Joe Cocker on kuollut

Sony Music tiedotti äsken, että laulaja Joe Cocker on kuollut 70-vuotiaana.

-  John Robert Cocker, jonka hänen perheenseä ystävänsä ja fanit ympäri maailman tunsivat Joe Cockerina, menehtyi 22. joulukuuta hävittyään kovan taistelunkeuhkosyöpää vastaan, Sony Musicin tiedotteessa kerrottiin.

Joe Cocker syntyi 20. toukokuuta 1944 Englannin Sheffieldissä. Vuonna 2007 Englannin kuningatar nimitti hänet ritariksi myöntämällä OBE (Officer of the Order of the British Empire) -arvon.

Cockerin kansainvälinen ura blues- ja rocklaulaja alkoi vuonna 1964 ja jatkui näihin päiviin saakka. Cocker loi lähes 40 albumia ja kiersi aktiisesti keikolla eri puolilla maailmaa.

Cockerin ensimmäinen hitti oli The Beatles -laina With a Little Help from My Friends, jossa soitti myös Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Page. Cocker esitti kappaleen levytysvuonna 1969 myös Woodstockissa.

Cockerin muita hittejä olivat muun muassa The Letter,  Feelin' Alright, Cry Me a River, Woman to Woman,  She Came In Through the Bathroom Window, High Time We Went,    Black-Eyed Blues,  The Jealous Kind,  Up Where We Belong,  You Are So Beautiful,  When the Night Comes, N'oubliez Jamais sekä Unchain My Heart.

Cockeria jäivät suremaan fanien ja musiikkimaailman ohella hänen vaimonsa, veljensä, ottotyttärensä sekä kaksi lastenlasta.

Rokkineuvos toivottaa hyvää uutta vuotta 2015!

Rokkineuvos on hyvin, hyvin tyytyväinen nettisivujensa saamaan vastaanottoon ja toivottaa kaikille lukijoilleen, ystävilleen ja yhteistyökumppaneilleen räiskyvää ja hyvää uutta vuotta 2015.

26 654 sivuklikkausta reilussa kahdessa kuukaudessa ei ole lainkaan kehno saavutus, mikä kertonee ainakin siitä, että tämän kaltaiselle sivustolle on ollut tarvetta.

Tavataan ensi vuonnakin sivuillani sekä bändikeikoilla!

Kiittäen

Rokkineuvos

Rokkineuvos toivottaa leppoisaa joulua - musiikin kera

Rokkineuvos toivottaa kaikille lukijoilleen oikein mukavaa ja leppoisaa joulua muutaman jouluaiheisen musiikkivideon kera.

Tarjolla on biisejä, joihin Rokkineuvos on tykästynyt ja toivoo, että ne tuovat myös myös Sinulle joulutunnelmaa. Mukana ovat Slade (Merry xmas everybody), Wizzard (I wish it could be christmas), Hassisen Kone (On jouluyö, nyt laulaa saa), Heikki "Heme" Vieresjoki (Pohojolan joulu) sekä Raskasta joulua toivottavat Elize Ryd & Tony Kakko (Julen är här)

Rokkineuvos pitää nyt pienen joulupaussin ja palaa kanavalle hetken huilaamisen jälkeen.

Judas Priest kesäkuussa Suomeen

Brittiläinen metalliyhtye Judas Priest saapuu kesäkuussa Suomeen. Yhtye esiintyy Tuska Pre-Party tapahtumassa Helsingin jäähallissa torstaina 4. kesäkuuta.
Tapahtumassa soittaa lisäksi amerikkalainen metallibändi Five Finger Death Punch, joka on aiemmin rundannut muiden muassa Kornin, Slipknotin ja Avanged Sevenfoldin kanssa.

Konsertti on osa Judas Priestin Redeemer of Souls -kiertuetta. Liput tulevat myyntiin maanantaina 10. marraskuuta Lippupalvelussa ja Tiketissä.

Birminghamissa jo vuonna 1969 perustettu Judas Priest on pitkän uransa aikana julkaissut 16 studioalbumia, viisi livealbumia ja neljä kokoelma-albumia. Bändin levymyynti on  maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta.

Yhtyeen viimeisin albumi Redeemer of Souls julkastiin tämän vuoden heinäkuussa ja se nousi Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Billboardin arvostetulla listalla albumi oli parhaimmillaan sijalla kuusi ja se on yhtyeen kaikkien aikojen paras listasijoitus Yhdysvalloissa.

Yhtyeen kokoonpanossa vaikuttavat laulaja Rob Halford, kitaristit Glenn Tipton ja Richie Faulkner, basisti Ian Hill sekä rumpali Scott Travis.

Suomessa yhtye on vieraillut usein, viimeksi Helsingissä huhtikuussa 2012 ja Tampereella kesäkuussa 2011. Pohjois-Suomessakin yhtye on nähty, sillä Judas Priest esiintyi 3 500 yleisön edessä Oulun jäähallissa helmikuussa 2005.

Varsinainen Tuska Open Air -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 26.-28. kesäkuuta. Sen vahvistettuja esiintyjiä ovat ruotsalaiset In Flames ja Bombus sekä ensimmäistä kertaa tapahtumaan saapuva amerikkalainen Lamb Of God. Yhdysvalloista saapuu myös The Sword, Teksasin Austinista ponnistava heavymeatl-yhtye.

Kotimaisista metalligenren suuruuksista Tuska-festareilla esiintyvät ainakin Amorphis ja Stratovarius.

Tony Kakko jakoi Nasta tyyppi -palkinnot - lauantaina jaetaan ensimmäiset Katja Lukin Duuri -palkinnot

Pölhön koululla Keminmaassa oli jännitystä ilmassa tiistaiaamuna, kun koulun kuuluisa kummi, Sonata Arctica -yhtyeen laulusolisti Tony Kakko kävi jakamassa kahdelle oppilaalle vuosittaiset nimikkopalkintonsa.

Nasta tyyppi -palkinnon saivat tänä vuonna Jenny Jokela ja Eppu Vuorinen. Palkinnon saajat kuudesluokkalaiset äänestävät itse keskuudestaan.

Palkinnot jaettiin tänä vuonna  erikseen järjestetyssä tilaisuudessa, koska Tony Kakko ei keikkakiireidensä vuoksi pääse lauantaina pidettävään varsinaiseen joulujuhlaan.
- Hienoa olla täällä tänään ja mukava tavata teitä, Kakko totesi koululaisille. Juhlasalissa paikalla olivat kaikki koulun 155 oppilasta opettajineen.

Tilaisuudessa Kakko lauloi koulun viidesluokkalaisten kuoron ja muiden oppilaiden kanssa neljä joululaulua ja seurasi sen jälkeen viidesluokkalaisten joulunäytelmän harjoituksia.
Koulun oppilaat yllättivät tilaisuuden jälkeen Kakon lahjoittamalla hänelle itse leipomansa ja koristelemansa piparkakkutalon.

Nasta tyyppi -palkinnot jaettiin nyt kolmannen kerran. Ensimmäisinä palkinnon saivat vuonna 2012 Sara Yli-Luukas ja Oskari Koskimäki. Vuonna 2013 palkinnon saajiksi äänestettiin Ella Kuronen ja Otto-Ville Juntunen.

Tony Kakko on itse laatinut Nasta tyyppi -palkinnon kriteerit, jonka pohjalta oppilaat suorittavat äänestyksen.
- Nastatyttö ja -poika ovat yksinkertaisesti hyviä tyyppejä ja hyviä kavereita, jotka eivät kiusaa, Kakko tiivisti perustelut.

Vararehtori Leila Eräpuron mukaan Tony Kakkon kummius on koululle ja sen oppilaille iso asia.
­- Meillä kaikki oppilaat tuntevat Tonyn ja ovat hänestä ylpeitä, Eräpuro kertoo.

Katja Lukin Duuri -palkinnot jaetaan lauantaina


Lassilan koulun joulujuhlassa tulevana lauantaina jaetaan ensimmäistä kertaa Katja Lukinin Duuri -palkinnot. Danny  D`Voices -ryhmässä valtakunnalliseen julkisuuteen noussut laulaja ei itse pääse paikalle, mutta tuo juhlaan tervehdyksensä videon välityksellä.
- Palkinto jaetaan kuudennen luokan tytölle ja pojalle, jotka ovat menestyneet tavalla tai toisella musiikin saralla; kuten vaikkapa laulussa, soitossa, sävellyksessä tai sanoituksessa, Lukin kertoo.

Katja Lukin Duuri -palkinnon saajat valitsevat koulun musiikin opettajat.
- Valitettavasti en pääse paikalle, koska minulla on samaan aikaan oman luokan todistusten jako täällä Lahdessa. Mutta on hienoa, että viimein saatiin pyöräytettyä käyntiin nämä Lassilankin koulun palkitsemiset.

Lukin nimitettiin Keminmaan Lassilan koulun kummiksi vuonna 2013. Lisäksi myös Kirkonmäen koululla on oma kuuluisa kumminsa; näyttelijä, ohjaaja ja kirjailija Peter Franzén. Hän palkitsee vuosittain nimeään kantavan kirjoituskilpailun parhaat.

Satama Open Airissa ihastuttanut Steve 'n' Seagulls Spinefarmille – huhtikuussa jälleen Kemiin

Spinefarm Records on kiinnittänyt jyväskyläläisen bluegrass-yhtye Steve ’n’ Seagullsin. Jo yli 12 miljoonaa katselukertaa youtubessa kerännyt bändi on saanut lyhyen ajan sisällä valtavasti huomiota ja yhteydenottoja ympäri maailmaa, erityisesti Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.

Omaperäisiä versioita mm. Iron Maidenin The Trooperista, AC/DC:n Thunderstruckista  ja Metallican Nothing Else Matterista tehnyt bändi julkaisee debyyttialbuminsa Spinefarmin kautta ensi vuonna. Bändin repertuaari koostuu kokonaan lainakappaleista.

Lukuisat mediat eri puolilla maailmaa ovat noteeranneet bändin; aina Huffington Postista Guitar Worldin ja Me Naisiin saakka.

Steve ’n’ Seagullsin kokoonpano on Puikkonen (rummut, laulu), Herman (banjo, akustinen laulu, laulu), Pukki Kaalinen (kontrabasso, laulu), Hiltunen (haitari, mandoliini, Casio) ja Remmel (laulu, akustinen kitara, mandoliini).

Yhtye herätti ihastusta myös esiintyessään viime kesänä Kemissä Satama Open Airin pikkulavalla. Yhtye nähdään Lapissa jo heti joulun jälkeen kolmen Levin Ihkun keikan myötä.

Levillä ja Ylläksellä yhtye pyörii tiiviisti myös maalis-huhtikuussa. Kemin Corner Innissä yhtye nähdään 17. huhtikuuta.

Steve'n'Seagullsin keikkakalenteri:

11.12. Figaro, Jyväskylä
12.12. Old Cock, Lappeenranta
20.12. OC Bar, Imatra
26.12. Ihku, Levi
27.12. Ihku, Levi
28.12. Ihku, Levi
16.1. Wilhelm, Mikkeli
17.1. Rikala Bar&Grill, Salo
23.1. Tammitempo-tapahtuma, Savitaipale
30.1. Klubi, Turku
31.1. Radio Rock risteily XV, Helsinki
13.2. Amarillo, Tampere
19.2. Henry’s Pub, Kuopio
20.2. Cantina Antonio, Nummela
27.2. Amarillo, Joensuu
28.2. Bar & Cafe Graceville, Iisalmi
13.3. London, Jyväskylä
14.3. Ilona, Lappeenranta
20.3. Piazza, Tahko
23.3. Ihku, Levi
24.3. Ihku, Levi
25.3. Ihku, Levi
26.3. Selvä Pyy, Ylläs
31.3. Ihku, Levi
1.4. Ihku, Levi
2.4. Ihku, Levi
3.4. Ihku, Oulu
4.4. American Car Show, Messukeskus, Helsinki
10.4. Bar Kino, Pori
11.4. Riihikelo, Riihivuori
17.4. Corner Inn, Kemi
2.5. Lutakko, Jyväskylä
8.5. Möysän Esso, Lahti
13.5. Tavastia, Helsinki
8.6. Nightwish Cruise, m/s Baltic Princess, Turku
9.6. Nightwish Cruise, m/s Baltic Princess, Turku

20 000 sivuklikkausta - Rokkineuvos kiittää

20 000 sivuklikkausta. Siis kaksikymmentätuhatta. Reilusti alle kahdessa kuukaudessa, noin seitsemässä viikossa. Tarkalleen 53 päivässä.

Se on paljon se noin lyhyessä ajassa. Se on valtava, käsittämätön määrä.

Rokkineuvoksen sivustolla on tästä päätellen ollut kysyntää. Se innostaa jatkamaan ja kehittämään sivuja edelleen.

Moinen määrä ei olisi ollut mahdollinen ilman Teidän - rakkaat lukijat - tukeanne. Te olette tehneet nämä klikkaukset, te olette jakaneet Rokkineuvoksen aikaansaannoksia Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa. Isot kiitokset jokaiselle, joka on ollut tavalla tai toisella kannustamassa sanataiteilijaa sivustonsa rakentamisessa.

Silti vielä yksi pyyntö. Antakaa palautetta, juttuaiheita ja -vinkkejä. Niitä tarvitaan aina. Ja rakentava palaute on suorastaan elintärkeää.

Toivottavasti jatkossakin tapaamme niin näillä sivuilla kuin bändikeikoilla ja muissa tapahtumissa. Tästä on erinomaisen hyvä jatkaa.

Kiittäen ja kumartaen

Rokkineuvos

Neljä Ruusua julkaisee levyn, lähtee kiertueelle, joka tulee myös Pohjois-Suomeen

Neljä Ruusua palasi musiikkibisnekseen parin vuoden levytystauon jälkeen perjantaina julkaistulla Sininen sunnuntai -sinkulla. Katso ja kuuntele biisin uunituore musiikkivideo yltä.

Uusi, vielä nimeämätön albumi julkaistaan 20.02.2015. Albumijulkaisun myötä Neljä Ruusua tekee myös kevättalvella kiertueen, joka tuo yhtyeen maaliskuussa myös Lappiin, Leville.

- Sininen sunnuntai ei ollut mitenkään itsestäänselvä valinta ensimmäiseksi singleksi, sillä levyltä olisi löytynyt monta muutakin hyvää vaihtoehtoa. Armottoman spekuloinnin jälkeen päädyttiin kuitenkin tähän. Nyt olen jo vakuuttunut siitä että ratkaisu oli oikea. Kuvasimme biisiin videon, ja sitä on pyöritelty todella monta kertaa ilman pienintäkään merkkiä kyllästymisestä. Paskempi ralli olisi varmasti ruvennut riepomaan jo sen kolmannenkymmenennenyhdeksännen oton jälkeen, Ilkka Alanko kertoo sinkkuvalinnan taustoista.

Sininen sunnuntai – sinkulla ja tulevalla levyllä Ruusujen kanssa yhteistyön aloitti uusi tuottaja Mikko Tamminen, joka teki välittömästi vaikutuksen yhtyeeseen.
- Olimme Koden kanssa jo haastatelleet useita tuottajakandidaatteja, mutta Mikon kohdalla molemmille tuli sama vahva intuitio siitä, että hän on etsimämme henkilö. Olimme heti samalla aaltopituudella ja tulimme juttuun loistavasti. Minulla oli koko ajan tunne, että tällainen ihminen on olemassa, mutta se pitäisi vaan löytää. Nyt hän on kanssamme,  Alanko iloitsee.

- Mikko ymmärsi heti mistä biiseissämme on kyse ja loihti niihin uskomattoman hienon soundimaailman. Tällä levyllä on jotain uutta, mutta taas toisaalta tuttua. Ruusujen vahvuudet on nostettu upeasti esiin, Alanko kiittelee.

Alangon mukaan Neljä Ruusua ei olisi Neljä Ruusua jos se ei olisi muuntautumishakuinen. Ruusujen levyt risteilevät aina jossa rockin ja popin välillä äärilaitoja kaihtamatta, mutta tämä ei ole koskaan itsetarkoituksellista. Erilaisia biisejä syntyy, ja niillä kaikilla on oma identiteettinsä.

- Me menemme aina biisi edellä ja annamme kullekin teokselle mahdollisimman sopivan ympäristön.

Kemin kävijä Rick Estrin & The Nightcats ehdolla neljän BMA-palkinnon saajaksi

Äärettömän hyvän keikan Kemissä 15. marraskuuta heittänyt Rick Estrin & The Nightcats -yhtye on tänä vuonna ehdolla neljän Blues Music Awards -palkinnon saajaksi. Kyseessä on bluesmaailman arvostetuimmat palkinnot, joita on kutsuttu myös blues-Grammyiksi. Pystit jaetaan USA:n Memphisissä 7. toukokuuta.

Koko yhtye on nimetty ehdolle vuoden parhaaksi bluesbändiksi. Muut ehdokkaat ovat Elvin Bishop Band, John Németh & the Bo-Keys sekä Sugar Ray & the Bluetones ja The Mannish Boys.

Rick Estrin on ehdolla B.B. Kingin nimeä kantavan Vuoden viihdyttäjän palkinnon saajaksi. Muut ehdokkaat ovat Bobby Rush, Elvin Bishop, John Németh ja Sugaray Rayford.

Estrin tavoittelee myös vuoden huuliharpistin titteliä vastustajinaan Charlie Musselwhite, Kim Wilson, Mark Hummel ja Sugar Ray Norcia.

Yhtyeen velmu norjalaislähtöinen kitaristi Kid Andersen on ehdolla vuoden kitaristiksi kovassa seurassa, sillä muut ehdokkaat ovat Anson Funderburgh, Joe Bonamassa, viime heinäkuussa edesmennyt Johnny Winter sekä Ronnie Earl.

Rick Estrin yhtyeineen on aiemmin ollut ehdolla BMA-palkinnon saajaksi 15 kertaa ja on voittanut kaksi palkintoa. Vuonna 2013 vuonna Estrin kahmaisi itselleen vuoden parhaan blueshuuliharpistin pokaalin. Ensimmäinen BMA-pysti irtosi vuonna 1994 vuoden parhaaksi biisiksi arvioidulla My Next Ex-Wife -kappaleella.

Tänä vuonna eniten ehdokkuuksia - peräti kuusi - saivat Sugar Ray ja the Bluetones, Elvin Bishop ja John Németh.

CMX julkisti Mesmerian kannen ja biisilistan

CMX -yhtye on julkaissut tulevan 15. studioalbuminsa Mesmerian kannen ja biisilistan. Albumi ilmestyy 30. tammikuuta, jonka jälkeen yhtye lähtee helmikuussa alkavalle kiertueelle.

Mesmerian biisilista näyttää tältä:

Rakkaudessa ja sodassa
Hyperborea
Laavaa
Ojai
Kauneuden pitkä varjo
Mestarirakentaja
Vallis Marineris
Teräs
Mystiikan ontologinen sydän
Tuleen kirjoitettu
Tulisaarna
Eksopaleoklimatologi

Nightwishin seuraava single on Elan - albumi ulos helmikuussa

Nightwish -yhtyeen seuraava single on nimeltään Élan, joka ilmestyy 13. helmikuuta 2015. Se on ensimmäinen makupala keväällä 2015 ilmestyvältä yhtyeen kahdeksannelta studioalbumilta.

Nuclear Blast -levy-yhtiön kautta julkaistavan singlen cd- sekä vinyylipainoksessa Élan julkaistaan kolmena eri versiona (albumi, radio edit ja alternate). Lisäksi single sisältää  bonusbiisin Sagan, joka ei tule mukaan uudelle albumille.

Yhtyeen laulujen tekijä, kosketinsoittaja Tuomas Holopainen kertoo saaneensa kappaleen idean seuraavasta Setä Waltin eli runoilija Walt Whitmanin tekstistä "Oh, while I live to be the ruler of life, Not a slave. To meet life as a powerful conqueror, and nothing exterior to me will ever take command of me", kirjoitti Whitman eli vapaasti suomennettuna "Voi, kunpa eläisin kuin hallitsija, en orja, ottaakseni elämän vastaan kuin voimakas valloittaja, eikä mikään ulkopuolinen voisi koskaan komentaa minua".

- Tekstin teema ei ole siis enempää eikä vähempää kuin elämän tarkoitus, joka tietysti  tarkoittaa jokaisen kohdalla eri asiaa. On kuitenkin tärkeää vapauttaa joskus mielensä pelkäämättä tulevaa matkaa, Holopainen sanoo yhtyeen nettisivuilla.

Holopaisen mukaan Élan on upea näyte tulevalta pitkäsoitolta.
- Se antaa vähän makua, mutta paljastaa hyvin vähän albumin tarjoaman matkan todellisesta loistosta.

Singlen voi tilata lisäromppeineen ennakkoon osoitteesta http://shop.nightwish.com

Nightwish nähdään ensi kesänä myös Pohjois-Suomessa livenä, sillä yhtye saapuu Oulun Qstockiin lauantaina 25. heinäkuuta.
 
Nightwish albumit:
Angels Fall First  (1997)
Oceanborn  (1998)
Wishmaster  (2000)
Century Child  (2002)
Once  (2004)
Dark Passion Play  (2007)
Imaginaerum  (2011)

Nightwish -singlet:

The Carpenter  (1997)
Sacrament of Wilderness  (1998)
Walking in the Air  (1999)
Sleeping Sun (Four Ballads of the Eclipse)  (1999)
The Kinslayer  (2000)
Deep Silent Complete  (2000)
Ever Dream  (2002)
Bless the Child  (2002)
Nemo  (2004)
Wish I Had an Angel  (2004)
Kuolema tekee taiteilijan  (2004)
The Siren  (2005)
Sleeping Sun  (2005)
Eva  (2007, internet-julkaisu)
Amaranth  (2007)
Erämaan viimeinen  (2007)
Bye Bye Beautiful  (2008)
The Islander  (2008)
Storytime  (2011)
The Crow, the Owl and the Dove  (2012)
Élan (2015)

AC/DC listaykköseksi

AC/DC:n uutuusalbumi Rock or Bust tyrkkäsi viikokausia Suomen virallista albumilistaa hallineet Vain Elämää -levyt listan piikkipaikalta.

18. marraskuuta julkaistu Rock or bust on AC/DC:n järjestyksessään jo 17. studioalbumi, joka sisältää kappaleet Rock or Bust,  Play Ball, Rock the Blues Away, Miss Adventure, Dogs of War, Got Some Rock & Roll Thunder, Hard Times, Baptism by Fire, Rock the House, Sweet Candy ja Emission Control.

Vain Elämää kausi 3 ilta on kakkospaikalla ja Vain elämää kausi 3 päivä on kolmantena.

Viikon toiseksi myydyin uutuuslevy löytyy sijalta 39. Se on Jipun Rakkauden Joulu. Muita viikon listauutuuksia ovat sijalta 45 löytyvä Primordialin Where Greater Men Have Fallen sekä sijalla 49 majaileva Smurffiien Smurfie Vol 23.

Kärkikymmenikössä sijoilla 4-10 ovat Robinin 16, Suvi Teräsniskan Joulun Henki, Jarkko Aholan Suojelusenkeli - Joulun Klassikot 2, Haloo Helsinki -yhtyeen Kiitos Ei Ole KirosanaOne Directionin Four SonyRaskasta Joulua 2 sekä Cheekin Kuka Muu Muka.

CMX:ltä uusi single ulos, helmikuussa uusi albumi ja sitten kiertueelle, joka ei ulotu Lappiin asti

30-vuotisjuhlavuoteensa valmistautuva CMX julkaisee 30. tammikuuta jo 15. albuminsa ja lähtee kiertueelle. Tulevalta Mesmeria -albumilta ensimakua antaa tänään perjantaina julkaistu single Rakkaudessa ja sodassa, jonka tuoreen musiikkivideon voit katsoa yltä.

CMX:n rundi käynnistyy 13.-14. helmikuuta Oulun 45 Specialissa pidettävän kahden keikan myötä. Lappiin saakka kiertue ei ainakaan tänään julkistetun kiertueaikataulun mukaan tule.

Oulun jälkeen CMX soittaa helmikuussa Joensuussa, Lappeenrannassa, Raumalla ja Turussa. Maaliskuun keikkapaikkakuntia ovat Kouvola, Helsinki, Seinäjoki, Tampere, Kuopio, Järvenpää ja Lahti. Huhtikuussa vuorossa ovat Jyväskylä, Pori, Hämeenlinna, Mikkeli ja Savonlinna. Toukokuulle CMX on buukattu Helsingin Tavastialle.

Mesmeria -kiertue 2015:

13/02 Oulu, 45 Special
14/02 Oulu, 45 Special
20/02 Joensuu, Kerubi
21/02 Lappeenranta, Old Cock
27/02 Rauma, Domino
28/02 Turku, Klubi
06/03 Kouvola, House Of Rock
07/03 Helsinki, The Circus
13/03 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
14/03 Tampere, Pakkahuone
20/03 Kuopio, Henry's Pub
21/03 Kuopio, Henry's Pub
27/03 Järvenpää, Blackpool
28/03 Lahti, Finlandia-klubi
10/04 Vaasa, Hullu Pullo
11/04 Jyväskylä, Lutakko
17/04 Pori, Bar Kino
18/04 Hämeenlinna, Suisto-klubi
24/04 Mikkeli, Wilhelm Public House
25/04 Savonlinna, Happytime
22/05 Helsinki, Tavastia

CMX:n albumin tuottaa Pariisin Kevään nokkamiehenä tunnettu Arto Tuunela. Uusi tuottaja oli tarpeen, koska luottomies Rauli Eskolin ei ollut käytettävissä.

− Tuunelan nimi nousi mietinnöissä esiin yhä useammin. Tapasimme. Aikataulut sopivat. Kemiat vaikuttivat toimivan. Arto ei tiedä vielä, mihin helvettiin on lupautunut, A.W. Yrjänä kommentoi Soundi –lehden haastattelussa.

Ensi vuonna CMX:n perustamisesta tulee 30 vuotta. Tarkalleen yhtyeen ura sai alkunsa pitkänäperjantaina 6. huhtikuuta 1985 18-vuotiaiden A. W. Yrjänän ja Pekka Kanniaisen päätettyä perustaa uuden yhtyeen nimellä Cloaxa Maxima, joka myöhemmin lyheni muotoon CMX. Tätä ennen he olivat soittaneet punkia, heviä ja tummasävyistä rockia sekä tehneet yhdessä demonauhoja eri nimillä ja lähettäneet niitä levy-yhtiöille ilman menestystä.

Sana Cloaca Maxima on CMX-biografian mukaan peräisin H. P. Blavatskyn Hunnuton Isis -kirjan alaviitteestä ja tarkoittaa kirjaimellisesti latinan kielellä suurinta viemäriä. Termi viittaa nimeen, jota muinoin käytettiin antiikin Rooman viemäröintijärjestelmästä.

CMX on eräs menestyneimmistä ja pitkäikäisimmistä suomalaisista rockyhtyeistä. Yhtye on voittanut rocklehti Rumban parhaan yhtyeen vuosiäänestyksen lukuisia kertoja ja kerran jopa lehden äänestyksen kaikkien aikojen parhaasta yhtyeestä.

CMX:n sielu ja pääasiallinen säveltäjä on A.W. Yrjänä. Kemissä 30.7.1967 nimellä Aki Ville Yrjänä syntynyt mies tunnetaan myös monitulkintaisista sanoituksistaan. Yrjänän ohella nykykokoonpanoon kuuluvat pitkäaikaiset kitaristit Janne Halmkrona ja Timo Rasio, sekä tuoreimpana tulokkaana vuonna 2013 rumpujen taakse asettunut Olli-Matti Wahlström.

Yhtyeen entisiä jäseniä ovat rumpalit Pekka Kanniainen (1985-1997) ja Tuomas Peippo (1997-2012) sekä kitaristit Kimmo Suomalainen (1985-1990) ja Pasi Isometsä (1990).

CMX:n tuotanto:

Studioalbumit

Kolmikärki (1990)
Veljeskunta (1991)
Aurinko (1992)
Aura (1994)
Rautakantele (1995)
Discopolis (1996)
Vainajala (1998)
Dinosaurus Stereophonicus (2000)
Isohaara (2002)
Aion (2003)
Pedot (2005)
Talvikuningas (2007)
Iäti (2010)
Seitsentahokas (2013)

Kokoelmat

Cloaca Maxima (1997)
Cloaca Maxima II (2004)
Kaikki hedelmät (2008)
Kolmikärjen Veljeskunta (2012)

EP:t

Johannes Kastaja (1987)
Raivo (1989)
Tanssitauti (1990)
Musiikin ystävälliset kasvot (1991)
Musiikin ystävälliset kasvot +5 (1998)
HC-EP (2008)
Auringon kultainen kaupunki (2011)

CD-singlet

Manalainen / Katariinanpyörä (akustinen versio) / Näkyjen Pitelijä (1992)
Härjät / Kaksi Jokea (1992)
Ruoste / Saatana (1994)
Kultanaamio (singleversio) / Kultanaamio (albumiversio) / Keskellä (1994)
Pelasta Maailma / Joet (akustinen live) (1995)
Nimetön / Seittemän jeesusta (1996)
Aamutähti / Aamutähti (viidakkoversio) (1996)
Vallat ja väet / Riitti (1997)
Siivekäs (Promo) (1997)
Ainomieli '97 / Pelasta Maailma (Promo) (1997)
Ei yksikään / Linnunhammas (live) (1998)
Sillanrakentaja / Punainen nro 6 (1998)
Surunmurhaaja / Π / Aivosähköä (live) (1999)
Myrskyn ratsut / Ehdotus ensimmäisen mainoskatkon paikaksi (2000)
Jatkuu niinkuin sade / Negatiivinen asenne (2000)
Iliman pielet / Iliman pielet (video) (2001)
Meidän syntimme / Ei tästä maailmasta (2001)
Puuvertaus (Promo) (2001)
Pohjoista leveyttä / Kolme kimaltavaa neitoa / Väkivallan moottorit (2002)
Minun sydämeni on särkynyt / Epäluoma / Helevetinkone (2002)
Minne paha haudattiin / Ehdota jotain parempaa / Kvartetto rock-yhtyeelle ja solistille, op. 1 / Minun sydämeni on särkynyt (video) (2002)
Silmien takana (Promo) (2003)
Lepattajat / Ruisperkele (2003)
Melankolia / 10118 (2003)
Palvelemaan konetta / Kiusaajien kiusaaja / Huntu / Melankolia (video) (2004)
Kauneus pettää (2004)
Olet tässä (2005)
Uusi ihmiskunta / Kirotut (2005)
Kain / Epätodennäköisyyslaskelma (2006)
Vapaus johtaa kansaa (Tuuliajolla 2006 -single, CMX / Kotiteollisuus feat. 51 koodia, 2006)Kuolemaantuomitut / Mekaanisten lintujen puisto (2007)
Rautalankaa (2008)
Kivinen kirja (2008)
Sateenkaaren pää (2010)
Linnunrata (2010)
Kappaleina (2011)
Auringon kultainen kaupunki / Mesokosmos / Requiem 2012 / Vanhan liiton arkkiveisu (2011)
Kusimyrsky (2012)
Rikkisuudeltu (2013)
Rakkaudessa ja sodassa (2014)

DVD:t

CMX (2001)
Tuuliajolla (2006)

Satellite Stories jälleen Eurooppaan - koska Meri-Lappiin?

Oululainen indiepop/rock –yhtye Satellite Stories on julkaissut ensimmäisen singlensä helmikuussa ilmestyvältä kolmannelta albumiltaan Vagabonds.

Levyjulkaisun jälkeen yhtye jatkaa mellastamistaan kansainvälisillä kentillä, joilla yhtye on ollut kuin kotonaan perustamisestaan lähtien. Maaliskuussa yhtye porhaltaa nimittäin 20 keikkaa käsittävälle Euroopan kiertueelle, jota varten yhtye vetää lämmittelykeikat Jyväskylässä (27.2) ja kotoisessa Oulun 45´ Specialissa (28.2).

Satellite Storiesin Euroopan rundi alkaa 4. maaliskuuta Hampurista ja kulkee Tanskan, Hollannin, Iso-Britannian, Sveitsin, Itävallan, Tsekin, Ruotsin, Norjan ja Espanjan kautta päätepisteeseensä Helsingin Tavastialle.

Meri-Lapissa yhtyettä ei ole ole nähty aikoihin, joten jokohan alueen festari- ja konserttijärjestäjät heräisivät ja buukkaisivat Satellite Storiesin alueelle, ennenkuin yhtye kasvaa liian isoksi (lue: kalliiksi) näille levysasteille. Viimeksi yhtye soitti Kemin Koodissa melko tarkalleen kolme vuotta sitten joulukuussaa 2011.

Bändissähän on myös kemiläistä väriä basisti Jyri Pesosen myötä. Hänen lisäkseen orkesterissa vaikuttavat Esa Mankinen (laulu, kitara), Marko Heikkinen (kitara) ja Olli-Pekka Ervasti (rummut).

Yhtyeen uusi single The Trap on tällä viikolla radion YleX-kanavan tehosoitossa, jonka lisäksi biisi oli myös YleX Jälki-istunnon Rytmibarometri-puntarissa, jossa se keräsi ruhtinaaliset 80 prosenttia yläpeukuista. Tanssittavaa, hyvinkin brittityyppistä kitarapoppia sisältävään kappaleeseen lisäväriä tuovat muun muassa mariachi-torvet.

YleX:n mukaan kappaleen ja koko albumin tuotantopuolesta vastaa bändin lisäksi englantilainen Simon Barnicott, joka on työskennellyt mm. Arctic Monkeysin, Kasabianin sekä Temper Trapin kaltaisten indiesuuruuksien kanssa.

Oululaisnelikko on kerännyt kansainvälistä kiinnostusta alkuvaiheistaan lähtien. Vuonna 2008 perustettua yhtyettä ovat kilvan kehuneet etenkiin brittiläiset mediat NME -lehteä ja MTV UK –televisiokanavaa myöten; niin yhtyeen levyjä kuin live-esiintymisiäkin.

Elokuussa 2012 Satellite Stories oli The Hype Machine -sivuston toiseksi blogatuin artisti. Syyskuussa 2013 Satellite Storiesin single Campfire nousi Hype Machinen ykkössijalle ja hetkellisesti maailman blogatuimmaksi kappaleeksi.

Edelleen vuonna 2012 levy-yhtiö XYZ Berlin julkaisi yhtyeen esikoisalbumin Phrases to Break the Ice, joka lisensoitiin maailmanlaajuisesti. Samana vuonna yhtye teki kustannussopimuksen maailman neljänneksi suurimman kustantajan BMG:n kanssa.

Vuonna 2013 yhtye kiinnitettiin Coldplay:n keikkamyyjän toimesta X-ray Touring -keikkamyyntiagentuurille. Samana vuonna yhtye esiintyi Eurosonic-festivaaleilla. Satellite Stories on keikkailut useaan kertaan eri puolilla vanhaa mannerta sekä tehnyt Japanin kiertueen.

Satellite Storiesin tuotanto

Albumit:

Phrases to Break the Ice (2012)
Pine Trails (2013)
Vagabonds (2015)

EP:t:

Promo EP (2010)
Scandinavia EP (2012)
Singles Remixed EP (2013)

Singlet:

Family  (2011)
Blame the Fireworks (2011)
Anti-Lover (2012)
Sirens (2012)
Kids Aren't Safe in the Metro (2013)
Scandinavian Girls (2013)
Campfire (2013)
The Trap (2014)

Slap Betty julkaisi uuden singlen

Kemiläinen Slap Betty –yhtye on julkaissut tänään uuden singlensä Piece Of Me, joka on ensimmäinen lohkaisu keväällä 2015 julkaistavalta yhtyeen toiselta pitkäsoitolta.

-Joo, uusi levy tulee ulos keväällä. Sen biiseistä puolet on nauhoitettu ja alkuvuodesta mennään tekemään loppuun. Levyn myötä tarkoitus taas aktivoitua keikkarintamalla ja toiveissa myös pienempiä feistarislotteja, kertoo yhtyeen kitaristivokalisti Teemu Ylinikka.

Singlelohkaisu katkaisee laulu- ja soitinyhtyeen pitkän hiljaiselon, jolle on ollut selkeät syyt.

-Bändi on levinnyt hiukan ympäri Suomea, Juuso on Oulussa, Juhana Vantaalla sekä minä ja Antti edelleen Kemissä. Lisäksi minusta on tullut isä ja kaikilla on ollut monenlaisia työkiireitä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Ylinikka tilittää.

Piece of Me kertoo Ylinikan mukaan turhautumisesta kvarttaalityöskentelyyn, ihmisestä kaiken irti repimiseeen ja tuloksen tekemiseen.

-Ihmiset ovat vain kasvotonta massaa, numeroita eivätkä henkilöitä. Video on kuvattu ja editoitu kasaan parissa päivässä ja kaikessa minimalistisessa DIY- karuudessaan se kuvastaa minusta biisiä erittäin hyvin, Ylinikka puntaroi.

Yhtyeen kuviot uuden levyn kanssa julkaisukuviot eivät vielä täysin selvät, mutta Ylinikka on luottavainen sen suhteen, että asiat lähtevät rullaamaan.

-Omakustannetta siitä ei kuitenkaan tule, kyllä sille julkaisija löydetään. Oikeastaan ei olla vielä edes stressattu tai mietitty koko julkaisukuviota, saatikka otettu yhteyttä yhtiöihin. Olemme tällä hetkellä keskitytty tekemään helvetin hyvää levyä. Ja semmoinen siitä on tulossa.

Yhtyeen edellinen albumi 94720 ilmestyi huhtikuussa 2013. Pitkäsoitto otettiin ostavan yleisön joukossa hyvin vastaan ja levy nousi Suomen virallisella listalla parhaimmillaan sijalle 19.

-Edellisen levyn jälkeen jäi hyvät fiilikset, olihan se meidän ensimmäinen pitkäsoittomme, jolla saatiin heti myös listasijoitus ja hienoja arvosteluja. Myös myynti oli yllättävän hyvää. Jotain jäi silti hampaankoloon, tiedämme, että pystymme vieläkin parempaan. Ja nyt bändi soundaa paremmalta kuin koskaan. Uudet biisit tulevat olemaan hiukan erilaisia, mutta silti tunnistettavaa Bettyä, Ylinikka tarinoi.

Singlejulkaisuun Ylinikka on tyytyväinen.

-Aikaahan sen ulos saamiseen meni, mutta nyt taas lähtee, mies virnistää.

Singlen virallinen julkaisukeikka on Kemin Chilloutissa 20. joulukuuta.

-Siellä nähdään. Menossa on mukana ainakin nuorten jannujen TimeKillers, joiden seuraavasta levystä on myös tulossa helvetin hyvä, minä tiedän, Ylinikka vihjaa.

Nicepapin Immuunix -biisi nyt Youtubessa

Kemiläisen Nicepappi -yhtyeen kappaleesta Immuunix on tehty musiikkivideo. Kulttuuriteon takana on yhtyeen alkuperäinen kitaristi Pentti Korpela, joka on myös tehnyt kappaleen suomenkielisen sanoituksen.
-  Sovitus on Nicepapin ja The Sweetin yhteistyössä syntynyt, Korpela toteaa. Videon Korpela on koostanut valokuvia ja bändin harvoja musiikkivideopätkiä yhdistelemällä.

Alun perin Immuunix on siis brittiläisen The Sweet -yhtyeen vuonna 1973 esittämä kappale Ballroom Blitz, jonka sävelsivät ja sanoittivat Nicky Chinn ja Mike Chapman. Parivaljakko teki The Sweetille lukuisia muitakin hittejä, kuten myös muun muassa The Mud- ja Smokie -yhtyeille sekä Suzi Quatrolle.

Ballroom Blitz oli suuri hitti ympäri maailmaa ja oli listaykkönen ainakin Australiassa, Kanadassa ja Länsi-Saksassa. Yhdysvalloissa (sijoitus 5.) ja Kanadassa kappale julkaistiin vuonna 1975 ja se sisältyi samana vuonna Pohjois-Amerikassa julkaistulle Desolation Boulevard -albumille.

Kappale sai tiettävästi alkunsa tilanteesta, jossa yhtye ajettiin lavalta pullosateen saattelemana Skotlannin Kilmarnockissa. Rumpali Mick Tucker lainasi kappaleen kuuluisan rumpukompin Sandy Nelsonin kappaleesta Let There Be Drums.

The Sweet yhtyeen muodostivat laulusolisti Brian Connolly, rumpali Mick Tucker, basisti Steve Priest ja kitaristi Andy Scott. Connolly ja Tucker ovat jo edesmenneitä. Priest ja Scott -molemmat pyörittävät omia yhä esiintyviä ja levyttäviä Sweet -kokoonpanojaan.

Nicepappi levytti Immuunix -kappaleen vuonna 1986 maxi-singlelle, jolle äänitettiin myös yhtyeen omat kappaleet Näytelläänkö (joka löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=cXz52jz5wu8 ja Hui hai hulluus, (joka löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=blSIcYeeF88 LP-levyn kokoisen vinyylisinglen julkaisi levy-yhtiö Kräk, joka on julkaissut kappaleen myös Kräk - Lost singles 1983-1986 -kokoelmalla, joka myös löytyy Youtubesta.

Tuohon aikaan Nicepapin muodostivat Pentti Korpela (kitara), Heli Luokkala (laulu), Heikki Vähänen (basso) ja Esa Heikkinen (rummut). Nykyisin silloin tällöin yhä esiintyvässä ja levyttävässä Nicepapissa vaikuttavat Luokkalan ja Heikkisen lisäksi basisti Jouni Kallankari, kitaristi Erkki Kari ja kosketinsoittaja Kari Hautalampi.

Omat versionsa Ballroom Blitzistä ovat tehneet lisäksi myös muun muassa The Ark (liveversio), The Damned (liveversio), Nina Hagen (liveversio), Nuclear Assault, The Offspring (liveversio), sveitsiläinen Krokus, Vanilla Ninja ja Tia Carrere.

JK! Kappale on myös Rokkineuvoksen "uran" tärkeimpiä biisejä. Vanhan Sweet -fanin mieltä lämmitti 50-vuotisjuhlassa lahjaksi saatu cd Antautumatta milloinkaan, jossa myös Ballroom Blitz on mainittu. Miljoonasateen Anna-Liisa -biisin uuden sovitti ja sanoitti silloisen päivänsankarin elämään Lasse Jauhola Orchestra.

Nyt: Kahden päivän lippu Satama Open Airiin yhden päivän hinnalla

Satama Open Air -festivaali ojentaa kätensä Joulupukin avuksi ja tekee ohittamattoman jouluextra-tarjouksen. Nyt voi hankkia kahden päivän lippupaketin ensi kesän Satama Open Air –festivaaliin yhden päivän lipun hinnalla, vain 42 eurolla.

Satama Open Air tarjoaa yleisölle vuoden 2015 kuumimmat artistit, joista on jo vahvistettu Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Arttu Wiskarin, Samuli Edelmannin ja Jari Sillanpään saapuminen Kemin Ruutinpuistoon 31.7.-1.8.2015. Satama Open Airin päälavalle tulee nousemaan kaikkiaan 14 artistia.

Tuisku, Vartiainen, Edelmann ja Sillanpää saapuvat Satama Open Airiin ensimmäistä kertaa. Viisikosta ainoastaan Arttu Wiskari on esiintynyt tapahtumassa aiemminkin, vuonna 2011.

Jouluextratarjous on voimassa 18. joulukuuta saakka. Tilaukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteella kirsi@eventworks.fi.

Martti "Huuhaa" Innanen on kuollut

Kuvataiteilijana, laulajanana, kitaristina ja lauluntekijänä tunnettu Martti "Huuhaa" Innanen on kuollut. Innanen kuoli 83 -vuotiaana Jorvin sairaalassa Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen. Innasen kuolemasta kertoi ensimmäisenä YLE.

20. maaliskuuta 1931 Helsingissä syntynyt Martti Mikko Sakari Innanen  Innanen muistetaan erityisesti kappaleistaan Elsa, kohtalon lapsi, Urjalan taikayö, Esteri, tyttö sadepisarain,  Kumiteräsaappaat ja Gunnar vierasmaalainen.

Gunnar vierasmaalainen -kappaleen innoittamana Innanen teki viisi kuukautta kestäneen kiertueen Gunnar-pässin kanssa. Tempaus piirtyi suomalaisen musiikin historiankirjoihin ainona lajissaan, kunnes vuonna 2011 Jaakko Teppo otti kiertueelleen mukaan Mikko-sian.

Erik Lindströmin säveltämä, tangoparodiana julkaistu single Elsa, kohtalon lapsi oli vuonna 1967 listaykkösenä neljä kuukautta ja sitä myytiin yli 25 000 kappaletta. Myös Innasen esikoisalbumi Rakkauden ja onnensatumaan täysivaltainen suurlähettiläs oli myyntimenestys.

Vuonna 1967 Innanen sai myös tunnustuspalkinnon yhdysvaltalaiselta Billboard-musiikkilehdeltä Suomen parhaiten myyneenä levyartistina. Innanen on edelleen ainoa Billboardin tunnuspalkinnon saanut suomalainen.

Vuodesta 1953 Innanen toimi muusikonuransa lisäksi Yleisradion vahtimestarina. Vuodesta 1965 hän luki radiossa parodista seikkailusarjaansa Seikkailija Joe Smith. Hän kirjoitti myös kuunnelmia.

Läpimurtonsa kirjailijana Innanen teki samoihin aikoihin, kun hän nousi suosioon muusikkona, vuonna 1967. Tuolloin ilmestyi hänen ensimmäinen teoksensa Seikkailu viitakossa. Toinen kirja, Lippa vinossa, julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin.

Viimeiset 25 vuotta Innanen toimi pääasiallisesti taidemaalarina ja oli maan suosituimpia naivisteja.

Rokkineuvos kunnioittaa Martti Innasen muistoa liittämällä uutiseen kappaleen Elsa, kohtalon lapsi. Kuuntele kappale yltä.

Sonata Arctican kirjalle myyntipiikki Kemissä ja Torniossa

Sonata Arctica -yhtyeen kolmikon Tony Kakon, Tommy Portimon ja Henrik Klingenbergin vierailu Suomalaisen kirjakaupan Kemin ja Tornion myymälöissä aiheutti yhtyeestä kertovalle kirjalle selkeän myyntipiikin maanantaina.

Kemissä kirjan kävi hankkimassa kolmikon nimikirjoituksilla varustettuna useampi kymmenen ihmistä, jopa lähemmäs sata. Jono nimikirjoitustiskille saatiin purettua reilussa puolessa tunnissa.

Torniossa kiinnostus oli hiukan laimeampaa, sillä kirjan kävi ostamassa vajaat 30 Sonata Arctican ystävää. Kirjoja hankittiin selvästi myös pukin konttiin, sillä osa otti teoksia mukaansa useammankin kappaleen.

Marko J. Ollilan kirjoittaman, Kustannusosakeyhtiö Paasilinnan julkaiseman Sonata Arctica –kirjan ensimmäinen 2 500 kappaleen painos alkaa olla myyty ja toinen painos syntynee piakkoin.

Ulkomaisia käännöksiä kirjasta saa vielä tovin odotella. Tony Kakon mukaan ensimmäisenä tehdään englanninkielinen käännös. Myös japaninkielinen käännös on harkinnassa.
- Mutta mieli on huojentunut, kun kirja on valmis ja ihmisten luettavana, Kakko tuumasi.

Yhtye lähtee ensi viikolla jälleen hetkeksi tien päälle. Ohjelmassa on neljän keikan kotimaan kiertue, jonka aikana Sonata Arcica ilahduttaa fanejaan Hämeenlinnassa (3.12.), Helsingissä (4.12.), Jyväskylässä (5.12.) sekä Seinäjoella (6.12.).

Satama Open Air julkisti viisi esiintyjää

Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, Arttu Wiskari, Samuli Edelmann ja Jari Sillanpää esiintyvät ensi kesänä Kemin Satama Open Air -festivaaleilla. Artistikiinnitykset paljastettiin lauantai-iltana Torniossa pidetyn Suuren joulugaalan yhteydessä.

Viisikosta ainoastaan Arttu Wiskari on esiintynyt tapahtumassa aiemminkin, vuonna 2011.

Artistikiinnitykset noudattelevat Satama Open Airin nykyisin noudattelemaa linjaa. Viisikosta kolme on ollut mukana suositussa Nelosen Vain elämää -sarjassa. Jenni Vartiainen ja Samuli Edelmann olivat mukana vast´ikään päättyneellä kolmannella kaudella, Jari Sillanpää syksyllä 2012 nähdyllä ensimmäisellä kaudella.

Satama Open Air pidetään ensi kesänä edelleen Kemin Ruutinpuistossa heinä-elokuun vaihteessa 31.7.-1.8.

Heavybändien invaasio Suomeen

21.11.2014.
Ensi vuonna Suomeen on tulossa varsinainen heavybändien hyökyaalto.

Perjantaina kerrottiin julkisuuteen, että Tampereen Eteläpuistossa 5.-6. kesäkuuta pidettävään Radio City South Park -festivaaliin saapuvat brittiyhtye Def Leppard sekä saksalaiset heavyjyrät Helloween ja Accept.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestettyyn RCSP-festivaali keräsi 8 500 hengen yleisön. Jo kiinnitetyn kolmikon lisäksi järjestäjät lupaavat lisää isoja nimiä.

Perjantaina myös Kauhajoen Nummirock julkisti liudan ensi kesän esiintyjiään. Raskaan rockin erikoisfestivaali on kiinnittänyt saksalaisen Heaven Shall Burnin lisäksi jo neljä ruotsalaisbändiä (Sonic Syndicate, Arch Enemy, Dark Funeral ja Amaranthe, sveitsiläisen Eluveitien sekä kotimaiset Korpiklaanin, Mors Principium Estin, Rangerin, Moonsorrowin, Insomniumin ja Sotajumalan. Nummirockia juhlitaan 18.-20. kesäkuuta.

Ruotsalainen Sabaton puolestaan hyökkää Suomeen jo maaliskuussa. 18.-22.3 Falunin hirmut soittavat Seinäjoella, Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa.

Jo aiemmin julkisuuteen on kerrottu että perinteikäs Judas Priest on pestattu Helsingin jäähallissa 4. kesäkuuta pidettävän Tuska Pre Partyn ykköstähdeksi. Birmingamilaisyhtyeen lisäksi kekkereissä soittaa amerikkalainen Five Finger Death Punch.

Helsingin Suvilahdessa  26.-28. kesäkuuta pidettävän varsinaisen Tuska Open Air Metal Festivalin esiintyjälistalle on tähän mennessä vahvistettu yhdysvaltalaiset Lamb Of God ja The Sword, ruotsalaiset Flames ja Bombus sekä kotimaiset Amorphis ja Stratovarius.

Sonata Arctica LumiLinnan avajaistähtenä

21.11.2014
Tammikuun 24. päivän iltana Kemin Sisäsatamassa juhlitaan 20. LumiLinnan avajaisia. Lauantai-iltana kello 18 käynnistyvän avajaisillan kruunaa kemiläislähtöisen, maailmalla arvostetun Sonata Arctican live-esiintyminen. Avajaisohjelma korostaa linnan juhlavuoden suomalaisuus-teemaa. Perinteisesti avajaisohjelmaan sisältyy myös näyttävä pyroshow.

Avajaisten lipunmyynti alkaa lauantaina 29.11. Kemin keskustan joulunavaustapahtumassa. Liput tulevat myyntiin myös Kemin Jalokivigalleriaan ja www.visitkemi.fi –verkkokauppaan maanantaina 1.12. Avajaislippujen hinta on haluttu pitää kohtuullisena (15 € / aikuinen, 7,50 € / lapsi 4-11 v.), joten lippu on myös oiva joululahjavinkki.

LumiLinna on avoinna 25.1.-6.4.2015 päivittäin klo 10-18. LumiLinnojen historiaa ja rakentamista esittelevä näyttely avataan sisäsataman Tullimakasiinissa jo 19.12., ja se on avoinna koko juhlavuoden 2015.

Stadionkeikkoja kesällä

Sonata Arctican ensi vuodesta on tulossa Lumilinna-keikan lisäksi muutenkin mielenkiintoinen. Yhtye esiintyy muun muassa kahdella kotimaan stadionluokan megakeikalla Nightwish -yhtyeen lämmittelijänä. Ne pidetään  Joensuun Laulurinteellä 6. kesäkuuta ja Tampereella Ratinan stadionilla 31. heinäkuuta.

Molemmissa konserteissa Nightwishiä lämmittelee Sonata Arctican lisäksi Children of Bodom. Joensuussa on lisäksi kolmantena lämppärinä Insomnium-yhtye.

Tammikuussa kemiläisyhtye esiintyy kotimaassa myös Oulun Superparkissa (14.1), Tampereen Pakkahuoneella (17.1) ja Joensuun Kerubissa (29.1). Tämän vuoden puolella yhtye on mahdollisuus kokea livenä vielä Hämeenlinnan Verkatehtaalla (3.12), Helsingin The Circuksessa (4.12), Jyväskylän Lutakossa (5.12) sekä Seinäjoen Rytmikorjaamolla (6.12).

Savonlinnan Oopperajuhlien metallivieraaksi

Paljon nähnyt ja kokenut yhtye tekee myös uuden aluevaltauksen, sillä Sonata Arctica on kiinnitetty myös Savonlinnan Oopperajuhlille 26.7., jossa yhtye jatkaa Olavinlinnan lavalla nähtyjen metallimusiikin konserttien sarjaa.

Tammikuun kotimaan esiintymisten jälkeen yhtye lähtee helmikuun lopulla 11 keikkaa käsittävälle Etelä-Amerikan kiertueelle. Rundi alkaa 26. helmikuuta Brasilian Limeirasta ja päättyy 15. maaliskuuta Bolovian La Paziin.

Brasiliassa yhtye esiintyy myös Osascossa, Sao Paulossa, Belo Horizontessa, Ro de Janeirossa, Curitibassa sekä Porto Alegressa. Argentiinan keikka on Buenos Aireissa ja kaksi Chilen keikkaa Santiagossa ja Antogastassa.

Sonata versioi Genesistä

Sonata Arctica on juuri julkaissut uudelleen äänitetyn version Ecliptica –debyyttialbumistaan, joka julkaistiin 15 vuotta sitten. Nuclear Blastin uudelleenjulkaisu on nimeltään Ecliptica – Revisited; 15th Anniversary Edition. Albumin bonusraitana on bändin versio Genesis –yhtyeen klassikkobiisistä I Can´t Dance.

Haluaako bändisi Tuska-lämppäriksi?

Tuska-festivaali etsii tuoretta kotimaista thrash metal –osaamista Tuska Open Air -festivaalin pikkujouluihin, joita vietetään torstaina 11.12 Helsingin Tavastia-klubilla. Pääesiintyjänä toimii kotimainen thrash metal -komeetta Lost Society, jolle nyt etsitään lämppäribändiä.

Thrashbändeille suunnattuun kilpailuun voi osallistua Tuska Open Airin Facebook-sivulla. Osallistuminen on helppoa: jätä viestiketjuun näyte yhtyeesi musiikista, ja eniten tykkäyksiä saanut ääninäyte voittaa skaban ja lämmittelijän paikan. Sivu löytyy täältä: www.facebook.com/TuskaOpenAir/posts/810124739046300

Äänestysaikaa sunnuntaihin 30.11. klo 23.59 saakka.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu