Studioaikaa tarjolla - Keminmaassa avoin bändikisa

29.5.2015
Keminmaassa järjestetään tänäkin vuonna bändikilpailu viime vuoden tapaan. Kilpailu pidetään lauantaina 5. syyskuuta "Paavon paikassa" eli Pohjanrannassa. Viime vuonna voiton kisassa vei torniolainen Worst Night Out (kuva: Milla Liukkonen).

Meri-Lapin bändikisaan pääsee mukaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta bändiä.Katso täältä tarkemmat ohjeet ja mitä muuta tapahtuma pitää sisällään: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Lokkilauma ryyhelsi Billbordin listan kolmoseksi

27.5.2015
Kesäkuussa Kemiin saapuvan Steve'n' Seagulls –yhtyeen tuore uutusalbumi Farm Machine on tehnyt suomalaista musiikkihistoriaa. Albumi nousi arvostetun yhdysvaltalaisen Billboard -lehden bluegrass-listan kolmossijalle.

Todennäköisesti vastaavaa ei ole suomalaisyhtyeet aiemmin saavuttaneet. Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Lordi Rovaniemen OC-festarin pääesiintyjäksi

 27.5.2015
Rovaniemen Olivers Cornerin OC-festivaalien pää- ja viimeiseksi esiintyjäksi on kiinnitetty omaa tietään musiikkimaailmassa vakaasti kulkeva Lordi, euroviisuvoittajakin.

3.-6. kesäkuuta pidettävässä tapahtumassa on kaikkiaan kymmenen esiintyjää, mukaan lukien Lordi ja kuvan The Bilebändi. Katso loput nimet täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Katso Nicepappi –klassikkoon Keväällä tehty hieno keväinen video

26.5.2015
Rokkineuvoksen suuresti arvostama kemiläinen Nicepappi –yhtye julkaisi vuonna 1987 debyyttialbuminsa Kun astuit huoneeseeni, jolta löytyy myös yhtyeen klassikobiiseihin lukeutuva Keväällä.

Nyt kappaleen säveltäjä Pentti Korpela on kuvannut kappaleeseen hienon keväisen ja puhuttelevan videon, jonka voit katsoa täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Katso: Pentti Korpelan komea Keväällä -video

26.5.2015
Rokkineuvoksen suuresti arvostama kemiläinen Nicepappi –yhtye julkaisi vuonna 1987 debyyttialbuminsa Kun astuit huoneeseeni. Klassikkoalbumilta löytyy – tietysti – yhtyeen klassikkobiisejä.

Niistä yksi mieleenpainuvimmista on Pentti Korpelan säveltämä ja hänen yhdessä Heli Luokkala-Nevalaisen kanssa sanoittamansa kaunis, kevättä herkästi kuvaileva melodinen rockkappale Keväällä. Sovitus on koko yhtyeen käsialaa.

Yhtyeen tuolloisessa kokoonpanossa soittivat Esa Heikkinen (rummut), Heikki Vähänen (basso), Heli Luokkala-Nevalainen (laulu) sekä kitaristit Pentti Korpelaja Erkki Kari.  Yhtyeessä ovat vaikuttaneet myös Kari Kauppila (kuudes Nicepappi, miksaus) Antti Hämeenkorpi, Kimmo Lehto, Kari Hautalampi ja Jouni Kallankari.

Nyt luonnossa ja vaelluksilla viihtyvä, paljon valokuvia ja videoita ottava Pentti Korpela on kuvannut kappaleeseen erittäin hienon, herkän ja keväisen videon, jolla kuohuvat Kemin komeimmat kosket, joutsenet tepastelevat ja lentelevät Kiikelissä sekä Ajoksessa.

Katso puhutteleva video yltä.

Katso ketkä soittavat Sodankylän filmifestivaaleilla

26.5.2015
Sodankylän filmifestivaalit - siis virallisesti Midnight Sun Film Festival - on myös musiikin juhlaa. Rokkineuvos otti selvää tapahtuman musiikkiannista ja kyllä, musiikilla on olennainen sijansa tapahtumassa.

Lue täältä, ketkä tapahtumassa soittavat ja milloin: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Sodankylän filmifestivaali on myös musiikin juhlaa

25.5.2015
Musiikki on olennainen osa Sodankylän filmifestivaalin sisältöä. Kansainvälisesti tapahtuma tunnetaan nimellä Midnight Sun Film Festival, joka järjestetään "pyssykylässä" 10.–14. kesäkuuta jo 30. kerran. Tapahtumaa vietetään ensimmäisen kerran ilman sen pitkäaikaista taiteellista johtajaa Peter Von Baghia, joka menehtyi viime syyskuussa.

Tapahtuman festivaaliklubeilla nähdään mielenkiintoisia kokoonpanoja. Ensimmäisenä Hotelli Sodankylässä yleisön eteen loikkaa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, joka veivaa festivaaliväen iloksi Sodankylässä perättäiset keikat, ensimmäisen keskiviikkona 10.6. ja toisen torstaina 11.6.

Kuusi sooloalbumia julkaissut Tuure Kilpeläinen asteli lauteille Kaihon Karavaani -yhtyeensä kanssa 2010-luvun alussa ja on noussut tunteisiin menevällä iskelmärockillaan suomalaisten suursuosioon. Yhtyeen suurimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Valon pisaroita, Erämaa ja Tahtoisin, tahtoisin.

Yhtyeen muodostavat Tuure Kilpeläinen (laulu, kitara), Jiri Kuronen (koskettimet, haitari, laulu), Jarno T. Karjalainen (basso, laulu), Rocka Merilahti (kitara, laulu), Sampo Haapaniemi (rummut, laulu), Aarne Riikonen (perkussiot, laulu).

Perjantaina 12.6. Sodankylään kokoontunutta filmikansaa viihdyttää Tourettes -yhtye, joka syntyi kun Melrose -orkesterista tuttu Tokela löi - myös musiikillisesti - hynttyyt yhteen avopuolisonsa Jonna Tervomaan kanssa.

Kun vielä Scandinavian Music Groupin kitaristi Miikka Paatelainen, basisti Mikko Mäkelä ja rumpali Topi Kurki tulivat remmiin, duosta kasvoi kenties Suomen kovin kantrikvintetti. Tourettes räjäytteli tajuntoja viime elokuussa Helsingin Juhlaviikkojen huvilateltan keikallaan, ja samaa herkkua on luvassa myös Sodankylässä.

Mäkelän taustalta löytyy sellaiset yhtyeet kuin The Latebirds, Egotrippi, Moon Cakes  sekä Don Huonot. Topi Kurki on kepittänyt Kirkan, Henry O'Bandin, Avenue 7:n, Steve Webbin ja Hoedown -kokoonpanoissa.

 

Perjantai-illan toinen mystinen kokoonpano on Cheese. Troikan muodostavat laulaja-näyttelijä-renessanssimies Sam Huber, Tourettes-yhtyeessäkin oleva Miikka Paatelainen sekä rumpali, musiikin monitoimimies Janne Haavisto. Trion tarkoituksena on nimensä mukaisesti saada musiikkiväki hymyilemään.

Huber tunnetaan ennen kaikkea Eternal Erection -funk-yhtyeen johtohahmona taiteilijanimellä Rick Lover. Lempinimen "MacGyver" omaava Paatelainen oli jo 1980-luvulla hän oli mukana yhtyeessä Pienet Miehet ja sittemmin hänen kitarointiaan on kuultu muun muassa Fat Bulletsien, Marjo Leinonen & Viranomaisten, Maritta Kuula & Kevytnoppien, Kerkko Koskisen, Markus Nordenstreng & The Latebirdsin sekä Scandinavian Music Groupin levyillä ja keikoilla.

Janne Haavisto puolestaan soitti takavuosina 12 vuotta J. Karjalainen & Mustat Lasit -yhtyeessä. Sittemmin mies on urakoinut muiden muassa Laika & The Cosmonauts –yhtyeessä sekä Irina Björklundin ja Erinin yhtyeissä.

Perjantai-illan antiin lukeutuu myös Booger Harp., joka on ansiokkaasti esiintynyt muun muassa Levyraadissa, kanavanvaihtokarnevaaleissa, PTV:n musaohjelmissa, missikisoissa ja Ei itketä lauantaina -ohjelmassa.

Sodankylän ihmeeksikin kutsuttu Booger Harp julkaisi vuonna 1996 ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen levynsä Ihmeiden aikaa. 90-luvulla ahkerasti keikkailleen bändin jäsenet ovat viime aikoina lähinnä keskittyneet cover-biisien soittamiseen, mutta Markku Hyvälä (kitara ja taustalaulu), Marko Keinonen (huuliharppu, perkussiot), Marko Rautava (rummut ja perkussiot), Olli Haapaporras (laulu ja kitara), Tapio Tekoniemi (basso), Risto Hämäläinen (laulu, huuliharppu, kitara) ja Mika Hyvälä (rummut ja perkussiot) hemmottelevat kotiyleisöään MSFF-perjantaina.

Lauantaina 13.6. Jonna Tervomaa esiintyy lavalle perjantain Tourettes -keikan lisäksi elokuvajuhlien klubilla yhdessä pitkäaikaisen kitaristitoverinsa Jussi Jaakonahon kanssa. Illalle lupaillaan myös yllätysesiintyjää, mutta nimeä ei ole (ainakaan vielä) lipsautettu julkisuuteen.

Karaokeriemuja, Princeä ja Ismo Alankoa

Monille festivaaleille ja erikoisnäytöstilaisuuksiin levinnyt hulvaton elokuvakaraoke on syntynyt Sodankylän yöttömässä yössä. Järjestyksessään 30. Sodankylän elokuvajuhlien kunniaksi karaokenäytöksiä on kolmena yönä.

Tapahtumassa palataan alkulähteille rillumarei -komedian kulttuurihistoriallisella perusteoksella Rovaniemen markkinoilla, jossa festivaalilogon ”tunnusukot” vaeltavat Lapin kultakentillä Kärjen ja Helismaan rallien siivittäminä.

Kotimaisen elokuvan huippulaulujen kavalkadin tarjoaa Suomifilmi-sing-along, jossa Kulkurin valssin kaltaisten klassikoiden lisäksi lauletaan yhdessä uuden suomalaisen elokuvan hittejä Kaj Chydeniuksen ikivihreistä alkaen.

Kolmantena karaokenäytöksenä nähdään rytmimusiikin renessanssineron Princen tähdittämä Purple Rain. Iskevillä balladeilla ja ehtaa erotiikkaa sykkivällä funkpopilla Sodankylän rakastettua karaokenäytösperinnettä jatkava kulttielokuva kasvaa hybridiksi nuoruuden mittelöistä Deanin ja Brandon parhaassa hengessä, estottoman korneilla ja hervottomilla kasarimausteilla täydennettynä. Sodankylässä esilaulajana toimii Sam Huber.

Unohtaa ei sovi myöskään Sodankylän elokuvajuhlien päätöspäivää, jolloin yleisön suosikkiuusinnan ja loppuunmyytyjen näytösten uusintojen lisäksi luvassa on mm. aina suosittu Leffaraati itsensä Jukka Virtasen vetämänä – unohtamatta Ismo Alangon telttakeikkaa höystettynä elävällä kuvalla sekä Pekka Turusen still-kuvilla.


Sodankylän
filmifestivaalien elokuva-anti ja koko muu ohjelmisto vierasesittelyineen löytyy osoitteesta:  http://www.msfilmfestival.fi/index.php/fi-FI/

EDIT: Juttua täydennetty lisätiedoilla julkaisun jälkeen 26.5 klo 11.30.

Danny Tornion Öölifesteille - aikataulu julkistettiin

25.5.2015
Heinäkuun alussa juhlittavien Tornion Öölifestien ohjelmisto sai vielä kovan luokan vahvistuksen, kun viihdemaailman ikoni Danny kiinnitettiin tapahtumaan. Iso-D esiintyy Pikisaaressa toisena festivaalipäivänä lauantaina 4.7.

Maanantaina julkistettiin myös Öölifestien aikataulu. Siihen ja Dannyn uraan voit tutustua tarkemmin täällä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Katso loisteliaat kuvat Tornion Kevarista

Tornion Kevyen musiikin katselmus Kevari pidettiin 23.5.2015 Peräpohjolan Opiston Niilosalissa. Loisteliaat kuvat tapahtumasta otti Markku "Lusku" Lukkariniemi, jotka ovat katsottavissa täällä: http://www.rokkineuvos.fi/417918805

Katso videot: Regressio vannoo grungen nimiin

24.5.2015
Oululainen, mutta Kemi-Keminmaan alueen soittajien muodostama Regressio -yhtye haluaa nostaa arvostamansa grunge-genren uuteen kukoistukseen. Regressio on julkaissut Musicus Collectus -debyyttialbuminsa.

Jo ennen levyä bändi on julkaissut musavideoita. Kaksi niistä - Rakastetaan ja Kahleet on jutun kera tsekattavissa täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Kesäkuun alussa Regressio saapuu Kemiin keikan merkeissä. Yhtye soittaa 6.6 Rockfrisbee -kisojen iltabileissä.

Sira Moksin uudet kuviot - paljon kivaa on kehitteillä

Sira Moksi. Kuva: Joonas Huikuri.

Kemiläisille hyvin tuttu laulajatar virittelee yhteistyötä Kassu Halosen ja Yari Knuutisen kanssa.

15.5.2015
Lue Rokkineuvoksen musiikkiuutiset -osiosta Sira Moksin haastattelu, josta selviää muun muassa se, kuinka ja koska musiikkialan konkarit Atte Blom ja Kassu Halonen kohtasivat ensimmäisen kerran. Laajassa jutussa paljon muutakin mielenkiintoista Sira Moksiin liittyvää.

Siran uusi single ja musiikkivideo Kielletyt leikit ilmestyy tänään. Katso ja kuuntele kappale ensimmäisenä Rokkineuvoksen sivulta: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Tämä brittiyhtye saapuu heinäkuussa Kemiin

Virgil & the Accelerators. Kuva: Martin Lewis.

Kivikova, kehuttu ja ylistetty kolmen nuoren miehen ryhmä Virgil & the Accelerators saapuu Kemin Run to 60´s tapahtumaan perjantain pääesiintyjäksi.

Flesh Roxon ja Therapy? yhteiskeikoille

24.5.2015
Kemiläisellä Flesh Roxon -yhtyeellä on edessään kiireinen kesä. Keikkoja piisaa niin yhtyeellä kuin sen nokkamies Nicky Rothenilla. Yhteistyökuvioita on niin Andy McCoyn kuin amerikkalaisyhtye Koffin Katsin kanssa.

Viimeisin uutinen kertoo, että Flesh Roxon tekee kolmen keikan kiertueen Suomessa Pohjois-Irlannin ylpeyden Therapy?:n kanssa.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Vilkkumaalta ja Tuiskulta uutta musiikkia, ilmakitarasta postimerkki

Maija Vilkkumaa julkaisee tänään uuden singlen, tuore albumi on luvassa syksyllä.

22.5.2015
Tänään perjantaina on vilkas musiikkiuutisten päivä. Maija Vilkkumaa julkaisi uuden singlen, Antti Tuisku uuden albumin. Niistä voit lukea täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Oulun Ilmakitaransoiton MM-kisat täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja juhlan kunniaksi Posti julkaisee ilmakitaransoittoa kuvaavan postimerkin. Siitä voi lukea lisää taas täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Torniolaisyhtye Meatgrinder saalisti stipendin Porvoosta

Meatgrinder -yhtyeessä soittavat vokalisti Antti Mäki, basisti Samuel Mäkinen, rumpali Antti Liakka, soolokitaristi Juho Lalli ja rytmikitaristi Eemeli Haarala.

Torniolainen Umpisuoli ja tervolalainen No Swaps palkittiin kunniakirjoilla Sounds 2015-huipentumassa.

19.5.2015
Torniolainen Meatgrinder -yhtye palkittiin Porvoossa pidetyssä Sounds 2015 -tapahtumassa tuhannen euron stipendillä.

Muut Meri-Lapin karsinnoista valtakunnalliseen huipentumaan edenneet bändit, niinikään torniolainen Umpisuoli sekä tervolainen poppunk-yhtye No Swaps saivat kunniamaininnat.

Bändikolmikko on kiertänyt aika paljon samoja skaboja ja muita kinkereita ja sama meininki jatkuu. Kaikki kolme palkittua yhtyettä nähdään tulevana lauantaina Tornion Kevarissa.

Lue lisää ja tsekkaa Meatgrinder Crossover Fit -musavideo täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Rokkineuvos on nyt ykkönen

17.5.2015
Rokkineuvoksen keikkakalenteri on ahkerassa käytössä. Siitä kielii jo runsaat 71 400 sivuklikkausta Rokkineuvoksen sivustolla, jossa keikkakalenteri on yksi osio, joskin tärkeä ja olennainen sellainen.

Myös hakukonejätti Google kertoo nyt saman. Laittamalla Google-hauksi "Keikat Kemi" on Rokkineuvos noussut listan ykköseksi ohi Suomen suurimman verkossa toimivan keikkakalenterin Meteli.netin.

Meteli.net on hakutuloksissa kakkosena ja kolmantena on Alma Median valtakunnallinen menoinfo.fi.

Rokkineuvos röyhistää rintaansa ylpeydellä, mutta ylpistymättä. Töitä on tehtävä, jotta asema säilyy. Kiitos kuuluu tietysti myös Rokkineuvoksen sivuston lukijoille. Ilman runsaita sivuvisiittejä moinen ei olisi mahdollista.

Kaikkiaan "Keikat Kemi" haku tuottaa noin 82 600 tulosta ja vie aikaa 0,25 sekuntia.

Kemiläinen bilebändi Paperitähdet juhli viime perjantaina ja lauantaina tuplakeikalla Ankkurissa kymmenen vuoden taivaltaan coverbiisien ihmeellisessä maailmassa. Lavalla vieraili useita yhtyeessä matkan varrella nähtyä muusikkoa ja laulajaa.

Katso kuvat: Paperitähdet juhli kymmentä vuottaan

Ja kuten kuvaan kuuluu, uusiakin vierailijoita nähtiin. Kymmenen vuoden aikana Paperitähdissä on soittanut yli 60 muusikkoa.

Hyvät oli bileet, niin perjantaina kuin lauantainakin. Katso Rokkineuvoksen kuva-albumista tunnelmapaloja keikoilta ja tunnista tutut musikantit. Kuvat voit katsoa slideshowna tai yksitellen klikkaamalla kuvia. Parhaiten näet kuvat suurentamalla ne koko näytön tilaan. Albumin löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/417747467

Paperitähdet juhlii 10 vuoden rajapyykkiä kahdella keikalla

Paperitähdet. Kuva: Kati Klaavuniemi.

15.5.2015
Bilebändi Paperitähdet juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan vetämällä keikat kahtena perättäisenä iltana Kemin Ankkurissa.

Tänä iltana yhtye soittaa vieraineen kaksi settiä bilemusiikkia ja huomenna lauantaina vieraansa Mikko Alatalon kanssi Juice Leskinen & Coitus Int -yhtyeen materiaalia.

Lue täältä Paperitähtien kymmenvuotinen taival Jani Rojolan haastattelun muodossa. Rokkineuvos lykkäsi mukaan vielä tiivistelmän Coitus Int. -yhtyeen vaiheista: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

Tähtien suihketta Keminmaassa

Tony Kakko. Kuva: Juhani Hiltunen.

4.5.2015
Kaikki kolme Keminmaan tähtikummia ovat mukana kunnan keskuskoulun päättäjäistilaisuudessa 30.5. Tuolloin palkitaan Peter Franzén -kirjoituskilpailun parhaat ja Tony Kakko sekä Sonata Arctica -yhtye jakavat valmistuville ylioppilaille kunnan historiankirjan.

Illalla pidettävässä kunnallisen itsehallinnon 150-vuotisjuhlakonsertissa esiintyvät muun muassa Tony Kakko ja Katja Lukin.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Myrskyluodolta Pohjolaan soi täydelle salille

Kimmo Hirvenmäki loisti Peter Pan -musikaalin kappaleessa Kauniin kuoleman maa, jonka on säveltänyt Jukka Linkola.

2.5.2015
Kemin kaupunginorkesterin vappukonsertti oli menestys. Musiikillisesti korkeatasoinen ja nautinnollinen ja myös yleisön suosiossa. Sauvon sali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Loppuunmyytyä konserttia seurasi 430 henkilöä.

Katso täältä konserttiarvio kuvineen ja biisilistoineen: http://www.rokkineuvos.fi/412475318

Tornion Pikirockin esiintyjäkaarti kasvaa


Tapahtumajuliste by Dean Tomasek, Nashville TN, USA.

19.5.2015
Meatgrinder, Loud Echo, Glass Wipe ja Tyrskyvalli on lisätty 18.7 pidettävän Tornion Pikirockin esiintyjälistalle.

Jo aiemmin on julkistettu 26 vuoden tauon jälkeen pidettävän festivaalin pääesiintyjät, jotka ovat rovaniemeläinen Snowreport, torniolainen Free Ride sekä torniolaislähtöinen Zacharius Carls Group sekä pääkaupunkiseudulta saapuva energinen ja ahkerasti keikkaileva rockjyrä Nitroforce9.

Lavalle nousevat lisäksi ainakin tervolalainen poppunk-yhtye No Swaps sekä 23.  toukokuuta pidettävän Tornion kevyen musiikin katselmus Kevarin voittaja.

Pikirockin ennakkoliput tulivat myyntiin maanantaina 18.5. Niitä saa Tornion Musiikista tai Kaakamon Napakympistä. Hinta on kokonaiset 10 euroa ja maksu vain käteisellä. Ennakkomyynti päättyy 15. heinäkuuta.

Kello 15 Pikisaaressa alkavan ja puolille öin kestävän festarin järjestävät Tornio Classic Cars Club ry ja Tornion kaupungin kulttuuri- ja nuorisotoimet. Edellisen kerran Pikirock järjestettiin vuonna 1989.

Katso ihkauusi Endless Forms Most Beatiful -video

8.5.2015
Nightwish -yhtye on julkaissut uuden singlen. Kyseessä on tuoreen Endless Forms Most Beautiful -albumin nimikappaleen virallinen lyriikkavideo.

Videon on kuvannut Tuukka Ylönen, leikannut ja ohjannut Ville Lipiäinen ja tuottanut Mika Hasanen. Videon oikeuksia hallitsee Oily Empire Ltd Oy.

Rajoitettu fyysinen painos on saatavana CD:nä sekä erivärisinä vinyyleinä. Single julkaistaan myös digitaalisesti. Kaikki versiot sisältävät kappaleen albumi-, alternative- ja radio edit -version sekä Sagan -kappalleen instrumentaaliversion.

Nightwishille postimerkki

Syyskuussa ilmestyvä musiikkiaiheinen postimerkkiarkki esittelee kuusi maailmalla menestynyttä suomalaista rockyhtyettä, jotka ovat saavuttaneet asemansa päämäärätietoisella ja sinnikkäällä työllä.

Yksi oman postimerkkinsä saavista yhtyeistä on Nightwish. Postimerkkien muut yhtyeet ovat The Rasmus, HIM, Apocalyptica ja Children Of Bodom.

- Olen valinnut postimerkkeihin jokaisesta yhtyeestä valokuvan ja nimilogon, jotka luovat merkkeihin bändijulisteen fiilistä, kuvailee Million miles away -arkin suunnitellut graafikko Klaus Welp.

Arkin taustalle on kuvattu kooste legendaarisen Tavastia-klubin takahuoneen seinästä, jota voidaan Welpin mukaan pitää suomalaisen rockin arkeologisena aarteena.

Uusien laulujen ilta tiistaina Torniossa

3.5.2015

Ammattiopisto Lappian kolmas lauluntekijäkoulutus lähenee loppuaan ja on aika kokoontua Tornion Musiikkitalolle kuuntelemaan opiskelijoiden tekemää uutta musiikkia.

Luvassa on koskettava ja monipuolinen konsertti, jossa opiskelijat esittävät omia laulujaan yhdessä Pop & Jazz Konservatorio Lappian muusikko-opiskelijoiden kanssa.

Sanat ja Sävel - Lappian lauluntekijät - Uusien laulujen ilta pidetään Pop & Jazz Konservatorio Lappian suojissa Tornion musiikkitalolla tiistaina 5. toukokuuta kello 19 alkaen. Noin puolitoista tuntia kestävään konserttiin on vapaa pääsy.

 

Samalla alkaa olla viimeiset hetket hakea seuraavaan lauluntekijäkoulutukseen, joka alkaa jo 1. kesäkuuta. Hakuaika päättyy tulevana perjantaina 8.5. Lauluntekijäkoulutus on tarkoitettu pääasiassa sellaisille rytmimusiikin lauluntekijöille, sanoittajille ja säveltäjille, joilla on ammatillista kokemusta rytmimusiikkialalta ja joilla on jo julkaistuja teoksia.

Koulutukseen voivat osallistua myös sellaiset lauluntekijät, joilla tätä alan kokemusta ei vielä ole, mutta jotka ovat jo tehneet omia teoksia. Koulutus antaa valmiudet rytmimusiikkituotannon ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen.

Hakuohjeet löydät täältä: http://www.lappia.fi/Suomeksi/Aikuiskoulutus--ja-tyoelamapalvelut/Koulutustarjonta/Aikuiskoulutuskalenteri/Hakutulokset?EducationID=4618943

Nightwish ei luovu albumilistan kärkipaikasta

19.4.2015
Nightwish pitää kynsin ja hampain kiinni Suomen virallisen albumilistan ykköspaikasta. Kiteen hurjilla täyttyi kolmas viikko piikkipaikalla.

Edes kovat haastajat eivät kyenneet horjuttamaan ”Yövissyn” asemaa. Elastisen uutuuslevy Iso Kuva rynnisti kakkoseksi ja Kotiteollisuuden Kruuna/klaava kolmoseksi.

Viime viikon kakkonen, Robinin 16, putosi neljänneksi ja Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana tipahti kolmossijalta viidenneksi.

SMC Lähiörottien uutuus Ja niin se menee kiipesi peräti kuudenneksi. Seiskapaikalle valahti neljännellä listaviikollaan viime viikon nelossijalta Von Hertzen Brothersien New Day Rising. Kahdeksanneksi nousi viikon neljänneksi paras uutuus, Tommi Kaleniuksen Liikuta Mua. Kymppikärjen täydentävät Pate Mustajärven Taivas on täynnä ja Asteen 2.

Takajoukoissa pistää silmään CMX:n Mesmeria –albumin komea nousu sijalle 18. Nousua on peräti 32 pykälää, sillä viime viikolla CMX majaili top 50:n viimeisenä.

Jukka Poika Kitkiäisvaaran tuulipuiston avajaisissa tiistaina

13.4.2015
Reggae-artisti Jukka-Poika ja dj Stormy esiintyvät tiistaina 14.4. Tornion Kitkiäisvaaran tuulipuiston avajaisissa. Tapahtumassa esiintyy myös torniolainen Kidsing-ohjelman finaaliin vuonna 2013 selviytynyt Olga Heikkala.

Lisäksi radioääni, monitoimimies Jari Vesan juontamassa tapahtumassa kuullaan koululaisten loruja ja nähdään tuulivoimaloiden pikkukummien esittäytyminen. Karungin Kyläyhdistys tarjoaa kenttäkeittiöstä hernesoppaa ja grillimakkaroita.

Tilaisuus alkaa kello 15. Jukka Poika ja dj Stormy nousevat lavalle kello 16 jälkeen.

Tuuliwatti Oy:n tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumaan järjestetään myös kuljetuksia, jotka lähtevät Karungin VPK:n talolta kello 14.30, Tornion kaupungintalon edustalta kello 14.30 ja Ylitornion kunnantalolta kello 14.30. Paluukyydit lähtevät tilaisuuden päätyttyä noin kello 17.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu