26. marras, 2014

Jupinaa keikkapaikoista, osa 2, Tornio

26.11.2014
Torniossa Umpitunneli on hiljentynyt livemusiikin suhteen lähes täysin, mikä on todella sääli. Rajakaupungin paras paikka onkin nykyään – ja akustiikaltaan ollut jo olemassaolonsa alusta lähtien - Musiikkitalon konserttisali. Onneksi siellä myös tapahtuu. Esimerkiksi konservatorion omien oppilaiden konsertit ovat aina hyviä, kuten myös valikoiden järjestetyt muut konsertit.

Kaupungin keskustan kapakoissa, kuten Pikku Berliinissä ja Kerholla on silloin tällöin jotakin, kuten nuorisotiloillakin. Mustaparran Päämajassa – joka minulta on vielä korkkaamatta – on ollut ainakin lähinnä duo- ja trubaduuri -pohjaista tarjontaa.

Lukijani – joka keikkapaikka -aihetta blogiini ehdotti - vieroksuu Torandaa ja aikoi mennä kuuntelemaan Raskasta Joulua –konsertin mieluummin Ouluun. Lukija olisi toivonut Raskasta Joulua –konserttia viime vuoden tapaan musiikkitalolle.

- Perkele, miksi se piti viedä Torandaan. Viime vuonna nautin Musiikkitalon konsertista suunnattomasti, hän kirjoittaa.

Rokkineuvos kuitenkin vääntäytyy Torandaan raskaiden joululaulujen maailmaan ja odotusarvot ovat korkealla. Toivottavasti Torandan sali täyttyy, kuten teki taannoisella Acceptin hienolla keikallakin. Näin uskon.

Tokihan Torniossa olisi toinenkin hyvä sali, Joentalo, mutta rockkonsertteihin en muista sitä käytetyn. Joihinkin muihin kylläkin. Syytä linjaukseen en tiedä, en tosin ole (vielä) kysynytkään.

Torandankaan toiminta ei ole lähtenyt liikkeelle ihan pulmitta. Totuuden nimessä on sanottava, että esimerkiksi viime kesän ParkFestiin olisi mahtunut reilustikin enemmän porukkaa Europea, Sonata Arcticaa ja muita katsomaan. Siltikin, vaikka järjestäjät vakuuttivat tyytyväisyyttään. Toivon totisesti että tapahtuma saa jatkoa ja muitakin sinne kaavailtuja tapahtumia tulee toteutumaan.

Tälle loppuvuodelle Torandaan oli alunperin buukattu enemmänkin tilaisuuksia toteutuvien kolmen (Accept, Raskasta Joulua ja Katri Helena) lisäksi, mutta talo perui muun muassa Elonkerjuun tulon.

Suunnitelmat siis elävät, mutta silti ensi kesältä on lupa odottaa mielenkiintoista, jos ja kun Toranda Events saa vietyä suunnitelmiaan eteenpäin. Alueella on kosolti potentiaalia.

Tilanne Torniossa elää muutenkin, sillä Tornion kaupunginhotellin tulevista kuvioista ei ole juurikaan tihkunut tietoa. Hotellin yökerho on ollut varsinkin tanssikansalle tärkeä paikka, joten sen toiminnan soisi jatkuvan vuodenvaihteen jälkeenkin kun Angerian Reijo vetäytyy hotelli- ja ravintolakompleksin vetovastuusta.

Ja onhan Kaupunginhotellin yökerhon lavalla nähty takavuosina ihan maailmantähtiäkin, mieleen tulee ainakin Samantha Fox.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu