Illalla luvassa hyvän tuulen bluesia Kemin Ankkurissa

Lil´Ed Williamsin (toinen vasemmalta) lisäksi The Blues Imperials -yhtyeessä soittavat Kemin keikalla Tom Holland, Mike Scharf sekä Kelly Littleton.

Lil´Ed Williamsille laulujen teko ja soittaminen on paitsi työtä, myös elämäntapa.

30.10.2015
Tänään perjantaina Kemin Ankkurissa on luvassa Amerikan herkkua. Lil´Ed and The Blues Imperials ovat saapuneet viihdyttämään kemiläisyleisöä kaukaa Chicagosta, 6721 kilometrin päästä.

- Tulee hieno show, soitamme hyvän tuulen bluesia, Chicago-bluesia, vanhaa bluesia, Lil´ Ed kertoi Rokkineuvokselle eilen illalla.

Lue Lil´Edin haastattelu, jossa lupsakka amerikkalainen kertoo muun muassa tulevaisuudensuunnitelmistaan ja levytyskokemuksistaan, täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Tommi Läntinen perui Kemin keikkansa

Tommi Läntinen ei saavukaan marraskuussa Kemiin. Kuva: Mika Jussila.

28.10.2015.
Keikkojen peruuntumiset eivät ole musiikkimaailmassa kovinkaan harvinaisia. Niitä sattuu, syystä jos toisestakin.

Ankkuriin 6. marraskuuta tulossa ollut Tommi Läntinen on perunut Kemin keikkansa. Syynä ei ollut kuitenkaan se tavanomaisin syy (sairastuminen), vaan jotain aivan muuta.

Lue täältä miksi Läntinen jättää Kemin keikan väliin ja kuka on korvaava artisti: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Miehemme kiertävät maailmalla

27.10.2015
Sonata Arctican Henrik Klingenbergin ja Pasi Kauppisen toinen yhtye Silent Voices on parhaillaan Euroopan kiertueella erikoisvieraanaan Sonata-kitaristi Elias Viljanen.

Yhtyeen rumpalina on kemiläislähtöinen Jari "Hurtsi" Hurula.

Jani Liimataisen Cain´s Offering puolestaan suuntaa helmikuussa Japaniin.

Sitä ennen Liimatainen piipahtaa Itä-Euroopassa joensuulaisen Insomnium -yhtyeen lainakitaristina.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Russian rock: Aikamatka neuvostolauluun

Muusikko-näyttelijä Jekaterina Jefremova Murmanskista tulkitsee monien venäläisten tunteita. Vanhat neuvostoiskelmät saavat yleisön kyynelehtimään ja hyräilemään tuttuja sävelmiä. Kuva: Sari Pöyhönen.

26.10.2015
-Ooh, minun lempilauluni, huokaa venäläinen nainen, kun murmanskilainen murmanskilainen artisti Jekaterina Jefremova kertoo laulavansa kappaleen nimeltä Hellyys.

Rokkineuvoksen Murmanskissa asuva Venäjän erikoiskirjeenvaihtaja Sari Pöyhönen piipahti Murmanskin Merimiesten kulttuuritalon juhlasalissa seuraamassa Neuvostoliiton aikaisten suosikkilaujuen konserttia. Raportti lukuisten videolinkkien kera löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418057692

Ossian Marttala ja Edu Kettunen räjäyttivät pankin

Edu Kettunen kävi 35 vuotta kestäneellä urallaan ensimmäisen kerran Torniossa keikalla.

Tornion soolokonserttiklubi on osoittanut tarpeellisuutensa.

26.10.2015
Tornion Yksinäisten iltojen soolokonserttiklubi on osoittanut tarpeellisuutensa. Yleisömäärä on noussut ilta illalta ja viime perjantaina klubi-isäntä Ossian Marttala ja vieraansa Edu Kettunen vetivät Park Hotelin Winebarin täpötäyteen.

Lue Rokkineuvoksen keikkaraportti täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412475318

Hot news: Waltari Kemiin marraskuussa

Seitsenmiehisessä Waltarissa on neljä kitaristia, kaksi kosketinsoittajaa ja rumpali. Nokkamies Kärtsy Hatakka hoitaa laulun ja basson ohella toiset koskettimet.

Kärtsy Hatakan johtama seitsenmiehinen yhtye nousee Ramonan lavalle marraskuussa.

24.10.2015
Kemiläinen Karaokepub Ramona on saalistanut bändimarkkinoilta yläkertansa lavalle ison kalan. Kärtsy Hatakan johtama omintakeinen metalliyhtye Waltari esiintyy siellä 20. marraskuuta.

Lue lisää ja katso Waltarin ja Angelin tyttöjen So Fine -video täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Rocklegendat Deep Purple ja Uriah Heep Ouluun yhteiskeikalle ensi kesäkuussa

Deep Purplen Roger Glover ja Ian Gillan. Kuva: Juhani Hiltunen.

22.10.2015
Ensi kesäkuussa Raatin stadionilla Oulussa jytisee kunnolla, kun rockjättiläiset Deep Purple ja Uriah Heep saapuvat yhteiskeikalle.

Rock the North 2016 –tapahtumaan tulee myös muita artisteja, joitka julkistaan myöhemmin.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Kemissä runsas livemusiikin tarjonta loppuvuodesta

Bad Mules esiintyy Kemin Ankkurissa 12. joulukuuta.

Entuudestaankin tasokkaan vierailijalistan täydentävät Tommi Läntinen, Jarkko Ahola ja ranskalainen Bad Mules -yhtye.

22.10.2015
Kemin livemusiikin loppuvuosi on laaja ja tasokas. Liveakteja riittää useita jokaiselle viikonlopulle. Kovien kotimaisten lisäksi kaupunkiin saapuu artisteja Yhdysvalloista ja Ranskasta.

Viimeisimmät artistikiinnitykset ovat Tommi Läntinen duo, Jarkko Ahola sekä Bad Mules -yhtye Ranskasta.

Lue täältä kolmikon esittelyt sekä katsaus loppuvuoden keikkoihin: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Arttu Harkki tähdittää Mustaparta -musikaalia Torniossa

5.10.2015
Televisiosta tuttu radiotoimittaja ja juontaja Arttu Harkki esittää pääroolin Torandassa 27.-28. marraskuuta esitettävässä Mustaparta-musikaalissa.

Musikaalin musiikin on säveltänyt Esa Rautiainen ja kuorosovittanut Mihkel Koldits. Näytelmistä vastaa Anne Angeria. Musikaalin mahtipontisuus syntyy kuuden hengen orkesterin ja Arios-kuoron ansiosta. Molempien esitysten jatkoilla soittaa The Steels.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Pahkasika-näyttely jatkaa Kemissä

26.10.2015
Pahkasika-huumorilehden 40-vuotisnäyttely jatkaa vielä Kemissä.


- Alunperin näyttelyn oli tarkoitus olla Kemissä vain sarjakuvapäivien ajan, koska sille tuntuu olevan kysyntää ympäri Suomen. Näyttely on kuitenkin herättänyt paljon kiinnostusta Meri-Lapin alueellakin joten sovimme Pahkasika-näyttelyn edustajan kanssa, että teokset ovat esillä Kemissä 6. marraskuuta asti, kertoo Kemin sarjakuvakeskuksen puheenjohtaja Risto Koskinen.

Näyttelyssä on esille Pahkasian keskeisimpien sarjakuvantekijöiden originaalitöitä eri vuosikymmeniltä. Mukana ovat Timo Kokkila, Ari Koskela, Vesa Koskela, Timo Ronkainen, Heikki-Pekka Miettinen, Pauli Heikkilä, Jouko Nuora, Tapio Lehtimäki ja Reima Mäkinen.


Pahkasika-näyttelyn 14 teosta ovat nähtävillä Kemin sarjakuvanäyttelyn aulassa osoitteessa Valtakatu 22, Kemi.


Sarjakuvanäyttely talviaikaan


Kemin sarjakuvanäyttelyn aukioloaika muuttuu. Marraskuusta lähtien näyttely on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11-17 ja lauantaista sunnuntaihin kello 11-16.


- Yleisöpalautteen pohjalta olemme muokanneet aukioloaikoja hieman ja ovet aukaistaan jatkossa entistä aikaisemmin, Koskinen kertoo.

Pikku Berliinin jamit tänään iloisella kesäteemalla

7.10.2015
Tänään on vuorossa syksyn toiset jamit Tornion Pikku Berliinissa. Housebandina tällä kertaa Fancy & Acoustic, joka aloittaa klo 21.00 puolituntisella setillä. Tämän jälkeen lava on avoinna kaikille.

Illan teemana on "Vielä on kesää jäljellä" eli vaikka syksy jo kolkuttelee ovella, on aika juhlistaa vielä viimeisen kerran kulunutta kesää. Vasta sen jälkeen kaivetaan talvitakit ja töppöset kaapeista.

Fancy & Acoustic soittaa iloisia kesäkappaleita, jotka saavat hymyn huulille. Yhtye on vanhaa ja uutta tyyliä yhdistelevä ammattitaitoinen kokoonpano, joka taituroi kappaleet nuoruuden innolla ja tyylitajulla, jotta yleisö ei varmasti jää kylmäksi. Erikoisvivahteen yhtyeeseen tuo kontrabasso, joka tuo kappaleisiimme vanhan ajan taikaa.
- Kaiva siis vielä havaijipaidat, sandaalit ja aurinkolasit kaapista ja tule kanssamme juhlimaan, yhtye toivoo.

Fancy & Acousticin muodostavat Aapo Satokangas (cajon, perkussio), Jani Lappalainen (kontrabasso, laulu), Tuomas Kytölä (kitara) ja Arlene Kunelius (laulu, poikkihuilu). Tyylilajeikseen bändi mainitsee popin, bilemusan, rockin ja iskelmä.

Pikku Berliinin jamit tänään keskiviikkona 7.10. klo 21.00–0.00.

Livevieraita riittää Meri-Lapissa loppuvuodesta

Klamydia saapuu Kemin Corner Inniin 6. marraskuuta.

Tulossa Kotiteollisuus, The Grammers, Pelle Miljoona United, Asko Keränen, Edu Kettunen, Klamydia, Kauko Röyhkä, JVG, Juha Tapio, Arttu Wiskari sekä Saara Aalto ja Teemu Roivainen.

15.9.2015
Vaikka kesä on vaihtunut syksyksi, livemusiikin tarjonta pysyy Meri-Lapissa vilkkaana. Loppuvuodesta on tarjolla kosolti mielenkiintoisia keikkoja, etenkin Kemissä.

Lokakuu lähtee rullaamaan vauhdilla kun Jouni Hynysen liidaama Kotiteollisuus tulee jälleen Kemiin. Vaikka yhtye on nähty lumilinnakaupungissa aina silloin tällöin, nytkin on tarjolla uutta Kotiteollisuutta, sillä yhtye julkaisi uusimman albuminsa Kruuna/Klaava viime keväänä. Keikka on Corner Innissä perjantaina 2. lokakuuta

Lauantaina 10.10 Kemin Ramonassa The Grammers esittelee ensimmäistä kertaa täkäläiselle kuulijakunnalle erinomaisen Journey –levyn antia. Epäilemättä keikalla kuullaan myös aiempien Grammers –levyjen parhaita paloja, The Grammersissahan vaikuttaa myös kemiläislähtöinen Tuomo Von Pfaler hammondeineen.

Lokakuun tähtivieraiden putki jatkuu perjantaina 16.10, kun Chilloutin lavalle kömpii Pelle Miljoona United peruskokoonpanollaan, jossa Pellen seurana ovat Tumppi Varonen ja Jukka "Mela" Melametsä. Yleisön joukossa lienee – voisin veikata, ainakin Palle Rauta.


Lokakuussa
tarjolla on luonnollisesti myös alueen omien bändien ja artistien keikkoja, jotka kaikki löytyvät täältä http://www.rokkineuvos.fi/412159759, mutta pari niistä on pakko nostaa esille.

Lauantaina 3. lokakuuta hienon Lumo –albumin vast´ikään julkaissut Mira Sunnari esiintyy ensimmäistä kertaa Kemissä uudella materiaalillaan. Rokkineuvos suosittelee läsnäoloa.

31. lokakuuta on puolestaan progen ystäville tarjolla todellinen herkkupala, kun Afterglow –yhtye soittaa Tornion musiikkitalolla kokonaisuudessaan kronologisessa järjestyksessä Genesiksen massiivisen Lamb Lies Down On Broadway –tupla-albumin. Progen ystäville parituntinen ja väliajallinen keikka on liki pakollinen ja erittäin suositeltava muillekin hyvän musiikin ystäville. Ellei progressiiviseen rockiin ole aiemmin tutustunut, tästä on hyvä aloittaa.

Tornion keikoista ei parane unohtaa Yksinäisten iltojen soolokonserttiklubin tarjontaa. Lauantaina 10.10 Park Hotelin Wine Bariin saapuvat Ossian Marttalan vieraiksi Kati Salo ja 22-Pistepirkko –yhtyeen Asko Keränen sekä perjantaina 23.10 Edu Kettunen.

Marraskuussa Kemiin saapuvat Klamydia (Corner Inn 6.11.), Jope Ruonansuu (Kaupunginteatteri 22.11.), harvemmin kaupungissa nähty Kauko Röyhkä (Chillout 27.11.) sekä JVG (Corner Inn 27.11). Torniossa marraskuussa päästään nauttimaan Juha Tapion Sinun Vuorosi Loistaa –kiertueen keikasta, joka toteutuu perjantaina 20.11. Putaan urheiluhallissa.

Joulukuussa Kemiin saapuvat Arttu Wiskari (Corner Inn 11.12.) ja Nicky Rothen kanadalaisen The Brains- yhtyeen pääjehu, kitaristi-vokalisti Rene De La Muerten kanssa akustisella kiertueella (Chillout 19.12.). Tiedossa olevista joulukonserteista Kemin kirkossa koetaan ainakin Saara Aallon ja Teemu Roivaisen Jouluenkelit 2015 –konsertti 22.12.

Lisäyksiä on vielä luvassa, aika paljonkin. Tulossa on artisteja Amerikan Yhdysvaltoja myöten, mutta niistä lisää tuonnempana, jahka kaikki varmistuvat.

Syyskuun must-keikoista pitää nostaa esille Jaakko & Jayn saapuminen Chilloutiin tulevana perjantaina. Lämmittelijänä on Glass Wipe. Samana iltana Ramonassa esiintyy ruotsalainen Jenny Jackson ja Tornion Park Hotelissa vanha kunnon Grooving High All Stars loistavine muusikkoineen.

Tänään: What's HÄPPÖNING?!?

Glass Wipe, K.P.H ja Running Free tykittävät Tornion Musiikkitalolla

23.9.2015
What's HÄPPÖNING?!? on Ammattiopisto Lappian TOKUAV14 ryhmän järjestämä bänditapahtuma, joka pidetään tänään keskiviikkona 23.9 kello 18 alkaen Tornion Musiikkitalolla.

Mukana kemuissa on kolme bändiä, kemiläiset Glass Wipe ja Running Free sekä rovaniemeläinen K.P.H.


Glass Wipe
on monissa bändikisoissa marinoitu menevää punkrockia soittava nuorten miesten yhtye. Musiikillisia vaikutteina bändi on ottanut muun muassa yhtyeiltä kuten Green Day, Blink 182, Operation Ivy, The Distillers ja Pää Kii.

Vuonna 2013 perustetun bändin jäsenet kätkeytyvät taiteilijanimien suojaan. Yhtyeen line up on yhtyeen FB-sivujen mukaan Kemp Vader (kitara ja vokaalit), Frank (basso/vokaalit) ja Dr. Ed Love (rummut). Yhtyeen soittonäytteitä löytyy juutuubista, esimerkiksi tämä: https://www.youtube.com/watch?v=VAzDRZAzN_s


Runnin´ Free on puolestaan hard rockia veivaava yhtye, joka on kerännyt kokemusta muun muassa osallistumalla Kemin Lockarockiin sekä viimeksi syyskuussa Keminmaassa pidettyyn Meri-Lapin bändikilpailuun.

Bändin muodostavat Tuomas Kytölä (laulu ja kitara), Niko Hepola (kitara), Patrik Pyyny (basso) ja Ville Rytkönen (rummut). Yhtyeen musiikilliset vaikutteet ovat peräisin muun muassa yhtyeiltä Judas Priest, Iron Maiden, Guns'N' Roses, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Dio, Helloween ja Van Halen. Yhtyeen musanäytteitä löytyy ainakin täältä: https://www.facebook.com/pages/Runnin-Free/500213880071318?sk=videos


K.P.H on harcorepunkia soittava rovaniemeläinen yhtye, jonka muodostavat Huuko "Alikessu Markiisi" Suosalo (kitara), Joel "Jole Mäntynaali" Mäntyranta (rummut) ja Veli-Pekka "GG Ollila" Ollila (huuto) sekä Herra Basso (basso).

K.P.H:n tuotantoon voi tutustua osoitteessa http://www.mikseri.net/artists/kph.147530.php
, josta löytyy sanoituksineen kappaleet Aivopesun ABC, Hyvinvoimala, Sosiaalijäte!, Spurgubileet!, Tarmo Lähikauppias, Rumuus, Pop Punk On Paskaa! ja Hene.


Ellei pääse paikalle Musiikkitalolle, tapahtumaa voi seurata myös Youtuben Meän väylä -kanavalta klo 18 alkaen osoitteessa: https://www.youtube.com/channel/UCWDbHnBkmROVhTxOnV919Yg

Slade, Nazareth ja Smokie Rovaniemelle joulukuussa

2.9.2015
Legendaariset Slade, Nazareth ja Smokie saapuvat harvinaiselle yhteiskiertueelle Suomeen joulukuussa. Luvassa on todellinen rockmusiikin ilotulitus kahden konsertin voimin, kun Rockin´ Christmas –kiertue saapuu Seinäjoelle ja Rovaniemelle.

Nämä rockintäytteiset konsertit pidetään perjantaina 11.12 Seinäjoki Areenalla sekä lauantaina 12.12. Rovaniemen Lappi Areenalla.

Konserttien liput maksavat alk. 53,50 euroa, ja ne tulevat myyntiin Menolipussa ja Lippupalvelussa torstaina 3. syyskuuta. Lisäksi myynnissä on illalliskortin ja konserttilipun sisältäviä VIP-paketteja.

Slade on eittämättä yksi maailman tunnetuimmista brittiläisistä rockyhtyeistä. Yhtye on saavuttanut yli 40-vuotisen uransa aikana lukuisia listojen ykkössijoja ympäri maailman. Yhtyeen legendaarisimpia lauluja ovat muun muassa Get Down And Get With It, Cum On Feel The Noize ja Coz I Luv You. Slade nousi ensi kertaa kiertuelavoille vuonna 1966 ja on sen jälkeen jatkanut esiintymisiään väsymättömällä voimalla. Yhtyeessä ovat yhä mukana kaksi sen perustajajäsentä, Dave Hill ja Don Powell sekä Mudin entinen basisti John Berry ja laulaja Mal McNulty.

Nazareth perustettiin vuonna ja se kuuluu skottilaisen rockperinteen suurimpiin nimiin. Tässä vuonna 1968 perustetussa yhtyeessä on yhä mukana alkuperäinen basisti Pete Agnew. Hänen rinnallaan lavalla nähdään laulaja Carl Sentence, kitaristi Jimmy Murrison ja rumpali Lee Agnew. Nazarethin tunnetuimpia levytyksiä on mm. Love Hurts. Guns 'N Roses -yhtye on nimennyt Nazarethin yhdeksi suurimmista esikuvistaan.

Smokie perustettiin vuonna 1965 ja se nousi maailmanmaineeseen 1970-luvulla hittibiisillään Living Next Door to Alice. Yhtyeen muita hittejä ovat mm. If You Think How to Love Me, Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me sekä Lay Back in the Arms of Someone. Tässä legendaarisessa brittiyhtyeessä ovat nykysin mukana laulaja Mike Craft, kitaristi Mick McConnell, basisti Terry Uttley, kosketinsoittaja Martin Bullard ja rumpali Steve Pinnell.

Slade on käynyt Pohjois-Suomessa aiemminkin ja on esiintynyt mm. Tornion Twin City Festivaaleilla. Smokie puolestaan kävi ensimmäisen kerran Lapissa jo vuonna 1974, tuolloin vielä nimellä Smokey, esiintyen Tervolan Kaarihallilla. Smokie on vieraillut myös Haaparannalla.

Nazarethin piti alun perin olla mukana jo viime vuoden Rockin´ Christmas –konserteissa, mutta joutui perumaan sovitut keikat Uriah Heepin kanssa. Nazarethia paikkasi maineikas The Yardbirds. Kiertueen kolmas yhtye oli kotimainen Melrose.

Paljastus: Lauantain Kesärin Sonata Arctica -biisit

Paljastus: Pohjolan Sanomien Kesäri-konsertissa kuullaan myös Sonata Arctican tuotantoa ainakin kahden kappaleen verran.

25.8.2015
Kemin kaupunginorkesterin kauden odotettu avauskonsertti solistinaan Sonata Arctican vokalisti Tony Kakko tulee eittämättä yksi vuoden musiikillista kohokohdista, jota ei parane jättää väliin, jos suinkin kynnelle kykenee.

Satavuotiaan Pohjolan Sanomien Kesäri-konsertissa Meripuiston laululavalla kuullaan ensimmäistä kertaa Kemissä myös Sonata Arctican kappaleita sinfonisesti. Maailmankuulun kemiläisyhtyeen tuotannosta konsertissa kuullaan Rokkineuvoksen saamien tietojen mukaan kaksi, balladit Tallulah ja Love.

Tallulah on peräisin Sonata Arctican kesäkuussa 2001 ilmestyneeltä kakkosalbumilta Silence ja on yhtyeen yli 15 vuotta kestäneen uran suosituin balladi. Love on puolestaan bändin tuoreimmalta, viime vuonna ilmestyneeltä Pariah´s Child –albumilta.

* * *

Konsertin ohjelmistoa ei ole paljastettu, mutta voisi olettaa, että mukana on Tallulahin lisäksi muitakin samoja biisejä, joita Tony Kakko lauloi vuosi sitten Oulu Sinfonian kanssa. Tuolloin ohjelmistoon kuului viihdemusiikin klassikoita Marilyn Monroesta ja James Bond-teemoista aina Queenin ja Earth, Wind and Firen kautta Stingiin.

Kemin kaupunginorkesteria konsertissa johtaa kapellimestari Jukka Myllys, joka johti myös loppuunmyytyä Oulun konserttia viime vuonna, jossa toisena laulusolistina oli Johanna Försti. Kesäri-konsertti kestää noin tunnin, eikä siinä ole väliaikaa.

Konsertti alkaa kello 15. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä sinne ole ikärajaa. Kyse on siis koko perheen tapahtumasta. Tapahtumassa on myös muuta ohjelmaa.

Kuuntele esimakuna yltä Tony Kakon ja Oulu Sinfonian liveversio Tallulah -kappaleesta.

W.A.S.P.:n klubikiertue Luulajaan ja Ouluun

20.8.2015
Hulppeat 17 maailmankiertuetta tehnyt ja 14 studiolevyä julkaissut amerikkalainen heavymetal-yhtye W.A.S.P. on jälleen tien päällä ja syyskiertue ulottuu myös pohjoisille leveyksille. 5. lokakuuta bändi esiintyy Ruotsin kierroksen päätepisteessä Luulajan Kulttuuritalolla ja lauantaina 10. lokakuuta Oulu Areenalla.

Oulu alkaa olla shokeeraavista esiintymistään tunnetulle laulaja-kitaristi Blackie Lawlessin johtamalle yhtyeelle kohtuullisen tuttu paikka, sillä yhtye on esiintynyt siellä jo neljä kertaa aiemminkin vuosina 2006, 2008, 2009, 2010. Suomessa W.A.S.P. on esiintynyt kaikkiaan nelisenkymmentä kertaa, viimeksi heinäkuussa Lokalahden Karjurockissa.

Tämän syksyn kiertueellaan jo vuonna 1982 Los Angelesissa perustettu yhtye esittelee pitkästä aikaa uutta materiaalia, sillä yhtye julkaisee lokakuussa kuuden vuoden tauon jälkeen uuden studioalbumin, joka kantaa nimeä Golgotha. Yli kolmen vuosikymmenen mittaisen uransa aikana yhtye ei ole perustyyliään tai soundiaan muuttanut, vaan Golgotha jatkaa siitä mihin edelliset albumit Dominator (2007) ja Babylon (2009( jäivät.

­- On aikoja minkä tahansa bändin uran aikana, että jotenkin kaikki asiat vain kiteytyvät toisiinsa. Heidän kokemuksensa, vaikutteet ja henkilökohtaiset ajoitukset saattavat ne yhteen. Näin on tapahtunut myös tämän levyn kanssa, Lawless itse luonnehtii uutta levyä.

Ehkä parhaiten kappaleesta I Wanna Be Somebody tunnetun W.A.S.P.:n kiertueella on myös lämmittelijä, jota ei ole vielä julkaistu. Oulun lisäksi yhtye esiintyy Suomessa Seinäjoella 7.10, Helsingissä 9.10 ja Tampereella 11.10.

Oulu Areenan (os. Tyrnäväntie 16, 90400 OULU) keikka alkaa jo kello 19.30, ovet avataan puoli tuntia aiemmin. Liput maksavat 40 euroa.

Remu tuo Roadrunner –juhlakiertueen myös Lapin perukoille

Hurriganesin rock jytisee syyskuussa Rovaniemellä, Inarissa, Levillä ja Pellossa.

19.8.2015
Suomalaisen rockin elävä legenda ja perusjäärä Remu Aaltonen tulee syyskuussa Lappiin kiertueella, jolla mies juhlistaa Roadrunner-levyn 40-vuotista historiaa. Lapin konserttipaikat ovat Rovaniemen Korundi, Saamelaiskulttuurikeskus Sajos Inarissa, Levin Hulluporo Areena sekä Pellon Rohkihalli.

Alun perin Remu and His All Stars –kokoonpanon yhdeksän konsertin sarja on kasvanut jo tusinan mittaiseksi. Kiertue lähti liikkeelle heinäkuussa Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilta. Lapista kiertue jatkaa vielä Ylivieskaan, Kajaaniin ja Helsinkiin päättyäkseen lokakuun alussa Kuopioon.

Juhlinnan kohteena oleva Roadrunner –albumi lukeutuu suomirockin historian tärkeimpiin levyihin. Itse asiassa tämän vuoden lopulla levyn julkaisusta tulee kuluneeksi jo 41 vuotta. Albumi äänitettiin Tukholmassa syyskuussa 1974 viidessä päivässä ja pukattiin markkinoille loppuvuodesta 1974.

Albumi oli aikansa myydyin levy 170 000 kappaleen myynnillä. Useimmat levyn kappaleista ovat klassikoita, kuten I Will Stay, It Ain´t What You Do, nimikappale Roadrunner, alkuperäistä nopeatempoisempi Tallahassee Lassie sekä tietysti se klassikoiden klassikko, Get On.

Get On –kappale menestyi myös kansainvälisesti, sillä se voitti joulukuussa 1974 radioiden European Pop Juryn, mitä moni vertasi jopa Euroviisuvoittoon. Joka tapauksessa se oli omana aikaan kova juttu, joka nostatti suomalaisten nuorten musiikillista itsetuntoa. Get On julkaistiin singlenä sittemmin myös Englannissa, Ranskassa ja Länsi-Saksassa.

Itse levyn tavoin myös Roadrunnerin kansikuva on suomalaista rockhistoriaa. Kuvassa yhtyeen jäsenet Remu Aaltonen, Cisse Häkkinen ja Albert Järvinen istuvat Häkkisen Cadillacin takapenkillä. Kansi on valittu useaan otteeseen Suomen kaikkien aikojen parhaaksi levynkanneksi.

Vaikka takavuosina joskus Roadrunnerin merkitystä vähättelikin, Remu on levystä ylpeä.

– Rock’n roll ei kuole koskaan, eikä kuole tai vanhene Roadrunnerkaan Se on yhä vaan kuin uudestisyntynyt beibi äitinsä sylissä, Remu arvioi.

– Nyt kaikki messiin, kun Get On pauhaa ja Tallahassee Lassie vedetään sellaisella vimmalla että oksat pois. Nyt saavat lavat täristä ja töristä ja yleisö onnesta vapista, kun vanhat gonat hyppäävät areenoille, Remu jatkaa.

Kiertueen erikoisuutena on lavalla yhtä aikaa olevat kaksi rumpusettiä. Toista soittaa Remu itse ja toista Sami Laakso. Yhtyeen kitaristina ja yhtenä laulajana on Ruotsin True Talent 2011 –kisan voittaja Dimitri Keiski, joka seurustelee keminmaalaislähtöisen laulaja Katja Lukinin kanssa.

Muut Remu & His All Stars –yhtyeen muusikot ovat Kari Tapion poika Jani Jalkanen (basso, laulu) ja Hänen Orkesteristaan tutut Ilkka "Luumu" Kaikkonen (kitara, laulu) ja kapellimestari Seppo Rehnström (koskettimet, laulu).


Roadrunner-kiertue 2015:

La 11.07. Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, Suonenjoki
La 08.08. Ravintola Tehdas, Orimattila
La 15.08. RunniRock, Runni
La 29.08. Sokos Hotel Jyväshovi, Jyväskylä
Ke 09.09. Korundi, Rovaniemi
To 10.09. Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Inari
Pe 11.09. Hulluporo Areena, Levi
La 12.09. Rohkihalli, Pello
Pe 18.09. Ylivieskatalo Akustiikka, Ylivieska
La 19.09. PeeVeeBar, Kajaani
Pe 25.09. Sokos Hotel Presidentti, Helsinki
La 03.10. Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

Kiertueen järjestävät: MagnumLive ja J. Jalkanen

Kamoon Kaakamoon - Alapää soi jälleen 5.7.

23.6.2015
Meri-Lapin originellein kesätapahtuma, Kamoon Kaakamoon - Alapää soi, järjestetään tänä kesänä jo viidennen kerran. Koko perheen kesätapahtuma pidetään sunnuntaina 5. heinäkuuta kello 15 alkaen Ala-Kaakamon vanhan koulun pihalla.

Tapahtuman tuotto menee lyhentämättämänä kaakamolaisten lasten ja nuorten hyväksi. Varoilla rahoitetaan muun muassa Kaakamon bändikoulun toimintaa.

Tänä vuonna esiintyjinä ovat Janne Raappana, Men In Black, Worst Night Out -yhtye, Freezer, Kaamea Rangaistus sekä Kaakamon bändikoululaiset.

Kaikkien kymmenen euron lipun ostaneiden kesken arvotaan neljä lippua Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonserttiin loppuunmyydylle Olympiastadionille 16. elokuuta. Alle 12-vuotiaille tapahtuma on ilmainen.

Musiikkiannin lisäksi tapahtumassa on ohjelmaa erityisesti lapsille. Lätyt ja makkarat kelpaavat varmasti vanhemmallekin väelle. Aikuisille on juomatarjoulu aidatulla anniskelualueella kello 03.00 saakka.

Ennakkolippuja myyvät Tornion Musiikki, Kemin Musiikki sekä Kaakamon Napakymppi, josta voi ostaa myös Kamoon Kaakamoon t-paidan.

Esiintyjät tarkemmin

Janne Raappana tuli tunnetuksi suositun Taikakuu-orkesterin laulusolistina ja basistina. Nykyisin Raappana hoitaa Palojärven lomakeskusta. Musiikkia hän ei ole kuitenkaan jättänyt, ainoastaan raastavan kiertue-elämän. Samalla Raappana on laajentanut musiikillista repertoaariaan.

Men In Black on taitava kemiläisyhtye, joka on tapahtumassa melkein housebandin asemassa, lukeutuuhan puolet yhtyeestä myös tapahtuman järjestäjiin. MIB on tullut viime aikoina tunnetuksi erityisesti asemastaan Jari Sillanpään taustayhtyeenä.

Worst Night Out on torniolaisyhtye, joka luokittelee musiikkinsa alternative rockiksi. Yhtye voitti toukokuussa Tornion kevyen musiikin katselmuksen ja on muutenkin kovassa nousussa Meri-Lapin bändipörssissä.

Freezer on tapahtuman primus motor Jari Vesan rock´n roll -yhtye, jossa soittavat myös  Raimo Pohjanen ja Pekka Taramaa. Bändi on tunnettu etenkin tanakoista Hurriganes -covereistaan.

Kaamea Rangaistus on maailman ainoa torniolaispoliisien bändi, joka soittaa pääasiassa covereita, mutta varastossa on myös muutama oma kappale.

Jänkhä jytisee Saariselällä viisi päivää

Nimekkäässä esiintyjäkaartissa mm. Kotiteollisuus, Groovarit ja Turo´s Hevi Gee.

12.8.2015
Jänkhällä Jytisee –moottoripyörätapahtumaan on rekrytoitu melkoinen esiintyjäarsenaali. Saariselällä keskiviikkona 12. elokuuta alkavassa ja sunnuntaihin kestävässä tapahtumassa esiintyvät Kotiteollisuus, Turo's Hevi Gee, Grooving High Allstars, Tervettä Tavaraa, Eini & the Boogie, Christa Huikko Band, Premonition Red sekä koomikot Riku Sottinen ja Antti Haapala.

Jänkhällä Jytisee on Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma, joka järjestetään Saariselällä jo 17. kerran. Viime vuonna tapahtuma kokosi yli 2 000 motoristia.

Livemusiikin lisäksi tapahtumassa on runsaasti muutakin ohjelmaa, kuten Cageriders-show, retket UKK-puistoon, Museotielle ja Husky-farmille, karaokea, jöllymestaruuskisat, tehopenkki, lättyjen ja makkaranpaistoa, saunomista, motoristikirkko Kaunispään huipulla sekä paraatiajo Inariin, jonka yhdessä voi piipahtaa saamelaismuseo Siidassa. Optio-ohjelmanumerona on mahdollisuus vierailla Lemmenjoella, jossa pääsee tutustumaan huopataitelija Kaija Palton ateljeehen.

Tapahtuman hyviin perinteisiin lukeutuu joka-aamuinen motoristien puhallutus ajokunnon varmistamiseksi.

Tapahtumaa isännöivät paikallinen MC Rumakuru ja Santa's Hotel Tunturi.

Tapahtuman maantieteelliset koordinaatit ovat:

68.419434,27.426772

+68° 25' 9.96", +27° 25' 36.38"

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä: http://www.tunturihotelli.fi/fi/jytisee

Wigwam nousi albumilistan kärjen tuntumaan

Satama Open Air -artistit hallitsevat viikon 30 listan kärkipaikkoja.

2.8.2015
Viikon 30 Suomen virallista albumilistaa hallitsevat Kemin Satama Open Airissa vierailleet artistit. Listaykkösenä komeilee Antti Tuiskun En Kommentoi -platta ja kakkosena Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana.

Viikon ensimmäinen uutuuslevy löytyy kolmossijalta, amerikkalainen metalliyhtye Lamb Of God Vii - Sturm Und Drang -albumillaan.  Viime viikon kakkonen, kokoelma Voicen kesähitti 2015 putosi neljänneksi. Qstockin pääesiintyjnä loistanut Nightwish pysyy myös tiukasti kärkisijoilla. Nyt Endless Forms Most Beautiful on sijalla 5.

Viikon mielenkiintoisin uutuuslevy löytyy sijalta kahdeksan, Wigwamin Hard N' Horny Svart Recordsin kustantamana. Kyseessähän on bändilegendan debyyttialbumi vuodelta 1969, jossa A-puolen kaikki kappaleet ovat Jukka Gustafssonin säveltämiä, kahdeksan sekunnin mittaista avausraitaa 633 Jesu Fåglar lukuunottamatta. Mats Huldenin nimiin kirjattu kappale sisältää lintujen äänten matkimista.

B-puolella on Jim Pembroken säveltämä pienoisrockooppera, sarja lauluja Henry-nimisestä miehestä. Yksi levyn erikoisuuksia oli sekin, että ensimmäisen painoksen kannet ovat yhtyeen jäsenten käsin piirtämiä.

Satama Open Airissa jäätävän kovan keikan heittäneen Neljän Ruusun Euforia -albumi pinkaisi kymmenen pykälää ylöspäin ja on nyt sijalla 19.

Listan uutuuksia Lamb Of Godin ja Wigwamin ohella ovat sijalta 12 löytyvä Symphony X:n Underworld, Years & Yearsin Communion (25.), Joe Satrianin Shockwave Supernova (34.) sekä Teemu Roivaisen Sydämesi Tyhjä Huone (47.)

Lista kokonaisuudessaan löytyy täältä: http://www.ifpi.fi/tilastot/virallinen-lista/albumit/2015/31

Qstock jälleen loppuunmyyty

Qstockin pääesiintyjä on lauantaina päälavalle nouseva Nightwish. Kuva: Ville Juurikkala.

23.7.2015
13. kertaa järjestettävä Oulun Qstock-festivaali käynnistyy perjantaina. Jo ennakkoon loppuunmyyty festivaali tulee tekemään uuden kävijäennätyksensä, sillä uusien aluejärjestelyjen myötä sen yleisökapasiteetti on kasvanut 30 000 hengestä 32 000 henkeen kahden päivän aikana.

Festivaalialueella väenpaljouteen on varauduttu monin tavoin. Vesipisteitä on nyt kolme, ja niiden jokaisen hanojen määrää on tuplattu vedenjakelun tehostamiseksi. Wc:iden lukumäärää on lisätty 20 prosentilla, samoin ruokapalvelu- ja anniskelupisteitä sekä baarityöntekijöitä ja järjestyksenvalvojia on aiempaa enemmän.

Qstockin kahden päivän lippujen vaihto rannekkeiksi jatkuu Stockmannilla, Kauppatorilla, Ravintola Nallikarissa, Otto.K:ssa ja Makiassa vielä perjantaina. Festivaalialueella rannekkeenvaihto alkaa porttien auetessa perjantaina klo 14 ja lauantaina klo 11.

Sisääntuloa helpottava Pikisaaren sillan portti on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 14-19.

Kevyen liikenteen väylä Toivoniemen ja Pikisaaren välillä suljetaan festivaalin takia torstaina klo 11 ja avataan yleiseen käyttöön taas maanantaiaamuna.

Qstockin ohjelma: http://www.qstock.fi/ohjelma/

 

Jaakko Laitinen & Väärä Raha kiertää Lappia

22.7.2015

Yksi Lapin lahjoista maailman musiikille on Jaakko Laitinen & Väärä Raha –yhtye, jonka festarikesän välihuipennus tapahtuu tänä kesänäkin perinteisen Lapin kiertueen merkeissä, kun kansainvälisillä areenoilla kunnostautunut Lapland-Balkan-etnofuusio-orkesteri palaa kotiseuduilleen Pohjolaan. Keikkoja on Inarissa, Sodankylässä, Äkäslompolossa, Rovaniemellä ja Pyhä Unpluggedissa.

Bändin musiikki on omanlainensa sekoitus Balkanin mustalaisrytmien, venäläisten romanssien sekä vanhan suomalaisen iskelmän kaltaisia vaikutteita, josta on keitetty kokoon ainutlaatuinen ja ärmäkkä söösi.

Kolme kriitikoiden ylistämää albumia julkaissut Suomen hurmoksellisimmaksi livebändiksi moneen kertaan mainittu orkesteri on tällä kertaa liikenteessä erikoiskokoonpanolla ja trumpetin sijaan solistisena soittimena kuullaan viulua, joka sopii Balkanin musiikkiin kuin hilla ja kerma leipäjuustoon.

Alkuvuodesta Väärä Raha teki uusia aluevaltauksia, kun valkokankaalla ja televisiossa nähtiin Saija Mäki-Nevalan dokumenttielokuva Kihniö, jonka soundtrack oli Väärän Rahan käsialaa.

Yhtye sai myös huomattavan kansainvälisen listasijoituksen, kun baijerilainen Django 3000 -yhtye nimesi uusimman albuminsa Väärän Rahan kanssa yhdessä kirjoitetun kappaleen Bonaparty mukaan ja levy nousikin Saksan albumilistan TOP 20:een.

Yhtyeen kevät ja kesä ovat menneet Suomessa ja Baijerissa keikkaillessa ja loppukesästä alkusyksyyn yhtye ryyheltää Kouvolassa, Italiassa, Kööpenhaminassa, Saksassa ja Unkarissa.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha –yhtyeen Lapin kiertue:

To 23.7. Inari, PaPaNa
Pe 24.7. Sodankylä, Hotelli Sodankylä - Pub Krouvi
La 25.7. Äkäslompolo, Meän Vestivaalit
Ke 29.7. Rovaniemi, Valdemari
* showtime klo 22.
* Yksityistilaisuus Valdemarissa klo 18-21.
To 30.7. Pyhä, Pyhä Unplugged
Pe 1.8. Pyhä, Pyhä Unplugged
La 2.8. Pyhä, Pyhä Unplugged

 

AC/DC:n konsertti vetää väkeä myös ulkomailta

15.7.2015
Australialaisbändi AC/DC:n odotettu megakonsertti tulee keräämään ennätysyleisön Hämeenlinnan uuteen Kantolan tapahtumapuistoon ensi viikon keskiviikkona 22. heinäkuuta.

Kyseessä on kesän suurin rockkonsertti Suomessa ja samalla yhtyeen uran isoin Suomen keikka. Lipunmyynti on ollut viime viikkoinakin erittäin vilkasta Lippupalvelussa ja nyt kannattaa toimia nopeasti, mikäli keikalle vielä mielii liput hankkia.

- Olemme päässeet yli alkuperäisen tavoitteemme ja tällä hetkellä lippuja on myyty vähän yli 52 000. Arvioimme parhaillaan konserttialueen kapasiteettia, mutta näyttää siltä, että tapahtuma tulee olemaan loppuunmyyty ennen keikkapäivää, kertoo Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavender.

Lipunmyyntitilastosta käy myös ilmi, että jopa kymmenen prosenttia konserttiin tulijoista saapuu Hämeenlinnaan Suomen ulkopuolelta. Eniten ulkomaisia rockfaneja saapuu Virosta ja Venäjältä, joihin AC/DC:n Rock Or Bust -maailmankiertue ei yllä.


Tapahtumapäivänä portit konserttialueelle avataan klo 15. Samalla ravintolat ja myyntipisteet avautuvat. Radio Rockiltakin tuttu Jussi 69 soittaa levyjä anniskelualueella klo 15-19.

Ensimmäinen yhtye Santa Cruz aloittaa noin klo 19, amerikkalainen Vintage Trouble noin klo 20 ja illan päättävä AC/DC nousee lavalle noin klo 21. Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua vielä keikkapäivänäkin.

Tiedot konsertin käytännön järjestelyistä on koottu www.acdcfinland.fi -sivustolle, jotka kannattaa tsekata, jos konserttiin on osallistumassa. Rokkineuvoksen saamien tietojen mukaan Meri-Lapistakin Hämeenlinnaan matkaa koko joukko AC/DC -faneja.

Kymmenvuotias Paperitähdet juhlii viikonloppuna tuplakeikalla Kemin Ankkurin lavalla

Paperitähdet. Kuva: Kati Klaavuniemi.

15.5.2015
Kemiläinen bilebändi Paperitähdet juhlii viikonloppuna kymmenvuotista taivaltaan. Matkalle on mahtunut paljon musiikkia, hyviä soittajia ja vielä parempia bileitä.

Bändin riveissä on kymmenen vuoden aikana soittanut yhtyeen toisen perustajan Jani Rojolan mukaan yli kuusikymmentä muusikkoa. Hulvaton määrä.
- Onhan se paljon, ja melkein joka keikalla tulee joku uusi tyyppi lauteille. Saa nähdä koska paukkuu sataset rikki, Rojola virnuilee.

Soittajien lukumäärä ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, ei sinne päinkään. Rojola muistuttaa, että jokaisella on muitakin bändikuvioita ja tilanne elää koko ajan. Kullekin keikalle tarvitaan tietty määrä soittajia ja jos joku ei pääse, tarvitaan tuuraaja, joita yhtyeessä on siis ollut enemmän kuin vakojäseniä.

Nykykokoonpanon muodostavat perustajaveljekset ja laulusolistit Jani ja Ville Rojola, basisti Mikko Raappana, kitaristi Mika Mustonen, rumpali Jussi Voutilainen ja kosketinsoittaja Taneli Knuutinen. Heistä Knuutinen ei pääse bändijuhliin mukaan.
- Määrätty runko pitää olla, mutta mielellään otetaan myös vierailijoita, Rojola linjaa.


Paperitähdet juhlii yleisöään viihdyttäen. Perjantaina 15.5. Ankkurin lavalla nähdään samalla liuta tuttuja paperitähtiläisiä vuosien varrelta, samoin lauantaina 16.5, jolloin Paperitähdet saavat vieraakseen Mikko Alatalon. Ankkuri virittäytyy Juice Leskismäiseen tunnelmaan, kun Coitus Int –bändin hitit pääsevät Mikon ja Paperitähtien käsittelyyn.

Lavalle nousevat edellämainittujen lisäksi viikonlopun aikana ainakin Jyrki Rötkönen, Tuomas Laajoki, Joni Säkkinen, Pepe Toivainen, Lauri Rantama, Sanna Malo, Matti Adolfsen, Tomi Virtanen ja Lasse Launimaa, kuka missäkin roolissa.
- Perjantaina vedetään ensin setti jossa on mukana takavuosien paperitähtiä, ja sitten toinen setti nykykokoonpanolla. Välissä Toivaisen Pepe vetää trubana muutaman biisin. Mutta vierailijoita riittää myös lauantain Coitus Int –iltaan, Rojola kertoo.

Miehen mukaan Mikko Alataloa ei ollut lainkaan vaikea houkutella mukaan, onhan jo neljännen kauden laulava senaattori ollut aiemminkin puolenkymmentä kertaa lavalla Paperitähtien seassa.

 

Paperitähdet sai alkunsa siis vuonna 2005.
- Veljesten isä (Markku Rojola) täytti 50 vuotta, emmekä keksineet muuta lahjaa kuin perustaa bändi, joka esiintyi synttäreillä. Sillä tiellä ollaan vieläkin, Jani Rojola nauraa.

Vaikka Paperitähdet esittää bilemusiikkia laidasta laitaan, on kuitenkin jotain, joka on aina mukana.
-Juicen biisejä ei voi välttää. Niitä on mukana joka kerta, Rojola painottaa.
Niinpä Paperitähdet on ollut mukana joka ikinen kerta Kemin Juicerockissa. Toki pitkälle senkin vuoksi, että sen ovat järjestäneet Rojolat taustavoimineen.

Tulevaisuudesta Rojola sanoo sen verran, että ihan varmasti Paperitähdet jatkaa valitsemallaan linjalla.
- Mutta yhtä varmasti juonimme koko ajan myös uusia juttuja. Meistä kuullaan vielä, ehkä piankin, mies vihjaa.

Tähän astisen taipaleensa aikana bändi on vetänyt jo tribuutti-iltoja esimerkiksi Leevi and The Leavingsin, Lapinlahden Lintujen ja Sir Elwoodin Hiljaisten Värien musiikin merkeissä. Yhtye on keikkaillut etupäässä Meri-Lapissa, mutta jonkin verran myös Oulussa ja Rovaniemellä, tunturikeskuksia unohtamatta. Esimerkiksi Levillä Paperitähtien showt ovat purreet hyvin.

Mutta mitä biisejä on luvassa lauantain Coitus Int –illassa?
- Ei paljasteta kaikkea, mutta ainakin Odysseus on mukana, Rojola sanoo.

Palautetaanpa siis mieleen, mitä muita mahdollisia biisejä setissä voisi olla. Juice Leskinen & Coitus Intin vuoden 1973 debyytti- ja nimikkoalbumilla olivat biisit Heinolassa Jyrää, Sotilaspoika, Hengitä sisko, Jeesus pelastaa, Hän sammuu, Imeläkivi, Zeppeliini, Oo Raili, Mari (Savun kuningatar), Cuba Libre, Tulppaani. Lähde takaisin, Nonamen laulu ja Rokkaan. CD-version bonusbiisejä ovat Marilyn ja Einarin polkupyörä.

Vuonna 1974 ilmestyneellä kakkoslevyllä Per Vers – runoilija oli Odysseuksen ja nimikappaleen lisäksi kappaleet Suihke kainaloon, Hän hymyilee kuin lapsi, Panomies , Keuhkoon pistää, Elämässä pitää olla runkkua, Juankoski, here I come, Tango Iloharjulla, Kuopio tanssii ja soi, Valtatie 9, Leidi leidi , Nuku ja Afroditen poika. Lisäksi CD-versiolla oli bonusbiiseinä Jyrki Boy ja Napoleonin mopo.

Molempina iltoina showtime on kello 23.00. Perjantai-illan tiketin hinta on kymppi ja lauantaina 15 euroa. Lipun hintaan sisältyy narikka.

FAKTA:

* Coitus Intin alkuperäisjäseniä olivat Mikko Alatalo, Juice Leskinen, Harri Rinne ja Max Möller. Myöhemmin myös Pentti Penninkilampi liittyi bändiin
* Yhtye perustettiin nimellä Los Coitus Interruptus vuonna 1972, joka lyheni muotoon Coitus Int. yhtyeen solmittua keväällä 1973 levytyssopimuksen Love Recordsin kanssa.
* Ensimmäinen albumi Juice Leskinen & Coitus Int. ilmestyi marraskuussa 1973. Kesken levynteon bändiin otettiin mukaan vielä rumpali Heikki Jokela ja kitaristi Jarmo Tuominen.
* Levyllä vierailivat myös Ronnie Österberg, Seppo Hovi sekä levyn äänittänyt Måns Groundstroem.
* Levyn jälkeen Alatalo ja Rinne jäivät pois bändistä, mutta Alatalo vieraili jokaisella Coitus Int. –julkaisulla.
* Keväällä 1974 ilmestyi single Marilyn/Einarin polkupyörä, josta tuli iso hitti. Marraskuussa ilmestynyt Jyrki Boy/Napoleonin mopo jatkoi menestystä.
* Kevään ja kesän 1974 aikana bändi koki myös useita soittajavaihdoksia; Juice itse otti basistin tehtävät Rinteen jälkeen siihen saakka kunnes Juuso Nordlund pestattiin tehtävään, Max Möller puolestaan jätti bändin ja Juke Aronen tuli rumpaliksi Jokelan tilalle.
* Odotettu Coitus Intin kakkosalbumi Per Vers –runoilija ilmestyi joulukuussa 1974 ja sen jälkeen yhtyeeltä ilmestyi keväällä 1975 vielä kaksi singleä, jotka tulivat yhtäaikaa kauppoihin.
* Singlet olivat Se oli jautaa/Tarzanin kalsarit sekä Löyly löi/Seminoloogie Boogie Woogie.
* Yhtye lopetti toimintansa heinäkuussa 1975 Oulun Kuusrockin keikan jälkeen.

Flesh Roxon Therapyn? kanssa klubikiertueelle

Nicky Rothe. Kuva: Juhani Hiltunen.

24.5.2015
Kemiläisellä horrorpunk -yhtye Flesh Roxonilla on edelleen lujasti myötätuulta purjeissaan. Yhtye toimii vaihtoehtorockia, punkia ja metallivaikutteita yhdistelevän Pohjois-Irlannin ylpeyden Therapy?:n lämmittelijänä syyskuussa bändin tehdessä Suomessa kolme kaupunkia käsittävän klubikiertueen.

Tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa viettävä Therapy? ja Flesh Roxon esiintyvät Tampereen Klubilla, Turun Klubilla ja Helsingissä Nosturissa 17.-19. syyskuuta.  Keikkojen liput ovat myynnissä Tiketissä.

- Aika hyviä uutisia, bändi virnuilee Facebook-sivuillaan keikkojen tiimoilta.

Aiemmin tänä vuonna Flesh Roxon sai uudelle albumilleen vierailijaksi suomalaisen rocklegenda Andy McCoyn. Roxonien nokkamies Nicky Rothen tekee kesällä McCoyn kanssa akustisen kymmenen keiken Suomen kiertueen. Kesällä tiiviisti keikkaileva Flesh Roxon rundaa Suomessa myös amerikkalaisen Koffin Kats - yhtyeen kanssa 29.5.-7.6.

Sekä Rothenin ja McCoyn että Roxonien ja Koffin Katsien kiertueet nähdään myös Kemissä. Therapy? ei tällä erää Kemiin asti ehdi.

Flesh Roxon puolestaan painelee ulkomaille jälleen loppuvuodesta. Suunnitelmissa on ainakin Kanadan kiertue, joka saattaa ulottua myös Amerikan Yhdysvaltojen puolellekin.

 

Laulaja-kitaristi Andy Cairnsin, basisti Michael McKeeganin ja rumpali Neil Cooperin muodostama Therapy? nähtiin viimeksi Suomessa Rock The Beach -festivaalin yhteydessä kesäkuussa 2013 ja sitä ennen loppuunmyydyllä klubikeikalla syksyllä 2012.

Jo neljännesvuosisadan raskaan vaihtoehtomusiikin alalla vakaata kannatusta nauttinut bändi julkaisi maaliskuussa uuden albumin Disquiet. Uusi levy jatkaa musiikillisesti vuonna 1994 julkaistun, kriitikoiden ylistämän Troublegum -albumin linjoilla. Mureita rock-melodioita ja tarttuvia kertosäkeitä pullistelevaa levyä on kuvailtu mestariteokseksi – kohteliaisuus, jota harvoille bändille suodaan pitkän levytysuran jälkeen. Therapy? palaa Suomeen vahvempana kuin koskaan.

Flesh Roxonin seuraavat keikat:

29.5 Rokbar, Turku (+Koffin Kats)
30.5 Nosturi, Helsinki (+Koffin Kats, Rejected, Night Nurse)
2.6 Välibaari, Lempäälä (+Koffin Kats)
3.6 Henrys Pub, Kuopio (+Koffin Kats, Astalo)
4.6 Henrys Pub, Tampere (+Koffin Kats, Harmony Garden)
5.6 Linttameeting, Saarijärvi (+Koffin Kats)
6.6 Cafe Chillout, Kemi (+Koffin Kats)
7.6 Graceville, Iisalmi ((+Koffin Kats)
18.6 Nummirock
19.6 Rock N Roll Jamboree, Yyteri, Pori
10.7 Ravintola Katse, Jyväskylä
12.7. Love Rock, Chillout, Kemi
24.7. Cape fear, Tuusniemi
21.8 Redneck Rock, Mikkeli
22.8 Cafe Keikki, Koskenranta
28.8 On the Rocks, Helsinki (+The Obscenes)
9.10 Totem, Lappeenranta

Nicky Rothen & Andy McCoy Acoustic Tour 2015

15.7. Panama Bar, Valkeakoski
16.7. Pakkahuone, Tampere
17.7. Chillout, Kemi (+ Pastori Oinas)
18.7. Graceville, Iisalmi
22.7. Välibaari, Valkeakoski
25.7. On The Rocks, Helsinki

Muita:
27.6. Nicky Rothen & Zack´O. Seilari, Kemi.
3.7. Nicky Rothen & Zack´O. Klubi 20, Suomenlinna, Helsinki.
4.7. Nicky Rothen & Zack´O. Chillout, Kemi
8.7. Nicky Rothen & Tuomo Kaarakainen. Base Bar, Helsinki.
10.7. Nicky Rothen & Zack´O. Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu