Jo´ Buddy Kemissä ilmaiskeikalla perjantaina

Jo´ Buddy aka Jussi Raulamo.

27.7.2015
Kotimaisen juurimusiikin herttua, Jo´ Buddy alias Jussi Raulamo esiintyy perjantaina 31.7. Kemin Rantamakasiinin ilmaiskonsertissa. Torstaina Buddy tarjoaa musiikillista antiaan Tornion Kerhoravintolassa.

Vuosien kovalla työllä kulttistatuksen maailmalla ansainnut oman tiensä kulkija, jo  33:tta keikkavuottaan taivaltava laulaja­-kitaristi-­lauluntekijä-­pelimanni on ehtinyt innoittaa monia alansa huippuartisteja myös kansainvälisesti.

Jo’ Buddyn originelleja kitarasoundeja on jäljitelty jo vuosia aina Kaliforniaa myöten, sekä hänen biisejään esittävät ja levyttävät tänään alansa huiput Skandinaviasta Englantiin sekä Pohjois-Amerikkaan, aina Floridaa, New Orleansia & Teksasia myöten. Buddy on on ollut myös ehdolla The Fabulous Thunderbirds yhtyeen kitaristiksi.

Jo’ Buddy laulaa sielukkaasti, soittaen samanaikaisesti matalalle viritetyllä kitarallaan rytmiä, sooloa & bassoa. Samalla hän polkee pikku­maracasseilla vahvistetuilla kengillään rytmilautaa, siis täysin orgaanisesti. Kysessä on siis sanan mukaisesti one man band.

Jo' Buddy:n musiikillista antia on luonnehdittu runsaaksi ja poikkeuksellisen herkulliseksi roots­keitokseksi. Raaka-aineina ovat swampboogie, down home blues, New Orleans r&b, swing, be bop, zydeco, boogie, ska, rocksteady, ragtime, folk, country, rock & roll, surf & garagerock, gospel, soul, balladit ja flamenco tavalla, joka edustaa vitaalisuudessaan maailmanluokkaa.


Hänen kaikki viisi sataprosenttisesti omavaraista soololevyään ovat saaneet poikkeuksetta erinomaista palautetta sekä koti- että ulkomaisilla musiikkikentillä levy­arvioiden  ja runsaan radiosoiton muodossa.

Jo' Buddy on tullut vuosien varrella monille tutuksi monen yhtyeen keulahahmona. Näitä ovat One O ́Clock Humph (1985­-98), Groovy Eyes (1993­-) ja viimeisimpänä Funky Kingstone Jamaica R&B instituutiobandin vakiosolistina uuden albumin & keikkailun merkeissä.

Buddylla on takanaan tuhansia esiintymisiä sekä yksin että lukuisien kokoonpanojen kanssa yli kolme vuosikymmentä kestäneen aktiivisen keikkauransa ajalta. Hän on ehtinyt vierailla klubeissa, festivaaleilla, kouluissa, TV:ssä ja radioissa tusinassa eri maassa Pohjois-Amerikassa, Euroopassa sekä Venäjällä.

Hänen persoonallista lauluaan ja kitarointiaan voi kuulla yli 40:llä kotimaisella ja ulkomaisella äänilevyjulkaisulla. Mukana jopa muutama kansallinen top 20­ single.

Jo' Buddyn ilmaiskeikka Rantamakasiinilla Kemin sisäsatamassa alkaa perjantaina 31. heinäkuuta kello 21.

Torstaina 30.7. Jo´Buddy esiintyy Tornion Kerhoravintolassa klo 21. Liput 5 €, sis. narikan.

EDIT: Juttua täydennetty 29.7. lisätiedoilla Jo´ Buddyn torstain Tornion keikasta.

Easy Living -viikolla vuorossa 24 tunnin tapahtuma

Paperitähdet -yhtye viihdytti kansaa tiistaina akustisesti Easy Living in Kemi -viikolla. Esiintymässä olivat Lasse Jauhola (vas), Ville Rojola, Jani Rojola sekä Mikko Raappana. Viikon toistaiseksi parhaan välispiikin heitti Jani Rojola: "Vieläkö lällyillään, vai joko soitetaan Dingoa". Kuva: Juhani Hiltunen.

Trubaduuri PeeKoo.

Yhdellä illan trubaduureista edellisestä julkisesta keikasta yli kymmenen vuotta.

22.7.2015
Tänään ja huomenna torstaina koetellaan kemiläisten ja lähikuntien asukkaiden tapahtumakuntoa toden teolla kun Easy Living in Kemi -tapahtumaan sisältyvä 24 tunnin tapahtuma alkaa.

Vuorokauden kestävä tapahtuma käynnistyy Meripuiston laululavalla kello 20. Lavalla soittaa Easy Living Big Band.

Laululavan tuntumasta on helppo siirtyä naapurissa olevaan Seilariin, jossa kemiläinen Kirsi Vainio tekee stand up-debyyttinsä kotikaupungissaan klo 21. Vainio on ravintola-alan ammattilainen, jolla on takanaan myös paljon dj-keikkoja.

Trubaduuri PeeKoon ja
miksaaja KooPeen vuoro

Stand upin parista on hyvä siirtyä jälleen musiikin pariin ja Katariina-laivan terassille seuraamaan trubaduuri PeeKoon (Pentti Korpela) keikkaa kello 22 alkaen.
PeeKoo esiintyy harvakseltaan. Miehen edellisestä julkisesta keikasta on aikaa reilut kymmenen vuotta. Soittajan setti kulkee teemalla "Melankoliasta meininkiin". Miksaajana on kaikille tuttu KooPee.

Tunnin aikana Peekoolta kuullaan mm. Hectorin kappaleita, joista mainittakoon Kesytetty ja Yhtenä iltana. Rock-legenda Neil Youngin tuotannosta mukana on kaksi kappaletta, esimerkiksi Outo ihminen (Heart of gold). Kesäiset rallit kuuluvat olennaisesti ohjelmistoon. Niitä ovat esimerkiksi Kesäkatu (Summer in the city), jazz-laulajien ikisuosikki, Gershwinin Kesäyö sekä Hendersonin ja Striken On kesäyö. Dave "Isokynä" Lindholmilta kuullaan Jazzkansa tulee. Trubaduuri esittää myös kaksi omaa meriaiheista laulua, Rautakaukalot  ja Meri.

Kello 23 Rantamakasiinissa aloittaa trubaduuri Mika Kurkela, joka hallitsee suomirockin kirjon monipuolisesti. Mies on julkaissut myös omakustannelevyjä.

Afterglow päättää
illan/yön progesetillään


Puoliltaöin on seuraavan musiikillisen nautinnon vuoro, kun kello 00.00 Afterglow -yhtye aloittaa Sataman Tähdessä progesettinsä. Yhtyeen ja keikan esittelyn löydät tämän jutun alta.

Kaikkiin keskiviikon Easy living -tapahtumiin on vapaa pääsy.

Torstaina ryminä jatkuu

Torstaina tapahtumaviikon musiikillinen anti jatkuu jo aamukahdeksalta, kun Rantamaasiinin meriaamiaisella kansalaisia viihdyttää torniolaisen Outa Pajun ja oululaisen Tuukka Nygårdin Paju Duo.

Torstain 23.7. musiikkiohjelmassa on lisäksi seuraavaa:

* Lasten karaoke Rantamakasiinissa klo 12. Vapaa pääsy.
* Nuorisobändit Glass Wipe, Ensio ja No Swaps Meripuiston laululavalla klo 14–15.30. Vapaa pääsy.
* Neljä Ässää (Riku Nieminen, Ville Aalto, Aleksi Kinnunen ja Samuli Kivelä) Meripuiston laululavalla klo 15.30. Vapaa pääsy.
* Erkki Huru Band ja Jatsipartio Meripuiston laululavan rantatansseissa klo 16.30. Vapaa pääsy.
* Easy Living Big Band Meripuiston laululavalla klo 18.30. Vapaa pääsy.
* Markku Ketola Satamakahvila Nuotassa kello 20. Vapaa pääsy.
* Mika Kurkela duo Rantamakasiinissa klo 20. Vapaa pääsy.
* Riku Nieminen ja Neljä Ässää sekä Dj Ardiles Corner Innissä klo 23 24H -tapahtuman virallisilla jatkoilla.

Afterglow tarjoilee progeklassikoita Sataman Tähdessä

Afterglow on treenannut tulevan Easy living in Kemi -viikon keikkaansa viime päivinä tiiviisti. Kuva: Antti Hämeenkorpi.

Seppo "Ville" Salmi ja Erkka Kari keskiviikon keikan treeneissä. Kuva: Antti Hämeenkorpi.

21.7.2015
Kulttuurikaupunki Kemissä on toiminut vuosikymmenten saatossa vähintään satoja bändejä, joista osa elää pidempään kuin toiset. Musiikkigenreistä edustettuina ovat olleet jotakuinkin kaikki.

Progressiivisen rockin bändejä on ollut kuitenkin muita harvemmassa, mutta niitäkin on ollut. Yksi harvoista yhä toiminnassa olevista on Afterglow, joka on perustettu nyt jo puretun Urheilutalon kellarissa joskus 1987 paikkeilla. Bändi siis lähentelee jo 30 vuoden ikäpyykkiä.

Yhtye on keikkaillut harvakseltaan, joten keskiviikon ja torstain välisenä yönä ravintola Sataman Tähdessä on kuultavissa kohtuullisen harvinaista herkkua, kun Afterglow nousee lavalle.

-Keikan ohjelmistossa on unplugged- materiaalia eli proge-klassikoita akustisina versioina, tai akustisia proge-klassikoita versioituna meidän kokoonpanolle, selvittää yhtyeessä pianoa, harmoonia ja perkussiota soittava ja taustoja laulava Matti Adolfsen.

Ohjelmistossa on biisejä muun muassa Genesikseltä, Emerson, Lake & Palmerilta, David Bowieltä, Peter Gabrielilta, Led Zeppeliniltä, King Crimsonilta ja Uriah Heepiltä. Rockin jättiläisiä siis kaikki tyynni.

Paljastettakoon tässä yhteydessä Adolfsenin luvalla soitettavista biiseistä kolme: Come away Melinda (Uriah Heep), Spirit of the water (Camel) ja The man who sold the world (David Bowie).

Yhtyeen alkuperäinen idea oli soittaa cover-materiaalia Genesis –yhtyeeltä nimenomaan Peter Gabrielin ajalta. Jonkin aikaa ohjelmistossa oli myös Asia –yhtyeen musiikkia. Sittemmin yhtye otti mukaan Emerson, Lake & Palmerin, Camelin, Focuksen ja Procol Harumin kappaleita.

- Materiaalin käsittelyn idea on melko pitkälle alkuperäisissä sovituksissa. Tosin paikoin rakenteisiin ja instrumenttivalintoihin on puututtu hyvinkin voimallisesti. Ohjelmiston valinnassa on peruskriteerinä ollut valita kappaleita, joiden alkuperäinen sävellaji ja instrumentointi soveltuvat kokoonpanolle, Adolfsen kertoo.

Yhtenä perusajatuksena yhtyeellä on ollut käyttää 1960-1970-luvulla käytössä olleita soittimia. Kosketinsoitinosastolla perussoundin paletin ovat muodostaneet Hammond, Mini-Moog, Rhodes ja Mellotron. Kitaraa puolestaan käytettiin alkuaikoina komppisoittimena varsin vähän. Keskiviikon unplugged- keikalla kitarat tosin saavat paljon enemmän tilaa kuin alkuaikojen kosketinvetoisilla keikoilla.

Keskiviikkona 22.7. puolilta öin alkavassa konsertissa Adolfsenin kera soittavat Ville Välkky (laulu), Arto Perkiö (kitara, huilu, nokkahuilu), Mikko Rintala (basso, taurus), Seppo Salmi (kitara, mandoliini) ja Erkki Kari (kitara). Keikan lopulla vielä Matthias Remes hyppää mikseripöydän takaa ukulelen kanssa lavalle ja Suvi-Tuuli Lehtinen samanaikaisesti kaljahanan takaa stemmoja laulamaan.

-Yhtyeen erikoisuutena ollut theremin -soitin jää tällä kerralla pois kyydistä, onhan tuossa kalustoa muutenkin aivan riittävästi roudattavaksi, Adolfsen mainitsee.


Adolfsen ja Perkiö ovat olleet yhtyeessä alusta saakka. Heidän lisäkseen ensimmäisessä kokoonpanossa olivat Jussi Pitkäkari (laulu ja basso) ja Mika Kulmala (rummut). Yhtye teki tällä kokoonpanolla ensimmäisen säilyneen demoäänityksensä vuonna 1987. Demo sisälsi kappaleet Dancing with the moonlit knight, Watcher of the skies ja The Cinema Show; kaikki siis Genesiksen biisejä.

Matkan varrella bändissä ovat vaikuttaneet myös V-P Kalliosalo (rummut), Mika Puro (rummut), Olli Suokas (kitara), Kari Pentti (laulu) ja Antti Hämeenkorpi (basso), Kaj Strang (basso), Toni Salmi (kitara) ja Timo Miettunen (kitara).


Yhtyeen ensimmäinen keikka oli Ankkurissa sarjakuvapäivien yhteydessä 1987.
-Myöhemmin keikkoja oli Ankkurin lisäksi esimerkiksi Merihovissa ja Oulun Rauhalassa. Erikoisin keikka tehtiin 1989 Kemin Cumuluksessa yhdessä Kemin kaupunginorkesterin kanssa, jolloin teemana oli vuoden 1969 musiikki. Soitimme muun muassa Procol Harumin materiaalia, Adolfsen muistelee.

Adolfsenin mukaan yhtyeen hiljaisin kausi oli vuosina 1992-2001.

-Treenasimme vain kerran kesässä, kun Salmen Ville kävi kesälomalla paikkakunnalla. Bändi saatiin viikon treenauksella yleensä lähes keikkakuntoon, mutta keikkoja ei ehditty sopimaan ajoissa, joten harjoittelun tuloksia ei päästy testaamaan livenä.

Ei yhtye nykyäänkään järin usein keikkaile, joten yhtyeen tarjoamia livekokemuksia ei parane jättää väliin. Viime vuonna yhtye soitti teemakonsertissa Genesiksen The Lamb Lies Down on Broadway –tupla-albumin materiaalia. Yhtye on kaavaillut teemakonsertin uusimista tulevan syksyn aikana.

Juliet Jonesin Sydän sykkii Rakkauden kesä 2015 -kiertueella

Juliet Jonesin Sydän on tääällä taas. Kuva: Pia Parkkonen.

"Nyt me ei välttämättä näytetä yhtään paremmalta kuin silloin, mutta kuulostetaan paremmalta kuin koskaan aikaisemmin"

9.7.2015
Juliet Jonesin Sydämen Rakkauden kesä 2015 -kiertue käynnistyi helteisissä merkeissä Aitoon Kirkastusjuhlilla 5. heinäkuuta. Yhtyeen kesäkiertue koostuu kaikkiaan yhdestätoista keikasta. Juliet Jonesin Sydän palasi täten kesäfestareiden lavoille lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Jonesien comeback-kesän keikkasettiin on tiivistetty yhtyeen suurimpia voimapop-hittejä, joista orkesteri alunperin tuli tunnetuksi - mukana ovat muun muassa klassikot Helppo Elämä, Rakkauslaulu, Työläiset, Kantri, Hippa, Jussi and the Boys, Huonoa musiikkia ja Albania.

- Tämän me osaamme, ja väitän, ettei tällaista poppisvoimaa ole muilla, ainakaan juuri tätä juttua, Sami Jones toteaa.

- Nämä biisit ovat aivan omanlaisiaan, yksinkertaisia ja sanomaltaan selviä - maailma on hauska, mutta aina löytyy myös varjopuolia, se riippuu miten katsoo. Näiden pariin on ollut todella mukavaa palata ja todeta, miten vahvasta materiaalista on kyse, sanoo Kari Jones.

- Biisien sovituksiin kesän keikkalavoille on otettu mukaan uusia pieniä koukkuja ja yllättäviä nostoja, se pitää meidät soittajatkin virkeinä.

- Kevään loppuunmyydyllä Tavastian keikalla tasan neljä kuukautta aikaisemmin oli lähes hurmoksinen tunnelma, ja nyt uusintaan yritetään keksiä vielä jotain uusia mausteita mukaan. Todennäköisesti kesän keikoilla viriää kaikenlaista uutta kepposteltavaa, Sami Jones kertoo.

- Keikkailu on tuntunut todella hyvältä ja on tuntunut, kuin olisi palannut kotiinsa. Viihdymme tässä puuhassa ja se ilo, mikä toivottavasti keikoilta välittyy, on aitoa. Kehotan vakavasti ihmisiä tulemaan tsekkaamaan keikoillemme suomirockia puhtaimmillaan. Ei tällaista löydy muualta.

Juliet Jonesin Sydän on vuonna 1980 perustettu alun perin ruukkilais-oululainen rock-yhtye.
- Nyt me ei välttämättä näytetä yhtään paremmalta kuin silloin, mutta kuulostetaan paremmalta kuin koskaan aikaisemmin, Jussi Jones lupaa.

Juliet Jonesin Sydämen levytysura jatkui vuodesta 1985 aina vuoteen 2001 asti, ja viimeiset albuminsa Joneskaupunki ja Hai yhtye kustansi oman Art Planktons -levy-yhtiönsä kautta. 

Alkuperäisen uuden aallon vauhdikkuus sekä huumoria ja ironiaa hyödyntävät laululyriikat ovat yhtyeen tuotannon tavaramerkkejä, yhdistettyinä originelliin lavakarismaan. Yhtyeen nimi tulee samannimisestä Stan Draken sarjakuvasta.


Bändi keikkailee heinä-elokuussa festivaaleilla ja klubeilla. Rakkauden kesä 2015 -kiertueen tulevat keikat ovat:

17.7. Pakkahuone, Tampere
24.7. Hämyvestarit, Hämeenkyrö
25.7. Qstock, Oulu
30.7. Down By The Laituri, Turku
31.7. Porispere, Pori
1.8. Tavastia-klubi, Helsinki
14.8. Old Cock, Lappeenranta
15.8. Lutakko, Jyväskylä
28.8. Puustelli, Nivala
29.8. Nightclub Tähti, Oulu

Yhtyeen kokoonpanossa soittavat Kidi Jones (Kari “Kidi” Heiskari), basso & laulu, Sami Jones (Sami Pirkola), kitara & laulu, Kari Jones (Kari Hyvärinen), laulu & kitara, Jussi Jones (Jussi Parkkonen), rummut & laulu ja Pekka Jones (Pekka Gröhn), koskettimet.

Lisää metallia Pohjolaan - In Flames Ouluun lokakuussa

In Flamesissa soittavat Anders Fridén - laulu, Björn Gelotte - kitara, Peter Iwers - basso, Daniel Svensson - rummut ja Niclas Engelin - kitara.

Sitä ennen Oulussa vierailevat Machine Head, Morphis, Stratovarius ja Diablo sekä juhlitaan Jalometalli -festivaalin laajan kattauksen parissa.

7.7.2015
Oulu on liekeissä lokakuussa, kun suosittu ruotsalainen metalliyhtye In Flames valtaa Oulun Energia Areenan lauantaina 17. lokakuuta.
Tuska-festivaalin yhtenä pääesiintyjistä soittanut ruotsalainen In Flames tekee syksyllä kiertueen Suomessa, joka käynnistyy Tampereen Pakkahuoneelta tiistaina 13. lokakuuta ja päättyy Ouluun. Lämppärinä kiertueella nähdäänn niinikään ruotsalainen Black Temple. Keikkojen lipunmyynti on käynnissä.

Tämän hetken suosituimpiin metallibändeihin lukeutuva In Flames on soittanut viime vuosina Suomessakin poikkeuksetta isoilla areenoilla ja festivaaleilla. Bändi julkaisi syksyllä kehutun Siren Charms -albuminsa, jonka tiimoilta bändi esiintyi myös Helsingin Jäähallissa viime marrakuussa.
­- Kierrämme tällä hetkellä festivaaleja Euroopassa, sen jälkeen otamme kotona vähän happea ja valmistaudumme syksyn Pohjoismaiden kiertueelle. Siitä tulee mahtavaa. Tätä konseptia olemme kokeilleet erittäin onnistuneesti aikaisemmin ja se on ollut meille bändinä oikein mukavaa, kertoo In Flamesin nokkamies Anders Fridén.

Machine Head syyskuussa

Kyseessä on jo toinen kovan luokan metalliyhtyeen vierailu Oulussa tulevana syksynä. Jo aiemmin on julkistettu yhdysvaltalaisen metallibändi Machine Headin show Oulussa 5. syyskuuta. Keikkapaikkana on SuperPark Areena. Keikka on osa kolmen esiintymisen Suomen kiertuetta.

Syyskuussa Oulussa nähdään myös kovan luokan kotimaisten yhtyeiden metallikinkerit. Jalotuska -konsertissa Oulun jäähallissa 26.9. esiintyvät Amorphis, Stratovarius ja Diablo.

Jalometallissa tasokas ja laaja kattaus

Jo ennen edellämainittuja konsertteja Pohjois-Suomen metallimusiikin ystävät kokoontuvat genrensa superjuhlaan, 7.-8. elokuuta Oulun Kuusisaaressa pidettävään Jalometalli -festivaaliin.

Jalometallissa esiintyvät muun muassa amerikkalainen death metal -konkari Obituary, kanadalainen thrash metal -legenda Annihilator, brittiläiset extreme-metalliyhtyeet Vallenfyre ja Cradle of Filth sekä ruotsalainen eeppisen doom metalin mestari Candlemass. Brittiläistä perinneheavya edustavat Saxon, Satan ja Hell.

Jalometalliin on kiinnitetty myös ruotsalainen melodisen death metalin mestari Dark Tranquillity, joka on yksi kuuluisan Göteborg-metalliyhteisön tärkeimpiä edustajia. Ensivierailunsa Jalometallissa tekee myös ruotsalainen black metal -bändi Shining, joka julkaisi huhtikuussa yhdeksännen pitkäsoittonsa. Black metal -tarjonnan kruunaa yhdysvaltalainen Inquisition.


Jalometallin kotimaista kärkikaartia edustavat suomenkielisen death metalin ykkösnimi Sotajumala, toukokuussa comeback-levynsä julkaissut thrash-konkari A.R.G. sekä Suomen virallisen listan ykköseksi tammikuussa kohonnut heavy-suosikki Battle Beast.

Tänä vuonna Jalometallin kotimaisten bändien määrä kasvaa, sillä Kuusisaaren paviljongissa sijaitsevan kolmoslavan ohjelma voidaan toteuttaa riippumattomasti muiden lavojen keikoista. Perinteistä oululaisväriä Jalometalliin tuovat Stargazery, Mors Subita, Sadistik Forest ja Encrypted.

Jänkhä jytisee rockin tahtiin Saariselällä

12.8.2015
Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma Jäkhällä jytisee käynnistyy tänään illalla Saariselällä. Viime vuonna yli kaksi tuhatta motoristia koonnut tapahtuma järjestetään jo 17. kerran ja kestää sunnuntaihin saakka.

Motoristeja viihdyttämään on koottu tasokas esiintyjäkaarti Kotiteollisuuden, Turo´s Hevi Geen ja Grooving High Allstarsin (kuvassa) johdolla. Katso lisää http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Jänkhä jytisee Saariselällä viisi päivää

Nimekkäässä esiintyjäkaartissa mm. Kotiteollisuus, Groovarit ja Turo´s Hevi Gee.

12.8.2015
Jänkhällä Jytisee –moottoripyörätapahtumaan on rekrytoitu melkoinen esiintyjäarsenaali. Saariselällä keskiviikkona 12. elokuuta alkavassa ja sunnuntaihin kestävässä tapahtumassa esiintyvät Kotiteollisuus, Turo's Hevi Gee, Grooving High Allstars, Tervettä Tavaraa, Eini & the Boogie, Christa Huikko Band, Premonition Red sekä koomikot Riku Sottinen ja Antti Haapala.

Jänkhällä Jytisee on Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma, joka järjestetään Saariselällä jo 17. kerran. Viime vuonna tapahtuma kokosi yli 2 000 motoristia.

Livemusiikin lisäksi tapahtumassa on runsaasti muutakin ohjelmaa, kuten Cageriders-show, retket UKK-puistoon, Museotielle ja Husky-farmille, karaokea, jöllymestaruuskisat, tehopenkki, lättyjen ja makkaranpaistoa, saunomista, motoristikirkko Kaunispään huipulla sekä paraatiajo Inariin, jonka yhdessä voi piipahtaa saamelaismuseo Siidassa. Optio-ohjelmanumerona on mahdollisuus vierailla Lemmenjoella, jossa pääsee tutustumaan huopataitelija Kaija Palton ateljeehen.

Tapahtuman hyviin perinteisiin lukeutuu joka-aamuinen motoristien puhallutus ajokunnon varmistamiseksi.

Tapahtumaa isännöivät paikallinen MC Rumakuru ja Santa's Hotel Tunturi.

Tapahtuman maantieteelliset koordinaatit ovat:

68.419434,27.426772

+68° 25' 9.96", +27° 25' 36.38"

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä: http://www.tunturihotelli.fi/fi/jytisee

RJ-kiertue jättää Meri-Lapin väliin - Hedbergin ME-show ei

Amaranthe -yhtyeen Elize Ryd on tänäkin vuonna yksi RJ-kiertueen solisteista. Kiertue kuitenkin jättää Meri-Lapin väliin tänä vuonna. Lähimmät keikat ovat Rovaniemellä ja Oulussa.

11.8.2015
Raskasta Joulua -kiertue on nähty Torniossa viime ja toissa vuonna.

Tänä vuonna näin ei käy. Lähimmät kiertuepaikkakunnat ovat Rovaniemi ja Oulu.

Asiasta lisää täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Sen sijaan stand up -koomikko Sami Hedbergin Guinnesin ennätysten kirjaan tähtäävä 365 -kiertue tulee tänä vuonna alueelle jo toistamiseen.

Hedberg esiintyy tuplakeikoilla Pellossa, Muoniossa, Torniossa, Kemissä, Utsjoella ja Inarissa sekä on mukana myös Rovaniemen stand up -komediafestivaaleilla.

Asiasta lisää täällä: http://www.rokkineuvos.fi/413229659

 

 

Led Zeppelin jyllää Suomen virallisella listalla

10.8.2015
Ikijyrä Led Zeppelin jaksaa yhä, vaikka muutaman vuoden päästä yhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Tuoreimmalle Suomen viralliselle listalle nousi peräti kolme Zeppelin-levyä, kaikki 12 eniten myydyn joukoon.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Led Zeppelin nousi komeasti Suomen viralliselle listalle kolmen uudelleenjulkaisun voimin

Led Zeppelin vuonna 1975. Sen muodostivat kitaristi Jimmy Page, laulaja Robert Plant, basisti ja kosketinsoittaja John Paul Jones sekä rumpali John Bonham. Yhtye perustettiin Lontoossa vuonna 1968.

10.8.2015
Vanha kunnon Led Zeppelin iskeytyi Suomen viralliselle listalle peräti kolmen uudelleenjulkaisun voimin. Coda kipusi peräti yhdeksänneksi, In Through The Out Door kymmenenneksi ja Precense 12:nneksi.

Näistä jälkimmäisin, Precence on bändilegandan järjestyksessään seitsemäs albumi, jonka originaali ilmestyi vuonna 1976. Hyvästä myynnistä huolimatta levyn kappaleet eivät nousseet klassikkotasolle. Sen tunnetuin kappale lienee avausraita Achilles Last Stand. Albumin erikoisuuksiin lukeutuu se, että auto-onnettomuudessa vammautunut Robert Plant hoiti lauluosuudet pyörätuolissa istuen.

Coda (loppuhuipennus) julkaistiin vuonna 1982 yhtyeen jo lopetettua toimintansa voimassa olleen levytyssopimuksen täyttämiseksi. Se sisältää vuosina 1970-1978 nauhoitettuja kappaleita, jotka eivät eri syistä olleet mahtuneet yhtyeen aikaisemmille levyille.

Tukholman Polar Studiosilla nauhoitettu In Through the Out Door ilmestyi 1979 ja se jäi Led Zeppelinin yhtyeen viimeiseksi julkaisuksi ennen rumpali John Bonhamin kuolemaa vuonna 1980 ja sitä seurannutta yhtyeen hajoamista. Albumin tunnetuin biisi on Robert Plantin pari vuotta aiemmin kuolleelle pojalleen omistama All My Love.

Kuten lähes kaikki Led Zeppelinin albumit, myös In Through the Out Door nousi listaykköseksi sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa, jossa se myi kuusinkertaista platinaa eli kuusi miljoonaa kappaletta ja pysyi listaykkösenä yhteensä seitsemän viikkoa.

Polar Studios on tunnettu myös Abban kotistudiona. Supisuomalainen Hurriganes nauhoitti siellä Fortissimo- sekä Rockin' Hurriganes -albuminsa vuosina 1981 ja 1982.


Tämän viikon listan kärkikolmikossa ei ole yllätyksiä vaan sen muodostaa tuttu kaarti. Antti "Peto" Tuisku ja En Kommentoi on yhä ykkösenä, Haloo Helsinki ja Kiitos ei ole kirosana samoin kakkosena. Nightwish palasi kärkikolmikkoon viidenneltä sijalta levyllään Endless Forms Most Beautiful.


Tuoreella listalla ei muita uutuuksia olekan kuin uudelleenjulkaisuja, sillä kaksi muuta uutuutta ovat Joensuussa 1986 perustetun Mana Mana -yhtyeen tuotoksia. Yhtyeen ainoa varsinainen pitkäsoitto, vuonna 1990 julkaistu Totuus palaa nousi listalla sijalle 37 ja live-levy Kuolla elävänä on vuodelta 2004. Kuolla elävänä on nauhoitettu yhtyeen viimeiseltä keikalla Helsingin Tavastialla vuonna 2001. Yhtyeestä otettiin hajoamisen kunniaksi myös ensimmäiset promokuvat.

Mana Mana tunnettiin äärimmäisen synkistä sanoituksista ja raskaista kitaravalleista. Raskasta punk- ja metallivaikutteista rockia vääntäneen yhtyeen varsinainen ura päättyi laulaja-kitaristi Jouni Mömmön kuolemaan vuonna 1991, vain 35-vuotiaana. Kitaristi Otra Romppanen kokosi Mömmön muistiinpanojen pohjalta vielä levyn Murheen laakso vuonna 2000.

Jani Liimatainen kiertämään Eurooppaa

30.7.2015
Kemiläislähtöinen kitaristi Jani Liimatainen lähtee lokakuussa kiertämään Eurooppaa. Katso täältä minkä yhtyeen kanssa ja missä merkeissä? http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Jani Liimatainen Eurooppaan Insomniumin kitaristina

Jani Liimatainen.

30.7.2015
Kemiläislähtöinen kitaristisuuruus Jani Liimatainen lähtee melodista deathmetalia soittavan Insomnium -yhtyeen kitaristiksi bändin lokakuun Euroopan kiertueelle.

Joensuulaislähtöisen Insomniumin kiertue lähtee liikkeelle 6.10 Tallinnasta ja päättyy Saksan Rostockiin 25. lokakuuta.

Kiertuekalenterin mahtuvat myös Latvian ja Liettuan pääkaupungit Riika ja Vilna, Puolan cityt Varsova ja Krakova, Unkarin Budapest, Romanian Bukarest ja Sofia, Turkin Istanbul, Kreikan Thessaloniki ja Ateena, Italian Pescara ja Milano, Slovenian Ljubljana, Kroatian Zagreb, Slovakian Trencin sekä Tsekin Praha .

Ennen lokakuun rundia Insomnium kiertää loppukesästä USA:ssa, jonka aikana yhtyeen toisena kitaristina Markus Vanhalan rinnalla soittaa Arch Enemystä tuttu Nick Cordle. Liimatainen ja Cordle paikkaavan yhtyeen varsinaista kitaristia Ville Frimania, eikä ei pääse kiertueille siviilityönsä vuoksi.

Insomniumissa vaikuttavat myös rumpali Markus Hirvonen sekä basistilaulaja Niilo Sevänen. Kiertueen toisena bändinä on lahtenainen kitaristilaulaja Tuomas Saukkosen johtama Wolfheart, jossa soittavat myös Mika Lammassaari (kitara), Joonas Kauppinen (rummut) ja Lauri Silvonen (basso, taustalaulu).

Jani Liimatainen tuli tunnetuksi Sonata Arctican kitaristina. Sittemmin miehen bändejä ovat olleet Cain's Offering, Altaria, Sydänpuu, Graveyard Shift, Dream Asylum ja Neverday.

Liimatainen on tehnyt myös kosolti duokeikkoja Stratovarius-yhtyeestä tutun Timo Kotipellon kanssa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Soundi, jonka juttu löytyy täältä: http://www.soundi.fi/uutiset/insomnium-ita-eurooppaan-kitaran-varressa-taas-uusi-velho/

Mira Sunnari Tornion Venetsialaisiin

Toranda upeinen vierasvenesatamineen on Tornion Venetsialaisten pitopaikka 29. elokuuta.

27.7.2015
Juuri debyyttilevynsä Lumo julkaissut Mira Sunnari astuu Meri-Lapin yleisön eteen ensimmäisen kerran oman materiaalinsa kanssa Tornion Venetsialaisissa 29. elokuuta.

Sunnarin lisäksi tapahtumassa esiintyy muun muassa Raj Raj Band. Tornion Venetsialaiset järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtumapaikkana on Toranda, joka suunnittelee Venetsialaisista vuosittaista tapahtumaa.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Venetsialaiset tulee myös Tornioon

Torandan jättimäinen 1 800 neliömetrin tapahtumateltta on ensimmäisen kerran käytössä Venetsialaisissa 29. elokuuta.

Tornadan tavoitteena on jokavuotinen perinnetapahtuma. Tänä vuonna esiintyjinä ovat Mira Sunnari, Raj Raj Band, Telaketju ja dragartisti Marko Vainio.

27.7.2015
Tornion Torandan jättimäinen, pinta-alaltaan lähes 1 800 neliömetrin tapahtumateltta on ensimmäisen kerran käytössä Venetsialaisissa 29. elokuuta kello 18 alkaen.
- Tällaisen kesän perusteella on hienoa, ettemme ole tapahtumajärjestäjänä sään armoilla. Myös huomattava osa rantaravintolan terassista tullaan kattamaan vielä tämän kesän aikana, kertoo Torandan emoyhtiön H-Equity Oy:n kehitysjohtaja Jukka Auraneva.

Toranda tekee torniolaista historiaa tuomalla Venetsialaiset kaupunkiin ensimmäistä kertaa. Samalla Tornio on Suomen pohjoisin kaupunki, jossa juhla järjestetään. Aiemmin titteli on ollut naapurikaupunki Kemin hallussa.


Venetsialaisten perinne juontaa nimikkokaupunkinsa karnevaaleista, joilla on peräti lähes tuhannen vuoden perinne. Italiasta suosittu perinne on levinnyt suuren suosion siivittämänä muun muassa Saksaan ja Sveitsiin.

Suomessa Venetsialaiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla, jonka perinteisiä viettopaikkoja ovat muun muassa Rauma, Kokkola ja Pietarsaari. Venetsialaiset on myös tulen, veden ja valon juhla, jonka moderniin perinteeseen kuuluu olennaisena osana ilotulitus.

- Ilotulitus tulee olemaan tärkeä osa myös Torandan Venetsialaisia. Haluamme luoda tapahtumasta jokavuotisen perinteen, joka tuo Torandaan väkeä sekä Ruotsista että Suomesta. Vierasvenesatama Toranda Marina luo omalta osaltaan Venetsialaisille mahtavat puitteet, sanoo Auraneva.


Tornion Venetsialaisten esiintyjinä ovat Raj Raj Band sekä Mira Sunnari, joiden lisäksi yleisöä viihdyttävät Divet-show by Marko Vainio sekä covereita soittava Telaketju. Tapahtumapäivänä on tasatunnein kello 18 alkaen kuljetus ravintola Umpitunnelista Torandaan.

- Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Haluamme esitellä Torandan uudet mahdollisuudet jättitelttoineen entistäkin suuremmalle yleisölle, Auraneva kertoo.

Nightwishin spektaakkeli huipensi Qstockin

Nightwishin huikea show huipensi lauantai-iltana päättyneen Qstock-festivaalin. Kuvassa yhtyeen laulusolisti Floor Jansen. Kuva © Juhani Hiltunen.

26.7.2015
Nightwish -yhtyeen huikea puolitoistatuntinen show pyroineen ja ilotulituksineen huipensi lauantai-iltana päättyneen Oulun Qstock -festivaalin. Hyväntuulinen yhtye yllätti muutamilla kappalevalinnoillaan.

Toki keikan pääsisältönä oli tuoreimman Endless Forms Most Beutiful -albumin kappaleet eeposmaista The Greatest Show On Earth -kappaletta myöten, mutta settiin lukeutui myös läpimurtoalbumi Oceanbornin avausraita Stargazers sekä albumin päätösbiisi Sleeping Sun.

Jo ennakkoon loppuunmyydyn festivaalin muikein yllätys koettiin kun Ville Valon yhden miehen yhtyeen Rambo Rimbaudin ohjelmapaikalla esiintyikin ensimmäistä kertaa uuden rumpalinsa Jukka ”Kosmo” Krögerin kanssa keikkaillut HIM.

- Uskomattoman hieno yllätys, että bändi halusi tehdä tämän nimenomaan Qstockissa, festivaalijohtaja Mikko Forstén iloitsi.

68 kuvan koosteen löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416779920

Ja festariraportti on täällä: http://www.rokkineuvos.fi/418108513

Nightwish päätti uljaasti Qstockin

Yleisöennätyksen tehnyt festivaali onnistui niin esiintyjien kuin säidenkin puolesta.

26.7.2015
Oulun Qstock-festivaali onnistui mainiosti, vaikka suuria maailmantähtiä ei tänä vuonna esiintymislavalle kivunnutkaan pääesiintyjäksi buukattua kotimaista Nightwishia lukuunottamatta.

Tuomas Holopaisen legioona oli hyvässä iskussa ja esitteli pohjoissuomalaisille faneilleen ensimmäistä kertaa vokalisti Floor Jansenin, säkkipillisti ja huilisti Troy Donockleyn sekä rumpujen takana Jukka Nevalaisen tuuraajaana työskentelevän Kai Hahdon.

Yhtyeen keikan silmiinpistävin piirre oli hyväntuulisuus. Jokainen bändin jäsen soitti ja lauloi hymyssä suin, mitä yleisökin arvosti, vaikka tunnelma ei ihan atmosfääriin noussutkaan. Jokainen hoiti oman leiviskänsä enemmän kuin moitteetta. Marco Hietala ja Floor Jansen  kävivät hakemassa fiiliksiä ennen omaa keikkaansa seuraamassa osittain ruotsalaisen Amaranthen livevedon.


Nightwishin biisilistan pääsisältönä oli loisteliaan Endless Forms Most Beutiful -albumin kappaleet eeposmaista The Greatest Show On Earth -kappaletta myöten, mutta yllättäen setistä löytyivät myös bänsin läpimurtoalbumi Oceanbornin avausraita Stargazers sekä albumin päätösbiisi Sleeping Sun.

Avausbiisinä yhtye soitti Shudder Before the Beuatiful -kappaleen, jota seurasivat Yours Is an Empty Hope, Amarant, She Is My Sin, My Walden, Elan, Weak Fantasy, Storytime ja I Want My Tears Back ennen Stargazeria ja Sleeping Sunia.

The Greatest Show In Earth -mammuttin jälkeen puolentoista tunnin settiin mahtuivat vielä vanhoista biiseistä Once-albumin Ghost Love Score sekä Imaginaerum -albumin Last Ride Of The Day.

Nightwishillä on varmasti vaikeuksia valita biisejä ohjelmistoonsa, mutta itse jäin kaipaamaan muun muassa yhtä Endless-levyn suosikkiraidoistani, Alpenglowta.
Show sisälsi mahdottoman paljon pyroja, savua ja niiden lisäksi loppuhuipennukseen sisältyi lyhyt mutta näyttävä ilotulitus.


Toki Qstockissa nähtiin hienoja ja mieleenpainuvia esityksiä monilta muiltakin bändeiltä. Festarin suurimmasta yllätyksestä ja kujeesta vastasi Ville Valo, jonka piti ennakkotietojen mukaan esiintyä soolona Rambo Rimbaudina, mutta lavalle astelikin HIM ensimmäistä kertaa uuden rumpalinsa Jukka ”Kosmo” Krögerin kera.

Ällikällä lyödylle yleisö riemuitsi HIM:n 40 minuutin ja yhdeksän biisin salakeikasta täysin rinnoin laulaen mukana kaikki biisit alusta loppuun. Settiin sisältyivät kappaleet Buried Alive By Love, Wings Of A Butterfly, Right Here In My Arms, Wicked Games, Kiss Of Dawn, Join Me (in Death), Your Sweet Six Six Six, The Funeral Of Hearts ja Rebel Yell.

- Uskomattoman hieno yllätys, että bändi halusi tehdä tämän nimenomaan Qstockissa, festivaalijohtaja Mikko Forstén iloitsi HIM:n muikeasta tempauksesta.

Forstenin mukaan lauantain toinen todella mukava yllätys oli se, että Eero Hyyppä vieraili Juliet Jonesin Sydämen keikalla. JJS:n keikka oli varmasti yksi festivaalin sympaattisimpia. Yleisö ei todellakaan ole unohtanut noita hönttejä, jotka poikamaiseen tyyliin ryöväsivät yleisön sydämet mukaansa välittömällä ja rennolla otteellaan. Bändin paluu on selvästi ollut odotettu ja mieluinen tapahtuma. Myös JJS:n keikasta muodostui sykähdyttävä yhteislaulutilaisuus.

Toinen paluun tehnyt Qstock-vieras, Suomen ensimmäisenä goottirock-yhtyeenä tunnettu Musta Paraati kuumotti festariyleisöä ahtaassa, mutta ei tällä kertaa älyttömän kuumalla Kooma-lavalla. Vähäeleinen ja suorasukainen keikka jäi helposti mieleen, eikä vähiten Herra Ylpön hypnoottisen laulun ansiosta.


Ensimmäisenä festaripäivänä Rokkineuvos seurasi ainakin osittain lavojen lähettyviltä belgialaisen Selah Suen kevyesti keinahdelleen shown, Rantalavalla piipahtaneen Atomirotan, Sirkusteltassa villinneen, mutta aina niin yrmeän jähmeästi esiintyvän CMX:n, sekä avauspäivän päälavalla päättäneen ruotsalaisen The Soundsin poppispaketin.

Sunnuntaina Rokkineuvos raahasi väsyneet jalkansa Juliet Jonesin Sydämen, Nightwishin ja HIM:n keikkojen lisäksi Apocalyptican, Amaranthen ja Jenni Vartiaisen keikoille. Toki montaa muutakin esiintyjää tuli seurattua vähintään puolisilmin ja -korvin.

Isoilla festareilla kun on useiden lavojen myötä päälleekkäisyysongelma, jonka myötä itse kukin joutuu tekemään jatkuvasti valintoja mitä seuraa ja mitä ei. Hyvä puoli tässä on se, ettei tarvitse tsekata itselleen yhdentekeviä artisteja, mutta samalla joutuu usein jättämään väliin monta sinänsä mielenkiintoistakin keikkaa.


Silti Qstockin kokoisella festarilla tulee käveltyä yllättävän paljon. Eräällä kollegalla oli käytössään askelmittari, jonka mukaan hän otti pelkästään perjantaina yli 23 000 askelta. Noin puolen metrin askeleilla tämä tietää noin kymmentä tallustelukilometriä. Siihen päälle seisoskelu keikkapaikoilla, joten ei ihme, että näin varesinkin vähän vanhemmalla jannulla moinen ottaa jo jalkojen päälle.

Esiintyjistä jätin aikatauluuni soppelisti sopinutta Jenni Vartiaista lukuunottamatta tietoisesti väliin kaikki ensi viikonloppuna Satama Open Airiin saapuvat artistit.

Mutta kivaa oli - muutenkin - mutta myös siksi, että olin paikalla ensimmäistä kertaa Rokkineuvoksen roolissa akkreditoituneena toimittajana. Oli myös mukava tavata koko joukko tuttuja. Terveisiä heistä jokaiselle!

Katso kuvat Easy Living 24H -tapahtumasta

23.7.2015
Easy Living In Kemi -tapahtumaviikon 24 tunnin rypistys on takana. Yleisöäkin oli mukavasti kuten kuvasta näkyy. Rokkineuvos liikkui tapahtumissa kameran kanssa. Kuvasatoa löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416165198

Easy Living viikko käynnistyi Kemissä - Andy oli kaupungissa

Easy Living in Kemi -viikon avauspäivä perjantai oli musiikillisesti monimuotoinen.

Siihen kuuluivat muun muassa musiikkileirin päätöskonsertti Täiköntorilla, KesäkissaBluesin avaus Rantamakasiinissa amerikkalaisen Adam Burchfieldin seurassa ja Andy McCoyn, Nicky Rothenin ja Zack´O:n akustinen keikka Chilloutissa. Sekä monia muita tapahtumia, joihin Rokkineuvos ei ehtinyt kameransa kanssa.

Joka tapauksessa, avauspäivän konserttien kuvakavalkadi on tarjolla täällä: http://www.rokkineuvos.fi/419107385

 

Nicky Rothen ja Andy McCoy. Kuva © Juhani Hiltunen.

"Me lähdetään vielä Eurooppaan ja Japaniin"

Andy Mc Kemin Chilloutissa yleisön edessä. Kuva © Juhani Hiltunen.

Andy McCoy uskoo yhteistyöhön Nicky Rothenin kanssa Rokkineuvokselle antamassaan haastattelussa

19.7.2015
- Tää on intiimi mesta, tuumii Andy McCoy käyskennellessään Kemin Mansikkanokalla ja tuijotellen merelle.
Mies selvästi nauttii saadessaan vain olla. Kaukana ovat fanijoukot ja iänikuiset selkään taputtelijat, ja ravintoloissa kesken ruokailun selfiekuvia itsestään Andyn kanssa pyytävät tyypit.
Täällä Andyn ei tarvitse käskeä ketään painumaan v.....n.

Tämän ymmärtää enemmän kuin hyvin. Andy McCoy on Suomen tunnetuin rocktähti. Kotimaassa hänet tunnistaa käytännössä jokainen, ulkomaillakin moni. Rauhalliset hetket ovat varmasti vähissä. Kemissäkin miehen käytyä Puistopaviljongissa syömässä, hänet bonganneet paukuttivat näkemänsä saman tien Facebookiin.
- Kaikki tuo imee sun energiaa ihan "vit..ti", Andy tähdentää.


Andy heittää rannalla läppää Nicky Rothenin ja muiden kiertuekavereiden kanssa muutama tunti ennen illan keikkaa Kemin Chilloutissa. Pyynnöstä hänelle haetaan pikkubussista vesipullo.
Kyllä. Vesipullo, jonka mies huitaisee janoonsa samantien.

Andy on lyhyellä akustisella kiertueella kemiläislähtöisen Nicky Rothenin ja läskibasisti Zack´O:n  kanssa. Miesten kaveruus on kohtuullisen tuore, mutta asiat ovat edenneet jouheasti. Andy soitti kitaraa Flesh Roxonin uusimman albumin kolmella raidalla. Sen myötä kehittyi ajatus yhteisrundista.

Andy ei usko, että yhteistyö jää tähän.
­- Me lähdetään vielä tuon jäbän kanssa kiertään Eurooppaa ja Japania, Andy paukauttaa ja kivellä istuva Nicky nyökkää.
­- On meillä ollut alustavia puheita isommastakin kiertueesta, Rothen myöntää, mutta toppuuttelee ja sanoo, että aika näyttää mitä tuleman pitää.
- Ei kiirehditä, hiljaa hyvä tulee, Rothen linjaa.


Paikalle pyörähtää henkilöauto täynnä nuoria, jotka tunnistavat Andyn oitis. Pysähtyvätkin seuraamaan tilannetta.
Andy ottaa tilanteen haltuunsa, harppoo autolle, josta vänkärin puoleinen sivuikkuna aukaistaan. Andy työntää päänsä auton sisälle ja suu käy. Mitä hän sanoo nuorille, jää kuulematta, mutta tovi siinä vierehtää. Pian Andy tallustelee takaisin ja heilauttaa autolle kättään. Menkää nyt.
Auto kaartaa kiltisti veks. Andyn karisma puree.

McCoyn mielestä Nicky Rothenilla, jota hän on oppinut arvostamaan, on kaikki mahdollisuudet päästä rockmaailman huipulle, jossa hän itse on heilunut vuosikymmenet.
­ - Jäbällä on kaikki saumat. Tärkein kysymys on, et kuinka paljon sä haluut sitä ite, Andy heittää Rothenin suuntaan ja muistuttaa, että silloin pelissä on ihan kaikki.
- Haluuksää et sun yksityselämää revitään auki etkä saa missään mestas olla rauhas. Se ei aina niin hottii ole.

Andy muistuttaa, ettei rockelämä muutenkaan ole yleensä ole glamourin täyttämää.
- Vedet v...u kaks kuukautta rundii jenkeissä, näät vain keikkamestat ja hotellihuoneet. V...u se vaatii henkistä kanttii ja paksuu nahkaa.

Andy on taatusti oikeassa. Moiseen ei joka jannusta ole. Eikä yli 30-vuotinen rockstaran elämä ole hänelläkään sujunut jälkiä jättämättä. On ollut huumesekoiluja ja paljon muuta.

Andyn puhe tulee sellaisena kuin jokainen on sen televisiosta nähnyt ja kuullut. Siitä on välillä vaikea saada selkoa. Siinä on sekaisin suomea, englantia ja stadin andyslangia
Joka tapauksessa Andyn mielestä Rothenilla on kyky tehdä "v...n hyviä biisejä", hän osaa soittaa ja "sjungata".
­- Tää on aito tyyppi, se tajuu hyvän musan päälle, Andy sanoo ja tyrkkää Nickyä sormellaan.
- Mut ei se vielä valmis oo, vaik se on nyt oppinut akordin. Mä opetin sen sille ukulelellä, Andy naurahtaa.


Yhteiskiertueellaan Rothenin kanssa he vetävät niin Andyn omia biisejä, Hanoi Rocksia, Flesh Roxonia kuin muutakin. Lisäksi ainakin Kemin Chilloutissa kuultiin biisejä, joita ei etukäteen olisi osannut settiin veikata.
Esimerkiksi Dolly Partonin ehta countryveto Jolene sekä Haddawayn What Is Love -discorynkytys. Encorena kuultu Tragedy oli tietysti must-veto, joka villitsi yleisön, vaikka keikka ei musiikillisesti ihan huippua ollutkaan. Mutta kun lavalla on Andy McCoy, ikoni, tähti ja suuri hahmo, sitä ei välttämättä tarvitakaan. Joskus show on tärkeämpää kuin muut asiat.

- Pitää olla aito, ja pitää itse nauttia siitä mitä tekee. Jos ei niin, se heijastuu yleisöstä, Andy kertoi ennen keikkaa. Ja lisäsi, että kiertueella onkin tarkoitus heittää varsinkin nuoremmalle väelle vähän tuntemattomampiakin biisejä tarkoittaen esimerkiksi Suicide Twinsin ja Shooting Galleryn aikaisia kappaleitaan.
- Mut me tehdään niistä vähän eri versiot, "v...n" villejä vetoja, Andy muistuttaa.


Miehen mielestä Rothenin kanssa meillään oleva kiertue on sikälikin hyvä, että sen tekemiseen ei ole ollut mitään pakottavaa syytä.
­- Ei oo tehty levyä, jota olis pakko saada myytyy. Silloin keikatkin on pakottomia, Andy näkee.
Tätä edellisestä Kemin keikasta Andy muistelee olevan parisenkymmentä vuotta.
­- Sillon oli talvi. Enkä mä muuta silloinkaan nähny ku hotellin, takahuoneen ja stagen.


Muusikko
Andy McCoy

Syntynyt Pelkosenniemellä 1962, syntymänimeltään Antti Hulkko.

Soittanut yhtyeissä Briard, Pelle Miljoona Oy, Hanoi Rocks, The Real McCoy, Cherry Bombz, The Suicide Twins, Shooting Gallery ja Grease Helmet.

Soittanut muun muassa Iggy Popin kiertuekitaristina, hengaillut Guns N’ Rosesin jäsenten ja levyttänyt UK Subsin kanssa ja tehnyt yhteistyötä  Skid Row’n Sebastian Bachin ja Kiss- yhtyeen kanssa.

Sävellyksiä: Mm. Tragedy, Don´t You Ever Leave Me, Malibu Beach Nightmare, Until i Get you, Strung Out.

Oho: Saanut  ensimmäisenä suomalaisena kultalevyn USA:sta, kun Samantha Fox levytti cover-version McCoyn kappaleesta "The Best Is Yet to Come".

Antti Tuisku siirtyy lauantain päätösesiintyjäksi

Satama Open Airissa aikataulumuutoksia lauantain ohjelmistossa.

29.7.2015
Megasuosioon kehutulla Peto on irti -kiertueellaan nousseen Antti Tuiskun esiintymispaikkaa ja on vaihdettu lauantain 1.8. ohjelmassa tulevana viikonloppuna juhlittavassa Kemin Satama Open Airissa.

Samalla festivaalin lauantain ohjelmistossa avausesiintyjä Jari Sillanpäätä lukuunottamatta muiden artistien esiintymisajat aikaistuvat. Katso kaikki aikataulumuutokset täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Andy McCoy tähyää yhä maailmalle

Nicky Rothenin vei Andy McCoy.n hetkeksi rentoutumaan Kemin rantamaisemiin Mansikkanokalle. Kuva: © Juhani Hiltunen

Suomen tunnetuin rocktähti antoi Rokkineuvokselle yksinoikeudella haastattelun Kemin vierailunsa yhteydessä.

19.7.2015
Vaikka onkin jo paljon kokenut, Andy McCoy ei ole valmis luopumaan Suomen tunnetuimman rocktähden asemasta. Miehen mieli palaa yhä suureen maailmaan ja ennakoi lähtevänsä vielä kiertueelle Eurooppaan ja Japaniin, mahdollisesti kemiläislähtöisen Nicky Rothenin kanssa.

Parhaillaan Suomea Rothenin kanssa lyhyellä akutisella kiertueella kiertävä McCoy myöntää Rokkineuvoksen haastattelussa, että rocktähteys on kuluttavaa, se imee ihmisestä energiaa.

Lue juttu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448
Katso myös Andyn ja Nickyn keikkakuvia täältä Easy Living in Kemi -viikon avausillalta: http://www.rokkineuvos.fi/419107385

 

Katso kuvat Easy Living 24H -tapahtumasta

23.7.2015
Easy Living In Kemi -tapahtumaviikon 24 tunnin rypistys on takana. Yleisöäkin oli mukavasti kuten kuvasta näkyy. Rokkineuvos liikkui tapahtumissa kameran kanssa. Kuvasatoa löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416165198

Katso kuvat Kemin Kesäkissabluesista

Candye Kane. Kuva: Juhani Hiltunen.

Kemin Kesäkissabluesin pääkonsertti lauantai-iltana oli onnistunut.

Rokkineuvos seurasi illan kolmen ensimmäisen artistin; Henry & The Hellhoundmenin, Nine Livesin ja Candye Kane Bandin setit. Illan viimeinen artisti Adam Burchfield piti jättää väliin, kun vilu alkoi tuntia luissa ja ytimissä sateen vuoksi. Huonokuntoisessa puistopaviljongissa sateelta ei ollut turvassa edes (reikäisten) katosten alla.

Joka tapauksessa 41 kuvan kavalkadi illasta löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/419126510


17.7.2015
100 000. Satatuhatta klikkausta vajaassa yhdeksässä kuukaudessa. Tänään Rokkineuvoston sivustolla siirryttiin kuusinumeroisten lukemien maailmaan.

Huikeaa, upeaa, mahtavaa, ällistyttävää. En olisi viime loppuvuodesta voinut uskoa, että tämä vaatimaton sivustoni joskus moisia lukemia nakuttaisi.

Olen jokaisesta sivustolla käynnistä enemmän kuin kiitollinen ja toivon, että tämä sivusto palvelee sitä asiaa,  minkä vuoksi se on perustettu. Jotta musiikin ilosanoma leviäisi ja ihmiset tietäisivät mitä tapahtuu, missä tapahtuu ja koska tapahtuu. Ja se täydennettynä uutispätkillä, haastatteluilla, levyarvioilla, valokuvilla videoilla ja kaikella sillä mitä musiikkimaailmassa tapahtuu.

Tietysti moiset lukemat myös velvoittavat pitämään huolta tästä sivustosta, päivittämään sitä säännöllisesti ja tuomaan sinne mielenkiintoista sisältöä.

Tästä on hyvä jatkaa seikkailua eteenpäin.

Vallan mahdottomasti kiitoksia.

ROKKINEUVOS

Sony Music nousi Suomen suurimmaksi levy-yhtiöksi

14.7.2015
Sony Music Entertainment Finland Oy on noussut Suomen äänitemyynnin markkinajohtajaksi ohi Universal Musicin ja Warner Musicin. IFPI Finland ry:n tammi-kesäkuun myyntitilastojen mukaan Sony Musicin markkinaosuus on 33,94 prosenttia.

Kakkosena on Universal Music Oy 31,99 prosentin ja kolmantena Warner Music 25,25 prosentin osuudella.

Kärkikolmikko on täysin omassa luokassaan, sillä neljäntenä olevan Playground Music Oy:n markkinaosuus oli 6,39 prosenttia. FG-Naxos Oy AB:n osuus oli 1,64 ja VLMedia Oy:n 0,79 prosenttia.

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry (26.8.2010 asti Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT) on Suomessa toimivien äänitetuottajien kattojärjestö. Sen jäsenet tuottavat noin 86 % Suomessa myytävistä äänitteistä.

Sony Music Entertainment Finland Oy:n edustuksessa on kotimaisistaa artisteista muun muassa Haloo Helsinki!, Isac Elliot, Yö, Pariisin kevät, Anne Mattila, Aste sekä Apocalyptica. Ulkomaisia staroja myös riittää, sillä rosterissa ovat esimerkiksi Calvin Harris, AC/DC, Beyoncé, Bruce Springsteen, Bullet For My Valentine, One Direction, Justin Timberlake, Pitbull, Pharrell Williams ja Shakira.

Etelä-Suomen hurjat tulevat Simoon

14.7.2015
Poppipunkkarit Etelä-Suomen Helsingistä, tuolta syrjäseutujen keskuksesta saapuvat juhlistamaan tämän vuoden Down By The Simojoki -ilmaisrocktapahtumaa, joka järjestetään Simon Kesätorilla sunnuntaina 9. elokuuta.

Kyseessä on siis MadCraft -yhtye. Katso muut esiintyjät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

 

Down By The Simojoki tulee taas

Tähtivieraana MadCraft - poppipunkkarit Helsingistä.

14.7.2015
Vaikka oikea kesä antaa vielä odottaa itseään, kesäkauden päätöskonsertti Simossa lähestyy jo. Down By The Simojoki -konsertti järjestetään Simon Kesätorilla sunnuntaina 9.8 klo 16. alkaen.

Esiintyjinä ovat  helsinkiläinen pop-punk -yhtye MadCraft - tuttu muun muassa vuoden 2014 UMK-skabasta, lajitoveri No Swaps Tervolasta, punkyhtye GlassWipe Kemistä, rovaniemeläinen The Youths, trashyhtye Meatgrinder Torniosta sekä Sonja & Jani. Lavasta ja tekniikasta vastaa Eventworks.

Tapahtuma on päihteetön ja siihen on vapaa pääsy. Tapahtumaa tukee Barents-rahastosta Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO.

 

Twin City -festivaali tekee paluun ensi vuonna.

Torandaan nouseva telttakylä näyttää tältä.

Pääesiintyjäksi pyritään saamaan artisti, joka on tunnettu sekä Suomessa että Ruotsissa.

13.7.2015
Vuoden verran henkeä vetänyt Twin City -festivaali palaa Meri-Lapin tapahtumien joukkoon ensi vuonna. Samalla tapahtuma siirtyy Tornion keskustasta Torandaan ja sen järjestävät yhteistyössä Toranda Events ja Tornio City Restaurants Oy.

- Torandan alue mahdollistaa todella suuret tapahtumat. Torandan suunnitelmat saavat kokeneenkin konkarin innostumaan, sanoo Tornio City Restaurants Oy:n Reijo Angeria.

Torandaan nousee ensi kesäksi valtava telttakokonaisuus, joten Twin City -festivaalin yleisön ei tarvitse miettiä sääolosuhteita. Katettua aluetta riittää tuhansille ihmisille.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Twin City festivaali palaa ensi vuonna ja siirtyy Torandaan

Uuden telttarakennelman myötä luvassa katettua tilaa luvassa tuhansille katsojille

 13.7.2015
- Twin City Festivals veti vuoden henkeä, jotta Toranda ehtii valmistautua huikeine telttoineen ja terasseineen vastaanottamaan tähtiesiintyjät 8.-9. heinäkuuta 2016, kertoo Tornio City Restaurants Oy:n toimitusjohtaja Reijo Angeria.

Ensi vuoden festivaalin säätä ei tarvitse suuremmin miettiä, sillä katettua tilaa tulee olemaan tuhansille ihmisille. Rantaravintolan terassi katetaan jo tänä kesänä ja lisäksi käytössä on huikea teltta, jonka pinta-ala on lähes 1800 neliömetriä.

- Ensi kesän festivaalia ei haittaa, vaikka taivaalta sataisi vanhoja mummoja, veistelee Angeria.

Twin City Festivaalilla on pitkät perinteet Tornionjoen rannalla. Vuonna 2008 vanhan sillan kupeessa maailmantähti Bonnie Tyler veti 6000 hengen ennätysyleisön ja lauteilla on nähty käytännössä kaikki suomirockin ja -popin kärkinimet. Vuonna 2011 Twin City –viikonloppu keräsi yli 10 000 vierasta.

Jatkossa tavoitteet ovat Torandan tarjoamien puitteiden ansiosta vähintäänkin yhtä kunnianhimoiset.

- Pääesiintyjäksi pyritään tietenkin saamaan artisti, joka on tunnettu sekä Suomessa että Ruotsissa. Tornion keskustasta järjestetään nonstop-kuljetukset Hellälään. Yhteistyössä Torandan kanssa toimivat jo nyt muun muassa Magnum Live, TCR Oy, Jussilan Liikenne, Umpitunneli ja Pikku Berliini. Ensi vuoden järjestelyt ovat täydessä vauhdissa, sanoo Angeria.

Toranda Events ja Tornio City Restaurants Oy aloittivat yhteistyön tänä kesänä rantaravintola Magasinin parissa.

- On hienoa, että teemme yhteistyötä paikallisten ammattilaisten kanssa. Näin pienellä talousalueella yhteistyön merkitys korostuu. Toranda herättää suurta kiinnostusta, joten olemme oikealla tiellä, kertoo Torandan emoyhtiön H-Equity Oy:n kehitysjohtaja Jukka Auraneva.

Suunnitelman mukaisesti yhteistyö laajenee tapahtumajärjestämiseen.

- Torandan alue mahdollistaa todella suuret tapahtumat. Torandan suunnitelmat saavat kokeneenkin konkarin innostumaan, sanoo Angeria.

Torandan tämän kesän tapahtumia ovat Sääskisafari-lavatanssikiertueen loppuhuipennus 18.7., Oikea Moottoritapahtuma 25.-26.7., Kalotin vahvin mies –kilpailu 8.8. ja Venetsialaiset 29.8.

Ohjelmassa ovat myös jo viime kesältä tutut Toranda Cruising Meet –motoristitapaamiset joka torstai kello 18. Rantaravintolassa on lisäksi livemusiikkia kolmena iltana viikossa torstaista lauantaihin.

Vain kaksi uutuutta Top50 -levylistalla

Voicen Kesähitti 2015 -kokelma jatkaa Suomen virallisen albumilistan yykösenä.

12.7.2015
Tämän viikon listan erikoisuus on se, ettei sillä ole mitään erikoista. Ellei sitä lasketa erikoisuudeksi, että virallisen albumilistan Top50:stä löytyy vain kaksi uutuutta.
Ne ovat sijalta 25 löytyvä Universalin kokoelma The Best Of Radio Nostalgia ja sijalle 47 pinnistellyt To/Die/For -yhtyeen uutuuslevy Cult.

Kesä vaikuttaa olevan kokoelmien aikaa, sillä listan kärjessä jatkaa Voicen Kesähitti 2015 -kokoelma. Antti Tuisku on myös tykästynyt kärkisijoihin, sillä En Kommentoi -platta on viime viikon tavoin kakkosena.

Sannin Lelu on tällä kertaa kolmosena 11. listaviikollaan ja 15. listaviikkonsa kunniaksi Nightwish nousi albumillaan Endless Forms Most Beautiful jälleen kärkikolmikon tuntumaan neljänneksi. Nousua viime viikosta taphtui neljä sijaa.

Musen Drones valahti pari sijaa viidenneksi ja Elastisen Iso kuva puolestaan ponkaisi neljä sijaa ylöspäin kuudenneksi. Robinkin sinnittelee 16 Stadion Deluxe -painoksellaan kärjen tuntumassa, tällä viikolla sijalla 7, nousua tapahtui neljän pykälän verran.

One Direction lurahti kaksi sijaa alapäin kahdeksanneksi. Listaviikkoja yhden suunnan sijaan kahteen suuntaan liikkuvalla Four -levyllä on takanaan kunnioitettavat 27.

Kymmen kärjen täydentävät yhdeksännellä sijallaan pysytellyt Lindemannin Skills In Pills ja maltilliset kolme sijaa alaspäin livennyt Adam Lambertin The Original High.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu