Someone Like You – The Adele Songbook –konsertti lauantaina Torniossa

* Konsertin tähtenä loistaa huippulahjakas brittilaulaja Katie Markham, joka on myös itsensä Adelen mukaan maailman paras Adele –tribuuttiartisti.

* Rokkineuvos ja Club Teatria Tornio järjestävät lippuarvonnan Markhamin keikalle + perjantain TubeTour –tapahtumaan. Lue ohjeet jutun lopusta.

* Katso jutun yläpuolen video, niin saat kuvan, mitä on luvassa!


9.3.2020
Tulevana lauantaina 14. maaliskuuta Tornion Club Teatria tarjoaa korkeatasoisen ja sykähdyttävän konserttielämyksen, jossa solistina toimii nuori englantilainen laulajatar Katie Markham.

Someone Like You – The Adele Songbook -konsertin ohjelmisto koostuu voittopuolisesti lontoolaisen megatähti Adelen tunnetuksi tekemistä kansainvälisistä hiteistä kuten Chasing Pavements, Make You Feel My Love, Set Fire To The Rain, Someone Like You, Hello, Rolling In The Deep ja Skyfall.

Konsertissa kuullaan myös osuvia poimintoja muun muassa George Michaelin, Shirley Basseyn, Etta Jamesin, Barbra Streisandin, Amy Winehousen ja Bob Dylanin tuotannosta.

Lahjakkaan, vuoden 2013 X-Factor finalisti Katie Markhamin jo valmiiksi hyvässä nosteessa ollut ura sai yllättävän käänteen, kun hänet ja muutama muu Adelen ääntä ja persoonaa jäljittelevää naislaulajaa kutsuttiin esiintymään yhdessä Adelen kanssa suosittuun BBC:n Graham Norton Show -tv-ohjelmaan. Ohjelmassa sielukas Katie tulkitsi Hello -hitin Adelen persoonallista ja voimakasta ääntä taitavasti mukaillen.

Adelen mielestä Katie Markhamin tulkinta Hello’sta oli niin mahtava, että hän suositteli neitosta ottamaan ohjelmistoonsa muitakin lauluja omilta albumeiltaan ”19”, ”21” ja ”25”. Miljoonat englantilaiset television katselijat olivat Adelen kanssa mieltä. Katie Markham otti vinkistä vaarin ja tulos on kuultavissa koskettavassa Someone Like You – The Adele Songbook -konsertissa.

– Olihan se melkoinen shokki, kun suuri idolini Adele tykästyi juuri minuun. Adelen musiikissa on käsittämätöntä kauneutta ja varmaan sen takia se vetoaa niin moniin ihmisiin ympäri maailmaa. Siinä välittyy aito ja syvä tunne, Markham toteaa.

Someone Like You – The Adele Songbook -konsertit ovat keränneet suitsutusta musiikkikriitikoilta ympäri maailmaa. Erityisesti Katie Markhamin lauluääni, tulkinta ja lauluvalinnat ovat innostaneet kriitikot ylisanoihin. Hehkutusta mediassa ovat saaneet myös konsertissa esiintyvä nelimiehinen yhtye ja taustalaulajat.

Parhaillaan Markham on kymmenen konserttia sisältävällä Suomen kiertueella, joka starttasi Hyvinkäältä 4. maaliskuuta ja päättyy Joensuuhun 15. maaliskuuta. Tornion Club Teatrialla nähdään siis kiertueen toiseksi viimeinen konsertti ja edellisenä iltana 13.3. Markham konsertoi Oulun Club Teatrialla.

Someone Like You - The Adele Songbook –konsertti

La 14.3.2020 klo 20.00
Club Teatria Tornio
Ikärajoitus: 18+
Liput 36 € Ticketmaster.fi

Osallistu lippuarvontaan

Rokkineuvos.fi ja Club Teatria järjestävät lippuarvonnan Katie Markhamin lauantain keikalle + perjantain TubeTour Tornio -tapahtumaan. Jaossa on kaksi (2) lippua lauantain 14.3. Someone Like You – The Adele Songbook -konserttiin ja kaksi (2) lippua perjantain 13.3. Tubetour -tapahtumaan.

Toimi näin:

!) Mene Facebookiin Rokkineuvoksen sivulle osoitteeseen https://www.facebook.com/rokkineuvos/ ja etsi keikkaa koskeva päivitys ja kirjoita sen kommenttikenttään kenen kanssa haluaisit lähteä katsomaan Katie Markhamia ja kenelle antaisit liput TubeTour -tapahtumaan.
2) Tykkää samalla Rokkineuvoksen sivuista.
Rokkineuvos arpoo voittajat torstaina 12.3.2020 klo 20.

Voittajille ilmoitetaan asiasta heti arvonnan jälkeen. Voittajat saavat lippunsa henkilöllisyystodistusta vastaan lippukassalta saapuessaan tapahtumaan.

Facebook ei ole mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!

Ennakkojutun TubeTour Tornio 2020 –tapahtumasta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/433563460

Suomen suosituin Youtube-tähtien kiertue saapuu ensimmäistä kertaa Meri-Lappiin maaliskuussa


5.12.2019
Ympäri Suomea jo viiden vuoden ajan kiertänyt TubeTour saapuu ensi vuonna viimein myös Meri-Lappiin. Kuusi tämän hetken suosituinta tubettajaa saapuu Tornion Club Teatrialla järjestettävään tapahtumaan perjantaina 13. maaliskuuta klo 18 alkaen (ovet klo 16.30).
 
Tunnetuimpia tapahtumaan saapuvia tubettajia ovat eri tv-ohjelmissakin nähty Herbalisti, todella nopeaa kasvua kanavalleen saaneet Niko ja Santtu ja TubeTourin konkari ZoneVD. Lisäksi Urheiluhallin lavalle nousevat Ilona, Jennysvoices ja Mikirotta. Lasten ja nuorten fanittamat Youtube-tähdet ovat nykyajan suuridoleita. Kaikilla tapahtuman tähdillä on yli 100 000 seuraajaa omalla Youtube -kanavallaan.

Tornion kaupungin nuorisotoimi ja kulttuuritoimisto järjestävät tapahtuman Torniossa yhteistyössä vaikuttajatoimisto Trootin kanssa.
- Olemme miettineet mahdollista nuorisotapahtumaa Tornioon jo tovin, kunnes meillä kävi tuuri ja saatiin aikataulut sopimaan yhteen Trootin järjestämän TubeTourin kanssa, kertoo Markku Lukkariniemi Tornion nuorisotoimesta.

Lavashow ja Meet & Greet

Tapahtuman ohjelma koostuu lavashowsta ja Meet & Greet -osuudesta. Lavashowssa tubevideot heräävät henkiin ja parhaat sisällöt nähdään lavalla livenä. Meet & Greetissä tapahtumavieraat pääsevät moikkaamaan ja ottamaan kuvan tubettajien seurassa. Viime vuonna TubeTour vieraili Rovaniemellä ja Oulussa, mutta vihdoin tubetapahtuma pysähtyy myös Meri-Lapissa.
- Koska kyseessä on kaupungin järjestämä tapahtuma haluamme pääsylipun mahdollisimman edulliseksi, jotta jokaisella perheellä olisi mahdollisuus vierailla tapahtumassa, toteaa Merja Stenberg Tornion kulttuuritoimistosta.

Ei ikärajaa

Ennakkoon 11 euroa maksavia pääsylippuja myyvät Ticketmasterin myyntipisteet sekä Palvelupiste Kompassi Tornion Kaupungintalon katukerroksessa.
- Myynnissä on myös perhelippupaketti. Perhelipulla neljä henkilöä pääsee tapahtumaan kolmen henkilön hinnalla. Perhelippuja myydään erittäin rajoitettu määrä ainoastaan Palvelupiste Kompassissa, kertoo tapahtumatuottaja Rami Ranta.
Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta alle 13-vuotiaita suositellaan osallistumaan tapahtumaan yhdessä huoltajan tai sisaruksen kanssa. Seuraa tapahtuman kotisivua saadaksesi ensimmäisenä tieto lipunmyynnin aloittamisesta.

Tapahtumasta lisätietoa netissä: adapterimedia.fi/tubetour
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/928447174215804/

Tapahtuma sosiaalisen median kanavissa Tornion Nuorisotoimen tileillä:
Facebookissa: https://facebook.com/tornionnuorisotoimi
Instagramissa: https://instagram.com/tornion_nuorisotoimiEDIT: Juttua päivitetty mm. tapahtumapaikan vaihtumisen osalta 9.3.2020.

Uuden vuoden juhlia kosolti, varsinkin Kemissä

Tsekkaa tapahtumat esiintyjineen ja valitse omasi, myös livemusiikkia tarjolla runsaasti.

31.12.2018
Uusi vuosi tekee tuloaan ja vanha on siirtymässä historiaan. Uuden vuoden voi ottaa vastaan myös elävän musiikin parissa ja sitä onkin tänään tarjolla kosolti, etenkin Kemissä, jossa samalla aloitetaan kaupungin 150-vuotisjuhlavuosi.

Kemin viralliset uudenvuoden vastaanottajaiset pidetään Meripuiston laululavalla ja viereisessä sisäsatamassa klo 20. Tervehdysanat lausuu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Teija Jestilä, jonka jälkeen nuoret lupaukset päästetään irti.

Meripuiston lavalle nousevat Olli and the Reindeers, DJ Bliniks ja DJ Strand. Olli and the Reindeers -yhtye koostuu Kemi Factorin nuorten työpajan soittajista. Bändi esittää 80-luvun tutuimpia biisejä heavy- ja hardrockversioina – onhan yhtyeen kotikaupunki Kemi rankattu Metal Capital of Finland hankkeessa kymmenen parhaimman joukkoon.

Bliniks alias Olli Saarenpää on elektronisen musiikin tuottaja ja DJ joka on tuottanut musiikia jo kuusi vuotta. Hänen musiikkiuransa alkoi hänen nähdessään vuonna 2012 Skrillexin First Of The Year -musiikkivideon ja alkoi kuunnella kaikenlaisten tuottajien tekeleitä. Hänen saatuaan tietää miten Skrillex ja monet muut tuottivat musiikkia, inspiraatio iski ja nuorukainen alkoi tuottaa musiikkia yksin ja jätti bändissä olemisen unelman sikseen.

Vuosi meni ja hän keksi artisti nimekseen Bliniks joka on lyhenne nimestä Blind Phoeniks. Kun elektroninen musiikki alkoi kyllästyttää, hän löysi uuden inspiraation lähteen suomihevistä ja alkoi yhdistellä varsinkin symphonisen metallin elementtejä musikkiinsa. Bliniks on tuottanut virallisia remixejä mm. ruotsalaiselle pop metallin jätille Amaranthelle, kemiläiselle Sonata Arcticalle ja nyt hän julkaisee oululaisen Blind Channelin kanssa remixin biisistä Alone Against All yhtyeen tulevalla sinkulla.

DJ Strand on kemiläinen elektronisen musiikin tuottaja. Hän aloitti tuottamisen 16-vuotiaana raptaustoista. Rapista hän vaihtoi elektroniseen tanssimusiikkiin josta hänen ensimmäinen julkaisunsa Saturdays julkaistiin 30.11.2018 SineUp Recordsin kautta.

Kemin juhlavuoden avaus huipentuu sisäsatamassa klo 21 järjestettävään ilotulitukseen.

Salakapakka aukeaa

Sisäsatamassa alkaa tapahtua itse asiassa jo klo 18, kun sisäsataman salakapakka eli Perinnelaiwa Katariina terasseineen avautuu klo 18 alkaen kun kippari-Olli miehistöineen kutsuu kansalaiset viettämään tunnelmallista iltaa tähtien alle. Baari on auki, laivassa lämmin, saunassa kuuma ja kodassa tulistellaan. Juhlapuheet ja -laulut tarjoilee Duo Gotham klo 22 alkaen.


Urkurilegendan jamit Ankkurissa

Kemin Ankkurissa puolestaan jamitellaan urkurilegenda Matti "Alfa" Adolfsenin 60-vuotisjuhlan merkeissä. Illan avaa Mika & Pullasormet kokoonpanolla Pekka Adolfsen (basso ja laulu), Mika Puro (rummut ja laulu) ja Simo Salminen (kitara ja laulu).

Illan ensimmäinen jami-houseband rakentuu solisti Eveliina Halmeen ympärille. Mukana ovat Pasi Hautalampi (rummut), Kari Hautalampi (koskettimet), Tuomas Laajoki (kitara) ja Seppo Salmi (basso).

Illan Toinen houseband on kasattu Afterglow -yhtyeen ympärille, vaikka flunssa on kaatanut soittajia, Tällä kertaa siis mennään triokokoonpanolla, jossa ovat Seppo Salmi, Mikko Rintala  ja rummuissa Erkki Kari. Vierailevia soittajia ja solisteja on jo muutama ilmoittautunut, lisää toki mahtuu edelleen. Ja koska kyseessä on jamit, niin soittimen kanssa pääsee sisään ilmaiseksi, muille lippu maksaa 10 euroa. Showtime on klo 21.30, heti Kemin uudenvuoden ilotulituksen jälkeen.

Ramonassa Arwid W. & Arabian Kuu

Yökerho Ramonan uusivuosi otetaan vastaan myös mielenkiintoisissa merkeissä, kun lavalle nousevat klo 23 tienoilla herrat Ari Viitala (kontrabasso), Kari Korkala (lyömäsoittimet) ja Tepa Lukkarinen (kitarat) eli Arwid W ja Arabian Kuu -yhtye, joka tarjoilee vintagea modernilla otteella, jossa on kosolti 1940- ja 50-lukujen henkeä, ripaus mustalaissävyjä, kansanmusiikkia sekä arabilaista poljentoa.

E-koodi villitsee Cornerissa

Corner Innin lavan valtaa puolestaan puolen yön aikaan kahden naissolistin, Eveliina Halmeen ja Eveliina Kuusijärven luotsaama energinen poprockia soittava bilebändi, jossa soittavat nuoret hurjat Roni Filppa (rummut & laulu), Emma Romsi (koskettimet), Jarmo Jakkila (kitara) ja Jyrki Perttu (basso).


Tornio-Haaparannalla Happy New Twice

Torniossa uudenvuoden bileet keskittyvät Victorian torille klo 23 alkaen. Jo perinteiset Happy New Twice -bileet. Uniikki tapahtuma Suomen ja Ruotsin rajalla tarjoaa kaksi tuntia vauhdikasta ohjelmaa. Avauksen ja tervehdysten lisäksi viihdykettä juhlijoille tarjoavat bilebändi Audile, performanssitaiteilija Meri Nikula, Arctic Blaze tulishow sekä kaksi vuoden vaihtumista ja kaksi ilotulitusta.

Audile on helsinkiläinen elektronisen future house -musiikin kokoonpano, joka rikkoo elektronisen kentän perinteistä kaavaa tuomalla livevokalistit dj:n rinnalle tarjoten kansainvälisen tason tanssimusiikkia.  Ryhmään kuuluvat tuottaja-dj Risto sekä laulajat Tia ja Emma. Trion debyyttialbumi Reload julkaistiin vuonna 2013 ja sitä seurannut EP Am I vuonna 2015.

Lukuisilla Euroopan lavoilla nähty Audile valittiin Suomessa YleX:n Nosteessa-artistiksi loppuvuodesta 2015 biisillä Lighting It Up. Lisäksi Audile oli vuoden 2016 pääesiintyjä 20 000 kävijän Maata Näkyvissä -festareilla. Tällä hetkellä kokoonpano valmistelee uutta musiikkia ja keikkailee entistä enemmän niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Meri Nikula on laulautaiteilija jonka ainutlaatuinen ääni vie kuulijat mukanaan matkalle, taianomaiseen maailmaan. Luonnon kesyttämättömät voimat virtaavat hänen vivahteikkaassa äänessään ja monet musiikkikulttuurit sulautuvat yhteen. Meri on kehittänyt Vocal Mosaic (äänimosaiikki) -tekniikan, jolla hän tekee kollaaseja äänellään, kerroksittain, yhdistellen useita laulutekniikoita. Tästä syntyy hänen harvinaislaatuinen äänimaailmansa joka hämmästyttää yleisönsä aina uudelleen.

Nikula työskentelee kansainvälisesti esiintyvänä taiteilijana tehden yhteistyötä monien eri taiteilijoiden, tanssijoiden ja muusikoiden kanssa. Hän on asunut pitkiä aikoja mm. Hollannissa, Norjassa ja Japanissa. Vuodesta 2017 Meri on asettunut asumaan juurilleen, Tornionjokilaaksoon. Uuden vuoden yönä, tähtitaivas takanaan avartuen Meri ilmestyy yläilmoihin jääkuningattarena ja loihtii uuden vuoden alkavaksi laulullaan.

Happy New Twice -tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus Kemistä ja Kalixista. Kemin kuljetuksen aikataulu on: klo 22.10 Lumilinnan tapaamispiste, Kemi, 22.15 Scandic hotel, Kemi, 22.25 Keminmaa: Neste Tupasvilla bussipysäkki, 22.35 Kaakamo, 22.40 Laivaniemi, 22.45 Kyläjoki, 22.50 Ruohokari, 23.00 Tornio Victoriantori. Ajat ovat suuntaa-antavia. Busseissa on kyltti "Happy New Twice". Paluu klo 01.10 Victoriantorilta.
Kalixin bussin aikataulu (Ruotsin aika): Klo 21.00  Kalix linja-autoasema, 21.10  Sangiksen kioski, 21.20 Säivis E4, 21.30 Seskarö E4, 21.40 Nikkala E4. Paluu klo  24.10 Victoriantorilta.
Tapahtumapaikalla on myös paikallisia yrityksiä, jotka myyvät ruokaa ja juomaa.

Keminmaassa illan ensimmäinen ilotulitus 18.30

Illan ensimmäinen ilotulitus nähdään Keminmaan Kallinkankaalla. Hiihtokeskuksen perinteisessä uudenvuoden tapahtuma huipentuu klo 18.30 tapahtuvaan soihtulaskuun ja ilotulitukseen.

Keminmaassa piti olla toinenkin uudenvuodenjuhla, mutta Keminmaan Omakotiyhdistys perui Valmarinniemeen suunnitellun tapahtuman ilotulituksineen.
- Uudenvuoden tapahtuma Valmariniemessä tänään 31.12.2018 klo 18-21 on peruttu sääolosuhteista johtuen. Pahoittelemme peruuntumista, mutta emme turvallisuussyistä halua myöskään ottaa riskiä ampumalla raketteja. Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin mukaan tuulen keskinopeus em. aikana tulee olemaan alueellamme jopa 15 m/s ja kova lumisade on tulossa iltaa kohden, yhdistys kertoo Facebook -sivuillaan.
Omakotiyhdistys pyrkii järjestämään koko perheen tapahtuman tuonnempana.

Värin voimaa Tornion Taidekamarilla

1.12.2018
Tornion Kuvataideseuran Taidekamarin joulukuun näyttely on nimeltään Värin voimaa ja sen takaa löytyy Sirpa Ravantti, valkealalaislähtöinen evakonvesa, joka erinäisten mutkien kautta lennähti Tervolaan.
- Uusi kotipaikka toi tullessaan myös kuvataideseuran vaihdon Valkealan taideseurasta Tornion Kuvataideseuraan, joka oli lähin toimiva seura, Ravantti kertoo.
Lapsena nuorisoteatteriakin Pauli Silvon ohjauksessa harrastanut Ravantin mukaan Värin voimaa -näyttely ilmentää hänen rakkauttaan väreihin ja vahvaan ilmaisuun.
- Pienikin voi olla voimakas, isompi vielä isompi, Ravantti huomauttaa.
Ravantti kertoo, että varsinaisen potkun taidemaalauksen maailmaan hän sai äitinsä kuolemasta.
- Osaksi maalasin suruani ja osaksi tein sitä mistä olin aina haaveillut, omaa kuvataidenäyttelyä. Tilan varasin Kustaan Galleriasta ennen kuin olin tehnyt yhtään näyttelytyötä, Ravantti naurahtaa.
Viime vuonna, Tervolan eli ämpäripäiden valtakunnan täyttäessä 150 ja Suomi 100 vuotta hän piti aiheesta näyttelyn Tervolassa.

Värin voimaa - näyttely on avoinna Tornion Taidekamarilla (Keskikatu 26) ti-pe klo 12-17 ja la klo 11-15.

Mikin Vintti esittää tammikuussa Tabu -musiikkinäytelmän

1.11.2018
Torniolainen Mikin Vintti ry esittää tammikuussa Timo K. Mukan parikymppisenä kirjoittamaan Tabu-romaaniin perustuvan musiikkinäytelmän.

Mukan toinen teos Tabu ilmestyi vuonna 1965. Se kertoo nuoren tytön ja vanhemman miehen välisestä kielletystä rakkaudesta 1950-luvun Lapissa. Romaanissa ovat jännitteinä vastakohdat; hyvä ja paha, rakkaus ja viha sekä Kristus ja Perkele. Vanhahtavaan tyyliin kirjoitettu teos sai aikanaan ristiriitaisen vastaanoton. Teos sijoittuu 1960-luvun jumalanpilkkakeskustelun ytimeen niin ajallisesti kuin sisällöllisestikin.


Näytelmän on käsikirjoittanut Mirjam Kälkäjä, sen ohjaa Martti Kadenius, musiikin on säveltänyt Anna-Mari Vuontisjärvi ja laulut ohjaa Tarja Vanhala. Koreografiasta vastaa Elina Haapaniemi, pianosäestyksestä Matti Ylipiessa, puvustuksesta Tarja Lassila ja julisteen on tehnyt Minna Kangas.

Esiintyjinä on Tornion ja lähikuntien teatterin- ja musiikin harrastajia. Esityspaikkana on Seminaarin koulu Torniossa.

Yleisökenraali pidetään perjantaina 4. tammikuuta 2019 klo 19, johon liput maksavat 15 €. Ensi-illan (la 5.1. klo 19) ja muiden esitysten lipunhinta on 20 €. Lippuvaraukset puhelinnumerosta 040 3715647 alkaen 27.12. arkisin ma-to klo 12.00- 15.00 ja tuntia ennen ovelta.

Muut esitysasjankohdat

Su 6.1.2019 klo 15.00
Pe 11.1.2019 klo 19.00
La 12.1. 2019 klo 19.00
Su 13.1. 2019 klo 15.00
Pe 18.1.2019 klo 19.00
La 19.1.2019 klo 19.00
Su 20.1.2019 klo 15.00

Jope Ruonansuu ja Anu Pentik tähdittävät uutta lappilaista talk show -sarjaa

Muotoilija teki unelmasta totta - keminmaalaislähtöinen Julius Oförsagd toimii sarjan tuottajana ja juontajana.

5.11.2018
Rovaniemeläinen muotoilutoimisto ja tuotantoyhtiö Arctic Factory on tuottanut historian ensimmäisen lappilaisen talk show -ohjelmasarjan Juliuksen Hiace. Sarjassa muotoilija Julius Oförsagd ottaa tallista vuoden 1976 Toyota Hiacen ja kiertää pohjoisessa etsimässä tämän päivän lappilaisuuden syvempää olemusta. Sarjan kaikki osat julkaistaan 8.11.

Juliuksen Hiace on lappilaisvoimin tuotettu yhdeksänosainen netti-tv -sarja, jonka vieraina nähdään niin tunnettuja kuin tuntemattomampiakin Lapin ihmisiä. Sarjan aikana vieraillaan niin Jope Ruonansuun bänditreeneissä, Anu Pentikin studiolla, Kaj Kostianderin vieraana Tornion Panimolla kuin Kari Väänäsen kotirannassa. Sarja vie matkalle lappilaisuuden syvempään olemukseen.

- Olen haaveillut pitkään talk show -ohjelman tekemisestä ja eräänä päivänä yhdistin haaveeni ohjelmasta tallissa seisovaan vuoden 1976 Toyota Hiaceen. Kesken kuntosalitreenin syntyi päätös lähteä kiertämään Hiacella Lappia ja ottaa lappilaisia vänkärin paikalle kyytiin, kuvailee sarjan juontaja ja tuottaja Julius Oförsagd.


Jokaisessa jaksossa poiketaan kylään lappilaisten luo. Jakson vieraiden kanssa käydään ajelulla, istutaan talk shown luonteen mukaisesti sohvalle keskustelemaan ja lopuksi laitetaan hihat heilumaan, kun juontaja ja vieras tekevät yhdessä jotain vieraalle ominaista aktiviteettia. Sarjan aikana muun muassa pullotetaan olutta, pestään väinönputken juuria ja jammaillaan bänditreeneissä.

- Juliuksen Hiace on ensimmäinen lappilainen talk show -ohjelma, joka on syntynyt sekä rakkaudesta Lappiin että halusta näyttää että unelmien todeksi tekeminen on kiinni vain siitä että alkaako tehdä vai jääkö kotiin makaamaan. Juliuksen Hiace on myös esimerkki pohjoisesta yhteistyöstä sillä ilman yhteistyökumppaneita Hiace olisi jäänyt talliin ja talk show tekemättä, kertoo Oförsagd.


Ohjelma taustalla on Arctic Factory -yritys, joka on rovaniemeläinen luova tehdas, muotoilutoimiston ja tuotantoyhtiön moderni hybridi. Oförsagdin mukaan se on alusta luoda WOW-elämyksiä muotoilun avulla. Talk shown lisäksi yritys muun muassa kehittää lappilaisten terveyskeskusten palveluita asiakaslähtöisemmiksi muotoilun avulla ja on kehittämässä ekologista pienasumisen konseptia.

Juliuksen Hiace -talk show julkaistaan internetissä 8.11. Kaikki yhdeksän jaksoa tulevat nähtäville kerralla. Loppuvuoden aikana ilmestyy myös podcast-jaksoja sekä järjestetään live-tapahtumia ja julkaistaan ekstramateriaaleja sosiaalisessa mediassa.

- Juliuksen Hiace on oodi lappilaisuudelle ja kurkistus pohjoisen maakunnan pinnan alle. Talk show -sarja on todistusaineistoa tehemä pois -asenteelle ja pohjoiselle vieraanvaraisuudelle. Lappi on hieno paikka olla ja elää. Niin hieno että se on oman talk show -sarjan arvoinen, maalailee Oförsagd.

Sarja nähtävissä 8.11. alkaen osoitteessa www.juliuksenhiace.fi

Fakta

* Juliuksen Hiace -talkshow on netti-tv-sarja tämän päivän Lapista ja lappilaisuudesta
* Yhdeksän jaksoa
* Kymmenen vierasta
* Kesto 45 minuuttia per jakso

Vieraat

* Oula Guttorm, tuottaja, muusikko
* Liisa Holmberg, elokuvakomissaari, entinen Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori
* Jussi Olavi Jokinen, näyttelijä, teatterinjohtaja, Lentävä Poro
* Kaj Kostiander, panimojohtaja, toimitusjohtaja, Tornion Panimo
* Katja Misikangas, kansanparantajan perillinen, yrittäjä, Arctic Warriors Oy
* Anu Pentik, muotoilija, perustaja, Pentik Oy
* Mika Riipi, Lapin maakuntajohtaja
* Jope Ruonansuu, koomikko, laulaja
* Tuomas Timonen, toimitusjohtaja, Kemijoki Oy
* Kari Väänänen, näyttelijä, ohjaaja

Isäntänä Julius Oförsagd, muotoilija, yrittäjä, Arctic Factory
Ohjaaja Jussi Olavi Jokinen
Kuvaaja, leikkaaja Antti Raatikainen
Tuotantoyhtiö Arctic Factory

Yhteistyökumppanit:

Kemijoki Oy
Arctic Warriors
Tojo-Auto, Auto Aho Oy
Kemin kaupunki
Tornion Panimo
Saamelaisalueen koulutuskeskus
House of Lapland
Kupilka

Taiteiden Yö saapuu Keminmaahan 2019

30.10.2018
Keminmaa liittyy ensi vuonna Taiteiden yö -tapahtumapaikkakuntien joukkoon. Keminmaan Taiteiden yö tullaan järjestämään alustavien suunnitelmien mukaan syys-lokakuun taitteessa 2019.

Keminmaan sivistyslautakunta hyväksyi asiaa koskevan valtuustoaloitteen kokouksessaan 24. lokakuuta. Lautakunnan päätöksen mukaan kunnan vapaa-aikapalvelut järjes­tävät Vuoden 2019 Taiteiden yö –tapahtuman talousarvion puitteissa syksyllä 2019.

Valtuustoaloitteen Keminmaan Taiteiden Yön järjestämisestä teki Rokkineuvoksen siviilipersoona, Keminmaan kunnanvaltuutettu ja sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Juhani Hiltunen. Aloitteen allekirjoittivat myös muut Vasemmistoliiton valtuustoryhmän kuusi jäsentä.


Tapahtuman tarkoituksena on nostaa Keminmaan kulttuuriprofiilia ja sen kautta kunnan kulttuuritoimijat pääsevät esittämään taitojaan. Ajatuksena on, että sisällön tapahtumaan tuottavat esiintyjät, yhtyeet, artistit, taiteilijat, järjestöt, kyläyhdistykset, urheiluseurat ja muut kolmannen sektorin toimijat. Myös keminmaalaiset yritykset voivat järjestää Taiteiden yöhön liittyviä tapahtumia tiloissaan. Tapahtumaan liittyen Keminmaan kirjasto ja museo olisivat avoinna tapahtuman ajan.

Aloitteessa esitettiin, että kunta antaa tapahtumaan tilat maksutta, toimii tapahtuman koordinoijana, hankkii tarvittavat luvat ja huolehtii osaltaan tapahtuman markkinoinnista.
Tapahtuman keskuspaikaksi on kaavailtu koulukeskusta, mutta tapahtumia voitaisiin järjestää myös kunnan joka kolkassa esimerkiksi kyläyhdistysten toimesta. Tapahtuman koordinoijana toimisi kunnan vapaa-aikapalvelut.

Ideana on, että tapahtuma sisältää kulttuuria ja taidetta laidasta laitaan; esimerkiksi teatteria, monipuolista musiikkia, konsertteja, maalaustaidetta, kuvanveistoa, elokuvia, videoita, runonlausuntaa, kirjallisuutta, tanssia, performansseja, liikuntaa, urheilua, näyttelyitä, luentoja, keskustelutilaisuuksia, työpajoja, valotaidetta, kulttuurikirppiksen sekä osallistavia tapahtumia lapsille. Tapahtumat olisivat pääsääntöisesti maksuttomia. Kirjailijat voisivat myydä kirjojaan, kuvataiteilijat maalauksiaan ja niin edelleen.


Suomen ensimmäinen Taiteiden yö -tapahtuma järjestettiin Helsingissä vuonna 1989. Seuraavana vuonna tapahtuma alkoi myös Turussa. Ideana oli järjestää monipuolinen kulttuuritapahtuma, jonka aikana museot ja galleriat ovat auki, kirjakaupoissa ja kahviloissa on runonlausuntaa ja musiikkiesityksiä. Kulttuuritarjonnan näkyminen myös katukuvassa lukeutuu tapahtuman perusideaan.

Paikkakuntia, joissa Taiteiden yö on järjestetty Helsingin lisäksi ovat ainakin Haapavesi, Hamina (nimellä Valojen yö), Joensuu (nimellä Joen yö), Jyväskylä (nimellä Yläkaupungin yö), Kajaani, Kemi, Kouvola, Kuhmo, Kuopio (nimellä Kuopion Sataman yö), Lahti (nimellä Taidelauantai), Lappeenranta (nimellä Linnoituksen yö), Naantali (nimellä Birgitan yö), Oulu, Raahe, Rauma (nimellä Mustan pitsin yö), Rovaniemi, Seinäjoki (nimellä Seinäkuun yö), Tampere (nimellä Tapahtumien yö), Turku, Tuusula, Tyrnävä ja Vaasa.

Tony Kakko & Northern Kings mukana vuosisadan Kulttuurigaalassa

* Turun Logomossa keskiviikkona järjestettävä juhla nähdään TV1:llä suorana lähetyksenä klo 21 alkaen.

* Juhlassa selviää myös A.W. Yrjänän valinta Vuosisadan museoksi.

17.10.2017
Tony Kakko ja Northern Kings esiintyvät huomenna Turun Logomossa järjestettävässä Vuosisadan Kulttuurigaalassa monien muiden artistien ohella. Gaala alkaa kello 21 ja se lähetetään YLE TV1 -kanavalla suorana lähetyksenä.

Northern Kings on sinfonista laulumusiikkia esittävä metalliyhtye, jossa vaikuttavat Sonata Arctican Tony Kakon lisäksi Marco Hietala (Nightwish, Tarot), Jarkko Ahola (Teräsbetoni) ja JP Leppäluoto (Charon, Harmaja).  Jokainen nelikosta on mukana myös Raskasta Joulua -projektissa.

Northern Kings perustettiin vuonna 2007 ja se on julkaissut kaksi albumia; Reborn (2007) ja Rethroned (2008). Julkaisulistalta löytyy myös neljä singleä; We Don't Need Another Hero (2007), Hello (2007), Kiss From a Rose (2008) ja Lapponia (2010).

Harvakseltaan esiintynyt yhtye on tehnyt yhden harvoista keikoistaan Kemin Satama Open Airissa vuonna 2010.


Vuosisadan Kulttuurigaalassa Logomon lavalle nousevat myös Katri Helena ja Jenni Vartiainen, Irina ja Mikko Leppilampi, Paula Koivuniemi sekä oopperalaulajat Helena Juntunen ja Matti Salminen.

Katsojat saavat nauttia myös Jorma Uotisen loihtimasta tanssitaiteesta sekä sirkusammattilaisten taidonnäytteistä. Mukana ovat niin ikään a capella -yhtye Rajaton, Suomen vanhin viihdeorkesteri Dallapé ja Turun filharmoninen orkesteri Leif Segerstamin johdolla sekä Turun Kaupunginteatteri. Muotitaiteilija Jukka Rintalan juhlapukunäyttely punaisen maton äärellä luo asiaan kuuluvat puitteet jo gaalaan sisään tultaessa.


Gaalan huipentumana selviää kuka on Vuosisadan kulttuuripersoona. Alkukesästä julkaistiin sadan suomalaisen taiteen eri aloja edustavan taiteilijan lista suomalaisten äänestettäväksi.  Joukko on supistunut kansalta saatujen äänien ja Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunnan valintojen pohjalta 20 suosituimman finalistin listaksi.

Sanna Stellanin ja Jaakko Saariluoman juontama Kulttuurigaalan suora televisiolähetys päättyy juhlavasti Vuosisadan kulttuuripersoonan julkistamiseen.

Loppusuoralle ovat päässeet Alvar Aalto, Eija-Liisa Ahtila, Pete von Bagh, Jörn Donner, Akseli Gallen-Kallela, Tove Jansson, Aki Kaurismäki, Eino Leino, Juice Leskinen, Väinö Linna, Vesa-Matti Loiri, Karita Mattila, Spede Pasanen, Kaija Saariaho, Helene Schjerfbeck, Jean Sibelius, Jari Sillanpää, Edith Södergren, Mika Waltari ja Tapio Wirkkala.

Gaalassa jaetaan useita muitakin tunnustuksia ja palkintoja. Muun muassa Museoliitto paljastaa muusikko ja muusikkokirjailija A.W. Yrjänän valinnan Vuosisadan museoksi.

Jari Sillanpää palaa Kaakamoon

Vuoden lappilainen kylä on myös todellinen kesäfestarikylä lukuisine tapahtumineen.

8.6.2017
Kaakamon kesässä 2017 on tapahtumia joka kuukaudelle. Yksi huippuhetkistä koetaan sunnuntaina 23. heinäkuuta kun Jari Sillanpää ja Men in Black -orkesteri astuvat lavalle Kamoon Kaakamoon – Alapää soi -tapahtumassa. Edellisen kerran Sillanpää esiintyi Kaakamossa 2013 ja veti tapahtumaan 2 000 henkeä. Tuolloin Sillanpää ristittiin jo "puolikaakamolaiseksi".
Sillanpään kanssa lavalle nousee tutusti rautainen kaakamolais-kemiläinen Men In Black.

- Jari halusi itse tulla mukaan, kertoo Men In Black –yhtyeessä soittava Kaakamo-aktivisti Jani-Petteri Hägg. Tapahtuma on jäänyt ”Siltsulle” hyvin mieleen. Edellisellä kerralla hän osti myös pääsylipun tilaisuuteen. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun mies osti lipun omalle keikalleen, mutta tapahtuman hyväntekeväisyysluonne puhutteli miestä vahvasti.


Tapahtuman muut esiintyjät ovat tuhtia iskelmäpoppia soittavat Rojal, upeaääninen kaakamolainen Ramona Vaara - ellei menestys Tangomarkkinoilla vie häntä muille maille sekä Kaakamon bändikoululaiset. Ramona Vaara on edennyt Tangokuningatar –kisassa kahdeksan semifinalistin joukkoon. 17.6. pidettävässä semifinaalista kuusi parasta pääsee loppukilpailuun. Ramona Vaara oli hyvin esillä myös talven Voice of Finland –kisassa ja putosi jatkosta vasta juuri ennen livelähetyksiä battle-vaiheessa.
- Ihme on, ellei Ramona pääse Tangomarkkinoiden loppukilpailuun, ennakoi Jari Vesa, joka muun muassa Häggin, Kaakamon Kylätoimintayhdistyksen puheenjohtaja Juha Nikupeterin sekä Napakympin isännän Jouni Kankaan kanssa järjestelevät Tornion suurimman kylän tapahtumia.
- Mukana on paljon muitakin ja vaikka tapahtumat ovat hyvin erilaisia, aika pitkälle sama porukka niitä on puuhaamassa, Kangas tuumaa.
- Meillä on hyvä porukka, joka tekee hommia ja miljöö, jossa tapahtumia on helppo järjestää, Kangas lisää.
Jari Vesalla on vastaus valmiina, kun häneltä kysyy, että miksi tapahtumia järjestetään suorastaan hulvaton määrä.
– Miksi ei, Vesa kysyy takaisin.

Kamoon Kaakamoon -liput maksavat 20 euroa, ennakkoon 15. Myynti Napakympistä, Tornion Musiikista ja Kemin Musiikista. Kamoon Kaakamoon – Alapää soi on vuodesta 2011 alkaen järjestetty hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tuotto menee lyhentämättömänä kaakamolaisten lasten ja nuorten hyväksi. Pääkohteena on koululaisten bändikoulu. Aiempina vuosina tapahtuman lavalle ovat nousset muiden muassa Pentti Hietanen perheineen, Arja Havakka ja Taiska.

Heme, Freezer ja The Bilebändi KaakamoFästeillä

Rokki soi ja laulu raikaa Kaakamossa tapahtuu jo lauantaina 17. kesäkuuta kello 19 alkaen, kun ensimmäistä kertaa järjestettävillä KaakamoFästeillä Joku Paikallinen Heme eli Heikki Vieresjoki pistää kansan joraamaan hittien tahdissa, Freezer tykittää ”ganesrokkia” luihin ja ytimiin ja lopullisen hippaniitin iskee The Bilebändi. Lisäksi Napakympin sisällä esiintyvät Jukka ja Juulia. Välihilpeyden takaa mikrofoniinpuhuja Tommi Reponen. Liput KaakamoFästeille maksavat 15 euroa, ennakkoon vain kympin ja myyntipaikkana on Kaakamon Napakymppi. Fästeistä on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma.

Kaakamo Summer Meet toista kertaa

Livemusiikkia on tarjolla myös lauantaina 12.8. alkaen toista kertaa järjestettävässä 2nd Kaakamo Summer Meet jenkkiautotapahtumassa. Tapahtuma pitää sisällään upeita autoja, kilpailuja ja rock'n rollia, josta vastaavat Apes On Parade, Stumble Boys sekä Bull By The Horns. Iltaohjelma, johon bändit lukeutuvat, alkaa klo 21 ja lippu kustantaa kymmenen euroa.

Päivätapahtuma alkaa jo klo 14 Kaakamon Kylätalon ja Napakympin piha-alueella harrasteajoneuvojen kokoontumisella. Tapahtuman kaava on pitkälti sama kuin viime kesänä; kolme parasta autoa palkitaan, moottorin hajotetaan, kilpailuja, syömistä ja juomista sekä taustamusaa. Päivälipun hinta on vain 5 euroa, alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi.

Kulttuurikartanoista mopojen 24 minuutin ajoihin

1300 asukkaan Kaakamon kesässä tapahtuu paljon muutakin. Lauantaina 10. kesäkuuta klo 11 alkaen pidettävä Avoimet kylät -tapahtuma pitää sisällään kylän rakennusperinnettä, peräautokirppiksen, pyöräily- ja mopoilutempauksen. Tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet kylät tapahtumien ketjua. Vastaava tapahtuma järjestetään Suomi 100 –juhlavuoden merkeissä noin 700 kylässä eri puolella Suomea. Lapista mukana on 96 kylää.

Kulttuurikartanoihin eli kylän rakennusperinteeseen ja muuhun historiaan voi tutustua Raittiusseuran talolla, jossa on valokuvanäyttely 1920 ja 30 -luvulla Kaakamossa opettaja Piippolan ottamista, entisöidyistä lasinegatiiveista.
Historioitsija Mika Kulju kertoo Hirsikankaalla toimineesta sotahevossairaalasta, yhteislaulua ja puheita. Paikalla on puffetti, josta pikkurahalla kahvia ja pullaa.
Kaakamoniemessä pidetään Niemipirttiä avoinna ja paikalla on Pauli Dunder kertoilemassa paikan historiaa ja esittelemässä paikkoja.
Kylätalon pihapiirissä olela Alapään vanha koulu on myös avoinna, johon kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa.

Peräkärrykirppis on Kylätalon pihapiirissä sekä Tiffany -taidelasityö-, kankaankudonta- ja nukentekokurssien näyttelyt. Pappa-mopojen 24 min ajot ja tikanheittokisat Napakympissä.
Tour De Kehäkangas pyöräilytapahtuma toteutuu yhteistyössä Laivaniemi-Kyläjoki kyläyhdistyksen kanssa. Tapahtumassa edetään pyörillä Kyläjoen koululta Kaakamon Kylätalolle pyörätietä käyttäen. Pyörät voivat olla polkupyörässä, rullaluistimissa, rullasuksissa, scuutissa tai vaikka rollaattorissa, kunhan ei ole moottoria varusteena. Osallistujille maalissa numerolappua vastaan heltiää makkara ja pillimehu/kahvi/tee.
Kirppis alkaa klo 11, Tour de Kehäkangas ajajakokous klo 11.30 ja muut klo 12. Tapahtumat päättyvät kello 15.

Kaakamon kesäjuhlat ja Leppikarin Saaripäivät

Lisäksi muutaman vuoden tauolla olleet, perinteiset Kesäjuhlat palaavat Kaakamon kesäohjelmistoon. Paikkana on idyllinen Kaakamonniemen lohikenttä ja pääohjelmanumerona on tietysti pohjoisen havumetsävyöhykkeen paras lohikeitto. Myös tikat lentävät, nauloja hakataan ja muutakin mukavaa tekemistä löytyy lauantaina 5. elokuuta.

Samaisena lauantaina järjestetään myös Leppikarin Saaripäivät yhteistyössä Laivaniemi-Kyläjoki Kyläyhdistyksen kanssa. Tapahtumassa esitellään uusi rantaväylä, mikä on ruopattu parin viime talven aikana.

Kaakamoon on jatkossa luvassa myös harrastajateatteria, ensimmäiset käsikirjoitukset ovat jo työn alla. Kesän aikana aloitetaan myös kiinteän esiintymislavan tekeminen Kylätalon pihalle ja piha-alue myös asfaltoidaan.

Fakta

Kaakamon tapahtumat kesällä 2017

* 10.6. Kulttuuria, kirppistä, pyöräilyä ja mopoilua.
* 17.6. Kaakamo Fästit, musiikkia Kylätalon pihalla ja Napakympissä.
* 23.7. Kamoon Kaakamoon - Alapää soi -tapahtuma, Kylätalon pihalla.
* 5.8. Kaakamon kesäjuhlat ja Leppikarin saaripäivät  Kaakamoniemessä.
* 12.8. Kaakamon Summer Meet. Jenkkiauto- ja rock –tapahtuma.

Jope Ruonansuun karikatyyri-piirroksia esille Kemin sarjakuvanäyttelyyn

7.4.2017
Suomalaisten rakastama imitaattori, muusikko, koomikko ja näyttelijä Jope Ruonansuu on myös taitava karikatyyrien piirtäjä. Kemin sarjakuvanäyttely esittelee 29. huhtikuuta alkaen Ruonansuun karikatyyreja.

Mukana on teoksia lukuisista tunnetuista hahmoista kuten Sauli Niinistö, Lauri Tähkä, Kikka, M.A.Numminen, Martti Ahtisaari ja Urho Kekkonen. Esillä on parisenkymmentä teosta.

– Useimpia piirtämiäni hahmoja olen myös imitoinut. Ehkä niissä on sitä kautta jotain sellaista tuttua, jonka olen koittanut saada esiin myös piirtämällä. Täydentelen pikkuhiljaa Kemin näyttelyä ja mukaan saattaa tulla muutama kemiläinenkin legenda, kenties, Ruonansuu kertoo.

Suurin osa teoksista on originaalipiirroksia, mutta mukana on myös julistekopioita. Osa näyttelyssä olevista teoksista on myös myytävänä.

Kemin sarjakuvanäyttely on suljettuna 24.4.-28.4. näyttelyn ripustamisen ja pysyvän näyttelyosion muokkaamisen ajan.

Jope Ruonansuun teokset ovat nähtävillä Kemin sarjakuvanäyttelyssä elokuun loppuun asti.

Perustietoa Kemin sarjakuvanäyttelystä

Kemin sarjakuvakeskuksen näyttely on tiettävästi ainoa maassamme oleva pysyvä, kolmiulotteinen sarjakuvanäyttely. Jo laajuudessaankin kyseessä on ainutlaatuinen näyttely, joka esittelee niin kotimaista kuin ulkomaalaistakin sarjakuvaa, monin eri tavoin.

Kolmiulotteisten patsaiden lisäksi näyttelyssä on esillä muun muassa useiden tunnettujen suomalaisten piirtäjien originaaleja kuten Pertti Jarla (Fingerpori), Milla Paloniemi (Kiroileva siili), Ilkka Heilä (B.Virtanen), Kari Korhonen (Aku Ankka & Angry Birds), Tarmo Koivisto (Mämmilä) ja Ville Ranta (Useita sarjakuvia).

Sarjakuvanäyttely on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11-17 ja lauantaisin kello 11-16 osoitteessa Valtakatu 22, 94100 Kemi.

Peter Franzén -palkinnot Taava Temoselle ja Anttu Väisäselle

14.2.2017
Näyttelijä, kirjailija Peter Franzén jakoi videoyhteyden välityksellä nimeään kantavat Elämän liekki -palkinnot kahdelle Kirkonmäen koulun oppilaalle tiistaina Keminmaassa.

Palkinnon saivat 3 A-luokan oppilas Taava Temonen, joka on opettajien mukaan innokas osallistuja, nauttii esiintymisestä ja onkin taitava esiintyjä, joka puhkeaa kukkaan lavalla ja on lisäksi kohtelias, iloinen ja toiset huomioon ottava oppilas sekä 6 A luokan oppilas Anttu Väisänen, joka on kohtelias herrasmies, huomaavainen ja toisista huolehtiva kaveri sekä taitava laulaja ja esiintyjä.


Palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa. Franzén on Keminmaan koulukeskuksen kummi. Hän osallistui tilaisuuteen videoyhteyden välityksellä Ranskan kodistaan.
- Olen lomaillut täällä pari viimeistä kuukautta perheen kanssa. Loma on ollut tosin työntäyteistä, olen kirjoittanut kirjaa ja kolmea käsikirjoitusta. Runsaan kirjoittamisen lisäksi näyttelen, ohjaan elokuvia ja tuotan niitä, Franzén kertoi.
Työaikana Franzén oleskelee etupäässä Irlannissa, jossa kuvataan Viikingit -sarjaa, jossa hän on näytellyt toista vuotta.
- En tiedä vielä mitä kaikkea tämä vuosi tuo muknaan, mutta toivottavasti eteen tulee myös uusia juttuja ja haasteita, joista tykkään, 45-vuotias Franzén totesi.

Ystävänpäivän merkeissä pidetyssä tilaisuudessa koulun oppilaat kertoivat Franzénille mitä koulussa on tapahtunut viime aikoina, lauloivat kaksi yhteislaulua (Minun ystäväni on kuin villasukka ja Skidimandinkke) ja esittivät koulukummilleen kysymyksiä. Lisäksi Annu Ylimartimo ja Saara Pellikka esittivät runon ystävyydestä. Tilaisuuden juontavat rehtori Hannele Matinlassi, Jessica Heikkinen (5 B) ja Iida Marjeta ( 4 B).


Peter Franzén on syntynyt Keminmaassa 14.8.1971. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa, omaan elämäänsä pohjautuvat Tumman veden päällä ja Samoilla silmillä. Franzén myös kirjoitti käsikirjoituksen ja ohjasi Tumman veden päällä -elokuvan vuonna 2013.

Franzen on näytellyt muun muassa elokuvissa Kuningasjätkä, Rukajärven tie, Badding, Emmauksen tiellä, Rölli ja metsänhenki, Kuutamolla, Pahat pojat, Koirankynnen leikkaaja, Matti, Rööperi, Ralliraita ja Suden arvoitus. Kaikkiaan hän on esiintynyt yli 40 elokuvassa ja 15 televisiosarjassa Suomessa ja ulkomailla. Ulkomaisista sarjoista hän esiintynyt mm. CSI Miamissa ja True Bloodissa.

Franzen on naimisissa näyttelijä-laulaja Irina Björklundin kanssa, joka saapuu konsertoimaan Keminmaan Vallenius-saliin lauantaina 18. maaliskuuta.

Elävän musiikin riemujuhlaa tänään Meri-Lapissa

23.7.2016
Elävää musiikkia raikaa tänään joka puolella Meri-Lappia. Rokkineuvoksen tiedossa on ainakin 14 musiikkitapahtumaa alueella, ja kesäsääkin on parhaimmillaan, joten tänään livemusiikin ystävillä on todellakin valinnanvaraa.

Valintoja on pakko tehdä, mutta pienellä suunnittelulla ennättää käydä useammassakin paikassa. Päivän voi aloittaa kello 13 Kallinkankaan hiihtokeskuksen Kalli Summer Showsta, jonka bändiskabassa neljä yhtyettä kamppailee kahdesta paikasta samassa paikassa 13. elokuuta pidettävään Pesukarhurockiin.

Mukana ovat yhtyeet The Pioneers (Keminmaa), Survive the Silence (Oulu), Glass Wipe (Kemi) ja No Swaps (Tervola). Musiikin kuuntelun lomassa voi osallistua frisbeegolfkisaan, ampua tarkkuusammuntaa paintball -merkkaimella tai näyttää taitonsa skeittirampilla. Myös pokemonit ovat tapahtumassa paikalla, sillä paikalle laitetaan myös Pokemon Go -pelaajille Lure Kallin pokestoppiin. Nälän yllättäessä ulkona on myynnissä makkaraa ja mehua. Myös Kallin kahvio palvelee koko tapahtuman ajan. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Kello 15 voi jo kömpiä Keminmaan koulukeskuksen tuntumaan hyväntekeväisyysolutwestareille. Livemusiikki alkaa kello 18 ja tapahtumassa esiintyvät Kristian Meurman, Heikki "Heme" Vieresjoki, Erkki "Juice" Puotiniemi ja Remington -yhtye. Juontajana toimii Tommi Reponen. Puoleen yöhön asti kestävään tapahtumaan pääsee maksamalla kymmenen euron pääsymaksun, tuotot menevät keminmaalaisten nuorten hyväksi.

Tornion kirjaston takana sijaitsevalla laululavalla alkaa kello 15 Musapiknik, jossa soittavat Reeta (plays Robin), Duo Jukka & Julia, Anni & Mari-Ella, Jonas experience, Keltainen Sukellusvene sekä Worst Night Out. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Haaparannan Rantapuistossa jatkuu klo 16-22 jo perjantaina alkanut pohjoismainen laulelmafestivaali Visa Nordica. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa, jonne on vapaa pääsy, tarjolla on pohjoismaisia laulelmia, kesäisiä säveliä, jazz-laulelmia ja, lastenlauluja.

Tornion Torandassa soittaa illalla kello 21 alkaen vuonna 2006 perustettu torniolaishaaparantalainen The Ratz'n Roll. Rytmibluesia ja rockia soittava yhtyeen tarjoilee niin omia kappaleitaan kuin hyvin tunnettuja covereitakin. Kyseessä on päivällä klo 14 alkavan Kalotin vahvin ja kovakuntoisin -tapahtuman iltabileet.


Kemin Täiköntorilla vietetään Juicerockin pääiltaa kello 18-22. Lavalle nousee Paperitähdet All Stars vierainaan Mikko Alatalo, Jammi Humalamäki, Jari Yliaho, Antti Tammilehto ja Jan Sjögren. Kekkereihin on vapaa pääsy.

Easy Living in Kemi -tapahtumaviikkoon liittyviä päivän tapahtumia ovat myös Ravintolalaiva Katariinan terassailla klo 18 alkava James Brown & The Hetfield's -yhtyeen keikka, trubaduuri Teemu Ylinikan Satamakaffila Nuotassa klo 20 alkava keikka, sekä Ankkurissa klo 22.30 alkava Krista Tiitisen ja Kesäpojat -yhtyeen keikka. Sisäänpääsy Ankkuriin maksaa 5 euroa, muut keikat ovat ilmaisia.


Tervolassa livemusiikkia tarjoilee illan kähmässä Jesse Kaikuranta. Keikkapaikkana on Tervolahovi.
Perinteisen tanssimusiikin ystävillekin on kosolti tarjontaa. Suukosken keitaalla Tervolan Koivussa esiintyy Teemu Roivainen & Hovinarrit, tanssikeskus Pohjanrannassa Keminmaassa Kyösti Mäkimattila & Varjokuva sekä Tanssiorkesteri Chrystal Laren baarissa Arpelassa.

Amerikkalaista ja tanskalaista poprockia Torniossa

16.5.2016
Pop & jazzkonservatorio Lappian mainiot konsertit jatkuvat tällä viikolla Tornion Musiikkitalolla. Maanantai-iltana livemusiikin ystäville on tarjolla funk, rock ja ja modernia tanssimusiikkia saumattomasti yhdistelevän Maroon 5:n tribuuttikonsertti ja keskiviikkona tehdään kunniaa tanskalaisen Mew-yhtyeen progressiiviselle pop-rockille. Molemmat konsertit alkavat klo 19 ja niihin on vapaa pääsy.

Tämän illan Maroon 5 -konsertissa kuullaan kappaleita yhtyeen ensimmäiseltä Songs about Jane läpimurtoalbumilta aina 2015 julkaistulle V albumille asti. Amerikkalaista Maroon 5 –yhtyettä tulkitsee kokoonpano, jossa soittavat konservatorion entiset, nykyiset ja tulevat opiskelijat Aino Mero (laulu), Anni Palojärvi (koskettimet), Roni Helminen (basso), Julius Rantala (rummut) ja Jani Paananen (kitara).

- Tule nauttimaan räikeillä valoilla ja tehostesavulla maustetusta rockin ja modernin funkin sekoituksesta, joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi, yhtye lupaa Facebook –eventissään.


Poprock -yhtye Maroon 5 perustettiin Los Angelesissa, Kaliforniassa vuonna 1994. Yhtyeessä on viisi jäsentä, Adam Levine (laulu, kitara), James Valentine (kitara, taustalaulu), Jesse Carmichael (koskettimet, taustalaulu), Mickey Madden (basso) sekä Matt Flynn (rummut).

Yhtyeen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Harder to Breathe, This Love, She Will Be Loved, Makes Me Wonder, Moves Like Jagger, Payphone ja One More Night. Maroon 5 on voittanut kolme Grammy-palkintoa. Tähän mennessä Maroon 5 on myynyt yli 10 miljoonaa levyä Yhdysvalloissa ja 27 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Moves Like Jagger on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä 14,4 miljoonan kopion myynnillä.

Keskiviikkona konservatorion kvintetti Wem..? kokoaa voimansa ja tulkitsee tanskalaisen Mew-yhtyeen progressiivista pop-rockia. Tapahtumassa kuullaan yhtyeen tuotannon helmiä muun muassa ..And the Glass Handed Kites ja Frengers-albumeilta. Myös tästä konsertista on luvassa on kokonaisvaltainen audiovisuaalinen elämys, jossa kannattaa ehdottomasti olla paikalla. Lavalle nousevat jälleen Aino Mero ja Anni Palojärvi sekä Paavo Malo, Joonas Syväniemi ja Otto Joki.

Mew -yhtyeen perustivat vuonna 1995 Yhtyeen muodostivat Jonas Bjerre, Bo Madsen, Johan Wohlert sekä Silas Graae. Bändin vaikutteina ovat vahvasti olleet esimerkiksi Genesis ja Pixies. Bändin musiikki ei kuitenkaan muistuta paljoakaan vaikuttajiensa tyyliä, vaan se on luonut aivan oman tyylinsä, joka omanlaisen soundinsa lisäksi etsii uusia tapoja tehdä musiikkia, albumeja tai keikkoja. Mewin tunnistaa viimeistään Jonas Bjerren korkeasta surumielisestä äänestä.

Mewin debyyttialbumi A Triumph For Man julkaistiin vuonna 1997 ja toinen albumi Half the World is Watching Me 2000. Vuonna 2003 Mew solmi kansainvälisen levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa ja keväällä julkaistiin albumi Frengers. Se sisälsi sekä uutta tuotantoa että vanhoja kappaleita kahdelta aikaisemmalta levyltä. Siitä on peräisin nimen lisänimi ”Not quite friends, not quite strangers” eli osa tavallaan tuttuja kappaleita (tosin uudistettuna) ja osa aivan uusia. Frengers oli tavallaan myös yhtyeen toinen debyyttialbumi. Se oli bändin ensimmäinen kansainvälinen julkaisu. Mew:n viimeisimmät albumit ovat Eggs Are Funny (2010) ja + - (2015).

Säkenöivä! -kuoro tarjoaa Euforiaa - kahdesti

2.5.2016
Kemiläinen kolmikymmenpäinen naiskuoro Säkenöivä! konsertoi tällä viikolla kahdesti. Euforiaa -konsertteja järjestetään kaksi, perjantaina 6.5. ja lauantaina 7.5.
­- Konsertin nimi johtaa siitä, kun yhdessä laulamisesta tulee niin euforinen olo, kertoo  Suvi-Tuuli Lehtinen, yksi kuoron perustajajäsenistä.

Konsertteihin kappaleet on valittu kuoron yhteiseltä taipaleelta. Kuorosovitukset ovat nykyisen johtajan Mia Rantamo-Erkkilän ja entisen kuoronjohtaja Jouko Kakon käsialaa.
- Molemmat ovat tehneet upeita sovituksia. Biisejä on aivan mahtava laulaa, koska ne ovat niin voimauttavia, kertoo kuoron puheenjohtaja Anniina Kolehmainen.


Säkenöivä! –kuoro perustettiin syksyllä 2012. Ensin kuoron nimi oli Joukon Säkenöivä Voima, ensimmäisen johtajansa mukaan nimetty. Pari vuotta sitten kuoron vetäjä vaihtui Mia Rantamo-Erkkiläksi ja samalla kuoron nimi yksinkertaistettiin.

Säkenöivä! on ehtinyt esiintyä monessa paikassa olemassaolonsa aikana.
­- Mieleenpainuvimpia ovat olleet festarikeikka ennen Sonata Arcticaa Kemin Satama Open Airissa vuonna 2013, sekä keikka Juha Tapion lämmittelijänä viime marraskuussa Torniossa, Anniina Kolehmainen muistelee.


Kemin Pirtillä perjantaina 6.5. kello 18 ja lauantaina 7.5. kello 16 järjestettävät esitykset ovat kuoron ensimmäiset ihan omat konsertit. Ennakkolippuja/käsiohjelmia voi ostaa Kemin musiikista tai Ravintola Corner Innistä.

Konsertissa Säkenöiviä säestävät rumpali Jiri Holpainen, sellisti Anni Myllymäki, basisti Mikko Raappana ja kosketinsoittaja Kari Hautalampi, joka tunnetaan myös Jari Sillanpään taustabändi Men In Blackin soittajana.
Konsertin juontaa Kemin teatterin näyttelijä Tatja Hirvenmäki.

Säkenöivä! -kuorossa laulavat:
Altot: Riikka-Maria Huusko, Suvi-Tuuli Lehtinen, Tiia Tiihonen, Mia Kakko, Taina Nuutinen-Kallio, Essi Sainio, Elisa Rantamartti, Miia Mustonen ja Sanna Stark.
1-sopraanot: Anniina Kolehmainen, Hanna Venäläinen, Maria Temonen, Pipsa Maikkula, Nelli Tiitinen, Tiina Kopisto, Fanny Tikkala, Heta-Jemina Pudas ja Heli Alaraatikka.
2-sopraanot: Jenni Kaarre, Kaisu Jaakkola, Katja Kiimala, Henna Järvi, Johanna Kolehmainen, Leena Tavi, Maija Poikolainen, Niina Jyrkäs, Elisa Särkelä ja Johanna Helttunen.

30 vuotista taivaltaan juhliva Wentus Blues Band tänään Kemin Ankkurissa

Tiukan bluesviikonlopun täydentää lauantaina lavalle nouseva Tomi Leino Trio.

15.4.2016
Tänään Kemin Ankkurissa esiintyvän suomalaisen rytmimusiikin sanansaattajayhtye Wentus Blues Bandin CV on lähes loputon. Yhtye on oman työnsä lisäksi esiintynyt lähes kaikkien merkittävien bluesartistien taustalla, tehnyt elokuvia, julkaissut levyjä mm. tarunhohtoisessa Woodstockissa, kiertänyt lähes tauotta 30 vuoden ajan esiintyen 17 eri maassa. Takana on siis miljoonia kilometrejä verta, hikeä ja kyyneleitä.

Vuonna 1986 Kokkolassa perustetulle yhtyeelle kuluva vuosi on todellinen juhlavuosi. 30 vuotta täyttävä yhtye juhlii synttäreitään oikein kunnolla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kokkolassa. Tuolloin pidettävällä kaksipäiväisen Wentusfest -tapahtuman lavalle nousevat muun muassa Eero Raittinen, J. Karjalainen, ruotsalaiset Louise Hoffsten ja Sven Zetterberg sekä amerikkalaiset tähdet Lazy Lester, Barrence Whitfield ja Duke Robillard, alkuperäinen WBB sekä kemut huipentava brittiläinen Dr. Feelgood.

Komeita juhlia bändi on pitänyt aiemminkin. Kymmenen vuotta sitten yhtyeen 20-vuotisjuhlien näyttämönä oli Helsingin Aleksanterin teatteri. Juhlat poikivat muun muassa tuplalevyn ja Jussi -ehdokkuuden saaneen Family Meeting -elokuvan, joka on yksi yhtyeen pitkän taipaleen kohokohdista.

Wentus Blues Bandin vuosi 2016 on kiireinen ennen elokuisia 30-vuotisjuhliakin. Huhtikuussa yhtye keikkailee kotimaan lisäksi eri puolilla Ruotsia. Heinäkuussa WBB lämmittelee Seinäjoella lauteet kuumaksi ZZ Topille.

Aiemmin jo kymmenen albumia tehnyt bändi julkaisi tammikuussa juhlavuoden kunniaksi Lucky Strike Mama -albumin, joka ei jää yhtyeen vuoden ainoaksi äänitteeksi. Bändi tekee uuden aluevaltauksen toteuttamalla  basisti Robban Hagnäsin monivuotisen unelman suomenkielisestä Bob Dylan -levystä. Projektissa on mukana eturivin kotimaisia artisteja, muun muassa J. Karjalainen, Pelle Miljoona ja Mariska. Levy on tarkoitus julkaista toukokuussa, jolloin Bob Dylan täyttää 75 vuotta.

Wentus Blues Bandin muodostavat Juho Kinaret (laulu, perkussiot), Rabban Hagnäs (basso, taustalaulu), Niko Riippa (kitara), Daniel Hjerppe (rummut), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Kim ”Hiding” Vikman (kitara). Yhtye nousee Ankkurin lavalle tänään noin klo 23. Lipunhinta on 14 €. Tarjolla on tanakkaa soitantaa ja hyvää tunnelmaa, jota ei kannata jättää väliin.

Tomi Leino Trio lauantaina


Ankkurin liveillat jatkuvat heti perään lauantaina, jolloin lavalle astelee Tomi Leino Trio, joka on maailman ehdottomaan blueskärkeen kuuluva yhtye.
Tomi Leino on kansainvälisesti arvostettu suomalainen bluesmuusikko, joka taitaa kitaran, huuliharpun, laulun sekä biisinteon suvereenilla tavalla. Yhtyeen kompin marinoivat luottomiehet Jaska Prepula (basso ja kitara) ja Mikko Peltola (rummut), jotka ovat myös bluesin erikoismiehiä. Jokaisella kolmikosta on myös pitkä ja laaja kokemus työskentelystä tyylilajin amerikkalaisten mestarien kanssa. Yhdessä kolmikko on enemmän kuin osiensa summa rakentaen hypnoottisen ja dramaattisen kaaren esiintymisiinsä.

Yhtyeeltä on juuri ilmestynyt tuore julkaisu Hip Shootin. Monipuolista ja vauhdikasta vanhan liiton bilemusiikkia yhtyeen autenttisella, mutta tuoreella otteella esittämä albumi ilmestyi helmikuun lopulla. Levy äänitettiin Suprovox-studiolla suoraan vanhalle kaksiraitanauhurille täysin livenä, jonka ansiosta levyllä kuuluu yhtyeen spontaani, vuosien kovan keikkailun myötä saumattomaksi hioutunut yhteissoitto.
Bändin edellinen pitkäsoitto Get On Down ilmestyi vuonna 2013.

Yhtye keikkailee Suomen lisäksi säännöllisesti muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Esimerkiksi toukokuun lopulla yhtye soittaa Ruotsissa Mönsteråsin bluesfestivaaleilla. Ankkurissa yhtyeen showtime on kello 23. Mukaan bailuihin pääsee 9 euron hinnalla.

Kemiin saapuva Anna Abreu julkaisi uuden biisin

14.4.2016
Huomenna perjantaina Kemin Corner Innissä esiintyvä Anna Abreu on julkaissut tänään Spofityssä uuden maistiaisen syksyllä ilmestyvältä ensimmäiseltä suomenkieliseltä albumiltaan. Kappale on nimeltään Kaikki mussa rakastaa kaikkea sun. Kappaleen kuultiin julkisuudessa ensimmäisen kerran 2. huhtikuuta tv-ohjelmassa Saturday Night Live.

– Biisi on henkilökohtainen  siitä, kun pelkää, että toinen lähtee. Tavallaan tietää, että se on siinä, mutta aina on se pieni pelko, että mitä vain voi tapahtua. Se kertoo myös kaukosuhteesta ja siihen liittyvästä kaipauksesta, Abreu kertoo MTV3:n ohjelman nettisivuilla.
– Tulevalla levyllä on paljon henkilökohtaisia biisejä, esimerkiksi lapsuudestani. Biiseissä on sellaisia asioita, joita en aiemmin itse olisi uskaltanut niillä sanoa, Abreu jatkaa.

Tulevalta levyltä on jo aiemmin julkaistu kolme sinkkua, ja keikoilla kotimainen materiaali on purrut yleisöön hyvin. Edellinen lohkaisu, Grindaa ja flowaa (feat. Tippa-T) – kappale julkaistiin helmikuussa.


Anna Abreun ura on ollut sen alkumetreistä lähtien huikeaa lentoa. Nuori vantaalaisneito sulatti suomalaisten sydämet vuoden 2006 Idols-kisassa sijoittuen tiukan kilpailun kakkoseksi.  Abreun Idols -ajoista tulee siis syksyllä kuluneeksi jo kymmenen vuotta.

Abreun debyyttialbumi Anna Abreu myi tuplaplatinaa ja Abreu on myös palkittu kahdesti vuoden naissolistiksi Emma-gaalassa. Toinen albumi myi platinaa.

Abreu on vaihtanut laulukielen ja julkaisi kesällä 2015 ensimmäisen suomenkielisen singlensä Bandana. Biisi oli yksi kesän soitetuimmista ja keikkui Spotify-listan kärkisijoilla.

Ihan vierasta suomenkieliset biisit eivät olleet aiemminkaan. Niiden makuun Abreu pääsi Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2013. Annan versio Kylmästä lämpimään -kappaleesta nousi kauden suosituimmaksi ja se kipusi radioiden soittolistojen kärkeen. Vuonna 2014 Anna vieraili JVG:n Huominen on huomenna –kappaleella, joka nousi heti julkaisuistaan Spotifyn ykkössijalle ja kappaleen musiikkivideo oli viime vuoden katsotuin kotimainen video YouTubessa. Abreu on myynyt uransa aikana yhteensä lähes 200 000 albumia.

Abreu nousee Corner Innin lavalle perjantaina puolilta öin. Liput keikalle ennakkoon ja ovelta 17 euroa.

Tarjolla tänään: Esko Järvelä Epic Male Band

Tornion Musiikkitalolla pidettävän konsertin jälkeen iltaa voi jatkaa Pikku Berliinin jameissa.

13.4.2016
Tänään - keskiviikkona 13. huhtikuuta - Tornion musiikkitalilla konsertoi energinen folkrock -yhtye Esko Järvelä Epic Male Band levynjulkaisukiertueellaan. Konsertti alkaa kello 19.

Luvassa on todellista crossover-ilotulitusta, sillä yhtyeen musiikin on sanottu sopivan niin kansanmusiikkifaneille, rock- ja progediggareille kuin jazz-rockistakin potkunsa saaville.

- Yhtyeen debyytti tutustutti kiperää ja taidokasta folk-rockia ja -jazzia soittaneeseen kokoonpanoon: tiukkoja käänteitä, virtuoosisooloja, kansanmusiikkijuuria, viulun kielelle käännettyjä rock-riffejä, vastustamatonta svengiä. ”Rye Groove” kasvaa samasta mullasta, samoilla ravinteilla, ilmaisi ex-Musa- ja Back Beat-taustaisten Keijo Lindgrenin ja Pekka Koskivaaran retrokki-blogi bändin viime vuonna ilmestyneen kakkoslevyn Rye Groove arviossaan. Yhtyeen debyyttialbumi Epic Male Band ilmestyi 2013.

Vuonna 2012 perustettu helsinkiläisyhtye kertoo omilla nettisivuillaan edustavansa instrumental folkrockia ja olevansa uusi trashfolkcombo. Vaikutteita yhtye sanoo Facebook-sivuillaan saaneensa muun muassa Radioheadilta, AC/DC:ltä, Kirkalta ja Pasi Rautiaiselta (!).
Bändin muodostavat viulisti Esko Järvelä (soittaa myös Frigg, Baltic Crossing and Tsuumi Sound System -yhtyeissä), kitaristit Jani Kivelä ja Anssi Salminen, rumpali Janne Mathlin sekä basisti Juho Kivivuori.

Liput konserttiin maksavat 15 / 10 euroa.


Esko Järvelä Epic Male Bandin keikan jälkeen iltaa voi jatkaa ravintola Pikku Berliinissä pidettävässä jami-illassa, jossa tällä kertaa housebandina on Lappian We Are The World -suurproduktion bändi. Mikäli sinulta jäi lippu saamatta tai tahdot kuulla konsertissa esitettyjä kappaleita uudelleen, nyt siihen tarjoutuu oiva tilaisuus.

Houseband aloittaa klo 21 ja soittaa puoli tuntia. Tämän jälkeen lava on avoin kaikille. Paikan päältä löytyy perus bändisoittimet, halutessasi voit ottaa mukaan myös oman instrumenttisi. Jameihin on vapaa pääsy.

Tornion musiikkitalolla opinnäyte- ja tribuuttikonsertteja

Energinen folkrock-yhtye Esko Järvelä Epic Band Tornioon levynjulkaisukiertueellaan huhtikuussa.

9.3.2016
Pop & jazzkonservatorion kevään konserttiohjelmisto sisältää kruununjalokivensä eli We Are The World -suurtuotannon lisäksi paljon muutakin. Peace, Love & Understanding -teemalla kulkeva produktio itse asiassa toimii lähtölaukauksena Tornion Musiikkitalon kevään konserttien sarjalle.

Lähes kaikki niistä ovat opinnäyte- ja tribuuttikonsertteja. Lista tiedossa olevista konserteista alla. Rokkineuvoksen kokemusten mukaan konsertit ovat hyviä tai älyttömän hyviä. Lisäksi niihin on vapaa pääsy.

Musiikkitalon kevään ohjelmistossa on We Are The World -konserttien lisäksi vain yksi maksullinen keikka, mutta se on sitäkin mielenkiintoisempi. Keskiviikkona 13. huhtikuuta paikalle saapuu energinen folkrock -yhtye Esko Järvelä Epic Male Band levynjulkaisukiertueellaan.

Luvassa on todellista crossover-ilotulitusta, sillä yhtyeen musiikin on sanottu sopivan niin kansanmusiikkifaneille, rock- ja progediggareille kuin jazz-rockistakin potkunsa saaville.

- Yhtyeen debyytti tutustutti kiperää ja taidokasta folk-rockia ja -jazzia soittaneeseen kokoonpanoon: tiukkoja käänteitä, virtuoosisooloja, kansanmusiikkijuuria, viulun kielelle käännettyjä rock-riffejä, vastustamatonta svengiä. ”Rye Groove” kasvaa samasta mullasta, samoilla ravinteilla, ilmaisi ex-Musa- ja Back Beat-taustaisten Keijo Lindgrenin ja Pekka Koskivaaran retrokki-blogi bändin viime vuonna ilmestyneen kakkoslevyn Rye Groove arviossaan. Yhtyeen debyyttialbumi Epic Male Band ilmestyi 2013.

Vuonna 2012 perustettu helsinkiläisyhtye kertoo omilla nettisivuillaan edustavansa instrumental folkrockia ja olevansa uusi trashfolkcombo. Vaikutteita yhtye sanoo Facebook-sivuillaan saaneensa muun muassa Radioheadilta, AC/DC:ltä, Kirkalta ja Pasi Rautiaiselta (!).

Bändin muodostavat viulisti Esko Järvelä (soittaa myös Frigg, Baltic Crossing and Tsuumi Sound System -yhtyeissä), kitaristit Jani Kivelä ja Anssi Salminen, rumpali Janne Mathlin sekä basisti Juho Kivivuori.


Musiikkitalon keikat keväällä 2016

To 7.4. We Are The World. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurproduktio. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Liput: 25/20/10€. www.lipputoimisto.fi

Pe 8.4.
We Are The World. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurproduktio. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Liput: 25/20/10€. www.lipputoimisto.fi

La 9.4.
We Are The World. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurproduktio. Musiikkitalo, Tornio klo 15 ja 19. Liput: 25/20/10€. www.lipputoimisto.fi

Ke 13.4. Esko Järvelä Epic Male Band levynjulkaisukiertueella. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Liput 15 / 10 € järj. Tornio Kulttuuritoimisto ja Pop & Jazz Konservatorio Lappia.

Ti 19.4. Aapo Satokangas opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

To 21.4. Milla Koskinen opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ti 26.4. Aino Mero opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

To 28.4. Samuli Paldanius opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ti 10.5. Lauluntekijäkoulutuksen konsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ma 16.5. Maroon 5-tribuuttikonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ke 18.5. Mew-tribuuttikonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ti 24.5. Teknojen ilta -konsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

To 26.5. 2. vuosikurssin opiskelijoiden näyttökonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ke 1.6. 1. vuosikurssin opiskelijoiden konsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu