Jesse Kaikurannalta uusi single Lumilinnan avajaisiin

20.1.2016
Kemin Lumilinnan avajaisten tähtivieras, Voice of Finland -finalisti ja Syksyn Sävel -voittaja Jesse Kaikuranta julkaisee uuden singlensä Vielä yksi laulu perjantaina eli päivää ennen Lumilinnan avajaisjuhlallisuuksia.

Kappale on ensimmäinen julkaisu Kaikurannan syksyllä ilmestyvältä kolmosalbumilta.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Meri-Lapin jami-illat jatkuvat jo tänään

20.1.2015
Mainion vastaanoton viime syksynä saaneet Meri-Lapin jami-illat Kemissä ja Torniossa saavat jatkoa. Tämän vuoden ensimmäiset jamit pidetään jo tänä iltana Torniossa ravintola Pikku Berliinissä.

Vallitunsaaren kesän countryvieraat osin jo selvillä

Laramie on MLCC:n ensi kesän avausillan pääesiintyjä.

18.1.2016
12.-13. elokuuta Kemin Vallitunsaaressa pidettävän perinteisen Meri-Lapin Country Campin ensimmäiset kiinnitykset on julkistettu. Avausiltaa juhlistaa muun muassa pääkaupunkiseudulta saapuva Laramie -yhtye, joka tekee samalla ensivierailunsa Meri-Lappiin.

Lue lisää ja katso Laramien livevideo Little Big Townin kappaleesta Boondocks täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Parrasvaloilla parrasvaloihin: Matkalla -yhtye

13.1.2016
Jenni Siuruaisen kipparoima, Torniossa perustettu, nykyään oululainen Matkalla –yhtye julkaisee ensimmäisen EP:nsä "Parrasvaloihin" lauantaina Kemin Ankkurissa.

Kuuntele EP:n biisit ja lue yhtyeen laulusolisti ja biisinikkari Jennin haastattelu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Jalometallin pääesiintyjä on selvillä

12.1.2016
Amerikkalainen metallimusiikin pioneeriyhtye, 17 miljoonaa levyä vuonna 1981 alkaneella urallaan myynyt Anthrax on oululaisen Jalometalli-festivaalin ensi kesän pääesiintyjä. Yhtye saapuu Ouluun toisen kerran. Ensivierailu tapahtui Kuusrockin aikaan.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Onko se Eini, onko se Pää-Äijät?

12.1.2016
Vastaus otsikon kysymykseen on 1) on, 2) ehkä mahdollisesti, riippuen kysytäänkö UMK-finalistia vai Suomen edustajaa Tukholman Euroviisuissa toukokuussa.

Pellolainen Eini ja sirkkalainen Pää-Äijät ovat joka tapauksessa 18 UMK-kilpailijan joukossa tavoittelemassa paikkaa sadan miljoonan katsojan edessä Euroviisu-lavalla.

Katso kaikki esiintyjät ja tsekkaa Einin ja Pää-Äijien viisuvideot täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Jälleen lähti yksi - nyt oli Bowien vuoro

11.1.2016
Rokkineuvos tilittää blogissaan suhdettaan edesmenneeseen David Bowieen, teini-idoliinsa. Lue mitkä Bowien biisit kolahtivat Rokkineuvokseen 1970-luvulla täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159397

Sabatonin voimametalli kaikuu ensi heinäkuussa Oulun Kuusisaaressa

Sabaton saapuu ensi kesänä kolmannen kerran urallan Ouluun.

20.12.2012
Oululaisen Jalometalli-festivaalin 15. juhlavuoden kattausta on täydennetty jo neljännellä ruotsalaisbändillä. Jalometalliin kiinnitetyt bändit ovat toistaiseksi kaikki kolmen kruunun valtakunnasta. Tuorein kiinnitys on voimametallia soittava Sabaton. Aiemmin on julkistettu At The Gatesin, The Hauntedin ja Spritual Beggarsin saapuminen Ouluun.

Karismaattisen laulaja Joakim Brodénin ja sympaattisen basisti Pär Sundströmin kipparoima Sabaton julkaisi seitsemännen Heroes-studioalbuminsa keväällä 2014. Sotasankareista kertovalta levyltä löytyy myös Lauri Törnille omistettu biisi Soldier of 3 Armies. Sabatonin viimeistä edellinen albumi puolestaan kertoi Ruotsin kuningas Kaarle XII:n ajoista.

Määrätietoinen heavybändi on monien muiden historiallisten tarinoiden ohella omistanut omat kappaleensa myös talvisodan sankareille sekä tarkka-ampuja Simo Häyhälle (White Death). Yhtye on käsitellyt biiseissään myös muun muassa Normandian maihinnousua ja Vietnamin sotaa.

Runsaat parikymmentä kertaa Suomessa käynyt yhtye on soittanut Oulussakin aiemmin kahdesti. Ensivierailunsa tervakaupunkiin Sabaton teki vuoden 2009 Jalometallissa, toinen keikka oli Teatrialla marraskuussa 2012. Viimeksi yhtye esiintyi Suomessa eilen (19.12) Espoon Metro Areenalla.

Jalometalli –festivaali järjestetään Kuusisaaressa heinäkuun toisena viikonloppuna 8.-10.7.

Nightwish esiintyy ensi vuonna kahdesti Suomessa

Vieläkään yhtyettä ei nähdä Lapissa, keikat Provinssirockissa ja Jämsän Himos Parkissa.

8.12.2015
Nightwish esiintyy ensi vuonna kahdesti Suomessa. Ensimmäinen keikka toteutuu Seinäjoen Provinssi-festivaaleilla, missä Nightwish nousee lavalle torstai-iltana 30. kesäkuuta pääesiintyjänä ja tekee festivaaliympäristöstä huolimatta täysimittaisen keikan. Toinen Nightwish -konsertti järjestetään Jämsän Himos Parkissa lauantaina 20. elokuuta.

Tämä tietää sitä, ettei yhtyettä nähdä tulevanakaan kesällä Lapin festivaaleilla toiveista huolimatta. Viime vuosina vain harvakseltaan kotimaassaan keikkaillut Nightwish nähtiin edellisen kerran Suomessa loppuunmyydyllä Espoon Metro Areenalla, ja bändin viime kesän omat konsertit Tampereella Ratinan stadionilla ja Joensuun Laulurinteellä keräsivät yhteensä noin 40 000 kävijää. Yhtye oli pääesiintyjänä myös loppuunmyydyssä Oulun Qstockissa.


Provinssirockin muut pääesiintyjät Nightwishin ohella ovat saksalainen Rammstein, skotlantilainen jylhiä kitaravalleja ja melodisia kertosäkeitä viljelevä Biffy Clyro sekä kotimainen räppipohatta Cheek. Provinssiin saapuvat myös brittiyhtye Bring Me The Horizon, yhdysvaltalaiset hiphop-artistit Yelawolf ja Action Bronson. Törnävänsaaressa nähdään myös Vesala-sooloprojektinsa kanssa saapuva Paula Vesala sekä kotimaista hiphopia edustava Pyhimys.

Jämsässä Nightwishin ohella lavalle nousee muun muassa ruotsalainen Arch Enemy.

The Haunted ja Spiritual Beggars Jalometalliin

Festivaaliin pääsy vain täysi-ikäisille. Promoottori Marco Järvenpää kertoo miksi.

7.12.2015
Viime viikolla julkaistun At the Gatesin ohella ensivierailunsa Jalometallissa tekevät ruotsalaiset The Haunted ja Spiritual Beggars.

The Hauntedin muodostavat Adrian Erlandsson (rummut), Jonas Björler (basso), Marco Aro (laulu), Jensen (kitara) ja Ole Englund (kitara). Spiritual Beggarsin kokoonpano on Michael Amott (kitarat), Apollo Papathanasio (laulu), Ludwig Witt (rummut), Sharlee D'Angelo (basso) ja Per Wiberg (Koskettimet, laulu).

Jalometallin kahden päivän ennakkoliput ovat myynnissä Lippupalvelun toimipisteissä. Erikoishintaiset Jalot Joululiput ovat saatavilla jouluaattoon asti alkaen 83,50 euron hintaan. Lisätietoa lipuista ja hotellipaketeista: www.jalometalli.net/liput

Koko tapahtuma on tänä vuonna ikärajaltaan K-18.
- Olemme pitkään seuranneet alaikäisten lipunmyynnin kehitystä. Määrät ovat romahtaneet viidessä vuodessa muutamista sadoista vain muutamiin kymmeniin. Myös tapahtuman ikärajattomuudesta aiheutuvat kulut ovat nousseet niin suuriksi, etteivät ne eivät ole enää puolusteltavissa, festivaalin promoottori Marco Järvenpää perustelee.

- Ikärajamuutoksen myötä pystymme nyt rakentamaan entistäkin viihtyisämmän festivaalialueen, joka palvelee paremmin metallimusiikista nauttivaa yleisöä
Seuraava Jalometallin esiintyjäjulkistus on luvassa vielä ennen joulua, Järvenpää jatkaa.

Festivaali järjestetään Oulun Kuusisaaressa 8.-9.7.2016. Tapahtuman nettisivut löytävät osoitteesta www.jalometalli.net

Pohjoisessa luvassa ennen näkemätön festariputki

Festareita on kesäkuun lopulta elokuun puoliväliin joka viikonloppu. Rock The Northin lisäksi Pohjois-Suomeen tulee toinenkin uusi festivaali, RolloPop.

3.12.2015
Ensi kesänä Pohjois-Suomessa on festivaaleja enemmän kuin koskaan. Kesäkuun lopulta elokuun puoleenväliin festareita on joka viikonloppu, ainakin kuutena perättäisenä viikonloppuna, eikä myöskään päällekkäisyyksiltä vältytä. Lisäksi on vielä festareita, jotka eivät ole julkistaneet tapahtuma-aikaansa.

Pohjois-Suomen festarikauden avaa kauden uutuus, Rock the North 2016 -festivaali Oulun Raatissa 11. kesäkuuta. Tapahtuman esiintyjistä on julkistettu Deep Purple, Uriah Heep ja Peer Günt.

Varsinainen festariputki käynnistyy 30.6.-3.7. Tornion ja Haaparannan Kalottjazz & Blues -festivaalilla. Esiintyjäjulkistuksia 33. kerran pidettävä, Finland Festivals -ketjuun kuuluva perinteinen tapahtuma ei ole vielä tehnyt.

Seuraavana viikonloppuna 8.-9.7. pidetään aiempina vuosina elokuulla pidetty Jalometalli -festivaali Oulussa. Esiintyjistä julkisuuteen on kerrottu ruotsalainen At The Gates. Seuraavana viikonloppu polkaistaan Kemissä käyntiin Easy Living in Kemi -tapahtumakokonaisuus, jossa musiikilla on keskeinen rooli.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna onkin sitten päällekkäisyyksiä kerrakseen, sillä 29.-30.7. pidetään Qstock Oulussa, Run To 60´s Kemissä sekä Rovaniemellä perinteinen Down By The Kemijoki sekä ensi kesänä ensimmäistä kertaa pidettävä RolloPop -kaupunkifestivaali.

Qstock on julkistanut esiintyjistään ruotsalaisen Opethin ja räppikunkku Cheekin. RolloPopissa on keskiviikkona julkisuuteen annettujen tietojen mukaan kaikkiaan 12 esiintyjää, joiden joukossa ovat Apulanta, Erin ja Maija Vilkkumaa.

Heinäkuu tulee todennäköisesti vielä ruuhkaisemmaksi, sillä välivuoden pitänyt Tornion Twin City Festival tekee paluun. Perinteisesti heinäkuussa pidetty TWF ei ole julkistanut muuta kuin tapahtumapaikan. Tapahtuma siirtyy Tornion keskustasta Torandaan.

Myöskään Tornion Öölifestien ja pienemmistä festareista Pikirockin, Kemin KesäkissaBluesin eikä Haaparannan Classic Motormeetin ajankohtia esiintyjistä puhumattakaan ei ole vielä annettu julki. Toisaalta myöskään sitä, järjestetäänkö tapahtumia ylipäätään kesällä 2016, ei ole kerrottu. Myöskään heinäkuussa kesällä 2015 järjestetystä Kemijärven Yöttömät Yöt –tapahtumasta ei ole kuulunut elonmerkkejä ensi vuoden osalta. Toissa kesänä Torandassa pidetty Park Festival, jossa esiintyi mm. Europe, lienee haudattu.

Elokuussa pohjoisen festariputki jatkuu 5.-6.8. Kemin Satama Open Airilla ja 12.-13.8. Rovaniemen Simerockilla, jonka lavalle nousevat muun muassa Cheek ja Antti Tuisku. Pikkufestareista Simerockin kanssa samaan aikaan vietetään Kemissä perinteistä CountryCamp –tapahtumaa.

Satama Open Air ei ole vielä tehnyt esiintyjäjulkistuksia. Nettisivuillaan SOA arvuuttelee keitä Vain Elämää –artisteja festareilla nähdään. Viimeisen kauden artisteista Satamassa on jo nähty Anssi Kela, VilleGalle, Sanni ja Antti Tuisku, joten olisiko nyt Maija Vilkkumaan, Vicky Rostin ja Pave Maijasen vuoro? Toisaalta onhan SOA marssittanut lavalleen aiemminkin samoja artisteja useampana kesänä, esimerkiksi Juha Tapion, Anna Abreun ja Lauri Tähkän, joten viime kesän pikauusinnatkaan eivät ole mahdottomia.

Cheek ja Opeth Qstockiin, At the Gates Jalometalliin

Opeth saapuu Ouluun kuuden vuoden jälkeen. Yhtye esiintyy Qstockissa heinäkuun lopulla.

1.12.2015
Pohjoissuomalaiset festivaalit alkavat julkistaa ensi kesän esiintyjänimiään. Oulun Qstock- ja Jalometalli -festivaalit avasivat pelin ruotsalaisnimillä. At The Gates saapuu Jalometalliin, Opeth Qstockiin. Lisäksi Qstock kertoo pestanneena rap-artisti Cheekin.

Jalometalli Metal Music Festival täyttää ensi vuonna 15 vuotta. Festivaali on järjestetty koko historiansa ajan elokuussa, mutta juhlavuotta vietetään Oulun Kuusisaaressa keskellä parasta festarikesää heinäkuun toisena viikonloppuna 8.-10.7.


At the Gates saapuu Ouluun ensimmäistä kertaa. Melodisen death metalin ja Göteborg-soundin pioneeriyhtye esiintyy edelleen klassisella kokonpanollaan. Yhtye julkaisi merkkiteoksensa Slaughter of the Soul -albumin tasan 20 vuotta ja kaksi viikkoa sitten. Jatkoa sille seurasi vasta vuonna 2014, kun uudelleen aktivoitunut viisikko julkaisi enemmän kuin odotetun At War With Reality- paluualbuminsa.

Progressiivisen metallin konkari Opeth on sen sijaan käynyt aiemminkin Oulussa, mutta vierailusta on aikaa jo yli kuusi vuotta. Pitkään Ouluun kaivattu Opeth lopetti juuri 25-vuotisjuhlakiertueensa. Yhtye veti Helsingin Kulttuuritalon täyteen lokakuussa ja osoitti olevansa mitä parhaassa iskussa. Kriitikkojen ylistämä Opethin yhdestoista studioalbumi Pale Communion julkaistiin viime vuonna.


29.–30. heinäkuuta pidettävä Qstock luottaa myös Cheekin vetovoimaan. Räppäri palasi vuoden mittaiselta tauoltaan kovalla ryminällä, kun Alpha Omega -uutuusalbumin kaikki kymmenen kappaletta nousivat historiallisesti Suomen Spotifyn top 10 -listalle.

Kuusisaaren ja Raatin alueella järjestettävä Qstock on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi ennätykselliset 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana. Lisää ulkomaisia ja kotimaisia esiintyjiä tapahtuma julkistaa ensi vuoden alkupuolella. Jalometallin seuraava esiintyjäjulkistus on luvassa puolestaan jo ensi viikolla.


Jo kolmena vuotena peräkkäin loppuunmyyty Qstock tuo myyntiin odotettuja joululippuja. Kahden päivän lippujen myynti alkoi tänä aamuna (1.12) jatkuen aina uudenvuodenaattoon saakka. Lippuja voi ostaa kautta maan Lippupalvelun myyntikanavilta, myös kaikista R-Kioskeista ja festivaalin Facebook-sivuilta. Lippu maksaa 95 euroa, Lippupalvelussa hintaan lisätään palvelumaksu. Osuuskauppa Arinan Prismoista Oulussa, Kempeleessä, Kemissä ja Torniossa liput saa ilman palvelumaksua.

Jalometallin kahden päivän ennakkoliput tulevat myyntiin keskiviikkona 2.12. Erikoishintaiset Jalot Joululiput ovat saatavilla alkaen 83,50 euron hintaan. Tarjous on voimassa jouluaattoon asti. Kahden päivän normaalihintaiset ennakkoliput maksavat alkaen 99,50 euroa. Ennakkoliput ovat saatavilla kaikissa Lippupalvelun myyntipisteissä. VIP-liput ja hotellipaketit tulevat myyntiin myöhemmin. Koko tapahtuma on ikärajaltaan K-18, eli sallittu vain täysi-ikäisille.

Volbeat ja The 1975 Ilosaarirockiin

20.11.1975
Ilosaarirockin 2016 ensimmäiset artistit on julkistettu. Joensuun Laulurinteellä nähdään heinäkuussa tanskalainen rockjyrä Volbeat sekä brittiläinen indierock-komeetta The 1975.

Euroopan suurimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Volbeat yhdistelee musiikissaan klassista rockia ja metallia. Bändi on yksi yleisön eniten toivomista esiintyjänimistä. Tanssittavaa rockia soittavan The 1975:n debyyttialbumi nousi ilmestyessään brittilistan kärkeen. Odotettu kakkoslevy julkaistaan helmikuussa.

15.-18. heinäkuuta pidettävän Ilosaarirockin early bird -liput tulevat myyntiin maanantaina 23.11. klo 9. Kahden päivän ennakkolippujen hinta on 89 €). Early bird-hinta on voimassa vuoden loppuun saakka. Liput tulevat myyntiin muun Tiketissä ja Lippupisteessä.

Peer Günt lämppää Oulussa Deep Purplea ja Uriah Heepia

20.11.2015
Ensi vuonna 40-vuotisjuhlaansa viettävä Peer Günt kipuaa kesällä samoille festivaalilavoille legendaaristen Deep Purplen ja Uriah Heepin kanssa. Viime vuosina säästeliäästi keikkaillut yhtye nähdään Rockin’ Hellsinki 2016 –festivaalissa Kaisaniemen puistossa Helsingissä 10. kesäkuuta sekä Rock the North 2016 –tapahtumassa Raatin stadionilla Oulussa päivää myöhemmin 11.6.
– Onhan tämä nyt huikea kunnia päästä esiintymään giganttisen Deep Purplen ja huikean Uriah Heepin jalanjäljillä. Helsingin ja Oulun festarit ovat hieno osa juhlavuottamme ja yleisö saa kokea todellisen rockin ilotulituksen 40-vuotisen historiamme varrelta, toteaa Peer Güntin laulaja Timo Nikki.


Peer Günt perustettiin vuonna 1976, ja se ponkaisi menestykseen vuonna 1984 Rockin SM-kilpailuissa. Vuotta myöhemmin ilmestyneen debyyttialbumin jälkeen levyjä ilmestyi tasaiseen tahtiin aina 1990-luvun puoleenväliin saakka. Yhtye piti taukoa vuosituhannen vaihteessa, mutta teki paluun vuonna 2005 albumilla No Piercing, No Tattoo peräti yhdentoista vuoden levytystauon jälkeen. Vuonna 2006 yhtye palasi esiintymislavoille uudella kokoonpanolla, ja sen jälkeen se on julkaissut albumit Guts and Glory (2007), Buck the Odds (2009) sekä livelevyn Live Today, Gone Tomorrow (2011).

Peer Günt on yli 30 menestyksekkään vuoden ajan kulkenut omaa heavy rock’n’ blues -polkuaan, ja yhtyeellä on takanaan jo noin 2 500 soitettua keikkaa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Backseat, Bad Boys are here, Bartender ja I Don’t Wanna Be a Rock’n’Roll Star.

Peer Güntissä soittavat Timo Nikki (kitara, laulu), Pete Pohjanniemi (basso, taustalaulu) ja Sauli ”Sakke” Koivula (rummut, taustalaulu).

Liput Helsingin ja Oulun festivaaleille maksavat alkaen 69,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Menolipussa, Lippupalvelussa ja Tiketissä. Molempiin tapahtumiin julkaistaan lähiaikoina lisää artisteja. Festivaalit ovat ikärajattomia, mutta festarialueilla on erillisiä anniskelualueita.

Pohjois-Suomeen rakennetaan festariputkia

Rockfestariputki kesällä, bluesjazz-putki talvella.

9.11.2015
Ensi kesänä Pohjois-Suomessa on kolmen rockfestivaalin putki, joka alkaa 29.-30.7. Oulun Qstockilla, jatkuu viikkoa myöhemmin 5.-6.8. Kemin Satama Open Airilla ja päättyy 12.-13.8. Rovaniemen Simerockilla.

Kolme viikonloppua kestävä festariputki varmistui kun Simerock varmisti tänään tapahtumansa ajankohdan. Tapahtumapaikkana on edelleen Ounaspaviljonki ympäristöineen.


Yhtä tiukka putki kehkeytyy jo tammi-helmikuun vaihteessa 2016 blues- ja jazz-festivaalien  merkeissä.

Saariselän Tunturiblues nimittäin järjestetään 22.-23. tammikuuta.  Seuraavana viikonloppuna 28. -31.1. on vuorossa Ylläs Jazz Blues. Ja putken päättää 3.-7.2. järjestettävä Kemin Pakkasukko Blues´n Jazz.

Tunturibluesissa esiintyvät ainakin Eero Raittinen & Eldis, Slim Butler Trio feat. Andrew Black ja Swamp Ash feat Rock-Jerry. Ylläs Jazz Bluesin esiintyjistä ovat varmistuneet Tuomari Nurmio & Hoedown, Silvennoinen & Maijanen Band, Dave Lindholm, Jarkka Rissanen ja Tonal Box Trio sekä Dave Forestfield.

Kemin Pakkasukon esiintyjäkaartista on vahvistettu White Knuckles Trio sekä Honey B & T-Bones.

Pohjoisen kesäfestarien esiintyjäpaljastuksia odotellaan vielä.

Shaun Booker ja Sean Carney (USA) lauantaina Ankkurissa

Sean Carney. Kuva: Elmo Salmi.

Kemin hurja rytmimusiikin syksy jatkuu.

24.11.2015
Yksi vuoden rytmimusiikkitapauksista on käsillä perjantaina Kemissä, kun amerikkalainen blueskaksikko, Ohion kaupungin moneen kertaan palkitut blues-vientituotteet Shaun Booker ja Sean Carney saapuvat ensivisiitilleen kaupunkiin.

Ankkurissa parivaljakkoa säestävät suomalaiset huippumuusikot, Wentus Blues Bandin Robban Hagnäs ja Daniel Hjerppe sekä muun muassa Kathmandu Blues Bandista ja Wristshakersista tuttu oululainen kitaraässä Kepa Härkönen.

Laulaja Shaun Bookerin sukujuuret johtavat Mississipin Meridianiin, joten hänen laulusoundinsa on hyvin vahvasti gospel-pohjainen. Jo 30 vuotta kestäneen keikkailun myötä hän on kehittynyt erittäin monipuoliseksi laulajaksi ja dramaattiseksi lava-persoonaksi. Hänen sielukas laulutyylinsa ja olemuksensa muistuttavat varhaista Tina Turneria. Vahvaa asennetta tihkuva lavakarisma ja kyky ottaa suora kontakti yleisöön ovat hänen tunnuspiirteitään.

Aiemmilla Suomen ja Euroopan vierailuillaan vakuuttanutta kitaristi Sean Carneytä on kuvattu yhdeksi viime vuosikymmenen tärkeimmistä modernin sähkökitarabluesin soihdunkantajista. Mies on myös taitava laulaja, joka tuo lisäulottuvuuden kaksikon keikoille, puhumattakaan miehen tavasta soittaa kitaraa ajoittain ilman plektraa. Carney on soittanut lähes 30 albumilla, joten kokemusta löytyy.

Bookerin ja Carneyn yhteinen, 14 biisiä sisältävä Blue Plate Special -albumi on vielä varsin tuore, sillä se äänitettiin helmikuussa. Muun muassa klassikkobiisit Tobacco Road ja Rock Me Baby sisältävän kiekon antia on luvassa laajasti myös Ankkurissa.

Konsertin järjestävät Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry ja Café Bar Ankkuri.

Yetin debyyttikeikka edessä perjantaina

23.11.2015
Kemi-Keminmaa –alueelta koottu, doom/stoner -rockia soittava Yeti -yhtye valmistautuu parhaillaan nykyisellä kokoonpanollaan ensimmäiseen keikkaansa, joka tapahtuu tulevana perjantaina Rovaniemen Grandessa.

- Viimekertaisista keikoista meillä kaikilla on jo jokin aikaa kerennyt vierähtää, joten tunnelmat keikan alla ovat odottavat. Soitamme ja harjoittelemme yhdessä paljon, joten paineita ei soiton suhteen ole. Ensimmäinen liveveto kotinurkkien ulkopuolella on tavallaan helpottavaa, on mukavaa päästä välillä treenikämpän ulkopuolellekin soittamaan, nelihenkinen yhtye viestittää kollektiivisesti.

Perjantain keikka on osa Arctic Live Entertainment ry:n kaksipäiväistä ALE FEST – minifestaria. Perjantain muut esiintyjät Yetin ohella ovat oululainen vuonna 2009 perustettu Stolen Kidneys ja rovaniemeläinen FC. Iltaa vietetään teemalla ”Going Downtempo XV”.

Muita keikkoja Yetillä ei toistaiseksi ole tiedossa.

-Mutta jos vastaan mahdollisuuksia moisiin tulisi, ehdottomasti harkitsisimme asiaa, Yeti kertoo.

Yetin muodostavat Kaisa Kari, laulu, Antti Miettunen, kitara, Mikko Rintala, basso ja Joonas Jäntti, rummut. Yhtyeen musiikissa pääosissa ovat hidas tempo ja vahvat kitarariffit. Bändi julkaisi elokuussa kuusi biisiä sisältävän Ritual -levyn, joka on vuonna 2009 perustetun yhtyeen toinen pitkäsoitto.

- Alusta alkaen totesimme yksimielisesti haluavamme soittaa raskasta "vanhan liiton heviä". Vaikka myöhemmin kappaleemme ovat selvästi saaneet vaikutteita myös tuoreemmasta musiikista, 70-luvun saundimaailma elää edelleen vahvana tuotannossamme, Yeti kertoo.

Lauantaina 28.11 kekkerit jatkuvat otsikon ”10 Years Of Rovaniemi Metal” alla. Granden lavalle nousevat Rovaniemen omat poppoot Ravage Machinery sekä Syöveri, jotka molemmat ovat päässeet kymmenen vuoden ikään ja juhlistavat sitä spesiaalikeikalla, jossa molemmilta orkestereilta tullaan kuulemaan tuotantoa koko kymmenen vuoden ajalta, sekä näkemään myös kaikki soittajat lavalla bändien historian ajalta.

Granden viikonlopun liput maksavat 7 euroa päivä, molempien iltojen yhteistiketti irtoaa 12 eurolla. Kannatusjäsenille hinnat ovat 6 ja 10 euroa.

Rytmimusiikkia Kemin Ankkurissa neljänä iltana perättäin torstaista sunnuntaihin

Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa. Ankkuri torstaina klo 21.

Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa aloittavat torstaina, amerikkalainen Lil´Ed and The Blues Imperials tykittää perjantaina, lauantaina jammaillaan HIM-tribuuttibändin tunnelmissa ja sunnuntaina herkistellään Twistersin sunnuntaikonsertissa.

27.10.2015
Kemissä vietetään varsinaista rytmimusiikin ilotulitusta torstaista sunnuntaihin. Ravintola Ankkurissa on tarjolla livenä rytmimusiikkia neljänä iltana perättäin.

- Kyse on tavallaan eräänlaisesta pienoisfestivaalista, tuumii iltojen järjestelyistä yhdessä ravintola Ankkurin kanssa vastaavan Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry:n promoottori Tuomas Laajoki.

Tasokas iIoittelu alkaa torstaina 29.10 jolloin yleisöä viihdyttävät Pauli Halme & Antti Vuorenmaa klo 21 alkaen. Liveputki jatkuu perjantaina 30.10, jolloin Kemiin saapuu ensivierailulle amerikkalainen Lil´Ed and The Blues Imperials –yhtye klo 23 alkaen. Lauantaina 31.10 on vuorossa toista kertaa tälle syksylle pidettävät Ankkurin jamit, jonne on vapaa pääsy. Housebandinä toimii klo 22 alkaen HIM –tribute. Lisäksi sunnuntaina 1.11. Twisters –yhtye vie yleisön vie aikamatkalle Suomi-iskelmän kulta-aikaan klo 20 alkaen.

Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa


Pauli Halme
on nuori helsinkiläinen kitaristilahjakkuus. Kaksi sooloalbumia julkaisseen Halmeen akustinen This Time It's Personal -levy on kerännyt ylistystä muun muassa Helsingin Sanomien kriitikko Pertti Avolalta.

Antti Vuorenmaa on puolestaan tunnettu bluegrassmandoliinistina, pedalsteel-kitaristina ja tuottajana. Kaksikko esittää rootsmusiikkia ilman rajoja, ohjelmisto on mielenkiintoinen sekoitus countrya, folkia, bluegrassia ja jazzia. Liput 10 euroa sisältäen narikan.


Lil´Ed and The Blues Imperials


Chigagolainen
Lil´Ed and The Blues Imperials on kaksinkertainen Blues Music Award –voittaja. Laadukkaista keikoistaan tunnettu yhtye on voittanut lisäksi arvostetun Living Blues Awardin kolme kertaa.

Kun klassisen blueslevy-yhtiö Alligatorin presidentti Bruce Iglauer esitteli chicagolaisen kitaristi-laulaja Lil' Ed Williamsin, hänen bändinsä The Blues Imperialsin ja esikoisalbumin Roughhousin maailmalle vuonna 1986, muun muassa The New York Times julisti.
- Vanhanaikaisella Chicago-bluesilla on uusi nuori mestari.
Boston Globe puolestaankirjoitti.
- Kuuminta pullokaulaboogieta Chicagosta sitten Hound Dog Taylorin päivien.

Lil'Ed kulkee suurten slidemestareiden, ennen muuta setänsä J.B. Hutton, jalanjälkiä. Ensimmäinen versio The Blues Imperialsista syntyi jo vuonna 1975, mutta nykyinen kokoonpano syntyi vasta runsaat kymmenen vuotta myöhemmin. Lil´Edin lisäksi yhtyeessä ovat lähes kolme vuosikymmentä maailmaa kiertäneet hänen velipuolensa basisti James "Pookie" Young, kitaristi Mike Garrett ja rumpali Kelly Littleton.

Lil' Ed Williams syntyi Chicagossa 8. huhtikuuta 1955. Musiikki oli jo varhain hänelle kaikki kaikessa ja 12-vuotiaana hän soitti jo kitaraa, rumpuja ja bassoa. Ed ja Pookie saivat oppia ja tukea Huttolta.

- En olisi päässyt näin pitkälle ilman häntä. J.B. opetti minulle kaiken, Lil'Ed on sanonut.

Vuonna 1989 albumi Chicken, Gravy & Biscuits avasi ovet ja pian Lil' Ed & The Blues Imperials esiintyi ympäri Amerikan. Jokaisella albumilla fanien määrä kasvoi. Bändin boogieblues, rock, balladit ja villi lavashow valloittivat.

Tärkeä merkkipaalu oli keikka Chicagon bluesfestivaalien päälavalla 100 000 kirkuvan fanin edessä. Yhtye pääsi esiintymään myös miljoonille tv-katsojille Conan O'Brienin talkshowssa.

Vuonna 2007 ja 2009 Lil'Ed & The Blues Imperials voitti Blues Music Awardin Band Of The Year-kategoriassa ja vuosina 2011, 2012 ja 2013 Living Blues Awardin Best Live Performer-kategoriassa.

Suomessa Lil´Ed and The Blues Imperialsesiintyy Kemin lisäksi Helsingin Tavastialla, Tampereen Klubilla, Kokkolassa ja Vaasassa. Liput ennakkoon hotelli Merihovista 15 euroa, ovelta 20 euroa.


Twisters


Oululaisen
Twistersin Kreetta Blomster, Kati Hyvönen ja Annette Sinclair vievät kuulijansa aikamatkalle Suomi-iskelmän kulta-aikaan, klassikkokappaleisiin ja niiden kiehtoviin tarinoihin ja tunnelmiin. Samalla tutustuu kolmeen hyvin erilaiseen naiseen, hekumaaliseen Helviiraan, kaunosieluiseen Katriinaan ja maailmanmatkaaja-Markettaan. Naisten elämäntarinat kietoutuvat toisiinsa yllättävällä tavalla ja illan aikana salaisuudet paljastuvat niin naisille itselleen kuin yleisöllekin.

Kolmikon ja samalla Twistersin tarina alkoi jo yhteisessä opinahjossa, jossa neitoset havaitsivat viihtyvänsä yhdessä. Rakkaus vanhaan lauluyhtyemusiikkiin ei ollut ainoa yhdistävä tekijä, vaan huumori, heittäytyminen sekä kutkuttavat harmoniat olivat kaikkien sydäntä lähellä.

Twisters on esiintynyt jo vuodesta 2008 lähtien, ja kappaleitten sovitukset syntyvät nykyään jo omasta kynästä. Kesällä 2015 kolmikko alkoi työstämään esikoislevyään upean Twisters-bändin kanssa. Yhtyeessä soittavat Jaakko Konttila, Tuomas Jaatinen, Anna Luusua ja Stiina-Emilia Kemppainen.

Twisters tulkitsee vanhoja iskelmiä tuoreella otteella alkuperäisiä versioita kunnioittaen. Ohjelmistossa on tuttuja kappaleita, kuten Sulle Salaisuuden Kertoa Mä Voisin, mutta yhtye on kaivanut esiin myös unohdettuja helmiä, kuten Toivo Kärjen säveltämän laulun Sinä, Sinä, Sinä. Liput Twistersien sunnuntaikonserttiin ovat 10 euroa sisältäen narikan.

Waltari Kemin Ramonaan marraskuussa

24.10.2015
Huippubändien keikkaputki Kemiin jatkuu. Karaokepub Ramona on kiinnättänyt marraskuulle Kärtsy Hatakan johtaman Waltari -yhtyeen. Seitsenmiehinen bändi nousee Ramonan yläkerran lavalle perjantaina 20. marraskuuta.

Maailmanmainettakin maistellut Waltari on periaatteessa metalliyhtye, mutta yhdistelee musiikkiinsa niin poppia, räppiä, funkia kuin kansan- ja taidemusiikkiakin.  Esimerkiksi yhtyeen vuoden 1996 albumi Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony in Deep C on omalaatuinen yhdistelmä death metalia ja klassista musiikkia.

Myös yhtyeen kokoonpano on kohtalaisen omintakeinen. Nykyisessä, kaikkiaan kahdeksannessa Waltarin kokoonpanossa on neljä kitaristia, rumpali ja kaksi kosketinsoittajaa. Yhtyeen muodostavat Kärtsy Hatakka (laulu, basso ja koskettimet), Jariot Lehtinen (kitara), Sami Yli-Sirniö (kitara), Kimmo Korhonen (kitara), Nino Silvennoinen (kitara), Ville Vehviläinen (rummut) sekä Jani Hölli (koskettimet).


Waltari on tehnyt yhteistyötä monien muiden yhtyeiden, esimerkiksi Angelin tyttöjen kanssa. Angelit vierailivat Waltari-yhtyeen So Fine! (1994) ja Big Bang (1995) -levyillä. Angelit myös vierailivat Waltarin keikoilla.

Ensimmäisen levytyksensä, Mut Hei -EP:n yhtye teki vasta vuonna 1990, neljä vuotta perustamisensa jälkeen. Ensimmäinen pitkäsoitto Monk Punk ilmestyi 1991. Bändin viimeisin albumi on tämän vuoden helmikuussa ilmestynyt  You Are Waltari -pitkäsoitto.

Yhtye on tunnettu Suomen lisäksi monessa muussa Euroopan maassa, muun muassa Saksassa on suosio ollut huomattavaa. Waltari on nimetty kitaristi Jariot Lehtisen suosikkikirjailijan Mika Waltarin mukaan.


Ramonaan saapuvat loppuvuoden aikana Waltarin lisäksi Cat Cat (la 31.10), De Soto (la 14.11) sekä Joku Paikallinen Bändi feat. Heme (la 11.12).

Tommi Läntinen, Jarkko Ahola ja Bad Mules täydentävät Kemin livemusiikin railakkaan loppuvuoden

22.10.2015
Kemin loppuvuoden entuudestaankin tasokas keikkatarjonta sen kuin paranee. Uusimmat lumilinnakaupunkiin tulonsa vahvistaneet nimiesiintyjät ovat Tommi Läntinen duo, Jarkko Ahola sekä ranskalainen Bad Mules –yhtye.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että marras-joulukuussa Kemin saapuvat muun muassa Klamydia (Corner Inn 6.11), Kauko Röyhkä duo (Chillout 27.11.), JVG (Corner Inn 27.11), Arttu Wiskari (Corner Inn 11.12) sekä Saara Aalto ja Teemu Roivainen (Kemin kirkko 22.12).

Tommi Läntisellä takanaan jo 35 vuoden ura

Tommi Läntinen on lisätty Ankkurin esiintyjäkaartiin. Jo vuonna 1980 levytysuransa Fabrics –yhtyeen kanssa aloittanut mies nousee Ancre Noirin lavalle perjantaina 6. marraskuuta. Ennen soolouraansa myös Boycott -yhtyeen keulamiehenä tunnettu Läntinen on yksi suomirockin legendoja.

Nyt, 35 vuotta levytysuransa alkamisesta mies on uuden alun kynnyksellä. Oltuaan pitkään tauolla, Tommi Läntinen on jälleen viimeiset 2,5 vuotta keskittynyt täysillä musiikkiin. Vastí kään ilmestynyt kahden levyn 35-vuotisjuhla-albumi Liekki Palaa sisältää kaksi täysin uutta kappaletta, joista levyn ensimmäinen single Ihmeitä sattuu on soinut taajaan radioissa.

Tunnistettavan lauluääneen omaava Tommi Läntisen mukaan levyn kappaleet ovat osa hänen suomenkielistä soolouraansa, joka alkoi vuonna 1994.

-Leijonanosa aikuisiästäni on mennyt näitäkin lauluja laulaessa. Niihin nivoutuu aimo annos elämäntyötäni, uraani ja rakkautta musiikkiin, joka minussa edelleen voimakkaasti elää niin laulunteon, levyttämisen kuin esittämisenkin suhteen. Olen ollut erittäin etuoikeutettu, että ihmiset ovat olleet kiinnostuneita minun tekemisistäni ja ostaneet levyjäni, yhteen aikaan jopa huikeita määriä, Läntinen kertoo.

Jarkko Ahola – mies ja ääni

Jarkko Aholan vierailusta Kemin kirkkoon 11. joulukuuta tulee epäilemättä ainakin loppuvuoden tapaus tuoreessa jalkapallon liigakaupungissa. On helppo ennakoida, että Aholan joulukonsertti tullaan myymään loppuun.

Aholan kaksi aiempaa joulukonserttikiertuetta ovat saaneet haltioituneen vastaanoton ja ne ovat olleet liki poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Eipä silti, myös tämän syksyn My Way -konserttikiertue oli myös loppuunmyyty. Konserteista tullut palaute on ollut ylistävää.

Jarkko Ahola on julkaissut kaksi joululevyä, Ave Maria – Joulun klassikot (2012) ja Suojelusenkeli – Joulun klassikot (2014).

Maamme arvostetuimpien rock-laulajien joukkoon kuuluva Ahola tuli suuren yleisön tietoisuuteen Teräsbetoni -yhtyeen solistina, basistina ja yhtenä kolmesta lauluntekijästä. Teräsbetoni nousi myös kansainväliseen julkisuuteen edustettuaan Suomea vuoden 2008 euroviisuissa kappaleella Missä miehet ratsastaa.

Vuonna 1977 syntynyt Ahola tunnetaan myös Northern Kings –yhtyeestä (jossa on mukana myös Sonata Arctican Tony Kakko), Raskasta joulua -projektista sekä osallistumisestaan MTV3:n Tähdet, Tähdet –ohjelmaan, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Aholaa on kuultu myös solistina puolustusvoimien orkesterien Queen –konserteissa.

Ranskalainen Bad Mules kolmatta kertaa Kemiin

Ankkurin syksyn tasokkaat rytmimusiikki-illat saavat oivan lisävahvistuksen, kun ranskalainen Bad Mules -yhtye saapuu kolmatta kertaa Kemiin lauantaina 12. joulukuuta. Neljän ranskalaisveijarin muodostama hyväntuulinen yhtye esiintyi Pakkasukko -festivaaleilla tammikuussa 2014 ja kävi uudestaan Kemissä saman vuoden elokuussa.

Julien Broissandin (laulu,kitara), Denis Agenetin (laulu, rummut), Freddy Pohardy Riteaun (tenori- ja baritonisaksofoni) sekä Philippe Gautierin (urut) muodostama rytmibluesia ja swingiä yhdistelevä yhtye on harvinaisuus niin kotimaansa kuin Euroopankin rytmimusiikkiympyröissä. Yhtye on kiertänyt runsaan kymmenen vuoden elinkaarensa aikana aktiivisesti niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Bändi on tunnettu rikkaasta, rennon vahvasta ja veikeän lämpimästä tunnelmoinnista sekä virtuoosimaisesta soitosta.

Rytmimusiikin kingejä ja paikallisia suuruuksia

Ankkurin rytmimusiikki-illoissa esiintyvät loppuvuoden aikana myös Lil´Ed & The Blues Imperials (USA) 30. lokakuuta, Twisters (1.11), Shaun Booker & Sean Carney (USA) 27. marraskuuta ja Pepe Ahlqvist (5.12). Ankkurin jamien housebandeinä ovat H.I.M –tribute (31.10), Villi Huhu ja Melulintu (31.12) ja Sameli Rajala & The Real Fine Enchilda (1.1.2016).


Myös enemmän
tai vähemmän paikallisia artisteja nähdään myös kosolti loppuvuodesta livenä, osa useampaankin kertaan. Näihin lukeutuvat debyyttialbuminsa julkaisukeikat Keminmaan Väyläsalissa (30.10) ja Chilloutissa (31.10) pitävä TimeKillers (Kemin keikalla mukana myös Glass Wipe ja Meatgrinder), Cat Cat (Ramona 31.10), Lasse Jauhola Orchestra (Ankkuri 21.11), Jope Ruonansuu (kaupunginteatteri 22.11), Iskuporakone (Ankkuri 4.12), Joku Paikallinen Bändi feat. Heme (Ramona 11.12), Nicky Rothen The Brains yhtyeen Rene De La Muerten kanssa (Chillout 19.12) sekä Corner Innissä 4.12. pidettävässä Lecafestissa soittavat Nicky Rothen Band, Slap Betty, Glass Wipe, Tomorrows Dream ja Silent Threnody.

Kemiin saapuvan Pelle Miljoonan uutuuslevylle suitsutusta

15.10.2015
Perjantaina Kemin Café Chilloutiin saapuvan Pelle Miljoona Unitedin uutuuslevy Kino Riviera sai kiittävät arvostelut keskiviikkona ilmestyneen Soundi -lehden kriitikko Asko Alaselta.
Alanen antoi 25. syyskuuta ilmestyneelle albumille neljä tähteä, asteikko 0-5.

Alasen mukaan Pelle Miljoonan, Jukka Melametsän ja Tumppi Varosen United-combo on pettämätön combo dynaamisesti uutta ja vanhaa materiaalia miksaavana keikkakoneena. Alasen mielestä myös bändin rehevä bändipohja tuntuu pitävän myös sävelkynät ja sanoitusten mielikuvat virkeinä.
- Pellen yhdeksän kipaleen ja Tumpin kolmen biisin panos muodostavat varsin vantteran kokonaisuuden, jossa hippiajoista asti marinoitunut idealismi kohtaa nykytodellisuuden kaikessa karuudessaan, Alanen kirjoittaa.

Alanen huomauttaa, että kaikessa on oma logiikkansa.
- Sen kertovat heti aloituskappaleet 35 vuotta tien päällä ja Maailman vanhin fiilis. Niihin kumuloituvat vuosikymmnien kokemukset kaikkamiehen roolissa ja tien päällä, Alanen huomauttaa.

Alasen mukaan United ei yritäkään palautua vuoden 1977 punk-soundeihin, vaan särmäkitarat ja rummunhakkuu saavat rinnalleen akustisen katufolkin sävyjä, hienostelematonta huuliharppua ja protestilaulujen määrätietoista komppausta.
- Hellyttävintä on kappaleiden hehkuttama kaipuu yksinkertaisempaan elämään taajamien ulkopuolella, Alanen jatkaa.

Positiivista energiaa ja puhtaita tuntoja


Omilla nettisivuillaan Pelle Miljoona kertoo Kino Rivieran heläjäävän laulun ja soiton iloa, positiivista energiaa ja puhtaita tuntoja, mikä on hänen mukaansa kaunis asia näinä aikoina.
- Kino Rivieran laulut kunnioittavat melodiaa, albumin teemoja ja maailmaa voi kuvailla seuraavilla sanoilla: viattomuus (Pikkukaupungin kesäyö), myötäeläminen (Varjojen mailla), rakkaus (Maailman vanhin fiilis), hengenpalo (Ain vaalin rakkauttain), www.pellemiljoona.net
-sivuilla kuvaillaan.

Levyn esittelyssä muistetaan myös mainita, ettei Pelle olisi Pelle Miljoona ilman humaania yhteiskunnallista mussunurkkausta, jota edustaa lähes kuusiminuuttinen kappale Sadepäivä Paratiisissa, koruton ja kiihkeä katuballadi Helsingin Kalliosta.

Sivuilla korostetaan Kino Rivieraa bändilevynä.
- Albumin biiseistä yhdeksän pulppusi Pellen sävelleilistä, loput kolme kirjoitti Tumppi. Runsas keikkailu on koulinut Unitedin tiiviiksi ja ilmavaksi comboksi, soundissa ja sovituksissa kuuluu myös treenikämpällä vietetyt lukuisat illat. Kaikki Pellen ja Tumpin uraa seuranneet, kenties biisien myötä kasvaneet, tietävät veljekset kovaksikeitetyiksi rokkareiksi sekä parantumattomiksi romantikoiksi.

Lisäksi sivuilla huomautetaan, että kahdeksan vuotta vankkureissa viihtynyt kitarasankari Mela on trion täydellinen kolmas pyörä.
Lisäksi albumilla vierailee myös legendaarinen sävelseppo Ari Taskinen, sekä monitaituri Markus Raivio.

Pelle Miljoona United esiintyy Kemin Cafe Chilloutissa perjantaina 16. lokakuuta kello 24 alkaen. Pääsylippu tilaisuuteen on 10 euroa.

Juha Tapio Tornioon marraskuussa

Sinun vuorosi loistaa –kiertueen ainoa Lapin keikka Putaan urheiluhallissa 20. marraskuuta.

17.8.2015
Suomen suosituimpien artistien joukkoon lukeutuva Juha Tapio saapuu Tornioon Putaan urheiluhallille perjantaina 20. marraskuuta syksyn Sinun vuorosi loistaa -kiertueellaan, joka pitää sisällään 21 konserttia.

Tornion konsertti on kiertueen ainoa Lapissa.

Jättiyleisöille koko kesän ja Tornion Öölifestivaaleilla heinäkuussa esiintynyt Juha Tapio julkaisi viime perjantaina tulevan albuminsa ensimmäisen singlen Sinun vuorosi loistaa. Myös 9. lokakuuta julkaistava tuottaja Eppu Kososen johdolla äänitetty  Juha Tapion uusi albumi kantaa samaa nimeä.

Sinun vuorosi loistaa on tuttuun tapaan Juha Tapion oma sävellys ja sanoitus. Kappaleella vierailee Michael Monroe, jonka Clarence Clemmons -henkinen saksofonisoolo yllättää ja tuo lauluun katurockin rosoa. Singlejulkaisua tukee perjantaina julkaistava Ville Juurikkalan kuvaama ja ohjaama musiikkivideo.

Juha Tapion edellinen albumi, tuplaplatinaa myynyt Lapislatsulia ilmestyi kaksi vuotta sitten. Miehen ura lähti rakettimaiseen nousuun vuonna 2008 julkaistun kuudennen albumin Suurenmoinen elämä myötä. Etenkin albumin ensimmäinen single Kaksi puuta sai erityislaatuista huomiota. Nyt albumia on myyty jo yli 40 000 kappaletta. Jo tätä ennen mies tunnettiin laajalti vuoden 2003 superhittinsä "Mitä silmät ei nää" ansiosta.

Juha Tapio on moneen otteeseen palkittu artisti. Vuonna 2009 hänet palkittiin Emma-gaalassa vuoden parhaana miessolistina. Vuoden 2014 IskelmäGaalassa Tapio valittiin Vuoden Miesartistiksi ja saman vuoden Emma-Gaalassa Lapislatsulia-albumi palkittiin vuoden parhaana iskelmäalbumina.

Fanejaan arvostava ja heiltä voimaa saava Juha Tapio on halunnut omistaa Sinun vuorosi loistaa kappaleen ja albumin yleisölleen – nyt on heidän vuoronsa loistaa. Juha Tapio on myös pyytänyt ihmisiä lähettämään kuvia omista onnenhetkistään instagramiin hashtagilla #sinunvuorosiloistaa.

Kuvia on kertynyt Juhan iloksi jo yli tuhat kappaletta. Niiden joukosta löytyi myös ensimmäisen singlen kansikuva. Kuvia tullaan käyttämään myös albumin kansitaiteessa sekä mahdollisesti tulevassa videossa. Kuvia voi lähettää elokuun loppuun asti.

Sinun vuorosi loistaa –kiertueen konserttilippujen myynti alkaa maanantaina 17.8. Tiketissä klo 09.00.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu