Lockarock tulee taas

Meri-Lapin vanhimmalla bändikilpailulla on jo 30 vuoden perinteet.

30.9.2016
Meri-Lapin ylivoimaisesti vanhin bändikilpailu, Lockarock, tulee jälleen. Bändikisa on järjestetty 1980-luvun puolivälistä lähtien, joten perinteellä on pituutta jo 30 vuotta.

Tänä vuonna kilpailu käydään uudessa paikassa, Kemi Factorin tiloissa lauantaina 15. lokakuuta kello 18 alkaen. Tila sijaitsee Sauvotalon auditoriossa osoitteessa Valtakatu 22, sisäänkäynti on linja-autoaseman puolelta. Tiloissa toimi vuosikymmeniä sitten elokuvateatteri Kino-Sauvo.

Lockarock on tarkoitettu 13-29 –vuotiaista muusikoista koostuville Kemi-Tornio-Keminmaa-Tervola-Simo -alueen yhtyeille. Yleensä kilpailuun on osallistunut kymmenisen bändiä.

Pääpalkinto on kovaa luokkaa. Voittajalle tuotetaan musiikkivideo, joka myös julkaistaan järjestäjien toimesta. Palkintoon sisältyy myös kappaleen nauhoitus Factori-studiossa.

Ilmoittautumiset viimeistään 14.10 osoitteella
Facebook.com/kemifactori
tuomas.laajoki@kemi.fi
p. 040- 751 8013

Pää-Äijät ovat nyt viikonloppuviikinkejä

16.9.2016
Viikonloppuviikinki on kahden lappilaiskarjun muodostaman Pää-Äijien uusin single, jonka on tuottanut Jaakko JS16 alias Jaakko Salovaara, tanssimusiikkituottaja ja -muusikko.  Salovaara tunnetaan parhaiten tuottamistaan Bomfunk MC’s Freestyler- ja Daruden Sandstorm -kappaleista, jotka nousivat taannoin listojen kärkeen ympäri Eurooppaa.
- Hitiltä tämäkin tuntuu, julistaa julkaisija KHY Suomen Musiikki nettisivuillaan.

Myös Pää-Äijät, eli räppäävät deejiit Jaba ja Julmari kertovat Facebookissa uskovansa Viikonloppuviikinki -kappaleen olevan vähintäänkin Sandstormin ja Freestylerin veroinen bängeri.
- Me ollaan aivan mehuissa tästä uudesta biisistä, heput intoilevat. Kappaleen voi käydä kuuntelemassa tästä linkistä: https://open.spotify.com/track/5u6wpkO026eqZj7bpdSNAj


Pää-Äijät tuli tunnetuksi noin vuosi sitten esikoishitillään Pääpäivä, joka teki selväksi kahden körilään filosofian. He uskovat, että jokainen päivä voi olla pääpäivä eli juhlimispäivä.
- Pääpäivä voi olla milloin vaan, missä vaan, taivaassa univelat kuitataan, Pää-Äijät summaavat.
He laulavat laulunsa, jotta arki ei jyräisi Suomea alleen. He saapuvat tonteille kahden mikrofonin ja levareiden kanssa muistuttamaan kuulijoitaan vapaudesta, jonka vain after work happy hour voi tarjota. Ja tanssilattia järkkyy kun kantele soi ja biitti hakkaa.

Pääpäivä -singlen jälkeen kaksikko on bailauttanut viimeisen vuoden aikana kansaa kappaleilla Pikkujouluissa, Shamppanjataivas, Pikkuleijonat, Jallutyttö ja Aurinkoyö.
Shamppanjataivas -kappaleella hilpeä kaksikko pääsi viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailuun, mutta euroviisutaival tyssäsi alkuerään. Pikkuleijonat -kappale puolestaan juhlisti Suomen alle 20-vuotiaiden lätkämaajoukkueen viime talvista MM-kultaa. Tuorein julkaisu ennen Viikonloppuviikinkiä oli Aurinkoyö -kappale, jossa fiittasi Lord East.

Jan "Jaba" Baasin ja Juuso Juntusen muodostaman Pää-Äijien sinkuilla on yhteensä jo yli miljoona kuuntelua niin Spotifyssa kuin YouTubessakin.  Seuraavan kerran kaksikko bailaa yleisön edessä kuin viimeistä päivää 9. lokakuuta Espoon Startup Sauvassa.

Kemin Venetsialaiset, uusi yritys tänään

Kemin kesä päättyy sisäsataman Venetsialaisissa tänään klo 23 ilotulitukseen.

3.9.2016
Viikko sitten Suomessa ryyheltänyt Rauli-myrsky – vaikka ei yltynytkään niin pahaksi kuin etukäteen ennustettiin – pakotti Kemin sisäsataman yrittäjät perumaan kesäkauden päättäjäiset, Kemin Venetsialaiset. Vettä riipoi ja oli sen verran koleaa, että päätös oli kaikin puolin järkevä ja perusteltu.

Niinpä kekkerit otetaan tänään uudelleen, ja ilmojen haltijakin vaikuttaisi nyt suostuvan yhteistyöhön.

Kekkerit aloittaa Rantamakasiinilla trubaduuri Pepe Toivainen mainioine pop- & rockcovereineen klo 19. Toisen setin vuoro on klo 22.

Kello 20 täräyttää kemiläisten rakastama raspirockitar Maya Paakkari oman osuutensa käyntiin Satamakaffila Nuotan terassilla. Kello 21 Seilarin estradille nousee kiveäkin kovempi Rock2Night duo eli herrat Joni Säkkinen ja Lauri Rantama. Samaan aikaan ravintolalaiva Katariinan terassistagen täyttää suomirockin aalloilla seilaava Matti Virtasalo & Paperitähdet akustisesti.

Kello 22.30 veden, tulen ja valon juhlan ohjelmassa on perinteinen soihtukulkue merellä ja klo 23 on Kemin kesän päättävän ilotulituksen vuoro.

Venetsialaisten jatkoja juhlitaan klo 23 alkaen Ramonassa, jossa soittaa 8 Feet Under.

EDIT: Korjattu Rock2Night trio duoksi klo 18.56.

Meri-Lapin bändikisaan ehtii vielä mukaan

1.9.2016
Perinteiseen Meri-Lapin bändikisaan ehtii vielä mukaan. Kilpailu käydään huomenna perjantaina Pohjanrannan tanssikeskuksessa Keminmaassa. Sisätiloissa, entisen tallin vintin ylisillä käytävä kilpailu alkaa kello 18. Keminmaa-päivän yhteydessä käytävään kilpailuun yleisöllä on vapaa pääsy.

Palkintoina on studiopäiviä Tico Ticolla sekä CD-levypalkintoja. Tuomareina toimivat Tico Ticon Ahti Kortelainen ja Marko "Make" Lampela Fresh X –yhtyeestä.

Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan osoitteella anne.puotiniemi@keminmaa.fi tai puh. 040-727 1026.

Toistaiseksi kilpailuun on ilmoittautunut kolme yhtyettä, The Pioneers, Malephar ja No Swaps.

Keminmaalaisen The Pioneersin muodostavat Miikka Viitala – laulu, Jaakko Mattila – soolokitara, Aleksi Viitala – rytmikitara ja taustalaulu, Teemu Mikkola, basso ja taustalaulu sekä Markus Ranta – rummut.

Tervolalaisessa No Swaps –yhtyeessä soittavat Sami Köngäs – laulu ja kitara, Onni Pietilä – kitara ja taustalaulu, Roope Ranta – basso ja taustalaulu sekä Aapi Pietilä - rummut. Malephar -yhtyeen kotipaikka ja kokoonpano ei ole tiedossa.

Kilpailun suojelijana toimii Sonata Arctica –yhtyeen laulusolisti Tony Kakko, joka ei pääse paikalle yhtyeensä lauantaisen Espanjan keikan vuoksi. Yhtye soittaa pistokeikan Ciudad Realin Hellrockfesteillä. Bändikisan yhteydessä kuitenkin luetaan Kakon terveiset tapahtuman osallistujille.

Tapahtumassa toimii kahvio, jonka tuotot menevät keminmaalaisten nuorten hyväksi. Perjantai-iltana Keminmaan nuorisotilat pidetään suljettuna ja nuorten toivotaan saapuvan Pohjanrantaan bändikilpailua seuraamaan.

Bändikisa on osa vuosittaisen Keminmaa-päivän viettoa.

Viime vuonna kilpailun voitti No Swaps Tervolasta, toiseksi sijoittui keminmaalainen TimeKillers ja kolmanneksi rovaniemeläisoululainen Never Train.

EDIT 1.9.2016 klo 15.43: Korjattu jutussa ollut nimivirhe. Tuomarina on Fresh X:n Marko Lampela, ei Jyrki Kujala. 

Kemin metallimöröiltä uusi biisi Never Again

23.8.2016
Kemiläinen metalliyhtye Boreal Grin – vapaasti suomennettuna Pohjoinen Virne - on julkaissut SoundCloud -palvelussa uuden kappaleen Never Again, joka on viimeisin lohkaisu yhtyeen tulevalta debyyttialbumilta, jonka työstäminen on kohdannut vastoinkäymisiä.
- Kyllä me sen saamme tehtyä, mutta hankaluuksia on ollut. Voisi kuvitella jopa, että pahat voimat ovat olleet vastaan. Ehkä olemme soittaneet liian progempaa ja täyteläistä tavaraa, yhtyeen kitaristi Pete Markkanen tilittää.
Bändi on joutunut esimerkiksi soittamaan palokunnan treenikämpälleen sen täyttyessä savusta.
- Lisäksi ukkosmyrskyt ovat aiheuttaneet sähkökatkoksia ja olemme joutuneet häipymään niiden vuoksi studiolta. Ei ole äänittäminen ollut koskaan näin vaikeaa, Markkanen selvittää.


Kappale Never Again on nauhoitettu Tornion Musiikkitalolla, mutta kesken levynteon bändi siirtyi rumpalinsa Joonas Rinteen Visions –studiolle Tervolaan.
 – Siellä syntynyt kama on aikaisempaan verrattuna paljon orgaanisempaa ja siis jopa progempaa. Ja kaipa tässä on hevimörkö tulossa vanhaksi, kun olen opetellut oikeaa laulamistakin, mies virnistää.

Markkasen (kitara ja laulu) ja Rinteen (rummut) lisäksi Boreal Grinissä soittavat Henri Herlevi (basso) ja Timo Miettunen (kitara).

Viime vuoden tammikuussa yhtye julkaisi Youtube-palvelussa ensimmäisen videosinglensä Hey, politicians ja myöhemmin samana vuonna toisen virallisen videosinglen Pandemonium of Hate –kappaleesta. Ensimmäisen demo-ep:nsä yhtye julkisti huhtikuussa 2013 ja toisen vielä samana vuonna. Kolmosdemo ilmestyi toukokuussa 2014.

Käy kuuntelemassa uusi Never Again –biisi täältä: https://soundcloud.com/boreal-grin/boreal-grin-never-again-alternative-mix-house-of-music-tornio?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=facebook

Kime Klemettiseltä uusi single Ei voi tietää

23.8.2016
Keminmaassa asuva musiikin monitoimimies ja multitalentti Kime Klemettinen on julkaissut uuden singlen. Kappaleen Ei voi tietää Kime on itse säveltänyt ja sovittanut. Sanoituksen on tehnyt Eija Hinkkala. Sinkku on luonnollisesti äänitetty Klemettisen omalla Greatsounds -studiolla Kemissä.

Single on julkaistu Youtubessa ja Spotifyssä. Singleä voi tilata artistilta osoitteella  kime.myynti@gmail.com 5 euron (+ postikulut) kappalehintaan.


Ei voi tietää on Klemettisen kolmas single. Miehen edellinen single Kivinen sydän julkaistiin tämän vuoden huhtikuussa. Sen Klemettinen sävelsi yhdessä Kari Kuijalan kanssa, joka teki myös kappaleen sanoituksen. Miehen debyyttisingle Vapauden harhaa ilmestyi vuonna 2014.

Kime Klemettinen, 51,  soittaa kitaraa ja laulaa Men In Black -yhtyeessä, joka on tullut valtakunnallisesti tunnetuksi Jari Sillanpään yhtyeenä.

Yle Teemalla valokeilassa Nightwish

To Nightwish with Love -dokkarin online-ensi-ilta verkossa tänään, tv-ensi-ilta viikon kuluttua.

20.8.2016
Satojen fanien kuvaama dokumentti Nightwish-dokumentti To Nightwish with Love saa tänään (la 20.8.) maailmanlaajuisen ensi-iltansa verkossa. Yhtye itse katsoo dokumentin Himoksella parinkymmenen fanin kanssa. Dokkari on nähtävissä klo 14 alkaen osoitteessa yle.fi/tonightwish sekä Nightwishin Facebook-sivuilla.

Dokumenttia kautta aikain menestyneimmästä suomalaisyhtyeestä kautta aikain ovat kuvanneet Nightwish-fanit lähes 50 maasta. Dokumentti pyrkii selvittämään mikä yhtyeen faneja yhdistää, ja miksi musiikista tulee elämän kantava voima? Dokumentti huipentuu yhtyeen Wembleyn ­keikalle.

Valtavasta aineistosta sukeutui lähes neljän tunnin massiivinen kokonaisuus, 18-osainen verkkosarja, animaatio bändin historiasta ja tunnin dokumenttielokuva.

Nightwishin tarina 1-7 -animaatio esitetään Yle Teemalla jo tänään klo 23.05 alkaen. Se kertoo vuonna 1996 perustetun yhtyeen tarinan seitsemässä osassa, seitsemän fanin kertomana ja seitsemällä erilaisella tyylillä animoituna. Myös osa animaatiohahmoista on fanien suunnittelemia.

 

Yle Teeman Nightwish-teema jatkuu viikon kuluttua sunnuntaina 28. elokuuta. Klo 20.50 yhtyeen johtaja Tuomas Holopainen kertoo haastattelussa suhteestaan faneihin ja faneista tehtyyn To Nightwish with Love -dokumenttiin. Haastattelussa selviää myös, ketkä ovat Tuomaksen omia ideoleita? Haastattelijana on Veli Kauppinen.

Heti haastattelun perään klo 21 To Nightwish with Love -dokumentti saa kanavalla tv-ensi-iltansa. Dokumentin jälkeen klo 22 on vuorossa Yle Live: Nightwish in Mexico City. Nightwish on vieraillut Meksikossa kahdeksan kertaa vuosina 2000-2016 ja esiintynyt siellä kaikkiaan 16 kertaa. Ensiesityksenä nähtävä keikkataltiointi on kooste Metropolitan-teatterin konsertista lokakuulta 2015.

Nightwishin suosio ympäri maailman on ollut huikeaa. Esimerkiksi vuonna 2015 bändin videoilla oli internetissä yli 500 miljoonaa katselua. Yhtyeen levyjä on myyty yli kahdeksan miljoonaa. 19. joulukuuta 2015 Nightwish teki maamme rockhistoriaa esiintymällä ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Lontoon Wembley Arenalla pääesiintyjänä, loppuunmyydylle katsomolle.

Nightwishin musiikkiin törmää kaikkialla. Esimerkiksi meneillään olevissa Rion olympialaisissa Australian taitouintijoukkue käytti esityksessään yhtyeen musiikkia. Joukkue taituroi altaassa Nightwishin kappaleen Last Ride Of The Day tahtiin.

 

Homeenter Music Club lopettaa toimintansa

19.8.2016
Pohjoismaiden suurin musiikkikerho Homeenter Musicclub lopettaa toimintansa tämän vuoden viimeisenä päivänä.

Kerhon Riku Kainulaisen mukaan yhä useammat ihmiset ovat nyt siirtyneet kuuntelemaan musiikkia netin kautta ja katselemaan elokuvia digitaalisesti sen sijaan, että ostaisivat DVD-, Blu-ray- ja CD-levyjä.

- Tämä suuntaus on vahvistunut viime vuosina ja fyysisten tuotteiden myynti on vastaavasti laskenut. Tästä johtuen joudumme suureksi suruksemme ja valittaen ilmoittamaan, että kerho lakkautetaan 31. joulukuuta 2016, Kainulainen toteaa kerhotiedotteessaan.

Kerho aloitti toimintansa vuonna 1969. Sen valikoimissa on ollut viimeisinä vuosina yli 10 000 levyä. Musiikkikerhon ohella rinnakkaiskerhona on toiminut filmikerho. Sen kerhopäällikkö Jörgen Larsson on lähettänyt filmclubilaisille vastaavan tiedotteen.


Kerhon
ominaispiirteenä on ollut bonusjärjestelmä, jossa jokaista ostettua kerhohintaista levyä kohtaan toisen bonushintaan. Lisäksi ostettuaan kolme kerhohintaista levyä, jäsen on voinut valita kerhon valikoimista yhden levyn superbonuksena ilmaiseksi.

Yleisin kerhohinta on ollut 19,95 ja bonushinta 14,95. Lisäksi kerholla on ollut valtava määrä erikoishintaisia levyjä muun muassa alle kuuden (6) ja kymmenen (10) euron hintaan.

Kainulainen ja Larsson kehottavat kerholaisia hyödyntämäään käyttämättömät bonuspisteensä, koska ne eivät enää ole käytettävissä kerhon lakkauttamisen jälkeen.

Jäsenmääräänsä kerho ei ole kertonut julkisuuteen.

Temple Balls ja Ranka levytyssopimukseen

Temple Balls etenee urallaan vauhdikkaasti.

17.8.2016
Oululainen hard rock -yhtye Temple Balls on solminut levytyssopimuksen Ranka Kustannuksen kanssa. Ruotsalaisen huipputuottajan Tobias Lindellin tuottama ja maailmantähtien suosimassa Karma Sound Studiosissa Thaimaassa äänitetty esikoisalbumi julkaistaan loppusyksystä.

Ranka Kustannus on Spinefarm Recordsin (mm. Nightwish) perustajan Riku Pääkkösen nykyinen levymerkki, ja sen muita artisteja ovat muiden muassa Arion, Blind Channel ja KYPCK.

- Ranka Kustannus oli meille ehdottomasti se paras ja sopivin vaihtoehto, myös vientiä ajatellen, Temple Ballsin manageri Elmo Harju Boogieman Managementistä kertoo.

Temple Ballsin seuraava single Hell And Feelin’ Fine julkaistaan 1. syyskuuta ja Kim Koposen ohjaama musiikkivideo samaisesta kappaleesta saa ensi-iltansa Oulun Musiikkivideofestivaalilla ensi viikolla. Musiikkivideon pääsee katsomaan ennakkoon Temple Ballsin keikalla 45 Specialissa Oulun Taiteiden yössä huomenna torstaina klo 21.

Freezer Jari Sillanpään lämppäriksi Suukosken Keitaalle

16.8.2016
Rokkineuvoksen saamien tietojen mukaan torniolaisyhtye Freezer lämmittelee perjantaina Suukosken Keitaan yleisön illan pääesiintyjälle Jari Sillanpäälle ja Men In Black -yhtyeelle.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Freezer toimii Sillanpään lämppärinä. Edellisen kerran sama tapahtui vuonna 2013 Kamoon Kaakamoon -tapahtumassa yli 2000 katsojan edessä.

Etupäässä Hurriganes -yhtyeen tuotantoa coveroivan Freezer -trion muodostavat Jari Vesa (rummut, laulu), Raimo Pohjanen (kitara, laulu) sekä Pekka Taramaa (basso,laulu). Yhtye on perustettu jo vuonna 1976.

Ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat levytyksensä yhtye on tehnyt vuonna 1981 Poko Recordsin viiden yhtyeen kokoelmalevyllä Heavy Metal & Live. Albumilla on Jari Vesan säveltämät ja sanoittamat kappaleet Jane Jane ja Rainbow Song.

Freezer aloittaa osuutensa todennäköisesti täpötäyteen pakatulla Suukosken Keitaalla perjantaina 19. elokuuta kello 21. Jari Sillanpää & Men in Black nousevat lavalle kello 22.30. Lipunmyynti avataan klo 20.00.

Kaakamossa ei sadetta pelätä

Harrasteautojen ja rockin kyllästämä Summer Meet viedään läpi vaikka ilmojen haltijat ovat vastahankaan.

12.8.2016
Kaakamon kaikkien aikojen ensimmäinen harrasteautomeeting, viralliselta nimeltään 1 st. Kaakamo Summer Meet aiotaan toteuttaa, vaikka sääennusteet "lupaavat" vesisadetta.

Tapahtuman järjestävä Tornion Classic Cars Club aikoo pystyttää Napakymppi -baarin kylkeen pystyyn pari telttaa siltä varalta, että taivas repeää ennustusten mukaisesti. Sitä ennen yhdistys aikoo vetää käyntiin "sellaiset voodoo-systeemit", että pilvet väistyvät lauantailta.


Tapahtuma pärähtää käyntiin kello 14 Napakympin huudeilla. Varsinaista autonäyttelyä ei ole, vaan tapahtuma rakentuu meetinghengessä paikalle saapuneista harrasteajoneuvojen ympärille.  Ensisijaisesti mukaan toivotaan amerikkalaisvalmisteisia harrasteautoja ja moottoripyöriä sekä muita, museoikäisiä - siis yli 30 vuotta vanhoja klassikoita. Alueella on suuri nurmikenttä, jossa on mahdollisuus myös picknic -tyyliseen oleskeluun. Tuomaristo palkitsee kolme parasta autoa.

Ohjelmassa on myös livemusiikkia, jota päivän aikana tarjoilee tervolalainen pop-punkyhtye No Swaps. Lisää rock´n rollin ilosanomaa on tarjolla kahden bändin voimin Napakympin afterpartyissä klo 21 alkaen. Lavalle nousevat Arnie and the Dusty Hubcats sekä Hurriganesia soittava Freezer.


Päivällä tapahtumassa on ohjelmassa autojen ihastelun lisäksi muun muassa männänheittokisa, remminheittokisa lapsille ja limbokisa autoille. Päivän päätteeksi laitetaan Mazda käyntiin ilman moottoriöljyjä, kaasupoljin painetaan pohjaan ja katsotaan kuinka kauan moottori käy. Halukkaat voivat osallistua aikaveikkaukseen.  TCCC:n grilli on kuumana koko päivän, myynnissä on makkaraa, pyttipannua, limua ja mehua.

Klo 19 alkaa Country Cruising. Osallistujat käyvät ajamassa lenkin, jossa välillä on rastitehtävä autokunnittain.

Tapahtumapaikalle on opasteet Kemi-Tornio moottoritieltä. Yleisön ajoneuvoille varattu parkkipaikka sijaitsee ennakkotiedoista poiketen tapahtuma-alueen viereisellä niityllä.

 

UMK -haku kestää tänä vuonna vain viisi päivää

Joko ensi vuonna nähdään Euroviisuissa lappilaisartisti?

8.8.2016
Suomen seuraavaa Euroviisuedustajaa etsitään jälleen Uuden Musiikin Kilpailun kautta. UMK 2017 -kausi alkaa tuttuun tapaan avoimella haulla syyskuussa.

UMK 2017 -haku käynnistyy 1. syyskuuta 1. päivä klo 12 ja loppuu 5. syyskuuta klo 12. Hakuaikaa on siis vain viisi päivää.

- Entistä useampi kotimainen biisinkirjoittaja haluaa kansainvälisen uran. Heidän lisäkseen myös artistit ja bändit näkevät tämän mahdollisuuden UMK:ssa ja Euroviisuissa. Odotamme innolla uusia biisejä ja esityksiä, jotka tullaan muistamaan ja joista puhutaan vielä pitkään, sanoo Ylen tuottaja Anssi Autio tapahtuman nettisivuilla.

Autio muistuttaa, että tänäkin vuonna Teosto tarjoaa ilmaisen liittymisen niille UMK-osallistujille, jotka eivät vielä ole Teoston asiakkaita.

UMK 2017 -kilpailijat paljastetaan tammikuussa 2017. Kilpailun säännöt (suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi) ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta yle.fi/umk.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja se korvasi Yleisradion perinteisen, vuodesta 1961 asti lähetetyn Euroviisukarsinnan.

Aiemmin lappilaisartisteista UMK:ssa on nähty Marja Pellon, Susanna Ketolan, Jeremia Kankaan ja Ismo Tähtisen muodostama MOOBS vuonna 2012 kappaleella Johnny, Henry Ossian Tikkasen (kitara, laulu, Harri "HC" Knuutin (basso), Lasse "Laze" Launimaan (koskettimet) sekä Aapo Väinämön (rummut) muodostama Last Panda laululla Saturday Night Forever vuonna 2013 ja Solju (Ulla Pirttijärvi) kappaleella Hold Your Colours vuonna 2015. Vuoden 2016 kandidaatteja olivat Eini laulullaan Draamaa ja Pää-Äijät kappaleellaan Shamppanjataivas.

Taiskalle Kotkan Ruusu -kiertopalkinto

1.8.2016
Taiska eli kemiläinen Hannele Kauppinen palkittiin parhaasta esityksestä Kotkan Meripäivien yhteydessä pidetystä Uudet laulut -kilpailusta. Taiska sai palkinnoksi Kotkan Ruusu -kiertopalkinnon ja 1 000 euroa.

Taiska esitti kilpailussa itse säveltämänsä ja sanoittamansa laulun Kivi kiveltä, jota on ollut tekemässä myös hänen poikansa Elias Kauppinen.

Parhaan laulun palkinnon ja 2 000 euroa voitti kymmenen finalistin joukosta Axel Ehnström kappaleellaan Saint Helena. Kilpailu oli varsin suosittu, sillä siihen osallistui kaikkiaan 210 teosta.

Kilpailu oli alkuperäiseltä nimeltään Merimieslaulukilpailu ja se oli suunnattu laulajille. Viisi vuotta sitten kilpailu muutettiin sävellys- ja sanoituskilpailuksi ja samassa yhteydessä nimi vaihtui Vuoden Merilauluksi. Tänä vuonna se muutti nimensä Uudet laulut -sävellys- ja sanoituskilpailuksi.

- Sekä yleisöä että finaaliteosten kilpailun jälkeistä elämää ajatellen on mielekästä, ettei sanoitusten aihepiiriä rajata meriaiheeseen, vaan se on tekijöiden vapaasti valittavissa. Näitä muutoksia halutaan korostaa kilpailun nimen vaihdoksella", painottaa tuomariston puheenjohtaja, sanoittaja-valmentaja Eija Hinkkala, joka on ollut mukana järjestämässä kilpailua alusta lähtien.

Kilpailun järjestivät Kotkan kulttuuriasiainkeskus sekä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry ja Yhteistyökumppanina toimi Kaiku Songs.

Kotkan Meripäiviä vietettiin torstaista 28.7. sunnuntaihin 31.7. pääosin aurinkoisessa säässä. Alustavien arvioiden mukaan tapahtuma kokosi Kotkan keskustaan reilusti viime vuotta suuremman kävijämäärän - reilut 200.000 kävijää neljän päivän aikana.

Sääskisafarikiertueen yksi tavoite on elvytttää tanssilavaperinnettä.

Kesän 2016 Sääskisafari kiertää Kieringistä Torandaan

Lavatanssikiertue liikkeellä jo 29. kerran Lapin kesässä.

11.7.2016
Lapin kesässä jo 29. kerran kiertävä Sääskisafari -lavatanssikiertue huipentuu lauantaina 16. heinäkuuta Tornion Torandan tapahtumakeskukseen. Viidellä eri paikkakunnalla pysähtyvä kiertue alkaa tiistaina Kieringin Kylätalolta ja pyörähtää keskiviikkona Rovaniemen Valdemarin kautta torstaina Tervolan Tervolahoviin. Ennen Torandaa Sääskisafari viihdyttää perjantaina Ylitorniolla Helenan Kievarissa.

Kiertueella ovat mukana mm. Tarja ja Tuomo Ylitalo, Annika Kontio, Annukka Ylitalo, Raili Leppälä, Antero Ylikitti sekä Paavo Niva.


Sääskisafarikiertueen perinteet ulottuvat 1980-luvun lopulle, kun vuonna 1989 Tornionlaakson Musiikkiklubi ry / Tornedals Musikklubb rf alkoi elvyttää tanssilavakulttuuria liikuteltavan lavan avulla.

Torandan Sääskisafari -lavatanssikiertueen liput ovat 15 euroa portilta lauantaina 16. heinäkuuta klo 18.00 alkaen.


Sääskisafari -lavatanssikiertueen aikataulu:

Tiistai 12.7. Kierinki, Kylätalo
Keskiviikko 13.7. Rovaniemi, Ravintola Valdemari
Torstai 14.7. Tervola, Tervolahovi
Perjantai 15.7. Ylitornio, Helenan kievari
Lauantai 16.7. Tornio, Toranda

Oulussa tarjotaan viikonvaihteessa juurihoitoa

8.7.2016
Juurihoito on folk- ja bluesmusiikin festivaali, jonka tarkoituksena on tarjota ja edistää ainutlaatuista juurimusiikkia Oulussa ja Pohjois-Suomessa. Festivaalipaikkana toimii perjantaista 8.7. sunnuntaihin 10.7 tunnelmallinen Rauhalan pihapiiri sekä sisätilat, ja sunnuntaina Ravintola Tuba ja sen patio-alue.

Perjantaina ohjelman aloittaa klo 19 White Knuckles Trio, jonka jälkeen jatkavat 2-7 miehen trio? (n. klo 20.20), Marjo & Leino-Zet (n. klo 21.40), sekä Rauhalan sisällä Cotton Gin (n. klo 23.30).

Lauantaina ovat vuorossa klo 18 alkaen Kingmen Combo, For Everyman (n. klo 19.15), Eva & Manu (n. klo 20.30) ja Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen feat. Olli Haavisto (n. klo 21.45). Lopuksi Rauhalan sisällä viihdyttää Far Arden (n. klo 23.30).

Sunnuntain pääsymaksuttomalla Juuribrunssilla soittavat Jarmo Kantola (n. klo 12.30), Sahan Pojat (n. klo 13.45) ja Weeds (n. klo 15).

Ennakkoliput (billetto.fi): 12,5 €. Liput ovelta: 15 €
Pe 8.7. ja la 9.7. 15 €
Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset: 10 €.
Su 10.7. Vapaa pääsy.

Midnight Sun Burlesque vierailee Kemissä

* Illan musiikillisesta annista vastaa Tommie Visto.

* Tapahtuman yhteydessä etsitään myös  Lapin ensimmäistä Midnight Sun Pin Up mallia.

6.7.2016
Midnight Sun Burlesquen neidot Rovaniemeltä pakkaavat laukut glitterillä, suuntaavat kohti kesäistä Kemiä ja valloittavat yhdessä Fae Nyxin kanssa Kemin rantamakasiinit Kesäburleskilla 16. heinäkuuta. Upeat esitykset vievät jännittäviin seikkailuihin keskiyön auringon alla. Illan musiikillisesta annista vastaa kemiläislähtöinen trubaduuri Tommie Visto.

Rantamakasiineille kannattaa tulla nyt kauempaakin, sillä tapahtuman yhteydessä etsitään myös Lapin ensimmäistä Midnight Sun Pin Up mallia. Sopivia ehdokkaita etsitään ympäri Lappia ja leikkimieliseen kilpailuun voi Ilmoittautua mukaan Rantamakasiinin KesäBurleski tapahtumassa klo 20.00-21.00.

Ikä tai vaatekoko ei ole ratkaisevaa, vaan avoin asenne, aito kiinostus pin- up kulttuuria kohtaan ja halu loistaa kilpaa keskiyön auringon kanssa ratkaisee. Lisäksi vain täysi-ikäisyys on vaatimuksena.

Kilpailun finaali käydään 20.8. Rovaniemellä. Kaikki finaaliin valitut kilpailijat palkitaan tuotepalkinnoin. Kilpailun voittaja sekä yleisönsuosikki palkitaan yhteistyökumppaneiden lahjakortein.

Lisätietoja kilpailusta saat https://www.facebook.com/midnightsunpinup/tai sanita.dechampagne(at)gmail.com


Kamoon Kaakamoon panee Alapään soimaan

Kamoon Kaakamoon -tapahtuma pidetään Ala-Kaakamon Vanahan koulun pihalla. Arkistokuva on vuoden 2011 tapahtumasta.

27.6.2016
Koko perheen kesätapahtuma Kamoon Kaakamoon - Alapää soi tulee jälleen. Tapahtumapäivksi on varmistunut sunnuntai 10. heinäkuuta kello 15 alkaen.

Tapahtuman esiintyjiä ovat Taiska, Mika Jefremoff, Talonpoika Lalli, Just Akustik, Risto Vuokila sekä Kaakamon bändikoululaiset. Mukana on tuttuun tapaan myös Men In Black, joka säestää Taiskaa, Mika Jefremoffia sekä Risto Vuokilaa. Ala-Kaakamon Vanhan koulun pihalla yleisöä viihdyttää myös sambaryhmä DG La Fuente.

Lapsille on omaa ohjelmaa, ja juhlakansalle on tarjolla pientä purtavaa makkaran ja lättyjen muodossa. Järjestäjät toivovat yleisön varaavan mukaansa käteistä rahaa.

Kaakamon Napakymppi pystyttää alueelle aidatun anniskelualueen telttoineen. Janojuomaa saa kello 03.00 saakka.

Tapahtumalippu maksaa kymmenen euroa, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Kaikki tuotto menee lyhentämättömänä Kaakamon lasten ja nuorten hyväksi.

Reckless Love Tornion venetsialaisiin

Reckless Love esiintyy elokuussa ensimmäistä kertaa Torniossa. Kuva: Ville Juurikkala.

11.6.2016
Hyväntuulisen hardrockin lähettiläs Reckless Love esiintyy Tornion venetsialaisissa lauantaina 28. elokuuta. Tornion venetsialaiset järjestetään tänä vuonna toista kertaa ja pitopaikkana on edelleen Toranda.

Kuopiossa vuonna 2001 perustettu, myös glam metalin edustajaksi mainittu, laulusolisti Olli Hermanin johtama Reckless Love julkaisi tämän vuoden maaliskuussa neljännen albuminsa. Nimen InVader saanut albumi julkaistiin Suomen lisäksi myös Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa ja Benelux-maissa.

Reckless Love on urallaan uskaltanut haastaa hardrockin luutuneita perinteitä. InVader sisältääkin genren muotovalioiden lisäksi elektronisia mausteita ja flirttailua kasaripopin kanssa. Oppikirjaesimerkki popin ja hardrockin hybridistä on tammikuun lopulla singlenä julkaistu Monster, jonka näyttävän musiikkivideon ohjasi Ville Akseli Juurikkala. InVaderin julkaisun myötä bändi käväisi maalis-huhtikuussa 25 keikan Iso-Britannian ja Euroopan kiertueella.

Lauantaina 28. elokuuta klo 19 lavalle nouseva Reckless Love esiintyy ensimmäistä kertaa Torniossa. Kemissä yhtye on nähty muun muassa Club Ilonassa 2012 ja Satama Open Airissa vuonna 2011. Viime vuonna hyvin onnistuneissa Tornion venetsialaisissa esiintyivät muiden muassa Mira Sunnari, Raj Raj Band ja Telaketju.

Kemin pidemmän perinteet omaavat venetsialaiset järjestetään samana iltana sisäsatamassa yhdessä baarifestareiden kanssa.

Mopocop ja The Montages Kemin Rantamakasiinissa tänään

1.6.2916
Kemin rytmimusiikkikesä lähtee räväkästi liikkeelle keskiviikkona 1. kesäkuuta, kun oululaiset fuusioihmeet Mopocop ja Montages saapuvat valloittamaan Kemin sisäsataman Rantamakasiinin.

Toni Jakku-Hiivalan (kitara), Janne Mikkosen (kitara), Katariina Kuuren (basso) ja Olli Estolan (rummut) muodostama Mopocop on säröllä maustettuja muunnesäveliä ja räyhäkästä kitarointia, jonka soitossa kuulee tekemisen ilon. Bändin taustalta löytyy muun muassa jazzia, rockia, metallia ja flamencoa.

The Montages on oululainen viisihenkinen fuusioazzia soittava kokoonpano, joka esittää vahvalla persoonallisella otteella kaikkien yhtyeen jäsenten säveltämää instrumentaalimusiikkia.

Petri Kuuselan (kitara), Mikael Sipilän (koskettimet), Tuomas Korhosen (koskettimet), Joni Raikaslehdon (basso) ja Olli Vimparin (rummut) muodostaman The Montagesin musiikissa yhdistyvät hienot melodiat, suuret äänimaisemat sekä kuulijaa sopivasti haastavat elementit.

Yhtyeet aloittavat illan Rantamakasiinilla yleisöystävällisesti jo klo 21. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

EDIT: Keikkapaikka- ja pääsymaksutiedot laitettu ajan tasalle keikkapaikan vaihtumisen vuoksi 1.6. klo 15.46.

Erkki Huru Bandin esikoisalbumi pian julki

Company Rockissa syksyn semifinaaliin selviytynyt kemiläisyhtye julkaisi neljännen singlensä maistiaisena.

24.5.2016
Kemiläinen Erkki Huru Band valmistautuu julkaisemaan debyyttialbuminsa.
- Koko levyn aineisto on äänitetty ja miksattu. 13 biisiä sisältävä albumi julkaistaan kuukauden sisällä, kertoo yhtyeen biisintekijä, laulajakitaristi Erkki Huru.
Yhtye julkaisi äskettäin levyltä vielä yhden singlen Youtube-videon kera.
- Emme malttaneet olla julkaisemasta Seilori -biisiä jo nyt. Olemmehan juuri mahtavan kesän kynnyksellä ja laulu kertoo kesäisestä purjehdusmatkasta, Huru paljastaa.

Poprockia soittava Erkki Huru Band on julkaissut levyltä aiemmin kappaleet Tule Vain, Kavaljeeri ja Kiitos kun olet ystäväin. Biisit ovat saaneet hyvän vastaanoton, esimerkiksi Tule Vain kappale nousi Radio Musan ylläpitämälle Tätä Suomi tanssii –listalle.

Hurun, kosketinsoittaja Matti Ahon, basisti ja taustalaulaja Jouni Kallankarin sekä rumpali Esa Heikkisen muodostamalle yhtyeelle kuuluu muutenkin hyvää. Bändi eteni huhtikuussa Helsingin Apollo –liveclubilla pidetystä Company Rockin syyskuussa pidettäviin semifinaaleihin.

Company Rock on bändikilpailu, jossa yritysten ja yhteisöjen työntekijöistä tai jäsenistä kootut bändit edustavat yritystään esiintyen liveyleisön ja ammattilaistuomariston edessä. EHB selvitti tiensä jatkoon Julkisten ja hyvinvointialojen liiton alkukarsinnasta.

Kahdeksasta yhtyeestä suoraan lokakuun finaaliin eteni vaasalainen bilekone Popvatkain. EHB:n lisäksi semifinaaliin kelpuutettiin jyväskyläläinen The Breams. Valintoja oli tekemässä myös Company Rockin kauden päätuomari Sampsa Astala, joka muistetaan myös Lordi –yhtyeen entisenä rumpalina Kita –nimellä.

Kilpailussa on kaikkiaan kuusi alkukilpailua. Semifinaaleja on kaksi, 23. ja 30. syyskuuta ja loppukilpailu pidetään 28. lokakuuta.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu