Uutisia ja ajankohtaistietoa populaarimusiikin maailmasta Meri-Lapin näkökulmasta
Kemiläisyhtyeeltä löytyy jo 48 musiikkivideota.
19.4.2020
Kemiläinen konkariyhtye Afterglow on urakoinut viimeisen kuukauden aikana seitsemän uutta musiikkivideota
YouTube-palveluun, josta nyt löytyy kaikkiaan 48 yhtyeen taltioimaa progressiivisen rockin helmeä. Osa on livetaltiointeja yhtyeen keikoilta, osa studiolivejä.
Viimeisimpänä yhtye on ladannut YouTubeen Led Zeppelin -coverin Battle of Evermore. Led Zeppelin levytti Jimmy Pagen ja Robert Plantin kirjoittaman kappaleen vuonna 1971 IV-albumilleen. Vierailevana solistina esiintyy Suvi-Tuuli Lehtinen ja soittajana ukulelen taitaja Matthias Remes. Videon kuvauksesta on vastannut Timo Tukia. Esitys on taltioitu yhtyeen keikalta Kemissä ravintola Sataman Tähdessä 22.7.2015.
Afterglow’n tuoreimpiin latauksiin lukeutuvat myös King Crimsonin I Talk to the Wind, Genesiksen liki yhdeksänminuuttinen Fountain of Salmacis, Camelin Spirit of the Water, Genesiksen Get 'Em Out by Friday, Peter Gabrielin Here Comes the Flood sekä Yesin Looking Around. Bändillä on Youtubessa vasta 47 tilaajaa, joten lisää mahtuu. Uusien latausten ensi-iltatiedotteet menevät vain tilaajille.
Afterglow on toiminut Pohjois-Suomessa progen lipunkantajana jo yli 30 vuotta ja tuonut kunnianhimoisella ja mallikelpoisella tavalla esille 1960- ja 70-lukujen taitteessa syntyneen rocksuuntauksen hienoimpia elementtejä
varsinkin kemiläisen livemusiikin harrastajien kuultavaksi.
Yhtyeessä on soittanut vuosikymmenten varrella 17 muusikkoa. Yhtyeen liiderinä on toiminut alusta saakka kosketinvelho Matti Adolfsen. Afterglow’n perustamisen alkutahdit lyötiin ilmoille, kun Yes-yhtye julkaisi viidennen albuminsa Close to the Edge vuonna 1972. Se iski lujaa Adolfsenin pääkoppaan ja jäljet näkyvät yhä. Sitten Adolfsen löysi Genesis-yhtyeen, jonka alkuvuosien tuotantoa Afterglow edelleen kunnioittaa olemassaolollaan. Bändin nimikin on napattu Genesiksen Wind & Wuthering -albumin viimeisestä raidasta.
Genesiksen musiikilla on siis aivan erityinen sija bändin toiminnassa ja erityisesti vuonna 1974 ilmestyneen The Lamb Lies Down on Broadway -albumin kappaleilla. Afterglow’han on soittanut livenä kyseisen mestariteoksen kokonaisuudessaan pariin otteeseen. Lisäksi yhtye on vetänyt Genesiksen vuonna 1972 ilmestyneen neljännen studioalbumin Foxtrotin livenä kolme kertaa. Afterglow on tehnyt yhteistyötä myös nyt lakkautusuhan alla olevan Kemin kaupunginorkesterin kanssa.
Matkan varrella yhtye
on coveroinut myös muun muassa Emerson, Lake & Palmerin, Uriah Heepin, David Bowien, Focuksen, Procol Harumin, Jean Sibeliuksen, Wigwamin
ja Matti Järvisen tuotantoa.
Yhtyeen rungon ovat muodostaneet Matti Adolfsen – koskettimet, theremin, lyömäsoittimet, taustalaulu – ohella Ville Välkky – laulu, kitara, lyömäsoittimet, koskettimet; Mikko Rintala – basso, taurus, taustalaulu; Arto Perkiö – kitarat, huilu; Erkki Kari – kitarat, rummut ja Seppo Salmi – basso, mandoliini ja kitarat. Vuodenvaihteesta lähtien yhtyeessä on ollut uutena jäsenenä monitoimimies Matti Perkiö – kitarat, huilu, nokkahuilu, koskettimet.