Micke Björklöf & Blue Stripin Ain´t Bad Yet äänestettiin vuoden bluesalbumiksi

Yhtye saapuu 25-vuotiskiertueellaan runsaan kahden viikon päästä Kemiin, Rovaniemelle ja Ylläkselle.


8.3.2016
25. maaliskuuta Kemin Ankkuriin saapuvan Micke Björklöf & Blue Strip -yhtyeen Ain’t Bad Yet on valittu Yleisradion kuuntelijaäänestyksessä viime vuoden parhaaksi bluesalbumiksi. Albumi voitti Ylen Bluesministeri-ohjelman kotimaisen sarjan. Vuoden 2015 parhaaksi ulkomaiseksi albumiksi valittiin Buddy Guyn Born To Play Guitar. Äänestystulokset julkistettiin myöhään eilen.

Bluesin suomalaisiin ehdottomiin ykkösnimiin lukeutuva Micke Björklöf & Blue Strip -yhtye juhlii parhaillaan 25-vuotista taivaltaan mittavalla kiertueella. Laulaja ja huuliharpun taituri Micke Björklöf kiertää yhtyeineen maalis-huhtikuussa liki kahdellakymmenellä paikkakunnalla ja kesällä lukuisilla festivaaleilla. Konserteissa kuullaan lauluja koko uran varrelta sekä uusia ennen kuulemattomia kappaleita. Kemin lisäksi yhtye esiintyy kiertueellaan Lapissa Rovaniemellä ja Ylläksellä.Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen vuonna 1991 basisti Seppo Nuolikosken kanssa. Nykyisessä kokoonpanossa yhtye on toiminut jo yli viisitoista vuotta. Tammisaaressa syntynyt ja Kauhavalla asuva Björklöf on esiintynyt yhtyeineen lukuisilla kansainvälisillä bluesfestivaaleilla aina Huippuvuorilta Yhdysvaltain Memphisiin saakka.

Micke Björklöf & Blue Strip on julkaissut kaikkiaan kuusi studioalbumia. Viimeisin, Ain’t Bad Yet, äänitettiin Grammy-palkitun huipputuottajan John Porterin valvonnassa Rockfield-studioilla Walesissa. Albumi on ollut kansainvälinen arvostelumenestys, ja siltä on noussut radiohittejä mm. Yhdysvaltain Roots Music Report Top 50 Blues Song Chartiin ja Ranskan Collectif des Radios Blues –listalle.

Finnish Blues Awards 2015 -gaalassa Micke Björklöf & Blue Strip palkittiin vuoden yhtyeenä. Tämän vuoden gaalassa heidän sävellyksensä Last Train To Memphis nappasi vuoden parhaan blueskappaleen palkinnon. Viime keväänä yhtye sai kunnian edustaa Suomea European Blues Challenge -tapahtumassa Brysselissä.


Micke Björklöf on saavuttanut urallaan paljon, mutta haluaa kuitenkin yhä kehittää itseään.
– Minulla on suuri into kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta, hän kertoo.
– Olen mm. opiskellut Complete Vocal -laulutekniikkaa Kööpenhaminassa neljä vuotta ja valmistunut sieltä tämän tekniikan opettajaksi 2014.
– Bluesissa minua kiehtovat sen raaka voima ja herkkyys. Vaikka bluesilla on pitkät perinteet, se on samaan aikaan modernia ja jatkuvasti uutta luovaa, Björklöf toteaa.
– Hiljattain eräässä haastattelussa meiltä kysyttiin, miten on mahdollista että yhtyeemme tekee vielä näinkin pitkän uran jälkeen parhaat ja menestyneimmät levynsä. Kun pitää mielen avoimena eikä aseta liian tiukkoja raameja itselleen niin jää luovuudellekin tilaa. Kai se on vielä todettava että blues on kuin hyvää viiniä, se vain paranee soittajien ikääntyessä, hän naurahtaa.


Suomiblues elää tällä hetkellä voimakasta uutta tulemista, ja Micke Björklöf & Blue Strip on yksi sen näkyvimmistä hahmoista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yhtyeessä soittavat Björklöfin lisäksi Lefty Leppänen (kitarat, laulu), Teemu Vuorela (rummut), Seppo Nuolikoski (basso, laulu) ja Timo Roiko-Jokela (perkussiot, MalletKAT).

Micke Björklöf & Blue Strip –25-vuotisjuhlakiertue:

11.3 Äänekoski, Painotalo
12.3 Rauma, Poselli
18.3 Ylivieska, Akustiikka
19.3 Pietarsaari, Jeppis Blues Festival
23.3 Vaasa, Ritz
24.3 Oulu, Teatteri Rio
25.3 Kemi, Ankkuri
26.3 Rovaniemi, Lappia-talo
27.3 Ylläs, Selvä Pyy
13.4 Espoo, Sellosali
14.4 Tammisaari, Karelia
15.4 Lohja, Laurentius-sali
16.4 Lahti, Kalevi Aho -sali
17.4 Seinäjoki, Kaupunginteatteri
20.4 Turku, Domino
21.4 Järvenpää, Järvenpää-talo
22.4 Kokkola, Snellman-sali
23.4 Kiuruvesi, Kiurusali
28.4 Kouvola, Kuusankoskitalo
29.4 Hämeenlinna, Suistoklubi

Suuria lauluja ja isoja tunteita

We Are The World – Love, Peace & Understanging konservatorion tämän vuoden suurtuotannon teemana.

4.3.2016
Pop & Jazz konservatorio Lappia valmistautuu parhaillaan joka vuotiseeen suurtuotantoonsa, joka tänä keväänä on ajankohtaisia aiheita syleilevä kokonaisuus nimeä We Are The World - Peace, Love & Understanding.
- Kantava teema on humaanisuus. Aloitamme melko synkistä tunnelmista, ja etenemme siitä kohti valoisampia asioita, rauhaa ja rakkautta kohti, taustoittaa käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaava Tuomas Lampela.


Kokonaisuus on vieläkin massiivisempi kuin edellisenä vuosina. Mukana on 26 kappaletta, joista kaksi on neljän kappaleen sikermiä. Kaikkiaan lauluja on siis yli kolmekymmentä. Shown molempien puoliskojen kesto on tunnin verran ja välissä pidetään puolen tunnin tauko.
Sikermissä kuullaan U2:n ja Michael Jacksonin tuotantoa. Lisäksi opiskelijavetoinen tuotanto pitää sisällään musiikkia muun muassa Hectorilta, Queeniltä, Lady Gagalta, Bob Dylanilta ja Black Sabbathilta.

Kolme biisiä esityksestä - Dire Straitsin Brothers In Arms, Kollaa Kestään Jäähyväiset aseille ja Lady Gagan Born This Way - kuulleena sekä kaikki aiemmat 11 suurtuotantoa nähneenä uskaltaa ennustaa, että jälleen on luvassa loistelias kokonaisuus kymmenhenkisen bändin, 16 laulajan ja tanssijan, ja folktrion voimin. Kokonaisuuden täydentävät upea puvustus, tyylikkäät kampaukset ja maskeeraukset, hienot koreografiat ja näyttävä valaistus.

Pop & Jazz Konservatorio Lappian muusikko- ja musiikkiteknologiopiskelijoiden lisäksi suurproduktiota ovat mukana tekemässä myös ammattiopisto Lappian opiskelijoista vaatetus- ja kuva-artesaanit, media-assistentit, parturi-kampaajat ja kosmetologit, turvallisuusvalvojat, kokit, sekä tarjoilijat ja merkonomit.
- Juontajaa ei tänä vuonna ole, vaan bändi, solistit ja folktrio käyvät keskenään dialogia, Lampela mainitsee.

Folktrion muodostavat Milla Koskinen, Saara Rankinen ja Tiia Ilo.
- Me ollaan esityksen hippejä, kolmikko nauraa. Trio esittää tuotannossa kahdeksan kappaletta, joista neljässä Milla on pääsolistina. Saaralla ja Tiialla on molemmilla yksi soolonumero, loput he laulavat yhdessä. Kappaleisiin lukeutuu muun muassa Hectorin Palkkasoturi. Saara on ensimmäistä kertaa mukana konservatorion suurproduktiossa, Millalla ja Tiialla on jo aiempaakin kokemusta.
- Tosi mukavaa olla mukana näin isossa tuotannossa. Koko porukalla on niin hyvä yhteishenki, että pienestä jännityksestä huolimatta biisien esittäminen helpottuu koko ajan.
Kolmikko on tehnyt kaikista kahdeksasta kappaleestaan omat versiot.
- Sen suhteen meillä on ollut tosi vapaat kädet, Tiia kertoo.


Oppilaat ovat pitkälti myös itse valinneet esitettävät kappaleet. Toivomuslistan pohjalta Lampela kokosi biisilistan kasaan. Silti mukana on oppilaille entuudestaan oudompiakin biisejä.
-Harjoitukset aloitimme jo ennen joulua, Milla toteaa. Alkavan hiihtoloman jälkeen oppilailla on edessään tehoviikot, joiden aikana esitys hiotaan hulppeaksi kokonaisuudeksi viimeistä yksityiskohtaa, myös äänitekniikkaa ja valaistusta myöten.
Trio kuvailee tuotantoa suureelliseksi, mahtipontiseksi ja maailmoja syleileväksi.
- Ja biisit ovat isoja, Saara huomauttaa.
   

Bändiä liidaa kitaristi Janne Raatikainen, joka on kirjoittanut enimmäkseen nuotit jokaiseen esitettävään biisiin. Bändin ohjauksesta vastaa puolestaan Timo Kuusisto, valojen suunnittelusta Roosa Ylipahkala ja äänentoistosta Janne Pihlajaniemi. Koko palettia johtaa tuottajana toimiva neljännen vuosikurssin kaksoistutkinto-oppilas Taru Kaartinen.
-Aika yllättäen homma lankesi minulle, kun Tuomas kysyi, että otanko tehtävän vastaa, neljännessä konservatorion suurtuotannossa mukana oleva Taru hymyilee. Kieltäytyminen ei käynyt mielessäkään, vaikka työkenttä on todella laaja.
- Kunhan alkujärkytyksestä selvisin, tästä on tullut sydämenasia, Taru lisää nauraen.

Tuottajana Taru vastaa käytännön asioiden hoitumisesta.
- Vastaan aikataulutuksista, huolehdin siitä, että kaikki ovat paikalla siellä missä milloinkin pitää, olen koko ajan yhteydessä vaatepuoleen, kosmetologeihin ja muihin. Olen myös tehnyt koreografiat. Lisäksi on monenlaista käytännön hommaa. Tekemistä riittää, Taru summaa.
- Sikälikin tämä sopii, kun olen myös ajatellut kulttuurituottajan työtä tulevaisuudessa. Siihen tämä on täydellistä harjoittelua tulevaisuuden varalle, Taru lisää.
Aiemmissa tuotannoissa Taru on ollut paljon lavalla laulamassa ja tanssimassa, ja hän myöntää, että paloa lavalle löytyy edelleen.
- Varsinkin Girl Powerissa minulla oli paljon laulettavaa. Tässä tuotannossa roolini on toisenlainen ja sekin sopii minulle oikein hyvin. Ja pääsen minä käymään lavallakin, Taru selvittää.
Tänä keväänä muusikoksi ja ylioppilaaksi valmistuva Taru miettii hetken, kun kysyn häneltä tuotannon suosikkibiisiä.
- Vaikea sanoa, mutta ehkä se on Brothers In Arms.
Lampela sanoo, ettei hänellä ehdotonta suosikkibiisiä ole – kaikkihan ovat tavallaan sitä – mutta hetken miettimisen jälkeen hän mainitsee yhden kappaleen.
- John Farnhamin You Are The Voice on upea kappale, jonka olin melkein unohtanut.

Ammattiopisto Lappian jokavuotinen suurproduktio saa ensi-iltansa Tornion musiikkitalossa torstaina 7. huhtikuuta klo. 19. Muut esitykset ovat perjantaina 8. huhtikuuta kello 19 sekä lauantaina 9. huhtikuuta kello 15 ja 19. Konserttipaikalla toimii ravintolakahvila sekä ennen esityksiä että esitysten väliajalla.

Lippuja saa ennakkoon hintaan 25/20/10 euroa internetistä osoitteesta lipputoimisto.fi, sekä ammattiopisto Lappian päärakennuksesta Ilovakka-liikkeestä. Esityksiä ennen, sekä väliajalla on ravintola.

Silent Threnody janoaa esiintymispaikkaa Jalometalliin

2.3.2016
Kemiläisoululainen melodisen metallin sanansaattaja, loistava Silent Threnody -yhtye lähtee saalistamaan esiintymispaikkaa ensi kesän Jalometalli-festivaaleille lauantaina 5.3 Rovaniemen rockravintola Grandessa järjestettävästä Jalometalli-bändikilpailusta.

Mukana on neljä yhtyettä, joista kisan voittaja pääsee soittamaan Oulussa 8-9.7 järjestettävään viidenteentoista Jalometalliin. Silent Threnodyn lisäksi kilpailuun ovat valikoituneet rovaniemeläiset Serotonin Syndrome, Hate World Hero ja Dreadicide. Valinnan finalisteista teki esiraati, johon kuuluivat Marco Järvenpää, Janne Niinimaa, Miikka Järvenpää ja Jani Suopanki.


- Olemme erittäin innokaita ja halukkaita nousemaan Jalometallin lavalle. Bändi on viettänyt pientä hiljaiseloa tovin aikaa, joten keikka Jalometallissa toisi tarvittavan piristysruiskeen ja potkun ahteriin tälle touhulle. Lisäksi tämän mahdollisuuden avulla voisi avautua uusia polkuja, joita seurata elämää eteenpäin. Keikka olisi totta kai meille todella suuri mahdollisuus, yhtyeen laulusolisti Jon Sebastian Säkkinen vastaa kysymykseen kuinka kovasti Silent Threnody haluaa Jalometalliin.

Säkkisen mielestä pääsy Jalometalli festarin bändikaartiin merkitsisi olisi ns. enemmän kuin sata jänistä.

- Paljon enemmän. Se on täydellinen mahdollisuus päästä näyttämään omaa osaamista. Tämmöisiä näytönpaikkoja on harvoin tarjolla ja jos tuonne pääsemme, tulemme näyttämään, kuinka kova porukka Silent Threnody on. Keikka Jalometallissa varmasti myös mukavasti piristäisi keikkojen saamista. Nykypäivänä kun monesti on hankala saada keikkaa omaa tuotantoa soittavalle bändille, Säkkinen huomauttaa.

Grandessa kullakin yhtyeellä on 20 minuuttia aikaa vakuuttaa tuomaristo, jossa istuvat Dark Floodin nokkamies, ex-Mors Subita ja Hevimestan entinen keikkavastaava Tero Piltonen, Napoleon Skullfukkin nokkamies ja Jalometallin pitkäaikainen juontaja Risto Kurimus sekä ALE Ry:n (Arctic Live Entertainment) puheenjohtaja, Ravage Machineryn nokkamies sekä Jalometallin kakkoslavan vastaava Rauli Alaruikka. Tuomarit antavat palautteensa bändeille heti esityksen päätyttyä. Kilpailun voittaja julistetaan illan päätteeksi.

- Olemme laskeneet, että keretään heittää neljä biisiä ja mukaan olemme valinneet tämän hetken toimivammat biisit. Slovarit jätettiin treenikselle ja niiden sijaan tykitellään energisillä ja menevillä biiseillä. Olemme latautuneet antamaan kaikkemme ja paukutellaan tanner kumoon. 20 minuuttia, ei ole pitkä aika, mutta on siinä silti tarpeeksi aikaa pitää hauskaa ja vakuuttaa tuomareista tärkein, eli yleisö puolellemme, Säkkinen kertoo yhtyeen suunnitelmista.

Jalometalli -bändikisan järjestävät yhteistyössä ALE Ry ja Jalometalli-organisaatio. Lippu kello 23 alkavaan tapahtumaan maksaa 5 euroa. Lipun ostaneiden kesken arvotaan kaksi kahden päivän lippua Jalometalliin. Bändien esiintymisjärjestys ei ole vielä selvillä.

Hiljaiselonsa aikana Silent Threnody, käytännössä kitaristi Teemu Kuusento, on tehnyt muutaman uuden kappaleen, jotka yhtye aikoo nauhoittaa tulevan kesän aikana. Säkkisen mukaan biisit ovat niin vaativia, että ne puskevat yhtyeen jokaisen jäsenen soittotaidot koville, eikä laulajakaan helpolla pääse.

- Lauluista yksi on jo demotettu. Tulossa hyvää settiä ja lupaan, kuten aina uusien biisien suhteen, että on tulossa kovinta Silent Threnodyä ikinä. Keikkaakin tykitellään varmasti ja toivottavasti yksi kesän keikoista on Jalometallissa, Säkkinen päättää.

Säkkisen ja Kuusennon lisäksi Silent Threnodyssä soittavat rumpali Matias Ahola, basisti Tuukka Kettunen ja kosketinsoittaja Jussi Sauvola. Yhtye on perustettu vuonna 2000. Silent Threnody on julkaissut demot The 20th November (2005), Mournfall (2007), Dead Ends (2009), Chimera (2010) sekä EP:n The Masquerade (2014).


www.silentthrenody.com/
http://www.jalometalli.net/
http://www.arcticliveentertainment.fi/

´61 Beast rymyää viikonloppuna kaksi keikkaa

Nimensä yhtye kehitteli kosketinsoittajan -61 Chevy Impalasta.

25.2.2016
Huomenna Haaparannan Pondessa ja lauantaina Kemin Ankkurissa esiintyvä yhtye nimeltä ´61 Beast iskeytyi Lapin bändikartalle syyskuussa 2014, kun kemiläinen  muusikko Tommi Korjonen tutustui Rovaniemelle muutettuaan The Heartburn -yhtyeen soittajiin.
- Aivan loistavia ukkoja. Kolme heistä asuu yhä Rovaniemellä ja heidän kanssaan käytiin vähän jammailemassa. Homma toimi niin hyvin, että siitä syntyi ihan oikea bändi, aiemmin muun muassa Loputkin Loat-, Pigmill- ja Mama & The Brakemen -yhtyeissä soittanut Korjonen kertoo.
Tyylilajiakaan ei tarvinnut hakea, vaan se syntyi aika lailla itsestään. Facebook-sivuillaan yhtye listaa musiikkinsa perusaineksiksi southernrock, blues, rock ja hardrock.
- Käytännössä soitamme Lynyrd Skynyridiä, Allman Brotherssia, ZZ Topia ja muita samanhenkisiä juttuja, Korjonen mainitsee.


Nimen ´61 Beast bändi kehitteli kosketinsoittaja Wesku Puikon autosta, joka on vuosimallin -61 Chevrolet Impalasta.
- Se on hieno auto, kolme ja puoli vuotta Rovaniemellä asustanut Korjonen vakuuttaa.
Korjosen (basso) ja Puikon lisäksi kokoonpanossa soittavat Jyrki Rötkönen (kitara), Iiro Lehtonen (rummut), Henri Kiviniemi (kitara) ja Arttu Salonen (laulu).
Keikkojakin yhtyeellä on ollut jo mukavasti. Viime vuonna bändi soitti pariin otteeseen Levin legendaarisessa Wanhassa Hullu Poro -ravintolassa, Kemin Run to ´60´s-tapahtumassa, Rovaniemellä muutamaan otteeseen sekä Muhoksella. Bändi on tehnyt julkikeikkojen lisäksi myös yksityiskeikkoja.
-  Viime vuosi oli kyllä positiivinen yllätys, kun keikkaa  oli ihan mukavasti ja palaute on ollut kaikin puolin  positiivista, Korjonen summaa.


Huomenna 26.2. bändi rymyää siis Haaparannan Pondessa. Lauantaina 27.2. yhtye soittaa Kemin Ankkurissa Free Ride -yhtyeen kera. Molemmat keikat alkavat klo 23 paikallista aikaa.

Jukka Poika & showryhmä Uniflow Kemin Lumilinnaan

Jukka Poika. Kuva: Miro Palokallio.

23.2.2016
Pohjoista voimaa -talvikonsertti järjestetään upeissa puitteissa Kemin LumiLinnassa perjantaina 18.3. klo 18. Koko perheen tapahtumassa lämpöä kylmyyden keskelle tuovat Jukka Poika ja unohtumattoman hienon, spektaakkelimaisen show’n pystyyn laittava Uniflow -ryhmä.

Haukiputaalla vuonna 1980 syntynyt, nuoruutensa Ylitorniolla viettänyt reggaemuusikko Jukka Poika (Jukka Rousu) aloitti uransa Soul Captain Band- ja Kapteeni Ä-ni –yhtyeissä. Ennen soolouraa hänellä oli vielä yhtyeet Jukka Poika ja Kompostikopla sekä Jukka Poika ja Jenkkarekka.

Soul Captain Bandin kanssa Jukka Poika julkaisi Jokaiselle tulta.
- Sea voidaan nähdä olevan ensimmäinen albumini sanoittajana ja laulajana, Jukka Poika kertoo biografiassaan.
- Viimeisin levyni, nimeltään Elämäntyyli, on vaihtelu virkistää –pohjalta hiukan kulmikkaampi ja kenties yllätyksellisempi kuin muutama aiempi pitkäsoitto.

Jukka Pojan pitkäsoittolevyistä Kylmästä lämpimään on myynyt platinaa ja Yhdestä puusta tuplaplatinaa.  Jukka pojan isoimpia hittejä ovat Silkkii ja Älä tyri nyt. Platinaa myi myös Jukka Pojan viime vuonna ilmestynyt kokoelmalevy, joka on nimeltään ytimekkään asiallisesti Kokoelma.

- Kokoelmalevy sisältää ne hittibiisit, mutta myös vanhempaa tuotantoa, mukana myös pari Soul Captain Band-ajan kappaletta uudelleen soitettuina. Lisäksi on yksi bonusraita, Pelimies, jota ei muilta levyiltä löydy, Jukka Poika mainitsee.

Reaggaen ohella Jukka Poika on levyttänyt Veikko Lavin kappaleita (2008) ja Matti Jurvan tuotantoa (2013) ja on esiintynyt myös Vain elämää -ohjelmassa.


Kansainvälisillä lavoilla esiintyvän UniFlown esityksissä yhdistyvät kiehtovalla ja omaperäisellä tavalla näyttävä välinemanipulaatio, taidokkaat koreografiat sekä huikeat akrobaattiset stuntit.

UniFlown artistit ovat oman alansa huippuja notkeus-ja trikkausakrobatian sekä tulitaiteen saralla.  Esityksiä on nähty kansainvälisissä TV-lähetyksissä, kiertueilla, yksityistilaisuuksissa, varieteissa ja suurissa sirkusproduktioissa Abu Dhabista Singaporeen. 


Pohjoista Voimaa –talvikonsertin järjestävät ja lippuja myyvät Oulun Energia Oy, Kasarmintie 6; Kemin Energia Oy, Kalkkinokantie 5; Raahen Energia Oy, Rantakatu 8 A ja Tornion Energia Oy, Asemakatu 5. Enintään 4 lippua/hlö. Ei ennakkovarauksia. Käteismaksu. Maksimissaan 4 lippua/henkilö.

Lippu maksaa Pohjoista voimaa etuasiakaskortilla 10 €, muilta 20. Pääsymaksulla pääsee näkemään ja kokemaan luonnollisesti myös upean LumiLinnan! Tapahtumaan järjestetään bussimatka Oulusta, ja lipun hinta on 5 €/hlö. Lähtö klo 16 Oulun Energian pihalta, takaisin klo 20.30. Bussimatkoja on rajoitettu määrä.

Lisätietoja: https://www.oulunenergia.fi/talvikonsertti

Ankkurin kevään esiintyjälista vaikuttava

17.2.2016
Kemin Ankkurin helmi-huhtikuun esiintyjälista – joka vielä täydentyy – pitää sisällään todella kiinnostavia keikkoja. Ankkurin lavalle nousevat muun muassa amerikkalainen, moninkertainen Blues Award- palkittu Terry Hanck Band (26.3), ainoana bändinä kaksi Finnish Blues Award –pystiä voittanut Micke Björklund Bluestrip (25.3.), 30-vuotisjuhliaan viettävä Wentus Blues Band (15.4) sekä vappuaattona 30.4 levyjulkkarikeikalle saapuva Jukka Orma Band.

Seuraavat rytinät ovat jo tulevana viikonloppuna. Perjantaina 19.2 Ankkurissa soittaa Terho´s Blues Co, jonka ohjelmisto koostuu Terho Keskitapion sävellysten lisäksi valikoiduilla klassikoilla Hendrixin, Crayn ja Claptonin ohjelmistosta.

Jazz-kitaristi Keskitapion syrjähyppy blues-musiikin pariin lähestyy aihettaan modernilla ja juuria kunnioittavalla tavalla. Jazz-kitaristina Terho on julkaissut jo kaksi soololevyä. Blues-kärpäsen puraistua hänen intohimonaan on ollut jo pitkään myös rytmimusiikin alkulähteet. Yhtyeen täydentävät Antti Lassila (koskettimet), Mikko Silander (rummut) ja Hannu Raudaskoski (basso). Keikka alkaa kello 23.

Lauantaina 20.2 päätähtenä on hiljattain 50 vuotta täyttänyt Kari Hautalampi – tuttu mies monen bändin koskettimien takaa. KariJameissa esiintyvät Flyin´ Blind, Paperitähdet Allstars, Matti Virtasalo Duo, Sextetti, Säkenöivä -kuoro, sekä burleskiesityksen tarjoileva Uma von Starr. Aina mustiin pukeutuvan Hautalammen enemmän tai vähemmän epäviralliset viisikymppiset polkaistaan käyntiin jo klo 21.

Ankkurin talven/kevään ohjelmistoa:

Pe 19.2. Kemi Terho Keskitapio & Co klo 23.
La 20.2. KariJamit - Kari Hautalampi 50-v. klo 21.
La 27.2. Free Ride Support Alt. 61 Beast klo 23.
Pe 4.3. Southpaw Steel & Twang klo 23.
La 5.3. Ankkurin Jamit klo 22.
La 19.3. Case Makers.
To 24.3. Ismo Haavisto One man band
Pe 25.3. Micke Björklof Bluestrip
La 26.3. Terry Hanck Band (USA).
Su 27.3. Ankkurin Pääsiäisjamit
Pe 15.4. Wentus Blues Band
La 16.4.Kemi Tomi Leino Trio
Pe 29.4. Ankkurin Jamit
La 30.4. Jukka Orma Band, levynjulkkarikeikka

Kari Peitsamo perjantaina Torniossa

Kari Peitsamo. Kuva: Rocket Records.

17.2.2016
Suomen eniten levytyksiä tehnyt artisti, Kari Peitsamo, on perjantaina Ossian Marttalan kunniavieraana ja pääesiintyjänä Tornion Wine Parkissa tämän vuoden ensimmäisessä akustisella Yksinäisten illat -klubilla. Peitsamoa ei ole Torniossa aikoihin nähtykään.

Hengästyttävän määrän albumeja, kaikkiaan 67, julkaisseen Peitsamon tyyli on vaihdellut minimalistisista akustisista teoksista jykevään rocknrolliin, sekä avantgardisista äänimaisemista taistolais-lauluihin. Peitsamo on tehnyt vuonna 1977 alkaneella urallaan yli 850 levytystä. Hänen ensilevytyksensä Kauppaopiston naiset on niistä tunnetuin. Muita hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Stop Shake Honey Go sekä Vedestä Nousee Kasvi ja Kuu.

Peitsamon uusin pitkäsoitto on 22. tammikuuta tänä vuonna julkaistu tupla-albumi Maan alla. Se sisältää peräti 118 kappaletta,  jotka äänitettiin yhden päivän aikana lokakuussa 2015. Se sisältää vuonna 1980 julkaistun Peitsamon Maan alla -kirjan runot. Lausumisen lisäksi Peitsamo soittaa levyllä kieli- ja lyömäsoittimia.

Muut kevättalven Yksinäiset Illat -klubin vieraat ovat Tommi Kalenius Trio (5.3.), Esa Eloranta (8.4.) sekä Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen (9.4.). Jokaisen illan showtime on kello 19.30 ja iltoihin on vapaa pääsy. Wine Park sijaitsee Park Hotelin tiloissa.

Oletko valmis? Maj Karma ja The 69 Eyes tulevat Tornioon

Lapland Tattoo Weekend täyttää Torandan viikonloppuna. Kumpikin pääesiintyjä on juuri julkaissut uutta musiikkia.
Tapahtumaan on ilmainen bussikyyti myös Kemistä ja Keminmaasta.


10.2.2016
Molemmat tulevan viikonlopun Lapland Tattoo Weeked -tapahtuman pääesiintyjät, perjantaina lavalle nouseva Maj Karma ja lauantaina esiintyvä The 69 Eyes ovat julkaisseet ihan äskettäin uutta musiikkia.

Harjavallassa vuonna 192 perustettu Maj Karma julkaisi yhdeksännen pitkäsoittolevynsä viime perjantaina. Peltisydän on pitkään tauolla olleen yhtyeen ensimmäinen albumi seitsemään vuoteen. Edellinen, Salama, ilmestyi vuonna 2009.

Peltisydän on saanut hyvän vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Esimerkiksi Soundi -lehti antoi levylle 4/5 tähteä. Gabi Hakasen ja Erno Laitisen tuottamalta albumilta on julkaistu kaksi singleä, Puumiekka joulukuussa ja Sotaa ei tule tammikuussa.


The 69 Eyesin tuorein single Jet Fighter Plane ilmestyi 15. tammikuuta. Uusi albumi Universal Monsters näkee päivänvalon huhtikuussa. Kyseessä on Helsingin Vampyyrien yhdestoista pitkäsoitto. Edellinen albumi X ilmestyi vuonna 2012.

Maj Karman ja The 69. Eyesin lisäksi Lapland Tattoo Weekendin esiintyjistä The Jarnos on työstämässä albumia. Kyseessä on bändin debyyttilevy, jota yhtye on purkittunut Kemin kuuluisalla Tico Tico -studiolla. Jarnos on buukattu myöe Helsingissä 2.4 pidettävään Ghetto Blues & Billy Spring -tapahtumaan ruotsalaisen Jenny Jacksonin kanssa, joka myös on mukana LWT:ssä.

Maj Karma ja The 69 esiintyvät Tornion Torandassa pidettävän LWT-tapahtuman lisäksi viikonloppuna myös Levin HulluPorockissa, jossa heitä lämmittelee kemiläinen Rock2Night -kokoonpano.

Tänä vuonna mukana ovat seuraavat tatuoijat: Tinos Tattoo, Ott Lee Tattoo, Sawo Terror Tattoo Studio, Otherside Tattoo, Red and White Ink Tornio, Ironbeard Tattoo, Inkfinite Art , Matte Saari, His Masters Tattoo, Golden Eye Tattoo, Linda Räihä Tattoo, Takomo Custom Tattoo, Belowzero, Halo Tattoo ja Deep Forest Tattoo.

Lapland Tattoo Weekendin ohjelma:

* Tatuointitapahtumaan on perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 12-20 vapaa pääsy.
* Maksullisiin iltatapahtumiin ikäraja K18.

* Aikataulu perjantaina 12.2.
Klo 20 Toranda Areenan ovet aukeaa.
Klo 20.30 Jenny & The Jarnos
Kabaree -tanssiesitys
Klo 22.00 Jenny & The Jarnos
Kabaree -tanssiesitys
Klo 23.30 Maj Karma
Klo 01.30 Portit sulkeutuvat

Sisäänpääsy 20 €.

Tatuointipisteet Uitto-salissa koko tapahtuman ajan.
Rantaravintola Magasin auki klo 17.00-01.30, keittiö auki klo 17.00-22.00, Heavy-karaokea.

* Aikataulu lauantaina 13.2.
Klo 19.45 Toranda Areenan ovet aukeaa.
Klo 20.00 Just A Cover
Klo 21.00 Horse Face Dog
Kabaree-tanssiesitys
Klo 22.15 Mötherhead
Kabaree-tanssiesitys
Klo 23.45 The 69 Eyes.

Sisäänpääsy 25 €.

Tatuointipisteet Uitto-salissa koko tapahtuman ajan.
Rantaravintola Magasin auki klo 14.00-01.30, keittiö auki klo 14.00-22.00, Heavy-karaokea.

Tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus. Aikataulut:

Perjantai

Kuljetukset Torandaan

17.00 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
18.00 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
19.00 Ravintola Ankkuri (KEMI) – Tupasvilla (KEMINMAA) – Toranda
20.30 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
22.00 Umpitunneli (TORNIO) - Toranda

Paluukuljetukset Torandasta

24.00 alkaen non-stop Toranda – VPK (TORNIO) – Kiviranta (TORNIO, tarvittaessa)
01.30 Toranda – VPK (TORNIO) – Tupasvilla (KEMINMAA) – Ankkuri (KEMI)

Lauantai

Kuljetukset Torandaan

14.00 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
15.00 Ravintola Ankkuri (KEMI) – Tupasvilla (KEMINMAA) – Toranda
17.00 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
18.00 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
19.00 Ravintola Ankkuri (KEMI) – Tupasvilla (KEMINMAA) – Toranda
20.30 Kivirannan K-Market (TORNIO) - Umpitunneli (TORNIO) - Toranda
22.00 Umpitunneli (TORNIO) - Toranda

Paluukuljetukset Torandasta

24.00 alkaen non-stop Toranda – VPK (TORNIO) – Kiviranta (TORNIO, tarvittaessa)
01.30 Toranda – VPK (TORNIO) – Tupasvilla (KEMINMAA) – Ankkuri (KEMI)

Terveet Kädet julkaisee jälleen uuden levyn

Mukana myös bändissä aiemminkin kahteen otteeseen soittanut Lene Leinonen sekä hovisäveltäjä, alkuperäisjäsen Tiimo Wiik.

5.2.2016
Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva hardcoreyhtye, Torniossa vuonna 1980 perustettu Terveet Kädet ei lepää laakareillaan. Yhtye on valmistelemassa jälleen uutta levyä, jonka suunniteltu ilmestymisaika on loppukesästä.

Edellisen albuminsa Lapin Helvetti yhtye julkaisi vajaa vuosi sitten kevättalvella 2015. Albumi nousi Suomen virallisella listalla sijalle 29. Yhtye nauttii kulttisuosiota ympäri maailmaa ja teki viime vuonna yhdentoista keikan USA:n kiertueen. Yhtyeellä on kymmeniä virallisia ja epävirallisia julkaisuja vuosien varrelta.

Valmisteilla oleva, 15 nopeaa rallia sisältävä levy on nimeltään Minun vereni ja sen julkaisee Svart Records. Asiasta kertoi ensimmäisenä Soundi-lehti.

– Tulevalla levyllä vaikuttaa kaksi kitaristia, sillä aikaisemminkin bändissä soittanut Lene “The Lennart” Leinonen palaa ryhmään ja työstää samalla uutta materiaaliakin. Myös hovisäveltäjä Tiimo Wiik heittää tulevaan TK-soppaan omat mausteensa, kertoo kitaristi Ilari Kinnunen Soundissa. Kinnusen lisäksi yhtyeeseen kuuluvat ainoa jäljellä oleva perustajäsen, legendaarinen Läjä Äijälä (laulu), Jani Kaarlela (basso) ja Aki Kannisto (rummut).

Minun vereni on Terveiden käsien 11. studioalbumi. Livealbumeita yhtye on tehnyt kolme, kuusi kokoelmaa ja 16 EP:tä.

Terveiden käsien tuotanto:

● Rock laahausta vastaan (7″, IKBAL 003, 1980)
● II (7″, IKBAL 004, 1981)
● Ääretön joulu (7″, Poko/Kädet 105, 1982)
● Terveet Kädet (12″, Propaganda records, 1983)
● Halloween (12″, re-issue of “I” Rock-o-rama/Germany, 1983)
● Kädet Suojelee (7″, 1983)
● Black God (LP, Propaganda/R-O-R license Germany), 1984)
● Yalta Hi-Life (LP 1984, kokoelma. Muita bändejä Varaus, Äpärät, Aivoproteesi, Kaaos, Kansanturvamusiikkikomissio)
● The Horse (LP, 1985; Power It Up, 2006)
● Oma koloni (7″, 1988)
● Anno Domini (7″, 1989)
● Live Kemi 1982 (7″, 1989)
● Unkind (7″, 1990)
● Message (7″, Kill City/Propaganda, 1990)
● PROPAGANDA (LP, Kill City/Propaganda, 1991)
● Six Song (7″, HCR, 1991)
● Slow Promotion (7″, Mad Rat, 1991)
● Bizarre Domination (7″, 1992)
● The Horse (7″, A.A.R., 1994)
● Pahan voima (7″, A.A.R., 1995)
● Sign of the cross (CD, A.A.R., 1995)
● Bondage And Anguished Life (7″, Healthy Hands Records, 1995)
● Hardcore Brutality (CD, Grand Theft Audio, 1996)
● Kumia Ja Verta – 1987 Kokoelma (CD, Alternative Action, 1996)
● Doomed Alien Race (CD, A.A.R., 1997)
● Leather Enslavement (LP, Klayster Records, 1998)
● The Ultimate Pain (CD, Solardisk, 1999)
● Ääretön Propaganda (CD, Propaganda records PRO 2001, 1999)
● Non Ultra Descriptica (CD, Solardisk, 2000)
● Onnellisia Kytkentöjä 1980-2000 (CD, Solardisk, 2002)
● Deep Wounds (CD, Usina De Sangue Records, 2002)
● Pissaa ja paskaa (CD, Propaganda records PRO 2026, 2006)
● Ääretön Propaganda (LP & bonus-EP, Propaganda/Höhnie Records, 2007)
● Ihmisen poika, pedon poika (CD, Longplay Music / 10″ Kämäset Levyt, 2009)
● UGH!!! Terveet Kädet elävänä (CD & LP, Longplay Music, 2012)
● Musta Hetki (CD/DIGIPAK Longplay Music & LP Kämäset Levyt 2012)
● Lapin Helvetti (CD & LP Svart Records, julkaistaan 2016)

Lähteet: Soundi-lehti, Terveiden Käsien www-sivut, Rokkineuvoksen arkistot ja muisti.

Animals ja Procol Harum Rovaniemelle marraskuussa

Gary Brooker (kuvassa) ja Procol Harum esiintyivät Pohjois-Suomessa viimeksi 24.7.1976, silloin Oulun Kuusrockissa. Kuva: Juhani Hiltunen.

28.1.2016
Legendaariset Animals ja Procol Harum –yhtyeet saapuvat konsertoimaan Rovaniemelle marraskuussa. Yhtyeet esiintyvät lauantaina 12. marraskuuta Rockin´ Christmas –konsertissa Lappi Areenalla.

Procol Harum perustettiin vuonna 1967, mutta se on yhä vahvasti voimissaan. Runsas vuosi sitten yhtye julkisti uusimman albuminsa. Lisäksi yhtye kiertää yhä jatkuvasti konserteissa ja festivaaleilla ympäri maailman.

Laulaja, pianisti ja säveltäjä Gary Brooker on yksi Procol Harumin perustajajäsenistä ja kuuluu yhä sen vakiokokoonpanoon. Broker on lisäksi tehnyt vuosien aikana yhteistyötä lukuisten legendaaristen artistien, kuten George Harrisonin, Ringo Starrin, Eric Claptonin, Bill Wymanin ja Kate Bushin kanssa.


Procol Harum on valloittanut yleisönsä sydämet jo kuudella vuosikymmenellä ainutkertaisen sielukkaan musiikkiinsa ansiosta.
– Emme tee pelkästään popmusiikkia, vaan Procol Harum on kaikkinensa soul- ja bluesyhtye. A Whiter Shade of Pale tai A Salty Dog ja monet muut laulumme eivät olisi nousseet niin suureen suosioon, jos emme olisi antaneet niihin koko sydäntämme, Gary Brooker toteaa

Procol Harumin muita jäseniä ovat Fairport Convention -yhtyeen Dave Peggin poika, basisti Matt Pegg, joka liittyi kokoonpanoon vuonna 1993. Rumpali Geoff Dunn on ollut yhtyeessä mukana vuodesta 2006 ja teki sitä ennen mittavan uran mm. Jimmy Pagen, Dave Stewartin, Van Morrisonin ja Manfred Mannin kanssa. Kosketinsoittaja Josh Phillips istui Hammond-urkujen ääreen Procol Harumissa ensimmäisen kerran jo 1993, mutta on ollut pysyvästi yhtyeessä mukana vuodesta 2004. Kitaristi Dave Colquhoun on Procol Harumin tuorein jäsen. Hän tuli yhtyeeseen vuonna 2004.

Procol Harum esiintyy Rovaniemen Lappi Areenan lisäksi edellisenä iltana Helsingin Finlandia-talolla 11. marraskuuta.


Animals on tullut tunnetuksi lukuisista listahiteistään, kuten The House of the Rising Sun, We Gotta Get out of This Place, It's My Life, I'm Crying ja Don't Let Me Be Misunderstood. Suomeen yhtye saapuu Aminals & Friends –nimisenä kokoonpanona, jossa ovat mukana alkuperäisen Animals-rumpalin John Steelin lisäksi Mick Gallagher (koskettimet), Danny Handley (kitara) ja Scott Whitley (basso).


Rovaniemellä nousee lavalle lisäksi Silvennoinen & Maijanen Band, jota tähdittävät Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen. Yhtyeen ohjelmisto myötäilee 1960-70-lukujen brittiläistä ja suomalaista rockmusiikkia, kuten Creamin, Royalsin ja Rock’n Roll Bandin tuotantoa. Yhdistävä tekijä esitettäville kappaleille on, että ohjelmisto koostuu Silvennoisen ja Maijasen omista suosikeista sekä kappaleista, joita miesten omilla soolokeikoilla on harvemmin mahdollista kuulla.

Liput maksavat alkaen 59,50 euroa, ja niiden ennakkomyynti on jo alkanut Menolipussa. Myynti Ticketmaster Suomessa (Lippupalvelu) alkaa lauantaina 30. tammikuuta kello 9.00.

Afterglow kunnioittaa Bowieta unplugged-konsertilla Kemissä

22.1.2016
Afterglow -yhtye kunnioittaa äsken edesmenneen David Bowien muistoa soittamalla perjantaina 29. tammikuuta Kemin Chilloutissa unplugged -konsertin, jossa pääpaino on Bowien vanhemmassa tuotannossa.
- Ohjelmistossa on Bowien biisejä noin 10 kappaletta, ellei vielä ensi viikolla ehditä lisää treenata. Eniten niitä on Man who sold the world- albumilta, nimikapppaletta myöten, vanhimmasta päästä Space Oddity ja muitakin klassikoita, yhtyeen kosketinsoittaja Matti Adolfsen kertoo.
Myös harvinaisempaa materiaalia ohjelmistoon on mahdutettu.
- Sellaisia kappaleita, joita ei ole juurikaan radiosoittoon nostettu, vaikka hyviä teoksia ovatkin, Adolfsen painottaa.


Lisäksi
Afterglow soittaa keikalla myös muun muassa King Crimsonin, Genesiksen, Emerson, Lake & Palmerin ja Peter Gabrielin musiikkia.
- Bändin jälkeen iltaa jatkaa karaoke, ja soittimessa onkin sopivasti hyvä valikoima Bowien kappaleita, sekä alkukielellä että kotimaisina käännösbiiseinä, Adolfsen lisää.
Keikka oli jo valmisteilla, kun ohjelmiston viimeistelyvaiheessa tuli tieto Bowien menehtymisestä sairauden murtamana.
- Pohdimme treeneissä koko bändin voimin Bowien merkitystä ja soittelimme jo aikaisemmin tuttua Bowie-materiaalia. Bowie oli Unplugged-projektin settilistalla alusta pitäen, mutta suru-uutisen jälkeen hänen kappaleidensa määrä on lisääntynyt eksponentiaalisesti, Adolfsen taustoittaa.


Afterglow
nousee Chilloutin lavalle noin kello 22 kokoonpanolla Ville Välkky (kitara, laulu, perkussiot), Erkki Kari (kitara, perkussiot), Arto Perkiö (kitara, huilut), Mikko Rintala (basso, laulu) ja Matti Adolfsen (koskettimet, laulu, perkussiot).

Kemin kaupunginorkesterilla nimivieraita monipuolisessa kevätohjelmistossaan Jorma Kääriäisestä Petteri Iivoseen

15.1.2016
Kemin kaupunginorkesterilla on edessään vauhdikas kevätkausi ja konsertteihin saapuu myös varsin nimekkäitä vieraita.

Konserttikimaran aloittaa tiistaina 2. helmikuuta Tervahallissa pidettävä Satamakonsertti, jossa kapellimestarina toimii Jarkko Kiiski ja laulusolistina Jorma Kääriäinen. Luvassa on todellinen hittikimara, sillä esityslistalla ovat muun muassa kappaleet Moskovan valot, Yesterday ja Paratiisi.

Vuonna 1961 Kajaanissa syntynyt Jorma Kääriäinen tunnetaan soolotuotantonsa lisäksi Agents-yhtyeen laulusolistina vuosilta 1992–2006. Vuosina 2006–2013 Kääriäinen oli Riku Niemi Orchestran vakituinen solisti.

Kapellimestari, sovittaja Jarkko Kiiski on lahtelainen kevyenmusiikin ammattilainen. Hän on toiminut kapellimestarina useissa teatteri- ja konserttiproduktioissa. Orkesterinjohtoa Kiiski on opiskellut muun muassa Atso Almilan, Markku Johanssonin ja Esa Heikkilän johdolla.

Päivätyönsä luokanopettajana tekevä Sibelius-Akatemian kasvatti sovittaa erityisesti viihdemusiikkia suurille orkestereille; Sinfonia Lahden kanssa hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä vuodesta 1993 lähtien, ja hänen sovituksiaan kuullaan muun muassa Sinfonia Lahden ja lauluyhtye Rajattoman ABBA-levyllä. Lisäksi Kiiski on tehnyt sovituksia teattereihin ja useille suomalaisille artisteille, kuoroille ja orkestereille.


Kevätkauden huipennus koetaan vappupäivänä 1.5 Sauvosalissa pidettävän koko perheelle suunnatun Vappukarnevaalin merkeissä. Mukana on kemiläisille tuttuja ja rakastettuja solisteja varsinkin kaupunginteatterin puolelta, kuten Anssi Valikainen, Samuli Kakko, Kimmo Hirvenmäki, Tomi Turunen, Hanna Vähäniemi, Sanna Malo, Inkeri Raittila ja Sirpa Filppa. Oman annoksensa kokonaisuuteen tuo tanssiurheiluseura Aida.


Satamakonsertin ja Vappukarnevaalin välissä orkesterilla on kaksi Romantiikan paloa- ja Verdin Requiem -konserttia.

Romantiikan paloa -konserteissa helmikuussa pääkapellimestari Erkki Lasonpalo tarttuu suureen romanttisen ohjelmistoon. Suurten tunteiden konserteissa on mukana yksi Suomen kansainvälisistä viulistitähdistä, Kuopion viulukilpailun ykkönen ja Sibelius viulukilpailun kakkonen, Petteri Iivonen. Konsertit pidetään ma 22.2. Haaparannan kirkossa ja 23.2. Kemin kirkossa.


Maaliskuun ohjelmistossa olevat Verdin Requiem -konserteissa kapellimestarina toimii Ville Mankkinen ja laulusolisteina sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola, mezzosopraano Pia-Karin Helsing, tenori Mika Nisula ja basso Elja Puukko. Mukana ovat myös Länsi-Pohjan Oratoriokuoro, Seitakuoro ja Navichorus.

Sukupolvensa tärkeimmältä italialaiselta oopperasäveltäjä Giuseppe Verdiltä on lupa odottaa draamallisia tehoja, sydäntä särkevistä rukouksista vertahyytäviin tuomiopäivän kauhuihin – ja hurjimpiin fortissimoihin mitä musiikkikirjallisuudesta löytyy ennen sähköisen vahvistuksen keksimistä. Verdi sävelsi Requieminsä muistomerkiksi omalle sankarilleen, kirjailija Alessandro Manzonille. Teosta on joskus myös kutsuttu oopperaksi messukasukassa.

Konsertit pidetään 19.3. Kemin kirkossa ja 20.3. Oulun tuomiokirkossa.

Melulintu, Villi Huhu ja Sameli Rajala & The Real Fine Enchilda vauhdittavat Kemin vuodenvaihdetta

Villi Huhu edustaa uutta oululaista rock-hekumaa.

30.12.2015
Kemin uusivuosi on kyllästetty tasokkaalla rytmimusiikilla. Syksyn ja alkutalven huipennukseksi uudenvuodenaattona Ankkurissa jammaillaan kahden kovan originaalimusiikkia esittävän oululaisen housebändin voimin.

Klo 21 alkavan kaupungin ilotulituksen jälkeen Ankkurissa illan aloittaa Melulintu ja vuoden vaihtuessa numeroihin 2016 housebandin paikan ottaa Villi Huhu. Illan päätetään tuttuun tapaan Open stage –jameilla.

Ja heti perään uuden vuoden ensimmäisenä iltana Ankkurin lavalle nousee Sameli Rajala The Real Fine Enchilda –yhtyeen kera.


Melulintu on Torniossa 2013 perustettu rock-yhtye, jonka jäsenistä osa vaikuttaa nykyään Oulussa. Melulinnun solisti Saaga Sees säveltää ja sanoittaa yhtyeen kappaleet.

Bändin omintakeinen ja voimakas soundi kumpuaa yhdessä tehdyistä, taidokkaista sovituksista ja hienosta stemmalaulusta. Melulinnun kappaleet kertovat luomisen, rakastamisen ja luopumisen kaltaisista ilmiöistä, siitä, mitä ne ovat, mitä ne saavat aikaan ja miltä ne tuntuvat.

Live-esiintymisessään Melulintu ilmentää tunteita musiikkinsa takana ja ennen kaikkea on läsnä. Saaga Seesin lisäksi yhtyeessä soittavat Pentti Väisänen (koskettimet, taustalaulu), Samuli Paldanius (kitara, taustalaulu), Joni Raikaslehto (basso) sekä Santeri Rajaluoto (rummut). Viime syksynä yhtye julkaisi Itsehillintä –ep:n, jolla on kolme kappaletta (Avaruudessa en putoa, Itsehillintä ja Sanoiksi). Bändi on julkaissut myös Siniseen –studioliven, joka löytyy Youtube-palvelusta. Kuuntele yltä yhtyeen Tuuli Kevyt Huntu –musiikkivideo.


Villi Huhu
puolestaan edustaa uuden oululaisen musiikkiaallon orgaanista ja melodista rock-hekumaa. Ankkurissa yleisö pääsee kuulemaan yhtyeen keväällä julkaistavan debyyttialbumin biisejä riehakkaassa livetunnelmassa. Bändin muodostavat Panu Ahtinen (laulu, kitara), Lasse Junnila (kitara, koskettimet), Jonne Aho (basso, taustalaulu) sekä Jeremia Kangas (rummut, taustalaulu).

Villin Huhun musiikissa on sävyjä 70-luvulta tämän päivän moderniin rock’n rolliin asti. Yhtyeen musiikkia on kuvattu rockin ja omaleimaisen folkpopin sekoitukseksi, jossa yhdistyvät korvamadoiksi asti tarttuvat kertosäkeet ja psykedeelinen riffijunnaus.


Seinäjokelaista Sameli Rajalaa on kutsuttu Pohjanmaan Stevie Ray Vaughaniksi ja lakeuksien Albert Collinsiksi. Miehen hardbluesia voi vertailla moneen suuntaan, mutta edellämainittu kaksikko lienee suurin tiennäyttäjä. Asenteen puolesta Rajalan lankkusavotan voi laittaa samalle viivalle Link Wrayn kanssa. Kun joukkoon lisätään Albert Kingin tyylitietoisuus ja Jimi Hendrixin räjähtävä tulivoima, voi ryhtyä kuvittelemaan Rajalan soitosta löytyviä aineksia.

Rajala nousi bluesin ”lapsitähdeksi” 1990-luvun alussa  Pepe Ahlqvistin kanssa tehtyjen keikkojen ansiosta. Miehen ensimmäinen oma bändi The Backstrokes aloitti jo vuonna 1991. Rajala on oman tiensä kulkija – kitaristi soittaa leipääntymisen välttämiseksi rajoitetusti keikkoja.

-Mun staili on aika rankka. Polttaisin itseni loppuun hyvin nopeasti, jos esiintyisin enemmän, mies kertoo.

Rajala ei pyri lännen nopemmaiksi vetäjäksi. Rajalan sooloissa on räjähtävää vimmaa ja voimaa, rujoa runttaamista ja kulmikkuutta. Rajala tuntee bluesin metkut ja miehen skeban vääntö on energisyydessään huumaavaa. Ison veden tuolla puolen Rajala olisi jo suuri kulttinimi.

Rajala julkaisi vuonna 2013 kiitetyn albuminsa The Sauce, jolla vieraili Stevie Ray Vaughanin Double Trouble -kokoonpanosta tuttu Tommy Shannon. Kolmen biisin lauluosuudet hoiti Dave "Elmo" Bayley Kansas Citysta.

 

Kemin ja Tornion syksyn jami- ja liveillat ovat osoittautuneet menestykseksi. Illat ovat olleet monipuolisia ja tasokkaita.

-On ollut erittäin hyvää pöhinää. Myös yleisö on löytänyt hyvin paikalle, ja livemeininki tuntuu olevan noususuhdanteessa. On ollut todellakin ihan huippusyksy. Kiitos kaikille mukanaolleille ja tervetuloa mukaan uudenvuoden iltoihin. Kaikki bändit ovat todella kovia, iloitsee Kemin jami-iltoja isännöinyt Tuomas Laajoki.

Lapland Tattoo Weekendin esiintyjät selvillä

Mötherhead luukuttaa lujaa LTW-lauantaina 13. helmikuuta.

Pääesiintyjiä Maj Karmaa ja The 69 Eyesiä lämmittelevät Jenny Jackson & The Jarnos, Mötherhead ja Horse Face Dog.

20.12.2015
Lapland Tattoo Weekend on julkistanut pääesiintyjien lisäksi myös muut tapahtumassa soittavat bändit. Perjantaina 12.2. Maj Karman lisäksi Torandan lavalle lauantaina nousevat Jenny Jackson, The Jarnos sekä sambatanssiryhmä DG La Fuente, joka panee lanteet keinumaan myös lauantaina.

Lauantaina 13.2 ennen The 69 Eyes -yhtyettä lavan valtaavat Mötherhead sekä Horse Face Dog.


Perjantaina The Jarnos heittää ensin kehiin surf-rockia sisältävän instrumentaalisetin. Sen jälkeen kaivetaan esille läskibasso sekä puoliakustinen kitara ja lavalle astelee myös Pohjois-Ruotsin rockabillyneito Jenny Jackson.

Jackson on perinnyt innostuksen rockabillyyn isältään, joka myös opetti hänet soittamaan. Hän on saanut kotikaupungissaan Benny Arvesenin stipendin, koska hän on naisena valinnut miesten dominoiman musiikkigenren. Kemiläisiin soittajiin Jackson tutustui Ruotsissa Robert Gordonin rundilla, jolla hän oli kuskina ja The Jarnosin kitaristi sekä basisti Robertin bändissä.

Yhteiset keikat Jackson ja The Jarnos aloittivat viime kesänä ja voi sanoa, että yleisö on tykännyt. Ohjelmassa on omaa tuotantoa, klassikoita ja vähemmälle huomiolle jääneitä helmiä. Soittajien rock-taival on alkanut 80-luvulla ja Jackson on tehnyt nuoresta pitäen duo- ja trubaduurikeikkoja. Toki kokemus on jalostanut soittoa, mutta tämä jengi tunnetaan edelleen kovasta meinigistä.

Lauantai-illan annin aloittavan Mötherheadin tyylisuunta on helppo päätellä jo yhtyeen nimestä. Setin teemana on: "The pleasure is to play, it makes no difference what you say. We play loud, we play fast, we play Motörhead."
That´s it. Voiko tuota selkeämmin sanoa. Rock.

Horse Face Dog -yhtyeen komealta kalskahtavan nimen takaa löytyvät vielä komeammat muusikot. HFD perustettiin joulukuussa 2012, musiikkityyliä ei tarvinnut turhaan miettiä, rock'n'roll on aina kolahtanut bändin kaikille jäsenille.

Omaan musiikkityylinsä HFD on ammentanut vaikutteita useista eri tyylisuunnan bändeistä 1970, -80 ja- 90 -luvuilta, näiden vaikutteiden tunnistaminen jää kuitenkin kuuntelijan harteille.

HFD:n jäsenet eivät ole enää mitään siloposkisia pikkupoikia, kaikki ovat vaikuttaneet tai vaikuttavat edelleen useissa eri bändeissä, joitava ovat Lambs, The Howl, Free Ride, The Duskfall, Frostbite, Greedy Pig ja  Real Vacation.

Ensimmäisen levynsä Horse Face Dog julkaisi keväällä 2013, ja uusimman levyn Sole survivor kesällä 2015.

Artistit, keikkapaikat! Kertokaa ensi vuoden keikkanne Rokkineuvokselle

The Drilzz nähdään Kemin Ankkurissa lauantaina 23. tammikuuta.

18.12.2015
Liverock raikaa Meri-Lapissa vielä loppuvuoden aikana mukavaan tahtiin, mutta ensi vuoden alkupuoli näyttää todella hiljaiselta tässä vaiheessa.

Tammikuulle on Rokkineuvoksen tiedossa toistaiseksi vain kaksi livekeikkaa Meri-Lapin alueella, molemmat Kemin Ankkurissa. Ne ovat Sameli Rajala & The Real Fine Enchilda (1.1.) sekä The Drillz (23.1).

Livetarjontaa lienee enemmänkin, mutta niin keikkapaikat kuin artistitkin ovat vielä pitäneet ensi vuoden toimintojaan omassa tiedossaan, eikä tietoja ole välitetty myöskään Rokkineuvoksen työhuoneeseen. Rokkineuvos toivoo, että keikkatiedot alkuvuoden osalta toimitettaisiin sähköpostitse mahdollisimman pian osoitteella rokkineuvos@gmail.com.

Pohjoisempana toki on kovia kekkereitä varsinkin bluesin ja jazzin ystäville. 22.-23. tammikuuta Saariselällä nautitaan Tunturibluesista ja seuraavana viikonloppuna eli 28.-31. tammikuuta Ylläksellä viihdytään Ylläs Jazz Bluesin parissa ja samaan aikaan Pyhätunturilla vietetään niinikään perinteistä Pyhä Winter Unplugged- tapahtumaa. Kaikissa kolmessa tapahtumassa on liuta huippuvieraita.


Helmikuulle
Meri-Lapista on jo tiedossa kymmenkunta keikkaa, mutta taas maaliskuulta ja huhtikuulta vain kaksi kumpaiseltakin. Muualta Lapista keikkatietoja on tippunut jo reilummin.

Tämän hetken tietojen mukaan alueen keikkahelmiä helmikuussa ovat Pakkasukko Blues´n Jazz -festivaalin lisäksi Maj Karman ja The 69 Eyesin livevedot Tornion Lapland Tattoo Weekend-tapahtumassa, Teflon Brothersin saapuminen Kemin Corner Inniin 12.2 sekä iskelmäpuolelta Marionin 70-vuotisjuhlakonsertti Torniossa 18.2.

Maaliskuulle tulevat ainakin legendaarisen Dingon keikka Kemin Cornerssa 4.3, sekä Timo Kotipellon ja Jani Liimataisen duokeikka Kemin Ramonassa 25.3. Huhtikuulle on luvassa muun muassa Steve`N`Seagullsin piipahdus Kemin Cornerissa 8.4.


Valtakunnallisesti ensi vuosi vaikuttaa jo nyt hyvin vahvalta keikkavuodelta. Mielenkiintoisia artistivieraita on luvassa jatkuvalla syötöllä. Näitä ovat muun muassa tammikuussa maahamme saapuvat Slipknot (USA) ja Eddie & The Hot Rods (UK), helmikuun vieraisiin muun muassa lukeutuvat Steven Wilson (UK), Manowar (USA), Helloween (GER), Halestorm (USA), Toto (USA) sekä Backyard Babies (SWE).

 

Kevään aikana Suomessa nähdään lisäksi esimerkiksi Jethtro Tull (UK), Chris Cornell (USA), Mariah Carey (USA), Jefferson Airplane (USA), Adam Lambert (USA), Janet Jackson (USA), Nina Hagen (GER) ja Bryan Ferry (UK).

Jo varmistuneita kesävieraita ovat ainakin brittiyhtyeet Queen (solistinaan Adam Lambert) Deep Purple, Uriah Heep, Muse, Iron Maiden, Bring Me the Horizon, Black Sabbath ja The Cure sekä Rammstein (GER), David Guetta (FRA), Testament (USA), Volbeat (DEN) ja The Blues Brothers Band (USA).

ZZ Top Haminaan ja Seinäjoelle

Joe Lynn Turner.

Rainbow-vokalisti Joe Lynn Turner tähdittää Puolangan Lankafestia.

17.12.2015
Vuoden 2016 bändivieraita tulee nyt julki lähes päivittäin. Juuri tullut tieto kertoo, että maailman legendaarisimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva ZZ Top saapuu konsertoimaan Suomeen heinäkuussa osana laajaa Hell Raisers -kiertuettaan. Trio esiintyy 15. heinäkuuta Hamina Bastionissa ja 16. heinäkuuta Seinäjoen uudella tapahtumastadionilla.

Rainbow -yhtyeen laulusolistina tunnetuksi tullut Joe Lynn Turner puolestaan esiintyy 8.9. heinäkuuta pidettävällä Puolangan Lankafestilla.


Hamina Bastionin 300-vuotisen linnoituksen seinät kohtaavat heinäkuussa vertaisensa, kun vuonna 1969 Teksasin Houstonissa perustettu ZZ Top astelee Euroopan suurimman kesäajan telttakatoksen lavalle. Yhtälailla Seinäjoen kesällä avattava uusi jalkapallo- ja tapahtumastadion saa arvoisensa konserttivieraan maailmalta, kun upouusi tuhansien ihmisten katsomo täyttyy huipputason rock-musiikin ystävistä.

ZZ Topin Billy Gibbons, Dusty Hill ja Frank Beard ovat konsertoineet monesti Suomessa, ja heidän vankkumaton suosionsa tuo yhtyeen tänne kerta toisensa jälkeen. Tuskin missään muussa rock-yhtyeessä on niin monipuolisia taitureita kuin ZZ Topissa. Gibbonsia on esimerkiksi kuvailtu yhdeksi maailman hienoimmista blueskitaristeista ja Hilliä ja Beardiä täydelliseksi rytmisektioksi.

ZZ Top julkaisi ensialbuminsa tammikuussa 1971. Yhtye on vuosien aikana tullut tunnetuksi vahvoista bluesjuuristaan ja humoristisista lyriikoistaan. Samalla ZZ Topin musiikillinen tyyli on muuttunut bluesvaikutteisesta rockista uuden aallon kautta punkiin ja vahvaan syntetisaattoripohjaiseen dancerockiin. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä kaikkiaan yli 50 miljoonaa ympäri maailman.

Liput ZZ Topin Suomen-konsertteihin maksavat alkaen 69,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Menolipussa. Myynti Lippupalvelussa alkaa perjantaina 18. joulukuuta kello 11.00.


Amerikkalainen Joe Lynn Turner aloitti solistiuransa popyhtye Fandangossa, jonka jälkeen hän vaikutti hard rock -yhtye Rainbow'ssa vuosina 1980–1984.  Hän levytti kitaristilegenda Ritchie Blackmoren ja kumppaneiden kanssaan legendaariset levyt Difficult To Cure (-81), Straight Between the Eyes (-82) ja Bent Out Of Shape (-83).

Turner lauloi myös Deep Purplessa vuosina 1989–1992 ja nauhoitti vuonna 1990 yhtyeen kanssa yhden studioalbumin, Slaves & Masters.

Turner on työskennnelyt myös muiden kuuluisien kitaristien, kuten Yngwie Malmsteenin kanssa. Hänen kanssaan Joe levytti albumin nimeltä Odyssey (-88).

Deep Purplesta irtautumisen jälkeen hän tehnyt töitä muun muassa niinikään Deep Purplesta tutun Glenn Hughesin kanssa Hughes Turner Project (HTP) –nimisessä projektissa.
Bulgarialaisen kitaristi Nikolo Kotzevin studioprojektina alkaneeseen Brazen Abbot -yhtyeeseen hän liittyi vuonna 1996. Soololevyjä Joe Lynn Turner on tehnyt kaikkiaan kymmenen vuosien 1985-2007 aikana.


Joe Lynn Turnerin taustabändinä Puolangalla toimii oululainen Rainbow Shakers.
Lankafestiin on kiinnitetty myös Mokoma, Kilpi, Lazy Bonez, Amberian Dawn, Psychework, Stargazery, Antti Railio duo, JP Leppäluoto Acoustic, Electric Deathbeat sekä housebändeinä toimivat Stargate ja Animal House.
Liput Lankafestiin saa ennakkoon Tiketistä. 20/30 eurolla (+palvelumaksu), portilla hinnat ovat 25/35€.

Alkuperäinen The Blues Brothers –yhtye Suomeen elokuussa

16.12.2015
Vuonna 1980 ensi-iltansa saaneen The Blues Brothers –elokuvan alkuperäisyhtye saapuu konsertoimaan Suomeen elokuussa. Elokuvan päätähtien, John Belushin ja Dan Aykroydin, henkilökohtaisesti valitsemista soittajista muodostettu kokoonpano nähdään Helsingin Kulttuuritalossa 8. elokuuta.

The Blues Brothers Band soitti vuoden 1980 elokuvassa rokkia ja bluesia ainutkertaisella tavalla, jollaista ei valkokankaalla ollut aiemmin nähty. Sama toistui vuonna 1998 ensi-iltansa saaneen Blues Brothers 2000 –elokuvan myötä. Kaiken lisäksi The Blues Brothers Band teki vuonna 1978 live-levytyksen Briefcase Full of Blues, joka nousi Billboardin listaykköseksi ja myi sittemmin yli 3,5 miljoonaa kappaletta ollen yksi kaikkien aikojen eniten myydyistä blues-albumeista.


The Blues Brothers Bandissa ovat mukana Steve “The Colonel" Cropper (kitara), Lou “Blue Lou” Marini (saksofoni), Leon “The Lion” Pendarvis (koskettimet), “Smokin” John Tropea (kitara), Eric “The Red” Udel (basso), Lee “Funkeytime” Finkelstein (rummut), Larry “Trombonius Maximus” Farrell (pasuuna), Steve “Catfish” Howard (trumpetti), Bobby “Sweet Soul” Harden (laulu), Rob “The Honeydripper” Paparozzi (laulu, huuliharppu) ja Tommy “Pipes” McDonnell (laulu).

Steve Cropper soitti ensimmäisessä hitissään vasta kouluikäisenä vuonna 1961 Memphisissä The Mar-Keys –yhtyeessä. Seuraavana vuonna hän liittyi Booker T. and the MGs –kokoonpanoon, joka oli mukana taustayhtyeenä mm. monissa Otis Reddingin, Wilson Pickettin ja Sam and Daven levytyksissä. Lou Marini puolestaan pääsi vuonna 1975 mukaan Saturday Night Live –TV-ohjelman orkesteriin säestämään lukuisia ohjelmassa vierailleita legendoja, kuten Joe Cocker, Ray Charles, James Brown ja Aretha Franklin. Samaisen ohjelman orkesterissa nähdään parhaillaankin Leon Pendarvis.


Elokuvanteon jälkeen yhtye aloitti esiintymiset jälleen vuonna 1988 ja on sen jälkeen tehnyt säännöllisesti kiertueita ympäri maailman. Heidät on muun muassa nähty lukuisilla nimekkäillä jazz- ja bluesfestivaaleilla kymmenien tuhansien katsojien yleisölle. Lisäksi yhtye on tehnyt lukuisia levytyksiä, kuten Live in Montreux ja Red, White & Blues.

Alkuperäinen The Blues Brothers Band Helsingin Kulttuuritalossa 8. elokuuta kello 20.00. Liput alkaen 69,50 euroa. Lipunmyynti alkaa Menolipussa ja Lippupalvelussa torstaina 17. joulukuuta kello 9.00.

Fakta

* The Blues Brothers on kulttimaineeseen kohonnut vuonna 1980 ensi-iltansa saanut John Landisin ohjaama musikaalinen komediaelokuva, jossa pääosia näyttelevät John Belushi ja Dan Aykroyd.
* Elokuvassa esiintyivät rhytm and blues- ja soultähdet James Brown, Cab Calloway, Aretha Franklin, Ray Charles ja John Lee Hooker.
* Toista pääosaa esittänyt John Belushi menehtyi huumeiden yliannostukseen vuonna 1982.
* Dan Akroyd on The Blues Brothersin jälkeen näytellyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Vaihtokaupat (1983), Ghostbusters – haamujengi (1984), Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984), Mitäs me vakoojat (1985), Palveluksessanne, Miss Daisy (1989), Ghostbusters II (1989), Tyttöni mun (1991), Chaplin (1991), Casper (1995), Antz – Muurahaizet (1998), Pearl Harbor (2001) ja Aina eka kerta (2004).
* Akroydin viimeisin rooli on ääninäyttelijänä elokuvassa Jogi-karhu (2010).
* Akroyd oli mukana myös vuonna 1989 ilmestyneessä The Blues Brothers 2000 -jatko-osassa, joka oli tekijöidensä kunnianosoitus edesmenneiden John Belushin, John Candyn ja Cab Callowayn muistolle.

Ranskalainen Bad Mules kolmatta kertaa Kemiin

9.12.2015
Neljän ranskalaisveijarin muodostama hyväntuulinen Bad Mules -yhtye tulee lauantaina 12. joulukuuta Kemiin jo kolmannen kerran. Supertiukka kvintetti esiintyi Pakkasukko -festivaaleilla tammikuussa 2014 ja kävi uudestaan Kemissä saman vuoden elokuussa. Tulevana lauantaina yhtye tarjoilee musiikkiaan jälleen ravintola Ankkurin lavalla.

Bad Mules on raikas ja energinen yhtye, joka osaa pitää hauskaa lavalla. Se on aina asia, mikä tarttuu aina myös yleisöön. Yhtyeen soitto on erittäin yhteen hioutunutta vuosien kiertämisen myötä. Bändi on tunnettu rikkaasta, rennon vahvasta ja veikeän lämpimästä tunnelmoinnista sekä virtuoosimaisesta soitosta.

Julien Broissandin (laulu,kitara), Denis Agenetin (laulu, rummut), Freddy Pohardy-Riteaun (tenori- ja baritonisaksofoni) sekä Philippe Gautierin (hammond-urut) muodostama perinteistä rytmibluesia sekä swingiä yhdistelevä yhtye on harvinaisuus niin kotimaansa kuin Euroopankin rytmimusiikkiympyröissä. Yhtye on kiertänyt runsaan kymmenen vuoden elinkaarensa aikana aktiivisesti niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

Sävyjä ja innoitusta musiikkiinsa yhtye on ammentanut esiintymällä omien keikkojensa lisäksi lukuisten amerikkalaisen bluestähtien kanssa. Tuloksena on ollut helposti tunnistettava, nautittava, rikas, lämmin ja omaperäinen rhythm ´n´ blues -soundi.

Lecafest tarjoaa viiden bändin kattauksen

4.12.2015
Lecafest kutsuu tänään bilekansaa livemusiikin pariin Kemin Corner Inn -ravintolaan. Tapahtumassa esiintyy kaikkiaan viisi bändiä, joiden kaikkien kotipaikka on joko kokonaan tai osittain Kemi. Yhtyeet ovat Nicky Rothen Band, Slap Betty, Glass Wipe, Tomorrows Dream ja Silent Threnody.

Nicky Rothen Band on Lecafestin ideoineen Nicky Rothenin uusin bändi. Nykyään Tampereella asuva, mutta kemiläislähtöinen Rothen tunnetaan muun muassa yhtyeistä Flesh Roxon ja Raakaversio. Mies on armottoman kova tekemään töitä, eikä tingi tekemisissään tasosta. Kesällä mies kiersi Suomea Andy McCoyn kanssa, syksyllä Flesh Roxon rundasi Therapy!:n kanssa Euroopassa ja ensi viikolla starttaa akustinen kiertue kanadalaisen Brains-yhtyeen kapteeni Rene De La Muerten kanssa. Kemissä kaksikko nähdään 19.12.

Ajankohtaisia ovat myös Slap Betty ja Glass Wipe -yhtyeet. Molemmat julkaisivat marraskuussa ensimmäiset singlet tulevilta pitkäsoittokiekoiltaan. Slap Betty julkaisi rallin nimeltä World We Leave Behind ja Nothing out of Nothing -albumi ilmestyy helmikuun viidentenä päivänä.

Vielä junioribändeihin laskettavan, mutta jyrkässä noususuhdanteessa olevan Glass Wipen debyttisinglen nimi on Fun to Fade. Pitkäsoitto on luvassa ensi vuoden puolella. Yhtye on rämäkän livebändin maineessa, kuten Slap Bettykin.

Tomorrows Dream ja Silent Threnody ovat molemmat olleet hissukseen jo hyvän aikaa ja on miellyttävää nähdä, että pumput ovat jälleen aktivoitumassa. Melodisempaa metallia soittavat yhtyeet ovat takavuosina tehneet hyviä veisuja, jotka ovat vakuuttaneet myös livenä.

Tomorrows Dreamkin on jo - uskomatonta, mutta totta - kymmenen vuoden ikäinen pumppu. Yhtyeen ensimmäisestä demostakin on aikaa jo kahdeksan vuotta. Vuonna 2010 bändi oli tekemässä vahvaa läpimurtoa saatuaan mainion Keep Those Feelings -kappaleen 5Street -tanssipelin musiikiksi ja koko Before I Die -EP:n myyntiin muun muassa MTV3- ja RadioRock -storeihin. Bändin viimeisin levytys, albumi Ruin Your Life on vuodelta 2011. Sen jälkeen on on ollut hiljaisempaa.

Silent Threnodyn syntysanat lausuttiin jo viitisentoista vuotta sitten ja kohtuullisen hankalan nimen omaava yhtye on vuodesta 2005 alkaen tiputellut musiikkiaan julkisuuteen, vuoden, kahden tai neljän väliajoin. Viimeisin julkaistu The Masquerade on viime vuodelta. Bändin muusikot ovat olleet kiinni muissa töissään, opiskeluissaan ja perhekuvioissaan, mutta viestit bändin treenikämpältä kertovat, että illalla saattaa kajahtaa ihan uusiakin biisejä.

Pepe Ahlqvist Lapin minikiertueelle

Pepe Ahlqvist aloittaa Lapin rundinsa keskiviikkona Torniosta.

Rundi alkaa keskiviikkona Tornion Musiikkitalolta ja päättyy lauantaina Kemin Ankkuriin

30.11.2015
Suomibluesin kummisetä Pepe Ahlqvist tekee Lapin kiertueen joulukuussa. Vuonna 1956 syntynyt laulaja, lauluntekijä, kitaristi ja huuliharpisti esiintyy keskiviikkona 2.12. Lappian salissa Torniossa klo 19.00, torstaina 3.12. Autin kylätalolla Rovaniemellä klo 18.30, perjantaina 4.12. ravintola Selvä Pyyssä Äkäslompolossa ja lauantaina 5.12. Cafè-Bar Ankkurissa Kemissä.

1960 -luvulla uransa aloittanut Ahlqvist on urallaan soittanut useissa suomalaisissa blueskokoonpanoissa sekä monissa omissa yhtyeissään. 1970-luvulla Ahlqvist soitti muun muassa Charliesissa ja Chicago Overcoatissa. Hänen omista yhtyeistään tunnetuin on ollut Pepe Ahlqvist H.A.R.P. 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa sekä vuonna 2002 perustettu SF-Blues.

Eurooppalaiseen blueseliittiin kuuluva Ahlqvist on tunnettu myös blues & roots -työpajojen järjestämisistä ja monesta muusta bluesin ilosanoman levittämiseen liittyvästä toiminnasta. Pitkällä urallaan hän on esiintynyt lukuisien legendaaristen bluesartistien, kuten B.B Kingin, kanssa.

Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Ahlqvist on heittänyt yli 5000 keikkaa, jotka ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Hän tehnyt vuosien esiintymismatkoja mm. Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Hollantiin, Belgiaan, Itävaltaan, Saksaan, Luxemburgiin, Eestiin, Liettuaan, Puolaan, Slovakiaan, Unkariin, Yhdysvaltoihin sekä Kanadaan.

Maj Karma ja The 69 Eyes helmikuussa Tornioon

The 69 Eyes esiintyy Torandassa tapahtuman toisena iltana lauantaina 13.2.

Kotimaisen bändilegendat on buukattu Torandaan siirtyvän Lapland Tattoo Weekendin pääesiintyjiksi.

28.11.2015
Lapland Tattoo Weekend ei petä. Jo 19. kerran järjestettävässä tapahtumassa lavalle nousee jälleen huippuesiintyjiä. Pääesiintyjiksi on pestattu Maj Karma, joka palasi vuonna 2014 takaisin musiikkibisnekseen viiden vuoden tauon jälkeen sekä suomalaisen goottirockin kuninkaat, The 69 Eyes.

Tapahtuma vaihtaa myös paikkaa. Perinteisesti helmikuun toisena viikonloppuna eli 12.-13. helmikuuta pidettävä LWT 2016 järjestetään tällä kertaa Torandan tapahtumakeskuksessa. Järjestäjien Facebook -kutsun mukaan Hellälässä sijaitseva Toranda on loistava, riittävän suuri ja monipuolinen paikka tapahtumalle.

Järjestäjät muistuttavat, että Lapland Tattoo Weekend on aikojen kuluessa kansainväliseksi ja tunnetuksi tatuointialan tapahtumaksi, jossa viihtyvät asiakkaat että artistit. Tapahtumaa arvostetaan tatuoijien keskuudessa korkean tason, ilmapiirin ja pitkän perinteen johdosta.
Suurin osa tatuoijista on Suomesta, mutta viime vuosina heitä on ollut ympäri maailman, kaukaisimmat Kanadasta ja USA:sta.

 
Ensimmäisen kerran LWT järjestettiin vuonna 1997 Jesperi-klubin tiloissa, jolloin mukana oli vain muutama tatuoija.  LTW ei ole aina järjestetty Torniossa, vaan tapahtuma on vieraillut myös Kemissä, Haaparannalla ja Oulussa kahteenkin otteeseen. Viime vuosina tapahtumapaikkana on ollut Umpitunneli Torniossa. Tänä vuonna Umpitunnelin edustalta järjestetään Torandaan maksuton bussikuljetus.

Tapahtumaviikonlopun aikana on mahdollista tutustua erilaisiin tatuointityyleihin ja uusimpiin tekniikoihin, jotka kehittyvät huimaa vauhtia tatuointien kasvavan suosion myötä. Tatuointikulttuuriin messukävijä tutustuu helposti tatuointipisteiden lomassa kulkiessa. Paikalla on jokaisen tatuoinnin tyylisuunnan artisteja, kuten esimerkiksi Oriental, Old School tai 3D realismi.

Lisää esiintyjiä LWT julkistaa myöhemmin. Pääesiintyjistä Maj Karma nousee lauteille perjantaina ja The 69 Eyes lauantaina. Edellisen kerran Maj Karma on vieraillut Torniossa vuonna 2007 ja The 69 Eyes vuonna 2009. Molemmat keikat olivat Umpitunnelissa.

Aiemmin Lapland Tattoo Weekend -tapahtumassa ovat esiintyneet muun muassa Brother Firetribe, Poisonblack, Von Hertzen Brothers, Barbe-Q-Barbies, Backyard Babies, Peer Gunt sekä Mustach.

Maj Karma ja The 69 Eyes esiintyvät samana viikonloppuna myös Levin Hulluporo Areenalla, goottirokkarit perjantaina ja Herra Ylpön johtama Maj Karma lauantaina.

EDIT: Juttua täydennetty julkaisun jälkeen lisäämällä tiedot yhtyeiden vierailuista myös Levillä sekä edellisistä Tornion keikoista.

Terveet Kädet Minun vereni kimpussa

5.2.2016
Torniossa jo vuonna 1980 perustettu kulttiyhtye Terveet Kädet on jälleen sulkeutumassa studioon. Yhtye valmistelee 11. studioalbumiaan Minun vereni, joka on tarkoitus julkaista loppukesästä.

Edellisen albuminsa Lapin Helvetti Läjä Äijälän johtama Terveet Kädet julkaisi viime vuonna.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu