Eini korvaa keikkansa peruneen Katri Helenan Satama Open Airissa

Discokuningatar Eini korvaa sairaslomaansa jatkavan Katri Helenan Kemin Satama Open Airissa.

Discokuningatar Eini korvaa sairaslomaansa jatkavan Katri Helenan Kemin Satama Open Airissa.

18.7.2018
Satama Open Air -festivaalin lauantain ohjelmiston avaajaksi kaavaillun Katri Helenan paikan ottaa Suomen ehdoton discokuningatar Eini. Eini nousee lavalle lauantaina 4.8. klo 14 alkaen. Esiintyjävaihdoksen syynä on Katri Helenan sairasloman jatkuminen.
– Olen todella pahoillani Kemin keikan peruuntumisesta, mutta terveisiä kaikille siellä ja toivon, että pian nähdään Kemissäkin, Katri Helena toteaa edustajansa välityksellä.

Pellolaislähtöisen, vuonna 1960 syntyneen Einin ura alkoi vuonna jo 1977. Vuonna 1978 Eini nousi koko kansan tietoisuuteen laululla Yes sir, alkaa polttaa. Sen jälkeen lavakarismaa säteilevän Einin uraan on sisältynyt tuhansia vauhdikkaita keikkoja, festareita, klubeja, yritysjuhlia, laivaristeilyjä ja konsertteja.

Yli 40 vuoden uran omaava Eini yhdistää musiikillaan sukupolvia. Keikkayleisö koostuu nuorista vanhempiin aikuisiin, jotka ovat seuranneet Einiä uran alkuajoista lähtien.

13 albumia julkaisseen Einin muita hittejä Yes Sir, alkaa polttaa –kappaleen lisäksi ovat muun muassa Kesä ja yö, Xanadu, Haloo hela Finland, Monta monta yötä, Olen neitsyt, Mä jään, Sulle tuli faxi, On niin helppoo olla onnellinen sekä Draamaa.

- Suositun Katri Helenan keikan peruutus harmittaa, mutta onneksi saimme laadukkaan korvaajan nopealla aikataululla, toteaa promoottori Markku Köngäs.

Satama Open Air Kemin Ruutinrannan puistossa 3.-4.8.2018.

Marko Haapaniemi lauloi finaalin karsinnassa kappaleen Haavetango. Kuva: Slava Vinokurov / Seinäjoen Tangomarkkinat 2018

Marko Haapaniemi lauloi finaalin karsinnassa kappaleen Haavetango. Kuva: Slava Vinokurov / Seinäjoen Tangomarkkinat 2018

"Aivan uskomaton, huikea päivä"

Tangolaulukilpailun finaaliin selvinneet yhteiskuvassa. Marko Haapaniemi vasemmalla. Kuva: Slava Vinokurov / Seinäjoen Tangomarkkinat 2018

Tangolaulukilpailun finaaliin selvinneet yhteiskuvassa. Marko Haapaniemi vasemmalla. Kuva: Slava Vinokurov / Seinäjoen Tangomarkkinat 2018

Kemiläinen Marko Haapaniemi selvitti tiensä tangolaulukilpailun finaaliin.

9.6.2018
Kemiläinen Marko Haapaniemi, 48, on yksi tämän vuoden tangolaulukilpailun finalisteista. Asia varmistui kun Haapaniemi raivasi tiensä loppukilpailuun finaalin karsinnasta lauantaina Keravalla. Haapaniemen kilpailukappale oli Raimo Keron säveltämä ja Kari Tapion sanoittama Haavetango.
- Aivan uskomaton, huikea päivä takana. Pitää vain uskoa unelmiin, ne kyllä löytävät perille. Nyt juhlitaan, ollaan kuulolla, liikuttunut Haapaniemi viestitti Facebook-sivuilleen laittamassa videotervehdyksessä.


Tangokuninkuudesta loppukilpailussa Haapaniemen ohella taistelevat espoolainen Jarno Kokko, 37, nurmeslainen Mika Mäkkeli, 38, huittislainen Petri Kiiski, 38, piikkiöläinen Pyry Hautamäki, 27 ja turkulainen Tino Ahlgren, 27.
Kahdeksan laulajan finaalin karsinnassa jatkosta putosivat tamperelainen Benjamin Enroth ja mynämäkeläinen Tomi Kuusela.


Naisista loppukilpailuun pääsivät Hanna Hirvonen, 36, Kajaanista, Kia Heiskanen, 17, Pyhtään Siltakylästä, Nina Åkerman, 40, Åhtäristä, Raisa Laine, 44, Helsingistä, Saana Sassali, 29, Helsingistä sekä Virpi Piippo Pyhännän Tavastkengästä.
Finaalista putosivat Essi Latva-Korpela Kauhajoelta ja Piia Savo Nousiaisista.

Uuden tangokuninkaan nimi selviää torstaina 12. heinäkuuta. Tangokuningatar-finaali pidetään puolestaan lauantaina 14. heinäkuuta Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Finalisteilla on edessään tiivis ohjelma ennen loppuhuipennusta. Ohjelmassa on yleisöäänestys to 14.6.- ke 11.7, finalistien infopäivä Turussa ma 18.6,  MeriTango-risteily, Baltic Princess -aluksessa, Turku-Tukhoma välillä ma 18.-ti 19.6, finalistien aktiviteetti- ja promopäivä Seinäjoella ke 27.6 sekä varsinaiset Seinäjoen Tangomarkkinat ti 10.7.- su 15.7.

Finaalin karsinnan voi katsoa myös jälkikäteen osoitteessa permanto.fi

Finaalinkarsintaan selviytyneet tangolaulajat tuulettavat lauantaina Raisiossa. Kemiläinen Marko Haapaniemi alarivissa vasemmalla.

Finaalinkarsintaan selviytyneet tangolaulajat tuulettavat lauantaina Raisiossa. Kemiläinen Marko Haapaniemi alarivissa vasemmalla.

"Olen ikionnellinen, tämä on uskomattoman hienoa"

* Kemiläinen Marko Haapaniemi selvitti tiensä jatkoon Tangolaulukilpailussa.
* Loppukilpailupaikka on enää yhden askeleen päässä.


20.5.2018
Kemiläinen Marko Haapaniemi on enää yhden pykälän päässä Seinäjoen Tangomarkkinat -laulukilpailun finaalista. Lauantaina Raisiossa Haapaniemi selvitti tiensä finaaliin karsintaan seitsemän muun mieslaulajan kanssa. Kahdeksasta laulajasta finaaliin kelpuutetaan kuusi Tangokuningas -kandidaattia.
- Olen ikionnellinen, tämä on uskomattoman hienoa. Pitkä työ on takana, tästä olen haaveillut koko ikäni. Mutta nöyrillä mielin jatketaan eteenpäin, Haapaniemi kuvailee tunnelmiaan.


Lauantain semifinaalin ensimmäisellä kierroksella Haapaniemi raivasi tiensä jatkoon kappaleella Romanesca ja toisella kierroksella Jos minut vielä kohtaat -kappaleen tulkinnalla.
- Ensimmäisen kierroksen jälkeen jännitti kovasti, pääsenkö jatkoon ja esittämään valitsemani kappaleen toisella kierroksella. Jos minut vielä kohtaat on minulle tärkeä kappale henkilökohtaisestikin ja sillä pääsin näyttämään kynteni. Vedon jälkeen piti rynnätä ulkoilmaan huokaisemaan ja taisi muutama tippa tulla silmäkulmaankin, olin niin tyytyväinen ja tunsin onnistuneeni. Ajattelin, että ei tällä pääse jatkoon, niin ei sitten millään. Se meni täydellisesti, sen parempaan en pysty, Haapaniemi kertoo lauantai-illan kulusta.
- Tunne toisen laulun jälkeen oli käsittämätön. Kappale lähti liikkeelle hyvin, sen alkuu kuuluva hiljaisuus tiivisti tunnelmaa ja pääsin nyanssoimaan ääntäni. Myös yleisöltä saamani tuki oli tosi tärkeää, sen aisti kaikesta. Tunnelma oli lämmin ja vastaanottavainen ja antoi lisää potkua lauluuni. Ja esityksen jälkeen kaikki se palaute, mikä täysin tuntemattomilta ihmisiltä tuli, oli uskomatonta, Haapaniemi jatkaa.


Finaalin karsinta järjestetään Keravalla lauantaina 9.6. klo 19.00. Finaalin karsinta -kilpailukonserttia voi seurata AlfaTV:n ja Järviradion kautta suorina lähetyksinä. Finaalin karsinnan juontavat hallitsevat tangokuninkaalliset Aino Niemi & Teijo Lindström ja säestyksestä vastaa Mika Toivasen Tango-orkesteri.
- Nyt jännittää minkä laulun saan finaalin karsinnassa laulettavakseni. Enää en pääse itse valitsemaan kappaletta, mutta se on sama jokaisella. Listalla on kahdeksan kappaletta ja se voi olla mikä vain, Haapaniemi valaisee.
Haapaniemi on kuitenkin valmistautunut koitokseen niin hyvin, että sen puolesta voi olla levollisin mielin.
- Olen treenannut tangoja vuoden päivät, melkein yötä päivää, ihan viimeiseen saakka.
Vaikka loppukilpailupaikka on enää pienen askeleen päässä, keskittymisen pitää pysyä koossa, sillä kaikki muutkin finaalin karsintaan edenneet haluavat loppukilpailuun.
- Seinäjoelle ei mennä heittämällä, se on selvää. Taso on niin hyvä, Haapaniemi muistuttaa.

Haapaniemen ohella jatkoon etenivät Benjamin Enroth, Tampere, Jarno Kokko, Espoo, Mika Mäkkeli, Nurmes, Petri Kiiski, Huittinen, Pyry Hautamäki, Virttaa, Tino Ahlgren, Turku ja  Tomi Kuusela, Mynämäki.
Naisista Tangokuningatar -titteliä pääsevät jahtaamaan Essi Latva-Korpela, Kauhajoki, Hanna Hirvonen, Kajaani, Kia Heiskanen, Siltakylä, Nina Åkerman, Ähtäri, Piia Savo, Nousiainen, Raisa Laine, Helsinki, Saana Sassali, Helsinki ja Virpi Piippo, Tavastkenkä.

Loppukilpailu pidetään Seinäjoella 10.7.- 15.7. Tangomarkkinat -tapahtumassa. Tangokuninkaaksi ja Tangokuningattareksi valittavilla on luvassa työntäyteinen vuosi, joka lähtee liikkeelle 17.7. Helsingissä pidettävästä mediapäivästä. Seuraavina päivänä edessä on tangosinkun studiolaulupäivät ja keikkatreenit, sillä ensimmäinen tanssikeikka kuninkaallisena on ohjelmassa jo perjantaina 20. heinäkuuta.
Loppuvuosi kuninkaallisilla meneekin pitkälti tanssilavoilla, ohjelmaan sisältyvät myös Sinitaivas -konserttikiertue lokakuussa ja Kuninkaallinen joulukonserttikiertue joulukuussa.

"Kilpailukappaleet olen opetellut niin hyvin kuin ikinä vain osaan".

* Kemiläinen Marko Haapaniemi tavoittelee menestystä Tangolaulukilpailussa.

* Koko menneen vuoden ajatukset ja tekemiset on tähdätty tulevaan viikonloppuun.


18.5.2018
Kemiläinen Marko Haapaniemi tavoittelee lauantaina Raisiossa jatkopaikkaa Tangolaulukilpailussa, jonka finaali käydään heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla.
Raision semifinaalissa eli Tangomaratonilla on mukana tuomariston valitsemat 64 kilpailijaa, joista toiselle kierrokselle pääsee 16 mies- ja 16 naislaulajaa. Toisen kierroksen päätteeksi tuomaristo valitsee 8 + 8 laulajaa finaalin karsintaan.

Marko Haapaniemi on kilpailun ainoa yhä mukana oleva lappilaislaulaja. Hänen kilpailukappaleenaan on Jacob Gaden seäveltämä ja sanoittama Romanesca, jonka on suomeksi kääntänyt Sauvo "Saukki" Puhtila. Vuonna 1995 vastaavassa semifinaalivaiheessa kappaleen lauloi lopulta tangokuninkaaksi kruunattu Jari Sillanpää.

"Tangomusiikki on aina kiehtonut"

- Tangomusiikki on aina kiehtonut mua. Se on se tunne mikä tangoissa on läsnä, kun niitä laulaa. Arvostan todella paljon vanhoja melodioita ja sanoituksia. Tangoissa ne ovat parhaimmillaan. Lavoilla sen näkee, kun niitä esittää yleisölle, tango vie mukanaan, kertoo Tanssiorkesteri Steelsissä ja bilebändi Sharp Cronessa soittava Haapaniemi.
- Steelsin alkuaikoina soitin rumpuja ja lauloin. Mieli teki kuitenkin lavan eteen ja laulavaksi kitaristiksi päädyin vuonna 1996, Haapaniemi lisää.
Miehen mukaan Steels ei ole hetken tuulahdus, vaan sillä on jo vakiintunut asema keikkailevana tanssiorkesterina.
- Tällaiset asiat eivät synny ilman ponnisteluja. The Steels jatkaa edelleen kulkuaan ja tulossa on muutoksia, jotka palvelevat tanssiyleisöä vielä paremmin. Tulevan kesän kynnyksellä julkaistaan myös uutta musiikkia EP:n muodossa, Haapaniemi paljastaa.
Steelsin rinnalla tarkeässä osassa on rinnalla kulkenut bilebändi Sharp Crone, jota Haapaniemi kuvailee hyväksi ja hyvähenkiseksi ryhmäksi.
- Bändi on ollut aktiivisena jo seitsemän vuotta. Sharp Cronella tehdään enimmäkseen keikkoja firmoille ja yksityisille.

"Olisin valmis tangokuninkaaksi"

Mutta takaisin tangon maailmaan.
- Tangolaulukilpailuun hain mukaan, koska olisin valmis siihen työhön. Ajatus on kypsynyt vuosien varrella. Keikkoja ja muita esiintymisiä on tullut tehtyä vuosien varrella jokunen, joten tiedän mitä se todella vaatii. Lisäksi ohjelmisto on monipuolinen sekä perinteitä kunnioittaen kattava.
Jo viime vuonna Haapaniemi pääsi Tangomarkkinoiden semifinaaliin.
- Vaikka en sen edemmäs päässyt, kokemus oli silti positiivinen ja siitä jäi hyvät fiilikset. Siellä oli hyvä tunnelma ja tuli välittömästi ajatus, että ensi vuonna yritän uudestaan. Koko menneen vuoden ajatukset ja tekemiset on tähdätty Raisioon ja tulevaan viikonloppuun. Kilpailukappaleet olen opetellut niin hyvin kuin ikinä vain osaan.
Tangoihin liittyy myös yksi Haapaniemen suurimmista toteutuneista unelmista.
- Sain kunnian esittää Olavi Virtaa Mestari -näytelmässä vuonna 2011. Mirjam Kälkäjän kirjoittama ja Martti Kadeniuksen ohjaama näytelmä oli huikean hieno ponnistus koko ryhmältä. Se oli täyspitkä näytelmä, jossa oli mukana 24 laulua, joista suurin osa tangoja. Näytelmissä olin ollut toki aiemminkin, alkaen vuodesta 1999, Haapaniemi muistelee.

Kitara lahjaksi kummitädiltä

Simosta kotoisin olevan Haapaniemen musiikkiharrastus sai alkunsa, kun hän sai kummitädiltään lahjaksi kitaran ollessaan seitsemänvuotias.
- Emmaa ja tv-sarjojen tunnareita opettelin korvakuulolta. Sitten kitaran soitto jäi, kun  ylä-asteella oli hirveä hinku päästä kokeileen rumpuja. Siihen vaikutti yksi mun idoleista, Remu Aaltonen.
Rumpujen soittamisen alku oli hankalaa.
- Oli tosi piinaavaa, kun ei ollut oikeita rumpuja. Niitä tehtiin kaiken maailman ihmepurkeista ja -kattiloista. Kerran jopa halkaistiin vanha öljytynnyri ja siihen laitettiin pahvikalvo. Eihän ne mitään kestäneet, aina hajallaan, Haapaniemi muistelee.
- Sitten serkkuni sai oikeat rummut. Pääsin kokeilemaan niitä oikein kunnolla. Olin kuitenkin oppinut jo tuohon mennessä soittamaan kitaraa jo aika hyvin ja niin me soiteltiin kahdestaan. Serkku rummuissa ja minä kitaraa. Kitaran soitto alkoi kiinnostaa mua yhä enemmän ja oikeita bändivirityksiä oli ylä-asteen jälkeen.

Vintage ensimmäinen bändi

Ammattikouluaikana Haapaniemi kavereineen ryhtyi kasaamaan enaismmäistä oikeaa bändiä.
- Siihen ei kuitenkaan löytynyt rumpalia mistään. Soittohalut olivat kovat ja ilmoitin että minä voin alkaa rumpaliksi. Meillä oli omia biisejäkin. Lappi-Rock kilpailussa vuonna 1986 meidän sijoituimme hienosti kolmanneksi.
Bändin nimi oli Vintage. Seuraavana vuonna samaisessa mittelössä bändi sijoittui neljänneksi.
- Vintagen jälkeen oli monenlaista kokeilua. Parhaiten on mieleen jäänyt Stevie Ray Vaughan -tyylinen kokoonpano, jossa meillä oli aika mahee meininki. Kosketinsoittajallakin oli oikeat Hammond B3 -urut. Sillä bändillä tehtiin jopa keikkoja, mutta se bändi hajosi vuoden 1994 aikoihin.
- Tanssimusiikki ja erilaiset rytmit kiinnostivat mua, enkä kitaraakaan ollut unohtanut noina aikoina. Mulla oli tuolloin päällekkäin kaksikin bändiä jonkin aikaa, koska vanhanaikainen tanssimusiikki kiinnosti ja bändikuviot muuttuivat, Haapaniemi taustoittaa.

Tärkein kannustaja kotona

48-vuotiaan Haapaniemen matka tangon maailmassa on vasta nyt alkanut todenteolla ja mies uskoo mahdollisuuksiinsa kovassa kilpailussa. Mies muistaa kiittää myös lähipiiriään.
- Ilman kannustusta ja läheisten tukea tämä ei olisi mahdollista. Se on tärkeää. Ja muutenkin todelliset ystävät ja bändikavereiden lojaalisuus ovat asioita mitä arvostan suuresti. Tasavertaisuus ryhmän sisällä sekä pitkäjännitteinen työ luo jatkuvuutta, Haapaniemi painottaa.
Haapaniemen tärkein tukija löytyy varsin läheltä, vaimo Elina Haapaniemi. Myös hän on taitava laulaja, toimien Sharp Cronen päävokalistina. Elina Haapaniemellä on ollut myös useita laulurooleja Mikin Vintti ry:n näytelmissä.
Marko Haapaniemen mukaan laulaminen ja esiintyminen on hänellä verissä.
- Uusien ihmisten kohtaaminen on kiehtovaa, siinä se taika varmaan piilee, mies päättää.

Heidi Kyrö tuomaristossa

Tangolaulukilpailun tuomaristostakin löytyy kemiläissävyjä, sillä mukana on kemiläissyntyinen, vuonna 1993 tangoprinsessaksi kruunattu Heidi Kyrö. Tuomariston puheenjohtajana on Martti Haapamäki ja muut jäsenet ovat 30-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Kari Piironen, säveltäjä-muusikko-levytuottaja Esa Nieminen ja musiikkitoimittaja Tarja Närhi.

Seinäjoen Tangomarkkinat -laulukilpailun jäljellä olevat vaiheet

La 19.5. Tangomaratoni, 64 laulajaa – Raisio, Mylly
Pe 8.6. Finaalin karsinnan harjoituspäivä
La 9.6. Finaalin karsinta, 16 laulajaa – Kerava, Kerava-sali
To 14.6.- ke 11.7. Yleisöäänestys
Ma 18.6. Finalistien infopäivä Turussa
Ma 18.-ti 19.6. MeriTango-risteily, Baltic Princess, Tku-Sto- Tku,TallinkSilja
To 28.6. Finalistien Televisiostudiopäivä, Kerava
Ti 3.7. Finalistien Aktiviteetti- ja promopäivä, Seinäjoki
Ti 10.7.- su 15.7. Seinäjoen Tangomarkkinat

Lisätietoja: http://www.tangomarkkinat.fi/

Nyt tulee Raskasta Iskelmää

Tony Kakko laulaa ensi kesänä Jämsässä Raskaita Iskelmiä.

Tony Kakko laulaa ensi kesänä Jämsässä Raskaita Iskelmiä.

Mukana Tony Kakko, JP Leppäluoto ja Antti Railio

14.3.2018
Tulevana kesänä Jämsän Himos Parkissa kesäkuun lopulla järjestettävä kymmenvuotisjuhlaansa viettävä Iskelmäfestivaali iskee pöytään yllättävän valttikortin, uuden Raskasta Iskelmää -shown, joka esitetään kesällä vain tämän yhden kerran.

Perjantaina 29.6. nähtävä suosituista Raskasta Joulua -konserteista tuttu spektaakkelimaisen massiivinen show laittaa tutut iskelmät uuteen kuosiin. Solisteina ovat Sonata Arcticasta tuttu Tony Kakko, Purppuraa -singlensä viime vuonna julkaissut JP Leppäluoto sekä Voice Of Finland -laulukilpailusta tähdeksi ponnistanut Antti Railio.

Iskelmä.fi -nettisivuston mukaan kolmikko suostuu tässä vaiheessa avaamaan settilistaa sen verran, että mukana voivat hyvinkin olla Freemanin hitti Ajetaan tandemilla ja Dannyn Seitsemän kertaa seitsemän.

28.-30.6. pidettävän Iskelmäfestivaalin lavalle nousee tänä vuonna yli 40 artistia ja yhtyettä. Paljastettuje artistikiinnityksiä ovat muun muassa Haloo Helsinki!, Nylon Beat, Popeda, Lauri Tähkä, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Jari Sillanpää, Anna Eriksson, Laura Voutilainen sekä Matti ja Teppo.

Heidän lisäkseen festivaalilla nähdään kotimaisen iskelmän kiintotähti, 55-vuotistaiteilijajuhlaansa tänä vuonna juhliva Katri Helena, Vuoden tulokkaana 2017 Iskelmä Gaalassa palkittu ja hiteistään Leijonakuningas ja Elefantin paino tunnettu Ellinoora sekä laulaja-lauluntekijä Mikko Harju, joka palkittiin vuoden tulokkaana 2018. Festivaalin nimekkääseen esiintyjäjoukkoon liittyy keväisen 50-vuotiskiertueensa jälkeen myös Samuli Edelmann.

Lähde: Iskelmä.fi

Heidi Kyrö Seinäjoen Tangolaulukilpailun tuomaristoon

Seinäjoen Tangolaulukilpailun uusi tuomaristo.

Seinäjoen Tangolaulukilpailun uusi tuomaristo.

6.3.2018
Kemiläislähtöinen Heidi Kyrö valittu Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä heinäkuussa pidettävän Tangolaulukilpailun tuomaristoon.
Vuonna 1993 vain 15-vuotiaana tangoprinsessaksi kruunattu suosikkilaulaja Heidi Kyrö ensikertalainen kilpailun tuomaristossa, mutta tuomarointityö on hänelle tuttua muista laulukilpailuista.
- Olen aikaisemminkin tuomaroinut ja tältä pestiltä odotan pitkiä päiviä ja paljon työtä. Varmasti jossain vaiheessa kuulo puuroutuu ja silmät sokeutuu, mutta uskon voittajien erottuvan suuresta laulajajoukosta. Odotan innolla näkeväni miten fanaattisesti kilpailijat suhtautuvat laulamiseen ja esiintymiseen mikä on minulle myös sydämen asia, Kyrö kertoo tapahtuman nettisivuilla.

Myös muut tuomariston jäsenet ovat viihteen monipuoliset ammattilaisia. Mukana ovat 30-vuotista tangokuningasvuottaan juhliva Kari Piironen, säveltäjä-muusikko ja levytuottaja Esa Nieminen sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.


Jo pitkään Hämeenlinnassa asunut Kyrö toimii edelleen useiden eri kokoonpanojen solistina pop-, rock- ja bilekeikoilla. Kyrölle tuttua on myös esiintyminen akustisesti kitaristin tai pianistin kanssa duona, mutta myös kymmenenjäsenisen orkesterin solistina. Kyrö on esiintynyt muun muassa Kemin kaupunginorkesterin solistina Kesäri-tapahtumassa viime vuonna.

Vuonna 1978 syntynyt Kyrö on urallaan toiminut myös ääninäyttelijänä ja musikaalitähtenä. Kyrö pyörittää Hämeenlinnassa omaa laulustudiotaan, jossa opetetaan kevyen musiikin laulamista niin harrastajille, muusikoille kuin näyttelijöillekin. Viime vuonna Kyrö aloitti myös Radio Suomen aamujuontajana Hämeenlinnassa.

Nimeään kantavan ensialbuminsa Kyrö julkaisi vuonna 1994. Sen jälkeen pitkäsoittoja on ilmestynyt yhdeksän lisää. Syksyn Sävel -finaalissa Kyrö on esiintynyt kolme kertaa ja osallistunut kahdesti Suomen Euroviisukarsintaan. Kyrön tilillä on myös Cover-Euroviisujen voitto Etelä-Afrikasta vuonna 1998 Päivänvaloon -kappaleella.

Monitoiminainen muistetaan myös muun muassa YLE:n Satuhäät -ohjelman juontajana ja lastenklinikan kummin roolistaan.

Julkisuuteen Kyrö nousi jo 13-vuotiaana vuonna 1991 voittuaan radiokaraokekilpailun ja päästyään levyttämään Souvarit -yhtyeen kanssa kappaleet Syksy ja Harhakuvia. Urallaan neljä kultalevyä saavuttaneen Kyrön tunnetuimpia hittejä ovat Sun Suomineitos oon, Minä ja Alex,Päivänvaloon, Tuu bailaamaan ja Kevät. Kyrö on lisäksi tehnyt kunniaa kemiläiselle rockperinteelle coveroimalla Nicepappi -yhtyeen hitin Kuumatkalla.

Heidi Kyröstä lisää osoitteessa http://www.heidikyro.fi/
Seinäjoen Tangolaulukilpailusta lisätietoja osoitteessa http://www.tangomarkkinat.fi/

 

Kommentit

Marja-Leena Talvensaari

26.09.2016 00:30

Niin ihkuja biisejä

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu