Kent ja Cardigans Provinssirockin tuoreimmat kiinnitykset

Ensi kesän Provinssirockin tuoreimmat kiinnitykset ovat ruotsalaiset Kent ja Cardigans. Nelipäiväiseksi laajentuva festivaali julkisti nimet perjantaina.

Tähän mennessä 24.-27. kesäkuuta Seinäjoella pidettävään Ihmisten juhlaksi kutsuttuun rockfestivaaliin on tähän mennessä kerrottu saapuvan seuraavat esiintyjät:  Muse (UK), Calvin Harris (UK), Godsmack (USA), Hollywood Undead (USA), Every Time I Die, (USA), The Gaslight Anthem (USA), Katzenjammer (NOR), Kent (SWE), Cardigans (SWE), Apocalyptica, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen ja Kaija Koo.

Sonata Arctica Kemin ja Tornion Suomalaisessa kirjakaupassa 24.11.

Sonata Arctica -yhtyeen kolmikko Tony Kakko (laulu), Tommy Portimo (rummut) ja Henrik Klingenberg (koskettimet) vierailevat Kemin ja Tornion Suomalaisen kirjakaupan myymälöissä maanantaina 24. marraskuuta.

Kolmikko markkinoi Marko J. Ollilan kirjoittamaa juuri ilmestynyttä, Kustannusosakeyhtiö Paasilinnan julkaisemaa Sonata Arctica –kirjaa, jakaa nimikirjoituksia ja keskustelee yleisön kanssa.

Kemin myymälässä (Valtakatu 6) kolmikko vierailee klo 16.30 alkaen tunnin verran. Tornion myymälässä Rajalla –kauppakeskuksessa trio on paikalla kello 18 lähtien.

Keskiviikkona vahvistettiin myös tieto, että Sonata Arctica esiintyy Olavinlinnassa 26. heinäkuuta. Kansainvälisesti menestynyt kemiläisyhtye jatkaa Olavinlinnan lavalla nähtyjen metallimusiikin konserttien sarjaa.

Olavinlinnan lavalla kuullaan Sonata Arctican suosituimpia teoksia yhtyeen lähes
kaksikymmenvuotisen uran varrelta. Keikka tulee olemaan kattaus yhtyeen kovimpia hittejä. Bändi lähettääkin Oopperajuhlien yleisölle innostuneet terveiset.

- Aika harva rockbändi pääsee soittamaan Olavinlinnaan, joten eihän tuosta voinut mitenkään kieltäytyä. Kun lisäksi on kyseessä Suomen vanhin festivaali, niin lähtökohdat upealle illalle ovat mitä parhaimmat. Tästä tulee todella hienoa - nähdään kesällä Savonlinnassa. Tuskin maltamme odottaa.

Saaga Sees ja Talonpoika Lalli viihdyttävät Tornion Taidebasaarissa

Laulaja ja lauluntekijä Saaga Sees ja räppiä lappilaisella murteella vääntävä Talonpoika Lalli viihdyttävät kulttuurinnälkäisiä viikonvaihteessa Aineen taidemuseolla Torniossa pidettävässä Taidebasaari 2014 –tapahtumassa.

Pop & jazz konservatorio Lappiassa Torniossa opiskellut Saaga Sees esittää omia sävellyksiään sekä pop- ja rockcovereita kahteen otteeseen sekä lauantaina että sunnuntaina. Seesin esiintymisajat ovat molempina päivinä kello 12.30-13.00 ja 15.00-15.30.

Sees on myös vuonna 2013 perustetun torniolaisen Melulintu –yhtyeen vokalisti, kosketinsoittaja sekä kappaleiden säveltäjä ja sanoittaja.

Vain Elämää levyt valtasivat listakärjen

Kolmannen kauden Vain elämää -levyt valtasivat Suomen virallisen listan kärkipaikat. Vain Elämää Ilta - Kausi 3 Ilta-levy otti ykköspaikan ja sisarusplatta Elämää Ilta - Kausi 3 Päivä nousi viikon toiseksi myydyimmäksi.

Muutenkin vaihtuvuus listalla oli melkoinen. Kärkikuusikossa kaikki ovat listatulokkaita. Kolmossijalle nousi  Cheekin Kuka Muu Muka - Stadion Edition.

Nelossijalle kipusi  Pink Floydin The Endless River, viidenneksi Foo Fightersin Sonic Highways ja kuudenneksi Isac Elliotin Follow Me.

Viime viikon ykkönen, Hectorin Hauras putosi seitsemänneksi. Kymppikärjen täydentävät kakkossijalta kahdeksanneksi tipahtanut Haloo Helsingin Kiitos Ei Ole Kirosana, kuutossijalta yhdeksänneksi valahtanut Vesa-Matti Loirin Kaikkien Aikojen Loiri ja äskettäinen Lapin kävijä Robin, jonka 16-levy plurahti kolmospaikalta kymmenenneksi.

Kärkikuusikon lisäksi listan uutuuksia ovat Palefacen Luova Tuho (14.), Ghost Brigade Iv:n - One With The Storm (16.), Machine Headin Bloodstone & Diamonds (18.), Lauri Tähkän Jouluni Laulut (27.), Aino Vennan Tin Roof (34.), Queenin Queen Forever (42), Raskasta Joulua -poppoon englanninkielinen Ragnarok Juletide (43) sekä Teflon Brothersin Isänpäivä (49.)

Suositut Vain elämää -albumit sisältävät seuraavat kappaleet:

Vain Elämää - 3 kausi Päivä:

Elastinen – Naurava kulkuri

Toni Wirtanen – Brontosauruksen yö

Paula Koivuniemi – Lapin kesä

Samuli Edelmann – Päiväkoti

Toni Wirtanen – Kovemmat kädet

Jenni Vartiainen – Lautturi

Paula Vesala – Pahempi toistaan

Elastinen – Mitä kuuluu

Paula Koivuniemi – Koneeseen kadonnut

Vesa-Matti Loiri – Ihmisten edessä

Elastinen – Minä ja hän

Samuli Edelmann – Tunnoton

Paula Koivuniemi – Mikä boogie

Jenni Vartiainen – Heruuks

Samuli Edelmann – Vaan sil on väliä

Elastinen – Peggy

Toni Wirtanen – Ei mitään hätää

Vesa-Matti Loiri – Armaan läheisyys

Jenni Vartiainen – Luotan sydämen ääneen

Paula Vesala – Sua vasten aina painautuisin

Vesa-Matti Loiri – Aikuinen nainen

Vain Elämää - 3 kausi Ilta:

Jenni Vartiainen – Kohtalokas samba

Samuli Edelmann – Väliaikainen

Paula Vesala – Elegia

Vesa-Matti Loiri – Rusketusraidat

Paula Koivuniemi – Joutsenet

Elastinen – Oo siellä jossain mun

Jenni Vartiainen – Anna mulle piiskaa

Samuli Edelmann – Teit meistä kauniin

Vesa-Matti Loiri – Armo

Toni Wirtanen – En haluu kuolla tänä yönä

Paula Vesala – Kiittämätön

Paula Koivuniemi – Missä muruseni on

Vesa-Matti Loiri – Anna soida

Toni Wirtanen – Syljen

Paula Vesala – Sori

Jenni Vartiainen – (Sinä olet) Aurinko

Paula Koivuniemi – Sininen sointu

Paula Vesala – Miten ja miksi

Toni Wirtanen – Sata kesää, tuhat yötä

Elastinen – Kun kuuntelen Tomppaa (kuuntelen Paulaa)

Samuli Edelmann – Kuuleeko yö

Anssi Tikanmäelle Matti Pellonpää-palkinto

Vast´ ikään Kemissä vieraillut säveltäjä ja muusikko Anssi Tikanmäki on saanut tämän vuoden Matti Pellonpää -palkinnon, joka luovutettiin hänelle lauantaina Saarijärvellä.

Palkinto jaetaan Saarijärvellä vuosittain elokuvaviikon yhteydessä. Palkinnon avulla halutaan edistää kunnianhimoisen valkokangaselokuvan katsomista ja elokuvakulttuurin kehittymistä Suomessa. Tänä vuonna viikon teemana oli elokuvamusiikki ja musiikkielokuvat.

Palkintoperusteissa Tikanmäkeä luonnehditaan kotimaisen elokuvamusiikin kehittäjäksi sekä elokuvasäveltäjäksi, joka ymmärtää taiteenlajin ominaislaatua.

Palkinto jaettiin nyt 16. kerran. Aiemmin sen ovat saaneet muiden muassa elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala, festivaalijohtaja Pentti Kejonen Oulusta, elokuvakriitikko Helena Ylänen Helsingistä, Suomen elokuvakontakti ry sekä Peter von Bagh.


Tikanmäki sävelsi vuonna 1982 musiikin Mika Kaurismäen elokuvaan Arvottomat, minkä jälkeen hän on tehnyt musiikkia muihinkin Kaurismäen elokuviin. Tikanmäen säveltämää musiikkia kuullaan myös Mika Kaurismäen tulevassa The Girl King -elokuvassa.

Myös Aki Kaurismäen mykkäelokuvan Juha (1999) musiikki on Tikanmäen käsialaa, mikä on miehen mittavin elokuvasävellystyö. Lisäksi Tikanmäki on tehnyt musiikkia useisiin vanhoihin mykkäelokuviin, kuten Sergei Eisensteinin klassikkoelokuvaan Panssarilaiva Potemkiniin vuodelta 1925.


Tikanmäki opiskeli 1974–1980 Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui musiikinopettajaksi. 1980-luvun alusta hän on toiminut vapaana säveltäjänä ja muusikkona.

Anssi Tikanmäki on säveltänyt ja julkaissut kymmenen albumia, joista tunnetuimpia ovat orkesterisarja Maisemakuvia Suomesta (1981), Vanhat valokuvat (1984), Pizza á la Anssi Tikanmäki (1994) sekä Tuntematon maa (2006).

Freelance-muusikkona Tikanmäki on esiintynyt 1970-luvun lopulta lähtien muun muassa Ikaros -yhtyeessä, Hectorin kanssa sekä toiminut 1980-luvulla kosketinsoittajana, tausta- ja soololaulajana, sovittajana ja tuottajana Juice Leskinen & Grand Slam -yhtyeessä. Myöhemmin Tikanmäki on sovittanut musiikkia myös Apulanta-, - ja Negative -yhtyeille sekä Anna Erikssonille.


1990-luvulta lähtien Anssi Tikanmäki on tehnyt musiikkia myös teatteriin. Tikanmäki on laatinut musiikkia ja äänitehosteita esimerkiksi Kalle Holmbergin ohjaamiin näytelmiin Tie Tampereelle (1996), Tuntematon sotilas (1997) ja Pitkän päivän matka yöhön (1998). Hämeenlinnan Kaupunginteatterin Täällä Pohjantähden alla -musikaaliin Tikanmäki teki musiikin vuonna 2002.

Vuodesta 1986 Tikanmäki on johtanut mykkäelokuvien säestämiseen erikoistunutta Anssi Tikanmäki Film Orchestraa. Film Orchestra on esiintynyt Suomen lisäksi lukuisia kertoja myös muualla Euroopassa sekä Japanissa.

Vuonna 2002 Tikanmäki perusti Anssi Tikanmäki Orchestran (ATO), joka soittaa säveltäjän instrumentaalimusiikkia. Yhtyeeseen kuuluvat myös hänen poikansa Eljas ja Eemil.

2012 Anssi Tikanmäen Orkesteri ja Children of Bodom -yhtyeen kitaristi Roope Latvala yhdessä julkaisivat albumin Anthems, joka sisältää tunnettuja kansallishymnejä uusina, hevimetalliversioina.

Vuonna 2013 englantilainen laulaja-lauluntekijä Donovan kutsui ATO:n säestysyhtyeeksi kiertueelleen.

Tämän vuoden lokakuussa Kemin sarjakuvapäivien yhteydessä järjestettiin ainutlaatuinen suurkonsertti, jossa Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta -levyn kappaleet puettiin sarjakuvan muotoon. Valtakunnallisesti tunnetut sarjakuvataiteilijat työstivät piirroksensa Anssi Tikanmäki Orchestran ja Kemin kaupunginorkesterin muodostaman suuren orkesterin tahdissa.

Matti Pellonpääpalkinnosta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen. Uutisen löydät täältä:

Joulukonserttien sarja alkaa

Jouluaiheisia konsertteja Meri-Lapissa riittää joulun alla. Rokkineuvoksen epävirallisten laskelmien mukaan alueella pidetään nelisenkymmentä erilaista joululaulukonserttia.

Kemin joululaulujen konserttien sarjan avaa Jukka Kuoppamäki tämän viikon torstaina (20.11) Kemin kirkossa kello 19 alkaen. Ovi Jouluun kirkkokonserttikiertueella Kuoppamäkeä säestävät pianisti Jukka Ruusumaa ja viulisti Laura Ruusumaa.

Kuoppamäen 26 konserttia sisältävä kiertue käynnistyi 13. marraskuuta ja päättyy muutamaa päivää ennen joulua, 19. joulukuuta.
-  Parasta on kirkossa vallitseva rauha ja hiljaisuus ennen esiintymistä. Siellä esiintyessä tuntee itsensä etuoikeutetuksi: taivas tulee lähemmäksi maata, Kuoppamäki kertoo.
-  Kirkossa myös yleisön kohtaaminen on intensiivisempää. Kirkoissa on selkeästi kodikkaampi, välittömämpi ja tietysti intiimimpi tunnelma kuin esimerkiksi tanssilavoilla tai ravintoloissa. Yleisö ei odota mitään show-henkistä hurlumheitä, hän jatkaa.

Joulugaala, Johanna Kurkela ja Raskasta joulua


Tulevana lauantaina 22.11 Putaan hallilla Torniossa vietetään Suurta Joulugaalaa, jossa esiintyvät Elastinen, Stig, Tapani Kansa, Grooving High All Stars sekä tanssiryhmä DG La Fuente. Tilaisuus on jo lähes loppuunmyyty.

Ensi maanantaina 24.11. Kemin kirkkoon saapuu Joulun lauluja -kiertueellaan Johanna Kurkela.


Ensi viikon huipentumana on lauantaina 29.11 Tornion Torandassa pidettävä Raskasta joulua –konsertti, jossa solisteina esiintyvät Charon-, Harmaja- ja Northern King-ryhmistä tuttu JP Leppäluoto, Nigtwishin ja Tarotin basisti/vokalisti Marco Hietala, Sonata Arctican laulusolisti Tony Kakko ja ruotsalaisen Amaranthe -yhtyeen vokalisti Elize Ryd.


Joulukuussa paljon lisää joululauluja

Perjantaina 5. joulukuuta Kemin Teatteriravintolassa esiintyy kemiläisten rakastama Sira Moksi omassa joulukonsertissaan. Upeaäänistä Moksia säestää virtuoosimainen pianisti Anu Hartikainen.

Sunnnuntaina 7.12. on vuorossa Kemin Suuri Kuninkaallinen Joulukonsertti 2014. Kemin kirkossa pidettävässä konsertissa orkesterina on Men in Black ja solisteina esiintyvät Janne Raappana, Heli Luokkala-Nevalainen, Hannele " Taiska" Kauppinen, Juha Alvari, Kari "Koopee" Pentti, Juha Alvari ja Virpi Valkeinen. Lisäksi esiintyvät Säkenöivät -kuoro sekä Vox Mirum -lauluyhtye.
Juontajina toimivat vuoden 2014 Kemin kuninkaalliset Ville Eerikkilä ja Emma Aittola. Konsertin tuotto ohjataan  hyväntekeväisyyteen, erityisesti nuorille Kemin alueella.

Maanantaina 8.12. Kemin kirkkoon saapuu a cappella-lauluyhtye Club For Five Jouluna 2014 -konserttikiertueellaan.

Keskiviikkona 10.12. Kemin kirkon joulukonserttien sarjassa vuorossa on Antti Tuisku Minun jouluni -konsertillaan.

Sunnuntaina 14.12 Kemin kirkkoon saapuu alkusyksystä Simo Aallon kanssa avioitunut ja osin kemiläistynyt Suvi Teräsniska Joulun henki-kirkkokonserttikiertueellaan

Kotimaisten tähtien joulukonserttien sarjan Kemin kirkossa päättää Lauri Tähkä tiistaina 16. joulukuuta.


Jokaiselle jotakin


Muitakin isompia ja pienempiä joulukonsertteja on niin runsaasti, että varmasti valikoimasta löytyy jokaiselle jotain. Niihin lukeutuvat esimerkiksi Tornion musiikkitalon joulumatinea ma 22.11, samana päivänä klo 12, 13 ja 14 pidettävät Päivi ja Samuli Pulkkisen joulunajan musiikkihetket Tornion käsityökeskuksessa, Essenthia-yhtyeen joululaulut kynttilänvalossa E-city B&B:ssä 29. 11 sekä Tornion järjestötalolla pidettävä Pohjan Mieslaulajen Viihdettä Joulun alla -konsertti.

Muita joululaulutilaisuuksia on etupäässä alueen kirkoissa, seurakuntakeskuksissa, ja kappeleissa lisäksi runsaasti, kaikkiaan 24 kappaletta. Niihin lukeutuvat muun muassa perinteiset Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet.

Rokkineuvos pyrkii lisäämään keikkakalenterilistalleen kaikki alueen joulukonsertit pääsylippu ynnä muine tietoineen.

The Jarnos korkkaa kotikaupunkinsa perjantaina

Kemissä on väännetty rautalankaa jo 60-luvun alussa. Sitten homma hiipui, kunnes 80-luvulla silloiset nuoret miehet ottivat instrumentaalimusiikin asiakseen.

The Skylightsin jälkeen perinne oli enimmäkseen Little Bee -yhtyeen kontolla, kunnes sekin hiipui vuosituhannen vaihteen tienoilla. Mutta nyt, vuonna 2014 Kemingrad on jälleen nousemassa rautalangan kartalle.

Vasta yhden virallisen keikan tehnyt The Jarnos korkkaa kotikaupunki Kemin perjantaina 21. marraskuuta nousemalla Ankkurin lavalle.

- Ainoan tähän astisen keikkamme teimme viime kesänä Nastolassa, kertoo yhtyeen soolokitaristi Jarno Tiihonen. Yhtyeen esiaste teki pienen pulpahduksen kuitenkin jo kymmenkunta vuotta sitten levydebyytin muodossa.

- Se tapahtui, kun tein muutaman kipaleen Twangsvillen kokoelmalle, Tiihonen muistuttaa.

Keikoille yhtye ei tuolloin kuitenkaan lähtenyt, koska Tiihonen soitti itse kappaleiden kitarat, bassot ja rummut, mikä ei olisi onnistunut livenä.

Uusi herääminen tapahtui liki vuosi sitten tammikuussa, jota ennen Tiihonen ja komppivelho Jari Pöyhönen olivat ehtineet jo useamman kerran turista vain instrumentaalimusiikkia soittavan yhtyeen laittamisesta kasaan.

- Ratkaiseva turina käytiin tammikuussa, kun Jari ehdotti minulle, että soitellaanko ensi viikolla. Näin sitten tapahtui.

Vuonna 2014 The Jarnos koostuu Tiihosen ja Pöyhösen lisäksi basisti Lape Valkosesta ja rumpali Jari Keinäsestä. Porukan tiet ovat ristenneet monesti jo aiemmin.

- Pöyhönen oli mukana The Skylightsissa koko sen historian ajan. Itse olin mukana rumpalina esimerkiksi Ylen Emmaa Etsimässä -ohjelman aikaan. Lapekin oli mukana bändissä 80-luvun puolivälin tienoilla. Yhden kerran  olimme kaikki kolme Skylightsissa yhtä aikaakin. Soolokitaraahan bändissä soitti aina Jussi Paakkola, Tiihonen muistelee.

Populappi –nettisivuston (http://populappi.rovaniemi.fi/bands/view/403) mukaan The Skylights oli nelihenkinen kemiläinen rock-bändi, joka perustettiin vuonna 1983. Bändin esikuvaksi mainitaan amerikkalainen The Ventures.

Sivuston mukaan The Skylights esiintyi muun muassa Helsingin Tavastiklubilla keikalla, joka televisioitiin. The Skylights oli myös mukana vuonna 1986 julkaistulla Lappi Rock Vol 1 –albumilla kappaleella The Starlight theme.

Little Bee puolestaan teki peräti 20 biisiä sisältäneen Moonlit Night –albumin levyn hollantilaiselle Rarity Recordsille vuonna 2000. Levyllä soolokitaraa soitti Jarno Tiihonen, joka myös sävelsi osan levyn kappaleista. Pöyhönenkin soitteli Little Beessä, tosin ennen Tiihosen tuloa.

Tiihonen ja Pöyhönen soittelevat yhdessä myös Oy Rytmimusiikki Ab:ssa, joka on levyttänyt muutaman instrumentaalin.

- Se keskittyy kuitenkin laulettuun musiikkiin, enimmäkseen suomeksi käännettyyn Cliff & Shadowsin tyyliseen rock'n'nroll osastoon, Tiihonen valottaa.

Tiihonen ja Valkonen ovat myös soittaneet yhdessä 90-luvun puolesta välistä asti neo-rockabilly -yhtye Nine Livesissa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kaksikko on keikkaillut enimmäkseen Ruotsissa ruotsalaisen Sun Catsin riveissä.

- Nyt seikkailut Ruotsissa alkavat olla takana, mutta yksi levykin tuli tehtyä, Tiihonen toteaa.

Nine Livesin vielä julkaisemattomalla kuudennella levyllä on mukana myös Pöyhönen. Nine Livesin kautta löytyi rumpali myös The Jarnosille. Jari Keinänen on soitellut Nine Livesissa muutaman vuoden ajan ja lähti mielellään mukaan myös instrumentaalivetoihin. Ennen rockabilly-uraansa Keinänen on soitellut bluesia ja southern-rockia.

- Instrumentaalimusa on ollut, jos ei pääroolissa, niin ainakin sivuroolissa lähestulkoon jokaisessa bändissä, jossa minä, Lape ja Jari olemme soittaneet. Ja se on nyt aika ottaa päärooliin, Tiihonen viitoittaa.

Tiihosen mukaan The Jarnos perustuu soittamisen iloon ja vuosikymmenten kokemukseen.

- Omat sävellykset yhdistävät surfin, eurooppalaisen perinteen ja suomalaisen rautalangan. Lisäksi ohjelmistoa täydentävät huolella valitut lainat.

Siirtomaasuomen laulut konservatorion suurtuotantona keväällä 2015

Iso joki tulvii - Siirtomaasuomen lauluja on Pop & Jazz Konservatorio Lappian kevään 2015 suurtuotanto. Se perustuu Mikko Alatalon vuosina 1978 - 1981 levyttämään trilogiaan, johon kuuluvat albumit Yhdentoista virran maa (1978), Iso joki tulvii (1981) sekä III tasavallan vieraana (1982).

- Viime keväänä toteutetussa Girl Power -tuotannossa veimme amerikkalaistyylisen viihdeshown päätökseensä, niin korkealle, että siitä on vaikea panna paremmaksi ilman isoa rahaa, taustoittaa taiteellinen johtaja Tuomas Lampela suunnan muutosta.

Muutos ei tarkoita Lampelan mukaan sitä, että taiteellisesta tasosta tingittäisiin. Nyt showta viedään vain eri suuntaan. Aihe on ollut Lampelalla mielessä jo pidempään, ja nyt oli hänen mielestään juuri oikea aika toteuttaa se.
- Siirtomaasuomen laulujen valinta on aluepoliittinen kannanotto, joka kritisoi keskittämiskehitystä aivan kuten Alatalo teki runsaat 30 vuotta sitten. Mikään ei ole noista ajoista muuttunut kuin huonompaan suuntaan, Lampela toteaa.

- Raaka-aineita ei ime enää pelkästään Etelä-Suomi, vaan myös monikansalliset kaivosyhtiöt. Muuttoliike kasvukeskuksiin jatkuu edelleen, mutta nyt lähdetään nuorempana kuin 1970-luvulla. Etelään opiskelemaan lähtevät varsinkin nuoret tytöt ja kasvukeskusten sukupuolijakauma onkin nykyisin naisvoittoinen. Kuihtuvissa Pohjois- ja Itä-Suomen kylissä on sen sijaan kaksi kertaa enemmän nuoria miehiä kuin nuoria naisia.

Perustelu on sama kuin Mikko Alatalolla aikanaan.

- Siirtomaasuomen laulut -nimeen sain idean lukiessani 70-luvulla Paavo Kähkölän ja Aku- Kimmo Ripatin kirjaa Siirtomaasuomi. Kirjassa kerrotaan, kuinka rikas Etelä-Suomi siirtomaavallan lailla imee raaka-aineet, voimavarat ja jopa ihmiset köyhemmiltä takamailta, etenkin Pohjois-Suomesta. Tein sitten lauluja katoavasta maaseudusta, muuttoliikkeestä Ruotsiin ja kaupungistuvien ihmisten elämästä. Halusin kritisoida kotimaani keskittämiskehitystä ja niin kolonialismiin viittaava otsikko ei tuntunut liioittelulta, Alatalo kertoo nettisivuillaan.

Konservatorion produktioon on valittu on parisenkymmentä kappaletta kaikkiaan trilogiaan kuuluvista 34 kappaleesta, luonnollisesti myös se trilogian kenties tunnetuin kappale, Ajolähto.

- Lavalle tulee 28 laulajan liikkuva kuoro. Koreografiat laatii Titta Court ja niitä harjoitellaan jo nyt joka viikko. Samoin taustanauhoja työstetään parhaillaan. Kyse on tavallaan musiikki- ja tanssiteatterista. Lavalla rockbändi ja jousikvartetti muodostavat yhdessä niin sanotun teatteriorkesterin.

Lavalle nousee myös rockyhtye ja teatteribändi sekä Kokkolan konservatoriosta saapuva jousikvartetti.

- Teemme siis myös konservatorioiden välistä yhteistyötä työssäoppimis -menetelmällä, Lampela huomattaa.

Myös teattereista tuttua tekniikkaa hyödynnetään. Esimerkiksi jokaisella laulajalla on teipattuna langaton lähimikki.

Lampela ei tunnetusti päästä itseäkään helpolla. Ei tälläkään kertaa, sillä hän on itse tehnyt kuoro- ja jousisovitukset.

Esityskertoja tulee olemaan kaikkiaan kuusi. Ensi-ilta on musiikkitalon lavalla torstaina 23. huhtikuuta. Toinen esitys on perjantaina 24.4. Lauantaina 25.4. ja sunnuntaina 26.4 on molempina päivinä kaksi esitystä. Esityksen kesto on noin kaksi tuntia väliajan kanssa.

Jussi Syren and The Groundbreakers ensi kesän Meri-Lapin Country Campin tähtenä

Suomen tunnetuin ja kansainvälisestikin arvostettu bluegrass-yhtye Jussi Syren and The Groundbreakers tähdittää ensi kesänä pidettävää viidettä Meri-Lapin Country Camp –tapahtumaa. Muut varmistuneet esiintyjät ovat Puolitaival Company sekä paikallinen Good Luck Charm.

- Elävää musiikkia saattaa tulla enemmänkin, se riippuu rahoituskuvioista, kertoo tapahtuman puuhanainen Päivi Perttula.

Meri-Lapin Country ry:n järjestämä  Country Camp järjestetään 24.-25. heinäkuuta Kemin Vallitunsaaressa. Jussi Syren and The Groundbreakers esiintyy jälkimmäisenä tapahtumapäivänä, lauantaina.

Tapahtuma on järjestetty muuten joka vuosi, mutta viime suvena se vietti välivuotta. Yleisömäärä on noussut hiukan vuosi vuodelta.

- Kolmisen sataa kävijää viikonlopun aikana on ollut aika normaali määrä. Tietysti sää vaikuttaa paljon, sateinen sää karkottaa ihmisiä, Perttula toteaa.

Yleisöä tulee kauempaakin. Toissa kesänä kauimmaiset festarivieraat saapuivat Perttulan mukaan Kotkasta saakka.

- Myös ensi kesänä on odotettavissa, että yleisöä tulee kauempaakin. Jussi Syrenillä on faneja, jotka seuraavat häntä keikalta toiselle.

Jussi Syren and The Groundbreakers on vienyt musiikkinsa ilosanomaa myös ulkomaille. Groundbreakersin levyt ovat soineet yli kahdessakymmenessä maassa ja bändi on tehnyt kiertueita kuudessa Euroopan maassa (Ruotsi, Tanska, Saksa, Sveitsi, Hollanti ja Suomi) sekä yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa.

Kotimaassa moni muistaa bändin tv-sarjan Itse Valtiaat tunnusmusiikista ja Heartagrass -levystä, jolla yhtye versioi HIM:n materiaalia bluegrassin keinoin.

Bändin perustaja Jussi Syrenillä on 35 vuoden kokemus roots-musiikista. Pääpaino on miehen uralla ollut bluegrassissa - menevässä amerikkalaisessa perinnemusiikissa.

Groundbreakers syntyi vuonna 1995, kun Syren keräsi ympärilleen samanmielisiä muusikoita. Aktiivinen keikkailu aloitettiin välittömästi ja ensimmäinen levy Factories And Fields ilmestyi 1999. Levy - kuten kahdeksan seuraavaakin - oli arvostelumenestys amerikkalaisessa country- ja bluegrassmediassa.

Nykyisessä kokoonpanossa mandolinisti/laulaja Syrenin lisäksi vaikuttavat kitaristi J.P. Putkonen, banjisti Tauri Oksala, basisti Kari Hella ja viulisti Nelli Ikola, jota silloin tällöin tuuraa Matti Pitkänen. Syrenin poika Aarne esiintyy bändin riveissä aika ajoin.

Yhtye keikkailee aktiivisesti ympäri Suomea. Pääpaino on kuitenkin eteläisessä Suomessa.
- Groundbreakersilla on aina ollut kannattajakuntaa myös pohjoisessa, mutta muutamaan vuoteen yhtye ei ole Lapissa keikkaillut. Meri-Lapin Country on siinä mielessä tervetullut lisä keikkakalenteriin, Jussi Syren myhäilee.

Vuosi 2015 on Jussi Syren And The Groundbreakersin juhlavuosi.
- Yhtyeemme täyttää 20 vuotta ja festivaali-setissä kuullaan materiaalia vuosien varrelta. Uusimmalta There's No Greater Message gospel-julkaisulta ohjelmistoon on valittu muutama laulukvartetti, Syren valottaa.

Puolitaival Company
luokittelee genrensä country-blues-rock -pohjaiseksi. Bändin keikkaohjelmistossa on kappaleita 1960-luvulta tähän päivään asti.

Yhtyeen musiikissa keskeisiä vaikuttajia ovat vanhan kaartin laulajat Johnny Cashin ja Willie Nelsonin johdolla. Uudemman polven vaikuttajia ovat olleet esimerkiksi Tim McGraw, Clay Davidson ja Trace Adkins. Repertuaarissa on muutama kipale suomi-osastoltakin.

Duosta liikkeelle lähtenyt yhtye on kasvanut trion kautta nelimiehiseksi kokoonpanoksi. Yhtyeen muodostavat Tapio Puolitaival (kitara), Sami Hakala (kitara ja laulu), Matti Moliis (basso ja laulu) sekä Ilmo Salmela (rummut ja laulu).

Puolitaival Company  on levyttänyt kaksi pitkäsoittoa. Viimeisin On the way julkaistiin vuoden 2013 Meri-Lapin Country Campissä.

Kemiläinen Good Luck Charm on rentoa ja monipuolista rockia soittava yhtye, joka julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Rockin in the moonlight vuonna 2012. Levyn kaikki 13 biisiä ovat kitaristi Jarno Tiihosen käsialaa.
Tiihosen lisäksi yhtyeessä vaikuttavat vokalisti Esko Hakanen, rumpali Jarmo Marjanen, kitaristi Jari Pöyhönen sekä kontrabasisti Lauri Valkonen.

Bändikolmikosta sekä Puolitaival Company että Good Luck Charm ovat aiemminkin esiintyneet vuodesta 2010 järjestetyssä Meri-Lapin Country Campissa.
Lisätietoja:
https://www.facebook.com/events/1498416710406890/?fref=ts
www.syren.fi
www.facebook.com/jussi.syren
https://www.facebook.com/pages/Puolitaival-Company/107857729237924

Dream Of Unreality julkaisi uuden EP:n

11.11.2014.
Kemiläinen melodista metallia kolmen kitaran voimin soittava, peräti seitsenjäseninen Dream Of Unreality -yhtye on julkaissut uuden Face of Creation -EP-levyn, joka pitää sisällään kolme biisiä, Poverty of the Mind, Face of Creation ja Path to Cognition. Virallinen julkaisupäivä oli maanantai 10. marraskuuta.

Levy on bändin toinen, seitsemän biisin debyyttilevy The Burden ilmestyi 2011, jolta julkaistiin myös single Remember and Pray (katso video yltä). Lisäksi yhtye on julkaissut kaksi kolmen biisin demoa vuosina 2006 ja 2007.

Dream Of Unreality perustettiin alkukesästä vuonna 2003 Tommi Peuran ja Teemu Miinalan toimesta. Samana vuonna yhtyeeseen liittyivät laulaja Tommi Juvonen, rumpali Antti Pimperi ja toinen kitaristi Ville Viitala. Vuonna 2003 yhtye heitti myös ensimmäiset keikkansa.

Alkuvuodesta 2004 mukaan liittyivät kolmas kitaristi Ville Miinala ja kosketinsoittaja Lasse Launimaa, joiden myötä bändin musiikkia sai uusia ulottuvuuksia. Alkukeväästä 2006 Heikki Kakko korvasi Ville Miinalan ja syksyllä 2007 bassoon vaihtui Markus Muranen, jonka kuoleman jälkeen heinäkuussa 2010 Matti Kössö tarttui basson varteen.

Helmikuussa 2013 bändin ja Kössön tiet kuitenkin erkanivat yhteisymmärryksessä. Yhtyeen tuorein jäsen on elokuussa 2013 joukkueeseen liittynyt basisti Markku Kerosalo, joka on aiemmin soittanut Darker Grounds-, May I Cry- ja Starcrash -yhtyeissä.

Nykykokoonpanon siis muodostavat Tommi Juvonen (laulu), Antti Pimperi (rummut),  Ville Viitala (kitara), Teemu Miinala (kitara ja laulu), Heikki Kakko (kitara), Lasse Launimaa (koskettimet) sekä Markku Kerosalo (basso).

Keikoille bändi suuntaa uuden levynsä tiimoilta alkuvuodesta 2015.

Face of Creation -levyä voi tilata osoitteesta dreamofunreality@gmail.com (hinta 5 € + postikulut)

Lisätietoja yhtyeestä löytyy osoitteesta http://dreamofunreality.com

8 Feet Under -yhtyeessä puhaltavat uudet tuulet

8 Feet Under -yhtyeessä puhaltavat uudet tuulet. Meri-lappilainen rockcovereita soittava bändi on saanut uuden laulusolistin ja lisäksi yhtye on muokannut settilistaansa entistäkin rockimpaan suuntaan.

- Setistä löytyy biisejä esimerkiksi bändeiltä Guns N' Roses, Whitesnake, Gary Moore, Mötley Crue, Pink, Scorpions ja W.A.S.P, kertoo rumpali Jesse Väisänen.

- Setti on vielä vain pintaraapaisu osaamisestamme, uusia biisejä treenataan koko ajan, sanoo yhtyeen uusi vokalisti, kemiläinen Pia Emilia Alapalosaari, 32.

Alapalosaarella on hyvin musikaaliset taustat. Hän on ollut Hannele "Taiska" Kauppisen ja edesmenneen Itkosen Samin opissa 4- vuotiaasta lähtien. Taustalta löytyy siis myös teatterikokemusta. Aiemmin hän on laulanut Seven a.m. ja Arasti -yhtyissä.

Alaapalosaari pääsi 8 Feet Underiin koelaulun kautta edellisen vokalistin lähdettyä yhtyeestä.

- Minut pyydettiin koelauluun, ja kai se meni ihan hyvin, koska pääsin bändiin, Alapalosaari naurahtaa.

Väisäsen ja Alapalosaaren lisäksi yhtyeessä soittavat kitaristit Juha Huhtala ja Jyri Keränen sekä basisti Jani Moisio. Bändi toimii demokraattisesti, yhtyettä koskevat päätökset tehdään porukalla.

- Jokainen ottaa treenaamisen tosissaan, kaikki tietävät mitä me tehdään ja halutaan. Treenaamme vähintään kaksi kertaa viikossa, vaikka kaikki ollaan työssäkäyviä ja perheellisiä. Kaikki toimivat myös keikkamyyjinä, Alapalosaari kertoo.

 - Tavoitteena on päästä tulevaisuudessa soittamaan sulosointujamme mahdollisimman monelle lavalle, Väisänen painottaa.

Yhtye haluaa kehittyä muutenkin.

- Omia biisejä ryhdytään tekemään jossain vaiheessa, Alapalosaari otaksuu.

Yhtyeen nimi tulee siitä,  kun yhtyeen treenikämppä on hautaustoimiston alakerrassa ja viittaa myös tv-sarjaan 6 feet under, jota Suomessa esitettiin nimellä Mullan alla.

-  Ja treenikämpän korkeus meillä on noin 8 jalkaa, Alapalosaari valottaa.

Yhtyeen seuraava keikka on Kemin ChillOut -ravintolassa lauantaina 22.11. kello 21. alkaen. Keikalle on vapaa pääsy.

8 Feet Underia voi tilata keikoille esimerkiksi Jesse Väisäseltä, puh. 040 -4562 148 tai Piia Alapalosaarelta p. 040 - 6811 533.

Keminmaa saa oman musiikkifestarin

Keminmaassa järjestetään ensi kesänä kaksipäiväinen Jokirock -festivaali. Tapahtuma järjestetään 3.-4. heinäkuuta Kallin hiihtokeskuksessa.

Tapahtumassa esiintyvät muiden muassa Jari Sillanpää, Koop Arponen (kuvassa) ja tamperelainen Five Comets -bileyhtye. Lisää artistikiinnityksiä on luvassa lähiaikoina.

Jari Sillanpää on yli 800 000 myydyllä levyllään Suomen parhaiten myynyt artisti. Vuonna 1965 syntyneen miehen nimikkoalbumi Jari Sillanpää vuodelta 1995 on Suomen kaikkien aikojen myydyin äänite runsaalla 270 000 kopiolla.

Sillanpää nousi julkisuuteen voitettuaan Tangokuningas –tittelin Seinäjoen tangomarkkinoilla vuonna 1995. Sillanpää on siitä lähtien pystynyt säilyttämään suosionsa. Hänen taustallaan on jo hyvän aikaa soittanut kemiläinen Men In Black –orkesteri.

Vuonna 1984 syntynyt Koop Arponen tuli tunnetuksi voitettuaan Idols –laulukilpailun neljännen tuotantokauden vuonna 2008. Sen jälkeen Arponen on julkaissut kaksi albumia ja kiertänyt keikoilla. Arponen on mukana myös Flute of Shame –yhtyeessä, joka julkaissut kaksi ep-levyä.

Five Comets on jo utuisella 1960-luvulla perustettu bilebändi, jossa vaikuttavat Marko Eskola (laulu), Daniel Schmidt (rummut), Arto Lemmetyinen (kitara), Juha Mäkelä (koskettimet ja taustalaulu) sekä ainoana alkuperäisjäsenenä Simo Jalonen (basso).

Yhtye levytti ensilevynsä Älä hylkää rakkautta/Ringo valtuustoon jo vuonna 1964, vieläpä ensimmäisenä tamperelaisena kitarabändinä. Facebook –sivujensa mukaan yhtyeen ohjelmiston sydän on tiukasti nykypäivän rock ja pop -hiteissä, mutta ohjelmistosta löytyy myös vuosikymmenten parhaat ja toivotuimmat kappaleet.

Jokirock -festivaalin lopullinen artistikattaus tulee käsittämään Rokkineuvoksen ennakkotietojen koko joukon kirkkaimpia Suomen iskelmä- ja poptaivaan kirkkaimpia tähtiä, jossa on mukana myös suositun Vain Elämää tv-sarjan artisteja.

Uusi radiokanava Sea FM aloitti Keminmaalla

Oululainen paikallisradio Sea FM laajeni Kemin ja Tornion ympäristöön tänään maanantaina (10.10.) marraskuuta. Lähetykset kuuluvat Keminmaan mastosta taajuudella 100,9 MHz. Ensimmäisenä asian uutisoi http://mediamonitori.fi

Sea FM on radioketjuihin kuulumaton ja ainoa yksityinen pohjoissuomalainen radio. Asema on perustettu alun perin kesäkuussa 2011 nimellä Cmusic. Uudelleen lanseerauksen jälkeen nimeksi vakiintui elokuun 2012 alussa Sea FM ja pysyvä toimilupa myönnettiin vuoden 2013 lopulla. Toimilupa kattaa Oulun ja lähikuntien alueet.

Sea FM on kaupunkiradio, jonka pääkohderyhmä ovat alle 45-vuotiaat kuuntelijat. Sea FM -radioasemaa voi kuunnella myös nettiradiosta.

Sea FM pyrkii soittamaan ulkomaista musiikkia laajasti eri genreistä ensimmäisenä. Sea FM toimii hittiradioformaatilla, mutta suositun musiikin lisäksi pyrkii tarjoamaan kuuntelijoille laajempia soittolistoja.

Sea FM:n perustajan Kimmo Salonpään mukaan laajentamisella on paljon merkitystä alueelliseen yritystoimintaan, matkailun edistämiseen, kulttuurin vaihtoon sekä radio-ohjelman ja musiikkitarjonnan lisääntymiseen ja monipuolistamiseen kuuluvuusalueella.

– Oulun ja Meri-Lapin alue muodostaa luonnollisen kokonaisuuden ja alueiden välillä on muun muassa paljon työautomatkailua. Sea FM:n kuuluvuus paranee vielä vuodenvaihteen jälkeen, sillä Keminmaan taajuudelle on tulossa tehonkorotus, Salonpaa kertoo Mediamonitorissa.

Sea FM:lla on myös Facebook-sivut. Ne löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/SeaFmRadio

Robin veti Lapissa 4 200 hengen yleisön

Teinipoppari Robin Packalen veti kahdelle Lapin keikalleen lähes 4 200 hengen yleisön.
Varsinkin lauantainen Rovaniemen esiintyminen oli supersuosittu, sillä Lappi-areenalle saapui yleisöä peräti 3 300 henkeä. Perjantaina Haaparannan Aspen -hallilla suosikkiaan ihaili 900 henkeä.

Kummallakin paikkakunnalla nähtiin odotetun energinen show. Robin esitti kappaleitaan ensihitti Frontside Olliesta uusimman, syyskuussa julkaistun 16 -albumin Parasta just nyt- ja Kesärenkaat -hitteihin.

Robin esiintyi toista kertaa niin Rovaniemellä kuin Meri-Lapissakin. Rovaniemellä hän esiintyi edellisen kerran Simerockissa vuonna 2012. Edellisestä Meri-Lapin keikasta on vain kolmisen kuukautta, sillä elokuussa Robin villitsi 2 500 hengen yleisön helteisessä Tornion Pikisaaressa.

Pöhinä Robinin ympärillä ei osoita laantumisen merkkejä. Popparin uusi single ja musiikkivideo Paperilennokki julkaistiin viime perjantaina. Youtubessa sitä on katsottu jo liki 70 000 kertaa. Katso video yltä.

Robinin Tornion, Haaparannan ja Rovaniemen keikat järjesti EventWorks Oy, jonka seuraava iso spektaakkeli on vuorossa jo 22. marraskuuta Putaan urheiluhallilla Torniossa pidettävä Suuri Joulugaala, jossa esiintyvät Elastinen, Stig, Grooving High Allstars, Tapani Kansa sekä tanssiryhmä DG la Fuente.

Nazareth Rovaniemelle - ou jeah

Nazareth –yhtyeen vierailu Rovaniemen Lappi –areenalla 13. joulukuuta tulee olemaan yksi loppuvuoden tapauksia live-musiikin saralla Lapissa. Yhtye ei ole koskaan aiemmin käynyt Lapissa, mutta kylläkin kerran Pohjois-Suomessa. Tämä tapahtui vuonna 2007 Vuokatin Rockin ´70´s –tapahtumassa, jossa yhtye esiintyi samassa konsertissa Uriah Heepin kanssa, kuten nyt Rovaniemelläkin.

Nazareth on perustettu Dumferlinessä jo vuonna 1968, eli yhtye on kyntänyt sarkaansa jo 46 vuotta. Skotlantilaisen rockin pioneeriyhtye on toiminut esikuvana muun muassa amerikkalaiselle Guns ´n Roses´-yhtyeelle.

Alkuperäinen ja tunnetuin kokoonpano oli Dan McCafferty (laulu), Manny Charlton (kitara), Pete Agnew (basso) ja Darrel Sweet (rummut). McCaffertyn raspikurkkuääni on yksi yhtyeen tunnusmerkeistä.

Bad Bad Boy ja Broken Down Angel

Bändin debyyttialbumi Nazareth julkaistiin vuonna 1971 yhtyeen muutettua Lontooseen ja kakkoslevy Exercises ilmestyi vuotta myöhemmin. Kaksi ensimmäistä albumia eivät olleet suurmenestyksiä, mutta yhtye sai huomiota ja pääsi mukaan lämmittelijäksi Deep Purplen kiertueelle.

Vuonna 1973 julkaistu kolmoslevy, Deep Purple -basisti Roger Gloverin tuottama Razanamaz toi bändin suuren yleisön tietoisuuteen. Albumi menestyi hyvin ja kappaleet Bad Bad Boy sekä Broken Down Angel nousivat singleinä Britannian Top Teniin.

Myös kaksi seuraavaa Gloverin tuottamaa pitkäsoittoa, Loud´n´Proud (1973) sekä Rampant (1974) menestyivät hyvin. Muun muassa yhtyeen versio Joni Mitchellin kappaleesta This Flight Tonight nousi hitiksi, kuten myös Shanghai'd In Shanghai, jolla vieraili Deep Purplen urkuri Jon Lord.

Love hurts

Vuonna 1975 brittilistoille nousi yhtyeen versio Tomorrow –yhtyeen kappaleesta My White Bicycle. Viimeistään sen myötä Nazarethin yhdeksi vahvuudeksi nähtiin kyky tehdä coverkappaleista mainioita, omanlaisiaan versioita.

1975 ilmestyi myös yhtyeen maailmanlaajuisesti menestynein albumi Hair Of The Dog, jolta löytyy useita klassikoiksi nousseita kappaleita, kuten nimikappale, Beggar's Day ja Please Don't Judas Me. Kuitenkin Pohjois-Amerikan painokselta löytyvästä ja muualla maailmassa singlenä julkaistusta Love Hurts -kappaleesta tuli yhtyeen suurin hitti.

Sekin on cover-versio. Kappaleen ovat kirjoittaneet Felice ja Boudleaux Bryant ja sen olivat aiemmin levyttäneet muun muassa The Everly Brothers ja Roy Orbison. Nazarethin versio on kuitenkin tunnetuin, ja se on myös yhtyeen ainoa USA:ssa top kymppiin yltänyt hitti.

Hair Of The Dogin jälkeen yhtyeen suosio alkoi hiipua 1976, etenkin punkrockin puskiessa esiin. Yhtye on sen jälkeen julkaissut kaikkiaan 16 albumia, mutta huipputasolle suosio ei ole enää noussut, paitsi Kanadassa, jossa suosiota on riittänyt.

Takaiskuja

Iso takaisku oli manageri Billy Fehillyn kuolema lento-onnettomuudessa vuonna 1977. Suosion hiipuessa otettiin käyttöön uusia kujeita, joihin lukeutui kakkoskitaristi Zal Cleminsonin pestaaminen yhtyeeseen Alex Harveyn yhtyeestä. Zleminson kuitenkin erosi yhtyeestä vuonna 1980, vaikka yhtye saavuttikin hiukan listamenestystäkin hänen tultuaan remmiin.

Useita miehistönvaihdoksia kokeneesta yhtyeestä ensimmäisenä alkuperäisjäsenenä erosi – tai pikemminkin erotettiin - kitaristi ja tuottaja Manny Charlton vuonna 1989. Nykykokoonpanossa ainoana alkuperäisjäsenenä on enää basisti Pete Agnew. Rovaniemelle saapuvassa yhtyeessä soittavat hänen lisäkseen poikansa Lee Agnew (rummut), Jimmy Murrison (kitara) ja uusi vokalisti Linton Osborne.

Yhtyeen viimeisen ja 23. albumi on kesäkuussa 2014 julkaistu Rock´n´Roll Telephone. Levyllä laulusolistina on vielä Dan McCafferty, joka erosi yhtyeestä pian levyn julkaisun jälkeen terveydellisíin syihin vedoten.

Muista alkuperäisjäsenistä rumpali Darrell Sweet menehtyi sydänkohtaukseen USA:n kiertueen avauspäivänä 30.4.1999.

Uriah Heep jälleen pohjoisessa

Rovaniemen Rockin´Christmas –konsertissa myös soittava Uriah Heep on nähty Pohjois-Suomessa usein, etenkin Oulussa. Rokkineuvos on ollut todistamassa yhtyeen keikkoja ainakin Kuusrockissa 1984, Foxiassa 1999, Club Teatrialla 2005 ja 2007 sekä Tornion Twin City Festivaaleilla 2007.

Rovaniemen superillan kolmas yhtye on kotimainen Melrose.

Flesh Roxonille levytyssopimus Stupido Recordsin kanssa

Horrorpunk-, zombierock ja psychobilly -yhtye Flesh Roxon työstää parhaillaan uutta albumia.  Studioon bändi astelee tammikuun alussa.

Vuoden 2012 tammikuussa perustetun bändin toinen kokopitkä levy äänitetään Tampereella The Brains-yhtyeestäkin tutun Rene De La Muerten kanssa. Hän äänitti ja tuotti myös Flesh Roxonin debyyttialbumin Flesh To The Bone, joka julkaistiin tammikuussa 2013.

Flesh Roxonille oli tarjolla muitakin kiinnostuneita julkaisijoita, mutta Roxonit päätyivät Stupidoon, koska labelin henkinen punk rock -meininki kiehtoi kovasti.
 - Odotamme innolla, mitä yhteistyö Stupido Recordsin kanssa tuo tullessaan, sanoo Roxonien laulaja-kitaristi Nicky Rothén.
 - Ja tietysti ennen kaikkea odotamme nauhoitusten alkamista ja tiivistä työskentelyä Renen kanssa studiossa, Rothen jatkaa.

Bändissä on tapahtunut muutoksia sitten ensimmäisen levyn. Basisti vaihtui, mukaan Nicky Rothénin ja Petri Torkellin (rummut) oheen liittyi myöskin kemiläislähtöinen raudanluja vahvistus, sähköbasisti Jouni Vaara aka. Johnny Danger.
Tamperelainen kontrabasisti Mr. Willyn eli Ville Mäkisen jäätyä sivuun, on trio nyt puhtaasti kemiläislähtöinen.

Flesh Roxon on kiertänyt kuluneen vuoden aikana todella paljon. Takana on noin 80 keikkaa. Mukaan lukeutuu minikiertue Euroopassa sekä Pohjois-Amerikan kiertue keväällä.

Loppuvuodesta ennen studiosessioita Flesh Roxon tekee enää viisi keikkaa:
28.11 Bar 15, Seinäjoki
3.12 Amadeus, Tampere (+ Quake The Earth)
4.12 Panama Baari, Valkeakoski (+ Quake The Earth)
5.12 Hevimesta, Oulu (+ Quake The Earth)
6.12 Lecafest, Kemi (+ Terveet Kädet, Epäjärkkärit+ Multi Climex +
Quake The Earth)

- Näiden keikkojen keskitymme täysin  levyntekoprosessiin, Rothen sanoo.
Rothenin mukaan vuosi 2015 tulee olemaan kiireistä aikaa Flesh Roxonille.
- Kiertueet lähtevät käyntiin jo keväällä, jolloin lähdemme Euroopan kiertueelle. Kesä keikkaillaan erilaisissa tapahtumissa ja klubeilla ympäri Suomea.
Myöhemmin loppuvuodesta bändi kiertää jälleen Pohjois-Amerikassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Yhtyeen kuvioista lisää osoitteessa http://www.facebook.com/fleshroxon

Skotlannissa työstetään Sonata Arcticalle tribuutti –albumia

Skotlantilainen itsenäinen rock- ja metallimusiikkiin keskittynyt Ouergh –levymerkki on valmistelemassa tribuuttilevyä Sonata Arcticalle.

Levy-yhtiön mukaan kyse on sensaatiomaisesta tribuuttilevystä, jossa versioitaan Sonata Arctican biiseistä esittävät yhtyeet, jotka ovat inspiroituneet kemiläisyhtyeen voimametallista.

Yhtiö kertoo saaneensa luvan projektiin niin Sonata Arcticalta, kuin levy-yhtiöiltäkin sekä muilta bändin taustavoimilta.

Osa tribuuttilevyn bändeistä ja kappaleista on jo selvillä. Ne ovat:

Stream Of Passion (Hollanti): “I Have A Right” albumilta “Stones Grow Her Name” (2012).

Dyscordia (Belgia): “My Land” albumilta “Ecliptica” (1999).

Timeless Miracle (Ruotsi): “FullMoon” albumilta “Ecliptica” (1999).

Sunrise (Ukraina): “Black Sheep” albumilta “Silence” (2001).

Innvein (Argentina): “Wolf & Raven” albumilta “Silence” (2001).

Majesty of Revival (Ukraina): “The Cage” albumilta “Winterheart's Guild” (2003).

Celestial Wish (Englanti): “Paid In Full” albumilta “Unia” (2007).

Xandria (Saksa): Kappale julkistamatta.

Morlich (Skotlanti): “Respect The Wilderness” albumilta “Silence” (2001)-

Disposable (Skotlanti): “8th Commandment” albumilta “Ecliptica” (1999).

Albumi on tarkoitus julkaista joukkorahoituksen turvin. Ouergh –levy-yhtiö pyytää kaikkia halukkaita tukemaan levyntekoprosessia haluamallaan summalla, jotta levystä saataisiin mahdollisimman laadukas. Tavoitteena on vähintään 5 000 punnan kerääminen.

Esimerkiksi kahdella punnalla saa nimensä levyn digiversion PDF-kiitoslistalle. 30 punnalla saa lisäksi levyn fyysisen version sekä levyn tunnuksilla varustetun T-paidan. Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.kickstarter.com/projects/ouerghrecords/a-tribute-to-sonata-arctica-album-release

Maya Paakkari keikalle New Yorkiin

Suomalaisen rockin raspikurkku Maya Paakkari lähtee näyttämään laulajantaitojaan ensi huhtikuussa Yhdysvaltain New Yorkiin.

Paakkari on mukana Corky Laingin säveltämässä Playing God -rockoopperassa, jonka ensi-ilta oli  Sveitsin Baselissa elokuussa 2013.  Viime maaaliskuussa spektaakkeli nähtiin Suomessakin, Helsingin Gloriassa.
- On ollut yksi koko urani hienoimpia juttuja päästä mukaan tähän rockoopperaan, raspirockitar arvioi.
Muutenkin Paakkarin ura etenee mukavassa myötätuulessa. Hänet palkittiin parisen viikkoa sitten Oulun Bluesyhdistyksen ( Ou´Blues) Mojo-palkinnolla, jolla on muistettu vuodesta 2011 oululaisia pitkän linjan bluesmuusikkoja. Paakkaria ennen sen ovat saaneet Henry Ojutkangas, Bluesbirds ja Esko "Elvis" Lassila.

Television Voice Of Finlandissakin nähdyn Paakkarin keikkakakalenterikin on täyttynyt hyvää vauhtia myös ensi vuoden puolelle.
- Nyt pitäs kaikessa hiljaisuudessa alkaa nauhottelemaan omaa levyä, josta toivottavasti saadaan jotakin ulos ensi syksynä.

Kemissä usein keikalla nähty ja kaupungissa hyvin viihtyvä Paakkari saapuu lumilinnakaupunkiin seuraavan kerran viimeistään uutena vuotena. Maya kiipeää The Grandmen -yhtyeen kera Café Bar Ankkurin lavalle 31.12.
Siviilissäkin Paakkarilla pyyhkii hyvin. Viime kesänä hän avioitui Matti Korvelan kanssa ja otti mieheltään myös uuden sukunimen. Artistina hän kuitenkin jatkaa Maya Paakkarina.

Playing God on rock-ooppera, joka ammentaa musiikilliset vaikutteensa 1970-luvun classic rockista ja käsittelee genetiikan eettisiä kysymyksiä. Kyse on kahden suomalaisen bioetiikan tutkijan (Tuija Takala ja Matti Häyry) ja kanadalaissyntyisen, Woodstockista saakka musiikkia tehneen, rumpali-lauluntekijä Corky Laingin yhteistyön hedelmästä.

Playing God kertoo tarinaa kuvitteellisesta pikkukaupungista, jossa geenitekniikkaa on jo vuosikymmeniä käytetty muun muassa lasten valikointiin, ihmisten paranteluun ja kuolemattomuuden etsintään. Ja kun kyseessä on "ooppera", tarinaan mahtuu toki myös kuolemaa, mustasukkaisuutta, rakkautta ja identiteettikriisejä.

Esitys toteutetaan konserttishowna, jossa muusikoilla ja musiikilla on keskeinen osa. Lavasteet ovat viitteellisiä, laulajat roolihahmoissa. Esityskieli on englanti. Tarinan seuraamisen helpottamiseksi laulujen sanat sekä lyhyet kohtauskuvaukset heijastetaan taustakankaalle.

Suomesta mukana ovat Paakkarin lisäksi muun muassa laulaja Johanna Ahola-Launonen, kitaristi ja laulaja Harri Väyrynen (Club Merano) sekä basisti John Vihervä (Ben Granfelt Band).


USA:sta ryhmään lukeutuvat kitaristilaulaja Denny Colt ja laulaja, perkussionisti Bonnie Baker. Ruotsista mukana on vokalisti ja kitaristi Stefan Berggren.


Melkein suomalaiseksi voidaan laskea myös Liverpoolissa syntynyt, mutta Helsingissä asuva kitaristi, urkuri, mandolinisti ja laulaja Phil Baker, joka on soittanut nimeään kantavan bändin lisäksi muun muassa Uriah Heep Legends -kokoonpanossa kolmen alkuperäisen Uriah Heep -muusikon (Ken Hensley, Lee Kerslake ja Paul Newton) kanssa.
Uriah Heep -kytkyjä ryhmässä on enemmänkin, sillä Berggren on soittanut muun muassa Kerslake Bandissa.


Myös rockoopperan säveltäneellä Corky Laingilla on takanaan mittava ura. Hän on soittanut rumpuja muun muassa Mountain yhtyeessä vuosina 1969 -2010. Mies on tuttu myös West, Bruce, and Laing  -yhtyeestä.

Lisää Playing God -rockoopperasta löytyy sivustolta www.playinggodrocks.com

Mustapukuinen mies heräsi jälleen henkiin

Mustapukuinen mies, kemiläinen pop-jazz-kappale levytettiin kymmenen vuotta sitten. Se voitti silloin valtakunnallisen sarjakuvapiisikilpailun. Kappale perustuu Ari Kutilan piirtämään sanattomaan, visuaaliseen huumoriin tukeutuvaan sarjakuvaan "Mustapukuinen mies".

Se ilmestyi aikanaan muun muassa Helsingin Sanomissa, Hymyssä, Muurmanskin alueen Poljarnaja Pravda-lehdessä ja Ruotsin Dagens Nyheterissä. Näin Kutila on Kemin kaikkien aikojen tunnetuin ja menestynein sarjakuvantekijä. Samalla kertaa hän on myös nykyään täysin unohdettu. Mies oli myös graafikkona taitava ja tunnustettu. Kutila menehtyi 49 -vuotiaana pitkälliseen sairauteen kesällä 2010 Kemissä.

Vuosikymmenen täyttymisen kunniaksi ja Kutilan muistoksi Mustapukuinen mies - kappaleeseen on tehty internetiin You Tube-animaatio. Se on Pentti Korpelan suunnittelema ja ohjelmoima. Pitkän linjan muusikko Olli Kangas on toiminut teknisenä tukena. Animaatiossa on useita Kutilan piirtämiä sarjakuvastrippejä. Lisäksi mukana on harvinainen videopätkä, missä Kutila esiintyy kitaransa kanssa.

Kappaleen laulaa pirteästi eläytyen näyttelijä Anna-Riikka Rajanen. Hän on saanut paljon myönteistä palautetta Laila Kinnusmaisesta tulkinnastaan. Huojumattoman rytmin levylle takoo rumpali Pasi Hautalampi. Koneita ja koskettimia tapailee taidolla hänen veljensä Kari Hautalampi. Kitaraa soittaa Jani-Petteri Hägg. Mies antaa näytteen kyvyistään vetämällä kappaleella oikeaoppisen jazzsoolon. Kolmikko on tuttu Men in Black -yhtyeestä Jari Sillanpään taustalla. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Pentti Korpela.

Tuottajina ovat toimineet parivaljakko Jussi Heikkinen ja Jussi Korhonen. Sovitus on Korpelan, Heikkisen ja Korhosen käsialaa. Musiikin äänitti Jussi Heikkinen. Levyn on kustantanut Kemin sarjakuvakeskus.

Anna-Riikka eli Ansku Rajanen jätti Kemin kaupunginteatterin vuonna 2007, oltuaan sitä ennen mukana yhdeksässä näytelmässä. Laulaja toimii tätä nykyä ammattinäyttelijänä Helsingissä. Siellä hänellä on ollut jo useita päärooleja mm. Ryhmäteatterin näytelmissä. Niistä mainittakoon Liisa Ihmemaassa, Jäniksen vuosi ja Robin Hoodin sydän.

Tästä linkistä pääset kuuntelemaan ja katselemaan kappaleen:

Pelkoa lentokoneessa - Lordin uutuusalbumi ilmestyi

Lordin Scare Force One -uutuusalbumi on ilmestynyt. Kyseessä on Lordin seitsemäs studioalbumi, joka julkaistiin Euroopassa 1. marraskuuta ja julkaistaan Yhdysvalloissa 3. marraskuuta.

Yhtye teki albumille 28 demoa joista levytettäväksi valittiin kymmenen.

Scare Force One on Lordin ensimmäinen albumi 2010-luvulla, jonka yhtye on äänittänyt Suomessa. Albumin äänitykset aloitettiin kesäkuussa 2014 Finnvox -studiossa Helsingissä. Heinäkuussa äänityksiä jatkettiin Spede Pasasen entisellä mökillä Lapissa.
Tuottajana on toiminut Mikko Karmila.


Hard rock ja heavy metal -yhtye Lordin muodostavat Mr. Lordi - laulu,  Amen - kitarat, taustalaulu, Mana - rummut, OX - basso ja Hella - koskettimet, taustalaulu.

Amerikkalainen The Paladins -yhtye saapuu Kemin Pakkasukko Blues & Jazz -festivaaliin

28.10.2014
Yksi roots-musiikin suurimmista bändeistä, USA:n San Diegosta ponnistava The Paladins saapuu Kemin Pakkasukko Blues & Jazz- festivaaliin -festivaaliin tammikuussa. Yhtye esiintyy lauantaina 31. tammikuuta Cumuluksen lavalla.

Järjestyksessään jo kymmenes Pakkasukko Blues & Jazz -festivaali järjestetään Kemissä 29.1.-1.2.2015. Esiintyjiä on kaikkiaan parisenkymmentä. Cumuluksen lisäksi tapahtumapaikkana on perinteisesti myös muun muassa Hotelli Merihovi & Café Bar Ankkuri.

The Paladinsin muusikot nauttivat alan musiikkifanien piireissä legendaarista suosiota.
- Erityisesti nokkamies Dave Gonzalesin kitaransoittoa pidetään uraauurtavana ja hänellä oma tunnistettava tyylinsä onkin saanut monet pitämään häntä jopa maailman parhaana kitaristina genressään, kertoo tapahtuman promoottori Antti Pasanen.

Kitaristilaulaja Dave Gonzalesin ohella yhdeksän studioalbumia julkaiseessa yhtyeessä vaikuttavat rumpali Brian Fahey ja basistilaulaja Thomas Yearsley.

Bändiin taival alkoi jo 80-luvun alkupuolella, ja sen jälkeen bändin vanin mittariin on kertynyt maileja kiitettävästi. Yhtye on käynyt aiemmin Suomessa kolme kertaa, mutta viime kerrasta on jo aikaa yli kymmenen vuotta.

- Bändi oli joitain vuosia telakalla, ja nyt miehet ovat palanneet sooloprojekteistaan rakastamansa bändin pariin faniensa iloksi, Pasanen kertoo.

Pasasen mukaan The Paladins on sellaista mikä pitää kokea nimenomaan livenä, sillä heidän esitystään ei voi sellaisenaan vangita levyille.

- Aiemmilla Suomen keikoilla käyneistä monet ovat todenneet sen olleen paras livekokemus koskaan!

Pasasen mukaan The Paladins musiikkia voisi kuvailla termeillä West Coast Jump Blues ja Memphis Rockabilly.

- Ennenkaikkea se on kuitenkin sieluun käyvää bluesia ja rokkia. Yhtyeen musiikki puhuttelee ihmisiä yli genrerajojen. Luvassa on niin hyvää herkkua, että siitä ei kannata jäädä paitsi. Jos aiot tänä vuonna yhdelle keikalle, niin tämä on se.

The Paladinsin saaminen Pakkasukko Blues & Jazz -festivaaliin on ollut niin Pasasen kuin tapahtuman toisen promoottorin Tuomas Laajoenkin monivuotinen haave.

- Nyt se toteutuu, Laajoki hehkuttaa.

Kemin lisäksi The Paladins esiintyy Suomessa vain Tampere-talossa 30. tammikuuta.

Rick Estrin & The Nightcats Kemissä 15.11.

Ihmeiden aika ei ole ohi. Uskomatonta, mutta totta Rick Estrin & the Nightcats, yksi Amerikan länsirannikon kovimmista ja arvostetuimmista bluesbändeistä, on tulossa keikalle Kemiin ja Ouluun. Tällä kertaa Etelä-Suomi jätetään kylmästi väliin.

Rick Estrin & Nightcats soittaa urbaania Chicago-bluesia, johon se sekoittaa eri musiikkityylejä; rock`n` rollia, soulia, surffia ja swingiä.

Laulaja, lauluntekijä ja huuliharpisti Rick perusti ensimmäisen Nightcatsinsä jo vuonna 1976 ja läpi vuosikymmenten vanhat kollit ovat säilyttäneet musiikissaan vertaansa vailla olevan letkeyden.

Ensimmäisen kitaristin Little Charlie Batyn eläköityminen ja korvaaminen 2008 Charlie Musselwhiten x-kitaristilla Kid Andersenilla, on vain parantanut tilannetta. Kid on keikkaillut myös muun muassa Homesick Jamesin, Nappy Brownin ja Willie “Big Eyes” Smithin kanssa, joten meriittejä riittää. Yhtyeen rytmiryhmän muodostavat tätä nykyä basisti/kosketinsoittaja Lorenzo Farrel ja rumpali J.Hansen.

Nightcatsin kunkku on kuitenkin Rick Estrin. Kun hän avaa sanaisen arkkunsa, liukas huulenheitto pääsee valloilleen ja usein turhankin otsaryppyiseen kyntöön jumittunut blues saa kaipaamaansa huumoria ja keikarimaista showmeininkiä.

Tulikasteensa Rick sai 20-vuotiaana päästyään soittamaan huuliharppua itse Muddy Watersin kanssa Chicagon etelälaidalle. Keikan jälkeen, Muddy pyysi noviisin puhutteluun. Rick pelkäsi pahinta, kun Muddy heilutti sormea hänen kasvojen edessä, mutta yllättyi, kun saikin isällistä palautetta: ”Mahtavaa, poika! Sinulla on oma soundi ja soitat kuin mies!”, mestari kannusti ja pyysi mukaansa.

Huulharpistina Rickin on sanottu kulkevan kunniakkaasti Sonny Boy Williamson II:n ja Little Walterin jalanjälkiä ja viime vuonna bluesmaailma rankkasi Estrinin parhaaksi huuliharpistiksi ja palkitsi hänet Blues Music Award-pystillä.
Estrin on saanut arvostusta myös lauluntekijänä. Vuonna 1993 hän sai W.C. Handy-palkinnon, kun hänen bluesrockinsa My next ex-wife valittiin vuoden lauluksi. Kolme hänen lauluistaan on ollut mukana myös Grammy-ehdokkaiden Koko Taylorin, Robert Crayn ja John Hammondin albumeilla.

Rick Estriniä & Nightcatsiä voi kuulla Oulun Radisson Bluussa 14.11. ja Kemin Cafe Bar Ankkurissa 15.11, jossa järjestelyistä huolehtii Kemin Rytmimusiikin Ystävät Ry (RyMy).

http://rickestrin.com/

https://www.facebook.com/RickEstrin?fref=ts


Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu