Tänään: Tornion juhlavuoden kappale ensiesitykseen Joki virtaa -konsertissa


10.10.2021
Tornion kaupunki järjesti tämän vuoden alussa yhdessä Pop & Jazzkonservatorio  Lappian kanssa Tornio 400 sävellys- ja sanoituskilpailun. Kilpailevia kappaleita oli mukana 32 ja säveltäjiä ja sanoittajia kilpailuun osallistui ympäri Suomen. Rokkineuvos oli kutsuttuna mukana kilpailun esiraadissa, joka valitsi kolme kappaletta yleisöäänestykseen. Kolmesta finaalikappaleesta yleisö äänesti voittajaksi Kotikaupunkini -kappaleen.

Voittajakappale saa ensimmäisen live-esityksensä sunnuntaina 10.10. klo 18 alkavassa Joki Virtaa –konsertissa Tornion Joentalolla.

Konsertin Tornio-aiheiset laulut ovat säveltäneet ja sanoittaneet torniolainen opettajapariskunta Päivi Heikura-Gullsten ja Seppo Gullsten. Sepon sanoitukset ja Päivin sävellykset muodostavat konsertissa koskettavan kokonaisuuden torniolaisesta mielenmaisemasta.

Laulujen sovitukset on tehnyt Jani-Petteri Hägg. Päivin ja Jani Petterin yhteistyö alkoi muutamia vuosia sitten ja he ovat yhdessä konsertoineet Heikura & Hägg -duona. Päivin lisäksi konsertin solistina laulaa monista musiikki- ja teatteriyhteyksistä tuttu komeaääninen Marko Haapaniemi. Konserttia varten on koottu juhlavuoden orkesteri, joka koostuu paikallisista ammattimuusikoista.

- Neljäs yhteisten laulujemme konsertti kantaa nimeä Joki virtaa. Osa lauluista on aivan uusia ja osa on tehty jo vuosia sitten. Nyt laulut muodostavat kokonaisuuden - palan Tornion historiaa ja vuodesta toiseen eläviä tarinoita. Kertomusten keskeltä nousee ihmisen ilot, surut ja kaiken kestävä rakkaus. Tämä konsertti on tehty Tornion 400-vuotisjuhlan kunniaksi ja sen sanoitukset ja sävellykset ovat sydämestämme Sinulle, Päivi ja Seppo kertovat.

Joki virtaa -konsertti

* Sunnuntaina 10.10 klo 18 Joentalolla
* Liput aikuiset 20 €, lapset alle 12 vuotta 10 €.
* Kahvi/pulla käteismaksulla.
* Konserttiin maksuvälineenä käy myös Kaikukortti.
* Konsertin järjestävät Päivi Heikura-Gullsten ja Seppo Gullsten yhteistyössä Tornion kulttuuritoimiston kanssa.

Kuuntele voittajakappale Kotikaupunkini tästä.

Kotikaupunkini on Tornio 400 -sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja

12.5.2021
Päivi Heikura-Gullstenin säveltämä ja Seppo Gullstenin sanoittama kappale Kotikaupunkini voitti  sävellys- ja sanoituskilpailun, jonka tarkoituksena oli löytää Tornion 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Torniolle oma biisi. Päivi Heikura-Gullsten ja Seppo Gullsten ovat torniolaisia pitkän linjan musiikintekijöitä.

Voittokappale sai äänestyksessä 359 ääntä. Kappaleet olivat kuunneltavissa ja äänestettävissä Tornion kaupungin Youtube-kanavalla ajalla 13.4.-2.5.

Toiseksi sijoittui Tiina Vaattovaaran säveltämä ja sanoittava Kaduilla Tornion 218 äänellä. Pronssisijalle tuli Teemu Koivulan säveltämä ja Päivi Jalon sanoittama Tornion tahto -laulu 47 äänellä. Kappaleita kuunneltiin kisan aikana kaupungin YouTube-kanavalla hyvin aktiivisesti, jokaista yli 2000 kertaa. Voittajabiisin tekijä palkitaan 800 eurolla. Kaikki kolme finalistia saavat myös Tornio-tuotepaketin.

Kilpailun järjestivät Tornion kaupunki ja Pop & Jazzkonservatorio Lappian. Kilpailuun osallistui lauluntekijöitä ympäri Suomea, kaukaisin heistä Helsingistä. Kilpailevia kappaleita oli kaikkiaan 32, joista monipuolinen musiikin ammattilaisista ja musiikin kuuntelijoista muodostuva esiraati valitsi finaaliin kolme kappaletta.

Esiraadin muodostivat Arto Kiimalainen, Merja Stenberg, Juhani Hägg, Juhani "Rokkineuvos" Hiltunen, Ilkka Kapraali, Janne Malila ja Elina Hollanti.

Kilpailun voittajakappale julkistetaan 12.5.2021 klo 18.00 alkavassa Tornio 400 –juhlalähetyksessä.


Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu