Erkki Huru Band Ankkurin lavalla. Etualalla Erkki Huru ja Jouni Kallankari, taustalla Matti Aho ja rumpujen takana ahertaa Espe Heikkinen.

Erkki Huru Band Ankkurin lavalla. Etualalla Erkki Huru ja Jouni Kallankari, taustalla Matti Aho ja rumpujen takana ahertaa Espe Heikkinen.

Erkki Huru Band julkaisi debyyttialbuminsa "Kemi"

Erkki Huru Bandin Kemi -albumin kansi. Kuva: Antti Hämeenkorpi.

Erkki Huru Bandin Kemi -albumin kansi. Kuva: Antti Hämeenkorpi.

Yhtye esitti julkkarikeikalla 16 omaa biisiä ja yhden coverkappaleen suomenkielisen version ensimmäisenä.

26.7.2016
Kemiläinen Erkki Huru Band julkaisi ensimmäisen täyspitkän levynsä viikonvaihteessa ravintola Ankkurissa, tuossa perinteistä rikkaassa kemiläisessä kulttuuurikapakassa. Kemi -albumin julkaisukonsertti oli osa Easy Living in Kemi - tapahtumaviikkoa.

Lämpimän, hienon kesäpäivän päätteeksi Ankkuri ei ollut täpösen täynnä, mutta väkeä oli riittävästi leppoisan julkkarikeikan muotoutumiseen. Kaikille läsnäolleille EHB ei ollut entuudestaan kovinkaan tuttu ja aplodien sekä bravohuutojen lomassa kuului hämmästelyä, että ovatko kaikki iskelmällistä poprockia edustavat biisit todellakin yhtyeen omaa tuotantoa.

Kyllä ovat. 17 EHB:n esittämästä kappaleesta vain yksi, toisena encorena esitetty Elämäni parhaat päivät on coverkappale. Kyseessä on kanadalaisen laulaja-lauluntekijä Bryan Adamsin kappale Summer of 69 vuodelta 1985, johon Erkki Huru on vääntänyt alkuperäistä kunnioittavat suomenkieliset sanat. Yhtye olisi saattanut jopa levyttää sen, mutta luvan saaminen on kuulemma vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Keikalla kuultiin kaikki EHB:n Kemi -albumin kappaleet ja lisäksi kaksi singleä (Kavaljeeri ja Tule vain), joita albumilta ei löydy. Biisilista: 1) Tähdenlentoa odotan, 2) Se minäkö oon, 3) Kun mä innostun, 4) Kavaljeeri, 5) Seilori, 6) Pikkutulta, 7) Kyynelvirta, 8) Kokeilen onneain, 9) Tie huomiseen, 10) Sulaa vahaa, 11) Tule vain, 12) Laulaja syntyy lavalla, 13) Kemi, 14) Elämä hymyilee, 15) Se on hän sekä encoret 16) Seitsemäs taivas ja 17) Elämäni parhaat päivät.

EHB:n jäsenet kokeneita muusikoita

Bändin esikoisalbumi on äänitetty Kemissä tämän ja viime vuoden aikana, bändin pääjehu Erkki Hurun Tangotehdas- sekä Ahti Kortelaisen Tico Tico -studioilla. Kortelainen on myös miksannut ja masteroinut levyn. Erkki Huru on puolestaan säveltänyt ja sanoittanut levyn kaikki kappaleet sekä tuottanut albumin. Laulujen sanoitukset ovat yhtyeen yhteistyössä tekemiä. Bändin kaikki jäsenet ovat pitkän linjan kemiläisiä muusikoita.

Pianistiurkuri Matti Ahon bändilistalta löytyvät yhtyeet Ektoplasma, Rytmilän Häiriö, Punaiset Delfiinit, De Soto ja Jatsipartio. Jouni Kallankari soitti jo 1980-luvulla Minea-yhtyeessä, mutta on parhaiten tunnettu Nicepappi -yhtyeen basistin tehtävistä. EHB:ssa Kallankari on saanut opetella uuden tehtävän, hän laulaa stemmoja Erkki Hurun taustalla.

Rumpali Esa Heikkinen on samaisen Nicepappi -yhtyeen rumpali. EHB:n lisäksi hän on mukana edelleen aktiivisissa Jatsipartio- ja Punaiset Delfiinit –yhtyeissä. ”Espen” bändilistalta löytyvät myös kemiläisrockin historiaan olennaisesti kuuluvat Duuri-Kuuri, Matokuuri- ja Salibändi -yhtyeet.

Yhtyeen jäsenten lisäksi levyllä akustista kitaraa soitti Lauri Laukkanen, aikanaan Duuri-Kuurissa vaikuttanut mies. Levyn kuvat ovat Antti Hämeenkorven ottamia.

Erkki Huru – mies monen laulun takaa

Myös bändiliideri, yhtyeen laulaja sekä kitaristi Erkki Huru on soittanut Salibändissä, mutta miehen aiemman uran tärkein bändi lienee ollut jo 1970-luvulla toiminut heavy-yhtye Dawson, jonka vuonna 1982 Hi-Hat Recordsin julkaiseman Sateenkaaren Tällä Puolen -LP:n tusinasta kappaleista lähes kaikki olivat Hurun säveltämiä ja sanoittamia.

Lisäksi Erkki Huru on tehnyt kappaleita muille artisteille. Hänen käsialaansa ovat muun muassa Laurician Song of the Year -kilpailussa 2006 kunniamaininnan saanut Stand By You (sävel ja sanat), Ilkka Marttalan Mä teen kunnon duunin ja Luota en enää kohtaloon (sanat), Ainon Joulu Ensimmäinen (sävel ja sanat) sekä Anu Tammelan Etkö huomaa että sua rakastan (sävel ja sanat).

The Meänland –yhtyeeltä kolmas single

30.12.2015
Haaparantalais-torniolainen reggae- ja folkyhtye The Meänland on piipahtanut studiossa purkittamassa kolmannen singlensä. Jani Nikulan säveltämä ja sanoittamana kappale on nimeltään Akka huutaa ja pauhaa. Kappale on äänitetty Kemissä Kime Klemettisen Greatsounds –studiolla.

Enimmäkseen suomen- ja meänkielistä takatahtipoljentoa luovan The Meänlandin muodostavat Sami Bergman (kitara ja laulu), Adam Huuva (laulu, melodica ja erinäiset kolistimet), Jani Nikula (basso), Ville Vuoti (rytmimies), Toni Väisänen (kitara ja banjo) sekä Mika Mustonen (kitara).


The Meänlandin ainutlaatuisuus syntyy oivaltavista sanoituksista, rennosta rytmistä ja tinkimättömästä musikaalisuudesta. Musiikissa liikutaan vaihtelevasti humoristisissa, henkevissä, kantaaottavissa ja poliittisissa tunnelmissa.

Vuonna 2010 perustetun The Meänlandin kappaleista tunnetuin on Sole Mikhään (feat. Jope Ruonansuu), joka myös on Jani Nikulan säveltämä ja sanoittama. Kappale on toistettu Youtube-palvelussa lähes 48 000 kertaa.

Hey ho! Nyt tulee Glass Wipe

22.11.2015
Kemiläinen punktrio Glass Wipe on julkaissut ensimmäisen singlensä Fun to fade, joka on lohkaisu yhtyeen tulevalta täyspitkältä levyltä.

Vuonna 2013 perustetussa yhtyeessä soittavat nuoret herrat Kemp Vader (kitara, laulu, Frank (basso, laulu) sekä Dr. Ed Love (rummut). Yhtye kuvailee itseään energiseksi ja intohimoiseksi punkrock-yhtyeeksi. Vaikuttajikseen yhtye mainitsee combot Green Day, Blink 182, Operation Ivy, The Distillers sekä Pää Kii.

Glass Wipe herätti myönteistä huomiota vuosi sitten Kemin Lockarockissa, vaikka ei noussutkaan kilpailun kärkikolmikkoon. Tuomariston (johon myös Rokkineuvos lukeutui) mielestä yhtye oli uskottava genressään, soitti hyvin yhteen, piti yllä hyvää showmeininkiä ja näytti siltä mitä on, eli punkrokkareilta. Bändin esiintymistä kuvailtiin selkeän energiseksi ja konstailemattomaksi paahtamiseksi.

Rokkineuvos odottaa mielenkiinnolla yhtyeen pitkäsoittoa. Sitä odotellessa, kuuntele kappale Fun to fade yltä.

TimeKillers julkaisee debyyttialbuminsa

Dead City Dreams -levyn julkaisubileet kestävät kaksi päivää.

23.9.2015
Keminmaalainen TimeKillers -yhtye juhlii ensimmäisen pitkäsoittolevynsä Dead City Dreams julkaisua uljaasti kahtena perättäisenä päivänä. Ensimmäiset julkkaribileet yhtye pitää kotikulmillaan Keminmaan Väyläsalissa perjantaina 30. lokakuuta klo 19 ja toiset seuraavana iltana Kemissä Café Chilloutissa klo 21 alkaen.
- Ekan EP:n julkaisun tapaan näistä kekkereistä on odotettavissa ikimuistoiset rock-musiikin ylistysjuhlat, yhtye julistaa innoissaan.

Vuonna 2008 perustetun TimeKillersin muodostavat Jouni Yliherva (Jones TimeMachine), laulu/basso, Jere Peurasaari (Jeremy TimeKiller), kitara/taustalaulu, Tuomas Julku (T.J. TimeBomb), kitara/taustalaulu sekä Jani Yliherva (J. TimeAttack), rummut.


Väyläsalin K18-kemuja saapuu juhlistamaan myös toinen yhtye. Näin TimeKillers esittelee vieraansa:
- Illan saapuu käynnistämään Tervolan ihmemiehet eli No Swaps. Bändi, joka pieksi pääesiintyjän tovi sitten bändikilpailussa. Eli, please, do check' em out!

Väyläsalin julkkarikeikan sisäänpääsymaksu on 5 € ja lipulla pääsee sisään myös seuraavan päivän keikalle Café Chilloutiin. Muille Chilloutin keikan piletti maksaa 4 euroa. Kahden päivän juhlinta on ollut bändille selviö.
- Levyjulkkarithan ei ole levyjulkkarit, jos ne ei kestä vähintään kahta päivää, yhtye ilmoittaa.


Myös Chilloutissa TimeKillersillä on vierailevia bändejä, tuttuja monista bändiskaboista. Chilloutin keikkakutsussa yhtye esittelee illan vieraansa näin:
- Illan tulee avaamaan pop-punk -ihme Tervolasta eli No Swaps. Jätkät kiertää ammatikseen voittamassa bändikisoja. Eli hemmetin kovia jannuja kyseessä. Käykäähän tsekkaan: https://soundcloud.com/noswaps

- Ja siitä iltaa jatkaa torniolainen tiukkaa kaljarässiä soittava Meatgrinder. Ei pitäis kyllä tällä line upilla kenenkään jäädä kylmäksi.

TimeKillersin musiikkiin voi perehtyä vaikkapa täällä: http://www.youtube.com/timekillerspunk

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu