Brittirockaajat perjantaina Kemissä

Virgil & the Accelerators. Kuva: Ian Connelly.

23.7.2015
Höyryjunan lailla jyräävä brittiyhtye Virgil & the Accelerators on valmis valloittamaan Kemin ja kaikki Run to 60´s tapahtumaan osallistuvat.

Katso täältä tapahtuman osin uusittu ennakkojuttu ja tsekkaa bändin All Night Long -musavideo: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Loppuunmyyty Oulun Qstock käyntiin perjantaina

23.7.2015
13. kertaa järjestettävä Oulun Qstock-festivaali käynnistyy huomenna perjantaina. Festivaali on myyty jo ennakkoon loppuun.

Qstockin esiintyjiin lukeutuvat tänä vuonna muun muassa Nightwish, The Sounds (SWE), Mustasch (SWE), Amaranthe (SWE), Ewert and The Two Dragons (EST), Selah Sue (BEL), Rambo Rimbaud (Ville Valo), Apocalyptica ja Haloo Helsinki!.

Jos olet menossa Qstockiin, lue lisää käytännön järjestelyistä täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Kemin Easy Living -viikon kohokohta käsillä

Trubaduuri PeeKoo, jonka miksaajana klo 22 alkaen Katariinan terassilla toimii KooPee.

22.7.2015
Easy Living in Kemi -tapahtumaviikon yksi kohokohta, 24 tuntia kestävä tapahtuma alkaa tänään keskiviikkona klo 20 Meripuiston laululavalla, jossa esiintyy Easy Living Big Band.

Illan aikana ohjelmaa tarjoavat stand up -koomikko Kirsi Vainio klo 21, trubaduurit PeeKoo klo 22 ja Mika Kurkela klo 23 sekä Afterglow -yhtye klo 00.00.

Muutakin ohjelmaa livemusiikin lisäksi on tulevan yön ohjelmassa ja kekkerit jatkuvat heti aamulla muun muassa Duo Pajun musiikilla ja meriaamiaisella Rantamakasiinissa.

Lue lisää, katso tapahtumapaikat ja lähde liikkeelle: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Luvassa on tunnelmallinen ja mieliinpainuva progekonsertti

Afterglow -yhtye on pitänyt vuosikymmenet proge-musiikin lippua korkealla Kemissä.

Afterglow -yhtye nousee keskiviikkoiltana Sataman Tähden lavalle Easy living in Kemi -viikon ilmaiskonsertissa.

Kemiläinen Afterglow -yhtye on pitänyt progressiivisen rockin lippua korkealla pian jo 30 vuotta. Harvakseltaan keikkaileva yhtye esiintyy Easy living in Kemi -tapahtumaviikon konsertissa keskiviikkona 22.7, ohjelmistolla, joka kutkuttelee jokaisen progesta pitävän musiikin ystävän musiikkihermostoa.

Luvassa on varsin monipuolinen kattaus, joka sisältää muun muassa Genesistä, King Grimsonia, Uriah Heepiä, Emerson, Lake & Palmeria, David Bowieta ja Led Zeppeliniä.

Kello 24 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy.

Candye Kane odottaa jo pääsyä Kemiin

Laura Chavez

Bobby Abarca

Olli Ontronen

Candye Kane

Tänään yhtye nousee illan mittaan lauteille Ranskan Bordeuxissa pidettävillä Relache –festivaaleilla.

-Kyseessä on vähän isompi musafestari kuin eilen (lauantaina) Etelä-Ranskan Daxissa (Motor & Blues Festival), jossa oli noin 2 000 henkeä. Kunnon meininki ja lavat on isot, kertoo tien päältä tavoitettu Ontronen.


Ontrosen käsityksen mukaan kysessä ovat festivaalit, joista ainakin osaa valtio rahoittaa.

-Festarit ovat nimekkäitä artisteja pullollaan. Eilen meidän lisäksi soitti esimerkiksi Royal Southern Brotherhood, jossa kitarassa oli Tyrone Vaughan eli Jimmie Vaughanin poika.

Ranskan kiertueella nelikko soittaa vielä Biscarrosessa sekä Cahorsin bluesfestareilla ennen siirtymistä Skandinaviaan. Ennen Kemin keikkaa ryhmä käy soittamasssa Luulajan Klubvikenissä. Kemin jälkeen joukkue palaa Ranskaan soittaen kahteen otteeseen Pariisissa, jonka jälkeen edessä on yhden keikan mittainen piipahdus Bosnia Hertzegovinassa.

Sen jälkeen bändi piipahtaa Turun Puutoribluesissa, jonka jälkeen rundi jatkuu Virossa, Belgiassa ja Hollannissa elokuun puoliväliin saakka.

Ennen Ranskaa Candye Kane ja Laura Chavez kiersivät Israelia viiden keikan verran. Soittopaikkoina olivat Jerusalem, Herzliya, Eilat ja Tel Aviv. Rundin järjestelyissä oli mukana Israelin Blues Society.

-Ennen Ranskaa soitimme vielä Espanjan Hondarribiassa bluesfestareilla Bilabaon lähellä, Ontronen huomauttaa. Candye Kanen rumpaliksi Ontronen päätyi siitä yksinkertaisesta syystä, että bändi tarvitsi rumpalin.

-Ja mä olen soittanut heidän kanssaan aiemminkin. Itse asiassa ensimmäisen kerran taisin soittaa Candye Kanen kanssa Kemissä, olisiko se ollut 2011 tai 2012, Ontronen muistelee.

 

Haimasyöpää vuodesta 2008 saakka sairastanut Candye Kanen vointi on tällä hetkellä ihan hyvä. Syöpä on pysynyt stabiilissa tilassa. Ongelmia aiheuttavat tällä hetkellä enemmänkin lääkityksestä johtuvat sivuoireet.

- Candyella on välillä parempia päiviä ja välillä huonompia. Tällä hetkellä hänen vointinsa on ihan hyvä, Ontronen tietää.

Kane kuitenkin käväisi Tel Avivissa myös sairaalassa.

- Meillä oli hienoa aikaa Israelissa. ja kyllä, jouduin olemaan Tel Avivissa sairaalassa pidempään kuin odotin. Minulle tehtiin muutamia verensiirtoja, mutta sen jälkeen takaisin tien päälle. Älkääkä pyytäkö minua lopettamaan, olen juuri pääsemässä vasta alkuun, Kane kertoo ja kiittelee vuolaasti myös Israelin bluesyhteisön tukea.

-Toivottavasti en näe enää Euroopan kaupunkeja sairaalan sängystä käsin. Rukoiltaa puolestani, pusuja ja haleja teille kaikille.


Toki Kane tarkistutti terveydentilansa ennen Eurooppaan lähtöä.

­-Lekuri sanoi, että olen ok, ei siinä sen kummempaa. Mutta tietysti sairauteni varjostaa elämääni. Haluan kuitenkin näyttää koko maailmalle, että syövästä huolimatta voi jatkaa työskentelyä ja nauttia elämästä niin paljon kuin mahdollista. Ihana nähdä uskomattoman hienoja paikkoja. Olen niin kiitollinen ollessani yhä elossa ja päästessäni jälleen Eurooppaan. Mahtava päästä myös Kemiin, jossa minulla on paljon ystäviä.

Adam Burchfield korvaa Jesse Daytonin KesäkissaBluesissa

Adam Burchfield.

17.7.2015
Amerikkalainen The Octanes -yhtyeen keulamies Adam Burchfield korvaa maanmiehensä Jesse Daytonin tänään Kemissä alkavassa 7. Kesäkissablues -festivaalissa.

Dayton joutuu jättämään matkan Kemiin väliin lähipiirissään tapahtuneen sairastapauksen vuoksi.

Muutoksesta huolimatta luvassa on tasokkaat kekkerit. Lue asiasta lisää ja katso Adam Burchfieldin keikkameininkiä videolta täällä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

MIkä on Suomen suurin levy-yhtiö?

Suomen levymyyntiä hallitsee kolme jättiä, Universal, Warner ja Sony. Mutta mikä niistä nyt on suurin ja onko markkinaosuukissa tapahtunut muutoksia?

HOT! Katso Candye Kanen videoterveiset Ranskasta

Amerikkalaisdiiva odottaa jo Kemin KesäkissaBluesin keikkaa.

12.7.
Candye Kane, kitaristi Laura Chavez ja basisti Bobby Abarca ovat kiertäneet jo heinäkuun alun Eurooppaa. Rumpalina Kanen kiertueella on Kokkolan monipuolisuusihme Olli Ontronen.

Ryhmä odottaa jo pääsyä Kemiin ja Puistopaviljongissa pidettävään KesäkissaBluesiin, jossa he soittavat ensi lauantaina 18. heinäkuuta.

Israelin ja Espanjan jälkeen poppoo on tällä hetkellä Ranskan Bordeauxissa, josta he lähettivät videoterveiset Rokkineuvoksen lukijoille. Lue Candyen kuulumiset ja katso videoklippi täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Kuuntele JVG:n uusi single Tarkenee

31. heinäkuuta Kemin Satama Open Air -festivaaleilla esiintyvä JVG on julkaissut tänään uuden kesäsinglen Tarkenee, johon voit tutustua täällä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Satama Open Airiin saapuva JVG julkaisi kesäbiisin Tarkenee

Mauton jasso -single on myynyt platinaa

10.7.2015
JVG:n tammikuussa julkaistu Mauton jasso –single on myynyt platinaa ja huhtikuussa julkaistu Tuulisii feat. Pete Parkkonen on ylittänyt kultarajan. Kummatkin kappaleet ovat mukana JVG:n syksyllä julkaistavalla albumilla.

Tänään perjantaina (10.7.) on julkaistu kaksikon uusi single Tarkenee, jota ovat olleet työstämässä Antti Riihimäki, Jukka Immonen ja Teemu Brunila.
­- Duunattiin bulii. Ollaan just saatu uus levy valmiiks ja haluttiin tiputtaa kesäksi uus sinkku.  Biisissä on hyvä kesämeininki ja säätki alko sopivasti suosii. Viime vuonna homma eteni niin paljon, että tänä vuonna tarkenee, Ville Galle selvittää.

Heinäkuun viimeisenä päivänä 31.7. Kemin Satama Open Air -festivaaleilla esiintyvä JVG voitti helmikuussa Emma-gaalassa Vuoden hiphop -albumin palkinnon.

Yhtyeellä oli entuudestaan kaksi Emma-pystiä ja kaksikon albumeita on tähän mennessä myyty yli 60 000 kappaletta.

Ville Galle on mukana on tämän vuoden Vain elämää –ohjelmassa.

Susanna Heikki on uusi Tangokuningatar

9.7.2015
Kolarilaislähtöinen Susanna Heikki on valittu uudeksi Tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Kuudesta finalistista Heikin seuraksi viimeiseen superfinaalivaiheeseen pääsi tamperelainen Erika Vikman. Muut loppukilpailijat olivat Piritta Venho (Rauma), Nina Åkerman (Tampere), Virpi Piippo (Tavastkenkä) ja Tiina Pitkänen (Kello).

Avauskierroksella tippuivat Piippo ja Pitkänen, toisella kierroksella leikin saivat jättää Venho ja Åkerman.

Voittaja valittiin ensimmäistä kertaa tuomariston ja alueraadin yhteispäätöksellä. Alueraadit valitsivat superfinalistit, joista tuomaristo valitsi voittajan.

Heikkiä äänestivät taiteilija Ilkka "Danny" Lipsanen, levymoguli Ilkka Vainio ja taiteilija Helena Lindgren. Viimeisenä vuorossa olleen tuomariston puheenjohtajan Martti Haapamäen ääntä ei näytetty, koska se jäi tarpeettomaksi.

Nykyisin Espoossa asuva Heikki lauloi Tangokuningatar-finaalissa kappaleet Hernandon salaisuus, André sekä Yön kuningatar.

Heikki oli viimeksi mukana Tangokuningatar-kilpailussa vuonna 1997, jolloin hänet aateloitiin Tangoprinsessaksi.

Tangokuningaskilpailu käydään Seinäjoella lauantaina. Mukana on keminmaalaissyntyinen Markku Ketola, pitkään Torniossa asunut nykyinen maarianhaminalainen.

Juliet Jonesin Sydän on täällä taas

Juliet Jonesin Sydämen ukot ovat vanhentuneet, mutta soitto kulkee paremmin kuin koskaan.

9.7.2015
Alun perin ruukkilais-oululainen rockyhtye Juliet Jonesin Sydän on tehnyt paluun ja tekee kesän aikana Rakkauden kesä 2015 -kiertueen.

- Nyt me ei välttämättä näytetä yhtään paremmalta kuin silloin ennen, mutta kuulostetaan paremmalta kuin koskaan aikaisemmin, Jussi Jones lupaa.

Huhtikuun ensimmäisillä paluukeikoilla bändi sai hurmioituneen vastaanoton.

Lue lisää bändin kuulumisista ja kesäkiertueesta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Oulun Qstockin liput revitään käsistä

8.7.2015
24.-25.7. juhlittavan Oulun Qstock-festivaalin lipunmyynti on ollut ennätysvilkasta. Festivaalin lauantain päiväkohtaiset liput on jo myyty loppuun.

Sen​ ​sijaan kahden päivän ja perjantain ennakkolippujen lippujen myynti jatkuu vielä normaalisti myyntikanavilla.

Viime vuonna Qstock oli kokonaisuudessaan loppuunmyyty. Väkeä tapahtuma keräsi 30 000.

Lue lisää Rokkineuvoksen festariuutisista: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

 

Kemin Taiteiden Yö kutsuu syyskuussa

7.7.2015
Kemin Taiteiden Yön ja samaan aikaan pidettävien ensimmäisten Kemin harrastemessujen järjestäjät kutsuvat aktiivisia kemiläisiä rakentamaan tapahtumapäivää. Esimerkiksi Taiteiden Yön esiintyjälistalla on vielä tilaa.

Taiteiden Yö Kemissä syyskuussa

* Tapahtuma etsii esiintyjiä. Katso ilmoittautumistiedot alta.

* Samassa yhteydessä pidetään Kemin ensimmäiset harrastemessut.

7.7.2015
Kemiin rakennetaan lauantaiksi 26. syyskuuta suurta tapahtumapäivää, jossa yhdistyvät Taiteiden Yö ja ensimmäistä kertaa pidettävät harrastemessut.

Superlauantain tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa kulttuurikeskus, Sauvo-talo ja uimahalli. Tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy ja tarkoituksena on esitellä monipuolisesti elinvoimaisen Kemin kulttuuria ja harrastemahdollisuuksia.

Taiteiden Yö tarjoaa tapansa mukaa monipuolisia kulttuurielämyksiä ympäri kaupunkia. Esimerkiksi kulttuurikeskuksessa on tarjolla musiikkia, teatteria ja kirjallisuutta sekä erilaisia esityksiä, joihin esiintyjät voivat ilmoittautua alla olevaan sähköpostiin. Nuorille on myös oma tapahtuma Sauvo-talossa.

Harrastemessut toteutetaan yhteistyössä Kemin kaupungin, Kemitiimin ja muiden toimijoiden kanssa. Mukana on liikunnan ja kulttuurin edustajia, jotka esittelevät kaikenikäisille sopivia harrastusmahdollisuuksia mukavan toiminnallisuuden kautta. Messuilta löytyy varmasti jokaiselle jokin harrastus.

Luvassa on myös paneeli, jossa kuntalaiset pääsevät kyselemään päättäjien mielipiteitä, mm. kuinka harrastustoiminta mahdollistetaan myös jatkossa.

Järjestäjät toivovat kemiläisiä laajalla rintamalla mukaan rakentamaan yhdessä aktiivista Kemiä. Nyt on aika ilmoittautua mukaan tapahtumiin 10.8.2015 mennessä

Taiteiden yöhön esiintyjäksi: Kemin kaupungin kirjastotoimenjohtaja Hilkka Heikkinen. Ilmoittaudu mieluummin sähköpostilla: hilkka.heikkinen@kemi.fi. p. 040 845 5793.

Harrastajat: Kemin kaupungin elinkeinopalvelut, kehittämiskoordinaattori Oili Ruokamo, oili.ruokamo@kemi.fi, p. 040 662 5264.

Myyntipaikat: Kemitiimi, toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi, kemitiimi@gmail.com, p. 040 506 8827.

Tapahtumavastaavana toimii: Kemin kaupungin hallintopäällikkö Marja Kynsijärvi marja.kynsijarvi@kemi.fi, 040 730 6231.

Pohjolan metallipääkaupungissa tapahtuu

7.7.2015
Oulu on totisesti ansainnut tittelinsä Pohjolan metallipääkaupunkina. Elokuun Jalometallimetallifestivaalin lisäksi tulevana syksynä Oulussa vierailevat Machine Head, In Flames, Amorphis, Stratovarius ja Diablo.

Lue lisää ja katso In Flamesin musavideo Through Oblivion -kappaleesta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Torandan kesä pääsee vauhtiin tällä viikolla

Esa Rautiainen ja Elina Söderström ystävineen viihdyttävät Torandan yleisöä useaan otteeseen kesän aikana.

6.7.2015
Tornion Torandan kesä pääsee kunnolla vauhtiin tämän viikon lopulla kun Simodeus saapuu viihdyttämään huvikeskuksen vieraita kolmena iltana peräkkäin. Luvassa on cruising rockia, 70-luvun tunnelmaa ja 80-luvun musiikkia teemailtojen muodossa.

Simodeus esiintyy Torandassa myös myöhemmin heinäkuussa sekä elokuussa. Toinen Torandan vakioesiintyjä tämän suven aikana on Esa Rautiainen ja Elina Söderström ystävineen. He soittavat ja laulavat kesäisiä lauluja Torandassa esnimmäisen kerran 16.-18. heinäkuuta.

Torandan kesä pitää sisällään myös Sääskisafari -tanssikiertueen huipennuksen, Oikean Moottoritapahtuman sekä kalotin Vahvin mies -kilpailun.

Lue lisää ja katso Torandan tapahtuma-aikataulu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Ruisrock revitteli uuden yleisöennätyksen

6.7.2015
Tämän vuoden Ruisrockissa juhli kaikkiaan 95 000 festivaalivierasta. Suomen vanhin rockfestivaali löi entisen ennätyksensä, joka syntyi viime vuonna 2 000 kävijällä.

Kolmipäiväisen festivaalin tähjtiä olivat muun muassa Viikonlopun suuria vetonauloja ovat olleet muun muassa Pharrell Williams, Axwell /\ Ingrosso, Ellie Goulding, Haloo Helsinki!, Kaija Koo, Antti Tuisku ja Disco Ensemble.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

 

Katso kuvat Öölifestien avausillasta

Boney M:n viimeinen alkuperäisjäsen Maizie Williams Öölifestien lavalla. Kuva: Juhani Hiltunen.

4.7.2015
Tornion Öölifestien ensimmäinen päivä vietettiin varsin kosteissa merkeissä. Musiikillinen kattaus oli monipuolinen; Arttu Wiskari, Roope Salminen & Koirat, Laura Voutilainen, Boney M, Justimus, TCT, Petri Nygård sekä Satin Circus. Aikataulusyistä Wiskari, Nygård ja Satin Circus jäivät kuvaamatta.

Kuvakavaldi löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418830467

Kemin KesäkissaBluesiin huippuvieraita USA:sta

1.7.2015
Kemin kesän perinteinen rytmimusiikin huipputapahtuma; KesäkissaBlues järjestetään tänä vuonna kolmipäiväisenä 17.-19. heinäkuuta.

Tapahtumaan saapuvat Amerikan Yhdysvalloista Candye Kane Band sekä Jesse Dayton yhtyineen.

Katso tapahtuman esittely täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Candye Kane Band ja Jesse Dayton USA:sta Kemin KesäkissaBluesiin

Candye Kane tulee jälleen Kemiin - nyt vaihteeksi kesällä.

1.7.2015
Amerikkalaiset Jesse Dayton ja Candye Kane Band ovat Kemissä 17.-19.7. pidettävän  KesäkissaBluesin ulkomaalaiset huippunimet. Heidän lisäkseen tapahtumassa esiintyvät paikalliset Nine Lives sekä Henry & The Hellhoundmen.

Kolmipäiväisen tapahtuman avaa perjantaina 17.7. kello 21 uudistuneen Rantamakasiinin ilmaiskeikalla Teksasin musiikillisesta pääkaupungista Austinista saapuva rockabillyä, kantria ja rytmibluesia yhdistelevä Jesse Dayton.

Dayton on tehnyt yhteistyötä niin kantrilegenda Waylon Jenningsin kuin heavyrokkari Rob Zombienkin kanssa. Hän on myös Amerikassa tarunhohtoista kulttimainetta kantavan Road Kings –yhtyeen perustaja. Rantamakasiinilla mies esiintyy soolona, mutta lauantai-illan pääkonsertissa bändinsä kanssa.

Henry & The Hellhoundmen ja Nine Lives!

Ravintola Puistopaviljongissa pidettävän pääkonsertin esiintyjäkaartiin kuuluu Henry Hiltusen johtama rockabilly- sekä rockhenkinen trio Henry & The Hellhoundmen, jossa soittavat laulusta ja kitarasta vastaavan Hiltusen lisäksi kontrabasisti Janne Kotila ja rumpali Matti Ylikärppä.

Illan toinen esiintyjä, legendaarinen kemiläisyhtye Nine Lives nousee lavalle kotikaupungissaan 1,5 vuoden tauon jälkeen. Jo vuonna 1995 ensimmäisen albuminsa levyttäneen yhtyeen muusikot ovat laulaja Antti Pasanen, kitaristi Jarno Tiihonen, kontrabasisti Lauri Valkonen ja rumpali Jari Keinänen.

Candye Kanen mukana maailman huippukitaristi Laura Chavez

Uskomattoman hienon äänen omaava bluesdiiva Candye Kane tuo Kemiin myös yhtyeensä, jossa on mukana ympäri maailmaa huomiota herättänyt nuori kitaristilahjakkuus Laura Chavez. Häntä on luonnehdettu yhdeksi maailman kovimmista blueskitaristeista.

Muun muassa bluesministeri Esa Kuloniemi on nostanut Laura Chavezin taidot esille. Candye Kane esiintyi Kemissä edellisen kerran vuoden 2012 Pakkasukko Blues N`Jazzissa. 

 

Puistopaviljongissa kello 20.00- 01.30 pidettävän konsertin ennakkolippu maksaa 20€, ovelta 25€ euroa. San Milanon sisätilat palvelevat KesäkissaBluesin vieraita koko tapahtuman ajan.

KesäkissaBlues huipentuu sunnuntaina 19.7 Puistopaviljongissa kello 18.00 alkaviin jameihin, jonne on lauantain lipulla vapaa pääsy, muilta ennakkoon 5 € ja ovelta 8 €.

Ennakkolippuja myyvät Puistopaviljonki ja www.tiketti.fi

KesäkissaBlues 2015 avaa samalla myös Kemin uutuuden, koko viikon kestävän Easy Living in Kemi -tapahtumakokonaisuuden.

 

KesäkissaBluesin järjestää Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry.

Ryöväriteatteri herättää Iisakki Mustaparran henkiin

Ryöväriteatteri saapuu lauantaina 18. heinäkuuta Tornioon, Mustaparran päämajaan.

13.7.2015
Mustaparran päämajassa voi kokea lauantaina 18. heinäkuuta todellisen Iisakki Mustaparran hengen, kun tamperelainen Ryöväriteatteri saapuu Tornioon elävöittämään tapahtumapäivää.
- Esitämme dramatisoituja katkelmia, jotka pohjautuvat Olof Hederydin kirjoittamaan "Iisakki Mustaparta - perämeren piraatti" – kirjaan, kertoo Ryöväriteatterin puuhamies Jonne Angeria, joka tullaan näkemään Iisakki Mustapartana.

Iisakki Mustaparta eli 1700-luvun loppupuolella Torniossa ja seilasi kymmenisen vuotta maailman merillä. Merimieselämän jälkeen mies palasi takaisin kotiseudulle, jossa hänet perimätiedon mukaan tunnettiin paikallisena ”Robin Hoodina”. Myöhemmin Mustaparta päätyi valtiopäivämieheksi Tukholmaan ja oli aikansa paikallinen merkkimies.

- Loimme yhdessä Reijo Angerian kanssa Mustaparran henkeen puuhapäivän, jossa on erilaisia tapahtumia ja esityksiä. Tarkoituksemme on kertoa draaman keinoin, kuka ja mikä oli Iisakki Mustaparta, valottaa torniolaissyntyinen Angeria.

Puolilta päivin alkavat esitykset sisältävät myös musiikkia, ja niihin on luonnollisesti vapaa pääsy.
- Työn mielekkyys tulee siitä, että voi entisenä torniolaisena olla ylpeä kaupungin rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Hederydin kirjoittamaa kirjaa oli erittäin mielenkiintoista lukea, sillä tapahtumat sijoittuivat tuttuun miljööseen ja ne ovat myös tunnistettavissa. Näistä elementeistä on syntynyt esityksemme, kertoo Angeria.

Ryöväriteatteri on neljän Suomen Teatteriopistossa opiskelleen näyttelijän perustama teatteriryhmä, joka toteuttaa monipuolisesti erilaisia esityskokonaisuuksia. Angerian lisäksi Torniossa nähdään Minna Helkiö ja Linda Silvonen.

Katja Lukin laulaa nyt myös jytämusaa

4.6.2015
Dannyn D´Voices –duon Katja Lukin on ottanut uusia askelia laulajan urallaan. Hän mukana Crossroad –yhtyeessä, joka soittaa klassista jytämusaa.

-Onhan se aika lailla erilaista kuin mitä olen aiemmin laulanut, hyväntuulinen Lukin kertoo.

Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu biisejä muun muassa ZZ Topilta, Deep Purplelta, Whitesnakelta ja Led Zeppeliniltä.

-En ole tottunut vetämään niin korkealta kuin biisit edellyttää. Ensimmäisten treenien jälkeen meni ääni, samoin toisten treenien. Vasta kolmansissa treeneissä älysin ottaa vähän hillitymmin ja säästellä ääntäni, Lukin nauraa.

Bändin ohjelmistoa Lukin kuvailee itselleen täysin uudeksi maailmaksi.

-Biisit eivät olleet tuttuja, osaa en ollut ikinä edes kuullut. Mutta kun niihin on tutustunut, niin älyttömän hyvää musiikkiahan se on.

Crossroadilla on valmiiksi treenattuja biisejä koossa vasta kahdeksan.

-Niistä mä vedän liidinä kolme, yksi duettona ja neljässä muussa laulan stemmoja, Lukin kertoo.

Lukin sanoo, että hänen laulettavakseen valikoitui hieman iisimpiä biisejä, kuten Shocking Bluen Venus, CCR:n Proud Mary ja Janis Joplinin Summertime.

-En halunnut ottaa ihan niitä Joplinin tunnetuimpia biisejä kuten Mercedes Benz tai Move Over.

Crossroadin toinen vokalisti ja samalla basisti on Ruotsin vuoden 2011 Talent-kisan voittaja Dimitri Keiski, kitaroissa Disco Infernon Lipa Liukkonen ja Kill The Romancen Ville Patrikainen sekä rummuissa Disclarityn Jari Routo.  Lukin on myös parisuhteessa Keiskin kanssa.

Bändiin Katja Lukin päätyi tavattuaan Riku Roudon, joka avasi huhtikuussa Lahteen Suomen Moottoripyörämuseon yhteyteen maailman ensimmäinen Lontoon ulkopuolisen Ace Corner, joka on esikuvansa mukaisesti motoristihenkisen väen kohtauspaikka.

-Crossroad perustettiin Ace Cornerin housebändiksi. Rumpalimme on Rikun poika.

Ensimmäisen keikkansa Crossroad teki 31. toukokuuta Ace Cornerin Pitkä Sunnuntai-tapahtumassa, joka oli samalla runsas vuosi sitten nopeasti edenneeseen syöpään menehtyneen Kari "Pitkä" Lehtisen muistokonsertti. Lehtinen oli Sleepy Sleepers –yhtyeen basisti vuosina 1975-1985 ja soitti myös The Charlies, Turo´s Hevi Gee –yhtyissä sekä Dave Lindholmin kanssa.

Crossroadsin lisäksi esiintyjien joukossa olivat Saxon-yhtyeen entiset jäsenet Graham Olivier ja Steve Dawson, Sleepy Sleepers –klassikoita veivanneet Mato Valtonen, Dave Lindholm ja Saku Kuosmanen, Jussi Kinnunen, Jore Marjaranta sekä 30-vuotisspektaakkelillaan liikkellä ollut Raggars, vieläpä alkuperäisellä kokoonpanollaan.

-Oli tosi kiva ja erilainen keikka hienossa paikassa Laulettiin kovvaa ja korkialta, Lukin myhäilee.

 

Lukinin päätyö on kuitenkin yhä D´Voices –ryhmässä.

-Dannyn kanssa vedetään keikkoja, meillä on paljon muun muassa yksityistilaisuuksia.

Lukin saapuu Dannyn kanssa myös Tornion Öölifesteille lauantaina 4. heinäkuuta.

Dannyn keikoilla Lukin pääsee laulamaan myös omia biisejään, joita ovat muun muassa Vitamiini ja Löysin viimein paikan kaivatun. Kemissä syntyneen ja Keminmaalla varttuneen Lukinin ensimmäinen oma albumi Löysin viimein paikan kaivatun ilmestyi viime vuonna. Levyllä on myös Sonata Arctican Tony Kakon tekemä kaunis Keminmaa –kappale, jonka voit kuunnella yltä.

Vitamiini –single ilmestyi jo vuonna 2003. Vuonna 2012 hänen kappaleensa Kaipaan Yyteriin palkittiin Vuoden tanssihitti –palkinnolla.

Siviilissä Lukin työskentelee opettajana. Luokanopettajaksi hän opiskeli Helsingin yliopistossa valmistuttuaan sitä ennen Peräpohjolan Opistosta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi.

Torandassa kesäistä ohjelmaa elokuun puoliväliin saakka

Simodeus tulee olemaan tuttu näky Torandassa tämän suven aikana.

Myös Sääskisafari-lavatanssikiertueen huipennus koetaan Torandassa

6.7.2015
Torandassa järjestetään kevyttä kesäohjelmaa tämän viikon torstaista elokuun 14. päivään saakka. Eihän ihan joka päivä, mutta useampana iltana viikossa. Torandan kesän vakioesiintyjiä ovat kokkolalainen Simodeus ja torniolaiset Esa, Elina & Co.

Simodeus alias Simo Korkia-Aho monilahjakas trubaduuri, yksi Suomen monipuolisimmista esiintyjistä, entertainment sanan varsinaisessa merkityksessä. Simodeuksen ohjelmistosta löytyy bilemusaa, 50-, 60-, 70- ja 80-lukujen hittejä. Musiikkityyleistä hallussa on rock, pop, suomi-pop, iskelmä, disco, jazz ja perinteinen tanssimusiikki.

Esa Rautiainen ja Elina Söderström ystävineen ovat puolestaan viihdyttäneet monipuolisella ohjelmistollaan ihmisiä lukuisissa tilaisuuksissa, erityisesti Torniossa ja Haaparannalla.

Sääskisafarin huipentuma lauantaina 18.7

Tornionlaakson Musiikkiklubi ry:n järjestämä Sääskisafari-lavatanssikiertue on vuosien aikana mahdollistanut ikimuistoisia kesäillan hetkiä niin Lapin kasvukeskuksissa kuin  pienemmilläkin paikkakunnilla.

Sääskisafari-lava kiertää tänä kesänä aikavälillä 14.-18.7. Kiertue alkaa Sodankylän Kieringistä 14.7. ja päättyy Tornioon viihdekeskus Torandaan lauantaina 18.7. klo 21. Välillä kiertue piipahtaa Rovaniemellä (15.7.), Raanujärvellä (16.7.) ja Kuivaniemellä (17.7.).

­- Olemme lähteneet siitä, että talkoovoimin omalta osaltamme pyrimme säilyttämään perisuomalaisen lavatanssiperinteen, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Maija-Liisa Pakisjärvi.
- Kun näin monta vuotta olemme saaneet talkoilla, niin ilmeisesti olemme myös onnistuneet, Pakisjärvi jatkaa.


Sääskisafari tarjoaa tänäkin vuonna elävän musiikin ja tanssiliikunnan ystäville laadukasta ja monipuolista musiikkia tauotta. Orkestereita ja solisteja on tänäkin vuonna mukana useita. Tunnetuin heistä on luonnollisesti Tarja Ylitalo ja Intro-orkesteri. Tarjan lisäksi iltojen aikana esiintyvät myös mm. Lapin tangokuningatar Annika Kontio sekä tuore Lapin tangokuningas Tuomo Huttunen. Nuorempaa esiintyjäpolvea edustaa Annukka Ylitalo orkestereineen.

Torandassa Sääskisafari tanssittaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa.
- Olemme erittäin innoissamme, että saamme Torandaan jälleen hienon ja perinteikkään tapahtuman. Tavoitteenamme on luoda tapahtumille sellaiset puitteet, ettei muita vaihtoehtoja tarvitse edes miettiä, kertoo Torandan emoyhtiön H-Equity Oy:n kehitysjohtaja Jukka Auraneva.

Torandan kesäohjelmaa:


To 9.7. klo 18 Simodeus plays cruising rock
Pe 10.7. klo 21 Simodeus plays 70’s classics
La 11.7. klo 21 Simodeus plays 80’s classics
To 16.7. klo 19 Kesäisiä lauluja Esa, Elina & Co
Pe 17.7. klo 21 Kesäisiä lauluja Esa, Elina & Co
La 18.7. klo 19 Kesäisiä lauluja Esa, Elina & Co
La 18.7. klo 21 Sääskisafari-lavatanssikiertue
To 23.7. klo 18 Simodeus plays cruising rock
Pe 24.7. klo 21 Simodeus plays 70’s classics
La 25.7. klo 10-17 Oikea Moottoritapahtuma
La 25.7. klo 17 Simodeus plays 80’s classics
Su 26.7. klo 10-16 Oikea Moottoritapahtuma
To 30.7. klo 18 Kesäisiä lauluja Esa, Elina & Co
Pe 31.7. klo 21 Kesäisiä lauluja Esa, Elina & Co
La 1.8. klo 21 Kesäisiä lauluja Esa, Elina & Co
To 6.8. klo 18 Simodeus plays cruising rock
Pe 7.8. klo 21 Simodeus plays 70’s classics
La 8.8. klo 15-21 Kalotin vahvin mies -kilpailu
La 8.8. klo 21 Simodeus plays 80’s classics
To 13.8. klo 18 Elokuista elävää musiikkia Esa, Elina & Co
Pe 14.8. klo 21 Elokuista elävää musiikkia Esa, Elina & Co

Keith Richardsilta soololevy yli 20 vuoden tauon jälkeen

11.7.2015
Legendaarinen Rolling Stones –kitaristi Keith Richards julkaisee ensimmäisen uuden sooloalbumin yli 20 vuoteen. Crosseyed Heart –albumi on miehen kolmas soololevy ja se julkaistaan syyskuussa.

Albumin ensimmäinen single Trouble kuullaan jo heinäkuussa. Sinkkubiisin Richards kirjoitti yhdessä bändinsä rumpalin Steve Jordanin kanssa. Albumin sävellykset ovat Keith Richardsin käsialaa joko yksin tai yhdessä muun muassa Steve Jordanin kanssa.

Albumilla Keith Richards vastaa laulun lisäksi kitara-, basso- ja piano-osuuksista. Rumpali Steve Jordanin lisäksi bändissä soittaa kitaristi Waddy Wachtel, kosketinsoittaja Ivan Neville ja taustalaulaja Sarah Dash.

Keith Richards julkaisi ensimmäisen soololevynsä Talk Is Cheap vuonna 1988 ja kakkoslevynsä Main Offender vuonna 1992. Studioalbumien lisäksi Richards on julkaisssut livelevyn Live at the Hollywood Palladium vuonna 1988.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu