Katso mitkä bändit ovat mukana Meri-Lapin bändikisassa

3.9.2015
Meri-Lapin bändikisassa lauantaina Keminmaan Pohjanrannassa on näillä näkymin mukana kuusi bändiä, joskin määrä voi vielä loppumetreillä kasvaakin.

Yksi osallistujista on kuvan No Swaps Tervolasta. Katso kaikki kisan bändit kokoonpanoineen täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Meri-Lapin bändikisan osallistujat selvillä

Kemiläinen hardrockyhtye Running Free on yksi Meri-Lapin bändikisan osallistujista.

3.9.2015
Meri-Lapin lauantaisen bändikilpailuun Keminmaan Pohjanrannassa on viimeisten tietojen mukaan tulossa kuusi bändiä. Tilanne on hiukan elänyt ja saattaa vieläkin muuttua, eli bändimäärä voi vielä kasvaa mahdollisesti yhdellä tyttöbändillä, joka ei ole vielä vahvistanut osallistumistaan.

Arvovaltaisen tuomariston - jonka muodostavat Sonata Arctica -yhtyeen laulusolisti Tony Kakko, kitaristi Elias Viljanen, rumpali Tommy Portimo sekä Tico-Tico studion Ahti Kortelainen - eteen yhtyeet nousevat kello 11 alkaen.

Mukana ovat yhtyeet energistä katurockia soittava Never Train (Rovaniemi-Oulu), hardrock-yhtye Running Free (Kemi), poppipunkki-pumppu No Swaps (Tervola), punkrock-poppoo TimeKillers (Keminmaa) sekä trashmetallia räimivä Meatgrinder (Tornio) sekä The Leftovers (Keminmaa).

Bändikisan palkintoina on muun muassa studioaikaa.

Yhtyeiden kokoonpanot:

Never Train: Kimmo Nieminen, laulu, Rauli Hämäläinen, kitara, Juuso Kekkonen, kitara, Jukka Siltala, basso ja taustalaulu sekä Jari Ala-Kahrakuusi, rummut.

Running Free: Tuomas Kytölä, laulu/kitara, Patrik Pyyny, basso/taustalaulu, Niko Hepola, kitara/taustalaulu sekä Ville Rytkönen, rummut.

No Swaps: Sami Köngäs, laulu, kitara, Onni Pietilä, kitara, taustalaulu, Roope Ranta, basso, taustalaulu sekä Aapi Pietilä, rummut.

The Leftovers: Janne Knuutila, laulu, Teemu Mikkola, kitara, Hannes Saares, kitara, Markus Nikupeteri, basso sekä Jani Kenttä, rummut.

TimeKillers: Jouni Yliherva (Jones TimeMachine), laulu/basso, Jere Peurasaari (Jeremy TimeKiller), kitara/taustalaulu, Tuomas Julku (T.J. TimeBomb), kitara/taustalaulu sekä Jani Yliherva (J. TimeAttack), rummut.

Meatgrinder: Antti Mäki, laulu, Juho Lalli, kitara, Eemeli Haarala, kitara, Samuel Mäkinen, basso sekä Antti Liakka, rummut.

Slade, Nazareth ja Smokie Rovaniemelle

Smokie on yksi joulukuun Rockin´ Christmas -konserttien bändeistä.

2.9.2015
Legendaariset Slade, Nazareth ja Smokie (kuvassa) saapuvat harvinaiselle yhteiskiertueelle Suomeen joulukuussa Rockin´ Christmas –kiertueen merkeissä.

Bändilegendat esiintyvät Seinäjoella ja Rovaniemellä.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

GBOF toi Kemiin rockfutiksen SM-kultaa

Rockfutiksen Mimmiliigan Suomen mestarit 2015, GBOF Kemistä.

31.8.2015
Kemiläinen Great Balls on Fire (GBOF) on voittanut Rockfutiksen SM-kultaa. Tampereella pelatussa turnauksessa joukkue voitti jokaisen ottelunsa.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418108513

Kemiläissyntyinen räppäri albumilistan kakkospaikalle

31.8.2015
Kemiläissyntyinen Matti Salo eli rap-artisti Asa otti Suomen virallisella albumilistalla kakkospaikan albumillaan Love.

Lue Asasta lisää ja tsekkaa listajuttu kokonaisuudessaan täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Kemiläissyntyinen Asa Suomen virallisen albumilistan kakkoseksi

31.8.2015
Kemiläissyntyinen rapmuusikko Asa nousi uudella Love -albumillaan Suomen virallisen albumilistan kakkospaikalle.
Koko kärkikolmikko muodostuu uutuslevyistä, sillä listakärkeen Asan edelle kiilasi ruotsalainen metallibändi Ghost albumillaan Meliora. Kyseessä on bändin kolmas albumi.
Kolmospaikan tällä viikolla vei Rajaton With Lahti Symphony Orchestra Beatles-covereita sisältävällä Sgt. Pepper`s Lonely H -albumillaan.


Vuonna 1980 Kemissä syntynyt Asa alias Matti Salo on kokenut artisti, joka käytti aikaisemmin taiteilijanimeä Avain ja tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa Rähinä Records -hiphopkollektiivin jäsenenä.

Love on Asan yhdestoista albumi, ensimmäinen (Punainen tiili) julkaistiin vuonna 2001. Asan sanoitukset ensimmäisillä levyillä olivat kantaaottavia ja vasemmistolaisia. Biisien aiheina ovat olleet poliitikkojen ja valtapuolueiden homogeenisuuden kritisoiminen, sodan ja eriarvoisuuden vastustaminen sekä Helsingin lähiöiden elämäntavan kuvaaminen.

Vuonna 2008 ilmestyneestä Loppuasukas-levystä lähtien Asan sanoitukset ovat olleet enemmänkin monitulkintaisia ja runoutta, käsitelleet ihmisen henkistä kasvua ja luontoa ilman poliittista sanomaa.

Asa on esiintynyt ja levyttänyt musiikkia myös Jätkäjätkät -yhtyeen kanssa. Hänen isänsä on tunnettu asianajaja Heikki Salo.


Asa on moneen kertaan palkittu tekijä. Vuonna 2008 hän sai Loppuasukas-albumista yhdessä levyn muun tekijäryhmän kanssa Teosto-palkinnon ja voitti samana vuonna Emma-gaalassa palkinnon Vuoden hiphop-, dance- tai R&B-albumi -kategoriassa. Tilille tipahti myös kaksi palkintoa Femma-gaalassa.

Vuonna 2013 Asa voitti Funky Awardsin vuoden artistin palkinnon ja vuoden levyn tittelin Foetida / Use Your Illusion III-albumillaan, sai Uudenmaan Kulttuurirahaston 10 000 euron tunnustuspalkinnon alati uutta etsivästä musiikillisesta ilmaisusta ja omaperäisestä sanataiteesta sekä Femma-gaalan Swag-Femman rytmimusiikin sanansaattajana.

Helsingissä asuva Asa on valittu myös vuoden roihuvuorelaiseksi kaupunginosan hyväksi tekemästään työstä.


Listan ykköspaikkaa pitävä Ghost julkaisi ensimmäisen levynsä Opus Eponymous vuonna 2010 ja nousi nopeasti yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista metallibändeistä. Vuonna 2013 bändi julkaisi kakkosalbuminsa Infestissumam sekä EP:n If You Have Ghost, joka sisälsi muun muassa cover-version Roky Ericksonin If You Have Ghosts -kappaleesta.

Papa Emeritus III:n luotsaama ruotsalaisyhtye esiintyi tänä kesänä Ilosaarirockissa hurmioituneelle yleisölle. Seuraavan kerran bändin infernaalisia säkeitä kuullaan marraskuun 9. päivä Helsingin Circuksessa. Bändin edellinen Circuksen-keikka vuonna 2013 oli loppuunmyyty.


Tuoreen listan muita uutuuslevyjä ovat kuudentena oleva Wolfheartin Shadow World, seitsemäntenä majailevan Disturbedin Immortalized, yhdeksänneksi nousseen Bon Jovin Burning Bridges, kahdenneksitoista pinnistäneen, sunnuntaina Tervolassa esiintyneen Mitran debyyttialbumi Mitra sekä 15:nneksi päätynyt Sonyn kokoelma We Love The 90's.

28. sijalle ylsi tulokkaista Imperial State Electricin Honk Machine, 34:nneksi Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtyeen <3 ja sijalle 39 Tct:n Iojk.

Haluatko laulaa, esiintyä ja säkenöidä?

Säkenöivä esiintyi viime kevättalvella mm. Kemin Lumilinnassa.


28.8.2015
Jos osaat laulaa ja olet nainen, tämä voi olla juuri sinulle. Kemiläinen naiskuoro Säkenöivä nimittäin etsii uusia laulajia. Koelaulutilaisuus on ensi keskiviikkona (2.9.).

Jos kiinnostuit, lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Paljastus: Lauantain Kesärin Sonata Arctica -biisit

Tony Kakko laulaa lauantaina Kemin kaupunginorkesterin solistina. Kuva: Juhani Hiltunen.

25.8.2015
Rokkineuvos paljastaa lauantaina Pohjolan Sanomien satavuotisjuhlakonsertissa kuultavat Sonata Arctican biisit, joita on Rokkineuvoksen saamien tietojen mukaan kaksi.

Kesäri -konsertissa Sonata Arctican Tony Kakko toimii Kemin kaupunginorkesterin laulusolistina. Ilmaiskonsertti pidetään Kemin Meripuistossa lauantaina kello 15 alkaen.

Katso biisit täältä ja kuuntele samalla miltä kuulosti viime vuonna Kakon ja Oulu Sinfonian yhteistyö yhdessä Sonata Arctican klassikkobiisissä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Yllättäjä Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle

Se on uutuuslevy, kyllä. Ja se on kotimaista tekoa. Ja se pomppasi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle. Se on melko yllättävä viikon parhaiten myydyksi levyksi, mutta samalla kertonee genrestä suosiosta paljon.

Mikä se on, selviää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

W.A.S.P. -yhtyeen ystäville hyviä uutisia

20.8.2015
Legendaarinen heavymetal-pumppu W.A.S.P. saapuu jo viidennen kerran Ouluun. Yhtye esiintyy tervakaupungissa 10. lokakuuta, vain kahdeksan päivää 15. studioalbuminsa Golgotha julkaisun jälkeen. Albumi on yhtyeen ensimmäinen kuuteen vuoteen.

Laulajakitaristi Blackie Lawlessin johtama poppoo esiintyy kiertueellaan myös Luulajassa 5. lokakuuta.

Lue lisää ja kuuntele uuden albumin Last Runaway -kappale täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Remun Roadrunner -juhlakiertue tulee myös Lappiin

Suomirockin legendoihin lukeutuva Remu Aaltonen tuo Roadrunner -albumin 40-vuotisjuhlakiertueensa myös Lappiin neljälle paikkakunnalle.

Katso keikkapaikat, lue lisää kiertueesta ja katso historiallinen Get On -video täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Juha Tapio Tornioon – katso uusi musiikkivideo

15.8.2015
Juha Tapio saapuu syksyn Sinun vuorosi loistaa –konserttikiertueellaan Tornioon. Tapion kiertueen ainoa Lapin keikka pidetään 20. marraskuuta Putaan urheiluhallissa.

Sinun vuorosi loistaa on myös Juha Tapion lokakuussa ilmestyvän uuden albumin nimi. Nimikkokappale julkaistiin singlenä musiikkivideon kera viime perjantaina.

Lue lisää ja katso Sinun vuorosi loistaa –musiikkivideo täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Vicky veti Seilarin pihan täyteen väkeä - katso kuvat

16.8.2015
On tähtiä, jotka pysyvät pinnalla vuodesta toiseen. Virve "Vicky" Rosti on yksi heistä. Lauantai-iltana hän veti Kemin sisäsatamassa sijaitsevan Seilarin piha-alueen täyteen väkeä.

Ihmiset olivat kuulemaansa tyytyväisiä, sillä Vicky esitti likimain kaikki hittinsä Kun Chicago kuoli -biisistä Sata Salamaa -kappaleeseen.

Katso kuvat keikalta täällä: http://www.rokkineuvos.fi/419126510

Yksi ilta, viisi keikkaa, kuusi bändiä

TimeKillers oli yksi perjantaina Kemissä esiintyneistä bändeistä. Tällä kertaa akustisella meiningillä.

15.8.2015
Edelleen kuulee väitettävän, ettei Kemissä tapahdu koskaan mitään. Väärin!!! Kyllä tapahtuu.Ja paljon.

Joskus jopa ylitsevuotavan paljon. Esimerkiksi perjantaina 14. elokuuta 2015 Kemissä oli limittain, lomittain ja osin päällekkäin viisi live-iltaa, joissa soitti kuusi bändiä. Osa ilmaiskeikkoja, osa maksullisia.

Rokkineuvos piipahti ulkoiluttamassa kameraansa niistä jokaisessa. Kuvakavalkadi löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418830467

Meri-Lapin bändikisassa nimekäs tuomaristo

Meri-Lapin bändikisan tuomaristossa on myös tämä tuttu rumpalismies.

13.8.2015
Lauantaina 5. syyskuuta Keminmaan Pohjanrannassa pidettävään Meri-Lapin bändikisaan mahtuu vielä mukaan.

Kisan nelihenkinen tuomaristo on kansainvälisestikin nimekästä kaartia.

Katso nimet, osallistumisohjeet ja tapahtuman ennakkojuttu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Katso kuvat Satama Open Airin toiselta päivältä

2.8.2015
Rokkineuvos kävi ulkoiluttamassa kameraansa myös Satama Open Air festivaalin toisena päivänä. Muistikortille tarttui kuvia Jari Sillanpäästä, Happoradiosta, Fresh X:stä, Juhosta & Mikasta, Yöstä, Neljästä Ruususta, Jenni Vartiaisesta sekä Antti Tuiskusta.

Kuvat löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/417747467

Katso kuvat Satama Open Air -festivaaleilta

1.8.2015
Rokkineuvoksen kuvakooste Satama Open Air -festivaalin ensimmäiseltä päivältä on nyt katsottavissa täältä http://www.rokkineuvos.fi/418435306

Sadekaan ei haitannut liiemmälti juhlijoita Kemin Ruutinpuistossa, sillä väkeä oli reilusti enemmän kuin viime vuonna tapahtuman avauspäivänä.

Horse Face Dog rokkaa suoraviivaisesti

Horse Face Dog -yhtye tulee Suomen Torniosta.

30.7.2015
Torniolaisen Horse Face Dog -yhtyeen nimen voi suomentaa vaikkapa "hevosenlärvikoiraksi". Nimellä on - kuten aina - selityksensä ja taustansa.

Rokkineuvos haastatteli runsaat kaksi vuotta sitten perustetun yhtyeen, joka julkaisi alkukesästä kakkoslevynsä Sole Survivor.

Haastattelussa selviää nimen taustan lisäksi muun muassa se, kelpaako suoraviivaista ja nopeatempoista rockia rynkyttävälle yhtyeelle viski vai punaviini.

Samalla voit kuunnella yhtyeen kappaleen All For Nothing. HFD-paketti löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Meri-Lapissa jälleen hurja musiikin viikonloppu

Kemissä vilkas elävän musiikin viikonloppu

Night Shift -yhtye soittaa lauantain ilmaiskeikalla Kemin Chilloutissa.

Rokkineuvos esittelee stemmalaulupohjaista 1970- ja 80-lukujen rockia soittavan Night Shift -yhtyeen.

13.8.2015
Kemissä esiintyy viikonvaihteessa kaikkiaan seitsemän bändiä tai artistia. Neljä perjantaina ja kolme lauantaina. Tarjontaa on moneen makuun.

Siirry tänne ja katso mitä kaikkea on tarjolla, tarkemmassa esittelyssä videon kera Night Shift -yhtye: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Fresh X tykittää baarifestareilla Katariinan terassilla lauantaina kaksi settiä. Kuva: Juhani Hiltunen:

Pelkästään lauantaina alueella esiintyy 30 bändiä, orkesteria, kuoroa tai artistia!

26.8.2015
Tuleva lauantai on livemusiikin tarjonnan suhteen Meri-Lapissa vallan mahdottoman laaja ja monipuolinen, varsinkin Kemissä, jossa vietetään samaan aikaan kesän päätteeksi sekä venetsialaisia että baarifestivaaleja.

Kaupungin sisäsatamassa esiintyvät Two-Tone Trio (Rantamakasiini klo 19), Fresh X (Katariinan terassi klo 20 ja 22), Lasse Jauhola Orchestra (Seilari klo 21), Bird Cherry (Sataman Tähti klo 22 ja 24) ja maratonkeikan vetävät Maya Paakkari & kitaristi Juha Kallio (Satamakaffila Nuotta klo 20).

Kemin keskustassakin rock raikaa kolmessa paikassa. Mielikarkki & Varjopiiri esittäytyvät Chillloutissa, Flyin` Blind (klo 23.30) ja Henry and the Hellhoundmen (klo 00.30) ottavat lavan haltuun Ankkurissa klo 23 sekä Nine Lives viihdyttää kansaa Yökerho Ramonassa illan kähmässä. Keikoille on baarifestarien luonteen mukaisesti vapaa pääsy.

Venetsialaisten ohjelmaan lukeutuvat pimenevässä illassa soihtukulkue merellä klo 22.30, klo 23 järjestettävä ilotulitus. Lisäksi Kemin pursiseuralla Danteseuran järjestämässä illassa esiintyvät Sateenkaari –orkesteri klo 21 ja Pohjan Mieslaulajat.
 

Mutta tapahtuu sitä muutakin. Illan geimeihin voi Kemissä virittäytyä Meripuiston laululavalla Pohjolan Sanomien Kesärissä kello 15 alkaen. Tapahtumassa esiintyy Kemin kaupunginorkesteri solistinaan Tony Kakko. Kesäriin on vapaa pääsy ja tapahtumassa on paljon muutakin ohjelmaa, mm. lapsille.

 

Hulabaloota riittää myös Torniossa. Rajakaupungin ensimmäisissä Venetsialaisissa Torandassa esiintyvät klo 18 alkaen Mira Sunnari (klo 19.30), Raj Raj Band (klo 21) ja Telaketju (klo 00.15). Lisäksi tarjolla on DG La Fuente -samba show (klo 20.30) sekä dragartisti Marko Vainion Divet-show (klo 23) sekä puolilta öin tapahtuva ilotulitus.

Tapahtumassa on avoinna myös Torandan uutuus, massiivinen 1800 neliön esiintymisteltta. Tulen, veden ja valon juhlan on vapaa pääsy ja Torandaan on ilmaiset nonstop -bussikuljetukset Umpitunnelista klo 18 lähtien.

Päivällä Torniossa rockin ystäville on tarjolla Rajamusiikki-iltapäivä. Kauppakeskus Rajalla ilmaiskonsertissa esiintyvät klo 12-15 . Fancy & Acoustic, Rockacoustic duo, RST, Jessica Virtasalo sekä Worst Night Out.

Lauantaina illan kähmässä Haaparannan Pondessa juhlitaan Sensommar-festivaalin merkeissä esiintyjinään Coldspell sekä Lili & Susie.

Tervolassakin on viikonloppuna tarjolla elävää musiikkia, sillä lauantaina Maaseudulta käsin –messuilla esiintyy Nopsajalka klo 14 ja sunnuntaina Idols-voittaja Mitra klo 15. Ennen Mitraa lavalle nousee klo 12.45 Milka Mommo.

Lisäksi tanssikansa pääsee hippaamaan lauantaina valintansa mukaan joko SimossaRavintola Pappilan pehtoorissa Tanssiorkesteri Royalin tahtiin klo 20 alkaen (säävaraus) tai Keminmaan Pohjanrannassa Saija Tuupanen & Exmiehet –yhtyeen johdolla klo 21 alkaen Tervolassa Suukosken keitaalla Lasse Hoikka & Souvarit –yhtyeen mukana klo 20.30 alkaen tai Kuivaniemen Kievarissa Tapani Jakkilan orkesterin tahtiin.

Jos tanssijalkaa kutkuttaa vielä sunnuntainakin, voi piipahtaa Kuivaniemen Nuorisoseuralla klo 18-22, jossa tanssimusiikista huolehtii Kemin Harmonikkakerho solistinaan Tuomo Salmi. Massiiviseen viikonvaihteen tarjontaan lukeutuu vielä perjantaina Kukkolankoski Cateringin venetsialaisissa viihdyttävä laulaja Pekka Vaattovaaran osuus ja Kuivaniemen Vatungin Pookin venetsialaisissa esiintyvä trubaduurikaksikko Huoponen & Jesiöjärvi.

On siinä ohjelmaa ja valinnanvaraa, sano.

Kertaluonteisesta vitsistä kasvoi pitkä perinne

Ilmakitaransoiton MM-kisoissa on mukana myös hallitseva maailmanmestari, japanilainen Nanami “Seven Seas” Nagura. Kuva: Aleksi Ollila

Kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittaisivat ilmakitaraa.

23.8.2015
Tiistaina Oulussa alkavien Ilmakitaransoiton MM-kisojen piti olla vain kertaluontoinen vitsi. Toisin kävi, sillä tänä vuonna kilpailu pidetään jo 20. kerran. Luomakunnan kovimmat ilmakitaristit kokoavaa tapahtumaa on kutsuttu myös hauskanpidon olympialaisiksi.

Ilmakitaransoiton MM -kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa.

MM-finaali perjantaina

Draamaa, komiikkaa, karnevaalitunnelmaa ja suuria tunteita sisältävä MM-finaali pidetään perjantaina 28.8 kello 20-23 Roturaarin aukiolla. Tapahtuma on ikärajaton ja pääsymaksuton.

Mukana ovat Kanadan, Saksan, Belgian, Latvian, Japanin, Alankomaiden ja Yhdysvaltojen kansalliset mestarit sekä hallitseva maailmanmestari, japanilainen Nanami “Seven Seas” Nagura. Voittaja palkitaan Matti Nevalaisen valmistamalla käsintehdyllä Flying Finn –kitaralla ja Globe Hopen tuotteilla. Finaalin juontaa yleisön pitkäaikainen suosikki, ilmiömäinen Dan “Björn Türoque” Crane.

Mustien hevosten karsinta

Sitä ennen torstaina 27.8. 45 Specialissa pidetään ns. mustien hevosten karsinta, jossa nähdään varsin hikinen karsinta viimeisistä finaalipaikoista. Myös mustien hevosten karsinta on pääsymaksuton (palvelumaksu 2,50 €), mutta ikäraja on K18.

Intensiiviselle karsintakierrokselle on ilmoittautunut ennätyksellisesti kolmekymmentä ilmakitaristia ympäri maailmaa. Finaalipaikkaa janoavat ovat matkanneet karsintakoitokseen muun muassa Australiasta, Saksasta, Italiasta, Japanista, Venäjältä, Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista ja Taiwanista.

Suomalainen yleisökin pääsee heiluttamaan siniristilippua kisakatsomassa, sillä lavalle nousee myös kaksi suomalaista mustaa hevosta – tuttuna kasvona muutaman vuoden takaa Eero “Oulun oma poika” Ojala.

Yllätyksiä ja erikoisuuksia

Finaalin ohjelmassa on ilmakitara-aatteen mukaisesti maailmanrauhaa ylistäviä esittävän taiteen yllätysnumeroita. Toisella väliajalla nähdään näyte turkulaisen nykysirkusryhmän Race Horse Companyn Motosikai-esityksestä. Sirkusdesperadoiksikin kutsutun ryhmän koko näytös esitetään Oulun Musiikkivideofestivaalien ja Flow-sirkuksen yhteistuotantona lauantaina 29. elokuuta klo 19 Rotuaarin aukiolla.

Air Guitar Carte Blanche –videonäytös

Kuten vanha ilmakitarakansa tietää, ilmavuuden kyllä tuntee. Ja sitähän tässä juhlavuoden videonäytöksessä riittää. Ilmavuutta, nimittäin.

Oulun Musiikkivideofestivaalin vahinkolapsesta maailmaanmaineeseen ponnistaneen tapahtuman historia on täynnä ikimuistoisia hetkiä. Niistä parhaimmat esitetään isolla kankaalla kahden maailmanmestarin juontamana, sillä näytöksessä ovat paikassa ilmakitaralegendat Aline “The Devil’s Niece” Westphal (MM 2011/Saksa) ja Justin “Nordic Thunder” Howard (MM 2012/USA).

Kuluneet kaksikymmentä vuotta kertovat, ettemme edes yritä arvailla näytöksen muuta sisältöä. Näytös pidetään Kulttuuritalo Valveessa torstaina klo 16 alkaen. Sisään pääsee neljällä eurolla.

We will dub you Suomen ensi-illassa

Ilmakitaransoiton MM-kisojen juhlavuoden toisena erikoisuutena nähdään Uudella Seurahuoneella ranskalaisen Airnadetten musikaalikomedia We Will Dub You, jossa asiaankuuluvasti ei lauleta nuottiakaan tahi soiteta sointuakaan.

Tiettävästi maailman ainoa ammattilaistason ilmabändi on noussut menestykseen niin Euroopassa kuin valtameren toisella  puolella ja esiintynyt kymmenilletuhansille ihmisille, tähdittänyt mainoksia ja TV-ohjelmia – ja julkaissut jopa ihka oikean albumin. Muutamia vuosia kierrettyään Airnadette päätti viedä huulisynkan seuraavalla tasolle käsikirjoittamalla kokonaisen dubbausmusikaalin. Ei eläviä ääniä, ei rekvisiittaa, ei instrumentteja – vaan parodioiva läpileikkaus pop-musiikkiin.

Musikaalia on tähän mennessä esitetty mm. Glastonburyssä, Edinburgh Fringessä, Lontoon Underbellyssä, Kanadassa ja kymmenissä Euroopan kaupungeissa. Oulun Uudella seurahuoneella tästä raisusta komediamusikaalista nautitaan kahteen otteseen ilmakitaraviikon keskiviikkona ja torstaina.

Ilmakitaravuoden huipentuma avaa samalla Oulun juhlaviikkojen päätösviikonlopun - paardit jatkuvat muun muassa Oulun Musiikkivideofestivaaleilla ja Time Tunnelissa.

Ilmakitarat soivat jälleen Oulussa - MM-taisto jo 20. kerran

Viime vuonna finalistien yhteisesityksenä nähtiin ja kuultiin kappale Rockin´in the free world. Kuva: Aleksi Ollila.

24.8.2015
Ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta kamppaillaan tällä viikolla Oulussa jo 20. kerran. Kertaluontoiseksi ajatellusta vitsitä kasvoi pitkäaikainen perinne, joka tunnetaan ympäri maailman. Ainakin ilmakitarapiireissä.

Lue tämän vuoden skaban kuvioista lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Tervolaan saapuva Mitra julkaisi esikoisalbuminsa

23.8.2015
Ensi sunnuntaina (30.8) Tervolan Maaseudulta käsin -messuilla esiintyvä vuoden 2013 Idols-voittaja Mitra julkaisi perjantaina debyyttialbuminsa.

Reilun vuoden tuottaja Jukka Immosen johdolla valmisteltu albumi on artistille luonnollisesti erityisen merkityksellinen.
- Ensimmäisen levyn tekeminen on täynnä uusia kokemuksia ja ekoja kertoja. Luovan prosessin aikana koin olevani sekä voimakkaimmillani että haavoittuvimmillani, ja lopputulos onkin kuvaus tämänhetkisestä minuudestani. Jokainen levyni biiseistä on liikauttanut jotain oleellista sisälläni enkä malta odottaa, että kuulijat pääsevät tuntemaan minua kappaleideni kautta paremmin. Odotan myös sitä, että pääsen jakamaan ihmisten kanssa fiiliksiä uudesta levystä keikoilla, Mitra tunnelmoi.

Sielukkaana laulajana tunnetun Mitran omaa nimeään kantavalle levylle kappaleita ovat tehneet muiden muassa Arto Tuunela, Iisa Pykäri, Eppu Kosonen, Mariska ja Hank Solo.

Esikoisalbumilta löytyvät kaikki hänen kolme aiempaa singleään Äkkisyvää, Kukka kaipaa valoa sekä Jotain pysyvää, sekä perjantaina julkaistu neljäs single Kuningas. Kaikkiaan levyllä on kymmenen biisiä.


Vuonna 1992 syntynyt oululainen Mitra Liija Kastanja Kaislaranta kuului ennen Idols -voittoaan vuosina 2007–2009 toimineeseen Lissut-duoon, jonka toinen jäsen Tiia Erämeri oli mukana The Voice of Finlandin 3. tuotantokaudella.

Lissut julkaisi nimikkoalbuminsa vuonna 2008 ja siltä lohkaistiin singlet Pissikset ja Hippa. Duolta löytyy Youtube-palvelusta kaksi musiikkiideota, Pissikset ja Me mennään.

Mitran lisäksi Tervolan Maaseudulta käsin -messuilla esiintyy Nopsajalka, joka nousee tapahtuman lavalle avauspäivä lauantaina.

Mitra Tervolaan uusien biisien kera

23.8.2015
Idols-voittaja Mitran vierailu ensi viikonvaihteen Maaseudulta käsin -messuille Tervolaan tulee oivalliseen saumaan, sillä oululaislaulatar julkaisi perjantaina nimeään kantavan esikoisalbuminsa.

Lue lisää ja katso musavideo Jotain pysyvää kappaleesta: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Night Shift tarjoaa stemmalaulupitoista rockia

Night Shift -yhtye soittaa lauantaina Kemin Chilloutissa. Keikalle on vapaa pääsy.

13.8.2015
Uppoaako Sinuun 1970- ja 80-lukujen stemmalaulupitoinen rock? Jos vastaus on kyllä, tulevana lauantaina (15.8.) kannattaa suunnata Kemin Chilloutiin.

Lauteille nousee Night Shift –yhtye, jonka ohjelmistoon lukeutuu biisejä muun muassa sellaisilta bändeiltä kuten Foreigner, Bon Jovi, Rainbow, Deep Purple, Kansas, Yes, Queen ja Toto.

Night Shift –yhtyeen muodostavat  Jari Salo (laulu ja kitara) , Jarkko Tervahauta (soolokitara ja  laulu), Risto Vuokila (koskettimet ja laulu), Pentti Vartiainen (basso ja taustalaulu) ja Olli Kangas (rummut).

Yhtye on ollut toiminnassa vuodesta 1995 lähtien. Viimeisinkin tulokas, Risto Vuokila on ollut mukana jo nelisen vuotta. Alun perin bändi perustettiin jo vuonna 1979 nimellä Tuning Fork, jolloin mukana oli myös Aimo Moisanen (kitara ja laulu).

-Alkuun tehtiin pääasiassa omia biisejä, mutta keikkojen myötä coverbiisien osuus on lisääntynyt koko ajan, Pentti Vartiainen kertoo.

Keikkoja bändi on tehnyt vuosien varrella pubeissa, yökerhoissa, kesäfestareilla sekä hiihtokeskuksissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.


- Keikkoja tehdään aina kun leipätöiltä aikaa jää. Jotain alustavia suunnitelmia on ollut myös studioon menosta tulevaisuudessa, jos vaikka uutta omaa materiaalia saataisiin työstettyä, Vartiainen paljastaa.

Bändin jäsenillä on tai on ollut muitakin kokoonpanoja, kuten Duo Laine & Salo, Pipons People, Zenith, Baltazar, Jackson Polock's Band ja Loputkin Loat.

Night Shift Kemin Chilloutissa la 15.8. noin klo 22-24. Keikalle on vapaa pääsy.


Kemissä on tänä viikonloppuna valtavasti vaihtoehtoja elävästä musiikista nauttimiseen. Perjantaina Juice Leskisen musiikki soi Ankkurissa Paperitähtien toimesta kello 23 alkaen, Slap Betty duo ja Time Killers julistavat rockin ilosanomaa Chilloutissa noin klo 22 alkaen ja Mark Harman & Hot Rod Rhythm Boys jytistelevät Yökerho Ramonassa noin klo 23 alkaen. Illan musamenot aloittaa jo kello 19 alkaen Rockacoustic duo Katariinan terassilla sisäsatamassa.


Lauantaillekin riittää vaihtoehtoja Night Shiftin keikan ohella. Illan nimekkäin artisti on Virve Rosti, joka esiintyy sisäsatamassa Seilarissa kello 22 tienoilla. Ankkurin stagelle puolestaan nousee RossiPohja –yhtye, jonka showtime on noin kello 23.

Torniosssa elokuista elävää musiikkia tarjoilevat Torandassa perjantaina kello 21 alkaen Esa Rautiainen ja Elina Söderström ystävineen. Simossa voi käydä kuuntelemassa Länsi-Pohjan jousikvartetin Ruotsi-Suomi –maaottelua kello 19 alkaen Maksniemen koululla.

Lauantaina tanssikansalla on kolmekin vaihtoehtoista suuntaa. Anu Tammela yhtyeineen tanssittaa ravintola Pappilan Pehtoorissa Simossa klo 21 alkaen ja Eija Kantola Omega-yhtyeineen tanssikeskus Pohjanrannassa Keminmaassa klo 21 alkaen. Suukosken Keitaalla Tervolan Koivussa voi puolestaan ihailla tuoreita tangokuninkaallisia Susanna Heikkiä ja Aki Samulia kello klo 20.30 alkaen.

Raskasta Joulua-kiertue jättää tänä vuonna Meri-Lapin väliin

Tony Kakko on tänäkin vuonna mukana Raskasta Joulua -kiertueella.

11.8.2015
Huippusuosittu Raskasta Joulua -kiertue jälleen liikenteeseen 24. marraskuuta, mutta jättää tänä vuonna Tornion ja koko Meri-Lapin väliin. Viime vuonna 10-vuotisjuhlaa viettänyt konserttikiertue täytti Tornion Torandan ääriään myöten huippuhienossa illassa. Toissa vuonna RJ-konsertti koettiin Tornion musiikkitalolla.

Lappiin kiertue toki tulee. Maamme pohjoisimman maakunnan ainoa RJ- konsertti on lauantaina 28. marraskuuta Rovaniemen Lappi Areenalla. Yhteensä 24 konserttia käsittävä kiertue huipentuu 20.12. Viking Gracelle.


Yhdestä keikasta vuonna 2003 alkunsa saanut Raskasta Joulua on kasvanut mittavaksi konserttikonseptiksi, joka on monelle kuulijalle osa joulunajan perinnettä. Kiertueet ovat olleet viime vuosina liki kauttaaltaan loppuunmyytyjä.

Kiertueella nähdään vaihtuvia solisteja ja tänä vuonna mukana matkaavat ainakin Tony Kakko, JP Leppäluoto, Elize Ryd, Antti Railio, Ari Koivunen, Ville Tuomi, Antony Parviainen, Pasi Rantanen, Tommi ”Tuple” Salmela ja Kimmo Blom. Yli kaksituntisissa konserteissa kuullaan ikivihreitä joululauluja rock- ja heavysovituksin sekä valikoituja muita raskaamman rockin helmiä.

Orkesterin rivistöön lukeutuvat koko idean isä kitaristi Erkka Korhonen, rumpali Mirka Rantanen, kitaristi Tuomas Wäinölä, basisti Erkki Silvennoinnen ja kosketinsoittaja Vili Ollila.

- Perinteisiä joululauluja on esitetty tietyllä tavalla vuosikymmenet. Rock-sukupolven aikakaudella ajattelimme päivittää heille nämä kappaleet, Erkka Korhonen kertaa menestysideaa.

Neljä julkaistua Raskasta Joulua -levyä ovat kiitäneet huimiin myyntilukuihin saavuttaen niin kulta- kuin platinamyyntirajoja. Marraskuussa on luvassa uutta materiaalia, kun Raskasta Joulua -unplugged-levy saapuu kauppoihin.

 

Raskasta Joulua 2015 -kiertue:

24.11. Iisalmi, Eino-Säisä sali
25.11. Kajaani, Kaukametsäsali
26.11. Kuhmo, Kuhmotalo
27.11. Kokkola, Snellman-sali
28.11. Rovaniemi, Lappi Areena
29.11. Oulu, Madetojansali
30.11. Raahe, Raahesali
1.12. Ylivieska, Akustiikka
2.12. Savonlinna, Savonlinnasali
4.12. Turku, Logomo
5.12. Ilmajoki, Ilmajoki-halli
7.12. Joensuu, Carelia-sali
8.12. Varkaus, Warkaussali
9.12. Hämeenlinna, Verkatehdas
10.12. Mikkeli, Mikaeli
11.12. Jyväskylä, Paviljonki
12.12. Kuopio, Niiralan jäähalli
13.12. Pori, Promenadi-sali
14.12. Lahti, Sibeliustalo
15.12. Kuusankoski, Kuusaasali
17.12. Lappeenranta, Lappeenranta-sali
18.12. Espoo, Barona Areena
19.12. Tampere, Tähtiareena
20.12. Viking Line, Viking Grace (Turku)

Tarkemmat ennakkomyyntipaikat ja lisätiedot:

www.facebook.com/raskastajoulua

http://www.raskastajoulua.com/

http://www.masterevents.fi/

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu