkaissut sarjakuvia ja toiminut eri tavoin sarjakuvan edistämiseksi. Lisäksi yhdistys on järjestänyt sarjakuvaan liittyvää koulutusta, muun muassa kurssitoiminnan muodossa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu