Satama Open Airin kattaus on valmis

11.6.2017
Kahdeksatta kertaa järjestettävän Satama Open Air -festivaalin kattaus on valmistunut. Kevään aikana festivaalia on vahvistettu vielä kahdeksalla artistilla, joiden joukossa tuoreimman Vain Elämää -kaudella nähdyt Nikke Ankara (kuvassa) ja Irina.

Viime vuonna esiintyneistä mukana ovat vain Anna Puu ja Brädi. Odotettuja lisäyksiä esiintyjäkaartiin ovat Antti Tuisku ja Neljä Ruusua. Ysäri-kategoriaa edustavat Bye Bye Baby -hitistään tunnettu ylitorniolaislähtöinen CatCat -duo sekä muun muassa Odota -kappaleestaan tunnettu Aikakone.

Katso koko esiintyjäkattaus täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

 

 

Seitsemän vuoden tauko ohi

Zacharius Carls Group. Kuva: Aki Roukala.

26.5.2017
Torniolaislähtöisen, nykyään Oulusta käsin operoivan Zacharius Carls Groupin viides pitkäsoitto Quiet Desperation -albumi saapuu kauppoihin 9. kesäkuuta. Samalla päättyy yhtyeen seitsemän vuotta kestänyt levytystauko.

Lue lisää ja katso kappaleiden Quiet Desperation ja Don´t Wake Up –musiikkivideot täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Säkenöivä! -kuoro säväytti kevätkonsertissaan

21.5.2017
Kemiläinen Säkenöivä! -kuoro on nopeasti noussut kotikonnuillaan suosioon. Tästä osoituksena oli kuoron lauantainen kevätkonsertti Sauvotalolla, joka oli loppuunmyyty.

Konsertti oli kaikilla mittareilla onnistunut, eikä vähiten kappalevalintojen johdosta. Taisi olla ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa kun esimerkiksi kappaleesta Smells Like Teen Spirit esitettiin kuoroversio.

Lue Rokkineuvoksen keikka-arvio ja katso kuvakooste täältä: http://www.rokkineuvos.fi/435043521

Puoli miljoonaa sivuvierailua

10.5.2017
Rokkineuvoksen sivustolla täyttyi merkittävä rajapyykki. Sivustolla on nyt vierailtu uskomattomat 500 000 kertaa. Puoli miljoonaa.

Perustaessani sivuston noin 2,5 vuotta sitten en villeimmissäkään kuvitelmissani osannut kuvitella moisia lukuja. Mutta näin on mennyt ja hyvä niin. Hurjat kävijäluvut kertovat, että sivusto on tullut tarpeeseen.

Olen luonnollisesti ylpeä niin sivustostani kuin sen kävijämääristäkin, mutta samalla hyvin nöyrä. Sivuston on ansaittava paikkansa joka päivä. Hyviä juttuaiheita on riittänyt, enkä läheskään kaikkia ole pystynyt käyttämäänkään, valitettavasti, sillä Rokkineuvoksenkin käytettävissä on vain 24 tuntia vuorokaudessa ja elämään kuuluu - tietysti - paljon muutakin.

Mutta sen voin luvata, että jatkossakin teen parhaani. Erityisesti sivuston ns. kruununjalokiveä, eli keikkakalenteria tulen jatkossakin päivittämään käytännössä joka päivä. Uskoakseni se on lajissaan ainakin Pohjois-Suomen kattavin, ehkä enemmänkin. Sen tekeminen on työlästä, mutta palkitsevaa.

Mutta myös juttuja kirjoitan niin paljon kuin ehdin. Ihan viime aikoina se on jäänyt vähemmälle muiden kiireiden vuoksi, mutta työn alla on koko ajan mielenkiintoisia lukujuttuja.

Miljoonat kiitokset jokaiselle sivustolla käyneelle. Pysykää mukana jatkossakin.

Rokkineuvos

Tony Kakko teki PS Kemille uuden kannatusbiisin

5.5.2017
PS Kemin toista kautta Veikkauliigassa pelaava joukkue on saanut uuden kannatuslaulun. Kappaleen Ei oo muutako on säveltänyt ja sanoittanut Sonata Arctican Tony Kakko.

Lue kappaleen taustoista sekä Tony Kakon ja Sonata Arctican muista ajankohtaisista kuulumisista, kuten Sonata Sinfonicasta, torstaina Argentiinasta alkaneesta Etelä-Amerikan kiertueesta ja Raskasta joulua -projektista lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

 

Tony Kakko esitti Ei oo muutako -kappaleensa ensimmäistä kertaa PS Kemin liigakauden avausottelun tauolla 22.4. Kappale sai aikaan hyvää karmaa, sillä PS Kemi voitti SJK:n 3-1. Kuva: Teemu Kvist.

70-lukulaiset huomio! Suzi Quatro Kemijärven Yöt -tapahtumaan

3.2.2017
Jos muun muassa kappaleet Can the Can, 48 Crash, Daytona Demon ja Devil Gate Drive merkitsevät Sinulle jotain, on syytä suunnata 7.-8.7. Kemijärven Yöt -tapahtumaan, jonka pääesiintyjäksi on kiinnitetty em. kappaleiden esittäjä Suzi Quatro.

Ulkomaalaisväriä festareille tuovat myös ruotsalaiset Rednex ja Dr. Alban. Kotimaisista kiinnostusta herättää muun muassa Agents & Vesa Haaja.

Lue täältä lisää ja vaivu nostalgiaan katsomalla Suzi Quatron Can the Can –musavideo: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

 

Kemiläinen Duuri-Kuuri -yhtye pääsi menestyksen porteille

Duuri-Kuuri studiossa Ahti Kortelaisen johdolla 1980-luvulla. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Laadukkaita kappaleita tehneen yhtyeen lopullinen läpimurto kariutui lähinnä huonoon tuuriin.

7.1.2017
Kemissä on ollut aina laadukkaita bändejä, joista osa on päässyt nousemaan laajempaakin tietoisuuteen. Osalle taitavistakin yhtyeistä kohtalona on ollut jäädä vain kolkuttelemaan menestyksen portteja. Yksi näistä yhtyeistä on Duuri-Kuuri. Bändissä taitoa oli riittämiin vaikka mihin ja yhtye teki kappaleita, joista tykättiin.

Bändillä oli matkassaan kuitenkin huonoa tuuria. Valmiiksi äänitetty LP-levy jäi julkaisematta, Kemin Urkilla kuvattu video jäi esittämättä tv:ssä ohjelma-ajan täyttymisen vuoksi, Intian singlemarkkinat jäivät valloittamatta, eikä matka kuuluisuuteen onnistunut Holle Holopaisen radiohehkutuksista huolimatta. Monta muutakin kommervenkkiä yhtye kohtasi 1980-luvulle sijoittuvana toiminta-aikanaan.

Yhtyeen musiikki on kuitenkin jäänyt elämään ja nyt bändin 13 biisiä on ladattu kaikkien ulottuville Youtube-palveluun.

Yhtyeen tarinan voit lukea täältä ja samalla kuunnella yhtyeen kappaleet Unien kauppiaat ja Paganini: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Raskasta joulua oli suurmenestys Kemissä

Raskaana oleva Floor Jansen oli Raskasta joulua -konsertin tähti, joka hurmasi kemiläisyleisön täydellisesti.

3.12.2016
Raskasta joulua -konserttikiertueen kautta historian ensimmäinen vierailu Kemissä oli enemmän kuin onnistunut. Konsertti myytiin loppuun kahta viikkoa ennen kiertueen rantautumista Perämeren Monacoon. Tervahalliin ahtautui komeat 1 400 henkeä.

Konserttiyleisön joukossa oli niin hevimusiikin faneja kuin joululaulujenkin ystäviä. Osa toki molempia, mutta yleisön joukossa oli runsaasti ihmisiä, jotka olivat ensimmäistä kertaa kuuntelemassa raskasta rockia. Suurin osa väestä oli joka tapauksessa ensimmäistä kertaa Raskasta joulua -konsertissa. Asialle omistautuneimmat ovat tietysti aiempina vuosina käyneet katsomassa RJ-konsertteja Torniossa, Rovaniemellä ja Oulussa.


Useampana vuonna RJ-konsertin kokeneena tohdin alleviivata, että jokainen konsertti on ollut kokemus isolla K:lla. Niin nytkin, vaikka jotakin olennaista puuttui, kun Tony Kakko joutui jättämään RJ-kiertueen väliin Sonata Arctican samanaikaisen Pohjois-Amerikan rundin vuoksi. Ja jos eläisimme täydellisessä maailmassa, niin olisihan lavalla pitänyt nähdä myös JP Leppäluoto ja Jarkko Aholakin. Mutta kaikkea ei voi saada, ei ainakaan yhdellä kertaa.

Konsertin myötä ensimmäistä kertaa Kemissä nähtiin yhdessä molemmat nykyiset Nightwish -solistit Floor Jansen ja Marco Hietala. Jansen vieraili ylipäätään ensimmäistä kertaa Kemissä. Ja millä tavalla. Raskaana oleva nainen hullaannutti yleisönsä. Jokainen  hollantilaisen laulama kappale oli nappiveto. Seitsemännellä kuulla oleva Jansen odottaa esikoistaan, jonka isä on hänen Sabaton-yhtyeen rumpalina tunnettu ruotsalainen puolisonsa Hannes Van Dahl.


Konsertin tarjoama superyllätys oli se, että Jansen lauloi Oi jouluyö -kappaleen suomeksi. Se veti monelta montun auki. Vaikka ääntäminen ei täydellistä ollutkaan, vuodelta 1847 peräisin olevan laulun tulkinta oli yleisön mieleen, todellakin. Jansenin muista lauluista on pakko nostaa esille myös erittäin kaunis tulkinta Carola Häggkvistin ja Erik Hillestadin vuonna 1999 tekemästä Himlen i min famn -laulusta. Äärettömän sykähdyttävä oli myös Jansenin suoritus Christmas is here -kappaleessa, puhumattakaan konsertin päättäneestä Ave Mariasta, jonka Jansen duotoi bändikollegansa Marco Hietalan kanssa.

Hietala puolestaan - voi veljet - veti bravuurinsa Varpunen jouluaamuna sellaisella intensiteetillä ettei paremmasta väliä. Etenkin allekirjoittaneeseen kappale uppoaa kaikissa muodoissaan ja tuo aina mieleeni pikkuveljeni Veli-Matin, joka kuoli  jo vuonna 1972, vain neljän ja puolen vuoden ikäisenä. Myös Hietalan vetämä Little drummer boy tuntuu aina rintalastan alla - sille ei voi mitään.


Vaikka Nightwish-solistien osuutta tulee korostettua, on syytä tuoda esiin, että myös Machine Men -yhtyeen vokalistina tunnetuksi tullut Toni "Antony" Parviainen sekä muun muassa Suburban Tribe -yhtyeen laulusolistina teutaroinut Ville Tuomi ovat ensiluokkaisia laulajia.

Eikä kokonaisuus voisi toimia ilman bändiä, jota johti koko Raskasta joulua -idean isä kitaristi Erkka Korhonen kumppaneinaan rumpali Mirka Rantanen, kitaristi Mikko Salovaara, basisti Erkki Silvennoinen ja kosketinsoittaja Vili Ollila. Soittopuolikin toimi paremmin kuin komeasti.

Äänentoistokin toimi Tervahallissa varsin kohtuullisesti, vaikka paikka ei akustiikaltaan kovin kaksinen ole. Nightwishin miksaaja Kimmo Ahola teki kuitenkin hyvää työtä.

Toivoa sopii, että tulevinakin vuosina RJ-kiertue rantautuu Kemiin. Uskoakseni kokemus oli varsin myönteinen niin RJ-väelle kuin paikallisjärjestelyt hoitaneelle Eventworksin osaavalle organisaatiollekin, vaikka Tervahalli paikkana tuo omat kommervenkkinsä.


EDIT 4.12. klo 14.08.
Juttuun korjattu konsertin toisen kitaristin nimi. Tuomas Väinölän sijaan kitaraa soitti  Kiuas-yhtyeen Mikko Salovaara. Väinölä soitti samana iltana Anssi Kelan Parasta ennen -levyn loppuunmyydyllä julkaisukeikalla Helsingin Tavastialla.
Kiitos oikaisusta Arto Hänniselle ja nimimerkki Kristiinalle.

Raskasta Joulua Kemi 2.12.2016

Settilista


1. Enkelikello / Marco Hietala
2. Me käymme joulun viettohon / Antony Parviainen
3. White Christmas / Floor Jansen
4. Sydämeeni joulun teen / Ville Tuomi
5. Ensimmäinen joulu / Marco Hietala
6. Himlen i min famn / Floor Jansen
7. Nisse-polkka / Ville Tuomi
8. Sylvian joululaulu / Antony
----
9. Tähti tähdistä kirkkain / Antony
10. Tonttu / Ville Tuomi & Marco Hietala
11. Mielenrauhaa / Antony Parviainen
12. Tulkoon joulu / Pojat
13. Christmas song / Vili Ollila ja Erkka Korhonen
14. Little drummer boy / Marco Hietala
15. Christmas is here / Floor Jansen
16. 1939 / Antony Parviainen
17. Oi jouluyö / Floor Jansen
18. Varpunen jouluaamuna / Marco Hietala
19. Petteri Punakuono / Ville Tuomi
----
20. Joulu, juhla parahin / Pojat
21. Ilouutinen / Antony + kaikki
22. Ave Maria / Marco Hietala & Floor Jansen

Club Teatria avattiin jämäkästi Torniossa

22.1.2017
Club Teatrian toiminta Torniossa polkaistiin käyntiin lauantaina 21.1.2017 komeasti Sonata Arctican keikalla, lämppärinään Thunderstone. Väkeä ilta keräsi mukavasti, vaikkakaan ei tupaa täyteen. Jos 1500 on maksimi, arvioisin, että paikalla oli noin 800-900 henkeä.

Joskus lämppärin asemasta on etua. Nyt Thunderstone on bändi, joka on ensimmäisenä soittanut Tornion Club Teatrialla. Se on saavutus, jota kukaan ei ota bändiltä pois. Thunderstone soitti melko tarkasti tunnin verran. Yhtyeen tuotantoa en tunne kovin hyvin, joten settilistaa en pysty kertomaan, mutta keikka oli tunnelmaltaan leppoisa ja yhtye antoi hyvän kuvan itsestään. Silti pystyi aistimaan, että yleisö oli tullut paikan päälle katsomaan nimenomaan Sonata Arcticaa, jonka aloittaessa yleisö vasta pakkautui lavan eteen.

Sonata oli valinnut settiinsä viisi biisiä uusimmalta The Ninth Hour -albumilta, kaksi Silenceltä ja yhden Eclipticalta, Pariah's Childilta, Reckoning Nightilta, Stones Grow Her Namelta, Unialta ja Winterheart’s Guildilta. Soundeista on sanottava, että ulkokeikoilla Sonatan anti on kuulostanut huomattavasti jylhemmältä, nyt se oli hieman nuhjuisen oloista. Biisit sinällään toimivat hyvin, alkupuoliskon Closer to an Animal, Life, The Wolves Die Young, Tallulah ja FullMoon olivat selvästi yleisön mieleen. Parhaimmilleen meininki kohosi kuitenkin vasta keikan loppuvaiheissa The Power of One-, I Have a Right- ja Don´t Say a Word -biisien aikana:

Tony Kakon ennen encoreita käyttämä vahva puheenvuoro livemusiikin puolesta oli paikallaan. Mies kiitti jokaista lipunostajaa sanoen sen olevan tae elävän musiikin - jota soitetaan oikeilla soittimilla oikean bändin toimesta oikeille ihmisille, eli maksavalla yleisölle – säilymisestä.
 

Elämystehdas Lapparin tiIoihin Lapin Kullan entiseen tehdaskiinteistöön sijoittuva keikkapaikka on varsin onnistunut. Kokoluokka on alueen tarpeisiin hyvin mitoitettu. 4 000 hengen konserttisali olisi ollut liioittelua. Baareja on kaksi, joissa linjoja on riittävästi janoisten tarpeisiin. Toki toimivuus nähdään kunnolla vasta sitten kun talo on tupaten täynnä.

Sisäänkäynti on hyvin sijoitettu, käytävätilaa on sen verran paljon, että ulkona ei kenenkään tarvitse jonottaa. Myös kahvijuojat ja tupakoitsijat on otettu hyvin huomioon, ainoastaan vessan sijainti on turhan kaukana ja liian monen mutkan takana pelipaikalta. Tilojen järjestely vaikutti muilta osin varsin toimivalta.

Alkuseremoniat hoidettiin tyylillä muutaman lyhyen puheen ja asiaankuuluvien hehkutusten kera. Tuntemuksiaan kertoivat mm. Teatrian osaomistaja, entinen NHL-kiekkoilija Janne Niinimaa ja Elämystehdas Lapparin toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä. Tavoitteeksi puhujat asettivat Teatrian kehittämisen koko Pohjois-Suomen ja -Ruotsin johtavaksi rockluolaksi. Yksi tärkeä tekijä hoitui jo avausiltana. Molemmat bändit aloittivat osuutensa minuutilleen ilmoitetulla kellonlyömällä. Siitä minä pidän, samoin kuin siitäkin, että pääesiintyjäkin aloitti kello 22.30, eikä vasta puolilta öin tai sen jälkeen. Rokkineuvos kiittää moista säntillisyyttä.

Talven ja kevään aikana mesta testataan moneen otteeseen, onhan Teatrialle kiinnitetty jo parisenkymmentä artistia, joista puolet on jo julkistettu.

Tähän mennessä julkistetut keikat:

18.2. Northern Urban Nights #1: Nikke Ankara, Kube, Joosu J, DJ Aksim
25.2. 90's Party #1: Pandora, DJ Sash!
10.3. Lauri Tähkä
17.3. Klamydia
18.3. Northern Urban Nights #2: Evelina, Nopsajalka, Juno, DJ Aksim
24.3. 90's Party #2: Movetron & Look Twice
25.3. Stratovarius, Tornio Club Teatria
7.4. Stam1na
6.5. Olavi Uusivirta + Tuohimaa

Kaikkiaan Club Teatrian tulo Tornioon on enemmän kuin tervetullut. Sen myötä alueen keikkatarjonta laajenee ja monipuolistuu selkeästi.

Sonata Arctican settilista (alla) oli nähdäkseni sama kuin perjantaina Oulussa. Jos olen väärässä, korjatkaa laittamalla huomautuksen sivun alaosan kommenttikenttään.

Sonata Arctica
Setlist Tornio 21.2.2017

1. Closer to an Animal
2. Life
3. The Wolves Die Young
4. In Black and White
5. Tallulah
6. Fairytale
7. FullMoon
8. Among the Shooting Stars
9. Abandoned, Pleased, Brainwashed, Exploited
10. We Are What We Are
11. The Power of One (preceded by Elias' guitar solo)

Encoret:
12. I Have a Right
13. Don't Say a Word (with Vodka outro)

EDIT 23.1. klo 13.49: Korjattu Stam1nan keikkapäiväämä. Kiitos huomautuksesta, Tiina Patokoski👍

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu