16. loka, 2015

Ei oo muutako PS Kemi

16.10.2015
Rockilla ja jalkapalloilulla on paljon yhteistä. Rock soi peleissä, josta pelaajat saavat lisää virtaa, etenkin oman joukkueen kannustuslauluista. Lyhyesti, futis on rock.

Huomenna lauantaina Sauvosaaren takakentän nurmella on pelissä kotijoukkue PS Kemi Kingsin nousu maan korkeimmalle sarjatasolle Veikkausliigaan. Pääsy eliittiseurojen joukkoon on varma, jos vieraaksi saapuva FC Jazz Porista kukistuu kello 14 alkavassa ottelussa.

Ennen viimeistä kierrosta PS Kemi johtaa Ykköstä kahden pisteen erolla Vantaan PK-35:een ja Turun Palloseuraan. Maukkaaksi kärkikolmikon ja sarjanoususta taistelevan kolmikon tilanteen tekee se, että PK-35 ja TPS kohtaavat toisensa Vantaalla samaan aikaan.

PS Kemi on varmuudella kahden parhaan joukossa eli on jo varmistanut vähintään pääsyn nousukarsintaan Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

Tasapelillä ja tappiollakin PS Kemi nousee, mikäli Vantaalla päädytään tasapeliin. Mutta jos PS Kemi kärsii tappion, Vantaan ottelun voittaja nousee tasapisteisiin ja maalieron turvin Veikkausliigaan, sillä kolmikosta PS Kemillä on heikoin tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde.

 

Tilanne on historiallinen. Viimeksi kemiläisjoukkue on ollut vastaavassa paikassa syksyllä 1983, jolloin Kemin Palloseura nousi SM-sarjaan pelattuaan vain kaksi kautta Ykkösdivisioonassa. Vuonna 1985 KePS saavutti SM-pronssia ja selviytyi vuonna 1986 Suomen Cupin finaaliin RoPS:aa vastaan. Takaisin ykköseen KePS putosi vuonna 1989. Edellisestä pääsarjan pelistä Kemissä on siis jo 26 vuotta.

PS Kemi ei varmasti lähde otteluun takki auki, vaikka kauden molemmat aiemmat Jazz-ottelut ovatkin päättyneet selvään voittoon.

17. kesäkuuta FC Jazz kaatui Sauvosaaressa 4-1. Kotijoukkueen maaleista kaksi teki Billy Ions ja yhden mieheen Saku Kvist ja Sasa Jovovic. Ottelupäivänä tulee kuluneeksi siis tasan neljä kuukautta joukkueiden kauden ensimmäisestä kohtaamisesta. 16. elokuuta PS Kemi haki Porista 4-0 -vierasvoiton.  Maalintekijöinä olivat Cornelius Stewart, Billy Ions, Christian Eissele ja Kaby.

 

Mikäli PS Kemi nousee Veikkausliigaan, toistaa se saman tempun, jonka toissasyksyinen karsintavastus Helsingin IFK teki; nousee liigaan vain yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Debyyttikaudellaan HIFK varmisti sarjapaikkansa liigassa torstaina pelaamalla 3-3 -tasapelin FC Lahtea vastaan. Edellisen kerran HIFK muuten pelasi SM-sarjaa vuonna 1970, jolloin mukana oli myös Kemin Into SM-sarjatason ensimmäisenä lappilaisjoukkueena.

Melkein saman teki tällä kaudella jo Suomen mestaruutta jahtaava SJK. Vuonna 2008 perustettu seura aloitti kilpailutoimintansa Kakkosesta vuonna 2008, nousi Ykköseen 2011 ja Veikkausliigaan kaudeksi 2014.

 

PS Kemi tarvitsee nousuun myös 12. pelaajan, eli yleisön massiivisen tuen. Lienee selvää, että kauden yleisöennätys tulee, todennäköisesti seuran kaikkien aikojen yleisöennätyskin. Toistaiseksi paras katsojamäärä on ollut vuonna 2008 ottelussa PS Kemi - TP-47, jota seurasi 1 660 silmäparia. Nyt yleisöennätys on mahdollista hilata 2000-3000 katsojan välimaastoon.

Rokkineuvos tukee PS Kemiä nousutaistelussa ja on tietysti katsomossa. Ole sinäkin, jos suinkin mahdollista. Huudetaan PS Kemi liigaan.

Katso yltä Christian Eisselen videokutsu FC Jazz –otteluun ja kuuntele etusivulta PS Kemin Kannustuslaulu Kuninkaat, joka on Starcrash –yhtyeen tuotantoa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu