Kari Tapion laulujen juhlakiertue Keminmaahan

31.8.2017
Kari Tapion tunnetuksi tekemiä lauluja kuullaan loka-marraskuussa juhlakiertueella, joka kunnioittaa satavuotiasta Suomea. Kari Tapio – Sinivalkoinen Ääni 100-vuotiaalle Suomelle -kiertueella esiintyy Hänen Orkesterinsa solisteinaan suuri joukko suomalaisia suosikkiartisteja.

Suomen juhlavuotta kunnioittava konserttikiertue saapuu Keminmaan Valleniussaliin perjantaina 27. lokakuuta. Kiertue käynnistyy edellisenä päivänä Hyvinkäältä ja päättyy itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta Espoon Sellosaliin. Muut kiertuepaikat ovat Kuopio, Kokkola, Rovaniemi, Kiuruvesi, Ylivieska ja Kuusamo. Konserttien liput ovat jo myynnissä lippukaupoissa.


Kiertueella kuullaan Kari Tapion legendaarisia sinivalkoisia lauluja sekä tarinoita hänen elämästään ja urastaan artisti- ja muusikkoystävien kudelmana. Lauluja säestää Hänen Orkesterinsa, joka viettää samalla 20-vuotisjuhlavuottaan Jiri Jalkasen johdolla. Vierailevina solisteina ovat muiden muassa Jani Jalkanen, Anna Hanski, Janus Hanski, Ilkka Vainio, Kulkuriveli Jami, Dimitri Keiski, Sakari Kuosmanen ja Mika Lappalainen. Konsertit juontaa Joona Jalkanen.
– On hienoa päästä taas vuosien jälkeen lavoille ja vieläpä isäni laulujen ääreen, kertoo Kari Tapion vanhin poika Jiri Jalkanen, joka on Hänen Orkesterinsa perustajäsen.
– Olen pitänyt muutaman vuoden ajan taukoa musiikkielämästä, mutta veljieni Janin ja Joonan pyynnöstä päätin nyt liittyä heidän mukaansa tälle hienolle kiertueelle, Jalkanen jatkaa.


Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, kahdeksan platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005.

Kiertuepaikkakunnat

26.10. Hyvinkää, Hyvinkääsali
27.10. Keminmaa Valleniussali
28.10. Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus
14.11. Kokkola, Snellman-sali
15.11. Rovaniemi, Korundi
16.11. Kiuruvesi, Kiurusali
17.11. Ylivieska, Ylivieskatalo
18.11. Kuusamo, Kuusamotalo
5.12. Espoo, Sellosali

Kaikki konsertit alkavat klo 19.00.

Lavatanssikausi alkaa jo huomenna Meri-Lapissakin

Arkistokuvassa Suukosken nurmikko viheriöi, todellisuudessa vielä ei, mutta silti lavatanssikausi alkaa tänään.

Suukosken Keitaan avajaisissa tanssittaa Souvarit, Pohjanranta avaa kautensa kahden viikon kuluttua.

13.5.2017
Vaikka sääolosuhteista ei välttämättä uskoisi, kesän 2017 lavatanssikausi alkaa jo huomenna lauantaina. Suukosken Keitaan kauden avajaisissa Tervolan Koivussa tanssittaa Souvarit, joka saapuu Suukoskelle myös heinä- ja syyskuussa.

Suurempia yllätyksiä 380 neliöisen koivuparketin omaavan tanssikeitaan ohjelmistossa ei ole, luvassa on osaavia ja takuuvarmoja artisteja, jotka saanevat väen hyvin liikkeelle.  Mukana on myös veteraanien veteraani Eino Grön, 78, joka aloittu laulajan uransa jo vuonna 1957. Iskelmäpuolen supertähdistä Keitaalle saapuu elokuun lopulla Suvi Teräsniska. Iltaa säväyttää myös nuorten miesten nousussa oleva Keltainen Sukellusvene -yhtye, joka soittaa covereita vanhoista rock-klassikoista 50-luvulta lähtien.

Suurin piirtein sulan maan aikana Suukoskelle saapuvat myös muun muassa Jarkko Honkanen, Simo Silmu ja Yölintu, Teemu Roivainen ja Saija Tuupanen.

Keminmaan Pohjanrannassa odotellaan rauhassa sään lämpiämistä ja kausi avataan vasta kahden viikon kuluttua 27.5, jolloin entisen navetan ylisille kipuaa viihdyttäjäksi Charles Plogman & Rosette.

Myös Pohjanranta pelaa artistivalinnoissaan pitkälti varman päälle, esiintyjät ovat tanssikansalle varsin tuttuja. Hienoa on sekin, että Suukoskella ja Pohjanrannassa on läpi kesän pääosin eri artisteja Tarja Lunnasta ja Susanna Heikkiä lukuunottamatta. Liedakkalan maisemiin saapuvat kesän aikana muun muassa T.T. Purontaka, Aki Samuli, Anne Mattila, Heidi Pakarinen ja Marita Taavitsainen.

Suukosken Keitaan kesän 2017 ohjelmisto

La 13.5. Lasse Hoikka & Souvarit sekä Seppo Hakorinne.
La 20.5. Jarkko Honkanen & Taiga.
La 27.5. Marko Maunuksela & Talisman.
La 3.6. Juha Alvari, Simo Silmu & Yölintu.
La 10.6. Tulipunaruusut.
La 17.6. Kalle Jussila & Ari Nylundin orkesteri.
Pe 23.6. Rainer Friman, Rainer Bollström.
La 24.6. Channel Four.
La 1.7. Kanarian Mikki, Teemu Roivainen.
La 8.7. Jaska Mäkynen & Nelostie, Sari Koivikko & Seireenit.
La 15.7. Susanna Heikki & Voimamiehet, Hannu Hautaniemen yhtye.
La 22.7. Lasse Hoikka & Souvarit.
La 29.7. Eino Grön.
La 5.8. Sami Keskitalo & Jettiset.
La 12.8. Saija Tuupanen & EXmiehet.
La 19.8. Tarja Lunnas.
Pe 25.8. Suvi Teräsniska, Keltainen sukellusvene.
La 26.8. Jore Siltala, Nina Åkerman.
La 2.9. Lasse Hoikka & Souvarit.
La 9.9. Ässät.
La 16.9. Leif Lindeman & Avec.

Pohjanrannan kesän 2017 esiintyjät

La 27.5. Charles Plogman & Rosette.
La 3.6. Kaija Lustila & Rubiini.
La 10.6. Tomi Markkola & Fernet.
La 17.6. T.T. Purontaka & Tähtitaivas.
La 24.6. Antti Ahopelto & Etiketti.
La 1.7. Tarja Lunnas & Rosso.
La 8.7. Eija Kantola & Omega.
La 15.7. Aki Samuli & Fantasia.
La 22.7. Anne Mattila & Deja-vu.
La 29.7. Erika Vikman yhtyeineen.
La 5.8. Heidi Pakarinen & Karavaani.
La 12.8. Pekkaniskan Pojat.
La 19.8. Susanna Heikki & Voimaorkesteri.
La 26.8. Jaska Mäkynen.
La 2.9. Marita Taavitsainen & Koivu.

Kolme lappilaista tangomarkkinoiden semifinaaliin

Marko Haapaniemi.

Kemiläinen Marko Haapaniemi, ylitorniolainen Sulo Pajuniemi ja torniolainen Ramina Vaara jatkavat tangomatkaansa kohti kirkkainta kruunua.

11.5.2017
Kemiläinen Marko Haapaniemi, ylitorniolainen Sulo Pajuniemi ja torniolainen Ramina Vaara ovat selvinneet jatkoon Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun esikarsintavaiheesta. Turussa käytävään semifinaaliin eli Tangomaratoniin selvisi kaikkiaan 64 laulajaa.

Semifinalistit seulottiin kymmenessä esikarsintatapahtumassa ympäri Suomen sekä videoilmoittautumisten muodossa maalis-huhtikuun aikana. Esikarsintaan ilmoittautui tänä vuonna yhteensä 311 kilpailijaa.


Semifinaali järjestetään lauantaina 27.5. Turun Venus Nightlifessa. Koko päivän kestävään tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Semifinaalin seremoniamestarina toimii tangokuningas Jukka Hallikainen.

Semifinaalista tuomaristo valitsee kahdeksan mies- ja kahdeksan naislaulajaa jatkamaan tangomatkaansa kohti kirkkainta kruunua. 16 parasta laulajaa osallistuvat 17.6. Keravan Klondykessa käytävään finaalin karsintaan. Finaalin karsinta nähdään ja kuullaan AlfaTV:n ja Järviradion suorina lähetyksinä.

Tangolaulukilpailun tuomaristossa tänä vuonna ovat Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja ja Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki, laulaja-näyttelijä-laulunopettaja Hanna-Riikka Siitonen, musiikkitoimittaja Tarja Närhi, 20-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Matti Korkiala sekä säveltäjä-muusikko Esa Nieminen.


Marko Haapaniemi, 47, oli viime vuonna mukana Olavi Virran musiikkiin perustuneessa Legendan lauluja -näytelmässä ja alkuvuodesta niinikään Torniossa nähdyssä Harmony Sisters -musiikkinäytelmässä vaimonsa Elina Haapaniemen kanssa.

Haapaniemi soittaa tanssiorkesteri The Steelsissä, Ruiskubetoni -yhtyeessä sekä vaimonsa kanssa myös bilebändi Sharp Cronessa. Elina ja Marko Haapaniemi tekevät myös duokeikkoja.

Ramona Vaara, 32,  esiintyi julkisesti ensimmäistä kertaa alkuvuodessa The Voice of Finland-kilpailun Ääni ratkaisee -vaiheessa.

Sulo Paksuniemi puolestaan on tehnyt tanssikeikkoja ja hän osallistui tangokilpailuun edellisen kerran vuonna 2011.

Janne Raappanan Aika aukeaa Radio Suomen kolmanneksi kuunnelluin kappale

Janne Raappana.

16.3.2017
Kemiläissyntyisen laulaja Janne Raappanan tammikuussa ilmestynyt single Aika aukeaa on noussut Yle Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden listan kolmoseksi. Raappanan edellä ovat vain listan ykkönen Pariisin kevät kappaleella Pilvissä ja poppari Ulpu kappaleella Anna.

- Kappaleen sanoitus ja sävel kolahtivat heti. Sen sanat avautuvat kuulijoille varmaan monella tapaa. Musiikkivideolle, jonka aspektina on ikuinen rakkaus, valittiin vanha pariskunta. Aika aukeaa -kappale on siis myös rakkauslaulu. Jo pidempään olen etsinyt toisella korvalla levytettävää musiikkia. Nyt löytyi, Raappana kertoo tyytyväisenä ohjelmatoimisto Magnum Liven nettisivuilla.


Aika aukeaa -laulun ovat säveltäneet ja sanoittaneet Jukka Karppinen ja Erkki Koivisto, joka on myös sovittanut ja tuottanut singlen. Koivisto tunnetaan myös bilebändi Grooving High Allstarsin kosketinsoittajana.

Miksauksesta on vastannut Seppo Santala ja masteroinnista Chartmakersin Henkka Niemistö. Ylläolevan musiikkivideon on kuvannut Teppo Mikkonen, joka on myös ohjannut videon yhdessä Hannu Frimanin kanssa.


Tammikuussa 1977 Kemissä syntynyt Raappana muistetaan Taikakuu-yhtyeen riveistä, jonka solistina ja basistina hän toimi viitisentoista vuotta. Vuosien saatossa ilmestyi seitsemän Taikakuu-albumia. Muutama vuosi sitten Janne jättäytyi pois yhtyeestä ja hoitaa nykyään Palojärven lomakeskusta.

Musiikkia Raappana ei kuitenkaan ole jättänyt, vaan hän on tehnyt satunnaisesti keikkoja oman yhtyeensä kanssa. Lisäksi hän on tehnyt erilaisia jazzkeikkoja ja teatteriprojekteja. Viimeisimpiä musiikkiteatteriohjelmia on ollut viime vuoden puolella Rovaniemellä pyörinyt pikkujoulushow.


– Tein putkeen 18 vuotta keikkaa. Oli hengähdystauon paikka, mutta laakereille lepäämään en ole tosiaan jäänyt, enkä musiikkia jättänyt. Olen tehnyt silloin tällöin iskelmä- ja tanssilavakeikkoja oman yhtyeen kanssa ja nyt keväälle niitä näkyy kalenterissa kymmenisen, mikä on hyvä määrä. Olen yrittänyt ohjelmatoimistoani myynnin osalta toppuutella, harvakseltaan keikoilla nykyään nähtävä Raappana toteaa.

Raappanan uraa ovat siivittäneet myös kolme soololevyä, Oven avaan hiljaisuuteen (2008), Rakkaus on hulluus (2010) ja Rakkaus ei kuole (2011).

Mikin Vintin Harmony Sisters on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Yleisökenraali Torniossa torstaina, ensi-ilta perjantaina.

2.1.2017
Perjantaina ensi-iltansa Torniossa saava Mikin Vintin uusin musiikkinäytelmä Harmony Sisters kertoo aikansa ensimmäisestä naislauluyhtyeestä, Valtosen sisaruksista, joka hurmasi yleisönsä koko Euroopassa vuosina 1920-1950.
Valtosen perhe asui Torniossa 1920-luvun taitteessa. Perheen isän, Kuusiluodon sahalla toimineen Adolf Valtosen äkillisesti kuoltua äiti Ester muutti tyttärineen Kotkaan, jossa sisarukset varttuivat ja aloittivat laulu-uransa.
- Sota-aikana Harmony Sisters antoi Suomen kansalle niin paljon valoa ja energiaa, kirjoitti sisarusten ystävä ja tukija, säveltäjä Georg de Godzinsky.
- Te laulatte lauluja salatusta harmoniasta, jonka katoaminen maailmasta on pelottava asia, sanoi ruotsalainen kapellimestari Hans Bush.
Valtosen sisarusten Veran, Mairen ja Raijan lahjakkuus vei heidät rintamakiertueille ja laajoille konserttimatkoille Eurooppaan. Harmony Sisters oli laajalti rakastettu yhtye, jonka räiskähtelevä yksityiselämä pidettiin visusti taka-alalla.


Runsaasti
Harmony Sistersien lauluja sisältävän näytelmän kirjoitti Mirjam Kälkäjä, ohjaus Martti Kadenius. Musiikin sovitti Jenni Isoaho, laulut harjoitti Tarja Vanhala ja säestävää yhtyettä johtaa Mari-Ella Laukkanen.
Musiikkinäytelmän kaikki esitykset nähdään Tornion Seminaarin koululla (Seminaarinkatu 16) tammikuun aikana.
Yleisökenraali on torstaina 5.1. klo 19 ja ensi-ilta loppiaisena 6.1. klo 15. Seuraavat esitykset viikonloppuisin pe-la klo 19 ja su klo 15. Viimeinen esitys on sunnuntaina 22.1. klo 15. Pääsyliput tuntia ennen ovelta, käteismaksu. Lippujen ennakkovaraus puh. 046 947 28 84. Pääsylippu maksaa 20 euroa, paitsi yleisökenraalissa, jota pääsee seuraamaan 15 eurolla.

 

Näytelmä on osa tänä vuonna 20 vuotista taivaltaan juhlivan Mikin Vintin juhlavuotta sekä Suomen satavuotisjuhlavuotta. Mikin Vintti on koko historiansa ajan pyrkinyt antamaan yleisölle antoisia, ajatuksellisia ja viihdyttäviä esityksiä. Esimerkiksi vuosien 2014-2015 aikana Mikin Vintillä oli kolme ensi-iltaa; Puhtaana käteen, Mukka - Olen toinen kuin tiedät ja Talo.
- Ne ovat vaatineet runsaasti työtä ja sitoutumista harrastajatekijöiltä. Kiitokset kaikille, jotka olivat mukana produktioita toteuttamassa, yhdistys kiittelee nettisivuillaan.

Mikin Vinttiä voi tukea – paitsi käymällä teatteriesityksissä tai liittymällä Mikin Vintti ry:n jäseneksi – myös lahjoittamalla haluamansa summan tilille FI90 5475 0020 1005 04.
- Varat käytetään täysimittaisesti tasokkaan harrastajamusiikkiteatterin tuottamiseen Torniossa. Olemme iloisia pienistäkin summista. Poimimme marjatkin maasta, teatteritoimintamme mahdollistamiseksi.


Harmony Sisters –
musiikkinäytelmän esitysajat:

To 5.1. klo 19. (yleisökenraali).
Pe 6.1. klo 15 (ensi-ilta).
La 7.1. klo 19.
Su 8.1. klo 15.
Pe 13.1. klo 19.
La 14.1 klo 19.
Su 15.1 klo 15.
Pe 20.1. klo 19.
La 21.1. klo 19.
Su 22.1. klo 15.

Harmony Sisters

* Yhtyeen muodostivat Maila Raija Valtonen (myöh. Avellan, 27. 3.1918 – 23.2.1997), sopraano, yhtyeen johtaja, Vera Valtonen (myöh. Enroth, 4. 12.1914 – 17. 12.1997), mezzosopraano, manageri ja Else Maire Valtonen (myöh. Ojonen, 17. 6.1916 – 14. 1.1995), altto.
* Yhtye lauloi aluksi ikivihreitä sävelmiä englanniksi, mutta laajensi ohjelmistoaan kansainvälisillä iskelmillä, amerikkalaisilla hiteillä ja ranskalaisilla chansoneilla ja lopulta esittivät kappaleita kymmenellä eri kielellä.
* Yhtyeen toiminta jakautui kolmeen eri jaksoon; swing- ja jazz –vaikutteiseen sotaa edeltäneeseen aikaan, sota-aikaan ja Ruotsin-kauteen sekä viimeisiin levytyksiin.
* Ensimmäiseltä kaudelta on elämään jäänyt erityisesti kaihoisa Sataman valot. 1930-luvulta muistetaan myös muun muassa Purppurapurjeet, Josef, Josef ja Naura ja vihellä.
* Sota-aikana sisarukset esiintyivät asemiesilloissa, sotasairaaloissa ja Päämajan viihdytyskiertueilla. Aikakauden ikivihreisiin lukeutuu muun muassa countryballadi Kodin kynttilät.
* Lauluyhtye vieraili YLE:n lähettämänä kahdesti Saksassa vuosina 1942–1943, jolloin se tunnettiin nimellä Geschwister Waltonen.
* Levytyssopimus Telefunkenin kanssa sekä esiintymiset ja levytykset Ruotsissa ja Keski-Euroopassa sekä kiertueet monesta kansallisuudesta koostuvissa taiteilijaseurueissa tekivät heistä kansainvälisesti tunnettuja tähtiä.
* Kymmenenä toisen maailmansodan jälkeisenä vuonna lauluyhtye levytti pääasiassa Ruotsissa Cupol-levymerkille, suuntautuen sikäläisille markkinoille.
* Harmony Sisters palasi joksikin aikaa Ruotsin kautensa jälkeen levyttämään suomalaisen Levytukku Oy:n Triola -levymerkille, jolle taltioitiin muun muassa Olavi Virran kanssa levytetyt Sinitaivas (1955) ja Syysunelmia (1956).
* Vuoden 1956 levytykset jäivät lauluyhtyeen viimeisiksi.

Kemin iskelmäsällit hurjana radiolistoilla

Risto Määtän iskelmälaulajan ura on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti.

Ilkka Marttala ykkösenä Pookin ja Jyväskylän listoilla, Risto Määttä kakkosena ja kolmosena.

30.10.2016
Kemiläiset iskelmälaulajat hallitsevat tällä hetkellä totaalisesti Radio Pookin listaa. Sunnuntai-iltana julkaistulla tuoreella listalla Ilkka Marttalan Ajopuu komeilee edelleen ykkösenä ja heti hänen perässään toiseksi rynnisti Risto Määttä kappaleellaan Punainen tupa vai vieraat maat. Määttä ei ole aiemmin ollut Pookin listalla yhtä korkealla.


Marttala valtasi ykköspaikan myös Radio Jyväskylän listalla, jolla Risto Määttä nousi kolmanneksi. Lisäksi Marttala otti kolmossijan Radio Kajauksen listalla ja on kaikkien Suomen paikallisradioiden soitetuimpien kappaleiden listalla sijalla 20 viikolla 42.

Molemmat iskelmäveijarit iloitsivat äänestystuloksista tuoreeltaan Facebookissa.
- Olen otettu ja otankin heti kun siihen on tilaisuus. Kiitos, ilkamoi Ilkka Marttala.
- Jeeee. Aivan järkyttävän hienoa, päässä tykyttää, kommentoi puolestaan Risto Määttä onnittelijoille.

Jamppa Tuomisen laulut soivat tänään Tornion musiikkitalolla loppuunmyydylle katsomolle

Aamu toi, ilta vei -viihdekonsertissa kuullaan lauluja ja tarinoita Jampan elämästä.

26.10.2016
Suurien tunteiden tulkin, vuonna 1998 vain 49-vuotiaana edesmenneen Jamppa Tuomisen iskelmäura starttasi 40 vuotta sitten kappaleella Aamu toi, ilta vei. Tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävällä konserttikiertueella.

Tänään Tornion Musiikkitalolle pysähtyvällä konserttikiertueella ovat mukana Eija Kantola, Teemu Roivainen, Aki Hietala ja Jaana Raivio. Loppuunmyydyssä konsertissa, joka kantaa nimeä Jamppa Tuominen – Aamu toi, ilta vei, kuullaan tarinoita ja muistoja Jamppa Tuomisen elämästä ja hänen suosituimmat hittinsä, nimikkokappaleen lisäksi muun muassa Kevään ensi kukkanen, Vesipisaroiden laulu ja Kuumat kyyneleet.

 

Kiertueen tähdet ovat kaikki tuttuja konserttilavoilta ja esittäneet Jampan kappaleita, osin myös levyttäneet. Eija Kantola ja Teemu Roivainen muistetaan Tangomarkkinat-laulukilpailun voittajina, jotka ovat tutustuneet Jampan musiikkiin vuosien varrella. Jamppa Tuomisen sisaren tytär Jaana Raivio ja Aki Hietala ovat niin ikään vuosien varrella tulkinneet paljonkin Jampan kappaleita. Kiertueen musiikista vastaa Omega-orkesteri.

 

Jarmo ”Jamppa” Tuominen ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 1976 Iskelmähaavi-kilpailun kautta ja Veikko Juntusen säveltämällä levytyksellään Aamu toi, ilta vei (1977). Jampan useat levytykset ylittivät jopa 50 000 myydyn levyn huiman timanttilevyrajan. Jampan viimeiseksi jäänyt 17. soololevy Kukkivat ruusut kerran ilmestyi vuonna 1995.

Konserttikiertue jatkaa Torniosta torstaiksi Rovaniemen Korundiin ja päättyy perjantaina Ylivieskan Akustiikka-saliin. MagnumLive Oy:n järjestämät konsertit alkavat klo 19 ja kestävät noin 2 tuntia, sisältäen 20 minuutin väliajan.

Meri-Lapin kolmikko jatkaa listaseikkailujaan

Ilkka Marttala kahdella listalla neljäntenä, Risto Määttä viidentenä ja Juha Alvari seitsemäntenä

10.10.2016
Meri-lappilaisten iskelmälaulajien suosio Radio Pookin ja Radio Jyväskylän radioaalloilla jatkuu.

Sunnuntaina julkaistulla Radio Pookin tuoreimmalla listalla Risto Määttä nousi jälleen pykälän ylemmäksi kappaleellaan Punainen tupa vai vieraat maat. Kolmannella listaviikollaan biisi nousi jo viidenneksi. Myös Radio Jyväskylän listalla kappale on viidentenä, kuten viime viikollakin.

Pookin listalla Ilkka Marttalan Ajopuu on pykälää korkeammalla, neljäntenä. Nousua viime viikosta on neljä pykälää. Myös Radio Jyväskylän listalla Marttala on neljäntenä, mutta siellä suunta on lievästi alaspäin, sillä viime viikolla Ajopuu komeili listakakkosena.

Pookin listalla Juha Alvarin Vapaa sieluni on on nyt seitsemäntenä pudoten viime viikosta kolme sijaa. Sen sijaan Radio Jyväskylän listalla Alvari nousi yhden sijan seitsemänneksi.

Meri-Lapin iskelmälaulajat kylpevät radiokuuntelijoiden suosiossa

Risto Määttä. Kuva: Juhani Hiltunen.

6.10.2016
Vieläkö Meri-Lapin iskelmälaulajien vahva panos radiolistoilla jatkuu tällä viikolla? Asia on radioasemien kuulijoiden ja äänestäjien käsissä, joiden suosioon ainakin toistaiseksi Juha Alvarin Vapaa sieluni on, Risto Määtän Punainen tupa vai vieraat maat ja Ilkka Marttalan Ajopuu ovat sukeltaneet.

Radio Pookin tuoreimmalla listalla Juha Alvari komeilee neljäntenä ja sijalle kuusi - kolme sijaa edellisviikkoa korkeammalle - kurkotti Risto Määttä soolodebyytillään.  Ilkka Marttalakin on nousussa, tällä viikolla miehen tuore sinkku on kahdeksantena. Lappilaislaulajista kärkipäässä on myös Jarkko Honkanen, jonka Kulkijan laulu on Radio Pookin listalla sijalla 13.


Radio Jyväskylän listalla Ilkka Marttala on hienosti kakkosena ja Risto Määttä viidentenä. Juha Alvari on kahdeksantena ja Jarkko Honkanen sijalla 11. Radio Jyväskylän listan sijalle 23 nousi uutuutena myös Keminmaassa vuodesta 2007 asuneen Arja Havakan (ja Jamin) kappale Vuonna 66. Souvareiden Virta toi virta vei on listan 26:s.


Tamperelaisen Radio Musan Tätä Suomi tanssii -listalla Souvareiden hitti Tunturissa tanssitaan on pyörinyt jo pitkään. Nyt 34. listaviikollaan kappale piti komeasti kakkossijansa.
Kappaleet soivat toki muidenkin radioasemien lähetyksissä. Esimerkiksi Ilkka Marttala on Radio Kajauksen Kajaushitti -listan kärkipäässä. Myös Risto Määtän kappale on soinut Kajauksen aalloilla. Molemmat biisit on kuultu myös Yleisradion kanavilla.

Täällä voit tsekata Radio Pookin listan kokonaisuudessaan ja myös äänestää suosikkiasi: http://www.radiopooki.fi/lista

Täällä voit tsekata Radio Jyväskylän listan kokonaisuudessaan ja myös äänestää suosikkiasi: http://www.radiojyvaskyla.fi/lista

Uudet listat julkaistaan sunnuntai-iltana.

Risto Määttä ja Ilkka Marttala rynnivät radiolistoille

Risto Määttä. Kuva: Juhani Hiltunen.

Juha Alvari komeilee Radio Pookin listan ykkösenä.


25.9.2016
Kemiläinen iskelmälaulaja Risto Määttä rynni tuoreella singlellään Punainen tupa vai vieraat maat komeasti eri radiosoittolistoille. Radio Pookin listalla Määtän single nousi peräti yhdeksänneksi ollen korkeimmalle sijoittunut listatulokas.

Pookin lista on muutenkin merilappilaisittain hieno. Ykkösenä komeilee keminmaalaisen Juha Alvarin Vapaa sieluni on ja toiseksi korkeimpana tulokkaana on niinikään keminmaalaisen Ilkka Marttalan uusin single Ajopuu.

Pohjoista voimaa Pookin listalla edustavat myös nelossiijalla oululaisen Hannu Hautaniemen Älä tunteita kiellä sekä sijalla 13 majailevan rovaniemeläisen Jarkko Honkasen Kulkijan kaipuu. Juha Alvarin jälkeen listan kakkosena on Kalle Jussilan Kuumaa ja kaunista ja kolmantena Heidi Paganin Mitä tein jos väärin tein.


Radio Jyväskylän listalla Ilkka Marttalan Ajopuu on puolestaan paras tulokas, sijaluku yhdeksän. Määttä ja Punainen tupa vai vieraat maat on hienosti sijalla 13. Radio Jyväskylän listaykkönen on Kalle Jussilan Kuumaa ja kaunista ja Heidi Paganin Mitä tein jos väärin tein kakkosena. Listakolmonen on Leif Lindemanin Ei rakkautta suurempaa.

Hannu Hautaniemen Älä tunteita kiellä on "Nykäskylässä" kuudentena ja Jarkko Honkasen Kulkijan kaipuu kahdeksantena.
Tamperelaisen Radio Musan ylläpitämällä Tätä Suomi tanssii -listalla Lasse Hoikka ja Souvarit on listakkosena kappaleellaan Tunturissa tanssitaan edellään vain Juhamatin Haikeus. Kolmossijaa pitää Teuvo Oinas kappaleellaan Suomalainen tango.


Risto Määtällä ja Ilkka Marttalalla on samoja voimia taustallaan. Molempien tuoreiden kappaleiden säveltäjä on Kai Jämsä. Marttalan kappaleen on sanoittanut Kai Jämsän isoveli Veli-Matti Jämsä ja sovittanut keminmaalainen Kimmo Klemettinen, joka on tehnyt yhteistyötä myös Risto Määtän kanssa. Määtän Punainen tupa vai vieraat maat -kappaleen sanoittaja on Minna Immonen.

Rokkineuvos haastatteli Risto Määtän viime viikolla. Haastattelu on luettavissa täällä ja kappale kuunneltavissa täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Radio Pookin listan löydät täältä: http://www.radiopooki.fi/lista

Radio Jyväskylän listan löydät täältä: http://www.radiojyvaskyla.fi/lista

Ilkka Marttalalta uutta rockimpaa musiikkia

Ajopuu-single pureutuu suomalaisen miehen sielunmaisemaan.

9.9.2016
llkka Marttala julkaisee ensi viikolla uuden singlen Ajopuu, joka on tarina suomalaisen miehen tilinteosta menneisyytensä kanssa. Kappaleen on säveltänyt Kai Jämsä, sanoittanut Veli-Matti Jämsä ja sovittanut Kimmo Klemettinen.

…Olen kauan ollut ajopuu, virran antanut vain viedä.
Aina uuden mutkan taakse kuljettaa, nyt jo voisin olla joku muu.
Miksi kaiken annoin mennä näin, sitä en kai tule tietämään.
Ehkä mallin tän sain isältäin vai tällainenko olin syntyjään.
Veri sukumme niin varmaan on, mitäs turhaa tuota kieltämään.
Hyvin liikkuva ja levoton, on kaikki tulleet sen jo näkemään…

– Jokainen meistä on tehnyt elämänsä aikana virheitä ja vääriä valintoja. Ajopuu kertoo siitä, kuinka meidän pitäisi kuitenkin olla armeliaita itseämme kohtaan. Kun hyväksyy virheensä, on myös toivoa kokea rakkaus, jossa kelpaa pelkästään omana itsenään, kesällä avioitunut Marttala kuvaa uuden biisinsä sanomaa Auraviihteen tiedotteessa.

Ajopuu on rockimpaa kuin mikään aikaisemmista Ilkan tuotannoista. Iskelmiä tähän saakka laulanut mies vakuuttaa, että muutos ei ole niin dramaattinen, etteikö kappale olisi vielä tanssittavissakin.
– Ajopuu on niin melodinen ja tarttuva biisi, että uskon sen uppoavan tanssikansaan siinä missä radionkuuntelijoihinkin.


Keminmaassa asuva laulava autokauppias on keikkaillut vuodesta 1989 lähtien ja julkaissut useita sinkkuja. Vuonna 2012 julkaistu Luota en enää kohtaloon -kappale oli Suomen kaikkien radiokanavien 33. soitetuin ja Radio Suomessa se kipusi koko vuoden 40 soitetuimman joukkoon.
Myös edellisenä vuonna julkaistu Tumma Joki oli Radio Suomen 50 soitetuimman joukossa ja parhaimmillaan Vexi Salmen sanoittama ja Jukka Rasinkankaan säveltämä kappale nousi listakakkoseksi.

Säkenöivä! näytti kuorolaulannan mallia

20.5.2017
Hieno, lämminhenkinen, koskettava, energinen, tasokas, viihdyttävä.
Kaikkea tätä oli Säkenöivä -kuoron Kevätkonsertti, joka lauantai-iltapäivällä täytti Kemin Sauvotalon. Onnistumisesta kertoo jo se, että viimeisen kappaleen jälkeen yleisö nousi osoittamaan suosiotaan seisaaltaan taputtaen.

Nelikymmenpäinen viihdekuoro - kai Säkenöivää sellaiseksi voi kutsua - oli koonnut konserttiin kappaleita, joiden kanssa he itse ovat kasvaneet. Mikä ei sinänsä ole lainkaan hassumpi peruste kappalevalinnoille.


Erityislaatuisia kappaleista teki niiden uskomattomat sovitukset, joista vastasi kuoron johtaja Mia Rantamo-Erkkilä. Itse asiassa voisi sanoa, että jokainen kappale oli illan kohokohta. Ja tässä tapauksessa kohokohtien kohokohta oli "Säkkärien" versio Nirvanan superhitistä Smells Like Teen Spirit. Raivokas biisi oli sovitettu alkuosaltaan upeaksi balladiksi, joka nosti ihokarvat pystyyn ja sai selkäpiin kihelmöimään. Biisin loppuosa oli puolestaan kiihkeää, kun pitkän, nautinnollisen rakastelutuokion eläimellinen loppuhekuma. Siinä bändi pääsi irroittelemaan tosissaan, jota kuoro hyminällään tuki. Ai että!

Kauaksi siitä ei jäänyt myöskään kuoron upea versio No Doubt -yhtyeen Don´t Speak -biisistä. Myös se sai kuulijatkin säkenöimään.


Konsertin ensimmäinen jakso oli omistettu 1990-luvun kappaleille ja toinen osa sitä edelliseltä vuosikymmeneltä poimituille kappaleille. Niistä jokainen toi muistoja mieleen ja himpun verran muiden yläpuolelle nousi Skädäm -yhtyeen Katujen kuningatar, joka on Suomirockin yksi unohdetuimpia loistobiisejä. Mutta kylmiä väreitä nostattivat myös Blondie -yhtyeen Call Me kappaleen versio Soita mulle ja Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma.Säkenöivä -kuoro on löytänyt riveihinsä toinen toistaan loistavampia laulajia. Moista äänenkäyttöä ei voi kuin ihailla - ja olla siitä kateellinen.

Laulajien ja konsertin bändin yhteistyö oli saumatonta. Yhtyeessä soittivat timanttisella ammattitaidollaan kitaristi Jarno Tiihonen, koskentinsoitonvelho Kari Hautalampi, basisti Mikko Raappana, rumpali Jiri Holpainen sekä sellisti Olli-Pekka Kajasviita, jonka osuus juuri Smells Like Teen Spirit -kappaleessa oli se kuuluisa viimeinen piste iin päälle.

Oma tärkeä osansa onnistuneessa konsertissa oli eloisallla koreografialla sekä maltillisesti toteutetulla äänentoistolla, josta huolehti Kemi Factorin nuoret työkokeilijat saaden mitä parhainta työssäoppimista. Kemi Factori teki myös livetallenteen keikasta ja valaistuksesta huolehti Mika Lumpus. Iso rooli oli myös leppoisasti konsertin juontaneella Tatja Hirvenmäellä.


Jos Suomessa olisi viihdekuoroille olemassa kilpailu, olisi Säkenöivä vahvoilla. Vastaavista kuoroista en ole tosin kuullut. Ainoa vertailukohta, joka tulee mieleen, on takavuosien tv-ohjelma Kuorosota, joskin sillä erolla, että niissä kuorot oli koottu vain ja ainoastaan tv-ohjelmaa varten.

Konsertissa kuultiin seuraavat kappaleet:

Ysäri:
Kaikki Nuoret Tyypit (Tehosekoitin)
Bailando (Enrique Iglesias)
Jos sulla (Jossulla) on toinen (Taikapeili), solistit Henna Järvi ja Sanna Kotajärvi
Don´t Speak (No Doubt), solistit Essi Sainio ja Sanna Stark
Smells Like Teen Spirit (Nirvana)
Nti Groove (Aikakone)
Rakastuin mä looseriin (Nylon Beat)

Kasari:
Like a Virgin (Madonna)
Soita Mulle (Call me - Blondie)
Beat It (Michael Jackson), solisti Mia Kakko.
Katujen Kuningatar (Skädäm)
Moottoritie on kuuma (Pelle Miljoona)
Africa (Toto)
Odota! (Aikakone)

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu