Kitarasankarin ura jatkuu 70-vuotispaalun jälkeenkin

Maanantaina 70 vuotta täyttänyt Eric Clapton on yksi maailman tunnetuimpia kitaristeja. Onko paras tai tunnetuin, lienee makuasia.

Faktaa on kuitenkin se, että Clapton on ollut erittäin tuottelias, ja lukuisat hitit puhuvat omaa kieltään miehen sävellys-, sanoitus- ja soittotaidoista.

Menestys, jonka Clapton on saanut, ei irtoa tuurilla. Niinpä mies on ainoana nimetty Rockin Hall Of Fameen kolme kertaa.

--

Eric "Slowhand" Clapton täytti jo 70 vuotta

31.3.
Yksi maailman arvostetuimmista kitaristeista Eric "Slowhand" Clapton täytti maanantaina 70 vuotta.  Vuonna 1945 syntynyt Clapton saavutti maineensa jo 1960- ja 1970-luvuilla The Yardbirds-, Cream- ja Derek and the Dominos- yhtyeissä.

Clapton liittyi The Yardbirdsiin vuoden 1963 lokakuussa, mutta kantoi vuoden 1965 keväällä kitaransa John Mayall's Bluesbreakersin treenikämpälle. Vuotta myöhemmin mies vaihtoi jälleen orkesteria liittyen Cream-yhtyeeseen.

Viime joulukuussa Rovaniemelläkin nähdyn The Yardbirdsin kanssa Clapton levytti muun muassa For Your love -kappaleen. Cream-aikojen huippumenestyksiin lukeutuu muun muassa Claptonin yhdessä Jack Brucen kanssa säveltämä Sunshine of Your Love.

Creamin hajottua Clapton jatkoi uraansa kahden muun lyhytikäisen mutta suositun kokoonpanon jäsenenä, ensin Blind Faithissa ja sen jälkeen Derek and the Dominosissa. Molemmat yhtyeet tekivät vain yhden studiolevyn, mutta kuuluvat Claptonin uran arvostetuimpiin.

Blind Faithin kappaleista tunnetuin on Presence Of The Lord, joka kertoo kuinka Clapton muutti yhä asumaansa Hurtwood -nimiseen taloon. Derek and the Dominosin hitti Layla vuodelta 1970 lienee Claptonin uran tunnetuin kappale. Laylan Clapton sävelsi ja sanoitti yhdessä yhtyeen rumpali Jim Gordonin kanssa.Vuonna 1970 Clapton julkaisi myös ensimmäisen sooloalbuminsa Eric Clapton, jonka kappaleesta After Midnight tuli hitti. Samoihin aikoihin hän jäi heroiini-koukkuun ja ajautui rappiolle.

Vieroitushoidossa huumeista irti päässyt Clapton teki comebackin vuonna 1974 Bob Marleyn kappaleen I Shot the Sheriff versiollaan.

Slowhand-lempinimen Clapton sai joutuessaan vaihtamaan jatkuvasti katkenneita kitarankieliään. Nimitys tuli yleisön tavasta aloittaa kielenvaihdon aikana hidastempoinen kättentaputus. Mies otti lempinimen niin hyvin vastaan, että levytti Slowhand -nimisen albuminkin vuonna 1977. Se oli suuri kaupallinen menestys. Sen tunnetuin kappale on J.J. Calen säveltämä Cocaine, mutta muitakin hittejä levyltä löytyy kuten Wonderful Tonight ja Lay Down Sally.

Clapton on valittu ainoana kolme kertaa Rock and Roll Hall of Fameen, vuonna 1992 The Yardbirdsin jäsenenä, vuonna 1993 Creamin jäsenenä ja vuonna 2000 sooloartistina. Grammy-palkinnon hän on saanut 11 kertaa.

Huhtikuun lopulla Clapton julkaisee uuden Best of -kokoelman Forever Man. Kolmen cd:n boksista löytyy 51 biisiä miehen uran varrelta. Vierailijoina kokoelmalla ovat muun muassa B.B. King, J.J. Cale ja Steve Winwood.

Syntymäpäiväänsä Clapton juhlistaa toukokuussa yhdeksän konsertin sarjalla, joista kaksi ensimmäistä pidetään New Yorkin Madison Square Gardenissa ja loput seitsemän Lontoon Royal Albert Hallissa.

Nightwishin Endless Forms Most Beautiful listaykköseksi

5.4.2015

Suomen virallinen albumilista ei tällä viikolla kärkipaikan suhteen tarjonnut yllätyksiä. Kuten olettaa sopi ja pitikin, Nightwishin entistäkin mahtipontisempi Endless Forms Most Beautiful otti kärkipaikan haltuunsa.

Katso täältä listan muut sijoitukset:

Nigthwish pyyhälsi odotetusti albumilistan ykköseksi

5.4.2015
Kuten olettaa sopi, Nightwishin uutusalbumi Endless Forms Most Beautiful painalsi mutkitta Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Viime viikon ykkönen, Von Hertzen Brothersin New Day Rising tipahti puolestaan viidenneksi.

Nightwishin seurana kärkikolmikossa on kaksi listakonkaria, jo 27 viikkoa listalla ollut Robinin 16 sekä vielä viikkoa pidempään listalla viihtynyt Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana. Robin säilytti paikkansa listakakkosena ja Haloo Helsinki kolmantena.

Nelospaikalle kiipesi viikon toiseksi paras uutukainen, Pate Mustajärven Taivas on täynnä. Egotripin Vuosi nolla putosi viime viikon nelospaikalta toisella listaviikollaan kuudenneksi.

Viikon kolmanneksi myydyin uutuus on seitsemänneksi kivunnut  The Prodigyn The Day Is My Enemy. Kahdeksannneksi putosi viime viikon kuutonen, toista listaviikkoaan viettävä Ile Kallio Big Rock Bandin Shook up! Calvin Harrisin Motion ja Sian 100 Forms of fear täydentävät kymppikärjen.

Listan muita uutuuksia ovat sijalla 12. oleva Barren Earthin On Lonely Towers, räppäri Asteen 2 (29.), Micke Bjorklof & Blue Stripin Ain't Bad Yet (30.), Matin ja Tepon 45 V. Juhlalevy (31.) sekä Pekko Käppi & K:h:h:l:n Sanguis Meus, Mama! (42.)

Jenkkibändi Koffin Kats Kemiin kesäkuussa

Amerikkalainen punkyhtye Koffin Kats saapuu Kemiin kesäkuussa. Detroitin rockkaupungin liepeiltä Michiganin osavaltion Garden Citystä kotoisin oleva Koffin Kats kiertää Suomea Nicky Rothenin johtaman Flesh Roxonin kanssa.

Kemissä yhtyeet soittavat lauantaina 6. kesäkuuta. Illan kolmas bändi on paikallinen TimeKillers.

Flesh Roxonin ja Koffin Katsin kiertue alkaa 29. toukokuuta Turusta ja jatkuu Helsingin Nosturin (30.5), kautta Lempäälän Välibaariin (2.6), Kuopion Henry´s Pubiin (3.6), Tampereen Henry´s Pubiin (4.6) ja Saarijärven Lintta Meetingiin (5.6). Kemin jälkeen bändit ryyheltävät vielä Iisalmen Bar & Cafe Gracevillessä 7.6.

Osassa kiertuepaikkakunnista mukana on muitakin yhtyeitä. Helsingissä lavalle nousevat myös Rejected ja Night Nurse, Kuopiossa Astalo ja Kemissä siis TimeKillers.

Ivalorock 2015 teki ensimmäisen kiinnityksensä

Suomen pohjoisin rockfestivaali, Ivalon River Campingissä kuudetta kertaa pidettävä Ivalorock on tehnyt ensimmäisen kiinnityksensä ensi kesälle.

24. - 25. heinäkuuta pidettävään tapahtumaan saapuu Pelle Miljoona United, joka on kiinnitetty myös aiemmin heinäkuussa Rovaniemellä järjestettävään Lapin Kullan Kimallus –tapahtumaan yhdessä Dave Lindholm B. Inventiven kanssa.

Viime vuonna Ivalorockissa oli varsin komea kattaus. Esiintyjinä olivat E-Type, The 69 Eyes, Mamba, Turos´s Hevi Gee, Timo Rautiainen, Jussi Lampi duo, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha, Overtake, Iskuporakone sekä Martina feat. Dj Amara.

Jani Liimataisen Cains Offeringilta uusi albumi toukokuussa

13.3.2015
Jani Liimataisen Cain's Offering
-yhtye julkaisee toukokuussa kakkoslevynsä Stormcrow, jolla esiintyy kitaravelho Liimataisen lisäksi kemiläislähtöinen rumpali Jani Hurula,basisti Jonas Kuhlberg sekä Stratovarius-kaksikko Timo Kotipelto ja Jens Johansson.

Katso keitä muita levyllä on mukana ja kuuntele näytteet levyltä täältä:

--

Jani Liimataisen Cains Offeringilta uusi albumi toukokuussa

Jani Liimataisen Cain's Offering -yhtye julkaisee toukokuussa kakkoslevynsä Stormcrow, jolla esiintyy kitaravelho Liimataisen lisäksi kemiläislähtöinen rumpali Jani Hurula, joka on tuttu mies myös mm. Isäntä Meidän -yhtyeestä sekä basisti Jonas Kuhlberg sekä Stratovarius-kaksikko Timo Kotipelto ja Jens Johansson.

Cains Offeringin debyyttilevy Gather The Faithful ilmestyi vuonna 2009. Sillä esiintyneistä muusikoista poissa ovat Wintersun-basisti Jukka Koskinen ja Sonata Arctican ex-kosketinsoittaja Mikko Härkin.

Stormcrow julkaistaan Japanissa 29. huhtikuuta, Euroopassa 15. toukokuuta ja Pohjois-Amerikassa 19. toukokuuta 2015. Levyllä taustalaulajina vierailevat mm. Antti Railio (ex-Celesty) sekä Altarian Petri Aho.

Kahta Cains Offering -muusikkoa voi 4. huhtikuuta käydä tsekkaamassa livenäkin, sillä akustinen duo Kotipelto & Liimatainen saapuu tuolloin Kemin ja yökerho Ramonaan.

Albumin biisilista:

Stormcrow
The Best Of Times
A Night To Forget
I Will Build You A Rome
Too Tired To Run
Constellation Of Tears
Antemortem
My Heart Beats For No One
I Am Legion
Rising Sun
On The Shore

Asian uutisoi ensimmäisenä Soundi-lehti.

Henrik Klingenberg planeetan neljänneksi paras keytaristi?

Kuka on maailman parasta keytaristi?

Ranker.com -nettisivustolla on käynnissä äänestys, jossa etsitään maailman parasta keytaristia. Onko se Rick Wakeman, Jon Lord, Chick Corea, Jean-Michel Jarre, vai onko se peräti Sonata Arctican Henrik Klingenberg tai Nighwishin Tuomas Holopainen.

--

Kautta populaarimusiikin historian on kiistelty kuka on maailman paras kitaristi, rumpali, basisti tai laulaja. Asian selvittämiseksi on järjestetty kilpailu jos toinenkin.

Nyt ranker.com -nettisivustolla on käynnissä äänestys, jossa etsitään kaikkien aikojen parasta keytaristia. Keytar on kosketinsoitin, jota soitetaan kitaran tapaan kaulasta roikottaen.

101 ehdokkaan joukossa on myös muutama suomalainen kosketintaiteilija, joista tällähetkellä korkeimmalle on rankattu Sonata Arctican näppäinvelho Henrik "Henkka" Klingenberg. Hän on saanut 424 peukutusta, mutta toisaalta myös 389 miinuspeukutusta.

Klingenbergin edellä ovat ykkösenä majaileva amerikkalainen Dream Theaterin Jordan Rudess, kakkosena intialainen Stephen Devassy ja kolmantena parhaiten Yes-yhtyeestä tunnettu Rick Wakeman.

Kärkikymmenikössä Klingenbergin takana ovat sellaiset nimet kuin Keith Emerson, Jon Lord, Herbie Hancock, Thomas Dolby, Chick Corea ja Jean Michel Jarre.

Toiseksi korkeimmalla suomalaista on Nightwishin Tuomas Holopainen, jonka sijoitus on tällä hetkellä 18. Stratovariuksen ruotsalaiskiipparisti Jens Johansson löytyy sijalta 11.

www.ranker.com on nettisivusta jossa voi äänestää sivuston itsensä mukaan mitä tahansa parasta - tai pahinta. Äänestyksiin ja niiden tuloksiin voi suhtautua juuri niin vakavasti kuin haluaa.

Keytarist -äänestyksen tilanne (keytaristi, pluspeukut ja miinuspeukut):

 1)  Jordan Rudess 3034, 1476.
 2) Stephen Devassy 2783, 2692
 3) Rick Wakeman 761, 684
 4) Henrik Klingenberg 424, 389
 5) Keith Emerson 617, 618.
 6) Jon Lord  523, 529.
 7) Herbie Hancock 526, 559.
 8) Thomas Dolby 808, 958.
 9) Chick Corea  449, 499.
10) Jean Michel Jarre  548, 646.
11) Jens Johansson  233. 255.
---
17) Gary Numan 277, 385.
18) Tuomas Holopainen 138, 161
20) Vangelis 216, 320.
28) Todd Rundgren 167, 286.

Levykaupoissa juhlapäivä: Nightwish, Juliet Jonesin Sydän, Pate Mustajärvi, Robin ja Aste

Nightwishin uutuslevy Endless Forms Most Beautiful ilmestyy tänään

Levykaupoissa lienee tänään vipinää. Sen taannee jo pelkästään Nightwishin uuden albumin Endless Forms Most Beautifulin ilmestyminen levykauppoihin tänään. 11 biisiä sisältävää ja peräti 79-minuuttista eeposta ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa varsinkin yhtyeen 4,5 miljoonaa fania eri puolilla maailmaa.

Mutta Nightwish-järkäle ei ole päivän ainoa merkittävä levyjulkaisu. Muitakin mielenkiintoisia plattoja on tänään ilmaantunut levykauppojen hyllyille. 

--

27.3.2015

Tänään on se päivä. Nightwishin uusi albumi Endless Forms Most Beautiful on ilmestynyt levykauppoihin ja bändin fanit pääsevät tutustumaan kolmen kappalejulkaisun jälkeen koko 79 -minuuttiseen ja 11 biisiä sisältävään albumijärkäleeseen.

Biisilsita: Shudder Before The Beautiful, Weak Fantasy, Élan, Yours Is An Empty Hope, Our Decades In the Sun, My Walden, Endless Forms Most Beautiful, Edema Ruh, Alpenglow,  The Eyes Of Sharbat Gula ja The Greatest Show On Earth.


Mutta ei siinä kaikki, tänään ilmestyy muitakin levyjä, joilla lienee menestyspotentiaalia. Esimerkiksi paluun tehnyt Juliet Jonesin Sydän julkaisee tänään 43 biisiä sisältävän kokoelman Revontulet –Singlet 1983-2001. Tuplalevyltä löytyvät JJS:n tunnetuimmat biisit, kuten muun muassa kappaleet Helppo Elämä, Rakkauslaulu ja Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin.


Perjantaipäivän levyjulkaisijoihin lukeutuu myös konkari Pate Mustajärvi, jonka uran jo kymmenes pitkäsoitto Taivas on täynnä näkee tänään päivänvalon. Albumi sisältää 13 erilaista tarinaa elämästä, ilosta, surusta, rakkaudesta, kaipuusta ja ikävästä.
Mustajärven levyn biisit on valittu yli 60 tulleen demon joukosta. Biisinikkareina ovat toimineet muun muassa Lovex-tuottaja Christian ja laulaja-lauluntekijä Marko Meronen, Markku Petander, Jay Havanna, Esa Eloranta, Eija Hinkkala ja Jukka Poijärvi. Nimibiisin on sanoittanut ja säveltänyt Juha Tapio.


Nightwish lienee ensi viikon albumilistan selvä listaykkönen, mutta kamppailuun kärkisijoituksista ilmoittautuu myös tänään julkaistava Robinin 16 Stadion Deluxe -albumin erikoispainos, jolla on mukana neljä kultasinkkua. Kaikkiaan fanijulkaisulla on mukana viisitoista kappaletta, joista täysin uusia ovat Kipinän hetki feat. Elastinen ja Oot mun eka.

Kattava paketti sisältää lisäksi DVD-taltioinnin Robinin viime kesän Olympiastadionin konsertista, koskettavan dokumentin viime vuoden kiertue-elämästä sekä muutakin materiaalia.
Robinin viime syyskuussa julkaistu neljäs studioalbumi 16 oli viime vuoden myydyin albumi Suomessa ja hänet palkittiin tästä saavutuksesta Emma-patsaalla. Reilusti yli triplaplatinaa myyneen levyn menestystä ovat siivittäneet hittisinglet Kesärenkaat, Parasta just nyt feat. Nikke Ankara, Paperilennokki sekä uusin radiohitti Sua varten, jotka kaikki ovat ylittäneet kultalevyrajan pelkällä Spotify-soitolla.


Menestystä voi odottaa myös räppäri Asteen uudelta levyltä 2.0, joka myös julkaistaan tänään. Yhdeksän biisin albumi sisältää kappaleet Spaceman, Only One, Apinalauma, Himalaja, Urpo (feat. Nikke Ankara), Yhdet sille, Hulivili dude (feat. Asa & Jussi Kuoma), Punaiset valot (feat. Mira Luoti, Pyhimys) ja Mammanpoika.

Kallille luvassa hysteriaa - Duudsonien HP ja Jarppi Rinneriehaan

Duudson-kaksikko Kallinkankaalle huhtikuussa

29.3.2015
Tukkeutuvatko Kallin parkkipaikat ja sinne johtavat tiet, nähdäänkö totaalinen yleisöryntäys ja koetaanko kunnon hysteriaa kun kaksi neljäsosaa huippusuositusta Duudson -rämäpääryhmästä vierailee Keminmaassa perjantaina 10. huhtikuuta.

Duudson-kaksikko HP ja Jarppi esiintyvät tuolloin Kallinkankaan hiihtokeskuksen Rinneriehassa. 

--

29.3.2015

Rämäpääryhmä Duudsonien HP & Jarppi (Hannu-Pekka Parviainen ja Jarno Leppälä) on pestattu perjantaina 10. huhtikuuta Kallinkankaan hiihtokeskuksen Rinneriehan päätähdiksi.

Tapahtumassa esiintyvät myös punkyhtye TimeKillers sekä vasta uransa aloittanut, pääosin electromusiikkia soittava DJ-pari Gentleman BassLine.

HP & Jarppi ovat kaksi neljäsosaa Seinäjoelta kotoisin olevasta ja ala-asteelta saakka toisensa tuntevasta, komiat pärjää aina -teemalla liikkuvasta Duudsonit -ryhmästä,  joka tunnetaan stunttien, jekkuilun ja sekoilun täyttämistä televisio-ohjelmistaan.  Ryhmän muut jäsenet ovat Jukka Hildén ja Jarno Laasala, jotka siis eivät saavu Kallille.


Duudsonien ensiesiintyminen televisiossa tapahtui kaapelitelevisiokanava MoonTV:llä tammikuussa 2001. Ryhmän sarja Duudsonit Amerikassa pyöri yhdysvaltalaisella MTV-kanavalla, ja esitettiin Subilla vuonna 2011. Subilla edelleen pyörivä sarja Duudsonit tuli taloon käynnistyi alkuvuodesta 2012.

Duudsonit tuli taloon -sarja vieraili kemiläisessä Niemenmaan perheessä vuoden 2013 joulukuussa. Toukokuussa 2014 tv:ssä nähdyssä jaksossa teemana oli koulukiusaaminen. Viime lokakuussa Duudsonit vierailivat Torniossa puhumassa kiusaamisesta.

Myös nimillä The Dudesons ja Extreme Duudsonit tunnettu ryhmä on saanut kosolti mainetta myös ulkomailla.

- Ollaan esiinnytty mones ulkomaalaases ohjelmas kuten VH1:n komediasarjaan ”WackTVs”, Channel Fourin dokumentis ”Extreme TV”, Bravo TV:n Duudsoni-dokumentis ”World of Stupid” sekä Saksan RTL:n komediasarjas ”Grüger sieht Alles”. Niin ja ollaan oltu kolme kertaa Viva La Bamissä vieraan. Ollaan oltu juontamas MTV:n Latinalaisen Ameriikan Music Awardseja 2008 Mexicossa ja MTV Music Awardseja Espanjassa 2010, hurjimukset esittelevät taivaltaan nettisivuillaan.

- Vuoresta 2006 ollaan vallotettu maailmaa Duudsonit Elokuvalla ja kansainvälisellä The Dudesons tv-sarjalla, ja 2010 saatiin oma tv-sarja Ameriikan MTV:lle. Tehtiin se yhressä meidän hyvien ystävien, Jackassin Johnny Knoxvillen ja Jeff Tremainin kanssa, joiden uusimmassa leffassa Jackass 3D me ollaan kanssa mukana, nelikko kertoo.

Kallinkankaan rinneriehan ohjelma:


16.00 Portit avautuvat
17.30 - 18.00 Gentleman BassLine
18.00 - 18.45 TimeKillers
19.00 - 20.00 HP & Jarppi show
21.00 Portit suljetaan


* Liput ennakkoon 7 €, sis. pääsyn tapahtumaan, ei laskettelua. Kausikortilla ei sisäänpääsyä.
* Ennakkomyynti Kallin laskettelukeskuksen kahviosta kahvion aukioloaikojen mukaan 7.4.2015 saakka.
* Jos lippuja jää, ne myydään ovelta hintaan 10 € / kpl
* Järjestää: Keminmaan vapaa-aikapalvelut, Kallin hiihtokeskus oy ja Keminmaan alakoulujen vanhempainyhdistykset.
* Buffetissa myynnissä mm. makkaraa, kahvia, munkkeja. Myös onnenpyörää voi pyöräyttää.

Kuinka Roope Salmiselta sujuu Motörhead?

Kuinka sujuu Arja Korisevalta Stratovariuksen Eagleheart?

Kyllä, Arja Koriseva todellakin esittää ensi sunnuntaina 5.4 Tähdet Tähdet -ohjelmassa kotimaisen heavysuuruus Stratovariuksen Eagleheart-biisin. Roope Salminen puolestaan täräyttää Motörheadin Ace of spades -kappaleen.

Katso täältä mitä muita biisejä ohjelmassa kuullaan ja kenen esittämänä:

Tähdet, tähdet -ohjelman teemana on sunnuntaina 5. huhtikuuta heavy. Kuusi tähtiartistia tulkitsee legendaaristen rock-tähtien klassikkokappaleita ja sen myötä lavalla nähdään rokkikukkoilua ja machoilua.  Mukana on niin raskasta mättöä kuin melodistakin heavysoitantaa.

Asiantuntijana toimii Stonesta sekä Suburban Tribesta tuttu Janne Joutsenniemi. Suoran televisiolähetyksen päätteeksi yksi artisteista putoaa pois kilpailusta.

Suorassa lähetyksessä sunnuntaina 5.4 MTV3-kanavalla kuullaan nämä kappaleet:

Laura Voutilainen: I surrender - Rainbow

Arja Koriseva: Eagleheart - Stratovarius

Krista Siegfrids: Pour some sugar on me - Def Leppard

Roope Salminen: Ace of spades - Motörhead

Waltteri Torikka: Still of the night - Whitesnake

Jarkko Ahola: The Unforgiven - Metallica

Pertti Kurikan Nimipäivät Simerockiin

Pestasiko Simerock tulevan euroviisuvoittajan?

Elokuussa jo kymmenennen kerran järjestettävän Rovaniemen Simerockin ensimmäisten julkistusten mielenkiintoisin nimi on Pertti Kurikan Nimipäivät. Simerock julistaa tiedotteessaan itsevarmasti pestanneensa tulevan euroviisuvoittajan.

Meni niin tai näin, olettavasti biisi Aina mun pitää räjäyttää yleisön myös Ounaspaviljongilla. Katso täältä Simerockin muut tähän mennessä julkistetut esiintyjät:

31.3.2015
Tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan juhliva Simerock on haalinut lavalleen aimo nipun kotimaisen musiikin tähtiartisteja. Ounaspaviljonkiin  7.-8. elokuuta saapuvat muun muassa Elastinen, Haloo Helsinki!, Yö, Arttu Wiskari, Robin sekä vanhaan kotikaupunkiinsa palaava Antti Tuisku.

Pitkien neuvottelujen jälkeen festivaali on myös napannut ohjelmaansa tulevan euroviisuvoittajan (järjestäjien arvio) ja jo ennakkoon maailmalla laajasti huomiota keränneen Pertti Kurikan Nimipäivät.

Simerockissa nähdään myös kattaus urbaanin musiikin kärkinimiä. Hiphop- ja rytmimusiikkinimiä tapahtumassa hallitsevat harvinaisella yhteiskeikallaan Rähinä Special, artisteinaan Brädi, Spekti ja Uniikki, Emma-palkittu Kasmir, nuorisoidolit Mikael Gabriel sekä Teflon Brothers ja suomireggaen uusi nimi Aurora. Vaihtoehtokulttuuria edustavat Aivovuoto, DJ Kridlokk, Tuuttimörkö, Hannibal sekä Stepa & Are.

Simerockin Lipunmyynti käynnistyy maanantaina 6.4 klo 9.00 osoitteessa www.tiketti.fi. Ensimmäisenä myyntiin tulee rajoitettu erä alennettuja Early Bird- ennakkolippuja alkaen 49 euroa.

Von Hertzenin Brothersin New Day Rising listaykköseksi

29.3.2015
Von Hertzen Brothersin uutuuslevy New Day Rising ponkaisi Suomen virallisen albumilistan kärkeen sunnuntaina julkaistulla listalla. Viime viikon kärkiplatta Haloo Helsinki -yhtyeen Kiitos Ei Ole Kirosana tipahti kolmoseksi. Viime viikon kolmonen, Robinin 16, puolestaan kipusi kakkoseksi.

Kuuden myydyimmän levyn joukossa on peräti neljä uutuutta, sillä Egotripin Vuosi Nolla ylsi neljänneksi, Toton Toto Xiv Frontiers viidenneksi ja Ile Kallio Big Rock Bandin Shook Up! kuudenneksi.
Kymppikärjen täydentävät Calvin Harrisin Motion, Madonnan Rebel Heart, Sian 1000 Forms Of Fear ja Mark Knopflerin Tracker.

Kärkikuusikossa majailevien uutuuksien lisäksi Top 50:een mahtui vain kolme uutuusjulkaisua, sijalta 13 löytyvä oululaisen The Man-Eating Treen In The Absence Of Light , Mors Subitan Degeneration (26) ja Black Lizardin Solarize (49).

Ensi viikolla hyvin todennäköisesti saadaan jälleen uusi listakärki, sillä ellei ihmeitä tapahdu, pitäisi Nightwishin hönkiä Endless Forms Most Beautiful -albumillaan ykköspaikalle.

EDM-artisti ja dj. Tom Dostinov perjantaina Torniossa

23.2.2015

Suomen nouseviin elektronisen musiikin artisteihin lukeutuva Tom Dostinov alias Dj Dosse tulee uransa ensimmäisellä artistikiertueella myös Tornioon.

Radio NRJ Finlandin Iltapäivistäkin tuttu Dostinov ottaa Umpitunnelin haltuunsa tulevana perjantaina 27. maaliskuuta. Seuraavana iltana Dostinov käy Hello My Friends -kiertueellaan  Rovaniemellä. Rundin muut paikkakunnat ovat Seinäjoki, Varkaus, Kauhajoki ja Kokkola.

Pitkään uraansa rakentaneen miehen artistiura rävähti käyntiin viime vuonna Sony Musicin julkaisemalla debyyttisinglellä Casual Tee. Tänä vuonna on luvassa uusia biisijulkaisuja.

Dostinov on ehtinyt kiertää keikoillaan Suomen suurimpia festarilavoja a päässyt myös ulkomaan keikkailujen makuun tehtyään debyyttinsä Ibizan superklubi Es Paradisisissa.

Dostinov juonsi aiemmin NRJ:n Viikonloppua ja NRJ At The Club -ohjelmaa. Nykyään hän on NRJ:n Illan sekä NRJ Extravadancen juontaja.

Erkki Huru Band nousi Tätä Suomi tanssii -listalle

19.3.2015

Kemiläisen Erkki Huru Bandin debyyttisingle Tule vain on noussut Tätä Suomi tanssii -listalle, joka on musiikkijuontajien lista maan tanssituimmista iskelmistä. EHB:n kappale löytyy listan sijalta 29.

Lappilaisväriä listalla edustavat myös Lasse Hoikka & Souvarit -yhtyeen En voi enää jäädä luokses, joka on seitsemäntenä sekä CatCatin Kukat kauniit aamuin, joka on kahdeksantena.

Listaykkösenä on Juhamatin Hiljaa virtaa Don, kakkosena Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa ja kolmantena edellisen viikon kärkinimi Saija Tuupasen Kanssain jos aiot vähän matkaa.

Lista löytyy kokonaisuudessaan täältä: http://www.radiomusa.fi/?page_id=204

Suvi Teräsniska synnytti poikavauvan

5.3.2015
Laulaja Suvi Teräsniska on tänään synnyttänyt poikavauvan.
Teräsniska kertoi Facebook-päivityksessään hetki sitten, että pieni nyytti saapui tänään maailmaan.
–  Äiti on vähän väsynyt ja nuutunut, mutta haltioissaan. Isi hoitaa jo taitavasti pienokaistaan. Kiitos kaikille jotka ovat meille lahjoja tuoneet jo viime vuoden puolella. Jokaiset tumput ja sukat, myssyt ja bodyt tulee varmasti käyttöön. Ihanaa kevättä kaikille, Teräsniska iloitsi.
Lapsen isä on kemiläinen Simo Aalto, jonka kanssa Teräsniska avioitui viime vuonna. Rokkineuvos onnittelee perhettä lämpimästi.

Hailuodon Marjaniemen Bättre Folk -festivaali uudistuu

27.2.2015
Hailuodon Marjaniemessä  26.-28.6. järjestettävällä Bättre Folk -festivaalilla kohtaavat kotimaisen musiikki- ja kirjallisuuskentän kiinnostavimmat nimet.

Ohjelmisto koostuu perinteisen live-musiikin ohella genrerajat ylittävästä muusikoiden ja kirjailijoiden yhteistyöstä. Kirjailijat ja muusikot kohtaavat yhteisten esiintymisten, työpajojen, keskustelujen ja jalkapallo-ottelun merkeissä.

Ensi kesänä Marjaniemessä musiikillisesta ja kirjallisesta ohjelmistosta vastaavat mm. Jukka Nousiainen, Riikka Pulkkinen, Paperi T, Aino Venna, Juha Itkonen, Teksti TV-666, Katja Kettu, Noah Kin, Pietarin Spektaakkeli, Kauko Röyhkä, Yona, Reino Nordin, Matti Johannes Koivu, Absoluuttinen Nollapiste, Miki Liukkonen, Pimeys, Kati Hiekkapelto ja Jaakko Laitinen & Väärä raha.

Festivaalille myydään yhden- ja kahden päivän lippuja, hintaan 10/25/45 €. Ennakkomyynti alkaa Tiketissä perjantaina 27.2. Ennakkolippuja myyvät myös Levykauppa Äx Oulu ja K-market Hailuoto.

Kaikki esiintyjät ja lisää infoa osoitteessa: www.battrefolk.fi

Popeda huhtikuussa Lapin kiertueelle

Tampereella vuonna 1977 perustettu, punkyhtyeenä taipaleensa aloittanut, mutta sittemmin suomirockin parissa askaroinut Popeda tekee huhtikuun alussa viiden päivän Lapin kiertueen.

Rock-ikoni Pate Mustajärvi on nykyisin ainoa alkuperäisjäsen lukuisia miehistönvaihdoksia kokeneessa yhtyeessä. Nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat myös kitaristi Costello Hautamäki, basisti Jyrki K. Melartin, pianisti Pate Kivinen sekä rumpali Lacu Lahtinen.

Popeda aloittaa kiertueensä Levin Hullu Poro Areenalta keskiviikkona 1.4, jonne rundi myös päättyy sunnuntaina 5.4. Välissä Ikurin vekkulit piipahtavat esiintymässä Saariselän tunturihotellilla 2.4, Ylläksen Äkäshotellilla 3.4 ja Kuusamon Rukahovissa 4.4.

Kuka on Kemissä tänään esiintyvä Dave Forestfield?

13.3.2015

Hiljaisella äänellään biisinsä tulkitsevan Dave Forestfieldin laulussa on samaa intiimiä tunnelmaa kuin sielunsa löytäneen Nick Lowen viimeisimmillä albumeilla, julisti musiikkilehti Soundi Dave Forestfieldin vuonna 2012 Hollow Soul –levyn arvostelussaan. Soundin Pertti Ojalan mukaan soulista, bluesista ja hiukan kantristakin vaikutteita ottavan Forestfieldin musiikissa soi vanhan ajan patina, jonka juuret ulottuvat vähintään  rock’n’rollin syntymän tienoille asti.

Dave Forestfieldin taiteilijanimi on suora käännös hänen oikeasta nimestään, joka on Tatu Metsäpelto, Savon lahja suomen rytmimusiikille. Vuonna 1970 syntynyt Forestfield on laulaja-lauluntekijä, joka on kyntänyt omaa musiikillista sarkaansa 1990-luvulta saakka. Mies taitaa laulamisen ja laulujen tekemisen lisäksi myös kitaran, pianon, urkujen ja basson soiton. Ennen soolouraansa mies kolusi klubeja Mickey And The Students -yhtyeen nokkamiehenä.

Tyylitajuiseksi kehutun miehen musiikillisten juurten kerrotaan olevan countryssa, bluesissa, folkissa, soulissa, varhaisessa rock´n rollissa sekä jazzballadeissa, ja sittemmin vaikutteiden kirjo on edelleen laajentunut. Miehen laulua ja soittoa on verrattu Nick Lowen ohella muun muassa Chuck Berryyn, J.J. Caleen, Tom Waitsiin, Ry Cooderin ja Dr. Johniin.

Forestfieldin uusin ja järjestyksessään kuudes albumi Loyal Till The Bitter End ilmestyi pari kuukautta sitten tammikuussa. Sillä Forestfield tuo esiin hyvinkin erilaisia musiikillisiä mieltymyksiään. Pianopainotteinen Before Our Time maalaa tunnelmaa John Lennonin Imaginen tapaan ja In A Deserted Village tuo esiin miehen tummemman tarinankertojan puolen. Levyltä löytyy myös huumoriviritteisiä pläjäyksiä kuten myös psykedeelisiä ja gospeliin viittaavia elementtejä.

Levyn single- ja videobiisillä I Believe The Change Will Come esiintyy myös Jo´ Buddy. Miehen tukijoukoista ovat aiemmin löytyneet muiden muassa ex-Tehosekoitin-rumpali Tero Sundell ja Aavikon Tomi Kosonen. Monessa mukana ollut Forestfield oli myös vuoden 2007 Jalven Veljet –levyllä, jolla Suomen ja Lapin luonnon lumoissa esiintyivät myös mm. Heikki Salo, Marco Hietala, Sakari Kuosmanen ja Jore Marjaranta.

Esikoisalbuminsa Continental Dinner Forestfield julkaisi syksyllä 2009. Kakkoslevy Worn Out Dreams ilmestyi jo seuraavana vuonna. Tuottelias mies julkaisi kolmoslevynsä One Truth Town 2011. Neloslevy Hollow Soulin vuoro oli siis 2012 ja viides albumi, teemalevy Party Music For Wasteland Teens päästettiin maailmalle 2013.

Forestfieldin yhtyeessä soittavat Tero Kaario (piano), Petteri Soininen (basso) ja Sami Harlin (rummut). Forestfield yhtyeineen esiintyy Kemin Café & Bar Ankkurissa lauantaina 14.3.2015 kello 23. Liput 10 €, sisältää narikan.

Jutussa ja etusivun vinkissä korjattu päivämäärävirhe 13.3. klo 11.00.

Pete Parkkonen, TCT, Nopsajalka sekä Juho & Mika Satama Open Airiin

6.2.2015

Ensi kesän Satama Open Air -festivaalin perjantai-illan 31.7. ohjelmisto on valmistunut. Kemin Ruutinpuiston lavalle nousevat Pete Parkkonen, TCT sekä Nopsajalka jo aiemmin julkistettujen Redraman, Samuli Edelmanin, JVG:n ja Kasmirin lisäksi.

Lauantaille 1.8 on varmistunut lisäksi runsaasti radiosoittoa saanut tuore duo Juho & Mika aiemmin julkistettujen Jenni Vartiaisen, Antti Tuiskun ja Jari Sillanpään lisäksi. Lisää artistijulkistuksia lauantaille on tulossa lähiaikoina.

Pete Parkkonen on asemansa Suomen musiikkitaivaalla vakiinnuttanut artisti, joka tuli julkisuuteen Idolsin neljännellä tuotantokaudella vuonna 2008. Pihtiputaalla 1990 syntynyt laulaja on julkaissut kolme albumia, joista ensimmäinen suomenkielinen albumi Pete Parkkonen ilmestyi keväällä 2014.

Sitä ennen nykyisin Warner Musicin artisteihin lukeutuva Parkkonen on julkaissut kaksi englanninkielistä pitkäsoittoa. First Album ilmestyi vuonna 2009 ja I’m an Accident vuonna 2010. Uusimmalta albumilta on julkaistu kaksi singleä, Mitä minä sanoin joulukuussa 2013 ja Mun helmikuussa 2014.

Parkkonen on ollut tiiviisti julkisuudessa. Syksyllä 2014 Parkkonen voitti Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhdeksännen tuotantokauden tanssiparinaan Katri Mäkinen. Vuonna 2010 Parkkonen sijoittui Kuorosota -ohjelmassa Pihtiputaan kuoronsa kanssa toiseksi Suvi Teräsniskan johtaman Oulun kuoron jälkeen.

TCT on vuonna 2010 perustettu party-hoppia esittävä yhtye, jonka jäsenet ovat puoliksi jamaikalaiset veljekset T.L (Tuomas Lehtinen) ja Tiahu (Matias Lehtinen) sekä Comeetta (Miika Saloranta).

TCT solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kesällä 2013. Ensimmäinen single oli Rannalle, joka sijoittui The Voicen kesähittiäänestyksessä toiseksi Kasmirin Vadelmavene -kappaleen jälkeen. Sen jälkeen yhtye on julkaissut singlet Rammaa ja Lavatanssit. TCT:n ensimmäinen kappale oli oli Pliis nipistä, joka julkaistiin YouTubessa huhtikuussa 2012.

Nopsajalka on reggaeartisti ja -tuottaja, joka aloitti uransa 1990-luvun lopulla Soul Captain Band –yhtyeessä, josta jatkoi uraansa Jukka Pojan ja Bommitommin kanssa Kapteeni Ä-ni -yhtyeessä.

2000-luvulla soolouraansa viritellyt helsinkiläinen perusti vuonna 2011 perusti rap-artisti Junon ja tuottaja Jonas W. Karlssonin kanssa Elokuu -yhtyeen, joka tunnetaan parhaiten vuoden 2012 superhitistään Soutaa huopaa. Elokuun jäätyä tauolle maaliskuussa 2014, jatkoi Nopsajalka soolouransa parissa.

Juho & Mika kertovat kuulijoilleen ihmisen kokoisia tarinoita. Porilaisten ystävysten missio on tarkistella maailmaa oman musiikkinsa kautta, havainnoida ja hymyillä vaikeillekin elämäntapahtumille.

Solisti Juho Hakalan ja kosketinsoittaja/kitaristi Mika Laakkosen tekstit luovat toivoa arjen tapahtumiin, omien kokemusten ja oivallusten kautta, joissa on mukana ripaus hyväntahtoista huumoria ja tilannekomiikkaa. He säveltävät ja sanoittavat itse kappaleensa.

Ensimmäisen bändinsä kaksikko perusti 2002. Bändiviritelmien ja ammattiopintojen jälkeen he kohtasivat uudelleen Arttu Wiskarin tuottaja Olli Saksan luona ja pian heillä oli taskussa levytyssopimus Sony Musicin kanssa. Duon ensisingle Työväenluokan sankari ilmestyi maaliskuussa 2014, kakkossinkku Maalta kaupunkiin kesäkuussa ja kolmas Tämä mies ei tanssi marraskuussa. Vielä nimeämätön debyyttialbumi julkaistaan maaliskuun 2015 aikana.

Totta se on: Haloo Helsinki tulee Satama Open Airiin

Satama Open Air julkisti hetki sitten viimeiset artistikiinnityksensä. Heinä-elokuun vaihteessa Sataman entuudestaankin tasokkaan kattauksen Kemin Ruutinpuistossa täydentävät Haloo Helsinki!, Neljä Ruusua, Happoradio, Yö ja Olavi Uusivirta.

Lue asiasta lisää täältä.

Tapahtumaan kiinnitetty myös Neljä Ruusua, Happoradio, Olavi Uusivirta ja Yö

12.3.2015

Meri-Lapin suurimman kesätapahtuman Satama Open Airin ohjelma on valmistunut. Jo entuudestaan erittäin tasokkaan artistikattauksen täydentää viisi kotimaista parhaan A-luokan esiintyjää. Kemin Ruutinpuistossa on luvassa on kaikkien aikojen Satama Open Air 31.7.-1.8.2015.

Tapahtumaan on kiinnitetty maamme suosituimmaksi suomirockyhtyeeksi noussut Haloo Helsinki!, joka palkittiin vast´ikään kolmella arvostetulla Emma-palkinnolla. Huikeassa nousukiidossa oleva yhtye voitti vuoden yhtyeen palkinnon, jonka lisäksi bändin uusin albumi Kiitos ei ole kirosana arvostettiin vuoden parhaaksi albumiksi sekä vuoden parhaaksi popalbumiksi.

Stadionluokkaan nousseen yhtyeen - jolla on faneja vauvasta vaariin - levyt ovat olleet supermenestyksiä. Vuonna 2011 ilmestynyt III-albumi myi platinaa, Maailma on meitä varten -albumi teki saman tempun ja Kiitos ei ole kirosana on yltänyt jo tuplaplatinaluokkaan.

Haloo Helsinki! -yhtyeen Satama Open Airin keikka tulee olemaan huikea spektaakkeli, jota ei kannata jättää väliin mistään hinnasta. Pian Kemin vierailun jälkeen yhtye jää nimittäin vuoden mittaiselle keikkatauolle.

 

Myös parin vuoden levytystauolta palanneen Neljä Ruusua -yhtyeen keikka tulee olemaan unohtumaton tapaus. Bändiä on odotettu hartaasti Perämeren pohjukkaan ja Satama Open Air täyttää yleisön toiveet tuomalla Ilkka Alangon, Kode Koistisen, Lade Laakkosen ja Kämy Kämäräisen muodostaman yhtyeen Ruutinpuiston stagelle.                     

Neljä Ruusua on tehnyt koko joukon Suomirockin klassikkobiisejä, joista mm. kappaleet Juppihippipunkkari, Sun täytyy mennä, Poplaulajan vapaapäivä, Hunningolla, Luotsivene, Popmuseo, Valuva taivas ja Elän vain kerran ovat kaikille tuttuja. Yhtye ei kuitenkaan ratsasta vain vanhan maineensa varassa, vaan helmikuussa julkaistu uusi Euforia -albumi sisältää kappaleita, jotka voidaan pian listata yhtyeen klassikkobiisien joukkoon.

Muun muassa kappaleistaan Puhu äänellä jonka kuulen ja Che Guevara tunnettu säveltäjä-sanoittaja Aki Tykin johtama Happoradio lukeutuu Haloo Helsingin! ja Neljän Ruusun tavoin suomirockin kuumimpien yhtyeiden joukkoon. Bändin tuorein, viime vuonna ilmestynyt Elefantti -albumi myi niin hyvin, että se päätyi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle.

Tykin (laulu, kitara ja koskettimet) lisäksi Happoradiossa soittavat kitaristi AH Haapasalo, basisti Jatu Motti sekä rumpali Markku DeFrost. Jo 15 vuoden historian omaava ryhmä on hitsautunut tiiviiksi kokoonpanoksi joka viihtyy hyvin niin yleisön edessä kuin studiossakin.

Satama Open Airin lavalla nähdään myös suomalaisen popmusiikin ikoniosastolle lukeutuva -yhtye. Jo vuonna 1981 perustettu yhtye on yksi Suomen pitkäikäisimpiä ja samalla suosituimpia yhtyeitä, joka on julkaissut 17 studioalbumia, joista viimeisin Hyvässä ja pahassa julkaistiin viime lokakuussa.

Singlejulkaisuja alkuperäisjäsen Olli Lindholmin luotsaamalla yhtyeellä on huikeat 60, joista suurin osa on kaiken kansan tuntemia kappaleita. Kukapa ei tunnistaisi esimerkiksi Yön 1980-luvun kappaleita Likaiset legendat, Joutsenlaulu, Niin paljon me teihin luotettiin ja Tia-Maria puhumattakaan 2000-luvun hiteistä kuten Rakkaus on lumivalkoinen, Pettävällä jäällä, Loisto ja viimeisimpänä viime syksynä ilmestynyt Ei Syntiä Sen Kauniimpaa.

Monilahjakkuus Olavi Uusivirta on kotonaan niin muusikkona, laulajana kuin näyttelijänäkin. Mies ponkaisi julkisuuteen jo 20-vuotiaana debyyttialbumillaan Nuoruustango, jolta muistetaan parhaiten myös Pahat pojat -elokuvassa kuultu kappale Raivo Härkä. Sittemmin Uusivirta on kuumentanut radioaallot hiteillään On niin helppoo olla onnellinen ja Me ei kuolla koskaan.

Uusivirran muita tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Salmisaaren Salome, Ukonlintu ja virvaliekki, Nukketalo palaa, Tiet etäisyyksiin sekä Anna Järvisen kanssa levytetty duetto Nuori ja kaunis.

SATAMA OPEN AIR 2015

PERJANTAI 31.7

PETE PARKKONEN

TCT

REDRAMA

OLAVI UUSIVIRTA

NOPSAJALKA

SAMULI EDELMANN

JVG

KASMIR

HALOO HELSINKI!

 

50 000! Uusi merkkipaalu jälleen ylitetty. KIITOS!

14.3.2015
On jälleen aika kiittää jokaista Rokkineuvoksen sivustolla vieraillutta. Sivustolla on nyt käyty jo yli 50 000 kertaa, mikä lienee ihan kelpo määrä vajaassa viidessä kuukaudessa.

Parhaani yritän, jotta sivuilta löytyisi mielenkiintoisia uutisia ja juttuja populaarikulttuurin maailmasta, joita saattaa lueskella.

Samalla koetan pitää keikkakalenterin mahdollisimman täydellisenä, jotta elävän musiikin ystävät voisivat yhdestä paikasta katsastaa kertasilmäyksellä koko alueen keikkatarjonnan. Ja vähän laajemminkin.

Kiitokset juuri Sinulle, joka luet tätä. Ja jos tältä sivustolta jotain puuttuu, otan mielelläni vihjeitä ja kehittämisideoita vastaan. Toki kehittelen niitä itsekin.

Rokkineuvos

Kemistä edustus mukana ensimmäisessä Finnish Blues Awards –gaalassa

19.3.2015

Hyvässä ja nousujohteisessa vireessä oleva suomiblues saa oman gaalansa, kun ensimmäinen Finnish Blues Awards -gaala järjestetään lauantaina Helsingissä. Gaalassa myönnetään palkinnot vuoden yhtyeelle tai artistille, tulokkaalle ja kappaleelle sekä lisäksi jaetaan Finnish Blues Awards -elämäntyöpalkinto.

On harmi, ettei festivaali/tapahtumakategoriaa ole, koska ennätyksiä rikkonut Kemin Pakkasukko jazz & blues –tapahtuma olisi voinut hyvinkin olla vähintään ehdokkaana.

– Muutenkin ehdokaslista on kehäkolmospainoitteinen. Toivottavasti siihen saadaan muutosta tulevaisuudessa, koska pohjoisemmassa suomessakin on hyviä bluesbändejä ja artisteja, valittelee kemiläinen Tuomas Laajoki, joka menee paikan päälle.

– Lähden edustamaan Kemin Rytmimusiikin ystävien juttuja sekä yhtyeitä missä soitan mukana. FBA on erittäin hieno yhteistyökuvio suomalaisen blues/rootsmusan esilletuonnissa ja nostamisessa. Paikalla on paljon alan toimijoita ja melkein kaikki Suomen huippublueskokoonpanot, Laajoki kertoo.


Gaalan
tapahtumapaikkana on Virgin Oil Co. Tapahtumassa esiintyvät esiintyvät Micke Björklöf & Blue Strip (kuvassa), Lena & The Slide Brothers, Honey B & T-Bones, Erja Lyytinen, Marjo Leinonen Huff & Puff, Robbie Hill, Little Willie & Night Train, Helge Tallqvist & Ina Forsman Combo sekä White Knuckle Trio. Tapahtuman juontajana toimivat Lauri “Arno” Ankerman ja Olavi Rytkönen.

Gaalan tavoitteena on saada kotimaiselle bluesmusiikille näkyvyyttä ja tehdä genreä laajemmin tunnetuksi sekä lisätä tietoisuutta alan kotimaisista kansainvälisen tason osaajista. Myös yhdessä tekemisen meininkiä halutaan vahvistaa.

– Tarvitsemme mukaan ehdottomasti lisää nuoremman sukupolven aktiiveja – yhtä lailla artisteja kuin taustavoimiakin. Se tuo myös uutta yleisöä keikoille, arvioi bluesministeri Esa Kuloniemi.

Lapissa pyörivä Steve'n' Seagulls julkaisee debyyttialbuminsa

18.3.2015
Kevättalven aikana tiuhaan Lapissa keikkailevan mainion Steve'n' Seagullsin debyyttilevy Farm Machine julkaistaan toukokuun 8. päivä ja ensimmäiset maistiaiset ovat nyt julki. Juuri julkaistun sinkun You Shook Me All Night Long videon voit katsoa tämän jutun yläpuolelta.

Omaperäisiä bluegrass-versioita mm. Iron Maidenin, Metallican ja AC/DC:n biiseistä tekevä Steve'n'Seagulls on kerännyt runsaasti huomiota lyhyen ajan sisällä. Lukuisat mediat eri puolilla maailmaa ovat noteeranneet bändin; aina Huffington Postista Guitar Worldin kautta  Rokkineuvokseen ja Me Naisiin saakka.

Steve'n'Seagulls kommentoi tulevaa sinkkua ja albumia seuraavasti:
- Tervehdys, Suomen kansa. Olemme koonneet debyyttialbumillemme poikavuosiemme rakkaimmat kotiseutulaulut. Vain parhaimmat hevikappaleet samoissa kansissa. Ilolla ilmoitamme olevamme sangen tyytyväisiä tuotokseemme.
- Singleksi valikoitui Australian kaikkien aikojen merkittävin kappale, AC/DC-yhtyeen You Shook Me All Night Long. Siitä valmistamamme musiikkivideo käsittelee meille läheisiä aiheita, kuten selkään saamista ja traktorilla ajoa.

Sinkkujulkaisun kunniaksi bändi vetää 20.3. alkaen 18 keikkaa 17 päivän sisällä. Niistä seitsemän on Levillä, kaksi Ivalossa ja yksi Äkäslompolossa.
Eikä keikkatahti siitä kovin paljon hiljene jatkossakaan. Bändin bändin kaikki keikkapäivämäärät löydät täältä: www.stevenseagulls.com

Tulevana kesänä bändi nähdään mm. Nightwish Fan Cruisella, Saksan Wacken Open Airissa ja Summer Breeze Festivalilla.

Bändin piti saapuman huhtikuussa myös Kemin Corner Inniin, mutta keikka on siirtynyt kesäkuulle.

Farm Machine -albumin biisilista näyttää tältä:

1. Grand Opening
2. Black Dog
3. Thunderstruck
4. The Trooper
5. Ich Will
6. Paradise City
7. Nothing Else Matters
8. Over The Hills And Far Away
9. Seek And Destroy
10. Holy Diver
11. Run To The Hills
12. You Shook Me All Night Long
13. Cemetery Gates

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu