Jani Liimatainen julkaisi sooloalbumin My Father´s Son


Laulusolisteina esiintyvät mm. Tony Kakko, Timo Kotipelto, Anette Olzon, Pekka Heino ja Antti Railio.

4.3.2020
Kemiläislähtöinen kitaristi Jani Liimatainen on julkaissut My Father´s Son -sooloalbumin. Tänään Frontiers Music Srl:n kautta julkaistulla albumilla on kymmenen biisiä ja laulusolisteina Liimataisen itsensä lisäksi kuullaan lukuisia nimekkäitä vokalisteja. Esimerkiksi kappaleella All Dreams Are Born To Die laulaa Liimataisen entinen bändikaveri Sonata Arctican ajoilta, siis Tony Kakko. Kuuntele biisi jutun yläpuolelta.

Muut vokalistit ovat Stratovariuksen Timo Kotipelto (kappaleissa Who Are We ja Into The Fray), Soilworkin Björn “Speed” Strid (Breathing Divinity) Brother Firetriben Pekka Heino  (Side By Side), The Dark Elementin Anette Olzon (I Could Stop Now), muun muassa Celestyssä kunnostautunut Antti Railio, joka vetää albumin nimibiisin My Father's Son sekä Electric Mobin Renan Zonta (What Do You Want ja The Music Box. Liimatainen itse hoitaa laulun kappaleessa Haunted House.
Taustalauluissa ovat mukana Liimataisen itsensä ohella Kakko, Olzon, Railio, Strid, Zonta ja Petri Aho, JC Halttunen sekä Lassi Vääränen.

Myös levyllä soittavat muusikot ovat huippuluokkaa, basson kanssa operoi Jonas Kuhlberg, rumpuja paukuttaa Rolf Pilve ja pianossa on Jarkko Lahti. Liimatainen itse hoitaa luonnollisesti kitaroinnin sekä kosketinsoittimet ja ohjelmoinnin. Vierailijoina mukana ovat lisäksi Jens Johansson ja Janne Huttunen.

Sonata Arcticassa Liimainen soitti vuosina 1996-2007. Vuosina 2001-2004 Liimatainen kuului myös Altaria -yhtyeeseen. Nykyään Liimatainen vaikuttaa perustamissaan Cain´s Offering ja The Dark Element -yhtyeissä sekä Insomniumissa. Hänellä on myös Sydänpuu -yhtye kemiläisen Risto Koskisen kanssa, joka julkaisi Malja -singlen vuonna 2013. Liimatainen on lisäksi soittanut Antti Railion keikkakitaristina.

Cain´s Offering on julkaissut kaksi albumia. Gather the Faithful ilmestyi 2009 ja Stormcrow 2015. The Dark Element on julkaissut niinikään kaksi albumia. Nimialbumi The Dark Element ilmestyi 2017 ja Songs the Night Sings 2019. Bändin laulusolistina on Anette Olzon ja siihen kuuluvat myös Jonas Kuhlberg (basso) ja Rolf Pilve (rummut) sekä livekokoonpanossa myös Juha Mäenpää (koskettimet). Bändin alkuperäisrumpali oli kemiläinen Jani Hurula, joka on edelleen Cain´s Offeringin rumpupatteriston takana. Cain´s Offeringin miehistöön kuuluvat myös Kuhlberg, Jens Johansson sekä laulusolisti Timo Kotipelto, jonka kanssa Liimatainen tekee myös duokeikkoja.

Liimatainen on vaikuttanut myös Arion ja Dream Asylym -yhtyeissä, soittanut kitaraa Paul Di Annon kiertueella, vieraillut Celestyn ja Human Templen albumeilla ja säveltänyt Strum und Drang -yhtyeelle kappaleen River Runs Dry.

Skullrod julkaisi ensimmäisen musiikkivideonsa


Kemiläisbändin Hands Of An Angel  -video on myös Rock Academy Kemin ensimmäinen julkaisu.

14.4.2021
Kemiläinen Skullrod -yhtye on julkaissut ensimmäisen musiikkivideonsa. Tuotos kantaa nimeä Hands Of An Angel. Se on samalla myös kaksi vuotta toimineen Rock Academy Kemin ensimmäisen julkaisu. Katso video tämän jutun yläpuolelta.

Ensimmäisestä musavideosta huolimatta Skullrod on kulkenut jo aimo taipaleen kemiläisissä musiikkikuvioissa. Jani Marjasen (laulu), Samuli Parpalan ja Samuli Mattolan (kitarat), Matti Kaikkosen (basso ja laulu) sekä Niko Peltoniemen (rummut) muodostama yhtye on on perustettu jo vuonna 2012.

Yhtyeen tyylisuunnan voi ilmaista monella tapaa. Facebook-sivuillaan Skullrod kertoo olevansa kemiläinen genrerajoja rikkova metalliyhtye, joka aloitti alternative metallin parissa.
- Se voi olla myös heviä, jossa on vaikutteita vähän kaikesta. Tai heviä, jossa on seassa jotain muutakin. Tai death metallia, jossa on tylsiäkin kohtia, bändin tyypit heittelevät näkemyksiään ilmoille.
Lisäksi tietysti bändin musiikin kuuntelijoillakin voi olla genrestä omia näkemyksiä.
- Olennaista on, että musiikki saa kuulijassa jotain tuntemuksia aikaan, rumpali Niko Peltoniemi tiivistää.

Yhdeksättä vuotta toimivalla Skullrodilla on tällä hetkellä valmiina parikymmentä soittovalmista biisiä. Lisäksi demoversio -vaiheessa olevia kappaleita löytyy kymmenkunta. Yhtyeella on takanaan keikkojakin aimo määrä. Kemin lisäksi bändi on nähty lauteilla muun muassa Sodankylässä, Oulussa ja Turussa.

Skullrod tunnetaan mielettömän energisena yhtyeena, joka antaa lavalla aina kaikkensa.
- Bändin energian määrä on jotain aivan uskomatonta, kuvailee kemiläistä bändimaailmaa monelta kantilta edesauttanut Tuomas Laajoki.
- Siinä on mukana myös jotain brutaalia uhmakkuutta, Laajoki lisää bändin jäsenten kuunnellessa vieressä tyytyväisinä.

Bändin energian määrää on mahdoton ilmaista millään mittareilla. Yksi sellainen voisi tosin olla moshauksen määrä, jota myös headbanging-liikkeeksi kutsutaan. Bändiläiset nimittäin myöntävät, että keikan jälkeen niskoissa todellakin tuntuu.

Yhtyeen taival on kulkenut omia teitään, jopa hitaasti ja rauhallisesti aggressiiviseksikin kuvatusta musiikkityylistä huolimatta. Taustalla on myös yksi pitkähkö tauko vuoden 2015 tienoilla, jolloin yhtyeen jäsenet suorittavat asevelvollisuuttaan Suomen armeijassa.
Bändi tunnetaan myös ahkerasta treenaamisestaan.
- Ainakin kaksi kertaa viikossa ja henkilökohtaiset treenit siihen päälle, miekkoset kuvailevat.
Yhtye on treenannut Kemi Factorin tiloissa Sauvotalolla ja nykyään perinteistä rikkaassa Huvikummussa.


Yhtye on ollut mukana Rock Academy Kemin toiminnassa alusta saakka, parisen vuotta siis. Yhtye vakuuttaa, että RAK:n toiminnasta on ollut silkkaa hyötyä ja paljon.
- Sen kautta on päästy kehittymään, saatu jatkuvaa palautetta, saatu keikkoja ja äänitysmahdollisuuksia. RAK:n klinikoista on jäänyt paljon tietoa takaraivoon, varsinkin siitä, miten musiikilla voisi elättää itsensä.
Tämä onkin Skullrodin jäpiköiden tavoitteena.
- Leipäkysymyksen lisäksi kyse on siis siitä, että saisi tehdä mitä tykkää, eli keskittyä musiikkiin, Peltoniemi alleviivaa.

Rock Academyn toimintaan yhtye pääsi kuten kaikki muutkin mukana olleet yhtyeet ja artistit eli katselmuksen kautta. Katselmuksissa arvioidaan bändin osaamista, tilaa ja asennetta. Osa on päässyt saman tien RAK:n siipien suojaan, osa on joutunut odottelemaan hetken aikaa. Tähän mennessä mukanaa on ollut seitsemän bändiä tai artistia sekä kaksi tuetun bänditoiminnan piirissä. Aika paljon siis kahteen vuoteen.
- Itse asiassa Skullrod tuli kuvioihin jo Kemi Factorin perustamisen aikoihin vuonna 2016 kun kaksi yhtyeen jäsentä tuli Factorille työharjoittelijoiksi. Niinpä bändi valikoitui mukaan Rock Academyyn aika luonnollisesti, kun oli jo hyvät pohjat alla, huomauttaa Rock Academy Kemin työntekijänä koko parivuotisen projektin ajan toiminut Elias Kauppinen.


Hands Of An Angel -video kuvattiin yhdessä päivässä. Runkoversio oli bändin arvioitavana jo seuraavana päivänä, jonka jälkeen kuvaaja Joonas Pirttikangas viimeisteli videon yksityiskohtia pari päivää. Biisi on äänitetty Tico Tico -studiolla Ahti Kortelaisen kokeneissa käsissä. Rumpuosuudet nauhoitettiin Torniossa ammattiopiston Lappian musiikkitalon suojissa. Sielläkin Sir Kortelainen oli mukana.

On tietysti vielä lopuksi ihan pakko kysyä, että mistä biisi kertoo.
- Auschwitzista, tulee ensimmäinen vastaus.
- Ja Josef Mengelen hirmutöistä, siitä mitä kaikkea hän teki ihmisille siellä, kuuluu jatko. Bändin mukaan he ajattelivat, että ensimmäisessä videobiisissä pitää olla "vähän" karumpi ja ronskimpi aihe, joka on myös aggressiivisen ja äkäisen kuuloinen. Biisin rakensivat  Matti Kaikkonen ja Samuli Parpala, joskin jokainen äijä on tuonut biisiin oman lisänsä.

- Hands of An Angel on bändin ihan ensimmäinen oma biisi. Se on tosin muuttanut muotoaan tosi paljon vuosien varrella. Muun muassa yksi turha kierto pudotettiin välistä pois ja outro tehtiin kokonaan uusiksi, Elias Kauppinen lisää.
Kauppisen mukaan hänen ohjauksessaan olleet Skullrodin muusikot ovat "helppoja tyyppejä", ja nimenomaan positiivisessa mielessä.
- Bändikemialtaan se on hyvin tasainen porukka, kaikki jalat maassa -ihmisiä, jotka tulevat tosi hyvin toimeen keskenään. Se tekee bändistä vahvan, jolla on kova tekemisen meininki.
Skullrod on Kauppisen mielestä kehittyvyt jatkuvasti ja luontevasti, vieläpä.
- Tämä ei ole tyhjää kehumista. Jätkät ovat tajunneet, että eteenpäin pääseminen vaatii kovaa työtä. Ja sitä nämä tyypit ovat tehneet. Ja se on ainoa oikea tie.
Kauppinen uskoo Skullrodin mahdollisuuksiin.
- Levytyssopimus on mahdollinen ja näen, että bändillä on mahdollisuus breikata.

Ota Skullrod seurantaan. Bändin Facebook-sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/skullrodbandLihamyllyn paluu rottaluolaan

Meatgrinder. Kuva: Oona Jakku.

Meatgrinder. Kuva: Oona Jakku.

Torniolaisyhtye Meatgrinder julkaisi uutta materiaalia viiden vuoden tauon jälkeen.

5.1.2021
Torniolaisyhtye Meatgrinder on julkaissut uutta musiikkia pitkästä aikaa.
- Edellisestä julkaisusta on vierähtänyt jo viisi vuotta, joten viimeistään nyt on aika palata kunnolla sorvin äärelle, yhtye kertoi viime vuoden viimeisenä päivänä Facebookissa jakamassaan päivityksessä.

Päivitys sisälsi linkin Spotify-palveluun ja siellä singlen Return to the Ratsnest äärelle. Sinkku sisältää kaksi biisiä, Manic Beer Feaster ja ACAB. Pituutta julkaisulla on yhteensä kokonaiset kaksi minuuttia ja 19 sekuntia. Julkaisijaksi on merkitty Mulkuting Records 2020.
Yhtyeen mukaan kyseessä on kaamosajasta huolimatta tuhannen auringon voimalla kasattu pläjäys.

Vuonna 2012 perustettu Meatgrinder on viime vuosina ollut melko hissuksiin, mutta aina silloin tällöin rottaluolasta on jotain elonmerkkejä tullut. Viime syyskuussa bändi piipahti keikalla Helsingin Lepakkoluolassa Extraordinarily Spectacular Ultimate Gameshow -tapahtumassa. Vajaata vuotta aiemmin, marraskuussaä 2019 Meatgrinder esiintyi RÄSH -minitourin merkeissä Oulussa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Sitä edelliset havainnot yhtyeestä - jonka toiminnan loppumisvuodeksi lappilaisen populaarimusiikin löytöpiste Populappi on ehtinyt merkitä jo vuoden 2016 - vuosilta 2014 ja 2015. Vuonna 2014 Meatgrinder sijoittui Kemissä pidetyssä Lockarock-bändikilpailussa kolmanneksi. Tuolloin myös Rokkineuvos istui kisan tuomaristossa. Vuonna 2015 Meatgrinder palkittiin Porvoossa pidetyssä Sounds 2015 -tapahtumassa tuhannen euron stipendillä.

Genrekseen yhtye määrittelee crossover thrashin. Bändin antia on kuvailtu myös kalja- tai pizzarässiksi. Viimeisten tietojen mukaan yhtyeen muodostavat yhä vokalisti Antti Mäki, basisti Samuel Mäkinen, rumpali Antti Liakka, soolokitaristi Juho Lalli ja rytmikitaristi Eemeli Haarala. Viimeisten tietojen mukaan siksi, että yhtye ei nettimaailmassa itsestään kovin tarkkoja tietoja - ei edes Facebook-sivuillaan - jakele.

Sinkkujulkaisuun liittyvän päivityksen lisäksi yhtye ei ole kertonut tulevaisuuden suunnitelmistaan. Anyway, yhtyeen Return to the Ratsnest -sinkun antiin voi tutustua osoitteessa: https://open.spotify.com/album/0o711XH1ONJSt3POqEGb35…

Ja yhtyeen Facebook-sivu löytyy täältä: https://www.facebook.com/MEATGR1NDERKitaristi Alexi Laiho on kuollut

Alexi Laiho. Kuva: terhi Ylimäinen.

Alexi Laiho. Kuva: terhi Ylimäinen.


04.01.2020
Yksi maailman tunnetuimmista kitaristeista, Alexi Laiho, on kuollut vain 41-vuotiaana. Children of Bodom -yhtyeen keulamiehenä maineeseen noussut muusikko menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Alexi Laihon ja rumpali Jaska Raatikaisen perustama Children of Bodom aloitti uransa vuonna 1993, ja yhtye oli yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä metalliyhtyeistä aina vuoden 2019 lopulla nähtyyn jäähyväiskonserttiin saakka. Viime vuonna Alexi Laiho muodosti ympärilleen Bodom After Midnight -kokoonpanon, joka ehti äänittää kolme kappaletta ja kuvata yhden musiikkivideon, jotka julkaistaan postuumisti vielä määrittelemättömänä ajankohtana.

Children of Bodomin lisäksi Laiho vaikutti muun muassa Warmenin, Sinergyn sekä Kylähullut-yhtyeen ja The Local Bandin riveissä. Esimerkiksi Metal Hammer Golden Gods -palkinnolla sekä lukuisilla muilla kansainvälisillä tunnustuksilla palkittu kitaristi nähtiin myös Helsingin Juhlaviikkoja varten säveltämänsä, Senaatintorille sata kitaristia koonneen 100 Guitars From Hel -jättikonsertin tähtenä vuonna 2015.

- Olemme musertuneita rakkaan ystävämme ja bändimme jäsenen äkillisestä poismenosta. Sanat eivät pysty kuvailemaan sitä järkytystä ja surua, jota tunnemme, Bodom After Midnight -yhtyeen Daniel Freyberg, Mitja Toivonen sekä Waltteri Väyrynen sanovat.

Lahjakas kitaristi ja muusikko nautti suuresti myös roolistaan uusperheen isänä, enona sekä kummisetänä. Tärkeät perhesuhteet toivatkin Laiholle varsinkin viimeisimpien vuosien aikana hyvää vastapainoa aktiivisen kiertämisen rinnalle. Hänellä oli erityisen läheinen ja lämmin suhde isosiskoonsa, vanhempiinsa ja isosiskonsa tyttäreen. Sisko kertoo:
- Olemme kaikki syvästi järkyttyneitä ja surun murtamia. Toivomme koko perhe, että saamme rauhan päästä tämän vaikean ajan yli. Pikkuveljeni tullaan hautaamaan perhepiirissä.

Alexi Laihoa jää kaipaamaan myös hänen perheensä Australiassa.
- Alexi oli mitä rakastavin ja uskomattomin aviomies ja isä. Sydämemme ovat ikuisesti palasina, Kelli Wright-Laiho sanoo.

Sonata Arctica täyttää 25 vuotta

Klikkaa kuva, niin saat sen isommaksi.

Klikkaa kuva, niin saat sen isommaksi.

Kattava juhlakiertue Suomessa ensi keväänä, liput jo myynnissä

17.12.2020
Yksi Suomen kautta aikain menestyneimmistä metalliyhtyeistä, kemiläinen Sonata Arctica, täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 25 vuotta. Neljännesvuosisadan mittaista matkaa päästään juhlimaan kotimaassa 12 kaupungin verran helmi-maaliskuussa. Kiertue alkaa Jyväskylän Lutakosta 18. helmikuuta ja matkaa läpi Suomen päättyen Espoon Kulttuurikeskukseen 26. maaliskuuta.

- Ensimmäiset 25 vuotta on ollut huikea matka Sonata Arcticalle. Tässä sitä vielä ollaan kaikenlaisten seikkailujen jälkeen. Kunhan vuosi vaihtuu, kaikki vuoden 2021 keikat vedetään 25th anniversary tour -nimikkeen alla, ja keikoilla kuullaan läpileikkaus yhtyeen koko tähänastisesta tuotannosta, bändi kertoo.

Sonata Arctica räjäytti pankin heti Ecliptica-esikoisalbumillaan vuonna 1999, ja sittemmin meno on ollut melkoista. Kymmenen studioalbumin, lukemattomien kiertueiden ja jättimäisten festivaalikeikkojen jälkeen keskiössä on edelleen melodinen metalli, ja yhtye aikoo jatkaa samalla linjalla. Sonata Arctican edellinen Talviyö-albumi julkaistiin vuonna 2019.

Kaikki tulevan kiertueen ennakkoliput ovat nyt myynnissä lipunmyyntipalveluissa.

Kotikaupungissaan Kemissä bändi nähdään elokuun alussa pidettävässä Satama Open Air -festivaalissa.

Metallimuusikot kunnioittavat Suomen itsenäisyyspäivää - tietysti äänittämällä Metalli-Finlandian

6.12.2020
Myös suomalaisilta metallimuusikoilta löytyy kosolti isänmaallisuutta, minkä he osoittavat omalla tavallaan. 13 eri yhtyeissä soittavaa metallimuusikkoa äänitti Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi Finlandia-hymnin metalliversion. Tsekkaa biisi jutun yläpuolelta.

- Suomen itsenäisyyden sadantenakolmantena vuonna maailma ja Suomi on kokenut jotain ennennäkemättömän katastrofaalista. Vaikka pandemia on rajoituksineen tuonut monille pelkoa ja menetyksiä, on musiikki silti asia, joka yhdistää ihmisiä jopa kaikkein epätoivoisimmalla hetkellä, kirjoittaa Metalli-Finlandian saatesanoissa mm. oululaisesta Epileptica -yhtyeestä tunnettu J. Palmroos, joka on tuottanut kappaleen.

- Kappaleella on varmasti paikka jokaisen suomalaisen ja Suomessa asuvan sydämessä. Pidetään toisistamme huolta. Keep listening metal, J. Palmroos jatkaa.

Metalli-Finlandialla lauluvat Ilkka Keskitalo (King Company), Pete Ahonen (Burning Point, Stargazery), Jonne Järvelä (Korpiklaani, Jonne), Jari Tiura (Stargazery, Michael Schenker Group), Seidi Koivusalo (Epileptica, Ekakierros) ja Tomi Kurtti (Mysterizer).

Huikeasta soitosta vastaavat rytmikitaristi Esa Orjatsalo (Metal De Facto, Bloody Hell), soolokitaristit Tomi Nikula (Epileptica) ja Joonas Pulkkinen (Shereign, Black light  discipline), bassoa jytkyttää Lauri Huovinen (Bad Baron, Zarthas), rumpuja paukuttaa Atte Palokangas (Beast In Black, Agonizer, Thunderstone)  ja koskettimien takaa löytyy itse  J. Palmroos (Epileptica, Mysterizer, Stargazery).

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu